Resultat lördag

Tvåan:

LFK-Utsikten 1-2
Målskytt LFK: Petter Gustavsson (straff)

LFK lyckades inte ta fjärde raka segern och det var kanske inte oväntat. Då både laget bakom och framför också förlorade så har man fortfarande fast mark i sikte.

Fyran:

RGIF-Ullared 2-0
Målskyttar RGIF: Magnus Nilsson, Henrik Ohlsson

Giffen lyckades äntligen ta första segern. Laget har fungerat bättre efter uppehållet, trepoängaren betyder såklart mycket för fortsättningen, framförallt för motivationen, trots att laget i princip är klart för femman nästa år.

Femman:

GIF/VIF-Långås 2-2
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Johan Stråhle

En fin laginsats gjorde att GIF/VIF kunde knipa poäng från topplaget.

Sexan:

SIF-Örnia 1-2
Målskytt SIF: Pontus Johansson

SIF var det bättre laget men lyckades inte omsätta spelet i mål. ISÖ var tunga och utnyttjade sin storlek på fasta situationer och vann på det viset matchen. Starkt av Örnia att komma igen efter den pinsamma insatsen förra veckan.

AIK-KHFF 2-5
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 2, Jonatan Jacobsson 2, Calle Bengtsson

Matchen var till en början jämn och AIK hade ledningen, efterhand kunde dock KHFF ta över och segern blev till slut klar.

LTIK-HIS 3-0
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Miridon Berisha (straff), Oscar Gustafsson

LTIK började matchen starkt och redan efter tio minuter hade man haft fem stycken klara målchanser, koncentrationen i avslutningsmomenten var svag och ibland var avsluten direkt usla. Så skulle det fortsätta, frilägen, ramträffar och närskott men bollen ville inte in. Spelet är dock emellanåt riktigt fyndigt och HIS har inte något att sätta emot och skapar inte en målchans värd namnet i den första halvleken. Fredrik Gustavsson är dock på väg igenom vid ett par tillfällen, han utgjorde ensam det enda hotet mot LTIK. Emil Olsson gör halvlekens enda mål då han från nära håll trycker dit bollen bakom Carlos Fragoso i HIS-kassen.

Andra halvlek är första 20 direkt svaga från LTIKs sida. Mycket långbollande, ren panik, ställningskrig, kämpa, slita och sparka, detta är HIS lika bra på som LTIK och matchen blir direkt usel att titta på. Fredrik Gustavsson stressar Jonas Nilsson vid ett tillfälle på en fifty-fifty boll och kan slå in bollen i mål bakom Jonna. Domaren valde dock att blåsa frispark till Jonna då han tyckte att han hade bollen, jag är mer tveksam, målet kunde nog ha godkänts och 1-1 där hade möjligtvis kunnat skänka HIS en strimma av hopp om poäng.

Nu blev det inte så, LTIK tog tag i spelet lite bättre och Emil Olsson slet fram en straff som Miridon Berisha säkert satte i mål. Strax efter fixar Fredrik Wersch en ny straff, Emil Olsson slog den dock inte bättre än att Fragoso kunde rädda. Oscar Gustafsson kunde en stund senare sätta spiken i kistan då han på egen hand gjorde 3-0 till LTIK. Det var en något rumphuggen LTIK-elva som ställdes på benen då hela fyra spelare av olika anledningar saknades sedan mötet med SIF. Dessutom var flera av de spelare som brukar vara tongivande i princip osynliga. Kul då att två unga spelare som Miridon och Oscar trädde fram och verkligen tog för sig, de var tillsammans bäst på plan.

//P.

Resultat fredag

Serbiska-SBK 0-4
Målskyttar SBK: Kim Andersson, Jonas Håkansson, Atef Abou-Shakra, Andreas Johansson

Äntligen seger igen för SBK, en välbehövlig och odiskutabel sådan.

BKW-VBoIS 2-1
Målskyttar BKW: Patrik Åkesson, Kenan Ramadani
Målskytt BoIS: Johan Bengtsson (straff)

Rättvis hemmaseger i en usel div sex-match.

KIK-YBK 5-1
Målskyttar KIK: Peter Carlsson 2, Jonathan Pettersson, Markus Åkesson, Joel Åkesson
Målskytt YBK: Henrik Nilsson

Klar hemmaseger, KIK visade dock inte prov på samma fina spel som mot Örnia sist, samtidigt bjöd YBK inte på alls lika mycket.

//P.

PS. Får se i vilken mån jag hinner uppdatera under lördagen, först match med mitt LTIK under dagen och sedan mitt 25-årskalas på kvällen. Mycket att stå i således. Blir det ingen uppdatering under lördagen så kommer det naturligtvis en under söndagen. DS  

Inför helgen

Fredag:

Serbiska-SBK kl 18:00, Sannarps IP

SBK får inte bättre chans till poäng, SBK är inte bra för tillfället, men Serbiska är ännu sämre.

KIK-YBK kl 18:00, Lagavallen

KIK är sugna på revansch efter den försmädliga förlusten i Ysby. Blir det slakt eller ska YBK sin vana trogen göra en bra match efter den usla man gjorde mot BKW?

BKW-VBoIS kl 18:00, Wallevi

Två ganska formstarka lag möts i Vallberga, kryss någon?

Lördag:

LFK-Utsiktens BK kl 15:00, Glänningepark

Dags för tabellfyran för LFK som är i vinnarhål och har säker mark i sikte.

RGIF-Ullared kl 13:30, Björkvallen

Det kanske är dags för RGIFs första vinst nu, lugnet har möjligtvis lagt sig när man nu gjort klart med Per-Ander Andersson som ensam tränare till nästa år.

GIF/VIF-Långås kl 15:00, Hallaberg

Blir tabelltrean väl tuff för GIF/VIF eller ska man kämpa sig till nya poäng?

SIF-Örnia kl 14:00, Skottorps IP

SIF är sugna på en vinst nu och jag tror att man fixar en trea mot ett Örnia som visar prov på usel form.

AIK-KHFF kl 14:00, Sannarps IP

KHFF blir favoriter till en trea inne på Sannarp mot ett AIK som varit lite svajjigt efter uppehållet, Halmstadlaget är dock lurigt, så skogslaget får se upp.

LTIK-HIS kl 14:00, L:a Tjärby IP

LTIK lär vinna utan problem trots att fyra spelare saknas ur startelvan som spelade mot SIF.

//P.

Resultat lördag

Tvåan:

Mellerud-LFK 1-3 (0-0)
Målskyttar LFK: Fredrik Johnsson 2, Johan Green

I nittionde minuten stod det 1-1, sedan avgjorde Fredrik Johnsson med sina två mål. Måste kännas kanon för Fredde som så länge spelat bra i B-laget men sällan fått chans att visa vad han kan i A. Vad som har hänt i LFK vet jag inte riktigt, men att det var rätt beslut att låta Mikael Gustavsson själv få styra skeppet råder det ingen tvekan om.

Fyran:

Hyltebruk-RGIF 2-1 (1-1)
Målskytt RGIF: Daniel Hellsten

Tung uddamålsförlust för RGIF, som dock verkar ha bättre go i spelet nu efter uppehållet.

Femman:

SBK-Sperlingsholm 0-1

SBK spelar i sexan nästa år.

Sexan:

YBK-BKW 0-5
Målskyttar: Nderim Peci 2, Daniel Nilsson, Ekrem Bekteshi, Jimmy Ivarsson

BKW körde över YBK fullständigt, YBK hade inte ett rejält avslut på mål under hela matchen. Besök YBK och BKWs hemsidor för mer info om matchen.

KHFF-HIS 6-0
Målskyttar: Henrik Fridberg 3, Björn Ottosson 2, Henrik Sunesson

Föga överraskande var KHFF numret för stort för HIS.

SIF-LTIK 1-2 (1-2)
Målskytt SIF: Kenneth Einarsson
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Mattias Olofsson

LTIK började matchen klart bäst, det var dock SIF som stack upp och tog ledningen genom Kenneth Einarsson som tryckte upp bollen i krysset på ett inlägg från höger. Föga rättvist, men förbannat snyggt! LTIK fortsatte att vara spelförande trots motgången. Simon Vedin var planens kung i första halvlek, han oroade ständigt ifrån sin vänsterytter-position och skapade mängder med chanser både åt sig själv och åt andra. Det var Simon som skulle utjämna då han påpassligt snodde bollen från en SIF-försvarare innan han sprintade ifrån densamme och distinkt tryckte dit bollen bakom Joel Lovén. LTIK var klart bättre, trots att det emellanåt var jobbigt för Mattias Olofsson och Anders Kallin i mitten mot de tre innermittfältarna i SIF. Det gröna hemmalaget stack sällan upp, men när man gjorde det så kändes det alltid farligt, Pontus Johansson är hal och Kenneth Einarsson tung att möta. Rättvist kunde LTIK ta ledningen i slutet av halvleken då Mattias Olofsson sätter pannan på en hörna ifrån vänster slagen av Ola Nilsson, målet fick Mattias göra väl enkelt sedan hemma-keepern varit ute och hängt tvätt.

Andra halvlek blev sämre från LTIKs sida, SIF var inte bättre och spelkvalitén sjönk. Båda lagen skapar en del chanser och halvchanser. Men i stort fanns det inte mycket att skriva hem om. Ställningskrig är SIF ganska duktiga på men det kändes lite tafatt under denna match ifrån Skottorp-håll. Jättetungt naturligtvis att inte kunna använda något av de fina nyförvärven, Markus Hultin arbetade då matchen spelades, Jim Gunnarsson började förvisso på mitten för SIF men klarade inte av många minuter då han chansat med en kass baksida i låret som hängt i sedan tisdagen. LTIK var bättre matchen igenom och förtjänade segern. Trots att det inte var så mycket som funkade för SIF så jobbar, kämpar och sliter samtliga och med lite flyt kunde man såklart fått en pinne. En 2-1 ledning är knappt någon ledning alls och SIF-kontringarna kändes som sagt farliga. SIF borta är en av de mer tuffa matcherna under säsongen och det känns såklart bra ur LTIK-synvinkel att de där tre poängen kunde bärgas hem så att tredjeplatsen i tabellen befästes.

Jag vet inte riktigt vem som var bra i Skottorp under matchen, jag gillar ju bröderna Johansson, Pontus och Petter, de håller alltid en jämn bra nivå, men mot LTIK höjde de sig inte över mängden. Robert Cerwinski brukar också alltid vara duktig, men han hade grova problem med Simon Vedin i första halvlek, i andra höll Cerwinski honom mer kort. Flera spelare var duktiga i LTIK, jag har nämnt Vedin, Mattias Olofsson slet över stora ytor, Mattias Johansson gjorde det bra som högerytter i första halvlek, Kristoffer Nilsson höll som vanligt riktigt hög standard på vänsterbacken och Oscar Gustafsson var precis så pigg, om inte piggare, som han kan vara när han kommer in och rör om på topp. Bäst på plan var dock domare Jörgen Westman, Halmstad. Den bäste domare jag sett på den här nivån på mycket länge.


//P.


Resultat fredag

Örnia-KIK 0-9
Målskyttar: Jonathan Pettersson 3, Peter Carlsson 2, Markus Åkesson, Joel Åkesson, Kalle Svensson, självmål.

Under de tio första minuterna var Örnia med på ett bra sätt i matchen och man pressade faktiskt KIK. Efter att Knäred gjort tre snabba mål så gav dock Halmstadlaget upp och det blev uppvisning från KIKs sida. Klippfors ville efter matchen hylla kollektivet, samtliga spelare drar sitt strå till stacken och laget kör på i nittio minuter trots att man avgjort matchen långt tidigare.

Både offensivt och defensivt gjorde KIK det bra och man  visar prov på god moral då man håller nollan trots att man är så överlägsna. I många fall är det lätt att bli lite ofokuserad, alternativt målsugen som spelare i det defensiva arbetet när man är överlägsen, några sådana tendenser visade KIK inte en tillstymmelse till under matchen mot ISÖ. KIK ser väldigt starka ut för tillfället, bäva månde nästa motståndare.

VBoIS-Andersberg 5-1
Målskyttar BoIS: Håkan Pettersson 3, Jonny Ohlsson, Anders Gustavsson
Målskyt AIK: Besnik Syla

Precis som siffrorna visar var BoIS tämligen överlägsna. Man gick snabbt upp i en tvåmålsledning och kostade därefter på sig att missa en straff, då hade det bara gått en kvart av matchen och vid ett mål hade den i princip varit avgjord, men nu missade som sagt BoIS den där straffen. AIK tände på missen och åt sig in i matchen, man kunde också reducera till 1-2 genom Besnik Syla, som mycket vackert satte dit bollen bakom BoIS-målvakten.

Andra halvlek blev en uppvisning från BoIS sida och man bjöd stundtals på mycket fin fotboll. Håkan Petterssons 3-1 var väldigt vackert, ett fint skott som letade sig förbi den något tafatte AIK-keepern. Man radade upp chanser sedan AIK givit upp (?) eller gått på tok för mycket på offensiven. BoIS missade flertalet frilägen, men gjorde också två mål, Jonny Ohlsson nickade ur misstänkt offsideposition in 4-1 innan Håkan Pettersson med sitt andra mål gjorde 5-1 till sitt Våxtorp.

BoIS var inte jättebra, även om de stundtals visade prov på fint spel. AIK bjöd på väl mycket under matchen och är inte i samma slag som innan uppehållet. Man lägger ned otroligt mycket energi på att prata med domaren, i princip varje domslut ifrågasätts. Tråkigt att se! Josef Vasilcin rör sig inte mycket, men har hyfsad blick för spelet och försöker alltid att hålla god stämning på plan, under matchen var han jämndålig/bra åt båda håll. Det är inte lätt när man får jobba i ständig motvind. AIK är ofta efter matcherna upprörda på domarna, framförallt på Laholmsdomarna, de tycker att de inte tillåts spela sitt spel och därför inte vinner matcherna.

Dagens domare hade ingenting med förlusten att göra, Våxtorp va bättre. Samtidigt kan jag förstå om AIK får domare emot sig när de beter sig på det sättet som man gjorde under matchen mot BoIS, håll käften och spela fotboll, för det kan ni! AIK ska under matchen mot BoIS vara glada över att de inte åkte på fler varningar än de man fick. De domare som dömer sexan gör det av en anledning, vill man ha bättre domare är det bara att börja vandra uppåt i seriesystemet.

Efter matchen utbröt halv kalabalik då EN spelare betedde sig illa och bl a frågade BoIS ledning om de hade köpt domaren innan matchen. Naturligtvis kan inte en käring och gobba-jävel ur den Våxtorpska publiken hålla käften och provocerar den ilskne AIKaren som bara hindras av andra AIKare från att gå fram för att göra sig närgången med Våxborna. Det hela reder ut så småningom ut sig och lagen går in i sina respektive omklädningsrum.

Om det sedan var fortsatt lugnt har jag ingen aning om, för jag bestämde mig för att gå till min bil och köra hem. Det kan såklart bli efterspel då domaren såg hela händelseförloppet. Hoppas att AIK själv tar tag i killen som misskötte sig, så som det blev efter denna match ska det såklart aldrig behöva bli. Killen får väl börja ägna sin tid åt något där man inte kan vinna eller förlora. Ibland vinner man nämligen och någon gång ibland så får man nog tåla en förlust också, även om det svider. Det borde vara lite lättare att förlora mot ett för dagen bättre lag, som ju faktiskt VBoIS var idag.

//P. 


Inför helgen

Fredag:

VBoIS-Andersbergs IK kl 18:00, Våxtorps IP

BoIS går vid vinst om AIK och upp på fjärde plats i tabellen. Det är inte omöjligt för BoIS med vinst, AIK verkar inte lika starka som innan uppehållet. Samtidigt har BoIS haft relativt lätt motstånd hittills i höst och skenet kan bedra. Hur som helst en spännande match. 

Örnia-KIK kl 18:00, Alevallen

Är ISÖ åter redo att fälla ett topplag? Knappast, KIK ser ruskigt starka ut för tillfället. Ny Hinneryd-show?

Lördag:

Mellerud-LFK kl 15:00, Rådavallen

Kunde man klippa ettan i serien så kan man väl lika gärna ta tvåan av bara farten. Tuff match såklart!

Hyltebruk-RGIF kl 14:00, Örnavallen

Tabelltvåan Hylte är i gott slag, det blir jättetufft att få poäng med sig ifrån den dryga resan till stinksamhället för RGIF.

SBK-Sperlingsholm kl 14:00, Skogaby IP

Sista chansen nu! Förlorar man mot seriefyran är det nog över för SBKs vidkommande.

YBK-BKW kl 13:00, Munkavallen

YBK blandar och ger, man gjorde en hygglig insats mot AIK sist och man kan säkert störa BKW om man har en hyfsad dag, Walldia får dock gälla som favorit.

KHFF-HIS kl 13:30, Hishults IP

KHFF vann med 5-0 sist, det lär väl bli större siffror när man nu har hemmaplan och en naturlig mål-Göran i laget (Fridberg).

SIF-LTIK kl 14:00, Skottorps IP

Intressant möte mellan nya SIF med klassförvärven och topplaget LTIK. Jag gissar på en jämn och tuff match, slutresultat? Ja, varför inte 2-2, men båda lagen kommer såklart att gå för vinst.

//P.

Femman

Simlångsdalen-SBK 5-0

Simlångsdalen-GIF/VIF 4-1
Målskytt GIF/VIF: Alexander Nilsson

Aj, aj! Helt fel lag att få stryk av. Dalen gick i och med storsegrarna om både SBK och GIF/VIF i tabellen. Det ser tungt ut för Laholmslagen i femman. GIF/VIF hade i sin match svårt att få fatt i bollen och när man väl fick tag i den slogs den ofta till fel adress igen. SBKs insats var genomusel. Tråkigt!

//P.

Resultat lördag

Sexan:

LTIK-KHFF 2-2 (1-1)
Målskytt LTIK: Emil Olsson 2
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2

KHFF började som väntat matchen starkt, man spelade bollen i högt tempo och framförallt Jonatan Jacobsson tog några väldigt långa löp med boll, det blev direkt jobbigt för Ola Nilsson och Mattias Johansson på LTIKs högerkant då Jonte med understöd från nyblivne vänsterbacken Martin Nilsson satte fart, ofta på bollar ifrån sittande innermittfältare Ola Jönsson. KHFF är tunga att möta, det är skillnad mot att möta resten av lagen i serien, det känns som att de kommer ifrån en annan, högre division, vilket ju också ett antal spelare gör.


Jag var orolig och undrade hur LTIK skulle reda ut det här. Första stormen reds ut utan att KHFF lyckades skapa någon farlighet och nu kunde LTIK sticka upp. Simon Vedin var så när att rinna igenom på vänsterkanten, efter att han kört sista gubben innan Henric Johansson i målet så fick han bollen oturligt för långt ifrån sig och Henning i KHFF-kassen kunde enkelt knipa bollen. Henrik Olsson fick ett ypperligt läge att nicka in bollen helt fri sedan Mattias Johansson slagit ett väl avvägt inlägg, Henke lyckades dock aldrig få bollen på mål. Nästa chans blev KHFFs och Henrik Fridbergs, även denna Henke lyckades att missa mål sedan han fått ett fint inlägg, som gick över hela LTIKs backlinje, ifrån Jonte.


LTIK lyckades gräva fram ett par hörnor och de skulle bli farliga, LTIK kändes starkare än KHFF på fasta situationer, Ola Nilssons hörna ifrån vänster resulterade inte, det gjorde däremot Emil Olssons från höger strax efter, Emil fick bra båge på bollen och strax innan den skruvade sig in bakom Henning så sprang yngre brodern Olsson in framför honom och sikten blev skymd för KHFF-keepern som bara hade att hämta ut bollen ifrån nätmaskorna. Målet kändes vid det här läget inte särskilt rättvist, KHFF hade fortfarande det mesta av spelet och trycket, samtidigt var LTIK duktiga på att ställa om och som skrivet farliga på fasta situationer.


LTIKarna skrek åt varann att hålla fokus och koncentration uppe direkt efter ledningsmålet, trots detta ställs Fridberg omedelbart fri mot mål sedan en LTIK-försvarare stått för en klassisk indianare, Jonas Nilsson i LTIK-målet fick visa klass och räddade storstilat Fridbergs avslut. LTIK åt sig nu in i matchen, spelet jämnades ut och båda lagen lirade boll i högt tempo, hög klass för att vara sexan. Fridberg skulle få sin revansch för de missade lägena då han lyckades smita mellan Jonna i LTIKs mål och Ola Nilsson som missförstått varann och nickade in 1-1 till KHFF.


Trots att spelet jämnats ut så kändes målet logiskt, framförallt att det kom ifrån Fridberg som hela tiden var på språng längst fram, Fridberg är en synnerligen lurig och giftig spelare som i långa perioder inte är med i spelet, för att sedan blixtra till. Det höga tempot började ta ut sin rätt hos båda lagen och en del spelare gick nästan på knäna trots att det inte var spelat en halvlek än. Jonatan Jacobsson var dock fortfarande pigg och vände ut och in på LTIKs högerkant vid ett par tillfällen strax innan paus, men de där riktiga farligheterna uteblev.

Andra halvlek började i ett lika högt tempo som den första, nu var det dock LTIK som dikterade villkoren från start. Relativt omgående in i halvleken får LTIK ett bra frisparksläge ifrån höger, innan någon hunnit reflektera närmre över det läget än så, så befann sig bollen i nätmaskorna då Emil Olsson varit snabbtänkt och skjutit frisparken i mål medan KHFF hade börjat ställa upp mur. 2-1 till LTIK.

Efter målet blir LTIK aningen passiva och KHFF bjuds åter in i matchen. LTIK var rädda om sin ledning och slutade spela boll, istället blev det nästan lite panikartat för en stund, trots att det återstod nästan en halvtimmes spel. Matchen blir sämre, bolltempot lägre och farligheterna uteblir. KHFF lyckas få en billig frispark snett till vänster ovan LTIKs straffområde i perfekt Jonte-läge. Frisparken är hårt slagen men riktningen är usel, bollen studsar KHFFs väg och Fridberg dyker upp med en tå och prickar in bollen bakom Jonna. Det kändes tungt, olustigt och oturligt ur LTIK-synvinkel.

Båda lagen ville nu gärna vinna matchen, inget lag blev medvetet defensivt, båda blåste på för full spruta. LTIK och Conny Strömberg vaskade fram en chans från ingenstans. Conny fick bollen längs kanten och drog helt oväntat direkt på skott på halvvolley ifrån håll, bollen dök fint och kom snabbt, Henning i KHFF-kassen var dock på sin vakt och fick ut en näve på bollen. Den efterkommande hörnan resulterade inte i någon målchans. Desto längre matchen led, desto mer slog lagen vakt om sina poäng, flera spelare i båda lagen verkade nu rädda för att förlora.


KHFF bytte in Jonte igen, som varit ute och pustat lite och direkt blev det åter jobbigt för LTIK. Jonte lyckades skapa en hörna som skulle bli farlig, Kristian Åkesson tryckte ner Mattias Olofsson på bakre stolpen och hade bara att sätta dit bollen med pannan, kulan smet dock på utsidan om stolpen samtidigt som den slickade densamma, här kunde och borde Krille sänkt sin moderförening. LTIK fick sista ordet då man lyckades skapa en hörna till genom flinke Oscar Gustafsson, KHFF-tränare Åberg gömde ansiktet i händerna och vågade knappt titta på, hörnan blev dock aldrig särskilt farlig och strax efter blåste duktige domaren Fatmir Kiqiqi av matchen.

Vissa matcher har jag svårt för att bedöma i efterhand då jag är såpass engagerad och med i spelet. Att det var en bra div sex-match i högt tempo står klart. LTIK gjorde nog en utav de bättre insatserna på länge mot en såpass bra motståndare. LTIK försvarade sig väl, man vände spelet snabbt, var starka på fasta, skapade minst lika många klara målchanser som KHFF och hade ledningen två gånger om. KHFF gjorde inte en lika bra insats som i mötet i våras då man framförallt visade styrka i andra halvlek, nu tillhörde den första KHFF något mer, medan LTIK totalt sett var något bättre i den andra. Samtidigt dominerar KHFF spelet i större och längre sekvenser än LTIK, det kändes dock som att det saknades något, kanske spetskvalité och den där spelaren som kan göra det oväntade lilla extra.


LTIKarna var efter matchen nöjda med en poäng, flera ur den relativt månghövdade publiken hävdade att resultatet var rättvist, men att LTIK kändes något vassare och kanske ändå låg lite närmre segern. KHFF hade kanske inte varit nöjda med en pinne före matchen, efter densamma får man nog trots allt vara relativt nöjda. Ola Jönsson var bäst i KHFF, svårfångad i sin roll som mittfältslibero därifrån han servar sina medspelare med bollar. Jonatan Jacobsson glimrade till emellanåt och det känns hela tiden farligt och extra jobbigt när han har bollen. Henrik Fridberg är lurig och har näsa för mål, trots att han inte sätter varje boll så finns han ändå där som etta på de där bollarna i straffområdet.


Anders Kallin var bäst i LTIK, han hade stundtals lekstuga i mittens rike, Emil Olsson förtjänar såklart också massor av ros, både för målen och för det hårda slitet. Samtliga LTIKare gör det bra idag, spelet var nu bättre än i matcherna mot YBK och BKW, lite trist att släppa in så billiga mål bara, men samtidigt som LTIKs och Olssons mål höll världsklass så fanns det såklart en rejäl gnutta tur i dem också, så det jämnar väl ut sig.

AIK-YBK 3-1
Målskytt YBK: Filiph Bank

YBK gjorde det bra, tog ledningen med 1-0 och var värda ett oavgjort resultat.


//P.


Resultat fredag

Tvåan:

LFK-Gunnilse 1-0 (0-0)
Målskytt: Mats Gustavsson

Stort! Att slå serieledarna trots att ett par av de bästa spelarna nu lämnat är en jätteprestation. I första halvlek var det inte mycket som fungerade, efter paus kom dock LFK ut som ett nytt lag. Johan Green kom in och blev en injektion. LFK hade en boll inne, men målet blev på något märkligt vis bortdömt. 

Mot slutet var det LFK som var bäst och i 87e minuten kunde Mats Gustavsson göra rättvisa 1-0 till Laholmarna. Bäst i LFK var nyutsedde lagkaptenen Robert Nilsson och fräne mittbacken Göran Medjed. Men hela laget visade härlig inställning och många förtjänar beröm för insatsen i andra halvlek. Eftersom att övriga resultat också går LFKs väg så börjar det ljusna. För två matcher sedan trodde jag att LFK var klara för trean, jag kanske får fel, hoppas det!

Fyran:

RGIF-HÅFF 3-4
Målskyttar RGIF: Magnus Nilsson, Sonny Nilsson, Daniel Hellsten

RGIF hade 2-0, man har dock inte det där lilla sista och verkligen ingen tur. HÅFF gick ikapp och om till 3-2, Hellsten glidtacklade in 3-3 och många trodde att i af en poäng var räddad. Men HÅFF tog ledningen pånytt mot slutet och vann drabbningen.

Femman:

GIF/VIF-OIS 1-1
Målskytt GIF/VIF: Mikael Johansson

OIS spelade bra fotboll med fint kortpassningsspel, GIF/VIF jobbade och slet som svin över hela banan och gjorde sig förtjänta av poängen. Bra gjort!

Sexan:

KIK-SIF 3-1 (0-0)
Målskyttar KIK: Peter Carlsson, Johan Jönsson, Jonathan Pettersson
Målskytt SIF: Kenneth Einarsson

SIF började bäst utan att skapa några farligheter, efterhand jämnades spelet ut, det var kortpassningsspel i högt tempo och snabba vändningar av spelet ifrån båda lagen, men farligheterna uteblev. I andra halvlek är KIK bättre än SIF, de gröna såg emellanåt ut att stå still i jämförelse med kvicka gulingar. Halvlekens stora dominant Peter Carlsson gjorde 1-0, innan Johan Jönsson på hörna efter en del tråckel tryckte in 2-0.

SIF lyckades reducera genom nyinbytte och comebackande Kenneth Einarsson på nick till 1-2. Närmre än så kom man ändå inte, Peter Carlsson hann upp en boll som Joel Lovén i SIF-kassen försökt rensa bort, och serverade anfallspartnern Jonathan Pettersson på guldfat och han nickade enkelt in avgörande 3-1.

Matchen var väldigt bra för att vara div sex och den är relativt jämn, KIKs kvickhet avgör och Peter Carlsson är den stora skillnaden lagen emellan. I första halvlek hade SIF ganska bra koll på Hinnerydarn, i den andra började han dock att röra sig på väldigt stora ytor och han blev mer svårfångad. 

Peter  är oerhört löpstark, snabb och svår att ta bollen ifrån, samtidigt kompletterar han sin anfallspartner Jonte på ett utmärkt sätt, de hittar varandra fint gång på gång, serien har knappast något annat anfallspar som trivs så bra ihop. Medan jag stirrar mig blind på Peter och Jonte så passar coach Klippfors på att hylla sina innermittfältare i Kalle Svensson och Markus Åkesson.

SIF då, ja laget är i af på pappret betydligt starkare än innan uppehållet, truppen har breddats och spetsats till, det finns absolut mer att få ut. Jim Gunnarson var klart godkänd i matchen, det andra nyförvärvet Markus Hultin kan dock betydligt bättre, han hade det tufft mot KIKs snabba spelare. Bäst i SIF var som vanligt försvararna Petter Johansson och Robert Cerwinski

ISÖ-BKW 0-1
Målskytt: Daniel Nilsson

Örnia lyckades inte konservera formen sedan förra helgen till denna och nu åkte man på däng mot en betydligt svagare motståndare. BKW var sugna på poäng redan mot LTIK och nu lyckades man få med sig hela tre ifrån Alevallen. Inte alls oväntat var det Daniel Nilsson som avgjorde matchen, han har en nivå extra i sig och sägs redan nu ha börjatt träna med LFKs div två gäng. Har den tuffa träningen månde givit resultat?

HIS-VBoIS 1-4
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson
Målskyttar BoIS: Johnny Olsson, Jesper Örn Nilsson, Johan Bengtsson, Håkan Pettersson

//P.

Inför helgen

Fredag:

LFK-Gunnilse kl 19:00, Glänninge park

Ny viktig match för LFK, nu ställs man mot serieledarna med mycket kvicka och tekniska lirare med utländsk härkomst. Det blir en jättetuff uppgift såklart, inte minst då man måste omkomponera laget då Sebastian Hansson och Karl Sjöström nu följt Besart Mazreku ifrån klubben. Kalle ska precis som Bes flytta till USA, medan Seb börjar på polishögskola. Tunga avbräck naturligtvis, samtidigt får andra duktiga spelare chansen. Nytt anfallspar sägs bli Gustav sönerna Mats och Johan, intressant.

RGIF-HÅFF kl 19:00, Björkvallen

Kan RGIF göra en lika bra insats som mot Alet senast så har man pånytt chans på poäng. Visas samma inställning och försvarsspelet putsats till under veckan så kanske laget tar sin första trepoängare.

GIF/VIF-Oskarström kl 18:30, Hallaberg

Ingen lätt uppgift att at itu med för GIF/VIF, serietvåan OIS har inte tappat många poäng i årets upplaga av div fem och tänker nog inte göra så mot bottenlaget från Genevad-Veinge heller.

KIK-SIF kl 18:30, Lagavallen

Jätteintressant match mellan två formstarka lag. SIF har förstärkt med tunga pjäser, kommer de att fortsätta att dominera som sist eller blir det KIK med det kompetenta anfallsparet Jonathan Pettersson/Peter Carlsson som kommer att få briljera? Det återstår att se! Jag kan nog inte låta bli att åka och titta på denna drabbning, LFK och Johan får helt enkelt ursäkta.

HIS-VBoIS kl 18:30, Hasslövs IP

Precis som serien började med lätta matcher för BoIS, så har de lätta matcher också nu när det vänder. Blir det en ny 7-0 vinst månde?

IS Örnia-BKW kl 18:30, Alevallen

ISÖ svävar på mål(n) efter vinsten mot serieledarna förra helgen, ska de fortsätta att rida på en framgångsvåg eller ska BKW sätta käppar i hjulet? Walldianerna är säkert sugna på poäng efter den något snopna avslutningen på matchen mot LTIK sist.

Lördag:

Anderbergs IK-YBK kl 13:00, Sannarp

Ska YBK pånytt upp på slaktbänken, eller repar de mod efter debacklet i förra matchen och upprepar den fina insatsen mot LTIK i första omgången efter uppehållet?

LTIK-KHFF kl 14:00, L:a Tjärby IP

Två lag som kanske inte är lika bra som i våras?

LTIK har fler poäng efter två matcher på höstsäsongen än vad man hade på vårsäsongen, trots det har spelet inte fungerat på ett lika tillfredsställande vis. KHFF åkte högst oväntat på första nederlaget mot ett rumphugget ISÖ förra helgen och är kanske inte heller de i samma slag som innan uppehållet.

Matchen i våras var en jämn och högkvalitativ match som KHFF till sist rättvist lyckades vinna med 2-1. Blir det åter en jämn fight? LTIK är såklart revanschsuget efter förlusten i våras, KHFF är kanske ännu mer revanschsuget ändå efter förlusten förra helgen.

Det troliga är att KHFF kommer att starta i ett rasande tempo, för att sedan bara försöka att öka. Får man första målet tidigt kommer det att bli tungt för LTIK. Lyckas KHFF däremot inte få hål på LTIK och man kanske sedan får ett mål i baken, ja då är det helt plötsligt väldigt tungt för KHFF som då har stor press på sig.

Vid en ny förlust har KHFF farligt nära till KIK och LTIK på platserna bakom. KHFF är såklart favoriter, samtidigt är de nu ett jagat byte.

//P.

Femman

Böljan-SBK 5-2 (2-1)
Målskyttar SBK: Arsem Peci, Anders Thid

GIF/VIF-Serbiska 2-0 (0-0)
Målskyttar: Robin Möller, Markus Kjellsson

Femman är i princip avgjord, både i botten och toppen. Jag vet inte exakt hur det går till, men att OIS och Skrea tar de två första platserna är klart sedan länge, sedan vilket lag som får kvala ocxh vilket lag som kommer att gå direkt upp är fortfarande öppet, med fördel Skrea. Nedåt ser det med sydhalländska ögon dystert ut. Hela fyra lag kan åka ur direkt, medan det femte sista kan få chans att kvala sig kvar. Det hela beror lite på hur det går i serierna över. GIF/VIF och SBK ligger där nere i botten, som är jämn fyra lag emellan, till det femte sista laget Vapnö är det dock ett litet glapp. Framförallt  SBK ligger sämre till än vad jag från början trott, de kommer att få jätteproblem med att klara sig kvar, trots att de förmodligen varken kommer sist eller nästsist, trist. För GIF/VIF lever fortfarande hoppet efter segern mot Serbiska.

//P.

RGIF nära att fälla Alet

RGIF-Alet 4-4 (1-3)
Målskyttar RGIF: Magnus Nilsson 2, Erik Lindström, Stefan Rådlund
Målskyttar Alet: Emil Nieroth 3, Daniel G Wångsten

Matchen började i ett högt tempo och RIGIF var väl så bra som Alet, om inte bättre. Man tar också ledningen genom Rådlund, som vackert placerar in en frispark i mål. Efterhand tar Alet över och efter ett par riktigt farliga hörnor som håller på att resultera så tar man över fullständigt. Emil Nieroth håller i taktpinnen på Alets mittfält med sin enkla och eleganta stil och hela laget visar nu klass. Rättvist gör man också 1-1 genom just nämnde Nieroth. Man gör ytterligare två mål i den första halvleken, trots att målen inte alls är särskilt orättvisa så är de väldigt billiga, RGIF är tafatta i försvarsspelet, får inte undan bollarna och markeringen är vid både 2-1 och 3-1 usel, ja obefintlig. 3-1 görs av den första halvlekens i särklass bäste spelare Nieroth på en distinkt nick sedan han fått komma sopren på bakre stolpen efter en hörna slagen från höger.

Den andra halvleken är jämn spelmässigt, Alet är något bättre i början, samtidigt skapar RGIF fler riktigt heta målchanser. Det är också RGIF som gör de två första målen och går ikapp till 3-3 sedan duktige Erik Lindström och den blivande poängräddaren Magnus Nilsson gjort varistt mål. Giffen visar trots en motig säsong här prov på fin moral och  är inte nöjda med 3-3. Man har inne ett 4-3-mål, domaren väljer dock att blåsa av Johan Nilsson för ojust spel sedan han nickat hörnan i mål. Varken jag eller någon annan på läktaren så ojustheten, domaren stod dock betydligt bättre placerad. Självklart tar istället Alet ledningen på nytt, genom att göra ett 4-3-mål, återigen genom Nieroth och nu trodde inte många på gröna poäng trots att det återstod mer än en kvarts spel. Giffen vägrade dock att ge upp och sedan Rådlund, Erik Lindström och Fredrik Nilsson samtliga missat bra lägen så var det Magnus Nilsson som två minuter före slutsignalen fick rädda poäng till RGIF då han efter grannt spel kunde lägga in bollen i mål till 4-4.

RGIF gör en av sina bättre matcher spelmässigt för året, defensivt har man en del att tänka på, man släpper in för billiga mål. Framåt spelar man emellanåt riktigt fyndigt, framförallt genom bröderna Mats och Erik Lindström samt hårt arbetande Fredrik Nilsson. De äldre spelarna framåt i Rådlund och Anders Nilsson glimrar till emellanåt. Nilsson gör en bra andra halvlek då han får göra det som han är bäst på som forward, skarva vidare på kvicka medspelare i djupled, eller hålla i bollen med sin storlek. Rådlund står för några läckra nummer under matchen, bl a frisparken och i andra halvlek överglänser han sin kombatant på mitten i Nieroth. Smart drag av tränarna att trycka in B-lagsforwarden Magnus Nilsson, som öst in mål i Klass 2, på en kant. Aldrig fel att få in killar med självförtroende, hans mål räddade poängen mot Alet.

//P.

Resultat lördag

Annelund-LFK 1-2
Målskyttar LFK: Peter Joza, Göran Medjed

Det kanske finns hopp trots allt. Nu är det bara tre poäng upp till kval efter den hyperviktiga segern mot bottenkonkurrenten. Samtidigt försvinner nu två av de mer tongivande spelarna i Sebastian Hansson och Karl Sjöström, Besart Mazreku försvann redan efter förra matchen. Kan LFK rida ut det här är det såklart en bragd och då bör Mikael Gustavsson hedras. Väldigt mycket jobb återstår, men en seger betyder så mycket och kanske kan man tända på det här.

ISÖ-KHFF 4-3 (1-1)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Ola Jönsson, Jonatan Jacobsson

Detta va väl onödigt! Spelarna kan inte gjort jobbet fullt ut! Laget ska inte behöva förlora. Försvarsspelet var naivt och passivt, samtidigt var de egna avsluten ofta dåliga och okoncentrerade. Tränare Åberg var sedan slutsignalen gått rasande, han hatar enligt egen utsago att förlora och spelarna fick säkert veta att de levde i omklädningsrummet efter matchen.

Samtidigt jätteimponerande Örnia! ISÖs insats bör inte förringas, trots att de saknade ett antal spelare bl a tre av fyra ordinarie i backlinjen och målvakten Johan Herton (tränare Thomas Alexandersson stod tydligen själv!) och dessutom ställde upp med spelare utan ett pass i benen sedan innan uppehållet, så visade de att man med kämpaanda och lite flyt faktiskt kan välta berg. Som sagt, jätteimponerande och stort grattis till att bli det första lag som slår nya KHFF i seriesammanhang. 

YBK-VBoIS 0-7
Målskyttar: Anders Gustavsson 3, Jesper Öhrn Nilsson 2, Håkan Pettersson, Johnny Olsson (straff)

YBK var uselt och gjorde sitt sämsta framträdande i serien så här långt. När man använder sig av så mycket unga spelare som YBK gör så får man räkna med att det går lite upp och ner. Förra veckan gjorde man en fin insats mot ett lag som är bättre än BoIS, nu klappade man igenom totalt. Nästa omgång är man kanske på nytt redo att göra en fin instats.

//P.

Resultat fredag

Fyran:

Åsa-RGIF 1-1
Målskytt: Andreas Randevik

RGIF lyckades ta tredje pinnen för året trots ett decimerat manskap. Kanske kan hösten trots allt bli roligare än våren för Giffen, serien är dock körd.

Femman:

Skrea-GIF/VIF 5-0

GIF/VIF hade aldrig någon chans, Skrea och Oskarström är femmans suveräner och fortsätter på inslagen väg.

SBK-Vessigebro 1-3
Målskytt SBK: Kim Andersson

SBK spelade bra fotboll emellanåt och skulle kanske haft en pinne. Vessigebro var dock starkare och vann sedan man snabbt i andra halvlek tillåtits göra två billiga mål efter 1-1 i paus. SBK var för matchen förstärkta av Rasmus Larsson som var hemma på tillfälligt besök. Dessutom gjorde föredetta LFKaren Kim Gunnarsson debut i den röda tröjan. Han har inte spelat en match sedan 2005 med LFKs junior och B-lag, men spelade på högerbacksplatsen som han aldrig gjort annat. Ytterligare ett nyförvärv blir klart till SBKs nästa match. Återkommer med namn och föredetta klubb.

Sexan:

BKW-LTIK 2-3 (0-1)
Målskyttar BKW: Ekrem Bekteshi (straff), Andreas Persson
Målskyttar LTIK: Mattias Johansson, Oscar Gustafsson, Henrik Olsson

BKW började matchen bäst och tilläts skapa ett antal halvchanser bl a genom den gamle tunge före detta LTIKaren Patrik Åkesson, precis som på LTIK-tiden väljer han dock alltför ofta att avsluta på kraft istället för på känsla och avsluten träffar sällan mål. Efterhand kom LTIK bättre in i det och skapar bl a en chans genom Fredrik Wersch. Fler möjligheter skapas från båda håll, framförallt efter långa bollar och snabba omställningar. Mattias Johansson ger LTIK ledningen efter att han på en vacker krossboll kommit fri mot nye Johan Andersson i BKW-målet och kyligt rullat bollen förbi honom. BKW får flera lägen innan paus, vet inte om LTIK släppt till så mycket chanser i en halvlek tidigare, möjligtvis mot AIK, försvaret känns inte lika stabilt som innan uppehållet. BKWarna slarvar som tur är i avslutningsmomenten och lyckas inte få bollarna på mål.

LTIK skapar inte riktigt lika mycket, det finns flera möjligheter att komma fri mot mål för LTIKs forwards då BKWs backlinje ligger högt och försöker ställa offside, och detta trots att man emellanåt inte har press på LTIKs bollhållare. Ofta är LTIKs forwards dock så korkade att de inte tar den extra lilla halvcirkeln som krävs för att komma på rätt sida och gång på gång springer man offside, trots att man är betydligt snabbare än spelarna i hemmalagets backlinje. Två gånger lyckas man dock hålla sig på rätt sida och är på väg fria mot mål, då blir man ändå avblåsta för offside i alla fall. Det är sannerligen inte lätt att vara ensam domare med den här offsideregeln, därför gör domarna ofta det enkelt för sig och blåser då backarna viftar och skriker för offside. Halvlekens sista möjlighet gick till LTIK och Mattias Olofsson, avslutet är bra men det är Andersson i hemmakassen också.

Första tio minuterna efter paus finns bara ett lag på plan, LTIK dominerar spelet och det är snudd på powerplay. BKW kontrar dock farligt ett par gånger och bl a testar Daniel Nilsson Jonas Nilsson i LTIKs mål med ett skott, Jonna gör dock en fin räddning. LTIK får ett par hörnor som blir halvfarliga, den bästa chansen skapas dock av Fredrik Wersch, som förövrigt i början av den andra halvleken är outstanding på plan, han snirklar sig emellan BKWare på ett sätt som bara han kan med sin styrka, balans och snabbhet och serverar Anders Kallin som dock inte avslutar bättre än att Andersson i BKWs mål kan rädda. Kallin får ytterligare ett par bra möjligheter, men det var inte hans match sett ur avslutningshänseende.

Efter att LTIKare enkelt tappat boll i uppspelsfasen tillåts BKW göra en snabb omställning, Daniel Nilsson får bollen efter en bra löpning och går in i straffområdet, i avslutningsmomentet ramlar han ihop efter att han, som jag och de andra vid sidan av som stod bra placerade, sparkat i gräset. LTIKaren hävdar att han inte hakat upp Nilsson. Domare Jan-Olof Jacobsson är dock säker på sin sak och pekar på straffpunkten, lika säker är Ekrem Bekteshi vid elva meter och det är kvitterat till 1-1. Var det månde rättvisa som skipades då LTIK fick en billig straff med sig vid det förra mötet. Eller var det kanske en helt korrekt bedömning av J-O?

LTIK tar åter ledningen nästan omgående sedan Andersson BKW-kassen blivit stressad av hungriga LTIKare och bjuder unge, pigge Oscar Gustafsson som kommit in för LTIKs räkning på ynglingens första seriemål i A-laget, då han väldigt lätt rullar in bollen efter en billig retur. Det kändes rättvist när det här målet kom så omgående efter kvitteringen då LTIK varit det bättre laget så långt in i halvleken. Efter målet blev LTIK lite försiktiga och BKW bjöds åter in i spelet. Oscar Gustafsson är dock inte nöjd och springer mycket, bra och snabbt och vållar problem för BKWs backlinje, samtidigt som den stora dominanten från början av halvleken: Wersch börjar mattas av. Oscar är dock nästan lika snabb och hans arbetskapacitet är större än den ett år äldre lagkamratens. Oscar är ytterst nära att utöka LTIKs ledning då han kommer fri mot mål, bollen knips dock av en vaken hemmamålvakt.

BKW visar prov på moral och ger sig inte! Duktige vänsterbacken Jimmie Ivarsson spelade efter en offensiv raid fram piggt inhoppande Andreas Persson som i trängt läge lyckades skjuta bollen i mål. Starkt! Persson gjorde två ganska korta och pigga inhopp i bägge halvlekarna. Kan inte han vara ett alternativ som kantspringare och inte bara som ytterback och bänkvärmare? Det kändes tungt för LTIK att få det här målet emot sig, återigen tappades bollen på ett billigt sätt i uppspelsfasen och när BKWarna kom i full fart mot mål såg det faktiskt ut som om flera LTIKare stod på hälarna istället för på tårna. Det kändes dock som att det här skulle gå vägen i alla fall på något konstigt sätt. Oscar fortsatte att vara pigg i LTIK och gjorde en fin löpning med boll mot mål, när han i princip var förbi samtliga i BKWs backlinje valde mittbacken Robert Andersson det enda alternativet han kunde välja då Oscar var förbi honom och målchansen skulle varit ett faktum. Robban valde att taktiskt riva ner Oscar och fick i och med det syna sitt andra gula kort och lämna planen.

Efter utvisningen var det i princip spel mot ett mål och några farligheter skapades återigen av bl a Oscar och Kallin. BKW och Ekrem Bekteshi tilläts kontra vid ett tillfälle och Jonna tvingades till en svettig räddning. LTIK skulle dock få utdelning för spelövertaget då Henrik Olsson blir helt ren framför mål och behärskat lägger in 3-2 till LTIK. För BKWarna var målet solklar offside, Henrik och övriga LTIKare som fanns i närheten tyckte dock annorlunda och att den yngre Olsson brodern var på rätt sida då han fick bollen. Jag stod alldeles för långt ifrån för att kunna göra en rättvis bedömning, men tyckte inte heller att det såg ut som någon solklar offside, även om Henrik fick märkligt mycket tid på sig i avslutningsmomentet. Då målet föll återstod endast tre minuter av matchen och det hela kändes avgjort.

Det var ingen bra div sex match som spelades på Wallevi, båda lagen har mycket att jobba med till nästa omgång. BKW kan kanske hoppas att få tillbaka någon av de ordinarie lirare man saknade till matchen mot LTIK. Bägge lagen slarvar mycket, detta trots att det emellanåt var mycket lågt tempo på plan. Försvarsspelet måste förbättras, ovanligt mycket chanser släpptes till under matchen och endast två duktiga målvakter gjorde att siffrorna hölls nere. Ska det inte bli stordäng mot ett revanschsuget KHFF nästa helg så måste LTIK höja sig flera snäpp. Dessutom kan man ju hoppas att den till BKW-matchen avstängde, hårt arbetande äldre brodern Olsson kommit hem från sin utlandsresa till toppmötet på lördag. Han lär behövas, LTIK har ingen annan spelare med de kvalitéer som han besitter.

LTIK vinner rättvist då man dominerar matchen i fler och längre sekvenser än BKW, dessutom skapar man fler chanser på mål. Jonas Nilsson i LTIK-målet tvingades till två riktigt svettiga räddningar, Johan Andersson i BKWs bur gjorde ett antal fler kvalificerade räddningar. Bäst i LTIK var Oscar Gustafsson, Fredrik Wersch hade en riktigt grym period och Jonna i målet har jag redan nämnt. Bäst i BKW var utan tvivel målvakten Johan Andersson, trots att det är han som bjuder Oscar på 2-1 målet så gör han flera stycken räddningar på avslut han kanske inte normalt borde stått i vägen för. Flera spelare var bra i kortare sekvenser i BKW, nämnde Ivarsson, Nilsson och Persson bl a.

Gå in här för att få BKWs fotbollsordförandes syn på matchen. 

KIK-AIK 5-2
Målskyttar KIK: Peter Carlsson 3, Jonathan Pettersson,  Markus Åkesson

KIK utnyttjade AIKs svaga defensiv och gick upp i en 4-0 ledning. AIK gjorde två straffmål och var dessutom hyperfarliga så fort de kom in i KIKs straffområde, men man lyckades inte förvalta chanserna. KIK vann välförtjänt.

SIF-HIS 5-1
Målskyttar SIF: Mikael Andersson, Lasse Johansson, Oskar Moberg, Pontus Johansson, Jim Gunnarsson

SIF vann efter strålande spel i första halvlek, klassförvärven Jim Gunnarsson och Markus Hultin dominerade stundtals matchen. Denna gång hade HIS ingenting att sätta emot, på Hasslövs IP i våras knep de som bekant en pinne.

//P.

Inför helgen plus summering

Fredag:


Åsa-RGIF kl 19:15, Åsa IP

Thedeby, Paulisson och Hellsten avstängda. Det går väl som vanligt...

SBK-Vessigebro kl 19:00, Skogaby IP


SBK har svajat i serien och är inte lika stabila som vanligt, dålig träningsnärvaro har mycket att göra med det. Dessutom får man sällan ställa upp med bästa laget, hade SBK fått kontinuitet i startelvan hade laget klarat sig bra i femman. Nu kommer man nog bara att klara sig kvar i serien med nöd och näppe.


Skrea-GIF/VIF kl 19:00, Skrea IP

  

GIF/VIF har samma problem som SBK med lite folk på träningarna, i GIF/VIF är man mer van vid vilda västern och att det är olika lag till matcherna. Även GIF/VIF har egentligen ett lag som med lätthet borde klara sig kvar i femman. Det kommer de säkert att göra också, då kvalitén till det finns i truppen, men man kommer att få slåss med näbbar och klor för att klara av det.

BKW-LTIK 18:45, Wallevi

BKW har varit lite upp och ner under säsongen. Man få sällan ställa upp med samma startelva och man är dessutom det lag som oftast använder flest unga spelare i startelvan (KIK är laget med den lägsta medelåldern). Då går det gärna lite upp och ned. En mittplacering känns nog ganska realistisk för BKW i år, det som är roligt är att laget försöker att lira boll i varje match och emellanåt har det bjudits på fin fotboll från BKWs sida trots att poängen inte trillat in. Inför nystarten har man fått in en nygammal målvakt i Johan Nilsson som förmodligen kommer att ta hand om förstaplatsen mellan stolparna, åtminstone så länge som Niklas Vepsä går skadad.

LTIK har överraskat positivt på många och det största frågetecknet inför säsongen har istället blivit utropstecknet, nämligen försvarsspelet. Conny Strömberg, Håkan Karlsson Erik Westerlund/Jim Nilsson och Kristoffer Nilsson har agerat mycket säkert och stabilt, tillsamman med sexans bästa målvakt (nu sticker jag ut hakan igen, men vem har varit bättre?) Jonas Nilsson har man sett till att LTIK är det lag som släppt in minst mål i serien. De två matcher där försvaret inte varit helt hundra är i förlustmatchen mot KIK innan uppehållet och i första matchen efter uppehållet mot YBK. 

Inledningen blev aningens tuffare än vad laget tänkt sig, det var såklart tungt att tappa lagkaptenen och en av de bättre spelarna i Johan Gustavsson bara en vecka innan seriestarten. Veti katten om inte både BKW och KHFF hade åkt på däng om Johan kunnat vara med i dessa båda matcher, så lite var det som kunde avgjort, men det går såklart bara att spekulera i.

Många undrar vem den där nummer fyra i LTIK är. Den nya spelaren är Anders Kallin från div tre laget Kållered i Göteborg, med meriter som SM, DM och Gothia guld samma år med ÖIS J-lag, spel med Alfonso Alves och Paulinho i ÖIS seniortrupp, där han dock endast nådde B-lagsspel innan en skada satte stopp för Elitkarriären. Det betyder naturligtvis oerhört mycket att ha en spelare som denne Kallin på mitten för LTIK.

Killen är egentligen inte särskilt bra på någonting på fotbollsplan, ja det är klart att bollmottagningar och passningsspel är i princip felfritt och vad det gäller spelsinne har jag nog aldrig sett något liknande. Men tekniken är väl annars inget vidare och inte skottet heller. Men lugnet och förmågan att hela tiden vara steget före motståndaren räcker såklart för att vara helt dominant i serie som sexan.


Tre spelare som ingår i LTIKs A-trupp har flyttat till Göteborg för att efter avslutad utbildning på HH nu börja arbeta i vår näststörsta stad. De tre är Kristoffer Nilsson, Erik Westerlund och Anders Jönsson. Samtliga kommer att ställa upp och spela med laget säsongen ut, men kommer sedan att försvinna till klubben de just nu fått tillåtelse att träna med i Götet. Kristoffer ärt den ende av de tre som är helt ordinarie i LTIKs startelva.


Fredrik Savander har kommit till LTIK under uppehållet, han spelade senast aktivt med Snöstorp/Nyhem och var säsongen då laget tog sig från fyran till trean ordinarie vänsterback. De senaste säsongerna har Savander nöjt sig med spel i Korpen. Nyförvärvet har hunnit med att spela en träningsmatch och en B-lagsmatch för LTIK, i de här båda matcherna har han verkligen tagit för sig på ett fint sätt och varit tongivande.


Vad det gäller serien så kommer LTIK förmodligen att kämpa med KIK och AIK om den där andraplatsen ända in i kaklet.


SIF-HIS kl 18:45 Skottorps IP


SIF har så här långt varit lite av en besvikelse i sexan för många och det har väl inte fungerat fullt ut, samtidigt har laget, som jag länge tjatat om förlorat hela centrallinjen sedan förra året och det tar tid att hitta en ny ryggrad. Kanske har SIF nu gjort det då de under uppehållet förstärkt med en spelare i varje lagdel. Mittbacken Markus Hultin är åter tillbaka i moderklubben efter några säsonger i Sennan där han aldrig lyckades ta en ordinarie plats i startelvan i fyran och trean. I sexan är dock Hultin en klasspelare och han var då han lämnade SIF en utav de bättre backarna i kommunen med sin snabbhet och tuffhet.


Forwarden Martin Fasth har också kommit tillbaka till föreningen där allting en gång började. Det blev bara en halv säsong i div fyra spelande Lidhult där han som bäst nådde en plats på avbytarbänken. Det största och mest namnkunniga nyförvärvet är dock mittfältaren Jim Gunnarsson. Jim väljer nu att efter några säsonger i LFKs div två lag och i ett div fyra lag i Jönköping, där Jim utbildat sig, att nu sluta cirkeln i moderklubben SIF. Jim är blott 24 år och hade, om han är i samma slag som då han en gång lämnade kommunen, förstärkt LFKs krislag i tvåan. Han kommer naturligtvis att tillföra hur mycket som helst till Skottorps IF.


Jag är rädd för att SIF kan ligga alltför långt efter för att ha något med toppstriden att göra i höst. Samtidigt kommer det naturligtvis att bli tuffare för samtliga lag att ta poäng ifrån dem med så bra nyförvärv på plan. KHFF är säkert glada över att de hann med att vinna båda matcherna mot SIF innan uppehållet.


HIS vet jag som vanligt i princip ingenting om. Det får väl ske något slags mirakel om det ska bli något annat än en sista plats i sexan för laget med en av kommunens vackrare och mer välskötta anläggningar.


KIK-AIK kl 18:45, Lagavallen


Jag tippade KIK som tvåa i tabellen inför säsongen och det är också där som laget just nu befinner sig. För mig är det ingen överraskning att laget med den yngsta medelåldern i sexan ligger där de gör. I princip samtliga spelare kommer från byn och alla har spelat tillsammans under en lång tid. Jonathan Pettersson är bättre än någonsin och gör massor av mål, när sedan Peter Carlsson valde att komma tillbaka till moderklubben då hittade coach Klippfors den perfekta anfallspartnern till lille rappe Jonte i just nämnde Peter som är starkare och mer kraftfull samt riktigt duktig i huvudspelet.


AIK får ses som seriens kanske största överraskning, och det en positiv sådan. Ingen hade ju någon aning om vad laget skulle skramla ihop för några spelare till återtåget i seriesammanhang, och det var ju inte direkt några dussinlirare. Edison Morina var den enda spelare jag kände till på förhand och han är kanske hela div sex klarast lysande stjärna. Han var otroligt bra när LTIK mötte AIK i våras. Men det finns gott om andra riktigt duktiga spelare i laget, framförallt offensivt där spelare som Besnik Syla, Fidan Jashari och Ridvan Maliqi ofta får härja fritt på motståndarlagens planhalvor.


Offensivt är laget klart bäst i serien, defensivt har man en del att fundera över. Samtidigt känns det ganska befriande med ett lag som inte första hand vill försvara sig. Att vinna en match trots att man släpper in sex mål är i mina ögon framförallt imponerande, och även om det borde ge tränaren några gråa hår så är det naturligtvis väldigt publikfriande varje gång som AIK trillar boll på en fotbollsplan, passa på och se dem när de finns på en plan nära dig!


Lördag:


Annelunds IF-LFK kl 15:00, Mörlanda sportcenter

Precis som RGIF kan också kommunens bästa lag rikta in sig på nästa säsong och spel i en lägre serie. Ostojic var aldrig rätt man för LFK och det var fel att anställa honom. Han kan säkert mycket fotboll, men han har inte räckt till på andra plan på ett tillfredställande sätt i LFK. Även om det inte enbart är Ostojic fel så har han del i spelarflykten i höstas som var den mest kännnbara på länge, även om LFK drabbats av spelarflykt flera tidigare år också. Ostojic valde inför säsongen att hylla sitt nya kollektiv, det nya LFK där samtliga drog åt samma håll, där inga divafasoner existerade, endast spelare med rätt karaktär och inställning fanns nu kvar i truppen.

Nu var det ju inte riktigt så!

LFK är sämre än någonsin (i tvåan), spelet har väl kanske fungerat hyfsat stundom, men vad spelar det för roll. Fotboll går inte ut på att spela hyfsad fotboll emellanåt. Trots att den västra tvåan är sämre än den södra så har LFK klarat sig sämre i den västra, spelet har helt enkelt passat LFK illa. Fysiskt och mycket långbollande. Laget är ungt, men det är inte bara rutin som saknas. Ostojic har gjort en rad "felvärvningar" och man har inte lyckats fylla luckorna efter spelarförlusterna sedan förra året. Nu ryktas det om spelarflykt igen, och denna gång är det kanske lika bra. Att Besart Mazreku och Sebastian Hansson försvinner nu är såklart hypertungt. Trots att Bes är sämre än förra året så är han fortfarande lagets bäste offensive spelare och Seb är hela lagets bäste spelare. Det kommer gå ännu tyngre (kan det göra det?) utan dem.

Ostojic klarade aldrig att hantera motgångarna, han blev tvär, sur och vresig. Så klart att han blev det, han gav sitt yttersta men fick inte tillbaka lika mycket av de spelare han valt att satsa på. Inställningen och karaktären hos vissa spelare var inte sådan som Ostojic från början trott. Det hela blev en ond cirkel, spelare vågade inte höra av sig till Ostojic när de hade problem, i vissa fall hörde de inte av sig alls och i vissa fall fick Mikael Gustavsson sköta snacket. Vissa spelare sägs ha hållit sig borta i perioder från träningen utan att någon vetat vart de hållit hus. På matcherna växte frustrationen hos Ostojic och coachningen var aldrig upplyftande, snarare tvärtom. Ofta påtalades fel i en besviken ton istället för att peka på det som faktiskt var bra. Avbytarna måste varit livrädda för att komma in på plan efter att de fått sitta och lyssna på alla påhopp på sina lagkamrater!

Det kan vara bra för LFK att trilla ner i trean, det hade inte blivit lätt att slåss med Halmia nästa år om Halmstadtalangerna som så väl behövs för att lyckas i div två. Halmia hade med bättre ekonomi lätt plockat de spelare de ville ha och skrapet hade blivit över till LFK. Nej, det hade inte funkat. Nu kan LFK kanske på ett snyggt sätt skapa ett stabilt div tre lag bestående av mestadels egna talanger och lokala produkter. Från femman och sexan är steget till tvåan ganska stort, till trean är det inte lika stort. En duktig spelare i sexan eller femman som vill satsa kommer inte att bli någon stjärna i treaan på kort sikt, men omställningen blir inte alltför stor och spelaren kommer, om den vill så, att klara av steget på ett smidigt sätt. Men vill de lokala talangerna verkligen spela för LFK? Det är en annan fråga...


Men att det är melodin råder det ingen tvivel om, LFK vill ha mer publik och för att få mer publik och skapa mer intresse för LFK så måste spelarna komma ifrån Laholms stad och närområdet. Man vill ha en relation till de som finns på plan. Det är inte intressant att gå och titta när ett gäng Halmstadskillar spelar match på Glänninge park. Många fotbollsintresserade tittar nog hellre på lagen i de lägre divisionerna.

Sedan var det ledarbiten då, de vanliga namnen som alltid figurerar finns med denna gång också. Mikael Gustavsson? Tänk om han lyckats på ett bra sätt, ville han inte fortsätta? Mats Gustavsson har funnits med länge som en tänkbar ersättare till Ostojic, men vill inte han fortsätta att spela ett tag till nu när han äntligen blivit frisk? Uffe Wernersson och Pidda Andersson är som två av föreningens bästa spelare genom tiderna och nu dessutom båda aktiva tränare, alltid aktuella när de här diskussionerna dyker upp. Jag har från ganska säkra källor fått reda på tränarparet till nästa år. Det behöver ju såklart inte stämma, jag har dessutom lovat att inte skriva ut namnen här på bloggen så här tidigt och sådant respekterar jag naturligtvis. Ni får väl fråga mig om ni träffar mig, men det är fortfarande bara på ryktesstadiet.


Nästa år vill jag gå och titta på ett LFK där jag känner, eller i alla fall känner igen de allra flesta spelarna. Jag vill att två gamla spelare från storhetstiden med Janne och Haglund tränar klubben. Sedan spelar det inte så stor roll om  LFK är i tvåan eller i trean, det kan bli skoj att möta Halmstadlag, om det nu blir några i trean till nästa år.


ISÖ-KHFF kl 12:00, Alevallen


Jag tippade Örnia sist inför säsongen, där kommer de inte hamna. De kommer att ha både HIS och YBK efter sig när säsongen är slut. Bättre än så kommer det nog inte att bli, laget försvagades av allt strul inför säsongen och det tog tid innan man kom i ordning. Har man riktigt gjort det än? Det finns bra fotbollsspelare i Örnia och man kan ställa till det t o m för de allra bästa lagen i serien. Insatserna är dock alldeles för ojämna för att det ska kunna bli någon mer framskjuten placering, dessutom har man som enda lag i serien sin bilaga i Klass 2, som i vissa matcher håller väl så hög kvalité som sexan och det sliter såklart på den inte alltför breda truppen.


KHFF ser som väntat urstarka ut och precis som jag tidigare skrivit behöver man inte tappa en enda poäng på hela säsongen. Serien började med lite grus i maskineriet och man kom undan med ett nödrop i matcherna mot SIF, LTIK och BKW. Då saknade laget en naturlig målskytt, ok Ola Jönsson ligger i topp i skytteligan, men hur många straffmål har han inte gjort? Tränare Åberg hade som en målgörare av rang behövts på plan, men han har p g a en efterhängsen knäskada inte kunnat spela en enda minut i serien.


Lösningen på KHFFs lilla problem blev Henrik Fridberg som dök upp som nyförvärv i klubben en bit in på säsongen. Plötsligt gick allt lättare och nu gjorde måltjuven Fridberg de enkla målen så att hela laget kunde slappna av och spela ut. Med Fridbergs inträde i laget har också den andra anfallaren Björn Ottosson höjt sig. Han såg till en början ut att vantrivas i sin roll längst fram och varken målen eller spelet ville riktigt komma som de gjort under tidigare år då Björn varit tongivande som kantspringare i KHFF.


Det finns ytterligare en nivå i laget, en spelare som Jonatan Jacobsson har inte riktigt motsvarat de förväntningar jag satt på honom, där finns det mer att ta av. Ola har i många matcher överglänst sin kamrat och parhäst på mitten. Lagets svaga punkter anses av många vara målvakten och ytterbackarna. Jag vet inte om jag håller med. Henric Johansson har en ful ovana att alltid spela på topp då LTIK möter KHFF, han har dessutom visat stabilitet då han i många matcher under långa perioder får stå sysslolös för att sedan plötsligt få göra ett ingripande och då gör han det bra.


Högerbacken Henrik Sunesson är inte känd för sin splitvision, samtidigt är han en rutinerad spelare som lirade ytter redan i det KHFF-lag som huserade i femman för flera år sedan, dessutom är han rapp och snabb och löser de flesta situationer bara genom det. På andra kanten har Simon Nilsson huserat och ynglingen har bara gått framåt, självklart är det en dröm för en sådan ung kille att få spela framför en lugnt styrande Kristian Åkesson som talar om exakt vad som behöver göras och när. Nu försvinner Simon till värnplikten och vänsterbacksplatsen kommer förmodligen att gå till Cristian Karlsson om inte Daniel Martinsson vill ha ett finger med i spelet.


Serien är naturligtvis redan avgjord och KHFF kan börja planera och se om sitt hus inför nästa säsong i femman.


YBK-VBoIS kl 13:00, Munkavallen


YBK stod inför säsongen med ett väldigt tunt manskap och man var oroliga för att knappast få ihop folk till ett lag. B-lagsmatcherna skulle spelas av samma lag som spelade A-lagets matcher, medan man eventuellt endast skulle ha en träning i veckan. När serien väl började visade det sig att man hade mer folk än vad man från början hade trott och kunde hoppats på och laget var dessutom starkare än vad man själva kunde förutspå.


Det räcker såklart inte till en tabellplacering på den övre halvan, samtidigt slipper man att vara slagpåsar och man är klasser bättre HIS. YBK kan om samtliga kämpar och nyckelspelarna finns med ställa till problem för de allra flesta lagen i serien. Många unga killar får chansen att redan nu prova på A-lagsspel och det bådar naturligtvis gott för framtida YBK-lag.


BoIS får ses som seriens andra stora överraskning efter AIK. Efter några sämre år med ont om folk på träningarna har nu Ants Pärna tillsammans med en rad hemvändare plus Anders Gustavsson fått ihop ett riktigt slagfärdigt lag. Man har god närvaro på träningarna och laget kan med lite flyt alldeles säkert blanda sig in i toppstriden av serien.


/P.


Bloggtips och Drömelvan

Några tips till dig som gillar att skrålla i bloggar:

Fotbollsälskaren Lars-Gunnar Bloms blogg. Innehållet är emellanåt på gränsen till nördigt, mycket Halmstadfotboll i synnerhet Halmia och Bollklubben. Jag uppskattar läsningen och framförallt att han är flitig på att uppdatera.

Den långe jäveln har varit igång ett tag, men det tål att påminnas om, gå in och läs Laholms mest hatade tränares blogg. Han är en ganska flitig uppdaterare, men skriver sedan inte framförallt om fotboll utan om livet i stort. Jag har inte missat ett inlägg sedan nystarten!

YBK-spelaren Blehrim Rramani bloggar sport och du får chansen att varje vecka lämna in ett stryktipsförslag på lokalfotboll med chans till vinst på en miljon svenska kronor. Pricka in din rad här, det ska jag göra! 

Trevlig läsning!

Det var ett tag sedan EM avgjordes nu, Spanien vann såklart helt rättvist turneringen och min förhandsfavorit Tyskland kom tvåa. Sveriges insats var väl ingen höjdare, samtidigt tycker jag att den svaga insatsen förmildras av att Sverige faktiskt spelade i den gruppen som i efterhand visade sig vara den svåraste, med Ryssland och Spanien.

Men nu är det dags att blicka framåt, några av de äldre spelarna tackade för sig efter EM och det borde Lagerbäck också gjort. Nu är det dags att ta några hundår och förnya. Vi svenskar har varit bortskämda med slutspel på senare år, nu tror jag att det kommer att dröja innan Sverige spelar ett VM eller EM igen. Och det vare sig vi föryngrar eller inte. Men det är dags att börja tänka på framtiden.

Det är lätt att man som en förbundskapten som varit med länge litar alltför mycket och alltför länge på de gamla trotjänarna. Risken är stor att Lagerbäck, precis som Tommy Svensson gjorde,  använder sig av de gamla spelarna som fungerat förr istället för att plocka med unga lirare som gått om de äldre. Jag tror att Sverige står inför några sämre år nu när det gäller landslagsfotbollen, därför hade jag velat att det blev föryngring både på ledar- och spelarsidan redan idag och helst igår.

Jag tycker att fotbollslandslaget bör göra som handbollslandslaget och ta in två gamla spelare som var med på storhetstiden och vet hur det ska gå till som förbundskapten. Huvudtränare bör Kung Rolle Nilsson bli, som assistent är förstavalet Jonas Thern, men varför inte nyutbildade Stefan Schwarz eller meriterade Jesper Blomqvist?

Aftonbladets EM Drömelva. Ligan div sex södra Halland slutade så här:

1. SBKs vänsterback Stefan Mårtensson. Grattis!
2. Andersbergs vänsterback Agron Qerimaj.
3. RGIFs vikarierande målvakt Henrik Ragnarsson.

5. LTIKs hälseneskadade B-lagsspelare Johan Jönsson.

12 stycken personer deltog totalt i ligan.

//P.

Träningsmatcher

KHFF-Råstorp/Timsfors 1-3
Målskytt KHFF: Mikael Ahlm

HIS-SBK 2-3
Målskyttar SBK: Johan Angvall, Olle Hansen, ?

Alet-BKW 12-1
Målskytt BKW: Simon Walldén

BKWs c-lag hade naturligtvis ingenting att hämta mot topplaget i fyran.

//P.

Resultat lördag

LFK-Ahlafors 0-3 (0-1)

LFK släppte snabbt in ett mål, efter detta tog man faktiskt över tillställningen, spelade bra fotboll och skapade mycket chanser. Ahlafors punkterade matchen mot slutet genom att göra två mål. LFK har nu nio poäng upp till kval och om du frågar mig är det nu kalkat.

LTIK-YBK 3-2 (0-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Johansson, Emil Olsson, Simon Vedin
Målskyttar YBK: Dan Marcellus, Filip Bank

Ett pressat LTIK lyckades med nöd och näppe slå ett rumphugget och frenetiskt kämpande YBK. LTIK var klart bäst den första kvarten och chanserna radades upp, det kändes dock som att bollen inte ville in denna dag. Efterhand jämnades spelet ut. I den andra halvleken tar LTIK ledningen sedan Mattias Olofsson spelat fram Mattias Johansson som kallt sätter dit ettan. Ganska snart därefter kvitterar YBK efter tafatt försvarsspel från LTIKs sida. LTIK lyckas trots att bollen nästan vägrar gå in i nät att ta ledningen med 2-1 sedan Emil Olsson slaktat in bollen i mål. YBK kvitterar återigen, nu efter riktigt svag markering på hörna utav LTIKare. Med tre minuter kvar avgör Simon Vedin matchen till LTIKs fördel med ett distinkt vänsterskott förbi Niklas Nilsson i YBK-kassen.

Personligen är jag missnöjd med LTIKs spel, mot ett mer kvalitatift motstånd hade det här blivit däng. Spelet blir alltmer beroende av Anders Kallin, och visst ska det märkas när en så duktig spelare saknas, men inte hur mycket som helst. Avsluten måste bli bättre på många fötter, det finns chanser, men de slarvas bort. Jag är imponerad av YBK som saknar ett antal spelare och ställer upp med ett betydligt sämre lag på pappret än det vi mötte i våras, men nu tillskillnad från då kämpade samtliga som ett lag, dessutom är man effektiva, de gulsvarta skapade nog inte mer än fyra hyfsade chanser på hela matchen och trots det gjorde man två mål, jämför det med LTIKs usla facit. En rad unga killar fanns med på plan och fortsätter de att utvecklas kan det vara värt att ta något eller ett par hundår. På sikt kan YBK bli vinnare.

AIK-BKW 8-6
Målskyttar BKW: Jonas Nilsson 3, Patrik Åkesson, Daniel Nilsson, Magnus Johnsson

Inställningen hos vissa spelare är bedrövlig i BKW, redan efter 20 minuter har man 4-0 i röven. Att rävarna Lars Palmgren och Stefan Palmqvist är de två som får godkänt i laget tycker tränare Packi säger allt om BKWs insats i denna match.

//P.

Matcher lördag

Jag återkommer med mer info kring lagen som spelar idag lördag så fort som möjligt, något i stil med det jag skrev om RGIF.

LTIK-YBK 14:00, L:a Tjärby IP

AIK-BKW 14:00, Sannarp

LFK-Ahlafors 15:00, Glänningepark

//P.

Resultat fredag

RGIF-Kvibille 1-4 (0-0)
Målskytt RGIF: Anders Nilsson


RGIF gjorde en av sina bättre matcher spelmässigt för året, åtminstone i den första halvleken. Den andra halvleken blev riktigt händelserik, förutom fem mål drabbades båda lagen av en varsin utvisning, båda de utvisade spelarna har förflutet med spel i LTIK, RGIFs Daniel Hellsten räddade bollen med händerna på mållinjen och fick såklart direkt rött kort, Joel Langemark i Kvibille fick även han syna det röda sedan han fått två gula i samma situation.

Bägge lagen fick också en varsin straff, RGIFs missades av Andreas Thedeby två gånger om (den slogs om sedan flitigt vinkande linjeman Johan Söderström viftad för spelare för tidigt inne i straffområdet). Kvibilles straff sattes säkert i mål sedan Tonne chansat åt fel håll. Trots att siffrorna vittnar om något annat tycker jag att matchen i stort är jämnn spelmässigt och RGIF skapar väl så många chanser som Kvibille, ligger man i botten som Giffen gör går dock den där bolluslingen helst utanför.

//P.

Inför helgen

Fredag:


RGIF-Kvibille kl 18:00, Björkvallen


Giffen ligger hjälplöst sist i fyran och kan i princip börja tänka på nästa säsong i femman. Laget har inte tagit en enda seger och endast lyckats skrapa ihop två ynka poäng, vilket naturligtvis är bedrövligt. Orsakerna till det usla resultatet är såklart flera, men framförallt två. Träningsflitet har på flera håll varit riktigt dåligt, framförallt på försäsongen, men även under stundande säsong, på några träningar har man inte varit mer än fem man. Kvalitén i truppen finns egentligen för att lyckas, många spelare hade säkert gjort alldeles utmärkt ifrån sig utan att träna särskilt mycket i femman eller i sexan, i fyran håller det dock inte, framförallt inte då flera av de andra lagen tränar tre dagar i veckan.


Den andra stora anledningen till att det gått som det gått är målvaktsbiten. Inför säsongen stod man utan A-lagsburväktare. Utespelaren Henrik Ragnarsson ställde upp och gjorde så gott han kunde genom att ställa sig mellan stolparna och utnyttja sina starka sidor: sin oräddhet och fotspelet. I längden blev det helt logiskt för tufft att som helt oskolad stå i en så bra serie som fyran och Ragge ställde sin plats till förfogande. Rutinerade Mikael Bjerke håller fortfarande god klass, samtidigt finns det ett liv utanför fotbollen när man kommit upp i den ålder som Bjerke gjort och trots att han tycker att det är förbannat roligt att stå så är det knappast värt det om man i dagar efter har sviter efter matcherna.


Forwarden Henrik Olsson som inte varit alls lika tongivande i år som förra året hoppade in som målvakt då han i grunden är just burväktare och gjorde det riktigt bra, då var oturen framme och grinade RGIF i ansiktet då han i en B-lagsmatch som utespelare bröt armen i en nickduell. Det blir svårt att få kontinuitet i försvarsspelet då sista utposten hela tiden skiftas och osäkerheten i laget sprids snabbt. Sedan innan uppehållet har tränare Tonne själv gått för fullt på träningarna för att kunna ta platsen mellan stolparna. Återstår att se om denna lösning kan bli den rätta.


RGIF bör redan nu tänka på att se om sitt hus inför nästa säsong i femman, Giffen är känt för att vara en "värvarklubb", men hur attraktivt blir det att spela i Ränneslöv nästa år? KHFF kommer med största sannolikhet att ta ifrån RGIF epitetet Laholms nästbästa klubb. Dessutom är det nog tveksamt om spelare som Andreas Thedeby, Stefan Rådlund, Johan Bergman och Andreas Randevik fortsätter.

Frågan är då om sådana spelare som Sonny Nilsson, Fredrik Nilsson och Daniel Hellsten, som inte har någon direkt koppling till föreningen förutom att de spelat ett par år i seniortruppen, kommer att fortsätta. Enligt mig bör RGIF satsa på det man har och kanske ta något sämre år, någon gång måste alla lag få ha en dipp. Bygg laget på bröderna Johan och Oskar Nilsson samt Jens Strömberg och bröderna Mats och Erik Lindström, få någon av de rutinerade krafterna att stanna, hitta en målvakt och fyll kanske på med något underifrån.

//P


RSS 2.0