Årets spelare

Här är årets spelare i Laholms kommun dam och herr.
 
God Jul!
 
//P.

LT-laget

Här är årets LT-lag.
 
Här är tillhörande krönika.
 
Samtliga spelare har blivit nominerade av personer inom respektive förening.
 
Diskutera i smågrupper och återkom med ditt eget lag. Jag vill ha motivering. Inte bara "han ska in", "han ska bort". Ska en spelare in måste nån annnan väck, och tvärt om. Sågningar och personliga påhopp raderas. Spelarna som är med har inte valt det själva.
 
Det här är ju i framförallt en kul grej för att höja intresset för lokalfotbollen.
________________________________________________________________________ 

LT-laget 2021 (4-3-3):


Målvakt:


Omar Momandi, Genevad/Veinge IF


GIF/VIF:s bäste spelare 2021. Varvar vansinnesräddningar med stabilt spel. Reaktionssnabb linjemålvakt.


Försvarare:


Simon Ottosson, Våxtorps BoIS


Har skolats om från yttermittfältare till försvarare och har skött sig exemplariskt i sin mer defensiva roll. Stark, snabb och brytningssäker. 


Otto Björnsson, Lilla Tjärby IK


LTIK:s gigant under året. Skänkte den trygghet som behövdes för att laget skulle kunna vara med och konkurrera om uppflyttning hela vägen. Brytnings- och placeringssäker back.


Johan Agnvall, Skottorps IF


Ledargestalt som går i bräschen med sitt duellspel. Duktig boxspelare. Har gjort fyra mål för Skottorp på hörnor under säsongen.


Noak Bolmgren, BW Walldia


Solida insatser i match efter match. Har knappt satt en fot fel på hela säsongen. Bollskicklig försvarare med blick för spelet.


Mittfältare:


Simon Vedin, Lilla Tjärby IK


LTIK:s bästa spelare när han under hösten klev ner som central innermittfältare. Enorm arbetskapacitet och bollvinnare av rang. Dessutom kreativ med boll.


Emil Gustafsson, Skottorps IF


Jämnheten personifierad. Gör aldrig en dålig match. Är inte spelarens som syns mest i Skottorp men han är den som saknas mest när han inte är med.


Robin Wik, Genevad/Veinge IF


Skolades om till offensiv mittfältare och visade näsa för mål. 14 mål blev det till slut. Giftig på fasta situationer.


Anfallare:


Nderim Peci, BK Walldia


Snidare och poängspelare av rang. Dribblingskonstnär som flyter fram på planen och ligger bakom mycket i anfallsväg för BKW.


Hannes Persson, BK Walldia


Kommunens målkung med 31 mål för Walldia i sexan under säsongen. Lyckas på något sätt alltid hålla uppe nivån trots att han spelat på lägre nivå i några år nu.


Teodor Svensson, Våxtorps BoIS


Tvåfotad skarprättare med god blick för spelet. Ställer till det för många försvarare med sina långa dragningar. 18 mål och tvåa i skytteligan efter Hannes.


Avbytare:


Filip Svensson, Ysby BK


Ledarfigur och härförare med fin passningsfot. En vinnarskalle och förebild för sina lagkamrater.


Theo Gullberg, Hasslövs IS


Hårt arbetande mittfältare som bidragit med många poäng för Hasslöv under säsongen. En riktig terrier.


Oskar Hemhagen, Lilla Tjärby IK


Har burit Lilla Tjärby med sin löpkapacitet. Är alltid finurlig med bollen. Blir utsedd till matchens lirare av motståndarlaget varje gång LTIK spelar borta.


Olle Günther Hanssen, Ränneslövs GIF


Bulldozer med unikt spelsätt. Fysiskt praktexemplar som är totalt orädd i närkampsspelet. En mardröm att möta för motståndarlagen. Gör mål på alla sätt.


Petter Gustafsson, Skottorps IF


Har fått en mer framskjuten roll som anfallare i Skottorp den här säsongen. Viktig när SIF behövde etablera spel på motståndarnas planhalva. 15 mål i serien.


Bubblare:


Filip Jönsson, Skogaby BK


Lojal lagspelare som orädd går in i alla dueller med hull och hår. Vinnarskalle med stor uthållighet.


Viktor Ottosson, Kornhult/HIshult


Innermittfältare med god spelförståelse och stor arbetskapacitet. 


Erik Baumagarten Kinsch, Genevad/Veinge IF


Allround spelare som kan användas överallt. Agerar rutinerat och moget för sin ålder. Bidrar med poäng om han spelar framåt. Straffskytt. 13 mål.


Jesper Öhrn, Våxtorps BoIS


BoIS givne ledare på planen. En pådrivare av rang. Lika omtyckt av lagkamraterna som avskydd av motspelarna. Sträng att möta.

 

Krönika:

 

För den som gillar laguppställningar är LT-laget årets höjdpunkt

 

Det har inte varit helt lätt att utse ett LT-lag i år. Det är det å andra sidan aldrig. Men i år var nomineringarna många och det var inte enkelt att välja. Men ska det bli ett LT-lag måste någon göra jobbet. Själv tyckte jag alltid att det var årets höjdpunkt i tidningsväg när årets lag skulle presenteras. Men sedan har jag också alltid varit helt fixerad vid laguppställningar. Det är ett arv från min gode far. 

 

I år blir det en 4-3-3-uppställning. Som vanligt är det offensivt balanserat. Genevad/Veinges akrobatiske målvakt Omar Momandi tar plats mellan stolparna. “Det är en av de bästa målvakterna jag spelat med”, berömmer tränare Charlie Boson, som ändå haft några riktigt duktiga målvakter bakom sig i HBK, Snöstorp Nyhem, GIF/VIF och LFK. 

 

Fyrbackslinjen är hårdför. Mittbacksparet med Johan Agnvall och Otto Björnsson hade jag inte velat agera anfallare emot. Agnvall gjorde ordentlig comeback i moderklubben inför säsongen och Björnsson, som kom till LTIK förra sommaren efter uppehåll, har hållit hög klass. På ytterbackarna är det lite mer flinkt med två allround spelare. Simon Ottosson verkar ha hittat rätt som försvarare och underskattade Noak Bolmgren, som också tillhör LFK:s starka -95-kull, släpper inte många över bron. 

 

Treamannamittfältet kombinerar hårt jobb med god bollkontroll. Jämngamla Simon Vedin och Emil Gustafsson har varit med i LT-laget förr och lär trivas bra ihop. Bredvid sig har de GIF/VIF:s stora överraskning Robin Wik som gick från back till offensiv mittfältare och gjorde succé. Att han har koll på bollen har han visat många gånger på golfbanan men den kreativitet han visat upp i år har inte setts till på fotbollsplanen tidigare. Nytändning som 28-åring.

 

Anfallsplatserna var ganska givna. Nderim Peci skulle kunnat spela på en kant i en 4-4-2-uppställning men får agera ytter här. Han har inte öst in mål men är den som mycket av Walldias anfallsspel kretsar kring och han har många assist och hockeyassist på kontot. Teo Svensson är yngst i laget och fick sitt stora genombrott under säsongen. Hannes Persson var den spelare som fick den första platsen i årets LT-lag. Håller en häpnadsväckande hög nivå trots två säsonger i lägsta serien.

 

Bänken är stark. Vilka som helst skulle kunna gå in i laget. Filip Svensson är en personlig favorit som växt ytterligare som ledarfigur i årets YBK. Han stod när alla andra föll. Talangfulle Theo Gullberg tar plats på bänken för andra året i rad. Oskar Hemhagen blev utsedd till matchens lirare på varenda idrottsplats som han spelade på känns det som. Okonventionella publikfavoriten Olle Günther Hanssen och spelaren med alltjämt kommunens vassaste passningsfot, Petter Gustafsson, är med som “avgörare”.

 

Bland bubblarna finns Kornhult/Hishults Viktor Ottosson som har både spring i benen och god spelförståelse samt Skogabys lojale lagspelare Filip Jönsson som alltid ger allt och är mycket användbar. Här kan också nämnas Våxtorps givne ledare Jesper Öhrn och GIF/VIF:s mogna talang Erik Baumgarten Kinsch. LTIK:s energiske mittback Axel Rabe som försatte berg med sin inställning är också en bubblare. Liksom samma lags målvaktsduo, Jonathan Pihl och Adrian Sirbu, som samsades om under hela säsongen och var jämnheten själva.

 

Det blir som vanligt, tyvärr, inget LT-lag på damsidan. Därtill är underlaget dessvärre allt för skralt. Men spelare som tål att nämnas är K/HFF:s rutinerade offensiva duo Johanna Carlsson och Hannah Nilsson. Även Hanna Jonsson och Rebecca Andersson var lite extra framträdande i guldlaget. I WRY/VGLT stack Gabriella Bergman, Ida Pettersson och Frida Hansson ut.

 

PS. LT-laget är självklart balanserat utifrån hur det gått för föreningarna i seriespelet. Walldia har tre spelare i elvan, Lilla Tjärby två. Precis som Skottorp, Våxtorp och Genevad/Veinge. Kornhhult/Hishult och Skogaby får nöja sig med en varsin bubblare. För att gå in i LT-laget måste man verkligen sticka ut om det egna laget hamnar längst ner i tabellen. Laget innehåller som vanligt inga LFK:are. De spelar i nationell serie och är därför diskade. De brukar å andra sidan ha goda möjligheter på "Årets spelare", både på dam- och herrsidan. DS.


RSS 2.0