Fyran och DM

Div 4a:

RGIF-Åsa 0-2

Aj, aj andra raka förlusten!

DM:

KHFF-Hyltebruk 2-1
Målskyttar KHFF: Jonathan Jacobsson, Björn Ottosson

Imponerande att slå div fyragänget Hylte i en tät match!

SIF-HBK U 0-5

Starkt jobbat trots allt SIF!

//P.

Ett skämt!

Johan hävdar att kommentaren: LTIKs träningar i jämförelse med LFKs är som att ligga på soffan, var ett stort skämt. Att det inte framgick i artikeln är beklagligt, om det sedan är David Axelssons eller Johans eget fel har jag ingen aning om. Min far läste högt upp kommentaren från artikeln för mig och undrade vad fan vi håller på med på träningarna. Och självklart är det då fler som har tänkt samma tanke. Inte särskilt snyggt!

Det ska vara och är en jätteskillnad på träningarna i div sex och div två. Sedan är det respektlöst att säga något sådant då spelare som har bättre grundkondition tog ut sig mer än Johan på träningarna och spelare med helt andra förutsättningar ibland tycker att träningarna är asjobbiga trots att det bara är div sex. Men Johan förtjänar i vilket fall upprättelse om det hela var ett skämt och jag kan skriva här och nu att Johan inte lallade rundor på träningarna i LTIK, då hade han aldrig blivit utsedd till lagkapten.

Sedan är det helt fantastiskt och otroligt imponerande att Johan efter bara knappt två veckors träning med LFK kan gå in och göra det så bra som han gjorde i matchen i Söndags, trots att det bara var 25 minuter. Sedan vet jag att Johan redan vid de första passen med LFK gjorde riktigt bra ifrån sig. Det säger kanske mer om Johan än om LTIKs träningar, men så lama kan de ju faktiskt inte vara då!

//P.

Resultat lörd och sönd

LTIK-BKW 1-1 (1-1)
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson (straff)
Målskytt BKW: Manfred Walldén

Det märktes direkt vilket lag som var mest taggat i inledningen av matchen. BKW var riktigt sugna på att visa att man inte är så dåliga som det verkade mot AIK. BKW var både etta, tvåa och trea på bollarna, LTIK var riktigt blekt och flera av spelarna verkade tro att det skulle gå lika lätt som i premiären. Unge Arlind Halimi var planens i särklass främste aktör i första halvlek, han visade prov på härlig teknik, bra blick för spelet och kvicka fötter. I honom har BKW gjort ett riktigt fynd! BKW hade ett klart spelövertag den första halvtimmen och emellanåt spelade man riktigt fyndigt. Planen var väldigt studsig och det hanterade bortalaget överlägset bäst i den första halvleken.


I LTIK var det inte mycket som stämde, forwards jobbade dåligt i pressen och hjälpte inte varann, mittfältet låg helt fel i positionerna och hängde inte alls med, bakåt var det relativt stabilt, men hela backlinjen hamnade i knäet på Jonas Nilsson i målet, detta berodde till stor del på att mittfält och forwards inte klarade av att hålla fast några bollar, försvaret blev hela tiden satt under press. Det var dessutom emellanåt alldeles för fjuttigt bakåt, även kommunikationen brast vid ett par tillfällen, i total tystnad gick LTIKare upp och tävlade på samma bollar.


Trots BKWs spelövertag och LTIKs avsaknad av i princip allt, så lyckades bortalaget inte skapa särskilt mycket klara målchanser. Patrik Åkesson nickade från nära håll rakt på Jonna i målet och Halimi testade från håll ett par gånger utan någon större framgång. BKW skulle dock få sitt mål, nyinsatte Elvis Begic slog en vacker krossboll till en fristående Manfred Walldén som säkert kunde nicka in 1-0 till BKW. Eller fristående och fristående, det såg lite märkligt ut då faktiskt LTIKare fanns i närheten och kunde tagit bort bollen eller spelaren, men bara valde att inte göra så. Hur som helst kändes målet logiskt med tanke på spelövertaget. BKW snurrade en hel del i laget och även LTIK tvingades till ändringar, framförallt då mittfältskampen gång på gång förlorades. LTIK fick lite bättre grepp om saker och ting sedan Anders Kallin kommit in från sin vänsterytterplats till en central position. Det var dock fortfarande inte bra på något sätt.


Vid ett par tillfällen fanns det möjlighet att friställa spelare mot BKWs mål då bortalagets backlinje låg väldigt högt upp, koncentrationen i de avgörande passningarna var dock alldeles för dålig. Den bästa LTIK-möjligheten fick Simon Vedin som snodde bollen en bit över mittplan av BKWs vikarierande målvakt Jonas Nilsson, Simon fick dock aldrig tid att sikta in sig och chansen rann ut i sanden. Strax efter kunde LTIK i vilket fall kvittera sedan Emil Olsson blivit gruffad i BKWs straffområde. Straffen var en aning tveksam, jag tittade bort precis vid situationen, Walldianerna tyckte absolut inte att det var straff, LTIKarna tyckte att det var straff. Hur som helst så slog Mattias Olofsson straffen i mål två gånger (!). Väldigt starkt Olofsson! Domare Ola Ström hävdade att spelare från båda lagen varit inne i straffområdet innan den hann slås vid det första tillfället. Olofsson visade dock mental styrka och satte den andra straffen ännu säkrare än den första.


Efter målet fick LTIK ny energi och allting blev plötsligt bättre, framförallt aggrissiviteten. När Ström blåste till pausvila pustade LTIKarna ut efter en bedrövlig halvlek som trots allt slutade oavgjort. Tempot var väldigt lågt i matchens första halvlek och det får naturligtvis LTIK vara mest tacksamma för. Men det berodde faktiskt mest på domare Ström och BKW. Ström hade bestämt sig för att inte tillåta något tufft spel alls och han blåste mycket, nästan för mycket, jag tyckte att han blåste sönder den första halvleken. Sedan tog det en evinnerlig tid mellan varje avblåsning, inte minst när gula kort visats, herregud vilken tid det kan ta att skriva ner ett nummer på en papperslapp. Ström var hur som helst konsekvent och han blåste lika mycket åt båda håll.


Det låga tempo i matchens första halvlek berodde också på det konstanta bollrullandet i BKWs backlinje, LTIK fick inte tag på bollen, men det mynnade ofta ut i ingenting alls då rörligheten framåt var alldeles för dålig för att hålla på med ett sådant konstant sidledsrullande. Men som skrivet, eftersom att i stort sätt ingenting stämde för LTIK så var det också hemmalaget som tjänade mest på det låga tempot.


Efter "avhyvling" i paus av en besviken hemmatränare i Mats Johansson kom LTIK ut som ett annat lag i andra halvlek och trots att det inte var någon dag då spelet ville stämma så var inställningen nu mycket bättre. Samtidigt var BKW inte i närheten av lika bra som i första och det blev därför en ganska dålig halvlek spelmässigt. Trots att LTIK inte var spelmässigt jättemycket bättre än BKW så radades chanser upp och hade koncentrationen i de avgörande passningarna varit bättre och forwards inte varit så kroniskt lata att de konstant vilat på fel sida BKWs backlinje så hade chanserna blivit ännu fler.


BKW låg obegripligt högt uppe med sin backlinje och så fort LTIKare kom rättvända mot mål så var det bud på målchans. Jag tror inte att Andersberg är så otroligt bra som en 5-0 seger mot BKW kan ge sken av. De var bara långt mer distinkta och effektiva än LTIK. Jag förstår varför BKW släppte in fem mål i premiären, med lite otur hade man gjort det även mot LTIK, trots att det inte varit alls särskilt rättvist med tanke på att LTIK inte spelade något vidare. BKW skapade bara ett par halvchanser i den andra halvleken. Packi fick bra skottläge nära mål, men drog med full kraft bollen skyhögt över och Walldén kom högst i en nickduell nära mål, men nickade rakt på Jonna.


Flera LTIKare var oerhört besvikna efter matchen, med tanke på att Emil Olsson, Anders Kallin och Fredrik Wersch samtliga kommit till frilägen, i två fall efter bjudningar från BKWare, så kändes det oerhört surt att bara få med sig en poäng från matchen. Tränare Mats var grymt besviken och tog det nästan som en förlust, flera spelare satt också i omklädningsrummet och deppade som efter en förlust. BKW var säkerligen inte heller helt nöjda med poängen eller med matchen. I första halvlek spelar man emellanåt fin fotboll, dock utan att skapa särskilt mycket. I andra kom man aldrig igång och som matchen gestaltade sig får man nog trots allt vara mer glada för poängen än LTIK.


Vad det gäller BKW framöver så är det ett lag som har framtiden för sig och jag tror att det kommer att bli bättre och bättre spelmässigt. Kan Halimi komma upp i en lite mer jämn nivå har man en riktig kanonspelare i honom, det finns flera skickliga unga aktörer i BKW. Även Manfred Walldén glimrade till emellanåt med fina saker och både Halimi och Walldén kommer bara att bli bättre. Vad det gäller den raka backlinjen så får nog Packi och Illies tänka om, det funkar väldigt dåligt, framförallt i sexan då det inte finns några linjedomare och det blir väldigt svårt att ställa offside. Hade inte Jonte stått i målet för BKW och legat så långt ut som han gjorde hade LTIK fått möjlighet till ännu fler frilägen och det kunde ha blivit storförlust precis som i premiären.


Det var mycket grymtande från läktarplats angående LTIKs spel, och visst, det var verkligen ingen skönfotboll publiken bjöds på, spelmässigt kan det bara bli bättre, samtidigt är jag väldigt glad över att vi är betydligt mer stabila och mycket mer gedigna än på många år. Trots BKWs spelövertag i första halvlek släpper vi till väldigt lite. Jonas Nilsson i kassen betyder mycket för det övriga lagets trygghet. I övrigt så var främste LTIKare Anders Kallin, trots att det var han som missade i markeringen på målet så var Kallin magisk i övrigt. Otrolig blick för spelet och utan att behöva gå in i en enda närkamp så vinner han varenda boll genom att vara så snabb i tanken. Imponerande!


B-mötet slutade även det oavgjort, det var två starka B-lag som ställdes mot varandra, både BKW och LTIK har god bredd. BKW var det bättre laget i matchen och i det här mötet måste LTIK vara mest nöjda med poängen. BKW tog ledningen genom Martin Angwall och LTIK kunde kvittera, även här på straff, genom Henrik Olsson. Värt att notera att LTIKs meste spelare genom tiderna Fredrik "Gummi" Jacobsson gjorde comeback i LTIK-tröjan under matchen och nu som målvakt. Ordinarie B-målvakten Morgan Johnsson befann sig i Danmark under lördagen och backupen Mats "Persa" Pettersson i Tyskland. Därför kontaktades Gummi och han skötte sig med den äran i kassen. Han sattes inte direkt på några större prov, då BKWarnas avslut oftast inte träffade mål. Men det kändes väldigt tryggt med Gummi i kassen och han stod hela tiden rätt. 


HAIS-SIF 1-1
Målskytt SIF: David Eriksson
Målskytt HAIS: Dennis Larsson

Precis som väntat fick SIF ett litet helvete med med närmsta grannen HAIS. Trots spelmässigt övertag mäktade man inte med att rubba motståndarna. HAIS tog faktiskt en ganska tidig ledning i matchen. 

AIK-KIK 3-4 (1-3)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson 2, Simon Silvandersson, Dan Karlsson

Klippfors var naturligtvis mycket nöjd med de tre poängen mot AIK. KIK spelade stabilt och effektivt och hade faktiskt ledningen med 4-1 innan man under de sista 20 minuterna slappnade av en aning och bjöd in AIK i matchen. Klippfors berömde AIK och förklarade att de är ett duktigt lag, framförallt framåt. Dessutom skötte de sig exemplariskt, Klippfors passade också på att hylla den unge domaren Torbjörn Karlsson för en jättefin insats. Ett duktigt lag verkar förövrigt KIK också vara, det unga laget har spelat länge tillsammans och denna säsongen har verkligen börjat på ett fint sätt för de gulsvarta, som sannerligen inte blir lätta att tas med i årets serie.

LFK-Lärje/Angered 1-0 (0-0)
Målskytt: Johan Gustafsson

Det satt väldigt hårt inne, men tillslut kunde LFK rättvist vinna matchen. Det går sannerligen inte av sig själv för LFK i år. Trots spelövertag och trots att man tydligt ser att LFK är det bättre laget har man förtvivlat svårt att få det och lossna. Det är väldigt mycket sidledsrull och det händer inte mycket framåt. Underhållningsvärdet var verkligen inte värt de 60 kronorna i inträde. Det var en ganska dålig och tråkig match som spelades på Glänningepark. Besart Mazreku var inte med vid den förra hemmamatchen och då saknades han mycket, han tillför i varjefall lite kreativitet. Mot Lärje/Angered hade han Kalle Sjöström bredvid sig, Kalle var totalt osynlig i matchen. Jag, tillskillnad från flera av mina kamrater, uppskattar Kalle som fotbollsspelare, men visst ska han vara på en kant för att komma till rätta. Mittfältet bestående av Peter Joza, Petter Gustavsson, Christoffer Johansson och Robert Nilsson är inte särskilt kreativt. Är inte de här fyra mittfältarna samtliga defensiva spelare i grunden och alldeles för lika varandra?

Inte förän Johan Gustafsson kom in på plan började det hända saker, han tillförde den kreativitet som tidigare saknats på plan och det var också han som kunde göra målet efter ett inlägg från utmärkte högerbacken Göran Medjed. Efter målet ekade Per Rydhögs stämma ut över Parken, -"1-0 till LFK genom hemvändaren (!) Johan Gustafsson." Det tyckte jag som LTIKare var humor! Snarare kappvändaren... Jag skojade med Johan efter matchen om att resten av LFK- truppen kanske skulle skickas ner till LTIK för försäsongsträning inför nästa säsong. Det kanske inte är så dumt att hitta glädjen på gräsrotsnivå trots allt. Sedan angående Johans kondition och kommentaren i LT om att LTIKs träningar är som att ligga på soffan så måste jag skriva till LTIKs försvar att träningarna mycket är vad man gör dem till, vill du jobba och springa så gör du det, du kan också välja att glida och inte anstränga dig så mycket om du vill det. Johan förklarade ju också i artikeln att han inte ens klarar 90 minuter i sexan, det gör dock i princip resten av spelarna i LTIKs A-trupp och det säger kanske mer om Johan än om LTIKs träningar.

//P.

Resultat fredag

Kvibille-RGIF 2-1
Mål RGIF: Henrik Olsson

Det var ren Hawai-fotboll inledningsvis och det kunde ha stått 3-2 redan efter en liten stund. Kvibille kunde dock ta kontroll över händelserna efterhand och vann också relativt rättvist matchen med 2-1. RGIF hade fler chanser, bla hade Daniel Hellsten ett skott i ribban och på den efterföljande returen lyckades Piere Nilsson inte få in bollen i princip öppet mål. Henrik Ragnarsson, Oskar Nilsson och Jens Strömberg var duktiga i RGIF, också Andreas Randevik får plus, rutinerad insats. Hellsten rapporterade från matchen.

Serbiska-GIF/VIF 2-0

Efter en svag insats överlag mot Serbiska förlorade GIF/VIF, det var framförallt inställningen som brast. Edwin Fagerholm rapporterade från matchen.

SBK-Simlångsdalen 1-4
Målskytt SBK: Kim Andersson

SBK släppte in fyra mål mot Dalen på IP, det händer verkligen inte ofta att SBK släpper in så många bollar. Konstigt nog brast inställningen en aning och det är för enkla och biliga mål man släpper in. Cralle spekulerar i att för många spelare kanske lägger över ett för stort ansvar på Peter Andersson istället för att ta ett tag själva. Samtidigt är det för många viktiga spelare som saknas, har SBK bästa laget på plan har man en slagkraftig elva, saknas spelare som Magnus Andersson, Kim Håkansson och Kristian Johansson, vilket var fallet vid denna match, så får man också problem. 

KHFF-IS Örnia 5-1
Målskyttar KHFF: Simon Nilsson, Björn Ottosson, Jonathan Jacobsson, Ola Jönsson (straff), Calle Bengtsson

Självklart imponerande med en 5-1 vinst, framförallt med tanke på att spelet inte fungerade särskilt väl för KHFF. Det som imponerar är framförallt inställningen samt arbetet som samtliga lägger ner, det finns inga diva-fasoner från någon spelares håll. Spelet fungerade som skrivet inte särskilt väl, men det blev för jobbigt att stå emot KHFFs tyngd för ett febrilt kämpande Örnia. Det stod 3-0 i paus och det var väl kanske lite i överkant. Simon Nilsson kunde vackert klippa in 1-0 sedan bollen kommit fri en bit utanför straffområdet efter en tilltrasslad situation.

2-0 kunde Björn Ottosson göra sedan han runnit igenom från kanten på en fin djupledsboll, även här var Nilsson inblandad då det var han som gjorde en panikrensning som hamnade hos KHFFare på mtten som så småningom kunde servera Ottosson som inte gjorde något mistag med vänsterfoten. 3-0 gjordes av Jonathan Jacobsson efter en soloraid. Målet skulle dock aldrig fått göras då det föregicks av solklart gruff på en Örniaspelare, domaren lyckades dock missa det hela och matchen kändes avgjord.

Jonte utgick i paus och Örnia kunde faktiskt ta över spelet i andra, eller spelet och spelet. Örnia kämpade, jobbade och slet och vägrade, trots 3-0 i röven, att vika ner sig och kunde också ganska omgående reducera till 1-3. Efter detta malde de på och hade även läge att göra 2-3. Det hade känts ganska talande med ett 3-2 resultat i matchen, ISÖ var faktiskt värda att vinna andra halvlek. KHFF fick dock straff, klockren förövrigt och den sattes säkert i mål av Ola Jönsson. Strax efter kunde också Calle Bengtsson göra 5-1 på ett friläge. Ingen glänser i KHFF, samtidigt är det en väldigt stark kollektiv insats. Det är såklart lite oroväckande för KHFFs del att man verkar vara så beroende av Jonte, han saknades mycket i andra halvlek.

Enligt uppgift har Martin Berndtsson bestämt sig för att göra ett uppehåll med fotbollen igen. Jag har tidigare varit en aning skeptisk till unge Simon Nilsson, under matchen mot ISÖ imponerade han dock på mig och jag tror att han kommer att lösa vänsterbacksplatsen på ett bra sätt även framöver. Han kryddade dessutom sin insats med ett grannt mål! ISÖ hade inte mycket till spel och så fritt spelrum som Jonte och Ola gavs på mitten i första halvlek kommer inget lag, som känner till de här båda herrarnas kapacitet, att ge dem. Samtidigt imponerar ISÖ inställningsmässigt, de är inget lag som kommer att vika ner sig i någon match och några enkla fighter kan inget lag räkna med mot de gröna.   

VBoIS-YBK 2-0
Målskyttar: Anders Gustavsson, Håkan Pettersson

YBK saknade Richard Frankland och Jonas Bergman i matchen mot VBoIS och utan dem har YBK inte särskilt mycket att komma med framåt. Det var också VBoIS som hade kontroll på händelserna, mot ett i och för sig bra försvarande YBK. Spelövertag BoIS, men de lyckades inte skapa särskilt mycket chanser förutom de två målen som gjordes. Intressant att båda lagen spelade 4-5-1 och med viss framgång. Det offensiva spelet blir såklart lite lidande, samtidigt var båda lagen stabila defensivt. Planens främste aktör var BoIS Anders "Slangen" Gustavsson, han styrde och ställde i mitten lite som han ville. Magnus Pettersson och Emil Olsson raporterade från matchen.


Nu ser vi framemot lördagens drabbningar! /P.


Inför helgens matcher

Veckan har bjudit på massor av fotboll. HBK har spelat två matcher. I mötet mot MFF var man verkligen inte värda någon poäng, samtidigt kändes det oerhört tungt att gå miste om den där poängen i 90e minuten. Det var inte sådär jättemycket bättre igår (torsdag), ÖSK va faktiskt bättre på det mesta och statistiken efter matchen talade sitt tydliga språk. Nu fick HBK trots allt tre poäng, mest beroende på den evige talangen Fribrock, som äntligen verkar blomma ut, och tremiljoners-brassen Anselmo. Såklart att han ska spela varje match, det finns ju ingen anfallare i truppen som gör mål förutom han. Arvidssons slit i all ära, men inga mål på snart 15 matcher är bara för fattigt.

CL i veckan också, Liverpool-Chelsea var väl helt ok, osannolik avslutning på matchen. Mardröm för Riise, så får man bara inte bete sig i en CL-kvart. Veckans besvikelse var annars Man Utd, riktigt tråkigt och dåligt, var det åter en taktisk triumf från Sir Alex sida som i slutändan kommer att leda till en trygg seger på Old Trafford? Jag är tveksam, Ronaldo och Rooney var sällsynt bleka. Det är i de stora matcherna de stora spelarna visar sin storhet. Mycket och stort ska det va! Messi var matchens glädjeämne, äntligen skadefri och tillbaka i gott slag på planen. Den lilla eleganta kickningen över Evra fick till t.om ett Utd-fan som mig att jubla!

Intressanta möten lokalt denna helgen också.

Fredag:

Kvibille-RGIF 18:45, Björkevi

Alltid tufft att komma till myggornas favorit-IP, Björkevi. Kvibille brukar har slagkraftiga gäng och detta blir säkert något att bita i för RGIF.

SBK-Simlångsdalen 18:45, Skogaby IP

Dalen var ruskigt dåliga förra säsongen och lyckades faktiskt inte vinna en enda match i div fem, tre oavgjorda matcher blev det dock. Till årets säsong har man lyckats få ihop ett bättre lag och det kommer inte att bli någon enkel fight för SBK. Jag tror dock att Skogaby grejar första trepoängaren ikväll.

Serbiska-GIF/VIF 18:45, Sannarp

Lurig match för GIF/VIF, Sebiska är inte lika starka som förra året, bla så har skyttekungen Slavica Stijepic lämnat för att bli andretränare i Sennan. Som vanligt, när Serbiska står för motståndet, blir första målet avgörande för utgången av matchen.

KHFF-IS Örnia 19:00, Kornhults IP

Intressant match, Åberg är såklart nöjd med de tre poäng hans lag fick med sig från premiären, spelmässigt tror jag dock att han vill se bättre takter och det finns kanske möjligheter till det mot ISÖ. Örnia underpresterade enligt sig själva i premiären och förlusten sved nog ganska länge, den gör det säkert fortfarande. KHFF blir verkligen en värdemätare. KHFF saknar en av de främsta aktörerna från premiären, Martin Berndtsson, i hans frånvaro tar unge Simon Nilsson hand om vänsterbacksplatsen. 

VBoIS-YBK 19:00, Våxtorps IP

Får vi ytterligare ett styrkebesked från BoIS eller kan YBK resa sig och få med sig en eller rent av tre poäng ifrån Våxtorp?

Lördag:

Andersberg-KIK 14:00, Sannarp

Spännande match, vilket lag fortsätter att imponera? Det kanske rentutav blir en jämn match mellan seriens etta och tvåa. Alltså toppmöte direkt!

HAIS-SIF 14:00, Hasslövs IP

Hett derby där SIF har allt att förlora, man kan tycka att matchen på ett enkelt sätt ska vinnas av SIF, HAIS älskar dock att göra livet surt för närmsta grannen.

LTIK-BKW 14:00, Lilla Tjärby IP

Går ett LTIK med råg i ryggen eller ett revanschsuget BKW segrande ur den här striden? BKW är säkert sugna på att visa att de inte är så dåliga som de var i premiären. Jag tror på en jämn fight där laget med den bästa dagsformen kommer att ro hem segern. BKW gör en rad ommöbleringar sedan premiären, i LTIK försvinner Johan Gustafsson, konkurrensen om platserna i laget blir dock hårdare då både Fredrik Wersch och Mattias Olofsson är tillbaka till mötet.

Söndag:

LFK-Lärje/Angered 13:00, Glänningepark

Jumbomöte i div två, kalasviktigt för LFK att få första vinsten nu.

Nu styr jag snart min skuta mot Kornhult! /P.

Uppdatering

Pga tentavecka är det inte särskilt tätt mellan uppdateringarna. Hoppas kunna göra en innan helgen angående Lördagens och Söndagens matcher samt lite om v som gått.

Ha det! /P.

Ny förlust

LFK åkte på en ny förlust, den blir säkert lite lättare att smälta då den var mot ett betydligt bättre, och dessutom topptippatt, Oddevold. 2-1 skrevs slutresultatet till. LFKs målskytt var Jacob Persson.

Tydligen vann Fässberg igen, och det lag som jag i ett tidigare inlägg kallade för det sämsta div två lag jag sett, är ensam serieledare i div två västra. Antingen har Fässberg fått in en rad duktiga spelare till vinsten i den senaste omgången, eller också är det så att den västra div är sämre än den södra, och då är såklart LFK att gratulera.

Nu gäller det dock att man rycker upp sig och inte låter sig slås ner altför mycket av de två inledande förlusterna och plockar hem tre poäng i nästa omgång.

Hoppas att det inte är alltför illa ställt med LFKs högerback Emil Axelsson, åkte tydligen på en huvudskada, något slags öppet sår och sjukhuset nästa. Krya på dig!

//P.

PS. Kommentarerna är inte något pajkastningsområde, jag sållar lite och har fått göra det lite väl mycket på sistone. Det allra mesta är ok, och skriver man bara ut sitt riktiga namn, ev smeknamn så tycker jag att mycket, förutom personangrepp, rasism osv, är ok. Det är lite pajasaktigt att inte stå för det man skriver. DS.

Referat

Herregud människor! Ni är inte ensamma, tillsammans är ni nu över 150 personer som dagligen läser om Laholmsfotbollen här på bloggen. De tre senaste dagarna har besökarantalet ökat explosionsartat. Mycket beroende på att jag fått en ny läsarskara i Anderbergare och Örnianer (om man nu säger så?). Välkomna! Får väl passa på att tacka den föredetta Örniaspelaren och numera Andersbergsspelaren Agron Qerimiaj, som var den som på något sätt lyckades hitta min blogg och presenterade den för sina vänner i de båda klubbarna.

Tyvärr har jag fullt upp med att skriva om de åtta Laholmslagen i div sex. Det kommer såklart att bli en del om AIK och ISÖ då alla Laholmslag förr eller senare kommer att möta dem. Om inte annat kan ni ju kika in med jämna mellanrum för att ha lite koll på era kommande motståndare. HPs rapportering från de lägre divisionerna är ju bedrövlig!

Länkar till lite olika referat ifrån helgen:

AIK om vinsten mot BKW

BKWs Pelle Persson om förlusten mot AIK

YBKs Putte Dahlgren om förlusten mot LTIK

SIFaren Hans om SIF-KHFF

KHFF kort om mötet med SIF

Trevlig läsning! /P.

Lördagens resultat

SIF-KHFF 0-1
Målskytt: Martin Berndtsson

Matchen var jämn, mellan två, som det verkar, väldigt stabila lag. SIF hade ett par bra chanser i första halvlek och kunde haft ledningen i paus. I andra var KHFF något bättre och skapade lite mer, de var dock på intet sätt överlägsna. David Eriksson var duktig i Skottorp, plus också till hela backlinjen, framförallt till mittbackarna Petter Johansson och Mats Johansson, de höll koll på Mattias Nätterqvist och båda var dessutom snabbare och kunde avvärja de bollar som dök upp. Jonte va tungan på vågen i KHFF och är den spelare som höjer sig över mängden.

Jag reagerade på att jag, som kom med en halvtimme kvar av matchen, tvingades betala inträde. När 20 minuter återstod av matchen gick två äldre herrar runt och tog betalt. Till och med på Örjan när HBK spelar kommer du för fan in gratis efter paus. Kommer jag innan paus betalar jag med glädje den lilla summa det kostar, men för att se en halvtimme...

Örnia-VBoIS 1-2
Målskyttar: Anders Gustavsson, Håkan Pettersson (straff)

En jämn och tuff match som Våxtorp lyckades ro hem. Båda de här lagen blir att räkna med i serien!

Vill tacka för rapporteringen, som sköttes av Magnus Pettersson.

BKW-Andersberg 0-5

En och en halv timme efter matchen ringer en bedrövad och besviken Packi mig. AIK var egentligen inte särskilt bra, BKW var däremot riktigt dåliga. Alla spelare underpresterade, dessutom var det få som gjorde jobbet. Fungerar inte spelet kan man i varje fall jobba och slita. AIK var stabila överlag och spelade mycket långt på tunga forwards. Packi tror nu i efterhand att det inte var någon fördel att möta dem i början, förmodligen tränar de dåligt och flåset kommer troligtvis inte att bli bättre, de drog dessutom på sig ett antal gula kort och en utvisning.

AIKs bredd verkar inte särskilt god då bänkvärmarna inte höll alls samma klass som de stabila elva som fanns på plan från start. Samtliga i BKW måste rycka upp sig väldigt mycket om man ska uppnå målet att hamna topp fem. AIK däremot kommer säkert, om man kan mönstra ungefär samma lag i de flesta matcher, att tillhöra toppen och inte botten, där jag placerade dem i min tippning.

Spelare och ledare i AIK skötte sig utmärkt både innan, under och efter matchen, tråkigt då när ett antal ur den tillresta publiken beter sig illa genom att vägra betala inträde. Domaren fick bryta matchen medan en avbytare i AIK fick avvisa den del av publiken som inte skött sig från Wallevi och det blev lite kaosartat för en stund. Tråkigt att det händer, med tanke på AIKs, redan, dåliga rykte och framförallt med tanke på att spelare och ledare sköter sig som de ska.

YBK-LTIK 0-3
Målskyttar: Johan Gustafsson, Simon Vedin, Anders Kallin

LTIK vann helt rättvist matchen med 3-0, det skulle väl i ärlighetens namn kanske varit de dubbla siffrorna. Vi fick en smakstart då Anders Kallin serverade Johan Gustafsson, som fint kunde dra in 1-0. YBK hade inte särskilt mycket att sätta emot, ett par frisparkar blev lite halvfarliga och Richard Frankland gavs utrymme att lossa vänsterkanonen från håll några gånger, i övrigt var det ingen fara på taket. Simon Vedin kunde göra 2-0 på Emil Olssons fina boll. Simon vek starkt in framför sin bevakare och satte distinkt dit bollen. 0-2 var siffrorna i paus.

Jag var lite orolig efter paus då jag trodde att YBK skulle komma ut heltaggade till andra, 1-2 och sedan känns det som att det jagande laget har fördel. Jag hade dock fel, flera spelare i YBK vek ner sig och verkade tycka att det var kört. YBK skapade absolut ingenting i andra halvlek och efter att LTIK gjort 3-0 blev det fullständig lekstuga och ytterligare tre, fyra mål kunde gjorts om LTIKarna varit lite mer koncentrerade i avslutningsmomenten.

Samtliga LTIKare gör ett gott jobb. Jag vill ge extra ros till Erik Westerlund, Ola Nilsson och Simon Vedin för deras insatser. Alla gör det dock som sagt bra. Jag måste säga att jag är lite besviken på YBKs insats, att LTIK var bättre spelmässigt är väl ok, att många spelare viker ner sig och inte visar någon moral och saknar all sorts gnista är dock under all kritik. Det kommer inte att bli några enkla fighter för YBK i år, och ska de vinna matcher krävs det att alla gör jobbet fullt ut.

Mikael Dahlgren försökte att hålla ihop laget, trots att det var svårt, Richard Frankland på mitten är den spelare det händer lite kring och Niklas Nilsson var som vanligt stabil i kassen, i övrigt var det inte mycket som stämde i YBK. Jonas Bergman gjorde bara ett kortare inhopp och verkade vara plågad av något, han behövs verkligen om YBK ska utgöra något allvarligare hot framåt.

Johan var, som ni förstår, med i matchen. Beslutet att han skulle spela tog spelarrådet tillsammans med övriga spelare. Med motiveringen att bästa laget som finns tillgängligt alltid ska spela, så bestämdes det att Johan skulle deltaga i matchen. Med facit i hand var det rätt beslut som togs, Fredrik Wersch (avstängd) och Mattias Olofsson (jobb) saknades i laget och utan dem och Johan hade vi nog saknat alltför mycket kreativitet. Johan gjorde sitt jobb, sin plikt och dominerade stundtals under matchen med en rad enman-shower. Det var Johans första och sista tävlingsmatch i LTIK för den här gången.

//P.

Resultat fredag

RGIF-Slöinge 1-1
Målskytt RGIF: Anders Nilsson

Det var en dålig div fyra match som spelades på Björkavallen. Slöinge var betydligt sämre än förra året, varken bröderna Selander eller Johan Träff fanns med i laget. RGIF tycker jag är det något bättre laget, trots att de inte spelar särskilt bra. Avsaknade av influensa-sjuke Henrik Olsson var stor, han behöver vara med i matcherna, då man utan honom saknar spets och en naturlig målgörare. När nu inte Erik Lindström hade en av sina bättre dagar och då man valde att köra Daniel Hellsten som vänsterytter så saknades det kreativitet i framåt. Hellsten känner sig inte bekväm som vänsterytter, han ska vara vänsterback alternativt mittback.

Samtidigt ska de bästa spelarna vara med på plan och vänsterbacksspelande Daniel Paulisson tillhör ju också dem och då får Hellsten helt enkelt spela vänsterytter. Försvaret var RGIFs bästa lagdel, förutom ett par kommunikationsmissar så spelade hela linjen stabilt, med Johan Nilsson som den främste. Henrik Ragnarsson i kassen är modig och fotspelet är bra. Vid Slöinges mål är han dock ute och fladdrar och trots att han vid ett par tillfällen räddar RGIF så är det missarna som märks när man är målvakt, tyvärr. En premiär är alltid en premiär och nu är den avklarad för RGIF, Slöinge kommer man att slå ganska enkelt i returen, det är jag övertygad om.

GIF/VIF-Sperlingsholm 5-5
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle, Ulf  Wernersson, Markus Kjellsson 3

GIF/VIFs vänsterback Edwin Fagerholm rapporterar om en händelserik premiär med hela tio mål och tre utvisningar, varav en drabbade Sperling och två GIF/VIF. Mikael Johansson åkte ut redan efter 35 minuter sedan han plockat två gula, mot slutet blev också hattrick-man, Kjellsson utvisad. Matchen präglades av tufft spel och mycket närkamper.

Oskarström-SBK 2-0

Skogabys målvakt Cralle nöjer sig med att konstatera att OIS vinner helt rättvist. Samtidigt är det ett förmodat topplag SBK möter och man faller aldrig helt igenom, några brakförluster brukar inte drabba Skogaby BollKlubb.

KIK-HAIS 6-0
Målskyttar: Markus Åkesson, Joel Åkesson, William Sandberg, Kalle Svensson, Jonathan Pettersson 2

Klippfors berättar för mig att han tycker lite synd om killarna i Hasslöv, samtidigt säger han också att han förmodligen aldrig mött ett sämre lag på seniornivå. Vinsten var solklar och kunde blivit mycket större. Klippfors tycker dessutom att det är synd att Alf Svensson ska STÅ i backlinjen när det finns unga killar på bänken som kunde fått chansen istället.

Tyvärr så är det nog bara att konstatera att HAIS kommer att bli strykpojkar i årets div sex-serie. Man hade det tufft i gamla sjuan och då är det ganska klart att man får jätteproblem i nya sexan. KIK får naturligtvis en kanonstart i serien, samtidigt blir matchen ingen värdemätare överhuvudtaget.

//P.
 

Nu smäller det!

Premiär är alltid premiär och resultaten blir inte alltid de väntade, flera lag är inte ihopspelade och mycket nerver brukar vara inblandat.

Fredagens matcher:

Ränneslöv-Slöinge kl 19:00, Björkvallen 

En match som RGIF bör vinna om man ska vara med på den övre halvan i div fyra. Slöinge var inte särskilt bra förra året och sägs vara ännu sämre i år då man tappat några tongivande spelare och inte direkt ersatt dem. Slöinge är bottentippat i serien.

Oskarström-Skogaby

Svår match för SBK som direkt får bekänna färg i div fem. OIS är ett förmodat topplag och blir verkligen något att bita i för SBK.

Genevad/Veinge-Sperlingsholm kl 19:00, Hallaberg

Lurigt motstånd för GIF/VIF direkt, samtidigt är Sperling bottentippat och GIF/VIF får ses som favoriter mot nykomlingen i serien.

Knäred-Hasslöv kl 19:00, Lagavallen

KIK blir naturligtvis jättefavoriter mot HIS. Ska bli intressant att se hur lagen står sig mot varann.

Lördagens matcher:

Skottorp-Kornhult/Hishult kl 14:00, IP

Förmodat toppmöte i div sex direkt. KHFF blir såklart favoriter i varenda match, samtidigt är det en ganska svår öppning de har i Skottorp. Intressant möte! 

Walldia-Andersberg kl 14:00, Wallevi

Helt öppen historia som kan sluta hur som helst känns det som. Längre inlägg om matchen här på bloggen kommer senare, Packi får ge sin syn på outforskade AIKs spel, samt chanser och möjligheter i resten av serien.

Örnia-Våxtorp

Känns också som en helt öppen match mellan två lag som jag inte vet särskilt mycket om. Kan vi få ett styrkebesked från något av lagen?

Ysby-Lilla Tjärby 13:00, Munkavallen

LTIK blir såklart favoriter mot sargade YBK. Lyckas firma Bergman, Bergman fixa en skräll? Det återstår att se!

Härligt att det äntligen är igång!

Själv tänker jag följa mötet RGIF mot Slöinge. Ska Tonne-Tiger, Hellsten & co lyckas håva in tre poäng? /P.

Äntligen premiär!

I helgen drar serien igång och jag ska försöka mig på lite preliminära laguppställningar och tips inför fotbollssäsongen 2008.


Ränneslövs GIF ska spela i tuffa div fyra. De flesta lagen tränar mer än RGIF och motståndet kommer verkligen att bli tufft i varje match, dessutom kommer resorna till bortamatcherna i många fall att bli långa. Jag såg i tidningen att tränare Tonne tror att laget har möjlighet till en topplacering om man får in en riktig målvakt istället för utespelaren Henrik Ragnarsson i kassen. Man hoppas säkert på gamle Mikael Bjerke ett tag till, det dröjer innan Thune kan komma tillbaka, han är fortfarande inte särskilt bra i sin hand. Jag tror i vilket fall på en mittplacering för RGIF. Få lag har så många alternativ och så många duktiga och rutinerade spelare som RGIF. Det kommer kanske gå lite tungt i början innan samtliga spelare som varit ovilliga att träna kommer upp i rätt flås. Efterhand tror jag dock mer och mer på RGIF och mittplaceringen känns ganska realistisk. Urstarka Alet lär på ett ganska enkelt sätt ro hem serien. RGIF har tappat Fredrik Johnsson till LFK och Anders Gustafsson till VBoIS. Jag tycker inte att det ska påverka sådär jättemycket då bredden som sagt är god. Mats Lindström är skadad i foten och kommer att vara borta en tid framöver, Fredrik Nilsson har precis kommit igång med träningen efter innebandysäsongen, Johan Bergman, Andreas Randevik och Pierre Nilsson kunde ha varit mer träningsflitiga och lär till att börja med figurera mest i B-laget.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Henrik Ragnarsson, Sonny Nilsson, Jens Strömberg, Johan Nilsson, Daniel Paulisson, Erik Lindström, Anders Nilsson, Andreas Thedeby, Daniel Hellsten, Henrik Olsson, Stefan Rådlund Avbytare: Oskar Nilsson, Andreas Randevik, Patrik Strömberg, Andreas Persson, Johan Bergman


Genevad/Veinge IF är det som vanligt vilda västern och ingen vet riktigt vilka som kommer att spela eller inte. Får GIF/VIF ihop bästa manskap har man ett lag för toppen av femman. Det lär man dock inte få och därför blir det nog en mittplacering, om man lyckas få med ett par av de bättre spelarna i varje match. Magnus Ekman och Mikael Johansson skulle trappa ner, men finns ändå med i laget. Björn Olsson har inte tränat särskilt mycket och lär inte vara aktuell ännu, inte heller Markus Kjellsson tränar fullt ut, Kalle Weeks är iväg på resa och kommer inte hem förrän ett par veckor in i serien, Timmy Johansson arbetar på annan ort och ska efter det ut och resa, så han är inte att räkna med. Dessutom verkar det som att rutinerade backen Fredrik Ljungberg har slutat. Tränare Wernersson tar inte gärna ut sig själv i laget om det inte behövs, det lär dock behövas till att börja med i varje fall, med Uffe på plan klarar man sig säkert bra utan Kalle och Björn en tid. Robin Hansen har kommit tillbaka till laget efter en kort sejour i Råstorp/Timsfors, där han inte trivdes.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Magnus Ekman, Kim Gustavsson, Johan Svensson, Alexander Johansson, Edwin Fagerholm, Johan Stråhle, Robin Hansen, Ulf Wernersson, Andreas Hansen, Mikael Johansson, Robin Möller Avbytare: Niklas Johansson, Dennis Andreasson, Ola Andersson, Petters Svensson, Alexander Nilsson


Underskattade Skogaby BK har inte samma bredd som GIF/VIF, man är dock rejälare och mer homogena än grannklubben. Jag tror på en mittplacering även för SBK, många lag kommer tro på enkla fighter mot laget och bli väldigt förvånade. SBK kommer att plocka massor med poäng hemma på IP pga lagets enorma kämpaanda och det stabila försvarsspelet. Det finns fortfarande frågetecken för målskyttet i laget. Patrik Nilsson har inte kommit igång med träningen. Johan Angvall har varit lagets bästa spelare på försäsongen och han skapar väldigt mycket på egen hand med sin styrka och aviga stil, någon målspruta är han dock inte. Dessutom har lagets bästa målskytt och spelare förra säsongen, Kim Håkansson varit skadad nästan hela försäsongen och det är såklart inte särskilt bra. Samtidigt tycker jag att Kristian Johansson ser ut att vara bättre än förra året, så det kanske löser sig ändå. Nu har dessutom äntligen det fina nyförvärvet Rasmus Larsson kommit hem från utflykten till Norge och han kan såklart tillföra en hel del till SBKs spel.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Håkan Johansson, Jonas Håkansson, Peter Andersson, Andreas Johansson, Magnus Andersson, Rasmus Larsson, Markus Bengtsson, Kristian Johansson, Atef Abou-Shakra, Kim Andersson, Johan Angvall Avbytare: Stefan Mårtensson, Olle Hansen, Kim Håkansson, Tim Olsen, Andreas Örjansson, Håkan Gustavsson
 
Tydligen är det så att Rasmus har åkt tillbaka till Norge, men man hoppas att han snart kommer hem för gott. SBK har dock lyckats knyta till sig ytterligare ett par föredetta LFK J-spelare som säkert kan tillföra lite kreativitet.


Jag har faktiskt bestämt mig för att tippa division sex, jag börjar uppifrån och går neråt.


1. Kornhult/Hishults FF ska springa igenom sexan i år och femman nästa år. De ser ruskigt starka ut och behöver faktiskt inte tappa en enda poäng på hela säsongen om de klarar av att fokusera fullt ut. Deras största motståndare blir dem själva. Henric Johansson i kassen har ingen tacksam uppgift, han kommer att stå sysslolös under stora delar av de flesta matcherna, sedan gäller det att vara på tå när sen chanserna dyker upp för motståndarlagen. Man har som jag skrivit tidigare ingen riktig forward i laget då Peter Åberg inte kommer att spela med, till en början i alla fall. Jag tror dock inte att målskyttet kommer att bli ett problem då målen kommer att fördelas jämnt mellan lagets skickliga spelare. Truppen är enligt mig inte så bred som de själva tycks tro, man har ett gäng duktiga juniorer som jag har dålig koll på. I övrigt är det bara Mikael Ahlm som för tillfället riktigt är med och slåss om platserna i startelvan av avbytarna. Jag tror att det är bra då det inte kommer at bli en massa gnäll på spelare som inte kommer att få lira från start. Johan Nilsson arbetar som travtränare och kommer därför inte att kunna deltaga i varje omgång, då justerar man på ett enkelt sätt om lite i laget och det blir lika starkt ändå. Fredrik Branting är en duktig och rutinerad spelare, det lär dock inte märkas särskilt mycket att han slutat.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Henric Johansson, Henrik Sunesson, Christian Karlsson, Kristian Åkesson, Martin Berndtsson, Martin Nilsson, Johan Nilsson, Ola Jönsson, Jonathan Jacobsson, Björn Ottosson, Mattias Nätterqvist Avbytare: Mikael Ahlm, Markus Theander, Simon Nilsson, Calle Bengtsson, Roy Karlsson


2. Knäreds IK kommer att ha det yngsta laget i serien. Bara målvakten Mikael Holvigsson är gammal i gemet. Nästäldst är sedan Adam Jönsson, 23 år. Förra året var man lite svajjiga pga lagets alla unga spelare, trots detta sätter jag KIK som tvåa. Laget har spelat länge tillsammans och samtliga vet sin roll. Det finns också en bredd som gör att det kan saknas spelare utan att det ska behöva märkas. Samtidigt har man en trygg centrallinje i form av Ragnarsson, Svensson och framförallt Pettersson på topp. Laget har inte tappat någon spelare, samtidigt har man knutit till sig några stycken intressanta killar från högskolan i Halmstad. KIK har verkligen imponerat i träningsmatcherna och nu senast i DM. Jag tror att Klippfors gäng kommer att bli de som först och främst konkurrerar med KHFF i toppen av tabellen.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Mikael Holvigsson, Markus Åkesson, Mattias Ragnarsson, Oskar Tagesson, Simon Nilsson, William Sandberg, Kalle Svensson, Adam Jönsson, Kristoffer Olsson, Simon Silvandersson, Jonathan Pettersson Avbytare: Pelle Svensson, Joel Åkesson, Johan Jönsson, Roger Magnusson, Karl Kristenssen


 3. BK Walldia, det vimlar av offensiva alternativ i BKW, det blir sannerligen inte enkelt för Illies och Packi at ta ut en startelva i år. Man har tappat spetskompetens i Johan Green och Daniel Eriksson. Samtidigt har man fått en helt annan bredd än förra året. Detta kan bli ett problem, många spelare kommer inte att vara nöjda med en bänkplats och det är som upplagt för interna stridigheter. BKW fortsätter att plocka in spelare på löpande band och gjorde nyligen klart med en kille från Trönninge och en föredetta LFK J-spelare. Det behövs breda trupper nuförtiden då det alltid saknas spelare till varje match i de flesta lagen av olika anledningar. Samtidigt finns det gränser, jag hoppas att BKW låter sina egna talanger spela i första hand. Klarar tränarparet att hålla humöret uppe hos de spelare strax utanför startelvan så kommer BKW komma högt upp i år. Inget lag i serien har fler alternativ offensivt sätt. Samtidigt kommer det säkert att ta några omgångar för laget att spela ihop sig då de inte spelat med i närheten av samma lag i en enda träningsmatch, och det har man kanske inte råd med i den korta serie som Sexan är i år.


Preliminär startelva från höger till premiären: Niklas Vepsä, Daniel Nylander, Magnus Johnsson, Patrik Rasmussen, Robert Andersson, Manfred Walldén, Daniel Nilsson, Arlind Halimi, Marcus Pettersson, Jonas Nilsson, Patrik Åkesson Avbytare: Andreas Persson, Henrik Åkesson, Kenan Ramadani, Elvis Begic, Stefan Palmqvist, Lasse Palmgren, Jack Ekenberg, Fatmir Bekteshi, Ekrem Bekteshi...


4. Skottorps IF, förlusterna sedan förra säsongen är så tunga att jag inte kan sätta SIF högre än så här. Man har dock en hel del duktiga spelare och slipper man skador på nyckelspelarna kan de lika gärna bli tvåa i alla fall. Per-Åke Martinsson och Thomas Karlsson var oftast lagets mittbackspar förra året, nu har båda försvunnit. Man har dessutom tappat hela sitt tremannamittfält sedan förra året då Mattias Ahlm lämnat för KHFF och Mikael Johansson samt Daniel Mogren har slutat. In i laget har David Eriksson gått, även nygamle Fredrik Olsson lär gå in i elvan. Samtidigt ser Pontus Johansson bättre ut i år, han var för bra för bänken redan förra året, men hamnade ofta där ändå. Dessutom har flera av lagets yngre spelare tagit kliv och varit duktiga i träningsmatcherna. SIF har gjort mycket mål, men man har också släppt in mycket mål. Försvaret är lagets akilleshäl, man får försöka att göra något för att täppa till, framåt kommer Pontus tillsammans med Lasse Johansson och målkungen Kenneth Einarsson att göra sina mål.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Joel Lovén, Petter Johansson, Mats Johansson, Fredrik Olsson, Robert Cerwinski, Pontus Johansson, David Eriksson, Erik Nilsson, Tony Kamari, Lasse Johansson, Kenneth Einarsson Avbytare: Mikael Andersson, Niklas Hallgren, Oskar Moberg, Ousman Alpha, Piere Knudsen


5. Lilla Tjärby IK, mitt lag är bra mycket stabilare än förra året, vi är mer svårslagna och klarar av att vinna de jämna matcherna, det gjorde vi inte förra året. Samtidigt kom vi nästsist föregående säsong och den nedåtgående trenden har fortsatt ända sedan vi snöpligt trillade ner från fyran till femman. LTIK är inga vinnare och har aldrig varit. Faktum är att LTIK inte vunnit någon serie med A-laget, B-laget har dock tagit ett par seriesegrar. Det känns ändå lite som att detta kan bli LTIKs år. Precis som SIF, kan LTIK lika gärna komma tvåa som femma. Bredden är stor och potentialen i laget finns absolut. Sedan får vi se i vilken utsträckning det påverkar att Johan Gustafsson försvann en vecka innan premiären.


Jag har tidigare förklarat att jag inte kommer att ta ut någon preliminär startelva i LTIK, och det står fast. Jag kan dock bjuda på den senaste uppställningen vi hade i träningsmatchen mot GIF/VIF.


Laget från höger: Jonas Nilsson, Andreas Bladh, Håkan Karlsson, Erik Westerlund, Kristoffer Nilsson, Miridon Berisha, Mattias Johansson, Ola Nilsson, Anders Kallin, Simon Vedin, Emil Olsson Övriga som är med och konkurrerar: Jim Nilsson, Fredrik Wersch, Conny Strömberg, Mattias Olofsson, Henrik Olsson, Oscar Gustafsson, Jacob Carlmalm, Anders Jönsson, Thomas Nilsson, Tim Jensen


6. Våxtorp BoIS tre bästa spelare från förra säsongen kan inte vara med fullt ut i år. Emil Olsson har ju som bekant lämnat för LTIK. Johan Bengtsson studerar på annan ort och Oskar Andersson jobbar i annan ort. Detta borde kan man tycka påverka laget på ett negativt sätt. Optimismen är dock stor i BoIS sedan man fått tillbaka ett par nygamla spelare av rang, bla erkänt duktiga Jerry Jönsson och Tony Persson och dessutom lyckats knyta till sig Anders Gustavsson från RGIF plus intressante målvakten Erik Danielski från HK Drott. Anders Gustavsson utgör tillsammans med Johans yngre bror Jim Bengtsson ett riktigt bra innermittfält. Jim sägs dock försvinna till Ängelholms FF U i sommar. Då kan kanske i och för sig Johan spela istället, då Högskolor och universitet brukar ha väldigt långa sommarlov ända ut i September. BoIS lär förövrigt inte förlora någon match pga sämre inställning än sina motståndare i år heller.


7. Ysby BK har tappat flera tongivande spelare till årets säsong, samtidigt tror jag att de är lite förvånade över att de fått ihop det så bra som de faktiskt har. Man blir naturligtvis extremt sårbara om man får skador på de få nyckelspelare man har, är alla friska så kan man ställa ett riktigt hyfsat lag på benen och de bör inte underskattas. Magnus och Jonas Bergman blir extremt viktiga och mycket av spelet kommer säkert att bygga på att slå långt på de långa och spelskickliga bröderna.


Preliminär laguppställning från höger till premiären: Niklas Nilsson, Rasmus Larsson, Mikael Dahlgren, Anton Svensson, Johannes Jansson, Patrik Dahlgren, Johan Tagesson, Richard Frankland, Robin Einarsson, Jonas Bergman, Anton Benson Avbytare: Magnus Bergman, Peter Ottosson, Jimmy Ivarsson, Blehrim Rrahmani, Johan Bengtsson


8. Hasslövs IS, med hjärtat tippar jag inte HAIS sist, risken är väl dock överhängande att det blir en tiondeplats för de blåsvarta kämparna. Jag har dålig koll på dem, men jag vet att det finns ett hungrigt yngre garde i laget och att nye tränaren direkt från Mexiko, Carlos Fragoso sprider sin entusiasm och rutin runt sig på ett sätt som gör att hela laget andas optimism inför säsongen. Denne Carlos sägs dessutom vara en ypperlig målvakt, jag har aldrig sett honom, men det sägs som sagt så. Det ska bli intressant att möta HAIS i år, LTIK har inte mött dem på hur många säsonger som helst i seriesammanhang.


9. Andersbergs IK


10. IS Örnia


Jag tippar såklart de här lagen på de två sista platserna pga att jag inte vet så särskilt mycket om dem och pga att jag som Laholmare hellre ser alla Laholmslag före dem i serien. Själva tror båda de här lagen att de kommer att tillhöra toppen av tabellen. De möttes i en träningsmatch för ett tag sedan och den matchen slutade 4-4, med mersmak för AIK. ISÖ blir förmodligen lite svagare i år då några duktiga spelare hann lämna innan man fått ordning på allt runtomkring laget (bla har LTIK-favoriten Hans Nilsson lämnat för Getinge, killen som först gör två mål, sedan ett självmål och efter det på något sätt skadar sig själv så att han får utgå), dessutom har deras försäsong blivit väldigt kort, så de lagen som möter dem i början lär ha fördel.

AIK blir luriga, förmodligen starka framåt och sårbara bakåt. Dessutom lär de ställa upp med väldigt olika lag i matcherna beroende på vilka spelare som finns tillgängliga, då man inte har något B-lag. Den enda spelare jag känner till i AIK är den gamle HBK U-forwarden Edison Morina, han är duktig och har potential att vinna hela div sex skytteliga om AIK går hyfsat som lag. Läs mer om Andersbergs IK här samt här och om IS Örnia här.


Tippningen av tabellen är väl lite sådär egentligen då jag inte har jämnbra koll på alla lag. Örnia och framförallt Andersberg kan säkert överraska och komma högt upp, liksom VBoIS. Jag hoppas såklart att LTIK kommer högre upp än femma, samtidigt tycker jag att det känns onödigt att ge de andra förväntade topplagen extra tändvätska inför mötena med LTIK. Det blir hur som helst ett intressant år för samtliga Laholmsklubbar och jag önskar alla lag lycka till!


//P.


DM/Intersport-cup

Lottningen är klar och samtliga Laholmslag möter lag ifrån högre sammanhang. KHFF tar sig an div fyra-gänget Hyltebruk, KIK för möta div tre-spelande Halmia, Skottorp Allsvenska HBK och LTIK div fem-laget Oskarström.

//P.

Avbräck för LTIK

Johan Gustafsson har bestämt sig för att gå tillbaka till LFK. Johan har trivts mycket bra i LTIK, samtidigt som han har saknat mängdträningen och det där allvaret som finns på div två-nivå. Johan vet vad jag tycker om den här grejen och jag finner därför ingen anledning att skriva mycket mer om det än så här. Men att skriva att det är positivt för LTIK är ungefär lika dumt som att påstå att LFK är starkare utan duktiga div två-spelare som Jocke Wulf, Krille Åkesson, Mattias Bengtsson och Jonte Jacobsson. Jag förstår inte varför LFK skulle bli bättre utan dem och med spelare som knappt platsar i Leikin, Halmia och Snöstorp/Nyhem.

Det är möjligt att LFK kommer att komma högre upp i tabellen i år än förra året. Men det hade såklart gått ännu bättre med nämnda spelare kvar tillsammans med de nyförvärv som håller klass. Jag är så förbannat trött på att läsa om hur de spelare som lämnade klubben saknar karaktär och rätt inställning. I varenda jävla intervju med någon involverad ifrån LFK, Ostojic i synnerhet, så kan man läsa mellan raderna hur svaga spelarna som lämnat anses vara. Spelare som David Eriksson, Miki Matic och Ola Jönsson är mig veterligen inga spelare med svag karaktär eller med fel inställning till det de tar sig för. Det är bara bullshit!

Jag undrar också om jag och Ostojic såg samma match i Söndags. Sedan jag började följa LFK har jag inte sett ett sämre lag i div två än det Fässberg som LFK förlorade mot. Ränneslöv var bättre när de mötte LFK i en träningsmatch för lite sedan. Visst var LFK mycket starkare än sina motståndare, men det var inte bra någonstans. Jag gillar iofs inte tränare som sågar sina spelare i tidningen. Det är bättre att hålla en snygg fasad utåt och lösa det internt. Så sätt köper jag Ostojic kommentarer. Men att säga att LFK inte behöver frukta någon motståndare i serien nu... Va tänker killen på? LFK får ju frukta varenda jävla lag i serien nu, för något sämre lag än Fässberg kommer man förmodligen inte möta i år. I sådana fall håller den Västra tvåan väldigt mycket lägre klass än den Södra. 

Som vanligt är det dessutom underbart att stå och lyssna på LFK-tränarens positiva snack och den konstruktiva kritik han ger sina spelare från sidan under match.... Not!

Jag hade definitivt inte gjort ett bättre jobb som tränare i LFK än den nuvarande. Jag tycker bara att han ska göra det bättre!

//P. 


GIF/VIF fick sin revansch

Skrivglädjen är väl inte på topp direkt. Alla mina lag förlorade i helgen, åker nu dessutom Utd på pumpen mot The Gunners så lägger jag fan ner...

GIF/VIF slog mitt LTIK på ett ganska lerigt Hallaberg. Det märktes direkt att GIF/VIF var mer taggat än LTIK, jag tror att de ville visa att de inte är så dåliga som de var förra helgen. Det kändes som att LTIK hade lite svårt att ställa om till träningsmatch igen efter DM-matchen i tisdags, tändningen var inte direkt på topp. Uffe Wernersson som spelade libero sist, hade nu satt sig själv som forward, då Johan Svensson var tillbaka i backlinjen. Uffe tillför så klart en hel del där framme i banan med sin rutin och sitt spelsinne. GIF/VIF styr matchen den första halvtimmen och kan också göra 1-0 genom Andy Hansen, som från nära håll placerar in bollen så nära krysset man kan komma. Sista kvarten i första spelar LTIK upp sig något och matchen jämnas ut.

GIF/VIF fortsätter att vara det något mer spelförande laget i andra halvlek, som dock blir betydligt jämnare än den första. GIF/VIF skapar ett par farliga chanser bl.a genom Dennis Andreasson. LTIK har ett skott i ribban av Andreas Bladh och Dan Boson i hemmakassen gör en fin enhandsräddning på Emil Olssons avslut. 1-0 till GIF/VIF känns ganska rättvist, även om 1-1 nog också hade kunnat kännts rätt ok för båda lagen. Varken LTIK eller GIF/VIF spelar särskilt bra, det blir mycket kamp på den leriga planen, det är dock GIF/VIF som har ett par snygga kombinationer och målet är vackert. Man skapar också någon målchans mer än LTIK. Bla tvingas Jonas Nilsson i LTIK-kassen till en fin räddning strax innan 1-0 målet.

I GIF/VIF gör redan nämnde Wernersson en bra insats, också nämnde Svensson där bak är riktigt bra. Plus även till Dan Boson i målet. I LTIK är Emil Olsson bäst, han oroar ofta på helt egen hand GIF/VIF-försvaret. Håkan Karlsson styr som vanligt nuförtiden laget med gott snack hela matchen och Erik Westerlund tar kampen mot Wernersson på ett bra sätt. Anders Kallin var något okoncentrerad i första och gjorde väl inte direkt en av sina bättre halvlekar. I andra när han får komma in på mitten funkar det dock bättre och han kan styra och ställa lite som han vill. En sak bara Kallin, det här är inte Allsvenskan, inte Junior-Allsvenskan, inte ens Trean. Vi spelar i Sexan och där smäller det, domarna tillåter ofta mycket och vi gillar det! Så spela tills domaren blåser! Plus även till LTIKs målvakt Jonas Nilsson. I övrigt är det lite lojt och slarvigt hos de flesta av LTIK-spelarna, jag förväntar mig mig att samtliga fokuserar på ett helt annat sätt i seriepremiären.

KHFF van enkelt mot Wisseltofta med 5-2, efter hattrick från Mikael Ahlm och två mål av Mattias Nätterqvist. SBK och KIK spelade 0-0. SIF vann mot Östra Ljungby med 3-2, målskyttar för SIF var Lasse Johansson, Pontus Johansson och Kenneth Einarsson. Ysby spelade 1-1 mot Getinge sedan Patrik Dahlgren slagit in en straff. Ett sargat BKW vann över Alets B-lag med 3-2 efter två mål av Manfred Walldén och ett av Kenan Ramadani. Ränneslöv fick 2-2 mot Rössjöholm sedan Stefan Rådlund och Erik Lindström gjort varsitt mål.

LFK åkte på stryk mot bottentippade Fässberg med 1-0 i en usel div två match. LFK var riktigt dåliga, Fässberg va ännu sämre och matchen sög. LFK kommer inte att möta ett sämre lag i år och man kan ställa in sig på  ytterligare ett år i träsket om man fortsätter så här. Usch!

HBK åkte också på stryk, man förlorade mot Djurgården borta. Anfallsspelet var obefintligt i första halvlek från HBKs sida. Det blev dock bättre i andra och man borde fått med sig en pinne sedan DIF tidigt backat hem och HBK tillåtits trycka på och skapa ett antal chanser. Anselmo gjorde HBKs mål och det var också han som var bäst i laget. Kul!

Utd vann! Jag fortsätter alltså att blogga... /P.

Resultat

GIF/VIF-LTIK 1-0 (1-0)
Målskytt GIF/VIF: Andy Hansen

RGIF-Rössjöholm 2-2 (1-1)
Målskyttar RGIF: Stefan Rådlund, Erik Lindström

Pga kronisk lathet och ett tight schema hänvisar jag er för övriga resultat ifrån lördagen till YBKs, KHFFs, BKWs och SIFs eminenta hemsidor.

Återkommer i morgon. Trevlig kväll! /P.

Dags för genrep

Äntligen är det dags för de sista träningsmatcherna innan serien och allvaret drar igång. För LFK är det dock seriepremiär redan denna helg, på Söndag kl 13:00 tar man emot bottentippade Fässberg på Glänningepark. En vinst där skulle såklart smaka mumma för Ostojic gäng. Fint med söndagsmatch, det ökar verkligen möjligheterna till storpublik, de allra flesta lokala lagen spelar ju under lördagen.

RGIF tar sig an Rössjöholm hemma på Björkavallen kl 11:00 i genrepet och man kan ställa upp med i princip bästa lag. Bara Fredrik Nilsson, Mats Lindström och Johan Bergman saknas. Målvaktsfrågan är dock fortfarande inte löst, Ragge får streta vidare då Bjerke vägrar träna.

KHFFs premiärlag börjar också så smått att formas och det starka laget tar emot Wisseltofta i Kornhult kl 11:00. Nu är också Theander i spel och Åberg är den enda spelare som saknas. Det ryktas att Åberg inte kommer att spela med, i varjefall inte i vår. För mig är det ett ganska tungt avbräck. Utan Åberg saknar man den där naturlige spjutspetsen och målgöraren. Visst lär Nätterqvist göra sina mål och tillsammans med Björn Ottosson så har man ett hyfsat anfall. Jag tycker dock att båda är bättre på mitten.

Nu har KHFF ett såpass starkt lag ändå (att ha råd att ha Martin Berndtsson som ytterback säger väl allt) så att man inte kommer att behöva en utpräglad målskytt för att nå framgång då målen kommer att fördelas jämnt över lagets många skickliga spelare. Det är både en styrka och en svaghet. Det är tryggt att kunna luta sig på en notorisk målskytt om spelet någon gång skulle knyta sig och någon som KIKs Jonathan Pettersson, YBKs Jonas Bergman, LTIKs Emil Olsson, SIFs Kenneth Einarsson eller BKWs Jonas Nilsson och Hinken har inte KHFF i laget utan Åberg.

Skottorps IF genrepar mot Östra Ljungby, en ny bekantskap för mig. SIFs problem under försäsongen har inte varit målskyttet, man har flera spelare som kan göra många mål i redan nämnde Einarsson, Pontus Johansson och Lasse Johansson. Det är istället bakåt som SIF har haft sina problem, och det är inte alls särskilt konstigt då mittbacksparet från förra året gått förlorat (Packe/Thomas K).

Tränare David vill säkert spela på mitten, jag tror dock att han kommer att behövas i det svaga försvaret. SIFs B-lag körde förövrigt över LTIKs B-lag igår torsdag, SIF ställde upp med ett betydligt starkare lag än LTIK och det märktes verkligen. Rättvist slutresultat blev 4-1 sedan Pontus Johansson nätat tre gånger för sitt SIF, det kan bli Pontus år i år, det känns faktiskt lite så.

Ysby BK tar emot Getinge IF kl 13:00 på Munkavallen. YBK är väldigt nederlagstippat och man har väl problem lite här och var. Jobbar alla i laget hårt, alla har en hyfsad dag och försvarsspelet fungerar väl så kan man dock hota de flesta lagen i serien genom att slå långt på bröderna Bergman. Det är enkelt, men ack så effektivt. Lillebror Bergman ser i riktigt, riktigt vass ut!

BKW genrepar mot Alet A/B på Wallevi kl 11:00. Det är faktiskt inte Johan Green som har saknats allra mest i BKWs lag sedan förra säsongen, det är istället Daniel "Eken" Erikssons lucka man måste fylla. Nu senast körde man med Packi och Elvis på topp, det är naturligtvis två bra spelare, men båda är bättre på mitten. Unge Jack Ekenberg har inte lyckats så bra som man hoppats på och det kommer nog mest att bli inhopp för den flinke ynglingen.

Hinken och Jonte är ett riktigt vasst anfallspar och har man snabba yttrar i form av spelare som Mackan P, Manfred W, Keenan R och Packi så gör det ingenting att snabbheten saknas på topp. Hinken är dock väldigt skadedrabbad och kan säkert inte vara med fullt ut. Det finns en hel del frågetecken i BKW och man har inte spelat med samma lag i någon träningsmatch och det är naturligtvis inte bra och bådar inte så gott. Vi får väl se om vi kan få ett styrkebesked från BKW i morgon.

GIF/VIF får chans till revansch på LTIK efter förra veckans nedriga förlust och det har man goda möjligheter till om man får in ett par av de gubbar man saknade förra lördagen. LTIK saknar några viktiga pjäser i genrepet men ställer ändå upp med ett starkt lag. Viktigt att Emil Olsson har börjat leverera, han blir jätteviktig i år. Matchen spelas på Hallaberg i Genevad kl 15:00.

Ska försöka skriva lite om Hasslöv, VBoIS, KIK och SBK på lördag eller söndag också, angående deras genrep.

//P.

Smått och gott

BKWs mittfältskämpe Daniel "Derek" Nilsson tog direkt kommandot i ligan Div IV södra Halland i Aftonbladets Drömelvan. Detta framförallt beroende på att han gjorde genidraget att sätta Alex som lagkapten. Tvåa ligger Mattias Olofsson och på tredjeplats finner vi ytterligare en BKWare i form av mittbackstalangen Patrik Rasmussen. Själv delar jag fjärdeplatsen med RGIFs vikarierande målvakt Henrik Ragnarsson. Totalt är det 15 st som har gått med i ligan, det är många bra lag och det kommer säkert att bli jämnt. Det finns fortfarande möjlighet att gå med. Det räcker i princip med ett genidrag, sedan är man ikapp, trots att man missat de två första omgångarna.


Kul att Calle Genberg i genrepet inför Superettandebuten lyckades göra två mål och en assist för sitt Landskrona mot Mjällby.


Fantastisk match i CL mellan Arsenal och Liverpool, den hade verkligen allt, Liverpool känns tyngre och vann också pga av det trots att Arsenal höll i taktpinnen långa stunder av matchen. Vilken supersub Theo Walcott är, 50 meters raid innan han serverar Adebayor på läppen. Fantastiskt! Personligen tycker jag att Liverpools straff var rättdömd. Så klumpigt som Touré beter sig innanför straffområdet, får man bara inte bete sig, hans armar var ju överallt. Att det sedan var Fabregas som, utanför straffområdet, gjorde att Babel tappade balansen är en annan sak.


Iskallt av Man Utd att ställa upp med B-laget mot Roma igår (onsdag). Men det är ju faktiskt så som en vis man sa en gång. "Sir Alex vet mycket väl att Roma aldrig har vänt ett underläge." Utav de bättre lagen i Europa så är Roma förmodligen det lag som viker ner sig allra först när det bär emot. Gary Neville! Vilken hjälte!


HBK var absolut inte värda en poäng mot HIF, den fick man bara tackvare Skalman. Briljant dubbelräddning på Henkes straff! Mot IFK igår (onsdag) var det dock Skalman som släppte in en boll från ingenstans och som på så sätt såg till att HBK inte fick de tre poäng som de var värda mot ett gäng chockade Svenska mästare. Så det jämnar väl ut sig i längden som vanligt.


Jag trodde jag skulle knäcka mig, när jag i tisdags tittade på försnacket inför Elfsborg-AIK. Canal+ reportern Nora Strandberg intervjuade Magnus Haglund. Intervjun blir helt obeskrivbar och här är den: http://www.youtube.com/watch?v=mxAt8Be8Xac Betänk gärna att Haglund innan han får frågan som ställs i klippet knappt har hört de andra frågorna som ställts pga allt oväsen. Stämningen blir minst sagt spänd och Haglunds blick på slutet är obetalbar.


Synd att de klipper lite tidigt, då Haglund fortsätter att stirra på Nora i flera sekunder till. Man ska också ha i åtanke när man ser klippet att Haglund alltid annars har mål i mun och brukar vara oerhört rak och tydlig i sina svar. Hellsten som jag såg matchen tillsammans med höll på att få upp en bit av kebabrullen han höll på att käka i näsan, medan jag själv inte var långt ifrån att spreja ner hela TV-bordet med vattnet jag nyss tagit en klunk av när vi fick se Haglunds blick på slutet.


Träffade Emil Nieroth på stan i lördags, det är inte bara en stor underhållare på plan, utan också utanför. Ni ska få några sköna citat strax. Ska bara berätta att Nieroth som flyttat till Alet från Leikin trivs alldeles utmärkt i sin nya klubb. Det är bättre kamratskap och laget känns mer som just ett lag. I Leikin var det mycket individualism.

Nieroth uttryckte dock oro för att det skulle gå aningen lätt i serien, Alet blev ju på något märkligt sätt kvar i Fyran trots att de vann kvalet upp till Elitfyran. Alet har ett material som hade gjort att de mycket väl hade kunnat vara med i toppen av Elitfyran. Bla. så har man vunnit enkelt mot både Sennan och Snöstorp/Nyhem i träningsmatcher. Senast vann man mot Grevie med hela 9-1, Nieroth själv stod för ett mål och fem assists, som sittande mittfältare. "Det blir ju löjligt", som Nieroth själv uttryckte det.

Nieroth förklarade också att LFKs tränare Ostojic förmodligen inte var så glad på honom. Nieroth har ingen möjlighet att träna så mycket som LFK gör. Ostojic erbjöd dock honom ett specialupplägg som innebar att han skulle behöva träna mycket mindre än övriga spelare i LFK, detta var Nieroth inte intresserad av då han absolut inte ville vara killen som dyker upp ibland på träningarna och sedan ändå spelar alla matcher.


Det hade liksom inte känts rätt mot övriga i gruppen, samtidigt är det svårt att göra sig populär i truppen vid en sådan överenskommelse. Ostojic ville till varje pris ha Emil efter det han visade i testmatchen och mot HBK B i höstas. Nu blev det dock inte så, framförallt pga allt eviga tränande i Laholmsklubben. På tal om HBK-matchen ja. Nieroth klarade sig fantastiskt bra mot Tim Sparv och Sebastian Johansson i kampen om mittens rike. Unge mittfältstalangen Sparv var tydligen jäklig att möta, Johansson var visst inget märkvärdigt.


Nieroth spelade som bekant i det LTIK-lag som får betecknas som det främsta genom tiderna då det var det lag som spelade klubben upp i fyran. Några sköna citat angående ett par spelare som Nieroth spelade tillsammans med under LTIK-sejoren: "Hinken (Henrik Åkesson) måste vara den enda spelare som blir kortare när han hoppar. Tänk dig att vara två meter lång och bli kortare när du hoppar. Skit i och hoppa då och stå bara kvar istället för fan. Jonas Larsson, fantastisk fotbollsspelare, helt knäpp i huvudet, tvåfotare med dubbarna före i kvadraten säger väl allt. Fredrik Blixt, enorm talang, hej, hej jag heter Blixt, jag vill inte träna, men nu när jag ändå är här, kan jag springa med huvudet före rakt in i fyra man."


Och glöm inte vad som verkar vara Nieroths motto: "Springa är för de dåliga!" Enkelt för en spelare med full bollkontroll och otrolig blick för spelet att säga. Vi andra får nog fortsätta att jobba hårt på planen. Nieroth själv lever dock efter sitt motto och tar inte många löpsteg i onödan under en match. Det var fantastiskt när han i slowmotion, gång på gång GICK igenom försvaren när han spelade i femman med LTIK. Tydligen är det inte mycket som förändrats på den fronten.


//P.   


KIK & KHFF imponerade i DM

KHFF kunde på ett enkelt sätt avfärda Serbiska då man vann med 4-0 efter två mål från Mattias Nätterqvist och ett vardera från Jonathan Jacobsson och Björn Ottosson. Serbiska fick redan efter en halvtimme två spelare utvisade och matchen dog totalt, då KHFF redan hade ledningen med 3-0. KHFF tog sig också friheten, att genom Kristian Åkesson, bränna två straffar.

Knäreds IK slog imponerande nog ut div fyralaget Harplinge IK efter straffar. En mycket nöjd och glad Jonas Klippfors talar om stabilt spel från KIKs sida, samtidigt som han tycker att de har en del flyt. Notoriske målskytten Jonathan Pettersson gjorde KIKs spelmål. Stor hjälte i KIK blev nye målvakten Henrik Abrahamsson som satte en straff och dessutom räddade HIKs femte straff. KIKs övriga straffmål gjordes av: Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, William Sandberg och Kristoffer Olsson. Faktum är att detta är det andra div fyralaget som KIK slår på kort tid, då man nyligen även vann över Råstorp/Timsfors. Lägg gärna märke till att detta div fyralag vann över KHFF för en liten tid sedan. KIK blir att räkna med i årets div sex serie!

BKW förlorade mot Centern i Lilla Tjärby. Centern var på intet sätt överlägsna, men BKW var inte riktigt heta och vassa framåt och kunde, trots att man hade spelövertag i andra halvlek, inte göra något mål. Jonas Nilsson, som är på skidsemester, saknades och utan honom känns BKW lite uddlösa. Det krävs nog att både han och Henrik "Hinken" Åkesson är med för att BKW ska ha den tyngd som krävs framåt.

Halmia U vann tämligen enkelt mot Hasslöv med hela 5-0, enligt rapporterna hade Hasslöv inget att hämta överhuvudtaget. Ett par resultat från HAIS tidigare matcher: VBoIS B-HAIS 0-4, Fredrik Gustafsson fyra mål, RGIF B-HAIS 4-2. 

LTIK slog Torup/Rydö med 1-0, sedan Emil Olsson gjort målet på nick efter fint förarbete från Anders Kallin och Mattias Olofsson. Torup var oerhört tunga och jobbiga att möta, LTIK var dock stabila och skapade fler heta målchanser än motståndarna. LTIKs mål gjordes i den första halvleken, och det var relativt orättvist då Torup var de som hade kontroll på händelserna ute på plan. I andra halvlek var Torup för att skapa framåt, tvungna att öppna sig bakåt och detta tog LTIK till vara på genom att skapa ett antal farligheter, som dock inte resulterade i något mål. I övrigt var det inte mycket att skriva hem om då den lilla, hoppiga och tungsprungna planen inte tillät något av lagen att spela boll, det blev mest fysisk fotboll och mycket sparka spring.

Mattias Olofsson kvitterar ut högt betyg för sin insats som högerback. Olof blandade och gav en del, det mesta gjorde han dock bra på den ovana positionen, och det är naturligtvis bra att det finns flera alternativ på de olika positionerna. Anders Kallin får också högt betyg, väldigt stabil insats, kryddad med några fina individuella prestationer. Det känns kanon att ha en så duktig fotbollsspelare i laget. I övrigt utmärker sig ingen, alla gör dock en bra arbetsinsats. Domaren var otroligt nog densamma som i träningskampen mot GIF/VIF, hans insats då var direkt usel. Nu när det vankades tävlingsmatch så verkade han dock ta sin uppgift på större allvar och han dömde också på ett stabilt sätt hela matchen. Inget att klaga på där inte, bra! 

//P.

Uppdaterat inlägg

Inlägget under är nu uppdaterat med spelarkritik i LTIK också, någon slags fnurra på tråden uppstod vid förra uppdateringen och då kom inte detta med. Har även fått göra en rad andra ändringar, då inlägget tydligen inte var särskilt välskrivet.

//P.

LTIK vann grannfejden

Samarbetslaget GIF/VIF tog emot mitt LTIK på ett soligt Veinge IP. LTIK vann återigen efter att man varit spelmässigt usla... Nä, jag bara skoja. Alla LTIKare kan andas ut, jag är verkligen nöjd över insatsen igår (lördag), även LTIK kan tydligen spela boll i 90 minuter. LTIK började matchen lite darrigt, snabbt fick vi dock ett spelövertag och hela första halvlek spelade vi riktigt bra, GIF/VIF hade faktiskt ingenting att sätta emot och bortsett från en dåligt slagen frispark så skapade man inte en målchans värd namnet. LTIKarna stod för flera vackra kombinationer och man skapade också flera målchanser.

LTIKs första mål för dagen gjordes av Emil Olsson, som sedan han fått en macka på läppen av Johan Gustafsson, dräpte upp bollen i Magnus Ekmans bortre kryss från håll. Riktigt, riktigt grannt Emil! LTIKs andra mål gjordes av duktige Anders Kallin, som kunde komma först på en boll sedan det uppstått kalabalik i GIF/VIFs straffområde, och trycka in den i öppet mål, strax efter fick Kallin ytterligare ett gyllene läge att scora, bolluslingen ville dock inte in. Det tredje målet är en riktig delikatess där bollen går som på ett snöre mellan Anders Kallin, Johan Gustafsson, Håkan Karlsson, Simon Vedin, Emil Olsson och Mattias Olofsson, innan Simon, sedan Olofsson dribblat sig fram längs kortlinjen, fick äran att avsluta det vackra anfallet med ett mål. Fantastiskt!

Andra halvlek inleds med att GIF/VIF nästan omedelbart får en straff sedan Edwin Fagerholm drattat på ändan efter en duell med Douglas Mattsson. Robin Möller satte straffen i mål förbi en irriterad Jonas Nilsson, som var ytterst nära att få fatt på bollen. GIF/VIF fick med målet energi och för ett tag framöver satte man också en del press på LTIKs försvar, dock utan att skapa någon särskild farlighet. Efterhand jämnades spelet ut, det var dock LTIK som hade ett litet övertag och bollen var oftare på GIF/VIFs planhalva än vad den var på LTIKs. 

Halvleken blev ganska chansfattig, bortsett från en del avslut från håll ifrån bägge lagen. Johan Stråhle kom in i GIF/VIF och tillförde en hel del energi, med sina löpningar och ständiga utmanande av LTIKs försvarare. Halvlekens hetaste målchans skapades av LTIKs Conny Strömberg. Eller målchans och målchans, Strömberg måttade inlägg, det blev dock alldeles för långt slaget och i ren besvikelse vände sig Strömberg om, för att då få höra hur bollen träffar Ekmans ribba. LTIK skulle också haft straff sedan Mattias Olofsson blivit fälld i GIF/VIFs straffområde. Domaren valde dock att inte blåsa. Resutltatet 1-3 måste ses som väldigt rättvist, det kan jag skriva utan att på något sätt vara enögd. Det håller nog alla i GIF/VIF med om också.


GIF/VIFs insats överlag är ganska svag, man ställer upp med ett lag utan någon egentlig svag punkt, men utan rutinerade Magnus Ekman i kassen och Ulf Wernersson som mittback hade förlusten blivit mycket större. GIF/VIF skapade faktiskt inte en enda måchans genom eget spel på hela matchen och det är naturligtvis bedrövligt. Min gamle lagkamrat Edwin Fagerholm gör en bra andra halvlek som vänsterback, då han faktiskt får ett litet övertag på LTIKs skicklige Johan Gustafsson och Stråhle tillförde som sagt en del ingredienser. I övrigt kan alla mycket bättre.

Robin Möller och Markus Kjellsson är ett bra anfallspar, det är dock bara Möller som för tillfället håller någorlunda klass. Kjellsson som tidigare gjorde lite vad han ville med motståndarna står inte att känna igen. För dåligt tränad? GIF/VIF saknade en rad viktiga spelare ur centrallinjen från förra året. Johan Svensson, Kalle Weeks, Björn Olsson och Mikael Johansson. För att laget riktigt ska kunna hävda sig i femman i år krävs det att i varje fall ett par utav de här spelarna är med i varje match. Det bästa med den här matchen för GIF/VIF är förmodligen annars att de redan nästa lördag får chans till revansch efter sin släta insats, då man igen får möta LTIK. Inget av lagen hade någon träningsmatch nästa helg, därför passar det utmärkt att genrepa mot varandra på lördag.


Alla LTIK-spelare förtjänar beröm efter insatsen, samtliga gör det verkligen bra, trots det känns det som att där finns ännu mer att ta ut. Sedan saknades också Ola Nilsson, Erik Westerlund och Fredrik Wersch under matchen, och det är tre spelare som verkligen har saker att bidra med. Jonas Nilsson hade en lugn eftermiddag och behövde inte direkt förta sig, när bollarna dök upp så fanns han som vanligt på plats. Conny Strömberg var tillbaka i gammalt gott slag och känns given som högerback i laget. Lika given som vänsterback känns Kristoffer Nilsson som precis som han brukar gjorde en trygg insats, trots att han emellanåt hade lite problem i uppspelsfasen.

Håkan Karlsson gjorde, som alltid nuförtiden, en riktigt bra insats som mittback. Han styrde hela laget framför sig och hade full kontroll på bollen i varje moment. Imponerande! Jim Nilsson var mäktig så länge han orkade, när han gick ut så kom Douglas Mattsson in i hans ställe på den stötande mittbackspositionen och Dogge stod verkligen för en charmant insats. Anders Kallin som både gjorde första matchen och målet i LTIK-tröjan stod verkligen för en helgjuten insats. Jag tror inte att spelaren med både DM, Gothia-cup och SM -guld i ÖIS ungdomslag på meritlistan, slog en enda felpassning på hela matchen.

Johan Gustafsson gjorde också en fin insats, framförallt i första, han fick den rörelse i laget som han så länge efterfrågat och i.o.m den, behövde han själv inte hålla i bollen särskilt länge utan kunde spela bollen efter färre touch och ta ny position. Man kan inte låta bli att imponeras av Mattias Johanssons insats, hårt jobb, etta på i princip varje boll, spelar enkelt, helt efter sina resurser. Kanon! Mattias Olofsson visade verkligen att han har mycket att tillföra, stentuff, spelintelligent och hårt arbetande. Toppklass! Även Thomas Nilsson gjorde det bra när han kom in. Emil Olsson och Simon Vedin framstår alltmer som toppduon som kommer att starta premiären. Emil jobbade otroligt hårt och klarade idag av att fästa bollen på ett helt annat sätt än i Ysby. Han krönte dessutom sin insats med ett riktigt klassmål.

Simon Vedin levererade i vanlig ordning, det händer alltid bra saker när Simon har bollen, han känns verkligen vass. Dessutom så jobbade Simon väldigt hårt under matchen och vann tillbaka ett antal tappade bollar. Det arbete lade han inte ned förra året. Henrik Olsson kom in och jobbade som vanligt hårt, det ser inte särskilt naturligt ut, men på något vis lyckas han alltid trockla med sig bollen. Även Jacob Carlmalm kom in och gjorde det bra. Känns naturligtvis bra att kunna ge sådana här omdömen till samtliga spelare, jag vet dock att alla har ytterligare en nivå i sig. Kan vi fortsätta att bygga på detta, kan det bli ett riktigt trevligt år för LTIK.   


Jag är inte glad i att bedöma domarens insats efter en match. Jag skriver dock gärna ett litet omdöme om jag finner att denne gjort en bra match. Det finns ont om personer som vill iklä sig den otacksamma rollen som rättsskipare. Legitimerade domaren Daniel Hansson kräver dock att få bli citerad och inte mig emot. Hansson har alltså en adekvat synpunkt på domarens insats, och det var inte jag som sa det, men jag kan skriva under på det. Han har pissat på oss allihop!


Daniel Hansson -"Att en domare kan visa så lite engagemang och en löpvilja som är så svag att t.o.m min farmor hade hängt med är fantastiskt i sig. Att göra så många misstag i en såhär lättdömd match är naturligtvis under all kritik. Är GIF/VIFs straff, en straff, då är allting straff. Är det inte straff när Olofsson i andra halvlek blir solklart kapad, så är ingenting straff. GIF/VIF spelaren skulle dessutom blivit målchansutvisad. Att sedan domaren väljer att inte ge Olofsson gult kort strax efter straffsituationen då han nästan drar sönder en GIF/VIF-tröja är också helt obergripligt. Emil Olsson fick en rad alldeles för billiga frisparkar med sig i första halvlek. Samtidigt känns det som att domaren kommer ut med inställningen i andra att GIF/VIF, bara för att de ligger under med 0-3 ska ha ett handikapp, då de får i princip allt med sig, medan LTIK inte får ett skit. Bedrövlig insats!"


En kommentar från mig efter detta känns ju bara totalt överflödig. Jag kan och bör dock påpeka att domaren inte är ifrån Laholms domareklubb.

GIF/VIFs och LTIKs B-lag möttes också under lördagen. Matchen, som var ganska dålig, t.o.m för att vara en B-lagsmatch, slutade 1-1 och resultatet var ganska rättvist, GIF/VIF hade ett litet spelövertag, medan LTIK skapade en aning mer framåt. Båda lagen hade, förutom målen, en varsin ramträff. GIF/VIFs mål gjordes av rutinerade Lars "Tudde" Pettersson, som inte kunde undgå att sätta dit bollen, sedan han blivit vackert framspelad av unge Jack Gustavsson.

LTIKs mål gjordes av Henrik Olsson, som iskallt lobbade en utrusande GIF/VIF-målvakt i form av Dan Boson. Henke kunde göra målet efter vackert förarbete av nya Miridon Berisha och David Pettersson. I LTIK står de tre nya spelarna, Miridon, David och Kujtim Kadria för bra insatser, Jacob Carlmalm gör också sitt främsta framträdande i LTIK-tröjan så här långt. Hela laget förtjänar beröm för arbetsinsatsen, spelmässigt kan det dock bara bli bättre. Bäst i GIF/VIF var tränare Ulf Wernersson, som precis som i A-lagsmatchen spelade hela matchen som libero. 180 minuter av den 39 årige spelaren imponerar verkligen!

LFK slog rättvist Kinna sedan Torbjörn Erlandsson och Fredrik Johnsson gjort varsitt mål. Det var två unga lag som möttes och som vanligt var det LFKs skickliga mittbackspar med Sebastian Hansson och Jacob Persson som visade vägen för LFK.

RGIF spelade oavgjort mot Trönninge, ett resultat som får också får betecknas som rättvist då matchen var jämn. Stefan Rådlund var bäst i RGIF, det var också han som gjorde bägge RGIFs mål, förövrigt två stycken väldigt vackra sådana. Föredetta GIF/VIF-spelaren Dennis Nilsson, som är given i TIFs lag var inte med i matchen pga sjukdom.

YBK förlorade mot Skottorp med 3-4 sedan skicklige fowarden i YBK, Jonas Bergman gjort två mål och unge Anton Benson ett. SIFs mål gjordes av Lasse Johansson, Mikael Andersson, Björn Claesson och Ousman Alpha. Gå gärna in på YBKs hemsida som är länkad härifrån bloggen för att läsa YBKs mittbacksklippa Mikael "Dallas" Dahlgrens syn på matchen.

SBK åkte på andra raka förlusten, nu mot Walldia. Resultatet blev 1-2 sedan Olle Hansen gjort SBKs mål och Fatmir Bekteshi målat två gånger om för BKW. BKWs tränare Packi hävdade att vinsten fick betecknas som rättvis då BKW skapade ytterligare några farliga chanser under matchen och dessutom hade ett spelövertag, bortsett från en period i andra då man föll in i SBKs spel och fick vika ner sig. SBKs målvaktslegendar Håkan "Cralle" Johansson kunde inte förneka att resultatet var rättvist, samtidigt som han tyckte att målen kändes alldeles för billiga.


Cralle förklarade att SBK inte spelat så dåligt som de gjorde under matchen på mycket, mycket länge, det kunde enligt Cralle berott på att flera av spelarna mentalt sätt redan var på plats i Barcelona, dit SBK for idag (Söndag). Undertecknad är beredd att hålla med Cralle om detta, Barca på träningsläger låter verkligen inte helt fel! Gå gärna in på BKWs hemsida, som är länkad härifrån bloggen, för att läsa mer om matchen. BKWs fotbollsordförande Per-Åke Persson, ger där, på ett fint sätt, sin syn på matchen.

Nu ska jag kolla HIF-HBK! /P.


Ytterligare en v. till handlingarna

Kul att det var så många som gick på Aprilskämtet. För er som ännu inte fattat så sluter alltså Mattias Hed inte cirkeln, det blir ingen comeback i LTIK. APRIL, APRIL... Många LTIKare som blev ganska besvikna och många i motståndarlagen som blev ganska lättade. Roligast var nästan att tränare Mats Johansson själv gick på det. Mats: "Kanon tänkte jag, undrar varför ingen har informerat mig bara..." Ganska skoj faktiskt!

Sluter cirkeln gör dock en annan legendarisk spelare, Marcus Allbäck återvänder i sommar till ÖIS. Stort att en av landslagets allra effektivaste spelare (70 matcher, 30 mål) väljer att avsluta sin karriär i Sverige, och dessutom med laget som hjärtat klappar för, trots att de spelar i andradivisionen.

Ytterligare en legendar sluter cirkeln, nämligen LTIK-favoriten Pär Zetterberg. Frågan alla, överallt, hela tiden ställer sig är: Varför är inte Pär Zetterberg med i landslaget?

Dennis Lundh är Hammarbys man i Halmstad! Helt jävla obeskrivbart... Dennis är en riktigt kul människa och han var en stor fotbollsspelare en gång i tiden har man ju hört och förstått. Hans fotbollskunskaper är dock nog inte ens i klass med mina är jag rädd. Så grattis Halmstad och grattis Bajen! Robban Carlsson (Halmia) heter spelaren som blev först ut att skickas upp till Stockholm av Dennis. Robban pluggar på Högskolan i Halmstad och jag har lirat inomhusfotboll med honom ett par gånger. Från div tre till Allsvenskan, Robban är bra och så, men jag vet inte riktigt...

Dennis tränade LTIK i en och en halv säsong för några år sedan, och cirkus är väl det rätta ordet, men kul var han och citaten han bidrog med används fortfarande flitigt av oss som är kvar sedan hans tid i laget. "Tack för kaffet, här e ja", "halvmeter kolsvart", det finns många. Som sagt, kul kille den där Dennis!

Gjorde direkt en miss i min drömelva. Satte Socker-Conny i min bur då jag trodde att Janne skulle låta bästa polaren stå. Jag är naturligtvis glad att det blev Skalman istället, då han ju faktiskt är en klasser bättre målvakt. Chansade på Conny då han var billigast av de som jag trodde skulle vara förstamålvakter. Nu har jag tryckt in Skalman i kassen i stället och jag fick därför göra några omgrupperingar i min elva då han var dyrare, dock inget radikalt. Gå gärna in på Aftonbladets Drömelvan och gå med i min liga för att utmana mig och övriga som redan gått med. Leta upp ligan Div VI södra Halland. Det drar inte igång förrän denna helg, så passa på nu!

På tal om Socker-Conny så har jag lite skvaller kring honom om ni vill veta, äsch det skiter jag i om ni vill eller inte, jag skriver det ändå. Fars kusin bor granne med förre ordföranden i HBK, Bengt Sjöholm. Därför får man lite inside information emellanåt. Man får väl ta det med en nypa salt, men det är klart att det ligger lite sanning i det hela. Tydligen så var Rami Shaaban "klar" för HBK strax innan han gick till Djurgården, Janne Andersson som är väldigt god vän till Conny, han tog honom både från Leikin till LFK och från LFK till HBK, bad dock huvudtränare Tom Prahl att inte göra värvningen då Janne tyckte synd om Conny. Intressant, eller hur... Som sagt vad som stämmer och inte får ingen nog aldrig riktigt veta. Men tänk er Shaaban i HBK!!!

På tal om Conny, min gode vän Conny och jag har som ni kanske märker ett lite speciellt förhållande. Man skulle kunna kalla det som vi känner för varandra för hatkärlek. På fotbollsplanen och vid vissa andra tillfällen kan vi bete oss som svin mot varandra. Det beror förmodligen på att vi umgås på gränsen till för mycket och på så sätt också tär en hel del på varandra. Vi går i samma klass på högskolan, vi pluggar ofta med framgång tillsammans på vår "fritid", vi umgås på fotbollsträningen och vid matcherna, plus att vi umgås i princip varje helg. Det blir liksom lite väl mycket ibland, vi trivs dock mycket bra i varandras sällskap.

Sedan lever vi i övrigt två ganska vitt skilda liv (det låter motsägelsefullt, men så är det bara) och Conny har troligtvis inte en chans i världen att kunna ta sig tid att starta en egen blogg, tyvärr. För då hade vi alla fått läsa sågningar av allt och alla, det hade dessutom kommit från en man som verkligen kan konsten att leka med ord. Det hade blivit obegränsat läsvärt, det vill jag lova. Oroa er inte för min och Connys relation, den är alldeles utmärkt. Hans kommentarer tillför mycket här på bloggen och jag hade inte velat vara utan dem. Emellanåt är det dock tur att både jag och Conny inte är långsinta på något sätt, och det är naturligtvis ytterligare en anledning till att vår relation kan vara som den är.

Skulle passa på att svara Eken också, som gärna vill se mig ta ut en LTIK-startelva inför seriestarten. Det kommer inte att ske, jag och Mats har inte exakt samma startuppställning, men Mats har alltid rätt! Det gynnar inte LTIK och någon spelare i LTIK att jag här på bloggen tar ut en elva. Ungefär här och vid att bedöma alla domare i kommunen går min gräns. Eken behöver dock inte vara särskilt orolig, han är given i mitt lag, sedan hur given i Mats ögon han är, det vet jag inte. Konkurrensen är mördande, men fortsätter Eken på inslagen väg så har han alla möjligheter i världen att få starta premiären, det är jag säker på.

CL i veckan också... Man Utd är en maskin, jag tyckte dock, trots att jag håller stenhårt på Utd, att det var orättvist, det kändes mer som en 1-1 match, Roma var värda en kvittering efter sin andra halvlek. Ronaldo är ju bara helt sagolik, vilken kraft, hänsynslöshet och elegans det är i en och samma spelare. Den killen har allt! Arsenal-Liverpool var en riktigt bra match och man bjöds på två fina mål. Arsenal var mest förtjänta av en seger, straffsituationen är horibel och domaren bör inte få döma mer CL. Han stod ju för fan i perfekt vinkel, bara tre meter bakom. Horribelt!

Nu är det fördel Liverpool och de kommer ta hem det. Vilken slitvarg Kuyt är, vilken härförare Gerrard är och vilken klasspelare Torres är. Jämför den sistnämnde med Shevchenko och man inser hur bra Torres är. Redan första året i England levererar han obegränsat, när ska Sheva börja leverera? Förövrigt så är det så sant som det är sagt, Premier League är inte bara är mest underhållande längre, utan nu också BÄST, detta året. Serie A har inte en chans längre, i år, nästa år kan det vara ombytta roller igen. 

LTIKs träningar ja, i både tisdags och torsdags var vi 25 man, i tisdags var det ljumt och skönt ute, träningen höll toppklass både från Mats och spelarnas sida, högt tempo och bra kvalité. I torsdags var det rått, kallt och dimma, träningen blev också en aning seg. Jag tror faktiskt att vädret har en hel del med det att göra, nu vill vi ha riktig vår!

Förövrigt så har jag inte fått någon negativ kritik överhuvudtaget för min "tuffa" spelarkritik efter matchen mot YBK av killarna i laget. Det kan, precis som Per Vedin tidigare påpekat, och fortfarande påpekar bli fel. Men det blev det inte i det här fallet. Jonna, Håkan och Tjovve är riktigt, riktigt sköna killar som verkligen har förstått innebörden av att ta kritik på rätt sätt. Kul! Oggi är för jävla rolig, jag säger inte mer. Otroligt skön människa! En eloge också till resten, nu kör vi!

LTIK möter GIF/VIF på lördag kl 11:00 i Veinge. En tuff match för oss, samtidigt ska det bli riktigt inspirerande att få möta ett duktigt, spelande lag. Det ryktas att föredetta HBK, LFK och LTIK -målvakten Jörgen Gunnarsson är "klar" för GIF/VIF. Han flyttar hem från USA nu och väljer då såklart att spela i det lag där många av de gamla polarna finns. Det innebär att GIF/VIF får Laholms kommuns starkaste målvaktsbesättning med Jörgen/Magnus Ekman. LFKs Markus Johansson/Björn Olsson kommer på en god andraplats.

Skönt för Ekan som mot sin vilja fortsatt att stå fullt ut i GIF/VIfs A-lag. Nu kan han tryggt lämna över handskarna till Jörgen utan att känna dåligt samvete för att han lämnar laget i sticket. Samtidigt kan han finnas kvar som en resurs. Kanonroligt för GIF/VIF! Får väl dock se om det ligger någon sanning i ryktet först kanske. Alexander Nilsson, vilken kille! Han är ju för fan bara en glött, nyss fyllda 14 år, 180 cm lång och 75 kg tung. Imponerande!!! Ingen missade väl framsida i både del ett och två i LT i onsdags? 

Övriga matcher i helgen är: SBK-BKW, kl 11:00 i Skogaby och YBK-SIF, kl 13:00 i Ysby. RGIF möter Trönninge på lördag, det var inte riktigt klart om matchen skulle spelas i Trönninge eller Ränneslöv sist jag hörde något. Får återkomma med den matchen. Hasslöv möter sedan RGIF B på söndag. Ska slå en pling till herr Klippfors och höra hur läget är i KIK, dem har vi inte hört något om på ett tag, kan kanske vara läge. LFK gottar sig på träningsläger, och rapporteringen därifrån låter jag LT sköta.

LTIKs lagkaptener är förövrigt utsedda. Bindeln har vandrat runt lite hittills då vi egentligen inte har något riktigt klockrent ämne i truppen. I A-laget har Håkan Karlsson utsetts till kapten, ett bra val då Håkan har kanske visat sig vara den ledare vi tidigare saknat. Vice kapten utsågs min antagonist Conny Strömberg till. I B-laget har det sedan länge varit klart att vi behåller samma par som förra året. Alltså Anders Jönsson som förstaval och Douglas Mattsson som vice. 


//P.

Kampanj: Connas blogg!

Jag kommer här och nu påbörja en kampanj som jag kommer att bedriva ett tag fram över, eller rent av till Conny, ordens mästare, Strömberg startar en egen blogg. Jag vet att hans tid är knapp som den är, men ändå. Det hade blivit succé och ett rent nöje att få följa denna sida där allt Connas hat och människoförakt mot mig övriga av hans medmänniskor kan spottas ut över oss.

Enligt mig är det inte intressant, varken för mig, spelarna själva eller för dig läsare, att jag bedömer samtliga i LTIKs trupp, även alla B-lagsspelare. Sen hur pass rättvist det blir är en annan sak, men det är som den gode Erik "Grytan" Roos säger, "ska du sitta där och bedöma mig, vad ska du skriva? Jag är ju inte bra, men det vet både jag och alla andra redan". Det blir liksom inte bra läsning, och det är ju faktiskt så att här är det jag som bestämmer vad som skrivs och inte skrivs, därmed bastu!

//P.

Erkänner misstag!

Kan ha varit en liten miss av mig att inte bedöma övriga spelare som fanns med vid matchen också, som Conny poängterar, ska det vara rättvist. Jag kommer därför att bedöma också Andreas Bladh, Anders Jönsson, Johan Andersson och Tim Jensen samt de tre spelare som ligger närmst A-lagstruppen, men som inte fanns med vid matchen överhuvudtaget, nämligen Anders Kallin, Mattias Olofsson och Oscar Gustafsson. Oscar har förövrigt hört av sig till mig, han var besviken över att han inte var bedömd. Jag svarade, men din största svaghet har du ju själv sagt är att ta kritik. Klart att det inte är sa Oscar. OK!

Sedan är det inte intressant, varken för mig, spelarna själva eller för er läsare att jag bedömer samtliga i truppen, även alla B-lagsspelare. Det känns bara totalt meningslöst. Jag tycker att Conny kan starta en egen blogg där han sågar mig och resten av hans medmänniskor. Det hade blivit intressant läsning, det lovar jag, men här är det jag som bestämmer vad som skrivs och inte skrivs, därmed bastu!

Andreas Bladh, är en riktig tuffing på plan med ett härligt fräsande skott och bra närkampsspel. Mot YBK tyckte jag att han spelade för lite så jag kan inte riktigt bedöma insatsen i matchen. I övrigt har Bladh tränat lite för dåligt för att riktigt vara med i snacket kring en startelva.

Anders Jönsson, känns sådär att bedöma brorsan. Han vet redan vad jag tycker... Harven visar med inställningen ofta vägen för laget han spelar i, om det så är i A, B eller på träning. Styrkor är i övrigt att han är stark i kroppen, bra på huvudet och har underskattad teknik samt tungt skott med vänsterfoten. Högerdojjan är sådär. Svagheten förr var framförallt att självförtroendet var för dåligt. Nuförtiden är det framförallt att han alltför ofta satsar för hårt i duellerna för att vinna boll och på så sätt lätt går bort sig.

Johan Andersson, springer mycket och jobbar alltid hårt. Är dock långt ifrån bäst i laget med boll och måste därför arbeta väldigt hårt för att kompensera detta. Utvecklas hela tiden och har överaskat väldigt positivt på mig som högerback i B-laget. Kommer dock i år inte att ha något att göra med A-laget när vi har fullt manskap.

Tim Jensen, stor talang som har väldigt fin känsla i vänsterfoten, är väldigt lugn och har bra teknik. Tim har dock inte den rätta viljan och inställningen. Det finns andra saker som går före fotboll i Jensens liv. Kan därför ibland vara lite loj, han är också lite dåligt skolad. Kunde om han velat blivit ungefär hur bra som helst!

Anders Kallin, lagets bästa fotbollsspelare med meriter från bl.a. Örgrytes B-lag (under sejoren i Allsvenskan). Finns inte så mycket att säga om Kallin egentligen, när han är med är han självklart bra, men han skulle gärna träna lite mer. Är enligt mig given i laget!

Mattias Olofsson, var när han kom fram en stor talang. Påbörjade sin seniortid när LTIK låg i fyran och han spelade också många matcher. Med takt att LTIK blev sämre så blev Olof faktiskt också sämre. Har inte särskilt många svagheter som fotbollsspelare, bra grundkondition, rapp, stark, funktionell teknik, hyfsat tvåfotad och är trots sin längd bra på huvudet. Förra året hände något med Olof och han var fullständigt dominant på träningarna och träningsmatcherna, lagom till serien började kom han dock in i det gamla och var ofta osynlig i matcherna. Delade trots det LTIKs skytteligatitel med Fredrik Wersch på 12 mål. Fick efter säsongen kontrakterbjudande från LFK, men valde att stanna. Har ibland humöret mot sig, men bör trots att det är riktigt tuff konkurrens i laget spela enligt mig.

Oscar Gustafsson, jag lider med lagets yngsta spelare Oggi. Han har förbättrat i princip allt om man jämför med förra året, men laget har också blivit starkare, därför står Oggi kvar och stampar på en plats strax utanför startelvan. Han är rapp, snabb, har blivit mycket starkare i kroppen och har helt ok teknik. Blir ibland en aning tankspridd och fokuserar på helt fel saker både under träning och match. Oggi har potential att kunna bli riktigt bra, så mitt råd blir att bita ihop och kämpa på!

Nu är det lite mer rättvist i alla fall Conny. Du ville gärna ha en bedömning av ledarna också. Den bedömningen får nog någon annan göra. Helt klart så måste en ledare också kunna ta kritik och man kan ju inte bete sig hur som helst. Men JAG tänker inte vara den som bedömer de idélt arbetande ledare som finns kring laget, utan dem så hade vi andra inte kunnat springa runt på planen och leka.

//P.

Drag!

Det är drag kring bloggen!!! Just nu står jag inte så högt i kurs hos alla, och det hade jag inte räknat med heller. Och viktigt att poängtera, jag står för allt som jag skrivit. De spelare som inte vänder på den här kritiken och knyter näven i fickan och gör den till något positivt, står inte högt i kurs hos mig. Enligt mig är detta vad som behövs, spelarna i laget överlag behöver en tankeställare. Förövrigt är kritiken inte så särskilt negativ egentligen, det är ju faktiskt snarare hyllningar än sågningar. Jag ber naturligtvis om ursäkt till alla de av mina kamrater som tagit illa upp. Men som sagt vänd det till något positivt, idiotförklara mig och bevisa att jag har fel!

//P.

PS. De som inte kan stå för sina kommentarer och inte skriver ut namn kommer jag radera. Jag står för det jag skrivit, det kan ni också göra, annars låt bli att kommentera eller konfrontera mig. DS.

Mattias Hed sluter cirkeln

LTIKs bästa spelare genom tiderna och forne Allsvenske guldmedaljören från HBKs lag -97 gör comeback i LTIK. Efter ett par års frånvaro gör den naturlige ledaren och mittfältaren comeback på plan och sluter på så vis cirkeln där han en gång påbörjade sin karriär. Hed blir också assisterande tränare till Mats Johansson. Ett nyförvärv som heter duga, ett par veckor innan seriestarten. Mer info inom kort. Gå in på kommentarer för att läsa vad Hed själv har att säga om comebacken.

//P.

Äntligen!!!

Äntligen kan jag uppdatera igen, har jobbat på texter sedan i lördags och hade allt klart igår. Inte förrän nu kan jag delge dig mina texter. Det blir en himla massa läsande då inlägget är väldigt lååångt. Blogg.se har försökt att byta plattform, det visade sig dock att den nya plattformen var sämre än den gamla, så man bytte tillbaka igen. Därför har ingen bloggare på blogg.se kunnat logga in på över två dygn. Briljant!

LTIKs träningsläger

LTIK har under helgen som varit haft träningsläger på hemmaplan. Ett mycket lyckat och trevligt sådant. Vi drog igång under fredagen med två pass. Först ett pass tidigt på eftermiddagen i Veingehallen och sedan ett ute på IPs gräs. 19 spelare deltog under det första passet och på det andra deltog 25 man. I spelmomentet på träningarna tilldelades spelarna poäng efter vunna och oavgjorda matcher, dessa poäng räknades sedan ihop efter lördagens pass och vi fick fram en vinnare, som jag väntar lite med att avslöja. Lördagen började med ett pass för A-laget på morgonen på IP under tränare Mats ledning. Medan B-laget körde ett lite hårdare pass inomhus i Veinge under min ledning. Totalt deltog 30 man under lördagspassen, imponerande! Efter fika var det dags för match mot YBK för A-laget, medan övriga spelare fick fritt att följa matchen om de ville, eller bara åka hem och vila inför eftermiddagens begivenheter om de så ville.

Efter matchen mot YBK samlades samtliga i truppen vid Lagagården för en 5kamp. Kampen inleddes med pingis, grenen vanns av Freddy Pettersson, med Mattias Olofsson som god tvåa, tredje platsen delades mellan Anders Kallin och Andreas Persson. Efter denna deltävling fortsatte 5kampen med luftgevärsskytte, här var Emil Olsson allra skickligast, även dart och poker ingick i 5kampen, som blev en 4kamp då boulen fick ställas i pga tidsbrist och kasst väder. Anders Kallin vann darten och Andreas Bladh rodde hem pokern.  Anders Kallin var också den som slutligen fick mest poäng totalt i 5kampen. Grattis! Mest poäng efter spelövningarna på träningarna hade Anders Jönsson och Kristoffer Nilsson, de delade helt rättvist också på priset. Grattis! På kvällen var det sedan dags för fest, mat, dryck och sång. Jag vill passa på att tacka Mats för den trevliga 5kampen, och jag vill även tacka festkommittén för god mat och bra planering. Bra jobbat grabbar!


YBK-LTIK 1-2 (0-2)

Sedan var det då matchen ja... Jag blev inte direkt lyrisk över det spel som LTIKarna presterade i matchen. Visst alla hade några tunga pass i benen pga träningslägret, många kände sig trötta i benen redan under uppvärmningen, flera stycken kände sig lite krassliga och ett par hade precis börjat träna igen efter sjukdom. Men vi måste trots allt prestera bättre än vi gör, vi måste fungera bättre som lag, jobba hårdare för varandra, vissa bättre inställning och ta fram vinnarskallarna. Första halvlek var godkänd från vår sida, men det finns hur mycket som helst till att ta av. Det fanns en del snygga kombinationer och vi skall leda med ett par mål mer än vad vi gör i paus, men vi slarvar lite mycket. Målen i första halvlek, som slutade med 2-0 vinst till LTIK, gjordes av Simon Vedin på nick efter en frispark och Kristoffer Nilson, som via Mikael Dahlgrens huvud sköt in tvåan, även detta på frispark.
 
Vid läge 0-2 fick Johan Gustafsson en utmärkt chans att punktera matchen sedan han kört fem man och kommit helt fri mot mål. Johan valde dock att försöka tunnla Jonas Bergman i YBK-målet, naturligtvis gick inte den rutinerade utespelaren Bergman på detta försök och målet uteblev. Här var YBKarna nära att ge upp matchen, bl.a. så såg det nästan ut som om mittbacken Dallas var på väg av plan sedan Johan kommit fri mot Bergman. Men då målet uteblev orkade YBK streta vidare. Ysby hade i princip ingenting i första, de få anfallen man hade slet gamle LTIK-legendaren Peter Ottosson fram, vid ett tillfälle höll det också på att resultera i mål, men Blehrim Rrahmani sköt från nära håll rakt på Jonas Nilsson i LTIK-kassen.


Efter paus kom LTIK ut med helt fel inställning och hade det velat sig illa så kunde YBK lika gärna vunnit matchen. Få spelare på de offensiva positionerna var intresserade av att jobba hem, samtidigt klarade man inte att fästa bollen på YBKs planhalva och LTIKs backlinje hamnade i princip under konstant press. J. Bergman bytte plats med forwarden Blehrim Rramani, som ställde sig i mål. Med Bergman där framme fick YBK en forward som kunde hålla i bollen och man blev både tyngre och spetsigare. Bergman vållade konstant problem hos LTIK-försvararna.

Tillsist orkade inte LTIK stå emot längre och Bergman kunde helt otagbart för Jonas Nilsson trycka in 1-2 till YBK med pannan. YBK fortsatte av ren inspiration att trycka på och hade det funnits någon rättvisa i världen så skulle de också fått göra ett mål till, för en pinne var de absolut värda efter sin andra halvlek då man bl.a. hade två stolpträffar och en solklar straff att hämta ut. Ola Nilsson hann inte med den gode Bergman och tvingades att dra honom i tröjan, det var nog bara domaren på hela Munkavallen som inte uppfattade vad som hände. Att LTIK skulle punkterat matchen i första är en helt annan sak. LTIKs bästa chans i andra halvlek skapade Henrik Olsson, istället för att skjuta i burgaveln ur lite dålig vinkel skulle han dock ha spelat en framåtrusande Johan Gustafsson som kom helt ren mot mål i boxen.


YBKs insats över lag tycker jag är bra. LTIK är överlägsna i första halvlek, men YBKarna viker inte ner sig och man spelar tufft, ibland på gränsen till fult, men helt efter sina förutsättningar. I Bergman har man DEN spelaren som inte LTIK har. En tung forward som är duktig på att hålla i boll. Mikael "Dallas" Dahlgren är en väldigt duktig fotbollsspelare, om än extremt gnällig, ta smällar som du ger smällar för fan, och i par med Anton Svensson har YBK ett bra mittbackspar, Richard Frankland är också riktigt bra på mitten, där även Robin Einarsson springer mycket. Peter Ottosson är trots sin ålder en framträdande figur i matchen, han jobbar väldigt hårt och i första så är det Otto det händer saker kring. YBK har också sparkapital i hyfsade Anton Benson och Martin Månsson, som inte var med på plan, dessutom saknade man de rutinerade Patrik Dahlgren, Niklas Nilsson och Magnus Bergman vid matchen. Så det finns mer att ta av, även i YBK.


Mitt LTIK känns extremt svajigt och ojämnt. Efter KHFF är det vi som har det starkaste laget på pappret, offensivt sett. Men så länge vi inte får ihop det som lag så spelar det inte så stor roll då det känns som att alla andra lag, verkar fungera bättre just som lag. Har LTIK en bra dag så kan vi mycket väl vinna över KHFF, har vi en lite sämre dag så kan vi fanimej förlora med ett par bollar mot Hasslöv. Nu har LTIKs A-lag mött i tur och ordning Glommen, Skogaby, sitt eget B-lag och Ysby. Alla de här lagen har backat hem och försvarat sig bra, kämpat, jobbat och slitit, alla lagen har dessutom låtit LTIK vara spelförande, åtminstone i första halvlek. Det ska bli mycket intressant att se hur väl spelet kommer att fungera när vi möter div fem gänget GIF/VIF på lördag. GIF/VIF är precis som LTIK ett spelande lag, och de vill nog gärna hålla i taktpinnen från början till slut. Som sagt, ska bli spännande att se hur det kommer att funka.


Ris och ros till LTIK-spelarna efter mötet.

Spelarkritik i LTIK efter matchen mot YBK, några kommer att få smaka på lite skit för gamla synder också. Jag ska klargöra innan jag börjar kritisera, för er läsare, att jag inte anser mig själv vara en bättre fotbollsspelare än någon av de jag bedömer. Undrar om man vågar visa sig på träningen på tisdag efter det här, tur att man är skadad... Nä då, så farligt är det inte!


Jonas Nilsson, har efter ett par års uppehåll kommit tillbaka till fotbollen i LTIK. Förr kunde Jonna bete sig extremt barnsligt och trots att han var äldst i laget och mest rutinerad, var han den som ofta vek sig först när det gick mot oss. I medgång kunde Jonna vara hur bra som helst, medan han i motgång ofta sänkte oss ännu mer. Nu har Jonna fått en annan distans till fotbollen och lilla Ebba där hemma har säkert en hel del att göra med det. Han känns både stabilare och tryggare och framförallt så tycker han att det är kul att spela fotboll igen. Ibland undrar jag om det verkligen är samma Jonna som slutade, då han nuförtiden till och med kan ta på sig ett mål då och då. Mot YBK var Jonna felfri och i andra halvlek var det bara han som räddade oss från en förlust.


Kristoffer Nilsson, Toff var som vanligt felfri som vänsterback i första halvlek, även om han själv tyckte att han hade det jobbigare än vanligt. Han är oerhört svårpasserad och väldigt säker och vårdad i spelet med boll, dessutom alltid löpvillig. I andra halvlek då Toff kom upp som vänsterytter gör han i princip inga fel heller. Styrkorna offensivt är framförallt löpningarna han kommer i, då han öppnar upp för sina lagkamrater. Med bollen som vänsterytter blir det lite Daniel Andersson-varning på honom. Han spelar hela tiden det enklaste alternativet och vågar inte någonting framåt. Det borde han göra för han är duktig med boll och snabb.


Jim Nilsson, har haft problem med allvarlig sjukdom och det är inte säkert att han kommer tillbaka i det slag han var i innan den. Jim har levt på sin kondition och sin enorma spänst under sin karriär. Orken är försvunnen i och med det som varit, spänsten finns där, även om den inte riktigt är vad den varit. Jim var tidigare kommunens i särklass bäste huvudspelare pga sin enorma spänst. Jag glömmer aldrig när Jim i en match mot Ränneslöv gick upp i en nickduell mot Linus Karlsson och kom för högt upp och istället fick plocka ner bollen på bröstet bakom den upphoppande Karlsson. Jim gör förövrigt sin bästa match för säsongen mot YBK. Som mittback behöver han inte springa lika mycket som på sin vanliga position på mitten. Vid YBKs mål chansar Jim på att han ska komma före Bergman, men missbedömer situationen en aning. Förutom baklängesmålet gör Jim i princip inga fel i matchen.


Håkan Karlsson, var tidigare lagets största fjant och kunde komma med idiotiska och barnsliga uttalanden som: bara jag får spela forward så skiter jag i om vi vinner eller förlorar, får jag bara spela back i A-laget så spelar jag hellre på en offensiv position i B-laget. Det har dock Håkan nu lagt bakom sig och han har verkligen hittat hem i sin roll som mittback. Jag har alltid hållit Håkan som en av de främsta fotbollsspelarna i laget. Han har inga svagheter egentligen, stor, stark, snabb, bra teknik, tvåfotad, duktig huvudspelare. Problemet när han spelat på offensiva positioner har ofta varit att han löpt helt fel och och på så sätt försvann helt ur matchbilden. Som offensiv spelare har Håkan hittills varit ganska så medioker, som mittback kan han bli bäst. Mot YBK så var Håkan den enda som riktigt orkade hålla Bergman stången och när han fick gå ut och vila förlorade vi också andra halvlek. Håkan är enligt mig och analytikern Per Vedin, LTIKs viktigaste spelare i år. Håkan är ingen fjant längre, han är en ledare och jag vill inte vara utan honom i en enda match under säsongen.


Conny Strömberg, plågades under matchen av sin svåra förkylning och de sedvanliga löpningarna kom inte på samma sätt som de brukar göra. Samarbetet med Johan Gustafsson var ok i första halvlek. Men hur mycket påverkade förkylningen Connys bedrövliga passnings och mottagningsspel i matchen? Han har väldigt få svagheter som fotbollsspelare och är också den av alla i truppen som har högst lägsta nivå. Conny gör inga dåliga matcher och han är alltid en av dem som tar ut sig allra mest och som jobbar hårdast. Blir ibland dock lite väl slarvig då han underskattar sin motståndares kvalitéer medan han överskattar sina egna. Conny är dessutom lite av en Dr Jekyll och Mr Hyde då han utanför planen förmodligen är en av de lugnare spelarna i truppen, det ska mycket till innan Conny brusar upp för något. På planen däremot är han en av de allra gapigaste och det är inte alltid så trevliga saker som kommer från hans bröhacka. Conny är trots det en av de få ledarna vi har i laget, som verkligen manar och pushar på sina lagkamrater.


Fredrik Wersch, förmodligen den största talang, tillsammans med Fredrik Blixt och kanske någon till, som jag spelat med. Här har ni killen som tackat nej till Hallandslaget i både fotboll och handboll. Snabbheten, styrkan och balansen i kombination gör Wersch i princip ostoppbar. Ofta ses spelare både på match och träning vilt fäktandes och sparkandes försöka få fatt på Wersch när han kommer springandes med bollen, är han på det humöret så tar ingen den förrän den ligger i motståndarkassen. Wersch ska dock hela tiden söka sig in i tre, fyra motståndare för att få ta och ge smällar istället för att söka sig ut på ytor där han kan utnyttja sin styrka på bästa sätt. Sedan är det det här med konditionen - krampen och viljan. I mötet mot YBK fick han kramp redan efter 35 minuter och det är inte första gången, strax efter det fick han också gå ut och vi tappade mycket av vårt anfallsspel. Hade jag inte haft min skada och gått direkt ut på plan nu så hade jag för fan haft bättre kondition. Under all kritik! Han borde låta bli att hela tiden söka upp närkamper, även om han nästan alltid vinner dem eller får frispark med sig så måste det ta något fruktansvärt på krafterna. Sedan är det då viljan och inställningen. Den är helt klart bättre än förra året och ibland när han är på rätt humör är den riktigt bra. Toff var nöjd med hur Wersch skötte sina defensiva uppgifter mot YBK. Wersch har dock en tendens att vara alldeles för lat när det gäller det defensiva arbetet, och även om jag inte tycker att han ska fokusera alltför mycket på defensiven så måste det bli bättre.


Mattias Johansson, påminner mig och flera andra med mig väldigt mycket om Fredrik Nordstrand. Tjovve tillhörde inte direkt de mer framträdande spelarna när han som liten spelade boll, Tjovve var faktiskt ganska usel. Sedan han gjorde lumpen hände dock något och helt plötsligt var han en maskin som orkade springa hur mycket som helst. I och med detta fick han också helt plötsligt mer tid på sig och stadigt började spelet med boll förbättras, medan satsningarna i närkampsspelet redan från början fanns där. Tjovve är fortfarande en av de som löper mest och som visar vägen med inställningen och spelet med boll förbättras hela tiden. Nordstrand tillhörde när jag kom upp i LTIKs seniortrupp en av de sämre spelarna, Tjovve är redan bättre än vad Nordstrand var då (truppen var dock betydligt jämnare då än vad den är nu). Löpstyrkan, viljan och inställningen gjorde dock att Nordstrand fortsatte att utvecklas hela tiden, trots en ganska hög ålder. I LTIKs bästa lag genom tiderna som spelade oss upp i fyran spelade Nordstrand mittback och han tillhörde en av förgrundsfigurerna. De sista åren blev han en av våra allra viktigaste spelare, bollbehandlingen blev konstant bättre och med den rutin som kom med åren så blev fräne Nordstrand en mardröm för forwardsen i motståndarlagen. Med åren kommer också Tjovve såklart att få en massa rutin och fortsätter han att utvecklas så tror jag att han kommer att vara som bäst när han är i trettioårsåldern. Precis som Nordstrand, fast snäppet bättre. I år kommer Tjovve troligen att bli en komplementspelare som kommer att spela de flesta matcherna, men nästan alltid där det saknas någon och därigenom också på olika positioner. I B-laget är Tjovve för bra, men i A-laget finns det nog just nu andra som går före. Mot YBK var Tjovve en av de som visade vägen i första halvlek, han var etta på i princip varje boll på det inre mittfältet. I andra halvlek blev han placerad som vänsterback, där känner sig Tjovve inte naturlig och det är han inte heller.


Erik Westerlund, har överraskat väldigt positivt på mig, är lite seg i benen men har i övrigt det mesta. Framförallt är han stenhård i närkampsspelet och visar stor vinnarskalle på plan. Han har dessutom väldigt bra tillslag på bollen, han har visat prov på fin teknik och är en riktig stämningshöjare. Mot YBK orkade han inte till någon reda pga en efterhängsen förkylning och ersattes av Ola Nilsson så snart han värmt upp. Jag vill alltid ha Eken på plan!


Johan Gustafsson, snabb, hal som en ål, bra tillslag och härlig teknik. Måste naturligtvis göra mål i friläget mot YBK, i en seriematch hoppas jag att avslutet rullat in längs ena stolproten. Samtidigt, hade han gjort mål på en tunnel där, hade det varit årets mål på Munkavallen. Johan har precis som Wersch och Simon Vedin en tendens att bli för lat i det defensiva arbetet. När han i andra halvlek blev inflyttad på det inre mittfältet stannade han ofta kvar högt upp i plan som en tredje forward medan försvaret fick slita hund. Johan är två år äldre än Wersch och Vedin och han har rutin från div två spel. Jag kräver mer ansvar från Johan! Jag har från början sagt att han inte på något sätt kommer att dominera varje match från början till slut för oss, han kommer dock att avgöra många matcher på egen hand till vår fördel. Lite hårdare jobb vill jag dock ha! Sedan kan man trots att man är lagets skickligaste spelare med boll, lite oftare släppa den på ett eller två tillslag, fotboll är en lagsport!


Emil Olsson, jobbar, kämpar och sliter. Erkänner själv att han har lite problem med de offensiva löpningarna då LTIK och Våxtorp inte alls spelar på samma sätt, efterhand kommer dock Emil att hitta rätt också i LTIK och då kommer han att göra ännu mer mål än vad han gjorde i BoIS. Mot YBK hade han lite problem i mottagningarna och vi fick svårt att fästa bollen på offensiv planhalva. Emil är den naturliga målskytten i laget och jag vill se honom komma till fler lägen och jag vill se mål, framförallt enkla mål. I övrigt är Emil alltid härlig att höra med sitt positiva snack. Emil höjer stämningen på alla plan.


Simon Vedin, har växt sedan förra året och har förbättrat det mesta. Simon lyssnar och tar till sig på ett annat sätt än vad Wersch gör och det kommer han att ha mycket nytta av. Simon har haft en ganska bekväm resa sedan barnsben vad det gäller fotboll då han alltid på ett väldigt bekvämt sätt har umgåtts med bollen. Simon är den i laget som tillsammans med Johan Gustavsson och Ola Nilsson har bäst teknik. Pga detta är han inte riktigt van att behöva ta i på ett sätt som en spelare med mindre talang måste göra och även om Simon arbetar hårdare nu än vad han gjorde förra året så kan det defensiva arbetet bli bättre. Dessutom måste han sluta att hänga med huvudet så fort han själv eller laget åker på en motgång. Upp med huvudet, bit ihop och jobba ännu hårdare. Simon har helt avgörande kvalitéer som fotbollsspelare och jag tycker att han levererar, däremellan så måste det dock hända mer.


Ola Nilsson, äldst i laget efter målvakt Jonna, har alltid varit briljant med bollen, tidigare ytter, men med ålderns rätt är orken och snabbheten inte densamma. Därför trivs han numera bäst på innermittfältet. På tal om ork så säger han själv att den är bättre än vad den varit de senaste säsongerna och det tycker jag mig också se, framförallt så åker den förrädiska högerarmen inte upp jämnt och ständigt pga av att Ola är för trött och hela tiden försöker ställa offside. Ola kan ha en tendens att ha en lite negativ ton i snacket på plan, han vill dock väl och det är ofta i egen frustration som det negativa snacket får sin början. Jag tycker dock att lite av det negativa försvunnit till i år och kanske beror det på den något bättre orken, jag tror dessutom att Ola tycker att det är roligare att spela boll än på länge. Ola var bra som innermittfältare i första halvlek mot YBK, i andra halvlek spelade han mittback och hade problem med Bergman, bl.a. så skulle han haft en straff mot sig så han drog YBK-forwarden i tröjan. Ola hade behövts på mitten i andra halvlek med sitt stoiska lugn och sin förmåga att på ett bekvämt sätt hålla i bollen.


Henrik Olsson, är den spelare som överraskat mest positivt på mig av nyförvärven. Henke jobbar oerhört hårt och han har gjort en hel del mål då han är kylig när han får sina lägen. Mot YBK höjde jag bara rösten vid ett tillfälle och det var när Henke kom fri mot mål i andra halvlek vid ställningen 1-2. Han kom lite ur vinkel, men valde trots att Johan kom fri i boxen att avsluta själv i burgaveln. Jag blev fullständigt vansinnig och gick bärsärk utanför plan. Henke påstår att han inte såg Johan. Splitvision och spelförståelse någon? Jag blev naturligtvis inte särskilt arg på Henke, det var bara det att läget var så prekärt och ett mål där hade gjort mycket. Annars förtjänar Henke ingen utskällning för sin insats, han försökte när han kom in att hålla i bollen så att laget skulle få andas lite, och det lyckades han mycket bättre med än storebror Emil.


Andreas Bladh, Tim Jensen och Johan Andersson spelade för lite för att bedömas och Anders Jönsson hoppade inte in alls pga halsont. Anders Kallin var inte med vid matchen då han skrev tenta, medan Mattias Olofsson jobbade.


Resultat från helgen

KHFF är inte oslagbara, Råstorp/Timsfors blev de första att välta nya KHFF och detta med 1-0. GIF/VIF tog emot SBK och den matchen slutade 3-3. Det var två b-betonade div fem lag som ställdes mot varandra. GIF/VIFs mål gjordes av Kim Gustavsson två och Robin Möller på straff. SBKs mål gjordes av Kim Andersson, Johan Angvall och Andreas Johansson. Skottorp förlorade mot Förslöv med 3-2. SIFs mål gjordes av Lasse Johansson och Kenneth Einarsson. Våxtorps BoIS förlorade med 1-0 mot Halmia U. Våxtorp kan överraska i år då man fått igång några nygamla spelare och dessutom knutit till sig ett par nyförvärv. Lite oroligt med ett sånt lag man inte har någon koll på överhuvudtaget. En sak kan man dock vara säker på och det är att VBoIS inte kommer att förlora någon match på sämre vilja i år heller.


Bollklubben

Passade på att se HBK-Gefle i helgen, ingen klang och jubel föreställning direkt, men tre poäng och tre viktiga poäng. Gefle hade ingen större lust att bjuda till fotbollsmatch och HBK var inte mycket bättre. Båda lagen försvarade sig väl och matchen var chansfattig. Martin Fribrocks mål är dock riktigt, riktigt grannt och hade inte målburen stått där den gjorde så hade kanonen rammat mig rakt i huvudet där jag stod placerad på gubbahyllan. Häftigt att få följa bollbanan på det viset. Bäst i HBK var Peter Larsson, outstanding, och fan va bra med bollen han har blivit, väldigt trygg och säker. Zwirre är petad! Rävarna Tommy Jönsson, Per Johansson och Magnus Arvidsson var också bra. Anel Raskaj har enorm potential men krånglade gärna till det igår genom att hela tiden försöka att göra något extra så fort han fick bollen, en vanlig, simpel, enkel bredsida är aldrig fel. Nye brassen Anselmo var osynlig, då var Emir Kujovic mycket bättre. Sämst var annars ordinarie U21-landslagshögerbacken Jesper Westerberg, svag i kroppen och extremt slarvig i passningsspelet. Mikael Rosén, kom tillbaka snart!


//P.      


RSS 2.0