Match första maj

Torsdag:
 
Ysby BK-Kornhult/Hishult FF kl 14:00, Munkavallen
 
//P.

Resultat tisdag

Sexan:
 
Skogaby BK-Ränneslövs GIF 0-3 (0-3)
Mål RGIF: Henrik Olsson, Simon Tideman, Mats Lindström
 
DM:
 
Lerkils IF-BK Walldia 6-0 (3-0)
 
Jonathan Roslund tveksamt målchansutvisad i 17:e.
Johan Agnvall andra gula i minut 53.
 
Därmed åkte BKW ut i åttondelsfinal. Man hade hoppats på mer mot elitfyra-gänget Lerkil. Men det var inte BKW:s dag. Vallbergagänget inledde annars bra och hade chansen att ta ledningen två gånger om, Manfred Walldén lobbade bl a över målvakten tätt utanför stolpen.
 
//P.
 
 

Matcher ikväll

Tisdag:
 
Sexan:
 
Skogaby BK-Räneslövs GIF kl 18:45, SKOGABY IP
 
DM:
 
Lerkils IF-BK Walldia kl 18:45, Ledets IP
 
//P.

Resultat lördag

Sexan:
 
YBK-GIF/VIF 2-3 (2-2)
Mål YBK: Jonathan Gunarsson 2 (en straff)
Mål GIF/VIF: Markus Kjellsson 2, Robin Möller
 
Veckans match i LT-sporten. Med det menas att matchresultatet ska tippas och skickas in till tidningen. Undertecknad tippade 1-4. Kollega Lasse 0-5. Det var resultat som hamnade ganska långt i från verkligheten. Undrar om någon som skickade in resultat tippade rätt?
 
Förutsättningarna inför matchen ändrades då GIF/VIF:s starka nyförvärv från Snöstorp, innermittfältaren Dennis Nilsson, lämnat återbud på grund av jobb. Redan innan var speedkulan och det andra nyförvärvet från SNFF, av tre, Charlie Boson borta på grund av skada. YBK saknade Jakob Johlin och Otto Nilsson. De två sistnämnda har aldrig spelat på division tre-nivå. Men i vikt för sitt lag skulle jag nog skriva att det är ungefär same, same.
 
17 minuter in i matchen förändrades förutsättningarna på ett soligt Munkavallen ytterligare. Då blev GIF/VIF:s tredje division 3-förvärv, Alex Nilson, förpassad från planen av domaren sedan han rivit ned Jonathan Gunnarsson med rött kort (målchansutisning) och rött kort som följd.
 
Också innan straffen hade det hänt gejor på YBK:s fina matta. Redan i den 13:e minuten hade Marcus Kjellsson planenligt givit bortalaget med 1-0 efter hörna.
 
I den 18:e minuten satte så Gunnarsson straffen som betydde 1-1.
 
Fem minuter senare kunde också Gunnarsson göra 2-1 efter en huvudlös bakåtpassning av GIF/VIF:are.
 
Spelet var jämnt.
 
GIF/VIF kvitterade innan paus då Robin Möller stötte kulan i nät efter frispark.
 
I pausen tvingades Jonathan Gunnarsson av med en bristning i baksida lår. GIF/VIF:s försvarare och ledning andades ut.
 
Nu var det åter kvitterat. Alex Nilsson och Jonathan Gunnarsson betyder nog ungefär lika mycket för respektive lag. YBK tappade dock sin spets. Men var ju fortfarande en man mer.
 
Andra halvlek blev en lång jakt på ett ledningsmål för GIF/VIF. Som hade ett stort bollinnehav. Sett till bollinnehavet skapade man dock inte så förtvivlat mycket. YBK:s försvar slet på med planens bäste i spetsen: Emil Olsen. 
 
Jag minns mest Timmy Johanssons monsterfträff och Anton Hanssons sagolika enhandsräddning.
 
Med kvarten kvar att spela kämpade Oscar Gustafsson fram bollen till Marcus Kjellsson, som kändes som de naturlige matchvinnaren för GIF/VIF, han gjorde inget misstag utan placerade kallt in bollen.
 
Målet kändes aningen slumpmässigt. Hade bollen studsat YBK:s väg hade man rett ut situationen. Men GIF/VIF:s trea var myckt välförtjänt. 
 
YBK var inte ofarliga i sina kontringar. Det hade varit spännande att se vad Gunnarsson klarat uträtta om han kunnat spela vidare efter paus.
 
Summa sumarum, rättvist resultat, imponerande av GIF/VIF att ha så mycket boll med en man mindre. Imponerande av YBK:arna att slita så som man gjorde, hela vägen. Jag gissar att "experttipsen" gav välkommen tändvätska.
 
Direkt efter matchen tänkte GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson på den tidiga seriefinalen mot Trönninge IF nästa vecka där man tvingas avvara Alex Nilsson, Kewin Hansen och Armin Darban (baksida lår). Men då är å andra sidan tidigare TIF:aren Dennis Nilsson tillbaka i laget. 
 
Tomas Karlsson:

"Solen strålade över vackra Munkavallen. Det var derby. Favorittippade Gif/Vif mot bottentippade YBK. Publiken hade hittat till stadion och det var trångt om sittplatserna. Med andra ord – det var uppdukat för fotbollsfest!

YBK var för dagen skadedrabbat. Såväl Otto Nilsson som Felix Nilsson och viktige Jakob Johlin saknades i matchtruppen men det var ett heltaggat hemmalag som skulle visa att experternas tips om matchens utgång (storseger för Gif/Vif) var lika feltippat som Birgit Friggebos tes om att ”Internet bara är en fluga”.

Matchen inleddes med stor bolldominans för bortalaget. De rullade skickligt från kant till kant men utan att på allvar störa hemmabacklinjen. YBK kom inte riktigt in i matchen utan fick nöja sig med att desperat jaga efter bollförande bortaspelare. Ledningsmålet kom dock till på ett sjukt onödigt sätt. Ysby har en hemmasnickrad hörnvariant på vilken ett antal mål tillkommit. Gif/Vif hade tydligen snickrat ihop samma variant och trots att flera hemmaspelare vrålade ”det är vår variant” så gick Ysby på finten och 0-1 i baken var ett faktum lika bittert som att få fel meny med sig hem från Mcdriven. Ysby drabbades av gamnacke. ”Hur fan kunde vi gå på den”? Var den uppenbara frågan. Det såg ut som om fotbollsfesten snabbt skulle förvandlas till en 90 minuter lång dusch med interner från Kumla och Säter. En mardröm.

På något sätt vände dock matchen. YBK flyttade fram och längst framme var kvicke Jonatan Gunnarsson ständigt på språng. Efter ett fint anfall på högerkanten blev Jonte plötsligt fri och rundade målvakten. En desperat försvarare drog ner honom och straff plus rött kort var konsekvensen. Nu hade det gått knappa 20 minuter av matchen. Jonte satte själv straffen efter ett skott så löst att kaffet hann rinna ner under tiden bollen fipplade mot målet. Men men, mål är mål och alla straffar som sitter är ju bra. Kort därefter anföll YBK igen – stärkta av det numerära övertaget. På nytt nådde bollen Gunnarsson som sprintade likt en gasell på savannen. Att hinna med honom var för försvararen ett lika omöjligt uppdrag som att lösa Sudoku efter två liter Järgermeister.  Iskallt rullade Jonte in ledningsmålet och YBK såg ut att fälla favoriterna från Veinge. Inte blev det sämre när kort därefter Kalle Karlsson prickade ribban eller när Noak Bolmgren sånär kom igenom på ett friläge.

En stund senare kollapsade sen YBK. Inte en passning gick till rätt adress. Inte en tackling träffade och inte en dribbling lyckades. Istället fumlade YBK bort bollen igen och Gif/Vif fick frispark utanför straffområdet. Bollen skruvades mot bortre stolpen där tre- lika ensamma som araber i Sverigedemokraternas partiledning- bortaspelare fick chansen att stöta in bollen. Oavgjort som en kniv i en bonne och gamnackar igen.

I pausen pratade coach Snoddas om att vårda bollen bättre och att flytta fram backlinjen snabbare. Coach Karlsson höll med och försökte få luft. Filip Nilsson kom in som ytterback och tyvärr fick Jonte Gunnarsson kliva av efter bristning i låret. Ommöbleringarna och paussnacket hjälpte inte nämnvärt. Istället var det Gif/Vif för hela jävla slanten. YBK jagade som rabiessmittade hundar men fick sällan röra bollen. De få gånger den landade hos hemmaspelarna behandlades den lika ömt som en Nordkoreansk fånge och bytte blixtsnabbt ägare igen. Tyvärr för YBK blev det av den utlovade offensiven intet. Gif/Vif skapade inte så värst många chanser men hade ett massivt övertag trots det numerära underläget.  

Med kvarten kvar dök plötsligt chansen upp. Ur tomma intet slet sig en anfallare fri och satte trean bakom en maktlös Anton Hansson. Slarvigt av hemmalaget men kanske välförtjänt sett till matchbilden.

YBK orkade inte med en slutoffensiv och istället blev sista 10 minuterna en plåga. Det var varmt. Bolldjävulen lyste med sin frånvaro och Gif/Vif kunde kontrollera matchen till dess att den eminente domaren blåste av. Undertecknads långvariga skadefrånvaro gjorde sig påmind och i slutet var jag närmare en bypassoperation än bollkontakt. Förlusten var tung, svår att acceptera och sjukt bitter. Gif/Vif var bättre sett över hela matchen men ändå – två insläppta på två fasta situationer och ett riktigt skitmål. Det känns som om vi i och med utvisningen och straffen fick en Ferrari att köra med men aldrig lyckades komma av cykelbanan. Så sjukt onödigt!

Bäst i hemmalaget var snipern Gunnarsson och heroiske mittbacken Emil Olsen. Laget kämpade och slet men ibland går det helt enkelt inte."

Vi kommer igen!

K/HFF-Trönninge IF 0-0
 
//P.

Resultat fredag

Trean:
 
Ullareds IK-LFK 1-0 (1-0)
 
Cirkusmatch där LFK drabbades av två felaktiga utvisningar och blev berövade på två straffar. Ingen bra första av LFK, men i andra var man klart bättre trots två man mindre. Båda straffsituatinerna i slutet av matchen. Väldigt svajig domarinsats.
 
Femman:
 
IS Örinia-VBoIS 1-1 (1-1)
Mål VBoIS: Jim Leandersson
 
Sexan:
 
HIS-SIF 2-0 (1-0)
Mål HIS: Mikael Alm, Emil Hemansson (straff)
 
Klart rättvis seger för HIS. Kunde varit något större siffror. SIF stod upp bra ganska länge även denna gång. Men tillskillnad från i matchen mot K/HFF skapade man inget av värde framåt. HIS hade bra koll på sin gamle hjälte Fredrik Gustavsson.
 
Lidhults GoIF-SBK 6-1 (4-1)
Mål SBK: Erolm Kalayci
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Trean:
 
Ullareds IK-LFK kl 19:00, Hedevi
 
Fyran:
 
BKW-Getinge IF kl 19:00, Wallevi
 
Femman:
 
IS Örnia-VBoIS kl 18:45, Alevallen
 
Sexan:
 
Lidhults GoIF-SBK kl 18:45, Lomövallen
 
HIS-SIF kl 19:00, Hasslövs IP
 
Lördag:
 
YBK-GIF/VIF kl 14:00, Munkavallen
 
K/HFF-Trönninge IF kl 14:00
 
RGIF möter SBK på tisdag.
 
//P.

KIK vann derbyt

Resultat torsdag:
 
Femman:
 
Knäreds IK-L:a Tjärby IK 3-2 (2-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson, Joel Åkesson, Marcus Åkesson
Mål LTIK: Tom Hjälmefjord, Jacob Björk
 
KIK vann ett jämnt, tufft och händelserikt derby med uddamålet.
 
Redan i den sjätte minuten frispelades Jonathan Petersson på en vass KIK-omställning. Ensam med Andrée Pettersson gjorde Jonte inget misstag utan lyfte läckert bollen över den utrusande målvakten och 1-0 var ett faktum.
 
Båda lagen radade upp chanser.
 
Det var KIK som utökade till 2-0 genom Joel Åkesson, som hittades av en fin passning på bortre av Petersson.
 
LTIK jublade för mål i första halvleks sista minut. Magnus Nilssons avslut klarades dock av Emil Nilsson på mållinjen.
 
Efter paus kunde LTIK reducera till 1-2 då Tom Hjälmefjord nickade bollen under ribban på Linus Jerkestens inlägg.
 
KIK kunde dock relativt omgående göra 3-1. Peter Carlsson skarvade ner Jon Stibes frispark och Marcus Åkesson stötte kulan i nät.
 
Efter 3-1-målet kontrollerades skeendet på plan av hemmalaget i ca en kvart innan en mäktig slutforcering av LTIK följde.
 
Jacob Björk sköt in 2-3 med kvarten kvar att spela. Skottet studsade lurigt i gräset precis framför Nilsson i mål.
 
LTIK öste på med folk och lyfte in bollar. Emil Jönsson dundrade tre volleyavslut mot mål. Nilsson klarade ett, Jon Stibe tog bort ett på mållinjen och ett hamnade i blocken.
 
KIK red ut stormen fram till domarens signal och alla tre poäng stannade på Lagavallen.
 
En match som kunde tagit många riktiningar. Med tanke på slutforceringen var LTIK värt ett oavgjort resultat. Men släpper man in tre kan man inte förvänta sig att få några poäng med sig hem.
 
I KIK glänste nykomponerade mittlåset Jon Stibe/Peter Carlsson. I LTIK var kantspelet bra under hela matchen. Främst så länge Magnus Nilsson och Lucas Petttersson var på plan.
 
//P.

Match ikväll

Femman: 
 
KIK-LTIK kl 18:45, Lagavallen
 
//P.

Resultat Långfredag

Trean:
 
LFK-Kinna IF 4-0 (0-0)
Mål LFK: Gabi Morad 2, Tobias Lundgren, Rasmus Liedman
 
LFK var det bättre laget rakt igenom. I 60:e lossnade det då Tobias Lundgren nådde Rasmus Liedmans inspel och gjorde 1-0. 2-0 kort därefter av Liedman själv, som vek in och avslutade med sin vänstefot. Gabi Morad avslutade med 3-0 på pass från Vildan Raskaj och 4-0 på pass från poängmaskinen Rasmus Liedman, som tillsammans med LFK:s mittback Erik Pålsson var bäst på plan. Överlag bra insats ifrån samtliga LFK:are.
 
Sexan:
 
SIF-KHFF 3-5 (2-2)
Mål SIF: Fredrik Gustavsson, Mattias Alm, Oskar Moberg
Mål KHFF: Fredrik Junefalk, Henrik Fridberg, Andreas Johansson, Roy Carlsson, Daniel Alexandersson
 
KHFF började bra och gjorde 2-0. SIF tuggade sig in och reducerade efter frispark samt hörna. Mot paus var SIF laget med luft under vingarna. I andra tog KHFF på nytt ledningen. SIF bet dock sig kvar kvitterade. Det återstod 20. SIF:s slit tog ut sin rätt. KHFF orkade trycka ifrån och det offensiva spelet gav resultat i ytterligare två mål.
 
SIF bra med så länge man orkade. KHFF rättvis segrare till slut.
 
Åtta mål varav fem kom till efter fasta situationer. Åtta olika målsskyttar dessutom.
 
Matchens lirare? SIF:s målvakt Pontus Andersson.
 
//P.

Inför Påskhegen

Långfredag:
 
Trean:
 
LFK-Kinna IF kl 15:00, Glänningepark
 
Sexan:
 
SIF-K/HFF kl 14:00, Gröningen
 
SIF:s preliminära lag:
 
Pontus Andersson,
Christoffer Mattsson, Niclas Hallgren, Erik Lindberg, Pontus Nilsson,
Lasse Klinker, Mattias Alm, Pär-Åke Lindell, Pontus Johansson,
Fredrik Gustavsson, Oskar Moberg
 
Simon Hantoft, Markus Gustafsson, Pontus Nilsson, Mattias Svensson, Rasmus Green
 
SIF saknar Johan Kurtz, Robin Palm och Jeton Kamberi. Sjukdomar och skador gör att redovisad elva och trupp är väldigt, väldigt preliminär.
 
K/HFF:s lag:
 
Johan Persson,
Eric Dahl, Anton Karlsson, Hampus Markow, Andreas Johansson,
Daniel Alexandersson, Martin Jönsson, Tobias Johansson, Fredrik Junefalk,
Roy Carlsson, Henrik Fridberg
 
Pontus Brantberg, Robert Bäckström, Henrik Sunesson, Simon Carlsson, Henric Johansson
 
I K/HFF saknas Ola Sandberg, Filip Karlsson och Kristian Åkesson.
 
//P.

Resultat Skärtorsdag

Fyran: 
 
BKW-Väröbacka GIF 4-1 (2-1)
Mål BKW: Petter Gustafsson, Kenan Ramadani, Johan Agnvall
 
Skönt med en bra start på seriespelet i division fyra för BKW:s del. Värö lär väl inte tillhöra topplagen. VGIF är ett lag undertecknad känner hyfsat väl till. Stabilt gäng. Bra av BKW att vinna med tre. I perioder var spelet dessutom mycket bra. BKW:s båda mittbackar fick utgå skadade. Både Johan Agnvall och Emil Axelsson skall dock kunna vara i spel snart igen.
  
Femman: 
 
VBoIS-Vapnö IF 2-1 (0-1)
Mål VBoIS: Anders Stam, Olof Carlén
 
Starkt av BoIS att komma tillbaka. Ytterligare ett lag som fick en skön start i ny serie. Tajt match, och det är så det lär se ut i femman. Ändå välförtjänt seger för BoIS, som var det bättre laget. 
 
Haverdals IF-KIK 0-2 (0-1)
Mål KIK: Jonathan Eriksson, Jonathan Petersson
 
Bra av KIK att hålla undan trots en man mindre sista 30. Då ledde man redan med 2-0.
 
Sperlingsholms IF-LTIK 2-0 (1-0)
 
Riktig skitmatch, i dubbel bemärkelse. Första målet blev oerhört viktigt under de makabra spelförhållandena i snålblåst och ösregn. Planen var sämre än Lilla Tjärby IP:s B-plan till päreåker. SIF gjorde ettan på en omställning fem före paus. Då hade LTIK haft ett avslut nära mål tätt utanför från Olle Günther Hanssen och Simon Vedin en boll i stolpen.
 
Efter paus ägnade sig SIF endast åt försvarsspel. Det var spel i princip uteslutande på hemmalagets planhalva. Eller ja, spel och spel var det ju inte. Men bollen var på SIF:s halva mest hela tiden i varje fall. Sperling fredade sitt mål med den äran. Väldigt resoluta i eget straffområde och svåra att få hål på. SIF utökade till 2-0 med fem kvar av matchen då Nedim Seta läckert chippade bollen i mål efter en kontring.
 
LTIK gick ner på trebackslinje redan med 20 kvar. Trycket var konstant men resulterade i väldigt få klara möjligheter. Hellsten hade en bra frispark och Olle en halvbissa i ribban. Men det ville sig inte.
 
En match som kunde slutat hur som. Första målet blev helt avgörande. Det var betydligt enklare att försvara än att anfalla i de rådande förhållandena. Det var kontringar och omställningar som gällde och efter Sperlings 1-0 gav de inte LTIK något utrymme till det.

Hade Vedins stolpträff hamnat innanför... Små marginaler. Men det lär vara så det kommer att se ut i femman den här säsongen. Spelmässigt kan man hoppas på mer. Men ingen spelare i rödblått föll ur ramen. Habil insats trots förlusten. Lite mer desperation på andrabollarna i offensivt straffområde efterfrågas dock. Där var Sperling klart bättre än LTIK i matchen.
 
Sperling var jämna och bra överlag. Fysisk backlinje och skickliga forwards i Daniel Karlsson och förre Halmiaesset Viktor "Ville Vessla" Welander.

Utmärkt domare: Kenneth Nilsson.

Sexan:
 
SBK-YBK 1-1 (1-0)
Mål SBK: Pontus Torstensson
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson
 
Tomas Karlsson:
 
"Så var det då dags. Månader av förberedelser, löpning i snö, fotboll på plast och spekulationer om nyförvärv och spelarförluster var över. Likt jägarn som väntat på älgen, kvinnan som väntat på sin nyfödde och Gudrun Schyman som väntat på jämlikhet- hade YBK sen flera veckor tillbaka sett fram emot premiären på Skogaby IP. 
 
YBK mönstrade starkt manskap och endast skadade Jakob Johlin saknades. Det innebar att coach Karlsson comebackade som mittback medan Jonte Gunnarsson tog plats på topp. Premiärer är synnerligen speciella. Det är darrigt, nervöst och lite trevande. Likt första kyssen med en förhoppningsvis vacker Donna vet man aldrig riktigt hur det ska gå. 
 
YBK satte full fart och efter tio sekunder bankade Simon Axelsson bollen i ribban från 30 meter och  förhoppningsvis dömde domaren korrekt när han vinkade avvärjande för mål. Dock såg det misstänkt ut och likt VM-finalen 66 var det omöjligt att se om bollen var inne eller inte. YBK fortsatte framåt och skapade flera fina lägen. Jonte Gunnarsson var mer eller mindre helt fri och även Otto Nilsson testade comebackade Kralle i hemmakassen. SBK var dock ej ofarliga och stack emellan med giftiga kontringar. Närmast kom de rödklädda efter en fin variant på vänsterkanten då laget stiligt borrade sig igenom och endast Anton Hansson kunde rädda YBK. 
 
Något oväntat tog också hemmalaget ledningen. En kontring på vilken YBK kollektivt bestämde sig för att falla i koma utnyttjades skoningslöst och 1-0 var ett faktum. Paniken började sprida sig i YBK och det strukturerade spelet lyste med sin frånvaro. SBK var stenhårda i närkamperna och kunde gott och väl även gjort ett andra mål men domaren blåste bort målet eftersom Hansson i målet ansågs ha haft bollen i kontroll innan anstormande anfallare grävde loss bollen. 
 
I paus möblerade YBK om. Otto Nilsson flyttades in på mittfältet och detta gav resultat. YBK styrde och ställde men hade ack så svårt att få till sista passningen. Gång på gång var en tå, en häl eller något smalben i vägen och hindrade frilägen. Jonte Gunnarsson fick ett friläge efter fint uppspel från backlinjen och det samma fick Otto Nilsson men inget mål kom. Noak Bolmgren testade från distans och Kralle fick i ren och skär panik kasta sig hemåt för att boxa undan sin egen retur. Ångesten lyste i YBK:arnas ögon. Tränare Karlsson mådde fysiskt dåligt på sin plats i backlinjen. Ännu en premiärförlust hade varit svårsmält och påskfriden låg i farozonen. Familjemys och kokta ägg på långfredagen verkade vid förlust lika lockande som en prostataundersökning med farbror Bosse. 
 
Räddningen skulle dock komma. Simon Axelsson drog ett inlägg rakt genom straffområdet och Jonte Gunnarsson stötte in kvitteringen lika efterlängtad som skolavslutningen. Femton minuter återstod av matchen som nu allt mer liknade ett slagfält snarare än en fotbollsmatch. Tacklingarna flög, spelarna gnällde och domaren hade fullt upp. YBK fick en sista chans men Otto Nilssons skott blockades på mållinjen. 
 
När utmärkte icke strejkande domaren blåste av matchen hade regnet stått som spön i backen och ett lika var summan av kardemumman. YBK ville ha mer, inget snack om saken, men SBK tog rättvist en poäng. Laget kämpade galet hårt, vek inte en tum i närkamperna och hade anfallare som löpte på precis allt. 
 
Såhär på kvällen när natten -som vanligt blir den sömnlös efter match- är i antågande kan man summera med att YBK för första gången under mina år som tränare tagit poäng i en premiär. Om detta sen är ett positivt tecken eller ett underbetyg till tränarjäveln är ju en annan sak..."
 
Vi kommer igen! 
 
RGIF-Lidhults GoIF 2-1 (1-1)
Mål RGIF: Patrik Philipsson 2
 
Lidhult klart bättre trots att RGIF spelade med en man mer i 45 minuter. RGIF har dock Patrik Philipsson och på hörnor är den rutinerade mittbacken (innermittfältaren?) svårstoppad. PPh tryckte in Giffens bägge efter hörnsparkar och såg till att trean stannade på Björkvallen. Spelmässigt vittnade matchen om att Lidhult blir tuffa att ha och göra med. Det blir förstås RGIF också, trots att man inte imponerade i spelet.
 
//P.

Matcher Skärtorsdag

Fyran: 
 
BKW-Väröbacka GIF kl 18:45, Wallevi
 
Femman: 
 
VBoIS-Vapnö IF kl 18:45, Våxtorps IP
 
Haverdals IF-KIK kl 18:45, Wegeli
 
Sperlingsholms IF-LTIK kl 18:30, Sperlingsholms IP
 
Sexan:
 
SBK-YBK kl 18:45, Skogaby IP
 
SBK:s troliga lag:
 
Håkan Johansson,
Pontus Mårtensson, Andreas Örjansson, Jesper Sunesson, Måns Torstensson,
Emanuel Brander, Serdar Doghany, Noak Potocki, Victor Johansson,
Tobias Johansson, Kim Andersson
 
Mårten Torstensson, Jimmie Strömberg, Andreas Mattsson, Andreas Persson, Oskar Alexandersson
 
YBK:s troliga lag:
 
Anton Hansson,
Kemal Kojic, Jimmy Ivarsson, Emil Olsen, Filip Svensson,
Noak Bolmgren, Tomas Karlsson, Simon Axelsson,
Kalle Karlsson, Jonathan Gunnarsson, Otto Nilsson
 
Dennis Ljungberg, Felix Nilsson, Andreas Håkansson
 
RGIF-Lidhults GoIF kl 18:45, Björkvallen
 
RGIF:s lag:
 
Niklas Nilsson,
Simon Tideman, Jens Strömberg, Daniel Petoletti, Henrik Ragnarsson,
Johan Stråhle, Oskar Nilsson, Patrik Philipsson, Erik Moberg,
Arek Jaworski, Henrik Olsson
 
Martin Ragnarsson, Stefan Rådlund, Karl Nilsson, David Ingvarsson
 
RGIF saknar bortreste Mats Lindström samt fortsatt Johan Nilsson, vars knä man sparar ytterligare en tid.
 
/Plogen
 
 

Omgång två spelas

HFF och HDF kom överens.
 
//P.

GIF/VIF vann premiären

Sexan:
 
Genevad/Veinge IF-Hasslövs IS 1-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Dennis Delerrud
 
Målet i 37:e minuten inprickat av Dennis Delerud på en fin halvvolley.
 
HIS bra med i första. GIF/VIF spelförande och skapade mest. I andra var det spel mot ett mål, HIS. I och med att GIF/VIF inte lyckades utöka sin ledning kändes det dock inte helt tryggt.
 
HIS skapade inga möjligheter efter paus genom att spela sig fram men hade ett par farligheter efter fasta situationer. Emil Johansson var till exempel bara centimetrar ifrån att nicka Emil Hermanssons frispark i nät.
 
GIF/VIF rullade in samtliga sina avbytare efter 70. Först av alla tog man ut sin bäste spelare Dennis Delerud. Nyförvärvet låg bakom det mesta i anfallsväg för GIF/VIF så länge han var på banan. Bakåt höll lillebror Alex Nilsson rent.
 
Överlag stabil insats av GIF/VIF. Ingen föll ur ramen. HIS känns också stabila, och svårspelade. Lär vara med mot alla lag. I den här matchen vann dock GIF/VIF helt rättvist.
 
//P.

Match onsdag

Sexan:
 
Genevad/Veinge IF-Hasslövs IS kl 18:30, Veinge IP
 
Förhoppningsvis genomförs matchen. Lagen laddar så klart stenhårt för det.
 
GIF/VIF:s lag:
 
Joacim Liljedahl,
Oscar Gustafsson, Alex Nilsson, Ola Andersson, Kewin Hansen,
Robin Möller, Dennis Delerud, Nijazi Behrami,
Leo Gustafsson, Fabian Andersson, Marcus Kjellsson
 
Aron Ingemarsson, John Ericsson, Timmy Johansson, Armin Darban
 
I GIF/VIF saknas fortsatt Charlie Boson efter den ledbandsskada han årdog sig i DM-matchen mot Tvååker. Minst en månad till ska han vara borta. Anton och Oskar Hemhagen är på semester, men har fått hyggliga ersättare på sina positioner. Dennis Delerud blev klar för GIF/VIF under tisdagen. Alex Nilsson blir klar under matchdagen.
 
HIS lag:
 
Jonathan Pihl,
Emíl Johansson, Joel Johansson, Marcus Hedström, Rasmus Emilsson,
Christopher Holgersson, Karl Pålsson, Emil Hermansson,
Erik Olofsson, Robert Persson, Viktor Svensson
 
Tobias Nilsson, Conny Gullberg, Mihai Gegö, Björn Hammarqvist, Mikael Alm
 
Alm startar på bänken då han lägger gipset efter sitt armbrott under matchdagen. I HIS saknas också bl a Jimmie Ivarsson, Fredrik Johnsson, Olof Stalín, Daniel Ostrowski och Martin Persson.
 
 //P.

Domarstrejk fortsättning

Jag är fortfarande besviken. Jag har viss förståelse, det har jag haft från början, men jag är fortfarande besviken.
 
Jag har egentligen, som jag skrev i första inlägget inga problem med att domarna i Halland får 48 timmar på sig att rapportera in i fogis. Behöver man den tiden i det här länet trots att övriga Götalands distrikt har 24 timmar på sig, så fine. Helt okej.
 
Besvikelsen ligger för det första på tidpunkten för strejken. Även om domarna tycker att de blivit styvmoderligt behandladade av HFF kan det aldrig vara okej att gå ut i strejk "fem i matchsamling". Det drabbar klubbarna värst. Arbete, tid, kraft och även pengar har lagts för att kunna spela premiär.
 
Hade domarna varit ett uns flexibla hade de dömt första omgången och sedan hotat med, och eventuellt dragit ut i strejk till andra omgången. Det hade fortfarande blivit sura miner, men då hade det funnits tid till diskussion och förståelsen hade garanterat varit större bland föreningarna.
 
Om domarna inte fått pengar på sju dagar, tror man då att det blir enklare för klubbarna att hinna betala in på tre? Där tycker jag att logiken haltar. Hinner man inte som domare rapportera i fogis på 24 timmar tycker jag inte att man begära att lagledaren ska köra hem med domarfakturan till kassören direkt efter spelad match, eller att kassören ska tvingas köra till idrottsplatsen dagen efter spelad match.
 
Den stora grejen för mig är också att precis alla klubbar (division 5 herr till division 2 dam) drabbas. Även de som inte fört över pengar sju dagar för sent under försäsongen.
 
Senaste nytt:
 
Hallands domarförbund har idag tisdag möte med svenska domarförbundet. HFF har följt rekommendationer från svenska. Så sett är det inga konstigheter. Däremot så kan svenska stötta Hallands domare i att villkoren inte förhandlats fram.
 
Ikväll har också HFF styrelsemöte. Där kommer ordförande Johan Johqvist få fullmakt att förhandla med domarförbundet.
 
I morgon kväll (onsdag) kommer domarförbundet (ordförande Patrik Berg har tackat ja till en inbjudan) och HFF, Johan Joqvist, att ha ett möte.
 
Sent i morgon (onsdag) kväll, alternativt under dagen på torsdag lär vi därför få någon form av besked, positivt eller negativt.
 
Reservlagsserierna och division 6-matcherna rullar som planerat, än så länge. Skulle förhandlingarna stranda kan dock även division 6-domarna bli indragna.
 
Det står på HFF:s hemsida:
 
"Matcher i rubricerade serier (div. 4 E, div 4, div 5 herrar och div. 2 damer) som saknar tillsatta domare i FOGIS är uppskjutna. För matcher där domare är tillsatta skall dessa domare kallas till match."
 
Kvällens match mellan Särö och Kung Karl spelas inte. Morgondagens match mellan Leikin och Centern har i nuläget en tillsatt huvuddomare. Det känns dock som att den tillsatta domaren mycket väl skulle kunna dra sig ur under morgondagen, om någon frågar undertecknad.
 
Däremot känns det som att division 6-matchen mellan GIF/VIF och HIS kommer att spelas under onsdagskvällen. Division 6-matchen mellan Gullbrandstorp och Ätrafors/Vessigebro genomfördes som planerat under måndagskvällen.
 
//P.

LFK föll i premiären

Trean:
 
Dalen/Krokslätt-Laholms FK 1-0 (1-0)
 
LFK för passiva i första. Släppte in matchens enda mål i minut 40. I andra halvlek skapade man tillräckligt för att kunna få med sig någonting hem från Mölndal. Men det blev noll poäng i premiären.
 
Träningsmatcher:
 
K/HFF-Råstorp/Timsfors IF 7-0 (5-0)
Mål K/HFF: Henrik Fridberg 2, Fredrik Junefalk 2, Tobias Johansson, Roy Carlsson, Daniel Alexandersson
 
YBK-Skuggan Boys 4-1 (1-1)
Mål YBK: Kalle Karlsson, Filip Svensson, Simon Axelsson, Noak Bolmgren
 
HIS-Båstads GIF 3-1 (3-0)
Mål HIS: Viktor Svensson, Christopher Holgersson, Erik Olofsson
 
//P.

"Är du blind domardjävel?"

Metaformästaren Tomas Karlsson ger oss möjlighet att skratta mitt i eländet.
 
//P.
 
Tomas Karlsson:
 
"Hoppas att ni alla – såväl rättskipare som spelare - kan ta det här med glimten i ögat, domarna är såklart värda all uppskattning – de håller säkert högst klass i våra lingonserier….

 

Är du blind domardjävel?

 

Ensam kommer han till arenan. En timme innan matchstart packar han upp sin väska ur bilens bagageutrymme och sätter kosan mot sitt lilla omklädningsrum. Han vet om att hans närvaro inte är bejublad. Inga highfives på vägen och ingen kommer att gratulera honom efteråt, vid en bra insats eller trösta honom efteråt vid en dålig match. Allt han kan hoppas på, är att folk glömmer bort honom. Om ingen lagt märket till honom har han inte klantat sig alltför mycket och då kan han vara nöjd. Uppmärksamhet är för honom nästan uteslutande negativt. Sjutton gånger har han blivit omnämnd i tidningen av någon tränare. I sjutton av dessa fall var det i form av mer eller mindre orättvisa sågningar.

 

I bästa fall växlar han några ord med några bekanta, hälsas välkommen av hemmalagets ordförande och förvisas in i den lilla domarskrubben. Hans utrustning är svart dräkt, kulspetspenna, klocka och två kort i färgerna gult och rött. Till idrottsplatsen har han kört av okänd anledning. Visst, han skall döma – men varför? Är det för att han behöver de 710 kronorna som matchen inbringar före skatt? Eller är det för att han har ett genuint intresse av domslut och fotboll? Under matchen kommer folk att skrika åt honom. Publiken kommer ifrågasätta hans domslut, kasta okvädesord efter honom och idiotförklara hela hans väsen. Spelarna kommer att ifrågasätta hans syn, hans omdöme, hans spelförståelse, hans kondition och hans personlighet. Han kommer bli anklagad för att favorisera, för att bestraffa i onödan och för att helt enkelt vara helt jävla värdelös. Det är inte ofta han tar med sig barnen till matchen med andra ord. Det är lätt att förstå. Något enklare är det att förklara för femåringen, varför pappa förlorade, än att förklara varför hela läktaren hatar pappa.

 

Mannen i svart väljer alltså att lämna hemmets lugna vrå för att under 90 minuters tid bli utskälld, ifrågasatt och dumförklarad och detta för blygsamma 710 kronor. Man får inte heller glömma att domarna generellt är bättre än vad spelarna är. En domare med fem felbeslut på 90 minuter blir sågad vid fotknölarna medan en halvfet vänsterback i Kornhult kan komma undan med 27 felpass, konstant felpositionering under 90 minuter och tre inlägg som samtliga varit närmare grannens staket än motståndarnas straffområde. Men andra ord, domaren får oförtjänt med stryk men kommer likt vinterkräksjukan tillbaka varje år. Vad i hela fridens namn kan få en person att agera så? Förvisso har en del speciella personer passerat i revy genom åren men att dumförklara en hel yrkeskår, känns smått överilat och inte kan väl samtliga svartklädda domherrar, i hemlighet vara smygmasochister som finner njutning i förnedringen? Genom att något närmare studera rättskiparna, kan kanske sanningen hittas. Enligt min erfarenhet av de svartklädda – och som ni förstår så är den inte helt vetenskaplig - så kan de något förenklat delas in i tre olika kategorier;

 

Den nedtryckte fascisten. Det här är domaren som alla avskyr men som själv bryr sig lika lite om kritiken, som lastbilschaufförer om hastighetsbegränsningar. I södra Halland finns det några fina exemplar på dessa diktatorer, vars stora nöje i livet – gärna med ett leende på läpparna - består av, att visa det röda kortet till förtvivlade fotbollsspelare. Den nedtryckte fascisten är förmodligen en tämligen olycklig människa. I äktenskapet med hustrun har han förmodligen den undergivna rollen. Han städar, han oljar utemöbler och byter bajsblöjor på ett sätt som skulle få Gudrun Schyman att gråta glädjetårar, samtidigt som han jämt och ständigt får höra hur värdelös han är. Förmodligen möts hans matlagning av suckar och frynande näsa, hans uppträdande vid parmiddagar av skam och hans tafatta förförelseknep på lördagskvällen efter några glas rödtjut av avsmak och huvudvärk. Kort sagt – han har det jävligt tufft.

 

Något mer spekulativt var gissningsvis inte heller barndomen alltför lysande. Pappan var auktoritär som Margareth Thatcher och lillpojken fick förmodligen tidigt lära sig att veta hut. Skolgången präglades av mobbing och fysiska övergrepp. Kanske hånskrattade hela klassen när lillen utsattes för kalsongreppet och hans underbyxor av märket Hello Kitty blev offentliga. Förmodligen blev han alltid vald sist på idrotten, fick hoppa hage med tjejerna istället för att kasta boll med killarna och första kyssen var i årskurs nio med skolans panelhöna, som i sin tur var så full, att hon kunnat kyssa en bäver på Skånes djurpark.

 

När sen lillkillen fått antydan till mustasch, slutat kissa i sängen och bytt kommun för att slippa mobbarna – med andra ord blivit vuxen - var det sedan dags för hämnden. Som kvarterspolis på gatan röt han gärna åt landhockeyspelande barn, som störde friden och blev känd för sin arroganta och överlägsna stil mot det lätt utvecklingsstörda mackbiträdet på den lokala bensinstationen. Domarrollen passar honom som handsken. Äntligen får han stå på toppen. Han njuter. 90 minuter på Munkavallen är för honom en personlig vendetta, ett slag tillbaka, på all skit som livet kastat på honom. Det arroganta leendet, de provokativa domsluten, vetskapen om att det är han som bestämmer, ger kickarna och känslan av makt, som varit så frånvarande i så många andra delar av livet. När han får visa ut en högerback för snack och dåligt uppförande, reser sig nackhåren av välmående. När han får stå och vifta med det gula kortet mot en spelare som råkat utbrista ”nej” efter ett domslut känner han sig stenkåt och när han till sist får avvisa hela motståndarlagets avbytarbänk pga att deras vattenflaskor har fel färg, så känner han sig som Gud allsmäktige. Skulle han dessutom få tillfälle att varna en spelare för att tröjan inte är korrekt nerstoppad i byxorna, så är fascisten nära på att komma i brallorna av ren eufori.

 

Fascisten har också ett oerhört öga för detaljer och nästan en manisk besatthet av regler. Ordet flexibel är inte direkt det första han skriver ner på sitt CV. Ingen annan domare bryr sig nämnvärt över att vänsterbackens ena benskydd är något kortare än det andra men fascisten kan reglerna och ger med glädje ett gult kort för detta hemska brott. Inte heller brukar den generella domaren räkna hur många sekunder målvakten håller i bollen innan han sparkar iväg den. Huruvida proceduren tar fyra, sex eller åtta sekunder spelar ju egentligen ingen roll men för fascisten är detta lika viktigt som att borsta tänderna. Skulle målvakten hålla i bollen en halvsekund längre än tillåtna sex sekunder så blåser han med glädje av spelet, halar upp det gula kortet och dömer frispark till motståndarna. Ytterligare en besatthet han har är att kolla linjer, främst då straffområdeslinjen. Allt som oftast låter han straffskytten slå om straffen eftersom någon eller några av spelarna rusat in två tiondelar för tidigt i straffområdet.

 

Avslutningsvis är ytterligare ett särdrag att fascisten aldrig har fel. Att diskutera med honom är som att diskutera moral med Usama bin Ladin. Det går bara inte. Fascisten är i alla lägen, oavsett vad som skett, helt övertygad om att han inte gjort fel. Skulle han mot förmodan i efterhand inse att offsiden var felblåst eftersom en spelare stått kvar på mållinjen när hörnan slogs så börjar han ljuga. Kanske hittar han på att spelaren stod inne i målet och därför inte var på planen. När argumenten tryter kan han alltid börja vifta med det gula kortet och göra sig onåbar för vädjande spelares önskningar.

 

Den nedtryckte fascisten kör till matchen med glädje. Hans motiv är inte pengar. Inte heller glädje över att vara utomhus eller att få välbehövlig motion. Istället är det makten som lockar. I samma stund som han blåser igång matchen, glömmer han den gnatande kärringen där hemma, pappans skällande efter varje nerkissat lakan och de elaka kommentarerna i skolan. Här på den gröna mattan är det han som är kung. Pipan är hans vapen, hånet hans signum och den svarta domardräkten en symbol för alla hans drömmar om ett lyckligt liv.

 

En annan typ är den betydligt mer omtyckte idealisten. Han är i motsats till fascisten, inte svartklädd som en jakt på makt och jakt på revansch. Istället är begrepp som sammanhållning, föreningsliv och sociala kontakter idealistens stora passion. Självklart röstar han på sossarna och tycker såklart att domararvodet, gott kunde vara några kronor högre, eller i alla fall pensionsgrundande. Engagemanget i domarklubben är totalt och antagligen prenumererar idealisten på posten som kassör. Till matcherna kommer han med gott humör, låter sig gärna bjudas på det halvljumma kaffet i plastmugg och ser med förtjusning fram emot att diskutera det senaste skvallret, med allt och alla som häckar kring omklädningsrummen. Idealisten ser det som en självklarhet att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i föreningarna. Han bemöter alla med ett leende och sätter stort värde i att behandla alla lika. Matchrapporter och laguppställningar behandlas lika ömt och noggrant, som forskare behandlar dödahavsrullarna. Under matchen försöker han i motsats till fascisten hålla låg profil, med förhoppningen att hans emellanåt bristande förmåga att döma korrekt skall döljas av en trevlig personlighet. För idealisten är domarvärlden enormt viktig. Ofta hörs han tala om att vi måste värna om att ungdomar blir intresserade av att döma och han kan inte förstå, hur en så pass viktig fråga som domares rätt till avdrag för arbetskläder, inte är en större fråga inom riksdagen.

 

Karakteristiskt för idealisten är hans nitiskhet och noggranna approach. Självklart kontrollerar han innan match, nätets kvalitet och påkallar mer än gärna den bakfulle vaktmästarens uppmärksamhet, om någon eller några maskor är för stora. Inte heller låter han matchen starta en sekund innan utsatt avsparkstid. Någon stackare kan ju i så fall missa de inledande tre minuterna av tillställningen och det kan inte idealisten stå rakryggad inför. Idealisten har också en varm sida. Är det över 18 grader i solen erbjuder han gärna en vattenpaus mitt i halvleken. ”Ibland måste man töja på reglerna” anförtror han förtroligt bortalagets tränare, när han låter spelarna svalka sig.

 

Idealisten blir beroende på sin faktiska förmåga att skilja på glidtackling och kapning, olika populär men blir i alla fall aldrig hatad. Till skillnad från fascisten, som spelarna lär sig avsky lika mycket som döden, så kommer ofta idealisten undan i det långa loppet. ”Man kan i alla fall prata med honom” brukar vara en vanlig kommentar bland spelare. Och kanske är detta exakt vad idealisten vill ha. Ett socialt nätverk, en fungerande domarorganisation, motion och folkhälsa istället för Facebook och fetma. Huruvida det var straff eller inte, är inte lika viktigt som att protokollet från årsmötet är korrekt justerat och om allt mot förmodan skulle skita sig och domslutet blev lika fel som Ludmilla Enquists bobsatsning, så kan ju alltid idealisten dra fram sitt triumfkort – endomarsystemet. Bristen på linjemän är idealistens räddningsplanka. Ofta hörs han medge – såklart för att skydda sig själv och sin med åldern bristande perceptionsförmåga – att det är i stort sett omöjligt att döma offside korrekt, utan linjemän. Förlåt assisterande domare.

 

En tredje karaktär är uppkomlingen. Uppkomlingen är färsk i domarklubben. Han är tämligen ung, kanske runt 20 – 25 år gammal och med det har han otaliga fördelar kopplade till sig. Förmodligen insåg han runt myndighetssträcket att han sög på att spela. Säkert var han vänsterback i b – laget trots att han var högerfotad. Där gjorde han minst skada. Medspelarna hoppades att han var sjuk och blängde besviket på honom när han äntrade omklädningsrummet. Bästa egenskapen var konditionen och träningsfliten. I övrigt var han lika meningslös som att läsa börsnoteringarna för en hjärndöd. En collie hade haft bättre placeringsförmåga. Vinterträningen var hans tid i rampljuset. Ständigt på plats i löparspåret ute på Hökafältet, konstant gnällandes över de äldres bristande träningsintresse. Kommentarer som ”hoppas fan inte de kommer med i a – laget när de inte tränar” är förenade med uppkomlingens misslyckade fotbollskarriär. När insikten om den bristande talangen nådde uppkomligen med full kraft – kanske efter en förnedrande bortamatch mot Lidhult, i vilken den stackars vänsterbacken uppträdde som en drogad uteliggare, snarare än fokuserad försvarare – började han förmodligen se sig om efter nya jaktmarker. Intresset för fotboll är enormt men med tanke på egna förmågan, är möjligheterna till lagledarroll eller dylikt minimalt. Det vore som att utse Behring Breivik till integrationsminister. Sista utvägen, sista sättet att ha kvar ena foten i den så älskade fotbollsvärlden – var att bli domare.

 

I början smög säkert uppkomlingen med sitt intresse. Att kvällarna ägnats åt att studera offsideregeln och tillåtna eller icke tillåtna armpositioner vid nickdueller, är inget som direkt kvalificerar sig på listan över de sexigaste samtalsämnena en lördagskväll. Snarare kändes det lite förbjudet. Ungefär som när han smygläste porrtidningar i barndomen eller i smyg försökte tvätta lakanen efter en ofrivillig nattlig ejakulering. Efter lite kurser, lite smygdömande på sjumannaplaner och ökat självförtroende, börjar sen stoltheten komma. Med patos i rösten förkunnar uppkomlingen, att han tänker börja döma. Omgivningen hånar honom såklart men hans kollegor i domarklubben har peppat honom. Fascisten har förklarat att spelarna är ”as som förtjänar att dö” och idealisten har präntat in i honom att ”utan domare dör fotbollen”. Nu smyger nykomlingen inte längre. Istället är han en nydanare som hälsar med käcka moves på tidigare kompisar, som han nu under 90 minuter basar över. På fester bedyrar han att han aldrig skulle ge Persson i Walldia några fördelar, bara för att de råkat vara bästa polare. Ute på planen är hållningen rakare än en ek. Att likna honom vid en stolt tupp är att förstora tuppens stolthet. Med trippande steg, modern klocka – gärna två stycken ifall den ene skulle helt dramatiskt stanna under matchen – och nytvättad skinande domardress, lever han ut. Inte bara är han bossen på planen, han är dessutom riktigt lovande. Hemma i pojkrummet fantiserar han om karriären. 2013 division sex med Hasslöv och Veinge. 2019 allsvenskan med AIK och Djurgården på Friends Arena. 2024 VM i något land som han inte hittar på kartan. Det är som att vara tio år igen och drömma om att avgöra VM – finaler på löpande band men istället för att se sig som målskytt, fantiserar uppkomlingen om att hitta den regelvidriga tröjdragningen i straffområdet, som alla andra missat men som till sist bekräftas av en reprisbild från Al – jazeeras sändningar.

 

Uppkomlingen kan bli populär men kan också bli jagad ut från arenan, av uppretade mobbar. Balansgången mellan cool och stroppig är jobbig att gå. Respekten är svår att skaffa. Klasskompisen Nisse skiter fullständigt i uppkomlingens tafatta försök att läxa upp honom efter en misslyckad tackling. Rutinerade mittbacken född 1969 anser självklart att uppkomlingen inte är torr bakom öronen och i publiken, muttras det över den oerfarne domaren och hur han skall klara av det heta derbyt mellan Hasslöv och Skottorp. För fascisten är superegot och förmågan att se ner på alla, den funktion som hindrar honom från att börja dricka och käka lyckopiller. Idealisten lever på att han saknar linjemän. Förlåt assisterande domare. Uppkomlingens bakdörr är åldern. Den missade straffen, den horribla offsideblåsningen och den bristande speluppfattningen – allt kan slätas över med att han är lovande. Klappar i ryggen från domarklubben, den gulliga artikeln i Laholms Tidning och flickvännen på läktaren som fantiserar om att domardressen vore en polisuniform istället är allt det som håller modet uppe. "


Domarna strejkar - premiären inställd

Från HFF:s hemsida:

"HFF har nåtts av beskedet att det inte finns någon domare tillgänglig för helgens matcher i div 4 elit, div 4, div 5 samt div 2 damer."

Utdrag ur domarnas skrivelse:

"Domarutskottet och Domarförbundet i Halland kommer inte och kan inte acceptera en del av skrivelsen i "Utbetalning av domararvode".

Följande vill vi att man beaktar och ändrar i skrivelsen:

"Domaren ska inom 24 timmar efter spelad match färdigställa domarrapporten i FOGIS"

Vi vill att det ska stå:

Domaren ska inom 48 timmar efter spelad match färdigställa domarrapporten i FOGIS.

Vår förklaring är enkel, vi har ett antal domare som jobbar skift och som inte hinner göra detta inom 24 timmar, då domaren åker till jobbet direkt efter match. Finns fler förklaringar men tycker det räcker med detta."

Plogens kommentar: Helt okej, men mig veterligen har de allra flesta distrikt 24 timmar tidsvrist. Och där fungerar det bra. Det är inte märkligt att såväl HFF som föreningarna snabbt vill ha matchrapporten införd i fogis. Vad kan det ta att rapportera in i fogis? Fem minuter?

Fortsättning domarnas skrivelse:

"'Arvodet enligt korrekt ifyllt domarkvitto ska vara domaren tillhanda på uppgivet konto senast på sjunde(7) vardagen efter spelad match".

Vi vill att det ska stå:

Arvodet enligt korrekt ifyllt domarkvitto ska vara domaren tillhanda på uppgivet konto senast på tredje(3) vardagen efter spelad match.

Vår förklaring är att det tagit upp till 14 dagar innan domarna fått sin betalning på träningsmatcherna. Detta är inte acceptabelt. Domaren har dömt på lördagen, hela veckan har gått och domaren har inte fått betalt. Domaren ringer till föreningen på måndagen efter helgen och sedan tar det fram till helgen som kommer innan man får betalt.

"Är inte domarrapporten färdigställd i tid skall föreningen betala domaren för resan samt arvodet minus 300 kronor. Därefter ansvarar HFF för att domarrapporten fylls i och för detta fakturerar HFF föreningen 250 kronor och föreningen behåller 50 kronor.

Vi vill att det ska stå:

Är inte domarrapporten färdigställd i tid skall föreningen rapportera detta till HFF:s kansli. Därefter ansvarar HFF för att domarrapporten ifylls och att man tar kontakt med vederbörande domare som dömt matchen och avaktiverar honom för tillfället.

Plogens kommentar: Man kräver att föreningarna skall betala inom tre dagar. Men själva kan man inte föra in matchrapporten i fogis inom 24 timmar. Hypotetiskt: Vi har en kassör som jobbar skift. Ridå. Dessutom är kassören sällan densamma som lagledaren. Att kräva att kassören skall stå i givakt efter varje match är inte rimligt. Kassören i en ideell förening har i regel ett liv utöver att betala räkningar för föreningen. I vilket annat sammanhang får man betalt utskickad faktura tre dagar efter? Varför skall man ha pengar tre dagar efter? Är det så knapert för våra rättskipare. Jag förutsätter att de flesta har vanliga jobb utöver dömandet, som förvisso genererar lite extra fickpengar. Mitt förslag är att domarna får betalt en gång i månaden. Sedan kan de själva portionera ut pengarna under den kommande månadens gång. Om de nu tvunget ska ha "veckopeng".

Jag är besviken. Hur fan kan man göra så här? Nu! Idag! Besluten kring ovannämnda saker togs på repskapet (3/12 2013!!!). Varför fanns ingen domare där och förde fram åsikter? Varför tog det sådan jävla tid att skicka in en skrivelse (den kom i veckan!!!)? Ska ett beslut som fattats på repskap rivas upp måste HFF kalla till nytt repskap och det tar två veckor. Hur tänker man?

Här har spelare, tränare, ledare, engagerade och publik slagit sig fria, laddat och sett fram emot att komma igång...

LTIK:s tränare Freddy Pettersson skippade en lärarresa till Stockholm för premiären. Själv jobbade jag sönder mig igår för att kunna vara ledig till kvällens match. Nu - ingenting.

Tänkte inte på det? Eller...

/Plogen

PS. Tillägg (här är jag helt inne på HFF:s linje. Vad finns det att diskutera egentligen?):

"Styrelsen för HFF konstaterar upplysningsvis att:

Kravet på 24 timmar är ett beslut taget i HFF repskap och kan alltså inte ändras av HFF styrelse.

Eftersom arvodesutbetalningarna är en affär mellan förening och domare kan HFF inte fatta beslut i frågan, det finns en rekommendation gjord mellan SvFF och Svenska domarförbundet som säger att en betalning rekommenderas vara gjord inom 6 vardagar efter spelad match.

Samtliga Götalandsdistrikt har 24 timmar för färdigställande av domarrapport i FOGIS."


Seriepremiär

Fredag:
 
Fyran:
 
Kung Karl BK-BKW kl 18:30, Torvalla IP (Inställd pga domarstrejk)
 
BKW:s preliminära lag:
 
Simon Nilsson,
Magnus Ericsson, Johan Agnvall, Emil Axelsson, Albin Halimi,
Robert Andersson, Emil Gustafsson, Petter Gustafsson, Visar Demaj,
Kenan Ramadani, Bujar Mazreku.
 
Nderim Peci, Marcus Pettersson, Manfred Walldén.
 
Arlind Halimi, Jonathan Roslund och Andreas Persson är skadade. Martin Agnvall har precis börjat träna efter skada och sjukdom.
 
Laget ovan är det BKW ställde upp med mot Kvibille. Det kan bli vissa omflyttningar. Truppen är densamma som mot KBK.
 
Femman:
 
LTIK-Haverdals IF kl 18:30, L:a Tjärby IP (Inställd pga domarstrejk)
 
LTIK:s lag:
 
Andrée Pettersson,
Tobias Ewertsson, Henrik Nilsson, Daniel Hellsten, Alexander Ekstrand,
Emil Jönsson, Jacob Björk, Conny Strömberg, Lucas Pettersson,
Simon Vedin, Olle Günther Hanssen.
 
Mattias Johansson, Emil Olsson, Magnus Nilsson, Casper Larsson, Linus Jerkesten.

Håkan Karlsson är bortrest och Tom Hjälmefjord nyligen hemkommen från semester. Robin Nicklasson rehabar ett knä.

Lördag:

Trean:

Dalen/Krokslätt IF-LFK kl 14:00, Krokslättsvallens konstgräs

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Karl Sjöström, Erik Pålsson, Martin Andersson, Andreas Martinsson,
David Pinot, Berat Sulejmani, Tobias Lundgren, Rasmus Liedman,
Gabi Morad, Vildan Raskaj,
 
Anton Efraimsson, Noak Pettersson, Lucas Alsbjer, Alfred Karlsson, Rasmus Lundgren
 
Anton Gunnarsson, Jesper Wennström, Hannes Persson och Linus Wikander är skadade.
 
Femman:
 
KIK-VBoIS kl 13:00, Lagavallen (Inställd pga domarstrejk)

KIK:s preliminära lag:

Emil Nilsson,
Martin Andersson, Markus Åkesson, Jon Stibe, Simon Andesson,
Joel Åkesson, Peter Carlsson, Kalle Svensson, Emanuel Hultberg,
Jonathan Eriksson, Jonathan Petersson.

Johan Jönsson, Dan Karlsson, Adam Jönsson, Benjamin Ekberg, Leo Axelsson.

Pelle Svensson rehabar sitt knä. Mattias Ragnarsson?

VBoIS preliminära lag:

Kalle Samuelsson,
Nicholas Eliasson, Jesper Mårtensson, Daniel Larsen, Albert Bengtsson,
Jim Leandersson, Andreas Nilsson, Filip Eriksson, Jacob Eriksson,
Anders Stam, Jesper Nilsson Öhrn

Daniel Pålsson, Rasmus Larsson, Michael Svensson, Rasmus Rudolfsson, Olof Karlén.

Oscar Cronqvist och Erik Lindberg är skadade.

Träningsmatcher:
 
HIS-Båstads GIF kl 11:00, Hasslövs IP
 
YBK-Skuggan Boys kl 11:00, Munkavallen

K/HFF-Råstorps/Timsfors IF kl 15:00, Kornhults IP

Många division sex-lag lär köra ett extra pass i helgen eller ställa upp med lite blandade lag i B-lagsserierna då dessa konstigt nog drar igång innan sexan.

//P.

BoIS vann finalen - GIFVIF förstärker

Allianscupens final:
 
Genevad/Veinge IF-Våxtorps BoIS 3-3 (2-3)
Mål GIF/VIF: Marcus Kjellsson 2, Leo Gustafsson
Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 2, Jacob Eriksson
 
7-5 till BoIS efter straffar.
 
Anders Stams straff klarades av Joacim Liljedahl.
Marcus Kjellsons straff över.
Andreas Nilsson i mål.
Alexander Nilsson i mål.
Rasmus Rudolfsson i mål.
Ola Andersson sagolik chipp i mål.
Daniel Larsen upp i krysset.
Kewin Hanssen tätt utanför.
Jesper Nilsson Öhrn i mål.
 
7-5 till BoIS efter straffar.
 
Våxtorp fick alltså sin revansch efter finalförlusten mot LTIK ifjol. 2014 års final var en välspelad match mellan två bra lag. Första halvlek var fartfylld, målchansrik och bjöd på fem mål. 3-2 till BoIS i paus.
 
I andra halvlek bytte GIF/VIF in Dennis Delerud och Alex Nilsson (se sidtext längre ner) på mitten. BoIS kunde ändå ta hand om inledningen. Men hela GIF/VIF höjde sig och bröderna Nilsson kunde ta över på mitten.
 
BoIS tvingades byta ut båda sina ytterbackar Oscar Cronqvist och Nicholas Eliasson. Dessutom Filip Eriksson på mitten. 
 
Marcus Kjellssons kvittering till 3-3 var rättvis. Duktige Jonas Svantesson i BoIS mål stod emot länge men klarade inte att trippelrädda utan fick kapitulera för Kjelles avslut.
 
GIF/VIF öste på och var klart närmst ett avgörande. Man var dock aningen omständiga framför mål och avsluten täcktes bort eller klarades av Svantesson. I straffsparksläggningen drog sedan BoIS vinstlotten. Det går att diskutera rättvisan i det. Men sådan är fotbollen.
 
Efter matchen delade Alliansens ordförande Matthi Eliasson ut blomster till bäste spelare i respektive lag. I GIF/VIF gick de till Kjelle och i BoIS till Jacob Eriksson. Lagkapten Anders Stam fick sedan motta segerbucklan till allmänt jubel.
 
Extra bra i GIF/VIF var också Oscar Gustafsson och Leo Gustafsson. Nicholas Eliasson och Jonas Svantesson utmärkte sig i BoIS. Filip Erikssons första halvlek var dessutom väldigt bra.
 
Dennis och Alex till GIF/VIF
 
Under tisdagskvällen gick GIF/VIF från att vara en riktig joker till att bli favorit till att ta hem södersexan. Dennis Delerud återvänder till moderklubben och bara detaljer återstår innan lillebror Alex Nilsson följer med. Båda var odinarie i Snöstorp Nyhem i division tre ifjol.
 
I 26-årige Deleruds fall handlar nedtrapppningen om tidsbrist, och ja, 20-årige Nilsson är ju hans bror...
 
Det är två spelare som har sina bästa fotbollsår framför sig, och det är förstås jättevärvningar för GIF/VIF i division sex.
 
Dennis är utpräglad innermittfältare. En tvåvägsspelare med funktionell teknik och bra högerfot. Via HBK har han även varit ordinarie på LFK:s innermittfält för några år sedan.
 
Alex kan användas både som mittback och innermittfältare. I HBK var han företrädelsevis innermittfältare, även om han mot slutet spelade en del mittback. I SNFF har det i princip uteslutande varit spel i försvaret. Alex är en kraftfull spelare. Komplett på åtminstone lägre nivå, och en bit upp.
 
Som jag ser det får GIF/VIF in två spelare på de positioner där jag tyckte att de såg lite svaga ut. Nu känns laget i princip komplett.
 
Övriga division sex-lag kommer att få rikta in sig på andraplatsen. På pappret är GIF/VIF nu klart bäst. Men självklart måste jobbet göras ute på plan. Både Dennis och Alex är dock spelare som inte direkt är kända för att ställa ut skorna. Dessutom är det spelare som höjer sin omgivning.
 
Nyförvärven är klart i paritet med K/HFF:s drömvärvingar av Jonatan Jacobsson, Ola Sandberg (på den tiden Jönsson) och Kristian Åkesson från LFK i division två år 2008. K/HFF blev favorit och tog division sex den säsongen. KIK och LTIK pressade dock och slutade tvåa respektive trea. Samtliga lag spelade i femman 2009. Nu är bara KIK och LTIK kvar...
 
Värvingarna kan också jämföras med BKW:s tillskott i fjol då Petter Gustafsson, Emil Axelsson och Peter Björnsson anslöt från LFK. BKW slutade med dem tvåa i serien (man rådde inte på ett Getinge som värvat lika tungt) och spelar i år i fyran.
 
GIF/VIF har nu fått in nio (!) spelare, som alla kan gå rakt in i elvan. Åtminstone sju, åtta lär göra det. Nya GIF/VIF!
 
Bara att gratulera GIF/VIF till två kanonvärvningar. Både på och utanför plan.
 
//P.

Allianscupfinal ikväll

Tisdag:
 
Allianscupen final:
 
Genevad/Veinge IF-Våxtorps BoIS kl 19:00, Glänningepark
 
VBoIS utmålas av GIF/VIF som ganska stora favoriter. Ser man till serietillhörighet och till att BoIS besegrade GIF/VIF i bägge seriematcherna ifjol så är BoIS favoriter.
 
Jag tror dock att det kommer att bli en jämn match. G/V har ett till stora delar nytt lag om man jämför med fjolåret. Ett avbräck för fusionen är dock att lagets bäste; Charlie Boson är fotledsskadad och missar matchen. Man ska dock kunna ställa ett slagkraftigt lag på benen ändå.
 
BoIS är revanschlystet efter fjolårets final där man föll mot LTIK. På BoIS hemsida finns tyvärr ingen trupp, men man får förmoda att man ställer upp med bästa möjliga lag. Matchen blir ett bra genrep för BoIS inför helgens seriepremiär mot KIK.
 
Båda lagen var på träningsläger i helgen. Kanske är det två lite halvslitna gäng vi får se där ute. Men det är i så fall lika för båda.
 
Bröderna Anton och Oskar Hemhagen har möjlighet att ta hem cupen för andra året i rad. Förra året med LTIK, i år med GIF/VIF.
 
//P.

Fotbollsbilagan

Du har väl inte missat Laholms Tidning idag? Fotbollsbilagan ingår. Köp och läs.
 
/Plogen

Resultat söndag

DM-match:
 
BKW-Kvibille BK 5-0 (1-0)
Mål BKW: Visar Demaj 2, Kenan Ramadani, Robert Andersson, Nderim Peci
 
Inledningsvis en jämn match som BKW tog över allt mer eftersom. 1-0 innan paus genom Kenan Ramadani som styrde in ett inspel från Robert Andersson. I minut 72 serverade nyss inbytte Manfred Walldén Robert Andersson öppet mål fram till 2-0. 3-0 gjorde Nderim Peci på egen hand då han körde slalom mellan fyra, fem Kvibille-spelare. 4-0 gjorde Visar Demaj på ett friläge och 5-0 på ett distansskott upp i krysset. Synd om Dennis Nilsson i KBK:s kasse. Vallbergabon fick inte mycket hjälp. KBK var relativt bleka. Den ende som gjorde något väsen av sig var Christopher Jönsson, nyförvärvet från Vapnö, som testade Simon Nilsson ett par gånger. Vispen var dock med på noterna. I övrigt var BKW:s försvar solitt, och anfallsspelet i andra glimrande.
 
Kvibille mötte Gislaved i ett dubbelmöte under lördagen. Därför ställde man upp med ett blandat lag mot BKW. Sex spelare som var med och besegrade Gislaveds A-lag var också med i truppen mot BKW.
 
KBK ville spela mitt i veckan. BKW ville dock spela helg. Kommer man inte överens är det sista speldag som gäller. BKW har inte alls gjort något fel då det dessutom från början var så att DM-matcherna hade fast speldag, och det var just denna söndagen.
 
Ifjol slutade KBK trea i DM. Därför är man i år kvalificerat för svenska cupen.
 
Träningsmatch:
 
KIK - Halmia U19 2-2 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Eriksson, Benjamin Ekberg

//P.

Resultat lördag

DM-match:
 
RGIF-Snöstorp Nyhem FF 0-6 (0-1)
 
Siffrorna speglar inte matchen. SNFF vann välförtjänt, men RGIF stod emot riktigt bra i 60 minuter. 0-1 kom först i 40:e minuten. 2-0 i 60:e, 3-0 i 67:e. Sedan rann det tyvärr in ytterligare tre bollar sista 20. RGIF stod sig väl fysiskt och visade hur stränga de kommer bli att ha och göra med i serien. Mats Lindström riktigt bra på mitten i RGIF. Jens Strömberg och Daniel Petoletti skickligt mittbackspar.
 
Patrik Philipsson saknades i Giffen pga resa. Johan Nilsson är inte heller med än. Henrik Olsson startade på bänken efter sin ögonoperation men hoppade in i andra.
 
SNFF ställde vad jag kunde se upp med bästa möjliga lag. Inel Arslanovic gjorde tre av lagets mål.  
 
Träningsmatcher:
 
IF Lödde-LFK 1-0 (1-0)
 
LTIK-YBK 6-2 (4-0) 
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen 3, Daniel Hellsten (straff), Emil Jönsson, Conny Strömberg
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2 (en straff)
 
Tomas Karlsson:
 
"Ner som en pannkaka...
  
Efter två raka segrar kom ett självsäkert och lite småkaxigt YBK till Lilla Tjärby med förhoppningen av spöa det stabila laget från division fem. Förvisso saknades en handfull spelare ur a-truppen men oavsett vad ansågs chanserna till seger vara mer än goda. YBK pratade ihop sig i omklädningsrummet och begav sig segersäkra ut till uppvärmningen. 
 
Allt såg bra ut. Mattsson såg adrenalinstinn ut. Gunnarsson flöt smidig som en puma fram över gräset och Kalle Karlsson hade den där Christian Olsson-blicken i ögonen som gör honom livsfarlig. I ungefär sju sekunder varade förtrollningen. Bollen gick efter avspark till YBK:s backlinje. Dennis Ljungberg snubblade på bollen. Kemal såg chockad ut. Pang så var bollen i YBK:s straffområde och paniken var komplett. Det hade gått 13 sekunder. I ytterligare 44 minuter och 47 sekunder skulle bollen förbli på YBK:s planhalva. LTIK svärmade likt förbannade bålgetingar kring YBK:s straffområde. Olle GH skyfflade motståndare som en bonde skyfflar koskit och gång efter annan stormade galna hemmaspelare mot de stackars gulklädda. Överkörningen var total. Bollen for likt amerikanska drönare i afghanska villakvarter kring Anton Hansson i bortakassen. YBK hade ambitionen att rulla boll men den buckliga planen var mer lämpad för backintervaller än bolltrillande. YBK hade ambitionen att föra spelet men LTIK lade in sitt veto. Kort sagt, ett lag dominerade. LTIK frustade och anföll. YBK gnydde och försvarade. 
 
I paus var underläget fyra kassar. Ett emellanåt halvfyndigt kontringsspel var enda trösten. Förutom detta var domarens signal för halvtid det bästa som hände under första 45 minuterna. I paus pratade vi om att börja om. Försöka spela bättre i andra halvlek. Idel klyschor men idel sanningar. Rutinerade Andreas Håkansson byttes in och YBK omstrukturerade laget en aning. Tränare Karlssons (Magnus och Tomas) bad en bön om att slippa tvåsiffrigt...
 
Dock repade YBK mitt i bedrövelsen mod. Likt en uträknad Michael Schumacher vaknade de gule och börja streta emot. Andreas vann bollar. Noaks intensiva slit började betala sig och bollgeniet Axelsson började sätta passningar på framlöpande anfallare. Jonte Gunnarsson i första halvlek lika svältfödd på passningar  som en nazist på Hjärnceller fick plötsligt lite bollar att jobba med. Reduceringen fixade han efter ha blivit nerdragen i straffområdet och satte den påföljande straffen själv. 
 
Spelet var nu jämnare. Efter misstag i YBK:s backlinje satte hemmalaget även femman men YBK gav inte tappt. Rappe Gunnarsson satte en andra kasse och hade med lite mer flyt fullbordat sitt hattrick. Just Gunnarsson är livsfarligt för motståndarna. Oberäknelig som Tomas Quick på droger, snabb som en vessla och utrustad med målsinne som påminner om den gamle Paulo Rossi i sin glans dagar. Vi YBK kommer skriva livstidskontrakt med honom och eventuella intressenter får vara beredda att betala stort för hans signatur i framtiden. Inbytte Håkansson hann också visa att ibland är rutin och bollsinne viktigare än löpsteget och ungdomlig entusiasm. 
 
Matchen slutade 6-2 för det starka hemmalaget. Utskåpning och värdelöst säger pessimisten. I alla fall oavgjort i andra halvlek säger optimisten. Kallt som fan att stå vid sidan säger tränaren. LTIK vann såklart rättvist, inget snack om saken. De var bättre på allt sett över 90 minuter. Med tanke på att de saknade en handfull ordinarie spelare så var spelkvaliteten mycket hög. De blir säkert farliga i seriespelet och bör kunna nå en plats på övre halvan. Dock skall YBK ha beröm för sin andra halvlek. Lagets offensiva fyrklöver med Axelsson i fri roll, Otto Nilsson som snidig vänsterytter, Kalle Karlsson som flink högerytter och den livsfarlige Gunnarsson som center kommer att ställa till det för många motståndare i sexan. 
 
Såhär på lördagskvällen väljer vi att se möjligheterna. YBK:s unga lag kommer att bli bättre och bättre. Varje spelare ger alltid allt på såväl träning som match och trots tennissiffrorna pyr framtidstron. Med jämnare planer, mindre generöst försvarsspel, några,våfflor till från Åkessosns gamla järn och ytterligare någon veckas träning kommer YBK vara mer än redo. Visst fick vi stordäng idag men imorgon är som bekant en helt annan dag. Poäng vinns inte på träning, man dansar inte tryckare till Avicii och det är först när huset är målat som man ser dess färg. Med andra ord - vi kommer igen. 
 
Kämpa Ysby!"  
 
Mörrums GoIS FK-VBoIS 5-0 (2-0)
 
BoIS ställdes mot ett bra division fem-gäng på sitt träningsläger och föll med 5-0.
 
GIF/VIF-Månsarp IF 12-0 (4-0)
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson 4, Arton Ginovci 2, Kewin Hansen, Nijazi Behrami, Armin Darban, Timmy Johansson, Joacim Liljedahl, Ola Andersson
 
GIF/VIF körde över division sex-laget Månsarp fullständigt. Även om Månsarp stod upp bra inledningsvis och då vållade GIF/VIF en del bekymmer kunde G/V göra fyra innan paus. När man sedan gjorde några snabba efter vilan gav motståndet mer eller mindre upp och G/V kunde göra hela åtta mål i andra halvlek. Att Månsarp hade en utespelare i mål bidrog till G/V:s storseger, som dock kunde blivit ett antal mål större. Man hade långt ifrån 100 procentig utdelning.
 
Stidsvig-K/HFF (inställd)
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
DM-match:
 
RGIF-Snöstorp Nyhem FF kl 14:00, Björkvallen
 
Träningsmatcher:
 
IF Lödde-LFK kl 13:00, Lödde IP
 
LTIK-YBK kl 13:00, L:a Tjärby IP
 
Mörrums GoIS FK-VBoIS kl 14:00, Tidsvilsleje (Danmark)
 
GIF/VIF-Månsarp IF kl 15:00, KSC konstgräs
 
Stidsvig-K/HFF ? (Danmark)
 
Söndag:
 
DM-match:
 
BKW-Kvibille BK kl 16:00, Wallevi
 
Träningsmatch:
 
IS Halmia U19-KIK kl 12:00, Lagavallen
 
SIF och HIS är precis som VBoIS på träningsläger. Kan dock ej motstånd och spelplats för eventuella matcher då infon kring detta på respektive hemsida är knapphändig. Lämna gärna en kommentar med info om sådan finns. SBK har Kick-Off utan match i helgen.
 
//P.

Giffen i Bladet

I går var det den förste april och Ränneslövs GIF var med i Aftonbladet.
 
//P.

YBK vann

Träningsmatch:
 
Ysby BK-Ränneslövs GIF B 6-2 (4-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2, Otto Nilsson (straff), Noak Bolmgren, Dennis Ljungberg, Kalle Karlsson
Mål RGIF: ?

Tomas Karlsson:

"Det tar sig sa pyromanen!

Ränneslöv mönstrade en reservbetonad elva i träningsmatchen mot YBK. En knappt handfull a-lagsspelare kompletterade det unga reservlaget som för dagen mötte ett starkt Ysby. Förvisso saknades Jakob Johlin, Felix Nilsson, tränare Karlsson och Kemal Kojic men elvan som äntrade Munkavallens reservplan var definitivt stark. Detta märktes också på spelet i vilket YBK var tämligen överlägset. Laget rullade boll på ett vackert och effektivt sätt. Tränarparets tjatande om bolltempo och spel på få tillslag verkade ha hörsammats. Gång efter annan rann YBK igenom och chanser i massor skapades. Jonte Gunnarsson hängde två – ett närskott på klassisk Gunnarssonvis och en nick efter en fin hörna av Axelsson. Otto Nilsson satte en straff och Noak Bolmgren prickade in ett fjärde. Tapprast i Ränneslöv var den unge målvakten. Dels för att han gång på gång räddade bortalaget från förnedrande siffror men också för att han överlevde kanonen från tre meter som prickade honom mitt i ansiktet – och dessutom något yr spelade vidare efteråt. Hårt kött i pågarna från Ränneslöv!

Precis innan paus lobbsköt bortalaget in reduceringen men halvtidsresultatet 4-1 var mer än rättvist. YBK:s spel var mycket glädjande att skåda. Bollen gick emellanåt som på ett snöre mellan de tekniska hemmaspelarna och tränare Karlsson började fundera på löneökning och talet på uppflyttningsfesten i oktober… 

I andra halvlek spottade Ränneslöv upp sig via några effektiva byten som ledde till att mer rutinerat folk kom in. 2-4 gjordes på ännu ett lobbskott och ytterligare en reducering var nära men Anton Hansson lyckades tippa bollen till hörna. Coach Karlssons hybris hade lagt sig och uppflyttningstalet var ersatt med en lista ursäkter och bortförklaringar… Efter en halvtimme tog dock YBK över på nytt. Spelet var inte längre glimrande men emellanåt ändock småfyndigt och vägvinnande. Dennis Ljungberg stänkte in femman och Kalle Karlsson fick äntligen sätta sitt första mål för YBK. Slutresultatet skrevs till 6-2 och sanningen i prestationen låg förmodligen någonstans mellan uppflyttning och totalt mörker.

YBK ser allt bättre ut och det offensiva spelet kan skada många motståndarförsvar. Jonte Gunnarsson är snabbast i norra Europa, Simon Axelsson ser luckor lika tydligt som Livets Ord ser Gud och övriga spelare är såväl tekniska som kvicka. Jimmy Ivarsson täcker upp hemåt och Noak Bolmgren är ettrig som en terrier på uppåttjack. Dock finns det mycket kvar att jobba på. De gulkädda har på två matcher släppt in fyra mål på en målchans. Totalt har YBK släppt in 21 mål på 6 matcher vilket såklart inte håller när det skall börja räknas poäng. Trots bra målvakt och duktiga försvarare kommer målen lika oväntat som svalor på vintern. De dyker upp från ingenstans och skapas ur ingenting.

YBK tränar nu fakirhårt på torsdag och sedan väntar Lilla Tjärby på lördag. Ett lag som förhoppningsvis mönstrar starkast möjliga spelartrupp så att YBK får ett kvitto på huruvida lagets kvalitet är Dressman eller Armani.

Kämpa Ysby!" 

//P.

Ny tid för Allianscupsfinalen

Finalen i Allianscupen spelas nästa tisdag (8/4) kl 19:00 på Glänningeparks konstgräs.
 
Matchen spelas mellan Genevad/Veinge IF och Våxtorps BoIS.
 
//P.

RSS 2.0