Vintercupen lördag två

Grupp 4

KHFF 1-YBK 1 3-1
LTIK 2-VBoIS 3-1
SBK 1-GIF/VIF 0-1
KHFF 1-LTIK 2 1-0 
VBoIS-GIF/VIF 0-1
YBK 1-SBK 1 2-1
VBoIS-KHFF 1 1-3
SBK 1-LTIK 2 3-2
GIF/VIF-YBK 1 2-2
SBK 1-KHFF 1 0-5
YBK 1-VBoIS 3-0
LTIK 2-GIF/VIF 1-5
VBoIS-SBK 1 3-1
YBK 1-LTIK 2 5-1
GIF/VIF-KHFF 1 1-2


1. KHFF 12 poäng + 11
2. YBK 1 10 poäng +6
3. GIF/VIF 10 poäng +5
4. VBoIS 3 poäng -6
5. LTIK 2 3 poäng -8 7 gjorda mål
6. SBK 1 3 poäng -8 5 gjorda mål


Gruppen började med att KHFF gjorde dagens första mål redan efter 20 sekunder. Det tog inte längre tid för Johan Nilsson att spräcka YBKs nolla. Efter målet gick det tyngre och YBK kunde kvittera efter en fin soloprestation av Johannes Jansson. KHFF lyckades med nöd och näppe vinna matchen sedan man gjort ytterligare två mål. Den andra matchen spelades mellan LTIK och VBoIS. En ganska jämn kamp där LTIK till sist drog det längsta strået och tog tre poäng. I tredje matchen var det GIF/VIFs och SBKs tur att gå i elden. GIF/VIF fick segern i en jämn kamp där en målvaktstabbe avgjorde. KHFF hade det tungt även i andra matchen. Man tryckte tillbaka LTIK konstant, men lyckades inte ta sig igenom LTIKs tighta försvarsmur, de lägen man lyckades skapa var ofta ur dålig vinkel. Inte förrän det återstod mindre än fem minuter lyckades KHFF göra mål, sedan Jonatan Jacobsson gjort en löpning bakom ryggen på en LTIKare som inte var med på noterna. Innan dess hade avsluten varit dåliga, eller också hade LTIKs målvakt Robin Hindgren stått i vägen. LTIK kunde med lite flyt fått en poäng i mötet, men KHFFs vinst var helt klart en seger för fotbollen. LTIK lyckades bara skapa ett par halvchanser på några fasta situationer.


Gruppen fortsatte att vara jämn hela vägen. KHFF plockade tre poäng i varje match utan att glänsa. Det var endast vid 5-0-vinsten mot SBK som man visade prov på fjolårsformen. YBK och GIF/VIF skulle visa sig vara starkast av de andra lagen. Till sist lyckades YBK fixa andraplatsen på ett mål mer än GIF/VIF. Surt för fjolårsfinalisterna GIF/VIF. Samtidigt hade man inte alls lika bra lag. YBK överraskade igen och tog sig till kvartsfinal även med förstalaget. Som enda förening hade man alltså två lag i kvarten. Bra med tanke på föreningens i övrigt mediokra säsong. Noterbart för grupp fyra var att långstraffarna nu började bära frukt på ett helt annat sätt än under första lördagen. Skyttarna började träffa mål och hårdskjutare som Johan Angvall, Robin Möller, Andreas Håkansson och Azem Peci utnyttjade möjligheterna väl. Jonatan Jacobsson KHFF och Robin Möller GIF/VIF blev bästa målskyttar i gruppen med fem kassar var.

Med endast ett par matcher kvar av grupp fyra så byttes det domare. Josef Vacilcin och Fatmir Kiqiqi rörde inte allför mycket i spelet och varken blåste i pipan eller viftade med kort i onödan. När dessa herrar byttes ut mot paragrafryttarna Johan Söderström och Ola Ström blev bedömningarna som natt och dag. Båda de här domarna har inget emot att stå i centrum och nu blev det helt plötsligt väldigt petigt. Lagen hade svårt att anpassa sig till det "nya" spelet och på det fåtal matcher som Ström och Söderström dömde så blåstes det mer och visades fler kort än på alla de matcher som spelats tidigare. Stämningen på banan, läktaren och i seketariatet blev minst sagt dålig för en stund. Nästa år bör man inte byta domare mitt i en grupp!


Kvartsfinaler:

YBK 2-LTIK 1 1-2

LTIK började bäst och tryckte tillbaka YBK. Det var trots detta YBK som tog ledningen sedan Edin Mehmedovic vänt på en femöring och elegant tryckt upp bollen i nättaket. Det återstod nästan tio minuter av matchen, så det fanns gott om tid för LTIK att utjämna. Det gjorde man också genom Mattias Olofsson, som blev fälld i YBKs straffområde och sedan själv distinkt och stenhårt placerade in bollen i mål. Samme Olofsson avgjorde sedan också matchen efter en soloprestation där han gick förbi tre gubbar innan han tryckte in bollen i mål.

BKW 1-Centern 2-1

BKWs spetsade lag kom inte alls igång och det var mycket nära att man åkte ut mot Centern redan i kvarten. Centern var det bättre laget och skapade faktiskt en hel del. Individuella nummer av BKW-spelare gjorde att Walldia tog sig till semin.

SIF-YBK 1 2-1

Det gick inte av sig självt för SIF. Men man var det något starkare laget och vann rättvist.

KHFF 1-KIK 1-5

KHFF hade aldrig skuggan av en chans i matchen och man gjorde inte sitt enda mål förrän KIK gjort fyra eller fem. KIK var väldigt bleka förra lördagen och man lyckades ta sig till kvarten med nöd och näppe. Nu var laget dock riktigt taggat och det var aldrig något snack om saken. Lagen som går vidare från grupp fyra brukar normalt sätt ha fördel då man är igång och är uppe i rätt flås. Frågan är dock om det inte var en nackdel det här året då gruppen bestod av hela sex lag. KHFF hade alltså redan 75 minuters inomhusspel i benen innan matchen mot KIK. Sedan var KHFF inte lika bra i år som förra året. Laget var sämre både på pappret och i realiteten. Man hade flera stora spelare och trots att de är bollskickliga och trots att man ser att det finns en tydlig spelidé hos KHFF, så räckte det inte till mot KIKs lätta och flinka lirare.
 
Seminfinaler:

LTIK 1-SIF 1-4

LTIK började bäst och skapade en del mot SIFs mål. En bit in i matchen avgörs densamma av domare Johan Söderström. LTIKs målvakt Mats Pettersson håller i en boll, blir uttacklad från straffområdet. Följden - gult kort till Persa och frispark till SIF. Då SIF som grädde på moset satte det fina frisparksläget ses det hela närmast som en domarskandal ur LTIK-ögon sett. Nu blev LTIK tvugna att öppna sig bakåt för att gå framåt, man fick chansa mer helt enkelt. SIF uttökade då istället ledningen till med tre mål. Efter en hörna, en långstraff och en kontring. LTIKs reducering kom mot slutet och förgäves. Det kändes väldigt hårt att förlora matchen mot SIF då vi i början var det klart bättre laget och dessutom är det bättre laget spelmässigt totalt sett. All heder åt SIF dock, de kämpade väl och försvarade sig bra, det egna spelet lyste dock med sin frånvaro i matchen mot LTIK. Men jag är inte alls bitter!

BKW 1-KIK 3-1

BKW var det bättre laget och tog en rättvis vinst. KIK var möjligen lite mätta efter urladdningen mot KHFF.

Bronsmatch:

LTIK 1-KIK 1-0

Matchen var ganska jämn, KIK skapade dock mer och det var endast försynen och Persa i kassen som räddade LTIK vid ett antal tillfällen. Matchens enda mål gjordes av Miridon Berisha som blixtsnabbt sköt "igenom" tre spelare med en tåjagare.

Final:

BKW 1-SIF 3-1

Ganska tillknäppt final, inget lag ville gå bort sig. Samtidigt så tycker jag att SIF spelade upp sig rejält gentemot semin och visade att de är ett bra inomhuslag. BKW tog ledningen genom Johan Green. SIF kvitterade sedan rättvist genom duktige Sabri Berhami. SIF drog på sig många frisparkar och efter den femte fick BKW långstraff. Den sattes i mål av Andreas Martinsson, Joel Lovén i SIF borde kanske tagit bollen då den smet in mellan benen. Samtidigt var det Lovéns enda misstag i turneringen. Med endast en minut kvar avgjorde Jonas Nilsson till BKWs fördel.

Måste ha känts riktigt skönt för evigt unge Jonte att först avgöra finalen och sedan som förste man i laget få höja bucklan. Återigen fick "världens bäste" en inteckning i den turnering som han under så många år dominerat.

BKWs vinnande lag: Målvakt: Magnus Johnsson. Försvarare: Andreas Martinsson, Daniel Nilsson, Manfred Walldén, Arlind Halimi. Forwards: Johan Green, Rasmus Larsson, Nderim Peci, Jonas Nilsson. Coacher: Zoltan Illies, Patrik Åkesson

För andra året i rad vanns Vintercupen av det lag som var bäst spelmässigt!

Enligt SBKs ordföranden Sten-Ole Olsen var detta den 25 upplagan av Vintercupen. Det tros dessutom ha varit den allra bästa, rent spelmässigt, genom åren, enligt samme Olsen. Flera unga spelare födda 88-90 är nu dominanter i sina lag, dessa spelare som framförallt blivit drillade i teknik under sin fotbollsuppfostran har såklart fördel i futsal-spelet.

Vintercupens skyttekung 2008 blev Johan Green BKW med sina sex mål.

Vintercupens bästa målvakt 2008 (enligt mig själv) blev Joel Lovén SIF. Står hela tiden rätt, jobbar bra och är duktig i uppspelsfasen med både fötter och med utkast.

Vintercupens bästa back 2008 (enligt mig själv) blev Conny Strömberg LTIK. Följsam, kommer rätt in i situationerna, säker i passningsspelet, avväger de offensiva räderna perfekt och han har dessutom en bra träff på bollen.

Vintercupens bästa forward 2008 (enligt mig själv) blev: Johan Green BKW. Bra teknik, låg tyngdpunkt, fin balans och härlig speed. Men framförallt så spelar han väldigt smart och är hela tiden målfarlig. Och viktigast av allt! Trots att han spelat ordinarie i stort sett hela säsongen med LFK så finns det inga divafasoner i närheten av pojken. Det hårda arbetet står alltid i centrum.


Vintercupens coach 2008 (enligt mig själv): Jonas Klippfors. Efter matchen mot KHFF: Var e Den långe jävlen? Han är i Milano. Fan också! Hade han varit här så hade jag jävla sprungit fram till honom och skrikit: Taktisk triumf din tomtajävel!


LTIK gjorde årets SIF, vi var alltså det enda laget som lyckades slå vinnarna av cupen. Det var också vår enda riktigt bra match. Tredjeplatsen känns dock ganska så behaglig, det var mycket länge sedan LTIK var framme i semi och det kändes fint att få vara med hela vägen och få göra tre stycken slutspelsmatcher.

//P.


BKW värdiga vinnare 2008

Walldias superlag höll för favorittrycket och tog som väntat hem Vintercupen 2008. Man hade problem i kvarten, där man med nöd och näppe slog Centern. I semin var det inget snack och man vann mycket rättvist mot Knäred. Finalen böljade fram och tillbaka, till sist lyckades BKW vinna mot ett hårt arbetande Skottorp. SIF kom alltså tvåa, något oväntat. LTIK blev trea, sedan man avfärdat KIK i bronsmatchen.

KHFF vann grupp fyra utan att imponera särskilt mycket under morgonen och förmiddagen. Man kammade hem tre poäng i varje match, men det satt vid flera tillfällen väldigt hårt inne trots att motståndet ofta var mediokert. YBKs andralag tog hand om andraplatsen i gruppen. Det var väldigt överaskande då den platsen kändes vigd åt GIF/VIFs enda lag. YBK lyckades dock med bättre målskillnad knipa platsen. SBK blev fyra i gruppen, medan LTIKs andralag och VBoIS enda lag tog en varsin vinst och förlorade resten.

Ett heltänt KIK krossade sedan KHFF i kvartsfinalen, SIF vann mot YBKs andralag, LTIK slog YBKs förstalag och BKW slog, som skrivet, centern i sin kvart.

Mer om Vintercupen i morgon kväll. Resultat, tabeller och tankar.

Trevlig lördagskväll! //P.

Föreläsning

Tisdagen den 9 December kl. 18:00 bjuder Laholms Sparbank in ledare och aktiva från föreningarna i kommunen till en inspirationskväll i Osbecksgymnasiets aula. Föreläsare är Janne Andersson och Ulrich Ghistler, de kommer att prata om coaching och inspiration samt mental träning i idrott och vardag. Lättare förtäring serveras. Pris 100 kr per person, biljetter säljs på bankens kontor i Laholm, Knäred och Våxtorp t o m den 1/12.
 
Vill du boka biljett går det också bra att göra det direkt av Jonatan Jacobsson, maila honom på jonatan.jacobsson@laholmssparbank.se

Mer info angående föreläsningen hittar du här: www.laholmssparbank.se

//P.

Bilder

Kolla LT-Axelssons bilder från Vintercupen här!

//P.

Vintercupen lördag ett

Grupp 1

KHFF-SBK 2-1
Centern-YBK 2 2-2
BKW 3-KHFF 2 1-2
SBK 2-Centern 1-4
YBK 2-BKW 3 3-0
KHFF 2-Centern 0-2
SBK 2-YBK 2 2-3
Centern-BKW 3 4-2
YBK 2-KHFF 2 2-0
BKW 3-SBK 2 1-1

1. YBK 2     10 poäng +8
2. IF Centern     10 poäng +7
3. KHFF 2     6 poäng -2
4. BKW 3     1 poäng -4
5. SBK 2     1 poäng -7

Ganska svag grupp som skrivet. YBK 2 visade sig vara det bästa laget och vann gruppen rättvist. Edin Mehmedovic visade prov på fin teknik, även kvicke Robin Einarsson utmärkte sig. Henrik Nilsson var inlånad från LFK och han bidrog, något oväntat med hela fyra mål, med det blev han tillsammans med Centerns Thomas Lindblom bäste målskytt i gruppen. Nilsson var också den enda som under dagen lyckades göra mål från "straffen" lagen får tillägnat sig om motståndaren dragit på sig fem frisparkar. Det är från väldigt långt håll, så målvakterna bör ta bollarna. Nilsson fick dock på en fin träff och bollen hamnade i nätet. Centern borde nog kunnat skrapa ihop ett bättre gäng, det såg sådär ut, man spelade hyfsat emellanåt men tempot var ofta lågt. KHFF hade problem i första matchen mot SBK, men man rullade sig hela tiden ur situationerna och lyckades till sist vinna. Lagets rutinerade fyra med Marcus Theander, Mikael Ahlm, Calle Bengtsson och Daniel Martinsson gjorde vad de kunde för att hjälpa de yngre killarna och det såg bra ut till en början då man tog två raka vinster, efter det blev det dock två förluster, så laget fick nöja sig med en tredjeplats i gruppen. KHFFs insats var ok.

BKWs däremot var inte ok, man hade ett starkt lag på pappret, om än väldigt ungt, men man fick det aldrig att stämma. Det var obeslutsamt både framåt och bakåt, kanske handlade det en aning om orutin, då i princip hela laget bestod spelare födda -90. Daniel Nylander gjorde en godkänd insats i laget, resten kan bättre. SBK lyckades inte skrapa ihop mer än en poäng. Den enda spelare det hände lite kring var Kim Håkansson, han gjorde också ett av turneringens snyggaste och mest konstiga mål då han sköt ett stenhårt skott i ribban som sedan vallades på en motståndare som stod en bra bit ifrån mål in i detsamma sedan målvakten krökt rygg på skottet.

Grupp 2

HIS 1-RGIF 0-5
LTIK 1-BKW 1 2-1
Trönninge-HIS 1 3-0
RGIF-LTIK 1 3-2
BKW 1-Trönninge 7-0
HIS 1-LTIK 1 1-4
RGIF-BKW 1 1-3
LTIK 1-Trönninge 1-0
BKW 1-HIS 4-1
Trönninge-RGIF 3-2

1. BKW 1     9 poäng +11
2. LTIK 1     9 poäng +4
3. RGIF     6 poäng +3
4. TIF     6 poäng -4
5. HIS 1     0 poäng -14

Första matchen i gruppen mellan BKW och LTIK startade i ett ursinnigt tempo och tempen i hallen höjdes avsevärt. Trots att det var första matchen för båda lagen så bjöds det på högkvalitativ underhållning från båda sidor. Matchen var jämn, mycket jämn. Ett litet misstag skulle straffa LTIK och BKW kunde göra 1-0, LTIK kvitterade sedan genom Håkan Karlsson, innan man i sista minuten fick en straff sedan en Walldian tagit med handen. Straffen sattes säkert i mål av Mattias Olofsson. Det kändes bra och lite oväntat att vi lyckades slå det stjärnspäckade BKW-laget. Jag hade varit mycket nöjd med oavgjort innan matchen. Gruppen fortsatte att bjuda på fin underhållning. RGIF vann bekvämt över HIS och det gjorde även TIF. BKW kom igång rejält efter matchen mot LTIK och vann resten av matcherna i gruppen och var det bästa laget totalt sätt. Mest imponerande var 7-0 segern mot TIF. TIF spelade denna säsongen i Elitfyran, man spelar seriespel i Futsal och man gick bra i DM, sex av nio spelare var desamma som deltog där. Trots detta hade de inte en chans mot BKW som spelade bländande inomhusfotboll med Jonas Nilsson i spetsen. I det stjärnfyllda gänget var det en av de egna och den äldsta spelaren som var allra bäst. Jag tror att Jonte gjorde fyra mål och spelade fram till två. Sanslöst att vid 40 års ålder fortfarande vara så bra. Tvåfotarna satt som om han vore 25, målvakten lurades ner på rygg gång på gång. Jonte är väldigt svårfångad då han är i princip lika bra med båda fötterna, han vänder och går åt båda håll.
 
LTIK förlorade sin andra match mot RGIF. LTIK hade ledningen med 2-0 och trodde att segern var i hamn, att slappna av så mycket sista fem minuterna som LTIK gjorde blev ödestiget. RGIF gjorde 1-2 på frispark och sedan stack gamle LTIKaren Daniel Hellsten upp och lossade vänsterkanonen till 2-2. Med någon minut kvar gjorde RGIF även 3-2, kan inte säga att det var orättvist då RGIF var klart bättre än oss sista fem minuterna av matchen. Tackvare RGIF-segern blev gruppen öppen till slutet. LTIK slog med vissa problem TIF med 1-0, LTIK hade fler bra lägen att göra mål men det showades lite väl mycket istället för att bara sätta dit bollen och det blev nervkittlande ända till slutet. Inför sista matchen stod BKW och LTIK på två vinster var och på en förlust var, BKW hade dock bättre målskillnad efter 7-0 vinsten mot TIF. RGIF och LTIKs målskillnad var densamma, det skulle alltså räcka med vinst för RGIF mot ett redan utslaget TIF, vid oavgjort eller förlust skulle andraplatsen gå till LTIK. Det blev så klart nervöst att se matchen som LTIKare. TIF valde dock att avsluta snyggt och man lyckades vinna med 3-2. Hellsten gjorde, med sina två mål, vad han kunde för att förstöra eftermiddagen för sina gamla lagkamrater. Bästa målgörare i gruppen blev Jonas Nilsson BKW, Mats Lindström RGIF och Lucas Dellien TIF med fyra mål var. LTIKs Miridon Berisha, BKWs Daniel Nilsson och RGIFs Daniel Hellsten gjorde tre var. LTIKs Berisha blev också en stor publikfavorit, med sin fina teknik och sina rappa fötter så bjöd han på flera fina nummer. Lindström var riktigt bra för RGIF, liksom Hellsten. Svårt att ta ut någon spelare i BKW förutom Jonte. I LTIK var, förutom Berisha, nye Oskar Lennermo duktig som försvarare. Kommentarer om gruppen efter matchen var bl a: "hemskt vad tiden sprang iväg när de här lagen spelade!" och: "det känns som att det är gruppfinal varje match." TIF och framförallt RGIF var egentligen för bra för att inte få vara med i slutspelet, samtidigt anser jag att det var rätt lag som tog sig till kvarten i den här gruppen.

Grupp 3

SIF-HIS 2 2-0
BKW 2-KIK 2-4
KIK-SIF 0-3
HIS 2-BKW 2 1-0
BKW 2-SIF 1-2
KIK-HIS 2 2-0

1. SIF     9 poäng +6
2. KIK     6 poäng +1
3. HIS 2     3 poäng -3
4. BKW 2     0 poäng -4

Liten grupp sedan GIF/VIF dragit sig ur. Utgången kändes ganska klar, trots att HIS ställde upp med ett något bättre lag i den här gruppen. BKW hade sitt sämsta lag med och man gjorde så gott man kunde och var med i varje match, men man räckte helt enkelt inte till. HIS tog sin första vinst på år och dar i cupen när man lyckades slå BKW med 1-0. Gruppen dominerades av SIF som bl a tog en övertygande seger mot KIK med 3-0. Arton Ginovci var duktig framåt i SIF, medan Lasse Johansson imponerade som försvarare. KIK imponerade inte ett dugg trots ett väldigt bra lag på pappret, de gick bara vidare pga att HIS och BKW var såpass svaga som de var. Peter Karlsson mäktade dock med tre mål och med det blev han bäst i gruppen.

Nu ser vi fram emot grupp fyra och slutspelet på lördag! /P.


Resultat Vintercupen

Grupp 1

Såg ut att vara den svagaste gruppen på pappret, det blev den också, hittills. YBK imponerade dock och lyckades ta sig till slutspel, tillsammans med ett sisådär spelande Centern, som vann gruppen på målskillnad. KHFF gick hyfsat och vann mot både SBK samt BKW och kom därför trea i gruppen. BKW var gruppens stora besvikelse, trots ett riktigt bra lag så gick man bort sig för enkelt, samtidigt som det hände för lite framåt. Orutin? SBK hade ganska väntat inget att hämta.

Till kvartsfinal:
1. Centerns IF
2. YBK

(Ett fel uppstod vid räkningen av målskillnaden, därför vann YBK gruppen, medan Centern tog andraplatsen.)

Grupp 2

Dödens grupp på pappret blev också det i verkligheten. LTIK imponerade i första matchen mot BKWs superlag och lyckades vinna knappt. Förövrigt var det turneringens, så här långt, i särklass bästa match. Efter det förlorade LTIK mot RGIF sedan man haft en tvåmålsledning, medan BKW pulveriserade Trönninge, efter Jonte-show. Detta gjorde att det blev helt öppet ända till slutet. Hasslöv var som väntat inget att orda om, stryk i varje match. I sista omgången avgjordes det på så vis att BKW och LTIK tog sig vidare, trots att RGIF hade en slutspelsplats i egna händer i sista matchen.

Till kvartsfinal:
1. BKW
2. LTIK 

Grupp 3

Den något rumphuggna gruppen föll ut som väntat. BKWs svagaste lag pressade KIK, men förlorade sedan mot HIS. SIF vann med lite besvär mot HIS, medan man tog en klar seger mot KIK. KIK gick trots detta vidare tillsammans med SIF, som förövrigt såg riktigt stabila ut.

Till kvartsfinal:
1. SIF
2. KIK

Mer om Vintercupen i morgon. Resultat, målskyttar och tankar.

Trevlig lördagkväll! /P.

Plogen tippar Vintercupen 2008

Lite ovisst då jag inte vet vilka lag som toppar och vilka lag som ställer upp med vad. Har dock lite koll på de flesta så jag ger mig på den svåra uppgiften att på ett ärligt vis försöka tippa vilka lag från varje grupp som går vidare osv. Precis som experterna brukar göra inför CL-säsongen. Det lag med den tightaste defensiven och med den offensiv som innehåller det rappaste passningsspelet samt minst felprocent i passningsspelet kommer att vinna cupen. Det krävs skicklighet, hårt jobb och en rejäl gnutta tur för att få höja pokalen.


Grupp 1


KHFF 2

SBK 2

Centerns IF

YBK 2

BKW 3


Kanske den svagaste gruppen på förhand. KHFF ställer ett ganska hyfsat andralag på benen med bl a Marcus Theander och Mikael Ahlm, dessutom har man med flera av sina intressanta -92or som spelade med Markaryd förra säsongen. Ett lag utan några svaga kort egentligen.


SBK ställer förmodligen som vanligt upp med två ganska jämna lag. I år sägs dock flera av de bättre spelarna ha tackat nej till spel, det har inte gått sådär fantastiskt med dem och det lär inte gå bättre utan dem.


Centern är ett stabilt division fem lag på uteplanerna, dessutom är B-laget bofast i Klass 2. Har ingen aning om vad de kommer med för gäng till Vintercupen. Det lär dock inte vara dåligt då Centern alltid haft en jämn trupp på 25-30 man, man saknar dock spetskompetens i laget.


YBK vet jag inte alls hur de gör, jag har dessutom ganska dålig koll på det ungdomliga manskap som Dallas och Blerim har att jobba med. Ser dock nu här att det blir det starkaste laget i den här gruppen, med bl a Dallas och Putte Dahlgren. Dessutom ska Edin Mehmedovic spela med, det är en fin tekniker som säkert kan göra en del nytta för laget. Han vann förövrigt Korpens skytteliga i år. Detta förändrar dock inte min tippning av gruppen.


BKW har med tre lag, det lag som heter BKW 3 är det nästbästa på pappret och innehåller bl a Patrik Marku och Kenan Ramadani.


Till slutspel: Jag hoppas och tror på BKW 3 och KHFF 2, med BKW som etta och KHFF som tvåa. Centern blir en outsider, men jag hejar på Laholmslagen.


Grupp 2


Hasslövs IS 1

RGIF

LTIK 1

BKW 1

Trönninge IF


Dödens grupp? Kan mycket väl bli så då både LTIK och BKW ställer sina bästa lag på benen samtidigt som RGIFs och TIFs enda lag finns med. HIS gjorde sin bästa inomhuscup på mycket länge förra året och de blir nog inte sämre i år.


HIS har kanske fått in några nya spelare från Båstads GIF. Man blev ju lite chockad när man såg att de lyckats skrapa ihop två lag. Står tränare Carlos i mål lär det bli underhållande att se laget lira.


RGIF har inte varit någon höjdare på senare år i Vintercupen, man borde dock kunna skrapa ihop ett hyfsat gäng. De gamla ställer nog inte upp, i så fall Daniel Paulisson (gammal?) och Jacek Miller. Dessutom spelar Fredrik och Magnus Nilsson innebandy samma dag och blir förmodligen borta pga av det. Man skulle låna Fredrik Johnsson från LFK, han skadade sig dock. Kommer Jacob Olovsson att stå? Sina ess har man i bröderna Erik och Mats Lindström.


LTIK ställer som skrivet upp med starkaste laget i denna grupp och har bla med Johan Gustafsson, som vi även hoppas på till utespelet nästa säsong. Ny i laget är också Oskar Lennermo, teknisk back som förra säsongen var ordinarie högerback i Centerns div fem-lag. Honom hoppas vi också på till nästa säsong. Förövrigt ligger som vanligt ett tungt ansvar på Mattias Olofsson, som måste leverera för att det ska bli bra.


BKW (LFK) ställer också upp med sitt bästa lag i den här gruppen, det är också det bästa laget i hela cupen, på pappret. Laget: Magnus Johnsson, Andreas Martinsson (LFKs ordinarie vänsterback), Daniel Nilsson (klar för LFK), Jonas Nilsson (världens genom tiderna bästa inomhusspelare? Falcao någon?), Johan Green (ordinarie LFK-spelare), Rasmus Larsson (tillhör SBK, hoppas på USA, blir annars LFK nästa säsong), Arlind Halimi (mycket fin känsla för inomhusspel), Manfred Walldén (ska prova i LFK för en eventuell övergång) och Nderim Peci (sägs kunna bli den här Vintercupens stora profil, jag har dock aldrig sett honom spela inne). Det här laget blir naturligtvis stora favoriter till att ta hem årets Vintercup. Man kan tycka vad man vill om att BKW låter spelare utifrån, som man vet inte kommer att lira med nästa säsong, ta plats från egna spelare i förstalaget. Nu ställer man dock upp med tre lag i cupen, så det är ju inte någon som vill spela som inte får.

Teoretiskt skulle LFKs A-lag nästa säsong kunna innehålla fem av det här lagets nio spelare, dessutom är sex av nio spelare fostrade i LFK. Vinner man så får man nog ta fram vinkelslipen och dela pokalen med Laholms FK. Det som möjligen kan ställa till det för detta BKW-lag är att det ser en aning obalanserat ut, lite väl offensivt lagda spelare. Martinsson är den enda backen i laget, förutom Johnsson då, men han ska stå i mål. Daniel Nilsson lär också bli försvarare, liksom Jonte. Jontes styrka inomhus ligger dock i offensiven enligt mig och han lär inte komma med fart bakifrån. Vem blir fjärde back? Vem vill vara back? Dra lott? Köra en varsin match? Det ska hur som helst bli skoj att se de här tekniska aktörerna tillsammans på lördag, gör de bara jobbet tillräckligt hårt och rätt så bör man gå riktigt långt.


TIF låg i Elitfyran förra säsongen, man trillade dock ner till fyran. Laget lär inte bli dåligt. Leder månde bekante Magnus Bergman sitt nya lag redan nu i november?


Till slutspel: BKW 1 och LTIK 1, med BKW som ettor och LTIK som tvåor. Det känns dock som att det lika gärna kan bli RGIF och TIF vidare.


Grupp 3


SIF

HIS 2

BKW 2

KIK

GIF/VIF 1


Ganska svårtippad grupp, KIK och SIF borde, med tanke på att de bara har ett lag med, komma med starka gäng. GIF/VIF var framme i final förra året. BKW ställer upp med sitt sämre lag och HIS vet vi som vanligt inget om.


SIF tog sig vidare till slutspel förra året och i gruppspelet lyckades man slå KHFFs förstalag, det blev man ensamma om i 2008 års upplaga av Vintercupen. Jag tror att man kommer med ett riktigt hyfsat lag även denna gång.


HIS kan ställa upp med det bättre laget här, vad vet jag? Det ska ändå inte räcka till.


BKW 2 är det sämre av de tre BKW-lagen på pappret och man borde inte lyckas ta sig vidare.


KIK brukar komma med ett riktigt hyfsat gäng, det lär man göra i år också.


GIF/VIF! Vad sysslar GIF/VIF med? För någon vecka sedan ryktades det om att man skulle ställa upp med hela tre lag, bla ett lag endast bestående av -93or och -94or, hade varit skoj att se, och kul om GIF/VIF släppt fram dem, även om de förmodligen inte haft mycket att säga till om i spelet. Vintercupen krockar dock med en annan turnering som det här laget ska spela i Kombihallen, därför blev det inget tredje lag. Man anmälde alltså två. För några dagar sedan, då redan lottningen var klar och publicerad i LT bestämde man sig dock för att dra tillbaka ytterligare ett lag. Får man göra det? Kan man göra så? Tydligen... Men det står ju i inbjudan att anmälan är bindande, nu får GIF/VIF ändå betala för två lag, hoppas jag. Men det värsta är att man enligt uppgift inte drog tillbaka ett lag pga av spelarbrist, det ska istället ha berott på att GIF/VIF, nu helt plötsligt, inte ville låta de spelare som inte betalt 2008-års medlemsavgift vara med och lira. Om det stämmer, så tycker jag det är skandal, det kunde och borde man nog tagit tag i lite tidigare, i varje fall innan man anmälde två lag till cupen.

Att man sedan bestämmer själva vilken grupp man ska spela i är nästan en ännu större skandal. Drar man sig ur och föreningen har ett lag i en av de tre femlagsgrupperna och ett lag i den orättvisa sexlagsgruppen, så är det ganska givet vilket lag man tar bort enligt mig. Trots det drar man bort laget i femlagsgruppen och behåller det i sexlagsgruppen, med motiveringen att man annars inte skulle kunna ställa upp med något lag alls. När detta tilläts av arrangören SBK så var man nog väl snälla, men jag tycker att man ska vara snäll, jag förstår att SBK inte kunde säga nej. Det borde de ändå gjort. Dra bort laget i sexlagsgruppen eller dra bort båda! Det hade faktiskt varit bättre och mer rättvist för övriga lag. Som det är nu blir det en sexlagsgrupp och en fyralagsgrupp. Perfekt!

Sen när började de anmälda lagen diktera villkoren? Nästa år vill mitt LTIK gärna spela andra lördagen och helst mot Hasslövs båda lag och mot YBKs andralag, det fjärde laget är inte så noga då ju två lag går vidare. Går detta att lösa? Nej, skämt åsido, problemet ligger hos GIF/VIF här, inte hos SBK, GIF/VIF har, genom att dra sig ur med ett lag, tvingat de engagerade i SBK, som redan lägger ner ett stort jobb, till oerhört mycket onödigt merarbete, som att ändra spelordning och ringa runt till de drabbade lagen. Hade GIF/VIF drabbats av någon slags magsjuka eller liknande så hade jag köpt resonemanget, stämmer det som jag skrivit är det dock uppåt väggarna. De spelare som hade betalt medlemsavgiften men som ändå inte fick plats i något lag, har man tänkt på dem? Mycket märkligt... Kan någon inom GIF/VIF försvara och förklara i kommentarer?


GIF/VIF har förövrigt skaffat sig en ny hemsida, en otroligt stilren sådan. Eftersom att den verkar uppdateras flitigt angående seniorfotbollen så har jag lagt till den bland mina länkar. Tack webbmaster Micke Andersson, det här kommer  innebära att GIF/VIF får mer plats på bloggen. Och då förhoppningsvis av trevligare karaktär än det som står skrivet ovan.

Nu till laget som man ställer upp med. Just det! De ställer inte upp med något lag här.


Till slutspel: KIK och SIF, med KIK som etta och SIF som tvåa.


Grupp 4

KHFF 1

YBK 1

LTIK 2

VBoIS

SBK 1

GIF/VIF 2


Oviss grupp. Vad ställer YBK och SBK upp med som förstalag? Hur starkt gäng får VBoIS ihop?


KHFF blir såklart, som regerande mästare, favoriter i den här gruppen. Favorittrycket till cupvinst slipper man dock, det trycket har nu istället hamnat på BKWs förstalags axlar. Fyra av nio spelare har bytts ut sedan förra årets seger. Laget nu ser ut så här: Henric Johansson, Martin Nilsson, Johan Nilsson, Cristian Karlsson, Kim Dahlman (ny från Markaryd), Mattias Nätterqvist, Nijazi Behrami (fortfarande LFKs spelare), Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson. Förra årets cupvinnande lag såg ut så här: Henric Johansson, Kristian Åkesson, Martin Berndtsson, Martin Nilsson, Björn Ottosson, Mattias Nätterqvist, Johan Gustafsson, Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson. KHFF har fördel då man redan spelat en inomhusturnering (DM, gick inget vidare) med i stort sätt samma lag.


YBK har jag som skrivet inte så bra koll på.


LTIK 2 är det på pappret svagare LTIK-laget, samtidigt finns spelare som Fredrik Wersch, Oscar Gustafsson och bröderna Emil och Henrik Olsson (båda har vunnit cupen med BoIS, Emil har dessutom vunnit skytteligan) med i laget.


VBoIS blir såklart extra kul för bröderna Olsson att möta sin gamla förening. Har ingen aning om vad de kommer med för lag.


SBK, se vad jag skrev angående det andra laget i grupp ett.


GIF/VIF, blir hyfsade, men inte lika starka som förra året då stjärnan Markus Kjellsson inte finns med. Det skulle vara ungefär som att KHFF byter ut Jonte mot någon annan spelare. Laget blir fortfarande starkt och stabilt, men inte alls lika vasst. Man har en duktig back i Ola Andersson och framåt får man förlita sig på kanoniären Robin Möller samt den flinke Edwin Tvåfot Fagerholm.


Till slutspel: KHFF 1 och GIF/VIF, med KHFF som etta och GIF/VIF som tvåa. Jag hoppas såklart på LTIK 2, som bör ha en chans.


Slutspel


Kvartsfinaler:


BKW 3-LTIK 1

KHFF 2-BKW 1

KIK-GIF/VIF

KHFF 1-SIF


Semifinaler:


LTIK 1-BKW 1

KIK-KHFF 1


Final:


BKW 1-KHFF 1


Segrare:


KHFF 1


Jag tror, trots BKWs starka lag, på favorit i repris. Traditionens makt är stor i Vintercupen!


Vi ses på lördag! / Johan P Jönsson


Vintercupen - en höjdpunkt

Den årligt kommande Vintercupen som SBK tillsammans med LT varje år arrangerar är något att se framemot när vintern är i antågande. Det är alltid en fröjd att sitta på läktaren och följa lagen i den trånga och kvava Lagaholmshallen. Det här med inomhusfotboll är något helt annat än utomhusfotboll. Det pratas ofta om små marginaler i utomhusfotboll, de där marginalerna är oftast ännu mindre inomhus. Dessutom krävs det ofta en del tur för att lyckas hela vägen fram till en förstaplats. Det har under flera år inte varit det absolut bästa laget rent spelmässigt som tagit hem cupen. Både VBoIS och YBK har två inteckningar var under 2000-talet. Man minns kanske framförallt BoIS triumfer när de på ett oerhört disciplinerat försvarsspel kunde vinna match efter match på en del kontringar, men framförallt på straffar. Ett rykte säger att det enda BoIS tränade på inför det årets Vintercup var just straffsparkar. Förra årets Vintercup vanns av det bästa laget, KHFF som nog de allra flesta minns. En tid efteråt vann man också den stora inomhusturneringen Bilma-cup i Ockelbo. I år har man redan spelat DM, där man dock inte gick vidare från en svår grupp, och man blir såklart stora favoriter till att ta hem Vintercupen i år också.


KHFF har nog inte flest bra inomhusspelare om man ser över alla lag i kommunen, men man har den bästa av dem alla i Jonatan Jacobsson plus en hel del andra väl skolade fotbollsspelare i bl a Ola Jönsson, Kristian Åkesson, Henrik Fridberg, Martin Nilsson, Mattias Nätterqvist, Mikael Ahlm, Björn Ottosson och Simon Nilsson, dessutom kommer förmodligen Niazi Behrami att spela med KHFF i varje fall inomhus (en spelare kan representera en klubb i futsal och en annan klubb utomhus). KHFF har dessutom den tränare som är allra bäst rent taktiskt när det gäller inomhusspel. Den långe har, om jag inte missminner mig redan vunnit Vintercupen två gånger, en gång med YBK och så då förra året med KHFF. Vad är det då som gäller rent taktiskt inomhus? Något bättre recept än att hålla ihop laget på ett bra sätt i defensiven och ett bra och snabbt passningsspel framåt så vet jag inte riktigt. Får väl höra med Den långe...


Den största utmanaren till KHFF kan bli BKW, men då måste man sköta sina kort rätt och inte fumla bort sig som man gjorde förra året. Inget lag har fler alternativ när det gäller att välja mellan små, rappa och tekniska lirare, dessutom har man den spelare som jag och flera med mig håller som Vintercupens bästa spelare genom tiderna i Jonas Nilsson. Hoppas att han slipper vakta målet i år. Trots att han nu är 40 år så håller han fortfarande hög kvalité och han har allt det där som man söker i en riktigt bra inomhuslirare: teknik, styrka och framförallt två bra fötter. När jag började intressera mig för inomhuscupen för lite drygt tio år sedan så var Jonte den allra största profilen. Jag vet inte hur många gånger han vunnit skytteligan. Om han är allra bäst genom tiderna kan jag så klart inte veta. Jag har ju ingen aning om hur cupen såg ut förr i världen när den dominerades av arrangören själv: SBK, med de två giganterna Mats Andersson och Jan Håkansson.


Packi och Zoltan har angenäma problem när de ska ta ut lagen och kan välja mellan lirare som: Manfred Walldén, Arlind Halimi (helt grym känsla för inomhusspel), Kenan Ramadani, Robert Andersson, Markus Pettersson, Nderim Peci (ska vara något utöver det alldeles vanliga när det gäller spel inomhus), Ekrem Bekteshi, Daniel Nylander, Jimmy Ivarsson och Patrik Marku (en av de skickligaste inomhuslirare jag spelat med), dessutom kanske man har möjlighet att låna in Daniel Nilsson och Johan Green från LFK. Rasmus Larsson representerade BKW förra året, gör han det även i år? Även LFKs Andreas Martinsson sägs spela med BKW i årets cup.


GIF/VIF var framme i final förra året mot KHFF, medan KIK nådde semifinal. Båda de här lagen vill säkert vara med i leken i år också. GIF/VIF kommer förmodligen med ett väldigt ungt lag. Triumfkortet har man i Markus Kjellsson som jag rankar som den nästbästa inomhusspelaren just nu i cupen efter KHFFs Jonte. De två delade på skytteligatiteln ifjol, ytterst rättvist med tanke på vad de presterade också rent spelmässigt. KIK lär få ihop ett starkt lag och man har starka spelare i Mattias Ragnarsson, Jonathan Pettersson, William Sandberg, Kalle Svensson och Peter Carlsson.


VBoIS och YBK tror jag inte på, trots traditionen. HIS kan man inte ha några förhoppningar om. Förra året tog de en pinne, det är första gången jag sett dem lyckas med det genom åren. SBK, RGIF, SIF och LTIK blir outsiders. I SBK finns en väldig tradition av inomhusspel och alla i laget vill verkligen vara med och spela. För två år sedan hade man med hela tre lag. Det var dock ett tag sedan man hade en framskjuten placering i sin egen cup. Kan man få Rasmus Larsson att spela tillsammans med Atef Abou-Shakra och det övriga starka kollektivet så kanske man kan få ihop ett slagkraftigt gäng som kan gå långt. Trots att RGIF nu ett tag varit det i särklass bästa laget efter LFK i kommunen på utomhusplanerna så har det gått knackigt inomhus. Kanske kan det bli ändring i år då man enligt uppgift lånar in både målvakten Jacob Olovsson och LFKs Fredrik Johnsson. Håll också ögonen på bröderna Mats och Erik Lindström, de kan det här med inomhusfotboll. SIF var de enda som lyckades besegra KHFF under förra årets inomhuscup i Laholm. Erik Nilsson har efter sina två mål i den matchen blivit lite av en kultspelare inomhus. Man har några skickliga spelare i Oskar Moberg, Arton Ginovci (tränade något pass med LTIK inomhus förra året, helt ok!), Pontus Johansson och Jeton Kamberi.


Mitt LTIK då? Jo, jag tror att vi har varit framme i kvarten fyra år i rad nu med förstalaget, där tar det dock alltid stopp. Det är så väldigt små marginaler, ett par av åren har det verkligen känts som att vi haft kapacitet för final. Ett år pressade vi SBK något fruktansvärt hela matchen, när det återstod någon minut stack Jimmy Håkansson upp och avgjorde genom att valla in bollen i mål på ett väldigt tursamt sätt över vår målvakt Dennis Rosenquist. Ett annat år var det samma vissa igen. Vi pressade tillbaka GIV/VIF hela matchen men lyckades inte få hål på dem, när det endast återstod en minut av matchen stack Markus Kjellsson upp, han kom ur vinkel, lossade trots det kanonen och projektilen letade sig på något otroligt sätt in i mål. En fantastisk prestation, men något som man helst vill, men inte kan glömma som LTIKare.


Av tradition är LTIK heller inte något starkt lag inomhus och intresset för fotboll efter en lång säsong har inte särskilt ofta varit stort. Trots det har vi nog haft med två lag varje år, förutom två gånger under 2000-talet. -01 eller -02 var vi dessutom framme i final med ett lag bestående av Dennis Rosenquist, Daniel Hellsten, Jim Nilsson, Mikael Johansson, Joakim Liedman, Mattias Johansson, Ola Nilsson, Fredrik Blixt, Patrik Marku, Henrik Hinken Åkesson, Daniel Eken Eriksson och Jesper Johansson. I finalen räckte vi dock inte till och förlorade, jag minns inte mot vilka. Vi kommer säkert att få ihop två slagkraftiga lag även i år, Mattias Olofsson har varit bäst i LTIK de senaste säsongerna när det gäller inomhusspel och han kommer säkert att vara tongivande även i år.


Varje år finns även några lag utanför kommunen med i cupen. Trots att de ofta spelar i högre sammanhang utomhus så brukar de inte hamna på de mer framskjutna placeringarna. Kvibille och Trönninge har varit stadiga de senaste åren, men även Serbiska och Haverdal har varit med. I år bad Stafsinge om en inbjudan, vi får väl se om de dyker upp. Även Centern sägs finnas med i årets upplaga av Vintercupen.


Inomhusspelare man minns:


Jag har nämnt några, som Jonte i KHFF och Jonte i BKW, den bästa just nu och den bästa för mig genom tiderna. Dessutom har jag nämnt den nästbästa just nu i GIF/VIFs Markus Kjellsson och den kultförklarade inomhusspelaren i SIF: Erik Nilsson. En annan GIF/VIF-spelare som är svår att gå runt när man tar upp spel i inomhushallar är Jesper Henningsson, det är förmodligen den bästa spelare jag själv spelat med inomhus, på den tiden i VGLT, han har ruskig känsla i fötterna. Andra riktigt bra inomhusspelare är också nämnda, som: Johan Green med den härligt låga tyngdpunkten och den fina balansen, Rasmus Larsson med den fina tekniken och förmågan att göra det där lilla extra.


En annan spelare som är riktigt bra inomhus är Johan Gustafsson (som kom tvåa i Vintercupens skytteliga förra året), bra teknik, snabb och med ett väldigt distinkt tillslag. Patrik Marku har jag också nämnt, ruggigt bra inomhus och verkligen en spelare som kan avgöra matcher, väldigt kvicka fötter och ett snabbt och stenhårt skott. Dessutom tvekar han inte om han får läge för en bissa, trots det hårda underlaget. Flera minns säkert bissan Marku gjorde då han spelade med LTIK för två år sedan i cupen. Fredrik Blixt är ytterligare en spelare som kunde klara spelet inomhus på ett fint sätt. En specialare som snurrfinten drog han gärna till med trots att det handlade om inomhusspel.


Andra spelare som jag minns är Xhevdet Duka Sumiqi, representerar han fortfarande YBK? Han vann i varje fall skytteligan ett av åren då YBK tog hem cupen. Patrik Strömberg som nu spelar i RGIF var med och vann med YBK ett år och jag tror att han avgjorde både semin och finalen. Stort! Det andra året har jag för mig att YBKs något korpulente och tekniskt skicklige Christian Kitte Nordstedt avgjorde cupen till YBKs fördel, den tåjagaren är något i varje fall jag inte glömmer. Andra spelare som var skickliga under YBKs storhetsperiod var Lasse Nordström och Ysbys Zidane: Andreas Drängen Håkansson.


Ingen kan väl glömma den i nu LTIK spelande Henrik Olssons avgörande av Vintercupen då han chippade in den avgörande straffen i finalen till VBoIS fördel. Det är förmodligen det kyligaste jag sett någon spelare göra i cupen. Vem fan chippar in en straff inomhus? Andra riktigt starka spelare i BoIS under deras storhetsperiod var Samuel Paulisson, Emil Olsson, Martin Caster och inte minst Jerry Nilsson, målvakten som var i det närmsta omänsklig, han släppte inte något förbi sig. Finns det inga bra försvarare inomhus? Klart det finns! Men det är ju inte direkt de man kommer ihåg. LTIK har haft några riktigt starka försvarare genom åren som varit i stort sätt omutliga i bl a Mikael Johansson och Jim Nilsson. Även Patrik Packi Åkesson är en väldigt skicklig back inomhus, LTIKs Ola Nilsson är en annan, ruskigt bra tekniskt sett. Ytterligare en riktigt bra försvarare inomhus finns i KIKs William Sandberg, han spelade i LTIK fram till för ett par säsonger sedan och har riktigt bra kvalitéer för inomhusspel. Jag har säkert glömt några spelare, men det var de här jag kom att tänka på just nu. Hoppas att vi i år får fram ytterligare profiler och hoppas att spelet kommer att hålla hög nivå. Må bästa lag vinna!

Vi ses i Lagaholmshallen! /P.

PS. Vintercupen spelas lördagarna 22 och 29/11 i Lagaholmshallen. DS.


RSS 2.0