GIF/VIF håller avståndet

Sexan:

GIF/VIF-Haverdals IF 3-2 (1-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller 2 (en straff), Fabian Andersson

Det blev ytterligare en viktig uddamålsseger för GIF/VIF, nu i den svåra hemmamatchen mot Haverdals IF. GIF/VIF tog ledningen i första genom Robin Möller. Samme spelare kunde sedan öka på till 2-0 på straff i andra. Haverdal reducerade, innan Fabian Andersson gjorde 3-1. I den 80:e minuten blev Simon Nilsson utvisad efter sitt andra gula och i den 85:e reducerade Haverdal på nytt. GIF/VIF lyckades hålla undan och vinna med 3-2.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Vinbergs IF 0-2 (0-1)

Det märktes vilket lag det var som hade något att spela för. Vinberg var snäppet hetare, både i första och andra, även om LFK var det bättre laget rent spelmässigt i första så var det Vinberg som hade flest chanser. Bl a tvingades Markus Johansson till en fin dubbelräddning. 0-1 kom i första halvleks absoluta slutskede efter markeringsmiss i LFK-försvaret. I andra halvlek var Vinberg länge det bättre laget och man kunde också göra 2-0. Mot slutet tryckte LFK på för en reducering, närmre än en nick i stolpen från Robert Nilsson kom man dock inte.

Fyran:

RGIF-IF Centern 2-1 (0-1)
Mål RGIF: Johan Nilsson, Patrik Philipsson

I första halvlek var Centern det bättre laget och man tog välförtjänt ledningen med 1-0 då Rikard Comnell störtade fram och tryckte upp bollen i nättaket sedan Niklas Nilsson lämnat retur efter en frispark. Det resultatet stod sig till pausvilan. I andra halvlek var RGIF det bättre laget. 1-1 låg länge i luften innan Johan Nilsson löpte fint och hann först med tåspetsen efter ett inspel från Simon Tideman. Kändes som att 1-1 skulle stå sig tiden ut. RGIF var dock inte nöjda och Patrik Philipsson kunde skjuta upp bollen i nättaket efter en frispark. Mot slutet var RGIF närmre 3-1 än vad Centern var 2-2, så helt ologiskt var inte slutresultatet. Lagen hade varsin halvlek. Bäst i hemmalaget var målskyttarna Nilsson och Philipsson. Den sistnämnde är ovärderlig med sin rutin mot slutet av matchen då tiden ska dödas. 

Femman:

BKW-Trönninge IF 0-3 (0-1)

BKW gjorde ingen bra match. Flera spelare hade en dålig dag rent tekniskt. Saknaden av avstängde Emil Gustafsson var stor. 0-1-läge i paus förenklades inte av att en BKW:are snackade till sig ett rött kort i början på andra. Matchen slutade 0-3. TIF:s seger var rättvis. De ville mer än BKW:arna i matchen. Flera hemmaspelare drog på sig onödiga varningar och nu är hela fem spelare avstängda i nästa omgång.

Sennans IF-KIK 3-4 (2-2)
Mål KIK: Jonathan Pettersson, Emanuel Hultberg, Kalle Svensson, Benjamin Ekberg

Mycket viktig seger för KIK, som satt hårt inne. Sennan tog ledningen med 3-2 i andra innan KIK gjorde två raka mål.

Sexan:

VBoIS-SIF 7-1 (3-1)
Mål VBoIS: Anders Lilja 2, Johan Bengtsson 2, Robin Leandersson, Anders Gustavsson, Jesper Nilsson Öhrn
Mål SIF: Oskar Moberg (straff)

BoIS var, som siffrorna vittnar om överlägsna. SIF skapade inte mycket utöver straffen. BoIS var bättre på alla positioner.

HIS-Sperlingsholms IF 4-0 (1-0)
Mål HIS: Emil Hermansson, Philip Trollér, Jimmie Ivarsson, Fredrik Gustavsson

Det var aldrig något snack. HIS fick revansch för den snöpliga bortaförlusten.

FF Serbiska-K/HFF 0-4
Mål K/HFF: Mattias Nätterqvist, Christian Broman, Fredrik Junefalk, Mikael Alm

På nytt ett försvagat Serbiska med bara elva man på laguppställningen. K/HFF tvingades inte direkt anstränga sig för att vinna.

//P. 

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Vapnö IF 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Emil Olsson

Usch, usch! Det var en dålig division fem-match som utspelades på L:a Tjärby IP denna fredag (hård sidvind är inget att skylla på egentligen då spelet varit bättre om lagen anpassat sig mer till de yttre förutsättningarna). Ingen fröjd för ögat för publiken direkt. Tre pinnar var viktigast för LTIK, mer än så var det dock inte. Nykomponerat innermittfält med Tom Hjälmefjord och Simon Vedin (ingen av dem har spelat på positionen varken i A- eller B-lag i år hittills). Vågat? Ja, självklart, men värt ett försök? Absolut! Det föll dock inte särskilt väl ut. Vapnö satte omgående hög press på hemmalagets backlinje. LTIK tilläts inte att rulla i lugnan ro direkt. Det gjorde att mittfält och forwards inte fick några smultronbollar att jobba med och med ett ovant innermitfält gjorde det att de fick noll tid på sig att acklimatisera sig, vilket i förlängningen betydde att LTIK fick svårt att komma igång med något spel. Bollarna blev iväghastade från backlinjen och mittfältarna slog i ren obekvämlighet ifrån sig och gjorde sig efterhand icke spelbara. Första halvlek tillhörde Vapnö rent spelmässigt. Samtidigt skapade LTIK som vanligt en mängd chanser på omställningar på grund av vassa spelare offensivt. Fredrik Wersch missade bra lägen två gånger om, Emil Olsson blev oväntat ren efter en lyftning och Simon Vedin hade en boll i stolpen.

Efter en fin djupledslöpning av nämnde innermitt Vedin kunde denne trycka in sin egen retur på ett spektakulärt sätt då han fotade bollen i mål över sin egen kropp. För framspelningen i förstaläget stod Johan Gustafsson. Vapnö var det organiserade laget, rent spelmässigt, i första halvlek. Då LTIK:s försvar darrade betänkligt skänktes bollar bort lite då och då. Bortalaget lyckades dock inte utnyttja misstagen och tvingade inte "Jonna" i hemmakassen till en enda kvalificerad räddning. Runt den 35:e minuten hade dock LTIK tur då en av hemmaspelarnas gubbar bryskt sparkade ned en av Vapnöiterna innnanför straffområdet utan åtgärd från domaren. Ingen hade klagat om det blivit straff där (det gör att de straffsitutioner som uppstod i andra [två för LTIK och en för Vapnö inte ens är värda att ta upp]). Pausvila 1-0. Normalt sett kanske 3-1 till LTIK. Men klar fördel Vapnö spelmässigt. LTIK gjorde en del nödvändiga justeringar i paus. Coach "Packi" valde att ta ut sig själv (kunde valt vem som i backlinjen) och satte ned Hjälmefjord på den mer vana högerbackspositionen (något denne var mycket tillfreds med. Med tid kan dock 18-åringen bli bra på mitten också), medan den metodiske Conny Strömberg tog klivet in som mittback för att styra upp hönsgården. På innermittfältet tog vane Mattias Olofsson plats.

Det kändes med ens mycket bättre. Olofsson vårdade boll och tillförde ett lugn med sin bollsäkerhet, samtidigt som Vedin funnit sig allt mer tillrätta efter målet. Det dröjde dock inte länge innan försvaret började kludda igen och det var nära att Vapnö kom till farligheter. Efter en felpass från LTIK:are kunde också Vapnö kvittera. Fri spelare på bortre, Jonna till vänster i kassen, avslutet hårt och säkert till höger. Inledningen av andra gick även den, till slut, i VIF-favör. LTIK lyckades dock samla ihop spelet och emellanåt fick man samman något som liknande ett passningspel. LTIK borde tagit ledningen då man kom tre mot två i en omställning efter en Vapnöhörna. Avslutet gick dock utanför. Sista 25 minuterna präglades av två ganska försiktiga lag, som i och för sig hade gubbar kvar på offensiv planhalva, men "möd" hände inte. Miridon Berisha borde dock återgivit LTIK ledningen efter ett inlägg, avslutet med högran, helt ren, gick dock rakt på VIF:s keeper. Vapnö hade å sin sida en hörna som nickades bort av Simon Vedin på mållinjen. Det började lukta 1-1 lång väg. Ett resultat som nog båda lagen varit så där lite lagom halvnöjda med.

Men både Vapnö och LTIK fortsatte att anfalla när läge gavs. På ett sådant från LTIK, som Johan Gustafsson drog upp så tappade Vapnömålvakten bollen invid Emil Olsson, som uppmärksamt, ur halvdålig vinkel, från vänster, kunde lägga bollen i mål. Åter igen Gustafsson ass. Dominerar matchen som mot KIK gör han inte igen, men en poängspelare, det är den gode Gustafsson. Med bara en 12, 13 minuter kvar att spela tycktes inte Vapnö orka mobilisera mer kraft framåt och LTIK kunde relativt enkelt, därmed inte självklart sagt, ro hem segern. 1-1 eller 2-2 hade väl varit logiskt. LTIK skapade de heta chanserna ("Jonna" i hemmaburen tvingades inte till någon kvalificerad räddning på 90 minuter trots en emellanåt darrig  backlinje framför sig). Rent organisatoriskt, och nog spelmässigt också, var Vapnö bättre sett till 90 minuter. Även om LTIK fick igång lite spel i andra.

Sett till klara målchanser var LTIK:s seger välförtjänt, men än dock på inget sätt självskriven. Självklart bra att kunna få tre poäng med sig när spelet inte fungerar. Detta var den trea LTIK fått med sig i år där spelet fungerat som sämst. LTIK fick revansch för den försmädliga bortaförlusten. Samtliga LTIK:are kan bättre, ändå lyfts fyra namn fram. Simon Vedin gjorde en godkänd debut på innermitfältet och var sedan, som vanligt, mycket bra då han blev nedfyttad som vänsterback. Emil Olsson var inte i toppskick efter en vecka i Grekland, men gjorde som vanligt jobbet och då resten av våra offensiva spelare vänt sig bort och slagit ut med armarna så fanns han kvar, uppmärksam, när Vapnös målvakt gjorde ett av sina få misstag i matchen och rullade in LTIK:s segermål. Jag förväntar mig mycket, mycket mer av Johan Gustafsson, men han är, som skrivet, en poängspelare och mot Vapnö är det Johan som ligger bakom båda målen. Dessutom gjorde rutinerade Hisham Gassim ett bra inhopp på innermittfältet i 33 minuter. Höll position och agerade säkert. Alla har dock mer att bevisa i nästa omgång, då LTIK, i mitt tycke, möter seriens mest passninsskickliga lag; Unnaryd.  

Sexan:

YBK-SBK 1-2 (0-1)
Mål YBK:  Kalle Karlsson (Snoddens grabb)
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Martin Agnvall

Idag va de väldigt nära Ysby tog sin första poäng i årets serie... vi kom undan med blotta förskräckelsen... o lyckades knoppa in 2-1 alldeles i matchens slutskede...:O)

Citat "Cralles" FB-status. Första gången med ansiktsboksstatuscitat på bloggen. (Får man göra så? Får man nog...)

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-Vapnö IF kl 18:30, L:a Tjärby IP

LTIK vill ha revansch för den snöpliga 3-2-förlusten mot Vapnö i våras. LTIK ledde med 2-0 med tio minuter kvar att spela... Vapnö är, trots usel form, ett bättre lag än vad man var innan sommaruppehållet så de rödblå räknar med en svår match. Vapnö kommer från en förlust mot Lidhult, LTIK från förlust mot Oskarström. LTIK ligger två poäng före Vapnö.

Sexan:

YBK-SBK kl 18:30, Munkavallen

Spelar SBK inte bättre än mot Serbiska sist så har YBK goda chanser till årets första poäng. YBK gjorde en hygglig insats mot SIF i förra omgången men föll med 3-1.

Lördag:

Trean:

LFK-Vinbergs IF kl 15:00, Glänninge Park

Revansch för vårförlusten (4-1) är det som gäller för LFK, och det ska man väl kunna få. LFK är i ganska gott slag, 1-1-matchen mot serieledande Eskilsminne gav säkert råg i ryggen. Vinberg ligger tredjesist och man är under strecket. I förra omgången förlorade man mot tabelltvåan IFK Hässleholm med 4-1. Hallandsderby... kan säkert bli en del folk.

Fyran:

RGIF-IF Centern kl 14:00, Björkvallen

Ny viktig match för Giffen. Bottenmöte mot Centern, som bara ligger fem poäng före. Vårmötet slutade oavgjort. Centern stod för en stark insats i förra omgången då man lyckades nalla serieledande Kvibillie på en pinne. RGIF förlorade med uddamålet mot Harplinge.

Femman:

BKW-Trönninge IF kl 14:00, Wallevi

TIF har gått under all förväntan hittills i år och laget är faktiskt inblandat i bottenstriden. BKW har börjat hitta konceptet igen, man spelade bra i vinstmatchen mot Unnaryd senast och man trivs bra hemma på Wallevi. TIF kommer från en tung 4-0-förlust mot Andersberg.

Sennans IF-KIK kl 14:00, Sennans IP

Mycket viktig match för KIK. Ska laget hänga kvar krävs tre poäng mot jumbon. Sennan kommer från en 3-1-förlust mot Gullbrandstorp. KIK vann med 2-0 mot Dalen i förra omgången. Förhoppningsvis kan KIK starta matchen mot Sennan bättre än mot Dalen och även nu få med sig tre poäng. Skadeläget har ljusnat. Sennan vann mötet på Lagavallen.

Sexan:

HIS-Sperlingsholms IF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS gjorde det bra i onsdags då man lyckades slå BoIS med 2-1. Får man ha samma lag och gör en liknande insats bör det bli en trea även mot Sperlingsholm, som förlorade stort mot Kurdiska i förra omgången. Vårmötet slutade med förlust för HIS (1-0). Laget brände då mängder med chanser. Revansch nu?

FF Serbiska-K/HFF kl 14:00, Halmstad Arena

Serbiska är mer ordinarie nu än för en vecka sedan. Kan spetsspelarna vara med mot K/HFF kan man ge serieledarna lite bekymmer, men det borde trots allt bli K/HFF-seger. Vårmötet vann K/HFF bekvämt.

VBoIS-SIF kl 14:00, Våxtorps IP

Två lag som kommer med svaga insatser bakom sig. BoIS förlorade mot HIS och SIF vann knappt och utan att imponera mot YBK. Vårmötet vanns av SIF, som också ligger före i tabellen.

Söndag:

Sexan:

GIF/VIF-Haverdals IF kl 13:45, Veinge IP

Ny svår match för GIF/VIF. Vårmötet slutade oavgjort 1-1. GIF/VIF vann mot Örnia på stopptid i förra omgången. Haverdal gjorde en medioker insats mot BoIS, men fick ändå med sig en pinne. Jag tror på en jämn match.

//P.


HIS vann

Sexan:

HIS-VBoIS 2-1 (0-0)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson 2
Mål VBoIS: Anders Lilja (straff)

Så här mejlar BoIS tränare om matchen:

Tung uddamålsförlust idag med 2-1 (0-0). I första har vi motvind och får mest försvara oss. Samtidigt som vi spelar lite knackigt kändes det ok med 0-0 i paus. I andra skulle vi gå ut och ta hjälp av medvinden och på så sätt flytta fram positionerna och spela mer offensivt. Det blev bättre i andra halvlek men vi kom ändå inte upp i rätt nivå. Samtidigt gör Hasslöv det bra, dem är hetare på de flesta andrabollar och visar en bättre vilja än oss idag. De har även en väldigt stabil och trygg målvakt, med fruktansvärt långa insparkar. Ett bra anfallsvapen. Både 1-0 och 2-0 gör deras Fredrik Gustavsson, med 10 kvar får vi straff som Anders Lilja förvaltar väl. Vi borde (enligt mig) haft en straff till men det blev istället gult kort för filmning, märkligt! I övrigt gör domaren Joakim Bjerker en bra match även om jag tycker han missar straffen med 5 min kvar. Tungt var det idag men förhoppningsvis kommer vi än mer taggade till hemmamatchen mot Skottorp på lördag. 

//P.

Derby onsdag

Sexan:

HIS-VBoIS kl 18:30, Hasslövs IP

BoIS ligger två poäng bakom HIS i tabellen. Troligen är man sugna på att gå om och jag tror att man vinner. HIS hade det tufft i förra omgången mot K/HFF och föll med 3-0. BoIS spelade 2-2 mot Haverdal. Vårmötet mellan BoIS och HIS slutade oavgjort 3-3.

Så här kommenterar BoIS tränare Jim Leandersson inför matchen:

- Idag väntar en riktig 6-poängsmatch mot grannarna Hasslöv. Vi har respekt för Hasslöv som är ett stabilt lag med bra spets. Samtidigt vet vi att vi är starka och vi tror på oss själva. Jag tror det blir en jämn fight som kommer avgöras sista kvarten, bästa lag fysiskt kommer vinna matchen. Från Matchen senast saknar vi Johan Bengtsson som börjat studera i Jönköping igen. Däremot är Håkan Pettersson åter i truppen.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Eskilsminne 1-1 (1-1)
Målskytt LFK: Jonatan Jacobsson

Ett rättvist resultat. LFK något bättre i första, Eskil något bättre i andra. LFK:s mål gjorde Jonatan Jacobsson på en soloraid.

Sexan:

SIF-YBK 3-1 (1-1)
Målskyttar SIF: Martin Fasth, Arton Ginovci, Pontus Johansson
Målskytt YBK: Robin Nicklasson

YBK kunde mycket väl fått poäng mot SIF. YBK tog ledningen och var efter det bara en räddning från Joel Lovén i SIF-målet, samt en ramträff ifrån en tvåa. Istället kvitterade SIF innan paus. I andra kunde sedan SIF gå ifrån och göra både tvåan och trean.

SBK-FF Serbiska 0-1 (0-0)

Tung förlust för SBK. Serbiska kom med 11 man, bland dem en halvskadad tränare som egentligen bara ville stå vid sidan om och coacha. Serbiska kom för att göra allt med det man hade för att störa SBK och det lyckades man med. En frispark gick i mål från halva plan i andra halvlek, 0-1. Först efter målet vaknade SBK, men Serbiskas utmärkte målvakt Sebastian Andersson såg till att tre poäng hamnade i Halmstad. - Serbiska var dåliga, men vi var egentligen ännu sämre, sade SBK:s tränare Magnus Bergman efter matchen. Serbiska drog på sig hela åtta gula kort och maskade så det stod härliga till efter målet. Måste varit en riktigt skön och oväntad seger för Halmstadlaget. Nu kommer de ordinarie killarna hem till nästa match. Tungt, tungt sör SBK att bli helt utan poäng. Man gjorde ingen bra match, men var värda minst en pinne ändå. 

//P.

Resultat fredag

Femman:

KIK-Simlångsdalens IF 2-0
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Joel Åkesson

En märklig match där Dalen kunde och borde haft ledningen med minst någon boll i paus efter klara lägen i början. KIK kom in i det efterhand och tog ledningen genom Joel Åkesson. I andra kunde comebackande Jonathan Pettersson utöka KIK:s ledning till 2-0. KIK backade hem och lyckades hålla resultatet matchen ut. Mycket viktig seger!

Oskarström-LTIK 5-1 (2-0)
Målskytt LTIK: Johan Gustafsson

LTIK blev hårt straffade för sina misstag mot rutinerade och stabila OIS. 2-0 från paus blev 4-0 i den 55:e minuten. Två hörnmål bland de fyra. Johan Gustafsson reducerade i 63:e, 4-1. Assist Fredrik Wersch. LTIK gjorde ett ärligt försök att störa OIS ytterligare och gick upp på tre anfallare. Närmre än ett avslut från Johan Gustafsson, som täcktes över av OIS-försvarare kom man dock inte. Istället kunde OIS stänga matchen helt genom att göra 5-1 i minut 81.

Unnaryds GoIF-BKW 1-3 (0-2)
Målskytar BKW: Albin Halimi 2, Johan Green 

Inte nog med att det var 10 mil till Strandvallen. Det bjöds på ett bedrövligt väder också, speciellt i första halvlek. Walldia chockstartar och borde tagit ledningen under de 5 första minuterna. Men det ville sig inte framför mål. Istället tar hemmalaget över en period och trycker tillbaka Walldia. Vispen är dock på bra humör och rensar bort farligheterna. Walldia tar sedan över kommandot igen och gör både 1 och 2-0 innan pausen,först genom Johan Green därefter ett självmål där en hemmaback hetsas av Kenan att stöta bollen i eget mål. Andra halvlek domineras av Walldia men det dröjer dock till 83:e minuten innan nästa mål föll och det på en riktig kanonträff av Albin Halimi som för övrigt var bäste Walldian denna kväll. Hemmalagets reducering föll med 2 minuter kvar att spela. Således en rättvis seger för Walldianerna, men något mål för liten med tanke på hur många chanser vi hade.

Saxat från BKW:s hemsida.

Sexan:

IS Örnia-GIF/VIF 1-2 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Armin Darban, Robin Möller

Otroligt skön och viktig seger för GIF/VIF, som måste hålla avståndet till Kurdiska. Armin Darban gav GIF/VIF ledningen i första. ISÖ kvitterade mot slutet av matchen. I den 88:e minuten lyckades dock GIF/VIF få in ett segermål genom Robin Möller.

K/HFF-HIS 3-0 (3-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Ruslan Tetroyev

Serieledande K/HFF punkterade matchen i första. 3-0 från första halvlek stod sig tiden ut. Återtåget mot femman fortsätter.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-Simlångsdalens IF kl 18:30, Lagavallen

Nu är det dags för KIK att börja vinna. Senast blev det snöplig uddamålsförlust mot bottenkollegan Gullbrandstorp. I Dalen väntar ett fysiskt och hårt kämpande lag. Jag tror på en jämn fight.

Unnaryds GoIF-BKW kl 19:00, Strandvallen

Så var det dags för skräckfärden upp till de djupa skogarna i Småland. Men Unnaryd ligger faktiskt i Halland även om det känns som Småland. Har bara varit på den vackert liggande idrottsplatsen Strandvallen 1 gång tidigare. Det var förra året när vi var uppe med B-laget för en tidig vårmatch. Då låg det snö på sina ställen utmed vägen. Det ska vi väl slippa nu.
Vårmatchen mot Unnaryd hemma på Wallevi blev en tuff drabbning där det det stundtals var BKW mot Andreas Enggren deras spelande tränare i målet. Green avgjorde till sist med matchen enda mål. Enggren är väldigt duktig och är en starkt bidragande orsak till att laget bara släppt in 17 mål hittills. Unnaryd förlorade förra omgången mot Andersberg med uddamålet och ligger nu på tredje plats i tabellen, samma poäng som AIK, 3 pinnar efter OIS. Det är alltså ett mycket svårspelat lag och  det krävs 90 minuters hårt arbete för att kassera in 3 nya pinnar. Vi saknar som vanligt en del folk. Arlind har en nyopererad tå att vårda, Nderim kommer inte hem förrän den 25:e och troligtvis är inte Robban tillbaka till fredag heller. Tillbaka är däremot Il Capitano Johan Agnvall som varit försatt ur spel i 2 månader. Han har i alla fall en B-lags match i benen men lär få börja på bänken. Bänken lär inte bli full. Återstår att se om det kommer några tappra supportrar med upp till Unnaryd. I så fall väl mött. Hoppas myggen håller sig på avstånd.

Saxat från BKW:s hemsida. Pelle Persson som vanligt vid tangentbordet.

Oskarströms IS-LTIK kl 19:00, Esperedsvallen

Ikväll har Lilla Tjärby IK chansen att blanda sig i toppstriden ordentligt. Fjärdeplacerade LTIK har fyra poäng upp till serieledande Oskarström, vilka står för motståndet på fredagskvällen.

– Vi går för vinst. Med de spelare och den form vi har måste vi göra det. Vi har haft två riktigt bra träningar i veckan. Hemmaförlusten mot Oskarström var snöplig, vi släppte in två hörnor och förlorade med 2-0, men var inte sämre rent spelmässigt, säger LTIK:s tränare Patrik Åkesson och fortsätter:
 
– Det är ett tungt och fysiskt lag vi möter, så det gäller att hålla bollen på backen och att ha god rörelse.

Emil Olsson saknas i truppen på grund av semester, Håkan Karlsson kommer till sedan förra omgången.

Sexan:

IS Örnia-GIF/VIF kl 18:45, Alevallen

K/HFF-HIS kl 18:45, Hishults IP

Lördag:

Trean:

LFK-Eskilsminne IF kl 15:00, Glänninge Park

Tätt matchande för LFK. Nu väntar serieledande Eskilsminne hemma på Glänninge Park. Vårmötet slutade med klar 4-1-seger för serieledarna. Det var dock LFK som tog ledningen och Eskil avgjorde inte förrän mot slutet. Nu senast slog Eskil Höganäs med samma siffror. LFK vann som bekant en jämnare match än vad 5-1 visar mot Åstorp. LFK får pass opp för anfallsduon i Eskil. Johan Isgren har gjort 16 mål och Matthias Holenstein 15. Etta och tvåa i skytteligan.

Sexan:

SBK-FF Serbiska kl 13:00, Skogaby IP

SIF-YBK kl 14:00, Gröningen

//P.  

Resultat torsdag

Fyran:

Harplinge IK-RGIF 2-1 (0-0)
Målskytt RGIF: Henrik Ragnarsson

Samma snöpliga resultat för RGIF igen mot HIK. Denna gång var dock HIK:s seger mer rättvis och faktiskt i underkant. Man hade ledningen med 2-0 innan Henrik Ragnarsson reducerade.

Läs mer om matchen på LT:s hemsida.

Sexan:

Haverdals IF-VBoIS 2-2 (2-1)
Målskyttar VBoIS: Anders Lilja, Robin Leandersson

Så här mejlar coach Leandersson till mig kring matchen:

Vi började bäst och Haverdal var inte alls med första 10 min. 0-1 gjorde Lilja på nick i den 5:e min. Det gick antagligen för lätt i början för sedan tappade vi kommandot igen. Haverdal spelade rakt och hotade oss i varenda anfall med fint slagna bollar mellan våra inner- och ytterbackar till snabba kantspelare. I andra rättade vi till en del saker men framförallt slutade vi krångla till allt och spelade enklare. Vi tog över mer och mer och 2-2 gjorde Robin L. Garanterat vårt/hans snyggaste mål i år. Han tog emot bollen, fintade backen och sköt sedan bollen i det bortre krysset. Minuten senare fixade Lilja en straff som tyvärr Micke sköt över. Vi fortsatte gnugga och hade mkt boll, två bra frisparkslägen och en rad andra chanser borde blivit 2-3 men så blev det inte. I vår jakt på kvittering kontrar Haverdal och Rickard gör en kanonräddning och styr bollen i ribban. Rickard Tuvesson blev inkallad som målvakt under dagen. Fasth har brutit foten, Jonas och Petter sjuka. Typiskt! Rickard som inte alls tränat som målvakt gjorde trots det en mkt bra match. 2-2 känns så här i efterhand som ett helt ok resultat. Haverdal var betydligt mkt bättre än i våras.

//P.

Matcher torsdag

Fyran:

Harplinge IK-RGIF kl 18:45, Tranevall

Harplinge har häng på andraplatsen. Just nu ligger laget fyra. I förra omgången vann man mot Centern med bekväma 4-1. RGIF ligger tredjesist, men har inte långt upp till Torup/Rydö och Centern. Sist spelade laget som bekant 2-2 mot Galtabäck, en match man borde vunnit. Vårmötet slutade med en knapp, och för RGIF snöplig, 2-1-seger för Harplinge. HIK är ett fysiskt lag, där kan dock Giffarna mäta sig väl. RGIF har signat ännu en hemvändare då Pierre Nilsson bestämt sig för att återvända till moderklubben efter en säsong i Leikin. Pierre har inte spelat fotboll fram till nu under den här säsongen. Nilsson förväntas bli spelklar för RGIF i nästa vecka. Det innebär att grönvitt får ett högklassigt anfallspar i Nilsson/Olsson, som kommer att ge många lag problem. År 2009 tillhörde båda toppen av skytteligan i femman. 

Sexan:

Haverdals IF-VBoIS kl 18:45, Wegeli IP 

Haverdal slog YBK med 4-1 i förra omgången, BoIS klarade 3-3 mot GIF/VIF sedan man hämtat upp 0-3 efter paus. Vårmötet lagen emellan slutade med 5-0-seger för BoIS.

Så här skriver VBoIS tränare Jim Leandersson inför matchen:

- Ny match på torsdag, troligtvis får vi möta ett helt nytt Haverdal jämfört med senast. Anders Lilja gör sin första match för oss, speciellt för honom att få möta gamla klubben direkt. Jag vill sända en hälsning till hela Haverdals IF och tacka för deras proffsighet i samband med övergången. Till matchen imorgon saknar vi Filip Eriksson (resa) samt Robin Johansson och Håkan Pettersson. 

Så här skriver Haverdals Pontus Johansson inför matchen mot BoIS:

- Haverdal har stor respekt för Våxtorp, dels för att man har förlorat tre raka matcher mot dem men också för att man tycker att de har ett bra lag. I Haverdal har man svårt att förstå att Våxtorp just nu ligger på en elfteplats. Haverdal brottas med en del problem inför matchen då man saknar både Mikael Winberg (avstängd) och Magnus Sundqvist (skadad). Dessutom har ju Lilja lämnat. Haverdal tror på en tuff match ikväll och att det endast är kommande matcher mot Genevad/Veinge och Kurdiska som är lika tuffa på förhand.
 
//P.

Resultat onsdag

Trean:

Åstorps FF-LFK 1-5 (0-2)
Målskyttar LFK: David Pinot 3, Besart Mazreku, Petter Gustafsson

Ingen given LFK-seger. Relativt jämn första. Åstorp kunde också gjort något mål om inte Markus Johansson räddat sitt lag ett par gånger. Viktiga 2-0 på första halvleks sista spark. "Pinnen" tvåmålsskytt i första. Fredrik Johnsson och Robert Nilsson en varsin ass. I andra kunde Robban avgjort. Fri gick dock avslutet rakt på Åstorps målvakt. Istället reducerade Åstorp i den 51:e minuten. Första gången de var över på LFK:s planhalva i andra. Sedan rädddade "Mälarn" två gånger om och stolpen LFK en gång. Varför denna panik? Det märktes ju att LFK var ett bättre lag. Även om Åstorps anfallare var duktiga. 3-1 skulle ändå komma i minut 71 då Besart Mazreku hann före Åstorps målvakt och stötte in Tobias Lundgrens inlägg i mål. 4-1 två minuter senare. Elegant klack av Jonatan Jacobsson vid kortlinjen, bollen placerades i mål av Petter Gustafsson. 5-1 i den 76:e minuten. Hörna från Jonte, kraftfull nick i krysset av Pinnen. Mycket vackert. Mer hände inte. 5-1 till LFK speglade inte matchen helt. Vad som hade hänt om Mälarn haft en sämre dag eller om stolpskottet gått in vid 1-2 vet man inte. Det var ändå det bättre laget som vann. Logiskt slutresultat? 4-7 kanske. Bra i LFK, förutom Mälarn och Pinnen, var även Tobbe Lundgren. Han jobbade hårdast av alla och stod för en ass. Var också värd ett mål. Två nickar och ett skott som mycket väl kunde resulterat. Pinnen är i fantastisk form och sprudlade av självförtroende.  

FF Serbiska-YBK 2-0 (2-0)

En ganska jämn match. Serbiska var något vassare och satte två av sina chanser. Därför vann man också. YBK fortsätter att leta efter den första pinnen.

//P.

Matcher onsdag

Trean:

Åstorps FF-LFK kl 19:00, Bjärshögs IP

Redan under onsdagskvällen får LFK chans till revansch efter den snöpliga förlusten mot Älmhult. Nu väntar nästjumbon Åstorps FF på bortaplan.

LFK skippade det ordinarie träningspasset på tisdagskvällen för att komma fräscha till onsdagens match. I måndags hade laget dock en bra träning där anfallsspelet slipades.

– Hoppas vi kan vara lite coolare i vårt spel nu än mot Älmhult. Vi tränade mycket omställning förra veckan och det kändes som att killarna ville göra det hela tiden på matchen, säger tränare Mats Gustavsson, som efterlyser mer spelvändningar och mer varierat spel från sitt lag.

Åstorp ligger fast förankrade i botten med bara sex inspelade poäng. Laget har varken tagit poäng eller gjort mål sedan den fjärde juni.

– Men de va rätt farliga när vi mötte dem (LFK-vinst 1-0). Bra på att stänga ytor och de kämpade hårt. Men sätter vi bara fart på bollen och har god rörelse så ska vi nog vinna och hålla avståndet.

Mats Lindström och Andreas Martinsson saknas på grund av jobb.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Kristian Åkesson, Fredrik Johnsson,
Petter Gustafsson, Tobias Lundgren,
Robert Nilsson, Besart Mazreku, Jonatan Jacobson, 
David Pinot

Peter Björnsson, Emil Axelsson, Henrik Nilsson, Simon Olsson, Joakim Larsson

Sexan:

FF Serbiska-YBK kl 18:30, Halmstad Arena

//P.


Oavgjort toppmöte

Sexan:

Kurdiska IF-K/HFF 2-2 (1-1)
Målskyttar K/HFF: Anton Karlsson, Fredrik Junefalk

Toppmötet i sexan mellan Kurdiska och K/HFF slutade oavgjort 2-2 efter 1-1 i paus. K/HFF var i förarsätet då man var det lag som tog ledningen två gånger om. Redan i den 16:e minuten gjorde Anton Karlsson 0-1 till K/HFF. Kurdiska fick till en psykologiskt riktig kvittering i den 44:e minuten genom inhopparen Memo Han. I den 61:e minuten blev Kurdiskas Kristian Tapia utvisad och fem minuter senare kunde K/HFF:s notoriske målskytt Fredrik Junefalk göra 2-1 till bortalaget. Kurdiska kvitterade på nytt i den 76:e minuten genom Agim Shala. Det resultatet stod sig tiden ut. Det innebär att K/HFF håller avståndet med sex poäng ned till Kurdiska, som är kvar på tredjeplatsen, en poäng efter GIF/VIF. K/HFF har alltså en rejäl fördel i kampen om förstaplatsen och det ska naturligtvis mycket till för att man inte ska klara en uppflyttning (topp två). Kampen om den andra uppflyttningsplatsen går vidare mellan Kurdiska och GIF/VIF.  

Läs vad LT skriver om matchen här.

Läs vad HP skriver om matchen här.

//P.

Resultat lördag

Trean:

Älmhult-LFK 2-1 (2-0)
Målskytt LFK: Petter Gustafsson

Snöplig förlust för LFK. LFK var förtjänta av minst en poäng sedan man varit det klart bättre laget i andra halvlek.

Fyran:

RGIF-Galtabäck 2-2 (0-1)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Henrik Olsson


En bedrövlig första timme av RGIF plus obegränsat med missade målchanser mot slutet av matchen gjorde att Giffen tappade två mycket onödiga och viktiga poäng i kampen om förnyat kontrakt i fyran. Galtabäck är inte bra. De hade ett gäng gobbar och ett par pågar som inte är byxmyndiga än i startelvan. Men går man inte in med rätt inställning går det som det går. Småpågarna gjorde ett varsitt mål för Galtabäck och såg till att bortalaget ledde med 2-0 i den 55:e minuten. RGIF gjorde två lyckade byten då Daniel Paulisson och Sonny Nilsson kom in, de borde med facit i hand spelat från start. Pauli slog en perfekt djupledsboll till Sonny, som fri enkelt placerade in 1-2 i den 60:e minuten. 2-2 kom fem minuter senare. Ny perfekt boll från Pauli, nu med högran (!) och i luften till Henrik Olsson, som var säker i mottagning och avslut. Efter utjämningen tog Giffen över fullständigt och radade upp chanser. Det var inte bara en spelare som missade, det var i princip alla offensiva gubbar. Bolljäveln ville dock inte i nät och matchen slutade 2-2 och RGIF har bara sig själva att skylla. Galtabäck kör RGIF över med en nåt så när normal prestation. Väldigt få spelare kom upp i normal nivå. Godkänt till målis Henrik Ragnarsson, som visade sin målvaktstalang framförallt i första då han räddade sitt lag. Även inhopparna Pauli och Sonny Nilsson får godkänt.

Femman:

BKW-Vapnö 4-0 (1-0)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani, Daniel Nilsson, Arlind Halimi, Johan Green

Jämn första halvlek. BKW borde ändå haft 2-0 med sig till paus. 1-0 gjorde Kenan Ramadani sedan han friställts av Johan Green. Ramadani gjorde även 2-0 på Jonathan Roslunds fina inlägg, men blev avblåst för offside. Tveksamt. Vapnö ägnade sig åt väldigt fysiskt spel och gick mycket tufft åt framförallt Johan Green i första, med en rad gula kort som följd. I andra fortsatte Vapnö idka sitt fysiska spel, BKW stod upp, men hade ibland svårt för att behärska sig och man kunde fått både en och två utvisningar för efterslängningar. Oerhört svårdömt för Jan-Olof Jacobsson, som ändå kom undan med godkänt betyg. BKW sjönk medvetet ned i banan i andra för att kunna gå på kontring och i ärlighetens namn kunde man gjort fler än de tre det blev där. 4-0 totalt allstå. Vapnö trots allt betydligt bättre än i våras, men nu har man inte samma marginaler på sin sida. Fysiskt, fysiskt, fysiskt. - Det är synd att så många lag lägger sådan vikt vid det fysiska spelet i femman, sade BKW:s tränare Gus efter matchen. Till Vapnö kan även Oskarström och Simlångsdalen läggas när vi snackar fysik i fokus. 

Gullbrandstorp-KIK 2-1 (1-1)
Målskytt KIK: Pelle Svensson

Enligt uppgift ägde KIK stora delar av matchen, men lyckades inte göra mer än ett mål. Det ser nu dystert ut för KIK i botten av femman.

Sexan:

VBoIS-GIF/VIF 3-3 (0-3)
Målskyttar VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 2, Jim Leandersson
Målskyttar GIF/VIF: Armin Darban 2, Lucas Andersson

Klassiskt galen match. Härigt för publiken med sex mål och med en match med två olika ansikten. Både VBoIS och GIF/VIF gjorde en bra match, därför var det totalt sett en högklassig division sex kamp. GIF/VIF var, som 3-0 i paus vittnar om, det bättre laget i första halvlek. I andra halvlek blev GIF/VIF möjligen något bekväma i det defensiva arbetet. Det ska man inte bli mot BoIS, som har väldigt fin moral och som dessutom, numera, är starka i andra halvlek. BoIS kunde mycket väl vunnit matchen, men det kunde även GIF/VIF. BoIS ändå nöjdast med poängen efter underläge med tre bollar i paus. BoIS har inlett hösten bra och kommer att klättra i tabellen. Till nästa match är troligen sexans skyttekung, Anders Lilja klar för klubben, det ökar naturligtvis förutsättningarna för tabellklättring. BoIS kommer att ge fler topplag bekymmer. För GIF/VIF fortsätter kampen om andraplatsen med Kurdiska.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Simlångsdalens IF 3-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Fredrik Wersch

Seger för LTIK som inte alls var självskriven. Dalen var oerhört tunga och jobbiga att möta. Matchen var jämn inledningsvis. Båda lagen vaskade fram en del halvchanser. Dalen är väldigt fysiska i sitt spel, dessutom satte de väldigt hård och hög press på LTIK. Hemmalaget fick inte till mycket spel utan hotade mest på omställningar och längre bollar (där man också är vassa). Främst då genom Fredrik Wersch och Johan Gustafsson. Dalen kunde trycka tillbaka LTIK allt mer. Runt minut 30 hade man en riktigt stark period. Efter att LTIK skänkt bort ett inkast fick Dalen en trippelchans, skott - fin räddning Jonas Nilsson, retur, skott - i ribban, skott över. Där hade LTIK flyt. LTIK gjorde en justering som visade sig bli lyckad då Emil Olsson byttes in på topp. Olsson är en fysisk spelare som gillar tuffa tag. Utmärkt mot Dalen alltså. LTIK tog ledningen i den 40:e minuten. Jacob Björk visade mycket bra karaktär då han återvann en förlorad boll, drog sin gubbe och spelade fram Fredrik Wersch, som säkert placerade in 1-0 i höjden. LTIK kom in i matchen igen bättre mot slutet av halvleken.

I andra halvlek gjordes ytterligare en justering. In kom Miridon Berisha, han skulle ligga bakom både LTIK:s tvåa och trea. Redan i den 50:e minuten utökade LTIK till 2-0. Miridon Berisha tog sig ner till kortlinjen och spelade bollen snett - inåt - bakåt där Emil Olson dök upp, vände och vred innan han placerade bollen i mål. Även om Dalen inte orkade ha samma press som i första så vägrade laget att vika ner sig, LTIK hade fortsatta problem att stå emot. Försvaret fick kämpa som djur för att inte släppa till några chanser. Dalen satsade allt framåt och försvarade sig bara med ett par gubbar nu. Det innebar jätteytor för LTIK:s offensiv och det skapades också en hel del chanser. Bl a nickade Tom Hjälmefjord över i bra läge sedan han själv satt igång anfallet. 3-0 kom i den 58:e minuten. Johan Gustafsson frispelade Miridon Berisha, som gentilt nog spelade bollen vidare till Emil Olsson, som sköt bollen hårt och lågt i mål. Dalen fortsatte att kämpa om än med lite sämre ork. Simon Vedin var nära att utöka LTIK:s ledning, men bollen tog i burgaveln.

1-3 kom i den 81:a minuten. LTIK:s utmärkte mittback Conny Strömberg såg ut att komma först på en djupledsboll, men fick en knuff i ryggen, tappade balansen och fick se Dalen-spelaren gå om och runda en Jonas Nilsson på mellis och lägga bollen i mål. Dalen tryckte på för ytterligare en reducering, men skapade inte mer än någon halvchans och LTIK kunde vinna matchen med 3-1. LTIK:s vinst berodde på ett bra försvarsspel, på hårt jobb samt på fin spets och många bra offensiva alternativ, spelet lämnade en del i övrigt att önska. Det berodde mycket på att Dalen bjöd på väldigt tufft motstånd, matchen kunde mycket väl fått en annan karaktär med lite flyt för bortalaget. Sett till skapade målchanser var dock LTIK:s seger välförtjänt. Ingen föll ur ramen i LTIK. Jonna var säker i mål. Backlinjen med Tom Hjälmefjord, Conny Strömberg, Patrik Åkesson och Oscar Gustafsson agerade mycket stabilt. Framåt fanns topparna i Emil Olsson, Miridon Berisha och Fredrik Wersch. Henrik Olsson gjorde en bra första halvlek, Simon Vedin en bra andra. Johan Gustafsson fick inte glänsa lika mycket med bollen som sist, men jobbade hårdare och är hela tiden ett hot. Innermittfältarna Jacob Björk och Mattias Olofsson tilläts inte briljera (om man bortser från Björks ass till 1-0-målet), det var snarare genom hårt jobb som de båda herrarna utmärkte sig. Fint så!

Sexan:

HIS-SBK 1-1 (1-1)
Målskytt HIS: Tobias Nilsson
Målskytt SBK: Martin Agnvall

Ett väntat resultat mellan två ganska jämnstarka lag. HIS tog ledningen i den 12:e minuten, SBK kvitterade i den 14:e.

//P.

PS. En del överraskande resultat i femman i övrigt: Lidhult-Oskarström 4-3, Andersberg-Unnaryd 4-3 (AIK på nytt två utvisningar), Sennan-Trönninge 4-2 (!!!). DS.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-Simlångsdalens IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Våromgången mellan LTIK och Dalen slutade 0-0. LTIK dominerade inledningen, sedan blev det mycket kamp, Dalen kunde mycket väl gjort något mål på sina vassa omställningar. Mot slutet tog LTIK över igen och det var endast Dalens målvakt som räddade dem från nederlag. 0-0 var inte logiskt, men det var kanske rättvist med oavgjort. Kunde gått åt vilket håll som helst. Det man minns mest var att Dalen var stabilt och hårt arbetande, samt att de hade den innermittfältare vi haft svårast att jämföra oss med rent fysiskt i sin nummer 8. I förra omgången vann LTIK bekvämt mot KIK medan Dalen spelade 2-2 mot Lidhult. Håkan Karlsson saknas i LTIK. Åter i truppen är Patrik Åkesson och Emil Olsson.

Sexan:

HIS-SBK kl 19:00, Hasslövs IP

Två revanschsugna lag som båda förlorade i förra omgången. Mötet på Skogaby IP slutade 1-1. Även denna gång lär det bli jämnt. HIS ligger sex poäng bakom SBK, dock med en match mindre spelad. SBK är fyra, HIS sexa.

Lördag:

Trean:

Älmhults IF-LFK kl 16:00, Älmevallen

Till denna match bör Mats Lindström flyttas upp I banan, eller kanske till och med bänkas för att slängas in igen. Hemmamötet minns vi för att Lindström hoppade in och en halvtimme senare byttes ut med känningar. Då hade han hunnit med att göra sina tre första mål i LFK-tröjan. Ett äkta hattrick. Matchen slutade med välförtjänt 3-0-vinst till LFK. Älmhult är dock ett stabilt lag som kan komma att vålla LFK problem. Älmhult ligger på en sjätteplats, fyra poäng bakom fjärdeplacerade LFK. Älmhult gjorde en bra insats mot Esklisminne i förra omgången, trots att man föll mot topplaget med 2-0 (1-0). LFK kommer stärkta från förra omgången då man vände underläge 0-1 till seger 3-1 mot Höganäs. Jonatan Jacobsson saknas i truppen pga det röda kort han ådrog sig där. Åter i truppen är Kristian Åkesson, Tobias Lundgren och Fredrik Johnsson.

Fyran:

RGIF-Galtabäcks BK kl 14:00, Björkvallen

Ny viktig match för RGIF. Galtabäck ligger på sista plats i fyran - GIF-vinst är ett måste. I förra omgången störde Galtabäck dock Harplinge ordentligt. Det blev 2-1-förlust. Galtabäck tog ledningen med 1-0 efter paus via ett självmål. Sedan kvitterade Harplinge på straff, innan Galtabäcks kapten blev målchansutvisad och Harplinge kunde göra ytterligare ett straffmål och vinna med 2-1. RGIF å sin sida lyckades, trots manfall, kämpa ned bottenkollegan Särö med 3-1. Förhoppningsvis får man tillbaka ett par spelare sedan den matchen.

Femman:

BKW-Vapnö IF kl 13:00, Wallevi

BKW förlorade med uddamålet mot serieledarna i förra omgången. Vapnö lyckades med nöd och näppe och med näbbar och klor få med sig tre poäng mot Andersberg i förra omgången. Bra gjort, även om AIK fick två utvisade i andra. BKW har revansch at utkräva efter förlusten i våras. Den matchen borde BKW aldrig tappat poäng i och den ses allmänt bland BKW:arna som årets bottennapp och största missräkning. Ett revanschsuget blått lag alltså. BKW trivs hemma på Wallevi och blir favoriter trots sämre tabellplacering. Luriga Vapnö lär dock bjuda på bra motstånd. I BKW börjar läget se bättre ut rent truppmässigt. Troligen slipper coach Gus att ta ut sig själv denna gång. 

Gullbrandstorps AIS-KIK kl 13:00, Gullevi

Bottenmöte och sex poängs-match. Vinner KIK samtidigt som LTIK hjälper Laholmskollegan genom att besegra Dalen, finns det hyggliga chanser för KIK att rädda kontraktet. Skulle KIK förlora samtidigt som Dalen vinner ser det mycket mörkt ut. Oavgjort innebär två förlorare. KIK borde ha goda chanser till tre poäng om man får tillbaka lite av den offensiva spets som saknades i förra omgånen. GAIS förlorade mot Trönninge med 5-2 senast.

Sexan:

VBoIS-GIF/VIF kl 14:00, Våxtorps IP

Vårmötet var en ganska jämn historia där BoIS började bäst innan GIF/VIF tog över i andra och gjorde två mål och vann med 2-0. BoIS kommer från 2-1-vinst mot Örnia, GIF/VIF från 6-1-vinst mot YBK. Jag tror på en jämn match. Jag ger ”bottenlaget” BoIS goda chanser att störa topplaget GIF/VIF, som verkligen behöver vinna. Kurdiska och K/HFF möts i den här omgången, där kan viktiga poäng gå till spillo för något (eller rent av båda) av de lagen. GIF/VIF får dubbel fördel där vid vinst mot BoIS.

Söndag:

Sexan:

FF Serbiska-SIF kl 14:00, Halmstad Arena

Serbiskas första match efter uppehållet. Återstår att se vilket lag man ställer upp med då man är verkligt beroende av ett par toppspelare. SIF vann vårmatchen eftersom att Serbiska då saknade sina anfallsess. Är de med får SIF svårt, är de inte med har SIF åter goda möjligheter till en trea. SIF kommer stärkta till matchen efter 2-0-segern i derbyt mot HIS. Jag ser nu att Serbiska har fyra spelare avstängda till mötet med SIF, däribland Göran Medjed. Goa tider för laget från Gröningen.

K/HFF möter Kurdiska på måndag i en högintressant match.

//P.


YBK förlorade

Sexan:

YBK-Haverdals IF 1-4 (0-4)
Målskytt YBK: Kasper Persson

//P.

Match torsdag

Sexan:

YBK-Haverdals IF kl 18:30, Munkavallen

YBK inledde med storförlust mot GIF/VIF efter sommaruppehållet. Man var dock bra med mot topplaget i första halvlek. För Haveral blir detta första matchen efter uppehållet. Laget siktar på en topplacering efter en fin vårspurt.

//P.

HBK i Lilla Tjärby ikväll

Kom och se HBK U17 möta Mexikanskt på Lilla Tjärby IP ikväll. Kl 19:00.

I laget spelar lokala förmågor som Dennis Nilsson (WRY), Anton Gunnarsson (LFK), Rasmus Lundgren (HIS/LFK) Alex Nilsson och Linus Wikander (K/HFF/VGLT). Den sistnämnde dock skadad. Dessutom tränas laget som bekant av Jonas Axeldahl.

Kiosken är öppen.

//P.

PS. Matchen vanns av HBK med 4-0 (1-0). DS.


SBK förlorade

Sexan:

SBK-Kurdiska IF 1-5 (1-2)
Målskytt SBK: Kristian Johansson

Kurdiska är i bra slag och tog nionde raka segern. Nu betvingades SBK med klara 5-1. Efter en relativt jämn första halvlek som slutade 1-2, kunde Kurdiska tidigt göra 3-1 i andra och efter det tilläts man spela ut mot ett blekt SBK. Hemmalaget kunde mycket väl tagit ledningen i första med både ett och två noll om Olle Günther Hanssen satt dit sina klara chanser till vilka han blivit framspelad av Kricke och Jonas Håkansson. Istället fick publiken på IP se tre klassiska skitmål, varav åtminstone två var snygga. 0-1 kom på ett misslyckat inlägg från en Kurd, bollen seglade in i bortre. 2-0 på styrning efter skott på hörna (föregicks av ett jättefriläge för en Kurd som bara måste varit offside eftersom att både han själv och SBK:s försvar slutade spela. Cralle klarade till hörna). 1-2 gjorde Kricke direkt på frispark på första halvleks sista spark. Från långt håll drog Kricke till och fick se bollen toucha en Kurd och gå över målvakten i nät. Andra halvlek blev ensidig. Mycket avblåsningar och mycket Kurdiska, som bjöd på en hel del läckra kombinationer. Nu väntar en spännande match nästa måndag då Kurdiska möter serieledande K/HFF. Tar Kurdiska tionde raka och på allvar upp kampen om seriesegern, eller ska K/HFF dra ifrån ytterligare?

//P.

Match måndag

Sexan:

SBK-Kurdiska IF kl 19:00, Skogaby IP

Hett toppmöte i sexan.

//P.

GIF/VIF vann

Sexan:

GIF/VIF-YBK 6-1
Målskyttar GIF/VIF: Michael Johansson 3, Armin Darban 2, Simon Nilsson
Målskytt YBK: Robin Henriksen (straff)

YBK var med i matchen bra i början och så länge man hade 1-1 presterade man enligt lagets tränare Tomas Karlsson ett av årets bästa spel. I andra halvlek var det dock GIF/VIF för hela slanten och man både kunde och borde gjort fler än de fyra mål det blev då. Matchen slutade med solklar GIF/VIF-vinst, 6-1. Stor segerorganisatör i GIF/VIF: Michael Johansson med tre mål och en ass.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Höganäs BK 3-1 (0-1)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku 2, David Pinot

Efter en jämn första halvlek kunde LFK ta över ordentligt i andra och vända underläge 0-1 till seger 3-1. Målen: 0-1, markeringsmiss från LFK på hörna. Inget ologiskt mål då, men LFK borde haft 1-1 med sig till paus efter de lägen man skapade efter baklängesmålet innan paus. 1-1, självmål på nick efter Besart Mazrekus inlägg. 2-1, David Pinot på nick efter Kim Einarssons inlägg. 3-1, Besart Mazreku efter Robert Nilssons förabete. Många var duktiga i LFK. Kim Einarsson var mycket bra, framförallt i första, Robert Nilsson var företagsam i andra. Sett till hela matchen var David Pinot bäst i hemmalaget. Han tillförde en extra dimension med sitt starka mottagningsspel. Jonatan Jacobsson var också väldigt bra på det defensiva innermittfältet. Blev tråkigt nog utvisad mot slutet efter två taktiska kort efter tacklingar på spelare i bra lägen. Ett "bra" rött kort, om nu sådana finns... Tobias Lundgren jämngod ersättare till nästa match, troligen. Mattias Bengtsson höll ihop försvaret. Även Besart Mazreku var bra i sin nygamla roll som spets på mittfältet.

Läs mer LFK på laholmstidning.se/sport.

Fyran:

Särö IK-RGIF 1-3 (1-2)
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson (straff), Johan Nilsson, Nijazi Behrami

Heroisk insats av RGIF, som fick spela med coach Wernersson i mål (några riktigt spektakulära räddningar) och en otränad fotbollsordförande på högerkanten (Patrik Strömberg) samt med en bänk bestående av en halvskadad Oskar Nilsson, B-lagsspelaren Karl Nilsson och veteranen Mikael Svensson. Semester, sjukdomar, skador och jobb ställde till det rejält för RGIF. Nu gjorde ändå spelarna som fick spela vad de skulle mot ett, i ärlighetens namn, väldigt blekt Särö. Straffmål från Olsson i första samt touch från Johan Nilsson i mål på Patrik Philipssons skott och ett klassmål av Nijazi Behrami efter fint spel innebar nätrassel för Giffen. Riktigt bra var mittbackar Jens Strömberg, Patrik Philipsson samt innermittfältare Daniel Hellsten och Johan Nilsson.

Sexan:

SIF-HIS 2-0 (2-0)
Målskyttar SIF: Lasse Johansson, Oscar Andersson

Första halvlek var relativt jämn, viss fördel SIF, som visade upp effektivitet efter två vackra mål från Lasse Johansson och Oscar Andersson, framspelade av Andreas Jönsson, respektive Simon Cerwinski. HIS borde dock fått straff vid 0-0 då Tobias Nilsson blev upphakad. I andra tog HIS över, medan SIF ägnade sig åt att försvara. Efter 90 minuter borde HIS inte gått poänglösa från matchen med tanke på de chanser man skapade i andra. För dåliga avslut och en för bra Joel Lovén stod dock ivägen för HIS denna gång. SIF:s tur att ha tur.

IS Örnia-VBoIS 1-2 (1-0)
Målskyttar VBoIS: Robin Leandersson, Filip Eriksson

BoIS fick en skön start på höstsäsongen då man betvingade Örnia på bortaplan. BoIS började bra första 20, sedan började man dock spela för mycket långt och ISÖ kunde ta över. I paus gjordes några justeringar som fick stopp på ISÖ:s duktiga anfallare. Efterhand blev Halmstadlaget tröttare och tröttare. BoIS kunde ta över allt mer och mot slutet av matchen blev det också utdelning då Robin Leandersson nickade in 1-1 i 77:e minuten och Filip Eriksson satte dit 1-2 i den 83:e efter förarbete från Anders Gustafsson.

K/HFF-Sperlingsholms IF 5-1 (0-1)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Anton Karlsson, Martin Lundgren

Serieledande K/HFF hade till slut inga problem med att avfärda Sperling med 5-1. Halmstadlaget ledde dock 1-0 i paus.

//P.

Resultat fredag

Femman:

KIK-LTIK 1-4 (1-2)
Målskyttar LTIK: Johan Gustafsson 2, Henrik Olsson 2
Målskytt KIK: Benjamin Ekberg

Det är mycket förkylningar nu (det kan undertecknad vittna om). Värst drabbade av det i denna match var KIK som fick återbud från Simon Silvandersson, Pelle Svensson och Emanuel Hultberg under matchdagen. Hela den tilltänkta offensiva trion. Då hade man sedan tidigare redan Joel Åkesson och Johan Jönsson borta. Två synnerligen viktiga pjäser. På plusskontot kunde man dock inkassera livsviktiga Marcus Åkesson och Kalle Svensson. Båda var borta hela våren pga skador. Nu spelade båda, glädjande nog för KIK, 90 minuter. I LTIK ringde lagets främste offensiva kraft, Emil Olsson, sig sjuk på förmiddagen. Sedan tidigare saknades Patrik Åkesson och Mattias Johansson. På LTIK:s plusskonto fanns Tom Hjälmefjord, som var borta hela våren pga skada, samt Johan Gustafsson, som gjort comeback i LTIK efter spel i Österrike. Tom spelade 90 mot KIK och Johan 75. Det var LTIK som omgående satte tonen i matchen. Johan Gustafsson testade Mikael Holvigsson två gånger om redan i inledningen. "Oh nej!", tänkte LTIK:arna. "Nu har Holken spikat igen Holken." Redan runt minut tio uppstod en omdiskuterad situation. LTIK:s mittback Håkan Karlsson slog en nonchalant passning som snappades upp av Benjamin Ekberg. Håkan kände sig tvungen att kompensera genom att rycka ner Ekberg. En klassisk taktisk varning. KIK:arna skrek dock på målchansutvisning. Eftersom att Conny Strömberg var nedanför den position där ruffet skedde friade troligen domaren Matz Ljungqvist Håkan från det röda och halade upp ett gult. Inget märkligt domslut. Tror inte att många domare visat ut någon där. Även om man så klart som drabbat lag tar tillfället i akt och reagerar (hade jag också förmodligen gjort).

KIK:s bästa läge i inledningen fick Ola Möller, som dock sköt över. LTIK gjorde 1-0 då Johan Gustafsson dundrade en frispark i mål strax utifrån straffområdeslinjen, 0-1. KIK kvitterade omgående. LTIK bjöd, minst sagt på målet, då en bortaförsvarare slog en indianare rakt i gapet till Benjamin Ekberg som från straffpunkten enkelt kunde placera in 1-1. Efter utjämningen tände KIK:arna till och man skapade ett par halvchanser, utan att testa Jonas Nilsson i LTIK:s mål. KIK ville på nytt ha Håkan Karlsson utvisad. Nu för hands sedan bollen studsat upp på Håkans arm. Domare Ljunqqvist bedömde den som oavsiktlig. Till KIK:arnas frustration och LTIK:arnas lättnad. LTIK gjorde 2-0 då Johan Gustafsson gjorde sitt andra mål för dagen, framspelad av Simon Vedin sedan Jacob Björk jobbat fram bollen. LTIK hann också med ett friläge från Simon Vedin, som dock räddades upp av KIK:s utmärkte försvarare Mattias Ragnarsson. I andra halvlek tog LTIK över fullständigt. Det märktes att KIK inte hade så mycket motmedel man kunnat haft om några spelare till varit tillgängliga. LTIK gjorde 3-1 genom Henrik Olsson sedan Fredrik Wersch vunnit kampen med Holken i hemmakassen. 4-1 gjorde samme man efter ett par, tre avslut i rad mot mål där Holken långt ute räddade upp.

Både Jacob Björk, Johan Gustafsson, Simon Vedin och Fredrik Wersch kunde utökat LTIK:s ledning. Men Holken och för dåliga avslut gjorde att matchen slutade 1-4. Den kunde slutat 2-4 om inte Jonas Nilsson stått för en utmärkt benparad när Benjamin Ekberg på nytt blev ren. Som helhet klar och rättvis LTIK-seger. Bortalaget skapade betydligt fler klara chanser än hemmalaget. KIK visade dock betydligt bättre inställning nu än i mötet i Lilla Tjärby, i andra halvlek dog man ut. Pga bristande ork eller hängande huvud efter LTIK:s trea? Holken var på nytt bäste KIK:are. Han har varit kommunens bästa målvakt hittills i år. Christoffer Olsson var också, som vanligt, duktig i KIK. Benjamin Ekberg var en pigg injektion vid sina inhopp och blott 15-årige Alfred Karlsson var bra i första halvlek. Alla i LTIK är med beröm godkända, även om flera spelare har en växel till då de behöver mer träning och matchvana efter skador och uppehåll. Conny Strömberg var trots sin långa frånvaro med ryggproblem i stort sett felfri som mittback. Johan Gustafsson ser onekligen spännande ut. Han kommer att vara ett hot framåt för LTIK i varje match. Extra beröm också till Henrik Olsson, som gjorde en av sina bättre matcher i år. Tom Hjälmefjord också med beröm godkänd på sin högerback.

Oskarströms IS-BKW 3-2 (1-2)
Målskyttar BKW: Johan Green, Kenan Ramadani

Oskarström leder serien och har de marginalerna man behöver med sig. BKW kammade noll än en gång på Esperedsvallen. Det var visserligen 1984 jag besökte denna idrottsplats senast men även då förlorade vi, med 3-1 om jag inte minns fel. Denna gången stannade det vid 3-2 efter Walldialedning i paus med 2-1. OIS var det något bättre laget totalt sett. En som var mycket i centrum var domaren Masar Krasniqi som hade uppenbara problem att leda matchen. Men med minsta lilla tur hade BKW i alla fall snott en poäng. Eftersom Arton Ajvaci på matchens sista spark hade ett gyllene tillfälle men tyvärr sköt mitt på målvakten. Walldias målskyttar från första halvlek var Johan Green och Kenan Ramadani.

Saxat från BKW:s hemsida. Pelle Persson som vanligt skribent.

//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
KIK-LTIK kl 19:00, Lagavallen
 
Ett av sex Laholmsderbyn i femman i år. Vårmötet slutade med LTIK-seger 2-0. KIK förlorade den senaste seriematchen och det mot Unnaryd med 1-0. Även LTIK förlorade och det mot Andersberg med 3-1. I den matchen var LTIK ordentligt på gång när Patrik Åkesson blev (felaktigt) utvisad tidigt i andra halvlek. Packi saknas alltså på plan för LTIK i matchen. Det gör även Mattias Johansson. Både Tom Hjälmefjord och Johan Gustafsson gör debut för LTIK i seriespelet. KIK sägs få tillbaka Markus Åkesson och Kalle Svensson efter skador. Frågetecken finns dock för Joel Åkesson, som har problem med ett ledband i foten. Matcherna mellan KIK och LTIK brukar bli jämna och tuffa, i synnerhet de på Lagavallen. Blir det så även denna gång?
 
Oskarströms IS-BKW kl 19:00, Esperedsvallen
 
BKW åker upp till Oskarström för att ta sig an serieledande OIS. En tuff uppgift. BKW kommer dock stärkta till mötet efter den fina insatsen mot elitfyra-laget Lerkil i DM-kvarten (förlust 4-3). Hoppas bara att man har fler spelare att tillgå nu till denna match. Vårmötet slutade med 2-0 vinst för OIS. Den matchen var synnerligen olycklig för Johan Green, som både missade en straff och blev utvisad. BKW avslutade våromgångarna med en 5-3-vinst mot Lidhult medan OIS slog Gullbrandstorp med 4-0.
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Höganäs BK kl 15:00, Glänninge Park
 
Revansch! 7-0 i vårmötet. En påminnelse kring det borde räcka till tändvätska för mer än 90 minuter för LFK:arna. Man kan ta med sig 60 bra minuter från träningsmatchen mot Tvååker (förlust 4-1). LFK:s senaste seriematch slutade med 3-1-förlust mot tabelltvåan IFK Hässleholm. Höganäs besegrade bekvämt jumbon Påarp med 5-1. Höganäs ligger på tredjeplats, sex poäng före femteplacerade LFK.
 
LFK:s lag (preliminärt):
 
Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Emil Axelsson, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Petter Gustafsson,
Robert Nilsson, David Pinot, Andreas Martinsson,
Besart Mazreku
 
Fyran:
 
Särö IK-RGIF kl 14:00, Särö IP
 
Mycket viktig match för RGIF. Särö ligger två poäng ovanför RGIF i tabellen och är där på fast mark. Särö tillsammans med jumbon Galtabäck är de två lag RGIF helst ska ha bakom sig för att klara kontraktet. RGIF gjorde en bra kämpainsats mot Kvibille i förra omgången, kan man visa samma inställing nu borde tre poäng finnas inom räckhåll. Niklas Nilsson och Oskar Nilsson åter i RGIF:s lag. Förhoppningsvis gör Henrik Olsson nu sitt första mål för RGIF efter comebacken.
 
Sexan:
 
IS Örnia-VBoIS kl 13:00, Alevallen
 
VBoIS kommer stärkta från jubileumsmatchen. Där visade man klass. Troligen har man goda chanser att slå ett ISÖ som inte fått hem sina studenter riktigt ännu. BoIS avslutade seriespelet i våras med två raka, men knappa, förluster mot Kurdiska.

SIF-HIS kl 14:00, Gröningen
 
Hett Laholmsderby. HIS vann vårmatchen och ligger även före SIF i tabellen. Hemmalaget revanschsuget.

K/HFF-Sperlingsholms IF kl 14:00, Hishults IP
 
Serieledande K/HFF måste fortsätta att vinna för att inte hotas av GIF/VIF och Kurdiska. Sista vårmatchen vann man mot SIF med 5-1 efter en stark avslutning i en annars jämn match.

Söndag:
 
GIF/VIF-YBK kl 14:00, Veinge IP
 
GIF/VIF får snabbt chans till revansch efter förlusten mot Kurdiska i torsdags. Vinst mot YBK är ett måste om man vill hålla undan för Kurdiska.

SBK spelar måndag mot Kurdiska.
 
//P.

GIF/VIF förlorade

Sexan:

Kurdiska IF-GIF/VIF 2-0 (1-0)

Så tätnar striden om de två första platserna i sexan då Kurdiska tog sin åttonde raka seger via vinst mot GIF/VIF med 2-0. Nu går varken GIF/VIF eller K/HFF säkra för Halmstadlaget. Kurderna är väldigt bollskickliga och de var klart bättre än GIF/VIF första 20. GIF/VIF brukar vakna sent. Målet kom kring de 30:e minuten och det efter en trippelchans från GIF/VIF där bl a Robin Möller haft en frispark i kryssribban. Målet var lite av en bjudning från GIF/VIF:s sida. Andra halvlek började GIF/VIF bäst, målet man släppte in kom då ingen trodde att det ens var farligt. Bolltapp och inlägg på bortre där en Kurd helt ren kunde trycka bollen i mål. Misstänkt offside. Efter målet blev det Hawaii-spel. Mycket fram och tillbaka. Dessutom var det väldigt hårt spel. Kurdiska drabbades värst då de drog på sig fler varningar än GIF/VIF. Man borde dock kanske fått ännu fler och eventuellt två röda, ett på målchansutvisning och ett efter slag.

Armin Darban kom fri mot mål då han ruffades av målvakten. Domaren valde då frispark och gult kort till målisen. Ett normalt dombeslut hade där varit rött kort. Mer målchans än så blir det inte då Darban hade gjort mål om domaren (ännu bättre) låtit spelet fortgå. Kurdiska missade en straff vid 2-0. GIF/VIF:s bästa chans fick Kewin Hansen på nick i utmärkt läge. GIF/VIF tryckte på sista tio, men Kurdiska stängde effektivt och rutinerat matchen. GIF/VIF kunde både fått oavgjort och tre poäng, samtidigt var Kurdiska lite vassare och deras seger var inte oförtjänt. GIF/VIF hade problem inför matchen då tre försvarare ringde in sig sjuka. 16-årige Fabian Andersson fick rycka in på högerbackspositionen och trots att ha förmodligen aldrig spelat där tidigare är han nu efter matchen med och konkurrerar på positionen på allvar. Även innermitfältet med Kewin Hansen och Michael Johansson var bra.

//P.

Match torsdag

Sexan:

Kurdiska IF-GIF/VIF kl 19:00, Halmstad Arena

En mycket viktig match för toppstriden i sexan. Skulle GIF/VIF vinna har man bara två poäng upp till K/HFF på förstaplatsen och då hakar man även av tredjeplacerade Kurdiska lite grand då de hamnar sju poäng efter. Skulle å andra sidan Kurdiska vinna har de bara en poäng upp till GIF/VIF på andraplatsen. Då blir det ordentlig nerv i toppen. I sådana fall skulle varken K/HFF eller GIF/VIF gå säkra för Halmstadlaget. Kurdiska var innan upehållet seriens formstarkaste lag med sju raka segrar (GIF/VIF tre). GIF/VIF avslutade våren genom att hemmaslå Sperlingsholm med 1-0, medan Kurdiska slog VBoIS med 4-3. Vårmötet lagen emellan slutade med GIF/VIF-vinst 3-1. GIF/VIF i stort sett ordinarie. Timmy Johansson är den enda som saknas.

//P.

RSS 2.0