Inför helgen

Lördag:

Trean:

Fjärås IF-LFK kl 14:00, Ögärdets IP

LFK behöver en poäng för att säkra kontraktet, blir det stryk och resultaten inte går LFK:s väg kan det bli kvalspel. Vore mycket olustigt för LFK, som länge var med och tampades om tredjeplatsen. Fjärås slåss även de för kontraktet. Just nu är de på kvalplats. En seger gör att man kanske undviker den. LFK spelade 1-1 mot Stafsinge i förra omgången, en match man borde vunnit sett till matchbild och skapade chanser. Fjärås förlorade med 4-1 mot serieledande Eskilsminne. Anmärkningsvärt i övrigt är att det blir en ren och helt avgörande seriefinal mellan Eskilsminne och IFK Hässleholm i sista omgången. Lagen har varit outstanding i trean i år. Eskil har ett poängs förspräng, men IFK favör av hemmaplan. Mötet i Laholm mellan LFK och Fjärås slutade med knapp LFK-seger, 2-1.

Sexan:

YBK-VBoIS kl 13:30, Munkavallen

Sista omgångens enda derby. YBK har ryckt upp sig på slutet och plockat poäng. Nu senast blev det dock stryk mot Örnia. VBoIS har gjort en bra höst, men blir som bäst sexa om resultaten går lagets väg. Vårsäsongen var för svag för en bättre placering. Vårmötet vann BoIS bekvämt med 4-0 efter samtliga fyra mål från Robin Leandersson.

K/HFF-IS Örnia kl 13:30, Kornhults IP

K/HFF är redan klara som seriesegrare, men man vill säkert avsluta snyggt också. Laget har bara en förlust på planen i år (mot Haverdal borta, GIF/VIF fick ju dock tre poäng i efterhand för ett par omgångar sedan) och så vill man säkert att det ska förbli. Örnia hemma bör man klara av. Nu senast vann K/HFF mot SBK med 2-0 i en jämn match. ISÖ vann mot YBK med 6-3. Vårmötet mellan ISÖ och K/HFF slutade 0-3.

HIS-Haverdals IF kl 13:30, Hasslövs IP

Småintressant match kring fjärdeplatsen. Vinner Haverdal går de om HIS på bättre målskillnad. HIS är i bra form och slog tvåan GIF/VIF med 2-1 i förra omgången. Haverdal förlorade mot trean Kurdiska med 2-1. HIS har revansch att utkräva. 8-3 mot Haverdal sist var ingen höjdare.

FF Serbiska-GIF/VIF kl 13:30, Halmstad Arena

GIF/VIF klara som tvåa i serien. Serbiska blir fyra vid vinst om HIS samtidigt förlorar. GIF/VIF förlorade mot HIS i förra omgången. Serbiska föll mot VBoIS med 3-1. Vårmötet vann GIF/VIF enkelt med 4-1.

Kurdiska IF-SIF kl 13:30, Halmstad Arena

SIF har gjort en mycket svag höst. Nu senast blev det förlust mot nästjumbon Sperlingsholm med 5-3. Det är redan klart att SIF slutar tia i tabellen. Kurdiska blir trea. Nu mot slutet har man dock darrat lite, även om det blev en stark bortaseger mot Haverdal i förra omgången. SIF förlorade vårmötet mot Kurdiska med 4-2.

Sperlingsholms IF-SBK kl 13:30, Sperlingsholms IP

SBK hotade K/HFF och GIF/VIF i toppen i våras, det har man inte klarat av nu i höst. Som bäst kan det bli en femteplats. Sperling klara som elva. SBK förlorade en jämn match mot K/HFF med 2-0 i förra omgången. Sperling vände underläge och vann med 5-3 mot Sperling. Mötet i Skogaby slutade 3-0. 

Söndag:

Fyran:

RGIF-Torup/Rydö IF kl 13:00, Björkvallen

En av helgens intressantaste matcher. Här gäller det verkligen något. RGIF har det i egna händer, vid vinst säkrar man kontraktet. Vid poängtapp får man hoppas att även Särö och/eller Centern tappar poäng mot Harplinge respektive Galtabäck. Centern lär slå jumbon Galtabäck medan Särö kan få svårare mot tabelltrean Harplinge som vill hålla undan från Leikin. RGIF spelade 2-2 mot Rinia i förra omgången. Torup/Rydö, som just nu ligger åtta (tabellplaceringen ovan RGIF), spelade 4-4 mot Harplinge i förra omgången. Vårmötet i Rydöbruk slutade 2-1.

Femman:

BKW-Simlångsdalens IF kl 13:00, Wallevi

BKW spelar för att bräcka fjolårets fjärdeplats. Man blir trea om man vinner och Lidhult samtidigt tappar poäng. Simlångsdalen spelar för att helt säkra kontraktet (ifjol rök fyra lag från femman). Förlorar man mot BKW samtidigt som KIK vinner riskerar man nedflyttning om det skulle vilja sig illa. BKW slog LTIK i förra omgången, Simlångsdalen förlorade mot Andersberg med 4-1. Simlångsdalen-BKW slutade 3-1 i våras.

Trönninge IF-KIK kl 13:00, Tuvasvallen

KIK spelar för kontraktet och man behöver en pinne för att klara det. KIK har gjort en bra höst efter en sämre vår. Nu senast vände man starkt mot Lidhult och vann med 4-2. Sedan fick man hjälp från Vapnö, som använde sig av otillåten spelare i förra omgångens vinstmatch och vilka man därför gick om. Trönninge vann mot Unnaryd med 3-1. TIF har faktiskt chans på tredjeplatsen. Men då måste lagen framför tappa poäng samtidigt som man själva vinner stort mot KIK.

Lidhults GoIF-LTIK kl 13:00, Lomövallen

Femman är rekordjämn. Unnaryd, Trönninge, LTIK, BKW och Lidhult kan samtliga bli trea till sjua med en omgång kvar. Nu senast förlorade LTIK mot BKW. Intressant är att BKW vunnit båda derbyna mot LTIK, men förlorat båda mot KIK, medan LTIK i sin tur vunnit båda mot KIK. Många är de Laholmsspelare som gjort sina A-lagsdebuter på avlägsna platser som Unnaryd och just Lidhult. Så blir det också under söndagen då LTIK har tre avstängningar, tre skador, två bortresta och en sjuk spelare som normalt sett tillhör A-lagstruppen. Det blir ett ungt och spännande lag som LTIK skickar iväg till skogen. Dessutom gör rutinerade Ola Nilsson årsdebut i startelvan så här i sista matchen. Lidhult förlorade mot KIK i förra omgången. LTIK-Lidhult slutade 3-0. LTIK kan inte bli bättre än ifjol då man slutade trea, som bäst tangeras alltså positionen. 

//P.

PS. Läs mer om förutsättningarna i sista omgången här. DS.

KIK får oväntad hjälp

Vapnö kommer med största sannolikhet att bli av med tre poäng då man använt sig av en spelare som egentligen var avstängd efter tre gula i segermatchen (3-1) mot Gullbrandstorp. Ett fruktansvärt misstag av Vapnö. Nu halkar laget ned under strecket i division fem-tabellen och KIK hamnar två poäng före och har desutom betydligt bättre målskillnad. Nu räcker det troligen med oavgjort för KIK mot Trönninge i sista matchen. Tidigare såg det mörkt ut då Vapnö möter Sennan i sista omgången (tre ganska givna poäng). I KIK tror man inte ögonen, men man kanske börjar göra det på "han där uppe". Tro alltså. Jag lider med Vapnö. Varningarna är ett gissel så här mot slutet av säsongen och fogisfunktionen som ska markera att spelaren är avstängd fungerar inte. Det är bara att dubbelkolla och att dubbelkolla. Har själv haft lite ångest ett par gånger i år och gått in och räknat om varningarna i HFF:s system för både A- och B-lag för att vara på den säkra sidan. Ett misstag som Vapnös unnas ingen och ska egentligen inte få hända. Tänk om ditt lag hade åkt ut på det sättet. Usch!

//P. 

PS. Beslut i frågan är inte taget. Men att något annat än 3-0 till GAIS beslutas är högst orimligt. DS.

Resultat söndag

Femman:

KIK-Lidhult 4-2 (0-2)
Mål KIK: Joel Åkesson 2, Simon Andersson, Simon Silvandersson

KIK fortsätter att imponera nu i höst. Denna gång genom en fin vändning mot Lidhult. Underläge 0-2 i paus förvandlades i andra till seger 4-2. Nu krävs vinst i sista omgången mot Trönninge samtidigt som Sennan plockar poäng av Vapnö för att kontraktet ska räddas.

Sexan:

GIF/VIF-HIS 1-2 (0-1)
Mål GIF/VIF: Armin Darban
Mål HIS: Fredrik Gustavsson 2

HIS ledde rättvist i paus. Ledningen borde varit större än 1-0. I andra höjde sig GIF/VIF och hade bl a ett skott i stolpen innan HIS vackert kunde kontra in 2-0 genom Fredrik Gustavsson. GIF/VIF hann med en ribbträff innan man reducerade. Sista 20 blev en ren kamp, där de tydliga målchanserna lös med sin frånvaro. Som helhet välförtjänt HIS-vinst.

Passar på att gratulera K/HFF till seriesegern!

SIF-Sperlingsholm 3-5 (3-1)
Mål SIF: Pontus Johansson 2, Martin Fasth

Riktigt bra första av SIF, otroligt dålig andra.

Örnia-YBK 6-3 (3-2)
Mål YBK: Simon Axelsson, Anton Olsen, Kalle Karlsson

Tomas Karlsson:

Storförlust mot Örnia! 

Matchen på Alevallen skulle innebära goda chanser till tre poäng för pånyttfödda YBK. Dock fanns det mörka moln på himlen. Förutom tränare Karlsson avstängd så saknades mittfältsduon Nisse Carlsson och Tobbe Johansson. Dessutom var lagkapten Henriksen borta och Emil Olesen upptagen med annat. Matchen inleddes i högt tempo och det var Örnia som skruvade upp det. Följdaktligen kom ettan fullt logiskt efter bara 7 minuters spel. Därefter fortsatte Örnia att skåpa ut ett desorienterat YBK. Plötsligt vände allt. Simon Axelsson knorrade på Beckhammaner in kvitteringen och därefter drogs ytterligare ett magiskt anfall upp. Flera kortpassningar innan Ibbe lobbade in bollen till Anton Olesen som på volley stänkte dit ledningen. En nytillkommen åskådare hade kunnat missta YBK för ett lag i division tre. Hade åskådaren däremot stannat kvar ett tag till så hade han förmodligen bytt åsikt. Efter ledningsmålet tappar nämligen YBK allt och det hela börjar med att en Örniaspelare blir utvisad. Ibbe startar ett litet tjafs och är sedan rutinerad nog (eller feg, Örniakillen var rätt biffig) att gå därifrån. Örniakillen får tokspel och jagar Ibbe och domare. Efter det röda kortet fortsätter han sedan och får motas iväg av lagkamrater. Efter detta var Ibbe en högerytter med texten WANTED på tröjan och Örnia gjorde allt för att klippa honom. 

Hur som helst. Det röda kortet tände hemmalaget som efter detta fullständigt kör över YBK. Det står 3-2 i paus och trots en taktisk justering och några hårda ord i paus så blir det inte mycket bättre i andra halvlek. Örnia spelar runt bollen och YBK försöker jaga. Dock lyser orutinen och framförallt okoncentrationen igenom. Vid ställningen 5--2 vaknar bortalaget till och skapar massor med mållägen men kvaliteten på avsluten håller ej klassen.

Sammanfattat kan det sägas att matchen på Alevallen var sådan att man mår bäst om man aldrig tänker på den igen. Tempot var obefintligt (en Örniaspelare vrålade t.ex. till sin lagkompis; "du har ju för fan inte sprungit en meter på hela matchen" och han hade rätt...), passningsspelet från YBK betydligt sämre än tidigare. Det brukar sägas att fotboll är en sport som skall spelas med passion och känslor. I så fall var matchen mellan YBK och Örnia som ett segdraget slut på en dålig relation. Tråkig och alldeles för lång...

För oss i YBK är det bara att ta nya tag och visa publiken och Våxtorp att Örniamatchen bara var ett tillfälligt fall tillbaka! 


//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Stafsinge 1-1 (0-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson

Det blev en viktig pinne för LFK mot Stafsinge sedan Jonatan Jacobsson kvitterat Stafsinges ledning från den första minuten i den 70:e. Poängen kan ha säkrat kontraktet lite beroende på hur övriga resultat blir.

Fyran:

Rinia-RGIF, 2-2 (1-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2

Viktig pinne för ett väl kämpande RGIF, nu kan man med spänning se fram emot söndagens möte mellan Särö och Galtabäck.

Femman:

LTIK-BKW 4-8 (1-3)
Mål LTIK: Johan Gustafsson 3, Fredrik Wersch
Mål BKW: Manfred Walldén 3, Robert Andersson 2, Nderim Peci 2, Arton Ajvaci

Sanslös match. Jag brukar inte anteckna (självklart gör jag det om jag skriver för tidningen, men inte när jag gör det för bloggen). Denna gången är det dock omöjligt att komma ihåg allt i en händelserik match med 12 mål, åtta varningar, ett rött och massor med målchanser åt båda håll. Ändå, "kortfattat", min syn på matchen: LTIK började förtroendeingivande med bra spel både defensivt och offensivt. Bra passningsspel, god rörelse, många vunna både första- och andrabollar. Första 30 var de bästa på ett tag. LTIK har haft en svacka när det gäller spelet under hösten. Ändå var det BKW som tog ledningen och det redan i den tredje minuten. Manfred Walldén vände bort sin bevakare väl lätt, även om Walldén gör det bra, avslutet är av högsta klass och otagbart för Jonas Nilsson i LTIK:s kasse. BKW kunde även göra 2-0. LTIK tappar helt onödigt boll på mitten och sedan hänger inte försvaret med. Robert Andersson är den som sätter dit tvåan i den 19:e minuten. BKW:s trea kommer efter en klassisk indianare från en LTIK-försvarare. BKW tackar och tar emot genom Manfred Walldén, 3-0.

LTIK är oerhört gentila i försvaret samtidigt som man fortsätter att bränna mängder med chanser framåt, precis som i så många andra matcher nu i höst. Det positiva var den här gången att man spelade bra fotboll. BKW väldigt effektiva. Man agerade som ett KIK i slag då man var som bäst för ett par år sedan med jättefina omställningar på snabba och vassa spelare. Johan Gustafsson tog tillbaka LTIK i matchen (rent resultatmässigt) via frispark i den 33:e minuten,1-3. Det resultatet stod sig till paus. Efter halvtid gjorde BKW omedelbart 4-1. LTIK-försvaret agerar passivt, men inbytte Nderim Peci gör det bra när han serverar Manfred Walldén som gör sitt tredje och BKW:s fjärde. Ridå ner LTIK! Tungt, tungt mål att få emot sig så tidigt. Nderim Peci gör själv BKW:s femma på en sanslöst vacker nick i farten på ett fint inlägg från höger. LTIK reducerade till 2-5 genom Johan Gustafsson innan Peci gjorde sitt andra mål fram till 6-2 då han retfullt enkelt slår bollen i nät från kanten. Ett mål LTIK:s målvakt får ta på sig, även om det är troligt att det blivit farligt ändå då BKW var två mot en i boxen.

Nu slappande BKW:s försvar av och de offensiva spelarna ville alla fram för att få nätkänning. Det utnyttjade LTIK, Fredrik Wersch kunde göra 3-6 och Johan Gustafsson 4-6 på en vacker frispark. Match igen! LTIK gick ner på tre backar för att etablera tryck. Det var dock BKW som skulle göra ytterligare mål. 7-4 gjorde Arton Ajvaci framspelad av Johan Green (solklar offside enligt mig då Green slår bollen framåt till en löpande Ajvaci nedanför sig). BKW avslutade med att göra lördagseftermiddagens 12:e mål. Emil Gustafsson frispark i ribban, Robert Andersson var snabbast på returen och kunde enkelt stöta bollen i mål. Vid frisparkssituationen blev LTIK:s Mattias Olofsson korrekt målchansutvisad. Odiskutabel BKW-seger blev det till slut och en rättvis sådan. Bortalaget utnyttjade skickligt LTIK:s misstag i första halvlek och var sedan det bättre laget i andra.

Att det höll på att bli match igen vid 4-6 berodde mest på nonchalans från BKW:s sida. LTIK måste göra fler mål på sina chanser (då gör man ändå fyra mot BKW [två frisparkar]). Dessutom görs det för mycket misstag, för mycket enkla misstag, bakåt. Första halvtimmen var som skrivet riktigt bra, men man kan naturligtvis spela hur bra som helst om man inte sätter chanserna och är så givmilda bakåt. Trots allt var det flera spelare som stod för fina insatser i LTIK. Oscar Gustafsson var mycket lyckad som högerbreddare, Hisham Gassim var duktig på mitten den timmen han spelade, Johan Gustafsson har en sanslös fot och tillför en extra dimension med sitt spel. Dessutom positiva inhopp av Ola Nilson, Casper Larsson och framförallt Tobias Ewertsson. I BKW glänste tremålsskytten Manfred Walldén och inhoppande tvåmålsskytten Nderim Peci klarast.

Sexan:

SBK-K/HFF 0-2 (0-1)
Mål K/HFF: Mikael Alm, Fredrik Junefalk

SBK bra med i första, man kunde mycket väl gjort ett par mål. I andra tog K/HFF över och segern kunde till slut blivit större.

VBoIS-Serbiska 3-1 (3-1)
Mål: Jacob Eriksson, Anders Gustafsson, Jim Leandersson

Jim Leandersson:

Inget snack om saken idag, trots att vi hamnade i 0-1 underläge efter slarv på hörna. Chansen som målet kom till på och en frispark var i stort sett de enda chanserna Serbiska hade i matchen. 1-1 gjorde Jakob efter inspel från kanten som han bara kunde stöta i mål. 2-1 var riktigt snyggt, Jim Bengtsson vinner boll på mitten, slår en väl avvägd pass till Lilja som går ner mot kanten. Samtidigt tar Slangen en lång löpning från mittplan och får bollen perfekt serverad av Lilja mellan deras två backar. Distinkt avslut som var helt otagbart för målvakten. 3-1 gjorde Jim på skott från långt håll, undrar om jag lyckas göra fler såna strutar under min karriär... Vi ägde jättemkt boll i bägge halvlekarna, skillnaden halvlekarna emellan var att vi föll in i deras tempo i andra och skapade därför inte så många heta chanser. Serbiska försökte emellanåt att hota oss men var väldigt uddlösa framåt utan Göran Medjed. Med kvarten kvar fick dem dessutom en man utvisad. Vår första halvlek var definitivt bland de bästa i år, synd bara att vi tappar tempo i andra.

//P. 

PS. Nu tänkte jag fylla år lite... DS.

Inför helgen

Lördag:

Trean:

LFK-Stafsinge IF kl 15:00, Glänninge Park (konstgräset)

LFK har inte säkrat kontraktet och det kommer inte at bli helt enkelt att göra det. Även om jag tror att LFK kommer att klara sig kvar i trean på ett eller annat vis (det krävs troligen bara någon pinne till). Man har kvar att möta Stafsinge och Fjärås. Två lag som slåss för sin existens i trean. Det blir dessutom två Hallandsderbyn. Först ut är hemmatch mot Stafsinge. De överraskade i förra omgången genom att besegra serieledande Eskilsminne med 2-1. Därigenom hjälpte Stafsinge tvåan IFK Häsleholm närmre förstaplatsen (nu bara en pinne bakom Eskil). LFK borde vara revanschsugna eter fadäsen i Markaryd, där 3-0 ledning förbyttes till förlust 5-4. Matchen i Stafsinge slutade 1-1.

Fyran:

Rinia IF-RGIF kl 13:00, Falkenbergs IP

Rinia ligger precis i mitten av tabellen. I förra omgången hade man inga problem att besegra ett annat mittenlag, Lilla Träslöv med 5-1. RGIF vann mot Norvalla med 4-2. RGIF måste nästan ha poäng i den här matchen. Förlorar man blir det knepigt eftersom att Särö, som ligger under strecket, med tre poäng mindre men med tio måls bättre målskillnad möter jumbon Galtabäck i den här omgången. Det kan innebära att seger mot svårspelade Torup/Rydö inte räcker i den sista omgången om Särö då samtidigt slår ett Harplinge som visat dålig form mot slutet. En pinne mot Rinia för RGIF vore ytterst värdefull. Tre pinnar skulle naturligtvis vara ännu bättre. Vårmötet slutade 4-3 till Giffen.

Femman:

LTIK-BKW kl 14:00, L:a Tjärby IP

Säsongens sista Laholmsderby i femman. Båda lagen har endast äran att spela för, det är för långt upp till de två främsta lagen. Det innebär att LTIK för första gången sedan 2002 inte har något att spela för med två omgångar kvar. LTIK har varit inblandade i topp- och bottenstrider vart år sedan dess. För ett svagt hjärta som mitt känns det inte helt fel, även om det så klart förgyller med spänning. För första gången i höst är LTIK lite åderlåtet. Två, tre spelare är rätt normalt att vara utan vid den här tiden på säsongen. Nu saknar LTIK fem spelare som varit mer eller mindre ordinarie under säsongen. Sedan tidigare matcher saknas Miridon Berisha och Patrik Åkesson pga skador. Nu är även försvarsgeneralen Conny Strömberg och lagkapteten Emil Olsson bortresta samt mittfältsnavet Jacob Björk avstängd. Samtidigt som det känns tråkigt att alla spelare inte finns tillgängliga så känns det helt rätt att spelare som nött en del bänk nu får chansen så här på slutet. BKW har faktiskt samtliga spelare tillgängliga. Det innebär bl a att starka kort som Nderim Peci och Marcus Kjellsson inte får plats i truppen mot LTIK (förmodligen pga dålig träningsnärvaro). I förra omgången förlorade LTIK mot Gullbrandstorp med 1-0 medan BKW förlorade mot Andersberg med 2-0. Med tanke på att BKW vann matchen mot LTIK på Wallevi med klara 4-1 blir man favoriter även nu, trots att LTIK har favör av hemmaplan.

Sexan:

SBK-K/HFF kl 13:00, Skogaby IP

K/HFF har säkrat plats i femman, nu vill man även säkra seriesegen, som inte blir självklar om GIF/VIF får tre pinnar från mötet lagen emellan (något som avgörs under fredagen). Undrar hur väl K/HFF har hämtat sig sedan lördagen efter all uppståndelse? SBK har gjort en mycket svag höst. Tredjeplatsen man länge hade i våras är som bortblåst. Nu senast förlorade man mot Haverdal med 4-0. Även om resultatet inte speglade matchen var det inte bra. Vårmötet mellan K/HFF och SBK slutade med 1-0-seger för skogslaget. Man kom undan med blotta förskräckelsen. 

VBoIS-FF Serbiska kl 13:00, Våxtorps IP

VBoIS hade inga problem att besegra Sperlingsholm i förra omgången. Serbiska kommer från förlust mot HIS. Vårmötet mellan Serbiska och BoIS slutade 4-2 till Serbiska.

Söndag:

Femman:

KIK-Lidhults GoIF kl 14:00, Lagavallen

KIK fortsätter att kämpa för kontraktet. Troligen krävs vinst i de två avslutande omgångarna för att det ska gå vägen. Man måste om Vapnö, som har bottenlagen Gullbrandstorp och Sennan kvar. GAIS kan slå Vapnö, mot Sennan vinner dock Vapnö garanterat. Det krävs att KIK slår Lidhult och Trönninge i de två avslutande omgångarna samtidigt som Vapnö tappar poäng i någon, eller båda matcherna. KIK har hyggliga möjligheter att göra sitt och vinna, mot till att börja med Lidhult. KIK har god höstform och slog Vapnö med 4-0 i förra omgången. 

Sexan:

GIF/VIF-HIS kl 13:00, Veinge IP

Vid vinst säkrar GIF/VIF platsen i femman till nästa år. Något man redan gjort inför matchen om man döms som segrare i mötet med K/HFF (avgörs under fredagen). Det lär bli en tuff match för GIF/VIF. HIS har visat god form på slutet och nu senast besegrades Serbiska med 3-2. Vårmötet var jobbigt för GIF/VIF, som ändå kom undan med en 1-0-seger.

IS Örnia-YBK kl 13:00, Alevallen

YBK fick sin första trepoängare på över två säsonger i veckan då det blev klart att Serbiska andvänt sig av en avstängd spelare i mötet lagen emellan. 3-0 till YBK alltså. Poängen strilar in nu, två poäng på de två senaste matcherna dessutom. 3-3 mot Sperling och imponerande 2-2 mot Kurdiska. Ska YBK kunna ge även Örnia en match? I förra omgången vann ISÖ med 3-2 mot SIF. ISÖ vann mötet i Ysby med 2-1 sedan man avgjort i slutminuterna.

SIF-Sperlingsholms IF kl 13:00, Gröningen

Bottenmöte i sexan. Nästjumbon mot det tredjesista laget. SIF kommer från förlust mot Örnia, Sperling från förlust mot VBoIS. Vårmötet vann Sperling med 4-2.

//P.

Resultat söndag

Fyran:

RGIF-Norvalla 4-2 (2-1)
Mål RGIF: Dino Karupovic 2, Daniel Hellsten, Henrik Olsson

Mycket viktig seger för RGIF. Som nu har hyggliga möjligheter att rädda kontraktet. RGIF var i förarsätet under hela matchen och redan efter tio minuter hade man ledningen med 2-0 efter två mål från comebackande Dino Karupvic. Norvallas reducering nummer ett kom efter 16 minuter. 2-1 stod sig till paus. I andra utökade Daniel Hellsten till 3-1 i den 75:e. Skottet styrdes i mål och ställde Norvallas målvakt. Henrik Olsson avgjorde med sitt 4-1-mål sju minuter senare. Norvalla tröstmålade till 2-4 i den 86:e. Fler mål blev det inte.

Femman:

Gullbrandstorp-LTIK 1-0 (0-0)

Trist förlust för LTIK. Första halvlek blev mållös men gick på poäng till GAIS, som hade ett par farligheter, som dock inte resulterade. LTIK:s bästa möjligheter hade Henrik Olsson, som testade ett oväntat skott som GAIS målvakt Daniel Lindell styrde i stolpen i vätan. Dessutom sköt Simon Vedin utanför i bra läge. Andra halvlek borde inte LTIK förlorat. Jonas Nilsson tvingades dock till en bra räddning efter ca timmen spelad, i övrigt var det LTIK som hade de bästa möjligheterna. Lindell i GAIS-målet blev lite av en hemmahjälte då han stod för tre fina räddningar. Den första efter ett bra genombrott från Emil Olsson, den andra på en straff från Mattias Olofsson och den tredje (och bästa) på en frispark från Jacob Björk.

Utöver de tre chanserna hade även Emil Olsson en nick i stolpen efter inlägg från Casper Larsson. GAIS gjorde 1-0 med cirka kvarten kvar. Mats Rosengren tofflade iväg bollen, som likt en badrumstvål for ur Jonas Nilssons grepp. Normalt sett en enkel räddning, men icke i vätan. GAIS lyckades med vissa besvär hålla undan, trots ett tröttkört lag. All heder till GAIS, som inte agerade som ett lag som givit upp trots det prekära läge laget befinner sig i.

LTIK borde naturligtvis inte förlorat matchen, men man hade i ärlighetens namn ingen större eftermiddag i Gullbrandstorp. Det var mer kamp än skönspel på Gullevis ihoplappade matta denna söndag. Bäst i LTIK var mittbacksparet Conny Strömberg och Håkan Karlsson plus innermittfältaren Jacob Björk, som alltid sliter och ligger i. Tyvärr får LTIK nu klara sig utan sin mittfältsmotor i nästa omgång i derbyt mot BKW då Björk drog på sig sin tredje och säsongens sjätte gula kort (det ingår liksom i jobbet at plocka de där korten när man har den spelstilen).

Sexan:

HIS-Serbiska 3-2 (2-1)
Mål HIS: Emil Hermansson 2, Fredrik Gustavsson

Fjärdeplacerade Serbiska utan sina anfallsess Slavica Stijepic och Göran Medjed (båda var med mot Kurdiska) klarade inte att rå på HIS som ledde med både 2-0 och 3-1 och altså var i förarsätet under hela matchen.

SBK-Haverdal 0-4 (0-3)

Det blev lika lätt som sist för Haverdal, som nu har 8-0 på SBK över två matcher. Grunden till Haverdals seger lades i första halvlek. 3-0 i paus.

Sperlingsholm-VBoIS 0-3 (0-1)
Mål VBoIS: Robin Leandersson, Anders Gustafsson, Oscar Andersson

Vi tog ledningen ganska tidigt i matchen genom Robin Leandersson. Han blev snyggt assisterad av Jakob Eriksson. Sedan är det halvchanser på båda håll och spelet höll ingen högre klass på det vattensjuka underlaget. Efter 35 min tvingas vi byta målvakt sedan Jonas brutit näsan, Erik Lindberg fick för andra matchen i rad dra på sig vantarna. I andra fick vi till mer organiserat spel på marken via vårt innermittfält. Extra beröm till Filip Eriksson i andra halvlek, han ville ständigt ha boll och pratade och dirigerade offensivt. 2-0 gjorde Slangen på akrobatiskt vis med en "halvbissa" som gick ribba in, snyggt! Spiken i kistan kom med 10 minuter kvar efter att Jakob läckert serverat Oscar Andersson som bara kunde stöta bollen i mål. Extra beröm ska även Lindberg ha för stabilt målvaktsspel.

Texten skriven av BoIS coach Jim Leandersson.

//P.

PS. Läs Tomas Karlssons fantastiska referat från YBK:s skräll i Halmstad nedan under inlägget kring Kurdiska-YBK. DS.

Resultat lördag

Trean:

Markaryd-LFK 5-4 (1-3)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson 2, Andreas Martinsson, Perparim Beqaj

LFK gjorde en mycket bra första halvtimme och hade efter den ledningen med 3-0. MIF fick in 1-3 från ingenstans minuter efter LFK:s trea. LFK:s målvakt Peter Björnsson försökte boxa med en hand men misslyckades, det var upprinnelsen till målet. Ändå fortsatte Björnsson att boxa med en näve även efter det. Obegripligt! Sista kvarten i första blev det mycket Hawaii-spel. Planens gigant första 45 var Jonatan Jacobssson, med bl a två mål. 1-0 på djupet, assisterad av Andreas Martinsson, 2-0, Martinssonfrispark i mål och 3-0 på djupet igen av Jonte, nu efter nickskarv från Davit Pinot. Jonte briljant i "Besartrollen". I andra föll LFK ihop som ett korthus, trots chanser att punktera matchen i inledningen (stolpträff av Andreas Martinsson bl a). Man valde alltså att inte slå vakt om ledningen, för att gå på kontring. Man ville fram och avgöra med ett fjärde mål. Det renderade i fortsatt öppet spel där båda lagen skapade chanser, bl a tvingades Björnsson till en klassräddning och ett avslut räddades av Kristian Åkesson på mållinjen.

I minut 75 och 78 tappade LFK markeringen två gånger om efter inlägg, som kunde nickas i mål. I den 83:e tog MIF också ledningen efter ett närskott och i den 86:e kunde MIF även avgöra matchen med 5-3 sedan Björnsson varit ute och rest. (Lyste matcovanan igenom? Björnsson varvade suveräna ingripanden med mindre bra. Jämnheten gynnas nog inte av oregelbundet matchande. Björnsson är ju en mycket bra målvakt i grunden). LFK hade alltså släppt in fyra mål på dryga tio minuter. Katastrof! Självförtroendet var i botten efter MIF:s reducering. Att LFK tvingades byta ut de två viktiga centrala pjäserna Kristian Åkesson och Petter Gustafsson pga skador påverkade naturligtvis. Inget tacksamt läge att komma in för ersättarna. I minut 91 reducerade Perparim Beqaj sedan han blivit fri efter en kontring. Han rullade säkert kulan i nät och firade med "flygplanet", istället för att direkt hämta bollen... Talangens ålder gör att han är förlåten. Strax innan hade LFK haft en bra möjlighet. Den förstördes dock av domaren som valde att blåsa frispark efter första situationen då David Pinot var i det närmaste ren med målvakten. Dålig spelförståelse och ett förhastat beslut av domaren där.  

Totalt sett en bedrövlig insats av LFK. Det är inte okej att tappa efter den fanastiska inledningen. Allting klaffade första halvtimmen, ingenting sista halvtimmen. Så djupa dalar får man inte ha, då önskar man att topparna var färre om man istället kunde hålla en jämnare nivå. Bäst i LFK var Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren jobbar alltid hårt och var en av få som kom undan med ett godkänt betyg sett över 90 minuter. Andreas Martinsson gjorde möjligen säsongens bästa insats, men tröttnade i andra och bytades ut. Nu får LFK säkra kontraktet i nästa omgång istället. Det lär inte bli enkelt. Stafsinge slåss för sin existens i serien och slog serieledande Eskilsminne, som slåss för seriesegern, med 2-1 under lördagen. En mycket stark bedrift. Sorgligt att inte LFK kunde säkra kontraktet och på så vis hjälpt hela Halland genom att försämra MIF:s chanser till fortsatt spel i trean. Klarar sig MIF på något Hallandslags bekostnad får det konsekvenser längre ned i systemet. 

Femman:

KIK-Vapnö 4-0 (2-0)
Mål KIK: Pelle  Svensson 2, Simon Andersson, Joel Åkesson

KIK har hittat stilen och tog en fin och viktig trepoängare mot bottenkollegan Vapnö, som nu i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden (otänkbart vid sommaruppehålet). Redan i den 55:e minuten gjorde KIK 3-0.Vapnö fick en spelare utvisad i den 70:e och KIK-segern kändes säker. För att vara på den helt riktigt säkra sidan tyckte dock Simon Andersson att det var lika bra att göra 4-0 också. Nu har KIK hyggliga chanser att hänga kvar om man tar sina poäng i de två avslutande omgångarna också. 

Andersberg-BKW 2-0 (2-0)

BKW var det bättre laget matchen igenom och skapade även flest chanser. BKW gjorde dock två försvarsmisstag i första halvlek som AIK direkt tog tillvara på genom säkre Fidan Jashari. Utöver målen hade AIK bara ytterligare ett avslut på mål. Det kallas effektivitet och kvalitet. Troligen är det en av anledningarna till att AIK leder serien, det i kombination med flera andra saker naturligtvis.

Sexan:

Kurdiska-YBK 2-2 (1-1)
Mål YBK: Simon Axelsson, Zed Ibrahim

Ytterligare en pinne för YBK. Att man skulle klara poäng i hemmamatchen mot nästjumbon Sperling var väl inte helt omöjligt. Men det kändes den här uppgiften på förhand: tabelltrean Kurdiska, av flera ansedda vara seriens spelskickligaste lag, på bortaplan. Poängen är i det närmaste sensationell och väldigt rolig för YBK. Faktum är att man hade ledningen två gånger om. Att 2-1 till YBK kom i andra halvleks 77:e minut är egentligen otroligt med tanke på att spelande tränaren Tomas Karlsson bara minuter innan tvingats lämna plan efter två gula kort. Kurdiska kvitterade i den 79:e. Grattis till en fin pinne YBK!

Så här mejlar YBK:s tränare Tomas Karlsson kring matchen:

Om skrällen

Det var ett nederlagstippat YBK som äntrade planen mot avancemangsjagande Kurdiska. Bland annat saknades stöttepelarna Jimmy Ivarsson och Robin Henriksen i startelvan. Matchen inleddes med att kurdiskas nummer 5 (bästa spelaren i serien enligt mig...) drog iväg ett distansskott som likt en granat träffade Antons ribba. Därefter jämnades matchen ut och målchanser skapades åt båda hållen. På intet sätt var Kurdiska överlägsna och allt eftersom klockan tickade på så växte tuppkammen hos jumbon. Efter ca 20 minuter drog Simon Axelsson på ett distansskott som otagbart för Kurdiskas målvakt borrade sig in i nättaket och Ysbys ledning var ett faktum. Därefter spelades en härlig fotboll på Sannarp. Ysby jagade tvåan samtidigt som ett chockat Kurdiska försökte resa sig. Lasse Hansson blev fri med målvakten men brände, målskytten Axelsson hade flera fina lägen att sätta ytterligare ett och nämnde Hansson valde i utmärkt skottläge att passa bollen och en klar målchans rann ut i sanden. Å andra sidan skapade Kurdiska tre fina lägen. Första gången tokräddade målvakten Anton Hansson. Därefter agerade Emil Olesen (vikarierande mittback) räddande ängel på mållinjen och halvleken avslutades med att Kurdiskas minst sagt muskulöse center brände öppet mål från tre meter (denne man, något av en traditionell brittisk division tre - spelare, ägnade för övrigt hela halvleken med att skrika "give me the fucking ball for fuck sake". Fantastiskt att höra......) 

I andra halvlek tog Kurdiska över och efter ca 20 minuter kom kvitteringen efter en sagolik passning från Kurdiska som förvaltades väl. Repliken kom dock omedelbart. YBK gick till anfall och då Kurdiska började darra, anade YBK:spelarna morgonluft. Ett magiskt anfall (fattar fortfarande inte hur det gick till) med minst 8 passningar inom laget, avslutades med att Zed Ibrahim stötte in bollen i öppet mål efter Kemals fina inspel. 

Därefter böljade spelet fram och tillbaka och Kurdiskas kvittering med kvarten kvar var oerhört tung för YBK. Ett ofarligt inlägg dalade in bakom olycklige Anton Hansson. Anton som trots missen var YBK:s bäste spelare. Minuten senare utspelar sig ett osannolikt domarspektakel. Tränare Karlsson drar i friläge ner en motståndare och gör sig redo för frilägesutvisningens röda kort men blir glatt överraskad när domaren halar upp ett gult. Ett par minuter senare stoppar samme Karlsson bollen med handen utanför straffområdet (helt frivilligt, jag erkänner...) och gör sig åter redo att lämna planen. Domaren blåser frispark men inget mer....Ca 37 sekunder senare är bollen slagen i muren och studsar uppåt. Den skickas mot YBK:s sista tredjedel ännu en gång och ännu en gång stoppar Karlsson bollen med handen, denna gång ofrivilligt. Domaren som gjort allt för att undvika det röda har nu inget val och Ysby avslutar matchen med 10 man. Kurdiska vaskar fram en sista målchans som Anton stoppar men likaväl som Kurdiska kunnat avgöra så hade Ysby ett gyllene läge när Erik Mattsson "ÅH SÅ NÄRA" frispelades i slutminuten. 

Allt som allt ett rättvist resultat som hjälpte Genevad/Veinge på vägen. Vi väntar på inbjudan till årsfesten.....

En slutreflektion; matchen gällde ju allt eller inget för Kurdiska och trots ryktet om dem så kan YBK intyga att laget skötte sig exemplariskt såväl innan och efter som under själva matchen. 

Örnia-SIF 3-2 (1-1)
Mål SIF: Pontus Johansson 2

Efter 1-1 i paus tog SIF ledningen i den 55:e minuten i andra halvlek. ISÖ kvitterade i de 80:e och tog ledningen i den 83:e. Tuff förlust för SIF.

K/HFF-GIF/VIF (avbruten vid 3-0-ledning K/HFF)

Tre stycken tveksamma utvisningar (två i GIF/VIF och en i K/HFF) skapade oro på plan. Domare Ola Ström avbröt matchen sedan han enligt uppgift blivit puttad av en K/HFF-spelare. Ström fruktade för sin säkerhet och låste in sig i sitt omklädningsrum i Kornhult. Det troliga är nu att GIF/VIF vinner matchen med 3-0 då hemmalaget ansvarar för säkerheten (i nuläget har lagen dock tilldelats en varsin poäng). För K/HFF lär det även bli böter och för den aktuelle spelaren lång avstängning. GIF/VIF klara för femman på ett mycket tråkigt sätt. Seriefinalen och fotbollsfesten blev knappast vad man hoppats.

//P.

Inför helgen

Lördag:

Trean:

Markaryds IF-LFK kl 15:00, Skärsjövallen

Markaryd slåss för sin existens i trean och lär inte bli helt enkla att tas med för LFK. MIF förlorade mot serieledande Eskilsminne i förra omgången, LFK slog påarp med 5-1. Vårmötet slutade 1-0 till LFK. Kristian Åkesson och Emil Axelsson åter i LFK efter avstängningar.

Femman:

KIK-Vapnö IF kl 14:00, Lagavallen

Årets viktigaste match för KIK. Vapnö är det lag man måste om för att klara kontraktet. Vid förlust är KIK i stort sett körda. KIK förlorade mot Andersberg med 2-1 i förra omgången. Vapnö har gjort en mycket svag höst och förlorade mot Dalen med 2-1 nu senast. Vårmötet slutade 1-0 till Vapnö. Jag tror på en jämn kamp. KIK har goda möjligheter. Man har en bredare trupp än i våras och Jonathan Petterssons återinträde i laget har betytt mycket.

Andersbergs IK-BKW kl 14:00, Halmstad Arena

Svår match för BKW borta mot serieledande AIK. BKW har kapacitet att kunna störa. Det kommer dock inte gå i närheten av lika lätt som mot Sennan i förra omgången. Vårmötet slutade 1-1. Det var en dålig match där BKW kvitterade via ett offsidemål. AIK behöver vinna för att hålla avståndet till Oskratröm, som man ju möter i sista omgången.

Sexan:

IS Örnia-SIF kl 13:00, Alevallen

SIF gjorde en blek insats mot Haverdal i förra omgången och föll med 4-1. Till denna omgång får man tillbaka avstängde Andreas Jönsson och Arton Ginovci. ISÖ spelade 2-2 mot HIS. I Skottorp vann ISÖ med 3-1. Jag tror på en jämn match.

Kurdiska IF-YBK kl 13:00, Halmstad Arena

YBK lyckades äntligen plocka den första pinnen på två säsonger i förra omgången då man fick in 3-3-målet mot Sperling i matchens slutsekunder. Skönt för laget. Möjligheterna till poäng mot tredjeplacerade Kurdiska lär inte vara stora, men det är så klart värt ett försök. Kurdiska föll mot Serbiska i förra omgången med 1-0. Vårmötet mellan KIF och YBK slutade 4-1 till Halmstadlaget. 

K/HFF-GIF/VIF kl 14:00, Kornhults IP

Seriefinal! K/HFF är klara för femman och spelar nu för seriesegern. Den säkras vid vinst mot GIF/VIF. De rödgröna är också i stort sett klara för femman. Man har råd att förlora två matcher på de tre sista omgångarna. Det lär man i vilket fall inte göra. Matchen i Kornhult blir troligen jämn, det blev vårmötet, som slutade oavgjort. GIF/VIF vann derbyt mot SBK i förra omgången, medan K/HFF slog VBoIS. GIF/VIF får klara sig utan sina rutinerade pjäser Magnus Ekman och Michael Johansson i matchen.

Söndag:

Fyran:

RGIF-Norvalla IF kl 14:00, Björkvallen

Viktig, viktig match för RGIF i fyran. Vid förlust får RGIF det troligen tufft att rädda kontraktet då man måste hålla avståndet till Särö, som har ett enklare spelschema än RGIF i de tre avslutande omgångarna. RGIF gjorde en urusel insats i förra omgången och föll med hela 8-1 mot Leikin. Norvalla gjorde det bra och besegrade Harplinge med 2-0. Mötet lagen emellan uppe i Norvalla slutade med hemmaseger, 2-0.

Femman:

Gullbrandstorps AIS-LTIK kl 15:00, Gullevi

GAIS är i stort sett ute ur femman. Laget måste förbi både KIK och Vapnö i tabellen. GAIS måste vinna de tre avslutande matcherna samtidigt som Vapnö tappar poäng i samtliga. Det sistnämnda är inte troligt i och med att Vapnö har kvar att möta trötta jumbon Sennan. GAIS har gjort en svag säsong. Laget har endast spelat in 14 poäng, på det har man dock fått tre gratispoäng sedan Trönninge använt en spelare som var avstängd i mötet lagen emellan. Ett LTIK med en hel del spelare borta hade problem mot GAIS hemma. Matchen slutade 2-0 sedan 14-årige Casper Larsson hoppat in och skjutit in ettan. GAIS förlorade med 7-3 mot Lidhult i förra omgången. LTIK förlorade mot Trönninge med 4-1. LTIK saknar samma spelare som i förra omgången. Miridon Berisha (muskelskada i axlen), Patrik Åkesson (ljumskbesvär) och Johan Gustafsson (bortrest).

Sexan:

HIS-FF Serbiska kl 14:00, Hasslövs IP

Fjärdeplacerade Serbiska kommer stärkta till Hasslöv efter den meriterande derbysegern mot Kurdiska i förra omgången (1-0). HIS spelade 2-2 mot Örnia. Vårmötet slutade 3-1 till HIS. 

Sperlingsholms IF-VBoIS kl 14:00, Sperlingsholms IP

BoIS åker till Sperlingsholm för att ta sig an nästjumbon SIF, som i förra omgången blev det första laget på två säsonger att tappa poäng mot YBK (3-3). BoIS förlorade mot K/HFF med 3-1. Matchen i Våxtorp lagen emellan vann BoIS med knappa 1-0.  

SBK-Haverdals IF kl 14:00, Skogaby IP

SBK förlorade derbyt mot GIF/VIF med 2-1 i förra omgången, Haverdal besegrade SIF med 4-1.

Så här mejlar Haverdalaren Pontus Johansson inför matchen:

Haverdal saknar nyckelspelaren Mikael Winberg som är bortrest. Däremot återkommer Magnus Sundqvist som missat fem senaste matcherna pga skada. Senast mot Skottorp saknades även Dan Wallgren, spelande tränaren Oskar Herrlin, Markus Bengtsson och Karl Wetterlund (samtliga startspelare i HIF). Dessa spelare är nu åter tillgängliga för spel. Ett "bekymmer" för HIF är att B-laget har bortamatch mot Skrea samma dag och ambitionen är att ingen spelare ska behöva dubbla vilket kan innebära få spelare på bänken. Oklart huruvida Iztok Pristovnik ingår i matchtruppen. Iztok vikarierade som tränare i onsdags eftersom ordinarie tränare Oskar Herrlin varit bortrest. Haverdal siktar på tre poäng men är väl medvetna om att det kommer bli betydligt tuffare jämfört med senaste mötet mot Skogaby som Haverdal vann med 4-0.

//P.

Resultat söndag

Fyran:

Leikin-RGIF 8-1 (2-1)
Mål RGIF: Oskar Nilsson

RGIF gjorde en dålig match mot tabelltrean Leikin. Man var hela tiden steget efter och 2-1-underläget i paus var smickrande för de grönvita. RGIF reducerade till 1-2 via nick av Oskar Nilsson efter inlägg från Daniel Hellsten. Efter paus gjorde Leikin snabbt 3-1 och 4-1. Ridå!

Femman:

Andersberg-KIK 2-1 (2-1)
Mål KIK: Emanuel Hultberg

KIK förlorade med uddamålet mot Andersberg. Båda målen var bjudningar från KIK:s sida. Andersbergs seger var dock rättvis sett till skapade chanser totalt. KIK försökte trycka på i andra, men var ganska uddlösa. Bästa möjligheten hade man på frispark. Kawar Betkari i AIK:s kasse klarade dock. Man borde också fått straff, domaren valde dock att fria. KIK:s mål fram till 1-1 i första gjordes på en vacker frispark slagen av Emanuel Hultberg. Ändå en mycket tung förlust för KIK i och med att man var så nära. Laget behöver ju varje poäng. Viktig seger för AIK, som nu håller avståndet till Oskarström, som slog Vapnö med 3-2.

Haverdal-SIF 4-1 (3-0)
Mål SIF: Pontus Johansson

Ett skade- och avstängningsdrabbat SIF kunde inte rå på Haverdal. I första halvklek var man inte alls på tårna. 3-0 stod det i paus. I andra halvlek ryckte man upp sig något och fick 1-1. Coach Klippfors var besviken efter matchen. Trots manfall tyckte han att hans lag hade betydligt bättre kvalitet i sig än Haverdal. Anmärkningsvärt är att Iztok Pristovnik gjorde ett inhopp för Haverdal sista halvtimmen i matchen. Pristovnik, som tränat LFK i en säsong är också en av de bättre som spelat i vitt. På meritlistan finns även spel i HBK och Ljungskile.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Påarp 5-1 (1-1)
Mål LFK: Fredrik Johnsson, Andreas Martinsson, David Pinot, Perparim Beqaj, självmål 

Det blev som väntat vinst för LFK mot jumbon. Till slut blev den också bekväm, men det var faktiskt Påarp som tog ledningen i den 35:e minuten, innan Fredrik Johnsson gjorde 1-1 i den 40:e. I andra kunde LFK ta över och göra fyra raka mål. Det jag undrar är vem som ska ha självmålet utav LFK:arna. I min värld finns inga sådana. Vem sköt skottet, slog inlägget, eller störde så att en Påarpspelare slog bollen i egen kasse?

Femman:

BKW-Sennan 5-0 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Johan Green 2, Arton Ajvaci

BKW hade inga problem att avfärda jumbon. 5-0-segern var i underkant. Sennan hängde med hyggligt i första. I andra tog BKW över rejält och borde gjort fler än de tre kassarna det blev då.

LTIK-Trönninge 1-4 (0-2)
Mål LTIK: Mattias Olofsson (straff)

Det blev en ny förlust för LTIK mot Trönninge på hemmaplan. Att LTIK är seriens hemmastarkaste lag hjälpte inte under lördagen. Kampen påminde en hel del om den som utspelades på L:a Tjärby IP under fjolåret, då blev LTIK:arna dock ännu hårdare straffade av TIF. LTIK var det klart bättre laget första halvtimmen. Rödblått skapar alltid mycket målchanser i matcherna, genomgående under säsongen har utdelningen dock varit fattig och allra fattigast var den i hemmamatchen mot TIF. En ledning med två, tre bollar hade inte varit ologisk då TIF gjorde sitt första mål. En LTIK-försvarare slog en felpass till en vit, som spelade bollen i sidled till en lagkamrat, som inte gjorde några misstag. 1-0 till TIF i den 34:e minuten. Målskytt Kristoffer Romano. Fem minuter senare nådde banans längste spelare, Simon "Hille" Axelsson, högst på ett inlägg och knoppade in 2-0 till TIF. LTIK skapade ett farligt frisparksläge mot slutet av halvleken, det blev dock resultatlöst och paussiffrorna skrevs till 0-2. Inte särskilt symptomatiskt sett till matchbilden. Ändå fotbollens logik. Gör mål på dina chanser, gör mål på dina chanser och gör mål på dina chanser. I pausen pratade LTIK:arna kring TIF:s tuffa läge. Det finns ju inget värre än att leda med 2-0 (skulle vara att ligga under med det då, men man får ju försöka...). 1-2 och motståndarna skulle vara i gungning.

Det blev dock aldrig 1-2, istället gjorde TIF 3-0, eller rättare skrivet, LTIK gjorde 3-0 till TIF. Inlägg längs marken från Romano stöttes i egen kasse av LTIK:are, styrningen ställde LTIK:s målvakt Jonas Nilsson fullständigt. Han såg faktiskt ut att ha kontroll på bollen. Snackade han inte? Romano får målet av mig. Moralen bland LTIK:arna sjönk i botten. Nu fanns det oro för många baklängesmål. TIF håller dock inte samma klass som förra året och man lyckades aldrig ta över matchen ordentligt. 4-0 gjorde man ändå. LTIK:are tappade bollen och från bara ett par steg inpå LTIK:s planhalva drog Romano till, bollen gick i en fin bana över Jonas Nilsson och i mål. Ett snyggt mål. Romanos tredje och TIF:s fjärde. Nu hade TIF gjort fyra mål, varav tre inte var på någon riktig målchans. Man hade kanske hellre önskat att de själva spelat sig fram till målen. Nu var istället tre rena bjudningar från LTIK. Hemmalaget lyckades repa mod nåt så när. Mattias Olofsson reducerade på straff i den 75:e minuten sedan Simon Vedin blivit fälld (billig straff). Mer av värde hände inte. 

Jag köper att TIF vinner efter andra halvlek, LTIK borde dock haft ledningen i paus. Den dåliga (obefintliga) utdelningen på målchanserna och de egna försvarsmisstagen sänkte LTIK mot TIF. Bortalaget gjorde ingen större match. Avsaknaden av rutinerade Emil Lund och Joseph Wahlund var stor. Trots det kunde man ta en bekväm seger. Jakob Bruhn ersatte Lund på mitten och hittade en fin yta på mitten där han kunde ha mycket boll. Dessutom vann den rutinerade spelaren mycket förstabollar. Bakåt var Ivar Andersson som vanligt mycket bra. I mötet på Tuvan vann LTIK:s forward Emil Olsson den hårda kampen de båda herrarna emellan. I Lilla Tjärby var det ombytta roller. Olsson hade för en gångs skull en tung match. Framåt var så klart Romano en förgrundsfigur för TIF. TIF:aren parkerar på en tredje plats i skytteligan med sina 20 mål. Det är en av få i laget som gjort en bättre säsong i år än ifjol.  Beröm i LTIK går till vänsterback Conny Strömberg, som alltid har bra inställning och visar rätt attityd, i såväl med- som motgång (då väldigt många andra börjar hänga med huvudena). Offensivt var Fredrik Wersch absolut den som skapade mest. Tyvärr var siktet inte inställt. LTIK drabbades av ett olyckligt avbräck strax innan matchstart då Miridon Berisha, som visat gryende form, landade loyckligt på axlen under uppvärmningen och tvingades till sjukhusbesök (befarad muskelskada).

Sexan:

VBoIS-K/HFF 1-3 (1-1) 
Mål VBoIS: Jakob Eriksson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Henrik Sunesson, Ruslan Tetroyev

Så här skriver BoIS tränare Jim Leanderson kring matchen i ett mejl till mig:

Det blev en ganska jämn drabbning där Kornhult/Hishult drog det längsta strået. Efter paus börjar vi bra men på en hörna lyckas de trycka in 2-1. Strax där efter skadar vår målvakt, Jonas Svantesson, sig och Erik Lindberg tar på sig nävarna. Kornhult/Hishult har mest boll men vi skapar flest farliga chanser, bl.a missade Jakob Eriksson ett friläge och jag en straff i 90 min. Deras 3-1 mål kommer till efter slarv från vår backlinje. Vi stör absolut Kornhult idag och kunde mycket väl fått med oss poäng från matchen. Kornhult gör väldigt lite individuella misstag och det är därför de vinner matchen. Tung förlust, men vi förlorar mot seriens klart bästa lag.

GIF/VIF-SBK 2-1 (0-0)
Mål GIF/VIF: Ola Andersson, Sebastian Ekstrand
Mål SBK: Martin Agnvall

Denna gång var det GIF/VIF:s tur att vinna kommunens hetaste derby. Ola Andersson gav hemalaget ledningen i den 55:e minuten. Fem minuter senare utökade Sebastian Ekstrand till 2-0. Martin Agnvall reducerade för SBK i den 68:e. Närmre kom dock inte gästerna, som i minut 81 fick Noak Potocki utvisad efter två gula kort.

YBK-Sperlingsholm 3-3 (!) (2-0)
Mål YBK: Simon Axelsson, Dennis Ljungberg, Robin Henriksen

Så fick då YBK äntligen sin första pinne. Skönt att slippa gå nollade igenom serien. Det oavgjorda resultatet blev ett antiklimax. Hemmalaget hade ledningen med 2-0 i paus. I andra släppte man in tre raka, Sperling gjorde 3-2 med bara minuter kvar att spela. YBK lyckades dock kvittera. Även om man hade hoppats på mer efter första var nog ändå YBK:arna lyckliga över poängen efter matchen.

//P. 

Kryss för HIS

Sexan:

HIS-IS Örnia 2-2 (1-1)
Mål HIS: Emil Hermansson, Markus Hedström

Det blev oavgjort för HIS mot Örnia. För andra matchen i rad spelade man 2-2. Hemmalaget tog ledningen i den 24:e minuten genom Emil Hermansson. ISÖ:s Christian Gustavsson kvitterade redan i den 27:e. 1-1 stod sig till paus. I andra var det ISÖ som tog ledningen efter en timmes spel. HIS kunde utjämna till slutresultatet 2-2 fem minuter senare genom Markus Hedström. 

//P.

Inför helgen

Fredag:

HIS-IS Örnia kl 18:00, Hasslövs IP

Örnia har problem. Laget har endast Sperling och YBK bakom sig i tabellen. Senast förlorade man mot Haverdal med 3-0. HIS får se upp med förre spelande tränaren Christian Gustavsson, som återvänt från Snöstorp/Nyhem, där det mest blev spel i B-laget för anfallaren. HIS kommer stärkta till matchen efter förra omgången, där man gjorde en bra match mot svårspelade Kurdiska och fick med sig 2-2.

Lördag:

Trean:

LFK-Påarps GIF kl 15:00, Glänninge Park

Dags att ta emot jumbon för LFK:s del. Det bör bli seger även om motivationen inte är på topp. Den borde ändå vara det då det krävs några poäng till för att säkra kontraktet. Det kan vara svårt att helt plötsligt behöva titta nedåt när man varit inriktade på en topplacering så länge som LFK varit. I Påarp vann LFK med 5-2. Nu senast fick LFK stryk av Hässleholms IF, medan Påarp förlorade med 5-0 mot Eskilsminne. LFK får klara sig utan Kristian Åkesson, Emil Axelsson och Simon Olsson, som alla tre blev utvisade i förra omgången.

Femman:

BKW-Sennans IF kl 14:00, Björkvallen

BKW har bekymmer, både med sin plan och med spelare. Wallevi, som varit utmärkt under sommarmånaderna, har nu i höst, i vanlig ordning förvandlats till Plaskevi. Vallbergas A-plan tål inte mycket regn. Problem med spelare har man då man i fredagens B-match mot KIK tvingas ställa upp med hela nio spelare från lördagens A-trupp. Ingen optimal uppladdning naturligtvis. Tur då att det är jumbon Sennan som står på menyn. De lär trots allt bli en munsbit för BKW, som får tillbaka fyra spelare efter avstängning senast. BKW slog GAIS med 3-2, medan Sennan föll mot Andersberg med 5-0. Vårmötet vanns enkelt av BKW.

LTIK-Trönninge IF kl 14:00, L:a Tjärby IP

Svår hemmamatch för LTIK, som vid vinst fortsätter att retas med topplagen. LTIK vill ha revansch för den förnärmande 5-1-förlusten mot TIF ifjol på hemmaplan. Den matchen var en sanslös historia, där LTIK faktiskt var det klart bättre laget i första halvlek. TIF vill ha revansch för vårförlusten då LTIK vann med 3-2, efter ytterligare en väldigt fin första halvlek. LTIK är seriens hemmastarkaste lag och kommer stärkta till matchen efter den fina skalpen i Unnaryd. TIF vann hemma mot Lidhult med 3-2. Bortalaget saknar avstängde spelfördelaren Emil Lund. LTIK får å sin sida klara sig utan Johan Gustafsson nu i två matcher. Åter i LTIK:s trupp är Håkan Karlsson och Jonas Nilsson.

Sexan:

GIF/VIF-SBK kl 13:00, Veinge IP

Klassiskt derby. Vårmötet vanns av SBK med 2-1 i 30-gradig hetta. Denna gång är GIF/VIF om möjligt än större favoriter än sist. Laget saknar dock viktiga pjäser i form av Magnus Ekman, Kewin Hansen och Timmy Johansson. SBK lär dok i vanlig ordning inte heller kunna ställa upp med bästa laget. SBK har gjort en svag höst. Sist lyckades man dock få en pinne mot VBoIS, men det var, enligt uppgift, mest för att "Cralle" hade en bra dag. GIF/VIF betvingade SIF med 3-0 i förra omgången. 

YBK-Sperlingsholms IF kl 13:00, Munkavallen

YBK suktar och längtar efter första poängen och nu får man då chansen. Plockar laget inte poäng mot nästjumbon Sperling på hemmaplan, ja då får laget troligen vänta till nästa år på de där pinnarna. För att lyfta hemmalaget anordnas jippo på Munkavallen under eftermiddagen.

SKA DE ÄNTLIGEN TA SINA FÖRSTA POÄNG?

MATCH MOT SPERLINGSHOLMS IF

LÖRDAG KLOCKAN 13:00 PÅ MUNKAVALLEN I YSBY

MUSIK, TÄVLINGAR, LOTTERI, FOLKFEST, CHEERLEADING

ARRANGÖR: EXAMENSELEVER PÅ BÅSTAD PRIVATA GYMNASIUM

VBoIS-K/HFF kl 14:00, Våxtorps IP

En match som kan komma att bringa serieledande K/HFF besvär. BoIS är svårspelade, framförallt hemma på IP. K/HFF krossade YBK i förra omgången, medan BoIS spelade 1-1 mot SBK i en match som man borde vunnit. VBoIS får klara sig utan viktiga pjäserna Anders Gustavsson (bortrest) och Oscar Andersson (avstängd). K/HFF vann vårmötet med 3-1.

Söndag:

Fyran:

IF Leikin-RGIF kl 15:00, Halmstad Arena

Svår match för RGIF på pappret, möjligen inte lika svår i realiteten. Leikin ligger i ett ingemansland och har inget att spela för. Laget har dessutom tappat sin bäste, i Nehat Bregaj, till Halmia. Giffen har allt att spela för. Varje poäng är viktig i kampen om förnyat kontrakt. Leikin förlorade mot Harplinge med 5-0 i förra omgången, RGIF förlorade med samnma siffror mot Hylte. Vårmötet lagen emellan slutade 2-2. Speciell match för Piere Nilsson, som ifjol representerade de orangea.

Femman:

Andersbergs IK-KIK kl 15:00, Halmstad Arena

För KIK väntar nu för andra matchen en riktigt svår motståndare. Det gick ju bra förra veckan då tabelltvåan Oskarström besegrades. Går det lika bra mot Andersberg? AIK slog jumbon Sennan i förra omgången. KIK vann vårmötet mot AIK med 1-0. Förhoppningen är att man kan chocka igen. KIK behöver varje poäng man kan ta för att klara kontraktet. 

Sexan:

Haverdal IF-SIF kl 15:00, Wegeli

Haverdal bli favoriter på hemmaplan mot SIF, som i förra omgången förlorade mot GIF/VIF med 3-0. Förlusten var för stor sett till matchblilden. Haverdal vann mot Örnia med 3-0. Vårmötet slutade 4-1 till SIF, det lär inte bli lika lätt denna gång. De gröna får klara sig utan Arton Djinovci och Andreas Jönsson, som båda är avstängda.

//P.

Resultat söndag

Femman:

Unnaryds GoIF-LTIK 2-3 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Johan Gustafsson


Inte de bästa förutsättningarna inför match. Målvakt Jonna ringde sig influensasjuk och målvakt Jonas Wallin har inte återkommit till Halland från Skåne för hösten ännu. Allrounde veteranen Fredrik "Gummi" Jacobsson fick kallas in. Han hade endast gjort en B-lagsmatch tidigare i år, som forward. Gummi har dock gjort succé-inhopp mellan stolparna i A-laget förr och har också ett antal B-matcher med nävarna på bakom sig. I övrigt ett ordinarie LTIK, så när som på bortreste mittbacken Håkan Karlsson, Mattias Olofsson tog klivet ned och vikarierade där. LTIK inledde matchen ganska piggt. Draget att byta plats på Johan Gustafsson och Fredrik Wersch var lyckat. Johan höll i boll och fördelade, Wersch var förvisso sliten efter nattjobb, men hotade i omgångar från vänsterkanten.

I den 14:e matchminuten tog LTIK ledningen efter en fin omställning. Johan Gustafsson mötte boll och spelade ut den till Wersch, som tog sig ned till kortlinjen och spelade bollen tillbaka tilll Johan, som sköt bollen hårt i mål. Unnaryd kvitterade i den 35:e minuten. Bollen studsade olyckligt på Packi, fram till en Unnarydare, som skarvade vidare till ex-LFK:aren och HBK:aren Mats Lundgren, som drog till direkt. Bollen satt i bortre, otagbart för Gummi. Lite snöpligt för LTIK, som hade skapat mest i första halvlek. Unnaryds duktige målvakt Andreas Enggren hade tvingats till ett par svettiga ingripanden. Johan Gustafsson sköt desutom ett skott tätt över och borde också fått straff då han blev hårt tagen i Unnaryds straffområde. Gummi hade en lugn första halvlek och tvingades inte till något svårare ingripande. I andra halvlek blev det mer kamp än skönspel. Båda lagen var bättre rent spelmässigt i första.

LTIK tog ledningen i den 58:e minuten efter samarbete mellan Johan Gustafsson och Simon Vedin. Vedins skott var hårt och välplacerat invid Enggrens högra stolpe. Unnaryd fick möjlighet att kvittera. Gummi lyckades dock rädda till hörna när Mats Lundgren kom störtande. LTIK fick möjlighet att utöka ledningen sedan Emil Olsson gått omkull i straffområdet. Mattias Olofsson sköt bollen mitt i mål, Enggren valde att inte chansa och kunde rädda bollen. Olofssons första straffmiss på fyra säsonger var ett faktum. I anfallet efter gjorde Unnaryd 2-2 sedan LTIK inte kommit upp i press. Gummi tyckte efteråt att han kanske borde tagit avslutet, men det var absolut ingen tavla. Ett mycket tungt mål för LTIK mentalt sett. Bortalaget visade dock styrka då man kom tillbaka. Med tio minuter kvar att spela kunde LTIK göra 3-2. Wersch spelade in bollen till en framrusande Vedin i höjden, Vedin kunde bara sätta pannan till och bollen gick i nät. Unnarydarna protesterade och ville ha det till offside på Wersch. Sista tio blev en pärs.

Wersch slet sig loss och då en Unnarydsspelare försökte hindra honom landade denne olyckligt på armen. Axlen gick troligen ur led och hoppade inte rätt igen. Efter matchen hämtades den plågade Unnarydsspelaren av ambulans. Unnaryd tryckte på för en ny kvittering, det blev dock aldrig riktigt farligt. Gummi tvingades inte till någon räddning, även om han fick stå för ett par ingripanden. Hemmalaget ville dock ha straff vid ett tillfälle. LTIK-försvararen bedyrade sin oskuld, men erkände att han var orolig för att domaren skulle blåsa. Det var istället LTIK som fick det bästa läget mot slutet. Miridon Berisha kom fri mot Enggren på en kontring. Unnaryds spelande tränare gick segrande ur kampen och kunde rädda bollen. Matchen slutade 3-2 till LTIK. Sett till skapade chanser var det en rättvis LTIK-seger. Enggren hade betydligt mer att göra än Gummi. Gott betyg åt LTIK-försvaret såldes, även om det var något virrigt ibland.

Bäst i LTIK var forwards Johan Gustafsson och Emil Olsson. De lade ner ett gott jobb och höll i bollen bra. Wersch var lyckad i sin gamla vänsterytterroll, även om han var lite tröttare än normalt. Simon Vedin tillför ett bra djupledsspel från sin innermittfältsposition. Ingen föll dock ur ramen, samtliga stod för fina kämpainsatser. Gummi förtjänar så klart ett extra omnämnande. Man löser det mesta med lugn och spelförståelse. Unnaryd var inte nöjda med domaren efter matchen. De tyckte att det var allt för ensidiga avblåsningar. LTIK:arna tyckte dock att man fick många avblåsningar emot sig. Både i närkampsspelet och för offside. I nästa match får LTIK klara sig utan Johan Gustafsson. Johan ska på återbesök till Wien och se sin svåger representera det Österikiska volleybolllandslaget på hemma-EM.

Sexan:

Kurdiska IF-HIS 2-2 (0-1)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson 2

HIS gjorde en bra match och lyckades störa Kurdiska tillräckligt för att få en pinne. Det är det tidigare bara K/HFF som mäktat med på de elva senaste omgångarna. Välkommen hjälp för GIF/VIF, som nu har tre poängs försprång till Kurdiska och dessutom bättre målskillnad. I nästa omgång väntar två spännande derbyn. Serbiska-Kurdiska och GIF/VIF-SBK.

K/HFF-YBK 8-1 (4-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 5, Martin Lundgren 2, Marcus Theander
Mål YBK: Nils Carlsson

Matchen mellan seriens bästa och sämsta lag i Kornhult blev som väntat en ensidig historia. Det är inte mot K/HFF YBK kniper första poängen i år.

//P.

Resultat lördag

Trean:

Hässleholms IF-LFK 3-0 (2-0)

Fyran:

RGIF-Hyltebruk 0-5 (0-3)

RGIF gjorde en ganska bra match spelmässigt mot tabelltvåan Hylte. De grönvita var dock alldeles för givmilda och bjöd motståndarna på för många egna misstag. Det har man inte råd med mot lag som Hylte. Hade skärpan varit bättre hade siffrorna åtminstone kunnat hållas nere. Förgrundsfigur i Hylte var Gabi Mourad, som förra säsongen spelade med Snöstorp/Nyhem. Han provtränade även med LFK inför förra säsongen, men valde alltså då Halmstadlaget, innan han till denna säsongen följde med Bengt Arman (spelande tränare i Hylte) från S/NFF till Hyltebruk.

Femman:

KIK-Oskarström 2-1 (2-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2

Oväntad seger för KIK mot tabelltvåan. KIK presterade bra fotboll i första halvlek och ledde rättvist med 2-0 i paus. Båda målen inprickade av Jonathan Pettersson strax innan halvtid. Forwarden har betytt mycket för laget efter sin comeback. Han erbjuder alternativ i spelet med sitt bollhållande och skänker lagkamraterna trygghet. I andra tröttnade KIK något och OIS kunde ta över. Reduceringen fram till 1-2 kom i mitten av andra och i minut 81 var OIS mycket nära att få in en kvittering också. Avslutet gick dock utanför och KIK tog en härlig seger. Bäst i KIK var förutom tvåmålsskytt Pettersson hela försvaret och framförallt Pelle Svensson.

Gullbrandstorp-BKW 2-3 (1-1)
Mål BKW: Johan Green 3

BKW tog en rättvis seger mot GAIS. Man borde haft ledningen med ett par bollar i paus. Missade chanser, bl a en straffmiss från Nderim Peci, gjorde dock att det stod 1-1 i halvlek sedan GAIS fått in en hörna mot slutet av halvleken. I andra gjorde Johan Green sitt och BKW:s andra mål fram till 2-1. Sedan bjöd man på 2-2. Peci blev utvisad efter ett andra gula kort. Trots en man mindre var det BKW som skapade mot ett hårt spelande GAIS. Johan Green såg till att BKW gick segrande ur striden med uddamålet då han gjorde 3-2 till sitt lag. Rättvis BKW-seger som borde varit något större. Bäst i de blåa var tremålsskytten Green och vikarierande mittbacken Marcus Kjellsson. Det var också skönt för Walldianerna att ha nyttige Emil Gustafsson tillbaka på plan efter avstängning.  

Sexan:

GIF/VIF-SIF 3-0 (2-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Armin Darban, Sebastian Ekstrand

GIF/VIF inledde darrigt. SIF var bara en benparad från Dan Boson ifrån ett ledningsmål. Efterhand tog sig i GIF/VIF in i matchen och spelet jämnades ut. 1-0 gjorde Robin Möller på straff i den 25:e minuten. Straffen var billig, samtidigt kan domaren blåsa där. 2-0 gjorde Armin Darban efter en soloraid. Avslutet blev tamt, men inte sämre än att det med styrfart gick över mållinjen sedan Joel Lovén varit på den. SIF kände sig blåsta av domaren efter första. Dels på en, enligt de gröna, felaktig offsideblåsning på Pontus Johanssons mål. Dessutom ville man ha en straff. Även andra halvlek börjades bäst av SIF, som tryckte tillbaka GIF/VIF. Hemmalaget kunde dock äta sig in i matchen igen och mot slutet var man det klart bättre laget. 3-0 gjorde Sebastian Ekstrand med ca tio minuter kvar. Lovén såg inte Ekstrand och kastade bollen rakt på honom. Ekstrand tackade och bombade upp kulan i nättaket. Samtliga tre mål kändes som bjudningar från SIF:s sida. Bortalaget kunde mycket väl fått med sig poäng från den här matchen. GIF/VIF presterade inte på topp, men vann ändå med 3-0. Mot slutet av matchen fick SIF två spelare utvisade. Arton Djinovci fick rött direkt sedan han varit uppe och viftat i Kewin Hansens ansikte och Andreas Jönsson fick sitt andra gula för snack i samband med Djinovcis röda. 

SBK-VBoIS 1-1 (1-0)
Mål SBK: Olle Günther Hansen
Mål VBoIS: Anders Gustafsson

Resultatetet speglade inte matchen, med lite utdelning för BoIS kunde det slutat som mot SIF. BoIS började matchen i ett rasande tempo och i lagets andra anfall i matchen blev Alexander Leandersson nedsparkad, med straff som följd. Anders Lilja slog en bra straff, som Cralle i SBK:s mål snyggt räddade. I anfallet efter blev Lilja frispelad men Cralle vann även den duellen. Mitt i halvleken fick SBK sin första chans och den förvaltades bra av Olle Günther Hansen, som nickade in 1-0 till hemmalaget. Därefter var det i stort sett spel mot ett mål, det var BoIS mot Cralle helt enkelt. Kvitteringen kom ganska tidigt i andra genom Slangen. Frågan var när BoIS skulle göra 2-1, målet kom dock aldrig. Mot slutet fick SBK:s spelande tränare Magnus Bergman ett jätteläge, men blev konstigt avblåst för offside, det var för övrigt många märkliga offsideavblåsningar i matchen, speciellt mot BoIS i första och mot SBK i andra. Normalt sett vinner BoIS matchen med några bollar, utdelningen var dock minst sagt skral sett till chanserna.

//P. 

Inför helgen

Lördag:

Hässleholms IF-LFK kl 14:00, Österås IP

Svår bortamatch för LFK. HIF ligger tvåa. LFK måste upp flera snäpp för att kunna rå på skåningarna. Hemmamatchen vann LFK med 2-1. HIF gjorde en stark insats och besegrade Eskilsminne med 1-0 i förra omgången.

Fyran:

RGIF-Hyltebruk kl 14:00, Björkvallen

Hyltebruk kommer från 8-0-seger mot Harplinge. Tabelltvåan är bra och för att RGIF ska ha chans till poäng krävs två lika bra halvlekar som den andra senast i vinstmatchen mot Centern med 2-1. Matchen i Hylte vann hemmalaget med 4-0.

Femman:

Gullbrandstorps AIS-BKW kl 13:00, Gullevi

BKW har Johan Agnvall, Manfred Walldén, Ekrem Bekteshi, Arlind Halimi och Robert Andersson avstängda i mötet med GAIS. BKW har dock en bred trupp och man kan ställa ett bra lag på benen ändå. Frågan är vem som spelar mittback med Jonas Nilsson? Nderim Peci åter i truppen efter semester. GAIS kommer från 9-0-smällen mot Andersberg. I den matchen var GAIS totalt under isen och fick enligt uppgifter knappast röra bollen. BKW förlorade mot Trönninge med 3-0. I det förra mötet lagen emellan vann BKW med 4-2 efter hatrick från Marcus Kjellsson i andra halvlek. 

KIK-Oskarströms IS kl 15:00, Lagavallen

Sexan:

SBK-VBoIS kl 13:00, Skogaby IP

GIF/VIF-SIF kl 15:00, Veinge IP


Söndag:

Femman:

Unnaryds GoIF-LTIK kl 15:00, Strandvallen

Sexan:

Kurdiska IF-HIS kl 14:00, Halmstad Arena

K/HFF-YBK kl 15:00, Kornhults IP

//P.

PS. Fyll på med info kring ditt lag i kommentarerna. Jag uppdaterar efterhand. DS.

RSS 2.0