Inför helgen

Fredag:
 
Sexan:
 
Lidhults GoIF-HIS kl 19:00, Lomövallen
 
Sjuan:
 
VBoIS-Inter FC kl 18:45, Våxtorps IP
 
SBK-YBK kl 19:00, Skogaby IP
 
KIK-Roj Ava FF kl 19:00, Lagavallen
 
SIF-Skuggan BoIS kl 19:00, Gröningen
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Onsala BK kl 14:00, Glänningepark
 
Sexan:
 
Trönninge IF-LTIK kl 14:00, Tuvasvallen
 
Söndag:
 
Femman:
 
IS Halmia Academy-GIF/VIF kl 14:00, Sannarps IP
 
Sexan:
 
FC Astrio-RGIF kl 13:00, Söndrums IP
 
Uppvisningsmatch:
 
SBK-TV-laget kl 16:00, Skogaby IP
 
//P.

BKW föll

Torsdag:
 
IS Örnia-BKW 5-1 (2-0)
Mål BKW: Arton Ajvaci
 
//P.

Resultat tisdag & onsdag

DM, åttondelsfinal:
 
LFK akademi-IS Halmia 0-2 (0-1)
 
Femman:
 
IF Norvalla-K/HFF 2-2 (1-0)
Mål K/HFF: Johan Nilsson, Fredrik Junefalk
 
//P.

Match tisdag

DM, åttondelsfinal:
 
Laholms FK akademi-IS Halmia kl 18:30, Glänningepark
 
//P.

Resultat helgen

Fredag:
 
Trean:
 
Högaborgs BK-LFK 2-1 (2-1)
Mål LFK: Rasmus Liedman
 
Sexan:
 
RGIF-Simlångsdalens IF 2-4 (0-2)
Mål RGIF: Johan Stråhle, Henrik Olsson
 
Sjuan:
 
BKW-SBK 3-3 (2-1)
Mål BKW: Egzon Behramaj, Miridon Berisha, Manfred Walldén
Mål SBK: Kastriot Hajzeri 2, Sabri Behrami
 
Lördag:
 
Femman:
 
GIF/VIF-Löftadalens IF 2-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2 (en straff)
 
Väröbacka GIF-K/HFF 2-0 (1-0)
 
Sexan:
 
HIS-LTIK 4-1 (1-0)
Mål HIS: Joel Åkesson 2, Otto Carlsson, Lucas Andersson
 
Sjuan:
 
YBK-SIF 1-1 (0-1)
Mål YBK: Filip Svensson
Mål SIF: Simon Falk 
 
Unnaryds GoIF-KIK 2-1 (0-1)
Mål KIK: Sigge Jönsson
 
Söndag:
 
Roj Ava FF-VBoIS 2-5 (1-2)
Mål VBoIS: Malte Croon 2, Daniel Larsen 2, Michael Svensson
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Trean:
 
Högaborgs BK-LFK kl 19:00, Harlyckans IP
 
Sexan:
 
RGIF-Simlångsdalens IF kl 18:45, Björkvallen
 
Sjuan:
 
BKW-SBK kl 18:45, Wallevi
 
Lördag:
 
Femman:
 
GIF/VIF-Löftadalens IF kl 13:00, Veinge IP
 
Väröbacka GIF-K/HFF kl 14:00, Värö IP
 
Sexan:
 
HIS-LTIK kl 14:00, Hasslövs IP
 
Sjuan:
 
YBK-SIF kl 14:00, Munkavallen
 
Unnaryds GoIF-KIK kl 14:00, Strandvallen
 
Söndag:
 
Roj Ava FF-VBoIS kl 14:00, Sannarps IP
 
//P.

LFK vann

Sjuan:
 
Laholms FK akademi-Sperlingsholms IF 2-1 (1-0)
Mål LFK: Victor Johansson 2
 
Läs om matchen här.
 
//P.

Match torsdag

Sjuan:
 
Laholms FK akademi-Sperlingsholms IF kl 18:45, Glänningepark
 
//P.

Resultat helgen

Skärtorsdag:
 
Sexan:
 
LTIK-Harplinge IK 3-0 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Emil Jönsson, Olle Günther Hanssen
 
Till slut klar och rättvis LTIK-seger. Rödblått var något bättre redan innan paus och hade ett par bra möjligheter. Men det var Harplinge som kom närmast ett ledningsmål när nye Kristoffer Romano utnyttjade ett missförstånd i LTIK:s backlinje och var mycket nära att rulla kulan i nät.
 
I andra halvlek trampade LTIK plattan i mattan och tog över rejält. Mattias Olofsson hittade in till Simon Vedin på djupet och 1-0 var ett faktum. Med målet i ryggen dominerade LTIK spelet och Emil Jönssons 2-0-mål föregicks av rena propagandaspelet.
 
HIK fick en jättechans att ta sig in i matchen då man fick straff efter hands på LTIK:are. Ahmad Jafari i LTIK är dock något av en straffspecialist (under -16/-17 har han räddat fem av sju) och nöp elvametaren.
 
Olle Günther Hanssen avgjorde med en nickkanon på Daniel Hellstens hörna. HIK var nära på nytt men Jafari hade bestämt sig för att hålla nollan och gjorde en spektakulär reflexräddning på slutet.
 
Trönninge IF-RGIF 2-2 (1-2)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2
 
Jämn match och rättvist resultat. Tvåmålsskytt Olsson hade en boll i stolpen i inledningen av andra vid grönvit ledning 2-1. 3-1 där...
 
Sjuan:
 
KIK-LFK akademi 1-11 (0-8)
Mål LFK: Max Sjöstrand 3, Viggo Persson 2, Lucas Pettersson 2, Victor Johansson 2, Oskar Hemhagen Mål KIK: självmål 
 
Historisk första match för nystartade LFK akademi. Inte sedan LTIK kom i seriespel 1979 har någon ny klubb bildats och spelat i HFF:s serier. Nu är LTIK inte yngst längre.
 
Stackars Knäred som kämpar med näbbar och klor sedan tränare och en hel startelva lämnat efter fjolårssäsongen fick tuffast möjliga start. Men det kanske var lika bra att klara av denna matchen?
 
KIK reste sig efter paus och försvarade sig bättre samtidigt som LFK slog av lite med 8-0 i ryggen. Kanske hade man sluppit några bollar om man inlett med den fembackslinje man avslutade med? Det kommer enklare matcher för KIK.
 
SBK-Inter FC 8-3 (2-2)
Mål SBK: Ola Andersson 3, Jonathan Ohlqvist 2, Arnon Khamphuak, Mattis Kindblom, Kastriot Hajzeri
 
SBK har inte gjort så här många mål i en match på över tre säsonger. Motståndet var minst sagt virrigt och fick dessutom en spelare utvisad i första. Men likväl bra gjort av SBK, som har ett stabilare lag i år. Nu har man dessutom fått igång sina poängspelare.
 
Långfredag:
 
Trean:
 
LFK-IK Wormo 3-1 (1-0)
Mål LFK: Jonatan Eriksson, Linus Wikander, Hannes Persson
 
Bra, kul och spännande match. Jämnt var det också. LFK stod för en stark insats och var något vassare än gästerna, som var ett topplag ifjol och som är topptippade även i år. På mittbacken kändes HBK:s förre lagkapten Johnny Lundberg igen.
 
LFK är spetsigare i år. Linus Wikander är tillbaka och slog inlägget som ledde fram till 1-0 (där Fredrik Johnsson krigade fram bollen till målskytt Jonatan Eriksson) och gjorde själv 2-0 direkt på frispark.
 
Dessutom är LFK lite bredare i truppen. Avbytarna som kom in bidrog. Nye Felix Albrektson slog passningen som Hannes Persson gjorde trean på. Även Marcus Nilsson gjorde ett bra inhopp. Positiv start för LFK.
 
Femman:
 
IF Norvalla-GIF/VIF 2-1 (2-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson (straff)
 
Ingen kul start för GIF/VIF som hade både spel och chanser för en seger. Bland annat så brände man en straff. Ingen fara på taket dock. Norvalla är topptippat på vissa håll, så ingen katastrof att förlora mot dem borta. Men likväl surt sett till matchbild.
 
K/HFF-Torup/Rydö FF 3-0 (2-0)
Mål K/HFF: Johan Nilsson, Kristian Åkesson, Fredrik Junefalk
 
Förvånande bra start för K/HFF. Alla, inklusive K/HFF:arna själva är nog lite häpna över att man lyckas besegra Torup/Rydö som trillade ur fyran så klart. Med tanke på K/HFF:s struliga försäsong är det nästan chockerande.
 
Men nu är serien igång, bästa laget stod på benen och spelarna var påslagna. Viktigast av allt - Johan Nilsson är tillbaka efter skada. Han satte tonen med 1-0 och är naturligtvis otroligt betydelsefull för sitt lag. Inte minst nu när Jonatan Jacobsson försvunnit. 
 
Det är svårt att inte dra paralleller tlll Hasslöv, som ifjol åkte ur femman med buller och bång. Man var med i många matcher och förlorade väldigt många fajter med uddamålet. I Johan och Junefalk har K/HFF den spets som HIS saknade ifjol.
 
En annan sak som talar mer för K/HFF är rutinen. Skogslaget har spelare som Nilsson, Kristian ÅKesson (som nickade in en hörna i matchen) och André Frank m fl som har spelat på högre nivå tidigare. Det hade inte HIS.
 
Jätteviktigt med en bra start för K/HFF. Det gäller dock att man inte slår sig till ro efter denna smakstart. Även HIS vann första matchen i femman. Sedan blev det inte fler trepoängare... 
 
Sexan:
 
Vapnö IF-HIS 1-1 (0-1)
Mål HIS: Viktor Johansson
 
Jag hade tippat HIS-seger med ett par, tre bollar. Och det kanske hade speglat matchen bättre? HIS är ett starkare lag än Vapnö. De sistnämnda blev upplyfta sent efter Knäreds urdragning och hade då redan förlorat några nyckelspelare till andra föreningar.
 
Nu gör man det enda rätta och spelar efter sina resurser. Det må vara primitivt, men Vapnö behöver poäng nu i början om det här ska gå vägen och nu har man en pinne. Hasslöv kommer igen.
 
Sjuan:
 
VBoIS-Unnaryds GoIF 3-5 (1-3)
Mål VBoIS: Simon Ottosson, Michael Svensson, Malte Croon
 
Våxtorp försökte spela. Unnaryds spel var mer anpassat efter årstid och underlag. De var effektivare och tog en välförtjänt seger. 
 
Påskafton:
 
Skuggan BoIS-YBK 3-0 (1-0)
 
Ett något överraskande resultat.YBK ställde ett starkt lag på benen. Skuggan är någon klass bättre än ifjol och har förstärkt med några duktiga killar. Men nog borde YBK kunnat göra mer.
 
SIF-BKW 2-1 (1-0)
Mål SIF: Robert Andersson, Oskar Moberg
Mål BKW: Miridon Berisha
 
Vi var några entusistaster som letat oss till Gröningen denna Påskafton som vi ska minnas som en av de kallaste vi upplevt. Förutom Skotttorps trogna anhängare och lite Walldianer fanns Hasslövs tränare Lars Palmgren bland de huttrande i publiken. Där stod också Ränneslövs allt i allo Anders Jönsson och frös.
 
Palmgren hade slinsat från de tråkiga hemmasysslorna inför kvällens bjudning. Troligen reflekterade Lasse mer än en gång över att han nog trots allt hellre varit hemma och vikt servetter... Jönsson visste inte ens vad han gjorde där.
 
Men det finns en dragningskraft som är mäktig. Den är som störst nu under de första omgångarna trots att vädret är som sämst. Man tittar ut och tänker "nej". Några minuter senare sitter man i bilen på väg mot en idrottsplats och undrar vad fan som hände.
 
Jag såg bara merparten av andra halvlek. I första hade SIF ett ganska stort spelövertag och man skapade chanser för att leda med mer än 1-0. I andra halvlek jämnade BKW ut spelet utan att skapa några jättechanser.
 
Jag hann både tänka och säga att Walldia nog skulle få en möjlighet då SIF stannade med mycket folk framåt och stod ganska högt med backlinjen trots en skör ledning.
 
Strax efter fick min vän Miridon "Miri/Miridona" Berisha, som kommit in på topp i BKW, läget och satte dit bollen på pass från spelande tränare Nderim Peci.
 
Känslan efter kvitteringen var att matchen skulle sluta 1-1. Men på övertid lyckades SIF avgöra när Petter Gustafsson kom runt och hittade in till Oskar Moberg som satte dit 2-1 bakom en förtvivlad och heroiskt kämpande Jocke Sörensen i BKW-målet.
 
Sett till första halvlek kan man inte säga så mycket om SIF:s seger. Men naturligtvis oerhört snöpligt för BKW att segermålet kom så sent.
 
De yttre förutsättningarna bjöd inte direkt in till någon glädjefotboll. Jag tror dock att båda lagen har mer att ge. Som helhet, sett till insats och förutsättningar så hoppas jag att Walldia kan se ljuspunkterna då de verkligen fanns.
 
I SIF rätades frågetecknet kring vem som ska göra målen inte alls ut. Man kommer såklart inte att kunna avgöra varje match på stopptid. Men premiärsegern kan förhoppningsvis lösa vissa knutar inför fortsättningen hos en av seriefavoriterna med uttalat mål att ta klivet upp.
 
//P.
 
PS. Ni kanske undrar varför jag sitter här en Påskaftonskväll? Jo, det var som så att bonussonen troligtvis tryckt i sig lite för mycket ur påskägget för snabbt (lätt hänt). Då han blev illamående fick äggtoddy och brädspel hos Stålis bytas ut mot påskmust och bloggande. Funkar bra det också! För övrigt går det ingen nöd på mig. Jag firade påsk med vännerna under långfredagen och på påskdagen väntar påskamiddag hos mamma och pappa samt övriga i familjen. Jag tillönskar alla läsare en fortsatt Glad Påsk. Och ta det lugnt med godiset! ;) DS.

Fotbollsbilagan 2017

Med Skärtorsdagens Laholms Tidning följer Fotbollsbilagan 2017 - den Laholmska fotbollsbibeln. Med den kommer också ett bra prenumerationserbjudande. Vill man läsa om den lokala fotbollen är LT enda alternativet. Varje match med Laholmslagen från herrsjuan till damtvåan omskrivs varje vecka. Mejla kundtjanst@laholmstidning.se. Du kan även införskaffa ett lösnummer av torsdagens e-tidning via hemsidan (ladda ner LT:s app för bästa läsupplevelse). 
 
 

Inför helgen

Skärtorsdag:
 
Sexan:
 
LTIK-Harplinge IK kl 18:30, L:a Tjärby IP
 
Trönninge IF-RGIF kl 18:30, Tuvasvallen
 
Sjuan:
 
KIK-LFK akademi kl 18:30, Lagavallen
 
SBK-Inter FC kl 18:30, Skogaby IP
 
Långfredag:
 
Trean:
 
LFK-IK Wormo kl 14:00, Glänninge Park
 
Femman:
 
IF Norvalla-GIF/VIF kl 13:00, Norvalla IP
 
K/HFF-Torup/Rydö FF kl 14:00, Kornhults IP
 
Sexan:
 
Vapnö IF-HIS kl 13:00, Vapnö IP
 
Sjuan:
 
VBoIS-Unnaryds GoIF kl 14:00, Våxtorps BoIS
 
Påskafton:
 
Skuggan BoIS-YBK kl 12:00, Sperlingsholms IP
 
SIF-BKW kl 13:00, Gröningen
 
//P.
 
PS. Glöm inte skärtorsdagens Laholms Tidning. Med den följer Fotbollsbilagan 2017. DS.

Resultat helgen

Lördag:
 
DM, 16-delsfinal:
 
LTIK-Ätrans FF 1-0 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin
 
Träningsmatch:
 
SBK-VBoIS 1-2 (1-0)
Mål SBK: Arnon Kamphuak
Mål VBoIS: Malte Croon, Joel Bengtsson
 
LTIK B-KIK 2-0 (1-0)
Mål LTIK: Gustav Karlsson 2
 
K/HFF-RGIF 2-2 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2 (två straffar)
Mål RGIF: Ibrahim Zed, Petter Persson (d.ä.)
 
LFK-Älmhults IF 2-3 (2-1)
Mål LFK: Jonatan Eriksson, Fredrik Johnsson
 
Söndag:
 
DM, 16-delsfinal:
 
FC Astrio-LFK akademi 1-2 (0-0)
Mål LFK: Max Sjöstrand, Victor Johansson
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
DM, 16-delsfinal:
 
LTIK-Ätrans FF kl 11:00, L:a Tjärby IP
 
Träningsmatch:
 
SBK-VBoIS kl 13:00, Skogaby IP
 
LTIK B-KIK kl 13:00, L:a Tjärby IP
 
K/HFF-RGIF kl 14:00, Kornhults IP
 
LFK-Älmhults IF kl 15:00, Glänninge Park
 
Söndag:
 
DM, 16-delsfinal:
 
FC Astrio-LFK akademi, kl 12:15, Skedalaheds IP
 
//P.

Match fredag

DM, 16-delsfinal:
 
IF Centern-Genevad/Veinge IF kl 19:00, Kärlekens IP
 
Spännande DM-möte mellan favoriterna i division 5.
 
//P.

Resultat tisdag

DM, 16-delsfinal:
 
Hasslövs IS-Tvååkers IF 1-2 (1-0)
Mål HIS: Kalle Pålsson
 
Läs om matchen här.
 
Allianscupsfinal:
 
Genevad/Veinge IF-Laholms FK U17 2-2 (1-2) (LFK vann e str.)
Mål GIF/VIF: Besart Mazreku, Noak Pettersson
Mål LFK: Adam Vernersson, Melvin Sjöland
 
Läs om matchen här.
 
//P.

Matcher tisdag

DM, 16-delsfinal:
 
Hasslövs IS-Tvååkers IF kl 19:00, Hasslövs IP
 
Allianscupsfinal:
 
Genevad/Veinge IF-Laholms FK U17 kl 20:00, Glänningepark
 
//P.

Resultat helgen

Träningsmatcher:
 
Lördag:
 
RGIF-YBK 2-2 (1-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2
Mål YBK: Oscar Färe, Nils Carlsson
 
HIS-Sperlingsholms IF 4-2 (0-1)
Mål HIS: Otto Carlsson 2, Lukas Andersson, Joel Åkesson
 
K/HFF-Torekovs IK 3-3 (3-1)
Mål K/HFF: Kalle Giertz, Pontus Brantberg, Martin Jönsson
 
Båstads GIF-BKW kl 14:00, Drivan (Båstad) Inställd
 
Söndag:
 
IFK Bänared-SBK 4-1
Mål SBK: Daniel Andersson
 
//P.

RSS 2.0