Smått och gott

BKWs mittfältskämpe Daniel "Derek" Nilsson tog direkt kommandot i ligan Div IV södra Halland i Aftonbladets Drömelvan. Detta framförallt beroende på att han gjorde genidraget att sätta Alex som lagkapten. Tvåa ligger Mattias Olofsson och på tredjeplats finner vi ytterligare en BKWare i form av mittbackstalangen Patrik Rasmussen. Själv delar jag fjärdeplatsen med RGIFs vikarierande målvakt Henrik Ragnarsson. Totalt är det 15 st som har gått med i ligan, det är många bra lag och det kommer säkert att bli jämnt. Det finns fortfarande möjlighet att gå med. Det räcker i princip med ett genidrag, sedan är man ikapp, trots att man missat de två första omgångarna.


Kul att Calle Genberg i genrepet inför Superettandebuten lyckades göra två mål och en assist för sitt Landskrona mot Mjällby.


Fantastisk match i CL mellan Arsenal och Liverpool, den hade verkligen allt, Liverpool känns tyngre och vann också pga av det trots att Arsenal höll i taktpinnen långa stunder av matchen. Vilken supersub Theo Walcott är, 50 meters raid innan han serverar Adebayor på läppen. Fantastiskt! Personligen tycker jag att Liverpools straff var rättdömd. Så klumpigt som Touré beter sig innanför straffområdet, får man bara inte bete sig, hans armar var ju överallt. Att det sedan var Fabregas som, utanför straffområdet, gjorde att Babel tappade balansen är en annan sak.


Iskallt av Man Utd att ställa upp med B-laget mot Roma igår (onsdag). Men det är ju faktiskt så som en vis man sa en gång. "Sir Alex vet mycket väl att Roma aldrig har vänt ett underläge." Utav de bättre lagen i Europa så är Roma förmodligen det lag som viker ner sig allra först när det bär emot. Gary Neville! Vilken hjälte!


HBK var absolut inte värda en poäng mot HIF, den fick man bara tackvare Skalman. Briljant dubbelräddning på Henkes straff! Mot IFK igår (onsdag) var det dock Skalman som släppte in en boll från ingenstans och som på så sätt såg till att HBK inte fick de tre poäng som de var värda mot ett gäng chockade Svenska mästare. Så det jämnar väl ut sig i längden som vanligt.


Jag trodde jag skulle knäcka mig, när jag i tisdags tittade på försnacket inför Elfsborg-AIK. Canal+ reportern Nora Strandberg intervjuade Magnus Haglund. Intervjun blir helt obeskrivbar och här är den: http://www.youtube.com/watch?v=mxAt8Be8Xac Betänk gärna att Haglund innan han får frågan som ställs i klippet knappt har hört de andra frågorna som ställts pga allt oväsen. Stämningen blir minst sagt spänd och Haglunds blick på slutet är obetalbar.


Synd att de klipper lite tidigt, då Haglund fortsätter att stirra på Nora i flera sekunder till. Man ska också ha i åtanke när man ser klippet att Haglund alltid annars har mål i mun och brukar vara oerhört rak och tydlig i sina svar. Hellsten som jag såg matchen tillsammans med höll på att få upp en bit av kebabrullen han höll på att käka i näsan, medan jag själv inte var långt ifrån att spreja ner hela TV-bordet med vattnet jag nyss tagit en klunk av när vi fick se Haglunds blick på slutet.


Träffade Emil Nieroth på stan i lördags, det är inte bara en stor underhållare på plan, utan också utanför. Ni ska få några sköna citat strax. Ska bara berätta att Nieroth som flyttat till Alet från Leikin trivs alldeles utmärkt i sin nya klubb. Det är bättre kamratskap och laget känns mer som just ett lag. I Leikin var det mycket individualism.

Nieroth uttryckte dock oro för att det skulle gå aningen lätt i serien, Alet blev ju på något märkligt sätt kvar i Fyran trots att de vann kvalet upp till Elitfyran. Alet har ett material som hade gjort att de mycket väl hade kunnat vara med i toppen av Elitfyran. Bla. så har man vunnit enkelt mot både Sennan och Snöstorp/Nyhem i träningsmatcher. Senast vann man mot Grevie med hela 9-1, Nieroth själv stod för ett mål och fem assists, som sittande mittfältare. "Det blir ju löjligt", som Nieroth själv uttryckte det.

Nieroth förklarade också att LFKs tränare Ostojic förmodligen inte var så glad på honom. Nieroth har ingen möjlighet att träna så mycket som LFK gör. Ostojic erbjöd dock honom ett specialupplägg som innebar att han skulle behöva träna mycket mindre än övriga spelare i LFK, detta var Nieroth inte intresserad av då han absolut inte ville vara killen som dyker upp ibland på träningarna och sedan ändå spelar alla matcher.


Det hade liksom inte känts rätt mot övriga i gruppen, samtidigt är det svårt att göra sig populär i truppen vid en sådan överenskommelse. Ostojic ville till varje pris ha Emil efter det han visade i testmatchen och mot HBK B i höstas. Nu blev det dock inte så, framförallt pga allt eviga tränande i Laholmsklubben. På tal om HBK-matchen ja. Nieroth klarade sig fantastiskt bra mot Tim Sparv och Sebastian Johansson i kampen om mittens rike. Unge mittfältstalangen Sparv var tydligen jäklig att möta, Johansson var visst inget märkvärdigt.


Nieroth spelade som bekant i det LTIK-lag som får betecknas som det främsta genom tiderna då det var det lag som spelade klubben upp i fyran. Några sköna citat angående ett par spelare som Nieroth spelade tillsammans med under LTIK-sejoren: "Hinken (Henrik Åkesson) måste vara den enda spelare som blir kortare när han hoppar. Tänk dig att vara två meter lång och bli kortare när du hoppar. Skit i och hoppa då och stå bara kvar istället för fan. Jonas Larsson, fantastisk fotbollsspelare, helt knäpp i huvudet, tvåfotare med dubbarna före i kvadraten säger väl allt. Fredrik Blixt, enorm talang, hej, hej jag heter Blixt, jag vill inte träna, men nu när jag ändå är här, kan jag springa med huvudet före rakt in i fyra man."


Och glöm inte vad som verkar vara Nieroths motto: "Springa är för de dåliga!" Enkelt för en spelare med full bollkontroll och otrolig blick för spelet att säga. Vi andra får nog fortsätta att jobba hårt på planen. Nieroth själv lever dock efter sitt motto och tar inte många löpsteg i onödan under en match. Det var fantastiskt när han i slowmotion, gång på gång GICK igenom försvaren när han spelade i femman med LTIK. Tydligen är det inte mycket som förändrats på den fronten.


//P.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0