Resultat onsdag

Fyran:

RGIF-Galtabäck 5-2 (2-2)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj 2, Johan Nilsson, Patrik Philipsson, Markus Kjellsson


RGIF stod för en av säsongens bättre insatser då man fick revansch för förlusten borta mot Galtabäck hemma på Björkvallen. Två gånger om kvitterade Giffen Galtabäcks ledning i första halvlek. 0-1 kom efter en hörna, när en bortaspelare fick stå och måtta på en boll som tagits bort från straffområdet. Det målet kändes lite orättvist då RGIF började bäst och redan hade skapat några halvchanser. Repliken var dock snabb, Visar Demaj tog sig ner till kortlinjen till höger om målet och sköt ur snäv vinkel in bollen i mål till 1-1. 1-2 var billigt, RGIF förlorade en duell på mittplan, bollen gick till en Galtabäckspelare, som ganska ostört fick vandra längs kortlinjen och lägga in bollen i mål. RGIF kvitterade dock nästan omgående då Daniel Hellsten slog en låg och hård frispark från höger, som Johan Nilsson skarvade in i mål med högerfoten fram till 2-2.

I andra halvlek skruvade RGIF upp nivån ett snäpp. Daniel Paulisson slog en fin frispark mot mål, där dök Patrik Philipsson upp och skarvade läckert in bollen i mål över målvakten. 4-2 gjorde Markus Kjellsson på snett-inåt-bakåt-pass från Johan Bergman och 5-2 gjorde Visar Demaj på volley på Fredrik Nilssons inlägg. Det var bud på fler RGIF-mål, men siffrorna stannade vid 5-2. RGIF är inne i en positiv trend. Man har hittat rätt uppställning med 4-3-3, det finns spelare som passar till systemet. Dessutom har spelarna växt in i division fyra-kostymen. Det är inte så mycket konstlande och samtliga i laget jobbar hårt.

Mot Galtabäck hade RGIF för första gången i år en helt ordinarie trupp, det märktes, Fredrik Nilsson och Atef Abou-Shakra kom in och gjorde bra ifrån sig, dessutom var samtliga i startelvan bra. Mittbacksparet Patrik Philipsson och Jens Strömberg var starkt och svårpasserat. Båda växte i andra, framförallt Philipsson var en jätte och tog bort allt, dessutom målskytt. Framför backlinjen sopade Mikael Fransson i vanlig ordning rent. Den mannen går in i varje duell som om det vore det sista han gjorde. Framåt har man spets i Markus Kjellsson, Johan Bergman och Visar Demaj. Nu väntar match mot Åsa på söndag, sista innan uppehållet. Kan RGIF göra ett bra resultat där går laget till sommarvila med ett högst oväntat bra facit. 

RGIFs lag:

Carlos Fragoso,
Oskar Nilsson, Jens Strömberg, Patrik Philipsson, Daniel Petoletti,
Johan Nilsson, Mikael Fransson, Daniel Hellsten,
Visar Demaj, Johan Bergman, Markus Kjellsson

Fredrik Nilsson, Atef Abou-Shakra, Sonny Nilsson, Christopher Holgersson, Tony Andersson

Femman:

Andersberg-GIF/VIF 3-0 (1-0)

AIK ledde med 1-0 i paus sedan man gjort ett misstänkt offsidemål. I andra halvlek kunde AIK utöka till både 2-0 och 3-0. GIF/VIF hade flera möjligheter att måla även de, men det ville sig inte riktigt för laget denna kväll och AIKs seger var klar.

//P.

Matcher onsdag

Fyran:

RGIF-Galtabäcks BK kl 19:00, Björkvallen

Serien vänder och RGIF möter Galtabäck för andra gången. I det första mötet vann Galtabäck, dock utan att imponera på Giffen. Nu får man chans till revansch. Galtabäck är ett mittenlag med häng på toppen och ligger för tillfället fem poäng före RGIF i tabellen.

Femman:

Andersbergs IK-GIF/VIF kl 18:30, Sannarps IP

Serien vänder och GIF/VIF möter AIK för andra gången. Det första mötet lagen emellan slutade med klar AIK-vinst och under de senaste omgångarna har laget dessutom haft en klar uppåtgående trend. Det blir säkert en tuff match för GIF/VIF.

//P.

Resultat måndag

Trean:

Trönninge BK-LFK 2-2 (1-1)
Målskyttar LFK: Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku

LFK gjorde ingen jätteinsats, men man skapade ändå tillräckligt mycket målchanser för att vinna. LFK kvitterade Trönninges ledning två gånger om.

Sexan:

IS Örnia-YBK 6-0 (4-0)

YBK hade som väntat inget att sätta mot topplaget Örnia.

//P.

Matcher måndag

Trean:

Trönninge BK-LFK kl 19:00, Håstens IP

Nu gäller det att LFK kan ladda om efter den säkra 4-0-segern mot samma motståndare förra veckan. Vid vinst hänger LFK av Trönninge. LFK ställer samma startelva på benen som sist.

Sexan:

IS Örnia-YBK, kl 19:00, Munkavallen

Tuff match för YBK. Örnia går upp på andraplats i tabellen vid vinst. YBK ligger hjälplöst sist och har ännu inte lyckats plocka några poäng.

//P.

En skön midsommar

...önskar jag alla mina läsare.

/Plogen

Resultat torsdag

Fyran:

RGIF-Lilla Träslöv 2-1 (1-1)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman, Markus Kjellsson

En härlig och viktig seger för Giffen! En match med mycket ställningskrig. RGIF tog ledningen genom Johan Bergman, som fläkte sig och gled in Daniel Hellstens boll i mål. Lilla Träslöv kvitterade innan paus. I andra var det mycket kamp och hafsigt spel från båda sidor. Markus Kjellsson kunde avgöra matchen då han vände upp och skickade en projektil mot mål som for in i krysset. Ett mycket vackert mål. Tre-mannakedjan i RGIF bestående av Kjellsson, Bergman och Visar Demaj var mycket bra matchen igenom. Demaj gjorde sin bästa insats så här långt i RGIFs A-lag. Han jobbade hårt och var ständigt ett hot från sin position.

Femman:

GIF/VIF-SIF 2-1 (1-0)
Målskyttar GIF/VIF: Robin Möller, Oscar Gustafsson
Målskytt SIF: Pontus Johansson

GIF/VIF vann jumbomötet mot SIF. Hemmalagets seger var rättvis och kunde varit större då GIF/VIF förutom målen missade en hel del chanser.

KHFF-LTIK 2-3 (0-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson 2, Mattias Olofsson

Som väntat mycket kamp och mindre skönlir. LTIK har helt klart en dipp just nu när det gäller formen, därför fick man problem mot ett taggat KHFF på uppåtgående. LTIK hade svårt att få grepp om KHFF från start, tycker att KHFF är hetare och att Mattias Nätterqvist och Ola Jönsson tar tag i spelet på det inre mittfältet och inte låter LTIK komma in i det. Det är väl trots det hyggligt jämnt till att börja med. LTIK tar ledningen då Jacob Björk vackert tar sig ner till kortlinjen och spelar bollen snett-inåt-bakåt till Henrik Olsson, som kan trycka in bollen i nät. Halft om halft en målvaktstavla av KHFFs vikarierande unge och lovande keeper Johan Persson. Han visade dock prov på mognad då han spelade upp sig vad matchen led och i andra halvlek revancherade han sig rejält. 1-0 blev också paussiffror. LTIK kom in i det bättre efterhand, men det hände inte jättemycket på något håll. LTIK skapade några resultatlösa hörnor och KHFFs forwards Martin Nilsson och Henrik Fridberg var på väg igenom vid ett par tillfällen då LTIKs backlinje uppträdde lite nonchalant. Annars var det en ganska händelsefattig förstahalvlek, mer kamp än skönlir som skrivet.

I andra halvlek uppträder LTIK som ett lag ur form. Det är lite Lidhult-varning på matchen då man tittar på när KHFF tar över matchen allt mer. KHFF vinner allt, både första och andrabollar, ibland så finns där en LTIKare med i leken och då är det oftast Pontus Bertilsson. Redan i den 47e minuten kan Henrik Fridberg knoppa in 1-1 på ett inlägg från höger. Fridberg får gå upp ostört, då är han säker. Samme Fridberg kan också göra 2-1 på ett liknande vis. En LTIK-försvarare tappar boll på mittplan då Fridberg bryter och skickar ut bollen på högerkanten, sedan är det ändå Fridberg som är etta på bollen i straffområdet och kan nicka in kulan i mål. Fruktansvärt frustrerande att stå och titta på vid sidan. Det enda som vi pratade kring KHFF innan matchen var att vi skulle vara vaksamma på Fridberg i inläggsspelet eftersom att vi vet att han är skicklig där. Ändå får han göra två nickmål på inlägg. Vet inte om LTIK-försvarana i närheten var dumma i huvudet eller bara lata? Eller är det defakto så att Fridberg är så in i helvetes bra så att det inte går att stoppa honom?

Hur som helst kändes KHFFs ledning välförtjänt och logisk. Jag hade redan börjat förbereda mig i tankarna på en förlust. "Ett hetare KHFF vann välförtjänt över ett LTIK ur slag." Skulle jag ha som underrubrik på referatet. Då kom vändningen. Mattias Nätterqvist fick en smäll mot huvudet i LTIKs straffområde runt den 70e minuten och tvingades då utgå. Det betydde mycket för matchen. Mattias Olofsson och Pontus Bertilsson fick mer ro på mitten och LTIK kunde komma in i det igen. Det var mycket nära att Mattias Olofsson kunde skjuta in kvitteringen, Johan Persson var dock med på noterna och gjorde en fin räddning. Strax efter fick Simon Vedin ypperligt läge med huvudet, Persson kunde dock göra ytterligare en fin räddning på Vedins nick. En kvittering låg dock i luften och den kom då Mattias Olofsson nöp till direkt på sin egen retur på en frispark som gått i muren och bollen gick i mål fram till 2-2.

Några minuter senare kunde Henrik Olsson sätta dit 3-2 till LTIK, sedan han blivit fint framspelad av Mattias Olofsson, som vackert tog sig fram längs kanten och spelade in bollen till Olsson, som var säker. Det återstod ca tio minuter av matchen och de hade LTIK hygglig kontroll på. Starkt att vinna trots att man inte spelar bra. Jag hade inte gnällt om det blivit oavgjort. Tycker att KHFF är något bättre än LTIK spelmässigt i matchen, LTIK skapar å andra sidan lite fler tydliga målchanser. Ola Jönsson och Mattias Nätterqvist var bra på KHFFs mitt, Fridberg het längst fram och Patrik Bengtsson som vanligt duktig i backlinjen. I LTIK var det många som blandade och gav. Fredrik Wersch gjorde ett bra inhopp som forward och vänsterytter, Pontus Bertilsson var helt okej på mitten, Simon Vedin gjorde en stabil match på högerkanten och Mattias Johansson gjorde ett bra inhopp som högerback. LTIK är tabelltvåa när nu halva serien är spelad. Det är över förväntan, även om målsättningen var övre halvan.

Domarinsatsen i matchen var svajjig. Det fanns ingen konsekvens i domsluten. Det störde rytmen i matchen och drabbade båda lagen på ett negativt sätt.

Lidhult-KIK 1-0 (0-0)

KIK åkte på en tung förlust då Lidhult avgjorde matchen i den 90e minuten. Det var en jämn tillställning, ett kryss hade varit mest rättvist.

Sexan:

Simlångsdalen-SBK 2-1 (1-1)
Målskytt SBK: Tim Olsen (straff)

SBK förlorade med uddamålet. Men Dalens vinst var rättvis då de var klart bättre än SBK i matchen. Min kamrat Kaspar Swederman slog, enligt SBKs målvakt Cralle, den sämsta straffen i mannanminne. "Bollen studsade typ tre gånger innan den passerade kortlinjen en halvmeter utanför." Men det kan Kaspar säkert ta, Dalen vann ju.

//P.

Resultat onsdag

Trean:

LFK-Trönninge BK 4-0 (2-0)
Målskyttar LFK: Anton Tideman 2, Besart Mazreku, Fredrik Johnsson

LFK tog en klar och rättvis seger mot Trönninge BK. Det var inte något snack om att LFK var det bättre laget, gästerna hade inte mycket att komma med. Viktig seger i och med att LFK nu gick om sina motståndare i tabellen. Hoppas att man kan hålla fokus till nästa veckas retur. Det gäller att fira snabbt och sedan ställa om på ny kamp, mot samma lag med efter andra förutsättningar. Men först ska naturligtvis LFKarna få fira midsommar ordentligt, och det med en målskillnad på 12-0 under de två senaste matcherna.

Femman:

BKW-Gullbrandstorps AIS 3-1 (1-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 2, Jonas Nilsson

Simon "Vespen" Nilsson utnämner jag till Walldias hjälte i kvällens match mot GAIS från Gullbrandstorp. Han står för flera svettiga räddningar när GAIS har kopplat ett grepp på Walldia i  första halvleken speciellt mellan 15:e och 20:e minuten då pressen kulminerar med en straff. Vespen är bra på straffar så vi var lugna i båset, och mycket riktigt läser han skytten och kniper straffen vid sin vänsterstolpe. Efter hand så jobbar sig Walldia in i matchen.
Jonte slår in en frispark via stolpen med fem minuter kvar av första halvlek.

Dagens andra hjälte Johan Green ser i andra halvlek till att Walldia får en betryggande ledning med 3-0 efter mål i 61:e och 75:e minuten. Att Gais sen kan reducera med 5 minuter kvar förtar inte glädjen över att vi brutit den illavarslande trenden vi varit inne i. Även om vi bara stundtals är nöjda med spelet i dagens match så förlåter 3 poäng mycket. Spelet hårdnar till i andra halvlek och GAIS får en kille utvisad i slutminuten efter en kapning på Johan Green, som hade platsat i VM och då menar jag inte att Green filmade. Dagens grovjobbare, Derek, axlade avstängde Emil Gustafssons mantel på mittfältet på ett utmärkt sätt. (Även Robban Andersson var avstängd).

Saxat ur mejl från BKWs referator och fotbollsordförande Pelle Persson.

Sexan:

HIS-VBoIS 1-1 (1-0)
Målskytt HIS: Johan Pettersson
Målskytt VBoIS: Erik Lindberg

BoIS dominerade första halvlek och borde då gjort ett par mål till. I andra halvlek var HIS det bättre laget, framförallt sista 25.

//P. 

Matcher onsdag & torsdag

Onsdag:

Trean:

LFK-Trönninge BK kl 19:00, Glänningepark

Trönninge ligger poängen före LFK. Viktig match alltså. Dubbelmöte väntar klubbarna emellan då serien vänder efter denna matchen. Ska bli spännande att se om Peter Carlsson får chansen från start efter sitt minst sagt succéartade inhopp senast.

Femman:

BKW-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, Wallevi

BKW vill in på vinnarspåret igen. På de tre senaste matcherna har man bara spelat ihop två poäng. GAIS är revanchsugna efter den svaga insatsen i förra omgången.

Sexan:

HIS-VBoIS kl 19:00, Hasslövs IP

BoIS har 12 poäng, HIS har tio. Ett mittenmöte i sexan som troligen kommer att bli en ganska jämn tillställning.

Torsdag:

Fyran:

RGIF-Lilla Träslövs FF kl 19:00, Björkvallen

Båda lagen har samma poäng och båda riskerar att bli indragna i bottenstriden vid förlust. RGIF saknar avstängda Mikael Fransson och Sonny Nilsson. Skadade Daniel Hellsten är fortfarande ett osäkert kort.

Femman:

GIF/VIF-SIF kl 19:00, Hallaberg

Jumbomöte i femman. Sista-chansen för båda lagen skriver jag. Det laget som förlorar denna matchen kommer att få mycket, mycket stora problem att hänga kvar. Ett oavgjort resultat innebär två förlorare.

KHFF-LTIK kl 19:00, Hishults IP

LTIK kämpar för att hitta ett spel som håller i 90 minuter för att kunna bibehålla en topplacering i serien, KHFF kämpar för att rädda kontraktet.

Lidhults GoIF-KIK kl 19:00, Lomövallen

Lidhult har två raka kryss bakom sig, KIK är också glada för kryss. Ska vi tro på oavgjort? KIK saknar Simon Silvandersson, som skadade sig i förra omgången. Det är dock inte så illa som man först befarat. Silvandersson kommer att vara tillbaka i KIK efter uppehållet.

Simlångsdalens IF-SBK kl 19:00, Simlångsdalens IP

SBK trivs mot seriens lite bättre lag. Lagen har redan mötts en gång i seriespelet och då vann SBK. Vid vinst går SBK om Dalen i tabellen.

//P.

Årets B-match

En av årets två hetaste B-lagsmatcher utspelades under måndagskvällen. Kommunens nästhögst och tredjeghögst placerade B-lag (efter LFKs) ställdes mot varandra. Det var alltså matchen i Klass 2 mellan RGIF och BKW. RGIF har varit bofasta i Klass 2 under många säsonger, under ett par år var man t o m uppe i Klass 1. Bland övriga lag har de flesta haft sina B-lag placerade i Klass 3 eller Klass 4. Nu är dock i princip samtliga B-lag placerade i Klass 3, då ju Klass 4 som bekant försvunnit.

Ett eller ett par lag från kommunen brukar med jämna mellanrum sticka upp till Klass 2. Förra året befann sig SIF och LTIK i den högre serien, i år är det då BKW, även GIF/VIF har varit uppe i omgångar. Det brukar dock vara ganska svårt för kommunens lag att hålla B-lag i Klass 2 då motståndet ofta består av division fyra och elitfyra klubbars B-lag. Just mötet mellan RGIF och BKW var ett efterlängtat möte. Inget av klubbarnas lag har mötts i seriesammanhang på nästan tio år. Det är ett hett derby mellan grannbyarna och sammarbetesföreningarna.

Klass 2:

RGIF-BKW 6-1 (4-1)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj 2, Henrik Ragnarsson 2, Johan Tagesson, Johan Bergman
Målskytt BKW: Arton Ajvaci

RGIFs lag:

Tony Andersson,
Simon Tideman, Sonny Nilsson, Daniel Paulisson, Albert Bengtsson,
Johan Tagesson, Mikael Fransson, Fredrik Nilsson,
Visar Demaj, Johan Bergman, Atef Abou-Shakra

Jack Ekenberg, Henrik Ragnarsson, Martin Ragnarsson, Mikael Magnusson, Karl Nilsson

Ledarstab: Ulf Wernersson, Patrik Strömberg

BKWs lag:
Simon Danielsson,
Andreas Persson, Daniel Nilsson, Kalle Larsson, Jimmie Ivarsson,
Alexander Ekstrand, Jonathan Roslund, Arlind Halimi, Oskar Lundgren,
Arton Ajvaci, Robert Andersson

Daniel Finér, Mattis Fritzon, Rasmus Enocsson, Johan Green

Ledarstab: Stefan Mårtensson, Martin Ekstrand

RGIF kunde ställa säsongens hittills starkaste B-lag på fötterna i o m att Johan Bergman och Daniel Paulisson missade helgens match och pga att Mikael Fransson och Sonny Nilsson är avstängda i torsdagens match. Framförallt Bergman och Fransson får ju kanske betecknas som A-lagets två viktigaste spelare. Men även BKW kom med ett hyggligt lag, med spelare som Derek, Arlind Halimi och Robert Andersson. Det blev dock inte någon särskilt spännande match. Visar Demaj var sugen på att sänka sina gamla lagkamrater och kunde snabbt göra både 1-0 och 2-0 till RGIF.

Strax efter det kom också 3-1, då BKWs målvakt fumlade till det och skänkte bollen till Johan Tagesson, som enkelt kunde lägga kulan i nät (troligen "Pedals" enklaste mål i karriären). Då hade det gått 18 minuter av matchen. Det blev spännande i ca en minut, efter att Arton Ajvaci gjort ett genombrott och tryckte in bollen i mål fram till 3-1. Minuten senare blev det dock 4-1, då Johan Bergman enkelt kunde styra in en boll som enligt skolboken spelats snett inåt bakåt från vänster. 4-1 blev också halvtidsresultat.

Efter pausen gjorde båda lagen en del byten. RGIF vilade Paulisson, Fransson och Bergman, medan Halimi vilades av BKW. Andra halvlek präglads av mer kamp än skönspel. Nu blev det lite derbykaraktär på matchen och det mycket tackvare BKWs nyförvärv Daniel Finér, som sattes in på det centrala mittfältet. Han verkade nästan lite smått övertänd när han sprang runt och jagade RGIFare runt planens mitt. Samtidigt blev han också en viktig injektion för BKW, som nog annars kunde givit upp den andra halvleken då matchen i princip var körd.

I den 65e och 72a minuten kunde RGIFs inbytte Henrik Ragnarsson utöka sitt lags ledning till både 5-1 och 6-1. 5-1 på nick efter vackert spel och ett mycket fint inlägg från Visar Demaj och 6-1 med högerfoten efter ett tidigt inlägg från inbytte högerbacken Karl Nilsson. Matchen avslutades med att den återinsatte Johan Bergman brände två stycken fina lägen, samt med att Visar Demaj nickade strax över sedan han blivit helt ren på en hörna. Även BKW hade några chanser till under matchen att näta. RGIFs seger var dock odiskutabel.

Det var många i hemmalaget som var bra. Mikael Fransson förlorade väl som vanligt inte en närkamp, Johan Tagesson dominerade på mitten och Visar Demaj bjöd i vanlig ordning på en hel del läckerheter. I BKW kan man kräva betydligt mer av många, framförallt försvarsarbetet var under långa stunder bedrövligt. Arlind Halimi var bra under de 45 minuter han spelade och Arton Ajvaci jobbade som vanligt hårt och är alltid jobbig att möta med sin riviga spelstil. Det var troligen publikrekord för säsongen på Björkvallen. Det var fullt runt planen och dagen till ära, säsongens enda derby på Björka, A- och B-matcher inräknat, så hade RGIF både kiosken öppen och glöttar som gick runt och sålde lotter.

//P. 

Resultat lördag

Trean:

Asmundstorp-LFK 0-8 (0-2)
Målskyttar LFK: Peter Carlsson 4, Besart Mazreku 3, Kim Einarsson

Kommentar överflödig. Peter Carlsson gjorde ett äkta fyrtrick (!?!) i andra halvlek då han gjorde fyra mål i obruten följd mellan minut 69 och 78.

Fyran:

Norvalla-RGIF 6-2 (4-1)
Målskyttar RGIF: Oskar Nilsson, Mikael Fransson

RGIF fick Sonny Nilsson målchansutvisad i den sjunde minuten. Norvalla satte straffen, sedan var matchen bara en enda uppförsbacke för RGIF. Tung förlust!

Femman:

LTIK-Lidhult 1-1 (1-1)
Målskytt LTIK: Jacob Björk

LTIK var det klart bättre laget i första halvlek, man fick dock 0-1 i röven efter en kvart. Jonas Nilsson skulle kasta sig och ta en boll helt oattackerad, i vätan flög den ut till hörna via honom. Hörnan skarvade en LTIK-försvarare snyggt i eget mål. Hade aldrig hänt om det inte varit så blött ute. Ett tungt och mycket onödigt mål att få emot sig. LTIK kvitterade dock genom Jacob Björk, som var etta på en retur och satte dit bollen. Vi gratulerar den nyblivna 16-åringen till hans första A-lagsmål i seriesammanhang. LTIK borde gjort ett par mål till i första med tanke på chanserna och spelövertaget. I andra halvlek var LTIK usla och som det blev får hemmalaget helt klart vara nöjda med pinnen. Lidhult hade inget spelövertag, men skapade en del via långskott (ett i ribban), hörnor och frisparkar. LTIK var i princip helt ofarliga i andra. Säsongens sämsta halvlek, tillsammans med hela premiärmatchen mot Centern.

Centern-BKW 1-0

Inte heller BKW rådde på serieledarna.

Sexan:

VBoIS-YBK 6-1 (3-1)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson 2, Daniel Jönsson, John Nilsson, Anders Gustavsson, Tony Persson 
Målskytt YBK: ?

VBoiS hade inga problem att vinna mot YBK. Snoddas kunde tydligen inte trolla.

Örnia-Hasslöv 3-1 (1-1)
Målskytt HIS: Emil Hermansson (straff)
 

En ganska jämn och välspelad division sex-match. Med tanke på de målchanser som Örnia skapade var dock hemmasegern rättvis.

//P.

Resultat fredag

Femman:

Gullbrandstorp-KHFF 2-3 (0-1)
Målskyttar KHFF: Roy Karlsson, Andreas Johansson, Henrik Fridberg

Viktig seger för KHFF, som avgjorde genom Fridberg mot slutet. Slår LTIK Lidhult i morgon är skogslaget uppe på fast mark i tabellen.

KIK-GIF/VIF 1-0 (1-0)
Målskytt KIK: Simon Silvandersson

KIK tog ledningen tidigt. GIF/VIF hade mycket boll i matchen, dock utan att skapa särskilt mycket.

SIF-Andersberg 0-2 (0-1)

SIF hade inte samma glöd som mot KHFF (Per-Åke fanns inte på plats). AIK vann rättvist, de var duktiga framåt. Men det är små marginaler i fotboll.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

Gullbrandstorps AIS-KHFF kl 19:00, Gullevi

GAIS har i sina senastematcher mött seriens etta och tvåa. Mot Trönninge blev det en pinne och mot Centern blev det stryk. KHFF matchar tätt och mötte ju SIF i måndags, den matchen slutade 2-2. Jag tror att denna fighten blir en jämn historia.

KIK-GIF/VIF kl 19:00, Lagavallen

GIF/VIF får tillbaka några nyckelspelare till matchen mot KIK. De som spelat de senaste matcherna har dock gjort det bra. Nu krävs det att man visar samma inställning och vilja som man gjort tidigare, för då har man chans på poäng mot alltid lika hårt jobbande och vassa KIK.

SIF-Andersbergs IK kl 19:00, Gröningen

SIF har fått en nytändning i och med tränarbytet. Det har dock AIK också fått, i och med sitt tränarbyte. Spännande kamp!

Lördag:

Trean:

Asmundstorps IF-LFK kl 14:00, Asmundstorps IP

Något annat än tre poäng finns inte. Asmundstorp ligger sist och kommer att trilla ur. LFK måste vara ödmjuka inför uppgiften och visa rätt inställning, för då blir det seger med några bollar. Gör man inte det kan det gå som för Lerkil, som bara fick 1-1 mot Asmundstorp.

Fyran:

IF Norvalla-RGIF kl 14:00, Norvalla IP

Mycket viktig match för RGIF. Norvalla ligger nästsist och har problem. Det är läge för tredje raka vinsten för Giffen. Kan firma Bergman och Kjellsson fortsätta att leverera?

Femman:

IF Centern-BKW kl 14:00, Kärlekens IP

Jag ger BKW en chans att skrälla mot seriesuveräna Centern (någon gång måste väl de också förlora? Eller?). Jag tror inte att BKWs rappa spelare passar Centerns försvar. Men visst blir hemmalaget stora favoriter.

LTIK-Lidhults GoIF kl 15:00, L:a Tjärby IP

Har LTIK hämtat sig från storförlusten i förra omgången och kommit in på vinnarspåret igen? Återstår att se. Ola Nilsson, Henrik Olsson, Mattias Johansson, Jim Nilsson och Fredrik Jacobsson åter i truppen. Laget som spelade sist lär dock i stort bli intakt, även om det var ihåligt under tio minuter så presterade de som spelade bra fotboll under större delen av matchen.

Sexan:

VBoIS-YBK kl 13:00, Våxtorps IP

Får vi en Snoddas-effekt (klämmigt va?)? Ska bli intressant att se vad YBK kan erbjuda under den nye tränaren (han kan naturligtvis inte trolla. Eller?) mot favoriterna BoiS.

IS Örnia-HIS kl 14:00, Alevallen

HIS har inte vunnit på ett par omgångar. Läge för seger igen. Det lär dock bli tufft mot sköna gröna Örnia. Jag förväntar mig en välspelad division sex-match då detta är två spelande lag.

//P.

SBK vann

Sexan:

SBK-FF Serbiska 4-2 (4-0)
Målskyttar SBK: Olle Hanssen 3, Magnus Bergman

SBK började matchen bra och redan efter tio minuter kunde Olle Hanssen göra 1-0 till SBK via ett långskott. 2-0 gjorde Magnus Bergman, sedan Olle Hanssen slagit en crossboll till Kim Håkansson, som vevade in ett inlägg till Bergman, som inte gjorde några misstag. 3- och 4-0 gjorde Olle Hanssen på nick efter hörnor från Tim Olsen. Då hade det gått en halvtimme av matchen och det kändes avgjort. SBK blev dock en aning passiva och i andra halvlek var Serbiska det bättre laget. Närmre än 4-2 kom man dock aldrig. SBK hade problem att få ihop folk till matchen. Man fick precis ihop 14 man, då fick 15-årige Philiph Jönsson göra debut, 48-årige Björn Hanssen (Olles far) årsdebut och Jonas Bergman comeback för den här sejouren. Samtliga fick spela mycket och gjorde det bra.

//P.

Match torsdag

Sexan:

SBK-FF Sebriska kl 19:00, Skogaby IP

Intressant match mellan SBK och ett Serbiska på uppgång.

//P.

Resultat måndag

Trean:

LFK-Markaryd 0-0

En ganska jämn kamp, det kunde gått åt vilket håll som helst. LFK låg dock närmst segern då man hade matchens två hetaste chanser. Den första genom Jonatan Jacobsson, som hade en frispark i stolpen och den andra hade Besart Mazreku, som blev ren efter växelspel med Andreas Martinsson, sedan Fredrik Johnsson vunnit bollen invid Markaryds straffområde. Flera LFKare gjorde det bra. Lite extra beröm till Petter Gustafsson, som var en jätte på LFKs mitt. Han vann väldigt mycket boll och var ständigt spelbar. Robert Nilsson var oväntat duktig som mittback i andra. Kim Einarsson gjorde ett starkt inhopp som högerback. Mats Lindström och Jonatan Jacobsson är alltid bra. Fredrik Johnsson gjorde dessutom troligen sin bästa match för året, han fäste bollen ofta och bra på topp. Kul när han nu ställdes mot sitt gamla lag. Markaryd var ingen särskilt kul bekantskap. De var väldigt mycket lååångt från deras sida.

Femman:

KHFF-SIF 2-2 (2-1)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson (straff), Henrik Fridberg
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Erik Lindberg (straff)

En jämn kamp med mycket ställningskrig. KHFF hade ledningen med 2-1 till tio minuter kvar då SIF kvitterade på straff. Det blev en liten "Bobblan-effekt". SIF dubblade både poäng- och målskörden.

//P.

Matcher måndag

Trean:

LFK-Markaryds IF kl 19:00, Glänningepark

Nytt derby och ny viktig match för LFK, som nu ligger under strecket. Båda lagen har samma poäng, men MIF har bättre målskillnad. LFKarna är säkerligen revanschsugna efter den försmädliga förlusten i förra omgången. Speciell match för Fredrik Johnsson, som får möta sitt gamla lag.

Femman:

KHFF-SIF kl 19:00, Kornhults IP

Återstår att se om SIF får någon "Bobblan-effekt" nu efter tränarbytet. Viktig bottenmatch i femman. KHFF får gälla som favoriter.

//P.

Snoddas tar över YBK

Nenad Pavlovic lämnar över tränarskapet i Ysby BK till välkände fotbolls- och Laholmsprofilen Magnus "Snoddas" Karlsson. Klubben hoppas på en nytändning genom tränarbytet. Dessutom tros Snoddas kunna få några av de äldre spelarna som slutat till comeback.

//P.


SBK förlorade

Sexan:

Vapnö IF-SBK 5-1 (2-0)
Målskytt SBK: Anders Thid

Säker seger för Vapnö. SBK reducerade till 3-1 i den andra halvleken, men kom aldrig närmre än så.

//P.

Match söndag

Sexan:

Vapnö IF-SBK kl 14:00, Vapnö IP


Tuff match för SBK, som saknar flera viktiga spelare. Åter i truppen efter avstängning är lagets viktigaste offensiva kraft Olle Hanssen. Årsdebut för comebackande Andreas "Lillen" Johansson. Han är en stöttespelare som mittback i SBK och lär göra skillnad för laget.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Trönninge IF 1-6 (0-1)
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson
Målskyttar TIF: Andreas Plate 3, Calle Stenberg, Kristoffer Romano, Romario Hulea

Klassisk match på ett regntungt L:a Tjärby IP. LTIKs och TIFs duster har varit många genom åren. Båda lagen var topplag i gamla femman i början på 2000-talet. TIF var det något bättre laget inledningsvis i den här matchen. 0-1 kom redan innan fem minuter var spelade och det var ett typiskt skitmål. Kristoffer Romano kastade ett av sina långa inkast, i vätan gick det förbi samtliga spelare centralt i straffområdet, fram till en fristående Andreas Plate som kunde "låra" in bollen i mål. De fem minuterna var de TIF hade under den första halvleken. Jag vet inte vad som hände med TIFs lag. Det var panikartat och lojt på flera håll. Vänsterbacken och lagkaptenen i TIF, Joseph "Jussie Björling" Wahlund, var en av de som hade mest panik och slog hela tiden bort bollen på ett. Men han var i varje fall en av de få som jobbade och försökte få igång sina lagkamrater. LTIK ägde första halvlek och skapade flertalet vassa målchanser som borde resulterat.

Simon Vedin var mycket pigg från sin vänsterbacksposition och drog upp flera anfall på sin kant. Han både dribblade, passade och sköt så det stod härliga till. Ett par skott touchade ramen, men ville inte in. Emil Olsson var stark på topp och duktig på att ta in bollen. Hans skott träffade stolpen och på ett friläge, grannt framspelad av Jacob Björk, avslutade han strax utanför. LTIKs högerback Conny Strömberg löpte sig till ett fint läge, avslutet kom dock lite sent och en TIF-försvarare kunde täcka undan skottet, som anars troligen hamnat i buren. Även Pontus Bertilsson skapade ett par skottlägen. Bolluslingen ville dock inte in. TIF fick ägna sig åt att kontra och det blev farligt i vätan. Calle Stenberg var på väg igenom och kapten Jussie sprintade sig fri på en omställning, men fick inte iväg något bra avslut. LTIK skapade flera hörnor, utan resultat. I pausen var känslan alltjämt god hos LTIKarna. Spelövertaget var markant och fortsatte man på ett liknande vis var det bara en tidsfråga innan det skulle lossna.

I andra halvlek kom kvitteringen också snabbt. Jacob Björk spelade fram Mattias Olofsson, som letade och letade och letade läge för vänstran innan han placerade in bollen invid TIF-målets stolpe fram till 1-1. Nu kändes det som att detta var LTIKs match. Ack så fel den känslan var. Fem minuter senare stod det 1-4. På tre raka anfall straffade TIF LTIK stenhårt. Unge, lille och pilsnabbe Calle Stenberg var mycket svårfångad i vätan och spelade fram Andreas Plate två gånger om fram till 3-1. Plate märktes inte mycket i matchen förutom vid målen. Han var, likt den målskytt han är, vid rätt ställe vid rätt tidpunkt och satte dit bollarna. Hade det inte varit en paus och ett LTIK-mål emellan hade Plate stått för ett äkta hattrick. 4-1 gjorde Stenberg på egen hand, då han på en djupledsboll kom fri och säkert satte dit bollen. Strax efter det fick samme Stenberg (det finns två i TIF, lillebror Jonte också) ytterligare ett läge, då räddade dock Jonas Nilsson på bästa sätt, genom en vacker "enhandare".

Matchuret stod på 52 minuter och på resultattavlan (om LTIK hade haft någon) stod det 4-1. Matchen var ju i princip körd. Men det går ju inte att ge upp när det är 38 minuter kvar att spela. LTIK försökte att fortsätta att spela och gå för en reducering. Men det blev svårare och svårare desto mer regnet och rusket tilltog. L:a Tjärby IP är normalt en plan som tål väldigt mycket regn. Under fredagkvällen fick dock till och med LT IP kapitulera (undrar hur det ser ut på Plaskevi!?! i Vallberga). Planen blev vattentäckt och det stänkte om bollen överallt på banan. Det blev naturligtvis mycket svårt att spela fotboll, långa bollar på djupet fick bli melodin för båda lagen. I det läget som det var hade naturligtvis TIF en jättefördel då LTIK pressade upp med ytterbackarna för att försöka öka trycket, medan TIF var mer samlade defensivt, kunde backa ner och spela på resultatet och slå om på blixten Stenberg.

LTIK skapade bara halvchanser, TIFs försvar ryckte upp sig betänkligt från första halvlek och anförda av rutinerade och elegante Ivar Andersson löste man defensiven på ett tillfredställande sätt. 5-1 till TIF kom i den 85e minuten. Kristoffer Romano slog en frispark från några meter in på LTIKs planhalva mot mål. Det var meningen som ett inspel för nicktouch, bollen gick dock rakt mot mål och i vätan lyckades, den normalt så säkre, Jonas Nilsson i LTIK-kassen inte boxa bort bollen och kulan for i nät via Nilssons nävar. Två minuter senare fulländade supertalangen, 15-årige Romario Hulea, utklassningen genom att vackert sätta dit 6-1, sedan han kommit fri i vätan mot LTIKs mål. Inte så mycket att säga om egentligen. 6-1 är alltid 6-1 och det kunde i ärlighetens namn blivit fler mål för TIF i andra som det såg ut. Förlusten mot GIF/VIF sved mycket mer. Jag har dock väldigt svårt att köpa att LTIK släpper in sex bollar, 4-1 hade räckt länge. 

LTIK kan inte skylla på att fem gubbar från förra veckans trupp saknades. Spelet från första halvlek hade inte varit ett dugg bättre med dem i truppen. 3-1 till LTIK i paus hade absolut inte varit ologiskt eller orättvist. Sen kom då de där sju minuterna i andra som gjorde att TIF kunde defilera mot seger. Matchen var ju faktiskt klar då. Matchens lirare var utan tvivel TIFs Carl-Thomas Stenberg. Det glatta underlaget passade den lille, kvicke liraren perfekt. Omnämnas bör också tremålsskytten Andreas Plate. I LTIK gjorde samtliga det bra i första halvlek. Ett extra omnämnande förtjänar frejdige vänsterbacken Simon Vedin, som var planbäst i första och som på intet vis gjorde bort sig i andra heller. Samt nyss 16 år fyllda Jacob Björk, som gjorde en stark debut från start i A-laget. Jag köper förlusten, men jag köper som skrivet inte de sex målen. Jag har alltid hävdat att 6-0 är utklassning (6-1 också) och att gränsen för förnedring går vid sju insläppta. Men detta kändes tomme fan förnedrande och dessutom är det mycket, mycket svårt att förklara för de som inte var på plats och såg matchen. Duktig domare matchen igenom: Jan-Olof "J-O" Jacobsson, Mellbystrand.

//P.

Ny tränare i SIF

Förra årets tränare, Per-Åke Eriksson, tar över tränarsysslan i Skottorps IF igen. Han har var lyckosam under sin förra sejour i klubben och är poulär i SIF, så det kommer säkert att gå alldeles utmärkt.

//P. 

VM

VM börjar idag! Såg nyss krönikan från -94. Vilket mästerverk av SVT.

Än idag får jag gåshud när jag ser Ravelli ta den avgörande straffen mot Rumänien. -94 var jag i Oslo med familjen just när den matchen spelades. 10 år gammal satt jag med en 9 år gammal Harven och två av våra sysslingar och tittade på matchen på vårt hotellrum. När det skulle avgöras gömde sig Harva i garderoben. Det var ju mer än spännande. Då Ravelli räddade for han ut och vi hoppade i hotellsängen och skrek av lycka. Det är 16 år sedan. Sjukt!

Fy fan vad bra Brolin va! Helt ofattbart...

//P.

Match fredag

Femman:

LTIK-Trönninge IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Toppmöte i femman. Förra matchen hade LTIK samtliga spelare att tillgå, till denna helg fick man precis ihop till en trupp. Otroligt att allting ska hända på samma gång. Skador, sjukdom, bröllop, student, konsert, jobb. Det enda man skulle kunna jämföra det med är förra årets match mot Torup/Rydö, då LTIK åkte upp till Torup i princip med ett hyfsat B-lag. Matchen vann LTIK med 3-2 efter en bragdartad insats. En liknande kämpainsats krävs troligen mot TIF för att tre poäng ska kunna bärgas. TIF är för mig tillsammans med Centern seriens två givna topplag. De var det innan säsongen och är det fortfarande. Centern har nästan överpresterat, medan Trönninge så här långt har underpresterat. 

TIF har ett tillräckligt bra lag för att kunna ta steget tillbaka till fyran (där jag anser att laget hör hemma). Man försöker spela en atraktiv fotboll längs marken, tyvärr har det inte alltid räckt till då det lite rakare och enkla spel, som bl a Centern bedriver, tycks fira större triumfer. TIF har dock bara en förlust i serien, och det mot just Centern (6-1 i röven). I övrigt har man spelat lite för mycket oavgjort. Även TIF saknar några ordinarie gubbar till matchen. Kraftfulle powerforwarden Daniel Pålsson är avstängd, den korpulente och skicklige defensive mittfältaren Emil Lund, men den mäktiga vänsterdojjan, är skadad och mittbacken Lucas Dellien firar student.

//P.

Få 50 kr helt gratis att spela förSÅ HÄR ENKELT FÅR DU 50 KR
HELT GRATIS ATT SPELA FÖR!

1. Klicka här och få din värdekod. 2. Registrera dig på bwin.com

3. Få omedelbart 50 kr på kontot! 4. Spela på världens största oddsutbud


Larry Brady lämnar Skottorps IF

På eget initiativ har Larry Brady valt att lämna sitt uppdrag som tränare i Skottorps IF. Pga ändrade förutsättningar vad gäller spelartrupp och uppslutning vid träningarna har möjligheterna för ett bra resultat urholkats. Larry har haft styrelsens uttalade förtroende men personligen inte kännt fullt stöd från alla spelare för sitt sätt att träna och coacha laget. Föreningen ställs därmed i en brydsam situation. Vi har en tydlighet i vårt vägval hur föreningen skall drivas vidare. Detta arbete kommer att fortsätta och med stor säkerhet kan vi inom någon dag presentera en tränare för resterande säsong 2010. Självklart skiljs SIF och Larry som goda vänner och vi tackar för det stora engagemang och viljan att göra ett bra jobb som Larry visat. Lycka till i framtiden!!

Skottorp 11 juni

SIF/Anders Walldén, ordförande

Efter önskemål från SIFs styrelse har jag publicerat detta inlägg på bloggen.

//P.


Resultat torsdag

Fyran:

Unnaryd-RGIF 1-4 (0-1)
Målskytt Unnaryd: Mats Lundgren
Målskyttar RGIF: Markus Kjellsson 2, Johan Bergman, Atef Abou-Shakra

Äntligen tog Giffen andra raka segern och det med stabila 4-1 mot bottenlaget Unnaryd (där gamle storspelaren och LFKaren Mats Lundgren håller stilen). Skönt med en vinst och viktigt att det lossnade lite för Markus Kjellsson. Han är viktig för RGIFs offensiv.

Femman:

HÅFF-GIF/VIF 2-1 (1-1)
Målskytt GIF/VIF: Ola Carlsson

Båda lagen skapade en hel del chanser. HÅFF något fler i första och GIF/VIF något fler i andra. En snöplig förlust för GIF/VIF. Det kunde lika gärna blivit seger.

//P.

Matcher torsdag

Fyran:

Unnaryds GoIF-RGIF kl 19:00, Strandvallen

Mycket viktig match för RGIF. Unnaryd ligger tre poäng bakom och ska helst besegras om RGIF vill behålla kontraktet. Får vi äntligen två segrar i rad av Giffen? Nyckelspelaren Daniel Hellsten har slagit upp sin axelskada från försäsongen och missar åtminstonde matchen mot Unnaryd.

Femman:

HÅFF-GIF/VIF kl 19:00, Hebergs IP

Viktig match för GIF/VIF. HÅFF åkte på en smäll mot Andersberg i förra matchen med 4-0. GIF/VIF kämpade sig till en pinne mot BKW. GIF/VIF lär få upprepa den insatsen, minst, om man ska ha chans till poäng mot HÅFF då man saknar en halv A-trupp till matchen (Oscar Gustafsson, Michael Johansson, Johan Stråhle, Magnus Ekman, Timmy Johansson, Jens Axeldahl, Ola Andersson, Björn Olsson).

//P.

BKW och KIK kryssade

Femman:

BKW-KIK 2-2 (1-1)
Målskyttar BKW: Robert Andersson, Johan Green
Målskyttar KIK: Simon Gunnarsson, Adam Jönsson

BKW och KIK kryssade i en jämn och känslofylld kamp på "Plaskevi". Första halvlek var hyggligt jämn. KIK tog ledningen ganska tidigt genom Simon Gunnarsson, efter fint förarbete av Joel Åkesson. BKWs kvittering var inte ologisk och den kom efter en hörna från Emil Gustafsson, Robert Andersson mötte bollen perfekt med huvudet och skarvade in kulan i mål till 1-1. Båda lagen spelade ganska mycket på djupet, naturligt med tanke på den blöta planen. Båda mittbacksparen fick slita ont och det gjorde de fyra herrarna bra. I  andra halvlek var det BKW som tog ledningen, Johan Green slet sig loss och placerade in bollen i mål via stolpen till 2-1. Efter BKWs mål kunde KIK ta över matchen, man skapade en rad chanser, bl a hade man en boll i ribban. Logiska och rättvisa 2-2 kom sedan Joel Åkesson och BKWs målvakt haft en duell, bollen kom ut till Simon Andersson i kaoset som uppstod, Andersson drog till direkt och fick se bollen smita in i mål via Adam Jönsson. Efter målet fortsatte KIK att vara de bättre laget en stund. Mot slutet kunde BKW dock ta över tillställningen och skapa ett tryck mot Mikael Holvigsson i KIK-kassen. Johan Green var på väg igenom, liksom Rasmus Larsson, Manfred Walldén kom fri, men fick bollen för långt ifrån sig.

Det var väldigt grinigt på planen sista 30. BKW tycktes inte vara alltför nöjda med domarinsatsen och gnällde på i princip varje domslut. Att vissa spelare klarade sig ifrån två gula i BKW var ett under med tanke på hur snacket lät. All heder till rutinerade Jonas Nilsson i BKW, som hela tiden försökte lugna ner de sina. Matchen var mycket svårdömd och domaren skötte sig bra. I den 89e minuten hade dock ingen klagat om det dömts straff till BKW då Johan Green togs hårt. Tyvärr hade BKW då redan gnällt så mycket och Green "trillat lätt" ett par gånger innan att domaren valde att fria. Kanske fel, men ändå logiskt med tanke på gnället och "filmningarna" (filmningar är kanske ett lite väl starkt ord. Men, men...). Det är ett beslut som ska tas på en sekund för domaren och i den 89e minuten vill man vara säker på sin sak. BKW vet hur man får domaren "mot sig", det visade man klart och tydligt i matchen, lagets gnäll gynnade KIK. Med tanke på hur matchen såg ut mot slutet får KIK vara mest glada för poängen. Men som helhet var det rättvist, KIK hade trots allt en boll i ribban, det var närmre ett mål än vad BKW kom. Mittbackarna var som skrivet mycket bra i båda lagen. I KIK utmärkte sig kämpen Simon Andersson på planens mitt.

//P. 

Match onsdag

Femman:

BKW-KIK kl 19:00, Wallevi

Spännande match och hett derby. Jag förväntar mig en jämn fight mellan två bra lag.

Uppställningar:

BKW:

Simon Nilsson,
Christian Andersson, Johan Agnvall (K), Jonas Nilsson, Stefan Mårtensson,
Markus Pettersson, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Manfred Walldén, Johan Green

Albin Halimi, Jonathan Roslund, Rasmus Larsson, Alexander Ekstrand, Jimmie Ivarsson

KIK:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, Johan Jönsson, Marcus Åkesson (K), Christoffer Olsson,
Adam Jönsson, Simon Andersson,
Simon Gunnarsson, Kalle Svensson, Joel Åkesson,
Simon Silvandersson

William Sandberg, Pelle Svensson, Johan Silvandersson, Ola Möller

//P.

Resultat lördag

Trean:

Påarp-LFK 3-0 (0-0)

LFK hade inget att hämta i Påarp. I andra halvlek rasade det och hemmalaget kunde med jämna mellanrum göra tre mål (informativt va?)

Femman:

GIF/VIF-BKW 1-1 (1-1)
Målskytt GIF/VIF: Robin Möller
Målskytt BKW: Arton Ajvaci

En jämn och bra division fem-match. BKW hade ett spelövertag och skapade flest chanser, men GIF/VIF kämpade på ett imponerande sätt under hela matchen.

Sexan:

HIS-SBK 0-0

En jämn kamp. SBK hade mest boll, men HIS skapade de klaraste chanserna.

Serbiska-VBoIS 3-0 (2-0)

VBoIS var dåliga, Serbiska var bra. En del nytillskott i Serbiskas lag kommer göra att de kommer att klättra i tabellen. Vinsten mot BoIS var klar och rättvis.

YBK-Kurdiska 0-8 (0-2)

Kommentar överflödig, egentligen. YBK hängde med hyggligt i en halvlek.

//P.

Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Torup/Rydö 3-2 (1-1)
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten, Magnus Nilsson, Johan Bergman

Då var RGIF med i matchen igen. Det svänger rejält om RGIF denna säsong. När ska man ta två segrar i rad så att det blir lite stabilitet? Hur som helst måste det vara riktigt skönt för laget att fortfarande vara med i leken. Och, det är faktiskt imponerande med tanke på vilka spelare man tappat. RGIF gick upp till 3-1 i andra halvlek och Torup/Rydö reducerade inte förrän i slutminuterna. Daniel Hellsten slog ännu en hörna direkt i mål för RGIFs del.

Femman:

SIF-LTIK 0-7 (0-1)
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson 2, Mattias Strömberg 2, Kristian Åkesson, Mattias Olofsson, Miridon Berisha

För första gången i år kunde SIF mönstra starkast möjliga manskap (bortsett från Alexander Knudsen, som är långtidsskadad). Sak samma gällde för LTIK, för första gången kunde man mönstra starkast möjliga trupp och för första gången kunde man också ställt upp med samma lag i två matcher i rad. Det gjorde man dock inte. Första halvlek var hyggligt jämn spelmässigt, LTIK hade väl ett visst grepp och man skapade de klaraste målchanserna. Kristian Åkesson gjorde 1-0 till LTIK då han styrde in Simon Vedins skott med pannan efter en hörna. Åkesson kunde gjort ytterligare ett par mål i första halvlek. Han hade bl a ett avslut i stolpen och ett där Joel Lovén i SIF-målet stod/låg rätt och kunde rädda. Både pigge Simon Vedin och Mattias Strömberg var också nära att näta för LTIKs räkning. Närmst i SIF var Tony Kamberi, som blev helt ren på en hörna, nicken blev dock lös. Pontus Johansson fick ett hyggligt läge, men sköt över.

I andra halvlek stod matchen och vägde lite grand inledningsvis. LTIK kunde dock utöka ledningen till 2-0 genom Mattias Olofsson, som fick till ett mäktigt skott som borrade sig in i krysset. Därefter kunde LTIK ta över matchen. 3-0 blev lite omdiskuterat då Pontus Bertilsson gick in stenhårt i en duell med Robert Cerwinski, det small rejält och bollen for iväg till Miridon Berisha, som spelade fram Mattias Strömberg, som läckert lobbade in LTIKs trea. SIF ville ha frispark i förstaläget, domaren var dock säker på sin sak både vid situationen och efter matchen. Ingen frispark. Efter 3-0 är det bara ett lag på banan. Henrik Olsson kan göra två nästintill identiska mål på inspel från Mattias Strömberg. Olsson är på rätt ställe inne i boxen och trycker in bollarna fram till 5-0. Det andra efter en fin hörna från Jacob Björk. Miridon Berisha nickar in 6-0 på Mattias Olofssons inlägg och Mattias Strömberg gör sitt andra mål fram till 7-0 på pass från Patrik Åkesson.

Stort plus till hela LTIKs lag för andra halvlek. I första var det dock inte sådär jätebra. För mycket slarv i passningsspelet och lite dålig rörelse. Men helhetsmässigt helt okej så klart. SIF har nu ett bra lag på pappret. Orkar man bara ta sig samman efter den här förlusten och köra och träna på så kommer det enklare matcher framöver där det finns goda möjligheter till poäng. 

KIK-KHFF 4-0 (1-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Johan Jönsson

KIK kom ur formsvackan lagom till prestigederbyt mot KHFF och man vann matchen med klara 4-0. Segern kunde varit större då KIK bl a kostade på sig att missa en straff. Skadan som KHFFs målvakt Henric Johansson ådrog sig mot Centern var av det lindrigare slaget. Han kunde stå i matchen mot KIK och blev utvisad då han sade ett par mindre väl valda ord till en av KIKs spelare.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Fyran:

RGIF-Torup/Rydö FF kl 19:00, Björkvallen

Förra året möttes de båda lagen i femman. Då var RGIF det starkare laget i mötena, men Torup/Rydö det bästa laget totalt sätt i serien. Nu har Torup/Rydö förstärkt och man ligger för tillfället trea i fyran. RGIF har tappat tongivande spelare sedan ifjol och ligger tredjesist i tabellen. Torup/Rydö är naturligtvis favoriter.

Femman:

KIK-KHFF kl 19:00, Lagavallen

Ett av kommunens hetare derbyn. Det är denna match båda lagen helst vill vinna på hela året. KIK har haft en liten formsvacka nu i två matcher. KHFF är på gång, trots att man förlorade mot Centern i onsdags. Hur mycket tog den matchen på krafterna? KIK är favoriter, men det känns hugget som stucket egentligen.

SIF-LTIK kl 19:00, Gröningen

Dagens andra derby i femman. Toppen mot botten. LTIK är favoriter, men SIF kommer troligen närmare och närmare säsongens första vinst.

Lördag:

Trean:

Påarps GIF –LFK kl 15:00, Medevi IP

Mycket viktig match för LFK. Förlorar man går Påarp om i tabellen. Just nu har lagen samma målskillnad. LFK har dock tre poäng mer än sina motståndare.

Femman:

GIF/VIF-BKW kl 14:00, Hallaberg

Tredje derbyt i femman denna helg. Toppen mot botten. BKW ser starka ut och får ytterligare förstärkning i matchen genom Daniel ”Derek” Nilsson, som gör årsdebut. Derek går troligen in på mitten då Emil Gustafsson saknas i BKWs trupp. GIF/VIF blir ingen lätt match för BKW då laget alltid kämpar i 90 minuter. Förra året var GIF/VIF det starkare laget av de båda. BKW har dock inte alls samma lag som ifjol och har hittills varit klart bättre än GIF/VIF under säsongen. Robin Hansen åter i GIF/VIFs trupp efter avstängning.

Sexan:

HIS-SBK kl 13:00, Hasslövs IP

Spännande derby som känns öppet på förhand. SBK har tre poäng ner till HIS, som ligger på placeringen bakom i tabellen.

FF Serbiska-VBoIS kl 14:00, Sannarps IP

VBoIS har goda förutsättningar att plocka en ny trea mot bottenlaget Serbiska. Det senare laget har dock fått förstaklassig förstärkning i form av den före detta LFK-spelaren Göran Medjed.

YBK-Kurdiska IF kl 14:00, Munkavallen

Ettan mot jumbon. Mycket tuff match för YBK. Kurdiska är obesegrade, YBK har ännu inte tagit någon poäng i serien.

//P.


KHFF förlorade

Femman:

Centern-KHFF 4-1 (2-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg


Centern tog ledningen med 1-0 efter ca tio minuters spel. KHFF kvitterade kort därefter genom Henrik Fridberg. Efter ca 30 minuters spel skadade sig KHFFs målvakt Henric Johansson och tvingades utgå (knäet, såg inte bra ut. Hoppas det inte är alltför illa). Andreas Johansson fick ta på sig nävarna och ställa sig i mål. Centern kunde återta ledningen innan paus med 2-1. Första halvlek var jämn spelmässigt. Centern var dock hela tiden farliga på fasta. I andra halvlek kunde Centern utöka sin ledning till både 3- och 4-1. Båda målen kändes billiga. Sista 25 minuterna av matchen var avslagna. Båda lagen gick runt på mycket folk. Centern vann matchen rättvist, även om segern blev något stor. KHFF stod upp bra, skadan på keeper Johansson blev tyvärr matchavgörande.

//P.

Var med i Blerrans VM-tips

Hej på er...
 
Nu är jag äntligen klar med VM-Tipset 2010. Jag skickar ett xl-dokument som ni kan fylla i och skicka tillbaka till mig. Jag kommer också att lägga upp det på min blogg, alla är välkomna att delta. Det kommer att gå till så här: man tippar 48 matcher under gruppspelet samt lite smått och gott som jag har hittat på för att vi inte ska tippa alldeles för lika.

Man skriver in resultatet som man tror kommer bli och man får två poäng om man får in rätta resultatet men man får en poäng om man bara får in rätt lag som vinner eller att man tippar oavgjort.
 
Ex: Tippar man Argentina 1–1 Brasilien (så ger det två poäng om matchen slutar 1-1 och det ger en poäng om matchen slutar oavgjort med ett annat resultat) Enkelt…
 
Det går bra att lämna in tipset direkt till mig, att maila mig tipset eller att skriva ut det från min blogg och sedan sända den till mig.

Det kommer att kosta 50kr per tips. Den som får flest rätt kommer att få tillbaka 50% av det jag fått in. Den som kommer tvåa får 30% och den som kommer trea får 20%. Kan bli fler priser… Så fort ni lämnat in tipset får ni kontot ni kan lägga in pengarna på. Ni kan också ge pengarna till mig direkt.
 
Ställ upp och visa att du är den bästa tipparen... 
 
Mvh
Blerim
www.blerran.blogg.se

Mitt i veckan-match

Onsdag:

Femman:

IF Centern-KHFF kl 19:00, Kärlekens IP

Mycket tuff match för KHFF. Märkligt nog möts lagen redan nu, igen. Vårmatchen är redan spelad, så detta är "höstmatchen". Troligen hittade lagen inget lämpligt datum efter sommaruppehållet. Den förra matchen lagen emellan var en tät historia som slutade 2-1 till serieledarna. KHFF var dock värda en pinne. Nu lär det bli en annan match. Centern har kommit igång rejält och går fram som en ångvält i serien. Är det till KHFFs fördel eller nackdel att Centern krossade Trönninge i förra omgången? Risken för underskattning från Centerns sida mot ett allt bättre KHFF är överhängande. Någon gång ska väl även Centern förlora. Varför inte mot KHFF? Lurig match för tränaren Peter Åberg. Ny match redan på fredag (superderbyt mot KIK). Hur fördelar man krafterna? En match lär bli lidande. Man får se till att avgöra matchen mot Centern i första och sedan rulla på folket i andra.

//P.

Starka BKW förstärker

Vårens lag i kommunen: BKW förstärker upp sitt redan starka lag ytterligare. Klassförvärven Daniel Nilsson och Rasmus Larsson kommer att representera BKW från och med nu och i varje fall augusti månad ut (båda två studerar i USA). I de två lirarna får man in två stycken mycket duktiga spelare som naturligtvis kommer att gå rakt in i laget. Derek var under stora delar av fjolåret ordinarie som försvarare i LFK. Även Rasse har varit i LFK:s seniortrupp i två omgångar, dock utan att lyckas ta en ordinarie A-lagsplats. Rasse är en spetsspelare, med teknik och kvickhet som främsta egenskaper. De båda spelarnas inträde i BKW kommer att bli till huvudbry för den kompetente tränaren Mikael Gustafsson. Hur gör man plats till ytterligare två spelare i truppen (och startelvan) när de som redan är där har gjort det så bra som de har gjort det?

BKW har bara tappat poäng i två matcher och i de båda kamperna mot Trönninge och LTIK har man inte direkt gjort några dåliga insatser, med lite flyt kunde man lika gärna ha vunnit även dessa båda matcher. Det blir en svår balansgång för Gus. Självklart tackar man aldrig nej till duktiga fotbollsspelare, men att de bara finns i laget under en viss period gör det hela en smula svårt att hantera. Derek kommer troligen att gå in på en ytterbacksplats, där har dock Alexander Ekstrand och Stefan Mårtensson varit lyckade hittills under säsongen. Rasse lär konkurrera med Robert Andersson och Marcus Pettersson om en ytterplats. Både Robban och Mackan har dock också varit duktiga under våren. I förlängningen innebär det också att två av de fyra avbytarna Albin Halimi, Jonathan Roslund, Arton Ajvaci och Patrik Marku troligen kommer att förflyttas ut från truppen. Något ingen av dem kommer att vara nöjd med. Angenäma, men kluriga bekymmer för Gus.

Vad är då anledningen till BKWs starka vår? Naturligtvis är den största anledningen att man har ett bra lag. Endast fyra spelare är kvar i startelvan sedan förra året: Jonas Nilsson, Arlind Halimi, Robert Andersson och Manfred Walldén. I övrigt är det nytt och det nya har varit sällsynt lyckat. Man fick till slut tag på en ny målvakt i LFK J:s Simon Nilsson. Han har varit stabil och gjort vad han ska. Precis så som det ska vara. I backlinjen finns bara Jonte kvar, jag och många med mig trodde att luckan efter Magnus Johnsson skulle bli svår att fylla. Där har dock Johan Agnvall klivit fram och jag tycker att han har växt, även om han var en nyckelspelare i SBK också. Agnvall tog lagkaptensbindeln direkt i BKW, trots att han är ny i gänget. Det säger lite om den mannens karaktär och status i laget. På vänsterbacken har Stefan Mårtensson övertagit nyblivne pappan Jimmie Ivarssons plats. Mårtensson är och har alltid varit duktig med boll, jag undrade dock hur det skulle gå i vändningarna på stora Wallevi för den något tröge backen. Alldeles utmärkt har det visat sig då Stefan läser spelet väl och är duktig i positionsspelet.

På högerbacken återfinns Alexander Ekstrand, som ifjol antingen stod i mål eller var inhoppare på högerkanten. Nu tycks han dock ha hittat rätt som försvarare. Ekstrand har varit stabil och löser det mesta med hjälp av sin snabbhet. På innermittfältet kompletterar Emil Gustafsson Arlind Halimi väl. Jag tycker att Emil har varit oväntat bra. Du går inte in och dominerar i femman om du kommer från LFKs B-lag. Jag tycker dock att Gustafsson har varit mycket, mycket lyckad. En hårt arbetande spelfördelare av rang. På högeryttern återfinns nygamle Marcus Pettersson, som varit i LFK:s J-lag i två år. Där har Pettersson utvecklats bra. Han mådde helt klart väl av att spela juniorfotboll i något extra år samtidigt som han parallellt spelade i LFK:s B-lag med jämna mellanrum. Tekniken och snabbheten har han alltid haft, nu finns tuffheten som krävs också där.

Längst fram finns spelaren som gjort störst skillnad. Utan Johan Green i laget hade BKW troligen varit ett mittengäng. Nu är man ett topplag. Enligt mig är Green femmans bästa spelare. Frågan är om BKW får behålla sin guldklimp året ut? Spel i ett pånyttfött LFK lockar säkerligen. Green har definitivt där att göra. Han är helt enkelt lite för bra för femman egentligen. Samtliga av de nya spelarna är spelare av typen som BKW verkligen behövt under de senaste åren. Karaktärsspelare med hjärtat på det rätta stället och med hårt jobb som adelsmärke. De fyra kvarvarande i startelvan från fjolåret är naturligtvis viktiga för lagets dynamik och trygghet. Och naturligtvis mycket duktiga spelare även de, alltså Jonte, Arlind, Robban och Manne.

BKW:s succélag:

Simon Nilsson,
Alexander Ekstrand, Johan Agnvall (K), Jonas Nilson, Stefan Mårtensson,
Marcus Pettersson, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Manfred Walldén, Johan Green

Albin Halimi, Jonathan Roslund, Arton Ajvaci, Patrik Marku, Christian Andersson, Jimmie Ivarsson

//P.


Hoppas på Laholmslagen

Har blivit missförstådd av både KHFFs tränare och GIF/VIFs tränare. Uppenbarligen var jag lite otydlig när jag skrev referatet från matchen mellan lagen. Jag tror att ett av de båda lagen kommer att få lämna femman och det eftersom att hela tre lag åker ut direkt. Och, eftersom att KHFF vann den viktiga matchen är det nu fördel skogslaget i den kampen. Vad jag hoppas på är en annan sak. Det hade så klart varit absolut trevligast om både SIF, GIF/VIF och KHFF klarat sig kvar i femman. Det hade varit mycket, mycket tråkigt om alla tre åkte ur, framförallt med tanke på att Halmstadlagen ser för starka ut för Laholmslagen i sexan. Laholmsprägeln på femman riskerar att försvinna till nästa säsong och det vore trist. Inget av de tre lagen i botten bör ge upp. Det är mycket kvar av serien. Förra året låg LTIK under strecket ända fram till sista omgången då man lyckades kravla sig upp på fast mark. Andersberg går också tungt och Lidhult får passa sig nu efter förlusten mot HÅFF. Så visst finns det möjligheter för Laholmslagen att vända trenden, ett par trepoängare gör mycket.

//P.

RSS 2.0