Oavgjord internmatch

Resultat internmatch:

LFK Gul-LFK Vit 3-3 (1-1)
Målskyttar Gul: Johan Bergman 2 (inlånad från RGIF), Nijazi Behrami
Målskyttar Vit: Fredrik Johnsson 2, Petter Gustavsson

På matchen fokuserades det framförallt på det nya sättet att spela, vilket bl a innebär en 4-2-3-1 uppställning. Som vanligt var det mycket svårspelat på Veinges stora och vindpiskade grusplan och som vanligt var planen väldigt hård. Detta gjorde att det fysiska spelet lös med sin frånvaro, mycket beroende på att spelarna var rädda för att dyka i backen och skada sig. Det fysiska spelet är någonting som tränarparet Andreas Thedeby och Mats Gustavsson vill förbättra. LFK behöver tuffa till sig lite grand. Truppen innehåller många bollbegåvningar och tekniker, därför var passningsspelet bra under matchen. Flera spelare gjorde bra ifrån sig och som helhet var coach Thedeby nöjd med matchen. LFKarna tycktes ta till sig av tränarparets instruktioner då lagen låg rätt i positioner matchen igenom. Det vita laget visade fin moral då man låg under, men lyckades utjämna strax innan slutsignalen från domaren Peter Pidde Olsson ljöd. Nyförvärven Jonatan Jacobsson och Berat Sulejmani imponerade i matchen, även Johan Green var duktig. Petter Gustavsson gjorde en fin insats, framförallt i andra halvlek när han flyttades fram i en offensiv mittfältsroll. Nyförvärvet från KIK, Peter Karlsson, visade också framfötterna med sin fina fysik och stora arbetskapacitet. I de bakre leden imponerade Henrik Nilsson med styrka och lugn.

Följande spelare var inte med i matchen av olika anledningar: Mats Lindström, Emil Axelsson, Henrik Olsson, David Eriksson, Robert Nilsson och Peter Joza.

Den sistnämnde har troligen drabbats av en ny knäskada. Någon undersökning är dock inte gjord än. LFK har ytterligare två spelare som provtränar med klubben i Bujar Mazreku och Göran Medjed. Bujar uppvaktas även av Halmia. Väljer han LFK blir det självklart en fin förstärkning. Medjed har funnits i LFK tidigare och vore verkligen ett bra nyförvärv. En mycket kompetent mitttback som spelat i Göteborgslaget Fässberg i division två under de senaste säsongerna. Ingen av spelarna var med i internmatchen, båda tränar dock vidare med LFK.

Thedeby tycker att det ser bra ut så här långt för LFKs del. Det enda som stört lite är en del sjukdomar i truppen och att man inte kunnat använda träningsplanen vid Sofiero alla gånger pga vädret. De nya spelarna har acklimatiserat sig bra och samtliga står sig väl i den tuffa konkurrensen. Det finns mycket talang i truppen, det gäller bara att få ut det också, träning är en sak och match något annat och nu längtar Thedeby tills träningsmatcherna drar igång. Truppen innehåller många hungriga spelare som verkligen vill bli bättre. Som ett exempel nämnde Thedeby unge Anton Tideman, som utöver passen med laget tränar mycket på egen hand. Tränarparet jobbar på att få fram en verklig vinnarmentalitet i gänget. Mycket viktigt för att nå framgång naturligtvis. Som avslutning berömmer LFK-tränaren fystränarna Stefan Larsson och Roinee Johanesson, som sköter ett rent fyspass i veckan, för deras kunnighet och engagemang.

//P.

PS. Kul att Johan Bergman, som kallades in när det behövdes folk, gjorde så bra ifrån sig. Två baljor och en ass. Inte dåligt. Hoppas att det ger honom energi att fortsätta spela en säsong till med RGIF. Bergman är naturligtvis alldeles för bra för att sluta och RGIF behöver ju sin rutinerade forward så väl. DS.

Årets första match

Lördag:

Internmatch:

LFK gul-LFK vit kl 10:00, Veingegrusplan

Jag kommer själv inte att kunna se matchen då LTIK tränar samtidigt på Hälsocenter. Jag hoppas dock kunna få en liten pratstund med LFKs tränare TD efter matchen.

//P.

Första krönikan skriven

På måndag gör jag då debut i LT, och redan brottas jag med en del problem. Här på bloggen har jag kunniga och insatta läsare som vet vad jag skriver om, det behövs inte så mycket förklaringar, det är bara att ösa på. I tidningen kommer andra som inte är lika kunniga att läsa. Hur lägger man sig på en lagom nivå? Man kan jämföra det med mitt blivande yrke som lärare. I en klass har du elever med olika kunskapsfält inom olika områden. Lägger du dig på en för hög nivå som lärare tappar du de som vet minst om det du föreläser om, lägger du dig på en för låg nivå riskerar du tappa de som kan mest, då de tycker att det blir tråkigt. Jag inser dock att jag kommer att få lägga mig på en lite lägre nivå, till att börja med, i mina krönikor i tidningen, efterhand kommer jag sedan att kunna trappa upp det hela. Jag ber därför om en gnutta tålamod från er mina allra trognaste och mest kunniga bloggläsare.

Ett annat dilemma är att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva på bloggen och vad jag ska spara till krönikorna. Det blir naturligtvis så att det som hamnar i tidningen inte kan ha publicerats på bloggen innan. Men så fort jag hört en nyhet eller något skvaller har jag varit van att direkt kunna publicera mina tankar kring det på bloggen. Nu vill man ju faktiskt spara några godbitar till krönikorna. Förhoppningsvis kommer detta att ge sig efterhand, jag blir mer rutinerad krönikör och kommer att kunna gå en balansgång utan att vingla alltför mycket. Även om jag säkert kommer att krävas på förklaringar och svar för en del av det jag skrivit i tidningen här på bloggen. Det finns inte obegränsat med plats i en vanlig krönika, det finns inte utrymme till alltför stora utbroderingar. Jag är ju van att skriva mina jätteinlägg. Därför kommer bloggen att kunna fungera som en bredvidläsning där jag kan förklara och komma med mer kring det ämne jag har behandlat i tidningen.

Trevlig helg! /Plogen 


Vill du spela poker? Gör det med vinnarspel.se.


VINNARSPEL.SE
 
 
Lite som händer de närmaste Veckorna. Allt finns att läsa på Vinnarspel.se
 
Första Pokerturneringen Turneringen 24/1  300 dollar i prispengar! 


 
Datum: 24/1 När: Klockan 19.00. Prispott: 300 dollar.
Anmälningsavgift: Gratis
Här spelar vi...
 
 
Sedan kommer den utlovade tävlingen  i slutet av Januari hos Golfandbet där vi ska utse den bästa tipparen.

För att få deltaga så måste man ha gjort en insättning på minst 200kr hos dem.

1a. pris 1500 kr i gratis spel
2a. pris 1000 kr i gratis spel
3e. pris 500 kr i gratis spel
 
 
Ytterliggare en pokerturnering här...

Turnering: 7 Februari
Tid: 19:00 svensk tid
Lösenordskyddad
Max spelare: 500
Min spelare: 10
Pris:$300
extra:ECPT Barcelona tokens till top5
 
Gratis att deltaga.
 

I sammarbete med  Bet24 Poker ger vi bort 100st turneringsbiljeter. Gäller alla turneringar även sitt&go.

 

Registrerar du dig hos  Bet24 Poker här... får du en turneringsbiljett värd $10+1.

Registrerar du dig plus att du gör en insättning kan du få en turneringsbiljett värde $20+1.

Skicka ett mail till pokerticket@bet24.com och berätta vilket erbjudande du har valt tillsammans med ditt pokeralias.

De 100 första som registrerar sig via oss får en biljett! (Kom ihåg att du måste skapa ett pokerkonto innan du kan få biljetten)

För att kunna spåra och ge er biljetterna så är det viktigt att ni registrerar genom länken och det gäller bara de 100 första.                                                                                     

100ST BILJETTER HÄR...

 

/Vinnarspel.se


Nytt år, nya möjligheter

Så var man då LT-medarbetare och det känns både inspirerande och kul. Anledningen till att jag valde LT (ja, jag hade faktiskt valmöjligheter, konstigt nog) är pga. att jag känner att jag har en tydlig roll att fylla på LT-sporten och dessutom känner att jag kommer att ha möjligheter att påverka en hel del. Fredrik Torstensson och Linda Weinstock, de två ansvariga för LTs sportredaktion, som tidigare har fått utstå en del kritik från min sida, dock inte personlig kritik på det sättet, har jag nu en annan förståelse för än tidigare och jag tror och hoppas att vi kommer att ha ett fint utbyte av varandra. Att sporten på LT får och har fått utstå en del kritik beror absolut inte på bristande kompetens från Fredrik och Lindas sida, det beror helt enkelt på att de ställdes inför ett svårt, ja i princip omöjligt, uppdrag när de på egen hand utan någon hjälp fick ta över sportredaktionen utan att själva vara Laholmare från början. Med tiden är jag säker på att det kommer att visa sig att det inte alls kommer att bli sämre än vad det varit tidigare, snarare tvärtom, det handlar bara om att ge lite tid åt mina kollegor att få den erfarenhet och lokalkännedom som är nödvändig. För jag lovar att de är mycket nyfikna och intresserade.

Förhoppningsvis ska jag där kunna bidra inom mitt kunskapsfält, som då i förstahand är inom lokalfotbollen, i gengäld kommer jag säkerligen att kunna lära mig massor av Linda och Fredrik om själva journalistiken, där jag inte har någon egentlig erfarenhet och ingen utbildning. Vi är alla tre måna om den lokala fotbollen i kommunen och vi vill att den ska få ta mycket plats. Att artiklar kring varje lag inför säsongen och ett LT-lag efter säsongen ska med i tidningen igen är vi rörande överens om. Att ett litet fokus även fortsatt kommer att ligga på Laholms FK, som ju bör punktmarkeras och Ränneslövs GIF, som enda Laholmslag i fyran, blir naturligt. Men förhoppningen är att även övriga lag ska få mer plats än de fått tidigare. Jag hoppas därför att du som sagt upp din prenumeration tar dig en extra funderare på om det inte vore rätt kul att ta tillbaka LT nu och att du som har kvar LT också låter den fortsättningsvis hamna i brevlådan på mornarna.

Jag vill vid sidan om mitt deltidsarbete på LT-sporten också fortsätta att blogga i den mån jag hinner. Mina studier till gymnasielärare går dock först.

Nu drar försäsongen igång. Är du sugen? Jag är det!

Fotbollshälsningar, Johan Plogen Jönsson

PS. Smög sig in ett litet fel i tidningens artikel om mig, ingen stor sak, men Dennis Rosenquist spelar inte i Giffen, för er som undrar. Jag tror i ofs att den skicklige målvakten klarat sig väl i konkurrensen, det är bara det att det blir lite jobbigt för hans del att pendla från Göteborg kanske. Förövrigt inte särskilt konstigt att det blev ett fel med tanke på all den info jag öste över min stackars kollega Torstensson. DS.


Nattcupen 2010

Då har även 2010 års Nattcup gått av stapeln. Som vanligt en välspelad turnering med väldigt många bra spelare, individuellt sätt. I år tog ett LTIK-baserat lag med namnet Tyngaste hem cupen. Skönt för oss Laholmare att bucklan nu fick stanna i kommunen sedan den två år i rad följt med Rinia hem till Falkenberg. Året innan det vann Grunden BoIS cupen med följande lag: Jacob Olovsson, Henrik Ragnarsson, David Eriksson, Ola Jönsson, Mattias Bengtsson, Johan Bergman, Andreas Randevik, Jonatan Jacobsson, Calle Genberg och Peter Åberg. 2006 vanns cupen av LA Holm med Besart och Bujar Mazreku, Nijazi Behrami, Rasmus Larsson, Jeton Kamberi, Johan Gustafsson, Ekrem Bekteshi och Petter Gustavsson.

Gruppspelet inleddes lite försiktigt med många målsnåla matcher. Det är annars ovanligt i cupen eftersom att offensiven brukar prioriteras, det verkade som att fler lag även försökte hålla ihop laget i år. I gruppspelet fick man bl a se Andersberg slå Rinia med 2-1. En meriterande och mycket skön seger för AIK så klart. Det gick tungt för det Riniabaserade laget i år och efter två raka år som slutsegrare i cupen gick man nu inte ens vidare från gruppen. I Rinia kändes bl a den duktige målvakten Yll Ramadani, som stått de två senaste åren också, samt den hypersnabbe Ekrem Osmani och skyttekungen i Nyårscupen Vedat Hajziri igen. I Andersbergs bättre lag, lag gul, fanns bl a den proffsomsusade skyttekungen Fidan Jashari med.

Då kan vi väl gå igenom övriga lag också när vi ändå är igång. Ett SIF-lag fanns med och här kändes bl a bröderna Oskar och Erik Moberg, Jonathan Spencer samt den flyfotade Robin Palm igen. Ett KIK-lag med bröderna Markus och Joel Åkesson, Dan Karlsson, Simon Andersson, Christoffer Olsson, Peter Karlsson och Burim Sumiqi. Man var även förstärkta av SBK-målvakten Andreas Mattsson och YBKs Anton Svensson. Ett Trönningelag, Joga Bonito, där bl a Vintercupens skyttekung Marcus Hulander kändes igen, men även Daniel Pålsson och den TIF-fostrade Snöstorp/Nyhemmålvakten Kalle Samuelsson ingick i laget. Ett lag med Laholmsynglingar blandat med ynglingar utifrån där bl a den nyuppflyttade LFK-senioren Egzon Behrami ingick. I detta lag fanns också en överteknisk och hårdskjutande herre med mörklblå uppdragna strumpor och matchande shorts. Han sades vara från Ängelholm. Vem var han? I lag Telenor kändes bl a Mohannad Issa, Berat Sulejmani och Nehat Bregaj igen.

Ett GIF/VIF-lag coachat av Lars Tudde Pettersson och den spelande tränaren Kim Gustafsson fanns också med. Här ingick flera av de yngre lovande spelarna i GIF/VIF som Noak Pettersson, Simon Nilsson, Aron Ingemarsson, Oscar Gustafsson, Charlie Boson (tillhör numera HBKs J-lag) samt cupens yngste spelare, 12-årige Isak Pettersson, som ju fanns med redan förra året och jag har ju också redan skrivit om den minst sagt talangfulle målvakten i tidigare inlägg. I laget saknade jag den mycket duktige Alexander Nilsson, med honom på plan hade laget höjts ett par snäpp. Nu gick det tungt för de unga killarna. Man blir dock äldre för vart år som går och snart kommer man att kunna konkurrera på allvar med de bättre lagen. Som motvikt till The Future fanns också ett legendarlag med i Mellby BK bestående av följande spelare: Micke Johansson, Pidda Andersson, Pelle Thronée, Patrik Philipsson, Henrik Karlsson, Andreas Håkansson, Lasse Nordström och Petter Pålsson. Fantastiskt kul att man ställde upp och spelade i cupen. För att gå långt nästa år rekommenderar jag att man lyfter ut Micke från målet till en backplats (inget ont om dig som målvakt annars Micke) och plockar in Mats Persa Pettersson i kassen och dessutom kollar om Jonte Nilsson kan ställa upp som forward. Med en riktig målvakt och en verklig målskytt hade detta lag kunnat gå riktigt långt.

När vi kommit så långt som till semifinal spelades de mellan ett för mig helt okänt lag, Kossova, med, självklart, en väldig massa duktiga inomhuslirare. Målvakten i laget stack ut och måste bara ha spelat högt upp, han hade dessutom en fruktansvärd bössa och gjorde flera mål. De mötte i sin semifinal ett lag som tycktes vara baserat på Trönninge BK-spelare, men även Laholmskillarna Atef Abou-Shakra och Anton Tideman ingick i laget. Det förstnämnda gänget gick vidare till final. I den andra semin möttes Tyngaste och LA Holm. Ett prestigemöte naturligtvis. I LA Holm ingick som vanligt ett gäng LFKare, Markus Mälarn Johansson, Petter Gustavsson, Andreas Martinsson, bröderna Besart och Besnik Mazreku, Rasmus Larsson, Jeton Kamberi samt bröderna Sabri och Nijazi Behrami. LA Holm hade lag Tyngaste på halstret då man fick spela fyra mot två i över en minut. Tyngaste lyckades dock hålla undan och vinna matchen. Skyttekungarna Sabri Behrami och Rasmus Larsson var stora i nederlagets stund och ansåg båda att det efter lag Tyngastes prestation i semin inte var mer än rätt om man fick vinna hela cupen.

Det gjorde man ju också sedan man slagit Kossova, med den duktige målvakten, i finalen med 1-0 sedan Kenan Ramadani avgjort det hela i den 12e minuten. Efter slutsignalen var det fysiskt och mentalt mycket sledna, men väldigt lyckliga spelare i Tyngaste. Bronsmatchen vanns enkelt av LA Holm med tvåsiffrigt. Därför kunde också Rasmus Larsson dra ifrån i skytteligan och vinna den med sina åtta kassar. På delad andraplats kom Sabri Behrami och Visar Demaj med sju mål var. Lag Tyngaste vann cupen pga av fin teknik hos samtliga spelare, samt väldigt hårt jobb av hela laget cupen igenom. Dessutom hade man ett lag med spelare som alla har verklig spetskompetens. Jonna med sina vidriga reflexer, Kenan med sin kyla i avgörande och viktiga lägen, Arlind med sin spelförståelse, Miri med sin otroliga kvickhet, Nderim med sitt välriktade och mäktiga skott, Visar med sitt målsinne och Olofsson med sin vinnarskalle och sitt fantastiska passningsspel. Dagen efter summerade Miri lagets insats "Alla jobbade stenhårt för varandra, men utan Jonna hade det sett ut som alla andra år". En bra målvakt gör jättemycket i inomhusfotboll. Återigen grattis lag Tyngaste! Fantastiskt kul att ett lag iklätt LTIKs gamla urtvättade, men vackra, Barca-ställ vann cupen.

//P.

PS. Saknade lag Vat-Ny i cupen. Hoppas att LIBK inte lägger cupen natten innan match nästa år så att de spelare som vill vara med kan vara det 2011. Det måste du ju kunna lösa Vepsä! Jag får väl också passa på att tacka innebandyklubben för att man anordnar denna trevliga cup varje år. Alltid lika kul. Bra jobbat! DS.


Uppdatering på g

Filar på en uppdatering kring Nattcupen.

Så länge kan du njuta av bilderna, som i de flesta fall togs av Figge Nilsson (tror jag).

//P.

Tyngaste vann LIBKs nattcup

Lag Tyngaste vann Laholms Innebandyklubbs och Intersports Nattcup i fotboll natten mellan fredag och lördag. Laget bestod av följande spelare: Målvakt Jonas Jonna Nilsson Backar: Arlind Halimi, Kenan Ramadani, Mattias Olofsson Forwards: Miridon Berisha, Nderim Peci, Visar Demaj. Extra kul tycker jag eftersom att fem av de sju spelarna är LTIKare. Visar är numera RGIFare och Arlind BKWare. Stort grattis lag Tyngaste!

Mer om cupen senare i helgen. /P.

 

 


Laholmare med Lilla dribblern

Följande spelare från Laholmsområdet har tilldelats HPs Lilla dribbler:

2009 - Magnus Ekman, GIF/VIF
2008 - Henrik Fridberg, KHFF
2007 - Johan Green, BKW
2006 - Pelle Pettersson och Kenneth Einarsson, SIF samt Kalle Weeks, GIF/VIF
2005 - Peter Åberg, KHFF
2004 - Marcus Hultin, SIF och Martin Caster, VBoIS
2003 - Andreas Thedeby, LTIK
2002 - Marcus Andersson, KIK
2001 - Ulf Wernersson, SBK

Tack för hjälpen ni läsare som bidragit.

//P.

Grattis Ekan

Man får passa på att gratulera GIF/VIFs målvakt Magnus Ekman till HPs Lilla dribbler som årets målvakt i spridningsområdet. Kul att en sydhalläning fick en av dribblarna i alla fall. Jag tycker naturligtvis att HPs val var helt rätt. Ekan var den bästa målvakten i kommunen under fjolåret och jag kan inte tänka mig att någon Halmstadmålvakt gjorde det bättre. Återigen, grattis Ekan, vi är många som gläds med dig.

Vilka spelare från kommunen, utöver Ekan, har fått Lilla dribblern? Andreas Thedeby, då LTIK, Peter Åberg, Kalle Weeks, då GIF/VIF och Henrik Fridberg. Är det fler? Har Pelle Pettersson och Kenneth Einarsson i SIF fått priset också?

//P. 

RSS 2.0