Uppdatering från Österrike

Resultat träningsmatcher:

Varbergs GIF-LFK 2-1 (2-1)
Målskytt LFK: Jonatan Jacobsson

Västra Karup IF-RGIF 2-1 (2-0)
Målskytt RGIF: Nijazi Behrami (straff)

RGIF:s lag:

Pelle Pettersson,
Oskar Nilsson, Sonny Nilsson, Patrik Philipsson, Jerry Strömberg,
Atef Abou-Shakra, Christopher Holgersson, Dino Karupovic, Daniel Hellsten,
Nijazi Behrami,
Visar Demaj

Sabri Behrami, Joel Nilsson, Noak Nilsson

RGIF saknade bl a Niklas Nilsson, Jens Strömberg, Johan Nilsson, Markus Kjellsson, Daniel Petoletti, Daniel Eriksson och Mathieu Kerleroux.

//P.

Inför helgen

Under fredagen åker jag till Österrike för skidåkning och återkommer först efter nästa helg. Nu i helgen börjar träningsmatcherna då LFK och RGIF går i elden under lördagen. LFK möter Varbergs GIF (elitfyran) borta kl 14. Följande lag har tagits ut som årets första:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Henrik Nilsson, Kristian Åkesson, Emil Axelsson,
Peter Joza, Tobias Lundgren,
Jonatan Jacobsson, Petter Gustafsson, Andreas Martinsson,
Fredrik Johnsson

Peter Björnsson, Joakim Larsson, Linus Borg, Perparim Beqaj, Besart Mazreku.

Saknas till matchen gör Robert Nilsson, David Pinot, Henrik Olsson, Mattias Bengtsson och Mats Lindström.

RGIF åker till Västra Karup för ett klassiskt möte. Matchen spelas kl 11. Nästa helg börjar så även i princip alla övriga lag träningsmatchandet. På torsdagen möter VBoIS Skälderviken borta, på lördagen möts LTIK och SIF kl 15 på Veingegrus, samma dag åker BKW till Förslöv för match, GIF/VIF och SBK möts på Veingegrus kl 13 och K/HFF och KIK tar sig an varandra i Kornhult kl 11. Samtidigt fortsätter LFK och RGIF att träningsmatcha. LFK möter Höörs IS på bortaplan medan RGIF tar sig an Vapnö IF hemma på Björkvallen kl 11.

Hjälp till att hålla bloggen levande i min frånvaro. Uppdatera kommentarerna med just kommentarer från matcherna. Resultat, målskyttar laguppställningar, snack osv.

//P.

LFK har spelat internt

Resultat internmatch LFK:

Gult-Svart 1-2 (1-0)
Målskytt gult: Fredrik Johnsson
Målskyttar svart: Petter Gustafsson, Joakim Larsson

Gult lag:

Markus Johansson
Tom Hjälmefjord (lån LTIK), Mattias Bengtsson, Kristian Åkesson, Filip Josefsson (U-laget),
Tobias Lundgren, Mats Lindström,
Linus Borg, Johan Bergman, Ehab El-Ali (U-laget),
Fredrik Johnsson

Svart lag:

Peter Björnsson,
Kim Einarsson, Henrik Nilsson, Emil Axelsson, Joakim Larsson,
Peter Joza, Jonatan Jacobsson,
Robert Nilsson, Petter Gustafsson, Max Martinsson (U-laget),
Perparim Beqaj

Rasmus Lundgren stod andra halvlek i svart då Peter Björnsson precis kommit tillbaka från en skada.

Besart Mazreku, Henrik Olsson, David Pinot och Andreas Martinsson saknades pga småskador och sjukdom.

Mer om matchen läser du här.

//P.

Veingecupen

Så var Veingecupens andra spelhelg avhandlad. Under fredagen avgjordes P99-klassen. Det var Trönninge IF som till sist stod som slutsegrare. Under lördagen var det gruppspel för P01:orna och P96:orna som stod på schemat. Till slutspel i den yngre klassen tog sig BK Astrio vit och svart, Ekets GoIF samt LTIK. I den äldsta klassen var det Varbergs GIF, VGLT lila, Tvååker/Galtabäck samt Varbergs BoIS som tog sig vidare. Under söndagsförmiddagen är det P03:ornas tur att spela poolspel. På eftermiddagen är det slutspel i P00-, och P01-klasserna innan cupen avslutas med höjdpunkten, slutspel i de två äldsta klasserna P97 och P96. Under söndagen avgjordes de sista klasserna i 2011-års Veingecup. I P01 klassen slog BK Astrio LTIK i en jämn final som fick avgöras på straffar. LTIK var vassare i förlängningen med bl a två ribbträffar, men i straffsparksläggningen drog Astrio det längsta strået. P00-klassen vanns av Ängeholms FF sedan de betvingat LFK med 2-1 i finalen. Trea slutade ÄFF:s andralag och fyra KIK. I P97-klassen vann VGLT för tredje året i rad. I finalen slog man Varbergs BoIS med säkra 2-0. Trea och fyra slutade Trönninge IF:s båda lag. I den äldsta klassen var det Tvååker/Galtabäck som vann, tvåa slutade Varbergs BoIS, trea Varbergs GIF och fyra VGLT.

Hela spelschemat finner du på GIF/VIF:s hemsida.

Mer om cupen läser du här, här och här.

/Plogen

Silly season

Hjälp till att fylla på genom att skriva kommentarer.

Laholms FK


Nya spelare: Tobias Lundgren, mf, Snöstorp/Nyhem, Peter Björnsson, mv, VBoIS, Kristian Åkesson, b, LTIK, Perparim Beqaj, f, J-laget.

Lämnar: Anton Tideman, b, HBK U, David Eriksson, b, flyttar till Stockholm, Nijazi Behrami, mf, RGIF, Berat Sulejmani, mf, Snöstorp Nyhem, Peter Carlsson, mf, slutar, Alexander Pettersson, mf, slutar, Niklas Nilsson, mv, klubb oklar.

Rykten in: Per Andersson, b, HBK.

Rykten ut:

Tränare: Andreas Thedeby/Mats Gustavsson (andra året).

Kommentar: Se inlägget om LFK

Ränneslövs GIF

Nya spelare: Nijazi Behrami, mf, LFK, Dino Karupovic, mf, Båstad, Daniel Eriksson, mf, VBoIS, Sabri Behrami, f, SIF, Matthieu Kerleroux, mf, Frankrike, Niklas Nilsson, mv, LFK, Pelle Pettersson, mv, klubblös.

Lämnar: Tony Andersson, mv, KIK, Anton Olsen, mf, YBK, Mikael Fransson, mf, slutar, Johan Bergman, f, assisterande tränare i LFK.

Rykten in:

Rykten ut: Carlos Fragoso, mv, Båstad.

Tränare: Ulf Wernersson (ny).

Kommentar: Två tunga förluster i Johan Bergman och Mikael Fransson. Bergman stod för stabilitet och rutin längst fram och Fransson för samma saker på mitten. Den sistnämndes energi kommer att saknas i RGIF. Kvar av ”maskinen” som tog upp RGIF i fyran är nu bara Oskar och Johan Nilsson, Daniel Paulisson och Daniel Hellsten. Nyförvärven tillför bredd, inte spets. Nijazi Behrami, Dino Karupovic, Daniel Eriksson och Mathieu Kerleroux är samtliga mittfältare med liknande egenskaper. Vem av dem som ersätter Fransson på mitten bredvid Johan Nilsson är omöjligt att säga. Kanske blir det Sonny Nilsson som tar platsen... Carlos Fragoso sägs ha slutat. Niklas Nilsson och Pelle Pettersson påstås vara klara. Stämmer det har man det välbeställt på målvaktsfronten. Ingen av dem har dock visat sig på träningarna än... Framåt i laget vilar ett tungt ansvar på Markus Kjellsson och Visar Demaj. Blir de lite mer pålitliga har man två spelare som visat att de kan leverera i fyran. Bakåt ser det stabilt ut. RGIF har, med Patrik Philipsson i spetsen, ett av fyrans bästa försvar. RGIF tränar bara två pass i veckan. Det är mindre än de flesta division sex lagen och alla division fem lag. Ett tungt ansvar vilar på spelarna själva att ge sig ut på den där rundan under helgen. Hur många gör det? Kommer det att inverka på resultatet i år? Vi får väl se...

Lilla Tjärby IK


Nya spelare: Fredrik Marinovic, f, uppehåll, senast GIF/VIF, Kim Olsson, mf, VBoIS, Oscar Gustafsson, mf, GIF/VIF, Hisham Gassim, mf, Irak, Pontus Bader, mf, comeback, Tom Hjälmefjord, b, GIF/VIF, Oskar Hemhagen, b, LFK P15, Kjetil Hagen, mf, TIF.

Lämnar: Burim Sumiqi, b, KIK, Kristian Åkesson, b, LFK.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Patrik Åkesson (första året som huvudansvarig).

Kommentar: Tung förlust i form av Kristian Åkesson. Förlusten kommer kanske inte att märkas framförallt på planen då Krille bara spelade sporadiskt under 2010 pga diverse småskador (även om han stod för en del direkt avgörande prestationer). Däremot kommer den energi och rutin han tillförde vid sidan om plan bli väldigt svår att ersätta (finns dock en spännande hemlig lösning på det problemet). Att Krille väljer att satsa tillsammans med kamraterna i LFK igen är naturligtvis skoj. Hoppas att kroppen håller så att han kan få ett par fina säsonger till innan han åter varvar ner i moderklubben. Spännande nyförvärv i Fredrik Marinovic, Oscar Gustafsson och Tom Hjälmefjord. Oscar och Tom går tillbaka till sin moderklubb efter spel i GIF/VIF. Båda har haft en fin utveckling under de två senaste åren. Allrounde Oscar som med sin otroliga speed har förmågan att förändra matchbilder på egen hand och Tom som med styrka, snabbhet och sin klokhet är en väldigt spännande försvarare som också är användbar på mittfältet. Fredrik Marinovic kan bli en joker. Har haft ett uppehåll från fotboll men är lätt i kroppen och tekniken samt avsluten tycks sitta i ryggmärgen. Har spelat i HBK:s ungdomslag och är helt klart en talang. Samtliga de här tre spelarna lär bli högaktuella för en plats startelvan. Även Hisham Gassim och Pontus Bader har haft uppehåll från fotbollen. Båda är dock väldigt träningsflitiga. Det ska bli spännande att se dem i match. Båda två kan mycket väl komma att tillhöra LTIK:s A-trupp i år. I övrigt små förändringar i LTIK. Inga sensationer.

BK Walldia

Nya spelare: Simon Andersson, mv, P16.

Lämnar: Jimmie Ivarsson, b, HIS.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Mikael Gustafsson (andra året).

Kommentar: Inga sensationer i BKW heller. Och det finns väl ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept? Det unga laget blir ett år äldre och ett år bättre, dessutom ser det ut som att femmans bästa spelare, Johan Green, blir kvar i laget. Nderim Peci och Kenan Ramadani finns med från start i år, de tillför både bredd och spets. Spännande ”nyförvärv” i unge målvakten Simon Andersson, som visade lovande takter i Vintercupen. Nu tar han upp kampen med Simon Nilsson om nävarna i A-laget. Det är alltid positivt med två bra målvakter.

Knäreds IK


Nya spelare: Burim Sumiqi, b, LTIK, Jeton Kamberi, mf, SIF, Tony Andersson, mv, RGIF, Jesper Nilsson, Råstorp/Timsfors.

Lämnar:

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Tony Andersson (ny).

Kommentar: I KIK brukar det alltid vara stilla och lugnt. Största förändringen är tränarbytet. Tonne sägs dock köra på inslagen väg genom at följa i Uffe Bengtsons och Klippfors spår och det finns väl ingen anledning till att inte göra det? Spännande nyförvärv i bolltrollaren Jeton Kamberi. Han gjorde ett svagt fjolår tillsammans med övriga i SIF. Sägs dock ha tränat på bra hittills under försäsongen och då kan han tillföra KIK en extra dimension. Det räcker dock inte med bra teknik i KIK eftersom att det hårda arbetet alltid står i fokus. Det finns inte plats för någon som inte gör jobbet fullt ut i Knäreds IK. Jonathan Pettersson sägs testa knäna igen. Håller han blir han som ett nyförvärv eftersom att han inte spelade alls under fjolåret. Annars vilar ett tungt ansvar i vanlig ordning på Joel Åkesson, som måste leverera i ett lag som i övrigt saknar lite spets framåt.

Kornhult/Hishult FF


Nya spelare: Anton Karlsson, b, Markaryd, Christian Broman, b, Råstorp/Timsfors, Hampus Markow, mf, VBoIS, Ruslan Tetroyev, Råstorp/Timsfors, Ratmir Tetroyev, Råstorp/Timsfors, Filip Karlsson, Skånes Fagerhult, Fredrik Junefalk.

Lämnar: Henrik Fridberg, f, VBoIS, Ola Jönsson, mf, Alet, Patrik Bengtsson, b, Markaryd, Roy Karlsson, b, Markaryd.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Kent Persson/Patrik Johansson Borgström (nya).

Kommentar: Tappar sina tre bästa spelare från fjolåret i Ola Jönsson, Patrik Bengtsson och Henrik Fridberg. En mängd, för mig, helt okända nyförvärv tillkommer. Omöjligt att skriva något om KHFF:s status innan träningsmatcherna drar igång. Det ska bli intressant att se vad det nya tränarparet och nyförvärven tillsammans kan tillföra KHFF. Ett annat nyförvärv, utanför planen, är Peter Åberg, som vägrar släppa greppet om sin klubb. Nu är han ordförande och högsta hönset i skogslaget. Bara en sån sak...

Genevad/Veinge IF


Nya spelare: (Får liksom LTIK upp ett gäng från VGLT:s P16-lag).

Lämnar: Oscar Gustafsson, mf, LTIK, Tom Hjälmefjord, b, LTIK, Robin Hanssen, mf, Strömsnäsbruk, Anders Pettersson, mf, LFK U.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Lars Pettersson/Kim Gustafsson (andra året).

Kommentar: Tappar Oscar Gustafsson och Tom Hjälmefjord till LTIK samt Robin Hansen till Strömsnäsbruk. Har dock ett så talangfullt lag att det inte ska ha en alltför stor inverkan på resultatet för GIF/VIF i sexan i år. ”Nackdelen” med att ha lite för många, lite för bra talanger är att HBK gärna rycker i dem. Från GIF/VIF finns sedan tidigare Charlie Boson i U-laget och Alexander Nilsson samt Linus Wikander i J-laget i HBK:s verksamhet (smickarande för GIF/VIF:s verksamhet). Dessutom tränar Kewin Hansen med HBK U. Även om jag har svårt att se att han ska klara av att ta en plats så sägs han göra mycket bra ifrån sig på träningarna. GIF/VIF har också tre av södra Hallands mest spännande 95:or i truppen i form av Noak Pettersson, Fabian Andersson och Aron Ingemarsson. Noak blev nyligen uttagen i Hallandslaget och de övriga två är där och nosar. Samtliga tre lär bli högaktuella för GIF/VIF:s A-lag i år. Det ska nog mycket till om inte Tuddes grabb tillhör startelvan vid seriepremiären. Dessutom finns 93:orna Lukas Andersson, Simon Nilsson, Armin Darban, Robin Persson samt då Kewin Hansen att tillgå. Samtliga kan mycket väl få sina defenitiva genombrott i år (Kewin fick det redan under fjolåret). De rutinerade Magnus Ekman, Jens Axeldahl och Michael Johansson sägs fortsätta. Kvar finns också Johan Stråhle och Timmy Johansson, som var de två som producerade mest poäng under 2009 då GIF/VIF gick upp från sexan till femman.

Skottorps IF


Nya spelare: Per Lassagård, mv, Harplinge.

Lämnar: Jeton Kamberi, mf, KIK, Sabri Behrami, f, RGIF.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Jonas Klippfors/Peter Olsson (nya).

Kommentar: Laget gör en nystart i sexan med Klippfors/Olsson vid rodret. Nyckelorden är träningsflit och glädje. Jämfört med fjolåret har SIF dubblat snittet på träningarna. Det finns många duktiga fotbollsspelare i SIF. Sluter man bara upp kring det nya tränarparet kan 2011 bli ett trevligt år för laget. Intressant nyförvärv i målvakten Per Lassagård, som tillsammans med Joel Lovén kommer att vara ett av sexans mest kompetenta målvaktspar.

Våxtorps BoIS


Nya spelare: Henrik Fridberg, f, K/HFF, Ludwig Jägerfall, b, Listorp, Martin Fredriksson, mf, Skånes Fagerhult, Petter Larsson, mv, klubblös.

Lämnar: Hampus Markow, mf, K/HFF, Kim Olsson, mf, LTIK, Tony Persson, mf, flyttar till England, Peter Björnsson, mv, LFK, Daniel Eriksson, mf, RGIF.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Jim Leandersson (andra året).

Kommentar: Tung förlust i mittfältaren Daniel Eriksson. Peter Björnson lämnar för LFK, men stod bara sporadiskt i BoIS och man har full täckning på målvaktssidan. Spetsigt nyförvärv i tränare Leanderssons jämngamle kamrat, måltjuven Henrik Fridberg. De två kan bli ett av sexans vassaste anfallspar. Frågan är dock hur mycket Fridberg kommer att spela... BoIS får satsa på lite mer stabilitet i år och på en bättre vårsäsong. Potentialen till en topplacering finns där.

Skogaby BK


Nya spelare: Hampus Kindblom, Jimie Kindblom, Mattis Kindblom.

Lämnar:

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Magnus Bergman (andra året).

Kommentar: I SBK händer det som vanligt inte mycket. Dräkterna är fortfarande röda och Cralle kommer att vakta kassen under 2011 också. Bra SBK-förvärv i form av kusinerna Kindblom. Jimie kan bli en sensation framåt tillsammans med Olle Günther Hanssen.

Hasslövs IS


Nya spelare: Jimmie Ivarsson, b, BKW.

Lämnar: Mattias Pettersson, mv, Kvidinge.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Karl-Erik Frohm (andra året).

Kommentar: Det är rimligt att anta att det hänt mer saker i HIS än vad som visas här. HIS kör vidare på inslagen väg med Kalle Frohm i båset. 2010 blev det första positiva året på mycket länge för HIS. Förhoppningen är att 2011 ska bli ytterligare något bättre. Bra nyförvärv i den energiske glädjespridaren Jimmie Ivarsson. Han kommer att tillföra HIS både det ena och andra i år.

Ysby BK


Nya spelare: Anton Olsen, mf, RGIF, Lars Hansson, RGIF, Nils Carlsson, RGIF, Filip Nilsson, RGIF, Robin Henriksen, comeback, Dhan Marcellus, comeback, Felix Bolmgren, LFK, Erik Håkansson, klubblös.

Lämnar:

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Tomas Karlsson (ny)

Kommentar: Det blev till slut den gamle SIF-tränaren Tomas Karlsson som tog över som tränare i YBK efter Snoddas. Förhoppningsvis kan man bedriva fotbollsverksamhet i år med rejäla träningar och utan nödtrupper i matchspelet. Ett gäng unga och energiska fotbollsspelare på nyförvärvslistan bådar gott inför 2011-års säsong.

//P.

PS. Fler kommentarer när träningsmatchandet börjar. DS.


Veingecupen igång

GIF/VIF:s populära inomhuscup drog igång under fredagen. P98-klassen avhandlades och VGLT F97 stod till slut som segrare efter vinst i förlängningen i finalen mot Sennan. LFK slutade både trea och fyra i klassen. Under lördagen avhandlas klasserna P97 (gruppspel 08.00-13.00) samt P04 (poolspel 13.10-17.25) och under söndagen P02 (poolspel 08.00-12.10) samt P00 (gruppspel 12.15-18.10).

Mer om cupen läser du här, här och här

//P. 


Överseende

Ni får ha överseende med det minst sagt usla uppdaterandet. Jag är för tillfället ute på lärarutbildningens slutpraktik och har således en hel del att stå i. Ska försöka mig på en uppdatering i helgen. Men jag ska också bevaka Veingecupen för LT:s räkning. För den som är sugen på bra futsal är det bara att komma till Veingehallen. Från fredag kväll till söndag eftermiddag i helgerna två är det full spruta. I år deltar 112 lag.

//P.

RSS 2.0