RGIF vann

Femman:

RGIF - Centern 3-1 (1-0)
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson, Piere Nilsson, Johan Bergman

RGIF inledde piggt och tog ledningen genom Henrik Olsson. Det var endast Centerns målvakt Per Östberg som höll bortalaget kvar i matchen under den första kvarten. RGIF hade flera bra avslut på mål. Man fortsatte att ösa på hela halvleken, man gav inte Centern mycket utrymme. RGIF lyckades trots spelövertag och mycket målchanser inte utöka sin ledning under första halvlek. Vi har tidigare sett liknande syndrom när det gäller RGIF mot bl a Lidhult och Glommen under våren. Henrik Ragnarsson uttryckte också sin oro i pausen vid fikabordet då han sade att han inte skulle bli förvånad om Centern i andra skulle göra 1-1 och att det sedan fanns risk för att det skulle bli darrigt i det egna laget.

Ragnarsson fick delvis rätt. Efter paus började Centern ta för sig alltmer medan Giffen föll tillbaka. Det var dock RGIF som fick halvlekens första målchans då Henrik Olsson tog sig förbi på högerkanten, men inte fick avslutet bättre än i stolpen sedan han kommit ur vinkel. 1-1 kom efter detta som ett väntat brev på posten. Målet kom ifrån misstänkt offsideposition, domare Ola Ström påstod att Centernspelaren spelade fram till sig själv i djupet, RGIF-försvararna stannade dock upp och väntade på en avblåsning, precis som jag själv. Nåväl, 1-1 och nu var det säkert många Giffare som befarade det värsta och hade inte RGIF haft Peter Björnsson i mål denna dag kunde det mycket väl blivit så att Centern tagit ledningen. Björnsson fick vid två tillfällen visa sig rejält på styva linan, där räddade det duktiga nyförvärvet sitt lag.

Efter de här Centern-chanserna var GIF-tränaren Per-Anders Andersson handlingskraftig då han snabbt gjorde tre byten, Johan Nilsson, Erik Lindström och Markus Kjellsson kom in (det kan aldrig kännas jobbigt att behöva byta med så bra ersättare vid sidan av plan, samtliga de tre spelarna som kom in hade spelat från start i de tre andra division-fem-lagen från Laholm). Perra bytte bl a ut Daniel Hellsten som tidigt i andra hittade tjockmattan och likt den duktige, men alltid lika slitne Schweiziske försvararen Stephane Henchos flera gånger stått fråmåtlutad med händerna på knäna och stirrat ut i tomma intet med trötta ögon efter många tuffa löpningar. Hellsten som i matchen varit förvånansvärt lyckad som vänsterytter då han ständigt, på något sätt, lyckats slå ut sina gubbar på kanten och fått in bollarna. En bit in i andra byttes han ut mot den yngre av Lindströmbröderna Erik, han tillsammans med den äldre Nilssonbrodern Johan, som bytte av lillebror Oskar, och Markus Kjellsson betydde mycket för RGIF då man åter kunde ta över händelserna på plan.

2-1 kom genom Piere Nilsson, som gick upp i en nickduell, mot den i övrigt duktige Östberg i Centerns mål, vann duellen och kunde knoppa in 2-1 till RGIF. Bara kort därefter kunde RGIF avgöra matchen genom Johan Bergman som var säker när han drog in bollen i mål nära buren från höger. Målet kan förutom Bergman föräras både Piere Nilsson och domare Ström. Piere vann bollen på mittplan samtidigt som han fick en rejäl smäll mot foten (solklar frispark), domare Ström verkade dock se fördelen i att låta RGIF spela vidare och det gjorde han rätt i då Centern var på väg fram med mycket folk och RGIF snabbt kunde kontra in bollen i mål. Fin visad spelförståelse av den ibland så kritiserade Ström, som jag håller som den bäste rättsskiparen i kommunen tillsammans med Bjerker. Nu återstod endast tio minuter av matchen och resten kändes som en transportsträcka, även om Centern gjorde ett par halvdana försök att flytta fram positionerrna.

RGIFs seger var rättvis och borde kanske varit större, men den var jättehotad i början av första halvlek, ett par klassräddningar av målvakten Peter Björnsson samt bra byten av tränare Perra gjorde att RGIF kunde ta över igen och vinna matchen. Alla spelare i RGIF förtjänar beröm efter spelet, framförallt i första. Man visar att man har bredd då både Mats Lindström och Daniel Hellsten kommer in på ovana positioner och gör det bra, Lindström som innermittfältare. Jens Strömbergs form sedan innan uppehållet håller i sig och numera går han i bräschen i försvarslinjen. Kul att Sonny Nilsson är tillbaka i RGIF, han behöver dock ett par matcher innan han är tillbaka i fullgott slag efter sin skada i våras, timingen fanns inte där till hundra procent mot Centern, men den lär komma tillbaka med lite mer matchträning. I Peter Björnsson har RGIF fått en riktigt bra målvakt som skänker hela laget trygghet, mycket bra med fötterna och väldigt säker och tydlig i luftrummet, det är härligt att spela försvarare framför en sådan målvakt. Det nyförvärvet kan Giffen tacka Johan Bergman för då den tidigare Rössjöholmsmålvakten är svåger till GIF-forwarden.

I Centern tycktes flera spelare finnas med från start som under vårens matcher endast fanns med på bänken. Har laget tappat spelare? Bäst i Centern var målvakten Per Östberg, trots tabben vid RGIFs 2-1. Östberg kom tillbaka till Centern som utespelare efter att han tidigare stått i mål för Hallandslaget (årgång -85), HBK U och Astrio. Moderklubben är dock Centern och där vaktade han A-lagets mål mycket tidigt, sedan han blivit petad i Astrio tröttnade han dock på målvaktssysslan och började istället spela ute i sin första klubb och under våren höll han en ordinarie vänsterbacksplats i Centern. När det krisar har han dock lovat att ställa upp i mål, det måste det följdaktligen gjort mot RGIF.

//P.

Helgens matcher

Fredag:

Femman:

RGIF-IF Centern kl 19:00, Björkvallen

RGIF ligger inte där man tänkt sig i tabellen, spelet var helt okej under våren, men man släppte in otroligt mycket billiga mål på många individuella misstag, samtidigt som man i flera matcher inte satte dit sina chanser. Det började ta sig poängmässigt mot slutet av våren, kan man nu fortsätta att plocka vinster? Laget är starkt på pappret och man har mycket folk att välja bland. Tyvärr tränas det lite för dåligt i Ränneslöv, kommer det att märkas i höst?

Giffen ställer upp med följande lag mot Centern:

Peter Björnsson,
Oscar Nilsson, Jens Strömberg, Sonny Nilsson, Daniel Paulisson,
Henrik Olsson, Anders Nilsson, Mats Lindström, Daniel Hellsten,
Johan Bergman, Piere Nilsson

Lördag:

Trean:

Lerkils IF-LFK kl 15:00, Ledets IP

Lerkil ligger för tillfället tvåa i serien. De blir favoriter mot LFK, samtidigt var LFK på gång rejält innan uppehållet och nu har man haft tid på sig att gå igenom vad som gick snett i början av serien och man har också hunnit vila och få tillbaka de viktiga skadade spelarna Mats Gustavsson och Christer Johansson. Man har dessutom fått tillbaka Fredrik Johnsson från Markaryd, kommer hans vänsterdojja att tala redan mot Lerkil? Hoppas att han får speltid.

//P.

Resultat träningsmatch

LTIK-Trönninge IF 4-3 (3-1)
Målskyttar LTIK: Veki Demirovic 2, Mattias Olofsson 2

LTIK inledde mycket piggt och spelade väldigt fin fotboll under de tio första minuterna. Rättvist kunde man också ta ledningen då Veki Demirovic med vristen tryckte in Emil Olssons hörna från höger i mål. Efter ca en kvart jämnas spelet ut något, TIF kan t o m ta över för en stund. LTIK ser dock till att ha mycket folk på rätt sida, därför uppstår inte några direkta farligheter. LTIK fortsätter att vara farliga på hörnor, två hörnor är så när att rendera i mål, ytterligare en hörna trycker Emil Olsson in i mål, domaren missar dock att bollen är inne då den tar hjulet innanför stolpen och snabbt studsar ut. En TIFare får ostörd vandra med bollen en lång sträcka, när han väl är inne i straffområdet är LTIK-försvarnas försök till att ta bollen tafatta och TIFaren får iväg ett skott som Jonas Wallin i LTIK-kassen tvingas lämna retur på, den trycks enkelt i mål av en framrusande TIFare. 1-1. 

Efter baklängesmålet kan LTIKarna åter ta över tillställningen, flera chanser skapas, Simon Vedin och Peter Hedihn är igenom vid ett varsitt tillfälle men får aldrig iväg några bra avslut och Henrik Olsson spelar snett, inåt, bakåt och påföljande avslut är nära att gå in. 2-1 skarvar Veki Demirovic in i mellan benen på TIF-målvakten på pass från Henrik Olsson. Conny Strömberg är offensiv från sin högerbacksposition och får ett bra läge på bakre men han trycker bollen över mål. LTIK har ytterligare en ramträff innan Mattias Olofsson dunkar in Emil Olssons hörna i mål. 3-1 i paus, de siffrorna borde varit större till LTIKs fördel.

Efter paus kan LTIK snabbt utöka ledningen till 4-1 då Mattias Olofsson läckert lyft bollen över den utrusande TIF-målvakten sedan han blivit frispelad av Simon Vedin. Efter målet slappnar flera LTIKare av samtidigt som fem byten görs. Detta gör att TIF bjuds in i matchen. Det kändes onödigt då målen LTIK släppte till var väldigt billiga. 2-4 får LTIKs målvakt ta på sig, vet inte vad Jonas gjorde där, men jag är övertygad om att denne säkre målvakt aldrig skulle göra något liknande i en seriematch. 3-4 bjöd LTIK på genom svagt försvarsspel. Jim Nilsson får efter TIFs reduceringar ett jätteläge att göra LTIKs femte mål, Jim måste blivit överaskad när bollen gick igenom samtliga i straffområdet och fram till den fristående Nilsson som satte huvudet till och bara skull trycka in bollen i öppet mål, på något sätt lyckades han dock få kulan utanför målramen, det kändes faktiskt svårare i det läget. Efter detta hände inte särskilt mycket i matchen.

LTIK gör en mycket bra match i 60 minuter, man spelar verkligen boll med bra passningsspel och fin rörelse, dessutom varierat med mycket kortpassningsspel genom mitten, men också med fina spelvändningar ut på kanterrna. Trönninge ställde nog inte upp med sitt starkaste lag, men det är av mindre vikt, liksom resultatet (även om det alltid är skönt att vinna), det viktiga var att LTIKs spel fungerade som tänkt under stora delar av matchen, hoppas att man kan ta med sig detta spel till höstens seriematcher, då kan det bli bra. Samtliga inblandade förtjänar beröm efter insatsen mot TIF, lite extra ros till Ola Nilsson i backlinjen, till Mattias Olofsson, som liksom Peter Hedihn framförallt var bra i första halvlek, plus också till assistkungen Emil Olsson, vilka hörnor, samt till Veki Demirovic som kan bli en attraktion i LTIK i höst då han nu hittat rätt på mittfältet.

//P.

Resultat träningsmatcher

Åsljunga-KHFF 5-1
Målskytt KHFF: Jonatan Jacobsson (straff)

KHFF mötte ett bra division fyra-lag. Siffrorna blev dock lite väl stora, en förlust med ett eller ett par mål hade gjort att resultatet speglat matchbilden på ett lite bättre sätt.

GIF/VIF-Torup/Rydö 2-9 (1-1)
Målskyttar GIF/VIF: Kewin Hansen, Jonas Axeldahl

GIF/VIF hängde med bra i matchen i första halvlek och tog faktiskt ledningen med 1-0. Man hängde med hyffsat en bit in i andra också. Sista 20 var det dock vidöppet bakåt och målen rann in med en jämn ström. Torup/Rydö är naturligtvis ett mycket bra lag, man leder femman och är enligt mig den seriens bästa lag. 9-2 kan dock aldrig vara godkänt för GIF/VIFs del. Jonas Axeldahl gjorde sitt första framträdande i moderklubben på länge. Än så länge testar han bara och känner sig för. Väljer Axeldahl att fortsätta blir det naturligtvis en prima förstärkning för GIF/VIF att helt plötsligt få ett föredetta proffs och ex-landslagsman i laget.

//P.

Träningsmatcher

Fredag:

LFK-Ljungby 2-0 (1-0)
Målskyttar LFK: Ronny Sabo, Robert Nilsson

Skön höstupptakt för LFK. Under uppehållet har man förstärkt med nygamle Fredrik Johnsson. Man får en stor och stark spelare med ett fruktansvärt hårt skott. Man kommer troligen att vid ett flertal tillfällen få se Johnsson vända upp i straffområdet och dra upp bollen i nättaket med sin vänsterslägga. Jag vet inte varför han skulle lämna för Markaryd från början. Han verkar trivas i LFK och visade verkligen att han var värd att satsa på när han fick chansen förra säsongen.

LTIK börjar sitt träningsmatchande under lördagen då man möter Simlångsdalen. Det är ett ganska så "semestersjukt" lag LTIK ställer upp med, man skulle kunna kalla det för en kombination. Man möter ett revanschsuget Dalen som är mycket missbelåtna över insatsen i division sex under våren. Man hade förväntat sig att kunna vara med och kriga i den absoluta toppen, nu har det istället blivit en placering på den nedre halvan, vilket inte alls varit tillfredsställande. Nu har man sparkat tränaren mitt under säsongen och man går stenhårt för att ta sig ur skiten och blanda sig i toppstriden under hösten.

Matchen spelas kl 15 på L:a Tjärby IP och LTIK ställer upp med följande lag:

Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Simon Vedin, Anders Jönsson, Fredrik Wersch,
Fredrik Persson, Ola Nilsson, Veki Demirovic, Emil Olsson,
Sabri Behrami, Henrik Olsson

RGIFs traditionella träningsmatch mot Västra Karup uteblir troligtvis. RGIF har inte fått tag på (!) Västra Karup och spelar därför istället en internmatch på Björkavallen under lördagen. KHFF spelar träningsmatch på måndag mot Åsljunga borta. GIF/VIF träningsspelar också på måndag och de möter Torup/Rydö i Veinge kl 19. Hur övriga lag har det med träningsmatcher vet jag inte. LTIK möter tufft motstånd i form av Trönninge från fyran på onsdag. I den matchen ska LTIK förhoppningsvis kunna ställa ett mer A-betonat lag på benen än vad man gör mot Dalen.

Lördag:

LTIK-Simlångsdalen 0-3 (0-1)

Man kan ju naturligtvis ifrågasätta träningsmatcher under uppehållet. Flera lag väljer att inte ha några matcher mitt i sommaren då det är tufft att få ihop lag. LTIK kom till spel utan nio spelare som mycket väl kan starta första seriematchen efter uppehållet (Det låter och ser bra ut när man förlorar med 3-0 att ha en sådan ursäkt). Matchen var förhållandevis jämn spelmässigt. LTIK skapade flera chanser under matchen, framförallt i första halvlek, som borde renderat i mål. Det var inte orättvist att Dalen vann, de var hetare än LTIKarna i båda boxarna, sen var 3-0 kanske lite i överkant.

Mot Trönninge på onsdag krävs det att några av de spelarna som saknades mot Dalen kommer tillbaka samt att övriga höjer sig ett par snäpp, annars blir det stordäng. Det som var positivt med matchen var att spelarna som var med i matchen fick viktig matchträning inför seriestarten, det negativa är så klart att LTIK förlorade, man har inte vunnit så många matcher under våren och behöver verkligen få tillbaka vinnarkänslan. En förlust som den mot Dalen kan göra att modet hos killarna sjunker ytterligare. Inte bra.

//P. 

LTIK fyller 30 år

Lördagen den 15 Augusti hälsar LTIK välkommen till klubbens 30-årsjubileum och sommarfest.

Program under eftermiddagen och kvällen som följer:

kl 13:00 - Cup för LTIKs 10-12-åriga spelare.


kl 14:00 - Parfotboll för LTIKs 13-15-åriga spelare plus damlaget.


Kl 15:00 - LTIK bjuder alla på fika.


Kl 15:30 - Legendarmatch med gamla och nya seniorspelare.


Utöver detta diverse andra aktiviteter vid sidan av planen under hela eftermiddagen.

Kl 18:00 - Grillfest för hela familjen med helstekt gris mm. Trubadur Donald Hägerström står för underhållningen. 
                  
Anmälan till grillfesten senast den 31 Juli till Anette Larsson tele 0430-12444 eller till Isolde Nilsson tele 0430-12293. Pris: Vuxen: 150 kr. Barn t o m 15 år: 50 kr.
 
Följande spelare samlas på L:a Tjärby IP kl 14:30 för LTIKs legendarmatch kl 15:30:

Thomas Andersson
Andy Marshall
Jögga Larsson
Ulf Thorén
Jonas Klippfors
Mikael Jansson
Peter "Pippi" Larsson
Peter Ottosson
Mats "Persa" Pettersson
Jonas Johansson
Mats Nilsson
Jeppe Johansson
Mattias Hed
Fredrik "Gummi" Jacobsson
Matte Johansson
Jesper "Lill-Jeppe" Wadensten
Jonas "Jonna" Nilsson
Tommy Johansson
Stefan Jönsson
Peter "Pidda" Andersson
Joacim Liedman
Patrik "Packi" Åkesson
Jonas Larsson
Fredrik Nordstrand
Ola Nilsson
Andreas "TD" Thedeby
Micke Johansson
Andreas "Adde" Jönsson
Henrik "Hinken" Åkesson
Håkan Elmberg
Peter Johansson
Emil Nieroth
Daniel "Eken" Eriksson
Tonne Persson
Jim Nilsson
Jonas Höjman
Krille Åkesson
Fredrik Blixt
Anders Kallin
Daniel Hellsten
Johan Gustafsson

Matchen kommer att spelas internt mellan två lag bestående av de spelare som har möjlighet att delta av ovanstående.

/Plogen


Panna-SM

Höjdpunkten på Stadsfesten i Laholm på lördag.


Välkommen till PANNA-SM. Deltävling i svenskamästerskapen i streetfotboll. 

Fotbollsartister, bolltrixare, dribblingsmästare, tunnelspecialister och suldragare, se hit! VGLT P94-95 och sambafotbollsskolan hälsar alla fotbollsintresserade varmt välkomna till SM i streetfotboll. Knattar, juniorer, seniorer, veteraner, killar och tjejer, alla är välkomna att delta! Vinnarna bjuds på resa och boende till finalspelet.


Anmälan

Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Skriv ner namn, ålder, lagnamn, telefonnummer och vilken klass ni vill spela i. Singel (30 kr), dubbel (25+25 kr) eller båda två. Anmäl er via mail till: annelie.pettersson@veinge.nu. Avgiften är bindande och betalas vid ankomst. Vinnarna (1:a-3:e) belönas med fina priser från Sambafotbollskolan.

Anmäl dig och ditt lag redan idag.

Läs mer här.

//P.


Resultat lördag

HÅFF-KIK 5-1 (3-0)
Målskytt KIK: Jonathan Pettersson

HÅFF är inne i en bra trend och är väldigt starka för tillfället, de hade säkert velat att serien fortsatt istället för att ta uppehåll. KIK hade troligen förra omgångens match i benen och förmodligen var man lite för nöjda med vinsten där. HÅFF hade ledningen med 3-0 i paus och sedan gjorde man två raka mål fram till 5-0 innan Jonathan Pettersson tröstmålade för KIK.

//P.

Resultat fredag

Femman:

Centern-KHFF 0-3 (0-1)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson 2, Christian Karlsson (straff)

Väntad och rättvis seger för KHFF som tog första victorian på fem matcher.

Nämnas bör också att serieledarna Torup/Rydö slaktade Vapnö med hela 9-1.

Sexan:

HIS-VBoIS 0-0

Märklig fight som inte alls kändes som en 0-0-match. Båda lagen skapade en hel del målchanser, de hetaste skapade BoIS. Det oavgjorda resultatet var inte helt orättvist, bortalaget bör dock vara minst nöjda med den enda pinnen.

BoIS tvingades till två målvaktsbyten i matchen. Först fick Niklas Vepsä utgå sedan han gjort en fin räddning, samtidigt krockade med stolpen och slog upp ena ögonbrynet som fick sys. Dennis Nilsson tog hans plats mellan stolparna, men hann bara stå i dryga tio minuter innan han in en tuff duell med en HISare skadade knäet och tvingades byta med Anders Gustavsson.

//P.

PS. Jag är i Göteborg under lördagen och kan därför troligen inte uppdatera något angående Knäreds möte med HÅFF. Men jag förutsätter att någon vänlig själ skickar in det resultatet på kommentarer. DS.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

IF Centern-KHFF kl 19:00, Kärlekens IP

Det är dags för KHFF att bryta förlustsviten nu. Man får klara sig utan måltjuven Henrik Fridberg mot Kärlekens änglar.

Sexan:

HIS-VBoIS kl 19:00, Hasslövs IP

HIS har två bra målvakter i spelande tränare Carlos Fragoso samt Mattias Pettersson. Den senare storspelade mot Dalen sist trots att han tvingades släppa in fem bollar. Låt honom fortsätta stå och kör med den allrounde Fragoso ute istället. HIS blir för en gångs skull favoriter i en match. BoIS går tungt, tungt i år.

Lördag:

Femman:

HÅFF-KIK kl 15:00, Hebergs IP

Tuff match för KIK tätt inpå förra omgångens match. HÅFF är verkligen på gång, man slog tabelltvåan Glommen i förra omgången och krossade innan det Lidhult. KIK lär få det jobbigt.

//P.

PS. Detta är de sista matcherna innan uppehållet. De flesta lagen håller fritt från matchspel i ca en månad. Det känns skönt och välbehövligt nu. DS.

Resultat torsdag

Femman:

Lidhult-RGIF 2-1
Målskytt RGIF: Daniel Paulisson (straff)

Lidhults målvakt storspelade som vanligt. Denne för mig helt okände keeper är förmodligen seriens vassaste då han i match efter match agerar rena väggen. Lidhult hade ledningen med 2-0 innan Giffen reducerade. Christoffer Thune stod för andra matchen i rad i RGIFs mål. Den duktige, förre Rössjöholmsmålvakten Peter Björnsson blir klar för spel i RGIF under fredagen. Helt plötsligt har RGIF det väl förspänt på målvaktsfronten, det bådar gott inför hösten. Säkerligen skönt för rutinerade Tony Andersson som ställt upp och gjort det jävligt bra för RGIF mellan stolparna. Nu kan han fokusera helt på tränarsysslan i damlaget och bara stå vid behov.

//P.

Let me tell you...

...my side of the case.

Reklamen jag fick på en välkänd blogg under onsdagen var välkommen. Besökarna av den här bloggen har så klart ökat ganska mycket under det senaste dygnet. Jag tänkte skicka ett mail till den kände bloggaren och förklara det där med myggen i Hishult, men jag gjorde det aldrig. Nu fick ju bloggaren reda på hur det låg till i alla fall då någon annan tog kontakten och tipsade om min blogg. Kul.

Som tack för att jag länkades av den kände bloggaren har jag lagt till hans blogg i min länklista (måste kännas stort för honom!). Som en extra service får du den även här.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

KIK-LTIK 3-1 (1-1)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Kalle Svensson, Peter Karlsson
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson (straff)

LTIK inledde matchen klart bäst i hettan på Lagavallen. Första kvarten hängde inte KIK med och LTIK spelade stundtals fin fotboll. KIK är dock duktiga i omställningarna och så fort man lyckades komma i närheten av LTIKs mål blev det farligt. Joel Åkesson får matchens första chans när han i ganska bra nickläge efter inlägg inte får träff med pannan. Simon Vedin gör en fin grej och får in bollen snett inåt bakåt till Henrik Olsson som inte träffar mål. Efter ca en kvarts spel får LTIK straff. Henrik Olsson får den sedan han gått omkull i KIKs straffområde. Straffen kändes inte solklar, men man kan inte heller säga att domaren gjorde fel när han pekade på punkten. Det kändes som fifty, fifty, ibland blåser domarna för en sådan sak, ibland inte. Jag förstår att KIKarna blev upprörda. Henrik Olsson blev hårt tagen i ryggen samtidigt som han själv lutade sig bakåt och gick i backen. Säker från straffpunkten var som vanligt Mattias Olofsson. LTIK fortsatte att vara det bättre laget i ungefär en kvart till. Under den tiden hann Simon Vedin slita sig loss och få iväg ett lurigt skott som Mikael Holvigsson i KIK-kassen bara kan stå still och titta på när det tog i stolpen. KIK började äta sig in i matchen, samtidigt som LTIKarna alltmer hamnade i knäet på Jonas Wallin i LTIK-målet. Peter Karlsson får ett utmärkt läge att kvittera när han blir helt ren i straffområdet, Wallin gör en mycket fin räddning på det ganska dåliga avslutet, där trodde jag och många med mig att 1-1 var skulle vara ett faktum. Karlsson skulle revanschera sig när han elegant drog upp ett anfall som avslutades med att Simon Silvandersson skickade in kulan till en ren Joel Åkesson i LTIKs straffområde, Åkesson var distinkt och tryckte enkelt in kvitteringen. 1-1. Sista kvarten av första är KIK bättre än LTIK och man är ute efter ett ledningsmål, 1-1 blir dock halvtidsresultat.

Efter bara någon minut av den andra halvleken får LTIKs Anders Kallin i trängt läge iväg ett avslut som tar i stolpens insida och sedan inte orkar in över mållinjen innan Holvigsson är framme och nyper den. Snöpligt och oturligt för Kallin och LTIK. Efter ca tio minuter slår den ej inbytte, utan den från start spelandes William Sandberg en fin frispark som Kalle Svensson är först på och snyggt skarvar in till 2-1 för KIK. Efter KIKs ledningsmål försökte LTIK att flytta fram positionerna och trycka på, men man lyckades aldrig riktigt. Den sista timmen av matchen var KIKs, man dominerade inte och hade knappast ett spelövertag, men man kan som KIK-coach Klippfors uttrytckte det, säga att man kontrollerade matchen. Fredrik Wersch blir utvisad sedan han dragit på sig två gula kort, det kändes tungt och orättvist. Där tycker jag inte att domaren var konsekvent, han kunde om han hållit samma nivå matchen igenom lika gärna visat ut ett par spelare till från vardera lag, eller ingen alls. Man får bestämma sig för en linje och köra på den. Efter en hörna från höger kan Peter Karlsson ostört nicka in avgörande 3-1 till KIK och matchen känns i det skedet över trots att det återstod några minuters spel.

Jag tänker inte skriva att det var orättvist att KIK vann, för det tycker jag inte. LTIK var bättre första halvtimmen och hade man fått 2-0 på den stolpträff man hade då eller 2-1 på den stolpträff man hade direkt efter paus veti katten hur matchen hade artat sig. Sedan kändes KIK lite starkare sista timmen av kampen, man löpte lite mer och det kändes som att man var mer vän med bollen än LTIKarna, dessutom var man distinkta framför mål när lägena dök upp. Matchens profil hittar vi i KIKs Joel Åkesson, som med sin oerhörda löpkapacitet hela tiden oroade på egen hand och tillsammans med sina lagkamrater. LTIKs tränare Mats Johansson var imponerad -"Den killen kan spela högre upp framöver." Nämnas kan också att Simon Silvandersson var duktig, framförallt i första halvlek när laget som helhet fungerade lite sämre, stark i kroppen och snabb, dessutom känns det hela tiden farligt när han har bollen då man vet att den kraftfulla högerdojjan när som helst kan tala. Hur mycket jag än vill så kommer jag inte runt att nämna min gamle vän Peter Karlsson, som vanligt oerhört svårfångad, ständigt i rörelse över stora ytor, han opererar över hela planen.

LTIK lyckades få klart med nygamla Anders Kallin och Erik Westerlund under tisdagen och det var av yttersta vikt då man sedan tidigare visste om att de tre ordinarie Miridon Berisha (i Kosovo pga bröllop i familjen), Emil Olsson (jobb) och Richard Frankland (knäskada, vi vet ej hur allvarligt) skulle vara borta till mötet med KIK. Det hade blivit ganska tunnt om vi inte fått klart med Kallin och Westerlund. Nu gick båda in från start och spelade på sina vana posittioner sedan förra säsongen på det inre mittfältet respektive mittbacken. Båda skötte sig bra, men det finns mer att ta av, det är så klart inte helt enkelt att gå in i laget med så kort varsel. Alla som mötte eller såg Kallin och Westerlund spela i LTIK förra året inser vilken nytta de kommer att göra för LTIK i kampen om förnyat kontrakt i femman i höst.

Läs här vad LT skriver om matchen. Jag kan köpa att man skriver fel namn på Anders Kallin och Jonas Wallin (Anders Kallur respektive Jonas Dahlin). De två spelarna är inte från kommunen och är inte alls kända här omkring. Tilläggas bör dessutom att jag själv inte alltid skriver rätt namn. Men man kan ju inte låta bli att tycka att det är lite kul. Följande saxar jag från LTIKs hemsidas gästbok:

Får be att gratulera LTIK till en mycket intressant värvning. För vad ska man säga om att den gamle hockeylegendaren Anders Kallur vid 56-års ålder nu provar på en ny karriär inom fotbollen. Ett namn av hans dignitet borde dra både media och publik i stora mängder. Grattis LTIK! Personligen ser jag dock mest fram emot det utlovade gästspelet av hans döttrar, Jenny och Sanna, de har enligt uppgift lovat att ställa upp som cheerleaders. Det hade varit en syn för gudarna! /G.

Fasen va trevligt med en hockeylegend i laget, jag blev dock lite besviken eftersom han inte gärna ville tackla sina motståndare utan bara gled in framför dem o tog bollen. Också mycket trevligt att vi har fått U-21 Landslagets målvakt i kassen. Han är väll annars den enda ur sveriges startelva det inte surrats om klubbbyte för men det kanske berodde på att han redan var klar för Södra femmans Real Madrid (Usch!!!!!!!) Vem får vi se spela i Ltik härnäst? Kanske Eric Messi Roos???

Man kan ju inte låta bli att småle. Artikleln i lördagens LT efter LTIKs möte med Vapnö var en ännu större skrattfest. Det började med att jag under förmiddagen fick ett mess av Hellsten där han förklarade att LT-sporten hade grova problem med LTIKs namn. Jag tänkte att det är väl som vanligt något fel i bildtexten. När jag sedan läser artikeln så är det bland det bättre man läst ju. Godbitar som Miridon Wersch (Miridon Berisha och Fredrik Wersch finns det två spelare som heter i LTIK), Peter Wedin (Simon Vedins okände bror? Hedin ska det vara), Sabri Vedin (Simons andre okände bror, med utländskt förnamn. Sabri Behrami ska det ju vara). Men dröm om min förvåning när jag sedan läser svart på vitt i tidningen att den över fyrtio år gamle RGIF-legendaren Mattias "Matti" Rolfsson har slagit in LTIKs straff under matchen, jag som tyckte att det var Mattias Olofsson... Förevigt kallad Matti nu förövrigt. Kul på lördagskvällen i GIF-fortet Ragnars lada då Mattis (Giffaren då) gamla parhäst på innermittfältet Magnus "Manno" Andersson berättade för mig att han på lördagsförmiddagen ringt upp sin gamle vän och gratulerat honom både till målet och segern. Gratulationerna följde sedan i en strid ström under dagen och kvällen. Kul som skrivet, samtidigt lider jag lite grand med spelarna som inte fick cred för det de gjorde under matchen pga av att de omnämndes med fel namn.

Referatet från LTIKs möte med Vapnö kan du läsa om du skrållar ner en bit. Artikeln från LT kan du läsa om du kommer till L:a Tjärby IP och går in i seniorernas omklädningsrum, där hänger den så grannt på anslagstavlan.

//P.

Inga knott & inga mål

Läs det här.

//P.

PS. Jag känner människor som inte åker till Hishult för att titta på fotboll pga "smådjävlarna" i luften. Har man månde fått bukt på problemet (hur då?) eller var detta ett sällsynt undantagsfall? DS.

RSS 2.0