Matcher onsdag

Femman:

Trönninge IF-LTIK kl 19:00, Tuvasvallen

Svår bortamatch för LTIK mot tabelltvåan TIF. Fjolårets möten minns LTIK:are med obehag. Trots att LTIK dominerade första halvlek i båda matcherna, slutade bägge mötena ändå med storförlust. Det är alltså ett revanschsuget LTIK som åker till Trönninge. Dessutom med råg i ryggen efter vinsten i förra omgången. LTIK får klara sig utan försvararen Conny Strömberg (som tar sin lärarexamen under onsdagen [gymnasielärare i svenska och historia]) samt forwarden Fredrik Wersch, som har problem med ett ömmande revben.

Sexan:

SIF-Haverdals IF kl 19:00, Gröningen

Sällan har man sett ett tamare försvarsspel någongång än det SIF visade upp mot GIF/VIF. Laget måste höja sig flera snäpp om man ska ha skuggan av en chans mot Haverdal, som då ändå är ett bottenlag som endast slagit YBK så här långt under säsongen. Förhoppningsvis är det ett mycket revanschsuget SIF som tar emot Haverdal och går för tre poäng för att inte tappa allt för mycket mark till topplagen.

Sperlingsholms IF-YBK kl 19:00, Sperlingsholms IP

Det är i den här typen av matcher som YBK måste plocka sina poäng, om det ska bli några. Sperling tog i förra omgången igen sin första seger i seriespelet då man betvingade HIS med 1-0. YBK får tillbaka en del folk som saknats i de senaste omgångarna. Det gör naturligtvis att chanserna till ett hyggligt resultat ökar.

//P. 

BKW vidare

Resultat DM-match:

BKW-Varbergs GIF 2-1 (0-1)
Målskytt BKW: Johan Green 2

BKW tog sig sensationellt vidare till kvartsfinal i DM, eller Intersport cup, genom att besegra elitfyra-laget Varbergs GIF. BKW gjorde en mycket bra match. Varberg hade förvisso ledningen med 1-0 i paus, men på bara tio minuter i andra halvlek hade BKW vänt på steken till 2-1 efter två stycken Green-mål. Detta resultatet stod sig matchtiden ut och det var också en rättvis seger sett över 90 minuter. Mycket bra gjort av BKW, som bars fram mot segern ivrigt påhejade av klacken SBKW-ultraz. För att undersöka närmre hur stor BKW:s bragd egentligen är jämförde jag Varbergs laguppställning i den senaste seriematchen med uppställningen mot BKW (förövrigt en utmärkt tjänst man från och med i år får om man går in på HFF:s hemsida och tittar på resultat). Det visade sig att tio stycken spelare ur 15-mannatruppen i den senaste seriematchen deltog också mot BKW. Så något B-lag var det i varje fall inte som VGIF ställde på benen. Med Johan Green på plan kan vad som helst hända!

//P. 

DM-match tisdag

Tisdag:

DM:

BKW-Varbergs GIF kl 19:00, Wallevi

BKW har lyckats ta sig till tredje omgången och åttondelsfinal i Intersport cup via segrar över Snöstorp/Nyhem FF (P17 [7-1]) samt IF Centern (3-2). Nu väntar Varbergs GIF, som leder elitfyran strax före Snöstorp/Nyhem FF. En tuff uppgift naturligtvis. Det ryktas dock att Varberg kommer till Wallevi med B-laget, om det stämmer har BKW goda möjligheter att nå kvarten. Kommer man däremot med starkast möjliga mannskap får BKW naturligtvis svårt att hävda sig. Men omöjligt är det inte. Som en bekant fotbollskännare sade till mig på Glänningeparks läktare i lördags. -"Johan Geen är ju alltid Johan Green och med honom på plan kan vad som helst hända."

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Älmhults IF 3-0 (0-0)
Målskytt LFK: Mats Lindström 3

LFK stod för säsongens bästa insats då Älmhult besegrades. LFK inledde bra, men efter en del avbrott pga lättare skador och lite tumult i LFK:s straffområde, kunde Älmhult sätta lite press på LFK i första halvleks andra del. LFK borde ändå haft ledningen med 1-0 i paus, Jonatan Jacobsson fick dock inte kraft i nicken i öppet läge efter inlägg från Tobias Lundgren. I andra halvlek fanns i stort sätt bara ett lag på plan. LFK spelade mycket fin fotboll och inbytte krasslige Mats Lindströms mål kom tidigt i en jämn ström. Det var Lindströms första mål i LFK, inte fel att börja med ett äkta hattrick. Hela laget var bra i matchen, extra bra var så klart Mats, men även det defensiva innermittfältsparet Petter Gustafsson och Tobias Lundgren, som jobbade kopiöst och vann jättemycket boll. Det toppades med bra passningsspel från bådas sida. Mittbackarna Emil Axelsson och Mattias Bengtsson satte inte en fot fel på hela matchen och Fredrik Johnsson ser onekligen intressant ut i sin nya roll som vänsterback. Peter Björnsson dras med en sträckning och var tveksam till start (Markus Johansson bortrest). Han testade dock på förmiddagen och bestämde sig för att försöka och det gick bra. Mycket säkra ingripanden. Insparkarna lämnade han dock, med rätta, över till utespelarna.

Fyran:

Hyltebruks IF-RGIF 4-0 (1-0)

RGIF stod för en stark kämpainsats mot topplaget Hylte. Sista kvarten rann det dock iväg lite då Hylte kunde göra ytterligare tre mål på det första man gjort innan paus. Även RGIF hade lägen. Bl a träffade Sonny Nilsson kryssribban med ett skott.

Sexan:

SIF-GIF/VIF 1-7 (1-5)
Målskytt SIF: Pontus Johansson
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle 3, Michael Johansson 2, Kewin Hansen, Fabian Andersson

Markeringsmissar förstörde SIF:s dag. Hemmalaget tog ledningen genom en kanon från Pontus Johansson efter miss i kommunikationen hos GIF/VIF:s försvar. Repliken från GIF/VIF kom dock blixtsnabbt. Johan Stråhle kunde enkelt stöta in returen efter Robin Möllers skott. Bra räddning av Joel Lovén i SIF-målet i förstaläget. 2-1 gjorde samme man på volley, framspelad av Timmy Johansson. Helt klart matchens delikatess. Stråhle fullbordade sitt äkta hattrick då han stötte in ytterligare en retur efter ett Mölleravslut. 4-1 och 5-1 kom kort därefter. 4-1 genom Michael Johansson på nick efter hörna från Kewin Hansen och 5-1 på nick genom Kewin Hansen. Hårresande dåligt försvarsspel av SIF. GIF/VIF tog tillvara på sina chanser och matchen var i princip slut redan eftet 27 minuters spel. I andra halvkek gjorde GIF/VIF tidigt 6-1 genom Michael Johansson och då gick luften ur SIF fullständigt. GIF/VIF kunde gjort ytterligare ett par mål utöver det 7-1-mål man gjorde genom Fabian Andersson. Mycket bra insats av GIF/VIF naturligtvis. Samtidigt var inte SIF så dåliga som slutresultatet vittnar om. Det usla försvarsspelet från SIF:s sida och GIF/VIF:s effektivitet avgjorde matchen. Johan Stråhle agerade som en riktig måltjuv och var naturligtvis matchens förgrundsfigur. Timmy Johanssons uppoffrande spelstil imponerar också. Undrar hur många km han sprang i Skottorp i eftermiddags. 

HIS-Kurdiska IF 0-2 (0-1)

HIS gick för tredje matchen i rad ifrån planen mållösa. Man har problem att få in bollen, därför blev det förlust mot Kurdiska trots att man hade bra press på sina motståndare.

//P.

Resultat fredag

Femman:

BKW-Gullbrandstorps AIS 4-2 (0-1)
Målskyttar BKW: Marcus Kjellsson 3, Kenan Ramadani

Rättvis seger för BKW. Hemmalaget var det bättre laget rakt igenom, men låg trots det under med 1-0 i paus. I andra halvlek lossnade målskyttet. Matchens man: Marcus Kjellsson med tre pytts och hårt jobb i övrigt.

LTIK-Unnaryds GoIF 4-2 (2-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha 2, Emil Olsson, Kjetil Hagen

I första halvlek hade LTIK bra koll och ledde välförtjänt med 2-0 i paus. Kunde varit ytterligare något. I andra halvlek reducerade Unnaryd snabbt. LTIK kunde dock replikera genom att göra 3-1 kort efter. Unnaryd gav sig dock inte och de kunde på nytt reducera. Andra halvlek blev en hård kamp med böljande spel. LTIK avgjorde med 4-2 på matchens sista spark. Ett vackert mål av Kjetil Hagen som föregicks av fint spel. LTIK gjorde en kollektivt bra kämpainsats. Förgrundsfigurer var dock Emil Olsson med ett mål och tre (!) assists. Miridon Berisha var het och vid bägge hans mål handlade det om klassavslut. Håkan Karlsson regerade längst bak som mittback och Simon Vedin var suverän som vänsterback. Men alla gjorde det som skrivet bra.

Oskarströms IS-KIK 6-0 (2-0)

Efter en jämn första halvlek kunde serieledande OIS ta över helt i andra efter ett tidigt 3-0-mål.

Sexan:

VBoIS-SBK 0-3 (0-2)
Målskyttar SBK: Olle Günther Hansen, Håkan Gustavsson, Jimie Kindblom

BoIS var laget med mest boll i matchen, det hjälpte dock inte när man krånglade till det och gjorde det svårt för sig i straffområdet. SBK var skickliga i omställningsspelet och tog tillvara på sina chanser på ett bättre sätt än BoIS. Dessutom var SBK:arna väldigt offervilliga i försvarsarbetet. Bäste man på plan var SBK:s Markus Bengtsson. Han var överallt.

YBK-K/HFF 0-8 (0-4)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Sunesson 2, Martin Lundgren (tidigare Nilsson), Björn Ottosson, Filip Carlsson, Ruslan Tetroyev

Kattens lek med råttan. YBK var med i matchen första 20, sedan fick laget sig en lektion i fotbollens ädla konst. Väntat resultat med tanke på jumbon mot ettan. YBK har bättre möjligheter till poäng i nästa match då man möter Sperling. Då får man också tillbaka en del spelare som man saknat i de senaste omgångarna.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

BKW-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, Wallevi

BKW saknar kapten Johan Agnvall och vice Johan Green mot GAIS. Båda är avstängda. Tillbaka i truppen är dock Manfred Walldén, Nderim Peci och Kenan Ramadani. GAIS åkte på en rejäl näsbränna mot Andersberg i förra omgången. Förlust med 6-0. BKW förlorade snöpligt med uddamålet mot Trönninge.

LTIK-Unnaryds GoIF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Unnaryd har blandat och givit en del så här långt i serien. LTIK föll tungt med uddamålet i förra omgången. Det kommer troligen att bli en jämn match där LTIK inte kommer att få något gratis. LTIK saknar fortsatt Mattias Johansson. Utöver det finns det en hel del frågetecken. I skrivande stund skall dock samtliga i den uttagna truppen kunna deltaga i matchen trots en hel del skavanker.

Oskarströms IS-KIK kl 19:00, Esperedsvallen

Svår bortamatch för KIK. OIS svajade dock betänkligt i förra omgången då man bara fick en pinne och var värda noll mot Simlångsdalen. Det är inte omöjligt att OIS kan komma att passa KIK ganska så väl.

Sexan:

VBoIS-SBK kl 19:00, Våxtorps IP

Spännande derby mellan sexans två bästa Laholmslag från ifjol. SBK har varit något bättre än BoIS så här långt i serien, men jag tror ändå på en jämn match där det kan gå åt vilket håll som helst.

YBK-K/HFF kl 19:00, Munkavallen

Serieettan mot tabelljumbon. Kan väl bara gå på ett vis? YBK får dra på sig blåställen om det här inte skall bli en förnedrande upplevelse.

Lördag:

Trean:

LFK-Älmhults IF kl 16:00, Glännningepark

Älmhult ligger på tabellpositionen bakom LFK och har även de bara en förlust. Den kom mot Höganäs I förra omgången. LFK får tillbaka Mats Lindström och Mattias Bengtsson efter avstängning. Förhoppningsvis har även någon av de skadade spelarna tillfrisknat. LFK måste prestera bättre än i förra omgången om det skall bli poäng.

Fyran:

Hyltebruks IF-RGIF kl 14:00, Örnvallen

Svår bortamatch för RGIF. Ingen förväntar sig poäng från Giffen. Det ger utmärkt läge för en skräll. Det kommer dock att bli väldigt tufft mot topplaget Hylte, som bara har en förlust i seriespelet så här långt och den kom mot Harplinge i förra omgången. RGIF spelade som bekant oavgjort mot Centern i en mållös match.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS är säkerligen revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot Sperling i förra omgången. Kurdiska har inte hittat formen sedan man äntligen kom igång med seriespel igen och förlorade så sent som i onsdags mot GIF/VIF.

SIF-GIF/VIF kl 14:00, Gröningen

Intressant derby mellan topplaget GIF/VIF och formstarka SIF, med tre raka segrar i ryggen. Blir troligen en jämn match. GIF/VIF får ändå ses som favoriter.

//P.


GIF/VIF vann

Sexan:

GIF/VIF-Kurdiska IF 3-1 (2-1)
Målskyttar GIF/VIF: Robin Möller, Johan Stråhle, Aron Ingemarsson

GIF/VIF släppte in säsongens andra baklängesmål i matchen mot Kurdiska, trots det blev det seger med 3-1. GIF/VIF:s femte vinst i sexan och fortfarande är förlustnollan intakt. Matchens delikatess var Robin Möllers vackra frisparksmål.

//P.

Resultat lördag

Femman:

Trönninge IF-BKW 3-2 (1-1)
Målskyttar BKW: Markus Kjellsson, Ekrem Bekteshi


Oerhört tuff förlust för BKW. 1-1 i halvlek var rättvist sett till spel och chanser. I andra halvlek hade BKW ett järngrepp om matchen och man gjorde även 2-1. Då blev det ett tio minuter långt avbrott sedan en BKW:are blivit fult tacklad i ryggen och blivit liggande. Spelarens familj valde då att gå in på planen, dels för att kolla till sin familjemedlem, dels för att "tillrättavisa" TIF:aren som tacklat BKW:aren. Det blev parodi och domare Åke Fredriksson väntade rätt och riktigt tills de från publiken som entrat planen försvunnit från banans närhet innan han blåste igång matchen igen. Avbrottet kom tämligen lämpligt för TIF, som nu heltaggade kunde ta över matchen. BKW tappade allt och motgångarna kom i slag efter slag. 2-2 efter inspel från vänster, 3-2 efter ett långt inkast från vänster och sedan en mycket hårt dömd målchansutvisning på kapten Johan Agnvall. Riktigt sur förlust för Vallbergalaget.

Sexan:

SIF-VBoIS 4-2 (1-2)
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 2, Alexander Knudsen, Oscar Andersson
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Robin Johansson

VBoIS började återigen bra och man hade ledningen med 2-0 efter 25 minuters spel. SIF reducerade innan paus. I andra halvlek gjorde VBoIS målvakt ett misstag då han rusade ut och fick se bollen studsa över sig fram till en fristående SIF:are som bara kunde lägge bollen i öppet mål fram till 2-2. Strax efter det blev den dubbelt olycklige målvakten utvisad sedan han tagit med hands utanför straffområdet. Tufft! Trots tio man flyttade BoIS fram spelet och man lyckades också skrapa fram två rktigt bra chanser, ett friläge samt en straff, som dock Joel Lovén kunde göra två kanonräddningar på. Istället kunde SIF göra ytterligare två mål och ta hem segern med 4-2. Tuff förlust för BoIS, gladare miner i SIF.

Sperlingsholms IF-HIS 1-0 (1-0)

Tung uddamålsförlust igen för HIS. Man borde avgjort matchen i första halvlek då man hade ett klart spelövertag. Men i det stora hela var det ingen bra insats från HIS.

//P. 

Resultat fredag

Trean:

Vinbergs IF-LFK 4-1 (2-1)
Målskytt LFK: Henrik Olsson

Så kom då LFK:s första förlust. Inte jätteoväntat att Vinberg skulle kämpa ned LFK i derbyt. Framförallt med tanke på LFK:s knackiga spel under de två senaste matcherna. LFK saknade tunga pjäser som Mattias Bengtsson, Mats Lindström, Emil Axelsson, Robert Nilsson och Besart Mazreku.

Fyran:

IF Centern-RGIF 0-0

Femman:

KIK-Sennans IF 1-2 (0-1)
Målskytt KIK: Toni Kamberi

Blytung förlust för KIK. Laget inledde piggt, men fick ett slumpmål emot sig, då gick di gule ner sig totalt. Efter paus kunde man ändå kvittera genom Toni Kamberi. Direkt efter avspark tog dock Sennan på nytt ledningen. Matchen avslutades med att KIK:s mittback Johan Jönsson nickade i stolpen. 

Vapnö IF-LTIK 3-2 (1-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Kjetil Hagen

Om förlusten mot OIS inte var särskilt tung så var den här riktigt sur. Första halvlek slutade 1-1. LTIK skapade ett fint läge i matchens inledning, Simon Vedin sköt dock över på Emil Olssons tillbakaspel. I övrigt var det inledningsvis mycket Vapnö, som bl a hade en nick i ribban av spelande tränaren Jimmi Svahn samt ett friläge från lagets notoriske målskytt (åtminstone ifjol) Christopher Jönsson. LTIK tog ledningen på straff sedan en Vapnöspelare fått bollen på armen. Vapnö kvitterade på en omställning där Jönsson ur misstänkt offsideposition (en av LTIK:s försvarare var långt nere, men Jönsson var enligt publiken som satt i linje ännu längre nere. Mycket svårt för domaren att avgöra dock) i svårt läge satte bollen i nät. I andra halvlek tog LTIK ledningen med 2-1 genom Kjetil Hagen efter drygt 70 spelade minuter. Det var ingen riktig målchans när Hagen drog till bollen på halvvolley en bit utanför straffområdet och fick se den gå över hemmamålvakten. Ett mycket fint mål. 

Efter det borde LTIK stängt matchen, istället tilläts femmans mest korpulente lirare stå fri inne i LTIK:s straffområde två gånger om och på liknande vis trycka dit både 2-2 med åtta minuter kvar och 3-2 med tre minuter kvar. Två klassavslut förvisso, men det får ju naturligtvis inte hända. Bollen in ska inte få komma och omarkerad ska någon spelare aldrig få va i det läget. Riktigt frustrerande att LTIK inte kunde stänga matchen vid 2-1-ledningen. Det var LTIK som hade greppet under den största delen av de 90 minuterna. De offensiva spelarna är dock inte tillräckligt heta i boxen ch försvaret var det defenitivt inte egen box mot slutet av matchen. Samtidigt hade det varit väldigt hårt för Vapnö att förlora också, framförallt med tanke på lagets inledning av matchen. Ett normalt resultat i den här matchen hade kanske varit 4-4. Det var inte brist på målchanser för något lag och båda försvaren darrade betänkligt emellanåt. Bägge lagen hade nog varit lika besvikna eller nöjda med ett oavgjort resultat. Nu kammade LTIK istället noll och det känns hårt.

Man måste ändå vara så pass stor i nederlagets stund att man kan gratulera sina kamrater Jïmmi Svahn och Erik Lindström till vinsten. Jag tror och har hela tiden trott att Vapnö kommer att klara sig i femman. En mittplacering hamnar man nog till slut på. I övrigt kan tilläggas att jag måste hålla med de Walldianer som beklagade sig över planen. För det var den plan som mest påmint om en päreåker som LTIK spelat på i år. Förlusten hänger dock inte ihop med den hoppiga planen då båda lagen påverkades negativt. Efter försök till en del rullande i början av matchen med mycket felpass och bolltapp började LTIK sedan att dynga. Det effektivaste tycktes vara en långboll till forward som antingen fick försöka att hålla i eller gå med och om det inte gick handlade det om att försöka vinna andrabollar för att på så vis försöka få fatt på en målchans. Jag är lite orolig över Gullevis skick när GAIS:are beskriver Vapnö IP som "ruskigt fin". Hur fan ser då planen i Gullbrandstorp ut? Emil Olsson var bäste LTIK:are mot Vapnö.

Sexan:

SBK-YBK 4-1 (2-1)
Målskyttar SBK: Håkan Johansson (straff), Jonas Håkanson, Kim Andersson, Mattis Kindblom
Målskytt YBK: Tomas Karlsson

En match där SBK hade mest boll och skapade flest chanser. YBK kämpde dock på bra och drabbades hårt av en hel del oflyt. När det stod 1-1 åkte man på ett mål som i det närmaste kan beskrivas som ett loyckligt självmål. Eftersom att det här på bloggen inte finns några självmål tilldelas ändå SBK:are målet (vet ej vem). 3-1 gjorde SBK ur misstänkt offsideläge och vid 4-1 ville YBK ha det till ruff på målvakten innan. Dessutom ansåg man att straffen var solklar filmning från SBK:s sida. Man medger dock att även det egna målet var slumpartat. "Ett skott som var lurigt, men som Cralle borde tagit" (kan nog Cralle ta med tanke på straffmålet, vinsten och även med tanke på att han hade en bra dag mot Kurdiska i föra omgången). Det medges också att SBK:s vinst var rättvis, samtidigt som man beklagar sig över SBK:s fysiska spel på gränsen samt över att domaren tillät detta, vilket gynnade hemmalaget.

K/HFF-Serbiska FF 4-0 (2-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Ruslan Tetroyev, Björn Ottosson

K/HFF hade inga problem med att besegra Serbiska. Sjätte raka segern, undrar vilka som ska stoppa K/HFF från serieseger i år?

Haverdals IF-GIF/VIF 1-1 (1-0)
Målskytt GIF/VIF: Noak Pettersson

Så spräcktes då GIF/VIF:s vinstsvit och även nollan bakåt till slut i den femte matchen. En missräkning så klart mot bottenlaget Haverdal. Haverdal tog ledningen i första halvlek innan GIF/VIF kvitterade genom unge Noak Pettersson i minut 50. I minut 60 drabbades GIF/VIF av en utvisning sedan Michael Johansson fått sitt andra gula kort.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Trean:

Vinbergs IF-LFK kl 19:00, Vinåvallen

Hallandsderby och brödrarmöte. LFK:s målvakt Peter Björnsson mot Vinbergs forward Magnus Björnsson, som förövrigt provspelade med LFK inför förra säsongen. Vinberg har så här långt vunnit två matcher, förlorat två och spelat en oavgjord. Laget ligger strax ovanför kvalstrecket. LFK favoriter, men det lär bli tufft.

Fyran:

IF Centern-RGIF kl 19:00, Kärlekens IP

Båda lagen har en vinst, en oavgjord och tre förluster var. Innebär det att det blir en jämn kamp? Troligen. Det lag som båda besegrat är Särö IK. RGIF:s nyförvärv från LFK, Egzon Behramaj kan göra debut i den Celtic-randiga tröjan mot Centern. Ett intressant tillskott som nog kan tillföra Giffens offensiv en extra dimension.

Femman:

Knäreds IK-Sennans IF kl 19:00, Lagavallen

Sennan har inlett serien svagt och har fortfarande inte tagit någon trepoängare och ligger sist i tabellen. KIK blir favoriter i den här matchen och bör vinna med ett par bollar hemma på Lagavallen.

Vapnö IF-LTIK kl 19:00, Vapnö IP

Vapnö är ett hårt arbetande lag med kvalité, det finns möjligheter för en plats på den övre halvan. Man är dock missgynnade av den sena starten då det blir väldigt tätt matchande för laget. För tillfället är man också skadedrabbade. Även LTIK har haft oflyt med skador. De avlöser bokstavligt talat varandra. Nu återkommer Emil Olsson och Fredrik Wersch i truppen, då saknas istället Mattias Johansson pga en knäskada, troligen uttänjt ledband, som han ådrog sig i förra omgången. Varken Wersch eller Oscar Gustafsson är redo för 90 minuter, men finns ändå med i truppen. Dessutom är Jacob Björk avstängd efter tre snabbt plockade gula kort.

Sexan:

SBK-YBK kl 19:00, Skogaby IP

Hett derby. Träningsmatchen lagen emellan slutade rättvist oavgjort 1-1. Ser man till seriespelet så här långt blir det dock enkel seger för SBK. YBK måste höja sig ett antal snäpp sedan förra omgången för att ha chans till poäng. SBK slog SIF med 6-0, SIF slog YBK md 5-0… Säger kanske inte så mycket, men ändå!

K/HFF-Serbiska FF kl 19:00, Hishults IP

Intressant match. Toppmöte i sexan. K/HFF leder serien med sina fem raka vinster. Serbiska har förlorat en match. Det kommer att bli en tuff match mellan K/HFF:s ramstarka försvar och Serbiskas giftiga anfallsduo.

Haverdal IF-GIF/VIF kl 19:00, Wegeli

GIF/VIF har full pott och har fortfarande inte släppt in något mål. Jag tror att båda sviterna håller sig över matchen mot Haverdal. GIF/VIF ordinarie så när som på avstängde Timmy Johansson.

Lördag:

Femman:

Trönninge IF-BKW kl 14:00, Tuvasvallen

Prestigemöte i femman. BKW minns inte fjolårets match på Tuvasvallen med glädje. Åke Fredriksson dömde och BKW åkte på stordäng. Det blir troligen ett jämnare resultat denna gång och jag tror även på en jämn kamp. TIF till synes ordinarie. BKW saknar tre offensiva krafter i Kenan Rahmadani, Nderim Peci och Johan Green. Den sistnämnde avstängd i ytterligare två matcher för det röda kort han ådrog sig mot Oskarström. I BKW har man dock två comebackande spelare i ”sommarproffset” Daniel Nilsson samt Ekrem Bekteshi. Man har det välbeställt offensivt, inte minst med tanke på Markus Kjellssons inträde i laget.

Sexan:

Sperlingsholms IF-HIS kl 13:00, Sperlingsholms IP

HIS åkte på första förlusten i förra omgången. Uddamålsförlusten var dock inte rättvis enligt HIS:arna. Därför lär det vara ett revanschsuget lag som åker till Sperling. HIS knappa favoriter.

SIF-VBoIS kl 14:00, Gröningen

Spännande derby mellan två lag som fått upp farten. Både SIF och BoIS vann med 5-0 i förra omgången. BoIS knappa favoriter, men det lär bli jämnt.

//P.


SBK vann

Sexan:

Kurdiska IF-SBK 1-2 (0-1)
Målskyttar SBK: Mattis Kindblom, Martin Agnvall

Rättvis SBK-seger. Laget hade flera chanser att avgöra tillställningen med ett tredje mål. Istället blev det en nervös slutkvart då Kurdiska reducerade via ett sjävmål. Kurdiska var inte ofarliga. SBK lyckades dock freda sitt mål och kom undan med tre pinnar i behåll.

//P.

Match tisdag

Sexan:

Kurdiska IF-SBK kl 19:00, Halmstad Arena

SBK får snabbt chans till revansch efter storförlusten i förra omgången. Det lär dock bli tufft mot ett spelsuget och bollskickligt Kurdiska IF.

//P.

BKW vidare

Resultat DM-match:

BKW-IF Centern 3-2 (0-1)
Målskytt BKW: Johan Green 3

BKW fortsätter att försvara Laholms ära i DM. Nu är man vidare till tredje omgången då man lyckades betvinga division fyra-laget Centern med 3-2 efter tre Greenmål. BKW fick därmed också revansch för de dubbla förlusterna från seriespelet ifjol. IFC hade ledningen med 1-0 i paus. En ologisk ledning då IFC inte skapade mycket utöver målet. BKW hade tre chanser som borde resulterat. I andra halvlek gjorde Johan Green tidigt 1-1. BKW tog över tillställningen rejält efter utjämningen, men istället för ett hemmamål gjorde IFC 2-1 med 20 minuter kvar av matchen, inte särskilt rättvist i det skedet. BKW pumpade på trots baklängesmålet och med fem minuter kvar utjämnade Green på nytt. Nu började båda lagen förbereda sig för förlängning. Green satte dock stopp för extratid då han fullbordade sitt hattrick genom att göra 3-2 till BKW med två minuter kvar av tillställningen. En meriterande seger för BKW. Hela laget gjorde ett gott jobb, men Green var så klart matchens förgrundsfigur med sina tre kassar. I nästa omgång väntar nu elitfyra-topplaget Varbergs GIF.

//P.

DM-match måndag

DM:

BK Walldia-IF Centern kl 19:00, Wallevi

BK Walldia försvarar som ensamt kvarvarande lag ifrån kommunen den Laholmska äran i DM, eller Intersport Cup. Man ställs mot division fyra-laget IF Centern och har revansch att utkräva efter förra säsongen. Centern är ett stabilt lag som klarat sig hyggligt i fyran så här långt. BKW har dock kapacitet att störa.

//P.


Resultat lördag

Trean:

LFK-Hässleholms IF 2-1 (1-0)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Perparim Beqaj


LFK gjorde ingen bra match spelmässigt. Inställningen var det dock inget fel på. Redan efter några minuter tog LFK ledningen med 1-0 då Besart Mazreku kunde stöta en hörna i mål sedan HIF-keepern halkat till. Efter det var det mycket HIF och Peter Björnsson i LFK-målet tvingades till två kvalificerade räddningar. Första halvlek avslutades med att Besart Mazreku missade ett friläge. Han gjorde allting rätt fram till avslutet, bra nedtagning inan han skar in framför motståndarbacken, tyvärr gick avslutet en bit utanför. Det var mycket spel förlagt till LFK:s planhalva även i andra halvlek, även om LFK spelade upp sig något från första. Perparim Beqaj fick göra sitt första inhopp för LFK i serien och höll på att bli syndabock då han slog en för lös bakåtpassning, Björnsson i hemmakassen var dock med på noterna och kunde precis hinna föra en HIF:are. I momentet efter blev Beqaj målskytt då han fläkte sig och fick Besart Mazrekus fina inspel i nät fram till 2-0. Från potentiell syndabock till hjälte på under en minut. Det vänder snabbt i fotboll.

LFK försvarade ledningen med den äran efter målet och hade chans att stänga matchen helt då pigge inhopparen David Pinot stod för ett fint nummer då han sköt ett hårt skott på uppstuds som målvakten i HIF med besvär kunde rädda. Med en minut kvar reducerade HIF efter en hörna och de fyra återstående minutrarna blev en pärs. Men det gick vägen och LFK hänger på i toppen. Bäst i LFK var mittbacken Emil Axelsson och innermittfältaren Tobias Lundgren. Samtliga defensiva spelare gjorde dock ett gott jobb. Peter Björnsson i mål gjorde ett väldigt stabilt intryck och räddade LFK från baklängesmål i första, synd på nollan. Förövrigt var detta den första A-lagsmatchen Markus Johansson (ryggskott) missade sedan han kom till LFK inför 2003 års säsong. Under de första säsongerna satt han troget på bänken bakom Joakim Wulf innan han tog över A-nävarna efter honom. Undrar hur många matcher det är totalt? Över åtta säsonger... 

Sexan:

HIS-K/HFF 0-1 (0-0)
Målskytt K/HFF: Ruslan Tetroyev

En jämn match med mer kamp än skönspel som borde slutat oavgjort. Inget av lagen skapade skapade särskilt många tydliga målchanser. K/HFF:s segermål kom i minut 81.

GIF/VIF-IS Örnia 1-0 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Timmy Johansson

En jämn match där ISÖ lika gärna kunde fått en pinne. GIF/VIF är dock stabila bakåt och har fortfarande inte släppt in något mål i seriespelet.

Serbiska FF-SBK 6-1 (2-1)
Måskytt SBK: Olle Günther Hansen

SBK var med bra i en halvlek, man var också det lag som tog ledningen i matchen med 1-0. I andra halvlek drog Serbiska ifrån till en bekväm seger, som dock var i överkant. Till skillnad från mötet med SIF i förra omgången hade Serbiska nu tillbaka anfallsessen Göran Medjed och Slavica Stijepic, som gjorde två respektive tre mål. Med de två herrarna på topp har Serbiska sexans vassaste anfallspar och med dem har man också chans att slå vilket lag som i serien.

//P.

Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Harplinge IF 1-2 (1-1)
Målskytt RGIF: Atef Abou-Shakra

Tung förlust för Giffen. Harplinge tog ledningen med 1-0 innan Abou-Shakra kvitterade innan paus. Matchen var jämn och ett oavgjort slutresultat hade inte varit orättvist. Harplinge fick dock en straff mot slutet, denna missade man i förstaläget då domaren ansåg att folk varit inne för tidigt i straffområdet. Andra gången satt straffen hårt i nättaket. Tungt för RGIF som skrivet. Men man är med i matcherna och kan skaka om alla lag om man gör sitt yttersta.

Femman:

BKW-Unnaryds GoIF 1-0 (0-0)
Målskytt BKW: Johan Green

Ett revanschsuget BKW tog en rättvis vinst mot Unnaryd. Smålänningarnas duktige smålvakt, den spelande tränaren Andreas Enggren räddade sitt lag vid flera tillfällen och såg till att BKW inte kunde avgöra förrän mot slutet av matchen. Segern kunde varit större för BKW:s del.

LTIK-Oskarströms IS 0-2 (0-2)

En irriterande, men inte särskilt tung förlust. Matchen började i ett lågt tempo, båda lagen idkade dock ett fint passningsspel och det var småtrevligt att titta på från sidan. Inga tydliga målchanser skapades. Bara ett par halvchanser som aldrig var riktigt nära. Den första chansen skapade OIS efter dryga kvarten spelad. På en omställning frispelades en bortaforward, som dock stressades till ett dåligt avslut. Med lite mer än 20 minuter spelade fick OIS hörna, sedan Jonas Nilsson i LTIK:s mål fått rädda utöver kortlinjen, efter riktigt lamt försvarsspel från flera offensiva aktörer, som inte alls följde med bortalagets löpningar. På hörnan fick OIS lagkapten och störste spelare stå omarkerad och via Patrik Åkesson nicka in 1-0. Frustrerande dåligt försvarsspel i flera sekvenser på raken från LTIK:s sida. Efter OIS ledningsmål fick LTIK en utmärkt chans att utjämna, Simon Vedins avslut på Jacob Björks hörna fick dock inte riktigt den där farten och målvakten kunde avvärja.

Runt minut 35 fick OIS på nytt hörna. Nu slog man en riktigt fin boll på bakre stolpen där en forward elegant kunde nicka in 2-0 till sitt lag. Ett snyggt mål. Naturligtvis inte okej av LTIK att släppa in två mål efter hörnor. OIS är starka på fasta, men jag vet inte hur länge sedan det var LTIK släppte in nåt mål på hörna. Det skedde inte under fjolåret. LTIK:arna verkade lite tagna efter 0-2, men man lyckades hålla ut resterande tid fram till paus. Taktiska förändringar i halvtid, plus påminnelse kring att LTIK är starka i andra. Den andra halvleken blev också bättre än första från hemmalagets sida. Den första halvleken var på intet sätt dålig spelmässigt, men ett par misstag och lite lathet straffade LTIK hårt. Dessutom var det för mycket avgörande passningar framåt. I andra etablerade LTIK ett visst tryck mot OIS, som dock oftast försvarade sig med den äran och dessutom slog om och skapade chanser för att stänga matchen.

LTIK borde gjort mål då Henrik Olsson ur misstänkt offsideposition kom fri mot OIS mål, avslutet gick dock strax utanför. Simon Vedin hade också en räd, som mycket väl kunde resulterat och Tobias Ewertsson hade ett inspel nära mål som kunde hamnat i nät. LTIK hade även ett par lägen där bollen i övertag kastades bort. Tiden gick fort mot slutet. OIS är ett rutinerat lag, som såg till att tiden försvann vid diverse spelavbrott. Nog borde domaren Josip Tukaric visat kortet någon gång för att få fart på de rutinerade sniglarna i bortalaget. LTIK borde fått straff med fem minuter kvar. Domaren lyckades dock missa den solklara handsen och bad också om ursäkt för det efter matchen (domarkontrollant på plats som såg situatioen).

Som skrivet en irriterande, men inte särskilt tung förlust. Eftersom att LTIK låg under med 2-0 så länge och inte fick det där viktiga 1-2-målet som ger känning kändes OIS vinst till slut logisk. Men fortfarande lite snöplig då målen som släpps in är billiga, samtidigt spelade LTIK hygglig fotboll stundtals och visst borde det blivit nätrassel på någon av de chanser som skapades och då hade det blivit en annan matchbild. Mål är dock ett problem för tillfället. 180 minuter utan strut nu. Förhoppningsvis lossnar det mot Vapnö om en vecka. LTIK har fina minnen från Vapnö IP då det var där laget säkrade division fem-platsen i den sista omgången 2009. Nu blir det återbesök för första gången sedan dess. De främsta aktörerna i LTIK i matchen mot OIS var innermittfältaren Kjetil Hagen och mittbacken Håkan Karlsson. OIS är ett stabilt lag, som spelar en enkel och vägvinnande fotboll. Laget kommer att vara med om seriesegern säsongen ut. Just nu är man i topp.  

Simlångsdalens IF-KIK 1-1 (1-1)
Målskytt KIK: Pelle Svensson

En jämn match med mycket kamp som kunde slutat hur som helst.

Sexan:

VBoIS-Haverdals IF 5-0 (4-0)
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Jim Leandersson 2, Jakob Eriksson

Inget snack om saken. BoIS tog som väntat en klar seger mot Haverdal. Redan efter 25 minuters spel ledde man med 4-0. Coach Leandersson, som själv blev tvåmålsskytt, berömde efter matchen avbytarna, som kom in och gjorde ett gott jobb, samt målvakten Christoffer Fasth för stabilt spel.

YBK-SIF 0-5 (0-2)
Målskyttar SIF: Alexander Knudsen 2, Pontus Johansson 2, Oscar Andersson

Klar SIF seger. Det har lossnat för de gröna verkar det som, 7-0 på de två senaste matcherna. Nog hade man hoppats på lite hårdare motstånd från YBK, som ju gjorde de "förlösande" målen i förra omgången, trodde man.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Fyran:

RGIF-Harplinge IK kl 19:00, Björkvallen

Tuff match för RGIF mot ett topptippat Harplinge. Det som talar för Giffen är att man är hemmastarka. Dessutom är laget troligen revanschsuget efter en dålig insats i förra omgången.

Femman:

BKW-Unnaryds GoIF kl 19:00, Wallevi

Unnaryd överraskade genom att slå Andersberg i förra omgången. Laget är stabilt, men presterar BKW på en normal nivå bör det finnas goda möjligheter till tre poäng.

LTIK-Oskarströms IS kl 19:00, L:a Tjärby IP

Tuff match för LTIK. Oskarström leder fortfarande serien trots att manförlorade mot Lidhult i förra omgången. Laget är stabilt och rutinerat. LTIK måste upp ett par nivåer för att kunna rå på OIS. Båda lagen saknar sina ordinarie lagkaptener. OIS Tobias Stierna är avstängd och LTIK:s Emil Olsson har ett överansträngt knä.

Simlångsdalens IF-KIK kl 19:00, Simlångsdalens IP

Dalen är ett hårt arbetande lag, man är dock för tillfället väldigt skadedrabbat och kommer KIK bara upp i nivå är man just nu ett bättre lag. Det gäller dock att man har viljan med sig.

Sexan:

VBoIS-Haverdals IF kl 19:00, Våxtorps IP

Haverdal slog förvisso YBK i den förra omgången, laget imponerade dock inte. BoIS är stora favoriter.

YBK-SIF kl 19:00, Munkavallen

SIF tog första trepoängaren i förra omgången och normalt sätt ska man även slå YBK. Hemmalaget är dock riktigt sugna på poäng nu sedan man lyckats göra sina första mål i förra omgången. YBK måste dock förbättra det mesta sedan sist om man ska rå på ett SIF med betydligt fler profiler i laget.

Lördag:

Trean:

LFK-Hässleholms IF kl 15:00, Glänningepark

HIF parkerar strax bakom LFK i tabellen med två vinster, en förlust och en oavgjord. För LFK losnade målskyttet i förra matchen och fortsätter det slår man även HIF på hemmaplan. Det lär dock bli tuffare än mot Påarp.

Sexan:

GIF/VIF-IS Örnia kl 13:00, Veinge IP

Örnia är en lurig motståndare som man inte riktigt vet var man har. Laget har förlorat knappt mot SBK och Serbiska, medan man spelat oavgjort mot VBoIS och vunnit mot Sperling. GIF/VIF har fortfarande inte släppt in något mål i seriespelet och blir favoriter mot Halmstadlaget.

HIS-K/HFF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS kommer troligen att ge ett favorittippat K/HFF hårt motstånd. Jag tror på en jämn match mellan två ännu så länge obesegrade lag.

FF Serbiska-SBK kl 14:00, Halmstadarena

Förra året förlorade SBK bortamötet mot Serbiska. Invandrarlaget är väldigt beroende av sin forward Göran Medjed. Med honom i laget får obesegrade SBK svårt, utan honom blir det vinst med ett par bollar för Laholmslaget.

//P.


Resultat lördag

Trean:

Påarps GIF-LFK 2-5 (0-2)
Målskyttar LFK: Henrik Olsson 2, Fredrik Johnsson (straff), Kristian Åkesson, Besart Mazreku

Rättvis och klar LFK-seger. Laholmslaget var spelförande under långa perioder, hade det viljat sig illa kunde det dock blivit match hela vägen. Markus Johansson i LFK-målet gjorde några viktiga räddningar, framförallt i första som gjorde att LFK till slut kunde defilera mot mål genom inhoppande Henrik Olssons två kassar.

Fyran:

Galtabäcks BK-RGIF 2-1 (1-1)
Målskytt RGIF: Sabri Behrami

Tung förlust för RGIF. I Galtabäck sker en generationsväxling och man har många unga spelare i laget. RGIF tog ledningen då Sabri Behrami vackert tog ned bollen och satte dit bollen distinkt invid stolproten. Galtabäck kvitterade dock jobbigt nog omgående och i andra halvlek kunde hemmalaget också göra segermålet 2-1. Hemma på Björkvallen bör Giffen vinna över detta motstånd. RGIF led av att sakna sjuke Daniel Paulisson och framförallt sin bäste i Johan Nilsson (lätt hjärnskakning).

Femman:

Vapnö IF-BKW 2-1 (1-1)
Målskytt BKW: Marcus Kjellsson

Vapnö kämpade bäst och det var avgörande på den dåliga planen, som inte tillät BKW:s tekniska aktörer att göra som de tänkte med bollen. I Vapnös vinnande lag kändes ex-Giffaren Erik Lindström igen. Skön seger för Vapnö, som ju hållit uppe från spel under de tre första omgångarna i serien. BKW:s nyförvärv Marcus Kjellsson gjorde bortalagets mål. Kjellsson är naturligtvis ett riktigt bra tillskott för BKW (förövrigt god vän och föredetta lagkamrat med Erik Lindström i RGIF). Övergången från RGIF har varit omtalad och omtivistad då Kjellsson bestämde sig för att lämna Giffen bara två veckor innan seriestarten för närmste grannen och gamla ärkerivalerna i Vallberga. Kjellsson var förra året den store kreatören i RGIF och självklart är det tufft, tufft att bli av med en sådan spelare för Giffen, som kämpar med näbbar och klor för att hålla huvudet över vattnet i fyran. Sedan styrelsen och spelartruppen i RGIF enats bestämdes det dock att en övergång skulle komma till stånd. Inte alls en självklarhet naturligtvis. Främst pga att Kjellsson varit med RGIF under försäsongen och i träningsmatcherna och efter det tog ett beslut som kan tyckas vara väldigt sent. Hur som helst en fin förstärkning för BKW. 

Sexan:

GIF/VIF-VBoIS: 2-0 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson 2 (en straff)

BoIS var det bättre laget i första halvlek. Man var betydligt tyngre när man kom till anfall och GIF/VIF hade svårt att stå emot. Bollen var oftast på hemmalagets planhalva och BoIS borde gjort något mål, antingen på fasta eller vid de tillfällen då genombrottsstarke tränaren Jim Leandersson tog sig förbi GIF/VIF:s försvar. Trots bortadominans var det ändå GIF/VIF som skapade halvlekens hetaste chans. BoIS försvar missbedömde en boll, det gjorde att GIF/VIF-forwarden Michael Johansson blev ren mot mål, han valde dock att avsluta lite för tidigt mot den utrusande BoIS-keepern Christoffer Fasth. Michael Johanson kunde också fått straff en stund senare, domaren valde dock att fria. Det blir lätt så när man springer runt och trillar över hela planen, då blåser domaren till slut inte på de mer klara upphakningarna heller.

I andra halvlek tog GIF/VIF omedelbart kommandot och det var så när att bollen hamnade i nät efter en frispark. Ribban var dock ivägen. GIF/VIF fortsatte att trycka på. Avsluten var dock ofta plockmat för Fasth i BoIS-målet. BoIS stack upp allt mer sällan. GIF/VIF:s välförtjänta ledningsmål kom på straff. Michael Johansson föll åter igen lätt. Domaren kunde dock inte låta bli att blåsa och även jag hade nog satt pipan till mun, även om det såg lite billigt ut. Dessutom onödigt då bollen var på väg ut över kortlinjen då Fasth fick kontakt med Johansson. Straffen satte Johansson själv kyligt dit, 1-0. GIF/VIF fortsatte att vara det bättre laget. BoIS fösökte med att flytta fram folk, men hade problem i motvinden. Inget genidrag att sätta upp kreatören Anders Gustafsson bredvid Leandersson i kedjan. Nu fanns ingen kvar på mitten som kunde hålla i och leverera bollarna.

2-0 satte Michael Johansson dit, vackert framspelad av unge Fabian Andersson. Efter det hade även Kewin Hanssen ett utmärkt läge efter fint spel. Några fler mål blev det dock inte. Rättvis GIF/VIF-seger till slut. Man lyckades freda sitt mål under den jobbiga första halvleken då BoIS tryckte på med sin tyngd i medvinden. I andra halvlek tog man över helt och gjorde också de två målen som krävdes för seger. Efter 2-0-målet såg man hur nervknutarna släppte för GIF/VIF:arna och man kunde spela ut under några minuter. Bäst i GIF/VIF var mitbacken Simon Nilsson. Väldigt stark i defensiven och dessutom delaktig offensivt. Även tvåmålsskytten Michael Johansson var duktig. En skön spelare att ha med sig för det unga laget. Rutinerad och lugn med bollen. Minus för de lätta fallen. Men det är inget nytt.

I BoIS var Jim Leandersson bra i första halvlek, i andra fick han inte mycket att jobba med. Erik Lindberg står alltid för stabila insatser på mitten. Det kan bara konstateras att BoIS troligen inte har bredden som krävs för att kunna konkurrera med K/HFF och GIF/VIF längst uppe i tabellen. Idag saknde BoIS tre av sina främsta i Martin Brunbäck, Oscar Andersson och Andreas Johansson. När man då i andra halvlek tvingades till flera byten i sommarvärmen hände inte mycket. GIF/VIF å sin sida kunde slänga in nya aktörer på plan som både tillförde energi och kvalitet. T ex ständigt löpande Timmy Johansson och tekniske Fabian Andersson. 

SIF-FF Serbiska 2-0 (0-0)
Målskyttar SIF: Alexander Knudsen, Pontus Johansson

Äntligen kom första poängen och första trepoängaren för SIF. Något oväntad seger då Serbiska innan matchen vunnit sina matcher i serien. Målen kom i den 65:e respektive 75:e minuten. Serbiska saknade sina anfallsess Göran Medjed och Slavica Stijepic.

//P.

Resultat fredag

Femman:

KIK-Gullbrandstorps AIS 0-0

Detta var ett klart steg i rätt riktning för KIK och en rejäl uppryckning sedan förra omgången. Första halvlek ägde hemmalaget och där borde KIK också gjort några mål. I andra startade GAIS bättre, men KIK kom igång efter hand och skapade ytterligare möjligheter. Det borde blivit gul vinst.   

Simlångsdalens IF-LTIK 0-0

LTIK började klart bäst. Under den första kvarten var Dalen inte över på LTIK:s planhalva. De klara chanserna uteblev dock för bortalaget. Emil Olsson och Simon Vedin testade skott, båda gick strax över. De bättre möjligheterna skulle komma senare, Patrik Åkesson kom upp fint på en hörna, men fick inte ordentlig träff med pannan, Conny Strömberg gjorde en offensiv räd och kunde avsluta nära mål två gånger om, dock kom Dalenspelare emellan. Den bästa chansen fick Simon Vedin, som dock nickade rakt på målvakten efter ett inlägg från vänster. Emil Olsson var pigg i första halvlek och hade mycket ytor att jobba med ute till vänster, något av hans inspel borde resulterat i mål. Dalen stack upp i kontringar, främst på snabbe Caspar Swederman. Bortalaget skapade också första halvleks bästa möjlighet, LTIK:s målvakt Jonas Wallin gjorde dock en fin benparad och räddade till hörna. Swederman hade också ett avslut tätt utanför. Det som såg så bra ut under den första kvarten för LTIK såg inte riktigt lika bra ut under resten av halvleken. Jacob Björk tvingades utgå och med honom försvann tyvärr mycket inställning från planen.

Björk kom in sent med en tackling på en Dalenspelare och fick ett klart gult kort (det var inte i närheten av rött, vilket Dalenfolket ville få det till, då det varken var rakt ben eller dobbarna före. Faktiskt inte särskilt fult, bara sent och lite ovårdat). Som en hämndaktion tacklade en Dalenspelare ned Björk kort efter. Det blev en rejäl smäll då Dalenspelaren kom in med dobbarna före i knähöjd. Björk hade rejäla märken efter dobbarna och fick naturligtvis kliva av, för att inte kunna komma in igen. Som tur väl var så var det bara en ytlig smäll och den nyblivne (i onsdags) 17-åringen kommer med största sannolikhet att vara tillbaka på planen i nästa match. Hämndaktioner av ovan nämnda slag renderar normalt sätt i ett rött kort. Det vågade dock domaren inte visa då det var så tätt inpå den tackling Björk utdelade med tjat om rött från Dalens sida. Efter paus var det lojt i LTIK-ledet. Tiden liksom bara flöt på utan att någonting av värde hände. Dalen hade inte förmågan och LTIK inte viljan att åstadkomma något. Sista 25 skapades det dock en hel del chanser. Dalen fortsatte att kontra på Swederman och han borde gjort något mål på en av de tre chanser han fick sedan han sprintat ifrån i djupet. LTIK skapade också chanser, Kjetil Hagen testade skott två gånger om och borde gjort mål vid i varje fall ett av tillfällena då det var öppna lägen.

Simon Vedin rann igenom vid ett par tillfällen, med lite mer flyt hade bollen hamnat i nät. Dalens målvakt lämnade en retur som Emil Olsson var så när att få dit. Den bästa möjligheten skapade dock Henrik Olsson, Dalens målvakt kunde dock göra en fin räddning till hörna. Kort efter det blåstes matchen av. En besvikelse att inte LTIK kunde ta tre poäng. I första halvlek hade man totalt sätt ett så pass stort spelövertag att ett par mål borde gjorts. I andra halvlek var det mer jämnt och LTIK kunde faktiskt förlorat om något av Swedermans avslut gått innanför stolparna. Tyvärr såg det lite lojt ut, flera spelare tog inte de där extra metrarna. Ingen skugga ska falla på Dalen. De gjorde vad de kunde och viljan var det absolut inget fel på. Sina bästa spelare hade man i målvakten Fredrik Nord, rutinerade backen Magnus Edman (förra årets lilla dribbler), mittfältaren Martin Löfström (vann alla bollar på mitten med sitt huvud) samt Caspar Swederman, som är och under en lång tid har varit Dalens största hot framåt. Bäst betyg i LTIK kvitterar målvakten Jonas Wallin ut. Viktig räddning i första, stabil i övrigt och nollan intakt. Plus också till inhoppande Kjetil Hagen. De flesta kan dock betydligt bättre.  

Sexan:

SBK-HIS 1-1 (0-1)
Målskytt SBK: Jimie Kindblom
Målskytt HIS: Philip Trollér

En jämn match med få målchanser som rättvist slutade 1-1.

Haverdals IF-YBK 3-2
Målskyttar YBK: Ibrahim Zed, Tom Stråhle

Haverdal började bäst, YBK var borta i början, precis som i de flesta matcher. Haverdal tryckte ner YBK i banan och kom i våg efter våg. Efter en kvart fick YBK en frispark som de lyfte in. YBK är starka på fasta och nu ledde frisparken till årets första mål, sedan Felix Bolmgen nickat ner bollen till Zed Ibrahim som la den i nät. Efter det jämnade spelet ut sig i ungefär fem minuter, innan Haverdals press började igen. 1-1 kom på en frispark efter en halvtimmes spel och 2-1 till Haverdal strax innan paus och det på ett fint skott som var otagbart för duktige Dennis Ljungberg i YBK-målet. Andra halvlek började YBK på ett bra sätt. Efter fem minuter så filmade en Haverdalspelare till sig en straff som de också satte. Haverdalspelaren erkände själv efter matchen att han föll lätt, det var en svår situation för domaren, som i övrigt gjorde en väldigt bra match, han dömde hela tiden rätt. Efter straffmålet hade Haverdal mest boll, de skapade också några halvchanser. I slutet pressade YBK på och Tom Stråhle kunde fint sätta bollen i mål efter bra spel, där bollen gick genom många spelare innan Stråhle fick ett friläge. Tyvärr, för YBK:s del, så var det bara någon minut kvar av matchen efter målet och mycket mer hände inte. Första målen är nu gjorda för YBK, skönt att man kan lägga den biten bakom sig. Nu ser laget fram emot nästa veckas jumbomöte med SIF, där man tänker försöka göra allt för tre pinnar.

K/HFF-Kurdiska IF 3-1 (2-1)
Målskyttar K/HFF: Martin Lundgren 2, Mikael Alm


Fjärde raka segern för K/HFF. Nu kom dock det första baklängesmålet, det gjorde dock inte särskilt mycket då K/HFF för en gång skull hittade nätet i första halvlek och det två gånger om. K/HFF blir svårstoppade i sexan i år.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, Lagavallen

GAIS har inlett med kryss mot Dalen, förlust mot Oskarström och kryss mot Trönninge. Laget väntar alltså fortfarande på första vinsten. KIK letar efter spelet sedan man förlorat knappt i de två senaste omgångarna. Laget inledde annars seriespelet på bästa sätt genom vinst över BKW.

Simlångsdalens IF-LTIK kl 19:00, Simlångsdalens IP

LTIK i stort sätt ordinarie. Mattias Olofsson tillbaka efter sjukdom. Fredrik Wersch missar även matchen mot Dalen pga sin lårskada och Tom Hjälmefjord saknas fortsatt. Det blir troligen inget spel under vårsäsongen för 18-åringen (i så fall bonus). LTIK kommer med gott självförtroende till matchen efter vinst och bra spel i förra omgången. Simlångsdalen förlorade mot Lidhult i förra omgången med hela 8-2, innan det vann man dock mot Sennan med 3-1.

Sexan:

SBK-HIS kl 19:00, Skogaby IP

Veckans mest intressanta och ovissa match. Både SBK och HIS har överraskat positivt inledningsvis och båda lagen ha visat takter som kan leda till topplaceringar vid säsongens slut. SBK stod över förra omgången.

K/HFF-Kurdiska IF kl 19:00, Kornhults IP (?)

Haverdals IF-YBK kl 19:00, Wegeli

Tidigt bottenmöte i sexan. Båda lagen står på noll poäng. Fördel Haverdal då man hittat nätet tre gånger, vi väntar fortfarande på YBK:s första mål. Målet mot Haverdal måste först och främst vara en påse, men även (om än i andra hand) poäng.

Lördag:

Trean:

Påarps GIF-LFK kl 15:00, Medevi IP

Påarp poänglösa efter tre omgångar. LFK stor favorit. Det var starkt att vinna mot i förra omgången trots att spelet inte stämde. LFK:arna vill nog höja upp det ett par snäpp.

Fyran:

Galtabäcks BK-RGIF kl 14:00, Galtabäcks IP

Galtabäck poänglösa efter tre omgångar. Något oväntat då man har ett lag som på pappret borde tillhöra övre halvan i fyran. RGIF kommer stärkta till matchen med en seger i ryggen. Fortsätter trenden tar RGIF tre pinnar på bortaplan.

Femman:

Vapnö IF-BKW kl 13:00, Vapnö IP

Vapnö kliver in i seriespelet lagom till den fjärde omgången. Hur mycket har tre veckors "uppehåll" påverkat laget? Vapnö har ett bra lag och en stark trupp som borde kunna klara sig bra i femman. I och med att serien är så jämn blir det dock tufft i varje match för nykomlingen. BKW får i denna omgång klara sig utan sin bäste, Johan Green, efter utvisningen i förra matchen. Välkommet för Vapnö att slippa den skicklige forwarden så klart. BKW borde dock kunna klara sig bra utan Green, det finns andra spelare som kan kliva fram och kanske kan spelet till och med utvecklas då lösningen boll på Green inte finns att ta till.

Sexan:

GIF/VIF-VBoIS kl 13:00, Veinge IP

Spännande derby mellan två potentiella topplag i serien. Båda lagen håller god division sex-kvalité, det borde generera i en trevlig fotbollsmatch. Jag tror att det kommer att bli jämnt. GIF/VIF är ändå favoriter då laget har två raka vinster mot VBoIS två raka kryss. BoIS har dock stött på tuffare motstånd.

SIF-FF Serbiska kl 14:00, Gröningen

Ny tuff match för SIF. Serbiska har gått bra så här långt och kan stoltsera med tre raka vinster. Får SIF bara lite medgång, flyt och självförtroende borde man kunna hota, vilket man ska kunna göra mot vilket lag som helst i sexan.  

//P.

RSS 2.0