Träningsmatcher:

Lördag:

SIF-SBK 2-0 (1-0)
Mål SIF: Pontus Johansson, Simon Falk

SBK var det bättre laget i första halvlek och hade totalt sett mest boll. Borde gjort något mål mot slutet. Men Pontus Andersson i SIF:s kasse var mycket bra. SIF saknade flera spelare (fler etablerade än SBK) och låg rätt, spelade rakare och tog tillvara på sina målchanser. SBK släppte fram flera 16-åringar som gjorde bra ifrån sig.

Älmhults IF-LFK 0-1 (0-0)
Mål LFK: Hannes Persson

Jämn match där LFK växte efter paus och tog en välförtjänt seger. Försvarsspelet fungerade bra och anfallsspelet helt okej i andra halvlek.

Markaryds IF-K/HFF 2-4 (2-3)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Jonatan Jacobsson, Anton Karlsson, Johan Nilsson

Prestigeseger för K/HFF, som gjorde en bra match och har inlett försäsongen på ett övertygande vis. Markaryd är inte samma Markaryd som förr. Man spelar i division 4 (motsvarande division 5 i Halland) kommande säsong och börjar om med ett nytt och ungt lag.

BKW-Trönninge IF 7-2 (4-0)
Mål BKW: Besart Mazreku 2, Petter Gustafsson 2, Kenan Ramadani 2, Bujar Maxreku

BKW var fullständigt överlägset och siffrorna kunde blivit ännu större. Man balanserar dock på en skör lina med en elva som håller hög klass. Efter det finns inte mycket att ta av.

GIF/VIF-Kvibille BK 1-3 (0-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson

Bra match av GIF/VIF. Man var värda ett kryss mot välorganiserade KBK. GIF/VIF hade en mycket fin period i mitten av andra där man borde fått mer utdelning än den kvittering Charlie Boson dunkade upp i nättaket. Mot slutet gjorde KBK två snabba mål efter slarv i GIF/VIF.

GIF/VIF-Kvibille BK kl 13:20, Glänningepark

Övriga gäng håller vad jag kan se sportlovsfritt i gattet mellan Allianscup och DM-spel. Rätta mig om jag har fel.

PS. LFK:s och VBoIS framskjutna Allianscupmatch spelas tisdag kl 21 på Glänninge (ja, det är ont om tider på konstgräset). DS.

Allianscupen:

LTIK-YBK 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Mattias Johansson
Mål YBK: Självmål

Tidig morgon, vidrigt väder och svårspelad plan. Ingen välspelad match (de flesta av oss på och vid sidan om plan ville nog helst hem till bingen igen). Utan att på något sätt spela bra hade LTIK mest bollinnehav och flest målchanser. Segermarginalen borde blivit ett par bollar större. Framförallt sett till andra halvlek när YBK sjönk lägre och lägre mot nye, duktige Albin Westeson i kassen (senast IFK Hässleholms J-lag). Jag såg inte till några avbytare på YBK:s sida (tror jag. Eller var Snodden ombytt? Eller kanske Bosse?) så det var kanske inte så märkligt att YBK mattades av lite.

YBK:arna var dock lojala i försvarsarbetet och offrade sig hedervärt för märket på bröstet då flera LTIK-avslut blockades i straffområdet. Det tillsammans med LTIK:s oförmåga framför mål gjorde att siffrorna stannade vid 2-1. YBK kvitterade till 1-1 i mitten av andra. En hård hemåtpassning av en LTIK-försvarare studsade över i övrigt duktige Ahmad Jafaris fot på det för denna morgon mycket nyckfulla konstgräs som vållade båda lagen bekymmer i passningsspelet. Rättvisa skipades när Mattias Johansson tryckte in 2-1 till LTIK efter flipperspel i YBK:s straffområde. 1-0 när Simon Vedin placerade in bollen i första halvlek.

K/HFF-RGIF 10-1 (6-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Johan Nilsson 2, Eric Dahl 2, Samuel Markow, Daniel Johansson, Jonatan Jacobsson
Mål RGIF: Henrik Olsson

Ett chockerande resultat såklart. Vad har hänt med RGIF:s stabila defensiv? Tvåsiffrigt bakåt i två matcher. Mot ett starkt LFK när man hade ett manfall utan dess like var kanske inte så mycket att säga om, men nu...? RGIF i stort sett ordinarie mot ett K/HFF som man ifjol tog fyra poäng av. Båda lagen har förstärkt likvärdigt. Spelet ska stundtals ha varit jämnt, även om K/HFF såklart var bättre. RGIF bjöd på ofantligt mycket. Flera av målen kom till efter serveringar från RGIF:are. I paus sa Giffen-coach Uffe W klassiska "Kornhult/Hishult är som farligast när vi har bollen."

Jag hade nog funderat på att gå över till 4-4-2 om jag varit tränare i RGIF. Det känns naturligt med två centrala anfallare av Calle Genberg (inte med mot K/HFF) och Henrik Olssons klass. Bra kantspelare i Zett Wyke/Jack Wennström/Mats Lindström/Visar Demaj (kan spela framåt om någon av Genberg eller Olsson inte är disponibla). Bröderna Nilsson centalt på mitten. På så vis frigörs naturlige försvarsgeneralen Mattias Bengtsson (som iofs själv vill spela på mitten) till mittbacksplatsen bredvid Jens Strömberg.

K/HFF har inlett 2016 bra med tre raka segrar. Tappar LFK poäng mot VBoIS på söndag är det K/HFF som får chansen att försvara Allianscuptiteln i final mot GIF/VIF.

KIK-VBoIS 3-1 (2-0)
Mål KIK: Joel Åkesson 2, Gustav Karlsson
Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn

Rättvis KIK-seger mot ett ungt VBoIS. KIK lämnar Allianscupen med tre raka segrar. Trots det lär det dock endat bli en tredjeplats (beror på om LFK vinner mot VBoIS på söndag) i gruppen då K/HFF och LFK öst in mål.

GIF/VIF-Trönninge IF 6-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk 2, Leo Gustafsson, Robin Persson, Dennis Delerud, Mohamed Conteh (straff)

Ny klar seger för GIF/VIF som välförtjänt får spela final i Allianscupen mot antingen LFK eller K/HFF.

LFK-HIS 5-1 (1-0)
Mål LFK: Alfred Karlsson 2, Anton Gunnarsson, Anton Wennström, självmål
Mål HIS: Kalle Pålsson

Ny klar seger för ett LFK som luftade de spelare som hittills inte spelat så mycket (plus ett par etablerade) mot ett HIS som stod upp bra, främst i första halvlek. Besegrar LFK VBoIS på söndag i den uppskjutna matchen lagen emellan spelar man final mot GIF/VIF.

1-4 90' Sjöstrand

Klar seger för LFK, som dock släppte till en del kontringar där de inte blev så hårt straffade som de lär bli i division 2. Vejby spelar i division 3.

GIF/VIF-LTIK 7-2 (4-0)
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson 3, Charlie Boson, Alexander Nilsson, Jacob Björk, Michael Johansson
Mål LTIK: Emil Jönsson, Daniel Hellsten (straff)

Lördag 13/2 kl 11 LFK-Hittarps IK

Lördag 13/2 kl 14 Össjö IF-SIF (Hjärnarp)

Resultat söndag

YBK-GIF/VIF 0-3 (0-1)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Ardian Peci, Kewin Hansen

En match mellan två B-uppställningar. YBK har ett helt lag på resande fot. Bland dem många av de bärande spelarna. GIF/VIF spelade match mot Halmia Academy dagen innan (dubblade med en från start samt bänken). GIF/VIF var det bättre laget och 3-0 var i underkant.

Trönninge IF-LTIK 3-1 (1-1)
Mål LTIK: Daniel Hellsten

Trönninge gjorde 1-0 redan efter en minut och var det bättre laget i första halvlek. Trots att LTIK hade en boll i stolpen utöver målet var 1-1 i paus smickrande för rödblåtts del. LTIK:s mål av Daniel Hellsten, som fick en bra boll av Axel Rabe, tog sig runt på kanten och satte dit kulan.

LTIK gjorde åtta förändringar i elvan i paus (fem byten) och kunde ta över matchen med flera bra kombinationer framåt och stabilare försvarsspel. LTIK borde gjort något mål. Mot slutet tog TIF över matchen igen och sista fem gjorde man två mål efter försvarsmisstag i LTIK. Ahmad Jafari, annars bra i rödblåtts kasse, borde tagit en frispark och försvaret skänkte bort en boll som gav fri lejd mot mål för TIF:are fram till 3-1.

Resultat lördag

LFK-RGIF 10-0 (2-0)
Mål LFK: Rasmus Liedman 3, Marcus Nilsson 3, Fredrik Johnsson 2, Jesper Wennström, Hannes Persson

Dubbel otur för RGIF. Mängder med spelare borta pga sjukdomar, skador, resor, dop osv. Det är så det är när vi är i början på februari. LFK kommer med alla tillgängliga i A-truppen - 17 spelsugna, vältränade spelare som ska konkurrera om en plats i division 2. RGIF skrapade ihop 13 gubbar. Några som spelade frekvent i A-laget ifjol, andra i B, lite ungdomar och ett par nyförvärv.

I första halvlek kunde man stå emot hyggligt. Andra halvlek blev en pina för Giffens del och som helhet gav matchen nada för båda gängen. LFK kunde lika gärna tränat. För RGIF:s hopplock var det bara förnedrande. Men matchen säger absolut ingenting om fortsättningen. Varken för LFK:s eller RGIF:s del.

K/HFF-VBoIS 2-0 (0-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2

Typisk förstamatch. Båda lagen kan så klart betydligt mer. K/HFF med mest boll. Mycket trillande på egen planhalva dock. VBoIS stod upp bra defensivt och konditionsmässigt men hade inte mycket framåt. Junefalks mål i andra halvlek efter ett misstag från BoIS och efter en fin individuell prestation.

KIK-HIS 5-2 (3-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2 (1 str), Joel Åkesson, Leo Axelsson, Emanuel Hultberg
Mål HIS: Niklas Hallgren, Mikael Alm

HIS inledde bäst och tog ledningen på hörna när Niklas Hallgren höll sig framme med huvudet. KIK kvitterade via en läcker lobb från Joel Åkesson. KIK tog över och behöll taktpinnen matchen ut. 2-1 genom Leo Axelsson och 3-1 genom Jonathan Petersson på frispark, som Jonathan Pihl i HIS-kassen hade men inte kunde hålla i vätan. 4-1 genom Emanuel Hultberg i andra och sedan 5-1 på straff genom Petersson.

Spelande HIS-tränare Mikael Alm snyggade till siffrorna till 2-5 mot slutet. Även det efter hörna. Positivt för HIS del att man lyckats bryta förbannelsen kring hörnorna från förra försäsongen då det var målgaranti på i stort sett varenda hörna man fick mot sig. Nu gör man tydligen mål framåt på samma sätt istället. I övrigt trevlig säsongsstart för KIK:s del.

IS Halmia Academy-GIF/VIF 0-3 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Leo Gustafsson

Stark GIF/VIF-seger mot ett Halmia Academy som förra helgen besegrade GIF/VIF:s blivande seriemotståndare Andersbergs IK med just 3-0. ISH, som går uppflyttning även i år, hade mest boll i matchen. Men GIF/VIF var täta bakåt och släppte till få lägen för de unga Halmianerna. GIF/VIF:s mål på hörna och efter två kontringar. I ISH stod såväl Johan Sjögren (förra säsongen i GIF/VIF) och Andrée Pettersson (LTIK) för bra insatser. Pettersson var lagkapten i andra halvlek.