Resultat fredag

Femman:
 
LTIK-Unnaryds GoIF 0-2 (0-0)
 
Dålig match av LTIK, som förvisso skapade matchens tre första möjligheter. Daniel Hellstens misslyckade inlägg höll på att segla in, men Unnaryds duktige målvakt klarade med en enhands tippa till resultatlös hörna. Simon Vedin testade sedan med ett tungt skott, som Andreas Petersson i bortakassen också klarade. Olle Günther Hanssen sköt också tätt utanför på tillbakaspel från Emil Olsson. Mot slutet av halvleken skapade även Unnaryd ett par möjligheter i den jämna och mediokra tillställningen.
 
LTIK inledde bäst efter paus. Sedan Andrée Pettersson inte klarat hålla en boll som Unnarydare förpassade i mål tappade rödblått dock konceptet igen. I minut 56 gjorde Unnaryd 2-0 på en bra omställning efter vunnen boll på mittplan. Sura mål för LTIK att släppa in. LTIK försökte, men hade inte förmåga att näta denna kväll. Simon Vedin sköt utanför i bra läge. Vedin fick sedan inte träff med pannan i utmärkt läge framför mål efter en fin prestation från Conny Strömberg.
 
Håkan Karlsson sköt. Men Petersson klarade på nytt. Simon Vedins avslut styrdes upp i ribban av Unnarydförsvarare. Conny Strömberg testade, men bara för att få se en ny räddning av Petersson, som styrde bollen upp i ribban, igen, med nävarna. Unnaryds burväktare var mycket duktig. Men LTIK ställde i ärlighetens namn få frågor. Det var mest skott utiffrån och knappast något farligt läge framifrån. Därför måste man också premiera gästernas mittbackar, vilka LTIK dock var glada att mata med bollar, som enkelt nickades bort.
 
Idag saknade undertecknad någon som kunde bryta mönstret. Måtte Magnus Nilsson och Lucas Pettersson (utgick efter 17 minuter) vara friska snart. Förhoppningsvis kan även Linus Jerkesten och Miridon Berisha träna kommande vecka. LTIK har en bred trupp och man ska egentligen inte skriva för mycket om de saknade (även Unnaryd fattades till exempel spelare). Men en kväll som denna är det ändå ganska enkelt då väldigt få av de tillgängliga kom upp i ens närheten av sin normala kapacitet. Nya tag i nästa match.
 
Alets IK-VBoIS 0-0
 
Jämn match där båda lagen borde gjort åtminstone något mål var. Hur som, rättvist resultat.
 
Sexan:
 
YBK-RGIF 2-2 (1-2)
Mål YBK: Noak Bolmgren 2 (två straffar)
Mål RGIF: Patrik Philipsson, Henrik Olsson
 
Trots RGIF-ledning i paus var det YBK som var närmast segern på Munkavallen. I 93:e minuten fick hemmalaget ett mål felaktigt bortdömt (enligt bägge tränarna). Surt för YBK, som var så nära första segern.

Tomas Karlsson:

"Ysby och Ränneslöv drabbade samman på Munkavallens jämna och gröna matta i en klassisk derbykamp med känslor, passion, hetta och underhållande spel. YBK satte högsta fart från start, fast beslutna att ta med sig tre poäng. Extra tändvätska fick hemmalaget av Ränneslövarnas kaxiga påståenden under veckan om tre enkla poäng. Gång på gång sköljde YBK:s unga lag över bortalagets backlinje. Närmst kom Kalle Karlsson som fick helt öppet mål efter Jonte Gunnarssons inspel. Tyvärr hann inte Kalle hela vägen fram och fläkningen mot bollen var två millimeter för sen.

Ledningsmålet skulle dock komma. Domare Ström dömde straff till YBK och Noak Bolmgren dunkade upp ledningsmålet. YBK firade och gick kort därpå framåt igen. Kasper Persson chockade motståndet, publiken, sig själv och alla andra med en offensiv raid. Han dunkade iväg bollen som slog ner som en handgranat i högerstolpen bakom Ränneslövs duktige målvakt. En minut senare spelade Otto Nilsson in bollen till Jonte Gunnarsson som gled förbi hårdföre Strömberg. Stabile Philipsson stötte till men fick se sig grundlurad av Jonte som nu blev fri med målvakten. Tyvärr gick tåfjutten decimetern utanför och därmed berövades YBK:s flinke forward ett riktigt drömmål.

I slutet av halvleken tog tunga RGIF över spelet. Med långa bollar mot straffområdet bröt de ner Ysbys motståndskraft. Gång på gång skickades lädret in mot Hansson i kassen och det luktade kvittering lång väg. RGIF fick inkast. Halva YBK markerade Philipsson efter att coach Karlsson mässat om att Philipsson förmodligen är den bäste huvudspelaren i hela Halland men likväl nådde pågen som aldrig åldras högst i luftrummet och skarvade in bollen i mål. Ysbys tredje insläppta mål på inkast på två matcher. Förmodligen världsrekord.

En stund senare krigade RGIF sig fram på högerkanten och bollen for som en flipperkula mellan ben, magar och fötter innan den till sist landade framför Olsson som nöp till. Han fick inte ens halvträff. Bolljävulen verkade radiostyrd och studsade i marken, fick extra fart av någon sjuk gudomlig kraft och svävade över Anton in mot det tomma målet.

Paussignalen kom och YBK tågade in mot omklädningsrummet. Ingen av oss trodde att ställningen var sann. Underläge 2-1 kändes helt absurt. Hur fan kan vi ligga under, undrade Filip Svensson. Vi försökte peppa varandra men innerst inne kände vi oss lika orättvist behandlade som Hurricane Carter (slå upp det på google…).

Dock repade YBK mod och begav sig ut på kvitteringsjakt. Jimmy Ivarsson skickades in på mitten och Otto Nilsson fick fria tyglar framåt. YBK anföll och kom nära kvittering gång efter annan. RGIF var inte heller ofarliga då de lyfte bollen mot YBK:s straffområde vid varje fast situation. Att spela en snabb frispark på marken var för dem lika ointressant som det är att läsa upp börsnoteringarna för en tablettask. YBK stod dock emot bättre i andra halvlek och istället kom kvitteringen. Straff igen och åter klev Noak Bolmgren fram. Med ursinning kraft dunkade han in bollen bakom en hjälplös målvakt.

Nu blev det derby på riktigt. Spelet böljade fram och tillbaka. YBK som försökte såga, kontra och lira sig fram mot RGIF som skickade allt mot mål. Två gånger blev det kalabalik i YBK:s straffområde och Anton Hansson lyckades på något sjukt sätt gräva ut bollen i en smått kaotisk situation. YBK fick matchens bästa segerläge när Otto Nilsson kom fri från kanten. Målvakten räddade friläget men returen gick till Otto som kallt spelade bakåt till fristående Axelsson. Philipsson lekte Kamikazepilot och kastade sig mot Axelsson vars skott mot tom kasse gick precis över.

Det stora dramat kom i matchens sista minut. Nytt anfall på kanten, inspel, skott mot RGIF:s målvakt som tokräddar, returen går ut vid målvaktens ben. En YBK:are störtar mot bollen och får iväg bollen mot mål. Målvakten räddar igen men nu går returen ut till fristående YBK:are som skickar in bollen i mål. Ström blåser. Vi firar. Ström blåser. Vi är förvirrade. Ström dömer bort målet. Vi förstår inte. Vi är uppgivna. Känns som om hela världen är emot oss. Jag skall inte kommentera domslutet…

Matchen slutar 2-2 och det var endast en domarsignal som hindrade en episk avslutning för YBK. Publiken applåderade bataljen. YBK:arna deppade. Skällde på Ström och hade svårt att ta två tappade poäng. Med lite perspektiv var det en bra fotbollsmatch mellan två olika spelstilar. Enligt mig var YBK närmast segern men ibland får man nöja sig med lövbiff när inte plånboken räcker till oxfilé.

Vi kommer igen!" 

//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
LTIK-Unnaryds GoIF kl 19:00, L:a Tjärby IP
 
Alets IK-VBoIS kl 19:00, Alevallen
 
Sexan:
 
YBK-RGIF kl 19:00, Munkavallen
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Snöstorp Nyhem FF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
KIK-IS Örnia kl 13:00, Lagavallen
 
//P.

Resultat Kristiflygare

Torsdag:
 
Fyran:
 
IF Centern-BKW 1-4 (1-2)
Mål BKW: Nderim Peci 2, Visar Demaj, Emil Axelsson
 
Andra raka för BKW, som tog ett skutt upp till femteplatsen i tabellen.
 
Inga varningar. Jag är helnöjd! ;)
 
Sexan:
 
HIS-SBK 5-1 (3-1)
Mål HIS: Mikael Alm, Christopher Holgersson, Robert Persson, Erik Olofsson, Viktor Svensson
Mål SBK: Serdar Doghany
 
Väntad favoritseger för HIS hemma på IP. Hadeslöv befäste därmed sin andraplats.
 
//P.

Matcher Kristiflygare

Torsdag:
 
Fyran:
 
IF Centern-BKW kl 14:00, Kärlekens IP
 
Sexan:
 
HIS-SBK kl 14:00, Hasslövs IP
 
//P.

GIF/VIF vann

Resultat onsdag: 
 
Sexan: 
 
Skottorps IF-Genevad/Veinge IF 2-5 (1-2)
Mål SIF: Pontus Johansson, Lars Klinker
Mål GIF/VIF: Ola Andersson 2, Nijazi Behrami, Kewin Hansen, Fabian Andersson
 
//P.

Fotboll för en större sak

 
Nu på lördag den 31/5 spelar Harplinge IK derby mot IF Leikin hemma. I samband med matchen kommer HIK i samarbete med Röda Korset att skänka samtliga intäkter från evenemanget till välgörande ändamål.
 
Hela inträdeskassan och alla pengar från kioskförsäljningen kommer att gå till de behövande människorna på Balkan. Området har drabbats hårt av ovädret ”Tamara” och civilbefolkningen är i stort behov av hjälp. Tiotusentals invånare har förlorat sina hem och mer än 1,5 miljoner har påverkats i länderna Bosnien, Kroatien och Serbien.
 
Stora idrottsprofiler som Fredrik Ljungberg, Novak Djokovic och Zlatan Ibrahimovic har tidigare samlat ihop pengar till området och nu försöker även vi i HIK göra det lilla vi kan. Med hjälp av dig och dina nära och kära vill vi nu ha hjälp med att skapa en riktig fotbollsfest, som bidrar till något större.
 
Lördag den 31/5 14.00 på Tranevall
 
Inträde: 50kr
 
Hjälp oss att sprida den här nyheten, så att det kommer så mycket folk som möjligt!

Om du vill skänka pengar utan att gå på matchen, sätt in pengar på PlusGirokonto 106 16 14-2 och lämna meddelande "Balkan"

STORT TACK! 

Match onsdag

Sexan:
 
Skottorps IF-Genevad/Veinge IF kl 19:00, Gröningen
 
//P.

Resultat helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
BKW-Annebergs IF 4-1 (1-1)
Mål BKW: Nderim Peci 2, Bujar Mazreku, Visar Demaj
 
BKW tog en imponerande 4-1-seger trots en man mindre i 70 minuter. Kontraktet i fyran ska inte vara några problem om BKW sköter sina kort rätt. Just korten är ett problem. BKW drar fortsatt på sig för många gula och röda. Det lär drabba laget negativt upp mot sommaruppehållet och i höst. Man har inte råd att ha spelare avstängda i var och varannan match. Ibland är det kanske Walldianerna och inte alltid domarna som visar dålig känsla. Och ibland får man helt enkelt bita sig i tungan. Hur som, stark seger!
 
Femman:
 
IS Örnia-LTIK 2-2 (2-1)
Mål LTIK: Emil Jönsson, Emil Olsson
 
Ingen bra första halvlek av LTIK. Hafsigt spel och 1-0 i baken i 17:e minuten. Rödblått kvitterade då bortalagets målvakt inte klarade mota ett avslut från Emil Jönsson. 2-1 till ISÖ efter hörna. Målsskytten i misstänkt offsideposition. Men mål och ett psykologiskt riktigt sådant för hemmalaget.
 
I andra halvlek spelade LTIK upp sig. Emil Olsson kvitterade till 2-2 efter ett distinkt avslut. Det var bortalaget som var närmast segern. Daniel Hellsten hade en boll i stolpen och en frispark som ISÖ:s målvakt klarade på mållinjen i matchens absoluta slutskede. LTIK borde tryckt in en boll i slutet av matchen.
 
Rödblått ändå ganska nöjt med en pinne på bortaplan där man låg under två gånger om.
 
LTIK:s resultat är typiska för den hyperjämna serien. 2-0-förlust mot Sperling i jämn skitmatch, i storm, på päreåker där första målet blev väldigt avgörande. 3-2-förlust mot KIK i jämn match som kunde slutat hur som. 2-1-seger mot Vapnö efter underläge 0-1. Förlust med 3-1 i jämn tillställning mot serieledande Torup/Rydö, som gjorde sina mål på självmål, frispark och självmål och frispark. 1-1 mot tabelltvåan OIS, som kvitterade i 80:e. 3-1-seger mot Haverdal efter underläge 0-1. 2-2 mot ISÖ efter underläge två gånger om i en match där rödblått var det starkare laget mot slutet.  
 
Jämfört med träningsmatcherna kan det hur som helst konstateras att LTIK tätat till bakåt. Skörden framåt måste dock bli lite bättre.
 
Oskarström IS-KIK 3-1 (0-1)
Mål KIK: Jonatan Eriksson
 
Målchansutvisning knäckte KIK. Mot slutet av första blev KIK:s målvakt Emil Nilsson målchansutvisad. Då ledde bortalaget med 1-0. I andra orkade man inte. Det var nära en pinne, men efter två sena OIS-mål var det hemmalaget som kammade hem de tre poängen och fortsatt är obesegrade. 
 
Jag trodde att OIS skulle få problem i serien i år, ja så klart inte mot LTIK, vilka man oavsett övrig status aldrig förlorar mot. I och med att Rinia lade ner fick OIS dock tillbaka Ekrem Osmani från Falkenbergslaget. Då fick man åter fatt i seriens mest målfarlige spelare och det har förstås betytt massor. Elva mål på sju matcher snackar man inte bort. Då har Osmani inte ens startat i varje tillställning.
 
Nu är Osmani avstängd i tre matcher efter en grov utvisning i en B-lagsmatch. Ska bli spännande att se hur OIS klarar sig utan sin skyttekung. En av dessa tre matcher är mot toppkonkurrenten Torup/Rydö, som har full pott.
 
T/R fick tre klasspelare inför säsongen och lär ta serien. Kring andraplatsen blir det mer öppet. OIS och Dalen är i förarsätet just nu.
 
Gällande KIK så gör man normala resultat med tanke på den svaga försäsongen. En plats på övre halvan är att vänta. Målvaktsbiten spökar fortfarande lite. Emil Nilsson är bra men håller fortfarande på att komma in i det. Jonatan Eriksson är ett succéförvärv av Uffe Bengtsson.
 
Sexan:
 
K/HFF-GIF/VIF 0-1 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson
 
GIF/VIF ångar på och tog ny uddamålsseger. Laget har precis som ifjol problem att göra mål. Även om man saknats spetsarna i Marcus Kjelsson och Charlie Boson pga skador så borde man kunna peta in lite fler bollar med tanke på bollinnehav och spelövertag. Laget har endast tappat poäng mot Trönninge. Man har gjort ett miniryck i tabellen och blir förstås oerhört svårstoppade. Laget har endast SIF och Lidhult kvar att möta innan serien vänder. Det är inte helt omöjligt att man tar serien obesegrade. Framförallt så är det defensiven som är mycket bättre än vad den varit på mycket, mycket länge. De insläppta skitmålen lyser med sin frånvaro. Lossnar målsskyttet mot SIF? Tio totalt gjorda är i minsta laget med tanke på poängskörden. Å andra sidan räcker det. 
 
K/HFF ska kunna vara med och slåss om andraplatsen tillsammans med HIS och Trönninge. Framåt har man spetsen som krävs. Efter mötena med just HIS samt RGIF vet vi var vi har KHFF.
 
RGIF-HIS 0-2 (0-1)
Mål HIS: Emil Hermansson, Viktor Svensson
 
Bottennapp av RGIF i viktig match. HIS klart bäst i första. I andra kom RGIF tillbaka, men insatsen räckte inte till. RGIF har en ganska tunn trupp och har inte råd att ha tre, fyra spelare borta i varje match. I HIS är fotbollen prioriterad i högre utsträckning. Man har fin kontinuitet och har nu dessutom fått hem sin bäste spelare från USA i Fredrik Johnsson. I nuläget är man, precis som tabellen visar, seriens näst bästa lag och ny favorit till att klara en plats i femman. Men det är förstås långt ifrån avgjort. Matchen mot tränare Palmgrens seriefavorit K/HFF nästa vecka blir mycket intressant. 
 
SBK-SIF 3-0 (2-0)
Mål SBK: Erol Kalayci 2, Fredrik Alexandersson
 
Lite förvånande att SIF inte klarade mer mot SBK, men man saknade några viktiga pjäser och det har man inte råd med, ens mot bottenkollegorna. Lagom till Fredrik Alexanderssons återkomst i laget tog SBK första segern. Det hänger förstås ihop. Tränare Kittes brorsson betyder ungefär lika mycket för rött som Gunnarsson gör för Karlssons YBK. SBK behöver en djupledsgående spelare av Alexanderssons kaliber för att kunna hota ordentligt. Dystert för nollpoängaren SIF.
 
Lördag:
 
Trean:
 
Fässbergs IF-LFK 2-3 (2-0)
Mål LFK: Hannes Persson 2, Vildan Raskaj
 
Andra raka för LFK efter stark vändning. LFK:arna gick till paus med 2-0 i baken. I andra vände man på steken. Hannes Persson gjorde 1-2 i 56:e och 2-2 i 83:e. Två minuter senare avgjorde Vildan Raskaj med sitt 3-2-mål. Go seger för LFK, som bara har tre poäng upp till Skottfint på tredjeplats. Å andra sedan har man inte heller långt ner i en ganska jämn tabell.
 
Kul att Hannes Perssons löpningar och slit gav egna mål i den här matchen.
 
Femman:
 
VBoIS-Sperlingsholms IF 6-4
Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 5 (!), Anders Stam
 
Hatten av för Örnen! Imponerande. BoIS hade 6-0 innan Sperling lyckades peta in två bollar. Starkt BoIS. Det blir ingen topplacering, men laget ska heller inte behöva vara inblandat i den absoluta bottenstriden. Som nykomlingar har man inlett bra. Men med tanke på vilket manskap Pålsson har att jobba med är det inte på något sätt chockerande.
 
Sexan:
 
Trönninge IF-YBK 4-2 (1-0)
Mål YBK: Jakob Johlin 2
 
Jag hade TIF som huvudkandidat till seriesegern. För mig är det förvånande att det krävs fasta situationer för att klara av lagen på den nedre halvan. Spelmässigt kan man säkert förvänta sig mer. GIF/VIF lär ta serien. Kring andraplatsen blir det hårt. Där framförallt HIS verkar vilja vara med och slåss om det tillsammans med TIF.
 
YBK gör vad man kan förvänta. Snart kommer skrällen mot ett lag där uppe i tabellen. Det är inte sådär jättemycket som fattas. Laget är som väntat bättre än ifjol. Jonathan Gunnarsson går in i samtliga gäng i serien.
 
Tomas Karlsson:

Kastlösa i Trönninge

YBK kom till bortamatchen mot Trönninge med övertygelsen och ambitionen om att göra årets bästa kämpamatch. Den senaste tidens besvikelser hade skapat ett fördämt tryck i YBK:arnas kroppar i vilka varje cell skrek efter revansch. I omklädningsrummet var det sammanbitet, taggat och uppskuvat. Coach Karlsson peppade, Otto Nilssons ögon påminde om Christian Olssons, Filip Nilsson hade den där killerblicken som brukar innebära blåmärken och skavsår hos motståndarna och Noak Bolmgren knaprade värktabletter för att kunna stå emot fotsmärtan och äntra planen.

Ute på planen inleddes spelet i ett furiöst tempo. Båda lagen ville framåt och inget lag ville vika en tum. Trönninge skapade några halvchanser och hade ett friläge som kunde resulterat i hemmaledning. Å andra sidan kom Jonte Gunnarsson fri med målvakten och var sånär att sätta dit bollen. YBK:arna visade ett hjärta större än det amerikanska hockeylaget under Miracle on Ice-matchen och svetten dröp av vilt kämpande bortaspelare. Otto Nilsson sprang som en kåt schäfer på uppåttjack, Noak Bolmgren jagade motståndare och i backlinjen offrade fyra tappra försvarare liv och lem för att hålla bollen från målet.

I 44 minuter och 30 sekunder var det mållöst. Hörna från vänster. Det kändes i hela kroppen att ”nu orkar vi inte stå emot” och tamigfan var känslan rätt. Jakob hann inte fram för att täcka och bolluslingen rullade in bakom deppige Anton Hansson i målet.

I paus berömde vi varandra. Lagmoralen var enorm. Vi skulle bara kvittera! Och mycket riktigt, i andra halvlek tog YBK över spelet. Jakob Johlin lossade bössan och plötsligt var det oavgjort. YBK kände medvind, ville slå till igen men då trädde division sex södra Hallands version av Rory Delap in i handlingen. Rory Delap var ytter i Stoke och gjorde sig karriär på att kasta monsterinkast. Denne Trönningekopia var mittback, hade armar som en normal människas lår och kastade bollen lika långt som jag själv skulle kunna kasta ett ägg i medvind. Gång på gång kastade galningen bollen mot Ysbys mål och gång på gång ställde Trönninge upp med en hord spelare som rusade mot målet. Till sist blev det mål. Inkastet träffade (!) en anstormande spelare i ryggen (!) och bollen studsade in bakom förtvivlade bortaförsvarare.

YBK gav dock inte upp. Kasper Persson tacklade en motståndare så att den kved som ett marsvin i en köttkvarn och YBK vände spelet. Hemmalaget tog till ojusta metoder och frispark tilldömdes. Uppretade Jakob Johlin som förmodligen har det hårdaste skottet i norra Europa drog till för kung och fosterland. Bollen satt som en kniv i en bonne bakom den hjälplöse hemmakeepern.

Nu stod matchen och vägde. Det var spännande, tätt och jämt. Högt tempo, fysiskt spel och mycket känslor. Kalle Karlsson dribblade på kanten och kom förbi sin ytterback. Kalles fina passning snett bakåt kan lätt plats i en instruktionsvideo och Otto Nilsson blev i Trönninges straffområde lika ensam som en vegetarian på köttmarknad. Skottet gick dock strax över och den duktige Nilsson gömde ansiktet i händerna.

Strax efteråt var det dags för inkast nummer 27. Den numera helt utmattade mittbacken lufsade ut för att kasta och lät meddela; ”sen orkar jag inte mer”. Tyvärr orkade han denna gång. Återigen flög bollen likt en missil i Gazaremsan mot Antons mål och återigen stöttes den in av anfallande hemmalag. YBK protesterade. Mot att domaren inte blåste frispark och mot att livet ibland är så där jävla orättvist att Gud antingen måste vara blind, partisk eller helt enkelt på ett jävla dåligt humör.

YBK slutforcerade men lyckades inte få hål på Trönninge, en del halvchanser till trots. Istället gjorde Trönninge 4-2 med en minut kvar att spela efter att YBK flyttat fram allt och alla i slutskedet för att skapa kvitteringsläget.

Det var dystra spelare som vandrade ut från matchen. Coach Karlsson lika dyster, lika tom men ändå mycket stolt. Laget gjorde allt man kan begära. Enorm vilja, bra attityd och en enorm kämpaglöd. Förlust igen men ändå något att ta med sig hem – nämligen hopp.

Vi kommer igen!  

//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
BKW-Annebergs IF kl 19:15, Wallevi
 
Femman:
 
IS Örnia-LTIK kl 19:00, Alevallen
 
Oskarström IS-KIK kl 19:00, Esperedsvallen
 
Sexan:
 
K/HFF-GIF/VIF kl 19:00, Hishults IP
 
RGIF-HIS kl 19:00, Björkvallen
 
SBK-SIF, Skogaby IP kl 19:00
 
Lördag:
 
Trean:
 
Fässbergs IF-LFK kl 13:00, Åbyvallen 1 (konstgräs)
 
Femman:
 
VBoIS-Sperlingsholms IF kl 13:00, Våxtorps BoIS
 
Sexan:
 
Trönninge IF-YBK kl 14:00, Tuvasvallen
 
//P.

LTIK vann

Resultat måndag:
 
Femman:
 
L:a Tjärby IK-Haverdals IF 3-1 (2-1)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen 2, Lucas Pettersson
 
Det var ett åderlåtet LTIK (och Haverdal) som äntligen fick mötas på L:a Tjärby IP (matchen var det som skulle varit premiären, som sköts upp ). LTIK saknade avstängde offensive virtuosen Simon Vedin och jobbande försvarsbjässen Tom Hjälmefjord. Men också anfallarna Magnus Nilsson och Emil Olsson samt de allrounda Alex Ekstrand och Conny Strömberg på grund av arbete. Å andra sidan gjorde Mattias Johansson och Miridon Berisha comeback, båda tog plats från start. Den förstnämnde som mittback bredvid Henrik Nilsson och den sistnämnde bredvid Olle Günther Hanssen på topp.
 
LTIK försökte sätta upp tempot i matchen när man hade bollen. Det var dock två relativt avvaktande lag i behov av poäng som inledde på Lilla Tjärby IP:s fina matta. LTIK var närmast ett ledningsmål, men Olle Günther Hanssen nickade utanför efter inlägg från Daniel Hellsten.
 
Gästerna tog ledningen efter hörna i den 18:e minuten. LTIK:are hade chansen att ta bort bollen två gånger om, men istället var det Mikael Vinberg som tog hand om kulan och förpassade den i nät via ben i röran framför en ställd och chanslös Andrée Pettersson i LTIK:s mål.
 
HIF spelade bättre efter sitt ledningsmål. Därför kändes inte 1-1 helt logiskt när det kom upp mot halvtimmen spelad. Jacob Björk slog inlägget, Miridon Berisha nickade och Lucas Pettersson tryckte distinkt bollen i nät på returen som HIF:s utmärkte målvakt Staffan Winberg tvingades lämna i vätan.
 
Nu var det LTIK som hade luft under vingarna. Ledningsmålet föll fem minuter innan paus. LTIK, som spelat en hel del kort, bröt mönstret med en längre boll på djupet från Daniel Hellsten. Olle Günther Hanssen avslutade som bara han kan. Halvliggande i luften fick han iväg bollen som gick över Winberg och i nät. "Ett praktmål", tyckte LTIK:s tränare Freddy Pettersson efter matchen, och ja, det är väl bara att hålla med. 
 
LTIK släppte inte greppet efter paus. Hemmalaget malde på samtidigt som rutinerade Haverdal knäade. 3-1 var knappast ologiskt. Jacob Björk fick in bollen och Günther Hanssen tryckte in bollen via motståndarben.
 
Rödblått kunde gjort ytterligare ett par mål. Möjligheter saknades inte. Bland annat var såväl Miridon Berisha, Casper Larsson som Emil Jönsson rena mot mål.
 
HIF orkade bara vaska fram en riktigt het reduceringsmöjlighet. Hampus Henningsson avslutade dock över i öppet läge framför mål.   
 
LTIK kunde relativt komfortabelt spela hem de tre poängen. Med segern tog LTIK ett kliv uppåt i tabellen.
 
I LTIK kvitterar Lucas Pettersson ut högst betyg. Även backlinjen med Henrik Nilsson i spetsen var mycket bra.
 
På fredag väntar Örnia på Alevallen. Då saknar LTIK avstängde mittfältsmotorn Jacob Björk, talangfulle vänsteryttern Lucas Pettersson (skolresa till Polen) och semestrande Miridon Berisha. Tom Hjälmefjord, Simon Vedin, Alex Ekstrand och troligen även Emil Olsson samt Magnus Nilsson förväntas dock vara tillbaka i truppen. 
 
//P.

Match ikväll

Måndag:
 
Femman:
 
L:a Tjärby IK-Haverdals IF kl 19:00, L:a Tjärby IP
 
//P.

Resultat helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
IF Böljan-BKW 2-0 (1-0)
 
Femman:
 
KIK-Torup/Rydö FF 2-6 (0-2)
Mål KIK: Jonatan Eriksson, Jonathan Petersson
 
LTIK-Oskarström IS 1-1 (1-0)
Mål LTIK: Casper Larsson
 
En ny bra insats av LTIK gav OIS första poängtappet. Gästerna kvitterade först med tio minuter kvar att spela. Ledningen innan pausvilan borde varit större. LTIK:s mål av Casper Larsson i den 45:e minuten efter framspelning från Jacob Björk.
 
Redan på måndag spelar LTIK match igen. Då mot Haverdal (den uppskjutna premiärmatchen). Mötet inleds kl 19 på L:a Tjärby IP.
 
Rödblått saknar Simon Vedin, som drog på sig sin tredje varning mot OIS. Dessutom fattas fortsatt skadade anfallarna Emil Olsson och Magnus Nilsson. Tillbaka i truppen är dock Tobias Ewertsson. Miridon Berisha förväntas också göra årsdebut i LTIK efter återkomsten till rödblått.
 
Haverdals IF-VBoIS 1-4 (0-1)
Mål VBoIS: Albert Bengtsson, Rasmus Rudolfsson, Jacob Eriksson, Olof Karlén
 
Sexan:
 
GIF/VIF-SBK 2-0 (0-0)
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson, Dennis Delerud
 
SIF-RGIF 1-4 (1-2)
Mål SIF: Oskar Moberg
Mål RGIF: Erik Moberg, Oskar Nilsson, Johan Stråhle, Daniel Petoletti
 
Lidhults GoIF-K/HFF 2-2 (1-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Kållereds IK 5-1 (2-0)
Mål LFK: Gabi Morad 4, Rasmus Liedman
 
Undertecknad kom hem från sol, värme och bad lagom för att se LFK prestera årets bästa fotboll i seriespelet så här långt. Förvisso mot det hittills svagaste motståndet. Kållered var både ihåligt och uddlöst. LFK spelade en trevlig fotboll matchen igenom och segern kunde varit större. Redan innan 20 minuter var spelade hade Gabi Morad tryckt dit två av sina kassar. 2-0 stod sig till paus. Närmast trean var Rasmus Liedman med ett hårt avslut i ribban.
 
LFK slog inte av på takten efter vilan. Gabi Morad gjorde 3-0 och 4-0 från nära håll innan Rasmus Liedman dundrade in femman. I matchens absoluta slutskede tröstmålade Kållered på en omställning sedan LFK varit nära sexan. Överlag en bra match av samtliga LFK:are. Personligen tyckte jag att det var trevligt att se Hannes Persson riva stora hål i Kållereds försvar med sina ständiga löpningar.
 
Sexan:
 
HIS-Trönninge IF 3-3 (1-3)
Mål HIS: Emil Johansson 2, Mikael Alm
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
IF Böljan-BKW kl 19:00, Falkenbergs IP
 
Femman:
 
KIK-Torup/Rydö FF kl 18:30, Lagavallen
 
LTIK-Oskarström IS kl 19:00, L:a Tjärby IK
 
Haverdals IF-VBoIS kl 19:00, Wegeli
 
Sexan:
 
GIF/VIF-SBK kl 19:00, Veinge IP
 
SIF-RGIF kl 19:00, Gröningen
 
Lidhults GoIF-K/HFF kl 19:00, Lomövallen
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Kållereds IK kl 15:00, Glänninge Park
 
Sexan:
 
HIS-Trönninge IF kl 14:00, Hasslövs IP
 
//P.

Resultat helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
BKW-Harplinge IF 3-3 (1-0)
Mål BKW: Robert Andersson, Petter Gustafsson, Manfred Wallden
 
Femman:
 
Torup/Rydö FF-LTIK 3-1 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin
 
Insatsen gladde men inte resultatet. Två frisparksmål av serieledande T/R. Det tredje målet (1-0) genom självmål. LTIK var värt att ta poäng med sig från Torulund.
 
Sexan:
 
K/HFF-SBK (avbruten)

Se kommentarerna under föregående inlägg. Undertecknad sänder ett krya.
 
RGIF-GIF/VIF 1-2 (1-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson
Mål GIF/VIF: Fabian Andersson, Robin Möller
 
Lidhults GoIF-YBK 5-2 (2-2)
Mål YBK: Otto Karlsson, Simon Axelsson
 
Tomas Karlsson

Dantes resa genom helvetet - Lidhult – YBK 5-2

”Genom mörker och död, genom tomhet och nöd. En resa evigt lång där endast lidande och ångest är själens sång” (Den gudomliga komedin – Dante Aligieri)

Kl. 17.00. Avfärd mot Lidhult. En by mitt ute i djupaste ingenting. Skog, älgar, truckar och Östras Bröd. Bara att försöka hitta glädjen, viljan och entusiasmen. Pillar in eftermiddagens enda snus. De 18 som intagits under arbetsdagen räknas inte.

Kl. 18.00. Uppsnack inför matchen i ett omklädningsrum som är 40 grader varmt. Golvvärmen så uppskruvad att man kunde steka ägg på golvet. Positiv känsla. Klara direktiv. Optimism!

Kl. 18.45. Uppvärmning. Skadad vid sidan ser jag unga Ysby rulla boll fint i den lilla kvadraten. Pigga ben, taggade spelare. Känns hoppfullt. Börjar bli nervös. Orolig över att Jonte, Jimmy, Filip, jag själv och några andra saknas i laget. Ersättarna ser dock pigga ut. Pillar in sjunde snusen för kvällen.

Kl. 19.00. Avspark. Ysby ställer upp med Kalle Karlsson på topp, Kasper Persson som ny vänsterback och Andreas Håkansson i lite fri roll. Mer eller mindre ett halvt nytt lag. Lidhultarna ser stora, konditionsstarka och peppade ut.

Fem minuter in i matchen. Sjukt nära hemmaledning. Vi ser darriga ut. Nervositeten stor. Värre att stå vid sidan än att vara på planen.

Sju minuter in i matchen. Bättre. YBK anfaller, pressar på, rullar boll. Snus nummer nio pressas in och lägger sig tillrätta på sårigt tandkött.

MÅÅÅL! YBK tar ledningen. Otto Nilsson drämmer till bollen som flyger upp i nättaket. Välförtjänt som attan. Känsla hos tränaren: Glädje, nästan extas! Skräll på gång!

FAAAN! Kvitterat. Sjabbel i försvaret. Kommunikationsmissar. Inlägg, tom kasse och kvittering. Känsla hos tränaren: Jävla skit!

BRA EMIL! Seriens mest defensiva spelare – Ysbys kapten Emil Olsen driver framåt i ett anfall. Tillfällig förvirring hos bortakaptenen eller kanske en blivande Beckenbauer i utveckling? Avslutas med målchans. YBK tar initiativ igen.

BLÅS DÅ FÖR FAN! Kalle Karlsson rivs ner i fint läge. Domaren friar. Förvirrade bortaspelare inser inte att domaren INTE blåst av för en frispark som var lika självklar som snapsen till midsommar.

Åtta sekunder senare. DET HÄR ÄR FÖR FAN INTE SANT! På kontringen som uppstår efter fällningen lirkar Lidhult in ledningsmålet. Känsla hos tränaren: Ilska, hat, självömkan.

MÅÅÅL! Kvitterat av YBK. Håkansson slår en passning så precis att en kirurg med laserstråle inte kunnat bli mer exakt. Mitt i steget, mitt på läppen. Simon Axelsson iskall och 2-2 ett faktum. Känsla: Revansch. Rättvisa. Glädje. Där fick ni!  Snus nummer 21 trycks in med glädje.

Paus. Vi gick in i omklädningsrummet. Stärkta av kvitteringen. Vi gick ut 12 sekunder senare. Nu var det 65 grader varmt där inne. Satte oss på planen och snackade ihop oss. Positivt snack. Positiva känslor. En glädjens hemresa väntade om vi bara satte en kasse i andra. Vi är bättre än Lidhult!

SKIT OCKSÅ! 3-2 till hemmalaget efter ett fint anfall. Känsla: Det här fixar vi ändå.

OFLYT! Noaks lobb tar i ribban och kvitteringen är å så nära.

MEN GUD. GE DIG! En boll studsar pyttepyttepyttelite fel i backlinjen. 0.2 centimeter över Emils fot. Friställd hemmaspelare. 4-2. Känsla: Tomhet, hopplöshet.

KUNDE DET INTE BLIVIT MÅL? Axelsson fri med målvakten som idioträddar. Känsla; Allt är orättvist. Offerroll.

AJ SOM ATTAN! Dennis i målet vrider knäet illa. Blir liggandes. Kvider som en hund under obedövad kastrering. Ensam anfallare rullar in bollen i övergivet må. 5-2. Känsla; Jag hatar Lidhult!

En minut kvar. En funktionär kommer fram till båset och ber mig utse bäste hemmaspelare. Jag väljer nummer 10. Kommer i efterhand på att det var nummer 8 jag menade. Var tian ens med? Han får en påse med lotter och V75 av en funktionär. Om han vinner miljonvinsten tar jag livet av mig.

21.00 Hemresa. Totalt mörker. Avgrundslik tomhet.

22.00 Svänger inom McDriven.

22.01 Beställer två Big Mac

22.09 Får maten efter att personalen slagit världsrekord i grenen ”långsam tillagning av skräpmat”.

22.11 Märker att jag fått en McFeast. Orkar inte vända. Hatar McDonalds. Kommer säkert äta där nästa helg ändå.

22.19 Hemma. Svettig. Sorgsen. Äter McDonalds. Svullen. En sista snus kvar. Uppe i 42 stycken under dagen. Personbästa! Hade jag varit religiös hade jag bett till Gud om lite framgång. Ber ändå, han kanske inte är så noga gällande vem han lyssnar på. Avslutar med att kolla Google. Ligger Lidhult i Halland eller Småland?


Vi kommer igen!

 

När smärtan tog min själ i besittning och hoppets låga lyste svagare än tidigare under min resa – slog det mig. Jag ser alltjämt lågan. (Den Gudomliga komedin. Dante Aligieri).

 

 
Lördag:
 
Trean:
 
BK Skottfint-LFK 3-3 (2-3)
Mål LFK: Gabi Morad 2, Vildan Raskaj
 
Femman:
 
VBoIS-Simlångsdalens IF 0-3 (0-2)
 
Vapnö IF-KIK 1-3 (1-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Jonathan Eriksson
 
Sexan:
 
Trönninge IF-SIF 10-1 (5-1)
Mål SIF: Johan Kurtz
 
//P.
 
PS. Tack för att ni kommenterar. Forsätt med det. Mina möjligheter att uppdatera fram till helgen är begränsade. Håll bloggen levande under tiden. DS.

Inför helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
BKW-Harplinge IF kl 19:00, Wallevi
 
Femman:
 
Torup/Rydö FF-LTIK kl 19:00, L:a Tjärby IK 
 
Sexan:
 
K/HFF-SBK kl 19:00, Hishults IP
 
RGIF-GIF/VIF kl 19:00, Björkvallen
 
Lidhults GoIF-YBK kl 19:00, Lomövallen
 
Lördag:
 
Trean:
 
BK Skottfint-LFK kl 15:00, Ruddalen 1 (konstgräs)
 
Femman:
 
VBoIS-Simlångsdalens IF kl 13:00, Våxtorps IP
 
Vapnö IF-KIK kl 13:00, Vapnö IP
 
Sexan:
 
Trönninge IF-SIF kl 14:00, Tuvasvallen
 
Inte säkert att jag kan uppdatera med någon vidare hastighet under fredagen och i helgen. Skriv resultat (fulltid och halvtid), målskyttar samt eventuell kommentar i kommentarfältet. Tack.
 
//P.

Resultat lördag

Trean:
 
LFK-Vinbergs IF 0-3 (0-3)
 
Serieledande Vinberg var för bra för LFK, denna gång. De grönvita spelade trevlig fotboll med ett bra passningsspel. Vassa framåt och stabila bakåt. Segern var lagets fjärde raka. Man har fortfarande inte släppt in ett mål i seriespelet. Jag tror att det var höstens seriesegrare som var på Glänningepark idag.
 
Femman:
 
VBoIS-Unnaryds GoIF 0-1 (0-0)
 
Relativt jämn match som aldrig lyfte till några större höjder. Möjligen skapade BoIS lite fler halvchanser innan paus. Efter vilan kunde Unnaryd tämligen omgående göra 1-0 på nick sedan BoIS inte fått bort bollen.
 
Sexan:
 
GIF/VIF-Trönninge IF 1-1 (0-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller
 
Jämn tidig seriefinal i sexan. TIF tog ledningen på hörna i andra halvlek. Simon Axelsson knoppade bollen i nät. GIF/VIF kvitterade genom Robin Möller på frispark.
 
HIS-Lidhults GoIF 3-1 (1-0)
Mål HIS: Robert Persson 2, Viktor Svensson
 
Seger för HIS i denna på förhand ovissa match. HIS hade 3-0. Lidhult reducerade först på slutet. Gästerna drog på sig hela sex varningar och ett rött kort. HIS spelade med en man mer i 65 minuter.
 
//P.

Resultat fredag

Fredag:
 
Fyran:
 
IF Leikin-BKW 6-3 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani, Jonathan Roslund, Johan Agnvall
 
BKW började som vanligt bra. Tyvärr har man en förmåga att bränna de inledande chanserna. Istället var det Leikin som kunde hämta sig och göra två innan paus. Kenan Ramadani reducerade till 1-2 innan fyra raka Leikin-mål följde. Jonathan Roslund gjorde 2-6 i 79:e. Fyra minuter senare visades han ut efter en märklig hands som nog borde undviktis (andra gula).
 
I 87:e gjorde Johan Agnvall 3-6 på nick efter hörna. Petter Gustafsson assist till de båda avslutande målen. BKW var nära ytterligare mål, men matchen var förstås körd sedan länge. Sett till sex insläppta mål saknades knäskadade försvarsgeneralen Emil Axelsson väldigt. Det är dock små marginaler. Sätter BKW chanserna man ofta skapar tidigt i matcherna sätter man sig också i förarsätet och då får man en matchbild som passar laget bättre med mycket ytor på motståndarens planhalva.
 
Femman:
 
LTIK-Vapnö IF 2-1 (1-1)
Mål LTIK: Daniel Hellsten 2 (en straff) 
 
LTIK inledde bäst. Håkan Karlsson nickade tätt utanför, Tom Hjälmefjord skarvade tätt utanför, Magnus Nilsson sköt tätt över. Efter 20 tvingades Hjälmefjord utgå efter känning i sin tidigare skadade baksida. LTIK chansade inte och ändrade om. Det var inte positivt sett till att rödblått startat bra.
 
Spelet jämnades ut. Vapnö hade inte tillåtits få igång något rull. Nu fick man dock mer möjligheter att komma genom mitten, samtidigt som LTIK började skicka. 0-1 var ändå ologiskt sett till helheten när det kom i den 30:e minuten. LTIK tappade boll och klarade sedan inte att avväpna "Löken", som hittade fram med en stickare på djupet som veteranen Thomas Bergström kunde styra in ur snäv vinkel. LTIK:arna blev lite strriga efter målet. Men fortsatte att hota på hörnor och frisparkar.
 
Efter en fast situation gick Olle Günther Hanssen upp i en tuff duell med Vapnös bitige målvakt. Hanssen vann duellen och LTIK fick läget, som dock missades. Vapnös vänsterback blev totölt vansinnig över att domaren inte blåste för frispark till målvaktens fördel och fortsatte att gapa och skrika trots att domaren bett honom vara tyst. Då valde domaren att blåsa av spelet för att varna Vapnös vänsterback. Sedan tilldömdes LTIK indirekt frispark i den position vänsterbacken tjatat. Tror aldrig jag varit med om det tidigare. 
 
Utmärkt Hellsten-läge. Simon Vedin petade och Daniel förpassade bollen upp i nättaket fram till 1-1. Lägligt mål för rödblått och positiv anda med in i omklädningsrummet till pausvila.
 
LTIK inledde bra även efter paus. I den 55:e minuten tilldömdes LTIK straff. Vedin var först med att rivas omkull och när sedan även Günther Hansen hakades upp i samma situation pekade domaren på straffpunkten. Hellsten säker från elva meter och bollen i nät fram till 2-1.
 
Nu fick Vapnö försöka mer framåt och med det släppa lite på defensiven. Det gjorde att LTIK kunde rinna igenom gång efter annan. Hemmalaget borde satt spiken i Vapnökistan. Simon Vedin chippade tätt utanför och Vapnös målvakt klarade en nick från nära håll av Günther Hanssen. Trots flera LTIK-missar blev det aldrig riktigt spännande. Vapnö mäktade aldrig med någon slutforcering och tre pinnar stannade på Lilla Tjärby IP.
 
Skön hemmapremiär för LTIK. Äntligen fick rödblått spela på IP efter inställd första omgång och två bortaförluster efter jämna duster med Sperling och KIK. Hemmalaget imponerade inte men det finns intentioner som gör att laget känns på G.
 
Segern var rättvis sett till skapade målchanser och det är förstås alltid postivt att vinna. Lite extra starkt med tre pinnar när det finns ytterligare att plocka ut.
 
Bäst i hemmalaget var Daniel Hellsten. Två mål och klockren defensivt.  
 
Simlångsdalens IF-KIK 2-2 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Eriksson, Martin Andersson 
 
Dalen klart bäst i första. 1-0 där. Olycklig utvisning för Dalen i 40:e. Lycka dock för KIK, som kunde jämna ut i andra halvlek. Dalen gjorde 2-0 med en man mindre innan Jonathan Eriksson reducerade och Martin Andersson kvitterade i 85:e med en fin hallvvolley. KIK fortsatt obesegrat. Det vet i katten om man varit om Dalen fått behålla elva på plan.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
IF Leikin-BKW kl 18:30, Sannarps IP
 
Femman:
 
LTIK-Vapnö IF kl 19:00, L:a Tjärby IP
 
Simlångsdalens IF-KIK kl 19:00, Simlångsdalens IP
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Vinbergs IF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
VBoIS-Unnarryds GoIF kl 13:00, Våxtorps IP
 
GIF/VIF-Trönninge IF kl 14:00, Veinge IP
 
HIS-Lidhults GoIF kl 14:00, Hasslövs IP
 
//P.

K/HFF vann

Resultat torsdag:
 
Sexan: 
 
Ysby BK-Kornhult/Hishult FF 2-3 (0-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Fridberg
 
Trevllig match mellan två lag som försöker spela. KHFF klassen bättre och hade 3-0. 1-0 i paus efter mål från June, som fick en boll på djupet, nickade ner bollen till sig själv och sköt bollen i nät på halvvolley. YBK:s duktige målvakt Anton Hansson revanscherade sig sedan för den straff han orsakade genom att klara Junes elvametare.
 
I andra halvlek kunde gästerna gjort ett par mål redan innan Henrik Fridberg dunkade upp 2-0 i nättaket. June rakade in trean på framspelning från Daniel Alexandersson. Matchen kändes körd för YBK, som inte skapade mycket.
 
Plötsligt fick dock Simon Axelsson iväg den där perfekta passningen på djupet som Jonathan Gunnarsson kunde löpa loss på och säkert placera in bollen bakom Johan Persson i KHFF:s kasse. Bara kort därefter skapades lite spänning i matchen då Gunnarsson utnyttjade en tveksamhet i bortalagets backlinje, löpte sig fri och lika säkert satte dit bollen som vid det första målet. Two shot, two kills.
 
Bästa läget att kvittera fick Kalle Karlsson, men Persson klarade. Klart rättvis seger för KHFF, sett till chanser borde segermarginalen varit större än ett mål.
 
Tomas Karlsson:
 
"Den där jävla Junefalk...
 
Matchen mellan YBK och KHFF slutade med rättvis bortaseger för pågarna från skogen. Inledningsvis var spelet jämt med visst övertag för bortalaget. Chanser skapades i båda straffområden. Jonte Gunnarsson var tre gånger så när att stänka in ettan och Junefalk var nära både två och tre gånger. Närmast kom han då han fick chansen från elva meter men Anton Hansson knep straffen. 
 
YBK flyttade efterhand fram sina positioner men straffades på en kontring. Macka från Friberg, mittback Emil för sent ute och mittback Karlsson felpositionerad. Junefalk tog emot med pannan och laddade med vänstran. Smack så satt ledningsmålet. 
 
Andra halvlek skulle fördärva för YBK. Efter en god start kapsejsade laget likt ett ishotell i Sahara. Gång efter annan rann bortalaget igenom. Jämt och ständigt efter fina framspel, vrickningar och dribblingar av Junefalk. Tränare Karlsson räddade skott, kapten Olsen offrade sig och fru Fortuna höll temporärt YBK vid liv. Tvåan satte Friberg efter att YBK tappat boll väl enkelt och trean satte Junefalk efter ett anfall på vänsterkanten. 
 
YBK såg ut att ge slaget förlorat. Filip Nilsson bröt med skada precis som undertecknad. Jonte Gunnarsson fanns dock kvar på planen, förmodligen sur över missarna i första halvlek. Simon Axelsson hittade honom i djupet och reduceringen var ett faktum. Kort därefter slarvade bortalagets backlinje och Jonte pillade in ett till men närmare än så kom inte ett för dagen välspelande men något naivt YBK. 
 
Å ena sidan, med bättre och mer distinkt försvarsspel kunde YBK gott och väl snott ett poäng men å andra sidan - utan Hanssons storspel i kassen kunde matchen varit än mer siffermässigt ojämn. Tungan på vågen var dock Junefalks storspel. Med Magisk känsla i fötterna, lurig som en svekfull sköka under medeltiden och med ett skott med obehaglig precision såg han till att KHFF kunde återvända till byn Gud glömde med tre poäng i bagaget. 
 
YBK har det tungt. Tre matcher. Ett poäng. Massor av om och men att diskutera. Lidhult borta om en vecka. 
Vi kommer igen..."
 
//P.

RSS 2.0