Inför helgen

Träningsmatcher:

Lördag:

BKW-K/HFF kl 11:00, Wallevi (Vallberga)

Intressant derby. Ska bli spännande att se hur väl K/HFF, som förväntas bli ett topplag i sexan i år, kan stå upp mot division fem-laget BKW, som måste få igång sitt spel på ett bättre sätt än under de senaste matcherna.

RGIF-Rolfstorp/Skällinge IF kl 11:00, Björkvallen (Ränneslöv)

Nordhalländskt division fem-lag står på menyn för RGIF. Rolfstorp/Skällinge har bl a förlorat mot Gullbrandstorp, som ju förövrigt ställde in mot RGIF pga spelarbrist, med 1-0.

SIF-Andersbergs IK kl 11:00, Gröningen (Skottorp)

Tufft, tufft för SIF att möta Andersberg, som förväntas tillhöra toppskiktet i femman i år. Laget har gjort en bra försäsong. Jag tycker dock inte att SIF ska vara sämre än VBoIS. Som gjorde en bra defensiv insats mot AIK. Förlusten skrevs till 4-2. Men då får man inte glömma att BoIS inställningsmässigt och i utgångspositioner var defensiva mot det spelskickliga motståndet.

Grevie IK-KIK kl 11:00, Förslöv (konstgräs)

Nu är det KIK:s tur att möta Grevie. HIS vann med 1-0 och BKW förlorade med 4-2 i otursmatchen där bl a Johan Agnvall skadade sig. Grevie spelar i skånefemman.

SBK-YBK kl 12:00, Skogaby IP

Division sex-derby. Normalt sätt blir det vinst med några bollar för SBK. YBK får jobba vidare med sitt spel i sin blott andra träningsmatch för året.

LTIK-Fässbergs IF U kl 13:00, Örebäcksvallen (Båstad)

Fässberg U ligger på träningsläger i Båstad under helgen. Göteborgsföreningens A-lag ligger i trean. U-laget består företrädelsevis av killar födda -92. Förmodligen är det ett tekniskt, kvickt och vältränat lag LTIK ställs mot. Laholmslaget får lita till fysik och rutin.

Munka-Ljungby IF-GIF/VIF kl 13:00, Munka Folkhögskola

Skånskt division sex-motstånd väntar GIF/VIF, som är i behov av en vinst för självförtroendets skull. Efter segern i första träningsmatchen har det sedan blivit tre raka förluster. Spelet verkar dock sitta allt bättre för unga GIF/VIF.

VBoIS-Mörbylånga IF kl 15:00, Karlskrona

BoIS ligger på träningsläger i Karlskrona, där man tränar på konstgräs. Under lördagen ställs man mot det skånska division fem-laget Mörbylånga. För att matchen ska ge något för båda lagen måste BoIS höja sig ett antal snäpp sedan förra matchen, vilken var ett rejält bottennapp enligt coach Leandersson.

LFK och HIS är spellediga i helgen sedan man spelat onsdag respektive torsdag.

//P.

PS. Äntligen gräääs! Riktigt gräääs! DS.

HIS föll mot Dalen

Resultat träningsmatch:

HIS-Simlångsdalens IF 2-3 (1-1)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Johan Petersson

Simlångsdalen gjorde en bra match och vann rättvist. Med lite mer marginaler på sin sida kunde dock HIS fått med sig ett oavgjort resultat då man brände ett par lägen och desutom fick ett mål bortdömt i andra halvlek. HIS saknade fem ordinarie spelare, men gjorde trots det en riktigt fin kämpainsats. Passningsskickliga Dalens seger var dock som skrivet rättvis.

//P.

.

Vi har en exklusiv superbonus att erbjuda er läsare hos Bet365.

200% bonus.

Sätt in minst 1000kr och få 2000kr. 1000+2000=3000kr.

En insättning på 1000kr ger er ett startkonto på 3000kr att spela med.

Gör så här.

1. Registrera er genom länken här. Gäller bara genom denna länk! 2000kr bonuslänk
2. Gör en insättning på minst 1000kr (minsta summan som bonusen gäller.)
3. Ni får då direkt 1000kr bonus. Samt att ni har en mobilbonus med upp till 100% 500kr på det första spel ni lägger där.
4. När ni lagt spel för totalt 1000kr skickar ni ert namn och alias till support@vinnarspel.se samt datum ni registrerade er.
    Ni kommer då få en kod värd 500kr att spela för den 5/4 när vi sammanställer de som ska ha bonusen.

Denna bonus är exklusiv för läsarna på denna sida och kommer endast finnas en kortare stund.
Endast ett konto per/hushåll ip adress är tillåtet.

/Vinnarspel.se

Kryss mellan LFK & HBK

LFK-HBK U21/U19 2-2 (1-1)
Målskyttar LFK: Petter Gustafsson, Tobias Lundgren

LFK gjorde en mycket bra match och var helt klart det lag som låg närmst en seger. Framförallt imponerade man i första halvlek när man spelade minst lika bra som HBK U21 och dessutom skapade betydligt fler målchanser än motståndarna. Innan LFK tog ledningen med 1-0 hade man haft tre bollar i virket. Målet gjorde Petter Gustafsson efter hörna från Jonatan Jacobsson. Kvitteringen kom till efter frispark och var en aning oturlig för LFK:s del. I andra halvlek var det troligen en kombination av underskattning (Typ: -Spelade vi så bra mot U21 borde vi klara U19 lätt.) från LFK:s sida med att HBK bytte elva gubbar, som gjorde att LFK inte gjorde det fullt lika bra, dock väl så bra som HBK U19.

LFK skapade ett antal hörnor i inledningen innan spelet jämnades ut. Det var åter igen LFK som tog ledningen. Man fick en dubbelchans, målvakten klarade Besart Mazrekus avslut, men löste inte Tobias Lundgren hårda och låga avslut strax efter det. LFK hade en lite bättre period efter ledningsmålet. HBK kvitterade dock, efter bolltapp från LFK:are strax innan mittplan kom bollen ut på högerkanten och via ett perfekt inlägg till fristående HBK:are i LFK:s straffområde gick bollen i mål. Efter HBK:s kvittering hände inte mycket. Någon resultatlös LFK-hörna. Mycket väl godkänd LFK-insats, man låg som skrivet helt klart närmst segern. Spelet från första halvlek bådar gott inför framtiden. Lite oroväckande för HBK att inte U21 gjorde det bättre än vad de gjorde det. Nu var LFK heltaggade i för sig.

Många var duktiga i LFK under matchen. Framförallt i första (som överhuvudtaget är den bästa halvlek jag sett än så länge i år live). Jonatan Jacobsson var som en virvelvind på vänsterkanten. Besart Mazreku svårfångad på topp. Tobias Lundgren stark i bollmottagningar och passningsspel. Petter Gustafsson och Mats Lindström bollsäkra "illrar" på det defensiva mittfältet. Bakåt var det framföralt mycket bra i mittlåset som bestod av Mattias Bengtsson och Henrik Nilsson, den sistnämnde in för halssjuke Emil Axelsson. Bengtsson löste flera svåra situationer på ett mycket bra sätt. Fin blick, lugn och metodisk, samtidigt resolut när det behövs. Matchen passade Henrik Nilssons spelstil perfekt. Han fick kliva fram och gå på mycket. Förlorade troligen inte en närkamp på hela matchen.

//P.

LFK mot HBK

Träningsmatch:

LFK-HBK U21/U19 kl 18:00, Glänningepark

Tuff match för LFK, som i första halvlek kommer att ställas mot HBK:s B-lag, med spelare som lirat Allsvenska matcher. I andra halvlek byts B-laget ut mot U-laget. I LFK är truppen i stort sätt intakt. David Pinot är bortrest, Henrik Olsson har precis kommit tillbaka efter skada, medan Kristian Åkesson inte riktigt är där efter hälskadan han drabbades av i mötet med Halmia.

Preliminär startelva:

Peter Björnsson,
Kim Einarsson, Emil Axelsson, Mattias Bengtsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Besart Mazreku

Markus Johansson, Henrik Nilsson, Peter Joza, Perparim Beqaj, Fredrik Johnsson 

//P.

Resultat från helgen

Backaryds IF-K/HFF 2-3 (0-1)
Målskyttar K/HFF: Mikael Alm, Ruslan Tetroyev, Fredrik Junefalk

Det blev vinst för K/HFF på träningslägret över det blekingska division fem-laget Backaryd.

Öckerö IF-LTIK 4-0 (1-0)

Det blev förlust för LTIK på träningslägret. Det duktiga division fyra-laget Öckerö vann klart och rättvist. I första halvlek hängde LTK med bra, det var i stort sätt jämna steg och det kunde likagärna varit rödblå ledning i paus som vinröd. Både Simon Vedin och Fredrik Wersch var nära att göra mål för LTIK. Försvarsmässigt var det en nästintill klockren halvlek. Öckerös mål kom till på ett lite oturligt sätt. Styrning på skott, som ställde LTIK:s målvakt Jonas Nilsson. I andra halvlek bytte Öckerö ut hela laget. Det blev för tungt för LTIK att stå emot och Laholmslaget var i stort sätt chanslösa. Det var en hel del enkla misstag som man normalt sätt inte ser från LTIK:s sida särskilt ofta. Både huvuden och ben var trötta efter flera träningspass på kort tid. LTIK får ta med sig första halvlek, den var bra mot ett bra motstånd. Bäst i LTIK under matchen var Mattias Olofsson, som var den som var mest pigg under de 90 minuterna.

YBK-LFK U 0-3 (0-1)

En godkänd insats från YBK, som spelade årets första träningsmatch (jämför man resultatet mot Kurdiskas 5-0-förlust mot U-laget får det vara klart godkänt av YBK med 3-0 i baken).

GIF/VIF-Simlångsdalens IF 0-2 (0-1)

En jämn match, visst övertag Dalen. GIF/VIF skapade en hel del vassa lägen, men precis som under fjolåret så har man svårt för att göra mål.

HIS-SIF 2-0 (2-0)
Målskyttar HIS: Marcus Hedström, Fredrik Gustavsson

HIS var det bättre laget i första halvlek. Laget hade ytterligare en boll i mål utöver de två som gjordes. Målet blev dock tveksamt bortdömt pga offside. HIS var bättre även inledningsvis i andra halvlek. Efterhand kunde dock SIF ta över mer och mer. Sista 20 hade SIF ett tryck mot HIS mål. Några kassar blev det dock inte för SIF i derbyt (dock hade man en boll inne i mål, tveksamt bortblåst för offside). Som helhet rättvis seger för HIS.

Trönninge IF-KIK 7-2 (3-1)
Målskyttar KIK: Marcus Åkesson, Joel Åkesson

TIF fortsätter att imponera i träningsmatcherna. TIF spelade ut seriekonkurrenten KIK.

VBoIS-Hjärnarps GIF 1-1
Målskytt VBoIS: Jim Leandersson

Ett riktigt bottennapp för BoIS. Enligt coach Leandersson var det den sämsta insatsen under hans tid som tränare i klubben. "Ingenting stämde!"

Grevie GIK-BKW 4-2 (2-1)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani, Jonas Nilsson


Försmädlig förlust för BKW som inte riktigt fått spelet att stämma i de senaste matcherna. Dubbel olycka: förutom förlusten drabbades man också av skada på lagkaptenen Johan Agnvall, som bröt handleden då han skulle ta sig för sedan han blivit omkulltacklad.

SBK-Arvidstorps IK 1-1
Målskytt SBK: Martin Agnvall

Träningsmatchen mellan division sex-lagen slutade oavgjort.

//P.

Uppdatering...

...kommer först under morgondagen/kvällen.

Nu vankas det frikväll i Danmark (bowling med damlaget).

//P.

Giffen förlorade

Resultat träningsmatch:

Örkeljunga-RGIF 2-0 (2-0)

Örkeljunga vann rättvist efter en bra första halvlek med fint anfallsspel. I andra halvlek var spelet jämnt.

RGIF:s lag:

Niklas Nilsson,
Oskar Nilsson, Jens Strömberg, Johan Nilsson, Daniel Paulisson,
Christopher Holgersson, Nijazi Behrami, Mathieu Kerleroux, Daniel Hellsten,
Dino Karupovic, Sabri Behrami

Sonny Nilsson, Daniel Eriksson, Atef Abou-Shakra, Simon Tideman

//P. Live frome Denmark.

Inför helgen

Träningsmatcher:

Fredag:

FC Örkeljunga-RGIF kl 19:00, Förslövs konstgräs

Äntligen träningsmatch igen för RGIF. Det var nästan tre veckor sedan sist (lite för länge om du frågar mig). RGIF har dock spelat två matcher i år. Förlust 2-1 mot Västra Karup och vinst 2-1 mot Vapnö. FC Örkelljunga är gamla Åsljunga SK. Laget trillade ur skånefyran förra året och huserar i år alltså i femman.

Lördag:

Grevie GIK-BKW kl 09:00, Förslövs konstgräs

Grevie ligger även de i skånefemman. För två helger sedan vann HIS mot laget med 1-0. Det torde innebära att Grevie blir en munsbit för BKW. Men vi får komma ihåg att HIS numera är ett ganska bra lag och dessutom är träningsmatch alltid träningsmatch. BKW är säkert besvikna över förra veckans match mot SIF. Laget har förmodligen tänkt att göra en betydligt bättre match spelmässigt.

Trönninge IF-KIK kl 11:00, Bosön

TIF besegrade förra veckan iF Centern med 4-1. Ett imponerande resultat av TIF, mindre imponerande av det nyblivna division fyra-laget IFC. TIF blir favoriter mot KIK, som med flera debutanter i laget förra veckan förlorade mot Förslöv med 2-1.

GIF/VIF-Simlångsdalens IF kl 11:00, Veingegruset

GIF/VIF fortsätter att matcha mot division fem-motstånd. Efter vinsten mot SBK i första träningsmatchen har man nu förlorat med några bollar mot både Båstad och LTIK. Det lär bli tufft mot Dalen också.

YBK-LFK U kl 13:00, Munkavallen

Ska då det nya YBK under Tomas Karlssons ledning äntligen få spela sin första träningsmatch? Förhoppningsvis. Laget blir underdogs mot ett vältränat och bollskickligt LFK U.

HIS-SIF kl 13:00, Hasslövs IP

Grannderby som brukar hetta till. I år ligger lagen i samma serie igen. HIS har krypit allt närmre SIF under de senaste säsongerna. Kanske kommer HIS före SIF i tabellen i år? Jag tror att det kommer att bli en jämn fight mellan lagen. SIF alltjämnt småfavoriter.

SBK-Arvidstorps IK kl 13:00, Veingegruset

Ett division sex-möte. AIK ligger dock i den mellersta serien. SBK kommer säkert revanschsugna till matchen efter den förnedrande förlusten mot HIS i lördags, då det var lite väl många trötta SBK-spelare på plan. Piggare denna lördag? 

VBoIS-Hjärnarps GIF kl 14:00, Våxtorps IP

Hjärnarp håller till i skånesjuan och är ett lag som BoiS borde ha goda chanser att göra ett bra resultat mot. Tränare Jim Leandersson hemma igen efter resa till Thailand.

LFK möter HBK U19 på onsdag i nästa vecka. LTIK och K/HFF är på träningsläger i Danmark under helgen. K/HFF möter ett för mig ännu okänt motstånd. LTIK spelar mot Göteborgslaget Öckerö IF på lördagen. Ett spelskickligt division fyra-gäng som GIF/VIF gjorde en bra match mot under ett träningsläger ifjol (förlust 4-2).

//P.

Matcher onsdag

Träningsmatcher:

HIF U19-LFK 1-1 (0-1)
Målskytt LFK: Fredrik Johnsson

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Emil Axelsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Perparim Beqaj, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Fredrik Johnsson

Peter Björnsson, Henrik Nilsson, Robert Nilsson, Peter Joza, Mikael Eriksson, Joakim Larsson

BKW B-LFK P15 5-0 (3-0)
Målskyttar BKW: Arton Ajvaci 3, Manfred Walldén, Kenan Ramadani

BKW:s lag:

Simon Andersson,
Alexander Ekstrand, Jonas Nilsson, Kalle Larsson, Hampus Jönsson,
Mattis Fritzon, Jonathan Roslund, Arlind Halimi, Albin Halimi,
Arton Ajvaci, Manfred Walldén

Kenan Ramadani

LFK kom till Björkvallen med ett rent P15-lag, BKW med ett rent B-lag, så när som på Albin Halimi, som var den enda som startade både mot LFK och i helgens match mot SIF. Det var svåra förhållanden att spela boll i. Det blåste väldigt. Trots det var det en ganska trevlig match att titta på då planen var entrad av många tekniska spelare. I BKW var det väl ganska många som ville köra lite solo (framförallt i andra), men det var också en del fina passningskombinationer. Det syntes också att LFK P15 tränat mycket passningsspel. Det är verkligen ett spelande lag. Man får också säga att laget stod upp ganska väl mot BKW, som har ett starkt B-lag. Spelaren som utmärkte sig i LFK var utan tvekan Simon Axelsson. En liten och teknisk spelare som gjorde mycket rätt på planen. En framtidslirare! I BKW får ju tremålsskytten Ajvaci nämnas. Tycker också att Kenan Ramadani har sett väldigt pigg ut i BKW under försäsongen. Stark i kroppen och teknisk med näsa för mål.

//P.

Resultat söndag

Träningsmatcher:

GIF/VIF-LTIK 1-4 (0-3)
Målskytt GIF/VIF: Timmy Johansson
Målskyttar LTIK: Simon Vedin 2, Håkan Karlsson, Emil Olsson

Jämn inledning med chanser åt båda håll. Efterhand kan LTIK ta över. Man skapar ett flertal hörnor. Två ska resultera. 1-0 till LTIK gör Emil Olsson, sedan han fått fatt i andrabollen efter hörnan vänder och vrider han innan han lägger in bollen i mål med högran (!). 2-0 till LTIK kort därefter på ett liknande sätt. Men nu är det Håkan Karlsson som får tag på andrabollen och placerar in bollen i mål. Även han med fel fot, även om fel fot i det fallet är mer rätt än fel fot för Emil. Efter målen har LTIK en stark period med flera bra anfallskombinationer. 3-0 till LTIK gör Simon Vedin. Mot slutet av halvleken kämpar sig GIF/VIF in i matchen och man avslutar på ett bra sätt innan paus. I andra halvlek blir det inte mycket spel, i varje fall inte från LTIK:s sida. Det är mycket solo och mycket tjonga. Berodde det på ledningen eller på det tråkiga gruset?

GIF/VIF gjorde en bättre andra halvlek än första. Därför kändes det inte helt logiskt när LTIK gjorde 4-0, åter igen via Simon Vedin, som hann före Dan Boson i GIF/VIF-kassen med pannan innan han lade in bollen i mål med högerfoten. GIF/VIF reducerade mot slutet av matchen genom löpstarke forwarden Timmy Johansson, som tog hand om en retur från Jonas Wallin i LTIK-målet och magade (!) in bollen i mål. Rättvis seger för LTIK, hade GIF/VIF varit mer resoluta i eget straffområde vid hörnorna hade segern dock kunnat blivit med mindre marginal. Idag var jag mest imponerad av Simon Nilssons mittbacksspel i GIF/VIF och av Henrik Olssons pigga och energiska insats på topp i LTIK. Det är ganska tråkigt med grusmatcher. Man ser hela tiden intentioner till mer än vad det blir för att förutsättningarna inte tillåter det det. Förhoppningsvis har vi i LTIK nu gjort vår sista match på grus för i år. 

Skrea IF-LFK 2-4 (0-2)
Målskyttar LFK: Tobias Lundgren, Fredrik Johnsson, Kim Einarsson, Jonatan Jacobsson

Klar LFK-seger som kunde varit större. Skrea skapade inte fler lägen än de som de gjorde mål på.

LFK:s lag:

Peter Björnsson,
Kim Einarsson, Henrik Nilsson, Emil Axelsson, Andreas Martinsson,
Besart Mazreku, Mats Lindström,
Perparim Beqaj, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Fredrik Johnsson

//P.

Resultat lördag

Träningsmatcher:

SBK-HIS 1-5 (1-2)
Målskytt SBK: Olle Günter Hanssen
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 3, Johan Petersson (straff), Jimmie Ivarsson

I den tidiga matchen (09:00) var HIS det klart piggare laget. I SBK märktes det att flera spelare gått och lagt sig lite väl sent på fredagkvällen (natten). Första halvlek var jämn, med chanser åt båda håll. I den andra halvleken kunde dock HIS ta över rejält. Matchens snyggaste mål gjorde HIS energiknippe Jimmie Ivarsson, som drog upp bollen i krysset så att den fastnade i nätet. HIS saknade bl a Emil Hermansson och Kalle Pålsson. SBK bl a Kim Håkansson, Kristian Johansson och Jonas Håkansson.

SIF-BKW 1-2 (1-0)
Målskytt SIF: Martin Fasth
Målskyttar BKW: Alexander Ekstrand, Manfred Walldén

Första halvlek var jämn, viss fördel SIF, trots att BKW hade lite mer boll. Det var mycket spel på mittplan och där är SIF starka. Efter ca 20 minuters spel gav Martin Fasth SIF ledningen på nick efter hörna. BKW hade en boll på mållinjen, Kenan Ramadanis avslut räddades dock undan av SIF:s målvakt Pontus Andersson. SIF:s bästa läge fick Oskar Moberg, som grannt framspelad av Erik Nilsson, sprintade mot BKW-målet, men kom ur vinkel och fick inte ordning på avslutet. BKW:arna var rejält besvikna på sin första halvlek, SIF:arna var mer nöjda då det centrala och fysiska spelet i lågt tempo passade dem ganska väl. Andra halvlek fortsatte som den första. BKW tog dock över mer och mer efterhand. Runt den 70:e minuten kunde Alexander Ekstrand utjämna för BKW. Årsdebuterande Jonte Nilsson avslutade efter hörna, Ekstrand rakade in returen med en distinkt bredsida. Tio minuter senare gav Manfred Walldén BKW ledningen med 2-1, framspelad av Ekstrand. Det resultatet stod sig tiden ut.

Totalt sätt gjorde BKW en slät figur och en ganska dålig match, framförallt i första. Man gjorde inte elva byten i paus (som det var tänkt), utan "bara" sju. Det blev lite bättre i andra, men de flesta i BKW kan bättre. 15-årige målvakten Simon Andersson gjorde sin första hela A-match i BKW och gjorde en klart godkänd insats. Andersson är ett fint ämne. Lika gamle Hampus Jönsson gjorde ett inhopp på vänsterbacken i andra halvlek och kom även han undan med ett klart godkänt betyg. SIF gjorde en bra kämpainsats och defensivt höll man ihop det fint. Martin Fasth var mycket bra i första halvlek som forward. Intressant mittbackspar i Lasse Johansson och Robin Palm. Fysiskt starkt centralt mittfält i Erik Nilsson, Matias Ahlm och Erik Moberg. 

SIF:s lag:

Pontus Andersson,
Simon Cerwinski, Robin Palm, Lasse Johansson, Petter Johansson,
Mattias Ahlm, Erik Moberg,
Pontus Johansson, Erik Nilsson, Oskar Moberg,
Martin Fasth

VBoIS-Andersbergs IK 2-4 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Erik Lindberg, Oscar Andersson

VBoIS gjorde en bra insats mot AIK. Man låg bra i positionerna och kämpade hårt mot det spelskickliga motståndet. AIK tog ledningen med 1-0 och man gjorde även 2-0 innan Erik Lindberg reducerade till 1-2 efter hörna. Efter paus gjorde AIK 3-1 och man hade också bud på 4-1 då en hårt slagen frispark tog i virket. Det fjärde målet skulle komma på ett mäktigt långskott. Oscar Andersson snyggade till siffrorna till 2-4 mot slutet då han kom fri och avslutade behärskat med en bredsida förbi AIK:s målvakt. En bra arbetsinsats av VBoIS, som stod emot ganska väl. AIK gjorde en bra match. De ser vältränade ut och lade fokus på rätt saker under hela matchen. Laget ser minst lika starkt ut som förra året.

Förslövs IF-KIK 2-1 (0-0)
Målskytt KIK: Toni Kamberi

KIK släppte fram ett antal A-lagsdebutanter mot Förslöv och gjorde en helt okej insats lagmässigt.

Vapnö IF-K/HFF 3-2 (2-1)
Målskyttar K/HFF: Martin Nilsson, Fredrik Junefalk

K/HFF var det bättre laget spelmässigt. Men missar man en straff samtidigt som man får två emot sig som går in är det svårt att vinna. K/HFF tycks ha fått spelet att stämma tidigt på fotbollssäsongen, någon vinst har det dock inte blivit än i år, trots tre spelade matcher.

//P.

Inför helgen (Uppdaterad)

Träningsmatcher:

Lördag:

SIF-BKW kl 10:30, grus i Båstad

BKW ställer upp med en rekordstor trupp på hela 22 man till matchen (en 11:a till varje halvlek?). Division fem-laget blir stora favoriter till segern. SIF vill säkert göra en bättre insats än i matchen mot LTIK, då man inte fick till mycket spel. Tipset är att BKW vinner med några bollar.

HIS-SBK kl 13:00, Hasslövs IP (Flyttad till Veingegruset kl 09:00)

Två ganska jämna lag från samma serie möts. Spelet och resultatet blir en fingervisning kring vart man står gentemot förra säsongen. HIS har hittills mött, för många här ikring, okända skånelag, medan SBK förlorat mot GIF/VIF (1-0) och spelat oavgjort mot K/HFF (2-2).

VBoIS-Andersbergs IK kl 13:00, Våxtorps IP

Första matchen under försäsongen med känt motstånd för VBoIS. Andersberg har inte spelat match på ett par veckor, men får ändå ses som favoriter i och med serietillhörighet.

Förslövs IF-KIK kl 13:15, konstgräs i Förslöv

För tredje matchen i rad möter Förslöv motstånd från division fem södra i träningsmatcherna (förlust mot BKW 2-1 och vinst mot Trönninge IF 5-3). Intressant då det ger en fingervisning kring hur lagen står gentemot varandra och gentemot förra säsongen (även om lagen vid den här tidpunkten på året kan se väldigt olika ut).

Vapnö IF-K/HFF kl 14:00, grus i Söndrum

Två lag som i höst kan komma att slåss om seriesegern i division sex södra möts. Mycket intressant! Vapnö har sett starka ut så här långt under försäsongen. För det nya K/HFF har spelet fungerat ganska bra, resultaten har dock blivit oavgjorda (2-2 mot KIK och samma resultat mot SBK).

Skånes Fagerhult IF-YBK kl 14:00, grus i Skånes Fagerhult (Inställd)

Det nya YBK under den spelande tränaren Tomas Karlsson gör årsdebut. Skånes Fagerhult är ett lag man ska klara av att spela jämnt mot tycker jag. YBK har inte varit under 12 man på träningarna och på det sista passet innan matchen var man 16 stycken. 17 spelare är uttagna till matchen (truppen finns på YBK:s hemsida, som är länkad från bloggen).

Söndag:

GIF/VIF-LTIK kl 11:00, grus i Veinge

Derbymatch mellan grann- och samarbetesföreningarna. Inte lika hett som förra året då lagen låg i samma serie, men ändå ett intressant möte. Förra året vann LTIK två matcher lagen emellan och GIF/VIF en. LTIK blir favoriter i söndagens match, men båda lagen kommer troligen att fokusera mer på spelet än resultatet.

Skrea IF-LFK kl 16:30, konstgräs på Falkenbergs IP

Nu är det dags för LFK:s första vinst. Det är rimligt att anta att den kommer mot Elitfyra-laget Skrea. Visar man upp samma agressivitet som mot Halmia borde det bli seger med ett par bollar. LFK får avvara mittbacken Kristian Åkesson, som råkade ut för en otäck hälskada (stämpling) under matchen mot Halmia. Krille blir troligen borta i upp till tre veckor. Lite trist eftersom att det sett väldigt stabilt ut med Krille och Mattias Bengtsson på mittbacken så här långt.

RGIF har träningsläger på hemmaplan i helgen och matchar inte.

//P.

PS. Lite mer info kring matcherna kommer sent ikväll. DS.

GIF/VIF förlorade

Resultat träningsmatch:

Båstads GIF-GIF/VIF 5-2 (5-1)
Målskytt GIF/VIF: Timmy Johansson 2

Den uppskjutna matchen från helgen spelades istället under torsdagskvällen. Det var svåra förhållanden med vind och snö. Inte helt enkelt att spela fotboll. GIF/VIF spelade bra emellanåt, Båstads GIF var dock betydligt effektivare. Framförallt innan paus, då matchen avgjordes till BGIF fördel.

//P.


VGLT dominerade OIS-cupen

VGLT är erkänt starka när det gäller futsalspel. Oskarströmscupen blev inget undantag när det gäller framgångar. När det är svårare för Laholmslagen att konkurrera på utomhusplanerna har VGLT gång på gång visat att det går att mäta sig med de allra bästa i inomhushallarna, trots att man är från södra Halland...

F14-klassen vanns av VGLT. I finalen slog man Torup/Rydö FF med 2-1. VGLT:s segrande lag: Malin Carlsson, Emma Sjögren, Linnea Strömberg, Malin Schibli, Elin Strömberg, Moa Larsson, Maja Ottosson, Sara Dahlberg, Jennifer Jönsson. Ledare: Hasse Schibli, Håkan Persson, Peter Sjögren.

I P14-klassen slutade VGLT tvåa sedan man förlorat finalen mot BK Astrio med 2-1 efter förlängning. VGLT:s lag: Pontus Larsson, Hugo Nyrell, Johan Sjögren, Isak Pettersson, John Eriksson, Filip Liedholm, Leo Gustafsson, Lukas Pettersson. Ledare: Robert Persson, Jörgen Larsson, Lars Pettersson, Kim Gustafsson.

I F16-klassen slutade VGLT tvåa efter finalförlust mot Falkenbergs FF med 2-1 efter förlängning. VGLT:s lag: Malin Carlsson, Amanda Gunnarsson, Gisela Frick, Lina Vångendahl, Malin Schibli, Sara Dahlberg, Linnea Strömberg, Jennifer Jönsson, Emma Sjögren. Ledare: Peter Sjögren, Håkan Persson, Hasse Schibli.

P16-klassen vanns av VGLT. I finalen slog man IF Böljan med 2-0. VGLT:s segrande lag: Andrée Pettersson, Aron Ingemarsson, Noak Pettersson, Oskar Hemhagen, Fabian Andersson, Casper Larsson, John-Paul Conde, Mattias Berggren, Emil Jönsson. Ledare: Kim Gustafsson, Lars Pettersson, Jörgen Larsson.

//P.

Resultat lördag

Träningsmatcher:

IS Halmia-LFK 4-2 (0-0)
Målskytt LFK: Besart Mazreku 2

LFK hängde med bra mot Halmia och kunde med lite flyt fått med sig ett oavgjort resultat. Första halvlek var relativt målchansfattig. Fredrik Johnsson fick LFK:s båda bästa lägen efter inlägg. Halmia var något bättre spelmässigt, men LFK jobbade hårt. I andra halvlek tog Halmia ledningen med 1-0 innan Besart Mazreku utjämnade till 1-1, vackert framspelad av Jonatan Jacobsson. Halmia återtog ledningen en stund senare. Ologiskt med ett 2-1-mål där då LFK efter 1-1 hade en riktigt bra period i matchen. LFK kvitterade på nytt och återigen genom Besart Mazreku. Mot slutet av matchen kunde Halmia göra ytterligare två mål, vilket borde varit tre då Calle Genberg missade ett ypperligt läge. LFK försvagades i andra halvlek sedan Mattias Bengtsson blivit utvisad efter två gula kort. Ändå en klart godkänd insats av LFK med tanke på bra motstånd.

BKW-LFK U 7-1 (4-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 4, Manfred Walldén 2, Kenan Ramadani

Enkel seger för BKW. LFK gjorde det bra i en kvart. När sedan BKW förstod att det var allvar lade man i en extra växel och drog ifrån LFK både spel- och målmässigt.

KIK A/B-IS Örnia A/B 2-3 (2-0)
Målskytt KIK: Joel Åkesson 2

Kurdiska dök aldrig upp på Björkvallen. Därför valde KIK:s tränare Tony Andersson att istället spela med A-laget i första halvlek och B-laget i andra mot en Örniakombination med övervägande A-lagsspelare. A-laget vann sin halvlek medan B-laget förlorade sin. Totalt 3-2-seger för Örnia.

K/HFF-SBK 2-2 (0-0)
Målskytt L/HFF: Martin Nilsson 2
Målskyttar SBK: Jonas Strömberg, Håkan "Cralle" Johansson (straff)

HIS-Grevie IS 1-0 (1-0)
Målskytt HIS: Johan Petersson

//P.

Inställt

HIS-Simlångsdalen inställd pga vattensjuk plan, Båstads GIF-GIF/VIF inställd pga att BGIF inte fick ihop lag, Getinge IF-SIF inställd pga vattensjuk plan.

//P.

RGIF:s match inställd

RGIF:s match mot Gullbrandstorps AIS under lördagen är inställd då GAIS inte fick ihop lag. Märkligt då flera klubbar så här långt fram på försäsongen har två lag igång. Riktigt trist för RGIF, som nu inte får någon match i helgen.

//P.

Oavgjort för LTIK

Resultat träningsmatch:

Markaryds IF B-LTIK 2-2 (1-0)
Målskyttar LTIK: Conny Strömberg, Mattias Olofsson (straff)

LTIK:s lag:

Jonas Nilsson,
Conny Strömberg (ut 75), Håkan Karlsson, Patrik Åkesson, Oscar Gustafsson,
Jacob Björk (ut 45, in 65), Hisham Gassim (ut 30), Simon Vedin (ut 45, in 65), Jacob Carlmalm (ut 30, in 75),
Henrik Olsson (ut 65), Emil Olsson (K) (ut 65)

Mattias Olofsson (in 30), Mattias Johansson (in 30), Fredrik Marinovic (in 45), Fredrik Wersch (in 45)

Jonas Wallin och Tom Hjälmefjord tvingades lämna återbud till matchen pga sjukdom.

LTIK och Markaryds IF spelade oavgjort på Hinneryds riktigt hyfsade kontgräsbana. Det hade kommit en del snö, så planskötarna hade fått ploga två gånger om under dagen. LTIK inledde matchen bäst och redan efter någon minut var det inte långt ifrån att Conny Strömberg kunde stöta in 1-0 till LTIK från nära håll efter inlägg från vänster. Efterhand tog Markaryd över tillställningen och det började se förvirrat ut i LTIK-ledet. MIF:arna var kvicka och tekniska, dessutom satte de hård press på LTIK:s bollförare. LTK:arna tog lite för lång tid på sig med bollen och fick hasta iväg mycket uppspel och passningar. 

Försvaret fungerade ganska dåligt och mittfältet hittade inte rätt. Trots att LTIK:s spel fungerade dåligt kunde man ändå skapa chanser då MIF:s försvarsspel, likt LTIK:s inte höll högsta klass. Bl a så nickade Simon Vedin tätt utanför efter ett inlägg från höger. MIF skulle straffa LTIK efter ca 20 minuters spel. LTIK:s försvar tog flera dåliga beslut på rad, en MIF-spelare fick bollen strax utanför straffområdet till vänster och stegade mot LTIK-försvararen innan han drog till bollen som for upp i nätmaskorna. Otagbart för LTIK:s målvakt Jonas Nilsson. Ett klassavslut. Efter ca 30 minuters spel gjorde LTIK en del förändringar som föll väl ut och spelet jämnades ut något. När halvtidsvilan kom kunde det dock konstateras att första halvlek helt klart gått i MIF:s favör. I paus gjorde LTIK ytterligare förändringar, både taktiskt och positionsmässigt.

Under den andra halvleken kunde LTIK ta över allt mer medan klockan tickade upp mot 90 minuter. Både försvarsspel och anfallsspel fungerade klart bättre än i första. Den rättvisa utjämningen fram till 1-1 kom efter ca 70 minuters spel. Patrik Åkesson nickade en hörnspark mot mål, på returen kunde sedan Conny Strömberg dunka upp bollen i nättaket. Nu gick LTIK för vinst. Simon Vedin var nära ett par gånger om på skott och Oscar Gustafsson gjorde ett fint upplopp som mycket väl kunde givit utdelning. I övrigt flera halvchanser till LTIK efter inlägg. MIF skapade inget av värde i andra halvlek fram till den 80:e minuten. LTIK agerade passivt vid en MIF-hörna. En MIF:are fick oatackerad måtta skott strax utanför straffområdet centralt i banan. Avslutet var distinkt och 2-1 till MIF ett faktum. Inte särskilt logiskt med tanke på matchbilden i andra halvlek.

LTIK skulle dock åter utjämna. Siimon Vedin gjorde en fin aktion då han körde tre man innan han väggade med Fredrik Marinovic, som läckert klackade fram bollen till Vedin, som blev helt ren framför mål. En MIF-försvarare vräkte då omkull Vedin och domaren kunde inte göra något annat än att blåsa straff. Straffen satte Mattias Olofsson som vanligt dit fram till 2-2. Fem minuter senare blåste domaren av matchen utan att något ytterligare av vikt hände. 2-2 får anses vara ett rättvist resultat, som troligen båda lagen är ganska nöjda med (även om resultatet inte är det primära i träningsmatcher). MIF var bättre i första halvlek och LTIK i andra. Det var helt klart ett bra lag som LTIK ställdes mot.

MIF B är ett bollskickligt gäng med många speediga spelare. LTIK fick under matchen utnyttja sin fysiska styrka. Att LTIK kunde ta över matchen i andra halvlek är ett kvitto på att laget är på rätt väg konditionsmässigt. Samtliga LTIK:are får klart godkänt för insatsen i matchen. Extra plus till Conny Strömberg, som var stabil och löpvillig på högerbacken och till inhoppande Mattias Johansson, som ersatte skadade Hisham Gassim på innermittfältet efter 30 minuters spel, bra positions- och passningsspel. Oscar Gustafsson gjorde också en bra match, framförallt defensivt. Framåt kretsade mycket kring Simon Vedins flinka fötter. Inhoppande och debuterande Fredrik Marinovic gjorde dessutom ett inhopp som lovar mer. I MIF kändes K/HFF-profilen och Sjöalttränaren Morgan Karlsson igen bland ledarstaben. På planen återfanns ex-K/HFF:arna Patrik Bengtsson och Roy Karlsson i MIF. Båda stod för stabila insatser på mittbacken respektive vänsterbacken.

//P.


Inför helgen

Träningsmatcher:

Fredag:

Markaryds IF B-LTIK kl 19:00, Hinneryds IP

Lite tuffare match för LTIK denna gång. Svårt att veta kvalitén på ett B-lag. Det vi vet är att MIF:s A-lag spelar i trean och att avbytarna från söndagens A-lagsmatch ska vara med mot LTIK. Seniortruppen består av 24 man där bl a föredetta K/HFF:aren Patrik Bengtsson känns igen. Rimligen lär det vara ett vältränat gäng och ett riktigt hyfsat lag LTIK ställs mot. Det sistnämnda laget är i stort sätt ordinarie. Att ett par, tre tilltänkta A-lagsspelare saknas vid den här tidpunkten på säsongen är något man får räkna med (vare sig man gillar det eller ej).

Lördag:

RGIF-Gullbrandstorps AIS kl 11:00, Björkvallens grus

RGIF har haft en hel del spelare borta under försäsongen och på det viset fortsätter det även över lördagens match. Ordinarie mittbackslåset Patrik Philipsson och Jens Strömberg gör dock första matchen ihop för säsongen. Dessutom debuterar Niklas "Nilo" Nilsson mellan stolparna. Pelle Pettersson har vaktat målet de två inledande träningsmatcherna och har gjort det bra. RGIF har det välbeställt på målvaktsfronten i år och det är väl inte omöjligt att det blir LTIK-modellen från fjolåret där Jonas Nilsson och Jonas Wallin stod varannan match. Fördelaktigt för att hålla två jämna och duktiga målvakter igång och på bra humör (med förutsättningen att båda är med på det). Bland de som saknas märks bl a Sonny Nilsson, Visar Demaj och Johan Nilsson. Nyförvärven Dino Karupovic och Mathieu Kerleroux saknas även de. Dino sträckte baksidan i den senaste matchen och det franska nyförvärvet Kerleroux har sedan tidigare varit borta pga en ömande framsida (rehabtränar dock flitigt på Giffens gym inför ett snart tillfrisknande vilket kommer att innebära debut i RGIF-tröjan). Motståndet GAIS är av intresse för Laholmslagen i femman då Halmstadlaget håller till i denna serie, precis som ifjol. Förra året blandades och gavs det en hel del. GAIS kunde vinna mot vilket lag som och förlora mot vilket som. Stabiliteten i år kommer troligen att vara bättre då truppen i stort sätt är intakt medan två kompetenta försvarsförvärv från IF Centern anslutit i form av Robert Syrén och Oscar Björk.

BKW-LFK U kl 11:00, Veingegrusplan

På BKW:s hemsida står det att det är B-laget BKW ställer upp med. Tittar man på laguttagningen är det dock ett A-lag då samtliga de främsta spelarna som är tillgängliga finns med i truppen. Far och son korv saknas fortsatt, liksom ytterligare något högaktuellt A-lagsnamn. I och med denna A-trupp blir BKW favoriter i matchen. LFK U spelar innan LFK A, vilket betyder att troligen inga spelare från klubbens A-trupp kommer att förstärka upp. Man visade dock mot Kurdiska att A-lagsförstärkningar inte alls är nödvändigt trots seniormotstånd. Nu var Kurdiska ingen värdemätare, men LFK-ungdomarna gjorde det ändå bra. Normalt sätt ska BKW vinna med ett par bollar. Men LFK:arna är energiska och vältränade, så de kan komma att bjuda upp till bra kamp.

Getinge IF-SIF kl 12:00, Getingeskolans grusplan

Getinge är en av förhandsfavoriterna till att ta hem den mellersta sexan, där man ifjol var ett topplag. Laget har fått vassa nyförvärv i form av föredetta Trönninge IF-spelarna Markus Hulander (spelande tränare) och Daniel Pålsson. SIF:s nye tränare Jonas Klippfors är nogrann med att de som tränar mest är de som spelar. Det gör att SIF kanske för tillfället inte ställer upp med det allra mest kompetenta laget man egentligen har att tillgå. Samtidigt kommer strategin att vara vinnande på sikt. Är SIF inte bättre än vad föra helgens match visade så vinner Getinge med ett par, tre bollar.

KIK-Kurdiska IF kl 13:00, Björkvallens grus

KIK har hela truppen att tillgå, så när som på Simon Silvandersson, som alltjämt saknas. Detta gör att man kommer att möta två A-lag under helgen. IF Kurdiska A med A-laget och IS Örnia A med B-laget. Om vi i förstahand håller oss till A-lagsmatchen torde Kurdiska bli en ganska så enkel uppgift för KIK om Halmstadlaget konserverat förra helgens mediokra form. Det är dock troligen revanschsugna Kurder som KIK ställs mot. De vill säkert visa att de inte alls är så dåliga som föra helgens match visade. KIK trots allt favoriter.

K/HFF-SBK kl 13:00, Kornhult IP:s grus

Helgens enda derby då de blivande seriekonkurrenterna ställs mot varandra redan nu. Försäsongen har sett hygglig ut så här långt för SBK:s del. Man har haft ganska så välbesökta träningar och matchen mot GIF/VIF förra helgen var ok (förlust 0-1). K/HFF ser spännande ut då man värvat flera okända nyförvärv från smålandshållet. Flera av dem återfinns i A-laget och jag har en känsla av att 2011 års K/HFF kan bli ganska så vassa i sexan, trots tunga spelarförluster. Förra helgens match mot KIK var en jämn historia som rättvist slutade 2-2. K/HFF blir favoriter mot SBK.

Båstads GIF-GIF/VIF kl 13:00, Drivans grusplan i Båstad

GIF/VIF kan ställa upp med i stort sätt samma trupp som förra helgen. Föreningens duktiga -95:or är dock upptagna med spel i Oskarströmscupen. Båstad har lämnat fusionen Torekov/Båstad bakom sig och nu står båda föreningarna på egna ben igen. Sammanslagningen åkte ur skånefemman förra säsongen och står nu också utan tränare sedan Jonas Axeldahl mitt under försäsongen valt att hoppa på som tränare för HBK J. Tufft för BGIF. Borde inte HBK löst den tränarposten lite tidigare? Förra årets sommarträningsmatch mellan GIF/VIF och Båstad blev en jämn historia. Det blir det troligen även denna gång.

HIS-Simlångsdalens IF kl 13:00, Hasslövs IP

Det nyblivna division fem-laget Dalen vann stort och lätt mot IS Örnia i sin senaste träningmatch medan HIS förlorade med uddamålet mot Hjärnarp. Vet som vanligt väldigt väldigt lite om HIS försäsong och deras övriga förehavanden. Får väl ringa Herr Frohm för info inom kort.

IS Halmia-LFK kl 14:00, Sannarps konstgräs

En riktig pärla till träningsmatch som man helst inte missar. Finns dock risk för att LFK kan få det riktigt tufft mot ISH, som förra veckan slog Markaryds IF med klara 5-0. Det krävs att LFK höjer sig ett par snäpp om det ska bli match av det och att man presterar på en nivå som man kanske inte normalt sätt gör om man ska klara rå på division två-laget, där profiler som Calle Genberg, Johan Mangfors och Patrik Redo återfinns.

VBoIS och YBK spelar inte i helgen.

//P.

DM lottat

Första omgången i DM ska vara spelad senast söndagen den 10:e april. Samtliga anmälda Laholmslag går in i första omgången. Alla Laholmslag förutom LFK får möta lag ifrån högre serier. Därför slår samtliga ur underläge. Svåraste lottningen fick BKW och SBK, som båda möter lag från serier två snäpp över den egna. Bäst chans att ta sig vidare efter LFK torde K/HFF ha.

SBK-IF Centern
IF Leikin-LFK
BKW-Snöstorp/Nyhem FF
LTIK-Harplinge IK
K/HFF-Gullbrandstorps AIS

//P.

Resultat från helgen

Resultat träningsmatcher:

LFK-Höörs IF 2-3 (1-2)
Målskyttar LFK: Robert Nilsson, Petter Gustafsson

LFK gjorde en bättre match än mot Varbergs GIF. Division tre-laget Höör med profiler som Mattias Thylander, Mats Lilienberg och Jens Sloth var dock strået vassare. För att LFK nästa vecka ska ha en chans mot IS Halmia måste man höja sig något snäpp. Halmia besegrade under helgen Markaryd med hela 5-0.

RGIF-Vapnö IF 2-1 (2-1)
Målskyttar RGIF: Sabri Behrami, Daniel Hellsten

Ett RGIF utan flera namnstarka spelare gjorde en dålig match mot Vapnö. Det blev dock vinst med 2-1. Matchens behållning var annars Vapnös kvittering till 1-1, som gjordes på bissa.

RGIF:s lag:

Pelle Pettersson,
Oskar Nilsson, Simon Tideman, Daniel Petoletti (K), Daniel Hellsten,
Christopher Holgersson, Dino Karupovic, Nijazi Behrami, Daniel Eriksson,
Markus Kjellsson,
Sabri Behrami

Joack Ekenberg, Albert Bengtsson, Mikael Magnusson

RGIF saknade bl a: Niklas Nilsson, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Visar Demaj, Atef Abou-Shakra, Sonny Nilsson och Johan Nilsson.

LTIK-SIF 5-1 (3-1)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin 2, Mattias Olofsson (straff), Hisham Gassim, Tom Hjälmefjord
Målskytt SIF: Pontus Johansson (straff)

Det blev som väntat en enkel seger för LTIK mot SIF. Det var under långa stunder spel mot ett mål och redan efter 20 minuter hade LTIK ledningen med 3-0. Innan paus reducerade SIF till 1-3 på straff. I andra halvlek luftade LTIK hela matchtruppen och man gjorde ytterligare två mål, det kunde varit fler. Beröm i LTIK till de nya spelarna Hisham Gassim, Tom Hjälmefjord och Oscar Gustafsson.

LTIK:s lag:

Jonas Nilsson,
Tom Hjälmefjord, Mattias Johansson, Conny Strömberg, Oscar Gustafsson,
Jacob Björk, Hisham Gassim, Simon Vedin, Mattias Olofsson,
Henrik Olsson, Emil Olsson (K)

Peter Jönsson, Pontus Bader, Andreas Persson, Johan Andersson

LTIK saknade bl a Håkan Karlsson, Fredrik Marinovic, Patrik Åkesson, Miridon Berisha och Fredrik Wersch.

BKW-Förslövs IF 2-1 (1-1)
Målskyttar BKW: Johan Green, Kenan Ramadani

BKW betvingade Föslöv med 2-1 i en jämn match spelmässigt, där dock BKW skapade något mer.

BKW:s lag:

Simon Nilsson,
Andreas Persson, Johan Agnvall (K), Ola Karlsson, Stefan Mårtensson,
Nderim Peci, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Albin Halimi,
Johan Green, Kenan Ramadani

Simon Andersson, Robert Andersson, Manfred Walldén

BKW saknade bl a Jonas Nilsson, Jonathan Roslund, Alexander Ekstrand och Marcus Pettersson.

K/HFF-KIK 2-2
Målskyttar K/HFF: Samuel Markow, Christian Broman
Målskyttar KIK: Tony Kamberi, Joel Åkesson

Skogsderbyt slutade rättvist oavgjort efter en realativt jämn tillställning.

KIK:s lag:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, Dan Karlsson, Marcus Åkesson (K), Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Jesper Nilsson,
Joel Åkesson, Kalle Svensson, Tony Kamberi,
Piere Malm

Daniel Torstensson, Carlos Swahn

KIK saknade bl a Simon Silvandersson, Johan Jönsson, Ola Möller, Adam Jönsson och Pelle Svensson.

GIF/VIF-SBK 1-0 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Lukas Andersson

GIF/VIF gick segrande ur en tät kamp med ärkerivalen och seriekollegan SBK. SBK:s målvakt, Cralle, tyckte att det kändes som en 0-0-match. GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson var nöjd med sitt lags insats men tyckte att det var svårt att dra några matchmässiga slutsatser med tanke på att väder och underlag var som det var i Veinge under lördagen.

GIF/VIF:s lag:

Daniel Boson,
Johan Stråhle, Oliwer Hanssen, Simon Nilsson, Lukas Andersson
Noak Pettersson, Sebastian Ekstrand, Kewin Hanssen,
Timmy Johansson, Michael Johansson (K), Robin Möller

Ola Andersson, Arnon Kamchouk, Johan Jr Svensson

GIF/VIF saknade bl a Armin Darban, Fabian Andersson, Aron Ingemarsson, Jens Axeldahl, Andreas Hanssen och Magnus Ekman.

Skäldervikens IF-VBoIS 2-1
Målskytt VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn

Hjärnarps IF-HIS 2-1 (1-1)
Målskytt HIS: Rasmus Emilsson

LFK U-Kurdiska IF 5-0 (0-0)

LFK U kom igen starkt efter förra veckans utskåpning mot Varbergs GIF B. Denna helg ställdes man mot det nyblivna division fem-laget Kurdiska IF. Efter en relativt jämn första halvlek kunde LFK ta över fullständigt i andra och göra fem raka mål. Kurdiska gjorde en riktigt slät figur. Orken tröt helt efter 60 minuters spel. Kul för LFK:s unga andralag med en storseger. Helt utan spelare från A-truppen och med flera 15-åringar i laget var det starkt att vinna trots Kurdiskas svaga insats.

//P.

PS. Se till att uppdatera klubbarnas hemsidor med trupper, resultat och laguppställningar. Det ökar intresset för fotbollen i kommunen. Många är intresserade. RGIF ligger nu i framkant. Anders Jönsson gör ett fint jobb där. Pelle Persson i BKW och Kim Gustafsson i GIF/VIF är som vanligt föredömmen när det gäller uppdateringar. Andreas Thedeby och Mats Gustavsson har börjat uppdatera lite på LFK:s sida. Bra då denna tidigare bara var ett innehållslöst skal. DS.

RSS 2.0