Inför helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
Alet IK-LFK kl 18:30, Alevallen
 
Alet har inlett trögt, ja till och med under förväntan. Laget har bara skrapat ihop fem poäng. AIK ligger näst sist och har bara Lerkil efter sig i tabellen. Nu senast spelade man 2-2 mot Varberg. För LFK är varje trea viktig. Nu är man bara två poäng bakom Snöstorp/Nyhem i topp. Sist vann man med 1-0 mot Ullared trots en dålig insats. LFK har revansch att utkräva mot Alet sedan förlusten i träningsmatchen.

Femman:
 
Getinge IF-GIF/VIF kl 19:00, Getinge IP
 
Getinge inledde serien knackigt men är obesegrade i de tre senaste matcherna och har dessutom vunnit två av dem. Senast blev det 2-2 med mersmak mot Trönninge. GIF/VIF är fortfarande utan vinst. Laget kommer dock inte att ge upp i första taget och det märks inte att man ligger där man ligger på spelet. Senast förlorade man mot KIK med 2-0 i en jämn match. Michael Johansson gör årsdebut i GIF/VIF:s A-trupp.
 
Lidhults GoIF-BKW kl 19:00, Lomövallen
 
Det skulle inte förvåna om BKW tar tredje raka vinsten i den här omgången. I förra omgången besegrades K/HFF med 3-1. Lidhult kommer från 4-1 i baken mot sereieledande Böljan.
 
Sexan:
 
FF Serbiska-HIS kl 18:30, Halmstad Arena
 
HIS vill upp ett par pinhål i tabellen, då är det bara vinst som gäller mot Serbiska. HIS vann med 2-0 mot YBK i förra matchen. Serbiska förlorade med 5-1 mot Kurdiska. Serbiska har bara plockat sex poäng på sju omgångar.

SBK-Vapnö IF kl 19:00, Skogaby IP

Högintressant match. Vapnö är obesegrade och har bara ett poängtapp hittills med ett kryss. Laget är storfavoriter till att ta hem sexan i år. Senast vann man mot Haverdal med 2-1. Trots att Vapnö troligen vinner serien till sist är det inte säkert att man slår SBK. Vapnö har av hävd svårt på Skogaby IP. Laget blir naturligtvis ändå favoriter med tanke på så mycket kvalitet som det finns i spelarna. SBK får ha i princip fullt lag och vara på sånt där riktigt kämpahumör för att det ska kunna bli poäng. SBK slog SIF med 2-0 i förra omgången.
 
Lördag:
 
Fyran:
 
Onsala BK-RGIF kl 14:00, Rydets IP
 
Dags för RGIF:s första seger nu? Ja, det börjar bli dags nu när den åttonde omgången skall spelas. Det börjar dessutom brinna i knutarna då Skrea något överraskande besegrade Norvalla under torsdagen. Det innebär att RGIF nu för första gången är under nedflyttningsstrecket. Motståndarna Onsala ligger på stabila femte plats. I förra omgången föll man mot just tabellsexan Norvalla med klara 4-1. Kanske är laget lite ur slag för tillfället. Det kan ge RGIF möjlighet till en bortatrea. RGIF föll som bekant mot Leikin, trots spelövertag, främst i första, med 2-0.

Femman:
 
KIK-LTIK kl 14:00, Lagavallen
 
Det brukar bli tätt och jämnt mellan KIK och LTIK. Kanske får vi ett oavgjort resultat på Lagavallen. KIK slog GIF/VIF med 2-0 i föra omgången. LTIK slog Unnaryd med 3-1. Samtliga LTIK-spelare som deltog i startelvan mot Unnaryd finns tillgängliga även till matchen mot KIK.
 
K/HFF-Trönninge IF kl 14:00, Kornhults IP
 
Dags för K/HFF-vinst nu. Man är utan seger i de fem senaste omgångarna. Fredrik Junefalk har varit nere och rotat i Klass 3 och där gjort åtta mål. Kanske kan det göra att han hittar nätet bättre även i A-laget. Senast blev det förlust mot BKW med 3-1 efter en mycket blek andra halvlek. Trönninge spelade 2-2 mot Getinge. TIF är inte i slag för tillfället. Kanske kan K/HFF ha så pass fördel av hemmaplan att man tar en trea.
 
Sexan:
 
YBK-SIF kl 13:30, Munkavallen
 
Omgångens match! Jumbomöte i sexan och södra Hallands sämsta A-lag våren 2012 ska "koras". Lär bli jämnt och spännande. YBK förlorade mot HIS med 2-0 i förra omgången. SIF föll med samma siffror mot SBK.

//P.

LFK U slog BK Astrio

Klass 2:

LFK U-BK Astrio B 2-1 (1-0)
Mål LFK: Simon Axelsson, Perparim Beqaj

LFK U fortsätter på inslagen väg. Efter den fina försäsongen har man plockat en hel del poäng och ligger för närvarande på tredjeplats i Klass 2. Under tisdagen slog man serieledande Astrio med 2-1. Ett imponerande resultat med tanke på Astrios uppställning och tabellposition. BKA fick dock en spelare utvisad redan efter dryga timmen spelad. LFK U har under seriespelet haft med A-truppens målvakt Peter Björnsson vid ett par tillfällen. Simon Olsson vid något och mer frekvent förekommande i laguppställningen är Perparim Beqaj, Rasmus Liedman och Hannes Persson. Det är naturligtvis ypperliga tillfällen för de, framförallt yngre, spelare i A-truppen som inte får jättemycket speltid i förstalaget.

LFK U:s tränare Martin Månsson:

En riktigt bra insats från LFK-U, som slog obesegrade Astrio med 2-1 på Glänninge Park. Värt att notera är att Astrio startade med hela 7 spelare som startade i deras 5-2 vinst mot Snöstorps/Nyhem i div 4 elit. Förutom duktige Peter Björnsson i mål, så var Hannes Persson, 17, äldst i LFK.

I samma serie har BK Walldia B imponerat än mer. Andraplaceringen efter nämnda Astrio är väldigt stark. BKW har väl inte spelat lika bra alltid som LFK U. I mötet med just LFK U vann BKW med 4-2 trots att man inte var det spelförande laget. BKW har dock kunnat ha med mycket vassa spelare i B-laget då utvisningarna som bekant duggat tätt i A-laget. Både Manfred Walldén och Robert Andersson har avgjort matcher till BKW:s fördel. En annan är Magnus Ericsson. Just Walldén och Andersson delar skytteligans andraplats i Klass 2 på sex gjorda mål var. Det har gått något trögre för det tredje Laholmslaget, Ränneslöv. Giffen har endast plockat en seger och det mot Trönninge. RGIF ligger på åttonde plats.

I Klass 3 återfinns resten av Laholmslagen. Där har Lilla Tjärby gått fram som en slåttermaskin och tagit sex raka segrar på sex spelade matcher (målsskillnad 22-6). LTIK har dock klassens två bästa lag kvar att möta innan serien vänder i tabelltvåan Andersberg och tabelltrean Genevad/Veinge. AIK har ett oavgjort resultat mot Skottorp, medan GIF/VIF förlorade mot Knäred. I övrigt har även dessa lag full pott. Det skulle förvåna väldeliga om inte Andersberg tar hem seriesegern till slut. Laget vann Klass 2 ifjol, men valde att inte gå upp till Klass 1. Tackar man nej som seriesegrare blir man per automatik nedflyttad till den lägsta nivån. Tipset är att GIF/VIF slutar tvåa och att KIK och LTIK slåss om tredjeplatsen. För Skottorp och Ysby går det ungefär som i sexan. Lagen har en poäng var. Däremellan parkerar Knäred (4:a), Kornhult/Hishult (5:a), Hasslöv (6:a), Våxtorp (7:a), Skogaby (8:a).

Det sistnämnda laget var mycket nära att slopa B-laget inför årets säsong då man knappast fick ihop avbytare till A-laget i vissa matcher på försäsongen. Nu har man dock fått igång lite mer folk och det ser bättre ut. Strongt att man höll ut. Det är mycket viktigt att ha igång ett B-lag för A-lagets (och hela föreningens) skull när man spelar på lägre nivå. När det gäller SBK är det naturligtvis enkelt att accepetera att det förekommer en del dubbleringar och A-lagsspelare i B-trupperna. Det är dock glädjande att Laholmslagen som finns längst uppe sällan, eller aldrig behöver ta in startspelare från A-laget till B-lagsstrupperna. Skytteligan i Klass 3 toppas av Andersbergs Ludvig Kirkhoff på 10 mål. Därefter följer K/HFF:s Fredrik Junefalk på åtta mål (det kan naturligtvis ifrågasättas att K/HFF använder en av sina bästa A-lagsspelare i match efter match i Klass 3). På tredjeplats återfinns LTIK:s Pontus Pettersson och YBK:s Dennis Ljungberg med sju mål var. På femteplatsen med just fem mål finns LTIK:s Martin Larsson. 

OBS! Detta var en parentes. Önskar att jag hade mer tid att skriva om B-lagsfotboll också. Men det är tyvärr en omöjlighet. Nu när LFK:s tränare Martins Månsson mejlade kring segern mot Astrio såg jag dock ett tillfälle att för en gångs skull skriva några rader. Extra kul eftersom att det finns ett egenintresse att berätta hur bra det gått för mitt skötebarn under många år; LTIK:s B-lag. Från och med i år är jag inte längre lika involverad. Men man går ändå omkring och myser. LTIK:s B-lag har gått från att vara ett köttande lag till att bli ett spelande lag. 2008 vann vi förvisso Klass 3, men var lika snabbt tillbaka igen till 2010. Det finns inget uttalat mål att vinna Klass 3 (inte rimligt med Andersberg som konkurrent), utan "bara" att utveckla laget, spelarna och att försöka spela bra fotboll (det hade varit målet även utan AIK i serien). 

I B-laget spelar nu många spelare som blivit fostrade i VGLT. De flesta är tekniskt väl rustade och i flera fall har B-laget spelat bättre fotboll än A-laget under de två senaste åren. Skillnaden mellan femman och Klass 3 är dock så pass stor att en jämförelse knappast blir rättvis. Att kompisarna och föredetta lagkamraterna från VGLT-tiden i GIF/VIF ligger trea med sitt B-lag och även de spelar en attraktiv fotboll med B-lagsmått mätt är ytterligare ett bevis på hur väl samarbetet i VGLT fungerat/r. Varje år kommer nya talangfulla ungdommar att puttas upp i seniortrupperna för att ta nästa kliv och förhoppningsvis stannar det inte där för några. Ett annat lag med många fina talanger är KIK B. När det gäller de här lagen plus några till är det faktist värt att gå titta på B-lagsfotboll någon gång. Det är inte alltid kötta och långbollar längre, ens i den lägsta B-lagsserien.

/Plogen

PS. Tabeller och skytteligor hittar ni på HFF:s hemsida. DS.

PS, igen. Jag vann förövrigt Skogaby BK:s Pingstrally i år. Ägda! Rallyt är en fantastiskt fin tradition som inte får missas. Alla vinnare hittas på SBK:s hemsida. DS, igen.

BoIS vann

Sexan:

VBoIS-Sennan/Sperlingsholm IF 6-1 (3-0)
Mål VBoIS: Håkan Pettersson 2 (en straff), Rasmus Berg Rudolfsson 2, Jesper Mårtensson, Jacob Eriksson

Äntligen! Så kan man med lätthet skriva efter BoIS islossning mot tabelltvåan Sperlingsholm/Sennan. Det var ett revanschsuget och disciplinerat BoIS som under tisdagkvällen tog emot SIF. Man spelade enklare och rakare, dessutom tog man tillvara på fler av de skapade möjligheterna än vad man tidigare gjort. I mötet med SIF slapp man möta anfallsessen Daniel Brorsson och Daniel Karlsson, som båda hade förhinder. Å andra sidan spelade BoIS utan bröderna Leandersson och Carlos Fragoso. Det gick ju rätt bra ändå... Bara för att man nu visat kvalitet och vad man är kapabla till i en match betyder det ingenting om man inte kan finna stabilitet och jämnhet. Det gör man genom hårt jobb. Men nu ska naturligtvis alla BoIS:are njuta i några dagar. Våxtorps marknad på fredag! Hörde jag kaffe-gög?

BoIS tränare Jim Leandersson:

Jävligt skön seger! Idag var det ett disciplinerat och taggat Våxtorp som gick ut på IP för att möta serietvåan Sennan/Sperlingsholm. Bortalaget har gått som tåget i serien, senast slog man Gullbrandstorp med klara 12-0. Laget hade innan matchen endast släppt in 7 mål på 7 matcher.

Vi startar matchen väldigt bra och  efter ca 5 min slår Jakob en boll ut till Slangen på högerkanten, Slangen viker boller innanför försvararen och sedan blir han hindrad av försvararen med straff som följd. Håkan stegade fram och dunkade dit 1-0, skönt! Därefter tog gästerna tag i taktpinnen och satte hög press på oss. 1-1 kom efter ca 15min efter en fin lobb från deras anfallare. Deras press fortsatte men hela backlinjen spelade enkelt och disciplinerat så dem skapade inga jättefarliga chanser. Vi ägnade oss mest åt att kontra och vi gjorde det ganska bra. Jakob och Rasmus hotade med snabba ben på kanterna och Slangen/Henrik irriterade deras backlinje. På just en kontring sprintade Rasmus förbi deras backlinje och serverade Håkan som kom på högerkanten. Håkan placerade in bollen precis intill vänstra stolpen. Efter det målet fick vi luft under vingarna igen, vi tog mer och mer över spelet och även 3-1 kom innan domaren hann blåsa av halvleken. Rasmus fick bollen i straffområdet och avslutade, målvakten räddade med en benparad men Rasmus tryckte in sin egen retur.

I andra halvlek kom vi ut lika hungriga som vi avslutade första, på en hörna nickade Slangen (med näsan) och Jeppe M tryckte in Slangens nick med huvudet. Skön start på halvleken, vi fortsatte att pressa på och skapade flera halvchanser, bl.a några skott utifrån från Olsson. Efter ca 20 min drog deras målvakt ner Olsson precis utanför straffområdet och blev frilägesutvisad. På frisparken var Håkan väldigt nära att göra sitt tredje för dagen men deras nyinsatta målvakt räddade. Efter utvisningen var det i stort sett spel mot ett mål. Rasmus gjorde 5-1 med vänsterdojjan och Jakob gjorde 6-1, efter en läcker passning från Slangen placerade han in bollen bredvid den utrusande målvakten.

Samtliga spelare kvitterar ut väldigt bra betyg idag, det går inte att lyfta fram enskilda prestationer för då blir detta inlägg väldigt långt. Kollektivet vinner matchen idag, här ser vi hur bra vi kan vara om alla följer matchplanen, spelar med mycket hjärta och disciplin. Nu ska vi gotta oss åt detta några dagar men sen gäller det att ladda om inför mötet med Kurdiska nästa vecka. Vi får inte känna oss nöjda nu utan vi måste prestera på samma nivå i nästa match. Gör vi det kommer poängen trilla in och klättringen i tabellen börjar. Men som sagt, det går inte av sig själv!

//P.

Match tisdag

Sexan:

VBoIS-Sperlingsholm/Sennan IF kl 19:00, Våxtorps IP

BoIS har och har haft skadebekymmer under våren. Till matchen mot Sperling/Sennan får man tillbaka Henrik Olsson och Anders Gustafsson Stam, som båda missade mötet med Örnia. Bröderna Jim och Robin Leandersson samt målvakten Carlos Fragoso saknas fortsatt. Tunga avbräck naturligtvis. Sperling/Sennan går som tåget och besegrade Gullbrandstorp med hela 12-0 i förra omgången. SIF parkerar på andra plats i tabellen och är seriens klart mest positiva överraskning. BoIS är den mest negativa. I förra omgången föll man med klara 5-1 mot Örnia.

//P.

BoIS förlorade

Resultat lördag:

Sexan:

IS Örnia-VBoIS 5-1 (4-0)
Mål VBoIS: Rasmus Berg Rudolfsson


VBoIS förlorade stort mos Örnia på bortaplan. BoIS är en stor besvikelse så här långt i seriespelet och kommer med nuvarande form inte topp tre i år heller trots en mycket bra trupp på pappret.

- Total genomklappning i första. I andra halvlek var det bättre, men då var det alldeles för jävla sent. Jävla pissmatch! , kommenterar VBoIS spelande coach Jim Leandersson.

//P.

PS. Läs gärna Karlssons kommentar kring YBK:s match nedan. I vanlig ordning mycket läsvärt. DS.

Resultat fredag

Elitfyran:

LFK-Ullareds IK 1-0 (1-0)
Mål LFK: Johan Green

Dålig match av LFK. Hemmalaget fick inte alls igång sitt spel, men kämpade och vann ändå inte helt orättvist, även om man hade flyt mot slutet. Ullared sprang mycket och var ettriga, men imponerade inte spelmässigt de heller.

Fyran:

RGIF-IF Leikin 0-2 (0-0)

Det är mycket tungt för RGIF nu. Giffen gjorde en riktigt bra match hemma mot Leikin, men man har inget flyt. Första halvlek dominerade RGIF totalt och man skapade mängder med målchanser. Bollen ville dock inte i nät. Andra halvlek började som den första. Ändå var det Leikin som gjorde 0-1 från ingenstans. RGIF började då hänga lite. Leikin avgjorde sedan matchen med ett skitmål fram till 0-2. Dino Karupovic var utan tvivel planens främste spelare, han var mycket duktig i första halvlek.

Femman:

BKW-K/HFF 3-1 (0-1)
Mål BKW: Mikael Alm
Mål K/HFF: Miridon Berisha 2, Emil Gustafsson

BKW vände på ett starkt sätt underläge med 0-1 i paus till seger med 3-1 mot K/HFF.

BKW:s Pelle Persson:

Walldia vände och vann när det såg som mörkast ut. KHFF tar ledningen i första halvlek efter 26 minuter när Nderim precis gått ut med en ny skada till sjukhuset Walldiakliniken, Mattis Fritzon ersatte. 0-1 står sig halvleken ut efter en dålig insats framför allt av hemmalaget. En del förändringar görs i pausen. Arton ut med skada, Mackan upp på topp, Andreas in på högerbacken. Bit ihop, nu ska det här vändas var inställningen. Kvitteringen kom i minut 65 av Miri, 2-1 efter 67 av samme man och 3-1 med 20 minuter kvar på en kanon signerad Egga Gustafsson. Nu var gästerna ett slaget lag och det var bud på fler hemmamål efter en av årets absolut bästa halvlekar inställningsmässigt.

LTIK-Unnaryds GoIF 3-1 (2-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Max Martinsson, Conny Strömberg

LTIK studsade tillbaka efter de svaga insatsen i förra matchen. Nu hemmaslog man Unnaryd med 3-1. LTIK gjorde en bra match och kontrollerade skeendet på plan på ett stabilt sätt. LTIK inledde mycket starkt och skapade snabbt tre stycken bra möjligheter. Efter kvarten spelad kunde Unnaryd ta över lite och bl a skapa ett par resultatlösa hörnor. På en av dessa kontrade LTIK. Magnus Nilsson spelade fram Simon Vedin, som löpte loss och helt ren med Unnaryds duktige målvakt Damir Hadrovic lobbade han mycket kallt denne. Ett väldigt vackert avslut av Messi-snitt, 1-0. Spelet jämnades ut igen. LTIK var dock starkast mot slutet av halvleken. Mycket företagsamme Max Martinsson var väldigt bra på sin kant. Det var också Martinsson som distinkt tryckte LTIK:s tvåa i nät på uppstuds i Unnaryds straffområde, 2-0. Ett skönt mål för Martinsson och för LTIK. Daniel Hellsten var den som stod för framspelningen. Unnaryd hann med ytterligare en resultatlös hörna innan paus.

I andra halvlek hade Unnaryd mycket boll, man fick dock aldrig spelet att stämma fullt ut mot ett diciplinerat LTIK. Det blev nog för mycket långbollande och det är inte Unnaryds rätta märke då det egentligen är ett spelskickligt lag. LTIK vågade ofta hålla i bollen när man väl hade den och hemmalaget var vassa i omställningarna. Utöver målen skapade faktiskt LTIK halvlekens bästa möjlighet, och det redan fem minuter in i halvleken då Simon Vedin solokörde från egen planhalva och sedan tvingade Hadrovic till en jätteräddning. Unnaryd hade som skrivet mycket boll, men var väldigt uddlösa, åtminstone just i den här matchen. LTIK avgjorde efter ca 75 minuters spel. Nyinbytte Anders Thid slog ett perfekt inlägg som Conny Strömberg mötte med pannan och vackert styrde upp i nättaket, 0-3 och Unnaryd var ett slaget lag.

Med bara minuter kvar att spela reducerade Unnaryd på ett markskott utifrån, 1-3. Målet var onödigt eftersom att LTIK så långt inte släppt till en målchans på hela matchen. Men reduceringen var så klart betydelselös för utgången. Stabil match av LTIK. Försvaret agerade rejält, mittfältet vann kampen och framåt hotade de spelare som ska vara giftiga. Bortsett från baklängesmålet var matchen i princip felfritt genomförd av LTIK. Marginalerna är dock små. Unnaryd var varken bättre eller sämre än något lag LTIK mött så här långt. Det känns som att det i varje match i femman handlar om bäst inställning och form för dagen, så jämnt är det mellan alla lag. Bäst på plan? Idag får Max Martinsson och mittback Henrik Nilsson mina röster. Men alla var bra i LTIK.

Sexan:

HIS-YBK 2-0 (1-0)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson, Emil Hermansson

HIS hemmaslog YBK med 2-0. 1-0 kom strax innan paus och 2-0 fem minuter efter. Psykologiskt viktiga mål för HIS, motsatsen för YBK naturligtvis. 

YBK:s Tomas Karlsson:

Matchavgörande domslut men rättvis förlust! 

Har tidigare skrivit att YBK aldrig gnäller! Men nu kommer undantaget! Ett äkta "jag är djävligt dålig förlorare gnäll"! Säkerligen färgat som attan. Säkerligen inte utan att motståndarna nu kommer hävda motsatsen. Säkerligen inte lönt! Men i alla fall....här kommer klagovisan!!! 

Sedan jag tog över som coach för YBK har vi tagit 9 poäng. Ingen Mourinho direkt.... Vi har stått för hårresande matcher, hyfsade matcher och bra matcher men summa summarum, vi har främst förlorat. Att jag inte fått sparken är i det närmaste osannolikt. Styrelsens tålamod måste vara i paritet med Zenbuddistmunkarnas i Tibet. Hur som haver, under denna period har vi i YBK drabbats av 12 stycken straffar MOT OSS i seriespel. 12 straffar på 28 matcher är mer än en straff mot oss i var tredje match. Under samma period har vi fått 0 (noll) straffar MED OSS. Det finns två alternativa förklaringar; 

Alt 1; Domarkåren har samstämmigt i en ondskefull konspiration bestämt sig för att köra YBK i botten. Att vi dessutom är sämst i Halland föder också misstankar om att den gamla klyschan "det är svårare för underdogs att få straffar med sig" månne stämmer. 

Alt 2; Vi är klumpigare än motståndaren i eget straffområde och mer sällan på besök i motståndarnas straffområde än vice versa vilket såklart minskar chansen att få en straff. 

Det känns som om alternativ 2 är det korrekta och verklighetsförankrade...men i mörka stunder efter ytterligare en förlust på Hasslövs stenhårda matta, med en Whiskey i handen, tom blick riktad mot TV:n och den hemska känslan av att alltid vara en förlorare, så är det lätt att falla ner i hat och ogrundad ilska mot allt och alla. Likt den arbetslöse Greken som skyller på Romerna, så skyller den poänglöse tränaren i svaga stunder på mannen i svart... 

Varför? Början av andra halvlek. Dennis Ljungberg stormar mot mål på jakt efter en långboll. Ställningen är 1-0 till hemmalaget. Ljungberg hinner först. Närkamp mot Hasslövs duktige mittback inne i straffområdet. Ljungberg skyddar bollen med kroppen. Viftar lite med armarna (erkänner ödmjukt) i ett försök att hålla backen borta. Backen hamnar på fel sida om Ljungberg. Backen kopplar livtag, halvnelson eller vad det nu kallas. Ljungberg faller, backen faller, YBK vrålar straff!! Bollen studsar, Ljungberg försöker komma upp, tillstörtande HIS:are skeppar bollen åt helvete! Enorme Gustavsson på topp får huvudet på bollen. YBK överraskas helt och hållet. HIS:are fri med målvakten. 2-0 till hemmalaget. Rensningen = assisten! Domslutet = Mycket matchavgörande! Domarens roll i detta 10 - sekundersmoment = i bra läge men utan att blåsa. Det ryckte i armen, pipan var på väg mot munnen, men mitt i allt hejdade han sig! YBK i bitar! Protester haglade! Tränaren på väg på alkoholism. Spelarna uppgivna. Domaren säker på sin sak även efter matchen. Träning på tisdag! Jippi va roligt!    

Matchen mellan Hasslöv och YBK vanns dock helt rättvist av Hasslöv. Det måste erkännas! I första halvlek hade Hasslöv ungefär 500 hörnor och vaskade fram  ett antal hel och halvchanser. Jimmy Ivarsson sköt men Anton Hansson räddade. Store Gustavsson nickade men Anton i YBK:målet gjorde sig stor. Tränare Karlsson täckte bort ett skott på väg mot bortre gavel och flera av hörnorna ledde till oroligheter. YBK var rejält pressat och skapade endast ett bra läge men Ljungbergs skott räddades av HIS:målvakten. 

YBK visade massor av hjärta. Trots det stora manfallet av spelare som inte kunde vara med så skötte sig ersättarna och YBK höll spelet uppe hyfsat. Backlinjen var strålande och på mittfältet slet Nisse Carlsson så att man som tränare blir tårögd! Med två minuter kvar kom dock ledningsmålet. Gustavsson nådde först på ett inlägg och petade in bollen. Bittert och ett klassiskt citat som "psykologiskt tungt" passar väl in. 

I andra halvlek lyfter YBK upp spelet. Hasslöv skapar i stort sett inga lägen förutom ovan beskrivna mål men om sanningen skall fram så är inte YBK riktigt nära att göra mål trots övertaget. När domaren blåser av matchen så står det 2-0 till Hasslöv på tavlan och igen - Domslutet var extremt avgörande MEN samtidigt vann Hasslöv mycket rättvist matchen. Matchens lirare var utan tvekan YBK;s Nisse Carlsson. Outstanding på banan. Filip Nilsson som vikarierade som högerback skötte sig bra och hela laget skall ha heder av kampviljan och passionen under matchen.  

Vad är då YBK:s problem? Varför står vi där med skammen efter varje match? Ja inte är det domarens fel. Inte heller är vi så mycket sämre än motståndarna. Men vi saknar den där extra tyngden och gör lite fler misstag än motståndarna. Några luftsparkar mer, några inkast åt skogen fler, några passningar på mittplan till fel adress fler, några felbeslut i offensivt straffområde fler - än vad motståndarna gör. 

Hur skall vi vända trenden? Ja om inte Zenbuddisterna i styrelsen tröttnar på mig så får vi väl försöka lösa det på något sätt. Skottorp väntar till helgen. Fortsätta kämpa, träna mer avslut, träna mer passningsspel och kanske tillsammans be en bön till högre makter är det jag kan tänka mig. Själv postar jag en önskelista;

1. Att Skottorps bästa spelare är sjuka på lördag.
2. Att någon i Skottorp blir utvisad direkt
3. Att vi får en tokfeldömd straff med oss
4. Att Tobbe sätter straffen
5. Att Texas Johansson lider med YBK och gör comeback inom fotbollen som spelare hos oss. Vi kan bjuda på skor, läsk, våfflor och hamburgare. Du får välja nummer också! 

Kämpa Ysby! 

YBK;s lag

Anton Hansson
Filip Nilsson, Tomas Karlsson, Emil Olsen, Figge Nicklasson
Jimmy Ivarsson, Nisse Carlsson, Tobbe Johansson
Robban Beckström, Dennis Ljungberg, Alexander Bengtsson

Avb; Casper Persson, Albin Olsen, Anton Olsen, Erik Mattsson
 

SIF-SBK 0-2 (0-0)
Mål SBK: Kim Andersson 2

SBK bortaslog SIF med 0-2 och befäste därmed sin position som bästa Laholmslag i sexan.

//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
LFK-Ullareds IK kl 19:00, Glänningepark
 
Ny hemmamatch direkt för LFK efter den stabila 2-0-segern mot Varberg. Nu väntar tabelltvåan och seriens målgladaste lag; Ullared. UIK var redan ifjol ett stabilt lag och nu har man tagit ytterligare kliv. Laget tränas av ex-LTIK-tränaren Lars "Lillis" Klasson. I förra omgången besegrade man Astrio med 3-2. Vid vinst går LFK upp på samma poäng som UIK. Vinst lär behövas då jag tror att serieledande Snöstorp/Nyhem hemmaslår Astrio. Vid LFK-förlust är då S/NFF redan åtta poäng före.
 
Fyran:
 
RGIF-IF Leikin kl 19:00, Björkvallen
 
Dags för RGIF:s första trea nu. Match hemma mot mittenlaget Leikin kanske kan ge möjlighet till det. Leikin slog Åsa med 3-1 i förra omgången. RGIF förlorade med 1-0 mot Norvalla. Rejäl uppryckning av RGIF krävs sedan den matchen.
 
Femman:
 
BKW-K/HFF kl 19:00, Wallevi
 
Derbydax i femman igen. BKW är på gång efter 2-0-segern mot TIF i förra omgången. Kanske kan laget lyfta nu. K/HFF vände 2-0-underläge till 2-2 mot Böljan och var sedan närmst segern. Starkt. Förmodligen kan vi vänta oss en jämn fight. BKW får ändå betecknas som favoriter hemma på Wallevi.

LTIK-Unnaryds GoIF kl 19:00, L:a Tjärby IP
 
LTIK spelade 3-3 mot Simlångsdalen i förra omgången. Man har också hunnit med att förlora mot Oskarström med 2-1. Unnaryd slog KIK med 5-2 i förra omgången. Smålänningarna har ett par spelare som LTIK får hålla ögonen på. LTIK kan ställa upp med samma lag som mot OIS, om tränarna så önskar. Från truppen har Linus Jerkesten försvunnit pga sjukdom. Synd då han annars äntligen var redo för en startplats. Tom Hjälmefjord är åter tillgänglig för spel.

Sexan:
 
HIS-YBK kl 18:30, Hasslövs IP
 
HIS slog starkt tillbaka Kurdiska med 2-0 i förra matchen. YBK förlorade med 3-1 mot SBK. YBK måste göra fler mål på sina chanser. Annars räcker det inte att man håller spelet väl uppe.
 
SIF-SBK kl 19:00, Gröningen
 
SIF gjorde en godkänd insats mot Haverdal då man föll med 3-1. Man visade rätt inställning och jobbade för varandra. Kan man göra det mot SBK också kan man möjligen ge motståndarna en match. SBK är bästa Laholmslag i sexan så här långt. Återstår att se om man hinner få tillbaka de spelare som ådrog sig småskador i segermatchen mot YBK (3-1). SBK favoriter.
 
Lördag:
 
Sexan:
 
IS Örnia-VBoIS kl 14:00, Alevallen
 
VBoIS vill och ska tillhöra toppen i år. Nu gäller det att man hakar på. I förra matchen blev det klar förlust mot troliga seriesegrarna Vapnö med 4-0. Örnia är inte alls oävna. De ligger fyra och slog Gullbrandstorp med 5-1 i förra omgången.

//P.

KIK vann

Femman:

GIF/VIF-KIK 0-2 (0-0)
Mål KIK: Simon Andersson, Jonathan Petersson

En ganska trevlig division fem-match i sommarvärmen. Tufft, men ärligt spel och bra passningskombinationer emellanåt. Främst från KIK, som var det lag som skapade mest och vann rättvist. Jonathan Petersson hade något avslut utanför och Joel Åkesson blev helt ren då Dan Boson i GIF/VIF:s kasse schabblade med bollen. Joel fick inte heller ordning på bollen och chansen blev till intet. GIF/VIF hade någon halvchans i första, men inte mycket mer. I andra halvlek var GIF/VIF närmst ett ledningsmål först. Både då Jacob Björk avslutade över efter en hörna och då Charlie Boson testade med en lyra från håll. Joachim Bundesson i GIF/VIF:s mål klarade dock. Efterhand kunde KIK ta över och skapa möjligheter.

Boson fipplade på nytt med bollen, men hann upp Jonathan Petterssons lobbförsök. Ola Andersson var inte långt ifrån att styra en boll i egen kasse. Dessutom hade Simon Silvandersson ett par farliga inlägg och ett par farliga långa inkast. GIF/VIF ropade för straff då man tyckte att en av planens bättre, KIK:s vänsterback Christoffer Olsson, fick bollen på handen. Jag såg inte situationen, GIF/VIF:arna tyckte dock att den var så tydlig att en hemmaspelare protesterade sig till ett gult. KIK tog ledningen då Christoffer Olsson slog en frispark från höger med sin vänsterfot. Bollen möttes perfekt av den defensive innermittfältaren Simon Andersson, som enkelt kunde bredsida bollen i nät precis framför en chanslös Boson. 0-1 i den 69:e matchminuten. Efter KIK:s ldningsmål skruvade GIF/VIF upp tempot och man smällde på ordentligt i närkamperna. KIK stod upp väl, men blev tillbakapressade.

Charlie Boson var på vippen att rinna igenom Marcus Åkesson och Christoffer Olsson hann dock upp. Till slut hade GIF/VIF bara två försvarare kvar. Det utnyttjade KIK i den 87:e minuten. Simon Andersson vann bollen på egen planhalva och spelade till Jonathan Petersson, som löpte iväg på djupet, vände bort sina bevakare och tryckte bollen i nät med vänstran under Dan Boson. 0-2 och matchen var avgjord. Resultatet får betecknas som rättvist även om det var ganska jämnt ute på planen. GIF/VIF gjorde fler misstag och förlorade därför matchen. KIK utnyttjade en frispark och en omställning som GIF/VIF inte hade behövt skänka bort. Utöver målen skapade också GIF/VIF KIK:s bästa chanser åt dem. Matchens lirare? Simon Andersson, alltid Simon Andersson. Ett mål en ass. Petersson på topp, Olsson på vänsterbacken och Åkesson på mittbacken var också mycket bra.

Värt att notera är att KIK:s målskyttar i derbymatchen mot GIF/VIF, Simon Andersson och Jonathan Petersson, under fredagen följer med GIF/VIF-bussen till Bakken. Lär bli en trevlig resa i dubbel bemärkelse för Professorn och Jonte.

//P.

Match torsdag

Femman:

GIF/VIF-KIK kl 19:00, Veinge IP

Sjunde omgångens andra match i femman. Serien har börjat sätta sig, men ändå inte. Förhandsfavoriten Böljan har ännu så länge pallat för trycket och ligger i topp. Bakom där är det otroligt jämnt, alla kan slå alla och vi får förmodligen vänta några omgångar innan serien skiktar sig. Samtliga lag har minst två vinster. Förutom GIF/VIF, som fått nöja sig med två kryss och det mot Böljan och K/HFF. Förlorar GIF/VIF mot KIK under torsdagen ser det onekligen mycket tungt ut, trots att vi bara är sju omgångar in i serien. GIF/VIF har varit bra med i alla matcher spelmässigt hittills. Det är dock inte helt ologiskt om poängtappen börjat sätta sig lite skallarna på spelarna. I förra omgången föll man med 4-0 borta mot Unnaryd. KIK förlorade borta mot Getinge med 5-2. En dålig start och ett dåligt slut fällde KIK i en match som man annars lika gärna kunde vunnit. Matchen i Veinge känns öppen på förhand. Att många av spelarna på plan känner varandra väl privat är en extra krydda.

//P.

SBK vann

Sexan:

Ysby BK-Skogaby BK 1-3 (0-3)
Mål YBK: Felix Bolmgren
Mål SBK: Olle Günther Hanssen, Mattis Kindblom, Magnus Andersson

SBK var tyngre och vassare än YBK och vann därför matchen. Efter två hörnmål och ett mål efter inlägg i första halvlek stod det alltså 0-3 i paus. SBK drabbades av flera småskador under matchen och tvingades därför till en rad byten.

- De fyra vi hade på bänken räckte inte riktigt till i andra halvlek, kommenterade SBK:s tränare Krister Alexandersson.

SBK bevakade i andra halvlek resultatet från första halvlek, medan YBK hade mycket boll. 1-3 kom med kvarten kvar och efter det var det YBK för hela slanten. Några fler mål lyckades man dock inte göra. Tyvärr är man lite uddlösa framåt i gult, då hjälper det inte alltid att man spelar bra.

YBK:s Tomas Karlsson:

Tungt som attan!
 
Det var ett revanschsuget YBK som tog emot Skogaby på Munkavallen och det märktes på spelet direkt. YBK pressade på och höll stenhårt i taktpinnen. Felix Bolmgren fick ett fantastiskt nickläge men fick se bollen segla över såväl den överspelade målvakten som ribban. När YBK pressade som värst så slog SBK till. På en hörna nickades bollen i en lång båge in i bortre hörnet. Från ingenstans till 1-0 och det kändes kattskit. YBK:s press kom nu av sig. Skärpan i sista momentet saknades och när väl läget dök upp så kom alltid ett motståndarben eller ett motståndarhuvud emellan. Istället för kvittering så kontrade SBK in tvåan. Ett vackert mål!
 
3-0 kom även det på fast situation. I trängseln framför målet kunde fristående SBK:are placera in bollen bakom Anton Hansson. 3-0 i häcken kändes som ett hån efter första halvlek. I andra halvlek flyttade YBK upp än mer. Tränare Karlsson spelade i fri roll på mitten, Dennis Ljungberg flyttade upp på topp och Alexander Bengtsson kom in på kanten. Spelövertaget var totalt. SBK hade inte ett anfall och drabbades också av skador vilket tvingade dem att backa hem. Sen kan man väl diplomatiskt säga att de inte direkt hade bråttom att kasta inkast och slå insparkar. 
 
Felix Bolmgren hade två fina lägen, en hörna dansade på mållinjen och YBK ropade efter straff när bollen gick på handen efter ett skott. SBK fredade sig dock väl och målet kom för sent. MED kvarten kvar rullade Felix in reduceringen och trots anstormningen så kändes det aldrig riktigt nära. En frispark tippades till hörna av SBK - målvakten och en solklar straff vinkades bort av den annars utmärkte domaren men på det stora hela - för lite och för sent. 
 
Apropå domaren, han var bra! En helt egen åsikt (INTE YBK:S) är dock att det räcker med EN domare på planen. Det finns inte mycket tråkigare än när motståndarlaget ägnar sig åt att döma. Särskilt inte när målvakten tror sig ligga inne med sanningen om alla matchsituationer i hela världen. Kanske bättre att i så fall sadla om och klä på sig svart domardress istället för att vandra runt som spelare i ett divisionsexlag och berätta för alla hur domaren skall döma. 
 
I YBK gnäller vi inte! Vi suger fett just nu men vi gnäller inte! 
 
Mot Hasslöv och förhoppningsvis nya mål!

//P. 

Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Norvalla IF 0-1

RGIF gjorde en dålig match mot Norvalla och föll med 1-0. Knappast någon i hemmalaget kom upp i normal standard.

RGIF:s Anders  Jönsson:

Idag skulle den ju komma, den första trean, mot gästande IF Norvalla. Men vi gör idag en riktig plattmatch! Det fina spelet mot Harplinge senast var som bortblåst, inga bra bollmottagningar, dålig adress på passningarna och helt harmlösa framåt! Vi har i inledningen av matchen, efter drygt 10 minuter spelade, ett bra läge att ta ledningen genom ett bra uppspel av Jens till Olsson som kommer hyfsat ren med målvakten men avslutet är för dåligt och bollen går en bra bit utanför. Ett mål där hade varit vad vi behövt för att få upp självförtroendet och fått lite luft under vingarna. Nu spelar vi istället, ursäkta uttrycket, skitnödigt under resten av matchen.... Snacket på plan måste också till nästa match bli betydligt bättre, alldeles för få öppnar käften! Kjellson gör ett piggt inhopp i andra halvlek och hade varit en kandidat till en kon idag, tyvärr verkar han sköta snacket för hela laget och öppnar käften alldeles för mycket och alldeles för länge, och snackar till sig sitt andra gula efter matchen är slut. Han är med andra ord borta i nästa match mot IF Leikin. (Konstigt att det i en match, mot Harplinge senast, enligt domaren är omöjligt att ge kort efter matchen, och det i denna matchen tydligen inte är några problem alls?? Vad beror sådant på? Jaja, nu är det ju inte domaren som ska vinna matchen åt oss, det ska vi kunna klara själva. Men om det i mina arbetsuppgifter hade ingått att dela ut koner i betyg till domaren, så kan jag i alla fall säga att dagens domare inte hade fått någon......)

Konfördelningen idag blir därför:

3 röda koner: Nix!
2 röda koner: Nix!
1 röd kon: Jens, helt ok insats, bra placerad och extraträningen med pappa Jörgen på gröningen i Edenberga verkar ha gett resultat, passningarna och rensningarna sitter!
Nilo, stabilt i mål och en av de få som snackar.

Femman:

LTIK-Oskarström IS 1-2 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

LTIK gjorde en dålig match mot Oskarström och föll mot ett bättre lag. Det var ett segt LTIK som tog emot gästande OIS. Bortalaget tilläts hålla i taktpinnen under större delen av matchen och vann välförtjänt. I första halvlek hade LTIK inget spel att tala om. Målchanserna var lätträknade, men de fanns där. Bl a avslutade Magnus Nilsson över i bra läge nära mål och Håkan Karlsson hade en boll i överliggaren. Även OIS hade en ramträff i första halvlek. Gästerna tog ledningen i mitten av halvleken efter en omställning. En längre boll bakom LTIK:s backlinje gjorde att det blev löpduell mellan LTIK:s Daniel Hellsten och OIS Max Pihl. Hellsten kom först till bollen, men fick inte iväg den. Istället var det Pihl som fick med sig kulan (med handen?) och fri med Jonas Nilsson i LTIK:s mål gjorde OIS-forwarden inget misstag, 0-1. Andra halvlek fortsatte som den första. OIS tilläts diktera skeendet på plan. LTIK låg för långt ifrån i markeringen och emellanåt kändes det som att OIS:arna var en gubbe extra på plan. LTIK:s målvakt, Jonna, räddade kvar LTIK i matchen med en superb reflexräddning och sedan även med en högkaratig räddning på ett friläge. OIS hade dessutom ytterligare en boll i stolpen. När så äntligen LTIK började tugga sig in i matchen gjorde OIS 0-2. Efter vackert passningsspel satte Max Pihl dit sin andra boll i nät.

LTIK fick ett jätteläge direkt på avsparken efter målet. Nu var det OIS målvakt Nicklas Andersson som fick visa sig på styva linan då han gjorde en fin enhandsräddning på Max Martinssons avslut. LTIK vaknade till liv sista 20 och skapade en handfull möjligheter. Simon Vedin reducerade till 1-2. Bollen gick med knapp styrfart i nät via OIS-fötter. Vedin avslutade kort därefter igen, tyvärr på egen spelare, annars hade troligen bollen hamnat i mål. Magnus Nilsson nickade mot mål efter Linus Jerkestens inlägg. Max Martinsson avslutade igen. Henrik Nilsson var ytterst nära att styra in bollen efter en frispark. Ja, det fanns fler möjligheter. Bollen ville dock inte in. Jo, faktum var att LTIK hade en boll över linjen. Tyvärr var det omöjligt för de ensamme domaren att se. - Mycket möjligt att bollen var inne, men jag kan inte dömma för något jag tror, förklarade rättskiparen efter matchen och trots att det kändes tungt får man ändå köpa resonemanget. Som helhet vann OIS rättvist. LTIK vaknade till liv för sent. Det höll på att räcka till en pinne med 20 minuters uppryckning på slutet, men det gjorde det inte. Dessutom hade då Jonna och virket räddat kvar LTIK i matchen. Nä, det här var inget bra och uppryckning krävs framöver. Positivt i det mörka är att LTIK alltid är med i matcherna även om spelet inte fungerar. Dessutom skapas det alltid tillräckligt med målchanser för att få poäng. Man skulle dock kunna önska lite mer effektivitet. Då blir LTIK riktigt luriga och jobbiga att möta.   

Trönninge IF-BKW 0-2
Mål BKW: Manfred Walldén, Johan Agnvall

BKW gjorde en bra match och vann välförtjänt borta mot TIF.

BKW:s Pelle Persson:

Äntligen slapp vi åka tomhänta från Tuvasvallen. Härlig seger för Walldia som tar alla 3 pinnarna via en 2-0 seger. Hemmalaget hade de flesta möjligheterna i första halvlek men antingen stod en dominant i form av Simon Vispen Nilsson i vägen eller så missade hemmaspelarna de möjligheterna som bjöds. Walldia tar istället ledningen 5 minuter innan paus när Mackan slår en frispark en bit nedanför mittlinjen som Manne Walldèn förpassar i nät med skallen. Perfekt avslutning på en halvlek där vi inte var riktigt nöjda med Walldiainsatsen. I andra halvlek däremot är det omvänt. Det är Walldia som står för grannlåten och hemmalaget kan näppeligen vara nöjda med sin insats. Matchens förgrundsgestalt - Kapten Johan Agnvall fick också nöjet att sätta punkt när han efter en Walldiahörna från höger nickar in 2-0 på Mannes nickpass.

//P.

Resultat fredag

Femman:

Getinge IF-KIK 5-2 (2-2)
Mål KIK: Jonathan Petersson, Kalle Svensson

Redan efter nio minuter låg KIK under med 2-0. Efter det kom KIK igång och kunde både reducera och kvittera innan paus. Efter det var det KIK för hela slanten. Man etablerade tryck mot Getinges mål och brände mängder med chanser. Istället var det ändå Getinge som återtog ledningen i den 75:e minuten då 3-2:an kom. Efter det föll KIK ihop som ett korthus och Getinge kunde göra ytterligare två mål och ta en övertygande 5-2-seger.

Unnaryds GoIF-GIF/VIF 4-0 (1-0)

GIF/VIF:s oflyt fortsätter. Man har väldigt svårt att omsätta sina chanser i nätrassel. Man känns lite tunna i vissa lägen. Att Michael Johansson kommit igång med träningen ordentligt kan bli viktigt framöver. Han kan kanske vara den som bidrar med den gnutta stabilitet och rutin som så här långt saknats. Förlusten mot Unnaryd var odiskutabel. 4-0 talar sitt tydliga språk. Unnaryd har några duktiga spelare. Bl a två färgade killar på mitten som är mycket bolltekniska. Just de här herrarna fick för mycket utrymme mot GIF/VIF. Laholmslaget var på intet sätt ofarligt och hade bl a två stolpträffar och någon boll som dansade på mållinjen. Att bolluslingen inte vill i mål trots tydliga chanser känns på något sätt typiskt för ett lag med GIF/VIF:s tabellposition. 1-0 i paus blev 2-0 bara minuter efter pausvilan. GIF/VIF tilläts alltså inte ens att tagga och komma igång i andra innan det small och uppförsbacken blev dubbelt så brant.

Sexan:

VBoIS-Vapnö IF 0-4 (0-3)

Vapnö står i en klass för sig i sexan i år och promenerar hem seriesegern. Övriga lag får slåss om andraplatsen.

VBoIS Jim Leandersson:

Inget snack om saken. Vi mötte ett bättre lag idag som vann rättvist. Vi var inte 100 procent idag och gjorde Vapnö ännu bättre än vad de redan var. De tre första målen kommer efter individuella misstag från vår sida. Tack vare Jonas i målet och överliggaren så blev siffrorna bara 0-4. Carlos som varit borta från spel i tre matcher testades idag igen men gick sönder redan efter 5 min. Jonas som ersatte gjorde det med bravur, helt klart vår bäste spelare idag. Vapnö känns starka, helt klart det bästa motstånd vi stött på hittills. 

//P.
 

Uppdaterat

Inför kristiflygare-inlägget är uppdaterat med resterande matcher. Se nedan.

//P.

Resultat torsdag

Elitfyran:

LFK-Varbergs GIF 2-0 (1-0)
Mål LFK: Tobias Lundgren, Besart Mazreku


LFK gjorde en bra match hemma mot Varberg och tog en stabil och välförtjänt 2-0-seger. Bäst var LFK i början av båda halvlekarna. Då var det klassskillnad när det gäller tempo. Efterhand tuggade sig varberg in i matchen i både andra och första, men LFK avslutade även starkt. Trots ledning 1-0 ifrån den 16:e matchminuten, nickmål av Tobias Lundgren, som blev helt ren efter en frispark, slog sig aldrig LFK till ro och man fortsatte att anfalla under samtliga de 90 minuterna. I den 84:e minuten kunde så Besart Mazreku distinkt sätta dit spiken i kistan och 2-0 sedan Simon Olsson nickat tillbaka bollen till honom. LFK skapade flest chanser under matchen. Markus Johansson tvingades inte till särskilt många räddningar men agerade stabilt och skänkte lugn åt resten av laget. Insatsen var kollektivt bra, ingen föll ur ramen och ingen utmärkte sig. Fredrik Johnsson vikarierade i matchen med den äran som mittback bredvid Mattias Bengtsson.

Femman:

K/HFF-IF Böljan 2-2 (0-2)
Mål K/HFF: Ruslan Tetroyev, Björn Ottosson

K/HFF gjorde en dålig första halvlek och Böljans ledning kunde varit större i paus. 0-1 kom redan efter nio minuters spel och 0-2 i den 25:e matchminuten. I andra ryckte hemmalaget upp sig ordentligt. Reduceringen kom redan i minut 51 från Ruslan Tetroyev. I den 69:e kunde rutinerade Björn Ottosson utjämna till 2-2. Efter det hade K/HFF även bud på en trea. Totalt sett var resultatet rättvist. Starkt gjort av K/HFF att komma tillbaka och vända ett 2-0-underläge.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

Simlångsdalens IF-LTIK 3-3 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 3


Det blev ett snöpligt poängtapp för LTIK i Simlångsdalen. Hemmalaget var det bättre laget rent spelmässigt, men LTIK skapade som vanligt mycket målchanser och var faktiskt i ledningen tre gånger om under matchen. Varje gång lyckades dock Dalen utjämna. Alla tre Dalen-mål tillkom efter fasta situationer och det är för dåligt av LTIK, som själva ska vara starkast där. Simlångsdalen var det bättre laget i första halvlek. LTIK:arna hade svårt för att komma till riktigt och positionsspelet var inte tillfredsställande. Den riktiga spänsten i upphoppen och kraften i frånskjuten i löpningarna fanns inte där och ofta hamnade LTIK:arna för långt ifrån i markeringen. Som vanligt var dock LTIK vassa när man väl kom upp och det var inte långt borta att Simon Vedin givit LTIK ledningen. Dalen kombinerade fint på offensiv planhalva. Med god rörelse kunde man ofta väggspela sig förbi stillastående och övergivna LTIK:are. Närmast ett ledningsmål var man dock när en LTIK-försvarare bröstade bollen mot det egna målet. En Dalen-spelare hann först, men bollen kunde ändå tas om hand av Jonas Nilsson i LTIK:s kasse. Det var LTIK som tog ledningen i matchen. Simon Vedin och Tom Hjälmefjord pressade högt och den sistnämnde vann bollen till Vedin, som klappade till och fick se bollen, via styrning, gå i en båge över Dalens målvakt David Larsson, 0-1. Dalen kvitterade en kort tid därefter.

Hemmalaget fick inkast långt ner längs sin vänsterkant. LTIK:arna var inte vakna och tog inte markering på Caspar Swederman, som enkelt fick ta med sig bollen och spela in den mot LTIK:s mål. Jonna klarade det första avslutet, men när LTIK:arna inte fick bort bollen ordentligt fick han kapitulera vid avslut två. LTIK skapade åtminstone fyra kvalificerade målchanser till i halvleken. Håkan Karlsson fick driva bollen från egen planhalva efter en omställning och valde att skjuta själv. Ett korrekt val. Tyvärr smet bollen strax utanför. Kort därefter blev Simon Vedin framspelad av Magnus Nilsson från högerkanten. Vedin fick dock bollen på vänstefoten och avslutet i öppet läge dröjde lite för länge. Håkan Karlsson hade ytterligare ett skott tätt utanför. Bästa möjligheten fick Vedin, som i öppet läge, vackert framspelad av Patrik Åkesson, inte fick den träff på bollen som han önskade och träffade burgaveln. Dalen skapade också möjligheter och det var bara centimeter ifrån att Caspar Swederman kunde göra Dalens tvåa med ett markskott. 1-1 i paus. Fördel Simlångsdalen spelmässigt. När det gällde klara målchanser var dock LTIK vassare.

I andra halvlek var LTIK:arna mer på tårna och mer taggade. Dalen fortsatte dock att spela bra. Ändå var det LTIK som åter tog ledningen. Simon Vedin snodde åt sig bollen från en av Dalens mittbackar och hade sedan fri lejd mot mål och satte distinkt dit bollen vid stolproten, 0-2 och Vedins andra för matchen. I det här skedet av matchen beordrade Dalens coach, Ants Pärna, längre bollar mot sina tre forwards. Det gjorde att det blev Hawaiiaktigt spel. Det var också nu som LTIK verkligen skulle få chansen att avgöra matchen. Tyvärr brände dock både Tom Hjälmefjord och Magnus Nilsson två mycket bra möjligheter. Hjälmefjords avslut efter en fin framspelning från Vedin styrdes i utsidan i stolpen av Larsson i Dalens mål. Dalen fick hörna och den nickades i mål med nacken av en Dalen-spelare, 2-2. Hemmalaget fick en energikick av målet och nu var det helt klart fördel Dalen, trodde man. Men då klev Vedin fram igen och drog till på pass från Linus Jerkesten. På nytt gick bollen över Dalens målvakt och i nät, 2-3 och Vedins hattrick var fullbordat. Olyckligt nog för LTIK var det Dalen som fick sista ordet. LTIK fick inte bort en hemmahörna och bollen kunde efter flipperspel knäas i mål av Dalenspelare, 3-3. 

Bara minuter återstod av matchen. Båda lagen gick dock för vinst och skapade ytterligare chanser. Vedin var nära att ge LTIK ledningen en fjärde gång, men tog avslut lite tidigt. Dalen var mycket nära att trycka en tredje hörna i mål, men duktige domare Mattias Theander blåste frispark till LTIK och strax därefter blåste han även av matchen. Eftersom att LTIK var i förarsätet under hela matchen målmässigt och dessutom släppte in tre mål efter fasta situationer var krysset något snöpligt. Spelmässigt var dock Dalen snäppet bättre, främst i första. Det är tufft att möta Dalen borta och med lite oflyt kunde LTIK lika gärna förlorat. Det oavgjorda resultatet var kanske inte helt ologiskt med lite distans till matchen. Redan på lördag väntar ny match för LTIK, som då tar emot Oskarström hemma på IP. Ett Oskarström som förlorade med 3-1 borta mot Lidhult under onsdagskvällen. Lyftas fram i LTIK efter mötet med Simlångsdalen bör naturligtvis tremålsskytt Vedin göras. Patrik Åkesson gjorde sin främsta insats så här långt i seriespelet och förtjänar också beröm. Ett glädjeämne var att LTIK:s skickliga nyförvärv från Skrea; Linus Jerkesten gjorde ett inhopp och inte kände något av sin gamla skada. Han har, bortsett från ett kort inhopp mot Trönninge, inte kunnat vara med tidigare i seriespelet och kommer att bli en fin tillgång framöver.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF 2-0 (0-0)
Mål HIS: Emil Hermansson (straff), Fredrik Jonsson

HIS två bästa spelare, Emil Hermansson och Fredrik Jonsson, var tillbaka i laget sedan senast och de klev också fram och gjorde målen när Kurdiska betvingades med 2-0. Bra gjort av HIS.

Haverdals IF-SIF 3-1 (2-0)
Mål SIF: Pontus Johansson


En uppryckning av SIF, som nu gjorde en bra kämpainsats igen.

HIF:s Pontus Johansson:

Vi vinner välförtjänt med 3-1 efter att Skottorp reducerat sent i matchen. En kombination av att vi tillåter/tillåts att spela bollen längs marken och i större utsträckning än tidigare ha ett eget spel tar vi med oss som positivt. Ett resultat av detta är också att vi skapar många bra lägen men vi har inte den rätta skärpan i avslutningsfasen. Det är dock mkt positivt för våran del att vi nu tagit fem raka segrar och är med i toppen.

//P.

Inför kristiflygare

Onsdag:

Femman:

Simlångsdalens IF-LTIK kl 19:00, Simlångsdalens IP

En av seriens svåraste bortamatcher väntar LTIK. Dalen är tuffa hemma i sin gryta och brukar vara mycket svårspelade. Båda lagen står på samma poäng. Dalen vann mot GIF/VIF med 2-1 i förra omgången. LTIK slog Lidhult med samma siffror. LTIK kan mönstra samma lag som i förra matchen så när som på energiknippet Max Martinsson, som är i Stockholm på skolresa.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF kl 18:30, Hasslövs IP

HIS förlorade mot Sperlingsholm/Sennan i förra omgången. Kurdiska slog YBK. Halmstadlaget vill uppåt i tabellen, men det vill även HIS. Blått får tillbaka två av de saknade spelarna mot SIF. Det gör att förutsättningarna för poäng förbättras.

Haverdals IF-SIF kl 19:00, Wegeli IP

Haverdal är i bra slag. Eller bra och bra. Man vinner utan att spela bra och det är en styrka. Rutinen som finns i laget har naturligtvis med den saken att göra. I förra omgången slog man SBK med 1-0. SIF förlorade mot VBoIS med 6-1. Allt annat än HIF-seger med ett par tre bollar skulle förvåna.

Torsdag:

Elitfyran:

LFK-Varbergs GIF kl 15:00, Glänningepark

De två största förhandsfavoriterna till seriesegern möts. Varberg är inget märkvärdigt lag, men man är fysiska och spelar en enkel, rak och vägvinnande fotboll. I förra omgången spelade man 1-1 mot Ullared. LFK förlorade som bekant mot Hyltebruk med 1-0. Varberg ligger tre poäng före LFK i tabellen. LFK får klara sig utan avstängde Kim Einarsson.

Femman:

K/HFF-Böljan IF kl 14:00, Kornhults IP

Dags för K/HFF att ta sig an serieledarna som kommer från 8-1 (!) mot Trönninge. Böljan har seriens bästa målvakt och flera målskyttar framåt. Det kommer man långt på. K/HFF föll tungt borta mot Oskarström med 2-0 trots årets bästa spel. K/HFF törstar efter mål efter 180 mållösa minuter.

Fredag:

Uppdaterat

Femman:

Getinge IF-KIK kl 19:00, Getinge IP

Nio dagar sedan sist KIK spelade match. Då blev det 1-1 med mersmak mot Unnaryd. Nu väntar Getinge som i förra omgången tog sin första trea och det mot BKW.

Unnaryds GoIF-GIF/VIF kl 19:00, Strandvallen

Dags för GIF/VIF:s första seger nu. I förra omgången föll man snöpligt mot Simlångsdalen med 2-1. Nu väntar Unnaryd som kryssade mot KIK senast. GIF/VIF har rört om lite i startelvan och flera av de spelare som fick chansen i andra halvlek mot Dalen premieras nu med startplats. Man får klara sig utan avstängde lagkaptenen Kewin Hansen.

Sexan:

VBoIS-Vapnö IF kl 19:00, Våxtorps IP

BoIS tar emot serieledarna. Är det något lag som ska rå på Vapnö i år är det nog BoIS. Senast slog BoIS SIF med 6-1. Vapnö slog Gullbrandstorp med 4-1. Vapnö är favoriter i varje match med det lag man har.

Lördag:

Fyran:

RGIF-IF Norvalla kl 14:00, Björkvallen

Dags för Giffens första trea. Det blev snöplig förlust mot topplaget Harplinge i förra omgången. 2-1 slutade matchen trots ledning för Giffen med 1-0 i paus. Norvalla spelade inte match förra helgen pga vattensjuk plan. Kanske kan RGIF dra fördel av det. Omgången innan det slog man dock Harplinge med 3-2. Det är lagets enda seger i seriespelet. Vid vinst går RGIF om i tabellen. RGIF får klara sig utan mittbacksgeneralen Patrik Philipsson, som har problem med knäna.

Femman:

LTIK-Oskarströms IS kl 14:00, L:a Tjärby IP

LTIK matchar hårt. Efter besöket i Simlångsdalen väntar det egentliga höstmötet med Oskarström hemma bara fyra dagar senare. Oskarström matchar lika hårt och kommer från onsdagsbesök i Lidhult. Återstår att se vilket lag som klarar det bäst. Båda lagen får i alla fall en extra semestervecka i sommar.

Redan nu möts LTIK och OIS igen. I "vårmötet" vann OIS med 1-0. Nu vill LTIK ha revansch. OIS kommer från 3-1-förlust mot Lidhult. LTIK från 3-3 mot Dalen. Det var snack om generationsväxling i OIS inför säsongen. Nu när gräset grönskar är dock i princip samtliga 30-plussare från ifjol med. Tobias Stierna har slutat, men Fredrik "Sigge" Andersson och Anders Ohlsson har båda gjort matcher i B-laget. Starke mittbacken Mikael Abrahmsson gjorde comeback i förra omgången och under de senaste matcherna har även tränaren och OIS-legendaren Yber Bela varit ombytt på bänken. I LTIK saknas Tom Hjälmefjord sedan mötet med Dalen pga inrikesresa. I gengäld får man tillbaka Max Martinsson, som saknades i Simlångsdalen. Dessutom är Linus Jerkesten redo för en hel del speltid.

Trönninge IF-BKW kl 14:00, Tuvasvallen

Två revanschsugna lag. BKW får förhoppningsvis behålla alla spelare på banan under 90 minuter den här gången. Helt säker kan man än dock inte vara då det brukar vara heta möten med TIF. BKW förlorade mot Getinge med 3-1 i förra omgången. Två utvisningar i första halvlek grusade förhoppningarna kring seger. Följdaktligen är Robert Andersson och Arton Behrami borta i matchen mot TIF. Trönninge kommer från förnedring med 8-1 mot Falkenberg i förra omgången. Ett otroligt resultat som vi inte fått någon logisk förklaring till. TIF:s insats var enligt egen utsago pinsam. Det lär bli tätare mot BKW. TIF har haft lätt för BKW under senare år.

Måndag:

Sexan:

YBK-SBK kl 19:00, Munkavallen

Måndagsmatch i sexan. YBK kommer från 4-0 i röven mot Kurdiska. YBK gjorde en usel insats. Nu har Tomas Karlsson i YBK lovat att ge SBK ett helsike när de kommer till Munkavallen. Karlsson hari princip garanterat YBK-vinst. Det vill naturligtvis inte SBKK:arna veta av och de lär komma heltaggade till matchen. SBK kommer från en snöplig 0-1-förlust mot Haverdal.

//P.

Resultat lördag

Elitfyran:

Hyltebruks IF-LFK 1-0 (0-0)

Kim Einarsson målchansutvisad i mitten av första halvlek. Det var nära att LFK kvitterade mot slutet då Tobias Lundgren hade ett skott i stolpen och en nick som räddades av Hyltes målvakt på mållinjen. Just Lundgren var den som var olycklig då Hylte gjorde sitt mål då han slog bort en frispark på mittplan.

Femman:

GIF/VIF-Simlångsdalens IF 1-2 (0-1)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami (straff)


Ny tung förlust för GIF/VIF. Dalen var det bättre laget i första halvlek. Laget spelade enkelt, rejält och skänkte inte bort någonting i onödan på egen planhalva. Dessutom försökte man hitta lösningar längs backen. För en gångs skull var det alltså inte GIF/VIF som började matchen bäst. Dalens ledningsmål var inte alls orättvist när det kom i den 23:e matchminuten. Ett markskott som satt invid Dan Bosons stolpe, 0-1. Dalen hade dessförinnan haft en nick i ribban på hörna och ett fräsande volleyskott strax utanför av kaptenen Caspar Swedenman. GIF/VIF:s bästa möjlighet i första halvlek hade Jacob Björk. Skottet efter en hörnvariant gick dock tätt över. Det var ganska uppenbart att GIF/VIF:s ledning inte var nöjda med prestationen i första halvlek. Man behövde en förändring och den kom med fyra (!) byten i paus.

De nyinkomna och pigga spelarna gav GIF/VIF en boost och nu kände man igen det energiska gänget igen. Det var bara en hårsmån ifrån att man kunde utjämna omedelbart efter paus. Utjämningen skulle dock komma snabbt ändå. Redan fem minuter in i halvleken kunde Sabri Behrami förvalta en straff på bästa sätt. Straffen var odiskutabel och korrekt dömd av domare Åke Fredriksson. GIF/VIF malde på efter utjämningen och det blev en kavalkad av missade målchanser. Störste syndaren var Charlie Boson, som säkerligen brände fyra mycket klara chanser. Även Jacob Björk hade ett avslut som gick centimeter utanför. Dalen var inte ofarliga när de stack upp och hade bl a en boll i stolpen.

Det, än dock, mycket ologiska lednignsmålet satte Dalen dit med kvarten kvar, 1-2. Tungt, tungt för GIF/VIF och man led verkligen med Charlie Boson, som la sig ner i gräset vid bortalagets tvåa. Han var naturligtvis bedrövad efter sina missade chanser. GIF/VIF försökte och försökte få till en kvittering, men utan resultat. Blytung förlust för det unga laget. Sett över hela matchen hade det inte varit orättvist med oavgjort, men sett till andra halvlek borde faktiskt GIF/VIF vunnit det här efter de möjligheter man har. Då Getinge tog sin första seger i årets seriespel under fredagen är GIF/VIF det enda laget utan seger i årets upplaga av division fem. Till råga på allt blev man dessutom nedputtade till sistaplatsen. Det trots att man inte spelat dåligt i någon match hittills och dessutom har kryssat mot två av seriens bättre lag. Det bör lossna vad det lider, men den här starten är naturligtvis mycket jobbig.   

Sexan:

Kurdiska IF-YBK 4-0 (1-0)

YBK:s Tomas Karlsson:

Matchen var så jävla dålig att den inte är värd att beskriva. Efter matchen lovade vi varandra att ALDRIG någonsin spela lika dåligt och uppgivet igen. Det var det enda värt att minnas. 

Istället sammanfattas matchen med en lista; 

Kvaliteten på spelet; Som levern på Charlie Sheen

Åsikt om konstgräs; Borde förbjudas! Skyller allt på det!

Kurdiska; Inte bra men inte heller helt paralyserade

Ysby; Inte bra och helt paralyserade

Antal målchanser för Ysby; Lika många som antalet Ebolasjuka i Sverige

Mest symboliskt; Att vi i Ysby inte ens lyckades öppna de förbannade juicepaketen som vi fick av hemmalaget. Vad var det för suspekt jävla dricka?

Gladast i Ysby; Målvakten Anton Hansson som var skadad och slapp skiten

Underhållningsvärde på matchen; Lika meningsfullt att titta på den som att läsa börsnoteringarna för en
tablettask 

Egen insats; Stabil på en fantastiskt dålig nivå

Glädjeämne 1; Det GÅR INTE att spela sämre! 

Glädjeämne 2; Vi har LOVAT VARANDRA att Skogaby kommer få ett helvete på Munkavallen!!! 

Frågetecken 1; Hur kan en spelare från Vapnö (en av de bättre) helt plötsligt spela i Kurdiska? Känns suspekt att möta samma skickliga center i två olika matcher mot två olika lag med bara någon vecka emellan? Värvad Lånad? En Tobias Grahn i division 6? 

Frågetecken 2; Hur svårt kan det vara för en vaktmästare att låsa upp dörren på Sannarp? Varje gång man är där och spelar så tvingas man vänta 10 minuter på att bli insläppt i omklädningsrummet? Vad gör vaktmästaren under tiden? Räddar liv? Löser fattigdomen i Afrika? Botar HIV? Forskar kring svarta hål? Jag förstår helt enkelt inte hur det kan vara möjligt varje gång!!!! 

Nej nu orkar jag inte mer. Välkomna till Munkavallen Skogaby!
 

Sperlingsholm/Sennan IF-HIS 5-2 (2-0)
Mål HIS: Fredrik Gustafsson 2

Ett HIS utan sina två bästa spelare kunde inte hävda sig mot Sperling/Sennan och föll med 5-2 efter underläge 5-0. Fredrik Gustavsson tröstmålade två gånger om vid ställning 4-0 och 5-1 till SIF.

//P.

Resultat fredag

Fyran:

Harplinge IK-RGIF 2-1 (0-1)
Mål RGIF: Vedad Karupovic

En bra match från RGIF:s sida. 1-0-ledning i paus efter att Vedad Karupovic satt dit en målvaktsretur efter avslut från Henrik Olsson. Efter HIK:s utjämning efter paus hade RGIF möjligheter att återta ledningen, men inget flyt. Istället gjorde HIK 2-1 i 85:e. Ny tung och hedersam förlust för RGIF. Coach Wernersson var nöjd med sina mannar efter matchen trots förlusten. Det måste väl vända någon gång? Skada på mittbacksgeneralen Patrik Philipsson i första. Fick utgå med knäont. Dessutom fick Henrik Olsson lämna planen i andra efter en smäll på höften. Vedad Karupovic var mycket bra på RGIF:s mitt. Även försvararna Jens Strömberg och Mats Lindström samt yttern Visar Demaj kvitterar ut beröm.

Femman:

BKW-Getinge IF 1-3 (1-1)
Mål BKW: Manfred Walldén

Ny hemmaförlust för BKW mot Getinge. Dessutom två nya och dessutom tidiga utvisningar på BKW:are. Händer? Fötter!

Trots utvisning på Robert Andersson i den 18:e minuten och på Arton Behrami fem minuter senare, kunde BKW ändå ta ledningen med 1-0 genom Manfred Walldén. Innan paus kunde dock "Walldia-dödaren" Daniel Pålsson utjämna till 1-1 och i andra kunde Getinge göra ytterligare två mål, bl a ett från tidigare nämnde Pålsson.

Kenneth Nilsson dömde och han brukar vara mycket bra. Han är en av de bättre som dömer i femnman om någon frågar mig. Så det kan inte berott för mycket på domaren menar jag...

BKW:s Pelle Persson:

Än en gång upprepas historien. Walldia lämnar handikapp till motståndarna. Trots 9 man i ungefär 1,5 halvlek höll Walldianerna gästerna Getinge stången både länge och väl. Robban blir i mitt tycke felaktigt målchans utvisad redan efter 18 minuter. Getinge spelaren som hakas upp av Robban har också Marcus Pettersson mellan sig och målet därför tycker jag det var i hårdaste laget.

Nästa man "till rakning" är Arton Behrami. Manne får en boll centralt och frispelar Arton i vänsterposition. Arton få inte till skottet ordentligt med vänsterfoten utan målvakten kan avvärja den upplagda chansen. Arton blir då så frustrerad att han vräker ur sig något olämpligt. Tyvärr är domare Kenneth Nilsson för nära händelsen och halar upp det röda direkt. 2 man mindre med 25 minuter spelade. Det ökar ju inte förutsättningarna direkt.

Men Walldianerna biter ihop och fortsätter att kämpa. Walldia tar också ledningen efter 38 minuter genom Manne Walldèn. Men glädjen varar bara 4 minuter då Getinge slår en bra frispark som Simon snyggt räddar vid sin vänsterstolpe . Returen snappas dock upp av en grönklädd som sätter kvitteringen. Andra halvlek blir en lång uppförsbacke för Walldia. 9 man och kraftig motvind. Getinge lyckas till sist ta ledningen genom en individuell prestation. En Getingespelare tillåts efter 66 minuter vandra in i slottet och avlossa en riktig mörsare som smiter in strax under ribban. Walldia viker dock inte ner sig och jagar en kvittering. Man är också nära vid några tillfällen. Men istället för kvittering stänger Pålle matchen när han hinner före Simon och kan lobba densamma fram till 1-3.
 
Walldia har all heder av sin insats med tanke på förutsättningarna. Men så här kan det inte fortsätta. Nu hoppas jag spelarna tänker efter och rannsakar sig själva. Vi har kommit riktigt snett in i denna säsongen och är nu riktigt inblandade i bottenstriden.

LTIK-Lidhults GoIF 2-1 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2

LTIK har en stark och fin tradition när det gäller att vända underläge 1-0 i paus till seger, så blev det även nu då LTIK reste sig i andra och lyckades göra två mål signerade Simon Vedin. 0-1 i paus var inte logiskt. LTIK var det bättre laget trots motvind och skapade en handfull bra möjligheter. Magnus Nilsson nickade tätt utanför på Max Martinssons inlägg. Patrik Åkesson och Håkan Karlsson hade två jättemöjligheter helt rena mot mål. Simon Vedin tvingade Niklas Karlsson i Lidhults kasse till en fin rädning invid sin vänstra stolpe efter ett vänsteravslut. Magnus Nilsson blev helt ren från vänster, men valde att försöka lobba och Karlsson kunde enkelt ta hand om bollen. Ändå var det Lidhult som tog ledningen med 1-0. I den starka medvinden lyckades man etablera tryck mot LTIK:s mål. Det kändes dock aldrig särskilt farligt. Men plötsligt small det. Simon Vedin ville och skulle nog haft frispark när han blev puttad av en Lidhultare utanför LTIK:s straffområde. LTIK:arna blev som förlamade när bollen hamnade fri i straffområdet och Lidhults Walid Mosleh kunde till hultarnas stora lycka trycka bollen i nät. Mitt råd till rödblått: spela tills domaren blåser.

LTIK fortsatte att vara det bättre laget och skapade ytterligare chanser. Det gjorde att känslan trots allt var helt okej i paus. LTIK har ju som skrivet dessutom vänt förr. Andra fortsatte som den första. LTIK var bättre på att utnyttja medvinden än vad Lidhult varit och 1-1 kom ganska omgående. En lång boll for iväg på djupet i vinden och efter for Simon Vedin. Lidhults duktige målvakt Niklas Karlsson hann inte ut och Vedin lobbade bollen i nät. Efter LTIK:s utjämning blev LTIK otroligt passiva och Lidhult bjöds in i matchen. Bortalaget skapade också en del via skott utifrån som gick en bit utanför. Man var dessutom så när att utnyttja plottrighet i LTIK-försvaret, men det blev aldrig någon riktig möjlighet. Tre hörnor blev också resultatlösa. LTIK stack upp i medvinden, men lyckades aldrig etablera något spel på offensiv planhalva. Farligast blev det på Daniel Hellstens jobbiga frisparkar som togs av vinden. 

Ändå lyckades man göra 2-1 på en slumpchans. LTIK flyttade fram mycket folk och på ett inspel från kanten klippte Simon Vedin till och bollen gick i nät. Sista kvarten flyttade Lidhult upp det mesta och de försökte verkligen, dock utan resultat. Istället var det LTIK som var närmst att göra trean på en jättelobb från Vedin. 2-1 till LTIK. Kunde blivit oavgjort, men jag anser inte att resultatet är orättvist efter de möjligheter LTIK skapade i första. Det var bra att i motvinden spela så varierat och komma till så många lägen. Bäst i LTIK: Simon Vedin, så klart. Men åter så gör alla ett jättebra jobb. Lite omständigt i försvaret i emellanåt, men det ser allt jämnt stabilt ut och Tobias Ewertsson har växt ut till en jätte på sin ytterbacksposition. Lidhult spelade tufft och kämpade väl. Man har en av seriens bättre målvakter i Niklas Karlsson och ett stabilt innermittfält med rutinerade Mathias Jansson och Nicky Andersson. Lidhult måste vara det enda laget som har sin spelande tränare som lagkapten. Märkligt när ett så naturligt ämne som Nicky Andersson springer bredvid på mitten.

Oskarströms IS-K/HFF 2-0

Ett mycket orättvist resultat. Rena rånet enligt K/HFF:are. Skogslaget borde haft en rejäl ledning i paus, men brände otroligt mycket. Då räcker det tyvärr inte att man gör årets bästa insats spelmässigt.

Sexan:

SBK-Haverdals IF 0-1 (0-0)

HIF:s Pontus Johansson:

Vi vinner med 1-0 och är glada för det men vi gör ingen bra match alls. Staffan (Winberg) gör återigen en storstilad insats i målet och Mats (Rosengren) visar vilken måltjuv han är, ett enda läge för honom under 90 minuter men det räcker för att bli matchhjälte. På onsdag siktar vi på femte raka vinsten hemma mot Skottorp.

SIF-VBoIS 1-6 (0-5)
Mål SIF: Pontus Andersson
Mål VBoIS: Henrik Olsson 3, Albert Bengtsson 2, Anders Gustafsson

BoIS kunde dra ifrån till 5-0 med hjälp av den starka medvinden innan paus. Äkta hattrick av Henrik Olsson. 6-0 kom i början av andra innan SIF tröstmålade med vinden i ryggen. 

//P.

Inför helgen

Fredag:

Fyran:

Harplinge IK-RGIF kl 19:00, Tranevall

Mycket svår match för RGIF. HIK är fysiska och oerhört tunga att möta. I Maths Salo och Stefan Redo har man ett mycket vass anfallspar. Förlusten med 3-2 mot Norvalla i förra omgången var en missräkning. Innan det hade HIK tre raka vinster där 7-1 mot Leikin imponerar mest. Förhoppningsvis är det ett revanschsuget RGIF som åker till Harplinge eftter den snöpliga förslusten med 1-0 mot Lilla Träslöv i förra omgången. Det är verkligen dags för RGIF:s första trepoängare nu.

Femman:

BKW-Getinge IF kl 19:00, Wallevi

Repris på DM-mötet för en månad sedan. Då vann Getinge klart. BKW vill säkert visa att man är ett bättre lag än vad man var då. Dessutom hemsöks man troligen fortfarande av 5-2-förlusten mot Böljan i förra omgången. Revanschen i BKW:arnas bör lysa kl 19 på fredag. Vore konstigt annars. Man får klara sig utan avstängda Johan Agnvall och Arlind Halimi. Getinge törstar efter mål, poäng och mest av allt, seger. Laget har bara en poäng och ett gjort mål så här långt och bägge kom i 1-1-matchen mot Unnaryd i förra omgången. Ett Unnaryd som BKW spelade 0-0 mot i den första omgången.

LTIK-Lidhults GoIF kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTIK slog K/HFF med 1-0 i en bra division fem-match i förra omgången. Lidhult slog GIF/VIF med 2-1 efter underläge 1-0 i paus. LTIK kan ställa upp med samma lag som mot K/HFF. Tillbaka i truppen är dessutom Tom Hjälmefjord och Hisham Gassim.  

Oskarströms IS-K/HFF kl 19:00, Esperedsvallen

K/HFF:s tränare, Kent Persson, pratade tätt inpå 1-0-förlusten mot LTIK kring att OIS skulle få betala för det jobbiga nederlaget i derbyt. OIS spelade 1-1 mot Trönninge i förra omgången. Laget är erkänt starka hemma. Det är ett stabilt och rutinerat lag som inte lär ge K/HFF någonting gratis.

Sexan:

SIF-VBoIS kl 19:00, Gröningen

Derby. Då är tidigare resultat inte så viktiga. Skriver än dock att SIF förlorade mot Gullbrandstorp med 4-0 sist, medan BoIS spelade 1-1 med SBK. BoIS är naturligtvis stora favoriter, men SIF lär inte vika ner sig i första taget i den här matchen.

SBK-Haverdals IF kl 19:00, Skogaby IP

Två lag som överraskat positivt inledningsvis. SBK kryssade mot VBoIS i förra omgången. Haverdal slog YBK med 3-0. Bör finnas möjligheter till en jämn och spännande fight.

Lördag:

Elitfyran:

Hyltebruks IF-LFK kl 14:00, Örnvallen

Svår bortamatch för LFK. Andra nykomlingen på rad. Hylte har inlett lite svajigt men slog något överraskande serieledande Varbergs GIF i förra omgången med 2-1 efter två mål av vasse anfallaren Gabi Mourad, som provspelade för LFK för ett par år sedan. LFK måste höja lägstanivån och vara mer stabila i matcherna. Då blir man svårslagna. Dalen var ganska djup mot Kvibille i andra halvlek i förra omgången och matchen slutade 2-2. Även om Kvibille är det bästa lag LFK mött hittills i seriespelet så hade det blivit vinst om LFK lyckats prestera i närheten av det man gjorde under den första halvtimmen i matchen.

Femman:

GIF/VIF-Simlångsdalens IF kl 13:00, Veinge IP

Dags för GIF/VIF:s första vinst nu efter två snöpliga förluster och två oavgjorda mot topplag. I förra omgången förlorade man mot Lidhult med 2-1 efter ledning 1-0 i paus. GIF/VIF måste göra en mer jämn prestation sett över 90 minuter. Det har inte räckt med en bra start och bra finnish, än. Dalen är svårspelade och fysiska, men något mer beskedliga på bortaplan än hemma i "grytan". Nu senast slog man KIK med 4-2.

Kurdiska IF-YBK kl 13:30, Halmstad Arena

Kurdiska har inlett oväntat svajigt. Laget har två förluster och två vinster. I båda förlustmatcherna har man tappat ledning. Nu senast mot Sperling/Sennan, som vann 3-2 trots underläge 2-0 och en man utvisad. YBK förlorade mot Haverdal med 3-0. YBK var bättre än resultatet visar, men har problem att få bollen i nät.

Sperlingsholm/Sennan IF-HIS kl 14:00, Sennans IP

Sperling/Sennan har gått oväntat bra. Utöver förlusten mot SBK i första omgången har det blivit tre raka segrar. 3-2-vinsten mot Kurdiska i förra omgången imponerade. Framförallt med tanke på att man lyckades vända 2-0-underläge med en man utvisad. I matchen mot HIS får man alltså klara sig utan duktige mittbacken Anton Aspberg. Å andra sidan får HIS klara sig utan sina två bästa i Fredrik Jonsson och Emil Hermansson, som båda är bortresta. Olyckligt för HIS naturligtvis. Laget spelade 1-1 mot Örnia i förra omgången.

//P.

Kryss för KIK

Femman:

KIK-Unnaryds GoIF 1-1 (0-0)
Mål KIK: Christoffer Olsson

Som helhet ett rättvist resultat. KIK hade chansen att ta ledningen på straff. Den missades dock. Istället kunde man ta ledningen efter paus då KIK:s bäste offensive spelare i matchen; Christoffer Olsson stod för en fin aktion och tryckte dit bollen. Unnaryd kvitterade till 1-1 på straff. Unnaryd hade även en boll i ribban som studsade ned kring mållinjen. KIK var det bättre laget innan paus och Unnaryd det bättre efter halvtid. Unnaryds "tryck" i andra passade dock KIK väl. Laget är ju erkänt starka på omställningar och man kunde sticka upp och hota. För Unnaryd var detta andra raka 1-1-matchen.

//P.


Match onsdag

Femman:

KIK-Unnaryds GoIF kl 19:00, Lagavallen

Onsdagsmatch i Knäred. KIK är ett revanschsuget lag efter den släta figur man gjorde mot Simlångsdalen i förra omgången. Förlust 4-2 blev det där efter underläge 4-1. Unnaryd blandar och ger. Nu sist spelade man 1-1 mot Getinge på hemmaplan. Det var jumbon Getinges första poäng och mål i serien. Jag tror att det blir jämnt mellan KIK och Unnaryd. Magkänslan säger dock att Jonathan Pettersson avgör till KIK:s fördel.

//P.

Även SBK ute

DM:

SBK-Torup/Rydö FF 1-6 (0-3)
Mål SBK: Kim Andersson (straff)


Även SBK är ute ur intersport-cup. Därmed är samtliga Laholmslag utslagna. I SBK:s fall var det division fyra-laget Torup/Rydö som blev för svåra. T/R fjorde tre mål i varje halvlek innan SBK tröstmålade på slutet då Kim Andersson satte dit en straff.

//P.

SIF förlorade

Sexan:

Gullbrandstorps AIS-SIF 4-0 (2-0)

Resultatet speglade väl inte riktigt matchbilden. Två av GAIS mål var klassiska skitmål som styrdes i eget nät av SIF-spelare, vilket gjorde den egne målvakten chanslös. SIF skapade målchanser, främst i första, men har svårt för att få kulan i nät för tillfället.

Passar på att gratulera nya GAIS till första trepoängaren. Det är imponerande att laget är i seriespel efter den spelarflykt som var under vinteruppehållet.

//P.

Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Lilla Träslöv FF 0-1 (0-1)

Tung förlust för RGIF! Det var jämnt och målchansfattigt. Hård vind präglade matchen. Första halvlek var ganska sevärd med hyfsat spel. Fördel RGIF. Andra var oerhört tråkig att titta på. Stabila Träslöv bevakade ledningsmålet från den 40:e minuten och RGIF skapade inget av värde förutom ett Henrik Olsson-avslut efter inspel från höger i den 85:e matchminuten. Där kunde Olsson mycket väl räddat en poäng till RGIF. Grönvitt har bara två poäng på fyra matcher och står alltså fortfarande utan seger. Lilla Träslöv leder serien på maximala 12 poäng. Nu väntar tabelltvåan Harplinge på bortaplan för RGIF i nästa match.

Femman:

Lidhults GoIF-GIF/VIF 2-1 (0-1)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk

Det blev uddamålsförlust för GIF/VIF i den jobbiga bortamatchen mot Lidhult. GIF/VIF står fortfarande utan seger efter fyra spelade omgångar. Det har man gemensamt med jumbon Getinge, som spelade 1-1 mot Unnaryd under fredagen. Det var lagets första mål och första poäng i serien. GIF/VIF har två poäng då man som bekant kryssade mot K/HFF i förra omgången samt gjorde detsamma mot Böljan i omgång två.

GIF/VIF tog ledningen i matchen genom Jacob Björk, som satte dit 0-1 i den 15:e matchminuten. Efter paus hade GIF/VIF olyckliga minuter i den 53:e och 54:e då Lidhult vände på steken och både kvitterade och tog ledningen. 2-1-resultatet stod sig tiden ut.

Anmärkningsvärt är att Laholmsdomaren Jan-Olof Jacobsson dömde matchen. Vad skulle han upp dit och göra? J-O delade ut hela sju varningar, tre till hemmalaget och fyra till GIF/VIF. Det tyder på odiciplinerat spel eller hetsig stämning då Jacobsson inte brukar vifta med korten i onödan.

Från Lidhults hemsida:

En tungsprungen plan, motvind i 1a halvlek och 0-1 i paus.

Vändningen kom i andra halvlek när hemmalaget tog över och när slutsignalen ljöd hade vi vänt till seger med 2-1. Värt att nämna är oxo att Bowlaren i målet räddar en horribelt dömd straff med 10 minuter kvar.

Sexan:

HIS-IS Örnia 1-1 (1-0)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson

HIS tog ledningen redan i den femte minuten genom Fredrik Gustavsson. ISÖ kvitterade i minut 52.

YBK-Haverdals IF 0-3 (0-0)

YBK:s Tomas Karlsson:

YBK blåsta på poängen!

Alla verksamheter har ett mål. I schack skall kungen dödas. Hos Carema skall åldringen ge klirr i kassan, Bamse skall göra alla ungar till sossar och hos Sverigedemokraterna skall Lasse Beghagen alltid ligga etta på topplistan. I fotboll skall man göra mål. Och att göra mål är någonting som YBK just nu inte behärskar....Haverdal var inte ett dugg bättre än YBK men Haverdal kunde göra mål och vann således utifrån detta perspektiv tämligen rättvist. 
Vinden pendlade mellan storm och orkan under hela mötet mellan blåa Haverdal och svarta YBK. Vindriktningen var spikrakt i planens längdriktning och YBK inledde med medvind lika stark som Stefan Lewens. Detta präglade också spelet i första halvlek. YBK dominerade totalt och sällan eller aldrig befann sig bollen på YBK:s planhalva. Kort och gott, den bästa halvleken som YBK spelat under min tid som tränare för föreningen. Målchanser skapades i massor. Inledningsvis fick Robban Beckström ett och ett halvt friläge men på båda kunde utmärkte Haverdalskeepern rädda. Olle Larsson spelade snett inåt bakåt och gav Felix Bolmgren fritt skottläge framför straffpunkten men duktige Felix brände. Comebackande Zed Ibrahim kom helt fri från vänster och chippade iskallt bollen över utrusande målvakt, men tyvärr också över motståndarkassen. En klassisk hörnvariant gick hem och Jimmy Ivarssons skott höll på att ge hemmalaget ledningen och avslutningsvis lurade Nisse Carlsson offsidefällan och fick ett friläge från halva plan. Tyvärr för YBK missade dock även Nisse. Dominansen var total. Spel mot ett mål, män mot pojkar, överkörning, stridsvagn mot träpåk eller vad man nu kan likna det med. Men men men, fotboll går ju som sagt ut på att göra mål.....YBK hittade älgen. Ringade in älgen. Sköt älgen. Styckade älgen. Frös in älgen....men glömde att käka upp fanskapet. Bollen ville helt enkelt inte in. Förvisso var det främst vinden som gav övertaget MEN YBK var faktiskt klasser bättre än motståndet under första halvlek. Men vad hjälpte det? 

När domaren blåste av halvleken var det gamnackade hemmaspelare som äntrade omklädningsrummet. Trots det massiva övertaget så hade nollan inte spräckts och med vetskapen om att vinden nu var på Haverdals sida så var det med en känsla av att laxen snurrat ut sig ur nätet som andra halvlek inleddes. Paussnacket om att "nu blir det enklare att slå genomskärare eftersom bollen inte rinner iväg" visst vi alla innerst inne var lika sanningsenligt som Mille Markovics bilder på kungen. Istället satt vi nog alla och hoppades att det likt ett mirakel skulle sluta blåsa.... Och mycket riktigt. Haverdal tog över. Antons insparkar nådde ca 30 meter (varje gång tog det ca 1 minut att få bolljäveln att ligga stilla) och förtvivlade hemmaspelare gjorde allt för att rensa undan. Det höll i tio minuter. På en hörna skapades kalabalik och i efterspelet kunde en omarkerad Haverdalare nicka in ett noll till bortalaget. YBK:s lagledning tokprotesterade mot målet. Tydligen var det två meter offside. Själv har jag ingen uppfattning. Förvisso var anfallaren plötsligt lika ensam som en kommunist på Lidingö men huruvida det var offside eller inte låter jag vara osagt. Oavsett vad så är det stört omöjligt för en ensam domare att bestämma sig på två röda tiondelar och ingen skugga över utmärkte domaren skall falla. 

Efter målet jämnade spelet ut sig något. YBK skapade en halvchans men alldeles strax var det dags igen. YBK straffades på nytt på en hörna och två noll var ett faktum. Nu försökte YBK med alla medel trycka på. Allt från att dribbla i eget straffområde (undertecknad) till att bara springa upp med bollen (Nisse) försöktes men vinden tillsammans med duktigt motstånd satte käppar i hjulet. Två riktigt heta lägen vaskade YBK fram men vare sig Zed Ibrahim eller Olle Larsson kunde spräcka den förhatliga nollan. Istället var det bortalaget som med 20 minuter kvar kunde sätta spiken i kistan efter att tränare Karlsson missuppfattat en löpning och istället för att bryta bollbanan lekte handikappad pensionär när den iskalle Haverdalaren placerade in 3-0. 

Resten av matchen blev en transportsträcka. Ett missat friläge från Erik Mattsson som resulterade i en elak smäll på målvakten samt ett för offside bortdömt mål var det mest spännande som hände. Efteråt kom tomheten. Hur fan gick det här till? Självklart borde YBK gjort mål på alla sina chanser! Självklart borde vi inte förlorat! Men lik förbannat var det inte orättvist. Kylan och tyngden hos Haverdal var helt enkelt bättre än hos YBK. De fick fem chanser och gjorde tre mål. Vi fick 10 chanser och gjorde inget mål. Således tre mål mot noll. Det känns dock inte rätt att peka ut anfallet som syndabockar. Likaväl så kan man vända på det. Haverdals försvar orkade stå emot i 45 minuters full storm utan att släppa in ett enda mål. YBK:s försvar orkade stå emot i 10 minuter.  

Just nu är det tungt att vara YBK:are. Hedersam torsk mot Vapnö, krossade mot Sperling och bortblåsta mot Haverdal. Ett tufft spelschema och att bara stå på tre poäng efter fyra omgångar känns tufft. Något till borde vi ha... 

Hur som haver.....vi kommer igen! Alltid! 

YBK:s lag

Anton Hansson
Nisse C, Tomas K, Emil O, Figge N
Jimmy I, Ehab E, Felix B
Robban B, Olle L, Zed Ibrahim
Avb; Anton O, Tobias J, Erik M

HIF:s Pontus Johansson:

Vinden ställde till det en hel del. I första halvlek har vi kraftig motvind och har genomgående svårt att etablera något spel på deras planhalva. Allt ska dock inte skyllas på vinden, vi är inte tillräckligt heta och gör dessutom många tekniska misstag. Vi kan inte klaga över att det står 0-0 i paus. I andra när vi har medvind blir det lättare för oss. Vi skapar dock inte särskilt många målchanser men är väldigt effektiva när lägena dyker upp. Vår lagkapten Dan Wallgren nickar snyggt in 1-0 och strax därefter kommer också 2-0 när Sture också knoppar in bollen med skallen efter fin nickskarv från vårt fysfenomen Bagarn Hansson. När sedan Kisti löper igenom och avslutar behärskat intill målvaktens högra stolpe känns matchen avgjord. Vi vinner med 3-0 och tar med oss de tre poängen som det positiva men spelmässigt kan vi bättre.

//P.

Resultat fredag

Elitfyran:

LFK-Kvibille BK 2-2 (2-1)
Mål LFK: Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson
Mål KBK: Mattias Olofsson, John Wilson

Ett rättvist resultat. LFK var bättre i första och KBK i andra. KBK kunde mycket väl avgjort genom Mattias Olofsson på slutet.

- Jag borde faktiskt gjort mål där, kommenterade KBK:s 1-1-skytt Mattias Olofsson efter matchen.

1-0 gjorde LFK genom Tobias Lundgren efter hörna i minut nio. Assist: Andreas Martinsson. Olofsson kvitterade till 1-1 då han rakade in John Wilsons passning i mål i den 17:e matchminuten. LFK tog på nytt ledningen i minut 21 då Jonatan Jacobsson halvt cykelsparkade Tobias Lundgrens inlägg upp i krysset. Ett mycket vackert fotbollsmål (se stilstudie i lördagens HP). KBK kvitterade rättvist till 2-2 i andra genom lagets specielle målskytt John Wilson i den 69:e minuten.

Femman:

K/HFF-LTIK 0-1 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin

En bra division fem-match mellan två bra lag. Det tål ändå att skrivas, även om inget av lagen fick igång något glimrande passningsspel under längre sekvenser. Det tillät inte heller den hårt sandade planen. Det var en riktigt tät och jämn fight mellan två välorganiserade och hårt arbetande lag. Tempot var högt och underhållningsvärdet var det inget fel på. Båda lagen var väldigt trånga på mitten, det gjorde att det sällan blev spel genom mittfältet. Chanser skapades åt båda håll och det vid små missar från något av lagen som ledde till omställningar och kontringar. LTIK började matchen bäst. K/HFF kom in i det bättre efterhand, innan LTIK var bättre igen. Mot slutet av halvleken tryckte K/HFF ner LTIK och man skapade halvlekens bästa möjlighet då Fredrik Junefalk avslutade nära LTIK:s mål. Jonas Nilsson räddade till en resultatlös hörna.

K/HFF hade initiativet även i början av andra, innan spelet jämnades ut. Matchen stod verkligen och vägde. Första målet kändes oerhört viktigt och det blev LTIK som gjorde matchens första och enda mål och det genom Simon Vedin. LTIK-mittfältaren tog en räd från egen planhalva och var inte nöjd förrän bollen låg i nätmaskorna bakom en chanslös Henric Johansson i K/HFF:s mål, 0-1. Detta skedde kring timmen spelad. Till en början höll LTIK K/HFF:s förväntade anstormning kort. Ju mer tiden led desto mer chansade K/HFF och fyllde på med folk framåt medan LTIK försvarade sig och gick på kontring. K/HFF kunde mycket väl fått in en kvittering. En boll satt i utsidan på stolpen. Fredrik Junfealk fick fritt nickläge, då missar han sällan, Jonna flaxade dock till och fick iväg bollen. Kristian Åkesson skulle bara placera in bollen då LTIK:s försvarare Mattias Johansson fläkte sig och styrde till hörna. Fredrik Junefalk fick K/HFF:s sista möjlighet, men Jonna räddade på nytt.

LTIK kunde avgjort matchen lite tidigare då Pontus Pettersson avslutade helt ren mot K/HFF-målet efter en fin framspelning från Max Martinsson. Henning tog dock hand om bollen. LTIK var inte alls ofarliga i kontringarna och de gubbarna som ägnade sig åt offensivt spel gjorde det bra när K/HFF tryckte på för en utjämning. Matchen kunde slutat hur som helst. Första målet blev oerhört viktigt och det var LTIK som fick det i den här matchen på Vedins fina prestation. Mot slutet var det inte oväntat att K/HFF skulle ligga på medan LTIK fick ägna sig åt försvarsspel och ska man vara ärlig gör Junefalk normalt sett mål på någon av de chanser han har. Oavgjort hade inte varit orättvist, det hade inte varit orättvist om K/HFF vunnit med ett mål och det var heller inte orättvist att LTIK vann med ett mål. Båda lagen är tunga att möta och jobbiga på fasta situationer. Där tog man i princip ut varandra i matchen. Det fanns gott om duktiga fotbollsspelare på planen och  det är oerhört svårt att lyfta fram någon/några då samtliga på plan kämpade väl i 93 minuter. LTIK:s målvakt Jonas Nilsson får ett omnämnande då han höll nollan och gjorde ett par bra räddningar. Skall någon omnämnas speciellt i K/HFF får det bli vindsnabbe mittbacken Samuel Markow, som avstyrde flera LTIK-framstötar i sista stund på egen hand.

Värt att notera i övrigt är att domaren, Patrik Berg, gjorde en bra match. Det var högt tempo och mycket närkamper matchen igenom. Det var en svettig man i svart som blåste av efter 93 minuters spel. Berg lade ribban högt, var tolerant och konsekvent under hela matchen. Hade fyra straffsituationer att ta ställning till, men gjorde nog rätt som friade i samtliga fall. All cred!

BKW-IF Böljan 2-5 (1-2)
Mål BKW: Manfred Walldén 2

BKW:s Pelle Persson:

Walldia inleder strålande och det är bara ett lag på plan i inledningen. Walldia tar också ledningen efter 10 minuter genom Manne Walldèn. Böljan blir ordentligt tillbakapressade och förmår inte skapa någonting framåt. Walldia däremot har ett flertal upplagda chanser men Tobias Josefsson i Böljan målet är riktigt duktig och håller tätt för ytterligare nätkänning. När Böljan så efter 28 minuter kvitterar på i princip sin första chans vänder matchen. Därefter är det chanser åt båda hållen innan Böljan på sin andra chans i matchen gör 1-2. Det kan räcka långt med en jätte i målet och effektivitet framåt.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Arlind horribelt får sitt andra gula i en närkamp ute vid linjen som definitivt inte var något att vifta med kortet åt. Men Walldianerna biter ihop och kämpar på med 10 man. Matchen är nu helt jämn och Josefsson fortsätter att storspela. Böljan ökar på ledningen efter 67 minuter efter ett missförstånd i Walldiaförsvaret. Men 3 minuter senare var det match igen när Manne gör sitt andra mål för dagen. Walldia gör en heroisk arbetsinsats men får ge sig när gästerna med 5 minuter kvar tilldöms en straff efter att Agnvall hakat en Böljanspelare i en situation. Som grädde på moset blir Johan dessutom utvisad för målchansutvisning vilket det knappast var eftersom motspelaren inte hade kontroll på bollen. Böljan gör 2-4 på straffen och får även in 2-5 på övertid via ett självmål av Jonathan Roslund när han oturligt täcker ett skott och får se Vispen bli överspelad.

Det är inte ofta man kan säga att man är nöjd med en insats när man förlorar med 5-2. Men det var precis vad coach GUS sade efter matchen. Han tänkte naturligtvis då på den fantastiska inställningen hos samtliga Walldianer som trots motgångarna aldrig gav sig. Utan en sådan insats som Tobias Josefsson bjöd publiken på är jag säker på att Walldia hade gått segrande ur denna matchen.

Simlångsdalens IF-KIK 4-2 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2

Det blev förlust för KIK i den tuffa bortamatchen mot Dalen, som därmed tog sin andra raka seger.

Redan i den 9:e minuten gjorde Dalen 1-0. Det resultatet stod sig till paus. I andra fick man på nytt ett tidigt mål. 2-0 i den 51:e matchminuten. Jonathan Pettersson reducerade omedelbart till 1-2. I den 77:e kom Dalens 3-1-mål och i den 87:e 4-1-målet och spiken i kistan från Dalens lagkapten och notoriske målskytt Caspar Swedenman. I den 89:e reducerade och tröstmålade Pettersson med sitt andra mål till 2-4.

Sexan:

VBoIS-SBK 1-1 (1-1)
Mål VBoIS: Håkan Pettersson
Mål SBK: Kristian Johansson

Helt oväntat var det inte att SBK på nytt lyckades knipa poäng mot VBoIS. Hur stora favoriter BoIS än må vara i övrigt så har man svårt för de röda.

Håkan Pettersson gav BoIS ledningen i den 11:e minuten, innan SBK kvitterade genom Kricke i den 38:e.

- Spel mot SBK:s mål i typ 80 minuter. Gör man inte mål på sina chanser vinner man dock inga matcher. Vi bör vinna det här med ett par bollar egentligen, kommenterade BoIS tränare Jim Leandersson efteråt.

//P.


Inför helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
LFK-Kvibille BK kl 19:00, Glänningepark
 
Tuff match för LFK. Kvibille är välorganiserade och hårt arbetande. Laget står på samma poäng som LFK (sex) och har slagit Trönninge BK, som LFK förlorade mot sist. Precis som LFK förlorade Kvibille dock i förra omgången. Serieledande Varbergs GIF blev för svåra och vann med 3-1. LFK förlorade med 3-2 mot TBK. LFK måste vinna för att inte tappa kontakt med Varberg i toppen. I Kvibille spelar ex-LFK:aren Fredrik Fransson på mitten tillsammans med ex-LTIK:aren Mattias Olofsson.

Femman:
 
K/HFF-LTIK kl 19:00, Kornhults IP
 
Nytt derby i femman. Ser man till de inledande matcherna blir K/HFF favoriter. De har ju även favör i form av hemmaplan. K/HFF spelade 1-1 borta mot GIF/VIF i förra omgången. LTIK förlorade med 3-0 mot Trönninge IF. En bra halvlek räckte inte för LTIK där då man inte lyckades göra något mål (0-0 i paus). Nu törstar LTIK:arna efter nätrassel. LTIK får klara sig utan Tom Hjälmefjord (sjuk) och Linus Jerkesten (känning) i matchen. Det står nu klart att lagets forward och lagkapten, Emil Ohlsson, missar hela vårsäsongen pga en meniskskada i knät. K/HFF får tillbaka duktiga innermittfältarna Martin Jönsson och Martin Berntsson sedan mötet med GIF/VIF.

BKW-IF Böljan kl 19:00, Wallevi
 
Ny hemmamatch för BKW. Matchen mot Oskarström skulle egentligen spelats i Oskarström, men Esperedsvallen hade stängts av kommunen. Nu fick BKW hemmamatch på våren istället för på hösten och man vann med 2-0. Böljan slog Getinge med 3-0 i förra omgången. BKW får klara sig utan sin viktigaste spelare; lagkapten Emil Gustafsson, som sträckte sig mot Oskarström. Även speedkulan Robert Andersson saknas då han blev utvisad i slutminuterna mot OIS.

Simlångsdalens IF-KIK kl 19:00, Simlångsdalens IP
 
Tuff bortamatch för KIK. Dalen är svårspelade på sin tungsprungna plan. KIK är dock i bra slag och har goda möjligheter till ytterligare en skalp. KIK slog Lidhult med 2-1 i förra omgången. Simlångsdalen tog sin första seger i och med imponerande 3-0 mot Unnaryd.

Sexan:
 
VBoIS-SBK kl 19:00, Våxtorps IP
 
BoIS ska vara ett toppgäng med det lag man har. Nu måste man börja vinna matcher. 2-0-förlust mot Haverdal trots många skapade chanser sved och nu är det ett revanschsuget lag Jim Leandersson ställer på benen. SBK imponerade i förra omgången då man slog Gullbrandstorp med hela 7-0. SBK är svårspelade och en BoIS-vinst långt ifrån självklar. Ifjol tog BoIS bara en pinne från SBK. I Våxtorp vann SBK med 3-0, i Skogaby blev det 1-1.

Lördag:
 
Fyran:
 
RGIF-Lilla Träslövs FF kl 13:00, Björkvallen
 
Lilla Träslöv har inlett seriespelet på ett strålande sätt och har full pott efter tre omgångar. Något oväntat för mig då laget ifjol inte imponerade. I förra omgången slog man Norvalla med 2-1 och innan det Andersberg med klara 4-1. Ett AIK som RGIF precis klarade 0-0 mot i sin senaste match. RGIF får tillbaka forwarden Henrik Olsson, som var bortrest vid AIK-mötet.

Femman:
 
Lidhults GoIF-GIFVIF kl 14:00, Lomövallen
 
GIF/VIF imponerade i förra omgången i sin 1-1-match mot K/HFF. Samma lag får naturligtvis chansen igen. Lidhult föll mot KIK med 2-1.

Sexan:

HIS-IS Örnia kl 13:00, Hasslövs IP
 
Svår match för HIS. Örnia slog Kurdiska med 2-0 i förra matchen. Även om resultatet inte speglade matchbilden är det ett imponerande resultat av ISÖ. HIS förlorade med 4-2 mot serieledande Vapnö.

YBK-Haverdals IF kl 13:30, Munkavallen
 
Efter första trepoängaren på tre år i förra omgången igen blev det sedan storförlust med 6-0 senast mot Sperlingsholm/Sennan för YBK. Nu måste man upp på tårna igen, annars lär rutinerade Haverdal trycka till gulsvart ordentligt. Haverdal imponerade med en 2-0-vinst mot VBoIS i förra omgången. 

Söndag:
 
Sexan:
 
Gullbrandstorps AIS-SIF kl 16:00, Gullevi

Spännande match och bottenmöte i sexan. Gullbrandstorp är ett lag SIF bör ha bakom sig i tabellen. GAIS förlorade mot SBK med 7-0 i förra omgången. SIF förlorade mot Serbiska med 3-1. Tillbaka i SIF efter avstängning är viktiga centralgestalterna Oskar och Erik Moberg.

//P.

K/HFF ute ur DM

Intersport-cup:

K/HFF-Hyltebruks IF 0-4 (0-1)


K/HFF är ute ur DM. Elitfyra-laget Hylte blev för svåra och vann med 4-0. Nu står hoppet till SBK, som är enda kvarvarande laholmslag i cupen. De möter Torup/Rydö den 8:e maj.

//P.

RSS 2.0