Inför helgen

Helgens cupmatcher hittar du här.
 
Övriga träningsmatcher:
 
Lördag:
 
Skogaby BK-Knäreds IK (B) kl 11:00, Glänningeparks konstgräs
 
Knäreds IK-IF Centern kl 15:00, Glänningeparks konstgräs
 
Simlångsdalens IF-Kornhult/Hishult FF kl 16:00, Halmstad Arenas konstgräs
 
Söndag:
 
L:a Tjärby IK-Alets IK kl 09:00, Glänningeparks konstgräs
 
Laholms FK-Halmstad BK U19 kl 11:00, Gläninningeparks konstgräs
 
Ska försöka uppdatera bättre med resultat och målskyttar nu när jag är på plats hemma igen. Hjälp gärna till bland kommentarerna alternativt genom att mejla. Jag kan inte se alla kamper.
 
//P.

Inför helgen

Kommer inte att kunna uppdatera om de två kommande helgernas träningsmatcher.
 
Godbitarna från Sparbankens träningsturnering hittar du här.
 
Lördagen den 23:e går även Kornhult/Hishult FF och Knäreds IK, som inte är med i cupen, in i matchandet.
 
K/HFF-Kvibille BK U/B kl 13:00, Kornhults IP (?)
 
KIK-Andersbergs IK kl 15:00, Glänningepark
 
//P.
 
PS. Låt bloggen leva under dessa helger genom kommentarerna. Resultat (fulltid/halvtid) och målskyttar samt snack åt det konstruktiva hållet. DS.

.


Resultat lördag

Sparbankens träningscup:
 
LFK-RGIF 4-1
Mål LFK: Rasmus Liedman, David Pinot, Bujar Mazreku, Anton Efraimsson
Mål RGIF: Daniel Petoletti (straff)
 
RGIF stod emot väl och var minst lika bra som LFK långa stunder. Mot slutet syntes det dock vilket lag som tränat mest och LFK tog över rejält. Hatten av för RGIF:s insats dock.
 
BKW-LTIK 7-2
Mål BKW: Petter Gustafsson 2, Manfred Walldén, Nderim Peci, Emil Axelsson, Emil Gustafsson, Miridon Berisha
Mål LTIK: Patrik Åkesson, Oskar Hemhagen 
 
BKW:s favorittryck inför säsongen minskade inte efter denna imponerande uppvisning. BKW var från början det spelförande laget även om LTIK tog ledningen med 1-0. Laget ser väldigt vasst ut med bröderna Gustafsson på mitten omgedda av idel snabbhet. Ska LTIK inte bli förnedrat av BKW även i serien får man tänka till och förbättra det mesta. Framförallt försvarsspelet och det man verkligen är bra på. Rent tekniskt och snabbhetsmässigt kommer inget lag i årets upplaga av division fem att kunna utmana BKW. LTIK hade säkert kunnat acceptera en förlust. En förlust med fem bollar är dock aldrig nyttig.
 
Jag såg bara första halvleken (1:a 25). Kan därför inte berätta så mycket om matchen. Från LTIK:s sida finns det väl inte så mycket mer att rapportera än att det kommer att krävas hårdare jobb överlag för att kunna rå på BKW i seriespelet. Utförligt kommer du att kunna läsa om matchen på BKW:s hemsida så fort Pelle skrivit matchreferat.
 
SIF-YBK 0-3
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 3
 
Tomas Karlsson:
 
Så var det dags igen. Ny säsong, nya förhoppningar, nya friska tag och kanske några poäng på köpet. Försäsongen för Ysby BK har löpt på utan större sensationer. Nyförvärven är än så länge få (Filip Svensson från LFK) och förutom Tobias Johansson och Marcus Gustavsson har laget inte tappat några spelare. Dock saknas såklart trion som försvann under fjolårets andra hälft (Zed Ibrahim, Felix Bolmgren och Ehab el Ali) och osäkerheten kring de gulas kapacitet är stor. Träningarna har rullat på med god närvaro och högt tempo. Laget ser oerhört vältränat ut! Olle Larsson har vuxit ytterligare och är nu 240 cm lång. Nils Carlsson har tidiga morgnar setts löpande  från studentkåren till någon lägenhet inne i Halmstad. Kapten Ivarsson har bantat bort en fullvuxen ponny och Erik Mattsson har tagit försäsongsträning till en helt ny nivå med sin jakt på Talibaner i Afghanistan. Dessutom har Anton Hansson tränat insparkar hela vintern och Kasper Persson ser ut som en framtida storback då hans utveckling lovar mer än gott. 
 
Inför matchen saknades nämnde Nils Carlsson, armskadade backbjässen Robin Hansson och sprintern Robban Beckström. Detta till trots kom YBK med en 17 man stark trupp till premiärmatchen mot grannen Skottorp. Snacket innan matchen handlade om att "fokusera på kämpandet och viljan", och vi kom överrens om att "inte bli för nöjda om vi vinner med 5 - 0 och inte bli besvikna om vi förlorat med detsamma" eftersom resultatet på ett snöigt Glänninge självklart inte säger något alls om framtiden. Alltihopa sköna klyschor med ett enda syfte; att inte få tränaren att verka misslyckad vid en storförlust! 
 
Matchen inleddes i bitande kyla. De få i publiken måste vara Sveriges trognaste supportrar, Sveriges tappraste mammor eller Sveriges mest nykära flickvänner. Snön föll inledningsvis ymnigt och spelets kvalitet var inget att skryta om. Bollen flög emellanåt tämligen planlöst fram och tillbaka i yrvädret. Skottorp skapade några halva halvchanser och Ysby skapade i stort sett ingenting. Fredrik Gustavsson i Skottorps dress (helt sjukt att mr Hasslöv inte spelar i Hasslöv) stormade fram på vänsterkanten och skapade den bästa chansen i första perioden men Anton Hansson stod i vägen. 
 
Andra perioden inleddes med ett bättre YBK - spel. Tränare Karlsson skruvade en frispark som tippades till hörna och efter flera fina anfall på vänsterkanten där Figge Nicklasson figurerade så vaskades den ena chansen bättre än den andra fram. Dock utan resultat. Närmast kom Jimmy Ivarsson som efter ett lysande anfall fick helt öppet mål på en målvaktsretur. Förvisso blev herr Ivarsson i det närmaste mördad av en anstormande Skottorpsback men trots detta borde skottet letat sig in i maskorna. 
 
Mitt i perioden gjorde YBK sex byten och in kom matchens store lirare - Jonatan Gunnarsson. Gunnarsson som ifjol sporadiskt spelade har kapaciteten att bli YBK;s frälsare om han tar sig tid att skippa innebandyn ett tag. Så fort Gunnarsson kom in så svängde matchen över i Ysbys favör. Lagom småarrogant och irriterande demoliserade han med sin fruktansvärda snabbhet Skottorps backlinje. Gång på gång hamnade de gröna på efterkälken när Gunnarsson drog iväg och följaktligen var det också han som inledde målskyttet. 
 
Tredje perioden fortsatte i samma stil. Skottorp försökte flytta fram men straffades i stort sett varje gång som YBK vann boll och satte kontringsbollar mot Gunnarsson. Tvåan och trean var små mästerverk och säsongens första hattrick var ett faktum! 
 
Skottorp hade ett par skott som gick några decimeter över men i det stora hela var segern rättvis och klar. YBK;s mittfält hade det bättre passningsspelet och YBK;s backlinje kändes något säkrare än motståndets. Dessutom fanns ju Gunnarsson i gult och inte i grönt. Beröm till hela YBK;s lag. Olle ser bra ut i sin nya mittfältsroll. Kapten Ivarsson är löpstarkare än någonsin och den orutinerade backlinjen med nye Filip Svensson som mittback höll rent matchen igenom. Skottorps tränare Dock lovade att revanschen kommer i serien och det är väl ingen omöjlighet. Laget såg inte ofarligt ut och kryddat med några spelare som saknades idag så blir säkerligen matchen tuffare när poäng står på spel. 
 
Med kvarten kvar bytte jag ut mig själv (enligt Ivarsson minst sagt på tiden...). Vid sidan av var det kallt. Det snöade. Jag frös. Tårna kändes inte längre och frågan varför i helvete man som 35 - åring lämnar vacker hustru och underbara småbarn hemma för denhär skiten kändes motiverad. Mitt i dessa djupa tankar fick Lasse Hansson i YBK - till publikens förtjusning - ett stenhårt skott rakt på pungen. Han kved som kviga på slakt och bars ut och plötsligt kändes allt bättre (förlåt Lasse). Säkert är detta min sista säsong och därmed också min sista försäsong. Det gäller att njuta av de små glädjeämnena!     
 
YBK;s lag (4-4-2)
 
Anton Hansson
Kasper P, Filip S, Emil O, Figge N
Ahmed E, Tomas K, Jimmy I (c), Olle L
Filip N, Anton O
Avb; Tobias T, Jonatan G, Martin M, Lasse H, Shpetim H, Albin O
 
//P.
 
PS. Hjälp mig att fylla på med målskyttar. DS

Träningscupen

I helgen drar Sparbankens träningscup igång. Södra Hallands småklubbsallians ligger bakom cupen. Matcherna spelas 3*25 minuter.
 
Regler vid varningar och utvisningar är de som gäller vid en vanlig träningsmatch. Spelare som får rött kort (lindrig utvisning) får alltså ersättas av en annan spelare och får sedan spela nästa match. Alla grova utvisningar raporteras dock och då riskerar spelaren bli avstängd från all fotboll i ett antal matcher (minst en). Vid grov utvisning får inte spelaren heller ersättas under matchens gång. Inga nyheter alltså.
 
Observera att lagen tar med sig egna uppvärmningsbollar och att det lag som räknas som hemmalag står för matchbollar (funkar med uppvärmningsbollar).
 
Matcher lördag:
 
Laholms sparbanks träningscup:
 
Laholms FK-Ränneslövs GIF kl 13:00, Glänningepark
 
Kolla hemsidorna för respektive lags uppställning/trupp.
 
BK Walldia-L:a Tjärby IK kl 14:30, Glänningepark
 
Kolla hemsidorna för respektive lags uppställning/trupp.
 
Det jag kan raportera från LTIK-håll är att Emil Olsson fortsatt saknas i truppen pga semester. Det gör även starke mittbacken Henrik Nilsson och nyförvärvet Lucas Alsbjer. Nilssons kollega i mittförsvaret; Daniel Hellsten har varit sjuk i veckan men ska vara okej för spel mot BKW.
  
Skottorps IF-Ysby BK kl 16:00, Glänningepark
 
Under söndagen spelas även två dammatcher i samma cup.
 
Hela programmet hittar du här.
 
//P.

Resultat lördag

Träningsmatcher:
 
Varbergs BoIS U21-Laholms FK 2-1 (2-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj
 
IF Leikin-L:a Tjärby IK 2-0 (1-0)
 
Det blev förlust för LTIK i lagets första, tidiga, träningsmatch för året. En förlust som ändå lovade gott sett till insatsen.
 
I första halvlek var LTIK det bättre laget sett till skapade målchanser. Förhållandevis jämnt spelmässigt, där ändå ett överlag bollskickligt Leikin hade ett större innehav av kulan. Men då man försökte sätta upp tempot stoppades man ofta upp av LTIK, där samtliga spelare deltog i försvarsarbetet på ett förtjänstfullt sätt över hela banan. Positionsspelet fungerade förvånansvärt väl i bortalaget med tanke på tidpunkten på säsongen. Mycket berodde också på allas lojalitet och vilja att täcka upp för varandra.
 
LTIK skapade som skrivet mest. Vi minns Linus Jerkestens friläge, Oskar Hemhagens läge och tre stycken Olle Günther Hanssen-möjligheter, varav en på fispark. Det bästa dock ett halvvolleyläge centralt i utkanten av straffområdet.
 
IF Leikins tjatglade målvakt Andreas Enggren ofta med på noterna, kom ut och avvärjde och skar av innan LTIK fick fler klara möjligheter. Günther Hanssen skicklig i sin roll som bollmotagare. I anfallsväg låg LTIK:s store, lille lirare Oskar Hemhagen bakom det mesta med flera läckra aktioner och framspelningar.
 
Leikin gjorde mål på sin enda möjlighet i första. LTIK:are hann aldrig fram och sätta press, ett instick nådde fram till en fri Leikian i fart som säkert rullade bollen förbi Andrée Pettersson i LTIK:s kasse.
 
1-0 i paus knappast rättvist sett till skapade möjligheter. Sett till spelet var halvtidsresultatet dock okej. I paus gjorde LTIK sex byten.
 
I andra halvlek hade blått det svårare offensivt, Leikins bolinnehav ökade. Men LTIK fortsatte att försvara sig på ett fint sätt. Leikin tilläts inte komma till många klara målchanser och Pettersson i LTIK-målet hade en lugn eftermiddag.
 
Olycklig start på andra då en hörna kunde nickas i mål frå Leikins håll sedan LTIK inte lyckats få bort kulan i förstaläget.
 
I andra halvlek övertygade nye Lucs Alsbjer mest i LTIK. Pga sjukdom i veckan fick nyförvärvet nöja sig med en halvlek (den andra då). Alsbjer var hela tiden spelbar och gjorde bra saker med bollen varje gång den kom till honom. En debut som lovade mer.
 
Trots 2-0-förlusten en klart godkänd insats av LTIK där samtliga prisas för arbetsinsatsen. Till bäste LTIK:are utser undertecknad ytterbacken Tobias Ewertsson, vars form sedan föregående säong tycks vara konserverad. Mot Leikin fick vi också se en offensiv från Ewertssons sida som var sällsynt under fjolåret.
 
I LTIK spelade målvakt Pettersson och det starka mittbacksparet Daniel Hellsten/Henrik Nilsson 90 minuter. I övrigt bytades det runt friskt på många positioner.
 
Här läser du Leikins syn på matchen.
 
//P.

Träningsmatcher

I helgen drar träningsmatcherna så smått igång för ett par lag. Nästa helg börjar försäsongscupen.
 
Lördag:
 
Varbergs BoIS U21-Laholms FK kl 12:30, Övrevi
 
LFK börjar mot tufft motstånd. VBoIS andralag. Ett BoIS vars förstalag förra helgen besegrade HBK. LFK fokuserar på försvarsinsatsen och man kommer med ett mycket ungt lag. Endast David Pinot av de mer etablerade namnen kommer att vara med. Det säger sig självt att det kommer att bli tufft. Intressanta debuter i LFK gör Dennis Nilsson, Martin Andersson, Patrik Pavlovic och Simon Vedin.
 
IF Leikin-L:a Tjärby IK kl 13:00, Halmstad Arena
 
LTIK är som vanligt tidigt ute med träningsmatch mot motstånd från högre sammanhang. LTIK åker till Halmstad med en trupp på 19 man. Enkelt kan man skriva att de som tränat mest och bäst spelar. Bland namnen som saknas märks bl a Emil Olsson (semester), Håkan Karlsson (precis hemkommen från semester) och Patrik Åkesson (som ställer över sig själv till förmån för andra inledningsvis). Intressanta debuter i LTIK gör nyförvärven Olle Günther Hanssen, Lucas Alsbjer och Robin Nilsson. 
 
//P.

RSS 2.0