SIF förlorade

Resultat lördag:
 
Sexan:
 
IS Örnia-SIF 3-0 (2-0)
 
SIF gjorde en bra första halvlek men låg ändå under med 2-0 i paus efter bl a straffmål från ISÖ. Halvlek ett var jämn. Det var inte andra halvlek. Den var ensidig och ISÖ dominerade. SIF stack upp lite mot slutet genom Pontus Johansson och Oskar Moberg, men istället avgjorde ISÖ med dryga fem minuter kvar att spela. Inte orättvist då Joel Lovén innan under halvleken räddat sitt lag med en TV-räddning samt en fotparad av rang.
 
//P.

Resultat fredag

LTIKbFyran:
 
RGIF-IF Centern 2-1 (1-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson, Christopher Holgersson
 
En ganska jämn match med mycket målchanser åt båda håll. RGIF visade god inställning under matchen och tog en skön trepoängare. RGIF tog alltså pinnar för tredje matchen i rad. Klättringen uppåt har börjat. Mycket av RGIF:s uppryckning beror på att Henrik Olsson ryckt upp sig och nu på slutet visat god form. Även om det inte blev några mål mot Centern var Olsson ändå oerhört nyttig och förlorade i princip inte en närkamp på hela matchen. 1-0 gjordes av Oskar Nilsson i i den 12:e minuten. 1-1 kom en bit in i andra.  I den 73:e matchminuten dunkade Christopher Holgersson bollen i nät på Olssons inspel från vänster, 2-1. 
 
Femman:
 
BKW-Unnaryds GoIF 2-2 (2-2)
Mål BKW: Nderim Peci, Daniel Nilsson
 
Det blev en poäng även i returen mot Unnaryd. BKW tog ledningen, Unnaryd kvitterade, innan samma procedur upprepade sig innan paus. I den 80:e minuten blev BKW:s 1-0-skytt Nderim Peci utvisad.
 
Oskarström IS-GIF/VIF 3-3 (2-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Armin Darban, Lucas Andersson
 
GIF/VIF tog en stark pinne borta mot Oskarström. OIS utökade sin 2-1-ledning från paus till 3-1 fem minuter efter paus. GIF/VIF reducerade och kvitterade i minut 63 och 71.
  
Geinge IF-LTIK 0-3 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin 3
 
LTIK befäste sin andraplats i serien via en 3-0-victoria borta mot Getinge. Matchen kan återberättas ganska enkelt. Trevande inledning där lagen kände på varandra. Sedan relativt jämnt spel under den första halvleken. Det syntes inte vilket lag som låg i botten respektive toppen. Det gör det dock inte i femman i år då samtliga lag är så pass jämna. De klara målchanserna lös med sin frånvaro inledningsvis. Getinge hade några hyggliga skott strax utanför. LTIK:s första möjlighet hade Conny Strömberg, som nöp till direkt på ett inspel, bollen gick strax över. LTIK skapade sedan halvlekens två mest tydliga chanser då Simon Vedin missade ett friläge och sedan även kom loss fint och nickade i ribban på Emil Olssons inlägg.
 
I inledningen av andra avgjorde Vedin och LTIK matchen via två snabba mål. Magnus Nilsson serverade Vedin, som behärskat placerade bollen i mål. Mål nummer två låg Emil Olsson bakom via ett upplopp på vänsterkanten. Olsson spelade in bollen till Magnus Nilsson, som skarvade vidare till Vedin, som på uppstuds drämde bollen i nät. Mycket vackert. Getinge hade i pausen tvingats till ett målvaktsbyte. Ingen tacksam start som den nye keepern fick. Efter målen slog LTIK vakt om sin ledning och Getinge tryckte på för en reducering. Trots en del hörnor och frisparkar lyckades man inte skapa mer än ett par möjligheter. LTIK:s backlinje med Mattias Johansson, Henrik Nillson, Daniel Hellsten och Linus Jerkesten (Tom Hjälmefjord nackspärr och Tobias Ewertsson fortsatt på semester)  fredade det egna målet väl.
 
Getinges bästa möjlighet hade en av femmans bättre forwards, Daniel Pålsson, då han kunde vända upp i straffområdet, men avslutade över mål. LTIK stack upp med bl a ett halvt friläge för Magnus Nilsson samt med ett skott tätt utanför av Simon Vedin. Getinge testade Jonas Nilsson med ett vobblande skott. Med kvarten kvar fick Getinge en försvarare utvisad efter två gula. Med fem minuter kvar satte Simon Vedin den defenitiva spiken i Getinge-kistan då han via Getinge-spelare tryckte bollen i mål igen, 0-3. Därmed var ett äkta hattrick fakta. Domaren blåste dock Vedin på målet och anteckande självmål med motiveringen "om inte Getingespelaren varit ivägen hade skottet gått utanför." På den här bloggen finns dock inga självmål, så för mig är Simon tremålsskytt. Hade Simon inte tagit avslut hade det inte heller blivit mål. Simple as...
 
LTIK:s främsta i matchen var mittback Henrik Nilsson och innermittfältare Conny Strömberg. Sedan gjorde Simon en hyfsad andra halvlek också. Det var dock ingen LTIK:are som föll ur ramen under matchen. Även om passningsspelet stundtals lämnade en del i övrigt att önska så kämpade samtliga på ett förtjänstfullt sätt i 90 minuter. Positivt med matchen för LTIK:s del var också Emil Olssons start samt Björn Öbergs comeback.
 
Sexan:
 
HIS-VBoIS 0-1 (0-1)
Mål VBoIS: Henrik Olsson
 
I första halvlek dominerade BoIS med bra fotboll. I andra halvlek kunde HIS ta över första 20. Efter det böljade spelet fram och tillbaka med chanser åt båda håll. 
 
//P.

Matcher fredag

Fyran:
 
RGIF-IF Centern kl 19:00, Björkvallen
 
Femman:
 
BKW-Unnaryds GoIF kl 19:00, Wallevi
 
Getinge IF-LTIK kl 19:00, Getinge IP
 
Oskarström IS-GIF/VIF kl 19:00, Esperedsvallen
 
Sexan:
 
HIS-VBoIS kl 19:00, Hasslövs IP
 
//P.

Resultat torsdag

Elitfyran:
 
LFK-GoIF Ginsten 5-0 (2-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj 4, Rasmus Liedman
 
LFK tog en enkel seger mot Ginsten. Bortalaget höll ingen högre klass och LFK kunde med lite skärpa i avsluten vunnit med tvåsiffrigt. Kul att ungdomarna Perparim Beqaj och Rasmus Liedman klev fram, igen. Med facit i hand borde de fått chansen från start tidigare. De håller klassen och har en annan hunger och glöd än flera av sina äldre lagkamrater. Fyra mål (även om ett borde räknats som självmål) är bra mot vilket motstånd det nu än må vara. Även högerback Robert Nilsson utmärkte sig i  i LFK, men hemmalaget var bättre på varje position.
 
Femman:
 
K/HFF-Lidhults GoIF 2-2 (2-1)
Mål K/HFF: Ruslan Tetroyev, Björn Ottosson
 
Tung poängförlust för K/HFF. Hemmalaget ägde matchen helt och hållet. Lidhult hade tre chanser under matchen och gjorde två mål. Effektivt! Lidhults kvittering kom med 30 sekunder (!) kvar att spela. Aj, aj, aj!
 
Sexan:
 
YBK-Vapnö IF 0-2 (0-0)
 
YBK förlorade "bara" med 2-0 mot Vapnö. Siffrorna kunde dock varit betydligt större. Vapnö brände mängder, bl a en straff. YBK:s duktige målvakt Anton Hansson höll tillsammans med rutinerade mittbacken Tomas Karlsson samt hårt arbetande innermittfältaren Jimmy Ivarsson nere siffrorna. Hansson gjorde en jättematch och var enligt folk på plats bäst på plan. Den det hände mest kring i Vapnö var inhoppande Kristoffer Nilsson. Han stod för ett mål och assisterade till det andra. I första halvlek hade YBK två möjligheter att göra mål. I andra halvlek var man knappast över mittplan.
 
YBK:s tränare Tomas Karlsson:
 
Tappert Ysby föll med flaggan i topp
 
Inför matchen mot serieledande Vapnö hade Ysby drabbats av värsta manfallet. Några spelare ur a-laget var sedan tidigare strukna och på matchdagen kastade även Ehab El Ali och Olle Larsson in handduken. Dessutom var Dennis Ljungberg avstängd efter sin Karelinimitation mot Våxtorp. Som om inte detta var nog fick stabile vänsterbacken Figge Nicklasson förhinder och kom sent till matchen varav avbytarrollen fick intas av gode Nicklasson. Den redan urvattnade truppen var nu starkt åderlåten och lite till mans var det ett Ysbylamm som skulle ut och slaktas av Mjölkagänget. De svartklädda ville dock annat och var på vippen att stjäla en poäng från gästerna.
 
Matchen inramades av en tyst minut för en YBK;are som gott bort. Båda lagen och den stora publiken samlades och ordförande Åkesson hade svårt att hålla tårarna borta när han påannonserade minuten. Efter denna sorgsna men värdiga inledning på spektaklet skulle alltså Ysby krossas men tvärtemot tipsen så stod Ysby emot på ett lysande sätt. Det mycket skickliga bortalaget förde spelet och vaskade fram ett antal heta lägen men YBK offrade sig heroiskt. Emil Olesen kastade sig, Jimmy Ivarsson sprang lika desperat som flickan med kråkan i den hemska sången och hela det svartklädda laget fredade sitt mål med hjärtat klappandes utanför tröjan. Dessutom spelade laget listigt och kyligt. Istället för att jaga ställde YBK upp sig på mittplan och väntade på de allt mer frustrerade Mjölkabönderna. Ett gyllene läge dök upp när Robban Beckström - för dagen ensam på topp - fick ett friläge. Avslutet höll dock inte samma klass som löpningen och passningen. Vapnö hade å andra sidan många fina lägen, bland annat ett stolpskott, ett närskott som Anton tokräddade och en farlig nick strax över ribban hos densamme. Dock är det ju så att mål är det som räknas och det var Vapnö oförmögna att producera trots spelövertaget. I pausvilan skällde bortaspelarna på varandra som hundar medan hemmaspelarna gick för att andas ut i skuggan. Sällan har ett lag varit så tröttkört i halvlek som det tappra YBK;gänget. Spelande tränare Karlsson var mer fokuserad på att kunna andas utan syrgas än att tänka ut snitsiga taktiska genidrag. Som tur var skötte assisterande Malmström coachandet idag...Undertecknad klagade på en lårkaka och bad Malmström att hålla någon varm då låret stelnade lika snabbt som Ricky Bruch tömde en öl på sin tid. Ordförande Åkesson lade sig då likt Roman Abramovitj i coachandet med den något diktatoriska, men ack så glasklara ordern, DU FÅR INTE BYTA OM DU SÅ SKALL STÅ STILLA PÅ PLAN. Ordförande är alltså det man skall vara...
 
Andra halvlek började som den första avslutades. Vapnö ägde bollen och pressade på för allt de var värda medan YBK ägnade sig åt disciplinerat försvarsspel. Dock kom ytterligare bakslag. Duktige Tobias Johansson fick magproblem och högerbacken Robin Hansson tvingades till tidigt byte. Ett antal fina lägen räddades av Anton och den stora trippelchansen som dök upp räddades i kronologisk ordning av Anton, undertecknad och inbytte Figge på - eller strax utanför - mållinjen. Vapnöspelarna kunde knappt tro sina ögon när bollen till sist skickades iväg från straffområdet. Kaos och kalabalik i ordens rätta bemärkelse. Vapnöiterna var vid det här laget smått panikslagna. Mittfältsstrategen Affe (sjukt bollskicklig) skällde på allt och alla (till och med publiken fick sig en avhyvling), spelarna gnällde på att YBK spelade för hårt och vid en ordväxling kallade en Vapnöit sin egen medspelare för "jävla fetto". Minst sagt skönt att höra för oss som motståndare och ett bevis på hur frustrerade bortaspelarna var. 
 
Till minut 68 var Anton en levande vägg och därför var det så oerhört bittert när bollen till sist letade sig in i maskorna. Ett fjösskott från kanten ställde den formidable målvakten och bollen rullade snöpligt över mållinjen. YBK saknade nu krafter att gå på offensiven och valde istället att ligga kvar på egen planhalva med förhoppningen att hålla resultatet fram till de sista minuterna för att då likt Bruce Willis i Die Hard åstadkomma något form av mirakel. Dock grusades förhoppningen då planens bäste spelare (nummer tre i Vapnö) måttade ett knytnävsslag mot tränare Karlsson och sedan rusade mot hörnflaggan. Den vansinnige tränaren, som snabbt insett att duktige domaren inte sett tilltaget rusade för kung och fosterland efter. Det första inlägget täcktes bort av de ädlare delarna men på returen kunde knytnävsmannen skicka in bollen mot målet och en tillstötande Vapnöit sänkte definitivt YBK;s strimma av hopp. Skall tilläggas att förutom knytnäven så bjöd nummer tre på flera fantastiska nummer under matchen. Långbollar, mottagningar och skott av yppersta klass. Inget slår dock det faktum att han spelade hela matchen iklädd polotröja! Ett mysterium som dock inte nämnvärt överskuggar hans fantastiska insats. 
 
Efter målet dog matchen. Vapnö spelade mest runt bollen och YBK försvarade sig. Som vanligt fick hemmalaget straff mot sig men denna gång brände Vapnös mittback läget. Istället kom trean med fem sekunder kvar att spela efter att YBK skickat fram hela laget på en fast situation. Orden tröttkörda och urlakade, är termer som väl passade YBK;s spelare när domaren blåste av matchen. Rätt lag vann, men oj vad skönt det hade varit att hålla nollan! Ett rån såklart men även sådana kan vara sköna. Nu blev det dock inte så och det är bara att gratulera bortalaget till en väl genomförd match och en rättvis seger.
 
All heder till hemmalaget som med list, kampvilja och en stor portion mod sånär lyckades fälla seriefavoriten. Extra stort plus till vår fantastiske målvakt men också till alla de spelare som fick vikariera på ovana positioner. Samtliga medverkande stärkte sina aktier att ta fasta platser i laget inför höstsäsongen. Förutom en reservlagsmatch mot Skottorp är nu vårsäsongen slut för YBK;s del och det finns bara en sak att säga; Vi kommer igen! 
 
YBK;s lag;
 
Anton H
Filip N, Tomas K, Emil O, Robin H
Jimmy I, Tobias J, Nisse C
Alexander B, Robban B, Ahmed E
Avb; Figge N, Jonatan S, Lasse H, Anton O 
 
//P.

Matcher torsdag

Elitfyran:
 
LFK-GoIF Ginsten kl 19:00, Gläningepark
 
LFK kommer från 3-1-förlust mot Snöstorp/Nyhem. Ginsten föll med 3-1 mot Ullared. Vårmötet lagen emellan vann LFK med 3-1. Ginsten ligger nästsist. Detta är en match LFK bör vinna.
 
Femman:
 
K/HFF-Lidhults GoIF kl 19:00, Hishults IP
 
K/HFF föll med 3-0 mot KIK i förra omgången. Lidhult slog Unnaryd med 2-1 i det småländska skogsderbyt. Vårmötet vann K/HFF med 2-0.
 
Sexan:
 
YBK-Vapnö IF kl 18:30, Hishults IP
 
YBK kommer från 6-0-förlust mot VBoIS. Serieledande Vapnö kommer ifrån 8-2-seger mot Sperling/Sennan. Vårmötet vann Vapnö med 1-0. YBK var nära poäng i den matchen. Kan man skrälla? Nja, det ska väl mycket till. Vapnö har växt efter hand och har ett mycket starkt lag att tillgå.
 
//P.

KIK förlorade

Resultat femman:
 
IF Böljan-KIK 3-1 (1-0)
Mål KIK: Alfred Karlsson
 
KIK hade inte marginalerna på sin sida i Falkenberg. Böljan vann trots att KIK under stora delar var det bättre laget och skapade tillräckligt mycket chanser för att vinna. Böljan är skickliga i avslutningsfasen och på att utnyttja sina möjligheter. 1-0 i paus blev till 1-1 i andra då 15-årige Alfred Karlsson slog en hörna direkt i mål. Det tog dock inte lång tid innan Böljan på nytt tog ledningen, även de på hörna. KIK gick för en utjämning, blottade sig bakåt och släppte in trean.
 
//P.

Match onsdag

Femman:
 
IF Böljan-KIK kl 19:00, Falkenbergs IP
 
Serieledande Böljan slog Oskarström i sin senaste match. KIK vann klart borta mot K/HFF. Vårmötet slutade med 0-1-seger för Böljan.
 
//P.

Resultat tisdag

Sexan:
 
VBoIS-Haverdals IF 0-2 (0-0)
 
BoIS föll mot Haverdal med 0-2. Resultatet var inte direkt rättvist. BoIS var faktiskt det bättre laget under störst delar av matchen och man borde gjort något mål kring paus, antingen strax innan eller efter, då det var ett väldigt tryck mot HIF:s mål. Rutinerade och spelskickliga Haverdal var ändå laget som tog ledningen i minut 52. BoIS gav inte upp, men lyckades aldrig hitta rätt och i matchens slutminut kunde HIF avgöra. HIF var effektiva och försvaret samt målvakten gamle LFK-målvakten Staffan Winberg gjorde vad de skulle. Bäst i BoIS var yttrarna Jakob Eriksson och Rasmus Berg Rudolfsson.
 
HIF:s Pontus Johansson:
 
Vi vinner med 2-0 efter att återigen haft marginalerna med oss mot just Våxtorp. Våxtorp är det spelförande laget men vi är bra med defensiven under första halvlek och det skapas få målchanser. Till dagens match valde vi att gå ifrån 4-4-2 och istället spela med tre centrala mittfältare vilket lönade sig i just det defensiva spelet men samtidigt hämmade oss i vårt offensiva spel. Vi hade svårt att få upp laget och etablera spel på Våxtorps planhalva och vår enda anfallare Mats Rosengren blev allt för isolerad där framme. 0-0 i paus var dock rättvist. Vi gjorde två byten i paus och gick tillbaka till 4-4-2. Första 20 i andra halvlek ägde Våxtorp matchen och satte oss rejält under press. Vår skicklige målvakt Staffan gjorde en kanonräddning och istället för underläge kunde Mats slå in en retur efter skott från inbytte Sture. Våxtorp tröttnade allt eftersom och deras press avtog och i slutminuten kunde Chrille elegant sätta bollen i mål och segern var ett faktum.
 
Sennan/Sperlingsholm IF-SBK 2-0 (1-0)
 
En match med böljande och ganska jämnt spel. SIF gjorde 1-0 på en tveksamt dömd straff i första. SBK kunde kvitterat, men en nick räddades på mållinjen. Även i andra halvlek hade SBK möjligheter. Det var dock topplaget SIF som hade marginalerna på sin sida och gjorde ytterligare ett mål. 
 
//P.

Matcher tisdag

Sexan:
 
VBoIS-Haverdals IF kl 19:00, Våxtorps IP
 
BoIS slog YBK med 6-0 i förra omgången. Haverdal hade heller inga problem att vinna då Gullbrandstorp besegrades med 6-1. HIF vill slå vakt om sin andraplats och för det krävs troligen seger. BoIS lär dock inte bli en helt enkel nöt att knäcka. I och med mötet vänder serien för båda lagen. På Wegeli vann HIF med 2-0.
 
Sennan/Sperlingsholm IF-SBK kl 19:00, Sennans IP
 
Serien vänder för båda lagen. Vårmötet slutade med SBK-vinst, 2-1. SIF ligger trea i tabellen, dock med en man mindre spelad än tvåan Haverdal. Båda lagen vann med 3-1 i sina senaste matcher. SBK slog Serbiska och SIF slog Örnia.
 
//P.

RGIF kryssade

Fyran:
 
RGIF-Torup/Rydö FF 2-2 (2-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2
 
En synnerligen blöt tillställning. Därav blev det också lite chansartat. Olsson gav Gíffen ledningen redan 36 sekunder in i matchen. Det räckte med ett misstag från TRFF, sedan var bollen i mål. TRFF kvitterade på en omställning i den nionde minuten. Nilo klarade i förstaläget, men inte returen. Det var chanser åt båda håll och ganska jämnt därute. RGIF återtog ledningen i minut 28. Olsson ren efter frispelning från Dino Karupovic och bollen i mål då Olsson slog sin egen retur i nät, 2-1. Det siffrorna stod sig till paus. I andra slog RGIF omedevetet allt för mycket vakt om sina poäng och det blev väldigt mycket TRFF. Den rättvisa utjämningen skulle dock dröja tills det bara återståd fyra minuter att spela. Snöpligt för RGIF, som var så nära att ta andra raka segern. RGIF fick en chans att avgöra matchen på slutet, men Vedad Karupovic avslut gick utanför. Bäst i RGIF var Jens Strömberg. Han plockade ned TRFF:s välkände forward Magnus Björnsson på ett bra sätt från sin mittbacksposition. Ärliga och tuffa tag var det mellan de fysiska pojkarna. Ex-HBK:aren Björn "Böna" Carlsson gjorde 90 minuter i TRFF:s mittlås.
 
//P.
 

Match måndag

Fyran:
 
RGIF-Torup/Rydö FF kl 19:00, Björkvallen
 
I förra omngången kom så äntligen säsongens första seger för RGIF då Åsa betvingades på bortaplan med 3-2. En mycket viktig seger. Kvällens motståndare Torup/Rydö FF har gått  något sämre än förväntat och ligger på en niondeplats. T/RFF är en motståndare RGIF ska kunna rå på. I den senaste omgången fick T/RFF tre enkla poäng då Norvalla lämnade W.O. RGIF saknar Oscar Nilsson och Patrik Philipsson, som båda är avstängda. Philipsson bröt även käken i förra omgången och spelar inte förrän efter uppehållet igen. I gengäld får RGIF tillbaka Jens Strömberg och Daniel Paulisson, som var avstängda sist. Dessutom är viktige Johan Nilsson åter i laget. Han går in som mittback bredvid Strömberg i Philipssons och lillebror Oscars frånvaro. 
 
//P.

Trevlig midsommar

... önskar jag er läsare.
 
/Plogen

Resultat torsdag

Femman:

BKW-LTIK 3-2 (2-1)
Mål BKW: Miridon Berisha, Egzon Behramaj, Manfred Walldén
Mål LTIK: Magnus Nilsson, Max Martinsson

 
Efter sju raka matcher utan förlust (sex vinster och en oavgjord) förlorade nu LTIK samtliga poäng till en motståndare. Det var BK Walldia som hemma på Wallevi blev för svåra. Det var heller ingen större skräll då LTIK haft svårt för BKW under de senaste säsongerna. Främst då på Wallevi. BKW:s vinst var rättvis. Hemmalaget var det bättre utav gängen under 70 av de 90 minuterna. LTIK kom fel in i matchen. Bortalaget var inte på tå och var för låg långt i från i markeringen. Dessutom gick det mesta för sakta, både i kropp och huvud. Då är Walldia mycket bra. De är skickliga på att utnyttja motståndarens misstag och på att utnyttja de stora ytorna på Wallevi. Så fort LTIK var på väg framåt och slarvade (vilket hände konstant), blev det bryt och sylvass omställning.

Redan sju minuter in i matchen stod det 2-1. Publiken hann knappt sätta sig till rätta i sommarvärmen innan ex-LTIK:aren Miridon Berisha rann igenom på djupet och rullade in 1-0 till BKW förbi LTIK:s vikarierande målvakt Alexander Ekstrand (Jonas Nilsson avstängd och Andrée Pettersson på semester). LTIK kvitterade strax efter. LTIK vann bollen på mitten. BKW:s Jonathan Roslund blev liggande. Smällen såg dock inte så farlig ut och domare Åke Fredriksson lät spelet fortgå. Magnus Nilsson rann igenom till höger och satte säkert dit bollen bakom BKW:s vikarierande målvakt Magnus Ericsson. Roslund låg kvar en stund efter att målet föll. Fick också gå ut en liten stund, men återkom strax i spel.

Bara minuter efter 1-1 kunde BKW göra 2-1. Egzon Behramaj fick en möjlighet centralt i straffområdet och placerade behärskat en lös men välriktad boll in bakom Ekstrand. Vid båda BKW:s mål hade LTIK:s backlinje svajat betänkligt och vikit ned sig ordentligt. Något man inte varit van vid under säsongen tidigare. BKW:arna tilläts vinna bollar de inte var etta på och sedan small det i andraläget. Halvleken ut var det i stort sett BKW för hela slanten. Hemmalaget spelade varierat och bra mot ett LTIK som utan framgång försökte komma rätt. BKW hade en ramträff och två klara lägen där man sköt rakt på Ekstrand i LTIK:s kasse. BKW borde gjort ett par mål till i första halvlek. LTIK hade ett bra avslut. Conny Strömbergs direktskott på ett tillbakaspel. Efter paus kom LTIK ut som ett annat lag. Första 20 tillhörde bortalaget och när man kvitterade till 2-2 kändes det som fördel LTIK. Flinke Max Martinsson stressade BKW:s försvar. En rensning träffade honom i huvudet och hamnade mellan BKW:s backlinje och målvakt. En något omtöcknad Martinsson lyckades ändå dra ifrån på djupet och placerade behärskat bollen i mål. 

BKW:arna hade inte förmått eller orkat att hålla uppe sitt spel från första halvlek och man hade givit LTIK momentum. Samtidigt kontrade man farligt med Manfred Walldén och Robert Andersson. Hemmalaget lyckades trots allt resa sig. Man fick press på LTIK igen. Bortalaget hade svårt att få bort bollen från i och kring det egna straffområdet. BKW hade ett avslut i utsida stolpe från Robert Andersson. BKW skapade fem hörnor och på en hörnretur sköt BKW:s bäste, Egzon Behramaj i ribban. Med fem minuter kvar att spela kom BKW:s rättvisa segermål. Manfred Walldén fick en djupledsboll från Emil Gustafsson och tryckte bollen i nät, 3-2. LTIK lyckades inte skapa någon verkligt het kvitteringschans trots ett bra frisparksläge i "hörnpositon". Med minuter kvar fick LTIK:s Hisham Gassim syna Fredrikssons röda kort sedan hann hakat upp Behramaj bakifrån strax utanför LTIK:s straffområde. I övrigt hände ingenting av värde.

BKW:s seger var odiskutabel. Man var det klart bättre laget denna torsdag och förtjänade sin vinst. Snöpligt för LTIK att målet kom så sent. Samtliga i bortalägret hade varit mycket tillfreds med en pinne med tanke på matchbilden. Bäst på plan var BKW:s innermittfältare Egzon Behramaj. Varenda boll tycktes hamna vid den tekniske spelarens känsliga fötter. Manfred Walldén höjde sig också över mängden i ett kollektivt bra BKW. Ett ständigt hot på topp. Snabb, stark och rivig. I LTIK var en av få  ljusglimtar lagkapten Emil Olssons comeback. Han klarade 60 minuter mot BKW och kommer att betyda mycket för LTIK framöver. I övrigt fanns inte mycket att glädjas åt. Nu kröp BKW närmre LTIK i tabellen och Böljan drog ifrån lite i toppen. LTIK dock alltjämnt tvåa pga Oskarströms kräftgång. LTIK kommer förhoppningsvis heltaggade till nästa match. Revanschlustan lär vara stor efter en medioker insats.

Sexan:

HIS-SIF 1-1 (1-1)
Mål HIS: Tobias Nilsson
Mål SIF: Pontus Johansson

Som väntat spelade tabellen ingen roll i superderbyt. 1-1 är så klart en ordentlig missräkning för HIS, som siktar högt. SIF tog årets blott andra poäng. Den var säkerligen mycket skön. Tobias Nilsson gav HIS ledningen i den 19:e minuten. Pontus Johansson kvitterade tre minuter innan paus. Andra halvlek blev mållös. Noterbart att HIS tufft spelande ytterback Fredrik Johansson visades ut (rött kort direkt) med 20 minuter kvar att spela.

FF Serbiska-SBK 1-3 (0-1)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen 3

Som så många gånger förr klev Olle Günther Hanssen fram och frälste sitt lag. Nu med tre mål mot Serbiska. Målen föll i minut 35, 63 och 83. Däremellan hade Serbiska reducerat till 1-2 bara minuten på Günthers 0-2. Starkt av SBK att hålla undan.

//P.

Resultat onsdag

Elitfyran:

LFK-Snöstorp/Nyhem FF 1-3 (0-1)
Mål LFK: Besart Mazreku

Utan att på något sätt glänsa var LFK det bättre laget spelmässigt under stora delar av matchen. LFK skapade också tillräckligt med målchanser för att vinna. SNFF var, som vanligt, vassa i omställningarna. Man gick upp till 3-0 mot slutet av matchen innan LFK reducerade via Besart Mazrekus pressade skott. I SNFF skötte sig Veinge-bröderna Dennis och Alexander Nilsson utmärkt i mittförsvaret. Dennis var också den som gjorde 0-2 till sitt lag på straff. De båda mittfältarna fick ta ett kliv ner då SNFF:s ordinarie mittlås saknades pga brutet ben samt avstängning.

Femman:

K/HFF-KIK 0-3 (0-1)
Mål KIK: Joel Åkesson, Viktor Svensson, Simon Silvandersson

KIK blev första bortalag sedan 2010 att vinna på Hishults IP då man segrade med klara 3-0 i en jämn match mot KHFF. KIK inledde bäst, K/HFF avslutade första halvlek bättre. Ändå tog KIK ledningen med 1-0 kring den 30:e minuten då Joel Åkesson satte bollen i mål efter bryt och omställning från KIK:s sida. I andra halvlek var K/HFF spelförande, medan KIK medvetet slog vakt om sina poäng. Mot slutet, då KHFF tryckte på allt mer, gjorde KIK även 2- och 3-0 via Viktor Svensson samt Simon Silvandersson. KIK har nu bara en poäng upp till KHFF och dessutom en match mindre spelad.

Trönninge IF-GIF/VIF 4-0 (3-0)

Det blev en ny tung förlust för GIF/VIF i femman. Enligt uppgift speglade inte resultatet matchbilden. Men 4-0 är naturligtvis svårt att snacka bort.

Sexan:

YBK-VBoIS 0-6 (0-3)
Mål VBoIS: Anders Stam 3, Henrik Olsson, Albert Bengtsson, Jakob Eriksson

Det blev väntad storvinst för VBoIS mot YBK i sexan. 6-0 skrevs slutresultatet till. Målen var jämnt fördelade över halvlekarna. Anders Stam (tidigare Gustavsson) var matchens förgrundsfigur med sina tre mål.

VBoIS Jim Leandersson:

Vi fick en ruskigt bra start på matchen och tog tag i taktpinnen direkt. 0-1 kom efter några minuters spel på hörna när Olsson höll sig framme och tryckte dit bollen med överkroppen. Det var Bois för hela slanten, mycket boll via centrala mittfältet som spelade enkelt och med få touch på bollen hade YBK inte mkt att sätta emot. 2-0 gjorde Jakob efter en listig assist från Anders.

Allt gick väldigt lätt, i de flesta anfall spelade vi till oss målchanser och borde nog gjort ett par mål till första 25 min. Sista 20 min slog vi knappt en enda boll i sidled utan letade endast avgörande passningar till anfallarna. Vi blev för lättlästa framåt och hemmalaget kunde ganska enkelt avstyra. 0-3 kom dock på frispark precis innan Ola Ström blåste för pausvila. En omdiskuterad situation där Anders skruvade in bollen medan deras målvakt ställde sin mur till rätta. Enligt många på plan så höll domaren på att ta ut avstånd på muren samtidigt som Anders sköt bollen i mål. Det blev livliga diskussioner efter målet och är det så är det givetvis fel. Ett psykologiskt viktigt mål för oss och lika jobbigt för YBK.

Andra halvlek var något jämnare till en början men efter att Anders gjort 0-4 efter 15 min stängdes matchen. Därefter anföll vi och spelade mycket på deras planhalva och hemmalaget stack upp i enstaka kontringar. 0-5 gjorde Anders på egen straffretur. Anders har för övrigt gjort 6 mål på två matcher och verkar vara i sitt livs form. Sista 20 fick hemmalaget spela med en man mindre sedan deras anfallare gjort en halv-Nelson med Mårtensson efter en duell där Mårtensson tacklat YBK-aren. 0-6 bröstade Albert in med vänster bröstvårta efter frispark. Rättvis seger som kunde blivit några mål större, 15-0 i målskillnad på de senaste två matcherna gör gott i målkvoten. Kul även för Jonas i målet att få hålla nollan två matcher i rad. Samtliga gör en bra insats idag, Anders som gör 3 mål och Alexander Leandersson som även idag står för en fantastisk insats defensivt som offensivt kvitterar ut en extra guldstjärna. Nu firar vi midsommar och laddar inför den svåra hemmamatchen mot Haverdal på tisdag.

YBK:s Tomas Karlsson:

Denna krönika skall innehålla två avsnitt. En personlig åsikt, dvs en text som INTE kommer från coach Karlsson och YBK utan från mig PERSONLIGEN! Del två är mer traditionellt referat från YBK. 

Vi börjar med min personliga text, dvs en text som INTE gäller föreningen YBK eller min roll som tränare. 

Matchen mot Våxtorp var helt och hållet bortadominerad. Våxtorp vann med 6-0 och kunde vunnit med fem bollar till. YBK var inte ens nära att ta poäng. Segern var med andra ord helt rättvis. Dessutom; jag är tämligen fair på planen. Spelar förvisso småfult som många andra halvslöa mittbackar men jag brukar sällan skälla på domslut. Har aldrig fått gult kort för protest och har i rollen som YBK;tränare aldrig skyllt en förlust på domaren. Domarkåren borde snarare hyllas än att sågas. De ser till att fotbollen rullar på även i lingonserier. De får någon hundralapp och en hallonsoda för att lämna hem och familj en fin onsdag för att ensamma döma fotboll. Och skall man vara ärlig så är de flesta domare bättre än spelarna i division 6. Deras roll är otacksam och ensam. Vi gjorde säkert 3000 misstag under matchen, Domaren idag möjligen något enstaka. En dålig domare, en domare som inte kan läsa spelet, en domare som blåser för allt, en domare som inte tar fem löpsteg, en domare som har en dålig dag, en domare som är bakfull, allt det kan jag köpa och faktiskt hylla. Igen, utan domarkåren - ingen fotboll. Dessutom är faktiskt domarna överlag mycket bra! Glimten i ögat och rättvisa. Domarens roll i 0-6 resultatet var obefintlig. MEN, och det är ett stort jävla MEN; man måste på allvar kunna ifrågasätta en domare vars arrogans och provokativa sätt är helt oacceptabelt. Med domarrollen följer också ett ansvar. Alla är på planen för att ha roligt - vi lirar för fan i division sex! Som domare har man under 90 minuter pressen på sig. Folk skäller, spelare hetsar upp sig likt de berusade killar som bara går till Madison för att slåss och publiken svär åt dem. Hemskt helt enkelt! Men som sagt, med domarrollen följer också ett ansvar. Man skall döma rättvist (domaren check) man skall göra sitt bästa (domaren check) och man skall vara någotsånär proffessionell. Med detta menar jag följande;

1) Hånle inte åt spelarna
2) Var inte kaxig
3) Var rakryggad och stå för dina misstag
4) Var ödmjuk och inse att även du som domare IBLAND dömer fel
5) Var opersonlig. Även om du hatar den filmande högeryttern i laget så får du inte "straffa honom" med gula kort
6) Provocera inte fram situationer. Inse att du skall verka UTAN att synas

DOMAREN - INTE CHECK! 

DOMAREN idag är en UTMÄRKT domare. Faktiskt enligt min åsikt den som dömer flest korrekta domslut av alla i Laholmsfotbollen. Kort sagt, en stjärndomare i division sex! Men någon måste fan ryta till och visa att allt inte är ok bara för att man har en pipa i handen. Situationen som gör mig galen är Våxtorps trenollmål. Minuten innan har tränare Karlsson försökt slå en frispark utan att begära avstånd för att överraska målvakten. Den blev ungefär lika misslyckad som borrningen genom Hallandsåsen. Nu får alltså Våxtorp frispark i närheten av straffområdet. Lurige Slangen i Våxtorp vill överraska YBK;målvakten. YBK är dock på sin vakt. Vi står med spelare ca 3-4 meter från bollen och håller koll på den sugne Slangen (han var förresten outstanding på planen i hela matchen). Domaren ropar högt och tydligt "AVSTÅND". ALLA PÅ MUNKAVALLEN HÖR DETTA! Det råder inget tvivel om det. Tjejerna i kiosken hörde det trots att fläkten var på... YBK backar som lydiga hundar och då......SKJUTER SLANGEN I MÅL!!!! Alla i YBK är såklart säkra på att frisparken skall gå om men domaren dömer mål. 3-0 och ridå ner. Det märkliga är dock inte domslutet (eller jo, ganska märkligt är det). Det märkliga är att domaren står på sig. Under protesterna. I paus. Efter matchen. Han menar att han sagt avstånd för att YBK:arna skall backa. Som att skrika ÄLG i bilen när man ser en älgskylt... Alltså enligt domaren, som en tjänst för att de inte skall dra på sig något gult kort!! Den förklaringen i kombination med den ARROGANS som den förs fram med, är utan tvekan det ynkligaste jag hört. Mina elever på Båstad Privata Gymnasium brukar köra någon vals om att arbetet ej lämnats in för att katten kissat på tangentbordet eller något annat och som rektor på en gymnasieskola så har man hört det mesta, men att höra detta från en domare i vuxen ålder är ju helt barockt. Översitteriet som lyser igenom, maktfullkomligheten och nöjet i att stå ohotad med pipa och bestämma lite, är patetiskt.  

Som lite grädde på moset för att verkligen markera sin dominans över händelserna så gav sig domaren i andra halvlek på undertecknad i en liknande situation. Våxtorp fick indirekt frispark inne i straffområdet efter att målvakten hållit bollen mer än 6 sekunder (fruktansvärt brott...de tre extra sekunderna som Anton höll i bollen var verkligen sjukt avgörande för matchen...). Självklart ställde undertecknad och övriga YBK;are upp i en mur. Nu ca 4-5 meter från bollen. Våxtorp begär inte avstånd (inte domaren heller) men domaren vandrar fram till undertecknad och ger ett gult kort samtidigt som glädjen lyser i ögonen. För vad? Jo för att inte tagit tillräckligt avstånd till bollen...

Så vad är min poäng? Jo att som domare har man som sagt ett ansvar som helt enkelt går ut på att göra sitt bästa. Vi spelare har krav på uppförande. I YBK blir man t.ex. avstängd för resten av säsongen om man yttrar något rasistiskt och generellt så krävs ett visst mått av gott uppförande av alla spelare i division sex. Då är det banne mig på tiden att någon vågar kräva det samma av denne domare. Den attityden och det beteendet är helt enkelt inte okej. Hade någon av mina lärare på skolan uppfört sig på detta sätt så hade denne obenhörligen fått be sina elever om ursäkt eller bli uppsagd! 

Del 2;

Ja vad skall man säga? Vi saknade fem ordinarie spelare i laget. Vi släppte in två mål på 10 minuter. Vi släppte in fyra mål på fasta situationer. Vi fick en straff, ett pissmål och en utvisning mot oss. MEN och det är ett stort jävla MEN; skall sanningen fram så var Våxtorp helt överlägsna. De spelade rappt, aggressivt och fyndigt och vi hängde helt enkelt inte med. Att påstå att vi hade otur vore lika osannolikt som 14 åringens påstående om att han inte onanerar till Elloskatalogen... Istället är det bara att lyfta på hatten för tränare Leanderssons gäng. De var fantastiskt duktiga, klart det bästa laget vi mött och deras seger var lika given som snapsen på midsommar. Innermittfältaren som kallas Slangen var överallt och trädde in passningar bakom YBK;s backlinje och varje fast situation var livsfarlig. Dessutom spelade Våxtorp med en glöd och geist som YBK inte nådde upp i. YBK kämpade efter bästa förmåga men den tunga starten och det olyckliga slutet på första halvlek knäckte laget. Ommöbleringarna som gjordes under matchen var som att bota HIV med plåster och när domaren blåste så var det tunga och lite skamsa hemmaspelare som lämnade planen. 

För YBK gäller det att ladda om och slicka såren. Två segrar vändes snabbt till två klara förluster. Mot Örnia var vi hyfsat nära. Mot Våxtorp blev vi slaktade. Träning på torsdag och sen är det midsommar så då skiter vi i det här! 

YBK;s lag

Anton H
Filip N, Emil O, Tomas K, Figge N
Robin H, Tobbe J, Dennis L
Olle L, Robban B, Felix B
Avb; Anton O, Emil D, Jonatan G 

//P.

Matcher onsdag & torsdag

Onsdag:

Elitfyran:

LFK-Snöstorp/Nyhem FF kl 19:00, Glänningepark

Det närmsta LFK kommer ett derby i år. En prestigekamp. SNFF ledde länge serien men tappade ledningen till Varberg efter förra omgången då man föll mot nämnda lag med 3-2 trots 2-0-ledning. LFK kommer från 1-0-vinst mot Astrio. LFK har ett poäng upp till SNFF och fyra poäng upp till Hyltebruk i topp.

LFK ställer upp med följande lag:

Peter Björnsson,
Robert Nilsson, Emil Axelsson, Fredrik Johnsson, Andreas Martinsson,
David Pinot,
Johan Green, Besart Mazreku, Petter Gustafsson, Rasmus Liedman,
Perparim Beqaj

Markus Johansson, Mattias Bengtsson, Jonatan Jacobsson, Simon Olsson, Hannes Persson

Saknas: Tobias Lundgren (bortrest), Kim Einarsson (knäont), Peter Carlsson (knäskadad). Carlssons korsband är dock inte, som först befarades, av. Ingenting är sönder i knät och troligen är han i träning igen inom kort.

Femman:

K/HFF-KIK kl 19:00, Hishults IP

Skogsderby. KHFF vägrar förlora på Hishults IP och blir favoriter mot ett KIK i bra slag. K/HFF kommer från 1-1 mot Unnaryd. K/HFF får klara sig utan avstängde målvakten Henric Johansson. Man har dock en bra ersättare i Johan Persson. KIK spelade 1-1 mot Trönninge i sin senaste match. Bara två dagar innan den matchen imponerade man storligen med 5-1-vinst mot Oskarström.

Trönninge IF-GIF/VIF kl 19:00, Tuvasvallen

Trönninge spelade 1-1 mot KIK i förra omgången. GIF/VIF gjorde en svag insats mot BKW och föll med 5-1. GIF/VIF får tillbaka några av de saknade spelarna. Bl a mittback Ola Andersson samt yttrarna Armin Darban och Charlie Boson. Lagets bäste mittfältare, Jacob Björk, är avstängd och missar matchen. Avstängda är även Oliwer Hansen och Robin Persson. 

Sexan: 

YBK-VBoIS kl 19:00, Munkavallen

Derby i sexan. YBK kommer från förlust med 3-0 mot Örnia. Tveksamt om YBK-spelarna hunnit repa mod och återhämtat sig efter den matchen, som spelades bara för två dagar sedan. BoIS vann med 9-0 mot Gullbrandstorp i sin senaste match och är storfavoriter.

Torsdag:

Femman:

BKW-LTIK kl 19:00, Wallevi

Derby i femman. BKW vann med 5-1 mot GIF/VIF i sin senaste match. LTIK vann mot Böljan med 3-0. BKW får klara sig utan avstängda Johan Agnvall, Nderim Peci samt Arton Behrami mot LTIK. BKW har dock bra ersättare, så det lär inte bli några problem att fylla luckorna. I förra matchen stod utespelaren Magnus Ericsson i mål. Detta kan han eventuellt slippa mot LTIK. Förstavalet, Simon Nilsson är tillbaka i Sverige efter utlandsvistelse, men har enligt uppgift blivit sjuk under semestern och är av den anledningen inte tillgänglig. Troligen kan dock Simon Andersson vakta målet.

Även LTIK dras med en del frånvaro. Målvakten Jonas Nilsson är avstängd mot BKW. Dessutom saknas bägge förstavalen på vänsterbacken då varken Tobias Ewertsson eller Mattias Johansson är tillgängliga. Där har LTIK:s tränarduo lite att fundera på. Tillbaka i LTIK:s trupp är Håkan Karlsson efter utlandsvistelse samt Linus Jerkesten efter skada. Dessutom gör Emil Olsson oväntat tidig comeback efter den knäskada han drog på sig i en match under försäsongen. Olsson har gått för fullt på träningarna en tid och är nu redo för matchspel. Glädjande för LTIK att ha sin viktigaste spelare med i gamet igen så klart. Lagkapten Olsson lär dock inleda på bänken mot BKW.

Sexan:

FF Serbiska-SBK kl 18:30, Halmstad Arena

Serbiska förlorade mot Haverdal med 4-1 i sin senaste match. SBK med 5-2 mot HIS. Serbiska har bara plockat nio poäng - SBK är favoriter.

HIS-SIF kl 19:00, Hasslövs IP

Superderby i sexan mellan grannbyarna! Tabellplacering spelar mindre roll. Båda lagen är heltaggade. HIS ändå favoriter om man ser till SIF:s minst sagt skrala poängskörd. HIS kommer från 5-2-vinst mot SBK. SIF förlorade med 6-2 mot Kurdiska.

RGIF spelar på måndag.

//P.

Resultat måndag

SIF-Kurdiska IF 2-6 (0-4)
Mål SIF: Oskar Moberg, Robin Palm

Kurdiska har smugit med i toppen trots en väldigt svängig inledning på seriespelet. Nu ligger laget trea, bara en poäng efter tvåan Haverdal, med en match mindre spelad. I topp ligger ett ohotat Vapnö. SIF har tagit en poäng i år och ligger kvar som jumbo.

IS Örnia-YBK 3-0 (0-0)

YBK rådde inte på Örnia på bortaplan och föll med 3-0 efter en mållös första halvlek.

YBK:s Tomas Karlsson:

I skuggan av grupp C i EM utspelade sig det inte fullt lika mediebevakade mötet mellan Örnia och Ysby. En match med två halvlekar så lika olika varandra som Lidingöbor och Rosengårdsbor. Om YBK vore en Gud så vore vi Janus - Guden med två ansikten. Första halvlek präglades av ett äckligt disciplinerat försvarsspel kombinerat med giftiga kontringar från bortalagets sida, Örnia hade bollen och rullade runt men den eminenta backlinjen och det taktiskt skickliga mittfältet höll Örniaspelarna på tryggt avstånd från Anton Hansson i målet. Det vackert bolltrillande hemmalaget blev allt mer frustrerat för varje gång som deras kombinationsspel bröts av en tapper YBK;are. Istället för hemmatryck så ställde bortalaget om i rappa kontringar som borde resulterat. Olle Larsson och Dennis Ljungberg hade båda vänsterskott som slank precis utanför stolpen. Bästa chansen hade dock Felix Bolmgren som blev helt fri i straffområdet med i det närmaste öppet mål. I sista sekund halkade Bolmgren dock till och bollen slank över det övergivna hemmamålet. Minuten senare var Olle på vippen att peta in en retur men Örnia höll ut. Regnet tilltog och molnen hopade sig över folktomma Alevallen. De få åskådarna började ta skydd under träd, paraply och tak samtidigt som domaren blåste av för halvlek. 

En viktig egenskap för en bra coach är väl att hålla bra snack i paus. Kan tänka mig att Mourinho och Ferguson på pricken vet vad de skall säga... Att säga de där rätta sakerna som korrigerar brister och för fram det positiva är de säkert mästare på. Ett gott snack skall helt enkelt tända laget och instruera så att spelet förbättras. Man kan lite diplomatiskt säga att dagens paussnack utifrån dessa kriterier förmodligen var världens sämsta. Första halvlek var YBK;s sett till chanser och taktisk disposition. Att bollen ägdes av Örnia var inget som vi brydde oss mycket om. Vi kände att vi kunde vinna OM vi;

1) Kom tätare ihop på mittfältet
2) Satte en liten punktmarkering på Örnias nummer 12 som styrde och ställde skickligt i hemmalaget. 

Resultatet av snacket blev

1) YBK;s mittfält var i andra halvlek lika fullt av luckor som minnet efter en lördagskväll på Pepes Bodega.
2) Örnias nummer 12 fick helt obehindrat glida igenom hela YBK;s försvar och vinkla sig fram till matchavgörande 1-0 redan efter 8 minuter....

Allt som var bra i första halvlek försvann. Kontringarna blev meningslösa panikattacker utan vare sig mening eller mål. Försvarsspelet förändrades från äckligt disciplinerat till bara äckligt dåligt. Aggressiviteten på mittfältet gick från "på de djävlarna" till "tack snälla för att jag får vara på samma plan som dig". Kort sagt, andra halvlek sög friskt. Örnia rullade på och ett allt mer förtvivlat, håglöst och uppgivet YBK fick se sig bli frånsprungna gång efter annan. Tvåan och trean var bara logiska och hade kunnat vara några till om inte ribban och målvaktsfantomen Anton räddat YBK. Inte en målchans, inte ett avslut, knappt ens några passningar rätt...allt gick fel. Som sagt, en bra coach skall kunna ändra saker till det positiva i paussnacket...

Efter att regnet stått som spön i backen, den mörka himlen blivit kolsvart, domaren blåst av skiten och deppiga YBK;are vandrat in i omklädningsrummet kunde man bara erkänna att bästa laget vann. Förvisso kunde YBK lett med en eller två bollar efter första halvlek men Örnia var hela tiden det konstruktiva och bollförande laget. Kort sagt, rättvis seger för Örnia. 

När samtliga spelare lämnat omklädningsrummet, ordförande Åkesson packat bilen full med tröjor och byxor och Örniaspelarna begett sig iväg hemåt satt undertecknad ensam kvar i omklädningsrummet. Handdukshelvetet låg hemma, torkade mig med en pappersservett. Vi hade förlorat med tre mål mot noll. Den egna insatsen i andra halvlek kan liknas vid en förvirrad alzheimerspatient med rullator. Tunnlad av en anfallare som max kunde vara 17 år gammal och direkt passiv vid 2-0 målet. Hade någon målat en tavla av det ensamma ögonblicket i omklädningsrummet så hade den förmodligen döpts till något tragiskt som "besviken och ensam" eller "för gammal och för dålig". Det var 200 meter till bilen. Regnet föll hånfullt mot det något överoptimistiska klädvalet (t-shirt och shorts) och man kan fråga sig vad som är tjusningen med att spendera en regnig, kall tisdagskväll på en öde fotbollsstadion sparkandes på en boll. Blytungt är bara förnamnet!    

För YBK gäller det bara att ta nya tag! Våxtorp hemma väntar på onsdag och med lite tur, lite bättre paussnack och finare väder så kanske det blir en muntrare tillställning. 

Vi kommer igen! 

YBK:

Anton H
Robin H, Tomas K, Nisse C, Figge N
Ehab E, Tobias J, Emil O
Dennis L, Olle L, Felix B
Avb; Filip N, Emil D, Robban B, Zed I

//P.

Matcher måndag

Sexan:

SIF-Kurdiska IF kl 19:00, Gröningen

SIF kommer från 4-3-förlust mot Serbiska. Kurdiska från 3-1-seger mot VBoIS.

IS Örnia-YBK kl 19:00, Alevallen

Örnia kommer från 1-0-förlust mot SBK. YBK från 3-1-seger mot Serbiska.

//P.

BKW vann

Resultat söndag:

Femman:

GIF/VIF-BKW 1-5 (1-3)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Egzon Behramaj, Miridon Berisha, Johan Agnvall

Det svänger snabbt i femman från match till match. BKW hämtade sig omgående efter näsbrännan och 5-1-förlusten hemma mot Dalen förra veckan. Nu slog man utan att behöva förta sig särskilt jumbon GIF/VIF med samma siffror. BKW kunde ställa ett i stort sett ordinarie lag på benen. Den elva man startade med skulle mycket kunna vara en som tränare Mikael Gustafsson valt även om alla spelare varit tillgängliga. Linus Borg och Arlind Halimi är långtidsskadade med fördärvade knän. Anmärkningsvärt i laget mot GIF/VIF var att utespelaren Magnus Eriksson fick stå i mål efter återbud från Simon Andersson (ordinarie Simon Nilsson är på semester). GIF/VIF mer rumphugget. Fyra spelare som startade i förra A-matchen saknades och saknades gjorde de verkligen. Isak Pettersson i mål, Ola Andersson i mittförsvaret och Robin Möller samt Charlie Boson där framme. Men framförallt saknades den tändning som laget visade i superderbyt mot LTIK. BKW kunde mycket väl tagit en tidig ledning med ett par bollar. Frilägen brändes.

GIF/VIF tog ologiskt ledningen. Jacob Björk slog en frispark på mål som Magnus Eriksson borde klarat, men bollen hamnade i nät, 1-0. Det var enda gången hemmalaget testade Eriksson under 90 minuter. Mange är inte alls oäven i mål och har tidigare varit målvakt i RGIF:s B-lag, men det var länge sedan han vaktade en bur och det borde GIF/VIF självklart försökt utnyttja på ett bättre sätt. BKW kvitterade genom Egzon Behramaj, som stod för ett fint genombrott, 1-1. Målet var fullt rättvist och hade legat i luften ett tag. Manfred Walldén klev in i handlingen och gjorde två mål. 2-1 genom ett välriktat skott i straffområdet och 3-1 rullades in efter en grov miss i GIF/VIF-försvaret. Resultatet stod sig till paus och var smickrande för GIF/VIF:s del. I paus gjorde GIF/VIF en del förändringar som föll väl ut och man inledde starkare än innan paus. Det hela ebbade dock ut och sedan drog Robin Persson på sig två gula och åkte ut. Var väl inte så mycket att diskutera de där korten.

BKW gjorde 4-1 genom Miridon Berisha, som stötte in bollen i öppet mål med pannan efter ett inlägg från vänster. Oliwer Hansen i GIF/VIF:s försvar blev målchansutvisad. Hårt tyckte nog GIF/VIF:arna. Det var det kanske, men nog hade Walldén fått ett bra läge att avsluta om inte Hansen stoppat honom. Oliwer hoppade in efter paus i mittförsvaret och var mycket bra. Han borde med facit i hand fått starta matchen bredvid den alltid stabile Simon Nilsson. Matchen var naturligtvis helt körd för GIF/VIF. Man borde dock gjort något mål i andra. Fabian Andersson missade två utmärkta lägen och Simon Nilsson borde tryckt en utav Kewin Hansens perfekta frisparkar i mål med sin panna.

Johan Agnvall punkterade matchen genom att rulla in 5-1 i öppet mål sedan han dröjt sig kvar efter en hörna. Matchen avslutades med att BKW:s forward Arton Behrami blev utvisad sedan han sagt något olämpligt efter en missad möjlighet. Mycket onödigt naturligtvis och tränare "Gus" tog sig för pannan. 30 sekunder senare blåste flitige domaren Patrk Berg av matchen. BKW:s seger var lika klar som rättvis och man kunde vinna utan att visa sin fulla kapacitet. GIF/VIF stod för säsongens bottennapp. Laget är något ursäktade pga de mindre bra förutsättningarna inför matchen. Man kämpade åtimstone tappert i 90 minuter. BKW upp och ned i prestatation. Emellanåt blixtrade spelarna till. Men man kände nog att man hade kontroll på matchen och slappnade därför av i perioder. 

//P.

Kryss för K/HFF

Resultat lördag:

Femman:

Unnaryds GoIF-K/HFF 1-1 (0-1)
Mål K/HFF: Martin Lundgren

K/HFF sattes på prov på Strandvallen. Redan i den 20:e matchminuten blev Henric "Henning" Johansson utvisad och K/HFF:s forward Fredrik Junefalk fick dra på sig nävarna. Trots det var första halvlek jämn och K/HFF kunde ta ledningen med 1-0 genom Martin "Nisse" Lundgren. I andra satte Unnaryd lite högre och hårdare press på K/HFF. Mittfältaren Kristian Åkesson skadade sig i minut 55 och kollegan på mitten, Marcus Theander fem minuter senare. K/HFF kämpade som djur och Unnaryd lyckades inte skapa så mycket, trots att de tryckte på ordentligt. K/HFF stack upp och skapade två farligheter. I 75:e minuten kom ändå utjämningen och kvitteringen fram till 1-1. Resultatet stod sig tiden ut.

- Sjuk eloge till alla som visar stort hjärta och moral. Vi är nöjda med poängen. Det slet dock hårt på truppen, så vi får se vad vi kan mobilisera mot Knäred i nästa match, kommenterar Kristian Åkesson.

//P.

Inför helgen

Få laholmsmatcher på seniornivå denna studenthelg.

Lördag:

Femman:

Unnaryds GoIF-K/HFF kl 14:00, Strandvallen

Strax efter att laholmsstudenterna springer ut från Osbecks huvudentré mot parkeingen tar Unnaryd emot K/HFF på idylliska Strandvallen. Båda lagen kommer med gó känsla efter förra omgången. K/HFF spelade dåligt, men vann ändå och tog tredje raka segern i och med 1-0 mot Getinge. Unnaryd gav Böljan första förlusten genom att segra med 2-1.

Söndag:

Femman:

GIF/VIF-BKW kl 17:00, Veinge IP

Märklig tidpunkt och speldag för en herrmatch i division fem. Det vimlar av -93:or i GIF/VIF som tar studenten under lördagen. BKW har ett par. Anledningen till att matchen hamnat där den gjort beror naturligtvis på att det är svårt att planera in så att matcherna passar båda lagen och samtidigt anpassas till EM och studentfirande.

Inget av lagen har i skrivande stund lagt ut någon trupp på sin hemsida. Det vi vet är att GIF/VIF:s breda trupp får bekänna färg då man är hårt drabbade av bortfall pga bl a skador och sjukdomar.

GIF/VIF förlorade mot LTIK med 3-2 i förra omgången. BKW förlorade med 5-1 mot Simlångsdalen. 

SIF och YBK spelar måndag. Sedan spelar alla Laholmslag onsdag eller torsdag i nästa vecka pga midsommar.

//P.

Resultat torsdag

Elitfyran:

BK Astrio-LFK 0-1 (0-0)
Mål LFK: Rasmus Liedman 

LFK vann den luriga bortamatchen mot Astrio med 1-0. Kul för 17-årige Rasmus Liedman, som debuterade från start, att få sätta dit matchens enda mål.

Fyran:

Åsa IF-RGIF 2-3 (0-2)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Jack Ekenberg

Äntligen! ...kom RGIF:s första vinst i fyran och den kom när den behövdes som mest; i bottenmötet borta mot Åsa. Nu är RGIF med i racet och möjligheterna att stanna kvar i serien ser ljusare ut. En lång höst väntar om hörnet.

RGIF hade ledningen med 3-0 efter 50 minuter. Henrik Olsson gjorde sina två första mål för säsongen och den från start årsdebuterande Jack Ekenberg gjorde ett. Åsa reducerade på straff i den 70:e minuten. I en situation tidigare glidtacklade Patrik Philipsson en Åsa-spelare och fick gult kort. I samma sitauation fick RGIF:s mittback även en smäll över käken. PPh var snurrig efter matchen och är i skrivande stund på g in till akuten. Bara att hoppas att allt går väl. Med kvarten kvar gjorde Åsa även 2-3. Sista kvarten blev lite stirrig från RGIF:s sida, men man redde ut stormen och tog årets första och mycket viktiga trea. 

Sexan:

SBK-HIS 2-5 (1-1)
Mål SBK: Olle Günther-Hanssen, Magnus Bergman
Mål HIS: Fredrik Jonsson 2, Mattias Alm, Kalle Samuelsson, Tobias Nilsson

En bra och till stora delar jämn division sex-match slutade till sist med storseger för HIS med 5-2. Det stod 2-2 i den 80:e minuten. Sedan gjorde HIS tre raka mål. SBK var annars det lag som började bäst, avslutningen blev dock avgörande och i den körde HIS över SBK. HIS tog nu klivet upp på tronen som främsta Laholmslag i sexan.

//P. 

Matcher torsdag

Elitfyran:

BK Astrio-LFK kl 19:00, Söndrums IP 

LFK spelade 0-0 mot Kungsbacka i sin förra match. Astrio förlorade mot Kvibille med 2-1 i förra omgången och ligger på undre halvan i tabellen. Laget är dock lurigt och slog serieledande Snöstorp/Nyhem i förra omgången igen. Ingenting annat än seger är okej för LFK:s del.

Fyran:

Åsa IF-RGIF kl 19:00, Åsa IP

Hyperiktig match för RGIF. Förlust här och det blir svårt för laget att resa sig. Åsa ligger sist i tabellen på samma poäng som RGIF. I förra omgången föll man med klara 5-0 mot serieledande Lilla Träslöv. RGIF föll tungt hemma mot Skrea med 3-1.

Sexan:

SBK-HIS kl 19:00, Skogaby IP

De två bästa Laholmslagen i sexan möts. Spännande eftersom att man just nu har samma poäng. Det lär också bli en jämn match. SBK vann med 1-0 mot Örnia i förra omgången. HIS slog Gullbrandstorp med 5-1.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

LTIK-IF Böljan 3-0 (2-0)
Mål LTIK: Max Martinsson 2, Tom Hjälmefjord

När LTIK behövde det som mest stod man för årets bästa laginsats. Ingenting kunde och skulle hindra LTIK från att gå upp i serietopp. Hemmalaget gav aldrig falkenbergarna i Böljan en chans och man tog en stabil 3-0-seger. Det trots en utvisning efter timmen spelad. LTIK inledde starkt. Simon Vedin missade ett friläge och hade en frispark i stolpen. 1-0 kom ganska tidigt. Max Martinsson stressade Böljans försvarare och målvakt på Simon Vedins boll. Kommunikationen brast i IFB och Martinsson kunde rulla in bollen i öppet mål. Tom Hjälmefjord utökade LTIK:s ledning innan paus då han nickade Conny Strömbergs inlägg i mål efter en frispark. Distinkt av Hjälmefjord, som som högerback nu gjorde mål för andra matchen i rad. LTIK tappade konceptet något i inledningen av andra, men kom in i matchen igen efter en fem minuter och man växte efter hand. Med timmen spelad fick LTIK sin målvakt Jonas Nilsson märkligt utvisad. En Böljan-spelare satsade med dobbarna mot Jonna sedan denne nypt en förlupen boll. Jonna satte upp armen och skyddade sig och tryckte väl ifrån lite. Domaren uppfattade det som ett slag och gav Jonna rött kort direkt. Böljan-spelaren tilldelades ett gult.

Som tur var hade LTIK för första gången i år med Alexander Ekstrand med på bänken. Ekstrand är numera utespelare, men har tidigare fuskat som målvakt. Han drog utan att tveka på sig nävarna och var sedan stabil matchen ut. Ekstrand visade starkt psyke och gott spelsinne. Efter utvisningen spelade LTIK säck. Efter en stund byttes defensivt skicklige Mattias Johansson in på mittfältet, medan Patrik Åkesson gick ut. Magnus Nilsson, som haft känning i höften, offrades direkt efter utvisningen. Simon Vedin tog klivet upp som ensam anfallare. Tillsammans med Max Martinsson, som var LTIK:s enda kvarvarande mittfältare med offensiva uppgifter, sysselsattes ändå Böljans backlinje och på en kontring kunde Martinsson pricka in sitt andra mål för kvällen efter magnifikt förarbete från Vedin. Kvarten återstod, men matchen var naturligtvis avgjord. LTIK agerade mycket stabilt och taktiskt. Böljan hade en boll i ribbans ovansida vid ställning 3-0, men inte mycket mer och LTIK kunde ta sin fjärde raka seger. Upp på förstaplats i tabellen klev man också. Vad som mest bör lyftas fram efter segern är laginsatsen. Alla jobbade verkligen tillsammans och för varandra. 

Defensivt var det väldigt tryggt igen. Daniel Hellsten var tillbaka som den försvarsgeneral vi vant oss vid att se. Hellsten och Henrik Nilsson utgör troligen femmans bästa mittlås. Det vågar man nog påstå nu. Högerback Tom Hjälmefjord är i mycket bra form och bidrar med sin snabbhet och energi mycket både offensivt och defensivt. Tobias Ewertsson på vänsterbacken går från klarhet till klarhet på sin defensiva position. Conny Strömberg och Hisham Gassim vann det mesta på mitten och stängde ytorna bra. Magnus Nilsson är avig och stark i kroppen. Patrik Åkesson skicklig i sin targetroll. Simon Vedin mållös, men het ändå med två assist. Den andra framspelningen var av yttersta klass. Bra inhopp av Anders Thid och Pontus Pettersson, men framförallt av Alexander Ekstrand och Mattias Johansson. Ekstrand kom in och spelade tio minuter som ytter i första då Magnus Nilsson besvärarades av sin höft. Kom sedan in i mål i andra och gjorde det som han inte gjort annat. Johansson är alltid otroligt lojal sin uppgift och har varit fläckfri i sina två senaste inhopp. Bäst på plan var dock LTIK:s ytter Max Martinsson, som höll sig framme när han skulle och var mycket delaktig i spelet med boll under hela matchen. Med sina lungor fuskade han dock som vanligt ingenting i det defensiva arbetet. Som helhet en imponerande laginsats av LTIK. 

LTIK:s hemmapublik stod upp och applåderade sitt lag efter matchen och segersången hördes nog till Veinge betong.

KIK-Trönninge IF 1-1 (0-0)
Mål KIK: Joel Åkesson

Trots allt starkt av KIK att ladda om både fysiskt och psykiskt med bara två dagar emellan matcherna i femman. Vinsten med 5-1 mot OIS hjälpte dock säkerligen till när det gäller återhämtningen. Nu plockade KIK en pinne av TIF. Joel Åkesson gav KIK ledningen efter timmen spelad. TIF:s Calle Stenberg kvitterade fem minuter senare.

Sexan:

VBoIS-Gullbrandstorps AIS 9-0 (4-0)
Mål VBoIS: Anders Stam 3, Håkan Pettersson 2 (en straff), Henrik Olsson 2, Jim Leandersson, Michael Svensson

Väntad storvinst för BoIS. Bra att man fick igång några av sina målskyttar. Det behövs inför kommande prövningar i serien.

- Det var spel mot ett mål och vinsten borde blivit mycket större. Gullbrandstorp ska ha en eloge för hur de uppträder mot oss, domaren och mot varandra. All cred till dem för det! , kommenterar VBoIS tränare Jim Leandersson.

//P.

Matcher onsdag

Femman:

LTIK-IF Böljan kl 19:00, L:a Tjärby IP

Tidig seriefinal i femman. Böljan leder serien en poäng före LTIK, som dock har en match mer spelad. Böljan åkte i förra omgången på seriespelets första förlust då Unnaryd under torsdagen betvingade dem med 2-1. Böljan har dessutom hunnit med att åka ur DM i lördags via en 4-0-förlust mot en Stafsingekombination. LTIK har gått riktigt starkt på slutet och vann nu senast derbyt mot GIF/VIF med 3-2. LTIK börjar dock bli ett något slitet lag. Det finns en del skavanker i matchtruppen, dock inget som ska hindra från spel. Magnus Nilsson är värst däran men kommer att göra ett test under matchkvällen och tror själv i skrivande stund på spel. Linus Jerkesten missar matchen efter den skada han ådrog sig i den senaste matchen. BKW-förvärvet Alexander Ekstrand ersätter i truppen efter flera starka insatser i B-laget. Därmed blir det A-lagsdebut för Ekstrand. I övrigt är truppen intakt sedan derbyt.

Matchen spelas under onsdagen pga sudenttider. LTIK:s Max Martinsson och Tom Hjälmefjord tar studenten på lördag och på torsdag är det den traditionsenliga balen på Strandhotellet.

KIK-Trönninge IF kl 19:00, Lagavallen

Klarar verkligen KIK att ladda om bara två dagar efter matchen mot Oskarström? Mentalt är det troligen inga problem. Frågan är hur det är fysiskt? Vinsten med 5-1 mot OIS imponerar. TIF spelade 5-5 mot Lidhult senast och har varit en besvikelse så här långt i seriespelet.

Sexan:

VBoIS-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, Våxtorps IP

VBoIS förlorade mot Kurdiska med 3-1 vi förra omgången. Gullbrandstorp föll med 5-1 mot HIS. Till matchen saknar BoIS Jesper Mårtensson (avstängd), Rasmus Rudolfsson Berg (semester i Turkiet) samt Jakob Erksson och Pontus Eriksson (skadade).

- Med den breda trupp vi har så kan vi ändå ställa upp med ett starkt lag, kommenterar VBoIS tränare Jim Leandersson.

Allt annat än storvinst för BoIS skulle förvåna.

//P.

Resultat måndag

Femman:

Oskarströms IS-KIK 1-5
Mål KIK: Simon Andersson 2, Emanuel Hultberg, Joel Åkesson, Kalle Svensson

Tränare Tony Andersson ville inför matchen pressa Oskarströms backlinje hårt. Draget blev att sätta upp duracellkaninen Simon Andersson på topp. I och med det fick KIK tre illrar längst framme och de gav inte OIS en lugn stund. Ett lyckat drag då det fungerade väl och dessutom lyckades Simon Andersson pricka in två mål själv. Mycket imponerande insats av KIK.

Sexan:

FF Serbiska-SIF 4-3 (4-1)
Mål SIF: Andreas Jönsson, Ted Evertsson, Kenneth Einarsson

SIF fick en katastrofal start och låg under med 3-0 redan efter kvarten spelad. Efter en halvtimme stod det 4-0. Det hade inte varit konstigt om SIF vikit ned sig och förlorat stort igen efter den starten. Nu visade laget dock moral. Andreas Jönbsson reducerade innan paus. I minut 68 kom ytterligare en reducering från Ted Ewertsson innan Kenneth Einarsson gjorde SIF:s trea i den 84:e minuten. Närmre än så kom dock aldrig SIF. Rejäl uppryckning trots allt sedan förra matchen, även om motståndet nu var beskedligare än då.

//P.

Giffen förlorade

Resultat söndag:

Fyran:

RGIF-Skrea IF 1-3 (1-1)
Mål RGIF: Oskar Nilsson


RGIF föll i den viktiga hemmamatchen mot bottenkollegan Skrea. RGIF har fortfarande inte vunnit i seriespelet i år och det ser onekligen dystert ut. Giffen är alltid med i matcherna och så även denna gång. Det var en mycket jämn och fysisk match som utspelades på Björkvallen. Skrea tog ledningen efter bara två minuter. RGIF kvitterade kort därefter på hörna genom Oskar Nilsson. 1-1 stod sig till paus. I andra tog det bara ett par minuter innan det small igen. 1-2 till Skrea genom lagets kapten och specielle målskytt, duktige forwarden Mats Brorsson. RGIF tryckte på för en utjämning men kom aldrig närmre än Dino Karupovic skott från håll som tog i ovansidan på ribban. Skrea avgjorde matchen på ett turligt sätt med dryga tio minuter kvar att spela. Dystert för RGIF, som känns för uddlösa framåt. Hemmalaget saknade Mats Lindström, Marcus Kjellsson och Visar Demaj. De saknades verkligen. Det är spelare som kan göra det lilla extra och bryta mönstret. För tillfället känns Giffen bara stabila utan spets och tydligen räcker det inte till poäng. Det återstår dock mycket av serien och RGIF får se till att göra en kanonhöst.

//P. 

Resultat lördag

Elitfyran:

LFK-Kungsbacka IF 0-0

Mängder av chanser, men inte tillräcklig skärpa i avsluten. Peter Björnsson gjorde årsdebut från start i LFK och stod för några riktiga prakträddningar. Med fem minuter kvar tvingades han dock utgå efter en spark på handleden efter en av sina monsterräddningar.

Femman:

LTIK-GIF/VIF 3-2 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Tom Hjälmefjord
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Simon Nilsson

Årets match hittills och kommunens utan tvekan hetaste derby för tillfället utspelades på L:a Tjärby IP under lördagseftermiddagen. I princip samtliga spelare och ledare känner varandra väl. Anspänningen hos vissa spelare i LTIK var inför matchen ohälsosamt hög. Samtidigt har uppvärmningen sällan hållit högre tempo och det har nog aldrig vrålats högre i ”ringen” inför matchen. Jag kan tänka mig att läget var detsamma hos GIF/VIF. Innan matchen drog igång uppvaktade LTIK sin målvakt Jonas "Jonna" Nilsson. Han fick av ordförande Göte Åkesson motta en blomsterkvast för att ha passerat 600 matcher, dessutom har han klivit högst upp i LTIK:s maratontabell över spelade matcher, med sina nu 621 kamper. Uppvaktningen passade väl inför derbyt pga tät publiktillströmning. Ögonblicket förevigades av LT:s skicklige sportjournalist Lars-Åke ”Gocke” Englund.

Matchen drog igång och sällan har jag skådat mer intensitet i en division fem match. Det var nervösa spelare, spända spelare och övertända spelare överallt. Alla sprang och tacklade som galningar inför kulissen av de ca 200 åskådarna på idrottsplatsen. Egentligen har jag svårt för att återberätta matchen med ett referat. Det får bli en sammanfattning och lite reflektioner istället. GIF/VIF hade flest perioder i matchen med bra spel och något som i alla fall liknade spel. Man kan knappast anklaga LTIK för att spela snyggt. LTIK vann matchen på rutin och för att man ligger där man ligger i tabellen. Icke att förglömma. LTIK har också seriens förmodligen hetaste spelare i Simon Vedin. Han gör mål på allt och gjorde mål nummer tio och elva i serien för året mot GIF/VIF. Trots att LTIK inte spelade bra särskilt ofta (en okej period i mitten av första) så skapar man ändå målchanser och det är naturligtvis ingen tillfälighet att LTIK vinner utan att spela bra. Det finns något där och som någon sa efter matchen (med viss ironi, men ändå);

-Det känns som att vi nog börjar bli mer och mer redo för fyran med vårt långbollande.


I fyran är det stabilt, fysiskt, mycket långa bollar och få misstag både framåt och bakåt som gäller. LTIK är inte redo för fyran än då misstagen fortfarande är lite för många. Det syntes inte minst mot GIF/VIF. Annars är det stabilt, fysiskt och kvalitén i de längre bollarna och i mottagningsspelet finns där. LTIK tog ledningen genom Tom Hjälmefjord, som höll sig framme och styrde in ett långt inkast från Linus Jerkesten, 1-0. Klockan stod på ca tio minuter. GIF/VIF kvitterade knappt fem minuter senare. LTIK gick bort sig på ett GIF/VIF-inkast. Jacob Björk slog ned bollen till Kewin Hansen, som slog ett perfekt inlägg på bakre som Charlie Boson dundrade dit, 1-1. Det var Bosons första mål i GIF/VIF-tröjan. Resultatet stod sig till paus. GIF/VIF tog ledningen i andra efter en frispark. Klockan hade då tickat  till 50 minuter. Kewin Hansen slog bollen till Simon Nilsson, som starkt och distinkt tryckte dit bollen med skallen. För dåligt av LTIK. Fysiskt skulle inte GIF/VIF rå på hemmalaget. GIF/VIF gör det bra som får bollen till sin ende, i varje fall bäste, huvudspelare. Målet var inte logiskt vid det tillfället då LTIK skapat två jättemöjligheter direkt efter paus. Nick från Simon Vedin och luftträff i straffområdet av 1-0-skytt Hjälmefjord.

Nu hade dock GIF/VIF momentum och det kändes tufft för LTIK. Men Simon Vedin hade inte trätt in i handlingen än, och han lämnar ju sällan planen mållös. Vedin vann en hög boll och rann iväg på djupet och placerade bollen bredvid GIF/VIF:s skicklige målvakt Isak Pettersson, 2-2. Med tio minuter kvar gjorde LTIK även 3-2. Hemmalagets ettrige vänsterback Tobias Ewertsson kastade ett inkast som planens bäste, Patrik Åkesson levererade vidare till Simon Vedin, som tryckte bollen i nät. Rättvist? Icke! Men likväl. GIF/VIF försökte nå en en kvittering och man gjorde verkligen vad man kunde genom att flytta fram mycket folk, men det blev inte fler mål och LTIK segrade. GIF/VIF var värda oavgjort, minst. Ligger man där GIF/VIF gör får man dock ingenting gratis. Det syntes näppeligen på matchen att GIF/VIF ligger sist och att LTIK nu ligger tvåa. Å andra sidan hade det nog inte synts var lagen legat i tabelllen oavsett. Detta derby står över sådana saker. Prestigen är långt viktigare.

Många på planen, i båda lagen stod för heroiska insatser. Den som utmärkte sig mest var LTIK:s spelande tränare Patrik ”Packi” Åkesson. Det var häftigt att se hur banans mest rutinerade spelare hanterade matchen jämfört med sina motståndare och lagkamrater. Vann väldigt mycket boll och var även skicklig med kulan. Lugnet själv. Värt att notera är att LTIK drabbades av tre stycken skador under matchen. Linus Jerkesten kände av sina baksidor igen och tvingades utgå redan i första. Han lär också missa nästa match. Det gör troligen inte ersättaren på kanten, Magnus Nilsson, han kunde dock inte fullfölja matchen utan tvingades till byte i andra halvlek. Detsamma gällde vikarierande lagkaptenen och stabile mittbacken Daniel Hellsten. Det gick således tufft till på plan.

 

Tillägg: LTIK:s bäste efter Packi: Tom Hjälmefjord. Var hypernervös inför matchen mot sin gamla klubb. Lyckades slå det ifrån sig lagom till matchstart och gjorde en fantastisk insats på högerbacken. Var ofta med långt framme och hade en härlig energi under 90 minuter. Max Martinsson får det tredje omnämnandet. Otroliga lungor. Väldigt värdefull för LTIK. GIF/VIF: Jacob Björk. Ville verkligen visa vad han kunde mot sitt gamla lag. Härlig inställning och vinnarskalle. Simon Nilsson. Försvarets sammanhållande länk. Stark i kroppen och konditionsmässigt. Målskytt. Fabian Andersson. Fysisk, teknisk, ett hett, hett ämne för framtiden. 

Det mycket jämna B-mötet (dubbelmöte under lördagen) lagen emellan slutade med samma siffror. Båda lagen hade problem att fylla trupperna, trots gott om folk i vanliga fall, och ett par spelare i varje gäng tvingades dubblera. Ändå kunde både LTIK och GIF/VIF ställa upp med unga och talangfulla lag. Matchen blev jämn och tät. 1-1 i paus hade varit rättvist. Strax innan paus gjorde dock LTIK 2-1 och strax efter paus 3-1. Sedan var det i princip GIF/VIF för hela slanten. Det blev dock inte mer än en reducering för bortalaget och LTIK höll undan och tog sjunde raka segern i Klass 3. Mycket starkt. Mål LTIK: Anders Thid 2, Casper Larsson. Mål GIF/VIF: Arnon Khamphuak, Oliwer Hansen.

K/HFF-Getinge IF 1-0 (0-0)
Mål K/HFF: Mikael Alm


K/HFF tog tredje raka genom att hemmaslå Getinge med 1-0. Det trots årets sämsta insats. Matchen var överhuvudtaget av mycket låg kvalitet med tjongbollar som signum. Skogslaget klättrade upp på tredjeplats i tabellen.

Sexan:

IS Örnia-SBK 0-1 (0-0)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen


SBK tog en skön och viktig seger mot Örnia efter ett praktmål av Per-Olle Gütnher-Hanssen.

Kurdiska IF-VBoIS 3-1 (1-1)
Mål VBoIS: Anders Stam (Gustavsson)


VBoIS lyckades inte slå Kurdiska och det verkar inte vara BoIS år i år heller. Efter storsegern mot Sennan/Sperlingsholm skulle man nu visa stabiltet. Var det meningen...

VBoIS Jim Leandersson:

Idag var det upp till bevis för våran del, det blev precis tvärtom. Vi började matchen jättebra och skapade hyfsade lägen i de tre första anfallen. Kurdiska kom knappt över halva plan. Efter 5 min drog deras målvakt ner Olsson. Rött kort och straff till oss. Tyvärr missade vi den. Känslan var ändå bra i laget och Kurdiska hade en man mindre. Sakta men säkert åt ändå hemmalaget sig in i matchen, väldigt onödigt från vår sida att släppa in dem i matchen. Efter ca 20 min spel får vi Mårtensson utvisad sedan han som siste man dragit ner deras anfallare. Straffen skjuts i ribban men på returen är dem hetare än oss och slår in 1-0. Därefter tappade vi mycket av vårt offensiva spel, trots att vi var lika många spelare på plan. 1-1 kom ändå mot slutet av halvleken. Slangen nådde högst på en fint slagen frispark och kvitterade med pannan. Efter paus började vi ganska bra men sedan tog Kurdiska över spelet igen. Vi fick dock bästa chansen när jag slog ett inlägg till Slangen som klippte till på volley, bollen såg ut att gå i mål men naturligtvis tog den på försvararens axel ut till hörna. Hörnan slås och givetvis kontrar hemmalaget in ledningsmålet. Väldigt synonymt med denna säsongen, istället för 1-2 blev det 2-1. Vi skyller inte förlusten på någon annan än oss själv, vi borde dödat matchen första 20 min, vi hade spelet och lägena. Med LITE tur hade vi vunnit trots dåligt spel men tur har vi inte för tillfället. Vi gräver ner oss och kommer upp igen!!!

//P.


Resultat fredag

Femman:

BKW-Simlångsdalens IF 1-5 (0-3)
Mål BKW: Robert Andersson

Ja, va ska man skriva? Förlusten för BKW var orättvis. Att den blev stor gör det naturligtvis svårt att snacka bort. Rent spelmässigt var BKW det bättre laget. Dalen var vassa i kontringarna och otroligt effektiva.

FF Serbiska-YBK 1-3 (0-0)
Mål YBK: Robert Bäckström 3

Hypersnabbe Robban Bäckström frälste YBK mot Serbiska. Vinsten var inte helt oväntad för YBK:s del. Vi får nog börja vänja oss vid att YBK vinner lite matcher. Kul att det lossnat lite med målskyttet och extra kul att man fått igång en spelare som kan komma att leverera även framöver.

YBK:s Tomas Karlsson:

YBK inne i ett stim när Beckström sänkte Serbiska!

Mitt i studenttider hade YBK en svår bortamatch på ett regnigt och tungsprunget Sannarp mot kluriga Serbiska. YBK saknade 6 ordinarie spelare ur matchtruppen som var antingen upptagna med studentfirande eller avstängda. Detta till trots så var det inget snack om saken när tre tunga poäng hämtades hem till Ysby!

Matchen inleddes med ett klassiskt ställningskrig. Serbiska försökte med ett samlat passningsspel och kluriga kombinationer medan YBK stormade fram på kanterna för att försöka nå inlägg till tunga Olle Larsson och Dennis Ljungberg. Inget av lagen skapade i spelet några riktigt klara målchanser. Istället var det mycket kamp, mycket bra försvarsspel och många "nästanlägen". Bästa chansen i YBK fick Erik Mattsson, för dagen på innermittfältet, som på en hörna fick fritt skottläge inne i boxen. Utmärkte hemmamålvakten täckte dock galant! Efter 45 mållösa minuter på en regntung plan samlades YBK- gänget under bokträden på Sannarp och lade upp taktiken inför andra halvlek. Robban Beckström fick chansen på kanten och ordern var enkel - gå framåt!

I andra halvlek var det också YBK som styrde och ställde. Serbiska såg allt mer tröttkörda ut och deras attacker blev allt mer sporadiska. Istället började Dennis Ljungberg vinna boll på mitten och Robban Beckström satte gång på gång fart längs med kanten och hotade ett stirrigt hemmaförsvar. Mitt i pressen vaskade Serbiska fram en hörna. Denna slogs mot första stolpen och rensades undan av undertecknad. Dock ej bättre än att den landade hos en hemmaspelare 7 meter utanför straffområdet som - på helvolley - drog bollen stenhårt och välplacerat rakt upp i Anton Hanssons kryss. Snacka om gamnacke, dolkstöt i ryggen eller slag under bältet. Mycket vackert men mycket tungt!

Dock var det nu som YBK började agera med den desperation som krävs för att sätta motståndare under press. Nisse Carlsson flyttades upp på mitten, Robin Hansson in som mittback och Ahmed El Ali fick hoppa in på högerbacken. Samtidigt sattes Alexander Begtsson in på vänsterkanten. Allt för att få mer tryck framåt och som det lyckades. På ren svenska - ett taktiskt genidrag...

Nisse började direkt dominera på mitten och sprang gång på gång igenom klumpen av trötta Serber. Alexander var ettrig som en terrier och Robin stark som en oxe och i takt med att tiden gick så kom målen allt närmare. Olle sköt i ribban, Nisse frestade från distans och Robban kom nästan igenom. Målet skulle komma och det efter en helskön domarinsats. YBK ville slå en hörnvariant men mitt i den tänkta bollbanan stod domaren. På uppmaningen att flytta sig svarade han VA?. När uppmaningen repeterades svarade han åter VA? Tredje uppmaningen var mer som ett vrål än ett viskande och DÅ fattade domaren att han skulle ur vägen. Hörnvarianten gick hem och på returen nickade en meter långe Robert Beckström in tränare Karlssons inlägg och kvitteringen var ett faktum. Till och med domaren kostade på sig ett leende...

YBK valde nu att behålla den offensiva uppställningen och att gå för tre poäng. Serbiska hängde likt Muhammad Ali mot repen men till skillnad från denne så saknade Serbiska kraften att slå tillbaka. Istället rann Beckström igenom igen och fullständigt iskallt lobbade han bollen över en hjälplös hemmakeeper. Mycket vackert och mycket välförtjänt. Serbiska som i ledning tagit lika god tid på sig att kasta inkast som en pensionär i bankomaten började nu stressa och pressa. Den något överladdade nummer nio vrålade bland annat "för helvete vilket tråkigt jävla lag att möta. De sparkar ju bort bollen så långt varje gång, det räcker väl att peta den till inkast..." Synnerligen komiskt då Serbiska bara någon minut tidigare sparkat bollen ner till Nissan i ett försök att vinna tid...

Serbiskas attacker var dock tämligen harmlösa och kan mer liknas vid dödsryckningar än organiserade anfall. Istället var det YBK som slog spiken i kistan när dagens store hjälte Robert Beckström pricksköt in 3-1 efter en genial passning av Dennis Ljungberg. När domaren blåste av matchen hade det slutat regna, Polen kryssat mot Grekland, frånvarande studenter förmodligen däckat i något dike, nummer nio slutat vråla och Serbiskas tre man starka avbytarbänk redan gått hem. YBK jublade som om seriesegern var klar eller som om Zlatan avgjort EM - finalen. Två raka segrar! 7-2 i målskillnad på två matcher! YBK formstarka! YBK ryckt från bottenträsket! YBK ett lag i medvind! Vem trodde det???

I omklädningsrummet (vaktmästaren kom löpande för att undvika sarkastiska omnämnanden) vrålades den numera välbekanta segersången och med lätta steg, leende läppar och klirrande väskor begav sig YBK:arna ut mot ännu en helg som segrare! Hybrisen är total. Undertecknad kräver löneökning, målvakten nya handskar till varje match och Nisse hotar med att lämna för spel i HBK samtidigt som hattrickhjälte Beckström föreslog sigsjälv som inhoppare mot Ukraina..... Förmodligen kommer vi grovt underskatta Örnia och börja spela divor allihop men det skiter vi i ikväll. Just nu är vi stekheta och sååå värda att få njuta!

YBK;s lag
Anton H
Robin H, Tomas K, Nisse C, Figge N
Jimmy I, Erik M, Dennis L
Zed I, Olle L, Anton O
Avb; Robert B, Alexander B, Ahmed E

//P.


Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
BKW-Simlångsdalens IF kl 19:00, Wallevi
 
BKW slog Lidhult borta med 3-0 i förra omgången. Simlångsdalen föll mot Böljan med 2-1. BKW kan nu ställa upp med ett något mer ordinarie lag än sist. Bl a finns viktige Emil Gustafsson med i truppen i gen.
 
Sexan:
 
FF Serbiska-YBK kl 18:30, Halmstad Arena
 
YBK slog SIF med 4-1 i förra omgången. Serbiska lämnade WO mot HIS. Jag tror att detta är en match som YBK har hyggliga chanser att vinna. Om inte Göran Medjed är med i Serbiska och skojar för mycket.
 
Lördag:
 
Elitfyran:
 
LFK-Kungsbacka IF kl 15:00, Glänningepark
 
Båda lagen kommer från usla insatser och 4-1-förluster. LFK från mötet med Alet och Kungsbacka från match mot Varberg. LFK har åter fem poäng upp till Snöstorp/Nyhem i topp. Kungsbacka liger två poäng före LFK. Mycket viktigt att vinna för LFK om man vill ha med toppstriden att göra alltså. Besart Mazreku och Tobias Lundgren åter i LFK efter avstängningar.
 
Femman:
 
LTIK-GIF/VIF kl 14:00, L:a Tjärby IP
 
Hett derby i femman mellan grann- och samarbetesklubbarna (VGLT) LTIK och GIF/VIF. LTIK slog KIK med 2-1 i förra omgången. GIF/VIF föll mot K/HFF med 3-2 i sin senaste match. LTIK får sedan förra matchen klara sig utan vice kaptenen Håkan Karlsson (kapten Emil Olsson missar som bekant våren pga knäskada). Håkan beger sig till Ukraina tidigt på lördagen. Det troliga är att Daniel Hellsten tar bindeln i Karlssons ställe. GIF/VIF ställer upp med samma trupp som mot K/HFF, men gör ett par förändringar offensivt i startuppställningen.
 
K/HFF-Getinge IF kl 12:00, Hishults IP
 
K/HFF slog GIF/VIF med 3-2 i sin senaste match. Getinge föll mot samma lag med 5-1. K/HFF förlorar väl inte på Hishults IP nu heller.
 
Sexan:
 
IS Örnia-SBK kl 13:00, Alevallen
 
SBK förlorade mot Vapnö med 3-0 i förra omgången. Örnia förlorade mot Haverdal med 4-1. Lär bli en jämn match. Vinst med uddamålet på något håll skulle inte förvåna.
 
Kurdiska IF-VBoIS kl 14:00, Halmstad Arena
 
VBoIS kommer från 5-1-vinsten mot Sennan/Sperlingsholm. Kurdiska slog Gullbrandstorp med 3-0 i förra omgången. Nu är det upp till bevis för BoIS att visa att förra veckans storvinst mot bra motstånd inte var en tillfällighet utan rejäl islossning som spänner över en längre period.
 
Söndag:
 
Fyran:
 
RGIF-Skrea IF kl 14:00, Björkvallen
 
Hyperviktig match för RGIF. Förlust mot Skrea och man ligger pyrt till. Vid vinst klätttrar RGIF förbi Skrea och troligen åter över strecket. Skrea har bara en vinst och den tog man i förra omgången då man något överraskande slog Norvalla med 3-2. RGIF står fortfarande utan seger och i förra omgången blev det bortaförlust mot Onsala med 2-1. 
 
//P.

Resultat torsdag

Sexan:

HIS-Gulbrandstorps AIS 5-1 (5-1)
Mål HIS: Jimmie Ivarsson 2, Otto Karlsson, Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson

Väntad seger för HIS, som klev förbi SBK upp på femteplatsen och alltså tillfälligt (?) innehar positionen som främsta Laholmslag i sexan.

Vapnö IF-SIF 16-1 (7-0)
Mål SIF: Rikard Kaschner

Fy fan! Inte kul för fotbollen.

//P.

Matcher torsdag

Sexan:

HIS-Gullbrandstorps AIS kl 18:30, Hasslövs IP

Bör bli en enkel seger för HIS. Men man vet aldrig. HIS besegrade Serbiska på WO i förra omgången. Gullbrandstorp föll med 3-0 mot Kurdiska.

Vapnö IF-SIF kl 19:00, Vapnö IP

Bör bli en enkel seger för vapnö. Men man vet aldrig. SIF förlorade mot YBK med 4-1 i förra omgången. Vapnö slog SBK med 3-0.

//P.

K/HFF vann

Resultat onsdag:

Femman:

K/HFF-GIF/VIF 3-2 (1-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Mikael Alm
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen, Jacob Björk


K/HFF inledde bäst och tog ledningen via en offsidestående Fredrik Junefalk. GIF/VIF:s Kewin Hansen kvitterade till 1-1 på frispark. Resultat stod sig till pausvilan. Första halvlek på poäng till K/HFF. Efter tio minuters spel i andra tog GIF/VIF över fullständigt. Man borde nog gjort fler mål än det som Jacob Björk satte dit i bortre burgaveln, 1-2. K/HFF tog sig så sakteliga tillbaka in i matchen, medan GIF/VIF tröttnade betänkligt. Det återstod dock bara tio minuter att spela. 2-2 kunde Fredrik Junefalk göra på en boll som damp ned mellan GIF/VIF:s försvar och målvakt. 3-2 till K/HFF kom med bara minuter kvar. En frispark från långt håll såg inte otagbar ut för GIF/VIF:s supertalang, Isak Pettersson, i mål men hamnade ändå i detsamma och K/HFF:s vinst var ett faktum. Starkt av K/HFF att komma tillbaka mot slutet efter GIF/VIF:s fina period i mitten av andra. Att vända underläge till vinst mot slutet av en match är alltid extra skönt, för det segrande laget. Hishults IP har som K/HFF:s Kristian Åkesson hade uttryckt det; blivit en ointaglig borg för K/HFF. Otroligt tungt för GIF/VIF naturligtvis, som såg ut att ha matchen i sina händer.

//P.


Match onsdag

Femman:

K/HFF-GIF/VIF kl 14:00, Hishults IP

K/HFF och GIF/VIF passar på att spela derby på nationaldagen. Detta för att sedan få ett längre sommaruppehåll. Lagen har redan mötts en gång och då delade man broderligt på poängen. 1-1 slutade mötet i Veinge. Efter tunga perioder för båda lagen lättade det lite i förra omgången. K/HFF hade fem raka utan seger innan matchen i lördags då man lyckades slå Trönninge med 2-1 efter en väl genomförd insats. K/HFF är starka i Hishult och har inte förlorat där sedan 2010. GIF/VIF stod utan vinst överhuvudtaget fram till förra omgången, då det plötsligt lossnade rejält och man slog till med hela 5-1 borta mot Getinge. Båda gängen kan ställa upp med samma lag som senast och ett icke vågat tips är att det blir jämnt och slutar oavgjort. Ska vi säga 2-2?

//P.

.

Starta spelkonto i dag!

För dig som blir ny kund finns ett fantastiskt starterbjudande.
Öppna ett spelkonto och ladda det med pengar,
så matchas din första insättning med 100% upp till 2 000 kronor!
Erbjudandet gäller fram till och med 1 juli 2012 så vänta inte för länge!

 

 

Hämta Nordicbets EM bonus här...


Resultat lördag

Fyran:

Onsala BK-RGIF 2-1 (2-0)
Mål RGIF: Johan Nilsson


Ny uddamålsförlust för RGIF. Det är så att varje Giffare skulle kunna gråta. Nu ligger man dessutom under strecket då Skrea lyckades vinna i den här omgången. Johan Nilsson reducerade Onsalas 2-0-ledning efter paus då han satte dit bollen assisterad av Mats Lindström.

Femman:

KIK-LTIK 1-2 (1-1)
Mål KIK: Pelle Svensson
Mål LTIK: Max Martinsson, Simon Vedin

Första halvlek var det sämsta LTIK presterat i år. LTIK:arna stod och tittade när ett betydligt hetare KIK fick vinna första, andra, tredje och fjärdebollarna. KIK dominerade inte, men var betydligt mer med i matchen och de var tydligare i sitt agerande såväl framåt som bakåt. Något passningsspel att tala om hade inte hemmalaget, även om man försökte mer än ett paralyserat LTIK, som stod fel och kom in fel hela tiden. KIK:s längre passningar hade adress. Jonathan Petersson, Joel Åkesson och Christoffer Olsson är duktiga fotbollsspelare och alla tre är dessutom begåvade med hjärta och lungor, de har alltså alltid rätt inställning. De fick bollar på fötterna och de fick bollar på djupet. Utan att skapa jättemycket så sysselsatte de änfå LTIK:s försvar. KIK hade tagit ledningen med 1-0 redan i den tredje matchminuten. Flera olyckliga LTIK-sekvenser ledde fram till att Pelle Svensson omarkerad kunde nicka in bollen efter en hörnsituation. LTIK fick en gratischans sedan KIK:s målvakt Joachim Bondesson varit tvungen att ta med händer på ett märkligt hemåtspel från en KIK-försvarare. LTIK:s Daniel Hellsten dundrade den indirekta frisparken via ribban över mål.

Utöver målen skapade KIK första halvleks bästa möjlighet då Joel Åkeson helt ren ändå tvingades hasta iväg ett avslut mitt på LTIK:s målvakt Jonas Nilsson. Förspelet stod duktige Christoffer Olsson för. I övrigt skapade KIK ett par halvchanser och LTIK en halvchans. Linus Jerkesten hann inte riktigt till djupledsbollen och petade den utanför Bondessons vänstra stolpe. Fem minuter innan paus kvitterade LTIK helt ologiskt. Ett inkast skarvades vidare av Håkan Karlsson och Max Martinsson kunde nicka bollen i mål. 1-1 i paus får defenitivt LTIK vara mest nöjda med. Att få gå in i omklädningsrummet och få vila med 1-1 efter årets sämsta halvlek är få lag förunnat. KIK klart bättre i första, åtminstone inställningsmässigt. Tränare Tony Andersson hade säkert önskat att man skapat fler tydliga målchanser med sitt övertag. Andra halvlek blev ett sömnpiller. Efter att båda LTIK-tränarna höjt rösten i paus kom LTIK ut med bättre inställning i andra. Något spel att tala om hade man dock inte. KIK inledde något bättre efter paus. Efterhand tappade även de konceptet, bl a pga trötthet och lagen tog i princip ut varandra. Inte en målchans skapades på hela halvleken. Gäsp!

Med sex minuter kvar fick LTIK frispark. Max Martinsson slog den mot mål. Patrik Åkesson kampade och Simon Vedin drog till. 2-1 till LTIK. Mer av värde hände inte. Matchen avslutades med att Mattias Ragnarsson troligen slet av hälsenan då han vad det såg ut som fastnade olyckligt i gräset efter en situation där KIK fick frispark. Det är bara hoppas att det inte för allvarligt så att KIK:s duktige högerback snart kan vara i spel igen. Är hela hälsenan av pratar vi ett halvår innan spel är aktuellt igen. Resultat var inte rättvist. Efter andra halvlek kändes 1-1 som det logiska slutresultatet. Hade KIK haft sin välförtjänta ledning i paus så hade man förmodligen vunnit. Starkt av LTIK att vinna trots att man inte spelar bra. I sådana lägen är skyttekung Vedin (nio mål) en utmärkt tillgång. Han har självförtroende och gör mål på det mesta nuförtiden. Var annars relativt blek och osynlig pga en ihållande förkylning. Men det räcker gott med det han gjorde. LTIK:s försvar får plus för andra, det får även närkampsstarke mittfältare Håkan Karlsson. Inhoppande Linus Jerkesten och Hisham Gassim får också klart godkänt. De fick hoppa in tidigt för att förändra och tillförde vad de skulle. Godkänt får även ständigt löpande Max Martinsson och bollmottagare Patrik Åkesson. De flesta har dock i ärlighetens namn setts betydligt bättre. I KIK presterade fler på en jämnare och bättre nivå, framförallt i första. Forwardstrion Olsson, Åkesson och Petersson är nämnd. Simon Andersson var som vanligt bra, så länge han orkade.

K/HFF-Trönninge IF 2-1 (2-0)
Mål K/HFF: Martin  Jönsson, Fredrik Junefalk

Äntligen K/HFF! Efter fem matcher utan vinst blev det äntligen seger mot formsvaga TIF, som inlett säsongen under all kritik. Det är naturligtvis alldeles för dåligt av ett lag som TIF att vara inblandat i bottenstriden.

Sexan:

YBK-SIF 4-1 (1-1)
Mål YBK: Erik Mattsson, Nils Carlsson, Zed Ibrahim, Ehab El-Ali
Mål SIF: Andreas Jönsson


Då var det klart, Skottorps IF är sämst i södra Halland på planen i vår. SIF hängde med hyfsat i första och kvitterade YBK:s 1-0 innan paus. I andra föll SIF ihop som ett korthus och släppte in tre raka bollar. Kul för YBK att få göra fyra mål. Undrar när det hände sist? SIF får komma tillbaka och försöka att klättra något pinhål innan säsongen är till ända. Just nu ser det mycket tungt ut.

YBK:s Tomas Karlsson:

Efter många tunga matcher, många tunga förluster och många besvikna stunder så vände äntligen vinden för YBK! I derbyt mot Skottorp besegrades de grönklädda med klara 4-1 efter en total islossning sista kvarten av matchen. 

YBK saknade fyra givna startspelare i matchen och tvingades till flera ommöbleringar. Bland annat spelade Nisse Carlsson mittback och Erik Mattsson vänsterforward. Vinden var kraftig på Munkavallen och gästerna valde att börja i medvind. Dock var det YBK som styrde och ställde. Gång efter annan stormade de svartgula mot Lassagård i Skottorpskassen. Spelövertaget var markant men längst bak i Skottorps backlinje fanns giganten Kenneth Einarsson. Den gamle måltjuven har gått och blivit mittback på gamla dar och glidtacklade, hopptacklade, nickade, bröt, täckte och fjöste bort i stort sett varje boll. Ett tag kändes det som om det var YBK mot Einarsson likt hela Vietnam mot Rambo! Till sist skulle dock ledningsmålet komma. Ett inlägg från höger nickades i mål av Erik Mattsson. Mycket snyggt och mycket viktigt! 

Efter detta föll YBK in i gamla synder. Tvångsmässigt skänktes bollen bort till tacksamma SIF:are som gick till anfall. Anden knorrade en frispark som Anton i YBK:kassen klarade och Pontus Johansson stoppades i sista stund av brytande YBK:are. Kvitteringen kom på hörna. En hörna som tillkom efter att YBK mycket givmilt skänkt bort bollen till motståndarna flera gånger i rad på egen sista tredjedel. Spänstfenomenet Andreas Anden Jönsson knoppade in 1-1 vilket också var halvtidsresultatet. 

Efter en mindre utskällning i paus, ett löfte om bättre spel i andra halvlek och några byten tog YBK över totalt. Spel mot ett mål! YBK;arna kom gång på gång - påhejade av såväl vinden som publiken - mot Skottorps mål. Einarsson såg tröttare ut än Jörgen Brink i backen men lyckades ändå freda sitt mål. De gånger han missade så stod utmärkte Lassagård ivägen. Alexander Bengtsson kom fri, Zed Ibrahim kom fri, Olle och Felix var halvfria men bollen ville inte in. Desperationen spred sig i YBK och undertecknad slogs av en obehaglig känsla att YBK snart skulle straffas av vindsnabbe Pontus Johansson på en kontring. Denna känsla visade sig dock vara obefogad. Istället knoppade YBK;s gigant Nisse Carlsson in en hörna med kvarten kvar och då lossnade det fullständigt för YBK. Äldre broder Moberg fick kramp, Mats Johansson fick byta och nämnde Einarsson såg ut som en döende schäfer när YBK;s Olle Larsson kom farande. Trean chippade Zed Ibrahim in efter tre tappra räddningar från Lassagård. Fyran slank in på en frispark från Ehab El Ali och när domaren blåste av matchen firades de tre poängen med klassisk kullerbytta. Mycket rättvist, mycket skönt, mycket viktigt och fantastiskt välbehövligt! En förlust i matchen mot SIF och undertecknad hade förmodligen hittats i bollhavet på McDonalds med napp i munnen. 

SIF var inte alls dåliga. Flinke Cronquist är en riktig talang, Einarsson heroisk på mittbacken och Pontus Johansson hal som en ål där framme. Dock verkar laget sakna modet att spela bollen efter backen och istället tjongas bollen i stort sett varje gång iväg från egna planhalvan utan vare sig mening eller mål. YBK gjorde inte sin bästa match men försökte verkligen spela efter backen och var totalt sett dominanta i stort sett i hela matchen. Resultatet var som sagt mycket rättvist och vi i YBK skrålade likt berusade bönder på kasedans inne i det mysiga omklädningsrummet. Dagar som denna är livet bara gött. 10 grader plus är varmt, storm är mysigt, Dora utforskaren är mitt favoritprogram, domarkåren är underbar och hamburgaren från YBK;kiosken smakar bättre än oxfile! Vi har vunnit, vi har hybris, vi svävar på moln och vi tänker inte landa ännu....   

YBK:

Anton H
Filip N, Tomas K, Nisse C, Figge N
Jimmy I, Ehab E, Felix B
Erik M, Olle L, Alex B
Avb; Zed I, Anton O, Robin H

//P.

Resultat fredag

Elitfyran:

Alet IK-LFK 4-1 (2-0)
Mål LFK: Petter Gustafsson


Usel insats av LFK rakt igenom. Årets sämsta. Alets Laholmsbekanting Ola Jönsson blev utvisad i matchen. Att LFK fick spela med en man mer i en halvtimme (ställning 2-0) gör naturligtvis inte LFK:s förlust mer smickrande.

Femman:

Getinge IF-GIF/VIF 1-5 (1-4)
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen, Oscar Gustafsson, Jacob Björk, Sabri Behrami, Simon Nilsson

Äntligen GIF/VIF!

Det blev ordentlig islossning för GIF/VIF mot Getinge. Redan efter 21 minuter ledde man med 4-0 och man hade matchen i sina händer. Getinge reducerade innan paus, innan GIF/VIF utökade till 5-1 i andra.

GIF/VIF spelade inte bättre än vanligt men skapade möjligheter och hade högre utdelning än tidigare. Getinge var varken bättre eller sämre än något lag än GIF/VIF mött hittills och hotade GIF/VIF i sina anfall.

Lidhults GoIF-BKW 0-3 (0-0)
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Johan Agnvall

BKW A/B kontrade bort ett ordinarie Lidhult på Lomövallen. BKW hade marginalerna på sin sida. Hultarna hade bl a en boll i stolpen och en annan i ribban. Extra skön seger för BKW då många ordinarie gubbar saknades pga jobb, festivalbesök och avstängning. Ersättarna kom in och gjorde ett jättebra jobb och de som normalt sett är ordinarie och var med klev fram och tog ansvar.

Sexan:

SBK-Vapnö IF 0-3 (0-2)

En dålig division sex-match som Vapnö vann komfortabelt utan att övertyga. Att SBK kämpade i 90 minuter trots underläge gjorde det naturligtvis inte lätt för Vapnö att briljera spelmässigt. Dessutom saknade Vapnö två av sina bättre i bröderna Shulemaja. SBK hade sin bästa period första 30 i andra. Då skapade man ett par farliga hörnor och ett skott från Olle Günther Hanssen som Vapnös målvakt Viktor Hasselgren fick sträcka ut på. I vilket fall var det redan för sent då Vapnö gjorde 3-0 i inledningen av andra. De flesta aktörerna, i båda lagen, på plan kan bättre vad de visade under fredagkvällen.

Ex-RGIF:arn Erik Lindström gjorde 1-0 till Vapnö i den 11:e minuten. På plats som stöttning på Skogaby IP fanns hela familjen Lindström.

Värt att notera i övrigt att merparten i den ovanligt lilla åskådarskaran på Skogaby IP bestod av Kurdiska-representanter. Laget är med i racet igen sedan man fått gratispoäng av Örnia då de i sin vinstmatch mot Kurderna använt sig av en otillåten spelare. Kurderna var inte imponerade av det de såg. Allra minst av Vapnö.

Serbiska FF-HIS 0-3 (WO)

Serbiska hörde av sig runt middagstid under fredagen och förklarade att de bara fick ihop nio man och ville byta matchdag. Svårt för HIS att acceptera eftersom att det inte är lätt att få tag i de egna spelarna under samma dag när det är en arbetsdag. HIS förklarade att de räknade med match om vanligt då de blivit inbjudna till en sådan under fredagen. När så HIS samlats och åkt upp till Halmstad och till och med värmt upp fick de reda på att matchen blivt inställd. Domaren hade fått veta det, HIS hade inte fått något vidare besked efter lunch. Det innebär att HIS vinner på WO med 3-0.

- Tråkigt, vi ville ju spela matchen. Killarna vill spela boll. Är inte så glad för 3-0-segern. Hade förmodligen blivit seger med några bollar ändå, kommenterar HIS tränare Kalle From.

//P.

RSS 2.0