Resultat lördag

Trean:

LFK-Markaryds IF 1-0 (0-0)
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Till slut rättvis LFK-seger. Första timmen är inget att skriva hem om. Dålig division tre-fotboll med mycket långbollar och få målchanser. Visst övertag Markaryd i första. Det enda som gladde just då var det vackra sommarvädret. Efter 60 minuters spel kunde man se tendenser till att LFK skulle ta över och sista 20 var det stor hemmadominans och ett konstant tryck mot MIF-målet. LFK skapade ett antal hörnor, Jonatan Jacobsson skulle nästan haft straff (föll lite väl lätt och borde dessutom kunnat avsluta tidigare i bra läge. ;)) och Tobias Lundgren prickade stolpen klockrent. Välförtjänta 1-0 gjorde Besart Mazreku då han höll sig framme på en retur efter skott från Emil Axelsson. LFK kunde utan större problem bevaka ledningen och dessutom skapa ytterligare någon halvchans. Beröm får nog ingen. Mot bättre lag måste man spela boll i mer än bara på slutet av matcherna. Men det var trevligt att se David Pinot på Glänningepark igen. Han bidrog till segern då han kom in och spelade under LFK:s bästa period.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Kristian Åkesson, Emil Axelsson,
Tobias Lundgren, Mats Lindström,
Robert Nilsson, Besart Mazreku (K), Jonatan Jacobsson,
Fredrik Johnsson

David Pinot > 60
Fredrik Johnsson < 60

Fyran:

RGIF-Särö IK 2-1 (1-1)
Målskyttar RGIF: Dino Karupovic, Sabri Behrami

Välförtjänt RGIF-vinst. Det var ett stabilt RGIF de fåtaliga i publiken fick se under lördagen. Det såg väldigt säkert ut försvarsmässigt och Niklas Nilsson i målet sattes inte på några svårare prov. RGIF hade det mesta av spelet inledningsvis. Därför kändes det snopet då Särö tog ledningen med 1-0 efter en hörna, där RGIF:arna agerade tamt. Repliken kom dock omgående. Visar Demaj tog sig fram längs högerkanten och spelade in bollen till Johan Nilsson, som vann kampen mot sin bevakare och fick in bollen till Dino Karupovic, som drog till på ett och fick se bollen studsa i mål på den hoppiga och hårda mattan, 1-1. I andra halvlek inledde Särö bäst. Men det dröjde inte länge innan RGIF tog över och skapade en handfull chanser som mycket väl kunde resulterat. Ett ledningsmål låg i luften och det kom då Visar Demaj tog sig fram på vänsterkanten den här gången och spelade Atef Abou-Shakra, som hittade in till nyinsatte Sabri Behrami, som med sina första bolltouch fick sätta kulan i nät fram till 2-1. Får Sabbe bollen i straffområdet på det viset är han oftast säker.

RGIF kunde bevaka ledningen utan några större bekymmer. Farligast blev det efter en Säröfrispark från nära håll. Stabil insats som skrivet. Försvaret, med hjälp av mittfältaren Johan Nilsson, släppte inte till mycket bakåt. Framåt kretsar det mesta kring Visar Demaj, han låg bakom båda målen och tog sig runt på sin kant gång på gång. Det är på yttermittfältet han kommer till sin rätt, inte som forward, vilket han agerade i första halvlek. Atef Abou-Shakra gjorde ett piggt intryck, han var väldigt aktiv under 90 minuter, jobbade hårt och höjde sig i andra när han kom upp på topp. Dino Karupovic slet förtjänstfullt i 75 minuter, dessutom målskytt och Sabri Behrami gjorde ett bra inhopp. Mål direkt och inte en felpass under sina 25 minuter på plan. Viktig vinst, då jag tror att Särö är ett bottenlag som Giffen nog ska ha bakom sig om man vill spela kvar i fyran. 

RGIF:s lag:

Niklas Nilsson,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson (K), Jens Strömberg, Daniel Paulisson,
Daniel Hellsten, Johan Nilsson, Nijazi Behrami, Atef Abou-Shakra,
Visar Demaj, Dino Karupovic

Sabri Behrami > 65
Daniel Hellsten < 65
Christopher Holgersson > 75
Dino Karupovic < 75
Mathieu Kerleroux > 80
Nijazi Behrami < 80

Sexan:

HIS-SIF 4-1 (2-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 2, Emil Hermansson, Stefan Malm
Målskytt SIF: Pontus Johansson

Odiskutabel seger för HIS, som kunde varit större. Man tog ledningen redan efter sex minuters spel då Stefan Malm fint satte dit en frispark. Fredrik Gustavsson utökade ledningen till 2-0 på nick efter hörna. HIS borde gjort yterligare något mål, medan SIF inte skapade några tydliga målchanser. Efter paus utökade Emil Hermansson HIS ledning till 3-0 då han vände bort två försvarare innan han placerade upp bollen i nättaket. SIF reducerade till 1-3 på ett vackert långskott från Pontus Johansson, innan Fredrik Gustavsson fastställde slutresultatet 4-1 till HIS genom en nick. SIF har en del att fundera över. HIS kontrollerade matchen från början till slut. Samtliga spelare gjorde det bra, extra bra var dock målvakten Kalle Samuelsson, försvararen Stefan Malm, mittfältaren Emil Hermansson och forwarden Fredrik Gustavsson. 

Sperlingsholms IF-K/HFF 0-2 (0-0)
Målskyttar K/HFF: Martin Nilsson, Fredrik Junefalk

Väntad K/HFF vinst. Tredje raka.

//P.

Resultat lördag

Femman:

BKW-Oskarströms IS 0-2 (0-1)

Oskarström är ett fysiskt och rutinerat lag. Dock inte lika spelskickligt som Centern var förra året. Annars påminner lagen mycket om varandra. Laget känns som ett typiskt seriesegrarlag. Man kommer att få de enkla målen på fasta situationer, samtidigt som man släpper till väldigt lite bakåt, där mittbacken och lagkaptenen Tobias Stierna styr och ställer. Matchen mot BKW vann OIS rättvist. Samtidigt kunde BKW med lite mer marginaler på sin sida fått med sig poäng, chanser saknade blått inte. OIS tog ledningen relativt tidigt då en bortaspelare tryckte in bollen i mål sedan Simon Andersson i BKW:s kasse inte lyckats hålla bollen. Kort efter det fick BKW chans till utjämning då Stierna tryckte ner Johan Geen i straffområdet. Klar straff. Green tog hand om straffen själv och slog den en bit utanför mål. Inte likt Green, som tycktes vaknat på fel sida, då han var ovanligt märkbart irriterad på OIS bryska behandling av honom. Green brukar inte bry sig om omild behandling.

Det var överlag en ful och grinig tillställning från båda håll. Domaren Patrik Berg hade ingen lätt uppgift och fullt upp i 90 minuter. Tidigt i matchen kallade han till sig respektive lags kaptener för att med hjälp av dessa lugna ner den heta stämningen på plan. Det hjälpte dock föga. Första halvlek slutade 1-0 till bortalaget och avslutades med att Stiernas mittbackskollega i OIS spräckte ögonbrynet efter en hörna och tvingades utgå. I andra halvlek var spelet till att börja med förlagt till BKW:s planhalva, efterhand övergick spelet till Hawaii med mycket möjligheter åt båda håll. Den omilda behandlingen av Green fortsatte. Efter en situation där han blev kapad bakifrån reagerade Green, han studsade upp och bröstade ned en OIS:are, som förstärkte.

Det röda kortet är dock inte så mycket att säga om. Även om man förstår att Green reagerar, så är det naturligtvis väldigt onödigt. Provocerandet verkade nästan medvetet från OIS sida. BKW tände till på utvisningen och fick fart på spelet. OIS kunde dock sticka upp i farliga kontringar och borde gjort ytterligare något mål innan tvåan kom då en OIS:are kunde stöta bollen i mål med pannan efter en frispark. Mycket mer hände inte i matchen. Det kan konstateras att BKW saknar tyngden när man är på jakt efter kvittering mot ett lag som OIS. Jonas Nilsson tvingades av plan i andra halvlek, troligen är det lårskadan som spökar. Saknaden av Johan Agnvall var stor i den här matchen. Just idag var det heller ingen BKW:are som höjde sig över mängden. OIS ser starkt, men inte omöjligt, ut.

Sexan:

YBK-GIF/VIF 0-2 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Armin Darban, Robin Möller (straff)

Rättvis GIF/VIF-vinst som borde varit större. Bortalaget hade det mesta av spelet. YBK hade en boll inne, som dock dömdes bort för hands. Vi väntar fortfarande på det första målet från YBK:s sida.

VBoIS-IS Örnia 1-1
(1-0)
Målskytt VBoIS: Jim Leandersson

1-1 var ett hyffsat rättvist resultat. VBoIS var det bättre laget under de första 30 minuterna och sista kvarten i andra halvlek. Tyvärr blev BoIS blåsta på en straff i 85:e minuten då en Örnian solklart tog med hands på mållinjen. Domaren var skymd och kunde därför inte döma straff.  I övrigt var rättskiparen väldigt duktig. Sista kvarten hängde ett ledningsmål för BoIS i luften men man hade inte marginalerna på sin sida. Lite extra beröm går till nyförvärvet Andreas Johansson, som gjorde en bra match som högerback.


//P.

Vapnö IF i femman

Det fanns enlig SvFF:s besvärsnämnd ingen substans i Kurdiskas IF:s överklagan angående deras "nedflyttning" till sexan pga målvaktsfusk. Det innebär att det nu står klart att Vapnö IF vann sexan förra året och därför spelar i femman i år. Det är bara att önska laget lycka till. Viktigt naturligtvis att rättvisan segrar. Kurdiska IF har tidigare förklarat att de inte kommer att spela alls i år om överklagandet inte gick igenom. Återstår att se hur det blir med den saken. Trist för spelare och tränare som tog sig upp till femman i tron om att det gått rätt till. Det nya tränarparet tog inte vid förrän efter fusket och hur medvetna spelarna varit har man ju ingen aning om. Trist för dem som skrivet, men bra att rättvisan segrar. Det är viktigt för oss andra som försöker att följa de regler som finns.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

BKW-Oskarströms IS kl 19:00, Wallevi

BKW tar emot serieledarna, ett fullpottat OIS. Spelar BKW som i Lidhult bör det dock finnas goda chanser till poäng.

Sexan:

YBK-GIF/VIF kl 18:45, Munkavallen

Bortalaget favoriter, det skulle dock inte förvåna om YBK gör första målet för säsongen i den här matchen. Fullt fokus krävs från GIF/VIF:s sida. Annars kan ett YBK, med mycket spring i benen, ställa till det.

VBoIS-IS Örnia kl 19:00, Våxtorps IP

ISÖ har inlett seriespelet med två förluster. BoIS har bara spelat en match, oavgjort mot HIS. Det lär bli en jämn fight. Tror ändå att BoIS drar längsta strået.

Lördag:

Trean:

LFK-Markaryds IF kl 15:00, Glänningepark

Markaryd har inlett med två kryss. Laget är inte lika starkt som ifjol. Normalt sätt ska LFK kunna bjuda hemmapubliken på fin fotboll och tre poäng i den här matchen. Men det gör sig inte av sig självt.

Fyran:

RGIF-Särö IK kl 14:00, Björkvallen

Särö är nykomlingar i serien och känns som ett av de lag RGIF ska ha bakom sig i tabellen. Särö inledde med att överraskande slå ett underskattande Torup/Rydö. I den andra omgången fick man dock stryk klart av Centern. RGIF borde vara revanschsuget efter den förnedrande förlusten i förra omgången mot Kvibille.

Sexan:

HIS-SIF kl 13:00, Hasslövs IP

Grannderby av bästa sorten. Lär bli en tät tillställning. SIF är säkerligen sugna på första poängen, men får se upp för stekhete Emil Hermansson på HIS mitt.

Sperlingsholms IF-K/HFF kl 13:00, Sperlingsholms IP

Ny trea för K/HFF borde inkasseras. Sperling är dock ganska svårspelade och slog Haverdal stort i förra omgången. Laget kommer att växa allt eftersom och brukar vara att räkna med ordentligt framåt hösten. K/HFF dock favoriter, som skrivet.

SBK står över i helgen. Skulle mött Vapnö/Kurdiska.

//P.

LTIK vann derbyt

LTIK-KIK 2-0 (2-0)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Emil Olsson

KIK inledde matchen bäst och skapade någon halvchans. LTIK stack upp med en stolpträff från Kjetil Hagen. Efter den ramträffen var det LTIK för hela slanten och så fortsatte det halvleken ut. Vissa i publiken pratade om propaganda och spel mot ett mål. Själv har jag lite svårt för att se när LTIK spelar bra. Även om jag tyckte att det såg helt okej ut och självklart märkte att bollen oftare var på KIK:s planhalva så tänkte jag mer på hur håglöst KIK:arna agerade. Di gule var sig inte lika, de var inte alls på tårna och inte alls så heta som de brukar vara. LTIK tog välförtjänt ledningen med 1-0 då Simon Vedin slog Jacobs Björks hörnspark i mål. 2-0 gjorde Emil Olsson på Jacob Björks frispark. Emil fläkte sig och tryckte in bollen direkt på volley. Utöver målen skapade LTIK en mängd halvchanser. Bl a efter hörnor, där KIK:arna agerade tamt. KIK skapade också ett par hörnor. Den bästa möjligheten fick dock unge Emanuel Hultberg på en kontring. LTIK:s försvarare Conny Strömberg kunde dock stressa till ett taskigt avslut.

I paus fick KIK troligen en liten åthutning från Tonne. Det blev också uppryckning inledningsvis i andra. Hårt arbetande Joel Åkesson fick chansen att ta KIK in i matchen två gånger om. Det första läget nära mål räddades dock av Jonas Nilsson i LTIK:s kasse och det andra lite tama avslutet hanns upp av Oscar Gustafsson, som räddade till hörna. LTIK kom inte upp i samma standard rent spelmässigt som i första och desto mer som gick av matchen desto mer börjades det slå vakt om ledningen. KIK skapade en del halvchanser på hörnor och frisparkar, men det blev aldrig riktigt farligt. LTIK skapade en del lägen, bl a genom Emil Olsson, som vände och vred i straffområdet innan han avslutade i Mikael Holvigssons block. Och Kjetil Hagen, som gjorde sin gubbe i straffområdet innan han sköt strax utanför. Det sista som hände i matchen var lite fotbollskonst signerad Oscar Gustafsson, som på Björks hörna provade en cykelspark, vilken dock Holken lyckades rädda.

Några fler mål blev det inte i matchen och LTIK tog en välförtjänt trepoängare, segern ordnades i första halvlek. Det kunde blivit vinst med större marginal, samtidigt kunde också KIK gjort något mål, framförallt genom Åkesson i inledningen av andra. Hade det blivit 1-2 där vet man inte heller vad som hänt med matchbilden. KIK:arna lär inte vara nöjda över insatsen. Många spelare kan betydligt bättre. Godkänt går till Åkesson på topp. Joel sprang som vanligt mycket, men fick idag inte mycket hjälp framåt. Christoffer Olsson på vänsterbacken gör aldrig en dålig match och mittbacken Johan Jönsson var den som försökte hålla ihop det när det gick som tyngst i första halvlek. Även målvakten Mikael Holvigsson gjorde en bra insats. Den mest kvalificerade räddningen gjorde han på ett avslut från Miridon Berisha. Holken kastade sig och gjorde en enhandsräddning ut till hörna, trodde alla, förutom domaren som dömde inspark. I LTIK var det glädjande nog ingen som föll ur ramen. Alla drog sitt strå till stacken och bidrog till vinsten genom att göra det var och en är bra på.

Extra plus till Simon Vedin som var väldigt aktiv i spelet, när han är det då är LTIK:s offensiv vass. Plus också till Jacob Björk på mitten, som yngsta spelare i laget är han den som tar mest ansvar av alla. Inställningsmässigt går han i bräschen i match efter match. Rutinerade målvakten Jonas Nilsson bör också nämnas. Hans säkra insatser skänker stabilitet. Mycket beröm till hela laget dock. KIK tycktes just idag lida mer av att sakna Simon Silvandersson (jobb), Kalle Svensson (skada) och Marcus Åkesson (skada) än vad LTIK saknade Fredrik Wersch (skada), Mattias Olofsson (sjuk) och Tom Hjälmefjord (skada). Domarinsatsen från Masar Krasniqi var svajig. Det drabbade dock båda lagen lika hårt, även om det självklart alltid känns tuffast när man förlorat. Spelarna i båda lagen hade väldiga problem att anpassa nivån pga svajigheten. 

"Grej of the day" stod jag själv för. Coach Packi blev liggande efter en hörna där han skallat ihop med en medspelare. Han försökte synligt groggy ta sig för egen maskin tillbaka till eget straffområde, men stapplade fram och fick lägga sig ned. Domaren blåste inte av matchen, utan väntade till bollen spelades ut. Jag tog för givet att bli inkallad på plan med vatten och medicinväska. Jag tittade ner mot väskan och greppade den, när jag tittade upp trodde jag att domaren kallat in mig på plan och jag joggade med "lätta" steg i Packis riktning. Domaren tycktes chockad över att se mig på så nära håll. "Vad gör du inne på planen? Vi har faktiskiskt regler som gäller här!" "A, fast dom reglerna säger väl att du ska blåsa av matchen och kalla in någon för att ta hand om den skadade när det gäller huvudskador?" Svarade jag och joggade med tunga steg tillbaka till min plats vid avbytarbåset.

Packi klarade sig hyfsat (det blev inte värre med huvudet än vad det varit innan i alla fall) och han kunde fullfölja matchen. (Helt rätt agerat från min sida, tyckte alla, inklusive Tonne, utanför plan, förutom Tjovve då, som precis som vanligt, helt korrekt, tog tillfället i akt för att håna.) I övrigt är det trevligt att domarstandarden höjts i femman. I första omgången dömdes LTIK av en utmärkt Åke Fredriksson och i den andra av en duktig Patrik Berg. För övrigt trevligt att möta KIK med två gentlemen som Tony Andersson och Kjell Silvandersson vid sidan om planen. Ordning och reda samt gott sportmanship. Hatten av.

I kvällens övriga matcher i femman vann Lidhults GoIF över Simlångsdalensv IF med hela 8-2 (4-0). Fem mål av stekhete Jacob Söderblom. Gullbrandstorps AIS spelade 3-3 mot Trönninge IF i en match där GAIS var spelförande men ändå fick vara nöjda med en pinne då man kvitterat på matchens sista spark mot ett, som vanligt, effektivt TIF.

//P.

Match torsdag

Femman:

LTIK-KIK kl 19:00, L:a Tjärby IP

Två revanschsugna lag möts på torsdagkvällen. Både LTIK och KIK kommer med 1-0-förluster från förra omgången. I LTIK är Miridon Berisha, Mattias Johansson och Kjetil Hagen åter i truppen. Även Oscar Gustafsson (som tvingades av mötet med AIK) kan deltaga. Fredrik Wersch får dock stå över mötet pga den lårskada han drog på sig i förra matchen. Återbud från Mattias Olofsson pga sjukdom. Rutinerade Ola Nilsson tar plats i truppen.

//P.

.

Valfri matchtröja gratis! 
 
Vi erbjuder i sammarbete med Betsson valfri Barcelona/Real Madrid tröja värd ca 700kr .

1.Måste öppna konto här...
( Ingen tröja annars).
2. Använd bonuskoden ELCLASICO vid registrering.
3. Sätt in minst 300kr och lägg ett spel för samma summa.
4. Maila kampanj@betsson.com och skriv vilken lagtröja,samt vilken storlek.

Denna kampanj är unik och gäller endast vid registrering här.
 
OBS. Ni får tillbaka pengarna vid förlust på era tre första bet upp till 500kr!
Ni har 3 försök att vinna pengar samt få en matchtröja utan att riskera något.


Resultat Långfredag

Femman:

LTIK-Andersbergs IK 0-1 (0-0)

Jämn match med två stycken defensivt skickliga lag, där Långfredagens varma väder tog ut sin rätt i i andra halvlek. Väldigt få klara målchanser skapades på 90 minuter. LTIK:s bästa möjlighet kom i den första halvleken då Simon Vedin ryckte sig fri och sköt i ribban. I andra halvlek hade AIK lite mer boll än LTIK. 0-1 kom efter dryga 70 minters spel då Fidan Jashari spelade fram Daniel Andrén i straffområdet. 0-0 eller 1-1 hade inte varit orättvist. Samtidigt hade som skrivet AIK mer boll än LTIK i andra och skulle något lag vinna var det AIK. Båda målvakterna, Jonas Nilsson i LTIK och Kawar Betkari i AIK gjorde väldigt stabila intryck. Ingen tvingades dock till någon kvalificerad räddning. Försvarsmässigt bra i båda lagen, anfallsmässigt har båda lagen lite att jobba med, framförallt LTIK, som för tillfället har det tungt med skador. Både Fredrik Wersch och Oscar Gustafsson tvingades av planen mot AIK och med flera spelare borta sedan tidigare är det så klart inte positivt. Den breda truppen tål inte hur mycket som helst. Samtidigt får LTIK tillbaka några bortresta spelare till nästa match. Stort plus för inhoppande 16-åringen Tobias Ewertsson, som gjorde det bra på mittfältet med sin riviga spelstil, dessutom värderade han lägena med bollen på ett fint sätt. Om motståndet kan skrivas att AIK är ett betydligt bättre lag än det Sennan som LTIK stötte på i premiären.

Sexan:

SIF-K/HFF 0-1 (0-0)
Målskytt K/HFF: Martin Jönsson

Andra raka vinsten för KHFF, andra raka förlusten för SIF. Det sistnämnda laget hade dock ryckt upp sig rejält sedan premiären.

VBoIS-HIS 3-3 (2-1)
Målskyttar VBoIS: Robin Johansson, Jesper Örhn, Anders Gustavsson
Målskyttar HIS: Emil Hermansson 2, Marcus Hedström

En välspelad division sex-match. BoIS inledde bäst och hade ledningen med 2-0 efter 25 minuters spel. Två fasta situationer nickades fint i mål av Robin Johansson respektive Jesper Örhn bakom en chanslös Kalle Samuelsson i HIS (målvaktsfynd för HIS som tidigare stått i Trönninge IF, HBK och Snöstorp/Nyhem). HIS jobbar sig in i matchen och är bättre än BoIS mot slutet av halvleken. Emil Hermansson kan lobba in reduceringen fram till 1-2 innan paus. Efter paus lobbar Hermansson på nytt, nu till 2-2. Två fina prestationer av HIS-spelaren. Efter 60 minuters spel tar HIS också ledningen, Marcus Hedström är siste man på bollen. Vändningen var fulländad. BoIS skulle dock få sista ordet då de på ytterligare en fast situation trycker in utjämningen genom Anders Gustavsson fram till 3-3. Stark vändning av HIS och starkt av BoIS att komma tillbaka och kvittera på slutet. Dessutom med en man mindre. Närmast segern låg ändå HIS till slut då laget hade kontroll på händelserna på plan i andra halvlek och då dessutom hade två stycken ramträffar.

YBK-FF Serbiska 0-1 (0-1)
 
Serbiska var det bättre laget under de första 25 minuterna av matchen och då gjorde de också sitt mål, dessutom hade de en ramträff under den perioden. Svagt av Serbiska att inte göra ytterligare något mål, då YBK var helt borta inledningsvis. Efterhand jämnade spelet ut sig en del och mot slutet hade YBK ett riktigt kanonläge som Serbiskas målvakt dock lyckades rädda. I andra pressade YBK på och skapade även några riktigt fina chanser, bland annat en hel del på fasta, men inget går in. Det var mer YBK:s oförmåga att göra mål än Serbiskas skicklighet som gav dem segern, om man ser till hur matchen utvecklade sig. YBK poänglöst, men kanske ännu värre, mållöst efter fem spelade matcher i år (med träningsmatcher). 
 

//P.

Resultat Skärtorsdag

Trean:

Stafsinge IF-LFK 1-1 (0-1)
Målskytt LFK: Robert Nilsson

Dålig match av LFK, som tvingades till en del ändringar i den förväntade startelvan innan match.

Fyran:

Kvibille BK-RGIF 7-0 (2-0)

RGIF förlorade som väntat den svåra bortamatchen mot Kvibille. Lite väl stort kanske...

Femman:

KIK-Unnaryds GoIF 0-1 (0-0)

Jämn kamp som kändes som ett typisk 0-0-match, med väldigt få klara målchanser. Unnaryds 1-0 kom från ingenstans efter ca 65 minuters spel. KIK började en jakt på kvittering. Närmst kom Emanuel Hultberg efter en lång utspark från Mikael Holvigsson samt William Sandberg som sköt tätt över. En utvisning i andra halvlek på en av ytterbacksbröderna Ho i Unnaryd (förra året i Lidhult) hjälpte KIK i kampen om en kvittering.

Lidhults GoIF-BKW 1-4 (0-3)
Målskyttar BKW: Nderim Peci 2, Johan Green, Emil Gustafsson


Klar seger för BKW mot favorittippade Lidhult. Troligen var det ett riktigt revanschsuget blått lag som åkte ut i skogarna. Lidhults mål gjordes i vanlig ordning av Jacob Söderblom.

Sexan:

IS Örnia-SBK 2-3 (2-3)
Målskyttar SBK: JImie Kindblom, Olle G Hanssen, Kristian Johansson

SBK fortsätter i vinnarspåret. Andra raka vinsten, andra raka förlusten för ISÖ. SBK gjorde dock en dålig match på Alevallen. ISÖ låg i förarsätet och ledde med 2-0 innan SBK reducerade, kvitterade och tog ledningen. Matchens delikatess stod Martin Agnvall för då han läckert spelade fram äldre kusin Kindblom, till dennes mål ((;). Kricke smällde in en frispark. Kul att se Kricke i högform igen. På ålderns höst (född -74) verkar han efter ett par år på halvfart (med mycket klagande på lagkamraternas teknik), bollarna vinner han i regel på rutin (Krickes boooll!!!), nu ha hittat glädjen igen. Den känsliga foten kommer att leverera många poäng till SBK i år. Turboline nr. 8 är tillbaka på allvar.

//P.

Inför Påskhelgen

Skärtorsdag:

Trean:

Stafsinge IF-LFK kl 19:00, Stafsinge IP

Det är i stort sätt samma lag som får chansen igen efter premiärvinsten. Petter Gustafsson är skadad, det blev han i matchen mot Fjärås. När han lämnade planen omformerades laget till understående. Mattias Bengtson åter i truppen, men han får nöja sig med en bänkplats denna gång. Henrik Olsson också tillbaka i fullgott slag efter armoperation. Stafsinge är nykomlingar och kommer från serien under. Laget förlorade sin första match mot Älmhult med klara 4-0.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Emil Axelsson, Kristian Åkesson, Andreas Martinsson,
Mats Lindström, Tobias Lundgren,
Robert Nilsson, Besart Mazreku, Jonatan Jacobsson,
Fredrik Johnsson

Peter Björnsson, Henrik Nilsson, Mattias Bengtsson, Peter Joza, Perparim Beqaj, David Pinot, Henrik Olsson.

Fyran:

Kvibille BK-RGIF kl 18:30, Björkevi

Tuff bortamatch för RGIF. Kvibille är topptippat och i första matchen slog man ett stabilt Harplinge med 1-0.

Femman:

KIK-Unnaryds GoIF kl 18:30, Lagavallen

Spännande match eftersom att man vet så pass lite om Unnaryd. Laget fick stå över den första omgången då man skulle mött Vapnö. Den matchen sköts dock på framtiden pga Kurdiskas överklagande kring deras och Vapnös byte av serietillhörighet. KIK kommer stärkta till matchen efter prestigesegern mot BKW i första omgången.

Lidhults GoIF-BKW kl 19:00, Lomövallen

Svår bortamatch för BKW. Lidhult har fått vassa nyförvärv från högre sammanhang, dessutom har måltjuven Jacob Söderblom gjort comeback. BKW är säkerligen revanschsugna efter derbyförlusten i första omgången. Johan Agnvall åter i truppen efter handskada. 16-årige målvakten Simon Andersson gör A-lagsdebut i seriesammanhang för BKW i axelskadade Simon Nilssons frånvaro. Det kommer säkert att gå bra för den coollugne och väldigt stabile ynglingen.

Sexan:

IS Örnia-SBK kl 18:45, Alevallen

ISÖ förlorade i premiären mot Serbiska. Hur det gick för SBK vet alla. Spelar SBK så blir det vinst.

Långfredag:

Femman:

LTIK-Andersbergs IK kl 14:00, L:a Tjärby IP

Tuff match för LTIK. AIK är topptippat och har sett vassa ut så här långt. I premiären spelade man oavgjort mot seriefavoriten Lidhult, medan LTIK bara fick kryss i en match man borde vunnit mot Sennan. Mattias Johansson, Jacob Carlmalm och Miridon Berisha från förra helgens LTIK-trupp kan inte medverka i matchen mot AIK. Istället kallas rutin in i form av Ola Nilsson och Hisham Gassim. Den sistnämnde gör således debut i LTIK:s A-lag i seriesammanhang. En spelare som visade gott gry under försäsongen. Han har nu varit hemma i Irak en tid men återkom till Sverige under förra veckan.

Sexan:

YBK-FF Serbiska kl 13:00, Munkavallen

Serbiska var tillsammans med YBK ett bottenlag i sexan ifjol. Laget bättrade dock sig något under hösten då Göran Medjed tillkom. Är han med får YBK se upp, för han gör lite vad han vill på topp i sexan. Serbiska slog Örnia i premiären medan YBK föll mot HIS. Dennis Ljungberg åter i YBK:s mål.  

SIF-K/HFF kl 14:00, Gröningen

SIF måste höja sig ett antal snäpp gentemot matchen i Skogaby. Annars blir det stordäng också mot favorittippade K/HFF. Skogslagets spelstil tycks dock passa SIF ganska väl. Det lär bli tuffa dueller på mitten mellan firma Sune/Nättan och Alm/Moberg. Brödrarmöte då Mattias Alm i SIF ställs mot lillebror Mikael i K/HFF.

VBoIS-HIS kl 14:00, Våxtorps IP

Så får då BoIS ge sig in i seriespelet sedan man förra veckan fått stå över då man skulle mött Kurdiska. HIS slog YBK med klara 3-0. Det säger dock inte så mycket. HIS och BoIS känns hyggligt jämnstarka. Det lär bli en tät match.

GIF/VIF blir spellediga i helgen då man egentligen skulle mött Kurdiska IF, som ju överklagat sin nedflyttning.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Fjärås 2-1 (2-0)
Målskyttar LFK: Kim Einarsson, Fredrik Johnsson

Skönt med bra start för LFK. Grunden till segern lades i första halvlek, det var då LFK spelade bäst och gjorde sina två mål. Fjärås flyttade fram positionerna i andra och reducerade tidigt. Man var sedan också bara en stolpträff ifrån en utjämning.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Kristian Åkesson, Emil Axelsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren, Fredrik Johnsson,
Besart Mazreku (K)

LFK saknade givne mittbacken Mattias Bengtsson pga sjukdom.

Fyran:

RGIF-Lilla Träslöv 1-1 (0-0)
Målskytt RGIF: Visar Demaj

RGIF gjorde en bra match och var det lag som låg närmast segern. Visar Demaj visade omgående hur viktig han kommer att bli för laget då han gav RGIF ledningen innan Träslöv kvitterade. Mittbacken Patrik Philipsson var mycket bra i Giffen.

RGIF:s lag:

Niklas Nilsson,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson (K), Jens Strömberg, Daniel Paulisson,
Atef Abou-Shakra, Johan Nilsson, Nijazi Behrami, Daniel Hellsten,
Dino Karupovic, Sabri Behrami

Femman:

BKW-KIK 1-3 (0-1)
Målskytt BKW: Johan Green
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson 2, Joel Åkesson

BKW inledde bäst och kunde haft ledningen med ett par bollar redan tidigt i matchen om inte KIK:s målvakt Mikael Holvigsson stått ivägen. BKW var det bättre laget under den första halvleken. Trots det skapade KIK två riktigt heta chanser då Joel Åkesson kom fri två gånger om. En gång vann Åkesson, den andra Simon Nilsson i BKW:s kasse. Tidigt i andra utökade Simon Silvandersson KIK:s ledning till 2-0 innan Johan Green reducerade till 1-2. Silvandersson avgjorde sedan matchen med sitt 3-1-mål. KIK fortsätter med samma typ av fotboll över tredje tränaren. Man utnyttjar sin defensiva styrka och de snabba omställningarna som man är så giftiga på. Viktigt för KIK att få igång Silva. Han kan bli den som avlastar Joel Åkesson med målskyttet. Resultatet är kanske lite förvånande med tanke på hur det sett ut för respektive lag på försäsongen. Men lagets kämpe Simon Andersson förklarar att laget varit starkt i seriespelet förr efter riktigt dåliga försäsonger. KIK kommer att plocka fler poäng i derbyna. 

BKW:s lag:

Simon Nilsson,
Andreas Persson, Ola Karlsson, Robert Andersson, Stefan Mårtensson,
Nderim Peci, Emil Gustafsson, Marcus Pettersson, Albin Halimi,
Manfred Walldén, Johan Green (K)

BKW saknade båda sin ordinarie mittbackar Johan Agnvall (handskadad), Jonas Nilsson (lårskadad).

KIK:s lag:

Mikael Holvigsson (K),
Dan Karlsson, Johan Jönsson, Mattias Ragnarsson, Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Adam Jönsson,
Joel Åkesson, Toni Kamberi, Pierre Malm,
Simon Silvandersson

KIK saknade sin lagkapten Marcus Åkesson.

Sennan-LTIK 2-2 (0-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson, Fredrik Wersch

En match där LTIK inte borde tappat poäng. Bortalaget hade det mesta av spelet och bollinnehavet var ca 68%-32% ((;) till LTIK:s fördel. Man skapade också tillräckligt för att vinna. Den första halvlekens bästa chans förutom målet fick Mattias Olofsson på ett snett-inåt-bakåt spel från Henrik Olsson. Olofssons avslut gick dock i stolpen. Efter att lagen känt på varandra under den första kvarten kunde LTIK ta över och mellan minut 15 och 45 spelade LTIK bra fotboll. Målet gjorde Olofsson, framspelad av Patrik Åkesson. I andra halvlek kom inte LTIK upp i samma nivå, men spelet var ändå förlaggt till Sennans planhalva. Patrik Åkesson var nära att utöka LTIK:s ledning på nick, men bollen gick utanför. Under ett par olyckliga minuter vände matchen. Oscar Gustafsson var tvungen att utgå med smärta i den ena ljumsken. Omrumstreringar i LTIK och Sennan kunde göra två mål på kontringar, LTIK:s mittbackar gick bort sig en varsin gång och båda tog efter matchen på sig respektive mål. Även om det så klart finns fler avgörande faktorer som att pressen på Sennans bollhållare inte var lika bra som i första halvlek, då fick de där bollarna aldrig slås.

LTIK påbörjade en jakt på kvittering och under resten av matchen var det konstant press mot Sennans mål. Fredrik Wersch var halvskadad och skulle bara hoppa in i nödfall. Och ett sådant var det ju nu. Wersch sattes in på topp och mer folk flyttades fram i banan. Hörnor och frisparkar skapades på rad mot vilt kämpande Sennan-spelare. Till slut blev det för tungt att stå emot och efter en frispark kunde Wersch lyfta in bollen i mål på vad som skulle visa sig bli matchens sista spark. Lättnad, inte glädje. Det hade varit fruktansvärt att förlora då LTIK egentligen var värda alla tre poängen. En poäng kändes väl ok med tanke på hur nära det var att LTIK blivit av med alla. Men det var deppiga miner i LTIK-lägret efter matchen, av förståeliga skäl även hos Sennan. Som ju var så nära tre poäng trots att man inte gjorde någon bra match och endast skapade två och en halv målchans (en nick i första utöver målen). Mittfältarna Jacob Björk och Mattias Olofsson var mycket bra i LTIK. Olofsson är en härlig spelare som verkligen höjer sig när det hettar till och Björk har växt ut till den centrala mittfältare de flesta visste att han hade kapacitet till att bli.

LTIK:s lag:

Jonas Nilsson,
Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Patrik Åkesson, Oscar Gustafsson,
Mattias Johansson, Jacob Björk, Simon Vedin, Mattias Olofsson,
Henrik Olsson, Emil Olsson (K)

Sexan:

HIS-YBK 3-0 (2-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 2, Emil Hermansson (straff)

Lagen hade en varsin halvlek. HIS var mycket bra i första halvlek och kunde då gjort fler än två mål. I andra tog YBK över och hade bl a tre träffar i virket. Första målet kommer troligen i nästa match. Totalt sätt ändå rättvis HIS-vinst.

HIS lag:

Nadeem Riaz,
Stefan Malm, Lasse Palmgren, Marcus Hedström, Rasmus Emilsson,
Stefan Palmqvist, Johan Peterson,
Tobias Nilsson, Emil Hermansson, Jimmie Ivarsson,
Fredrik Gustafsson (K)

YBK:s lag:

Nick Stråhle,
Shpetim Hajrullahi, Erik Mattsson, Robin Henrikssen (K), Filip Nilsson,
Nils Carlsson, Jimmy Ivarsson,
Zed Ibrahim, Anton Olsen, Dhan Marcellus,
Felix Bolmgren 

Sperlingsholm-GIF/VIF 0-3 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Michael Johansson, Armin Darban, Simon Nilsson

GIF/VIF övertygade i premiären då man tog en klar seger med 3-0 mot Sperling. Andra halvlek var mycket bra från GIF/VIF:s sida. Det hjälpte så klart till att Sperling fick en spelare utvisad i den 55:e minuten. Armin Darban har visat got gry på sistone och var även hetast i ett bra GIF/VIF som helhet.

GIF/VIF:s lag:

Magnus Ekman,
Lucas Andersson, Oliwer Hanssen, Simon Nilsson, Johan Stråhle,
Noak Pettersson,  Kewin Hanssen, Sebastian Ekstrand,
Armin Darban, Robin Möller, Michael Johansson (K)

//P.

Resultat fredag

Sexan:

SBK-SIF 6-0 (2-0)
Målskyttar SBK: Olle Günther Hanssen 2, Mattis Kindblom 2, Håkan "Cralle" Johansson (straff), Martin Agnvall

Lite för stora siffror, men SBK vinner så klart helt rättvist. Laget behärskade den hoppiga planen bäst och ville mest.

SBK:s lag:

Håkan Johansson,
Jonas Strömberg, Jonas Håkansson (K), Kristian Johansson, Robin Einarsson,
Mattis Kindblom, Andreas Strömberg, Martin Agnvall, Jimie Kindblom,
Kim Andersson, Olle Günther Hanssen

SIF:s lag:

Joel Lovén,
Simon Cerwinski, Lasse Johansson, Robin Palm (K), Simon Hantoft,
Mattias Alm, Erik Moberg,
Petter Johansson, Erik Nilsson, Martin Fasth,
Pontus Johansson

K/HFF-Haverdals IF 2-0 (0-0)
Målskyttar K/HFF: Martin Jönsson, Andreas Johansson

Rättvis K/HFF-seger som borde varit större. Hade K/HFF kommit till fler avslut borde man gjort fler mål. I första halvlek skapades bl a säkert tio hörnor, som samtliga blev resultatlösa. Haverdal hade ett avslut på mål i första och inget i andra. K/HFF gjorde båda sina påsar i andra genom Martin Jönsson och Andreas Johansson. Arnes mål var matchens delikatess, en frispark i krysset.

K/HFF:s lag:

Henric Johansson,
Andreas Johansson, Anton Karlsson (K), Mattias Nätterqvist, Samuel Markow
Björn Ottosson, Henrik Sunesson, Martin Jönsson, Mikael Alm,
Martin Lundgren (tidigare Nilsson), Fredrik Junefalk

(En något oväntad elva pga en turbulent vecka med sjukdomar och skador.)

Femman:

Andersbergs IK-Lidhults GoIF 1-1 (0-1)

En jämn match mellan två förväntade topplag.

//P.


Inför seriestarten

Matcher fredag:

Sexan:

K/HFF-Haverdals IF kl 18:45, Kornhults IP

Haverdal är bättre än förra året. Laget har förstärkts med ett par bra spelare. Bl a Mikael Winberg, som ifjol spelade i Astrio. Ny tränare för året är Oskar Herrlin. Känd från sin tid i Alet. Nu senast har han tränat Hallandslagets pojkar. K/HFF ändå favoriter med tanke på att man kommer från femman och siktar dit igen. Haverdal siktar på övre halvan i år.

SBK-SIF kl 18:45, Skogaby IP

Hett derby direkt. Tror på en jämn match med mycket kamp. Hugget som stucket.

Matcher lördag:

Trean:

LFK-IFK Fjärås kl 15:00, Glänningepark

På förhand är detta ett toppmöte i trean. Båda lagen siktar på att förbättra sina fina placeringar från ifjol.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Emil Axelsson, Mattias Bengtsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren, Fredrik Johnsson,
Besart Mazreku

Peter Björnsson, Kristian Åkesson, Peter Joza, Robert Nilsson, Perparim Beqaj 

Fyran:

RGIF-Lilla Träslövs FF kl 13:00, Björkvallen

Vet inget om Lilla Träslöv. RGIF troligen ordinarie. Bekräftat att RGIF är ordinarie.

Niklas Nilsson,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Paulisson,
Atef Abou-Shakra, Johan Nilsson, Nijazi Behrami, Daniel Hellsten,
Dino Karupovic, Sabri Behrami

Sonny Nilsson, Christopher Holgersson, Visar Demaj, Jack Ekenberg

Femman:

BKW-KIK kl 14:00, Wallevi

Veckans match. Blir inte så många derbyn i femman i år. BKW favoriter, men KIK är inget enkelt lag i premiären.

Sennans IF-LTIK kl 15:00, Sannarps konstgräs

Med tanke på Sennans försäsong blir LTIK favoriter. Samtidigt vet man inte mycket om Sennans kapacitet. LTIK saknar Kjetil Hagen och Tom Hjälmefjord. I övrigt ordinarie lag och man kommer med en stark trupp. Konstgräset borde passa LTIK väl då man både tränat och matchat på underlaget under försäsongen och dessutom eftersträvar ett snabbt passningsspel. 

Sexan:

HIS-YBK kl 13:00, Hasslövs IP

Spännande derby. Ska bli mycket intressant att se hur lagen står i förhållande till varandra. HIS favoriter med tanke på fjolårets tabellplaceringar. YBK bör dock kunna ge HIS en match om man tar kampen och kämpar hårt.

Kurdiska IF-VBoIS kl 13:00, Sannarps IP (Matchen framflyttad till ännu obestämt datum)

Mycket tveksamt om det blir någon match eftersom att Kurdiska överklagat och vill vara kvar i femman. Blir det match så blir det inte match utan slakt. BoIS gick miste om tredjeplatsen och ett kval till femman pga Kurdiskas målvaktsfusk.

Sperlingsholms IF-GIF/VIF kl 13:00, Sperlingsholms IP

Sperlingsholm vet vi inte mycket om. Förre LFK:aren och LTIK:aren Jonas Höjman är ledare och målvakt i Sperling. Tänk om han blev så frisk att han kunde spela ute igen. Då hade Sperling varit med om seriesegern. Den gode Höjman är bara 30 år gammal. Otroligt! 2004 höll han på egen hand att rädda kvar LTIK i gamla division fyra genom att göra 16 mål på 15 matcher. Jag tror att det kan bli en jämn kamp. Men ett GIF/VIF som går för serieseger blir små favoriter.

//P.

Äntligen premiär

Inför fotbollssäsongen 2011

Laholms FK har gjort en bättre försäsong än under fjolåret, då gick det ju sedan bra i serien trots att det gått knackigt i träningsmatcherna. Truppen ser minst lika stark ut i år. Elvan blir t o m lite starkare i och med att Tobias Lundgren kommit till. Lundgren är en central mittfältare med bra fysik och teknik, dessutom är han en pådrivare. Han kommer att bli mycket nyttig för laget i år. Trots att Tideman, P. Carlsson, D. Eriksson och Sulejmani försvunnit är bredden fortsatt god. Det är knivskarp konkurrens om platserna då Peter Joza, David Pinot och Kristian Åkesson kommit till. Det ser också bra t bakåt då Markus Johansson fått en jämnlike i Peter Björnsson och då backbjässen Mattias Bengtsson finns med redan från början. Draget att sätta Besart Mazreku i anfallsrollen tror jag kommer att innebära fler forwardsmål i år. Det är svårt att snacka placeringar eftersom att jag vet så lite om serien. Men eftersom att laget inte känns sämre än ifjol finns det ingen anledning att satsa neråt. Jag tycker att man borde kunna vara med och slåss om placeringarna högst upp.

Preliminär startelva:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Kristian Åkesson, Mattias Bengtsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Besart Mazreku

Peter Björnsson, Emil Axelsson, Henrik Nilsson, Peter Joza, Fredrik Johnsson, Henrik Olsson, David Pinot, Joakim Larsson, Linus Borg.

Ränneslövs GIF är svårbedömda då man inte spelat särskilt många träningsmatcher mot "kännt" motstånd. Det kan dock konstateras att laget fortsatt är mycket starkt bakåt. Målvaktsparet och backlinjen är riktigt bra och defensivt på mittfältet ser det också stabilt ut. Tappar man Marcus Kjellsson framåt så förlorar man sin ende stora kreatör. Sven-Bertil Bergström pratade ifjol en hel del om hur tufft det var att få offensiven att stämma när Kjellsson inte var med. Då har laget tappat ytterligare framåt sedan tidigare då lagets bäste målskytt Johan Bergman blivit asscoach i LFK. Visar Demaj måste bli jämnare och mer pålitlig. Han kommer att få dra ett stort lass när det gäller RGIF:s offensiv. Jag vägrar nästan att tippa Giffen efter fjolåret, då jag var säker på bottenstrid. Men jag måste ju skriva något och då skriver jag att det blir nedre halvan, fyran är tuff, du har inte råd att missa särskilt mycket varken bakåt eller framåt. Kvibille, Leikin och Hyltebruk får ses som favoriter till seriesegern. Harplinge och Rinia blir outsiders.

Preliminär startelva:

Niklas Nilsson,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Paulisson,
Visar Demaj, Johan Nilsson, Nijazi Behrami, Atef Abou-Shakra,
Sabri Behrami, Dino Karupovic

Pelle Pettersson, Daniel Hellsten, Sonny Nilsson, Simon Tideman, Jerry Strömberg, Albert Bengtsson, Daniel Eriksson, Christopher Holgersson, Mathieu Kerleroux, Jack Ekenberg.

L:a Tjärby IK gjorde en bra säsong förra året. Laget är inte sämre i år, snarare bättre offensivt. Oscar Gustafsson inträde i backlinjen har inneburit att Simon Vedin har kunnats flytta fram i banan, där han fått en fri roll som han har varit väldigt het ifrån. Fredrik Wersch gör en seriös satsning pä fotboll igen och är nu med från början, i övrigt är samtliga offensiva kort i laget kvar. Mattias Olofsson var bäste LTIK:are ifjol och hoppas säkert på ett lika bra år i år. Mittfältaren Kjetil Hagen är ett fynd som kommer att prestera i de matcher han är med, en mycket bollsäker central mittfältare. Tristast under försäsongen har varit Tom Hjälmefjords knäskada, vilken inneburit att han endast varit med i en träningsmatch (den första mot SIF), då var han också nära nog bäste LTIK:are från sin högerbacksposition. Glädjande nog är han snart tillbaka. Bakåt ska det vara stabilt då det i stort sätt är samma spelare som ifjol som återfinns där. Jämnbra Jonas Nilsson och Jonas Wallin samsas om mellan stolparna och i backlinjen är som skrivet bara blixtsnabbe Oscar Gustafsson ny.

Preliminär startelva:

Jonas Nilsson,
Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Patrik Åkesson, Oscar Gustafsson,
Mattias Olofsson, Jacob Björk, Simon Vedin, Fredrik Wersch,
Henrik Olsson, Emil Olsson

Jonas Wallin, Mattias Johansson, Miridon Berisha, Jacob Carlmalm, Tom Hjälmefjord, Peter Jönsson, Ola Nilsson, Kjetil Hagen, Pontus Bader, Tobias Ewertsson, Hisham Gassim, Fredrik Marinovic.

BK Walldia har samma trupp som ifjol och de är också enligt mig det största hoppet av Laholmslagen i femman. Även om andra året i en serie kan vara tufft så känns det som att BKW har ett såpass spelskickligt och stabilt lag att det inte ska behöva gå dåligt under längre perioder. Man trodde kanske att det skulle bli tufft om Jonas Nilsson eller Johan Agnvall saknades då något annat klockrent mittbacksalternativ inte fanns. Det finns dock i hjälpgumman Robert Andersson, som själv helst spelar offensivt, men som varit hur stabil som helst i mittlåset när det behövts. Framåt ser det riktigt bra ut. Även om nyckelspelarna heter Emil Gustafsson och Johan Green så finns det gott om komplement i Nderim Peci, Manfred Walldén, Jonathan Roslund, Kenan Ramadani, Albin Halimi, Marcus Pettersson och Arton Ajvaci, spelare med offensiv spets allihop. Lägg därtill femmans mest underskattade vänsterback: spelskicklige Stefan Mårtensson och en målvakt som bara växer i Simon Nilsson så har vi ett lag som kan nå toppen.

Preliminär startelva:

Simon Nilsson,
Andreas Persson, Johan Agnvall, Jonas Nilsson, Stefan Mårtensson,
Jonathan Roslund, Emil Gustafsson, Marcus Pettersson, Nderim Peci,
Kenan Ramadani, Johan Green

Simon Andersson, Robert Andersson, Alexander Ekstrand, Christian Andersson, Mattis Fritzon, Albin Halimi, Ola Karlsson, Arlind Halimi, Kastriot Svarca, Arton Ajvaci, Patrik Marku, Patrik Rasmussen.

Det känns inte riktigt som att det finns samma material i Knäreds IK som i LTIK och BKW. Men det vågar man knappt skriva för rent inställningsmässigt är KIK bättre än LTIK och BKW, dessutom är det ett mer samspelt lag än de båda andra. Jag är ganska övertygad om att KIK kommer att ta poäng i derbyna, däremot tror jag inte att laget kan hota högt upp i tabellen. Defensivt ser det bra ut, backlinjen är stark och Holvigsson i kassen stabil (på mer än ett sätt). Det är väl framåt det inte finns lika många alternativ. Joel Åkesson var mycket bra förra året och gjorde över 20 mål. Ska laget kunna överraska krävs det att någon avlastar honom. Ett par spelare får gärna kliva fram och pilla in uppåt en tio kassar. Då ser det plötsligt väldigt bra ut. Frågan är bara vem som ska göra det?

Preliminär startelva:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, Markus Åkesson, Johan Jönsson, Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Kalle Svensson,
Jeton Kamberi, Simon Silvandersson, Pierre Malm,
Joel Åkesson

Dan Karlsson, Carlos Swahn, Emanuel Hultberg, Adam Jönsson, Jesper Nilsson, Johan Silvandersson, Pelle Svensson, André Stefansson, David Axelsson. 

Femman som helhet ser tuffare ut i år än ifjol. Därför ställer jag mig frågande om Laholmslagen verkligen kommer att förbättra sina placeringar från ifjol. Jag tror att det blir tufft, även om man så klart hoppas. Jag tror som skrivet mest på BKW, i andrahand på LTIK och i tredje på KIK. Drömmen hade ju varit etta, tvåa, trea, men det är nog inte realistiskt. När man läste HP idag undrade man om samtliga tränare i femman fått hybris, eller om alla lag defakto är så bra att de ska vara med och slåss om serieseger. Jag tror mer på det första. För även om man själv tycker att man har ett bra lag och har tränat bra så måste man också visa ödmjukhet, det finns andra lag som tränar lika hårt och som har lika många bra spelare. Det där vilka som hamnar i toppen har även mycket med tillfälligheter att göra (typ skador). Samtidigt anser jag att det är rätt av tränarna att satsa högt. Känner man att laget är minst lika bra som under fjolåret så måste man ju höja målsättningen även om serien är bättre. Man ska ju inte sikta nedåt!

Min analys av lagen: Andersbergs IK har gjort en bra försäsong. De var bra spelmässigt förra säsongen men ser i år också riktigt vältränade ut. Dessutom har man värvat Kawar Betkari från Kurdiska. Därför har man även seriens bäste målvakt. Målsättningen är att förbättra sjundeplatsen från ifjol. Det kommer man att lyckas med. Jag tror på toppstrid för AIK. Gullbrandstorp var ett jojo-lag förra året och slutade slutade sexa i tabellen. Målsättningen är att förbättra den placeringen. Svårt att skriva om det går. Möjligen har laget fått in mer stabilitet i försvararna Oskar Björk och Robert Syrén. Framåt måste Robert Virtanen leverera. Jag trodde att Virtanen skulle vinna skytteligan ifjol. Det gjorde han dock inte då det är en spelare som behöver hjälp med passningar och inlägg från medspelare. Får han en chans så sitter den oftast men det är ingen spelare som gör en massa mål på egen hand. Den högljudde lagkaptenen Nicky Andersson både älskar och hatar jag. En oöm, tvåfotad innermittfältare som driver på sitt lag. Han hade jag gärna haft i mitt. GAIS har lagt ned B-laget, det är inget gott tecken.

Oskarströms IS har tappat flera spelare, men jag vet att OIS har en bred trupp. B-laget är nästan lika bra som A-laget. Jag är ganska så säker på att OIS kommer att vara med och kriga i toppen. Tränaren Stefan Isesson har varit med i femman förr och vet vad som krävs. När han säger att laget ska reparera skadan från ifjol (otroligt att man kunde trilla ur med det lag man hade då) så menar han nog det och då är det uppflyttning direkt som gäller. Något annat mål tycker jag inte heller att man ska ha. Sennans IF spelade 2007 i trean, nu ligger laget i femman och har dessutom haft en svajig försäsong med mediokra resultat i träningsmatcherna och lite folk på träningarna. Man har dock ett par spännande nyförvärv. Tränaren garanterar att laget inte åker ur och tror på topp fem. Det gör inte jag. Simlångsdalens IF är nykomlingar och lagets frispråkige tränare Ants Pärna tror att hans lag tar hem serien. Det är naturligtvis väldigt stora ord när laget är nytt i serien och kommer underifrån. Dalen har kämpat i ett antal år för att ta sig tillbaka till femman och nu är man äntligen där igen. Det är ett stabilt lag som jag inte ser som någon given avstigningskandidat, men att utse sig själv till seriefavorit är lite väl vågat. Det finns alltså ingen ödmjukhet inför övriga lag i serien. Vilket kommer att göra att motståndarna kommer att vara heltaggade i mötena. ”Välkomna till femman”. Skulle laget då förlora några matcher i början samtidigt som man har målsättningen att vinna serien blir det heltokigt. Som nykomling underifrån är en normal målsättning att etablera sig i serien eller att komma i mitten. Det är alltid realistiskt om man nu inte skulle ha ett par allsvenska nyförvärv. Då får man gärna sikta högre.

Trönninge IF har tappat 45 mål och 25 assists sedan ifjol då Plate, Hulander och Pålsson lämnat klubben. Trots det tror jag att laget kommer att finnas med i toppen. Det finns andra spelare som kan kliva fram istället, även om Calle Stenberg nog måste lyckas med målskyttet. Unnaryds GoIF är ett lagnamn som inger respekt. Det gick dock tungt under fjolåret och även om den orutinerade tränaren, men duktige målvakten Andreas Enggren tror på uppflyttning direkt, så tror jag att han har fel, men där kan jag ha just det, fel alltså, då Unnaryd är det lag jag har sämst koll på. Lidhults GoIF var det enda lag som hade som uttalad målsättning att vinna serien ifjol, det gick åt helvete. Mycket pga att målsprutan Jacob Söderblom inte kom igång med fotbollen. Det har han gjort i år. Där har Lidhult 20 plusmål. Lägg därtill tre nyförvärv med meriter från trean, ettan och superettan (!). Tränaren och innermittfältaren Mattias Jansson har själv spelat i Odddevold och är mycket duktig. De tre nyförvärven, mest meriterad Robert Pettersson, har även de spelat där. Lägg de namnstarka nyförvärven på målsättningen om en topp-femplacering och jag som motståndare blir svettig. Här är alltså ett lag som förstärkt ordentligt och som dessutom är ödmjuka inför uppgiften (man vinner ingen serie på beställning). Det innebär att de också är beredda att göra jobbet som krävs i varje match.

Det innebär i förlängningen också att Lidhult kliver om Oskarström och Trönninge som mina huvudfavoriter till att ta hem seriesegern i femman. Under dagen stod det också klart att rätt lag spelar i femman till slut, då Vapnö bytte plats med Kurdiska efter målvaktsfusket (även om Kurdiska nu överklagat det beslutet. Suck!). I Vapnö IF har femman fått ytterligare ett slagkraftigt lag (Kurdiska hade åkt ur direkt). Vapnö var solklara favoriter till att ta hem sexan i år, nu spelar de alltså istället i femman och har ett bra lag som spelat jämnt med både division fem- och fyra-lag under försäsongen. Tränaren är en bekant till mig, Jimmi Svahn. Själv en mycket duktig fotbollsspelare, som har spelat på högre nivå, ja han har t o m haft betalt för att spela boll. Just pga ovan nämnda genomgång av motståndet tror jag att LTIK, BKW och KIK får svårt att toppa fjolårsplaceringarna. Mitt tips är övre halvan för BKW och LTIK samt en mittplacering för KIK.

Vapnös uppflyttning gör att sexan blir mer öppen. Vapnö var en given favorit till seriesegern. Kurdiska kommer att få svårt att ladda om om laget skulle bli nedflyttat. Kornhult/Hishult FF blir nu min favorit till förstaplatsen i sexan. Nyförvärven är bra och fler än de tunga förlusterna. Det är stabila spelare som tillkommit och kvar i truppen fanns redan kompetens. Nye forwarden Fredrik Junefalk kommer att göra mycket mål för K/HFF i sexan. Framförallt på huvudet. Sperlingsholms IF och IS Örnia är de lag från Halmstad som kan ställa till det för K/HFF och övriga Laholmslag. Genevad/Veinge IF, Våxtorps BoIS och Skottorps IF kan bli topplag, något gäng kommer troligen att konkurrera om serieseger. Svårt att jämföra kapaciteten lagen emellan. Strax bakom kommer Skogaby BK och Hasslövs IS. SBK har ett bra lag, när alla är med, men det är alla aldrig, därför blandar och ger SBK alldeles för mycket för en framskjuten placering. HIS har gjort enorma framsteg under de senaste två säsongerna, framförallt ifjol. Skulle laget komma på övre halvan blir jag dock förvånad. En mittplacering är mycket bra. Att Ysby BK lever och frodas är viktigast. Laget är ungt och hungrigt. I träningsmatchen mot SBK visade man att YBK inte tänker vika ner sig i år. Att undvika en placering i botten blir nog ändå svårt. Haverdal har förstärkt inför säsongen och är bättre än ifjol, medan jag inte har koll på FF Serbiska. Spelar Göran Medjed i år också blir de dock farliga. Han gör lite som han vill på topp i invandrarlaget.

Preliminär startelva K/HFF:

Henric Johansson,
Samuel Markow, Anton Karlsson, Christian Broman, Andreas Johansson,
Mikael Alm, Mattias Nätterqvist, Henrik Sunesson, Ruslan Tetroyev,
Martin Nilsson, Fredrik Junefalk

Johan Persson, Jörgen Hultberg, Daniel Johansson, Filip Karlsson, Johan Nilsson, Mikael Dahlgren, Martin Jönsson, Björn Ottosson, Ratmir Tetroyev, Pontus Brantberg.

Preliminär startelva GIF/VIF:

Magnus Ekman,
Lucas Andersson, Simon Nilsson, Oliver Hanssen, Johan Stråhle,
Sebastian Ekström, Noak Pettersson, Kewin Hanssen,
Michael Johansson, Robin Möller, Timmy Johansson

Dan Boson, Ola Andersson, Edwin Fagerholm, Aron Ingemarsson, Robin Persson, Fabian Andersson, Jens Axeldahl, Armin Darban, Andreas Hanssen, Arnon Khamphuak, Ola Carlsson.

Preliminär startelva SIF:

Joel Lovén,
Petter Johansson, Lars Johansson, Robin Palm, Erik Lindberg,
Mattias Alm, Erik Moberg,
Pontus Johansson, Erik Nilsson, Oskar Moberg,
Martin Fasth

Simon Hantoft, Love Larsson, Per-Åke Martinsson, Simon Czerwinski, Andreas Jönsson, Marcus Andersson, Oscar Andersson, Olle Bergholm, Markus Gustavsson.

Preliminär startelva VBoIS:

Christopher Fasth,
Jesper Mårtensson, Martin Brunbäck, Jesper Örhn, Mikael Svensson,
Eric Lindberg, Oscar Andersson,
Filip Eriksson, Anders Gustafsson, Alexander Jägerfall,
Jim Leandersson

Markus Bengtsson, Ludwig Jägerfall, Rasmus Larsson, Anton Sigurdsson, Joakim Svantesson, Robin Johansson, John Nilsson, Robin Leandersson, Henrik Fridberg.

Preliminär startelva SBK:

Håkan Johansson,
Jonas Håkansson, Andreas Örjansson, Kristian Johansson, Jonas Strömberg,
Robin Einarsson, Kim Andersson, Andreas Strömberg, Jimie Kindblom,
Martin Agnvall, Olle Günther Hanssen

Jimmie Strömberg, Filip Jönsson, Marcus Johansson, Markus Bengtsson, Håkan Gustavsson, Kim Håkansson, Mattis Kindblom, Omafume Enakeyarhe, Måns Torstensson, Pontus Torstensson, Magnus Bergman.

Preliminär startelva HIS:

Nadeem Riaz,
Kim Wester, Joel Johansson, Lars Palmgren, Karl Pålsson,
Markus Hedström, Stefan Palmqvist,
Johan Peterson, Emil Hermansson, Jimmie Ivarsson,
Fredrik Gustafsson

Rasmus Emilsson, Jörgen Grahn, Conny Gullberg, Stefan Malm, Mihai Gegö, Martin Sjunnesson, Tobias Nilsson, Robert Persson.  

Preliminär startelva YBK:

Dennis Ljungberg,
Shpetim Hajrullahi, Jimmy Ivarsson, Erik Mattsson, Filip Nilsson, 
Nils Carlsson, Robin Henriksen,
Ibrahim Zad, Anton Olsen, Dhan Marcellus,
Felix Bolmgren

Nick Törnström Stråhle, Hakan Pervance, Matteus Alyass, Peter Gunnarsson, Erik Håkansson, Zaur Lepiev, Lars Hansson, Tomas Karlsson.

/Plogen


Rykande färskt

Vapnö IF:s ordförande Janne Fransson fick alldeles nyligen beskedet att hans förening byter plats med Kurdiska IF pga målvaktsfusk. Man måste hylla Franssons engagemang. Detta är viktigt för alla oss seriösa fotbollsledare som strävar efter att följa de regler som finns. Rätt ska vara rätt, fusk får inte premieras.

I förlängningen betyder detta att en redan tuff division fem-serie spetsas till ytterligare. Kurdiska hade troligen åkt ur direkt, Vapnö är betydligt bättre rustade och hade förmodligen vunnit sexan om man spelat där i år.

//P.

Fotbollsbilagan

Glöm inte att införskaffa en Laholm Tidning under onsdagen. Med den får man nämligen en fotbollsbilaga (hela B-delen) där samtliga lokala seniorlag får ta plats. Hoppas att det arbete som framförallt Lasse och Linda, men även jag lagt ned kommer att uppskattas och att det blir en trevlig lässtund för många. Tackas bör de ledare och spelare som ställt upp och bidragit med material. Utan er hade det inte gått!

//P.

LFK föll i genrepet

LFK-Högaborgs BK 0-3 (0-1)

LFK förlorade med klara 3-0 mot division två-laget Högaborg i genrepet inför serien. LFK gjorde trots de tre insläppta målen en godkänd insats spelmässigt. LFK har nu förlorat de två sista matcherna innan seriepremiären. Ändå har laget gjort en betydligt bättre försäsong än under förra året totalt sätt. Gick det bra i seriespelet ifjol borde det kunna gå ännu lite bättre i år. Sedan är det svårt att veta hur serien är i styrka jämfört med förra året.

//P. 

LTIK ute ur DM

Resultat DM-match:

LTIK-Harplinge IK 1-5 (1-3)
Målskytt LTIK: Fredrik Wersch

LTIK gjorde en ok insats spelmässigt. Hemmalaget började bäst och tog också ledningen med 1-0 genom Fredrik Wersch, framspelad av Emil Olsson. På tio minuter vände Harplinge på steken. Laget utnyttjade sin fysiska överlägsenhet och tryckte in tre bollar, sedan LTIK inte fått bort kulan. Det var inte resolut nog i eget straffområde från LTIK:s sida, samtidigt som division fyra-laget, som skrivet var starka. LTIK:s läge försvårades strax innan paus då Simon Vedin drog på sig sin andra varning och blev utvisad (kort ett mycket tveksamt, kort två klart). LTIK gjorde en helt okej insats spelmässigt i andra halvlek, men man räckte inte till. Harplinge tycktes känna sig ganska säkra på seger och verkade inte gå för fullt. Båda lagen hade möjligheter till mål. LTIK:s bästa fick Mattias Johansson från nära håll. LTIK satsade framåt mot slutet, i jakten på en reducering öppnade man sig bakåt. Detta utnyttjade Harplinge, som under matchens sista minuter kunde utöka ledningen två gånger om fram till 5-1.

//P.

DM-match tisdag

DM-match:

LTIK-Harplinge IK kl 18:30, L:a Tjärby IP

Tuff match för LTIK. Det blir naturligtvis svårt att ta sig vidare mot det starka division fyra-laget Harplinge IK. LTIK i stort sätt ordinarie. Conny Strömberg saknas pga sjukdom och Tom Hjälmefjord pga en knäskada (båda lär dock vara tillbaka i träning inom kort).

//P.

Resultat lördag

DM:

IF Leikin-LFK 5-3 (2-3)
Målskyttar LFK: Perparim Beqaj, Robert Nilsson, Tobias Lundgren

Bra första halvlek av LFK, sämre andra. När Leikin gjorde 3-3 i andra halvlek vek LFK ner sig och Halmstadlaget kunde med nya krafter ta över tillställningen. Stor segerorganisatör: IF Leikins forward Nehat Bregaj med fyra mål. Naturligtvis krävs specialbevakning utav en av Hallands bättre anfallare. Giffen är härmed varnat till seriemötena i divison fyra.

K/HFF-Gullbrandstorps AIS 0-2 (0-1)

En jämn match med mycket kamp och mindre skönspel. K/HFF hade något mer boll och spelet var också något oftare på GAIS planhalva. Halmstadlaget ruggigt effektiva framför mål, de två chanser man hade satte man dit. K/HFF hade förtvivlat svårt att skapa trots övertaget. Närmst kom Fredrik Junefalk med att avslut i virket och Martin Nilsson, som i bra läge dock valde att passa och det hela rann ut i sanden.

Träningsmatcher:

RGIF-KIK 4-4 (1-1)
Målskyttar RGIF: Daniel Paulisson, Dino Karupovic, Atef Abou-Shakra, Sonny Nilsson
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 2, Toni Kamberi, Simon Andersson

RGIF var det bättre laget, men KIK arbetade hårt och var vassa. KIK hade ledningen med 3-1 innan RGIF gick ikapp och om till 4-3. KIK kvitterade mot slutet.

BKW-GIF/VIF 3-1 (3-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 3
Målskytt GIF/VIF: Lukas Andersson

BKW var klart bättre i första och GIF/VIF bättre i andra. Lagen vann en varsin halvlek.

LTIK-Väröbacka GIF 2-2 (0-1)
Målskyttar LTIK: Fredrik Wersch, Simon Vedin

Ett LTIK utan flera viktiga pjäser hade svårt att få spelet att stämma mot det stabila division fem-gänget Värö. I 75 minuter var matchen helt klart i bortalagets händer och man hade en 2-0-ledning. Trots att spelet fungerade dåligt skapade LTIK ändå chanser och 1-2 kom i den 70:e minuten genom Simon Vedin. Kort innan det hade Vedin och Fredrik Wersch missat et varsitt jätteläge. Sista kvarten kopplade LTIK greppet om Värö och kvitteringen fram till 2-2 stod Simon Vedin för. Hade matchen varat i tio minuter till hade LTIK vunnit trots en svag insats spelmässigt i 75 minuter. Bäst i LTIK var Jacob Björk, som var den som tog tag i spelet i andra halvlek. Även målvakten Jonas Wallin förtjänar beröm efter några viktiga och avgörande ingripanden i första halvlek. Trots allt ett fall framåt om man ser till fjolårsmötet med Värö, som slutade med 4-0-förlust.

VBoIS-Simlångsdalens IF 2-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Erik Lindberg, Jesper Nilsson Öhrn

Bra insats av BoIS. Det kunde mycket väl blivit ett oavgjort resultat då BoIS mot slutet var närmre en kvittering än vad Dalen var en utökad ledning.

SIF-LFK U 4-3 (2-1)
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 3, Oscar Andersson
Målskyttar LFK:
Kalle Karlsson, Kålle Månsson, Lucas Persson

SIF hade ett grepp om händelserna på plan, men tröttnade sista kvarten mot pigga LFK U och det var med nöd och näppe man lyckades vinna. Joel Lovén knep bl a en straff. Duktiga i SIF var tremålskytten Pontus Johansson och mittfältaren Andreas Jönsson. Vi gratulerar också unge Oscar Andersson till första seniormålet.

Össjö IS-YBK 4-0 (3-0)

Okej insats av YBK mot bra motstånd.

//P.

PS. Hinner tyvärr inte uppdatera mer ikväll. Svag uppdatering på många hemsidor, hinner man inte uppdatera ens med resultat och målskyttar är det helt ok att dra iväg ett SMS till mig. Det har man alltid tid med! DS.

Inför helgen

Lördag:

DM-matcher:

IF Leikin-LFK kl 12:00, Sannarp

Leikin har ett bra lag och kan säkert komma att störa LFK. Ska bli intressant att se vad för lag LFK ställer upp med. På måndag har man träningsmatch mot Högaborg.

LFK:s lag (preliminärt):

Peter Björnsson,
Joakim Larson, Kristian Åkesson, Emil Axelsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Peter Joza,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Perparim Beqaj,
Fredrik Johnsson

Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Linus Borg, Jonatan Jacobsson, Henrik Olsson

Ej uttagna: Besart Mazreku, David Pinot, Mats Lindström, Markus Johansson, Henrik Nilsson 

K/HFF-Gullbrandstorps AIS kl 15:00, Kornhults IP

GAIS favoriter i egenskap av högst placerade lag. K/HFF har dock ett spännande lag i år som förmodligen kommer att hamna i toppen av sexan. Jag tror på en jämn kamp.

Träningsmatcher:

VBoIS-Simlångsdalens IF kl 10:00, Våxtorps IP

BoIS genrepar mot Dalen. Lagom tufft motstånd, där BoIS får bekänna färg ordentligt. Dalen bör vinna med något mål.

RGIF-KIK kl 11:00, Björkvallen

KIK-coach Tonne ställs mot laget i hjärtat - Giffen. Speciellt så klart! RGIF är i stort sätt ordinarie och det är stenhård konkurrens om platserna i elvan. Så hård konkurrens att inte ens träningsflitige, jämne Daniel Hellsten med den magiska vänsterfoten kan vara säker på en plats i elvan längre (mycket märkligt om du frågar mig).

BKW-GIF/VIF kl 11:00, Wallevi

GIF/VIF får det normalt sätt jobbigt mot offensivt starka BKW. Samtidigt är det en härlig utmaning för nya och unga GIF/VIF att ta sig an tufft motstånd i genrepet.

LTIK-Väröbacka GIF kl 11:00, L:a Tjärby IP

Precis som ifjol mot Värö så saknar LTIK en rad spelare. Konstigt i och med att det annars har varit ont om återbud under försäsongen. Laddas det möjligen för DM-matchen mot Harplinge på tisdag? LTIK kan trots allt ställa en riktigt hyfsad startelva på benen i genrepet.

SIF-LFK U kl 15:00, Gröningen

SIF laddar upp inför lördagkvällens Kick-off med match mot LFK U. Ett SIF stärkta av segern mot AIK förra helgen vinner normalt sätt med ett par bollar.

Össjö IS-YBK kl 15:00, Munka-Ljungby

Skånskt division sju-lag står på menyn för YBK då man i tredje träningsmatchen i år genrepar och så klart går för visnt.

SBK håller fritt i helgen med tanke på torsdagens DM-match (mot IFC, förlust 0-2). HIS laddar inför premiären med träning i helgen.

//P.

SBK ute ur DM

Resultat Intersportcup:

SBK-IF Centern 0-2 (0-2)

Rättvis IFC-seger. SBK kämpade dock på riktigt bra och kunde mycket väl fått in något mål och på så vis satt press på IFC mot slutet av matchen. Många visade framfötterna i SBK, det gör att det blir tufft att ta ut en startelva till seriepremiären för Magnus Bergman då starka kort som Kricke, Kim Håkansson, Markus Bengtsson och Robin Einarsson saknades mot IFC. Bäst i SBK i matchen mot IFC var mittbacksparet Jonas Håkansson/Andreas Örjansson och som vanligt Olle G Hanssen på topp. Men precis som coach Bergman poängterade efter matchen var det många som visade gott gry.

Resultat träningsmatch:

VBoIS-Munka-Ljungby IF 1-3 (0-3)
Målskytt VBoIS: Rasmus Larsson

VBoIS har svårt att prestera i en hel match. Nu gjorde laget en dålig första halvlek och en bra andra. 90 minuter krävs för vinst!

//P.

BKW vidare i DM

Resultat Intersportcup:

BKW-Snöstorp/Nyhem FF 6-0 (2-0)
Målskyttar BKW: Emil Gustafsson 2, Johan Green 2, Nderim Peci, Albin Halimi

S/NFF:s 17-årslag, endast bestående av spelare födda -94 blev ingen match för BKW. Det var i stort sätt spel mot ett mål under hela matchen, även om det inte lossnade ordentligt förrän i andra halvlek då det var ren klasskillnad. Emil Gustafsson klart bäst på plan, men många var bra i BKW.

Resultat träningsmatch:

K/HFF-Hamneda GoIF 5-1 (3-0)
Målskyttar K/HFF: Mikael Alm 2, Ruslan Tetroyev, Fredrik Junefalk, Pontus Brantberg

//P.

DM-matcher

Onsdag:

BKW-Snöstorp/Nyhem FF kl 18:30, Wallevi

Normalt sett ska det bli för svårt för BKW att ta sig vidare mot S/NFF, som ligger i elitfyran sedan de ifjol trillade ur trean. Sedan får vi se med vilket lag och med vilken inställning S/NFF kommer. BKW har stor kapacitet i offensiven och kan ställa till problem för ett S/NFF som inte är på tårna.

Torsdag:

SBK-IF Centern kl 18:30, Skogaby IP

Lika tufft som för BKW blir det för SBK att ta sig vidare. IFC ligger i fyran, sedan de ifjol vunnit femman. SBK är dock ett cuplag av rang. Kan man få till den där glöden samtidigt som man krymper ytor och gör det bra defensivt kan man eventuellt störa IFC. Den hoppiga planen kommer att gynna SBK. Låt oss hoppas att Cralle i mål och Olle på topp har en bra dag. Då kan det gå vägen (minns Hyltematchen för ett par år sedan. Då pressade SBK elitfyralaget till förlängning).

//P.

Resultat lördag

Resultat träningsmatcher:

SBK-YBK 1-0 (1-0)
Målskytt SBK: Kim Andersson

Tuff match som präglades av mer kamp än skönspel. SBK snäppet bättre, men YBK gjorde en fin kämpainsats med bara en avbytare mot SBK:s fem.

SIF-Andersbergs IK 4-3 (0-2)
Målskytt SIF: Pontus Johansson 4

AIK kom ned på jorden igen efter 2-0-vinsten mot Leikin förra helgen. SIF vann en match för första gången på över ett år. AIK var det bättre laget i första halvlek, i andra var dock SIF starka. Stor segerorganisatör: skarpskytten Pontus Johansson, med fyra mål.

BKW-K/HFF 6-2 (1-2)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Emil Gustafsson, Marcus Pettersson, Jonathan Roslund, Nderim Peci
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk, Ratmir Tetroyev

K/HFF var det bättre laget i första halvlek och man ledde också med 2-0 innan BKW reducerade innan paus. Efter paus fanns det bara ett lag på plan: BKW. Segerorganisatör: Johan Green med sina tre assist.

LTIK-Fässbergs IF U 3-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Simon Vedin, Fredrik Wersch

Lilla Tjärby vann träningsmatchen mot Fässbergs IF:s U-lag med 3-1. Segern borde varit större då laget missade ett antal klara målchanser. Samtidigt gjorde Laholmslaget ingen bra match som helhet mot det unga motståndet.

 

- Vi börjar starkt och borde ha punkterat matchen redan efter en kvart, säger LTIK:s tränare Patrik Åkesson.

Fässberg hade problem med positionsspelet i inledningen av matchen, det gav LTIK stora ytor att jobba på. Chanserna radade upp sig för de offensiva spelarna. Allra närmst ett ledningsmål för de rödblårandiga var Simon Vedin, som träffade stolpens insida med ett avslut. Vedin sköt även rakt på målvakten sedan han löpt sig fri kort därefter. LTIK:s ledningsmål dundrade Emil Olsson upp i nättaket med ett skott i steget sedan han blivit framspelad i djupet av Patrik Åkesson. Fässberg spelade upp sig allt eftersom, de chanser laget skapade tillkom dock efter kontring och sedan LTIK:s försvar inte agerat resolut nog. LTIK:s ledning stod sig fram till paus. I andra halvlek var Fässberg det bättre laget spelmässigt. LTIK fortsatte dock att skapa de hetaste chanserna.

- Vi hade alldeles för dålig rörlighet i andra halvlek, dessutom märktes det att det var den första matchen på riktigt gräs för säsongen, säger LTIK:s Åkesson.

Simon Vedin fortsatte att skapa oordning i Fässbergs försvar med sina löpningar. Han fick äntligen utdelning sedan han blivit fint framspelad av Miridon Berisha, som lyfte bollen fram till Vedin, som satte bollen i nät. Fässberg reducerade till 1-2 via ett självmål från LTIK, innan Fredrik Wersch punkterade matchen med sitt 3-1-mål, framspelad av Simon Vedin på mållinjen.

- En bra första halvlek och en sämre andra halvlek. Trots att vi inte spelar bra fortsätter vi ändå att skapa målchanser och det är viktigt, säger Patrik Åkesson som passade på att dela ut extra beröm till nye Kjetil Hagen, som gjorde debut på LTIK:s innermittfält. Hela offensiven fick dock plus för de första 25 minuterna.


RGIF-Rolfstorp/Skällinge IF 3-2 (1-1)
Målskyttar RGIF: Markus Kjellsson, Dino Karupovic, Jack Ekenberg

RGIF gjorde en helt okej insats och vann med uddamålet.

VBoIS-Mörbylånga IF 1-3 (1-1)
Målskytt VBoIS: Jakob Eriksson

En bra insats av VBoIS, som höll jämna steg med division fem-motståndet. Oturligt 2-1-mål i röven och sedan 3-1 på kontring sedan BoIS gått för kvittering mot slutet av matchen.  

Munka-Ljungby IF-GIF/VIF 1-3 (0-3)
Målskyttar GIF/VIF: Robin Möller 2, Lukas Andersson

GIF/VIF ägde stora delar av matchen och vann fullt rättvist.

Grevie IK-KIK 5-0 (2-0)

KIK var dåliga, Grevie var bra. Det var mycket länge sedan KIK sågs göra en så blek insats.

Simlångsdalens IF-LFK U 6-0 (2-0)

//P.

Jag tar betalt

Bloggen tar mycket tid i anspråk. För att jag ska orka fortsätta att blogga utan att känna att det tar för mycket kraft kommer jag från och med seriestarten att ta betalt av dig som läser. Du som vill fortsätta att läsa bloggen kommer att få betala in en summa och får sedan ett personligt logg in och lösen skickat till din mejl.

Vad kan det då vara värt i månaden eller per säsong att läsa Plogens fotbollsblogg? Gå in på kommentarer och skriv din mening. Observera att detta är en förutsättning för fortsatt bloggande från min sida. Tid är pengar.

//P.

RSS 2.0