Inför Valborg

Fredag:

Femman:

KHFF-KIK kl 14:00, Kornhults IP

Det finns bara godbitar i årets division fem, framförallt när vi snackar Laholmsderby. I femman känns det som att alla kan slå alla. Inget lag är extremt överlägset och det finns inga dåliga lag. KHFF får ett visst favorittryck på sig då man siktar på en topplacering i serien. KIK har dock precis som KHFF full pott och lär inte förlora med de 7-2 man förlorade med förra året när lagen möttes på våren.

IF Böljan-LTIK kl 14:00, Falkenbergs IP

En match mellan två lag som börjat serien ganska svagt. LTIK har varken lyckats göra mål eller ta någon poäng på de två inledande omgångarna, men man har varit bra med i matcherna. Än så länge är det ingen fara på taket, trots motgångarna var 28 man nere på IP i tisdags och gjorde årets hittills bästa träning. Starkt. Mattias Olofsson och Richard Frankland är åter med i truppen efter arbete respektive skada och båda går troligtvis rakt in i laget mot Böljan.

Sexan:

YBK-VBoIS kl 13:00, Munkavallen

YBK kommer med förbättrat självförtroende efter segern mot SBK. BoIS kommer troligen med ett rejält sargat självförtroende efter att man blivit det första lag som HIS besegrat på över två år. BoIS har fler individuellt skickliga spelare än YBK, men om YBK spelar som ett lag och verkligen gör jobbet så har man chans på poäng i alla matcher. Lasse Nordström gjorde comeback i YBK mot SBK och kommer han igång rejält blir han naturligtvis väldigt värdefull för unga YBK.

IS Örnia-BKW kl 13:00, Alevallen

BKW gjorde en mycket bra första halvlek mot SIF i förra omgången, där visade man verkligen att man störa även de bästa lagen i serien. Örnia är ett av dem och får stå som favoriter då man har en uttalad målsättning om att komma topp tre i serien.

Lördag:

Trean:

LFK-IF Väster kl 15:00, Glänningepark

Detta blir en tuff motståndare för LFK att knäcka. Efter två omgångar leder Väster serien med full pott. I första omgången slog man LFKs övermän i Fjärås med 4-1. Det säger lite om lagets kapacitet. Man siktar på att vinna trean i år. LFK är ett bra lag och bör ha möjligheter att rubba Väster om alla på plan gör vad de ska.

Femman:

RGIF-Glommen kl 14:00, Björkvallen

Glommen som är nykomlingar underifrån har börjat serien starkt med två vinster. Man är ett offensivt, ungt och hungrigt lag, med vissa brister i defensiven. Med det lag som RGIF har bör man dock alltid gå för vinst. Det är dags att börja visa att man är ett lag för toppen nu.

Sexan:

GIF/VIF-Simlångsdalens IF kl 13:00, Veinge IP

Dalen leder serien efter två omgångar. Det säger dock inte sådär jättemycket om laget. I första matchen lyckades man med nöd och näppe slå HIS efter en väldigt medioker insats, man var knappast värda mer än oavgjort i den matchen och man visade inga takter som indikerade på att man skulle bli något topplag. I förra omgången slog man ett Sperlingsholm klart som kommer att ha det svårt i många matcher i år. GIF/VIF har fler bra spelare och man är ett bättre lag. GIF/VIF är favoriter i denna match. Hemmalaget gläds åt att ha tillbaka Jens Axeldahl och Mikael Johansson i spel. Båda saknades mot Örnia.

SBK-HIS kl 13:00, Skogaby IP

SBK har fått en oväntat jobbig inledning av serien. Laget har varit försvagat under de två inledande omgångarna av olika anledningar och man har inte GIF/VIFs eller SIFs bredd, man har helt enkelt inte råd att ha diverse spelare borta. Då är man inte bättre än YBK och då är man inte bättre än HIS.

SIF-Sperlingsholms IF kl 14:00, Skottorps IP

Detta ska ju bara SIF vinna. Samtidigt är det av yttersta vikt att man inte ställer ut skorna, det räcker inte mot något lag. Troligen får vi se en hel del omkastningar i SIFs lag gentemot startelvan mot BKW. Man gjorde tre förändringar i paus på Wallevi och det förvånar om Lasse Johansson, Martin Fasth och Daniel Bergman inte får starta mot Sperlingsholm. De vände matchen till SIFs fördel sist.

En trevlig Valborgsmässofton önskar jag. /P.

Resultat lördag

Trean:

Fjärås-LFK 4-0

En total felbedömning av mig. Jag trodde stenhårt på LFK-vinst i den här matchen. Men tydligen är Fjärås topptippat, medan LFK då kanske får sikta in sig på mitten.

Femman:

Centern-RGIF 2-2
Målskytt RGIF: Mikael Fransson 2

Centern började starkt och tog ledningen med 2-0, efterhand tröttnade man dock och RGIF kunde ta över tillställningen till den milda grad att det inte varit orättvist om man vunnit matchen.

Lidhult-LTIK 3-0 (0-0)

Ytterligare en tung förlust. Första halvlek har Lidhult lite mer boll, men de skapar ingenting. Efter en kvart i andra gör en Lidhultare 1-0 från ingenstans. Avstämt drar han till bollen en bit utanför straffområdet och skottet dyker in under ribban. Det var ju inte ens en målchans. Snöpligt. LTIK får flytta fram positionerna och Håkan Karlsson nickar Miridon Berishas hörna i ribban. En Lidhultare tar strax efter det ner bollen med händerna innanför eget straffområde, solklar straff, domaren står dock helt missplacerad och ser inte det hela. Med sex minuter kvar nickar en LTIK-försvarare en Lidhulthörna i eget mål, LTIK har redan innan det gått upp på tre forwards och skapat ett visst tryck mot Lidhults mål. 3-0 till Lidhult kommer i 89e minuten på en kontring.


Snöpligt naturligtvis och man kan minst sagt säga att vi inte har marginalerna på vår sida. Samtidigt gör vi ingen jättebra insats, men känslan är att de inte är något bra lag, trots att de är stabila. Lidhult var dock starkare jämfört med förra helgen mot RGIF, man hade nu fått in några duktiga spelare i laget som inte var med sist och de gjorde självklart skillnad. Bäst i LTIK var Mattias Johansson, igen, men nu spelade han som innermittfältare. Han tog verkligen kampen på mitten. Plus också till Sabri Behrami som stod för ett bra inhopp.

Sexan:

Örnia-GIF/VIF 2-2
Målskyttar GIF/VIF: Kim Gustafsson, Lucas Andersson

Ett resultat som GIF/VIF får vara mest nöjda med.

VBoIS-HIS 2-3 (0-3)
Målskyttar BoIS: Jesper Örn, Anders Gustavsson
Målskyttar HIS: Anton Andersson 2, Fredrik Gustavsson


HIS presterade i första halvlek den bästa fotboll man presterat på många år och faktiskt var 3-0 i paus i underkant. I andra halvlek bjuds BoIS in i matchen via två misstag i den annars stabila backlinjen. Det första är ett skott som styrs in i mål via HIS-ben och ställer Carlos Fragoso i HIS-målet fullständigt, på det andra misslyckas en HISare med att ta bort bollen sedan Fragoso gjort en bra räddning och bollen går in i mål. BoIS försöker efter detta att flytta fram positionerna, men man har svårt för att skapa de där heta målchanserna. HIS har dessförinnan under den andra halvleken kostat på sig att missa tre frilägen och dessutom har man haft ett skott i stolpen. Med 15 minuter kvar blir en BoISare utvisad och matchen känns avgjord då hemmalaget inte har mer kraft över för att anfalla. I BoIS var Anders Gustavsson duktig, medan samtliga HISare gjorde en gedigen och stabil insats överlag. Extra plus till tvåmålsskytten och forwarden Anton Andersson samt till mittfältaren Edamundas.

HIS första mål med säsongen är avklarat: att ta mer poäng än den enda man lyckades ta förra året. Nu ska man bara slippa att bli sist i serien också, kanske ska man sikta högre än så och börja snegla mot den där mittplaceringen. Jag gläds med HIS!

YBK-SBK 1-0
Målskytt YBK: Dennis Ljungberg

YBK kämpade ner SBK så som ett lag med bättre inställning kan kämpa ned en motståndare. SBKs spelsystem 4-3-3 fungerar inte till fullo och kanske borde tränaren Mikael Karlsson ta mer hänsyn till sitt eget spelarmaterial och gå tillbaka till det 4-4-2-system som laget känner sig tryggt med.

LTIKs bäste spelare fyllde 25 år under lördagen. Stort grattis Tjovve!!!

//P.


Resultat fredag

BKW-SIF 1-3 (1-0)
Målskytt BKW: Jonas Nilsson
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 2, Daniel Bergman

BKW börjar matchen klart bäst, man trycker tillbaka SIF och skapar en del halvfarliga chanser. SIF är faktiskt inte över egen planhalva under den första kvarten. BKW satsade tokoffensivt från start med endast en defensiv spelare på plan bland utespelarna: den gamle VBoIS-spelare Ola Karlsson. Arlind Halimi fungerade som spelfördelare och bollsamlare på mitten och framför sig hade han Manfred Walldén till höger, Kastriot Svarca till vänster, Nderim Peci centralt och längst fram Visar Demaj och Patrik Åkesson. BKWs spel höll hög teknisk nivå och med känsliga fötter fördelades ypperliga bollar mellan Walldianerna. Det var en fröjd att skåda BKWs spel. SIF verkade inte ha något motmedel. Markus Hultin försökte att jaga igång de sina och Jim Gunnarsson skrek ut sin frustration över att inte ha några alternativ att välja på när han väl lyckats få fatt i bollen.

Manfred Walldén och Patrik Åkesson skjuter båda utanför från nära håll, Nderim Peci och Kenan Ramadani är båda på väg att tråckla sig hela vägen fram till Joel Lovén i SIF-kassen. BKW har också ett skott i stolpen av Nderim Peci. SIFs anfallsförsök är sporadiska, men även de lyckas gräva fram ett stolpskott, tror att det var från Jim Gunnarsson. Med ca 15 minuter kvar jämnas spelet ut en aning, inbytte Alexander Ekstrand kommer fifty, fifty på en långsamt rullande boll med David Eriksson. Ekstrand hinner precis före Eriksson till bollen, David kommer med rakt ben och med dobbarna före in i duellen och träffar både Alexander och bollen. Solklar frispark till BKW, David får gult kort, ingen på hela Wallevi hade kunnat säga något om kortet istället varit rött. Den genomsnälle David Eriksson får sina hjärnsläpp emellanåt på plan och då kan det se ut som det gjorde i nyss nämnda duell. Alexander Ekstrand fick hjälpas av planen, men kunde i pausen ta sig till omklädningsrummet för egen maskin. Hade han haft lite otur hade han fått åka ambulans till Halmstad istället. På den efterföljande frisparken från Arlind Halimi kan till sist Jonas Nilsson dra in rättvisa 1-0 til BKW.

Andra halvlek börjar ganska jämnt. SIF har gjort tre byten i paus och de nyinbytta gör skillnad för SIF, Lasse Johansson Martin Fasth och framförallt Daniel Bergman tillför energi och förmåga att kunna fästa boll på offensiv planhalva. Bergman spelar enkelt, ofta på en touch och på skarvar med fötter, lår och bröst, det ser så enkelt ut. Efter ca 60 minuter slår Jim Gunnarsson en hörna som Pontus Johansson distinkt nickar in i mål till 1-1. Det kändes i det läget inte särskilt rättvist då man fortfarande hade BKWs fina första halvlek klar i minnet. Spelet är fortsatt jämnt efter kvitteringen och det böljar framåt tillbaka. Nderim Pecis gör en fin prestation när han tar sig förbi sin gubbe och håller på att skruva in bollen i bortre delen av målet.

Pontus Johansson kommer fri på högerkanten och lyckas, trots att Jonas Nilsson hinner ner på rätt sida att få in bollen till en ännu mer fristående Daniel Bergman centralt, fler BKWare hinner dock ner på rätt sida, Bergman får en smäll och kommer ur balans, men lyckas på något sätt komma till sans och han lobbar mycket kyligt in bollen över två BKW-försvarare plus en utrusande hemmamålvakt. Ett nummer i balans och kyla av yppersta klass av sexans bäste spelare. 2-1. Vackert! Efter målet flyttar BKW fram positionerna och man glömmer bort försvarsarbetet, så som man ibland har för vana att glömma bort den detaljen i BKW. Pontus Johansson kommer fint på djupet efter en långboll som går över en ensam Ola Karlsson i BKW-försvaret och Johansson är som vanligt säker när det gäller att göra mål och sätter dit 3-1 till SIF och matchen är avgjord. Resten blir en transportsträcka.

Summering: Första halvlek tillhör BKW fullständigt, i andra är SIF bättre än BKW, men man är långt ifrån lika överlägsna som BKW är i första. Det hade inte varit orättvist om det stått 3-0 i paus till BKW. SIF fick in tre fräscha spelare i andra halvlek, de tillsammans med att man är stabilare och tyngre än BKW fällde avgörandet. Så länge bollen hålls på offensiv planhalva märks det inte att BKW inte har mycket till försvarsspel. I andra halvlek när matchen jämnas ut och SIF tar över märks det dock tydligt. I BKW kan man i alla fall glädjas åt att man fått en riktigt duktig målvakt i pingisspelaren Henrik Olsson. Han kan knappast lastas för något av SIFs mål.

KIK-HÅFF 2-1 (0-0)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Peter Karlsson


Mycket kul att KIK lyckades besegra topptippade HÅFF. Nu har HÅFF dock två förluster och laget från fyran kan få yterligare ett besvärligt år.

HÅFF inleder matchen bäst och har mycket boll första 20. Efterhand kommer KIK in i det bättre och man tar tag i det sista 25 av första halvlek och når forwards med mycket boll på fötterna. HÅFF är starka i luften och duktiga på fasta.

KIK kan ta ledningen efter paus genom Jonathan Pettersson. Andra halvlek är sämre spelmässigt än den första. HÅFFs spel går ut på att slå mycket långt samtidigt som man trycker fram ytterbackarna väldigt, varav den ena är den duktige spelande tränaren Marcus Olsson. KIK slår också mycket långt i andra halvlek, varför vet man inte riktigt själva då det inte är meningen att man ska spela så.

Med sju minuter kvar får HÅFF en billig frispark och returen på den generar i en kvittering. I nittionde minuten slår Joel Åkesson ett väl avvägt inlägg som Peter Karlsson vackert lobbnickar in i bortre. En mycket skön seger för KIK och en stentung förlust för HÅFF. KIK har trots att man inte fått igång spelet lyckats ta sex poäng på två matcher och det är man så klart väldigt nöjda med som nykomlingar.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-Heberg/Åstad FF kl 19:00, Lagavallen

HÅFF är favorittippat i serien, man förlorade dock premiären mot Glommen med 4-6. Nykomlingarna Glommen kan bli en överaskning i årets femma. HÅFFs styrka ligger i offensiven, defensivt har man haft problem både under fjolåret och under året. Eftersom att HÅFF kommer från fyran och KIK från sexan får HÅFF bli favoriter, men KIKs kvicka offensiva spelare kommer att skapa möjligheter mot HÅFFs svaga defensiv.

Sexan:

BKW-SIF kl 18:30, Wallevi

SIF blir favoriter i alla matcher i årets sexa. Man ska dock inte räkna med att kunna spela som i premiären och vinna bekvämt över BKW. BKW har ett bra lag offensivt och kommer säkert att skapa en del oreda i SIFs stabila bakre regioner. Intressant debut i BKW gör målvakten Henrik Olsson. Enligt Packi ska det vara den Henrik Olsson som spelat Elitseriepingis med HBTK under säsongen och stämmer det är det så klart ganska häftigt. Han kommer helt klart att bli en profil med den bakgrund han har och det tillför en extra krydda till division sex att han väljer att satsa på målvaktskarriären igen i BKW. Olsson är gammal målvakt och lär vara hyfsad med den bollkänsla han besitter, han har stoppats från fotbollsspelande pga sin pingis, men han funderar nu på att lägga av med elitsatsningen. Kontakt med BKW fick han genom en arbetskamrat.

Lördag:

Trean:

IFK Fjärås-LFK kl 15:00, Ögärdets IP

Fjärås förlorade premiären klart och lär bli en munsbit för ett starkt LFK som är sugna på vinst.

Femman:

IF Centern-RGIF kl 14:00, Kärlekens IP

RGIF är revanschsuget och blir favoriter mot ett Centern som inte står att känna igen sedan tidigare säsonger. Det har gått tungt i träningsmatcherna och premiären förlorade man med klara 3-0. RGIF får tillbaka Henrik Olsson i kassen och det betyder mycket. Piere Nilsson saknas pga sträckning, där ersätter Markus Kjellsson och det lär han göra bra. Sonny Nilsson stukade foten kraftigt mot Lidhult och blir borta en tid. Jens Strömberg som spelade de flesta träningsmatcherna på mittbackspositionen går in för honom.

Lidhults GoIF-LTIK kl 15:00, Lomövallen

LTIK är också revanschsuget efter den snöpliga förlusten förra helgen och man siktar på tre poäng mot Lidhult. Ett Lidhult som kommer med vind i seglen efter vinsten i premiären. Lidhult har problem att få ihop folk i år, men man har mer att erbjuda än det som man kom med till Ränneslöv i fredags. Visar man inte upp ett bättre spel än det man gjorde mot RGIF kommer man att få problem mot LTIK. LTIK får tillbaka Jim Nilsson, Miridon Berisha och Emil Olsson, alla tre går rakt in i laget. I gengäld tappar man Ola Nilsson och Mattias Olofsson gentemot premiären och sedan tidigare saknas Richard Frankland. Olofsson och Frankland lär vara tillbaka i spel nästa vecka, medan Ola tvingas till vila i några veckor pga en sträckning. Det är tråkigt att alla spelare aldrig finns tillgängliga på samma gång, samtidigt finns det bredd och det kan mycket väl vara det bästa laget som ställs på benen mot Lidhult, själv vet jag inte vilket det bästa laget i LTIK är längre, det är en fråga om form och vilka som är bäst för stunden. Nyförvärvet Thomas Karlsson gör debut för LTIK mot Lidhult, han ligger dock fortfarande efter med träningen och börjar på bänken.

Sexan:

VBoIS-HIS kl 13:00, Våxtorps IP

BoIS blir favoriter, men HIS har absolut möjligheter. 

YBK-SBK kl 13:00, Munkavallen

SBK är sugna på revansch efter förlusten mot Örnia i premiären. Spelet fungerade inte för SBK och man gjorde kanske sin sämsta insats på hela året. Mot YBK hoppas man att det ska lossna. Gör det inte det ger jag YBK en möjlighet till poäng.

IS Örnia-GIF/VIF kl 13:00, Alevallen

Toppmöte direkt! Intressant match där båda lagen säkert vill öka på premiärpoängen med en ny trea. Kanske är detta en kryssmatch? GIF/VIF saknar Jens Axeldahl, Edwin Fagerholm går troligen in och ersätter och det lär han göra bra då han har varit duktig i träningsmatcherna.

Simlångsdalens IF-Sperlingsholms IF kl 15:00, Simlångsdalens IP

En intressant match för Laholmslagen i serien. Jag tror på en jämn kamp, men självklart får Dalen ses som favoriter.

KHFF spelade under torsdagen och tog en väntad trea mot Slöinge. Både Centern och Slöinge är lag som KHFF måste slå för att vara med i toppen. För det lär inte något utav de lagen vara.

//P.

KHFFs andra raka

Slöinge-KHFF 1-3 (1-1)
Målskyttar KHFF: Johan Nilsson, Henrik Fridberg, Jonatan Jacobsson

Läs Kristian Åkessons kommentar och gå in i Den långes blogg och läs hans hyllningar till Laholmslagen i femman.

//P.


Reflektioner

Så klart snöpligt att förlora igår. På en solklar offside dessutom. Joakim Bjerker är förmodligen Laholms bästa domare, i konkurrens med Ola Ström, om Ola är på rätt humör. Där gör han dock en miss och LTIK förlorar på målet. Så är det att vara domare, i övrigt gjorde han en bra insats, men det är ju det man kommer ihåg. Joel Åkesson som gjorde målet stannade, precis som LTIKs backlinje upp och väntade på en avblåsning, sedan rullade han ändå in bollen i mål. Det kändes onödigt, målet hade kunnat förhindrats om LTIKs försvar fortsatt spela istället för att vänta på domarens signal. Det var en 0-0-match, eller möjligtvis en 1-1-match. LTIKs målvakt Jonas Wallin kommenterade matchen på kvällen och förklarade att han var helt nöjd med lagets defensiva insats, LTIK släpper inte till mycket chanser, samtidigt tyckte han att det var segt att vara så sysslolös. Lika sysslolös var Mikael Holvigsson i KIKs mål. Matchen var jämn, LTIK något bättre i första och KIK något bättre i andra. Inget lag var värda att vinna, men inget lag förtjänade mer än en pinne.

I övrigt känns det ganska positivt efter premiären, LTIK gör som Wallin säger, en bra insats defensivt, men knappast en godkänd insats offensivt. Vi kommer runt på kanterna, får ofta in bollarna, men sen händer det inte mer. Vi skapar för lite för att göra mål. LTIK håller helt jämna steg med KIK trots att fyra helt ordinarie spelare saknas, det är starkt och känslan är att vi är ett bättre lag än KIK när vi är ordinarie. Jim Nilsson, Richard Frankland, Miridon Berisha och Emil Olsson hade samtliga startat matchen om de varit friska, skadefria och hemma. Emils utlandsresa var planerad sedan länge, den var också inplanerad i spelschemat i sexan, vi kunde dock inte ändra matchen så att det passade när vi sedan skulle lägga spelschemat för femman. Synd. Emil är viktig för LTIKs anfallsspel.

Efter matchen känns det dock som att max tre av de saknade spelarna får tillbaka sina platser. Jim kommer inte att få tillbaka sin mittbacksplats, för där var Mattias Johansson alldeles för bra mot KIK. Bäst i laget faktiskt, han plockade bort Peter Karlsson fullständigt. Tidigare har han gjort samma sak med Peter Åberg när han spelade i YBK och förra säsongen med KHFFs Jonatan Jacobsson.

KIK kommer att bli bättre än de var mot LTIK framöver. Jonatan Pettersson har varit skadad och var sig inte alls lik, Joel Åkesson fick sig en rejäl kyss mot TIF och spelade småskadad mot LTIK, Erik Gustavsson har tidigare haft problem med ett knä, det fick han också mot TIF och även mot LTIK. Jag tycker inte att den före detta division två-spelaren imponerar. Frågan är om man ska spela med en spelare som inte är hundra i knäet. Bara för att man lirat högerback i division två innebär det inte att man ska vara given i ett division fem-lag. Han imponerade inte mot TIF och han imponerade inte mot LTIK. Hade jag varit Klippfors hade jag flyttat ner Kalle Svensson i den defensiva positionen bredvid Markus Åkesson och kört in Duka Sumiqi i den offensiva mellan Jonathan Pettersson och Joel Åkesson. Duka har bra känsla och förmåga att kunna leverera bollar. Rollen där känns som gjord för honom.

KIK kommer nog att klara sig bra i femman. Lagen som kommer från fyran är vana vid linjedomare och står högt och rakt med sina backlinjer. Det gjorde RGIF, det gjorde Lidhult och säkert gör både HÅFF och Slöinge det med. Joel Åkesson, Peter Karlsson och Jonathan Pettersson älskar raka, högt stående backlinjer och man kommer att såra lagen som spelar på det viset.

RGIFs insats mot Lidhult var allt annat än lysande. Man har förmodligen femmans bästa lag, men det räcker inte utan en riktig målvakt. Så är det tydligen t o m i femman. Det som flera RGIF-sympatisörer var rädda för skulle hända hände i premiären. Det har gått för lätt i träningsmatcherna, inga motgångar överhuvudtaget. Nu kunde man inte hantera en när den kom under matchen, frågan är hur man hanterar den i veckan? Förmodligen hade man helst velat haft en ny seriematch redan under lördagen dagen efter så att man fått en vinst och direkt kunnat gå vidare.

KHFF vann sin premiär bekvämt och det känns säkert bra. Det har inte känts självklart att det ska gå lika spikrakt uppåt för KHFF denna säsongen som den förra. Men nu har  man kommit rätt in i det och förmodligen kommer det bara att rulla på. Så starkt är laget.

I sexan imponerar GIF/VIF mest. Inga premiärnerver där inte. Björn Olsson måste tränat på bra i veckan för nu verkar han vara tillbaka i gammalt gott slag. Drivet i steget och viljan att ta djupledslöpningarna från sin innermittfältsposition fanns där.

VBoIS har ett riktigt hyfsat lag i år och ska nog kunna vara med i de flesta matcherna, även mot de förmodade topplagen. Oskar Andersson var med, Oskar Bengtsson var med, Tony Persson, Anders Gustavsson, Håkan Pettersson, Jesper Örn. Dessutom hade man en stabil målvakt. Det var länge sedan.

HIS såg inte ut som ett mittenlag i första halvlek mot Simlångsdalen, men man spelade upp sig i andra. Det är tveksamt om man är bättre än YBK. Men det får framtiden utvisa. Simlångsdalen blir inget topplag om man spelar som man gjorde mot HIS. Alla bollar ska gå upp på Caspar Swederman, spelet är lättläst.

SBK mot Örnia var tydligen omgångens bottennapp rent spelmässigt. En usel fotbollsmatch där inget lag imponerade överhuvudtaget. Såg inte matchen själv, men har fått det bekräftat från flera källor.

BKW hade inga problem att slå Sperling, men det säger ingenting. Sperling var dåliga.

Samma sak gäller för SIF, som vann enkelt mot YBK. Men det säger inte så mycket, YBK kommer att ha det jobbigt i många matcher. Men som det känns har man bra chans mot HIS, Sperling och Dalen om de lagen fortsätter att prestera som de gjorde i den första omgången.

Vad ska man säga om LFK då? Vet inte, känns som att man har ett bra division tre-lag. Men det är svårt att veta statusen på motståndarlagen. I premiären kryssade man mot nykomlingarna som kom underifrån. Säger det någonting om LFKs kapacitet? Vet ärligt talat inte.

Jag önskar en fortsatt trevlig söndag. /P.


LFK kryssade

LFK-Trönninge BK 2-2 (1-0)
Målskyttar LFK: Christoffer Johansson, Ronny Sabo

LFK tar ledningen efter ca tio minuter. Christoffer Johansson får en sådan där träff som inte känns i foten när han på volley drar in bollen från höger i det bortre krysset. Ett mycket vackert mål. LFK är bättre än TBK i den första delen av matchen, men man blir sämre efterhand. I andra kvitterar TBK innan Ronny Sabo åter ger LFK ledningen efter fint förarbete av inbytte Besart Mazreku. Hörnorna är farliga matchen igenom på båda håll. Daniel Nilsson nickar Dennis Nilssons hörna i ribban och strax efter har TBK en farlig hörna. Med någon minut kvar trycker en TBKare in en hörna från höger i mål. Snöpligt för LFK!

Jag är inte i stånd att göra några direkta analyser. Men det känns som att LFK var det starkare laget och borde vunnit. Det kändes som att alla spelare hade lite mer tid på sig att göra saker med bollen, framförallt på mitten och det har naturligtvis att göra med att tempot är något lägre i trean än vad det är i tvåan. Där måste LFK ha fördel och det måste man utnyttja. Offensivt har man ett starkt lag, det har man om man har Petter Gustavsson och Besart Mazreku på bänken. Christoffer Johansson var bäst i LFK, men fy fan vad Dennis Nilsson jobbade hårt och sprang mycket på LFKs mitt.

//P.

Resultat lördag

Femman:

LTIK-KIK 0-1 (0-0)
Målskytt KIK: Joel Åkesson

I första halvlek är LTIK det något bättre laget, man jobbar hårdare och springer lite mer än KIK. De där riktigt heta chanserna uteblir dock, trots ett stundtals fint spel från LTIKarna. Man är helt klart lite uddlösa när varken Emil Olsson eller Miridon Berisha är med, i o m att inte Richard Frankland heller kunde vara med pga skada så tvingades Simon Vedin flyttas ner på mitten och där får han jobba så hårt att han inte riktigt har krafter för att vara så där vass som han kan vara. Henrik Olsson och Sabri Behrami gjorde helt godkända insatser som forwards, men ingen av dem har Miridons, Emils och Simons snabbhet. I andra halvlek känns KIK lite stabilare och man tar tag i händelserna lite bättre på plan. Peter Karlsson håller vid ett tillfälle på att rinna igenom och en gång nickar han han halvfarligt utanför mål. LTIKs målvakt Jonas Wallin tvingas till en fin dubbelräddning sedan samme Karlsson lossat stora kanonen. 1-0 kommer på en väldigt misstänkt offside, det spelar dock inte så stor roll, LTIKarna stannar upp, slutar spela och väntar på domarens signal. Vi har pratat om det tusen gånger, vi spelar tills det att domaren blåser och offside ställer vi i princip aldrig.

Efter KIKs 1-0 sjunker bortalaget ner i plan, medan LTIK går upp på tre forwards, det skapas ett visst tryck. Simon Vedin får en fin möjlighet när han blir vackert framspelad av Mattias Olofsson, Mikael Holvigsson i KIK-målet gör dock en fin parad på avslutet. Inbytte Veki Demirovic gör en fin prestation då han drar sin gubbe och får iväg ett skott utifrån som kysser stolpens utsida. LTIK får sista chansen på en hörna, Fredrik Wersch får så när in bollen i det bortre krysset, men Holvigsson sträcker ut sig i sin fulla längd och gör en kanonräddning och räddar samtidigt KIKs tre poäng. Mycket snöplig förlust för LTIK, det här kändes som en 0-0-match, de heta chanserna lös med sin frånvaro och målvakterna tvingades faktiskt bara till två ingripande var. Det tyder på starka försvar. Så stabilt som båda lagen spelade bör inget av gängen få några problem med att hålla sig kvar i serien. 

Matchstart kl 16:00 var nog inte helt fel, mötet krockade inte med någon annan match och storpublik hade letat sig ut i det vackra vädret.

Sexan:

HIS-Simlångsdalen 1-2 (0-1)
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson

Dalen har första halvlek, HIS andra. Man har bl a stolpskott och Dalens målvakt tvingas till kanonräddning. Med mindre än tio minuter kvar kunde Dalen göra snöpliga 2-1. Jag såg lite av första halvlek, Dalen såg verkligen inte ut som ett topplag, HIS jobbade däremot på riktigt bra.

GIF/VIF-VBoIS 4-1 (3-1)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson, Mikael Johansson, Alexander Johansson, Johan Svensson (straff)
Målskytt VBoIS: Anders Gustavsson

GIF/VIF var starkare, men BoIS överaskade positivt och har ett ganska starkt lag i år. GIF/VIF kommer att vara med i toppen.

SIF-YBK 3-0
Målskyttar SIF: David Eriksson, Jim Gunnarsson, Pontus Johansson


SIF vann bekvämt utan att imponera.

//P.

Resultat fredag

Femman:

RGIF-Lidhult 2-3 (1-1)
Målskytt RGIF: Piere Nilsson 2

Så fruktansvärt onödigt RGIF och väldigt orättvist. Henrik Ragnarsson kallades in sent på eftermiddagen som målvakt sedan Henrik Olssons knä svullnat upp under natten efter träningen igår. Ragge ska ha en stor eloge för att han ställde upp, han har inte tränat ett skit som målvakt under försäsongen och blir inkallad samma dag som premiären. Jag hade aldrig ställt upp! Men Ragge är schysst och ställer upp för sitt lag. Åter igen visar det sig dock att det inte håller utan en riktig målvakt, t o m i femman och t o m om man har ett så bra lag som RGIFs.

Första kvarten äger RGIF, unga Lidhult är inte alls med i matchen. Erik Lindström kommer fri på högerkanten och tar ett bra avslut som grannt räddas av den duktige Lidhultmålvakten. På broder Mats Lindströms efterföljande mycket fina hörna knoppar Piere Nilsson in logiska 1-0 till RGIF.  Strax efter gör RGIFs Daniel Hellsten en raid längs vänsterkanten och får in en fin boll som Piere Nilsson sånär kan cykelsparka in i mål. 1-1 kommer efter ett tveksamt ingripande av Ragge i hemmamålet efter en svag hemåtpassning av en RGIF-försvarare. Efter kvitteringen är RGIF inte sig likt och man börjar faktiskt tjonga en hel del. 1-1 står det i paus.

I början av andra halvlek är RGIF åter igen det bättre laget och man får en ganska billig straff sedan Piere Nilsson haft viss kontakt med en Lidhultspelare. Stefan Rådlunds straff räddar Lidhult-keepern. Lidhultspelarna tänder på räddningen och höjer sig något. 1-2 kommer orättvist på en kontring från Lidhult, på målet gör Ragge sitt yttersta och lyckas styra undan en boll som är på väg mot mål, returen kan en Lidhultspelare raka in i mål. Det målet kan knappast Ragge lastas för. Lojt försvarssarbete av samtliga utespelare i RGIF!

3-1 kommer strax efter, Ragge får inte ordning på en lös boll mot mål och en Lidhultspelare kan i kamp med Sonny Nilsson trycka in bollen i mål till 3-1. Nu känns det uppgivet i RGIF. Varför? Det är över en kvart kvar på matchen. Troligen är det chocken och ovanan att behöva kämpa för segrarna, efter träningsmatcherna, som sitter i skallen på RGIFarna.

Mats Lindström är den som visar lite tåga i RGIF och han försöker att få igång sitt lag. Det är också han som jobbar fram en boll till Daniel Hellsten som spelar fram Piere Nilsson på läppen från vänster till öppet mål. 2-3. Tiden därefter var knapp, en straffsituation dyker dock upp och visst såg det ut att vara straff då bollen tydligt ändrar rikting på en inte helt naturligt placerad arm. Strax efter blåser godkände domaren Ola Ström av matchen. Han kan knappast lastas för RGIFs förlust. RGIF borde förvaltat den billiga strraff man fick, då hade vi fått en annan matcbild. 

Lidhult imponerar inte. Man har en mycket stabil målvakt med härliga utsparkar som nästan når motsatt straffområde och man har två snabba forwards som jagar på allt längst framme. I övrigt har det unga laget inte mycket spelare som utmärker sig, även om lagkaptenen på mitten spelar smart, så är det ingen dominant spelare på något vis. Detta borde RGIF vunnit! Kan man skaka av sig förlusten tror jag fortfarande på RGIF som ett topplag, kapacitet för det visade man upp stundtals mot Lidhult.

Lidhult blir dock inget topplag. Där finns jättemycket svagheter som motståndarna kan utnyttja. Bland annat det fysiskt starka, men mycket tröga brödrar-mittbacksparet Koefoed. RGIF spelade under matchen med rak backlinje, jag hade velat se den backlinjen mot KIKs snabba spelare och omställningar. KIK hade sårat RGIF något fruktansvärt. Varför envisas lag med en rak backlinje när det bara är en domare som dömer? Offsider kommer att missas och frilägen kommer att generera i baklängesmål. Det blir en stor omställning för de lag som kommer från fyran.

KHFF-Centern 3-0 (0-0)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson, Henrik Fridberg, Martin Nilsson

Som väntat stabil KHFF-seger.

Sexan:

BKW-Sperlingsholm IF 4-2 (0-0)
Målskyttar BKW: Patrik Marku 2, Visar Demaj, Arlind Halimi


Som väntat stod Sperling upp i en halvlek i denna ytterst mediokra fotbollsmatch. I andra tog BKW över utan att behöva förta sig och utan att briljera. Mängder med chanser missades och det kunde lika gärna blivit 10-2 till BKW.

SBK-IS Örnia 0-2 (0-1)

Ganska jämn match där SBK bjuder på lite för enkla mål samtidigt som man är lite uddlösa framåt. Det är man när Patrik Nilsson, Kim Andersson och Martin Agnvall samtliga saknas. Martin är på bartenderutbildning och missar ett par matcher till. Mycket viktige mittfältaren Kristian Johansson fanns inte heller med mot ISÖ, han blir far för första gången när som helst nu, ja han kanske redan är det vid det här laget. ISÖ kommer att bli bättre och bättre ju mer samspelta man blir, det står helt klart att man har ett bra lag. Mattias Strömberg var duktig på topp, liksom den klokt spelande innermittfältaren Johan Johansson.

//P.


Nu smäller det

Premiär är alltid premiär, resultaten blir inte alltid de väntade, flera lag är inte ihopspelade och mycket nerver brukar vara inblandat.

Fredag:

Femman:

RGIF-Lidhult kl 19:00, Björkvallen

Förväntat toppmöte direkt. RGIF svävar på moln efter träningsmatcherna, det här är dock något helt annat.

Jag finns som vanligt på plats för att följa min kamrat Daniel Hellsten. Björkvallen och Skogaby IP är de idrottsplatser som oftast brukar få påhälsning från mig och under fredagen får det bli Björkvallen, även om SBK-ISÖ lockar.

KHFF-IF Centern kl 19:00, Kornhults IP

Jag tror på en stabil KHFF-seger. Centern har inte imponerat på försäsongen.

Sexan:

BKW-Sperlingsholm kl 18:30, Wallevi

BKW blir favoriter i denna match. Sperlingsholm har inte fått ordning på saker och ting ännu och håller max i en halvlek innan de tar slut och BKW kan ta över.

SBK-IS Örnia kl 18:45, Skogaby IP

ISÖ går för serievinst och får direkt bekänna färg mot hårt kämpande SBK, som alltid är svårslagna hemma på Skogaby IP.

Lördag:

Femman:

LTIK-KIK kl 16:00, Lilla Tjärby IP

Hett derby direkt i femman. Helt oförutsägbar match.

Sexan:

HIS-Simlångsdalens IF kl 12:30, Hasslövs IP

Ska HIS skrälla direkt och skaka om självutnämnda favoriten Dalen?

GIF/VIF-VBoIS kl 14:00, Veinge IP

Intressant derby där GIF/VIF blir favoriter, men underskatta inte kämparna i BoIS. En LTIK-spelare kallade i pausen av träningsmatchen mellan GIF/VIF och LTIK GIF/VIF för ett uppgraderat Våxtorp. Med det menade han att GIF/VIFs hårda och energifyllda spel kunde jämföras med BoIS spelstil, men att GIF/VIFarna samtidigt kunde spela riktigt bra fotboll också. Återstår att se hur uppgraderat GIF/VIF är i jämförelse med förebilden BoIS.

SIF-YBK kl 14:00, Skottorps IP

Toppen mot botten? Hur väl klarar YBK att stå upp mot seriefavoriten SIF?

Söndag:

LFK-Trönninge BK kl 13:00, Glänningepark

TBK vann Elitfyran föregående säsong och har imponerat i träningsmatcherna. Laget har i majoritet spelare med utländsk bakgrund och man spelar enligt uppgift en snabb och teknisk fotboll. Låter trevligt!

Perfekt söndagsunderhållning för mig och för många andra. Utmärkt LFK!

Nu är vi igång gubbar!

Vi ses på idrottsplatserna. /Plogen

Äntligen premiär

Lite tips, tankar och laguppställningar inför fotbollssäsongen i Laholms kommun 2009.

Trean:

Laholms FK gick väldigt knackigt i början av träningsmatchandet, nu verkar man ha fått bättre ordning på saker och ting, vinsten mot Ytterby och det oavgjorda resultatet mot Högaborg imponerar. Försvaret har varit LFKs största problem och har man inget fungerande försvarsspel blir också anfallsspelet lidande. Genom att köra Mats Gustavsson som mittback har man fått rutin, lugn och trygghet till det bakre ledet och detta har genererat i att de andra unga spelarna i backlinjen har lyft sig flera klasser. Det står helt klart att man har gjort ett riktigt fynd i Ronny Sabo från HBK U, han blir lagets bästa spelare. Fortsätter försvaret att fungera som det gjort i de två sista träningsmatcherna kan LFK vara med i toppen av trean och fightas, annars känns en mittplacering mest realistisk. Offensivt vimlar det av alternativ och det är en styrka att ha duktiga offensiva krafter på bänken som kan komma in och förändra matchbilden.

Preliminär startelva inför serien:

Markus Johansson,
Emil Axelsson, Mats Gustavsson, Daniel Nilsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustavsson, Peter Joza, Dennis Nilsson, Christoffer Johansson,
Robert Nilsson, Ronny Sabo

Avbytare: Besart Mazreku, Henrik Nilsson, Kim Einarsson, Johan Green, Rasmus Larsson, Emil Gustavsson, Anton Tideman, Christer Johansson.

Femman:

Ränneslövs GIF kan spänna bågen rejält inför femman efter träningsmatchandet. Man har inte tappat någon A-lagsspelare, medan Markus Kjellsson, Jack Ekenberg, Mikael Magnusson och Ulf Wernersson kommit till. Det var onödigt att man trillade ur fyran förra säsongen, det hade man inte behövt göra om alla tränat ordentligt och om man hade ställt Tony Andersson i mål från start. Nu blev det ett nästintill pinsamt fjolår för RGIF. Jag tror dock att man revanscherar sig snabbt och vinner femman och tar sig tillbaka till fyran omgående. RGIF-spelaren Andreas Randevik tror att hans lag slutar på en andraplats i serien, vi har satt en hundring på spel och förhoppningsvis är det säkra pengar till mig, som tror på laget som etta. Målvaktsfrågan är fortfarande inte löst på ett helt tillfredsställande sätt, men den mycket duktige forwarden Henrik Olsson är gammal målvakt och han funkar mellan stolparna också, där har han fördel av sina fina fötter, timingen kommer efterhand. Piere Nilsson kommer att bli ett utropstecken i division fem i år, man lär inte få mycket pengar tillbaka om man tippar honom som skyttekung.

Kul kommentar från tränare Perra i LT angående Laholmsfotbollen, han är förmodligen den tränare i kommunen som har sämst koll på lagen i Laholm. I övrigt har jag bara positivt att rapportera om RGIF-tränaren, som verkligen fått fart på laget.

Preliminär startelva:

Henrik Olsson,
Mikael Fransson, Sonny Nilsson, Daniel Paulisson, Daniel Hellsten,
Erik Lindström, Anders Nilsson, Stefan Rådlund, Mats Lindström,
Johan Bergman, Piere Nilsson

Avbytare: Andreas Randevik, Markus Kjellsson, Jack Ekenberg, Jens Strömberg, Patrik Strömberg, Johan Nilsson, Oskar Nilsson, Mikael Magnusson, Ulf Wernersson, Andreas Thedeby, Fredrik Nilsson, Magnus Nilsson.

Wernersson har nyligen kommit igång med träningen, Thedeby har gjort en B-lagsmatch och suget efter fotboll kan vara på väg tillbaka, Magnus och Fredrik Nilsson har inte kommit igång med träningen efter innebandysäsongen, men lär dyka upp vad det lider.

Kornhult/Hishult FF har inte gått fram som en ångvält under träningsmatcherna och det finns en del frågetecken kring laget. Håller Fridbergs knä ihop? Håller Åbergs knä ihop? Håller backlinjen ihop utan Kristian Åkesson? Fridberg finns med i premiären, men det är fortsatt frågetecken för honom, håller inte han så behöver man tränare Åberg på topp för att det ska bli mål, men inte heller hans knä är helt hundra efter förra säsongens skada, Åberg gjorde dock ett inhopp i den senaste träningsmatchen. Försvaret är väldigt beroende av Kristian Åkesson, det såg vi förra året och samma tendenser har märkts i år, det är viktigt att han håller sig hel och kry. Kristian är ingen fullständigt dominant spelare, men han står hela tiden rätt och alla runt omkring höjer sig när han är med, Kristian är bra på att göra sina medspelare bättre. KHFF har breddat truppen sedan förra säsongen, man bör ha ett lag för toppen av division fem och kanske kan man, med lite flyt och utan skador på viktiga spelare, hota RGIF längst uppe.

Preliminär startelva:

Henric Johansson,
Martin Nilsson, Kristian Åkesson, Christian Karlsson, Kim Dahlman,
Mattias Nätterqvist, Ola Jönsson, Nijazi Behrami,
Mikael Ahlm, Henrik Fridberg, Jonatan Jacobsson

Avbytare: Johan Nilsson, Calle Bengtsson, Henrik Sunesson, Niclas Stridh, Ulrik Persson, Conni Jensen, Peter Åberg, Simon Nilsson, Roy Karlson, Nenad Pavlovic.

Knäreds IK blir ju bra mycket intressantare och giftigare nu när Peter Karlsson kommit till laget, det har sett lite sådär ut för KIK innan hans entré, man har saknat spets och på den punkten tillför Peter massor. Man siktar säkert på en mittplacering, inga lag i femman går säkra för KIKs kontringsfotboll och snabba omställningar. Det är ett mycket kvickt lag där alla verkligen jobbar för varandra. Peter tillsammans med Jonathan Pettersson tillför det där lilla extra.

Preliminär startelva:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, Pelle Svensson, Johan Jönsson, Kristoffer Olsson,
Markus Åkesson, Erik Gustavsson,
Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, Joel Åkesson,
Peter Karlsson

Avbytare: Duka Sumiqi, Simon Andersson, Adam Jönsson, William Sandberg, Henrik Andersson, Simon Gunnarsson, Burim Sumiqi, Simon Silvandersson, Dan Karlsson, Mattias Bengtsson. 

L:a Tjärby IK fick en välförtjänt fribiljett till femman. I början av försäsongen såg man ut som ett division sex-lag, beskedet om uppflyttningen gjorde dock att alla i laget höjde sig, plus att ett antal nyförvärv valde att komma till LTIK. Senast i raden välkände Tomas Karlsson från Båstads GIF (tidigare tränare i SIF) och Mohannad Issa från Kristianstad BoIS, Issa spelade med LTIK 2004 då laget låg i division fyra, men flyttade sedan pga studier. Ny är också Veki Demirovic som senast spelade i Slättåkra och trots att laget slutade efter HIS i sjuan lyckades Veki göra över 20 mål den säsongen, imponerande. I de sista matcherna har spelet påmint väldigt mycket om det LTIK presterade under stora delar av fjolårssäsongen, skillnaden är att nu sätter de spelarna som kommer i läge mycket oftare bollen i mål, effektiviteten är större. Målskillnaden på 23-6 på de fem senaste träningsmatcherna vittnar om det jag skriver om. LTIK siktar på en mittplacering, vi räknar med att hålla oss kvar och etablera oss i divisionen som vi tycker ska vara på en lagom nivå. Håll ögonen på LTIKs målvakt Jonas Wallin, som troligen i är kommunen bästa keeper, släng även ett öga på Fredrik Werschs vänsterbacksspel.

Preliminär startelva:


Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Jim Nilsson, Fredrik Wersch,
Miridon Berisha, Mattias Olofsson, Richard Frankland, Simon Vedin,
Henrik Olsson, Emil Olsson

Avbytare: Mattias Johansson, Sabri Behrami, Ola Nilsson, Olof Mårtensson, Tomas Karlsson, Andreas Bladh, Veki Demirovic, Mohannad Issa, Jacob Carlmalm, Tim Jensen, Mikael Rydert.


Division fem ser väldigt jämnstark ut, några slagpåsar kan på förhand inte utses. Jag tror dock att Vapnö och Böljan kan få det svårt. Medan Lidhult och HÅFF, som liksom RGIF kommer från fyran bör vara med längst uppe tillsammans med KHFF och RGIF. Slöinge, som också kommer från fyran och har förstärkt laget sedan förra säsongen, har inte alls gått bra i träningsmatcherna och lär inte ha med tätstriden att göra. Centern, Torup/Rydö och Glommen lär också komma att tillhöra det mittskikt där gärna KIK och LTIK hamnar.


Sexan:


Den här serien kommer att bli ett getingbo i år, det känns som att sju, kanske till och med åtta lag är med och slåss om topplaceringarna. Detta gör att många lag kommer att plocka poäng av varandra och att det förmodligen kommer att bli jämnt ända in i det sista. Många derbyn kommer att göra lag som gillar att kämpa och verkligen tända till gott. Att serien endast består av tio lag innebär att det är viktigt att vara med från start, ett par tre förluster, sen kan man vara borta. Det är således väldigt svårtippat för mig, men som utlovat gör jag ett försök.


1. Skottorps IF

Det går inte att placera SIF någon annanstans, inget lag i sexan har samma bredd och lika många duktiga spelare i rätt ålder för att kunna göra riktigt bra ifrån sig. Det enda som oroar i SIFs fall är det försiktiga matchandet inför säsongen, en medveten strategi från tränarparet, samtidigt hade man nog räknat med någon match till i varje fall. I DM-matchen mot Getinge gjorde sig matchoträningen inte påmind och man gjorde en stabil insats rakt igenom och vann bekvämt. Det finns vissa frågetecken i truppen, duktige Jim Gunnarsson har fått jobb i Jönköping och kommer kanske inte att fullfölja säsongen, Daniel Bergman och Markus Hultin arbetar som polis respektive sjuksköterska och deras jobb kan ibland ställa till det för fotbollssparkandet. Bergman ska dock ha fått en inre tjänst som gör att han arbetar på mer fasta tider. Denne Bergman som tidigare varit spelande tränare i föreningen har nu under några säsonger spelat i Sennan i trean och elitfyran, han var en av det lagets bästa spelare och utan tvivel är han sexans bästa fotbollsspelare i år. SIFs styrka kommer under säsongen framförallt att ligga i defensiven tror jag, med en stabil målvakt och sexans bästa backlinje bör man bli svårslagna, framåt finns det gott om alternativ och spets i nämnde Bergman samt målskytten Pontus Johansson.

Preliminär startelva:

Joel Lovén,
Robert Cerwinski, Petter Johansson, Markus Hultin, David Eriksson,
Lasse Johansson, Jim Gunnarsson, Daniel Bergman, Arton Ginovci,
Toni Kamberi, Pontus Johansson

Avbytare: Oskar Moberg, Erik Nilsson, Alexander Knudsen, Robin Palm, Erik Lindberg, Martin Fasth, Niklas Hallgren, Besnik Mazreku, Erik Moberg, Fredrik Maxe, Mats Johansson, Mikael Andersson, Kenneth Einarsson.

Einarsson har ännu inte kommit igång med träningen, men det lär han göra vad det lider och den otroligt jobbige målskytten blir ett perfekt ess i rockärmen att kasta in.

2. Genevad/Veinge IF

Nye tränaren Mattias Bergggren har fått fart på grejorna i GIF/VIF. Klubben är evigt tacksam mot Ulf Wernersson som förra året tog hand om laget trots att han planerat för ett fritt år från fotbollen, samtidigt måste man ha förståelse för att Wernersson kanske inte brann fullt ut för uppgiften längre, men det gör verkligen nye Berggren och det har smittat av sig på hela gruppen. Jens Axeldahl, Björn Olsson, Petter Svensson och Timmy Johansson har samtliga haft uppehåll från fotbollen, alla väljer nu att åter hjälpa sin förening, lägg därtill att tunga pjäser som Magnus Ekman, Johan Svensson, Robin Hansen och Mikael Johansson redan finns i laget. Det kommer troligtvis att gå så bra för GIF/VIF att de ska kunna vara med och konkurrera om seriesegern. Laget är dock yngre än SIFs och backlinjen ser inte riktigt lika stabil ut. Men liksom SIF har man en bredd som gör att man inte kommer att vara beroende av särskilt många enskilda spelare. Det vimlar av unga talanger i laget som kommer att föra föreningen till en topplacering även i klass tre, men förstaplatsen i den serien är vikt för Leikin.

Preliminär startelva:

Magnus Ekman,
Ola Andersson, Johan Svensson, Johan Stråhle, Alexander Johansson,
Robin Hansen, Jens Axeldahl, Björn Olsson,
Oscar Gustafsson, Mikael Johansson, Thomas Filipsson

Avbytare: Robin Möller, Petter Svensson, Edwin Fagerholm, Simon Nilsson, Johan Lindholm, Robin Persson, Fredrik Marinovic, Andreas Hansen, Timmy Johansson, Kewin Hansen.


3. Skogaby BK

Det är inte lika självklart att SBK ska hamna i den absoluta toppen som det är för SIF och GIF/VIF. Man har inte samma bredd, men man verkar ha hittat tillbaka till det stabila spel som man hade för två säsonger sedan och slipper man skador kan man vara med och konkurrera i den absoluta toppen av tabellen. Försvaret är ramstarkt och framåt jobbar samtliga spelare stenhårt, det finns inget lag som kan kämpa som SBK. Hemma på Skogaby IP kommer man inte att släppa många poäng. Det är som LTIKs tränare Mats Johansson säger: Släng ut ett allsvenskt lag mot SBK på Skogaby IP och SBK kämpar fan ner dem. Lite prov på det fick vi när elitfyra-laget Hylte höll på att kämpas ner i DM för ett par veckor sedan.

Preliminär startelva:

Håkan Johansson,
Magnus Andersson, Andreas Johansson, Jonas Håkansson, Stefan Mårtensson,
Kim Håkansson, Markus Bengtsson, Kristian Johansson,
Martin Agnvall, Johan Agnvall, Olle Hansen

Avbytare: Anders Thid, Tim Olsen, Patrik Nilsson, Håkan Gustavsson, Andreas Örjansson, Tomas Eriksson, Peter Svensson, Jonas Strömberg, Kim Andersson.


4. IS Örnia


5. Simlångsdalens IF


Båda lagen siktar på topplaceringar och jag ser inget som ska hindra någon av dem från att vara med där uppe i toppen av tabellen. Däremot är det väldigt svårt att veta vilket av de båda lagen som är starkast. Dalen har haft ett par riktigt tunga år där man varit på dekis, man kan vara på väg upp igen och vinster mot division fem-lag från de norra och mellersta femmorna imponerar. Jag tror dock lite mer på ISÖ, som gjorde en hygglig säsong i fjol med tanke på förutsättningarna, emellanåt spelade man riktigt bra och man är otroligt tunga att möta. Laget är intakt och har fått massor av nyförvärv, där några är riktigt starka. Nyckelspelare är duktige målvakten (och fotbollsdomaren) Johan Herton, mittfältsdynamon Johan Johansson samt skicklige målsprutan Mattias Strömberg. Dalens viktigaste spelare är utan tvivel Caspar Swederman, han har ett stort ansvar på sig att göra mål och prestera framåt, han kommer förmodligen att placeras i en fri offensiv roll mellan mittfält och anfall.


6. BK Walldia


Det känns hårt att placera BKW som sexa. Förra året siktade man på en topp-femplacering, jag tippade laget som trea och man kom femma. Målet i år är att minst komma topp fem, helst ska placeringen förbättras från förra säsongen. Problemet som jag ser det är att serien i år är jämnare, plus att jag inte riktigt känner att jag kan lita på BKWs spel. Försvarsspelet har i vissa matcher varit oerhört naivt och det känns som att man kan rasa när som helst. Samtidigt finns det väldigt mycket boll i många spelare, kapaciteten att prestera fin fotboll framåt finns och man kan slå vilket lag som helst i serien. Att laget kan vara med i alla matcher, oberoende motstånd visade man mot Kvibille i DM. Utav A-lagsspelarna har lagets bäste spelare under fjolåret: Daniel Nilsson försvunnit till LFK, en tung förlust och Mikael Magnusson, som var med under hösten har lämnat för RGIF. Samtidigt har man förstärkt med intressanta spelare som Visar Demaj och framförallt Mohammed Abou-Shakra. Mohammed har tidigare visat prov på sitt fotbollskunnande i LFKs seniorlag och han blir absolut en förstärkning för BKW. Målvaktsfrågan är ett dilemma i BKW, nu har dock Jonas Nilsson och Magnus Johnson kommit överens om att samsas om att stå i mål. Det var egentligen meningen att Magnus Johnsson, Stefan Palmqvist, Lars Palmgren och Magnus Bengtsson bara skulle spela i B-laget i år, samtliga behövs dock i BKW för att laget ska få lite stabilitet i varje fall. Nderim Peci kan få sitt definitiva genombrott under säsongen.


Preliminär startelva:


Magnus Johnsson,

Kenan Ramadani, Jonas Nilsson, Christan Andersson, Jimmie Ivarsson,

Manfred Walldén, Lars Palmgren, Mohammed Abou-Shakra, Arlind Halimi,

Nderim Peci, Patrik Åkesson


Avbytare: Visar Demaj, Robert Andersson, Magnus Bengtsson, Stefan Palmqvist, Ola Karlsson, Kastriot Svarca, Daniel Nylander, Andreas Persson, Alexander Ekstrand, Arton Ajvaci, Patrik Marku, Simon Waldén.


7. Sperlingsholm IF


Laget flyttade ned sig själva till sexan sedan flera av spelarna lämnat för andra föreningar. Det finns dock en hel del duktiga spelare kvar och kör bara de äldre på kommer man att kunna hävda sig mot de flesta lagen i sexan. Fotbollskunnande och engagemang finns det gott om, både hos tränare Ulf Jönsson och hos spelarna i laget, problemet är väl orken, det finns inte många spelare som klarar 90 minuter. Det ryktas om att en del av de spelare som lämnat föreningen är på väg tillbaka då de inte lyckats ta plats i sina nya föreningar, får man tillskott kan Sperling hota lagen på den övre halvan. Troligtvis kommer man dock att halka efter redan från början och då är det, som skrivet kört i denna tio-lagsserie.


8. Våxtorps BoIS

  

VBoIS har i princip samma lag som i fjol, som sånär på talangerna Max Martinsson och Albert Bengtsson som lämnat för LFK J. Ett nyförvärv kan räknas in på pluskontot från Helsingborgs AIS. Spelar Anders Gustavsson, Håkan Pettersson, Oskar Andersson, Martin Brunbäck, Johan Bengtsson och Andreas Lilja med i laget och man kan fylla upp med lite duktiga juniorer har man ett lag som kan vara med i alla matcher. Jag är dock tveksam till om verkligen alla de spelarna jag räknat upp kommer att vara med fullt ut. Målvaktsfrågan har varit ett ständigt bekymmer i BoIS, nu har man dock två målvakter i egna talangen Kristoffer Fast och Jonas Svantesson. Det är sagt att föreningen ska satsa på sina egna juniorer i A-laget den här säsongen, det innebär att det kan bli ett tungt år för BoIS, samtidigt kommer man att vinna på det i längden. BoIS preliminära startelva är den enda jag inte kan erbjuda.

  

9. Hasslövs IS

  

För första gången på år andas föreningen optimism inför seniorernas fotbollsspelande. Tränare Carlos Fragoso är en speciell man och en speciell tränare, men fotbollskunnandet är det inget fel på och kontaktnätet är uppenbarligen ganska stort då man fått in spelare både från seriekonkurrenten Dalen och från Båstads GIF. Man slog Centern för ett par veckor sedan och man pressade KHFF i förlängning i DM nyligen. HIS siktar på en mittplacering i sexan 2009, det tror jag blir svårt, men jag tror att man undviker sistaplatsen för första gången på några år. Att undvika tiondeplatsen och att skrapa ihop mer än den poäng man fick under fjolårssäsongen är delmål som föreningen har. Kolla in nye mittfältaren Edmundas, en profil i sexan i år?


Preliminär startelva:


Carlos Fragoso,

Stefan Malm, Marcus Hedström, Johan Petersson, Kim Wester,

Dennis Larsson, Emil Hermansson, Halil Hassani, Philip Trollér,

Anton Andersson, Fredrik Gustavsson


Teknikern och Litauern Edmundas (eller odjuret som han populärt kallas i LTIK efter sin framfart) är skadad och kommer inte att kunna vara med på två veckor, han var inte med heller mot KHFF, däremot stod han för två mål vid vinsten över Centern. Nyförvärvet fån Dalen heter Calle Sandin och har tidigare spelat i TIF, han är i allra högsta grad aktuell för en startplats i laget. Halil Hassani och Besart Hassani är nya från Båstads GIF.

  

10. Ysby BK

  

Det är ju därför man tvekar att tippa serien, fan vad det suger att behöva placera något lag sist i den lägsta A-lagsserien. Detta kommer säkert inte att ses med blida ögon från mina kamrater Robin Einarsson och Blerim Rrahmani som spelar i, respektive tränar YBK. Se det så här: ni har inget att förlora, allt att vinna och troligen kan detta leda till andra lags underskattning, vilket i sin tur kan komma att generera i sköna poäng. I min drömvärld tar de tre Halmstadlagen hand om seriens tre sista platser, det känns dock inte särskilt realistiskt. Förra säsongen var ingen hit för YBK poängmässigt, man tappade flera av de tongivande spelarna inför säsongen och samma sak har hänt inför årets säsong. Patrik Dahlgren, Jonas och Magnus Bergman, Richard Frankland och Thomas Filipsson har samtliga av olika anledningar slutat spela för föreningen. Man har fått bra nyförvärv i Azem Peci och framförallt i Edin Mehmedovic. Man hoppas dessutom på Peter Gunnarsson och Lasse Nordström, som eventuellt kommer att ansluta. Från YBKs senaste storhetstid i femman finns nu bara spelande tränaren: Mikael Dahlgren kvar, och eventuellt då målvakten Niklas Nilsson, som dock ännu inte gjort något framträdande i YBK under försäsongen. De två blir nyckelspelare för YBK i år. Håll koll på snidaren Edin Mehmedovic.


Preliminär startelva:


Niklas Nilsson,

Jimmy Ivarson, Mikael Dahlgren, Ola Möller, Anton Svensson,

Viktor Svensson, Jesper Banck, Johan Tagesson, Robin Einarsson,

Azem Peci, Edin Mehmedovic


Avbytare: Shpetim Hajrullahi, Burim Rrahmani, Filip Banck, Jonas Persson, Martin Månsson, Anton Benson, Robin Henriksen, Tobias Johansson, Blerim Rrahmani, Dennis Ljungberg, Andreas Felix.

Jag önskar samtliga lag i sexan lycka till inför 2009 års säsong. Jag vet hur det fungerar nu, topplagen ser mig som ett fotbollsorakel, medan lagen på den nedre halvan idiotförklarar mig. Men det är lite av charmen med det här. Jag brukar allmänt betraktas som en intelligent idiot av mina vänner och det passar ju bra även i detta sammanng.

Lycka till! /Plogen


GIF/VIF-seger

GIF/VIF-O/Ä Åsens FF 9-0 (2-0)
Målskyttar GIF/VIF: Edwin Fagerholm 2, Robin Möller, Johan Stråhle, Björn Olsson, Oscar Gustafsson, Simon Nilsson, Robin Hansen, Mikael Johansson

Laget från Dalarna, som är på träningsläger i kommunen har letat runt bland föreningarna efter en träningsmatch, GIF/VIF nappade och säkerligen såg man en chans att skaka av sig helgens förlust så snabbt som möjligt. Lyckligtvis blev det också vinst och det känns säkerligen bra att komma med en seger i ryggen till seriepremiären. I första halvlek klarar Dalmasarna att stå upp hyggligt och efter en timmes spel står det faktiskt fortfarande bara 3-0 till GIF/VIF. Med 25 minuter kvar kommer raset från masarnas sida och GIF/VIF kan enkelt göra sex mål efter fullständig dominans. Åsens FF såg närmast ut som ett korplag i jämförelse med division sex-laget GIF/VIF under den sista halvtimmen. 15-årige Simon Nilsson fick göra sitt första mål i seniorsammanhang i matchen.

//P.

Resultat Annandagen

DM:

KIK-TIF 2-1
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Kalle Svensson

Stark insats av KIK. Stabilt överlag och som vanligt slår man om snabbt och är otroligt vassa i kontringsspelet.

SIF-Getinge 5-0
Målskyttar SIF: Alexander Knudsen 2, Lars Johansson, Jim Gunnarsson, Pontus Johansson

Som väntat hade SIF inga problem att avfärda Getinge. Första halvlek är relativt jämm, i andra halvlek tar SIF över helt.

Träningsmatcher:

BKW-Toru/Rydö 1-2 (1-2)
Målskytt BKW: Simon Walldén

BKWs spel var rörigt och ostrukturerat, flera återbud innan matchstart bidrog säkert till det. T/R imponerade dock inte, trots det kunde man ta ledningen med 1-0 och sedan öka på till 2-0, billiga mål och det andra är en ren bjudning från BKW. Simon Walldén reducerar på vackert manér när han nickar in ett inlägg från höger i mål då han timar bollen perfekt med huvudet mellan två stycken T/R-spelare. Andra halvlek såg jag inte...

T/R-tränaren (som såg ut att vara Robin Buhre) var missnöjd med sitt lags spel i paus och gav flera spelare individuell kritik. Det tyder på att T/R inte gjorde någon av sina bättre halvlekar. Av det jag såg har varken RGIF, KHFF, KIK eller LTIK något att frukta i T/R i femman.

IS Örnia-Simlångsdalen 2-1

Eftersom att båda lagen ställde upp med B-betonade gäng får vi ingen riktig fingervisning om hur de kommer att stå sig i serien jämfört med Laholmslagen i sexan.

//P.

RGIF fortsätter att imponera

Resultat Påskafton:

Träningsmatch:

RGIF-Division fyra-lag från Örebro 4-2 (2-1)
Målskyttar RGIF: Patrik Strömberg, Piere Nilsson, självmål, Sonny Nilsson

Örebrolaget börjar klart bäst och man tar ledningen efter en fin upprullning. Avslutet på volley är distinkt och utan chans för Henrik Olsson i RGIF-målet. Det såg ut att kunna bli en tung förmiddag för RGIF i det skedet av matchen. Efter en kvart tar RGIF över allt mer och man kan rättvist kvittera genom Patrik Strömberg, som får en passning i sidled strax utanför bortalagets straffområde och klipper till direkt, ett fint fotbollsmål. RGIF fortsätter att ösa på och Piere Nilsson kan ge sitt lag ledningen innan paus. Efter vilan är det bara ett lag på banan, spelet är förlagt till Örebrogängets planhalva och RGIF gör både 3-1, på ett självmål sedan Markus Kjellsson gjort en fin räd längs högerkanten och 4-1 genom Sonny Nilsson efter en hörna. Bortalaget har ett avslut på mål under hela den andra halvleken och det avslutet går i mål. Ytterligare en fin kasse som Olsson i målet knappast kan lastas för, men det var väl många RGIFare som inte brydde sig om att jobba hem efter ett anfall där, hade man gjort det hade målet förmodligen uteblivit, men det kan man såklart bjuda på när man leder med 4-1 och det knappt är något kvar av matchen. Samtliga RGIF-spelare står för gedigna insatser, ingen faller ur ramen och ingen höjer sig något särskilt över mängden. Detta kan bli ett roligt år för Ränneslövs GIF!

Piere Nilsson har öst in 13 mål på RGIFs sex träningsmatcher och har ännu inte gått mållös från plan vid något tillfälle.

//P.

Resultat långfredag

Träningsmatcher:

LFK-Högaborg 1-1
Målskytt LFK: Ronny Sabo

Vet inget om matchen, men det är absolut ett styrkebesked. Kul att nye Sabo levererar.

Hylte-KHFF 5-1 (5-0)
Målskytt KHFF: Conni Jensen

KHFF ska inte ha en chans mot laget som spelar två divisioner högre. Ibland kan det vara nyttigt med en smäll i genrepet!

GIF/VIF-LTIK 1-5 (1-1)
Målskytt GIF/VIF: Johan Svensson
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Conny Strömberg, Andreas Bladh, Henrik Olsson

GIF/VIF börjar bäst, man är aggressiva och fyllda av energi till skillnad från LTIKarna som inte verkar vara riktigt vakna ännu efter nattsömnen. Det märktes redan på uppvärmningen att det kunde bli så som det blev, det var lite lojt på sina ställen. Jag förstår inte varför LTIK ska ha så förbannat svårt att tända till och komma igång i matcherna, LTIKarna verkade inte intresserade av att spela match, medan GIF/VIFarna såg ut att ha längtat länge efter det här mötet. Vi är väl medvetna om att GIF/VIF spelar ett 4-3-3-system, trots det får vi inte fatt på mittfältet alls, det är hela tiden en GIF/VIF-gubbe fri och allt som oftast är det Jens Axeldahl, som med bravur styr spelet medan Björn Olsson och Robin Hansen kämpar, sliter och drar på en varsin sida om honom.


GIF/VIFarna spelar hela tiden på gränsen i närkampsspelet, det kändes som någon LTIKare beskrev det som att möta ett uppgraderat Våxtorps BoIS. Spelet fungerade väl mot LTIK i första halvlek, vi vek ner oss och började titta bakom egen axel istället för att fokusera på liret. Jag är övertygad om att GIF/VIFs energifyllda spel kommer att fungera utmärkt i division sex i år. Mikael Johansson kommer fri med Jonas Wallin i LTIK-kassen, Wallin gör en fin benparad på Johanssons avslut. GIF/VIF har en boll inne i mål, målet döms dock bort för offside, det måste ha varit på gränsen. LTIK får inrikta sig på kontringar, det blir halvfarligt när Simon Vedin skjuter i gaveln på målet och när Emil Olsson avslutar ett fint anfall på täckande GIF/VIFare.


LTIKs anfallsförsök är sporadiska, GIF/VIF fortsätter att ha ett stort spelövertag och stundtals spelar man mycket fin fotboll, de där riktigt heta chanserna är dock sällsynta. Gamle LTIKaren Oscar Gustafsson får ett ypperligt läge att trycka dit bollen med pannan helt omarkerad efter ett inlägg, Oscar får dock inte träff på bollen som blir ett lätt byte för Wallin i LTIKs mål. GIF/VIF skapar några hörnor och där har man något på G hela tiden. En intränad variant där de klumpar ihop sig samtidigt som de är i ständig rörelse gör det mycket svårt för LTIKarna att plocka upp markeringarna. Efter en mycket fin hörna från Alexander Johansson kommer Johan Svensson ut helt ren från GIF/VIF-klumpen och kan enkelt nicka in rättvisa 1-0 till hemmalaget. LTIK är väldigt beroende av Jim Nilsson vid de fasta situationerna, vi blir lite tunna utan honom, det är inte konstigt att han saknas när han inte är med då det förmodligen är kommunens bästa huvudspelare.


GIF/VIFarna får än mer energi av målet och fortsätter att trumma på, LTIK är dock relativt stabila bakåt trots att man är tillbakapressade och några riktiga chanser för GIF/VIFs del dyker inte upp. Sticker upp gör LTIKs vänsterback Fredrik Wersch, med en minut kvar av halvleken kör han en raid längs hela vänsterkanten innan han serverar högerbacken Conny Strömberg på läppen med ett lobbinlägg som Strömberg bara behöver möta med pannan för att det ska rassla till i nätet. 1-1 är ett faktum. Rättvist? Knappast. Men mycket psykologiskt viktigt för LTIK naturligtvis. En reflektion angående den första halvleken var hur mycket LTIKs Richard Franklands närvaro på plan saknades, han tillför så mycket med sitt härliga go och med en spelstil som likt GIF/VIFarna hela tiden ligger i gränslandet för vad som är tillåtet, Frankland hade aldrig tolererat GIF/VIFs så markanta spelövertag. När vi nu spelat ett antal matcher med honom i laget så vill vi inte vara utan honom.

Andra halvlek börjar trevande från båda lagens sida. Helt plötsligt får Andreas Bladh bollen nära GIF/VIFs mål och han placerar in kulan bredvid Magnus Ekman. 2-1. LTIK tänder på målet, det är häftigt att vara så dåliga spelmässigt, men ändå leda. Simon Vedin har en dribblingsräd nära GIF/VIFs straffområde och blir till slut fälld för att stoppas. Den efterföljande frisparken skjuter Emil Olsson på Mattias Olofssons pet hårt och distinkt i mål, bollen styrs och är därför helt utan chans för Ekman. 3-1 till LTIK. GIF/VIFarna kan inte tro att det är sant, knappt LTIKarna heller, här håller GIF/VIFs match helt och hållet på att glida dem ur händerna. GIF/VIFarna verkar chockade över hur matchen artat sig, medan LTIKarna så klart trummar på och spelar bättre och bättre. Mattias Olofsson/Andreas Bladh/Simon Vedin kan ta över mittfältet, Jens Axeldahl är inte tränad för nittio minuter, det är inte heller Björn Olsson och ingen av dem är sig lik sedan den första halvleken.


GIF/VIFs försvar är lagets akilleshäl, egentligen finns ingen svag punkt, men linjen är väldigt ung och det ligger en tung börda på rutinerade och otroligt skicklige Johan Svensson att styra upp det. Johan Stråhle är ny för året i mittlåset tillsammans med Svensson, det är en intressant lösning för att få alla de bästa på plan samtidigt, Stråhle är dock ovan i rollen och även om han förra året var en av de spelarna som var jämnast i sin prestation sett över hela säsongen så är det ganska stor skillnad mellan att spela på en kant och som mittback. Jag tror på Stråhle i rollen, jag tror också att han behöver lite tid att växa in i den.


LTIK gör 4-1 när Simon Vedin slår en perfekt djupledsboll till Miridon Berisha som slår in bollen till Emil Olsson som inte gör något misstag och blir tvåmålsskytt. 5-1 till LTIK görs på liknande sätt, Berisha spelar nu fram den yngre utav bröderna Olsson: Henrik som inte vill vara sämre än brorsan. Förutom målen vaskar LTIK fram ytterligare några bra chanser, bl a när Miridon Berisha håller på att komma fri på ett inlägg, Magnus Ekman i GIF/VIF-kassen hinner dock precis före och får bort bollen, en sämre målvakt hade släppt in ett mål där, samt när Simon Vedin skjuter i ribban. GIF/VIF-spelarna som låg på gränsen i närkampsspelet redan i första halvlek går mot slutet ofta över gränsen, detta genererar i att LTIK får en massa frisparkar med sig, medan GIF/VIFarna drar på sig flera gula kort, en spelare drar på sig två och blir utvisad. Lite onödigt, sådant har man inte råd med när serien sedan drar igång.

Ska man summera matchen tror jag nog att båda tränarna varit mer nöjda om lagen varit lite mer jämna i sin prestation över nittio minuter. I första halvlek är LTIK inte med på banan, GIF/VIFs fina spel genererade dock inte i tillräckligt många klara chanser för att man skulle kunna göra mer än ett mål, man borde skapat mer med det spelövertag man hade, samtidigt borde man haft ledningen med 1-0 i paus då LTIKs mål var föga rättvist och tämligen ologiskt. I andra halvlek får LTIK två ganska tidiga mål, det unga GIF/VIF-försvaret fungerar inte till hundra procent och Axeldahl samt Olsson på mitten tar slut. Detta gör att LTIK får ett stort spelövertag och utav de chanser som skapas sätter man flertalet. LTIK är vassa i år och har på de fem senaste matcherna en målskillnad på 23-6. Där finns en stor skillnad gentemot fjolåret, det är samma spelare som gör mål som då, men nu sätter de fler av sina chanser, förra året klarade vi inte att vinna klart mot lag som var betydligt sämre än de vi nu slagit klart.

En offensiv av GIF/VIFs kaliber kan få lag i sexan stoltsera med, mittfältet med Olsson/Axeldahl/Hansen är av yttersta klass, Jens och Björn kommer att orka mer efterhand och då kommer det att bli fantastiskt. GIF/VIF saknade Tomas Filipsson mot LTIK, jag tyckte inte att Tomas var någon märkvärdig spelare då han var i YBK, visst var han snabb och så, men i GIF/VIF har han gått fram mycket och rollen på en av flankerna längst fram i 4-3-3-systemet är som gjord för Filipsson. Bäst i GIF/VIF i matchen mot LTIK var Jens Axeldahls första halvlek och eleganten Johan Svenssons hela match. I LTIK var samtliga förutom målvakten Jonas Wallin under isen i den första halvleken, i andra halvlek är alla bra.

Det ska bli mycket intressant att se vad den sympatiske GIF/VIF-tränaren Mattias Berggren skriver på GIF/VIFs hemsida om denna märkliga match med två ansikten. 

BKW-GAIS 1-1 (1-1)
Målskytt BKW: Nderim Peci

Jämn match där BKW låg närmast segern efter ett visst spelövertag i andra halvlek.

LFK B-KIK 0-1
Målskytt KIK: Peter Karlsson

LFK ställde upp med sju juniorer, trots det gjorde Laholmslaget en stabil insats och man borde, enligt initierade, källor vunnit matchen om man bara lyckats pilla in någon boll samtidigt som låtit bli att släppa in ett skitmål. KIK är stabila, laget har inga svaga punkter. Jonatan Pettersson mår mycket väl av att ha återförenats med Peter Karlsson på topp. De kommer att leverera i femman också.

IF Centern-SBK 0-0


SBK gör åter en stark insats mot bra motstånd. Resultatet var rättvist, Centern var något bättre i första halvlek, medan SBK hade ett litet övertag i andra halvlek.

//P.


Inför Påskhelgen

Dags för genrep!

Långfredagen:

LFK-Högaborgs BK kl 11:00, Glänninge, Laholm

Tuff match för LFK mot det etablerade division två-laget Högaborg.

GIF/VIF-LTIK kl 11:00, Hallaberg, Genevad

Detta blir troligen en tät kamp mellan två stycken lag som är ganska jämnstarka.

BKW-Gullbrandstorp AIS kl 11:00, Wallevi, Vallberga

GAIS har vunnit stort mot YBK, spelat oavgjort mot Örnia och förlorat knappt mot Centern. Hur står de i jämförelse med ett BKW som spelar i medvind efter DM-matchen mot Kvibille?

Hyltebruks IF-KHFF kl 12:00, Örnvallen, Hyltebruk

Det är dags att Elitfyra-laget Hylte börjar visa klass nu om man ska klara sig i den tuffa serien. Man har tidigare spelat oavgjort mot LFK och SBK. Helt klart är att KHFF måste upp ett antal snäpp jämfört med matchen mot HIS.

LFK B-KIK kl 13:00, Glänninge, Laholm

LFK B har spelat oavgjort mot GIF/VIF och förlorat klart mot LTIK, hur väl klarar de sig mot ett förstärkt KIK?

IF Centern-SBK kl 14:00, Kärlekens IP, Halmstad

Centern har ett svagare lag i år jämfört med de senaste säsongerna, kanske kan SBK skaka dem om man får tillbaka några av de spelarna som saknades mot LTIK.

Påskafton:

RGIF-Div fyra-lag, Örebro kl 11:00, Björkvallen, Ränneslöv

RGIF går som tåget! Hoppas de får rejält motstånd och en riktig värdemätare nu. Så lätt som det gått i träningsmatcherna kommer det med största sannolikhet inte att gå i serien.

Annandagen:

DM:

KIK-TIF kl 14:00, Lagavallen, Knäred

Uppgiften blir så klart väl maffig för KIK att klara av, men kan man göra en bra match mot ett TIF, utan något som helst självförtroende, kan det stärka laget inför serien.

SIF-Getinge kl 14:00, Skottorps IP

SIF fick ingen träningsmatch på ett mycket lyckat läger i Tyskland och man spelar blott tredje matchen för säsongen. Getinge hade inte en chans mot GIF/VIF för några veckor sedan, det ska de inte ha mot SIF heller. Jag kräver ett styrkebesked!

Träningsmatch:

BKW-Torup/Rydö kl 13:00, Wallevi, Vallberga

En perfekt chans för KHFF, KIK, RGIF och LTIK att skicka spioner för att studera en kommande motståndare om inte annat. Pass opp för nyförvärvet Adam Wencel på Torups mittfält som styr det mesta av spelet, plus alla fasta.

IS Örnia-Simlångsdalen kl 14:00, Alevallen, Halmstad

Mycket intressant match för samtliga inblandade i division sex.

Hur genrepar VBoIS? HIS håller fritt i helgen och laddar med en internmatch.

//P.

Resultat DM

LTIK-Sennan 0-2 (0-2)

Sennan startade i ett högt tempo, det syntes tydligt att LTIKarna inte vara vana vid det snabbare spelet, det blev stressigt och lite för mycket enkla misstag. Sennan tar ledningen på frispark, en LTIKare kapade en Sennan-spelare strax utanför straffområdet när det gick lite för fort och frisparken slogs mycket säkert och vackert i mål av den korpulente och skicklige vänsterbacken Emil Lund. Strax efter gör man också 2-0, efter en hörna studsar bollen mycket turligt ut till en omarkerad Sennan-spelare som drar in bollen under Mats Petterssons ribba. Efter Sennans 2-0 börjar LTIK jobba sig in i matchen och spelet jämnas ut. I andra halvlek hänger vi med riktigt bra och skapar några fina chanser som mycket väl kunde resulterat i en reducering.

Vi kan ta den här förlusten, den är hedersam och mot ett bättre lag som spelar två divisioner över LTIK. Roligt att LTIK ändå klarar att stå upp bra under långa stunder. Jag är bekant med Sennans lagkapten Michael Hansson och han förklarade för mig innan matchen att Sennan ställde upp med bästa laget som fanns tillgängligt, några saknades pga jobb och skada, ungefär som för LTIK alltså och det känns så klart bra att det inte var något B-lag vi fick stryk av. Samtliga LTIKare gör en stabil insats, det var dock ingen som hade en riktig toppdag. Plus i kanten till vikarierande målvakten Mats Persa Pettersson som stod för en stabil insats mellan stolparna nu när Morgan Johnsson är skadad och Jonas Wallin inte är klar för spel. Det känns tryggt att ha Persa i bakfickan om det skulle knipa.

BKW-Kvibille 2-2, 3-3 (efter förlängning) 10-11 (efter straffar)
Målskyttar BKW: Nderim Peci 2, Arton Ajvaci

En tung förlust, men ett välkommet styrkebesked för BKW inför serien. BKW hade länge ledningen med 2-1 innan Kvibille kvitterade mot slutet av matchen. I förlängningen tar man också ledningen till 3-2 innan Kvibille åter kvitterar. BKW missar också ett friläge från halva plan vid ledning 3-2 i förlängningen. Straffar är ett lotteri och där förlorar man till sist med 8-7. Samtliga i BKW gör en härlig insats mot ett lag som spelar två divisioner högre.

HIS-KHFF 2-2, 3-4 (efter förlängning)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 3, Mikael Ahlm

KHFF missade flertalet klara målchanser och man släppte in lite för billiga mål. Men HIS kämpade på bra och man är betydligt bättre än förra året.

KIK spelar tydligen på annandagen istället.

//P.

DM-matcher

Tisdag:

LTIK-Sennan kl 18:00, L:a Tjärby IP

BKW-Kvibille kl 18:00, Wallevi

HIS-KHFF kl 18:00, Hasslövs IP

Samtliga Laholmslag, förutom KHFF då, blir underdogs. Tuffast motstånd har LTIK i det etablerade Elitfyralaget Sennans IF. Tråkigt att inte nye målvakten Jonas Wallin och Simon Vedin hunnit bli klara. Alla de bästa spelarna hade behövts mot så kvalificerat motstånd. BKW ställs mot division fyra-motstånd och får det också tufft att ta sig vidare.

//P.

Inför sexan: P kollar läget i Simlångsdalen

Intervju med Simlångsdalens lagkapten, stöttespelare och tillika min skolkamrat Caspar Swederman.


>Hur har det gått i träningsmatcherna?

Efter förlusten med 3-0 mot SBK har det gått bättre. I den matchen hade vi långt ifrån det bästa laget och kunde inte sätta något emot alls. Matchen efter mötte vi Halmia U och vann med 3-2, där gjorde jag själv förövrigt ett skönt hattrick. Sedan har vi spelat 1-1 mot Division fem- laget Ätran. Bästa insatsen gjorde vi dock mot det nyblivna division fem- laget Morup som vi slog nu helgen som var. Där såg det riktigt bra ut.


Har ni fått något nytt?

Framförallt så har vi tappat få spelare om man jämför med de senaste åren. En spelare har lämnat för Sennan och tre andra har slutat. Samtidig har vi fyllt på med några unga och duktiga killar från Snöstorp/Nyhem, plus två stycken riktigt skickliga spelare från Maraton FC. Dessutom har några nygamla plus någon från högskolan trillat in. Vi är mycket folk på träningarna, nu senast var vi 30 man. Det känns som att vi i år har konkurrens på varje position, det hade vi inte förra året.


Vem tränar er?

För andra året är det Benny Bergstrand, en sextioårig herre som tidigare tränat flera lag i Falkenbergstrakten. Det funkar bra med honom i Simlångsdalen. Vi hoppas dessutom att han ska kunna locka över sin son som är målvakt i Vinberg till oss, det verkar inte omöjligt och han hade absolut varit en förstärkning.


Vad har ni för mål med årets säsong?

Vi har inte satt upp något mål med laget än. Men för mig är det en självklarhet att vi ska gå för serievinst, ja minst en andraplacering och direktuppflyttning till femman. Vi trillade ju ner från femman förra säsongen med minsta möjliga marginal. Vi kom fjärdesist och klarade oss inte pga att för många lag från Halmstad trillade neråt i seriesystemet ovanför oss. Det kändes för jävligt då vi tyckte att vi hängde med i de flesta av matcherna och med marginalerna på vår sida så hade en mittenplacering känts mer naturlig än bottenstrid. Men så är det. Samtidigt inser jag så klart att det kommer att bli tufft i sexan, varje match kommer att bli viktig då det bara är tio lag. Sen är det aldrig lätt att vinna en serie!<

Min kommentar: Simlångsdalen brukar alltid vara stabila och det vittnar träningsmatcherna om. Den klara förlusten mot SBK verkar ha varit ett undantag och olycksfall i arbetet. Jag vet inte sådär jättemycket om Örnia, men jag vet ännu mindre om Dalen. Men visst kommer väll Simlångsdalen precis som ISÖ att hamna topp fem. Lagen möts i en träningskamp på måndag om en vecka, då får vi reda på ungefär hur lagen står i förhållande till varandra. Innan division sex södra drar igång tippar jag hela serien. Missa inte det!

//P.


YBK & LFK J kryssade

YBK-LFK J 0-0

Trots att våren är på g och det är fina dagar så kyler det ner snabbt på kvällarna. Satan vad kallt det blev mot slutet av andra halvlek. YBK inleder matchen klart bäst, Edin Mehmedovic visar prov på fin teknik och härlig känsla när han drar igång anfall efter anfall mot LFKs mål. Närmast att bli målskytt är Edin själv, men skottet en bit utifrån går strax vid sidan av mål. Efterhand mattas YBK av och LFK kommer in i matchen. Mot slutet av halvleken skapar man ett visst tryck mot YBKs mål, men de riktigt heta chanserna uteblir.

I andra halvlek orkar inte YBK på samma sätt och de lätta, vältränade juniorerna tar över allt mer. Emellanåt spelar man riktigt fin fotboll, men man har fortsatt svårt att skapa tydliga lägen att sätta dit bollarna. YBK skapar inte mycket alls under den andra halvleken. Någon hörna lyckas man vaska fram och ett långskott som studsar till håller på att ställa till det för LFK-keepern. LFK skapar ett par hyfsade chanser, bl a går en lobb strax över mål och ett markskott strax bredvid. I den andra halvleken var LFK värda ett mål, samtidigt skulle kanske YBK satt dit någon boll i första.

Det blir åter bekräftat att det skiljer mycket på senior- och juniorlagsfotboll. YBK ställde inte upp med det starkaste laget, ett antal spelare saknades pga skador och sjukdom. LFK däremot fick ställa upp med bästa laget då B-laget för en gångs skull inte spelade på samma dag och roffade åt sig de bästa spelarna. Jag trodde faktiskt att LFK skulle vinna och man borde kanske gjort det, men ett bättre division sex-lag hade kört över LFK J. Samtidigt var det skoj att se att laget presterar bra fotboll mellan varven, de viker inte ner sig i närkamperna och det finns några riktigt duktiga spelare i laget. I YBK var förutom Edin Mehmedovic, Mikael Dahlgren som vanligt mycket bra längst bak och Jesper Banck slet förtjänstfullt, med finess på mitten.

//P.

Inför sexan: P kollar läget i Örnia

Intervju med ISÖ-spelaren, musikanten och min före detta skolkamrat Anders Henriksson (Anders är numera färdig pedagog).


>Man har förstått att Örnia har fått en väldig massa nyförvärv inför säsongen, berätta.

Vi har fått smått otroliga 25 nyförvärv och truppen består nästan av 50 man. Nyförvärven kommer från lite olika håll, några från Astrio och några genom högskolan bl a. Utav dessa nyförvärv finns det naturligtvis en del riktigt duktiga spelare bl a forwarden Christian Gustavsson som är riktigt bra. Men när det väl kommer till kritan tror jag att stommen i A-laget kommer att vara ungefär densamma som under förra säsongen. Skillnaden är att samtliga fått en rejäl försäsong i benen, samt lugn och ro, det hade vi som bekant inte förra året. I övrigt är det mest positiva med så många nya spelare och så stor trupp att vi kommer att slippa dubblera. Det har det varit mycket av den varan under senaste säsongerna och nu ska det bli riktigt roligt att ha ett rent B-lag.


Hur har det gått i träningsmatcherna?

Sådär, upp och ner. Vi fick bara oavgjort mot Gullbrandstorp och det var ju inte jätteimponerande, trots att jag hörde att de slog Ysby med 7-0. Men vi fick också oavgjort mot Astrios B-lag som till hälften bestod av A-lagsspelare och där gjorde vi en fin insats. Har inte jättebra koll i övrigt då jag har varit iväg.


Hur går det för ISÖ i år?

Vi siktar på att gå upp! Vi vill alltså komma topp tre, helst topp två. Jag tycker att målsättningen är rimlig dels pga nyförvärven, dels pga att vi nu som sagt fått en rejäl försäsong i benen (ja, inte jag då, för jag har varit i Thailand under delar av slitet). Vi var riktigt bra emellanåt förra året och slog ju bland annat som enda lag seriesegrarna KHFF. Sedan hade vi för djupa dippar emellanåt och det funkar inte i en tiolagsserie, nu ska vi förhoppningsvis slippa dipparna då vi är bättre tränade och har en bredare trupp.


Vem tränar er?

Morgan Johansson är ny huvudtränare för året och Anders Gustavsson har han till sin hjälp som assisterande. Tror att båda kommer från Astrio U, det är därför vi har fått en del spelare från Astrio som inte platsar i deras seniorlag. Morgan och Anders är mycket seriösa och det känns som att det finns en tanke bakom allt de gör. Mycket runtomkring laget har dessutom blivit bättre, vi har rustat upp vår klubbstuga, fixat nya dräkter, klubben ordnade käk till oss när vi var på träningsläger. Mycket har blivit bättre!


Ni ska gå upp, hur bra koll har ni på de andra lagen i sexan?

Spelarna har nog ingen koll alls, tränarna har kanske lite koll. Men som jag sade tidigare tycker jag att målsättningen är rimlig med tanke på nyförvärven och framförallt med tanke på de kvalitéer vi visade under förra säsongen, nu ska vi förmodligen bli mer jämna i vår prestation.<
 
Min kommentar: Jag väntar med att tippa ISÖs placering till det att jag tippar hela tabellen. Jag tror också att Örnia blir bättre i år än sjundeplatsen förra säsongen, när de var som bäst förra året så var de riktigt bra. Frågan är bara hur långt det räcker? Serien är inte alls lika förutsägbar som förra året, men det känns betydligt jämnare, ett lag kan lika gärna komma tvåa som sjua, det går snabbt i en tiolagsserie. ISÖ har en bra stomme med en av sexans bästa målvakter i Johan Herton, det mycket stabila och fysiska om än lite tröga mittbacksparet Emil Ek/Alexander Eriksson samt målsprutan och kvalitetsspelaren Mattias Strömberg på topp. Spetsar man detta med ett par skickliga nyförvärv så känns man i varje fall som ett lag för topp fem. Jag gläds åt att ISÖ inte bara verkar fått ett uppsving på plan utan också vid sidan av. Jag gnällde förra säsongen över hur tråkigt det var att komma till Alevallen och möta Örnia, nu tycker jag att det är tråkigt att inte tillfället ges.

I morgon tisdag kollar jag läget i Simlångsdalen. Missa inte det!

//P.


Resultat

Vilket väder! Inspirerande att få spela boll när solen äntligen skiner igen. Riktigt tråkigt för YBK som inte fick ihop lag mot Snöstorp/Nyhem B pga mycket sjukdomar och skador.

TIF-RGIF 2-5
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 3, Daniel Hellsten, Mikael Fransson

Jag var imponerad över KHFFs 3-0-vinst. Men det här! Grymt imponerande RGIF. Hur många mål har Piere gjort nu i träningsmatchandet? Vilken lirare! I RGIF snackar vi bredd, Johan Bergman hade svensexa och av den anledningen saknades bl a Rådlund och Randevik också. Ändå vann även B-laget mot TIFs bilaga med hela 6-2. Inget lag, inklusive LFK, har RGIFs bredd.

Magnus Bergman har det tufft i TIF. Emellanåt är det bra, ibland är det riktigt dåligt. Man är sårbara när Stefan Pettersson inte kan vara med och stå i mål. Två rejäla smällar mot KHFF och RGIF, men man har också bl a spelat oavgjort mot Västra Karup som i sin tur slagit Astrio klart och spelat oavgjort mot LFK. Kunnandet finns där, det gäller bara att plocka fram det och bibehålla det.

LTIK A/B-SBK 0-1 (0-0)
Målskytt SBK: Johan Angvall


LTIK ställde upp med ett B-betonat lag i den här matchen och det passade nog SBK ganska bra då även de saknade en hel del folk som: Patrik Nilsson, Anders Thid, Kim Andersson, Stefan Mårtensson och Magnus Andersson. Första halvlek är relativt jämn, viss fördel SBK. LTIK skapar dock den hetaste chansen, med endast sekunder kvar skjuter Marcus Johnsson utanför från riktigt nära håll. I andra halvlek jobbar LTIKarna på bra, men det märks att SBK är mer samspelta och orkar lite bättre. Man tar ganska rättvist ledningen genom Johan Angvall som vackert nickar in en hörna, helt omarkerad och man skapar förutom målet en del andra hyfsade chanser. LTIK lyckas bara skrapa fram en riktigt bra möjlighet i andra halvlek och det är när Fredrik Jacobsson från en bit utanför straffområdet drar till på volley med högran (!) och ser bollen smita strax utanför. Totalt sätt får resultatet ses som rättvist. Roligt att se LTIK-förvärven Olof Mårtensson och Mohannad Issa så bra. Övriga LTIKare, med Andreas Persson i spetsen, gör en gedigen arbetsinsats. Samtliga i SBK kan höja sig ett par snäpp, Johan Angvall, Kristian Johansson och Andreas Johansson är de som höjer sig över mängden i kollektivet SBK.

LTIK A/B-Sperlingsholm 6-0 (1-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha 2, Mattias Olofsson, Sabri Behrami, Jim Nilsson, Simon Vedin

Det mer A-betonade laget hade som synes inga större problem att avfärda Sperlingsholm. Det var nog tur att lagen bytte plats i serierna, mest för Sperlings skull. I första halvlek orkar de hålla uppe det hyfsat och man spelar smart och efter sina resurser. LTIK börjar ganska lojt och hade inte Jonas Wallin gjort en kanonräddning i inledningen av matchen hade 0-1 varit ett faktum. Det Sperling skapade kom till på slarv från LTIKares sida. Miridon Berisha gjorde den första halvlekens enda mål till 1-0 på ett markskott från högerkanten. Jim Nilsson hade en boll inne i mål, men det dömdes bort pga ruff från annan LTIKare. Berisha hade ett ypperligt läge att göra ett mål till då han blev helt fri, där gjorde Sperlings målvakt dock en fin räddning på Miridons hyfsade avslut. Även Henrik Olsson hade ett mycket fint läge nära mål, bollen studsade dock upp precis i avslutningsmomentet och bollen gick över kassen.

Andra halvlek är det spel mot ett mål, Sperlingsholm är knappt över på LTIKs planhalva. Målen trillar in med jämna mellanrum. Mattias Olofsson gör 2-0 på egen hand, Sabri Behrami gör 3-0 efter vackert förarbete från Simon Vedin, Jim Nilsson nickar in en perfekt hörna från Richard Frankland till 4-0, Simon Vedin gör själv 5-0, innan Berisha avslutar med att fastställa slutresultatet 6-0 till LTIK. Ytterligare lägen fanns att scora, skärpan fanns dock inte riktigt där. Det är ingen som direkt höjer sig över mängden i LTIK. Emellanåt är det riktigt bra överlag och emellanåt är det lite lojt på många fötter. Kanske inte så konstigt med tanke på att motståndet inte var någon rejäl värdemätare. Ska jag plussa någonstans så får det bli lite extra beröm till Richard Frankland som tar mer och mer ansvar, samt till Miridon Berisha som alltid är en injektion. Men för att vi ska klara oss bra i femman måste samtliga upp någon nivå till.

LFK B-GIF/VIF 1-1 (0-1)
Målskytt LFK B: Rasmus Larsson (straff)
Målskytt GIF/VIF: Andreas Hansen

Jämn match, LFK hade med Besart Mazreku och han gör så klart skillnad. LFK tog ledningen i första halvlek på straff, innan GIF/VIF kvitterade i andra efter en fin hörna slagen av Alexander Johannson.

BKW-FK Lokomotiv Göteborg 3-2 (1-2)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén, Magnus Johnsson, Alexander Ekstrand


Första halvlek var jämn spelmässigt, BKW tog ledningen med 1-0 innan Lokomotiv både kvitterade och tog ledningen. I andra halvlek tog BKW över och var det bättre laget och man vinner till slut rättvist. BKW luftade många spelare i truppen, man spelade med ett lite mer spetsat lag i första halvlek, det var dock det något mer rutinerade laget i andra halvlek som bäddade för segern. I BKW gläds man åt det fina nyförvärvet Mohammed Abou-Shakra som för några år sedan spelade i LFK, nu har han dock varit iväg och studerat på annat håll under ett par år.

LFK-Ytterby 2-1
Målskyttar: Andreas Martinsson, Christoffer Johansson

Harplinge B-VBoIS 4-0 (3-0)

//P.

KIK & LTIK förstärker inför femman

KHFF och RGIF har det väl förspänt inför 2009 års upplaga av division fem, KIK och LTIK har inte haft det lika fett men nu förstärker de båda klubbarna och hoppas kunna ta rygg på RGIF och KHFF. KIK har inte tappat någon spelare från A-truppen till årets säsong. Peter Karlsson fick inte plats i IS Halmias lagbygge. Iom att klubben inte har något B-lag så kan de inte ta in fler spelare, Peter är dock fortsatt intressant för ISH och de ser gärna att han tar en säsong på hyfsad nivå med t ex LFK. Peter är dock KIKs spelare och det troliga är att han blir kvar i klubben. KIK har dessutom förstärkt med den före detta division två-spelaren Erik Gustavsson. Han spelade senast med Ljungby och var där ordinarie högerback under 2007, 2008 gick han korsbandsskadan och nu har Erik hamnat i KIK tack vare skolkamraten Kalle Svensson. 23-åringen har också provtränat med Snöstorp/Nyhem och kontaktats av Hinneryd, det passar dock bra med KIK eftersom att Erik både läser och jobbar vid sidan av fotbollen. Enligt Klippfors går Erik rakt in i laget och det troliga är i en central roll på mittfältet.

I LTIK är omsättningen av spelare stor, det är kanske inte bra då kontinuitet sägs vara viktigt. Men vi hade i princip lika stor omsättning förra året och det gick ju fint. Inför 2009 års säsong hade vi tappat sju spelare från A-truppen, tre stycken högskolelirare och fyra egna, nu har vi fyllt på till den grad att vi känner att vi har ett minst lika slagkraftigt lag i år som förra året. Sedan tidigare har Richard Frankland och Sabri Behrami kommit till laget, för ett par veckor sedan skrev även målvakten Jonas Wallin på för LTIK, förra veckan bestämde sig 21-årige Olof Mårtensson också för att spela med LTIK kommande säsong. Olof har tränat lite grann med LTIK under vintern och han var också med mot BKW i en halvlek, det är en offensiv spelare, stor och stark med bra blick för spelet och med bra skott, han kan användas på alla offensiva positioner. Olof spelade förra året division fyra-fotboll för klubben Fridlevstads GoIF i Blekinge.

Som grädde på moset bestämde sig Simon Vedin under onsdagen för att gå tillbaka till moderföreningen från LFK. Det har fungerat bra för Simon fotbollsmässigt i LFK, han har utvecklats mycket och har spelat i A-lagets samtliga träningsmatcher och startat två, mot Rydaholm stod han dessutom för den fina framspelningen till Ronny Sabos mål. Den riktiga glädjen för fotboll har dock försvunnit efterhand för Simon i LFK, det är mycket träning och i kombination med den träning han får på fotbollsinriktningen på Osbeck så har det emellanåt känts väl maffigt. Simon har känt att det tagit emot lite, utvecklingen pekade rakt uppåt från första träningen och framåt men nu har det känts som att det tagit stopp. 

Dessutom har Simon saknat alla kamrater och gemenskapen i LTIK, när vi nu dessutom fick ta steget upp i femman så är det troligt att Simon utvecklas minst lika mycket i LTIK som i LFKs reservlag. Simon är ung och fler tåg uppåt kommer att gå. LFK håller dörren öppen för Simon och kommer att följa honom under säsongen. Mats Johansson och övriga runt omkring och i LTIK är naturligtvis mycket glada över att Simon kommer tillbaka. LTIK får tillbaka förra årets bästa spelare offensivt sätt i ännu bättre fysisk trim än vad han lämnade klubben i, vi får en spelare med spetskvalité som kan göra det lilla extra och avgöra jämna matcher, i Simon får vi också tillbaka vår bästa målskytt. Självklart kommer Simon att gå rakt in i laget, på vilken offensiv position återstår dock att se. Redan på lördag gör Simon comeback i LTIK-tröjan.

//P.


Inför helgen

Kul att några gick på skämtet, för en del var det ett ganska grymt skämt, som för Fredrik Wersch som ringde glad som en speleman under förmiddagen igår, han gillar inte direkt grus... Säkert tungt för en och annan LTIKare till. Frankland?

Lördag:

Trönninge IF-RGIF kl 11:00, Bosön, Trönninge

Detta blir säkert en jämn fight. TIF är för tillfället ett sådär division fyra-lag, medan RGIF av allt att döma är ett riktigt bra division fem-lag. I RGIF gör nygamle målvakten Henrik Olsson troligen debut i kassen. Det blir troligtvis debut även i B-lagskassen då Christoffer Thune förmodligen gör första matchen på mycket länge efter båtbensskadan.

LTIK A/B-SBK kl 11:00, L:a Tjärby IP

LTIK A/B-Sperlingsholm kl 13:00, L:a Tjärby IP

För att vara garanterade två matcher denna helg möter LTIK två stycken A-lag. Vi hade räknat med att vara gott om folk vid denna tidpunkt och det visade sig stämma bra då hela 28 man tränade på tisdagskvällen. Vi kommer att spela med kombinerade lag i matcherna och naturligtvis går vi för vinst både mot SBK och Sperling. Spela ihop laget? Det får vi göra mot Sennan och GIF/VIF. Just nu bedömer vi att det är viktigare att alla spelare i truppen får ordentligt med matchtid.

SBK kommer stärkta av matchen mot Hylte, man har av tradition haft ganska lätt för LTIK under senare år.

Sperlingsholm är av intresse för många Laholmslag iom deras plötsliga nedstigning i sexan. Är de lika uddlösa som de var mot GIF/VIF alltid, eller finns det mer att ta av? Spännande!

LFK B-GIF/VIF kl 11:00, gamla IP, Laholm

I GIF/VIF börjar både spelsystemet och elvan att sätta sig. Jag är ganska så klar över hur Mattias Berggren kommer att ställa upp i seriepremiären vid det här laget. Man kommer senast från en klar förlust mot RGIF och nu behövs en framgång för att självförtroendet åter ska infinna sig. GIF/VIF blir favoriter mot LFK, som måste rannsaka sig efter mötet med LTIK där man, trots ett hyfsat lag, vek ner sig alldeles för lätt.

LFK-Ytterby kl 14:00, Glänninge, Laholm

LFK möter tufft motstånd i de två sista träningsmatcherna. Ytterby är ett nyblivet division två-lag som trots uppflyttningen sägs vara något svagare i år. Nästa helg väntar Henkes moderklubb Högaborg.

YBK-Snöstorp/Nyhem B kl 13:00, Munkavallen, Ysby

YBK kommer med råg i ryggen efter vinsten mot Skånes Fagerhult. Frågan är om det räcker mot ett hårt satsande Snöstorp/Nyhem. A-laget siktar på att vinna Elitfyran och man har gjort det bra i träningsmatcherna. B-laget håller säkerligen högre klass än LFKs bilaga.

BKW-FK Lokomotiv Göteborg kl 13:00, Wallevi, Vallberga

BKW tar sig an division sex-motstånd från annat håll. I Göteborgslaget spelar Laholmarna Kazem Kazem (tidigare LFK & YBK), Samuel Paulisson (tidigare LFK, VBoIS & RGIF) och Christoffer Lennartsson (tidigare LFK & HIS). Riktigt skojjig match som jag gärna sett om inte LTIK spelat samtidigt.

KHFF håller fritt i helgen och laddar för DM-match mot HIS på tisdag. KIK är på träningsläger i Danmark och möter under helgen småländskt division fyra-motstånd i form av Mariebo. Även SIF är på träningsläger, men i Tyskland, ingen match är klar men enligt David Eriksson jobbar arrangören på det. Vad gör VBoIS i helgen? Även LTIK och BKW går in i DM under tisdagen då man möter Sennan respektive Kvibille.

//P.

PS. Roligt att LT följt upp mitt spår angående fyra bröder Hansen i GIF/VIF. Läs här.

LTIK gläds åt konstmatta

Laholms kommun får sin konstgräsplan tidigare än väntat. Sent under tisdagskvällen blev det klart att en extern finansiär med mycket stora sympatier för LTIK väljer att betala en konstgräsplan som kommer att anläggas nedanför A- och B-planerna på den så kallade C-planen på L:a Tjärby idrottsplats. Redan måndag nästa vecka kommer arbetet att påbörjas. I LTIK gläds man något enormt åt beskedet så klart, detta gör att LTIK får de främsta träningsförhållandena i kommunen under vintern. Vill andra föreningar hyra planen så kommer detta att gå utmärkt, men man kommer att få nöja sig åt med de tider som blir över då LTIKs egna lag i första hand självklart kommer att ha företräde. Pris på hyra kommer att bestämmas senare.

Läs vad finansiären själv säger om den mer än mycket generösa gesten i kommentarer.

//P.


RSS 2.0