Resultat fredag

KIK-Getinge IF 2-0 (0-0)
Mål KIK: Peter Carlsson, Emanuel Hultberg

Getinge hade ett grepp om den första halvleken. I KIK:s homogena lagbygge finns dock gott om matchvinnare som kan kliva fram. Det gjorde att man vann matchen efter en jämn andra halvlek och är uppe i tillfällig (?) serieledning. BKW och Getinge har en match mindre spelad. KIK lär dock vara med hela vägen om man inte drabbas av för mycket skador.

BKW-Unnaryds GoIF 3-0 (1-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Magnus Ericsson

Unnaryd kämpade emot bra och gav BKW en match. I andra halvlek tog dock BKW:s skickliga offensiv ut rätten mot ett krigande skogslag och man kunde gå ifrån till en klar 3-0-seger.

LTIK-Halmstad FF 2-1 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2

En match där LTIK trots uddamålsseger hade hygglig kontroll på skeendet. HFF:s kvittering i den första halvleken var onödig. Rättvis rödblå seger. Simon Vedin och hans LTIK är på gång.

Torup/Rydö FF-RGIF 1-0 (1-0)

Snöplig 1-0-förlust för RGIF i en jämn match från vilken man borde fått med sig en pinne åtminstone. Det är dock stolpe ut för tillfället. Dessutom saknade RGIF både Jens Strömberg och Visar Demaj. Bredden är inte densamma som hos de andra laholmslagen i femman.

Mål LFK: Romario Hulea

Jämn match där LFK ändå låg närmst segern sett till spelet. Men det var LFK som räddade en poäng i den 95:e minuten då Romario Hulea offrade sig och tryckte in bollen på bekostnad av en rejält svullen fot. Kan han säkert ta...

Perparim Beqaj gjorde sin sista match i LFK-tröjan för den här gången och passade på att vara bäst på plan. "Peppi" underhöll ständigt Hässleholms backlinje under matchen. Beqaj lämnar nu för HBK U19.

Skogaby BK-FF Serbiska 3-1 (3-0)
Mål SBK: Andreas Persson 2, Fredrik Alexandersson

Rättvis seger som kunde varit större för ett stabilt och vasst SBK. Nya forwardsparet Fredrik Alexandersson och Andreas Persson (debut) såg spännande ut.

Mål KIK: Peter Carlsson 2, Jonathan Petersson 2, Joel Åkesson

KIK vann klart och rättvist i Haverdal. Resultatet var i underkant. KIK gick därmed upp på (tillfällig?) andraplats i tabellen. Jonathan Petersson gick upp i delad skytteligaledning tillsammans med Vapnös Christopher Jönsson. Båda har gjort elva mål.

Mål BKW: Nderim Peci

Efter att BKW blivit utspelat första kvarten och legat under med 2-0 reste man sig och gav Astrio en rejäl match. Nderim gjorde 2-1 i andra. Astrio var skärrat men kunde kontra in 3-1. BKW alltså som sista laholmslag ute ur DM i den tredje omgången.

DM-match ikväll

Intersportcup:

BK Walldia-BK Astrio kl 19:00, Wallevi

En trevlig....

Midsommar önskar jag samtliga läsare av bloggen.

/Plogen

Resultat torsdag

LTIK-BKW 1-1 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin
Mål BKW: Petter Gustafsson

Det var väl ingen på förhand som trott att LTIK skulle vara spelförande mot BKW. Inte de LTIK:are med självinsikt och erfarenhet från tidigare möten i alla fall. Här handlar det om att ligga rätt och att jobba hårt för rödblått. Och det hade hemmalaget tagit fasta på denna "lillmidsommarafton".

LTIK gjorde en näst intill perfekt match mot spelskickliga BKW. Backlinje och innermittfält låg hela tiden i bra position och yttrar samt anfallare jobbade hårt. Dessutom var LTIK:s målvaktstalang Andrée Pettersson utmärkt.

BKW tilläts aldrig komma igång med något spel. I första halvlek var chanserna jämnt fördelade. Pettersson i LTIK:s kasse tvingades till en bra räddning efter avslut från Egzon Behramaj. LTIK hade avslut från Conny Strömberg, Alexander Ekstrand och Patrik Åkesson bland annat.

I den andra halvleken fick BKW tryck på LTIK. Det var dock svårt att komma igenom och när väl avsluten kom var LTIK-ben eller Pettersson ivägen.

LTIK tog ledningen efter ett misstag i BKW:s backlinje. Simon Vedin blev ren mot mål och Peter Björnsson i BKW:s kasse chanslös. Synnerligen effektivt av LTIK och Vedin.

Det återstod dock tid. BKW fick ingen riktig fart på spelet, men ändå bibehöll man trycket. Med fem minuter kvar kunde Petter Gustafsson lobbskjuta över Pettersson och i mål fram till 1-1.

- Känns sådär att man står fel en gång på hela matchen och då gör de mål, sade matchens lirare Andrée, efter matchen.

Målet var snöpligt för ett heroiskt kämpande LTIK. Det var dock varken ologiskt eller orättvist. Strax innan hade Mange "Släggan" Ericsson rammat ribban med ett mäktigt skott så att målburen lyfte.

Mycket mer av värde hände inte. Den mycket återhållsamme Ference Horvarth hade inte lagt till någon extra tid.

Med återhållsam menar jag att han varken blåste eller "viftade" i onödan. LTIK ville haft straff tre gånger om och hade nog egentligen "samlat ihop" (trots att man inte kan det. ;)) till det i andra halvlek. BKW ville säkert också haft något extra med sig. Men på det stora hela var Horvarth bra och konsekvent (allra viktigast).

Bäst i ett hårt kämpande LTIK var mittback Tom Hjälmefjord samt rutinerade innermittfältsparet Mattias Johansson och Conny Strömberg. Sällan har firma Petter/Emil Gustafsson fått så lite spelrum som under torsdagen. Bäst på plan var dock som skrivet målvakt Pettersson.

I BKW var det ingen som lyfte till oanade eller ens normal nivå. Det tilläts inte.

LTIK hade behövt tre poäng. En poäng var dock ett steg i rätt riktning. Den kan bli viktig framöver. Inte minst för moralen. Kan LTIK uppträda så här mot ett av seriens två bästa lag (Getinge det andra) så kan man förstås göra det bra mot övriga lag också. Men då krävs samma inställning och effektivitet.

SBK-Lidhults GoIF 1-5 (0-1)
Mål SBK: Jesper Sunesson

Lidhult var fysiskt överlägset SBK och vann rättvist.

Trean:

LFK-IFK Hässleholm 1-1 (1-1)
Mål LFK: Bujar Mazreku

Trots att David Pinot mycket väl kunde ha sett till att alla poäng hamnade hos LFK med sitt fräsande skott tätt över i slutsekunderna så får LFK vara nöjt med en poäng. Efter Bujar Mazrekus tidiga ledningsmål på frispark och Hässleholms kvittering efter högerinlägg (30) hade gästerna två bollar i ribban. IFK agerade inte som en bottengäng och spelade trevlig fotboll.

KIK-RGIF 2-1 (1-1)
Mål KIK: Peter Carlsson, Kewin Hansen
Mål RGIF: Jack Ekenberg

Jämn match där KIK var något vassare. RGIF:s tredje raka förlust.

VBoIS-HIS 5-2 (3-0)
Mål: Jacob Eriksson 3, Filip Eriksson, Anders Stam
Mål HIS: Emil Hermansson, Jimmie Ivarsson

BoIS fick en bra start och släppte sedan aldrig greppet. HIS var lite för slarviga för att kunna hota BoIS ordentligt.

SIF-KHFF 0-5 (0-4)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 4, Martin Jönsson

KHFF än mer överlägset än vad siffrorna vittnar om.

Mål YBK: Filip Svensson, Robin Nicklasson

Ganska jämn match. YBK kämpade och slet. Det gav resultat då man i GIF/VIF:s press i andra halvlek kunde göra 2-1 genom  Robin Nicklasson. Stakt av YBK.

DM-kvart:

IS Halmia-VGLT 12-1 (5-1)
Mål VGLT: Malin Schibli

Serieledande division ett-laget ISH kom med ett starkt lag till Lilla Tjärby IP och gav inte division tre-laget VGLT någon chans. VGLT:s mål på långskott av Malin Schibli. Reducering till 1-4.

Matcher tisdag

GIF/VIF-YBK kl 19:00, Veinge IP

Kvartsfinal DM (dam):

IS Halmia-VGLT kl 19:00, L:a Tjärby IP

ISH väljer att spela hemmamatch i Lilla Tjärby då man lottades mot VGLT. Länets bästa damlag kommer med ett starkt gäng till matchen. Flera spelare med laholmsanknytning spelar i ISH. Vinnaren i kvällens drabbning är klar för svenska cupen.

LFK förlorade

Resultat lördag:

Råå IF-Laholms FK 3-1 (0-0)
Mål LFK: Fredrik Johnsson

Jämn första halvlek. I amdra kopplade LFK ett grepp om matchen. Då gjorde Råå 1-0 på hörna och sedan både 2- och 3-0 på kontring. Fria spelare som enkelt kunde chippa in bollarna över en chanslös Markus Johansson. Försvarsspelet i LFK var inte bra. Reducering genom inbytte Fredrik Johnsson med cirka fem minuter kvar att spela.

Mål KIK: Adam Jönsson

BKW dominerade spelet i den första halvleken. KIK kontrade dock in 1-0 genom Adam Jönsson. Petter Gustafsson kvitterade med en vacker lobb. 1-1 i paus var knappast rättvist. BKW skapade mer och var bättre spelmässigt. KIK jobbade dock i vanlig ordning hårt.

I andra halvlek valde BKW att locka upp KIK mer i banan genom att hålla bollen mer i mitten. Detta gav resultat då man kunde göra två snabba mål runt minut 60 genom inhoppande Otto Nilsson samt planbäste Nderim Peci. BKW:s alldeles egen Ole-Gunnars Solskjaer; Magnus Ericsson kunde sedan avgöra matchen med sitt 4-1-mål i den 85:e matchminuten.

KIK kämpade och slet, men räckte inte till. Tunga spelare borta i målvakt Jonathan Pihl (semester), skytteligaledare Jonathan Petersson (sjuk) samt kusinerna Jon Stibe och Pelle Svensson, båda skadade.

Torsdag:

BKW-KIK kl 19:00, Wallevi

KHFF-IS Örnia 1-1 (0-0)
Mål KHFF: Roy Carlsson

Jämn och bra seriefinal som rättvist slutade 1-1 sedan ISÖ:s Victor Johansson kvitterat Roy Carlssons ledningsmål. Båda i mitten av den andra halvleken.

SIF-SBK 0-3 (0-2)
Mål SBK: Fredrik Alexandersson 2, Noak Potocki

Stabil seger för SBK trots att man spelade med tio man sista 35 efter utvisning på målskytt Noak Potocki.

Besart Mazreku, Perparim Beqaj

David Pinot skulle startat på högerkanten men vilades av säkerhetsskäl. Han är spelklar på lördag och kommer då att behövas då Bujar är avstängd (tre gula), Hannes tar studenten och Tobbe inte kommer loss från arbete.

Jonatan Jacobsson är tillbaka efter semester och spelade andra halvlek. Liksom nye kroaten Senid Kulacic, som skrev på papperna lördags. 24-årig offensiv spelare som definitivt blir en tillgång för LFK. Mot HBK provspelade även Noak Pettersson (tidigare GIF/VIF. Nu HBK U19).

HBK:s lag:

Rasmus Rydén,
Jesper Westerberg, Michael Svensson (K), Peter Nyström, Fredrik Liverstam,
Johan Blomberg, Kristoffer Fagercrantz, Antonio Rojas, Kristinn Steindorsson,
Gudjon Baldvinsson, Mikael Boman

Andreas Landgren och Richard Magyar vilades pga känningar. Christian Järdler, Stefan Selakovic (två mål i andra) och Stojan Lukic fanns bland de många på HBK:s bänk. Tidigt inhopp av Marcus Antonsson pga skadekäning på Baldvinsson.

LFK stod upp bra i 90 minuter. HBK hade så klart mycket boll och många målchanser. Samtliga LFK:are stod dock för ett gott arbete på plan. Bäst var Markus Johansson, som vaktade målet i första halvlek. Flera högkaratiga räddningar. Samt innermittfältare och lagkapten Tobias Lundgren, som slet på ett imponerande sätt under 90 minuter.

LFK:s mål ett inlägg av inhoppande Patrik Pavlovic som dök direkt i nät. Pavlovic var också den som hade det bästa avslutet utöver målet via ett skott som tvingade Rydén till en räddning.

Ex LFK:aren Anton Tideman gjorde 48 frejdiga minuter som vänsterback i HBK.

Publiksiffra: 672 (höftat av Joakim Gunnarsson)

RGIF förlorade

Vapnö IF-RGIF 4-1 (2-0)
Mål RGIF: Visar Demaj

En rakt igenom usel insats av RGIF. Ingen spelare kom upp i normal nivå. Möjligtvis i så fall inhopparna Karl Nilsson och Edvin Rosell. RGIF.s mål direkt på hörna av Visar i slutet av matchen.

BKW-Halmstad FF 3-1 (2-0)
Mål BKW: Egzon Behramaj 2, Petter Gustafsson

Rättvis seger för BKW som borde varit större.

Oskarström IS-KIK 2-5
Mål KIK: Jonathan Petersson 3, Joel Åkesson, Alfred Karlsson

KIK hämtade sig snabbt efter den oväntade förlusten mot Unnaryd. Nu vann man klart mot OIS.

FF Serbiska-GIF/VIF 1-2
Mål GIF/VIF: Arnon Kamphuak, John-Paul Conde

Andra raka uddamålssegern för GIF/VIF.

Trean:

LFK-Älmhults IF 0-0

Det blev inte fjärde raka segern för LFK: Men väl en pinne. Dämed håller man det knappa avståndet till Älmhult i tabellen.

LTIK-Trönninge IF 1-2 (1-1)
Mål LTIK: Patrik Åkesson

Femte uddamålsförlusten för LTIK.

Första halvlek på ett soligt och åskådartätt L:a Tjärby IP var en jämn historia. Böljande spel och få målchanser. TIF tog ledningen genom Kristoffer Romano på nick sedan LTIK inte fått bort bollen.

LTIK var det bättre laget mot slutet av halvleken och kvitterade rättvist strax innan paus då relativt nyinbytte Patrik Åkesson kunde raka in Conny Strömbergs inlägg i mål. Inspelet föregicks av att Strömberg elegant slog sin gubbe på kanten.

TIF skapade den bästa möjligheten utöver målen på en omställning. LTIK:s målvaktstalang Andrée Pettersson klarade dock.

I andra halvlek hade LTIK TIF under konstant press. Trots flera högkaratiga målchanser ville dock inte bollen in. De bästa hade Simon Vedin och Daniel Hellsten.

Båda hade öppna lägen. Men Vedins placerade sitt avslut tätt utanför och Hellsten sitt i ribban med högerfoten.

TIF gick vinnande ur striden sedan lagets rutinerade lagkapten Kristoffer Romano fallit synnerligen lätt i straffområdet. Emil Lund placerade säkert dit straffen.

Det mycket speciella är att nye bekantskapen till domare friade väldigt mycket ute på plan. Men då "Romme" föll enkelt i straffområdet blåste rättskiparen direkt. Det kändes inte konsekvent. Bra prestation av Romme dock. Som blev tungan på vågen för TIF:s del.

Det hände med kvarten kvar. Trots LTIK-tryck lyckades hemmalaget inte få till en kvittering. En synnerligen orättvis förlust för LTIK. Men sådan är fotbollen och just nu är det stolpe (ribba) ut för rödblått.

LTIK saknade sju mer eller mindre odinarie spelare (Emil Olsson, Håkan Karlsson, Kristoffer Nilsson, Linus Jerkesten, Jacob Björk, Björn Öberg och Olle Günther Hanssen) av olika anledningar. LTIK:s trupp är dock så bred (eller kanske för stunden så jämndålig?) att det inte märks att så många spelare saknas.

Nu var Henrik Nilsson, Mattias Johansson, Tom Hjälmefjord och Fredrik Wersch med. De missade förra matchen.

Många LTIK:are stod för bra prestationer. Ingen får F. Extra plus i kanten till Lucas Alsbjer, Oskar Hemhagen och comebackande Fredrik Wersch.

Det bara måste vända för LTIK snart. Fem uddamålsförluster där man varit det bättre laget spelmässigt i åtminstone fyra... Tydligen inte tillräckligt bra. Men, i alla fall... Parodi!

KHFF-VBoIS 3-3 (3-1)
Mål KHFF: Henrik Fridberg 2, Fredrik Junefalk
VBoIS: Rasmus Rudolfsson 2, Daniel Pålsson (straff)

Oavgjort i topp- och prestigemötet sedan BoIS kommit tillbaka starkt i andra.

YBK-SBK 4-2 (0-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2, Tomas Karlsson (straff), Filip Svensson
Mål SBK: Jesper Sunesson, Måns Torstensson

YBK:s andra trea. Tidigare har man vunnit mot SIF.

HIS-IS Örnia 1-3 (0-2)
Mål HIS: Robert Persson

Alla ISÖ:s mål av Göran Medjed. Han är den som gör den stora skillnaden.

HIS besvikna på ISÖ. Pga student i Båstad och Ängelholm fick HIS knappt ihop en elva. Därför har man sedan en lång tid tillbaka försökt att flytta matchen. ISÖ erbjöds en mängd olika alternativa speldagar men nekade.

- För jävligt! Ska man inte hjälpa varandra i division sex?, undrar HIS minst sagt irriterade lagledare Svempa Johansson.

HIS lyckades ändå, med extra tändvätska (?), ge serieledande ISÖ en rejäl match. Mötet kunde slutat hur som. Men Medjed avgjorde alltså till sitt lags fördel.

Lidhults GoIF-SIF 4-3 (3-1)
Mål SIF: Oskar Moberg 2 (en straff), Oscar Andersson

Efter debacklet med WO i förra omgången kom nu SIF igen och åkte långt ut i skogen för att ge Lidhult en rejäl match på Lomövallen. Snöplig uddamålsförlust blev det för SIF efter två mål från Oskar Moberg och ett väldigt vackert från hans namne Andersson.

Mål LFK: Bujar Mazreku, Tobias Lundgren

Rättvis LFK-seger. Bortsett från inledningen var man det bättre laget. Borstahusen skapade i ärlighetens namn inte mycket. 1-0 till LFK efter elegant frisparksmål av Bujar Mazreku. 2-0 i andra efter fin yttersida av Tobias Lundgren och styrning upp i krysset av bortaspelare. Två vackra mål. Borstahusen reducerade till 1-2 men det målet kom som en blixt från klar himmel och mer mäktade man inte med. LFK:s tredje raka vinst.

TIF-BKW 4-1 (4-1)
Mål BKW: Egzon Behramaj

Läs på BKW:s hemsida om matchen.

GIF/VIF-Lidhults GoIF 1-0 (0-0)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami