Allianscupen i helgen

Lördag:
 
Allianscupen:
 
GIF/VIF (B)-LFK U17 kl 09:00,  Glänninge Park B
 
LFK B-K/HFF/VBoIS kl 11:00, Glänninge Park B
 
LTIK (B)-HIS kl 13:00, Glänninge Park B
 
SBK-BKW kl 15:00, Glänninge Park B
 
 
Laholms Sparbanks Allianscupen drar igång i helgen. Det är spel de kommande tre helgerna. Ett trevligt avbrott i försäsongensträningen där allt är serverat för klubbarna (motstånd, plan och domare). LFK, GIF/VIF och LTIK är inbjudna att deltaga med B-lagen pga serietillhörighet. Detta för att förenkla vid domartillsättningen. LFK lär spela med sitt B-lag. I GIF/VIF:s och LTIK:s fall lär det bli mer "kombinationslag". LTIK är regerande mästare.
 
//P. 

VBoIS drar sig ur

Våxtorps BoIS drar sig ur division 7 södra på grund av spelarbrist och kommer istället att ingå samarbete med K/HFF. Föreningarna kommer tillsammans ha tre lag i seiespel 2019. A-, B- och C-lag. Detta är inte något helt nytt för K/HFF, som själva haft tre lag i seriespel tidigare. Början på -90-talet?
 
Så här skriver K/HFF på sin Facebooksida:

"Idag är det många fotbollslag som har det tufft att få ihop sina lag. KHFF är lyckligtvis inte ett av dessa utan vi har både en bra trupp och tränare. Men det finns lag i vårt närområde som tyvärr inte har det lika väl förspänt. Ett av dem är Våxtorps Bois som för tillfället har en alldeles för liten seniortrupp för att klara nästa säsong. När de kontaktade oss för att se om vi kan hjälpas åt att hitta en lösning var valet inte så svårt. Naturligtvis vill vi hjälpa hellre än stjälpa. Så vi kommer härmed att inleda ett samarbete med Våxtorps Bois. På sikt ska de såklart återuppta sitt eget seniorlag, de har ett lovande juniorlag som behöver ges lite tid att växa, och framtiden finns för dem om vi bara hjälps åt ett tag.


Att samarbeta är inget nytt för oss. Tidigare har vi haft liknande samarbetsavtal för ungdomar med både Markaryds IF och Våxtorps Bois. Vi försöker att se möjligheter och att alltid tänka framåt. 


Vi tänker även starta upp ett gemensamt C lag och kommer således att spela med A-laget i div 7, B-laget i klass 2 och C-laget i klass 3. På så vis ger vi samtliga spelare bra möjligheter till speltid.


Tyvärr innebär detta att div 7 och södra Halland tappar ytterligare ett lag denna säsongen. 


Vi vill uppmana alla föreningar att tänka framåt. Att bygga er egen framtid, satsa på er barn och ungdomsverksamhet. Den är livsviktig för er framtid. Tänk långsiktigt och inte bara för stunden. Det står varje spelare fritt att själv välja var den spelar, men vi föreningar och ledare har också ett ansvar. Alla lag vill såklart ha så bra spelare som möjligt, men ska det vara på bekostnad av vad som helst? Vad är en upphaussad och framgångsrik säsong värd när hösten kommer, om spelarna slutar eller byter klubb igen och man inte har några att plocka upp underifrån? När publiken sviker för de har inte hjärtat på riktigt rätt ställe. När motståndarlagen tynar bort och försvinner. 


Tänk efter före. Håll ihop istället för att dra isär.


Vi välkomnar samarbetet med Våxtorps Bois och hoppas att det ska gynna såväl oss som dom och även fotbollen i hela södra Halland. 

Styrelsen
Kornhult/Hishult FF"


I division 7 södra ingår nu Walldia, Andersberg, Ysby, Vapnö, K/HFF, Lidhult och Knäred. Lagen kommer spela trippelmöten, totalt 18 omgångar.

//P.


SBK vann

Träningsmatch:
 
Båstads GIF-Skogaby BK 2-4 (1-3)
Mål SBK: Besart Mazreku 3, Ibrahim Abu Samra
 
SBK gjorde en riktigt bra första halvlek mot Båstad och borde haft en större ledning i paus.
 
– Det var bra. Spelmässigt riktigt bra faktiskt, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.
 
– Vi höll bollen inom laget, tog det lugnt och gjorde det vi pratat om inför matchen. 
 
– Vi borde defenitivt haft en större ledning i paus. Vi skapade mycket och brände mycket, fortsätter Nijazi.
 
I andra halvlek blev SBK något bekväma och Båstad kunde putsa siffrorna till 2-4.
 
– Sett till förutsättningana och hur tidigt det är på säsongen kan vi inte vara annat än nöjda.
 
I en bra laginsats stack som vanligt Besart Mazreku ut.
 
– Bes är alltid bra, oavsett. Han kunde gjort ett par mål till men hans arbete är ovärderligt för oss, säger Behrami.
 
I helgen går SBK in i Allianscupen mot BK Walldia.
 
– Det kommer att bli en väldigt tuff match för oss. Men vi ser fram emot den uppgiften, avslutar SBK-tränaren.
 
Även Hasslövs IS har spelat träningsmatch. De förlorade med 3-1 (0-0) mot Hjärnarp. Alexander Leandersson gjorde HIS mål.
 
//P.


SBK matchar på lördag

Lördag:
 
Träningsmatch:
 
Båstads GIF-Skogaby BK kl 11:30, Båstads konstgräs
 
Läs vad SBK skriver inför matchen här.
 
//P.

Zeqiri klar för LFK

Laholms FK förstärker offensiven ytterligare när anfallaren/yttern Gjenis Zeqiri ansluter från Snöstorp Nyhem FF.
 
– Det är en genombrottstark och teknisk spelare. En spelartyp vi saknat i truppen. Han har stor potential. Det är en spelare som kan bryta mönstret. Det kan bli lite mycket bolltouch ibland men det ska slipas bort, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
Är truppen komplett nu?
 
– Det kan bli någon ytter/anfallare till då vi går över mer till en 4-2-3-1-uppställlning i år. Det är upp till Kalle och David (tränare Björklund och Silvandersson) att bestämma. Men det ser redan väldigt bra ut, säger Åberg, som är nöjd med LFK:s situation.
 
– I och med att Astrio åkte ur och Snöstorp Nyhem drog sig ur är vi det enda division 3-laget i närområdet. Det har hört av sig spelare och hör fortfarande av sig spelare som vill komma och provträna. Så har det inte varit på samma sätt tidigare år.
 
Senaste spelare att lämna LFK är vänsterbacken/vänstermittfältaren Erik Gunnarsson.
 
– Han har tappat motivationen för fotboll och har slutat, säger Åberg.
 
Både Ysby BK och BK Walldia lär vara ute efter EG:s påskrift men ännu har inget av gängen lyckats med värvningsförsöken.
 
I övrigt rapporteras att Pauline Malm skrivit på för LFK efter att det senaste året spelat i WRY. Hon har tidigare tillhört K/HFF och K/S. Hon har dock flyttat till Stockholm och är inte disponibel under våren.
 
– Lite synd då hon gjorde bra ifrån sig hos oss. En snabb, orädd och formbar anfallare. Vi har henne kvar på papper och kan nyttja henne när hon är hemma, säger Åberg.
 
I övrigt är det lugnt i damtruppen. Spelare från flicklaget har flyttats upp.
 
Det är inte klart vilka serier U17 och U19 kommer att spela i än. Anmälningstiden varar januari ut.
 
Ola Nilsson, senast Hasslöv/Skottorp, är ny huvudtränare för truppen. Till sin hjälp har han Per-Ola Pålsson.
 
U17 ersätter K/HFF i Allianscupen. K/HFF väljer att hoppa av för att bygga en ung och till stora delar ny trupp i lugn och ro. Allianscupen inleds den 2 februari.
 
//P.

Skottorp vann

Simon Olsson drar in 4-1 för Skottorp. Emil Gustafsson gjorde SIF:s 1-1-mål.
 
Träningsmatch:
 
Skottorps IF-Ränneslövs GIF 5-1 (3-1)
Mål SIF: Erik Moberg 2, Simon Olsson 2, Emil Gustafsson
Mål RGIF: Noel Jönsson
 
Det blev väntad seger för Skottorp i den tidiga träningsmatchen mot Ränneslöv. SIF har varit igång längre än Giffen. Lagen är seriekollegor i division 6 i år. Medan SIF tillhör seriefavoriterna blev RGIF nyligen uppflyttat som femma i förra årets division 7.
 
Med tanke på hur få träningspass spelarna hade i benen var spelet helt okej. RGIF hängde med bra i första och hade 1-0. I andra halvlek tog SIF över allt mer. Simon Olsson visade omgående hur viktig han blir med två mål trots att han varit sjuk och inte kunnat träna på ett par veckor.
 
Intressant test med Erik Moberg på topp i SIF. Han gjorde mål direkt. Mål nummer två i andra halvlek kom dock sedan han blivit nedfyttad som mittback.
 
SIF om matchen här.
 
RGIF om matchen här.
 
//P. 

Träningsmatch lördag

Lördag:
 
Träningsmatch:
 
Skottorps IF-Ränneslövs GIF kl 14:00, Glänninge Park B
 
Läs vad SIF skriver inför matchen här.
 
Läs vad RGIF skriver inför matchen här.
 
//P.

Sparbanken cup i Markaryd

BK Walldia tog sig till final med ett av sina två inringda lag i Markaryds IF:s Sparbanken cup. Där blev det förlust mot ett skickligt Markaryds IF 2 efter förlängning.
 
Lilla Tjärby IK och Kornhult/Hishult FF 2 gick också vidare till slutspel men föll i kvartsfinalen mot Markaryds IF 1 respektive Markaryds IF 2.
 
Laholms FK:s damer vann cupen, precis som ifjol.
 
Läs detaljer på Sunnerbofotbollen här
 
//P.
 

Giffen till sexan

Lidhults GoIF har valt att dra sig ur division 6 södra för att starta om i sjuan. Ränneslövs GIF erbjöds platsen och tackade ja på mer eller mindre stående fot. 
 
– Jag tog beslutet själv!, kommenterar den alltid lika skojfriske allt-i-allon i RGIF – Anders Jönsson.
 
– Vi tog det beslutet i ledarstaben. HFF kontaktade mig, jag skckade ut till övriga ledare. Tim (huvudtränare Wikström) ringde tillbaka direkt. Vi diskuterade i 3, 5 sekunder och sedan hade vi bestämt oss.
 
– Det var inget snack!, fortsätter Jönsson.
 
Giffen har många spelare i träning och bredden som krävs. Truppen förstärktes under sommaren och hösten.
 
– Spelarna fick reda på det efter vårt beslut och jag tror att alla är positiva, det verkar så i alla fall.
 
– Vi har en trupp som inte kommer att göra bort sig i sexan i år. Så stor är inte skillnaden. Dessutom så får vi ju lira fler matcher.
 
Tränare Wikström:
 
– Det känns som en rolig utmaning. Det bör vara enklare att hänga kvar i sexan i år än att vinna sjuan. Dessutom tycker jag inte att det är någon större skillnad på oss och övriga lag som redan blivit uppflyttade, kommenterar Tim.
 
Det är fler förändringar i division 6 än någonsin. De fem främsta lagen från division 7 södra är nu uppflyttade (Unnaryd, Örnia, SBK, Skuggan och RGIF). Rekord?
 
Serien lär bli något svagare överlag. Två potentiella topplag i FC Astrio och Laholms FK Akademi har fallit bort.
 
Det blir lättare att hålla sig kvar i sexan (där bara två lag ryker om allt går som det ska). I sjuan finns bara en plats uppåt att slåss om eftersom att Walldia ska springa igenom serien med sin meriterade trupp.
 
I sexan finns två uppenbara favoriter i Skottorp och Simlångsdalen, med nykomlingen Unnaryd som outsider. 
 
//P.

Boson till LFK

 
Han har varit med på Genevad/Veinge IF:s resa från division 7 till division 4. Nu lämnar Charlie Boson moderklubben för att prova vingarna i Laholms FK.
– Det ska bli en spännande säsong. Jag börjar komma upp i den åldern att det är nu eller aldrig för en nysatsning, säger målspottaren.
 
Det är dock ingen duvunge LFK får in. Charlie är fostrad i Halmstads BK där han nådde spel i U19. Han har också spelat division 3-fotboll tidigare men då i Snöstorp Nyhem FF.
 
– Jag vill se hur långt jag kan nå. Nu när Kalle (Björklund) kom in som ny tränare kändes det som en möjlighet man får en gång i livet, att få ha en så meriterad och kunnig tränare, säger Boson.
 
– Jag känner mig själv väl och har god självinisikt. Jag tror på mig själv och hade aldrig gått till LFK om jag inte känt att jag inte skulle klara av det.
 
– Jag har gått till LFK för att spela och för att förhoppningsvis skicka in lite baljor även här, fortsätter han.
 
I HBK huserade Boson i princip uteslutande som ytterback. Resan har gått via innermittfältet, där han fungerade som tvåvägsspelare till den anfallare/ytter han är idag.
 
– Kalle och David (LFK:s tränarduo) ser mig som en anfallare som också kan spela ytter.
 
Boson gjorde över 20 mål 2015, 2016 och 2017. Ifjol gjorde han 18 mål i division 4 och slutade trea i skytteligan bakom två spelare i seriesegrande Fjärås (22 och 23 mål).
 
– Jag har gjort runt 20 mål de senaste säsongerna. Det kan kanske bli tufft att göra det direkt i LFK. Men närmar jag mig 15 är jag nöjd.
 
– Jag gjorde mål på topplagen i fyran och blev utsedd till matchens lirare av Fjärås när vi mötte dem borta. Så lite mål ska jag väl förhoppningsvis klara av att göra även i trean. 
 
Charlie är dock inte bara en målskytt. Han har teknik, fart och en förmåga att kunna hålla i boll som gör honom till en lämplig spindel i nätet för LFK:s offensiv.
 
Han har inte varit blyg på provträningarna eller i testmatcherna. Charlie har tagit för sig ordentligt och stuckit ut.
 
– Det har känts bra. Även om jag inte känner killarna så är det inga problem att komma in i gänget. Jag vet vilka de flesta är och flera har koll på mig. Jag blir dessutom en av de äldre i truppen, säger 25-åringen.
 
Boson blev pappa för en tid sedan och familjepusslet skulle läggas innan påskriften kunde göras.
 
– Jag har flaggat för att jag kanske inte kommer kunna göra precis varje pass. Men både min och familjens ambition är att jag ska kunna träna så mycket som möjligt.
 
– Jag kände väl framåt hösten ifjol att jag hade högre ambioner än många andra. GIF/VIF är fortfarande på sin resa och jag hoppar gärna på det tåget igen i framtiden. Men jag är sugen på att se hur långt det kan bära för egen del innan det är för sent och chansen att få träna under Kalle Björklund lär som sagt inte komma igen, avslutar Charlie Boson.
 
LFK kommer ha Gjenis Zeqiri, Nasri Aburdeini och Kosovar Sulejmani på provspel nu i januari. 
 
– Vi är mycket nöjda med Charlies övergång. Han var en viktig pussebit för oss. Truppen är i stort sett klar. Det finns plats för någon spelare till men vi har inte panik med något, kommenterar LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
Besfort Shulemaja lämnade LFK efter säsongen och har nu gjort klart med en ny klubb i IF Leikin i division 4. Leikin har även gjort klart med GIF/VIF-fostrade Johan Sjögren, senast IS Halmia. Sjögren möter alltså moderklubben kommande säsong.
 
Ludvig Gustafsson har deklarerat slut i LFK pga studier på annan ort. Ny klubbadress lär bli BK Walldia, som i så fall kommer att kunna dra nytta av Gustafsons tjänster under sommaren och vid andra ledigheter. Ingen övergång är dock gjord än.
 
//P.


RSS 2.0