Inför helgen

Fredag:
 
Ullareds IK-LFK kl 18:15, Hedevi 
 
Ny toppmatch för LFK. Ullared har gjort mest mål i serien och har samma poäng som LFK. I sin senaste match slog man Astrio med 3-2. LFK spelade som bekant ut Varberg och vann med 3-1. Hemma vann LFK 1-0. Spelar LFK som man gjort på sistone är Ullared chanslösa. Slappnar LFK:arna av har Ullared bra möjligheter.
 
Sexan:
 
SBK-SIF kl 18:15, Skogaby IP
 
Ett av två fredagsderbyn i sexan. Jag tros SIF har en chans mot SBK. I sin senaste match föll man i överkant med 3-0 mot Haverdal. SBK slog YBK med 3-0. På Gröningen vann SBK med 2-0.
 
YBK-HIS kl 18:15, Munkavallen
 
Förhoppningsvis får YBK tillbaka några skadade spelare till derbyt mot HIS. I sin senaste match föll YBK med 3-0 mot SBK. HIS stod för säsongens bottennapp då man föll med 6-1 mot Kurdiska. Vårmötet vann HIS med 2-0.
 
Lördag:
 
Fyran:
 
IF Leikin-RGIF kl 14:00, Sannarps IP
 
Leikin är ett lag som RGIF har häng på. Vid förlust skiljer det dock nio poäng. RGIF behöver vinna lite matcher nu för att det inte ska bli allt för tungt mot slutet. I sin senaste match föll RGIF tungt mot Norvalla med 3-1. Leikin föll ännu hårdare med 4-1-förlust mot Åsa. Våtrmötet slutade 2-0 till Leikin. Revansch nu RGIF!
 
Femman:
 
KIK-GIF/VIF kl 14:00, Lagavallen
 
KIK är i behov av poäng för att inte bli neddragna i en oviss bottenstrid. Efter förlusten mot Unnaryd kan man nog beteckna GIF/VIF som helt körda. Man får satsa på att avsluta så snyggt som möjligt. Maken till tunga förluster har jag aldrig sett maken till. Men det är naturligtvis inte bara otur som gjort att GIF/VIF ligger där man ligger. Även om det nog till sor del beror på missröta. KIK föll snöpligt mot Getinge i sin senaste match trots att man var det bättre laget spelmässigt. Vårmötet mellan GIF/VIF och KIK vann gult med 2-0 efter mål av Simon Andersson och Jonathan Peterson. De båda KIK:arna följde sedan med GIF/VIF-bussen till Bakken dagen efter.
 
KHFF-BKW kl 14:00, Kornhults IP
 
KHFF är i akut behov av poäng. Starten på hösten har varit bedrövlig. Senast föll man med 5-0 mot Böljan. BKW vill hänga på toppen och behöver en trea för att göra så efter det snöpliga poängtappet mot Trönninge (3-3).
 
Unnaryds GoIF-LTIK kl 14:00, Strandvallen
 
Vårmötet vann LTIK bekvämt med 3-1 efter 3-0-ledning. Det lär inte bli lika lätt denna gång. Unnaryd ligger under strecket och kommer säkert att kämpa hårt. I sin senaste match vann Unnaryd med 5-4 mot GIF/VIF. LTIK slog Simlångsdalen med 2-1.
 
Sexan:
 
VBoIS-IS Örnia kl 14:00, Våxtorps IP
 
Mittenmöte i sexan. ISÖ ligger en poäng bakom BoIS och vann sin senaste match med 16-1 mot Gullbrandstorp. BoIS förlorade mot Vapnö med 4-1 trots en bra genomförd match. Vårmötet slutade hela 5-1 till Örnia. BoIS har alltså mycket att bevisa för Örnarna.
 
//P.

Resultat lördag

Varbergs GIF-LFK 1-3 (0-1)
Mål LFK: Petter Gustafsson, David Pinot, Johan Green
 
LFK fortsätter att imponera. Varberg var under stora delar utspelade och resultatet var minst sagt i underkant. Vackrast av LFK:s mål var David Pinots 2-0-skott. Då hade Petter Gustafsson redan prickat in 1-0 innan paus. Varberg skapade lite nerv då man gjorde 1-2, men Johan Green avgjorde med sitt 3-1-mål. Bäst i ett mycket bra LFK var högerbacken Robert Nilsson. Han spelade bl a fram till de två första målen.
 
Fyran:
 
IF Norvalla-RGIF 3-1 (1-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson
 
RGIF var det klart bättre laget i första halvlek, men man skapade bara lite halvchanser. Tungt för RGIF att Norvalla gjorde 1-0 precis innan paus. Det var inte logiskt. I andra halvlek var hemmalaget det bättre laget, utan att egentligen vara särskilt bra. Flera RGIF:are kom inte upp i normal nivå. Tungt eftersom att Norvalla egentligen är ett lag som RGIF borde slå. Bäst i RGIF var vikarierande mittbacken Daniel Paulisson.
 
Femman:
 
BKW-Trönninge IF 3-3 (3-0)
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Miridon Berisha (straff)
 
TIF agerade väldigt naivt i början och man gav Walldianerna på tok förmycket yta på enorma Wallevi. Redan efter kvarten spelad stod det 3-0 till BKW. TIF spelade upp sig efterhand och i andra halvlek kunde man ta över tillställningen mot ett BKW som mattades av mer och mer. På matchens sista spark kunde man så göra 3-3 genom rutinerade Jacob Bruhn.
 
GIF/VIF-Unnaryds GoIF 4-5 (1-2)
Mål GIF/VIF: Johan Stråhle 2, Robin Möller 2
 
Ny tung uddamålsförlust för GIF/VIF. Man kan inte annat än lida med laget.
 
Sexan:
 
Kurdiska IF-HIS 6-1 (4-0)
Mål HIS: Jimmi Ivarsson
 
HIS var utan chans mot Kurdiska, som öser in mål för tillfället.
 
SBK-YBK 3-0 (0-0)
Mål SBK: Patrik Nilsson, Kim Andersson, Mårten Torstensson
 
Ett skadeskjutet YBK kunde precis som väntat inte rå på SBK, som vann med klara 3-0.
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Skogaby IP är definitivt ingen favoritarena för undertecknad och YBK. Förra året tacklades jag sönder och samman av en något övertänd rödklädd motståndare och missade 6 matcher pga skadan. Vandringen ut från planen blev ackompanjerad av "VikörEPAtraktorochhängerpåfyrkantenULTRAS" och deras härliga ramsa "låt han dö". Årets match missades skadan från GAIS - matchen men uttåget blev lika tungt. Torsk 3-0 och man undrar hur fan det hände. 
 
Målvaktsanton var så blek i omklädningsrummet efter matchen att en magnecyl hade sett ut som en leverfläck på honom. Första målet (efter ca 10 minuter i andra halvlek) var nämligen fullständigt bisarrt. Bollen svävade likt ett UFO runt i målområdet och bestämde sig plötsligt för att i röran - mellan alla försvarande ben och armar - dimpa ner i målet. Sjukt tungt då YBK helt ägt första halvlek. I denna var det YBK som stod för spelet och som tryckte på mot SBK - målet. Olle Larsson och Filip Nilsson fick båda öppet mål på nick. Problemet var bara att det var samma boll och samma tillfälle vilket resulterade i en krock istället för ledning. Kasper Persson hamnade i någon form av trans och glidtacklade sönder och samman alla spelare på hans kant samtidigt som Olle Larsson och Anton Olsen rev sår i SBK:s backlinje. Dessutom neutraliserade Jimmy Ivarsson Skogabys farlige skyttekung med ett smart och aggressivt spel. Denne skyttekung som för övrigt är fenomenalt listig och målfarlig visade upp härliga Premierleaguetakter när han två gånger på raken siktade med armbågen rakt mot huvudet i nickdueller mot nämnde Ivarsson. Lyckligtvis fick Jimmy behålla sina tänder och lika olyckligtvis missade den för övrigt utmärkte domaren dessa båda överfall. 
 
Problemet är dock att man i fotboll skall förpassa bollen bakom motståndarnas målvakt in i målet och eftersom YBK misslyckades med detta så var halvtidsställningen 0-0. I paus snackade laget om att fortsätta mala ner hemmalaget. Gå ännu hårdare på armbågscentern, vinna fler andrabollar och våga dribbla lite mer modigt mot den något tröga hemmabacklinjen. Av detta blev det inget...
 
Istället justerade SBK om sitt lag och dessa omdisponeringar vann matchen åt SBK. Den tidigare något osäkre mittbacken (minns ej namnet) placerades på innermittfältet och förvandlades till matchens kung. Efter ledningsmålet var det helt ombytta roller jämfört med första halvlek. SBK körde över ett allt mer resignerat YBK. Tvåan kom på en omställning på vilken YBK:s backlinje var felplacerad och istället för en slutforcering ökade SBK på ledningen till ointagliga tre mål mot noll med ca 5 minuter kvar att spela. 
 
Förlusten var sjukt bitter. Inte orättvis egentligen, då SBK distinkt satte sina chanser i andra halvlek och dessutom var tämligen dominanta halvleken igenom men fruktansvärt bitter. YBK var definitivt inte sämre än hemmalaget och borde rimligtvis inte förlorat med tre noll. Det var dystra miner. Olle Larsson klagade - till viss del berättigat - på att han alldeles för ofta får frispark emot sig pga sin storlek. Jimmy Ivarsson var så trött att han inte orkade köra hem och Figge Nicklasson meddelade att även han missar nästa match pga semesterresa...
 
All heder åt nya YBK ändå! Laget är till sju elftedelar nytt jämfört med den elva som inledde säsongen och när dessutom spelare som Nisse Carlsson och Robban Beckström är skadade så är det ändå berömvärt att spela så bra fotboll som laget ändå gör. Kasper Persson håller på att cementera fast sin plats i laget, Anton Olsen springer likt en duracellkanin på mitten och Robin Hansson är en blivande storback. 
 
Beröm skall också Skogaby ha. Skall man kalla dem sexans svar på Stoke? Alla vet hur de spelar men ändå är de svåra att slå! Alla bollar skickas stenhårt framåt med Hansen som är rent livsfarlig och sen fyller man på för kung och fosterland. Synnerligen effektivt och så länge som det inte är minusgrader ute så kan ju inte bollen frysa till is däruppe i himlen där den befinner sig mestadels av tiden...
 
Vi i YBK får ladda om batterierna. Kasper får plåstra om sina glidtacklingssår, Nisse rehaba sitt knä, Beckström sluta böla över en bruten tumme och undertecknad får missbruka Voltaren så skall nog YBK få ihop ett starkt lag även i nästkommande matcher... 
 
YBK;s lag
Anton H
Kasper P Emil O Robin H Figge N
Jimmy I, Anton O, Tobbe J
Albin O, Olle L, Filip N
Avb; Lasse H, Jonatan G, Tobias T, Martin M
 
//P.

Resultat fredag

Femman:
 
LTIK-Simlångsdalens IF 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Patrik Åkesson, Simon Vedin
 
LTIK inledde piggast. Linus Jerkesten borde gjort mål direkt då han blev läckert framspelad av Emil Olsson som smekte fram en yttersida så pass bra att Linus blev helt ren. Avslutet gick dock rakt på Dalens duktige målvakt Fredrik Bernström, som förvisso kom ut fint. Både Emil Olsson, Simon Vedin och Conny Strömberg hade möjligheter att ge LTIK ledningen. Men gick inte avsluten över så räddades de av Bernström. LTIK:s ledninsmål var varken orättvist eller ologiskt när det kom. Patrik Åkesson kunde raka in bollen i öppet mål efter förarbete från Björn Öberg och Linus Jerkesten. Efter målet kunde Dalen ta över taktpinnen. Jonas Nilsson tvingades göra en bra räddning efter nick på hörna. Sedan träffade Andreas "Vallås" Johansson ribban. Halvtidssignalen kom som en välsignelse för LTIK:arna. Normalt sett brukar motståndarna mattas ut av LTIK, men det gjorde inte Dalen.
 
I andra halvlek var Dalen det bättre laget. De klara chanserna lös dock md sin frånvaro inledningsvis efter paus och när de dök upp var LTIK minst lika vassa, om inte vassare än Dalens. Emil Olsson grävde fram bollen till Simon Vedin, som körde sina gubbar och ur snäv vinkel skickade bollen i mål, 2-0 efter timmen spelad. Dalens bästa möjlighet kom på nick efter hörna. Avslutet gick dock utanför mål. Vedin hade möjlighet att avgöra men Bernström klarade med fingertopparna och räddade till en av många resultatlösa LTIK-hörnor. Med kvarten kvar blev Vedin utvisad efter två löjliga gula kort, där höll en annars duktig domare alldeles för låg nivå på det hela. Efter utvisningen blev det ännu mer Dalen än innan. LTIK kontrade farligt en gång då Emil Olsson tvingade Bernström till ytterligare en fin räddning. Dalen träffade ribban i den 87:e minuten och sedan kom också 1-2 minuten senare via ett närskott. Mer än ett inlägg till mäktade man inte med och LTIK kunde vinna tillställningen med 2-1 efter en strålande kämpainsats. En riktig lagseger där samtliga gjorde jobbet för varandra.
 
I matchens absoluta slutskede borde Bernström blivit utvisad då han skeppade iväg en helt ren Emil Olsson i straffområdet, domaren valde dock att blåsa av matchen istället för att sedan tala om för Olsson att denne normalt sett skulle haft straff där... ? Hur som, slutsignalen ljöd och det var glada LTIK-spelare som längtat en stund efter det befriande pipljudet. Simlångsdalen var bättre än LTIK rent spelmässigt under matchens sluttimme. Man skapar dock för få målchanser på sitt spelövertag och någon riktig målskytt har man inte. Dalen är det bästa lag som LTIK mött i år om man bara ser till spelet och inte väger in skapade chanser. Man hade lösningar på det mesta och försökte spela sig upp och fram. LTIK stod dock för en av årets starkaste arbetsinsatser. Inställningsmässigt föll ingen rödblå ur ramen. De starkaste LTIK:arna hittar vi i mycket stabile målvakten Jonas Nilsson samt resoluta mittbackarna Håkan Karlsson och Daniel Hellsten.
 
KIK-Getinge IF 1-2 (0-1)
Mål KIK: Joel Åkesson
 
KIK åkte på en snöplig uddamålsförlust mot Getinge, som gjorde mål på en billig straff i första och sedan följde upp det med att göra 2-0 i andra på en kontring efter att en KIK:are som avslutat borde fått frispark. Domsluten gick inte KIK:s väg under matchen. Efter Joel Åkessons 1-2 hade KIK möjligheter men bollen dansade på fel sida mållinjen och ville inte in fler gånger.
 
IF Böljan-K/HFF 5-0 (1-0)
 
Ett långt ifrån ordinarie K/HFF var chanslösa mot serieledarna. Nu får K/HFF passa sig för strecket. Spelare som Kristian Åkesson, Martin Berntsson, Fredrik Junefalk, Mikael Alm och Martin Jönsson kommer att behövas framöver för att rädda skeppet.
 
Sexan:
 
SIF-Haverdals IF 0-3 (0-2)
 
SIF kämpade tappert men föll åter med klara 3-0, nu mot tabelltvåan Haverdal.
 
Vapnö IF-VBoIS 4-1 (0-1)
Mål VBoIS: Anders Stam
 
BoIS rådde inte på serieledarna och föll med klara 4-1.
 
VBoIS Jim Leandersson:
 
Serieledarna på bortaplan innebar lite annorlunda taktik. Vi spelade mer defensivt än vanligt och kontrade. I första halvlek fungerade det väldigt bra och vi kunde gå till pausvila med en rättvis 0-1 ledning. I andra halvlek var pressen mot vårt mål ännu större men vi lyckades freda oss första kvarten, på en snabb omställning var vi riktigt nära att utöka till 0-2 men avslutet från nära håll gick över mål. Sådana chanser måste vi göra mål på om vi ska slå topplagen på bortaplan. Hade vi gjort mål där tror jag aldrig Vapnö klarat vända matchen. Istället för 0-2 så filmar deras anfallare till sig en billig straff och 1-1 är ett faktum. Kort därefter gör hemmalaget 2-1 på hörna. Efter det var det svårt för oss att ställa om och börja spela offensivt igen. Luften gick tyvärr ur oss och Vapnö kunde göra både 3-1 och 4-1. Den för dagen väldigt unga domaren hade det inte lätt, det var en tuff och grinig match med mycket kommentarer om domsluten. Tyvärr tillät han väl mycket snack, i första halvlek borde hemmalaget fått sin duktiga innermittfältare utvisad. Efter att ha protesterat mot ett domslut fick han gult kort, han fortsätter tjata och domaren säger då att om han fortsätter så skulle han få ett till, då skriker han flera gånger till på domaren men det blev inget kort. Mest förvånande var att ingen i hemmalaget ens försökte lugna ner sina egna spelare, allra minst lagledaren/tränaren utanför plan som fick tre tillsägningar av domaren innan han till sist blev avvisad från planen. Vapnö är bra, tunga att möta och framförallt väldigt jämna på alla positioner. De vinner rättvist, fast med lite mer flyt och effektivitet i boxen så hade vi åkt hem med tre poäng. Det var vår sista chans att haka på toppen, nu får vi koncentrera oss på att bli bästa kommunlag istället. En eloge till samtliga spelare för insatsen i fredags, vi lyckades nästan!
 
//P.

Inför helgen

Fredag: 
 
Femman:
 
LTIK-Simlångsdalens IF kl 18:30, Lilla Tjärby IP
 
LTIK ställer i stort sett upp med det som finns tillgängligt mot Simlångsdalen. En sex, sju spelare bortresta, en avstängd och någon skadad gjorde det nästan svårt att få ihop till en trupp (varför passar ungdomarna nuförtiden på att åka iväg på semester just när skolan börjar igen? Vill de inte lära sig något?). Än dock är det samma startelva som i den senaste matchen. Bortsett från att Henrik Nilsson försvinner pga den näsfraktur han ådrog sig i 2-2-matchen mot Lidhult. Nilsson blir borta i ett par veckor. Det troliga är att Håkan Karlsson ersätter på mittbackspositionen och där har han ju så att säga spelat förr. Simlångsdalen vann i sin senaste match mot GIF/VIF med 3-2. Vårmötet i Dalen slutade 3-3.
 
KIK-Getinge IF kl 18:30, Lagavallen
 
KIK kommer från 3-1-vinst i Unnaryd. Getinge från 4-3-seger mot BKW. Vårmötet slutade 5-2 till Getinge. Matchen känns väldigt öppen och oviss på förhand.
 
IF Böljan-K/HFF kl 19:00, Falkenbergs IP
 
Svår bortamatch för K/HFF. Samtidigt har Böljan visat svag form efter uppehållet och mot Trönninge i förra matchen hade man inte en chans och förlorade med 3-0. Lika illa var det för K/HFF som föll stort hemma i Hishult mot Oskarström med 4-0. Vårmötet slutade 2-2. Oavgjort igen?
 
Sexan:
 
SIF-Haverdals IF kl 18:30, Gröningen
 
SIF har kämpat på bra efter uppehållet, men topplaget Haverdal lär bli mycket svåra för ett SIF som tvingas klara sig utan rutinerade mittbacken Kenneth Einarsson, som är avstängd. I sin senaste match förlorade SIF i överkant mot VBoIS med 3-0. Haverdal slog SBK med 4-0.
 
Vapnö IF-VBoIS kl 18:45, Vapnö IP
 
Toppmöte i sexan, Kan BoIS rubba serieledarna har de fortfarande häng på andraplatsen. Vårmötet vanns komfortabelt av Vapnö med 4-0. BoIS coach Jim Leandersson skrev efter den matchen av Vapnö redan då var ett lag för femman. I sin senaste match BoIS med 3-0 mot SIF. Vapnö krossade Gullbranstorp med sanslösa 14-0. Jag tror ändå i min enfald att BoIS har kvaliteter för att kunna störa Vapnö. Vi får se!
 
Lördag:
 
Elitfyran:
 
Varbergs GIF-LFK kl 15:00, Påskbergsvallen
 
Toppmatch i elitfyran och viktig match för LFK. Varberg har varit uppe i topp men förlorade sin senaste match mot Ullared och ligger nu en poäng bakom topptrion på 30 poäng med LFK i spetsen. LFK vann mot Hylte med klara 3-0 i sin senaste match. Vårmötet mellan LFK och Varberg slutade 2-0 till LFK efter sent avgörande mål av Besart Mazreku.
 
Fyran:
 
IF Norvalla-RGIF kl 15:00, Norvalla IP
 
Efter den starka 1-0-segern mot Harplinge är det nu dags för RGIF att ta sig an mittenlaget Norvalla, som i sin senaste match besegrade Leikin med 3-2. RGIF ligger under strecket och hade behövt ett par segrar på rad. Vårmötet mellan lagen slutade med Norvallavinst 1-0.
 
Femman:
 
GIF/VIF-Unnaryds GoIF kl 13:00, Veinge IP
 
Bottenmöte i femman. GIF/VIF är otroligt revanschlystet efter den minst sagt tunga och mycket orättvisa 3-2-förlusten mot Dalen där GIF/VIF stod för samtliga mål. Nu ska Unnaryd få betala! Unnaryd har dålig form och ligger nästsist, endast före just GIF/VIF. I sin senaste match förlorade man mot KIK med 3-1. I vårmötet var Unnaryd överlägset och vann med 4-0.
 
BKW-Trönninge IF kl 14:00, Wallevi
 
Toppmatch i femman. Vinner Trönninge går de faktiskt upp på samma poäng som topptrion.TIF har visat sanslös form efter uppehållet, innan detsamma låg man faktiskt under strecket. Rutinerade gubbar har klivit in och givit stadga åt laget. Fyra raka vinster imponerar. De möter ett förmodat jättetaggat BKW, som är revanschsuget efter den snöpliga förlusten mot Getinge, där de blev bortdömda av domaren. I sin senaste match slog TIF Böljan med 3-0, BKW förlorade mot Getinge med 4-3. Vårmötet slutade 2-0 till BKW.
 
Sexan:
 
Kurdiska IF-HIS kl 13:00, Halmstad Arena
 
Kurdiska har bra form. 6-2-seger mot Sperling/Sennan följdes upp med 9-0 mot YBK. HIS förlorade sin senaste match mot just Sperling/Sennan med 5-2. Det pekar mot Kurdisk vinst. Vårmötet slutade 2-0 till HIS.
 
SBK-YBK kl 13:30, Skogaby IP
 
SBK föll mot Haverdal med 4-0 i sin senaste match. YBK vann mot Gullbrandstorp med 3-0. Båda lagen har problem att fylla ut med folk. YBK är mest skadeskjutet och är underdogs i den här matchen. Vårmötet slutade 3-1 till rött.
 
//P.

YBK vann

Resultat sexan:
 
Gullbrandstorps AIS-YBK 0-3 (0-1)
Mål YBK: Albin Olsen, Anton Olsen, Lars Hansson
 
YBK tog en relativt komfortabel seger mot GAIS. 3-0 blev det och det kunde blivit mer. Samtidigt hade GAIS hela tre avslut som tog i ribban och YBK:s mycket stabile målvakt Anton Hansson hade en del att avbestyra. Främst inlägg och inspel, men även två bra skott. Ett från GAIS spelande tränare Nenad Pavlovic. Annars var det mycket YBK, som dock inte fick igång det passningsspel som man brukar idka. Även YBK hade två avslut som tog i överliggaren. Väldige Olle Larsson var ett ständigt hot för GAIS backlinje och borde gjort något mål på de chanser som han ofta skapade åt sig själv genom små nätta finter. En nick från Larsson efter hörna räddades på mållinjen av GAIS:are. Matchen var emellanåt mycket medioker. YBK var under stora delar det bättre laget, men efter Albin Olsens vackra 1-0, skott över målvakten, kunde faktiskt GAIS ta över en stund. 2-0 gjorde storebror Olsen, Anton, då han smet emellan efter missförstånd mellan GAIS målvakt och en hemmaförsvarare. Anton kunde sedan rulla in bollen i öppet mål. Matchavgörande 3-0 kom med kvarten kvar då inhoppande Lars Hansson kunde raka in en målvaktsretur efterTobias Johanssons knallhårda frispark.
 
YBK:s spelande tränare Tomas Karlsson var skadad i baksidan redan inför matchen, men chansade och spelade ändå. Det höll i 35 minuter, men Karlsson fullföljde trots det halvleken. Jimmy Ivarsson ersatte med den äran i andra halvlek.
 
- Vi hade med alla 14 tillgängliga spelare hit till Gullbrandstorp idag. Vi har inte en gubbe till och nu är jag med största säkerhet borta i nästa match och även en spelare till. Jag vet inte hur vi gör mot Skogaby, men vi får lösa det på något sätt, sade Karlsson efter matchen.
 
Karlsson:
 
Bröderna Olsen  sänkte GAIS!
 
Att påstå att YBK  varit inne i en tung period sen senaste segern mot Serbiska i våras är minst  sagt ingen överdrift. De senaste månaderna har på många sätt varit hemska.  Klubbens sjukstuga är mer välfylld än systembolaget dan innan midsommar. Förkylningar, knäskador, fotleder, brutna tummar och annat  käckt har tärt på laget. Dessutom har två av lagets viktigaste spelare mystiskt  försvunnit, Dennis Ljungberg har börjat sin handbollssäsong och till det  alla de vanliga orsakerna till frånvaro i division sex som t.ex. uppkörningar,  släktkalas, semestrar, pianolektioner, gräsklippning och navelpilleri. Under  denna period har förlusterna duggat tätt. Vissa har varit tappra och lite orättvisa (Örnia, Hasslöv) medan andra har varit rent av förnedrande (0-9 mot  Kurdiska...). Målskyttet har varit tämligen bristfälligt och tränare  Karlsson fick en smärre chock när han i tabellen, minuterna innan match, utläste  att laget endast mäktat med 10 mål under säsongen.
 
Inför matchen mot  GAIS hade YBK skrapat ihop allt som fanns kvar av den tidigare så breda och  spetsiga truppen. 14 tappra och träningsflitiga YBK:are hade tagits ut för  bottenmötet mot GAIS. Det var ett gäng fyllt av förhoppningar om tre ljuva  poäng som begav sig norrut mot seriens jumbolag Gullbrandstorps IS. Undertecknad  drogs med skada i baksida lår och en ångest av Strindbergklass pga det sällsynta och betungande favoritskap som YBK hade. Beslutet att spela matchen togs med motiveringen "idag jävlar gäller det". Vid förlust hade nog skribenten av denna text lagt in sig på St. Sigfrid snarare än gått till träning igen...
 
YBK:arna lovade varandra att gå för seger. Spela lite enklare än vanligt. Mindre finlir och mer långa bollar fram mot en förhoppningsvis instabil GAIS - backlinje. Tillbaks till grunderna som det så fint heter. Matchen inleddes  med nerverna utanpå tröjorna. Bollen behandlades som om den vore en handgranat, svetten i pannorna var nervositetssvett snarare än av  ansträngning och vissa av lagets uppspel var lika felriktade som Nordkoreanska sateliter. Trots detta var det YBK som  dominerade tillställningen. Målchanserna avlöste varandra och GAIS backlinje var emellanåt lika stabil som humöret hos en psykpatient. GAIS var ändock inte  ofarliga. Mängder av nya spelare gjorde sin debut och den senaste tidens svårigheter verkade ha svetsat samman laget. Nenad Pavlovic var ett stort hot  och lagets vänsterback var av ytterst god kvalitet. Dessutom var han i det  närmaste besatt av att glidtackla, vilket han gjorde med den äran! Några  gånger ställde YBK till det för sig och med lite otur hade GAIS kunnat få en straff när Jimmy Ivarsson täckte bort ett skott med händerna. För en gångs  skull undslapp vi ett domslut och kanske skulle detta bli vår dag. Tiden talade till YBK:s fördel. GAIS blev allt mer tillbakapressat och  efter en halvtimme kunde unge Albin Olsen distansskjuta in 1-0. Känslan av  glädje infann sig knappt. Målet var mer som en uppskjuten dödsdom, ångesten släppte lite men utan att för den skull ge plats för lycka.
 
GAIS försökte nu  flytta upp spelet och som en blixt från klar himmel drog den trixige centern till med ett bombnedslag till skott som rammade Anton Hansson ribba. Nära ögat...Strax efteråt fick tränare Karlsson kasta in handduken. Den lilla  sträckningen i baksida lår hade evolverat till en smärta  av amputationskaliber. Emil Davidsson byttes in och Jimmy Ivarsson fick  vikariera på mittbacken. Strax efteråt slog Olsen till igen. Nu var det den betydligt mer vana a-lagsspelaren Anton (broder till Albin) som löpte igenom och  på klassiskt tråckelmaner fipplade bollen runt en rusande målvakt, för att sedan ur snäv vinkel trä in tvåan. Med målet började ångesten försvinna likt bakfyllan på söndagen. Sakta men ändå i stadig takt.
 
I halvlek var YBK - tränaren inte särledes nöjd. Dålig koncentration, ponduslöst  kroppsspråk och slarv, var brister som denne ville förändra. Ledningen till  trots så hade faktiskt YBK varit illa ute och matchen var allt  utom avgjord. Ett baklängesmål och ångesten hade förmodligen ätit upp de orutinerade YBK;arna. Andra halvlek inleddes med ett böljande spel. Kapten Ivarsson höll sin backlinje lågt för att undvika kontringar. Samtidigt  öste mittfältet och de tre anfallarna på framåt för kung och fosterland, vilket  skapade ett avlångt och något utspritt bortalag. Självklart satsade GAIS allt  framåt och målchanser skapades åt båda håll. GAIS prickade ribban ytterligare  två gånger och Anton Hansson i målet såg i det närmaste chockad ut när bollen inte slank in bakom honom. På andra sidan hade Olle Larsson det ena läget  efter det andra och flera gånger fick YBK - spelare i stort sett fritt skottfält  utan att lyckas överlista den duktige hemmakeepern. Nämnde Olle Larsson straffades också stenhårt för sin storlek. Domaren hade nämligen som policy at  konstant blåsa frispark för den spelare som ramlade i en närkamp. Eftersom Olle  är 240 cm lång och väger 100 kilo muskler så blåste domaren tvångsmässigt  frispark mot Olle närhelst han gick in i en närkamp.  Ny skada drabbade YBK när målskytt Albin Olsen fick kliva av. Den för stunden stekhete  Lasse Hansson (mål senast i b - laget) fick chansen sista 20 minuterna och just Hansson var den som släckte lampan för GAIS då han stötte in returen på Tobias Johanssons Koemanfrispark. En kollektiv "PUST" hördes ända  ut till avbytarbåset då bortalaget insåg att matchen var avgjord. GAIS var nu  mer eller mindre uppgivet, såklart också besvikna över de tre ramträffarna och  YBK kunde spela av matchen.
 
När domaren blåste  av kampen hördes ett hett efterlängtat segervrål från YBK:spelarna.  Mardrömssviten över! Favoritskapet höll! Tre nya poäng vilket betyder  en total summa av 12 poäng i kolumnen! Matchen som helhet var väl  ingen höjdare. GAIS var förvisso förstärkta av ett antal nya spelare  men höll generellt för låg klass för att på allvar hota YBK. YBK å andra sidan uppträdde emellanåt nervöst och tafatt och kunde straffats för detta.  Laget har presterat mycket bättre i matcher som förlorats mot bättre motstånd. Kasper Persson gjorde debut på högerbacken och skötte sig med den  äran. Anton Hansson plockade inlägg som en bulgar plockar lingon och Tobias Johansson har börjat visa all den kapacitet som den gängliga kroppen innehåller. Överlag stort beröm för frejdigheten och viljan i laget. Att dessutom Lasse Hansson fick göra sitt första mål i a-laget var såklart grädde på moset. Det  absolut bästa med kvällen var dock känslan av att inte förlora! För alla som  spelar i vinnande lag måste det vara svårt att förstå hur man kan få hybris av  en seger mot tokjumbon GAIS men tro mig när jag säger att förluster kan få  den effekten. Kväll efter kväll åker man till match med hoppet levande. "Om bara  vi håller tätt, om bara Anton gör någon tokräddning, om bara Olle sätter den, om bara vi kan få en studs med oss...." Alla dessa tankar och förhoppningar som så  ofta grusas pga en innickad hörna, feldömda straffar, bakåtpassningar i gapet till motståndare, missade skott och andra mindre lyckade insatser, behöver emellanåt få näring. Inte mycket krävs  men ändå, lite framgång då och då är ett måste för att man skall orka motivera sig. Likt den fattige ungen som gläds åt sin enda julklapp gläds  också vi över våra segrar. En härlig, barnslig och skön känsla som  eskalerar i YBK:s fyndiga segersång "osså gör vi mål  igen..."
 
Nu är vi på  gång...
 
YBK:s  lag
Anton  H
Kasper Tomas Robin H  Figge N
Jimmy I, Tobbe J,  Anton O
Albin O, Olle  L, Filip N
Avb; Tobias T, Lasse  H, Emil D    
 
//P.

Match onsdag

Sexan:
 
Gullbrandstorp AIS-YBK kl 18:30, Gullevi
 
YBK kommer från 9-0-förlust mot Kurdiska. Gullbrandstorp frånn 14-0-förlust mot Vapnö. Detta är ett bottenmöte i ordets rätta bemärkelse. Vårmötet vann YBK med 2-1. Laget får betecknas som favoriter även nu. Skulle YBK vinna går man upp på niondeplats. Förbi Serbiska, dock med två matcher mer spelade. Ändock! När hände det senast att YBK var så högt upp i en tabell med representationslaget?
 
//P.

Resultat lördag

Elitfyran:
 
LFK-Hyltebruks IF 3-0 (2-0)
Mål LFK: Emil Axelsson, Petter Gustafsson, Rasmus Liedman
 
LFK körde över Hylte första halvtimmen och ledde med 2-0 redan efter tio minuter. Efter det hade man även ramträffar plus andra möjligheter. Hylte kom in lite i spelet efterhand, men LFK kunde till slut vinna med 3-0 och man var faktiskt ganska överlägsna. LFK:arna har hittat stilen.
 
Femman:
 
K/HFF-Oskarströms IS 0-4 (0-1)
 
K/HFF föll klart mot Oskarström och är nu neddraget till bottenträsket.
 
Sexan:
 
YBK-Kurdiska IF 0-9 (0-3)
 
Kommentar överflödig.
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Mannens röst var enorm! Hans hydda borgade förvisso för kraftig förmåga till decibell men ingen kunde föreställa sig hans enorma orala förmåga. KURDISKA, KURDISKA, KURDISKA ekade det över hela jävla Munkavallen när matchens store profil äntrade arenan. Ensam höll han matchen igenom ett oväsen likställt med bönderna på ståplats i Lindab arena. Nedan beskrivs mina känslor för denne supporter;
 
Matchminut 3 = Mannen äntrar arenan. Börjar vråla. Känsla = hahaha, fan vilken skön snubbe.
 
Matchminut 11 = Mannen låter högre än Loa Falkman i Symfonin. Känsla = Shit vilket tryck
 
Matchminut 23 när 0-1 rullar in och mannen vrålar MÅL MÅL MÅL MÅL MÅL! Känsla = För helvete. Kan man skrika högre?
 
Matchminut 39 när 0-2 rullar in och mannen ackompanjerar sina vrål med taktfasta applåder! Känsla = Men sluta nu....
 
Matchminut 55 när 0-5 är ett faktum och all kämparglöd är lika frånvarande som Jimmy Åkessons vilja att fira Ramadan. Mannen matar likt en besatt ut sitt budskap "KURDISKA KURDISKA KURDISKA"! Min känsla = Snart klipper jag honom...
 
Matchminut 89 när YBK äntligen börjar tro på att skiten snart är över har mannen bytt budskap. Nu mässar han "TVÅSIFFRIGT TVÅSIFFRIGT TVÅSIFFRIGT"! Min känsla = Låt mig dö....
 
Hur sammanfattas matchen? 
Med hjälp av olika citat! 
 
1) "For fuck sake, what the fuck do you want me to do with the fucking ball"? Sagt av Kurdiskas inbytte center som var något överladdad när han skulle in och styra upp matchen vid ställningen 7-0.
 
2) "Fy fan va tråkigt, nu skiter jag i det här"! Sagt av Ysbys Emil Olsen när 5-0 trillade in.
 
3) "Man måste göra mål på såna chanser". Sagt av Jimmy Ivarsson när tränare Karlsson bränner i friläge.
 
4) "Jag sa inte pucko. Jag sa spela ut bollen". Sagt av coach Malmström till en något uppretad kurdian.
 
5) "För helvete är du blind eller. Hur fan kan det vara offside hela jävla tiden?" Sagt av Kurdiskas center vid ställningen 9-0. Ledde såklart till ett mycket smart taget gult kort.
 
6) "Det här var det tråkigaste jag någonsin gjort. Jag hade fan hellre druckit bensin och pissat på en brasa än att spela om den här matchen". Sagt av en något uppgiven tränare efter matchen.
 
Och till sist; vi förlorade med 9-0......vi kommer igen!
 
YBK:s lag
Vill helst inte ställa upp med namn....
 
//P.

Resultat fredag

Fyran:
 
RGIF-Harplinge IK 1-0 (0-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson
 
Stark, skön och rättvis vinst för RGIF blev det mot fysiska Harplinge. RGIF inledde bra, HIK tog över sista kvarten i första och var även det bättre laget en stund efter paus. RGIF åt sig in i matchen och i den 74:e matchminuten gjorde Oskar Nilsson 1-0 till sitt lag efter förarbete från Marcus Kjellsson och Mats Lindström. Det blev lite nervigt mot slutet, men RGIF redde ut det och tog en välförtjänt seger. Mats Lindström och en HIK:are blev utvisade mot slutet av matchen. Det var som vanligt färgglatt i luften då Ola Ström dömde tillställningen. Bäst i RGIF var som vanligt mittback Jens Strömberg. Även Niklas Nilsson, Patrik Philipsson och Vedad samt Dino Karupovic var mycket bra i grönvitt.
 
Femman:
 
Getinge IF-BKW 4-3 (2-1)
Mål BKW: Robert Andersson 2, Miridon Berisha
 
BKW misslyckades med att ta över serieledningen från Böljan då man för andra gången i år föll mot Getinge.
 
BKW:s Pelle Persson:
 
Det man trodde sig slippa uppleva igen hände tyvärr i Getinge på fredagskvällen. Mannen med pipan blev centralgestalt som så många gånger förr. Åke Fredriksson har varit riktigt bra de matcherna jag sett honom tidigare i år..... NEJ FÖRRESTEN JAG ORKAR INTE ÄLTA samma visa igen. Alla på Getinge IP såg ju hur det såg ut. Till och med Getingepubliken håller säkert med om att bedömningarna kantrade något. Matchen den vann Getinge efter en svängig historia. Där Walldia gjorde en dålig första halvlek och låg under med 2-1 i paus. Andra halvlek dominerar Walldia i inledningen och kommer också ikapp och förbi målmässigt 2-3. När sedan Arlind är "ful" i mun och säger "va" när han blir avblåst i en situation och därmed blir utvisad är det början till nederlaget. Med 10 man de sista 25 minuterna orkar Walldia inte stå emot hemmaoffensiven utan Getinge kvitterar och gör segermålet i offsideposition. Getinge var starka som lag och kan säkert ställa till det för flera lag i höst. När Micke blir uppvisad på läktaren talar domaren om att han minsann kan tömma planen på spelare om det inte blir en "bättring". Man blir bara matt och funderar på om det inte vore bättre fredagsmys i soffan än att behöva se och höra sådant.
 
Lidhults GoIF-LTIK 2-2 (2-2)
Mål LTIK: Simon Vedin, Linus Jerkesten
 
Matchen rivstartade. Redan i Lidhults första anfall gick bollen strax över öppet mål efter avslut från nära håll. I LTIK:s första anfall blev Simon Vedin upphakad med straff som följd. Straffen slog Daniel Hellsten hårt i stolpen. Strax därpå gjorde Lidhult 1-0. En hultare fick god tid på sig att ladda och fick iväg ett bra skott som dök in bakom Andrée Pettersson i LTIK:s kasse. LTIK slogs inte ned av målet. Det var mycket pigga ben framåt och Emil Olsson, Simon Vedin samt Linus Jerkesten var företagsamma offensivt. Gick inte avsluten utanför mål så räddade Lidhults duktige målvakt Niklas Karlsson. Patrik Åkesson hade två bra möjligheter. Nicken från nära håll i öppet läge gick strax utanför och avslutet med vänstran i straffområdet monsterräddades av Karlsson. Lidhult kontrade in 2-0 genom sin speciella målskytt Walid Mosleh, som kunde komma emellan efter missförstånd i LTIK:s försvar. Ett mycket onödigt mål som borde undvikits. Det var heller inte särskilt logiskt med 2-0 sett till matchbilden.
 
LTIK reducerade på en blixtrande omställning. Tobias Ewertsson vann bollen, spelade vidare den till Emil Olsson, som levererade en perfekt passning på djupet som Simon Vedin snappade upp och bombade in med vänstran. Ett riktigt Drillo-mål. Två passningar, avslut, mål. LTIK var det bättre laget i första halvlek, men Lidhult hade en del att säga till om då man fick för mycket tid på sig av LTIK:arna att vandra med boll och komma till inlägg. LTIK:s kvittering stod Lidhult själva för. Linus Jerkesten slog ett inlägg som en av hemmalagets backar krutade i egen kasse på helvolley. Ett fantastiskt fotbollsmål. Man får ju inte så många sådana chanser som mittback, så lika bra att ta den. 2-2 stod sig till paus.
 
Andra halvlek bestod mest av oordnat spel. Mycket snabba och korta anfall av båda lagen. Upp, ned, upp, ned, fram och tillbaka. Mycket springande. Hawaii helt enkelt. Båda lagen hade möjligheter. LTIK de vassaste. Linus Jerkesten hade ett stort övertag på sin högerkant och tog sig hela tiden runt. Det sista lilla saknades dock och några mål blev det inte. Nästnärmst var det efter ett genombrott med avslut mellan målvakt Karlsson och målet från högersidan. Jag trodde att bollen skulle gå in men den slank tätt utanför. Allra närmst var ett avslut som tog i stolpen. Conny Strömberg fick på en bra träff men Karlsson i hemmakassen gjorde en ny fin räddning och får nog betecknas som matchens lirare. Att spelet var hafsigt berodde också på att det blev en väldig massa avbrott då domren envisades med att blåsa för i princip allt. Hade varit bättre om han i ett tidigare skede stävjat de allra grövsta övertrampen med hjälp av sina kort. Då hade det förmodligen blivit mindre tjafs och gruff.
 
Under matchen åkte båda lagen på två ganska allvarliga skador. LTIK:s mittback Henrik Nilsson bröt näsbenet efter en närkamp mot slutet av första halvlek. Lidhults Mosleh åkte i andra halvlek på en rejäl sträckning i baksidan och skrek rätt ut. Lite av matchens "grej of the day" hände i samband med det. LTIK:s unge vänsterback Tobias Ewertsson skyndade fram till Mosleh och började stretcha dennes ben i tron att det handlade om kramp. Det såg mycket komiskt ut, men var naturligtvis förfärligt synd om Mosleh, som inte direkt fick mindre ont då Tobbe tog tag i benet och sträckte ut det. Båda skadorna gjorde att det blev två pauser. Det gynnade nog inte spelet. LTIK:s skada var olycklig då Max Martinsson tvingats till återbud innan matchen pga sjukdom och Patrik Åkesson strax efter paus fick utgå med ljumsksmärtor. Tur att det inte hände mer då LTIK bara hade med sig tre avbytare.
 
Slutresultatet i matchen var inget lag nöjt med. Lidhult tappade 2-0-ledning och hade med lite tur kunnat få in en boll i andra halvlek. Det osade katt ett par gånger, men den där tydliga farligheten uteblev. LTIK åt visserligen upp ett tvåmålsunderläge. Men man hade två bollar i stolpen. Bl a en straff och var bara två jätteräddningar från Karlsson ifrån ett ledningsmål. Lidhult är inte dåliga när de får lite luft under vingarna. De kämpar hårt och spelar tufft. Det var emellanåt ett ganska hårt och rått klimat ute på plan. "Det äcklar mig att de beter sig som svin ute på plan och sedan är astrevliga efter matchen." Sade en LTIK:are angående hultarna en stund efer slutsignalen. Bäst i LTIK? Jag lyfter denna gång fram innermittfältsparet Conny Strömberg och Björn Öberg samt yttern Linus Jerkesten. Bäst på  plan var dock, som skrivet, Lidhults målvakt Niklas Karlsson.
 
Unnaryds GoIF-KIK 1-3 (0-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Emanuel Hultberg
 
KIK fick med sig tre goa pinnar hem från långfärden till Unnaryd. Jonathan Petersson gav KIK ledningen i den 27:e minuten. Unnaryd kvitterade till 1-1 i den 54:e. KIK återtog ledningen då Emanuel Hultberg gjorde 2-1 i matchminut 72. Petersson avgjorde sedan då han i matchens sista minut gjorde sitt andra mål fram till 3-1.
 
Simlångsdalens IF-GIF/VIF 3-2 (1-1)
Mål GIF/VIF: Oscar Gustafsson, Robin Möller
 
Snöplig förlust för GIF/VIF, som ledde med både 1-0 och 2-1. 2-2 kom i den 77:e minuten och 3-2 i matchminut 85. Blytungt GIF/VIF.
 
Sexan:
 
VBoIS-SIF 3-0 (2-0)
Mål VBoIS: Anders Stam 2 (en straff), Robert Lindberg
 
BoIS vann derbyt mot SIF med 3-0. Lika klar som resultatet var dock inte segern. SIF stod emot väl. Man har fått välkommen förstärkning från LFK U i sina unga gamla spelare Oscar Andersson och Alexander Knudsen. 
 
HIS-Sennan/Sperlingsholm IF 2-5 (2-4)
Mål HIS: Philip Trollér, Joel Johansson
 
Sperling/Sennan blev för svåra för HIS, som därmed tappade lite mark till toppen och parkerar på en femteplats i tabellen.
 
Haverdals IF-SBK 4-0 (2-0)
 
SBK föll klart mot tabelltvåan Haverdal, som fördelade sina mål jämnt över de båda halvlekarna.
 
//P.

Uppdatering

Hinner ej uppdatera bloggen ikväll fredag. Ska på 60-årsgille efter matchen.
 
Skriv resultat och målskyttar i kommentarerna under föregående inlägg. Tack.
 
/Plogen

Inför helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
RGIF-Harplinge IK kl 18:45, Björkvallen
 
Mycket tuff inledning på höstsäsongen för RGIF. Enligt mig möter man seriens tre starkaste lag på rad. Andersberg, Lilla Träslöv och nu då Harplinge. Mot AIK och Lilla blev det knappa förluster. Båda kunde dessutom varit segrar med lite flyt då RGIF inte alls spelat dåligt. Ska HIK få betala för det? Kanske.. RGIF har kapacitet att störa, men HIK är som vanligt snäppet mer fysiska. Det är annars ett av RGIF:s märken. Vårmötet slutade med 2-1-vinst för HIK, som i sin senaste match slog Norvalla med imponerande 6-2.
 
Femman:
 
Getinge IF-BKW kl 19:00, Getinge IP
 
BKW är i bra form och när laget är det, ja, då är man bra helt enkelt. Segrar mot Oskarström och Böljan imponerar. 4-1 mot serieledande Böljan, där man hade 4-0 innan Böljan reducerade på straff, var mycket starkt. Även Getinge är i hyfsat slag. Det blev 3-1-vinst i förra omgången i en medioker match mot Unnaryd. BKW är jättefavoriter här, men inte att förglömma, Getinge vann med 3-1 på Wallevi. Precis som mot Böljan, saknas även nu BKW:s bäste målskytt Manne Waldén.
 
Lidhults GoIF-LTIK kl 19:00, Lomövallen
 
LTIK får tillbaka fyra nyckelspelare gentemot matchen mot K/HFF. Nu är konkurrensen dock så pass skarp att bara två förväntas ta tillbaka sina startplatser. Bänken ser starkare ut än på ett tag och tränarparet har en delikat uppgift då laget ska tas ut. I förra matchen vann LTIK med 4-3 över K/HFF. Lidhult förlorade med 3-1 mot GIF/VIF. Vårmötet vann LTIK med 2-1.
 
Unnaryds GoIF-KIK kl 19:00, Strandvallen
 
Långresa för KIK. Bottennapp blev det i förra omgången. Man gick från 7-3 mot Lidhult till 1-5 mot Dalen. Unnaryd förlorade med 3-1 mot Getinge. Matchen på Lagavallen slutade 1-1.
 
Simlångsdalens IF-GIF/VIF kl 19:00, Simlångsdalens IP
 
Svår bortamatch för GIF/VIF. Dalen är tunga på sin IP. GIF/VIF kommer stärkta efter viktig 3-1-seger mot Lidhult i förra omgången. Dalen slog KIK med starka 5-1.
 
Sexan:
 
HIS-Sennan/Sperlingsholm IF kl 18:30, Hasslövs IP
 
HIS stod inte för någon toppprestation i förra omgången då man spelade 1-1 mot Örnia. Det krävs bättre takter om man ska rå på något starkare topplaget Sperling/Sennan. I sin förra match föll dock Sperling/Sennan hårt med 6-2 mot Kurdiska. Mötet på Sennans IP slutade med 5-2-förlust för HIS.
 
VBoIS-SIF kl 18:30, Våxtorps IP
 
Derby i sexan. SIF tog årets första vinst i förra omgången då svaga Gullbrandstorp besegrades med 4-0. VBoIS slog SBK med 4-2. Vårmötet vann BoIS med 6-1. Man är jättefavoriter även nu.
 
Haverdals IF-SBK kl 18:45, Wegeli IP
 
Haverdal kommer från 5-0-vinst mot YBK. SBK från 4-2-förlust mot VBoIS. I Skogaby vann Haverdal med 1-0. HIF ligger på andra plats i serien och är favoriter mot SBK hemma på Wegeli.
 
Lördag:
 
LFK-Hyltebruks IF kl 15:00, Glänningepark
 
Viktig match för LFK. Vinner man kliver man förbi Hylte och upp på andraplats. Förlorar man blir det ett litet gap.LFK har inlett höstsäsongen starkt och ämnar fortsätta så. LFK vann med 3-1 mot Kvibille i sin senaste match. Hylte spelade oavgjort (1-1) mot Varberg i ett toppmöte. I våras vann Hylte mot LFK med 1-0 efter att LFK fått en tidig utvisning på Kim Einarsson och sedan olyckligt släppt in 1-0 strax efter paus efter en bortskänkt egen frispark. Dags för revansch nu.
 
Femman:
 
K/HFF-Oskarströms IS kl 14:00, Hishults IP
 
K/HFF är revanschlystet efter den mycket tunga 4-3-förlusten mot LTIK i förra omgången. Då tappade man både 2-0 och 3-1-ledning. En vinst är bästa sättet att gå vidare. Det bör man ha bra chans med mot Oskarström. Laget nämns nu bland avstigningskandiadaterna i femman. Man har låg träningsnärvaro och (för?) hög medelålder. I sin senaste match förlorade man med hela 5-1 mot Trönninge IF. Vårmötet mellan OIS och K/HFF slutade 2-0 till OIS, men det var rena rånet då K/HFF ägde matchen spelmässigt.
 
Sexan:
 
YBK-Kurdiska IF, Munkavallen kl 13:30
 
Dags för YBK att ta sig an Kurdiska. YBK är skadedrabbat och hade inte direkt varit favorit om man varit skadefria. YBK kommer från 5-0-förlust mot Haverdal. Kurdiska från stark 6-2-seger mot topplaget Sperling/Sennan. Vårmötet slutade 4-0 till Kurderna.
 
//P.

YBK förlorade

Resultat sexan:
 
Haverdals IF-YBK 5-0 (1-0)
 
YBK släppte in 1-0 redan efter en halv minuts spel. Det resultatet stod sig till paus. YBK orkade stå upp i första, men HIF missade en straff. I andra gjorde HIF på nytt mål efter en halv minut och det var god natt för YBK, som släppte in ytterligare tre bollar. HIF vann klart och rättvist med 5-0. HIF är tillsammans med VBoIS det bästa lag YBK mött i år. YBK lider av skadebekymmer och saknade sex ordinarie spelare mot HIF. Olyckligtvis drabbades YBK av två nya skador mot HIF.
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Under den härliga  bilresan till pittoreska Haverdal togs Ysbys startelva ut och resultatet  blev en annorlunda uppställning med två forwards, tre centrala mittfältare och  maestro Ivarsson som mittfältslibero. Skälen var att YBK saknade en hel  drös spelare från tänkta matchtruppen (Olle, Ahmed, Figge, Nisse, Ibbe mf.)  och att YBK i alla matcher satsat tämligen friskt framåt utan att blivit  belönade. Matchgenomgången innehöll fraser som "spela tight", "hålla tätt i  början", "parkera bussen framför mål" och så den klassiska "kan vi  bara hålla nollan i inledningen så kan allt  hända".
 
35 minuter efter  matchgenomgången började matchen och den rödklädde domaren blåste avspark för  Haverdal. 36 sekunder senare låg bollen bakom Anton Hansson i  Ysbymålet..Avspark, attack, inlägg, täckning ut till hörna, hörna mot första  stolpen, helt omarkerad spelare, boll i mål. Bajs!
 
Efter målet repade  dock YBK nytt mod. Haverdal styrde och ställde och skapade ett antal  halvchanser men YBK;s backlinje höll bollen borta. Dessutom idkade de gulklädda  ett fint kortpassningsspel när bollen var i egen ägo. Dock skapades inga  målchanser och Haverdal kändes hela tiden tyngre och farligare. Som sig bör fick  YBK straff mot sig. Denna gång tämligen komiskt eftersom ingen på planen fattade  att det var straff. En anfallare dribblade mot Filip som täckte ut bollen till  inspark. Anfallaren krokade in i Filips ben och Filip stöp till backen med  anfallaren över sig i nästan erotisk pose. Domaren pekade på straffpunkten varav  alla spelare i båda lagen trodde att han pekade på inspark. En forward hann till  och med protestera; "men för helvete, ser du inte att det är hörna" vrålade  han...
Straffen missades  dock. Den påminde om Baresis straff 94. Hög, lös och missriktad. Filip skadade  sig sedermera och fick bäras ut. Ännu en skada som frestar på den numera ganska  urvattnade truppen.
 
Halvleken fortsatten  ganska enahanda. Haverdal trummade på med sitt fina anfallsspel, YBK försvarade  sig och paussignalen kom lika efterlängtat som vatten i öknen. YBK bestämde sig  i paus för att korrigera mittfältet något. Stänga av ena kanten och att våga  lite mer med bollen. Haverdal var nämligen inte jätteintresserade av att ta  tillbaka bollen när man väl tappat den. Denna gång höll det i 37 sekunder. En  felpassning från YBK;håll hamnade rakt hos en Haverdalare som enkelt tryckte in  bollen bakom den chockade Anton Hansson, vars position var fel men helt beroende  på att bollen var i YBK;s ägo. Det är i såna lägen som man skall göra något av  följande;
1) Knyta näven i  fickan och kämpa ännu hårdare
2) Bevisa att även  om allt är emot laget så står man upp för varandra
3) Vråla något käckt  som "kom igen nu, det här sänker inte oss"!
4) Vråla något  självklart som "kom igen nu, det är 45 minuter kvar att  spela"!
 
Men.....det kändes  inte riktigt aktuellt. Man skall inte tänka så, man får kanske inte ens säga det  men jag tror att flera kände som undertecknad; "men för helvete, fy fan va  tråkigt, nu är det kört, vafan är det 45 minuter kvar för? jag vill hem!". Efter målet avtog således YBK;s kamplusta något och Haverdal tog över  taktpinnen. YBK jagade med tom blick den förbannade bolldjävulen och Haverdal  rullade tålmodigt runt den. Trean var ett fint väggspel som sedan avslutades  vackert bakom Anton. Fyran var en hörna som igen resulterade i baklängesmål och  femman var ett mönsteranfall som till sist exekuterades av den skicklige  centern. Om YBK i första halvlek kan liknas vid en aggressiv schäfer som  bitandes och rytandes gjorde allt för att hålla inkräktaren borta så var samma  YBK i andra halvlek mer likt en döende schäfer som lite förstrött viftar bort  flugor med svansen och bara hoppas att skiten snart skall vara över.
 
När matchen blåstes  av hade Haverdal mycket rättvist vunnit med komfortabla fem mål mot noll. YBK  skall ha heder för sin insats i första halvlek samt för sin vägran att tjonga  fotboll. Bollen rullas längs med marken även i utsatta lägen. Mycket roligt att  se på! Dock var det inget snack. Haverdal var tillsammans med Våxtorp det bästa  laget vi mött i serien och segern var lika tydlig som nyheterna i P3;s klartext.  Lite surt dock att YBK så tvångsmässigt skänker bort mål när laget i övrigt  försvarar sig väl. Såväl ettan som tvåan är riktigta bjudningar från bortalagets  sida.
 
Bäst på plan var  Haverdals Izok Priztovnik samt den evigt löpande mittfältaren med det härliga  smeknamnet Sunken. I YBK gjorde alla en fin insats. Extra beröm till inhoppande  Albin Olsen som med kvickhet och teknik skapade vissa besvär för de ca 30 år  äldre Haverdalsbackarna.Trist nog blev även YBK;s spjutspets Robert Beckström  skadad i andra halvlek och tvingades utgå med en befarad bruten tumme.
 
Den vidriga bilresan  hem gick såklart om McDonalds men inte ens en sådan kulinarisk höjdpunkt kunde  hindra den tunga kvällen från att kännas vidrig ända in i själen. Det finns inte  mycket tråkigare i livet än att vara förlorare. Man vänjer sig aldrig hur ofta  det än sker. Hoppet innan match. Förväntningen om en lyckad prestation. Allt det  positiva och roliga innan match ökar bara på förlustens bittra eftersmak.  Nåväl, livet går vidare. YBK har träning ikväll, på lördag fyller YBK 60  år och imorgon, det är en annan dag....
 
YBK;s  lag
 
Anton  H
Robin H, Tomas K,  Emil O, Filip N
Jimmy  I
Tobbe J, Erik M,  Ehab E
Anton O, Robban  B
Avb; Lasse H, Albin  O, Alex B
 
//P.

Match måndag

Sexan:
 
Haverdals IF-YBK kl 19:00, Wegeli IP
 
//P.

BKW vann

Resultat femman:
 
IF Böljan-BKW 1-4 (0-0)
Mål BKW: Miridon Berisha, Arlind Halimi, Kenan Ramadani, Robert Andersson
 
Det blev väntad Walldia-vinst i seriefinalen. BKW ledde med 4-0 innan Böljan reducerade på straff mot slutet. Resultatet gjorde att tabelltoppen spetsades till ytterligare. Böljan leder fortfarande, men bara på bättre målskillnad än BKW. En poäng bakom skuggar LTIK.
 
//P.

Resultat lördag

Fyran:
 
Lilla Träslöv FF-RGIF 2-1 (0-0)
Mål RGIF: Piere Nilsson
 
RGIF gjorde en bra match, trots det vann serieledande Lilla Träslöv med 2-1. RGIF missade straff för andra matchen i rad. Det har man inte råd med. 
 
Sexan:
 
IS Örnia-HIS 1-1 (1-1)
Mål HIS: Joel Johansson
 
En ganska blek division sex-match som rättvist slutade 1-1.
 
//P.

Resultat fredag

Elitfyran:
 
Kvibille BK-LFK 1-3 (0-1)
Mål LFK: Mattias Bengtsson, David Pinot, Johan Green
 
Skön seger för LFK! Kvibille inledde bäst. Ändå tog LFK ledningen på hörna. Mattias Bengtsson nickade Jonatan Jacobssons boll i mål. KBK kvitterade omgående i andra. Lagets specielle målskyt, John Wilson, var den som satte dit bollen. Nu hade KBK medvind. Trots det kunde LFK göra ytterligare två mål. Efter timmen spelad gjorde David Pinot 2-1 och strax därpå satte Johan Green spiken i kistan med sitt 3-1-mål. 
 
Femman:
 
LTIK-K/HFF 4-3 (1-2)
Mål LTIK: Emil Olsson 2, Max Martinsson, Björn Öberg
Mål K/HFF: Anton Karlsson, Martin Jönsson, Ruslan Tetroyev
 
Det blev en bragdartad seger för LTIK i derbyt mot KHFF, som föll stenhårt efter ledning 2-0 och 3-1. K/HFF inledde bäst mot LTIK, som hade ett till trefjärdelar nykomponerat försvar sedan förra matchen. Nog syntes det allt i inledningen. Anton Karlsson knoppade in en hörna fram till 1-0 för K/HFF. Då var bara minuter spelade. När sedan Martin Jönsson gjorde 2-0 efter ett inspel från höger kändes det jobbigt för LTIK. Ändå kunde hemnmalaget ta över i mitten av halvleken och rättvisa 1-2 kom på nick efter Max Martinsson. Inlägget stod Emil Olsson för. Resultatet stod sig till paus. I andra halvlek var det åter KHFF som tog tag i taktpinnen. Man gjorde 3-1 genom Ruslan Tetryev, som blev helt ren mot mål på Kristian Åkessons nickskarv sedan LTIK:s mittback Tom Hjälmefjord halkat. Tungt för LTIK igen! Ändå replikerade man omgående då Emil Olsson dundrade in bollen via stolpen till 2-3. Nu fick LTIK momentum istället för K/HFF, som blev något försiktiga och började slå vakt om poängen. LTIK flyttde fram positionerna och Patrik Åkesson var nära att nicka in 3-3 på Björn Öbergs hörna. Med tio minuter kvar kom LTIK:s kvittering då Björn Öberg skottade in trean. Många i LTIK-lägret var nog nöjda med det oavgjorda resultatet. Men inte flera av spelarna på plan, som gick för seger. LTIK:s yngste på plan Casper Larsson dundrade:      - Kom igen nu röda! Ett mål till! Det blev det också. Simon Vedin tråcklade sig igenom K/HFF:s försvar och fick frispark precis utanför straffområdesgränsen. Den sköt Emil Olsson i mål. Vild glädje i LTIK-lägret. Dystert hos K/HFF naturligtvis. 2-0 och 3-1 bör man inte tappa. Nu gjorde LTIK det förra helgen. Under fredagen fick man gruvlig revansch. Oerhört starkt av rödblått, som saknade fem ordinarie spelare, flera tunga namnn bl a mittlåset från samtliga tidigare matcher. Att då vända underläge på det sätt man gör är i det närmaste bragdartat. Emil Olsson var det stora namnet för dagen. Genom två mål, en assist och ett enormt slit visade LTIK:s lagkapten vägen. Kul även för Björn Öberg, som startade sin första match för LTIK och fick göra det viktiga 3-3-målet med ett distinkt skott. K/HFF inledde båda halvlekarna bra, men tappade efterhand. Viss oro kröp sig så smått på. Det är enklarare att jaga än att vara jagad. Åtminstone om det gått lite trögt. Man har liksom inget att förlora vid underläge, samtidigt som det är lätt att det blir lite nervöst vid ledning med något mål. Vid underläge är det är bara att ösa på och hoppas på det bästa. Men naturligtvis leder jag alltid hellre med ett mål än ligger under med ett. Bäst i K/HFF var innermittfältaren Marcus Theander.
 
KIK-Simlångsdalens IF 1-5
Mål KIK: Benjamin Ekberg
 
Slarvig första från KIK. Dalen fick första halvlek. I andra var det jämnt spelmässigt, men Dalen gjorde målen.
 
Sexan:
 
SBK-VBoIS 2-4 (1-1)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen 2
Mål VBoIS: Anders Stam (Gustafsson) 2, Henrik Olsson, Robert Lindberg
 
VBoIS tog en sällsynt seger mot SBK.
 
BoIS Jim Leandersson:
 
Som vanligt hade vi väldigt svårt mot Skogaby. Vi gjorde 0-1 tidigt och ägde matchen. Skogaby kvitterade på frispark. I andra halvlek gjorde vi 1-2 direkt i inledningen men föll än en gång in i deras tempo och det straffade sig och Skogaby kvitterade på en hörna. I slutet lyckades vi höja tempot igen och två byten satte fart på spelet för oss. 2-3 språngnickade Robban (tidigare Robert Jönsson. Är på semester hemma i Sverige under en månad. Bor annars i Spanien. Har gjort mängder med matcher för BoIS tidigare. Reds anm.) in och Slangen som bibehållit formen under sommaren gjorde läckert 2-4 på egen hand efter att ha snurrat upp både backlinje och målvakt. All heder åt Skogaby som troligtvis är seriens mest kämpande lag, det är väl därför vi har så himla svårt mot dem. Det är sällan vi kan spela "vårt" spel mot dem men lyckligtvis klarade vi vinna idag.
 
SIF-Gullbrandstorps AIS 4-0
Mål SIF: Oskar Moberg 2, Pontus Johansson, Love Larsson
 
SIF tog årets förstaseger via en hemmavinst mot GAIS med klara 4-0. GAIS har problem att få ihop folk och kom med 12 man. I och med segern fick SIF revansch för förlusten med samma siffror i våras. De tre poängen har varit GAIS enda så här långt. Nu gick SIF om i tabellen.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
Kvibille BK-LFK kl 19:00, Björkevi
 
Svår bortamatch för LFK. Vårmötet slutade oavgjort. Senast förlorade Kvibille mot Varberg med 3-2. KBK pressade serieledarna. LFK vann som bekant med 13-1 mot Trönninge BK. Underskattning från LFK:arnas sida undanbendes. KBK är svårspelat, hårt arbetande och oftast mycket disciplinerade.
 
Femman:
 
LTIK-K/HFF kl 19:00, L:a Tjärby IP
 
Derby i femman för K/HFF direkt efter uppehållet. LTIK har hunnit med en match. Förlust mot Trönninge med 5-2. Vårmötet mellan K/HFF och LTIK vann LTIK med 1-0. LTIK har tre spelare avstängda och två bortresta. Samtliga ordinarie. Omkastningar i laget och bra chans för andra spelare att visa framfötterna. LTIK har en ganska bred trupp och kommer med ett slagkraftigt lag ändå.
 
KIK-Simlångsdalens IF kl 19:00, Lagavallen
 
KIK kommer från 7-3-vinst mot Lidhult. Sex raka mål efter 3-1-underläge gör att man kommer minst sagt stärkta till fredagens kamp. Simlångsdalen förlorade med 1-0 mot Trönninge i sin senaste match. Vårmötet mellan Dalen och KIK slutade 4-2 till Dalen.
 
Sexan:
 
SBK-VBoIS kl 19:00, Skogaby IP
 
Intressant derby i sexan. För båda lagen blir det första matchen efter upphållet. SBK vann på wo mot Gullbrandstorp, medan VBoIS planerat spela sin första match nu. VBoIS har dock hunit med att besegra Rössjöholm i en träningsmatch. SBK:s spelare har fått matchträning med B-lagsspel. Målvakt Cralle är avstängd efter målchansutvisning inan uppehållet. Frågetecken för vem som vaktar buren. Eventuellt blir det coach Kittes storebror Thomas. Han skulle stått mot GAIS. Vårmötet slutade 1-1.
 
SIF-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, Gröningen
 
Bottenmäte i sexan och dags för SIF att ta revansch för 4-0-förlusten i våras. Den var för stor. Hoppas GAIS får ihop lag bara. Båda lagen går in i seriespelet efter uppehållet nu.
 
Lördag:
 
Fyran:
 
Lilla Träslöv FF-RGIF kl 13:00, Östervi
 
Dags för möte med serieledarna för RGIF. Lilla Träslöv förlorade sin första seriematch för året i förra omgången då Andersberg vann med 2-1. RGIF kommer från 2-0-förlust mot samma lag. RGIF gjorde en bra match och räds inte Lilla Träslöv, som vann vårmatchen med 1-0, utan att imponera.
 
Sexan:
 
IS Örnia-HIS kl 14:00, Alevallen
 
ISÖ kommer från 1-1 mot Kurdiska. HIS från 2-2 mot Vapnö. HIS gjorde en bra match mot serieledarna och är på g. Vårmatchen mellan HIS och ISÖ slutade 1-1. Det blir säkert jämnt igen. 
 
Söndag:
 
Femman:
 
IF Böljan-BKW kl 16:00, Falkenbergs IP
 
Toppmöte i femman. Ettan mot tvåan. BKW kommer från 5-4-vinst mot Oskarström. Böljan från 4-0-seger mot GIF/VIF. Vårmötet vann Böljan med 5-2 efter två BKW-utvisningar. Jag tror BKW vinner...
 
//P.

GIF/VIF vann

Resultat femman:
 
GIF/VIF-Lidhults GoIF 3-1
Mål GIF/VIF: Oscar Gustafsson 2, Kewin Hansen
 
Vet inget om matchen. Segern var dock mycket viktig för GIF/VIF. Nu finns en strimma hopp kvar. Vid förlust hade det nog varit helt kört. Det är fortfarande mycket tufft... GIF/VIF får i vilket fall sikta på att göra en bättre höst än vår. Segern var blott GIF/VIF:s andra. Seger nummer ett kom den förste juni (Getinge 5-1).
 
//P.

Match torsdag

Femman:
 
GIF/VIF-Lidhults GoIF kl 19:00, Veinge IP
 
Bottenmöte i femman. GIF/VIF matchar tätt. Bara i tisdags förlorade man med 4-0 mot Böljan. En del ändringar i laget sedan den matchen. Se lagets hemsida. LIdhult kommer från 7-3-förlust mot KIK. Vårmötet mellan Lidhult och GIF/VIF slutade 2-1 till Lidhult.
 
//P.

Resultat tisdag

Femman:
 
GIF/VIF-Böljan IF 0-4 (0-2)
 
GIF/VIF inledde matchen direkt svagt och släppte in fyra billiga mål i den 3:e, 40:e, 53:e och 80:e minuten. Målen var i samtliga fall rena bjudningar. Då vinner man inga matcher, framförallt inte när man själva har problem att få kulan i nät. GIF/VIF var det bättre laget i andra halvlek, men det kändes som att det var försent eftersom att Böljan hade 3-0 från den 53:e minuten. Bäst i GIF/VIF var inhopparna Jacob Björk och Lucas Andersson. Det var först när de kom in på plan som Böljans duktiga och rutinerade målvakt sattes på verkliga prov.
 
HIS-Vapnö IF 2-2 (2-1)
Mål HIS: Fredrik Johnsson, Philp Trollér
 
HIS gjorde en bra match mot serieledande Vapnö och var det lag som var närmst segern. Vapnö kom utan några av sina starkaste kort och imponerade inte i Hasslöv. Hemmalaget fick däremot vara i stort sett ordinarie. Då kan man, uppenbarligen (!), hota vilket lag som helst i serien.
 
//P.

Matcher tisdag

Sexan:
 
HIS-Vapnö IF kl 19:00, Hasslövs IP
 
Första matchen efter uppehållet för HIS. Vapnö har hunnit med att spela oavgjort mot Örnia. Vårmötet mellan serieledande Vapnö och HIS slutade med Vapnö-vinst 4-2.
 
Femman:
 
GIF/VIF-IF Böljan kl 19:00, Veinge IP
 
Återstart för GIF/VIF efter uppehållet. Serieledande Böljan står för motståndet. De har redan hunnit med att förlora mot Getinge. Det hände i fredags. Flera GIF/VIF:are har dock en match i kroppen i och med segern i vänskapsmatchen mot SBK förra helgen. GIF/VIF saknar fyra centrala mkttfältare. Kewin Hansen och Nijazi Behrami är avstängda och Robin Hansen samt Jacob Björk skadade. Vårmötet i Falkenberg slutade oavgjort och mållöst.
 
//P.

Resultat söndag

Femman:
 
Lidhults GoIF-KIK 3-7 (3-4)
Mål KIK: Johan Jönsson 2, Joel Åkesson 2, Marcus Åkesson, Jonathan Petersson, Emanuel Hultberg, Simon Andersson
 
Målrik match blev det då KIK åkte på långresa till Lidhult för att spela. Lidhult ledde faktiskt både med 1-0, 2-1 och 3-1, innan KIK gjorde fem raka baljor. Rättvis seger för KIK, som var det bättre laget.
 
Sexan:
 
Gullbrandstorps AIS-SBK 0-3 (wo)
 
GAIS fick inte ihop lag efter semestern och tvingades lämna återbud till matchen mot SBK. Trist för SBK, som hoppats på storvinst.
 
Träningsmatch:
 
VBoIS-IFK Rössjöholm 4-2 (2-1)
Mål VBoIS: Anders Stam 2, Robert Jönsson, Henrik Olsson
 
VBoIS Jim Leandersson:
 
Fullt rättvis seger mot skånska div. 5 laget som borde blivit något större. Väl genomförd match av samtliga BoIS-are som visar gott gry inför seriestarten.
 
//P.

Reultat lördag

Fyran:
 
RGIF-Andersbergs IK 0-2 (0-1)
 
För en gång skull var RGIF i stort sett ordinarie. Man räckte dock inte riktigt till mot spelskickliga AIK. RGIF gjorde trots förlusten en helt okej match och med en gnutta flyt kunde man faktiskt vunnit. Vedad Karupovic hade möjligheten att i den 25:e matchminuten ge RGIF ledningen. AIK:s målvakt kunde dock rädda friläget sedan Karupovic fått för mycket tid på sig och inte fått till avslutet. Fem minuter innan paus tog istället AIK ledningen då en bortaspelare snappade upp en för löst slagen bakåtpass av en hemmaförsvarare. Försmädligt för RGIF. Efter timmen spelad revs Marcus Kjellsson ned i AIK:s straffområde. Henrik Olssons straff räddades dock av AIK:s nye målvakt Simon Dernbrant. I minut 73 utökade AIK till 2-0. RGIF spurtade och skapade några heta möjligheter på slutet, men lyckades aldrig få bollen i nät denna soliga lördag. Bäst i RGIF var Jens Strömberg, Oskar Nilsson och Christopher Holgersson.
 
Femman:
 
Trönninge IF-LTIK 5-2 (1-2)
 
Trönninge IF fortsätter att vålla LTIK problem. Nu tog hemmalaget en rättvis seger i återstarten efter uppehållet. Trots 5-2 och trots att TIF under stora delar var det bättre laget var det ändå små marginaler. LTIK hade 2-0 och med kvarten kvar stod det fortfarande 2-2. Egentligen hade LTIK bara en bra period i matchen, det var under den tiominutersperiod som båda bortalagets mål föll. Då vann LTIK lite andrabollar och man fick med mer folk i anfallen. I övrigt var det mycket långt samt många korta och stressade anfall. LTIK tog ledningen då Patrik Åkesson skarvade ned bollen till Simon Vedin, som avslutade med vänsterfoten, bollen for upp i nättaket. 0-2 krånglade Emil Olsson starkt in efter tidigt inlägg från Linus Jerkesten. Vid 0-2 kändes det bra i LTIK-lägret. Bortalaget bjöd dock in TIF i matchen innan paus då kommunikationen brast och en egen spelare nickade bollen över utrusande LTIK-keepern Andrée Pettersson och i mål, 1-2. Synnerligen snöpligt för LTIK. I andra halvlek fick TIF en feldömd hörna tilldelad sig. Den nickades till en ny hörna av LTIK:are. Den andra hörnsparken generade i 2-2, och det trots att Pettersson räddade bollen två gånger om. LTIK fick helt enkelt inte bort kulan.
 
Flera LTIK:are beklagade sig över domarinsatsen. I princip samtliga fifty, fifty-dueller blåstes till TIF:s fördel, som även fick mängder med synnerligen billiga frisparkar, LTIK fick någon. Det lyfte fokus från rätt saker hos de blårödrandiga. Ofta är det så att det lite hetare och bättre laget i matchen får domsluten med sig för att man förtjänat det. Linus Jerkesten räddade ett TIF-avslut på mållinjen. Simon Vedin hade en boll i stolpen efter samspel med Conny Strömberg. Vid 2-2 och kvarten kvar att spela drabbades LTIK av en utvisning på mittback Daniel Hellsten sedan han tilldömts två korrekta ostskivor efter upphakningar. På den efterföjande frisparken gjorde TIF mål på nick. LTIK flyttade fram folk för att gå för en utjämning, men istället gjorde TIF 4 och 5-2. Ridå! TIF var det bättre laget och vann välförtjänt, med lite flyt kunde LTIK vunnit, trots att man som lag inte kommer upp i den kapacitet man blivit van vid och kan förvänta sig. Semesterfotboll sa någon efter matchen. Självrannsakan är det nu som gäller och blåstället på under nästa veckas träningar och match. 
 
//P.

Resultat fredag

Elitfyran:
 
LFK-Trönninge BK 13-1 (6-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj 3, Johan Green 3, David Pinot 2, Besart Mazreku 2, Fredrik Johnsson (straff), Jonatan Jacobsson, Simon Olsson
 
TBK kom med ett synnerligen svagt lag, och med endast en (!) avbytare, till Glänningepark. Försvaret var vidöppet och redan innan paus hade vittröjade LFK gjort sex mål. Jag kom i halvtid och var naturligtvis besviken då jag missat sex baljor. Tänkte att lagen bara skulle spela av andra halvlek, så blev det inte riktigt. TBK försökte inte parkera bussen i eget straffområde och på så vis komma undan med hedern nåt så när i behåll. LFK gjorde ytterligare sju mål i andra. Tror TBK tröstmålade till 1-10. Ett snyggt mål förövrigt. Snyggaste LFK-målet i andra tyckte jag Simon Olssons vältimade nick var. Gläds också med Johan Green, som kom in i andra och bara hann vara på plan i en minut innan han satte sitt första mål. Det blev till slut hattrick för Grenen. TBK drabbades av två utvisningar i andra. Båda efter två gula kort. Det var inte många spelare i bortalaget som kändes igen från vårmötet, som faktiskt de gröntröjade vann med 3-2. Den smånätta fotboll man idkade då såg man inte ett spår av mot LFK under fredagkvällen. Hemmalaget var bättre på varje position.   
 
Femman:
 
Oskarström IS-BKW 4-5 (1-1)
Mål BKW: Miridon Berisha 2, Nderim Peci, Egzon Behramaj, Manfred Walldén
 
BKW tog en rättvis seger borta mot Oskarström. Trots att BKW var det bättre laget hängde OIS med målmässigt pga ett bra omställningsspel. BKW:s mittback Johan Agnvall var planens främste aktör.
 
Sexan:
 
YBK-Sennan/Sperlingsholm IF 0-3 (3-0)
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Hösten inleddes med förlust!
 
Det var en vacker sommarkväll med gassande sol och doft av nyklippt gräsmatta när svartklädda YBK inledde höstsäsongen med den tuffa hemmamatchen mot topplaget Sperlingsholm/Sennan. Vinden låg stilla och bättre förutsättningar för fin fotboll går knappast att finna än de som Munkavallen bistod med. När dessutom en av SIF;arna gjorde korstecken när denne äntrade planen infann sig känslan av att matchen utspelade sig på betydligt högre nivå än division sex.
 
YBK kom till match med mycket strul i bagaget. Kulturellt berikande resor till Sunny Beach och Aya Napa hade bidragit till minskad träningsintensitet hos vissa och jobb på McDonalds och annat hindrade Zed Ibrahim och Felix Bolmgren från att närvara. Dessutom saknades Dennis Ljungberg, Figge Nicklasson och Robin Hansson i startelvan.
 
Matchen inleddes i högt tempo och hemmalaget visade upp ett fint passningsspel och fina kombinationer medan det tyngre bortalaget spelade mycket i djupled och slog inlägg mot sin välväxte center. Hemmalaget drabbades av ett tungt avbräck då YBK:s bäste, Nisse Carlsson, efter en heroisk glidtackling som fått Glenn Hysen att jubla, tvingades lämna banan. På den efterföljande hörnan tryckte SIF in ledningsmålet. Det hade gått ca en kvart och det kändes på intet sätt rättvist. Extra tungt också att återigen släppa in mål på en fast situation. En vana som verkar svårare att träna bort än gravt Tourettes syndrom. Bakslagen skulle visa sig fortsätta i jämn takt. En djupledsboll över YBK:s backlinje nåddes först av tränare Karlsson som enkelt petade bollen hemåt.....till en fristående motståndaranfallare. En insats som var så svag att den borde åtalas för trolöshet mot huvudman. Anfallaren rundade Anton i målet och tränare Karlsson kunde efter sin patetiska insats skamset se på när slarvet skapade än värre uppförsbacke.
 
Med 10 minuter kvar av halvleken kom så också trean som ett brev på posthelvetet. Ett inkast nådde en instormande mittfältare som dunkade in bollen bakom tappre Anton Hansson i målet. Målet var en grov markeringsmiss från ett YBK - försvar vars generositet fått Moder Theresa att verka snål. Underläge med tre bollar mot noll i halvlek kändes märkligt. YBK hade bollen mest men utan att hota SIF:s backlinje och varje misstag som YBK stod för straffades brutalt av skoningslösa Halmstadbor. 
 
Andra halvlek började bättre för hemmalagets del. Bolltrillandet blev lite mer effektivt och SIF fick problem att försvara sig. De främsta chanserna skapades dock på fasta situationer. Erik Mattsson fick öppet mål, Olle Larsson kalasläge på nick och en Karlssonhörna prickade stolpen. Spelövertaget var tämligen markant men sett till bollinnehav skapades på tok för få chanser. Stundtals spelade YBK fantastisk fin fotboll med många långa spelsekvenser och snabbt passningsspel. Ehab El Alin styrde fint på mitten och emellanåt luktade det faktiskt topplag över YBK:s insats. Problemet var dock att det kluriga och finessrika spelet var lika effektivt som Polens försvar mot Tyskarna 1939. När dessutom försvarsspelet i första halvlek var instabilare än Hannibal Lectors psyke så kan ingen påstå att förlusten var orättvis.
 
YBK skall ha tonvis med beröm för sin vilja och sitt mod att spela bollen efter backen. Få lag i serien kan slå så många passningar inom laget som de svartklädda men med bollen på egen planhalva är det svårt att göra mål. Det skall inte heller glömmas bort att Sperlingsholm/Sennan är ett topplag och YBK var på intet sätt en fluga som viftades bort. Dock saknar YBK för tillfället den tyngd och den stabilitet som krävs för att på allvar hota topplag. Förlusten var icke desto mindre fruktansvärt tung. Målen var gåvor från hemmalaget och när väl riktiga chanser skapades så räddade Anton Hansson i målet. SIF kändes som ett topplag. De gjorde vad som krävdes men utan att glänsa. Möjligen fanns där någon extra växel att peta i om behovet av det hande funnits.
 
Vi kommer tillbaks!
 
YBK;s lag
 
Anton H
Filip N, Nisse C, Tomas K, Emil O
Jimmy I, Ehab E, Tobias J
Robban B, Olle L, Erik M
Avb; Albin O, Anton O, Ahmed E
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
LFK-Trönninge BK kl 19:00, Glänningepark
 
LFK tar emot Trönninge BK i återstarten av Elitfyran. LFK har revansch att utkräva då man förlorade med 3-2 borta. TBK har fördel då man redan hunnit med en seriematch (2-2 mot Kvibille). I höst ska LFK visa att man vill ha med den absoluta toppen att göra. LFK ligger sexa och man kan inte vara nöjda med våren. Nu måste man visa att man inte bara är bäst på pappret, utan även på planen. TBK ligger åtta, sex poäng bakom LFK.
 
Femman:
 
Oskarströms IS-BKW kl 19:00, Esperedsvallen
 
BKW åker upp till Oskarström för match mot tunga och svårspelade OIS, som säkert vill göra en bättre höst än den, med OIS mått mätt, bedrövliga vår man gjort. OIS parkerar på en sjätte plats. BKW har häng på toppen och vill vara med där uppe. Man saknar Stefan Mårtensson, Simon NIlsson och Nderim Peci i matchen. Vårmötet vann BKW med 2-0.
 
Sexan:
 
YBK-Sennan/Sperlingsholm IF kl 19:00, Munkavallen
 
Tuff återstart för YBK då man tar emot tabelltrean Sennan/Sperling. Vårmötet vann SIF med 6-0.
 
Lördag:
 
Fyran:
 
RGIF-Andersbergs IK kl 14:00, Björkvallen
 
Svår match för RGIF direkt. Enligt några i RGIF-lägret är AIK det bästa lag man mött så här långt i seriespelet. Man bad nästan om ursäkt för den poäng man fick med sig i våras (0-0). AIK har fördel då man redan hunnit med en seriematch efter uppehållet. Då gav man imponerande nog serieledande Lilla Träslöv deras första förlust (3-2). AIK ligger trea. RGIF hade dock fyra raka utan förlust innan uppehållet. Kan man bara vara så svårspelade som man kan vara bör man kunna ge AIK en match.
 
Femman:
 
Trönninge IF-LTIK kl 14:00, Tuvasvallen
 
LTIK åker till Trönninge och Tuvasvallen efter uppehållet. Man har en jobspost då både Hisham Gassim och Håkan Karlsson saknas. Det innbeär att Conny Strömberg får en ny lekkamrat på det inre mittfältet. Håller Patrik Åkessons ljumskar ihop gissar jag på att Linus Jerkesten tar platsen bredvid Strömberg och att Åkesson tar plats på topp medan lagkapten Emil Olsson, som nu är tillbaka på allvar, får ta klivet ut på en kant. Potentiella kandidater är annars Mattias Johansson, som gjorde ett bra test i träningsmatchen mot HBK U17, och Tobias Ewertsson, som är van vid positionen sedan tidigare. Vårmötet vann TIF med 3-0.
 
Söndag:
 
Femman:
 
Lidhults GoIF-KIK kl 15:00, Lomövallen
 
Viktig match för KIK direkt. Man vill lämna bottenstriden och då måste man slå Lidhult. KIK:arna har tränat ett antal pass under uppehållet och man har dessutom besegrat TV-laget med förkrossande 6-1. Mot Lidhult får man dock klara sig utan Joel Johansson. Vårmötet vann KIK med 2-1.
 
Sexan:
 
Gullbrandtorps AIS-SBK kl 15:00, Gullevi
 
Enkel återstart för SBK. Det bör bli seger för de röda. Vårmötet vann SBK med 7-0
 
//P.

RSS 2.0