Vintercupen avgörs

Under lördagen avgörs Vintercupen. Jag uppdaterar från min Facebook-sida. Sök på Plogens blogg och följ dramatiken. För er som inte har fb slänger jag in någon summerande kommentar då och då, om inte någon annan hinner före.


1/12
 
Grupp 4
 
LTIK 1
IF Centern
GIF/VIF 2
SBK 2
 
09:00 LTIK 1-Centern
09:20 GIF/VIF 2-SBK 2
09:40 IFC-GIF/VIF 2
10:00 SBK 2-LTIK 1
10:20 IFC-SBK 2
10:40 LTIK 1-GIF/VIF 2
 
 
Kvartsfinaler:
 
11:00 GIF/VIF 1-GIF/VIF 3
11:20 BKW 2-tvåan gr 4
11:40 LFK-SBK 1
12:00 segr gr 4-LTIK 2
 
Semifinaler:
 
12:30 segrare kv 1-segrare kv 3
13:00 segrare kv 2-segrare kv 4
 
Bronsmatch:
 
13:30
 
Final:
 
14:00
 
//P.


Kryss för SBK

Träningsmatch:
 
Båstads GIF-Skogaby BK 1-1 (0-0)
Mål SBK: Besart Mazreku
 
Skogaby mötte under torsdagskvällen hårdsatsande Båstads GIF på Örebäcksvallens konstgräs.
 
– Båstad var bra. Ett ungt och rappt lag som är drillat på konstgräs. Vi har ju inte tränat på konstgräs sedan i mars, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.
 
Den första halvleken blev mållös. Efter paus kunde SBK ta över mer och mer. Ändå tog Giffarna ledningen på hörna.
 
Notoriske målskytten Besart Mazreku kvitterade till 1-1 för SBK när han slog en frispark från håll direkt i mål.
 
– Vi borde gjort fler mål men skärpan var inte riktigt där. Jag tycker ändå att det var en positiv match för oss. Båstad är ett lag som hela tiden vill spela boll.
 
I SBK fanns de nya spelarna Oscar Gustafsson, Theo Athanassiadis och Abdallah Mohamed med. Ibbe Zed var förhindrad.
 
– Alla gör det bra. Theo var riktigt duktig på sin kant och Abbe kom in och visade klass. Oscar kommer bli väldigt viktig för oss på mitten med Kewin. De orkar hur mycket som helst.
 
– Dessutom tycker jag att Bujar (Mazreku) gjorde sin bästa match för oss. Han är oerhört trygg med bollen och gjorde jobbet ordentligt. Daniel (Andersson) ihop med Fille (Jönsson) som mittback stack också ut.
 
– Det fanns mycket som var positivt, säger Behrami.
 
På måndag möts BK Walldia och Kornhult/Hishult FF i en testmatch på Glänninges konstgräs. Avspark är satt till 20:30.
 
I morgon lördag avgörs Vintercupen 2018. Första match kl 09. Finalen spelas kl 14. Platsen är Lagaholmshallen.
 
//P.

Idéer, förslag, tankar, tack!

Jag har bloggat här sedan hösten 2007. Uppdaterat varje vecka under säsong och kontinuerligt även off season. När jag gjorde mina första inlägg var det mest för mig själv och de närmsta. Jag hade skrivklåda och var löjligt intresserad av den lokala fotbollen. Varför inte dela med sig?, tyckte min gode vän G. Vem skulle läsa?, undrade jag. Men jag började ändå så smått. Och det har hållit i sig sedan dess.
 
Jag har aldrig tjänat en spänn på mitt bloggande. Jag har däremot fått en drös nya bekantskaper, flera vänner och även mitt jobb på LT genom bloggen. Inte illa det.
 
Situationen nu är inte som den var då. 2007 pluggade jag till gymnasielärare. Jag bodde själv i en etta i Lilla Tjärby, gick i skolan, tränade, jobbade extra hos farsan och bloggade. Jag hade hur mycket tid som helst och la mycket av den på att titta på fotboll och på att skriva.
 
Den tiden är förbi. Jag har familj, gård, hundar och andra förpliktelser som jag 2007 var ganska långt ifrån.
 
För tillfället kan jag uppdatera hur mycket jag vill. Jag går hemma och pular och bloggar lite då och då med jämna mellanrum.
 
Jag har lön från staten under min uppsägningstid (så länge garantilönen varar). När jag efter årsskiftet, eller innan, får ett nytt jobb blir det omöjligt för mig att fortsätta skriva om den lokala fotbollen på bloggen på det här sättet. Jag kommer helt enkelt inte att ha tid.
 
Men kanske, kanske går det att på något vis skramla in en slant så att jag kan avsätta tid åt att fortsätta lyfta fram den lokala fotbollen i Laholms kommun på något vis? Kanske kan jag t o m jobba någon procent med bloggen i veckan?
 
Jag har ingen aning om hur intresset ser ut och hur underlaget är.
 
Trots att jag de senaste åren skött bloggen vid sidan och med vänsterarmen (lagt ut inför matcher, resultat, målskyttar, lite länkar och ibland skrivit någon mening) har ändå runt 500 unika träffar per dag uppmätts. På matchhelgerna uppemot 1000 unika träffar.
 
Sedan jag den senaste månaden börjat blogga igen lite mer på allvar har besökarna stadigt blivit fler. 700 träffar dagligen med en topp på 960. Då är det ändå inte säsong, även om fotbollssäsongen numer aldrig riktigt tar slut.
 
Jag vill ha tankar, tips, idéer och förslag från er läsare. Ska det bli något bra av det här behövs det stöd både från privatpersoner, föreningarna och företag.
 
Mejlbomba mig på johanplogen@outlook.com
 
Kan man ta betalt per klick, ska besökarna swisha, reklam, annonser, ska jag, gud förbjude, låsa in bloggen...?
 
Jag nås via samtal, sms eller swish på nr: 070 53 52 55 8.
 
Om jag i framtiden kommer kunna göra någon form av förtjänst på mitt bloggande är det givet att damfotbollen också ska få plats här. Det är en självklarhet.
 
//P.


SBK matchar igen

Under torsdagskvällen möter Skogaby BK hårdsatsande Båstads GIF på deras konstgräs med matchstart 18:45.
 
– Alltid kul med match! När vi fick erbjudandet ställde vi frågan till våra spelare och alla var sugna. Det är roligt att det är gott intresse, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.
 
Skogaby tackade nyligen jag till platsen i division 6 och spelar därför kommande säsong ett snäpp upp.
 
– Samma sak där som med matchen mot Båstad. Det är ett demokratiskt beslut taget av spelarna själva. När killarna nu valde det här känns det inspirerande att få chansen att spela i division 6 2019.
 
Truppen i träningsmatchen mot Båstad blir i stort sett densamma som mot Skottorps IF. 
 
– Max (Sjöstrand) och Erik (Hansson) kommer inte att vara med den här gången, säger Nijazi.
 
I gengäld tillkommer Abdallah Mohamed från Knäreds IK. Teknikern som imponerat i KIK har dessutom skrivit på för SBK och gör Ibbe Zed och Theo Athanassiadis sällskap som ny i SBK. 
 
Främsta nyförvärvet har SBK fått i Oscar Gustafsson. Den flyfotade "evighetsmaskinen" kommer bilda ett svårslaget tremanna-innermittfält med kamraten Kewin Hansen och bollgeniet Bujar Mazreku kommande säsong. De tre spelar tillsammans redan mot Båstad ikväll.
 
SBK har sedan tidigare tappat Kenan Ramadani, som gått tillbaka till omstartande BK Walldia.
 
Läs mer på SBK:s hemsida.
 
//P.


Laholmsfotbollen en profil fattigare

Målvaktsprofilen Jonathan Pihl lämnar Hasslövs IS för att ersätta Dennis Thorsén i topplaget Simlångsdalens IF. Thorsén som varit en av sexans bästa målvakter sägs lämna Dalen för spel i högre sammanhang. Han verkar rikta in sig på fyran och har provat med både Astrio och Centern.
 
Dalen har ersättaren klar i nämnde Pihl, som tidigare vaktat målet i moderklubben Trönninge IF, Knäreds IK och nu senast allså HIS.
 
– Jag har fått ett bra välkomnande och en positiv känsla för Dalen. Det är ett topplag som spelar en intressant fotboll. Får man behålla merparten av spelarna och spetsa med några nyförvärv kan det bli rktigt bra, tror Pihl.
 
Varför lämnar du?
 
– Jag har trivts otroligt bra i Hasslöv. En stor del för mig har varit Lasse (Palmgren). Jag fick en väldigt skön känsla när Håkan (Magnusson) signade och hade stora förhoppningar på att det skulle vara långsiktigt.
 
– När det stod klart att Håkan och Lasse skulle kliva av ställde jag mig tveksam till en fortsättning. Att jag lämnar beror inte enbart på att Lasse slutar men det är en bidragande faktor. Sedan är jag helt övertygad om att Stefan (Pettersson) är helt rätt tränare för att ta Hasslövs fotbollstänk till nästa nivå.
 
– För egen del handlar det mest om ett miljöombyte till en förening med uttalat hög målsättning. De hörde själva av sig till mig när Dennis började titta på andra alternativ. Jag har även provtränat på andra håll men jag tyckte att detta passade mig bäst.
 
Hasslöv har rutinerade Henrik Tillgren och flera lovande målvakter på väg upp i seniorfotbollen.
 
– Det finns målvakter i yngre led i Hasslöv som lär gynnas av att spela A-lagsfotboll. Rutin får man genom att spela matcher.
 
HIS tappar en duktig målvakt och laholmsfotbollen blir en profil fattigare. Pihl har aldrig varit rädd för att uttrycka vad han känner och har säsong efter säsong visat att han är en av kommunens mest pålitliga (och spektakulära) burväktare. Att vara ödmjuk är inte denne målvakts stil (även om han lugnat ner sig något med åren), men glimten i ögat finns där hela tiden hos denne pratglade (på och utanför planen) gamäng.
 
– Jag stänger aldrig dörren för en återkomst i Hasslöv i famtiden, avslutar Jonathan Pihl.
 
 
HIS tappar även Niklas Hallgren som skrivit på för Getinge IF och Ludvig Lindqvist som hoppar på Båstad GIF:s satsning.
 
På plussidan finns Lukas Andersson, som kommer åter från Våxtorps BoIS. Med sig får han kamraten Jacob Schön.
 
//P.Kryss i testmatchen

Testmatch:
 
LFK svart-LFK vitt 1-1 (1-0)
Mål svart: Charlie Boson
Mål vitt: Max Sjöstrand
 
LFK gör fortfarande inga officiella uttalanden kring Kalle Björklund. Han sägs dock ha presenterat sig för spelartruppen. Att han tränar LFK:s herrtrupp kommande säsong verkar det inte råda några tvivel kring. Under tisdagens testmatch fanns Björklund med och coachade lagen och skapade sig en bild av hur det ser ut.
 
Än så länge är det dock sportchefen Peter Åberg som kommenterar. Förhoppningsvis blir Björklund snart klar även utåt.
 
– Vi vill ha koll över hur det ser ut nästa säsong. Efter den här veckan har vi stenkoll på det egna och med vad vi eventuellt behöver förstärka, säger Åberg.
 
I tisdagens testmatch var fem spelare utifrån inbjudna. Charlie Boson (GIF/VIF), Stefan Radovanovic (SNFF), Ardian Sirbu (SNFF), Nils Hedström (HBK U19), Herman Johansson (HBK U19).
 
LFK spelar testmatch även ikväll torsdag. Men då endast internt med egna spelare från herrtruppen, Akademin och U16.
 
– Det var extremt kallt och ganska svårspelat i tisdags. Bollen rullar väldigt snabbt under de förhållandena. Men samtliga provspelare skötte sig bra och det var skönt att se att även våra egna spelare tog uppgifen på allvar, säger Åberg.
 
Den mest intressanta provspelaren för oss laholmare var Charlie Boson. Han har varit en av GIF/VIF:s bästa spelare på resan från sjuan till fyran och har levererat stadigt hela vägen.
 
– Charlie är en spelare vi haft koll på ganska länge. Vi ville ha honom redan ifjol men då valde han att stanna och det kan man förstå när GIF/VIF då var nykomlingar i fyran.
 
Boson har GIF/VIF som moderklubb men är fostrad i HBK:s U-sektion.
 
– Vi vill att han ska spela i LFK kommande säsong. Han är en målskytt men inte bara en målskytt. Han är en spelare som kan vara spindeln i nätet offensvivt. Han är bra på att täcka och hålla boll. Han kan mycket väl bli en ny Jonatan Eriksson.
 
Charlie var den som spräckte målnollan på Glänninge. Oscar Liedman drog igång en kontring och spelade fram Boson som ryckte ifrån sin bevakning och smällde upp bollen i nättaket.
 
– Han får ta en funderare om han får ihop familjelivet. Men bättre chans att ta en plats i LFK får han nog inte. Oavsett om vi får in ytterligare någon forward.
 
Max Sjöstrand kvitterade för vitt i den andra halvleken. Hans skott utifrån styrdes i nät via motståndare.
 
Nils Hedström, vänsterbak/vänstermittfältare sägs ligga nämast till hands för en övergång till LFK. Men även övriga testspelare är intressanta.
 
– Herman (Johansson) har ett par andra alternativ att ta ställning till också. Stefan (Radovanovic) gjorde det väldigt bra som mittback. Nu när "Pålle" lämnat för Halmia vill vi få in Stefan, säger Åberg.
 
Under onsdagskvällen blev det klart att Erik Pålsson lämnar LFK efter fem säsonger för att ansluta till Halmia i division 2.
 
"Häst" kom till LFK från HBK:s U-sektion med sargat självförtroende. Som pojklagsspelare var han synnerligen lovande och kom med på landslagssamlingar. En skada satte dock stopp. I LFK fick Pålsson en nystart och under de senaste säsongerna har han varit en av de absolut bästa.
 
Fysisk, snabb och brytsäker försvarare med stor pondus.
 
– Hans närvaro höjer hela backlinjen. Vi ville såklart behålla "Pålle" men nu är det som det är. Stefan är en mer spelande mittback. Han har också fysiken men är inte lika snabb. Det hade blivit en bra ersättare för oss.
 
Möjligen förbättrar det också möjligheterna att behålla brodern Daniel, som satsar hårt på sin futsal i HBK men även hunnit med att prova med Halmia, också han.
 
– Det är klart att det förenklar situationen för Daniel om Stefan kommer, håller Åberg med.
 
SNFF:s målvakt Ardian Sirbu hade en lugn afton under LFK:s testmatch.
 
– Han fick inte visa så mycket. Vi hade behövt ha med lite mer offensiv kraft för att få igång anfallsspelet bättre i båda lagen. Men han liksom övriga provspelare är fortsatt intressanta för oss.
 
Sedan tidigare har Hannes Persson lämnat LFK för att bli spelande tränare i Walldia. Hannes ställde dock upp för sin gamla klubb i tisdagens testmatch. Besfort Shulemaja har fått lärarjobb och letar klubb inne i Halmstad för att slippa pendla. Dessutom har Edvin Frick (som i år tillhört Akademin) tackat för sig. Trolig ny klubbadress är BK Walldia.
 
– Ett par spelare ska vara med i Walldias testmatch. I övrigt händer inte mycket. Lundgren (Rasmus) har tränat med HBK men har inte hört mer från dem så vi räknar med att behålla honom. Han kommer bli väldigt viktig för oss kommande säsong.
 
Kommande veckor kommer Stephan Olsson (Vejby IF), Ronny Sabo (SNFF) och Vigan Ademi (do) att visa upp sig på Glänninge.
 
– Vi har gott om spelare i de egna leden som är redo att ta nästa kliv. Så vi känner oss trygga även om ytterligare någon spelare skulle lämna. Några större sensationer lär det dock inte bli. De som har sagt att de ska stanna ser ut att göra det. De som har lämnat meddelade tidigt, avslutar Åberg. 
 
//P.

LFK testar

Laholms FK sonderar terrängen inför ny säsong och spelar därför testmatch internt under tisdagskvällen. Avspark 19:15 på Glänninge Park.
 
Inbjudna spelare utifrån är: Charlie Boson (GIF/VIF), Stefan Radovanovic (Snöstorp Nyhem), Herman Johansson (HBK U19), Nils Hedström (do) och Ardian Sirbu (SNFF).
 
Vad det lider lär vi även få se Stephan Olsson (anfallare från Vejby IF som hängde 17 baljor i serien i år) samt SNFF:arna Vigan Ademi och Ronny Sabo på Glänninge. De tre är dock förhindrade till testmatchen.
 
I och med SNFF:s omstart i sjuan och BK Astrios degradering till fyran har LFK hamnat i en god sits när det gäller spelare från Halmstad.
 
Övriga spelare i testmatchen: Rasmus Lundgren, André Josefsson, Jesper Wennström, Lucas Ragnarsson, Alfred Karlsson, Otto Nilsson, Max Sjöstrand, Marcus Nilsson, Ludvig Gustafsson, Viggo Persson, Besfort Shulemaja, Erik Gunnarsson, Anton Wennström (Akademin), Oscar Liedman (do), Adam Vernersson (do), Noah Törnkvist (do), Viggo Dahl (do), Patrik Landström (do), Rasmus Rydberg (U16), Adam Johansson (do).
 
Markus Johansson och Rasmus Liedman är förhindrade.
 
Rasmus Lundgren tränar med HBK, Erik Pålsson och Daniel Radovanovic tränar med IS Halmia. Lundgren kommer dock att så i internmatchen.
 
//P.

Skrällfritt i Vintercupen

I grupp ett var som väntat GIF/VIF starkast. De regerande mästarna gjorde rent hus och Charlie Boson stod för fin-fina åtta kassar totalt. Med det kan han ha vunnit skytteligan redan.
 
SBK toppade upp laget och anförda av bröderna Besart och Bujar Mazreku samt Nderim Peci kunde man på ett komfortabelt vis ta andraplatsen i gruppen före Skottorp och K/HFF.
 
Grupp två blev jämn, tajt och målsnål. BKW tog välförtjänt hand om gruppsegern. LTIK tog andraplatsen på samma poäng men sämre målskillnad.
 
I den avslutande gruppspelsmatchen behövde både BKW och LTIK kryss för att gå vidare. Mötet slutade 0-0. Vid seger för något av lagen hade andraplatsen istället tagits av Hasslöv.
 
BKW låg närmast segern men Niklas Nilsson i LTIK:s kasse var mycket bra. LTIK och Nilo släppte inte in några mål under gruppspelet. Trönninge slutade fyra i grupen men Eric Stenberg blev målbäst med sina två kassar.
 
Den tredje gruppen blev dramatisk. LFK tog som väntat hand om förstaplatsen trots att man var pressat av BKW i första matchen. Just Walldia och GIF/VIF slogs om andraplatsen.
 
BKW såg ut att ta hand om den men GIF/VIF vände och vann det avgörande mötet och tog därför slutspelsplatsen. YBK slutade fyra i gruppen. LFK:s Besfort Shulamaja blev målbäst i grupp 3 med tre mål.
 
På lördag spelas grupp fyra med Centern, GIF/VIF, LTIK och SBK.
 
 
1/12
 
Grupp 4
 
LTIK 1
IF Centern
GIF/VIF 2
SBK 2
 
09:00 LTIK 1-Centern
09:20 GIF/VIF 2-SBK 2
09:40 IFC-GIF/VIF 2
10:00 SBK 2-LTIK 1
10:20 IFC-SBK 2
10:40 LTIK 1-GIF/VIF 2
 
 
Kvartsfinaler:
 
11:00 GIF/VIF 1-GIF/VIF 3
11:20 BKW 2-tvåan gr 4
11:40 LFK-SBK 1
12:00 segr gr 4-LTIK 2
 
Semifinaler:
 
12:30 segrare kv 1-segrare kv 3
13:00 segrare kv 2-segrare kv 4
 
Bronsmatch:
 
13:30
 
Final:
 
14:00
 
//P.

Laholmsprägeln i HBK stärks

Mattias Olofsson är ny i tränarteamet runt Halmstads BK:s U17-lag. Senast var han assisterande tränare i BK Astrio. Tidigare har han under två säsonger tränat LTIK tillsammans med Mattias Berggren.
 
I HBK U17 finns redan Robert Nordström och Tony Andersson (båda tidigare RGIF) i ledaretamet. Bland spelarna finns också laholmare i Max Johnsson (WRY/LFK), Viktor Håkansson (LTIK/LFK), Albin Branting (Markaryd/Mellbystrand) och Jonathan Wadensten (LFK).
 
I U19 återfinns Daniel Kaplinkski på ledarsidan. Jacob Olsson (LFK) och Melvin Sjöland (LTIK/LFK) finns bland spelarna.
 
Med Olofssons inträde på ledarsidan i U17-truppen förstärks den sydhalländska prägeln runt HBK ytterligare.
 
– Ett inspirerande uppdrag. Jag känner Tonne och Robban väl sedan tidigare. Det ska bli väldigt intressant att jobba med drivna spelare som vill väldigt mycket, säger Olofsson.
 
– Pengamässigt hade jag kanske tjänat mer på att ta hand om ett lokalt lag på lägre nivå. Men erfarenhetsmässigt slår det här det mesta. Jag kommer lära mig massor.
 
Sedan han i somras lämnat uppdraget i Astrio sedan huvudtränaren Mats Altemyr fått gå har Olofsson spelat med moderklubben LTIK.
 
– Jag kommer ha kvar min licens i LTIK. Sedan får vi se hur mycket spel det blir. Det är tränarbiten jag satsar på i första hand. Men hjärtat finns i LTIK och det var där jag återfick glädjen för fotboll igen nu i höst, avslutar Olofsson.
 
//P.

Petersson till Eskil

Även Isak Petersson blir blågul. Han blir det dock inte som Melvin Sjöland, av landslagsskäl, utan pga klubbyte. Den Knäredsfostrade yttern lämnar IS Halmia i division 2 för spel i Eskilsminne i division 1. Eskil slutade fyra som nykomling i division 1 södra.
 
– Jag har funderat mycket fram och tillbaka. Men Eskil hörde av sig tidigt och jag har haft en bra dialog med dem från start. Det känns rätt. Jag tror att nästa säsong kan bli spännande, säger Petersson till bloggen.
 
Petersson har varit ett hett villebråd under en längre tid. Redan ifjol var han nära en flytt till Falkenbergs FF. Det blev dock ett år till i ISH och det blev en succéartad säsong med skytteligaseger på 22 baljor, sju assist och utnämningen årets anfallare i division 2. Inte illa, av en ytter!
 
Känns det som ett bra kliv med spel i division 1?
 
– Det tycker jag. Jag ser mycket fram emot kommande säsong. Det fanns andra alternativ på samma nivå och rykten om klubbar på högre nivå. Men jag är nöjd med mitt val och känner mig trygg i mitt beslut, avslutar Petersson.
 
Kvar i ISH från Laholm finns Emil Håkansson (GIF/VIF) och Ardian Berisha (LFK).
 
//P.


Sjöland till landslaget

Melvin Sjöland har av förbundskapten Christofer Augustsson blivit uttagen till landslagsläger på Bosön 6-9 december.
 
"Melle" har LTIK som moderklubb och lämnade i somras LFK för spel i HBK:s U19-lag.
 
– Jag har haft en bra höst i HBK. Jag har varit skadefri och har kunnat lira på bra. Har fått mycket speltid i U19. Det har varit positivt och väldigt utecklande, säger Sjöland till bloggen.
 
– Självklart kul att komma med i i landslaget igen. Man vet ju aldrig något på förhand. Nu är det mitt tredje läger så det börjar bli dags att lira några landskamper också, säger Melle och skrattar.
 
– Det är bara att köra på som vanligt och göra sitt bästa, så får man se.
 
Sjöland är en offensiv spelare som kan spela på samtliga positioner framåt i banan.
 
//P.

Vintercupen på lördag

Nu tar bloggen välbehövlig vila. Bloggaren åker på långweekend till hemlig ort med frugan och lämnar uppdaterandet där hän. Att missa Vintercupens första dag svider så klart. Men någon gång måste man ta igen det som försakats under en tid... (Som den gode Lasse Palmgren skrev en gång).
 
Att förutspå Vintercupen kommer i vanlig ordning aldrig att gå. LFK ställer upp med ett lag i år och blir i Halmstad futsals (HBK:s) frånvaro stora favoriter. GIF/VIF är regerande mästare och ställer även i år upp med tre lag. När man ifjol slutade satsa på att vinna och delade upp jämnstarka lag kom så den första efterlängtade inteckningen för Kim Gustafsssons mannar. Går inte något GIF/VIF-lag till semi är det en skräll.
 
LTIK går på den linjen i år och skippar ungt/mindre ungt lag för två jämnstarka den här gången. Kanske kan det bli ett framgångsrecept för rödblått som har flera semifinalplatser (fjärdeplaceringar, bronspengar och andraplatser) i cupen, men ingen förstaplats. Bloggaren höjer dessutom ett varningens finger för Centern, som vunnit förr.
 
Håll bloggen levande med era kommentarer under tiden. Håll god ton. Jag går in och kikar och raderar omedelmbums otrevligheter. Bloggens initiativtagare en gång för länge sedan, Grytan, samt min pålitlige kortisskribent från tiden på LT, Tim Andersson, har lovat att hålla de som inte kan närvara på plats (jag bl a) underrättade genom sina kommentarer i kommentarsältet. Tack för det, killar! Och ni andra, mycket nöje!
 
Spelschema "Cralle-cupen" dag ett:
 
24/11
 
Grupp 1
 
GIF/VIF 1
K/HFF
SBK 1
SIF
 
08:00 GIF/VIF 1-K/HFF
08:20 SBK-SIF
08:40 K/HFF-SBK 1
09:00 SIF-GIF/VIF 1
09:20 K/HFF-SIF
09:40 GIF/VIF 1-SBK 1
 
 
Grupp 2
 
BKW 2
HIS
LTIK 2
Trönninge IF
 
10:00 BKW 2-HIS
10:20 LTIK 2 -Trönninge 
10:40 HIS-LTIK 2
11:00 TIF-BKW 2
11:20 HIS-TIF
11:40 BKW 2-LTIK 2
 
 
Grupp 3
 
LFK
BKW 1
YBK
GIF/VIF 3
 
12:00 LFK-BKW 1
12:20 YBK-GIF/VIF 3
12:40 BKW 1-YBK
13:00 GIF/VIF 3-LFK
13:20 BKW 1-GIF/VIF 3
13:40 LFK-YBK
 
//P.

Nationell laholmskoll

GIF/VIF-produkten Isak Pettersson har av Aftonbladet blivit utsedd till Allsvenskans fjärde-bäste spelare. I dagarna fick den genomsympatiske målvakten också ta emot Allsvenskans stora pris som bäste målvakt på svensk mark 2018. Är det någon som är värd sina priser så är det Pettersson, som redan under skoltiden fick motta utmärkelser, men då som bästa kompis. Hatten av för denne laholmare.
 
"Tack så mycket! Känns riktigt roligt. Har inte varit med i "gamet" så länge och att ändå få ett så fint pris... Tack för i år Norrköping!", skriver Isak helt kort i ett SMS till bloggen.
 
"Ice" har kontrakt med Peking till och med säsongen 2020.
 
Vill ni läsa om Petterssons debut i "seniorsammanhang" så gör ni det här. Kika några inlägg ner och läs "LIBK:s turnering". Året var 2009 och Isak hade ännu inte fyllt 12.
 
Perparim Beqaj och hans Varberg räddade Superettan-kontraktet via kval.
 
"Känns såklart bra att vi löste det. Jag har kontrakt även nästa säsong men det återstår att se vad som händer fram över.", skriver "Peppi" till bloggen.
 
Är Superettan fortfarande en bra nivå för dig att utvecklas vidare i?
 
"Ja, det känns så men viktigast är att jag får mina minuter. Sedan om det varit i Allsvenskan så hade jag såklart inte tackat nej.", fortsätter LFK-produkten.
 
Jocke Wulff bidrog till att Värnamo gick från hopplöst läge till kval för fortsatt spel i Superettan. Det blev dock degradring till slut ändå.
 
"Riktigt surt! Men vi gjorde ändå en väldigt bra höst. Förutom när det gällde som mest... Nu slickar jag såren och får se vad framtiden har att erbjuda. Min förhoppning är att på något sätt vara kvar i elitfotbollen", kommenterar stålmålvakten Wulff, fostrad i Veinge IF och LFK.
 
Värnamo är ett avslutat kapitel nu?
 
"Inte alls, men blir såklart svårare nu när vi åkte ur. Vi ska prata mer snart."
 
Anton Tideman åkte ur Allsvenskan med sitt Trelleborgs FF.
 
"Synd att vi inte lyckades hålla oss kvar. Men tabellen ljuger inte. I korta drag gjorde vi för få mål och släppte in för många. I de matcher där det stod och vägde lyckades vi inte få med oss resultat.", kommenterar LFK-produkten som lär bli kvar i TFF.
 
"Jag har kontrakt i två år till och förhåller mig till det."
 
Jonatan Erikssons Tvååkers IF slutade på en sensationell tredjeplats som nykomling i söderettan. Jonte åkte dock en knäskada som stoppade honom efter sommaren.
 
"Nu är jag på banan igen. Jag var hundra de sista omgångarna men lyckades tyvärr inte ta tillbaka min startplats efter skadan. Jag har kontrakt ett år till så som det ut nu kommer jag köra vidare en säsong till.", kommenterar den gänglige anfallaren som lämnade LFK efter fjolåret. Jonte har även spelat i BKW (moderklubb), Trönninge IF och Knäreds IK.
 
//P.


SNFF drar sig ur trean

Under tisdagen släppte Hallandsposten bomben att Snöstorp Nyhem FF drar sig ur division 3 pga ekonomiska bekymmer. SNFF kommer istället att börja om i division 7. SNFF gjorde en rejäl satsning i år och hade ett synnerligen kompetent lag under tränare Peter Lindaus ledning. Bland spelarna urmärkte sig tidigare allsvensken Kristoffer Thydell, skytteligavinnaren Jasmin Barusic samt sommarförvärven Ronny Sabo och Kujtim Bala. SNFF lär nu få börja om med ett helt nytt lag.
 
För Laholms FK är detta ingen rolig nyhet. LFK tappar sin publikmatch nummer ett och får en längre resa istället.
 
Att ett annat halländskt lag får platsen verkar just nu otroligt.
 
– Vi kommer tappa ekonomiskt på det här. Alla lag behöver en verklig rival, kommenterar LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
HP:s arrtikel
 
//P. 

YBK och SIF förstärker

Skottorp och Ysby jobbar hårt i inledningen av silly season. Redan efter testmatchen mot Skogaby presenterade SIF sitt första nyförvärv i hårdingen och ledagestalten Matt Rosén. Nu har även Simon Ohlsson presenterats på hemsidan av nye tränaren Mattias Berggren, och mer sägs vara på ingång.
 
I Ohlsson får SIF en stark hemvändare som efter tre års studier förstärker moderföreningen med speed med boll, vinnarskalle, karaktär och målskytte.
 
Läs mer på SIF:s hemsida
 
YBK hade redan presenterat Fredrik Junefalk (som spelande tränare) och kvicksilvret Arnon Khamphuak. Nu har även talangerna Albin Fransson och Adam Thorén anslutit. Båda har provtränat med YBK en tid.
 
Fransson har tillhört LFK Akademi i år. Det skulle förvåna om den ettrige tuffingen inte tar plats i YBK:s backlinje kommande säsong. Albin är son till pappa Mikael som gjorde någon säsong i YBK som ny i kommunen innan han lämnade och gjorde sig ett namn som stenhård bollvinnare med finess på Ränneslövs GIF:s innermittfält när de var som bäst senast. Albin och Mikael har faktiskt gjort matcher ihop i Akademin i år.
 
Adam blir en påläggskalv och joker av rang. Han har gjort sig känd som målskytt LFK:s ungdomslag och tillhörde senast LFK:s framgångsrika U16-lag. Bloggaren vill inte sätta för stor press på en 16-åring. Men på sikt har YBK här lyckats locka till sig en spelare som kommer göra avtryck. Kanske redan nästa säsong. Tillslaget på boll går inte av för hackor. Det står sig väl även i seniorsammanhang.
 
YBK har sedan tidigare tappat bollskicklige Theo Athanassiadis, som går tillbaka till moderklubben SBK. De röda har även gjort klart med teknikern Ibbe Zed (senast GIF/VIF).
 
Läs mer på YBK:s hemsida.
 
Just GIF/VIF har klart med lillebror Jesper Markow (K/HFF). BKW bygger nytt och har hittills utöver spelande tränare Hannes Persson också landat Marcus Petersson (GIF/VIF), Johan Green (uppehåll, senast SIF) och Kenan Ramadani (SBK).
 
I övrigt är det tyst. Möjligen av taktiska skäl. Frimånaden varar till den 15/12. Kanske är klubbarna rädda för att andra föreningar ska höra av sig och locka innan "spelarnas månad" är över. Den 16/12 har klubbarna åter kontroll över trupppen och då återkommer naturligtvis bloggen.
 
//P. 

SBK till sexan?

I slutet av förra veckan stod det klart att FC Astrio läggs ner och ställer sin plats i sexan till förfogande. BK Astrios tränarduo Mats Jingblad och Jimmy Karlsson vill enligt uppgift satsa på ett B-lag istället.
 
Bloggaren räknade trots bristfälliga mattekunskaper ut att Skogaby BK torde vara dem som erbjuds platsen i första hand. Detta då Arvidstorps IK redan gick upp som bästa trea när Åsa lyckades kvala sig till trean tidigare i höst.
 
Idag fick SBK besked från förbundet att man erbjudits platsen.
 
– Varken jag eller Nijazi bryr oss särskilt mycket om vilken serie vi spelar i. Vi kommer låta spelarna bestämma. Vill majoriteten att vi tar platsen så gör vi det. Vi har fått en vecka på oss att fundera och kommer under denna tid stämma av med spelarna, säger SBK:s nya tränare Conny Strömberg.
 
SBK har en stabil grund att stå på och hade troligtvis blivit favoriter i sjuan nästa säsong. Kan man landa något nyförvärv till bör man ha goda chanser att kunna etablera sig ett snäpp upp. Och chansen att locka någon bonusspelare blir säkert större med division 6-spel.
 
Sjuan blir ett getingbo nästa säsong. Ränneslöv, Ysby och Walldia finns bland favoriterna utöver SBK. När nu ett lag försvinner från sjuan känns det dock rimligt att det blir två sjuor istället för tre. Och så lär det bli.
 
Den södra sjuan hade blivit en "dödens grupp" där man bara slagits om en plats uppåt. Enligt min mening lär det bli lättare att hålla sig kvar i sexan, framförallt nu när bara två lag ryker, än vad det blir att vinna sjuan, oavsett två eller tre serier.
 
//P.

Pettersson tar över Hasslöv

Hasslövs IS har fått fatt in en ersättare till Håkan Magnusson på tränarposten. Erfarne Stefan Pettersson tar över som huvudtränare i laget vid åsens fot. Välkände Mikael Alm blir assisterande tränare. En kompetent duo som HIS kan känna sig trygg med.
 
Pettersson har har en diger meritlista som spelare och tränare. Han var själv en duktig målvakt på sin tid och gjorde trots sin fysiska pondus faktiskt ett framträdande med FC Astrio i division 6 så sent som ifjol. FC vann matchen. Och ja, det var mot LTIK.
 
Petterssons senaste uppdrag var just som huvudtränare i FC Astrio, vilka han förde upp till femman via kval förra säsongen.
 
För HIS är det så klart skönt att man nu har en lösning i hamn. Kommunens sydligaste förening får arbetsro och man kan på allvar blicka fram mot kommande säsong.
 
Läs mer här.
 
//P.

Vintercupen 2018

24/11
 
Grupp 1
 
GIF/VIF 1
K/HFF
SBK 1
SIF
 
08:00 GIF/VIF 1-K/HFF
08:20 SBK-SIF
08:40 K/HFF-SBK 1
09:00 SIF-GIF/VIF 1
09:20 K/HFF-SIF
09:40 GIF/VIF 1-SBK 1
 
 
Grupp 2
 
BKW 2
HIS
LTIK 2
Trönninge IF
 
10:00 BKW 2-HIS
10:20 LTIK 2 -Trönninge 
10:40 HIS-LTIK 2
11:00 TIF-BKW 2
11:20 HIS-TIF
11:40 BKW 2-LTIK 2
 
 
Grupp 3
 
LFK
BKW 1
YBK
GIF/VIF 3
 
12:00 LFK-BKW 1
12:20 YBK-GIF/VIF 3
12:40 BKW 1-YBK
13:00 GIF/VIF 3-LFK
13:20 BKW 1-GIF/VIF 3
13:40 LFK-YBK
 
 
1/12
 
Grupp 4
 
LTIK 1
IF Centern
GIF/VIF 2
SBK 2
 
09:00 LTIK 1-Centern
09:20 GIF/VIF 2-SBK 2
09:40 IFC-GIF/VIF 2
10:00 SBK 2-LTIK 1
10:20 IFC-SBK 2
10:40 LTIK 1-GIF/VIF 2
 
 
Kvartsfinaler:
 
11:00 segrare gr 1-tvåan gr 3
11:20 segrare gr 2-tvåan gr 4
11:40 segrare gr 3-tvåan gr 1
12:00 segr gr 4-tvåan gr 2
 
Semifinaler:
 
12:30 segrare kv 1-segrare kv 3
13:00 segrare kv 2-segrare kv 4
 
Bronsmatch:
 
13:30
 
Final:
 
14:00
 
 
Regerande mästare i Vintercupen är Genevad/Veinge IF.
 
//P. 

Björklund till LFK

Karl-Gunnar Björklund tar enligt uppgift över som tränare för Laholms FK:s herrar.
 
Enligt vad bloggen erfar är nu Karl-Gunnar Björklund överens med Laholms FK om att ta över som tränare för klubbens herrrar efter Peter Åberg.
 
Tränarikonen har en meritlista som heter duga och saknade som vanligt inte erbjudanden från eliten. Trots det ska han ha valt LFK, där han redan i år fungerat som tränare (inte matchcoach) för klubbens duktiga U16-lag som spelat i nationell serie.
 
Björklund har sin bas i Mellbystrand. Han är sedan flera år instruktör på Osbecks gymnasiets fotbollsinrikting. I år har han även agerat assisterande tränare i Örgryte IS Superettan-lag.
 
På meritlistan finns tre SM-guld som spelare i Öster och mängder med tränaruppdrag på elitnivå i bl a Helsingborgs IF, IF Elfsborg, Kalmar FF, Brann och Öster.
 
Björklund fanns tidigt med i bilden som LFK:s förstahandsalternativ på tränarposten. Efter Peter Åbergs slut var det många som spekulerade i hur hans kunnande och engagemang skulle kunna ersättas. I Björklund får LFK en tränare som Åberg ligger i lä bakom.
 
Dessutom får LFK både behålla kakan och äta den då Åberg blir kvar i föreningen som ny damtränare och i sin roll som sportchef.
 
Kanske hoppas LFK nu på en effekt likt den BK Astrio fick med rutinerade Mats Jingblad som ny tränare. Han lyfte laget från ett hopplöst läge och var mycket nära att rädda Astrio kvar med en väldigt stark höst. Kunnandet och kapaciteten hos Björklund att lyfta spelarna i LFK finns absolut.
 
LFK har avböjt att kommentera uppgifterna. Detta ska bero på att man inte är i hamn med vissa detaljer i kontraktet som handlar om Björklunds eventuella uppgifter han skulle kunna tänkas ha utöver tränaruppdraget i herrlaget.
 
LFK ska dock ha tagit kontakt med provspelare med ingången att Björklund tränar laget kommande säsong. Så troligtvis handlar det endast om formaliteter.
 
Bloggen återkommer när LFK och Björklund är redo att kommentera.
 
//P.

Nyttigt test för Skottorp och Skogaby

Skottorps nye tränare Mattias Berggren, Calle Nätterström, Theo Athanassiadis, Robin Wijk, Oscar Gustafsson, Max Sjöstrand, Andreas Nilsson, Erik Hansson, Henrik Niit, SBK:s nye tränare Conny Strömberg, Oskar Nilsson, Simon Olsson, Jonatan Jacobsson, Ibbe Zed, Oskar Gustafsson. Ola Bengtsson fick tacka nej i sista stund pga jobb.
 
Testmatch:
 
Skottorps IF-Skogaby BK 4-3 (1-1)
Mål SIF: Oskar Nilsson 2, Jonatan Jacobsson, självmål
Mål SBK: Besart Mazreku 2, Nderim Peci
Domare: Egzon Bajramaj, Laholm
 
Skottorp och Skogaby bjöd upp till dans i en testmatch på Glänninge Parks konstgräs. Trots tidpunkten på året fick de intresserade som från sidan följde matchen se en fartfylld och underhållande match. SBK imponerade mest. Med mycket speed och ett bra passningsspel inledde de röda båda halvlekarna bäst.
 
– Ett bra test för båda lagen. Jag måste säga att jag är imponerad av Skogaby. Vi hade faktiskt lite svårt att hänga med stundtals. Det är alltid roligt att vinna men ibland får man vara ärlig och medge att man inte förtjänar det. Idag hade vi lite flyt, säger SIF:s nye tränare Mattias Berggren ödmjukt.
 
Han testade hela åtta potentiella nyförvärv.
 
– Jag har inte haft en enda träning med laget. Jag kommer som ny tränare och ska testa flera nya killar... Ändå är det bara positivt från "de gamla Skottorparna". De accepterade detta fullt ut och sa: "kör på". De vill ha in lite nytt blod. Men att det ändå inte blir något gnäll överhuvudtaget... Jag tycker att det är imponerande inställning. Men stämningen är väldigt god i truppen. Sammanhållningen likaså. Och de nya kom in i det direkt, berömmer Berggren.
 
SBK tog omgående kommandot och gjorde tidigt 1-0 genom en av planens giganter: Besart Mazreku, som nickade bollen i mål sedan Max Sjöstrand rammat överliggaren.
 
SIF tuggade sig in i matchen och hade en annan tyngd när man gick framåt. Jonatan Jacobsson kvitterade direkt på frispark sedan Kasper Karlsson i SBK-målet blivit skymd.
 
Båda lagen kunde gjort fler mål i första halvlek.
 
I andra kom SBK åter ut starkast och nu släppte man inte greppet om spelet. Ändå var det SIF som tog ledningen med 2-1 efter en kontring. Inte ett dugg rättvist i det skedet. Men har man Oskar Nilsson i laget blir det farligt att släppa till öppna lägen för motståndaren.
 
2-1-målet var inget typiskt Nilsson-mål i straffområdet. Men en strut värdig en äkta målskytt. Fri mot kassen tittade han upp och curlade läckert upp bollen i nättaket förbi en chanslös Karlsson. Klass!
 
Besart Mazreku kvitterade till 2-2 med sitt andra mål för kvällen. Max Sjöstrand låg på nytt bakom.
 
3-2 för SIF signerades även det Oskar Nilsson, som lobbsköt bollen i nät från högerkanten.
 
Nderim Peci kunde kyligt placera in 3-3 för SBK samtidigt som Sjöstrand noterades för assist nummer tre i matchen.
 
Det resultatet stod sig länge och båda lagen verkade vara ganska nöjda. Då blixtrade SBK till på nytt och Sjöstrand var nära att sätta pricken över i när han fläkte sig fram. Men bollen i stolpen.
 
Istället fick matchen ett något snöpligt slut när ett missförstånd i SBK:s bakre led ledde fram till ett självmål och 4-3 för SIF. Minuter efter blåste stabile domherren Egzon Bajramaj av tillställningen.
 
– Vi är väldigt nöjda med vår prestation. Framförallt med attityden och inställningen hos samtliga våra spelare, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.
 
– Att vi dessutom kan visa upp ett spel med fart på den här nivån är så klart ett jätteplus. Man kan inte direkt säga att det var Skottorp vi mötte idag med tanke på alla deras provspelare. Vi hade fem och tyckte att det var mycket... Men vi möter flera skickliga spelare och gör det väldigt bra, fortsätter han.
 
Behrami var nöjd med sina provspelare.
 
– Oscar är jättebra på mitten. Han orkar hur mycket som helst och har utvecklat sin bollbehandling på ett imponerande sätt. Erik är kanon som mittback och Max är hur bra som helst där framme. Då har han ändå legat sjuk hela veckan.
 
Ibbe Zed och Theo Athanassiadis har redan skrivit på för SBK.
 
– De visar att de är precis det vi hoppades på att de skulle vara. Bollskickliga spelare som kan göra det lilla extra. De kommer tillföra vårt lag väldigt mycket. De gör det väldigt bra.
 
Även SIF-coach Berggren var nöjd.
 
– Ett bra test för båda lagen. En rolig match med böljande och underhållande spel. Stundtals var det okej och stundtals förvirrat från vår sida. Men jag drar inga stora växlar. Killarna har aldrig spelat ihop förr. Jag är nöjd. Inställningen var det inget fel på. För egen del var väldigt kul att träffa alla, säger han och fortsätter:  
 
– Samtliga provspelare gör det bra. Alla har egenskaper som vi behöver i Skottorp nästa säsong. Sedan kommer så klart inte alla att skriva på. Andreas har rutinen och lugnet. Simons speed med och utan boll är något som vi verkligen vill få in. Oskars målskytte. Niits ledaregenskaper. Nu räknar jag nästan upp allihopa... Robin är otränad men kommer ändå in som mittback och löser det på ett galant sätt. Oskar G har också den där speeden som saknats lite i år. Och är dessutom en Skottorpskille.
 
Jonatan Jacobsson?
 
– Jag både hoppas och tror att vi ska kunna få honom på papper. Sedan får vi se hur mycket han kan vara med. Jonte är en fantastisk spelare och en ödmjuk kille så oavsett kommer vi få mycket nytta av honom om han väljer att skriva på, säger Berggren.
 
Ett nyförvärv är redan klart i mittbacken/innermittfätaren Matt Rosèn. Han har hållit uppe i år men var ifjol med och förde upp GIF/VIF till division 4.
 
– Ett bra nyförvärv för oss. En spelare med bra inställning, god fysik och funktionell fysik, kommenterar Berggren, som inte minst kan glädjas över en inkastare som öser långt.
 
Även SBK:s nye tränare Conny Strömberg var nöjd.
 
– Vi gör en bra match och sett till spel och chanser är vi värda att vinna. Jag hoppas att spelarna själva kände att det var så bra som vi på sidan tyckte att det var.
 
 
I övrigt kan rapporteras att Henrik Fridberg, skicklig anfallare i K/HFF:s herrlag, nu tar över som ny damtränare i klubben. 35-åringen har hustrun Ida i och runt laget redan.
 
Speedkulan Arnon Khamphuak har gjort klart med en ny klubb. I och med övergången till Ysby BK representerar nu yttern/anfallaren sin tredje klubb i division 7 södra 2018. I somras lämnade han SBK för grannklubben KIK. Kommande säsong möter han alltså dessa båda gäng med YBK.
 
 
Skogaby BK:s Vintercupen är lottad. Den ligger på SBK:s Facebook-sida. Cralle mejlade mig den tidigare ikväll. Lovar att publicera på bloggen inom kort.
 
//P. 


Sparbankens Allianscupen 2019

Grupp A
 
GIF/VIF
LFK
K/HFF
VBoIS
 
Grupp B
 
LTIK
HIS
SBK
BKW
 
SIF, RGIF, KIK, LFK Akademi, YBK och Trönninge IF är inte med den här gången.
 
Omgång 1
 
Lördag 2/2
 
09:00 GIF/VIF-LFK
11:00 K/HFF-VBoIS
13:00 LTIK-HIS
15:00 SBK-BKW
 
Omgång 2
 
Söndag 10/2
 
09:00 BKW-LTIK
14:00 HIS-SBK
16:00 LFK-K/HFF
18:00 VBoIS-GIF/VIF
 
Omgång 3
 
Lördag 16/2
 
15:00 GIF/VIF-KHFF
17:00 VBoIS-LFK
 
Söndag 17/2
 
14:00 BKW-HIS
16:00 SBK-LTIK
 
 
Finalen spelas efter överenskommelse mellan de båda lagen.
 
Regerande Allianscup-mästare är Lilla Tjärby IK.
 
Laholms Sparbank sponsrar cupen.
 
//P.

Testmatch torsdag

Torsdag:
 
Testmatch:
 
Skottorps IF-Skogaby BK kl 19:00, Glänninge Park B
 
SIF testar hela nio potentiella nyförvärv i matchen.
 
– Alla kommer såklart inte spela i Skottorp 2019. Men vi behöver lite bredd och någon spetsspelare. Det blir naturligtvis inte helt enkelt detta men självklart är det kul att intresset är stort. Vi prioriterar testspelarna i första hand i den här matchen, säger SIF:s nye tränare Mattias Berggren.
 
Han fick ett sent tillskott inför matchen i form av Jonatan Jacobsson.
 
– Jättekul att han hörde av sig. Sedan får vi se var det landar. Att han har hand om sin grabbs lag i Skottorp och närheten till idrottsplatsen för honom talar för oss. Men även om han väljer att skriva över sig så lär han inte kunna vara med fullt ut ändå. Naturligtvis skulle han i vilket fall vara en stor tillgång för oss, fortsätter Berggren.
 
SIF testar: Simon Olsson (Hasslövs IS), Oskar Nilsson (Västra Karup), Calle Nätterström (Västra Karup), Andreas Nilsson (Örkelljunga), Henrik Niit (GIF/VIF), Robin Wijk (GIF/VIF), Jonatan Jacobsson (LFK Akademi), Ola Bengtsson (IF Leikin), Oscar Gustafsson (Båstads GIF).
 
SBK kommer prova fem spelare: Oscar Gustafsson (GIF/VIF), Erik Hansson (LTIK), Ibbe Zed (GIF/VIF), Theo Athanassiadis (YBK) och Max Sjöstrand (LFK).
 
– Det är spelare som är intressanta för oss. Killar vi tror passar in både på och utanför planen, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.
 
//P.

June till Ysby

 
Efter åtta år lämnar Fredrik Junefalk Kornhult/Hishult FF för att bli spelande tränare i Ysby BK.
 
– Jag fyller 32 år nästa år. Jag har alltid velat bli tränare och nu var det dags att prova på något nytt, säger den gänglige anfallaren till bloggen.
 
June har varit en av kommunens bättre spelare och största profiler på senare år. Han har varit en av de skarpaste, om inte den allra skarpaste målskytten vi sett på år och dagar. 2015 gjorde han otroliga 63 mål för K/HFF i division 7.
 
– Det var ett fantastiskt år. Det är inte troligt att jag gör över 50 mål igen. Det ska inte gå egentligen, oavsett division. Men vi var väldigt överlägsna den säsongen. Jag hade bra uppbackning av Johan (Nilsson) och Jonte (Jacobsson). Det var inte bara att jag fick bra framspelningar. De två fick dessutom den största bevakningen av motsåndarlagen. I de flesta matcherna kunde jag vandra ganska fritt, säger Junefalk.
 
Då kan vi inte förvänta oss lika många baljor kommande säsong när du spelar i sjuan igen för första gången sedan dess?
 
– Nej, det tror jag inte. Jag ska först och främst acklimateisera mig till en ny omgivning, och det kommer ta ett tag. Ska jag själv vara nöjd vill jag upp i 30 mål. Sedan måste jag intala mig själv att 20 mål är godkänt för en anfallare. Gör jag det kommer klubben vara nöjd. Gör jag under 20 är det ett misslyckande. Det måste man ändå säga, flinar Junefalk.
 
När Junefalk kom till K/HFF 2011 var han dock en mittback från Markaryd.
 
– Villkoret för att jag skulle komma när den nya tränarduon skulle ta över i K/HFF var att jag skulle få spela anfallare. Och det gick trögt i början. Jag gjorde inte ett mål på försäsongen och inte i de första seriematcherna heller. Men sedan lossnade det.
 
Det blev till slut 28 mål i dåvarande division 6 och överlägsen seger i skytteligan. Sedan rullade det på med många mål varje säsong med den absoluta piken 2015.
 
June har dock efter det breddat sitt register. Han har blivit mer komplett som spelare och har under de två senaste säsongerna tagit ett större ansvar för laget som helhet. Han har blivit bättre på "att ta jobbet", bättre som passningsspelare och framspelare mot att tidigare främst varit känd som en spelare som gör mål på alla möjliga och omöjliga sett.
 
– Nu när det gått sämre för laget de två senaste säsongerna har jag inte spelat anfallare i alla matcher. Jag har spelat både mittback och innermittfältare. Men som Johan (före detta spelande tränare Nilsson i K/HFF) sagt, oavsett hur det sett ut spelmässigt så har jag ändå varit där och petat in bollarna. Och det bär jag med mig.
 
Målskyttar växer inte på träd. June saknade inte anbud inför nästa säsong. Att valet föll på YBK förklarar June så här:
 
– Det beror uteslutande på Tomas (YBK-tränare Karlsson). Jag fick en go känsla både för honom och för Ysby redan första gången jag mötte dem. Framförallt för Tomas som är en härlig kille. Sedan ska jag inte hymla om att referaten betytt en del. De omnämnden jag fått där... Det har varit sjukt kul!
 
Hur blir det att möta Kornhult/Hishult kommande säsong?

– Det blir klart speciellt att möta alla vänner. Men när det är match är det match och det kommer vara lika roligt att göra mål på dem som på andra lag. Sedan lär väl firandet bli något mer lågmält. Men vi får se, säger June och ler.

Junefalk avslutar med att hylla LT-sporten.
 
– Det är riktigt tråkigt att tidningen tvingades lägga ner. Jag ska vara ärlig att säga att det är faktiskt en viktig del till att man har hållit på. Det är en stor förlust för sporten i Laholms kommun att LT inte finns längre.
 
Att June nu ansluter till Ysby BK gör att även Tomas Karlsson stannar och gör en åttonde säsong som tränare i gulsvart.
 
– Det känns ju sjukt kul att vi lyckats landa "den där jävla Junefalk" som jag omnämnde honom både i mina referat men även i min bok. I vissa matcher mot oss har han varit osynlig men ändå gjort några mål och avgjort matcherna, säger YBK-tränaren.
 
– Numer är han mer komplett som spelare och han kommer tillföra vårt lag hur mycket som helst. Det känns skönt att slippa lämna Ysby efter en medioker säsong som denna. Med Junefalk i laget har vi möjligheter att slåss i den absoluta toppen i serien.
 
– Anledningen att han kommer till Ysby är förstås inte alls mig. Det beror uteslutande på våfflorna efter träningarna, hamburgarna efter matcherna och möjligheten att få spela på kommunens bästa matta oftare, avslutar Tomas Karlsson.
 
//P.


Lägeskoll övriga lag

Genevad/Veinge IF
 
Det är fortfarande osäkert om Kim Gustafsson tränar GIF/VIF för femtioelfte säsongen kommande år. Involverad på något sätt lär han dock vara även fram över.
 
GIF/VIF har tappat Marcus Petersson, som går tillbaka till moderklubben BKW då han inte har tid att satsa med sin nuvarande arbetssituation. I gengäld ansluter Jesper Markow från K/HFF för att spela med storebror Samuel.
 
– För tillfället kan jag tyvärr inte ge dig mycket mer, kommenterar Kim Gustafsson.
 
Lilla Tjärby IK
 
Ulf Wernersson och Andreas Martinsson fortsätter som tränare även över 2019 i division 5. LTIK söker inte aktivt spelare då ingen i nuvarande trupp meddelat att de slutar eller tänkt byta förening. 
 
– Gamla LTIK:are och duktiga spelare som samtidigt är bra killar är så klart alltid välkomna. Men vi kan inte vara hur många som helst. Vi måste kunna erbjuda de spelare vi har speltid i våra lag. Dessutom har vi ett P15-lag nästa säsong med flera lovande spelare som ska ha möjlighet att få känna på seniorspel, säger Ulf Wernersson.
 
LTIK kör frivilliga och öppna träningar i Veingehallen två kvällar i veckan.
 
– En bra målvakt till står på min önskelista i och med att Ahmad (Jafari) fortfarande kämpar med sitt ben efter det olyckliga benbrottet på match i våras, fortsätter LTIK-tränare Wernersson.
 
Skottorps IF
 
Mattias Berggren är ny tränare. Mikael Gustafsson stannar kvar i SIF men tar istället hand om den övergripande rollen som herransvarig. I skrivande stund har ingen spelare lämnat Skottorp och ingen heller anslutit.
 
Kommande torsdag spelar SIF testmatch mot SBK kl 19 på Glänninges konstgräs. Skottorp kan testa upp till hela tio spelare. Bland namnen som ska vara med finns Simon Olsson, Oskar Nilsson (Västra Karup), Calle Nätterström (Västra Karup), Andreas Nilsson (Örkelljunga), Henrik Niit (GIF/VIF) och Robin Wijk (GIF/VIF).
 
– Det är ytterligare några som inte lämnat klart besked än. Alla spelare som är med i testmatchen kommer inte spela i Skottorp 2019. Men det är intressanta namn för oss. Förhoppningsvis väljer några stycken SIF. För att toppa årets insats behöver vi få in lite bredd på varje position och någon spetsspelare, säger Mattias Berggren.
 
Laholms FK Akademi
 
Se text om LFK i föregående blogginlägg. Ny tränare prestenteras inom kort. Detta då David Silvandersson blivit erbjuden jobbet som assisterande tränare i A-laget. Truppen kommer att bestå av en blandning mellan de spelare som spelat i laget i år och spelare från klubbens stora -02-kull.
 
Hasslövs IS
 
Söker fortfarande efter ny tränare sedan Håkan Magnusson och Lars Palmgren hoppat av pga tidsbrist. Var nära en lösning som sprack i sista stund och letar nu på nytt. Bloggen återkommer när tränare är i hamn.
 
HIS kör öppna träningar i Skottorpshallen.
 
Kornhult/Hishult FF
 
Christian Karlsson tar över som ny huvudtränare i K/HFF. Henric Johansson fortsätter som assisterande. Man hoppas att Johan Nilsson stannar kvar som spelare men det är ännu inte helt klart att det blir så. Jesper Markow har lämnat för spel med storebror Samuel i GIF/VIF.
 
Nye tränaren Christian Karlsson har spelat i K/HFF i två sejourer och känner föreningen väl. Han avslutade den aktiva karriären i klubben. Som tränare har han verkat i Markaryds IF:s juniorlag och även gjort en säson i staben runt seniorerna. Det torde göra att K/HFF kan stärka samarbetet med MIF.
 
Skogaby BK
 
Nijazi Behrami fortsätter som tränare i SBK. Stefan Mårtensson hoppar av och blir istället spelande lagledare. Rutinerade Conny Strömberg ersätter.
 
Torsdag 15/11 möter SBK Skottorp i en testmatch. SBK kommer testa fyra till sex olika spelare i matchen. Klara för testet är Ibbe Zed (GIF/VIF), Theo Athanassiadis (YBK), Erik Hansson (LTIK) och Oscar Gustafsson (GIF/VIF). De två förstnämnda är redan klara för spel i SBK kommande säsong. Ibbe pga kompisskapet. För Theo är övergången naturlig då han har SBK som moderklubb och dessutom bor i byn.
 
– Ytterligare ett par spelare kan vara aktuella för provspel men vi föregår inget. De spelare vi testar är spelare som vi är intresserade av och som vi tror passar in, säger Behrami.
 
Kenan Ramadani lämnar SBK för spel i BK Walldia. Nderim Peci lär dock enligt uppgift bli kvar i SBK. Liksom bröderna Besart och Bujar Mazreku.
 
Ränneslövs GIF
 
Tim Wikström blir kvar som ensam huvudansvarig tränare. Freddy Pettersson lämnar efter redan en säsong då han flyttat till Haverdal. Han blir istället ungdomsansvarig i VGLT. Kanske blir Fredrik Johnsson spelande assisterande tränare kommande säsong. Det hade känts som en bra och naturlig lösning.
 
RGIF arrangerade i lördags klassiska Turkey cup för 31:e (möjligen 32:a) gången i ordningen. Giffen både spetsade och breddade truppen rejält under sensommaren. Utöver Johnsson anslöt bl a Olle Günther Hanssen från LTIK. 
 
Enligt kalendern har man för tillfället uppehåll i grönvitt.
 
Ysby BK
 
Tomas Karlssons krav för att stanna kvar som tränare är att YBK hittar en spelande tränare av samma kaliber som Emil Axelsson, som flyttar till Danmark pga kärleken. YBK har haft problem att finna en lämplig kandidat men förväntas i dagarna presentera ett namn som gör att Karlsson blir kvar i YBK.
 
Med Tomas kvar lär även majoriteten av spelarna stanna. Theo Athanassiadis har lämnat för moderklubben SBK. YBK lär dock kunna kompensera genom att plocka ett par spelare från LFK:s yngre led då kompisarna redan finns i YBK.
 
Våxtorps BoIS
 
Mirro Liliengren fortsätter som tränare i BoIS. Spelet började sitta mot slutet av säsongen och både han och föreningen var positiva till fortsatt samarbete. 
 
VBoIS har två öppna träningar på konstgräset senare i vinter.
 
Knäreds IK
 
Morgan Karlsson blev tidigt under säsongen klar för sitt tredje år med KIK.
 
– Jag trivs i Knäred och det var en trygghet för klubben att få tränarbiten löst så fort som möjligt, säger Karlsson.
 
KIK har öppna träningar i Knäredshallen.
 
– Av taktiska skäl säger jag inget om spelare så här tätt inpå frimånaden. Jag ber om ursäkt för det. Jag vet att det är spelare både på väg in och ut, säger Karlsson.
 
BK Walldia
 
Startar upp igen efter ett år i träda. Hannes Persson och Daniel Pålsson heter den nya tränarduon. Hannes inledde faktiskt sin fotbollskarriär i BKW medan "Pålle" är känd som "Walldiadödaren" då han hade en vana att alltid sänka BKW med sina tidigare klubbar. I utgångsläget är Hannes spelande tränare och Daniel matchcoach vid sidan.
 
På spelarsidan återkommer lirare som haft uppehåll eller tidigare spelat i BKW. Bland dem märks målvakterna Simon Nilsson och Joacim Sörensen, Mattis Fritzon, Jonathan Roslund, Johan Green, Manfred Walldén och Marcus Petersson utöver Hannes.
 
BKW har haft 25-30 spelare på sina öppna träningar.
 
– Det är kul att det varit ett stort intresse. Alla kommer så klart inte att spela i Walldia 2019. Vi återkommer med mer info angående spelare under frimånaden, säger BKW:s Pelle Persson.
 
BKW skulle spelat internmatch i lördags men fick ställa in då flera tilltänkta spelare var bortresta.
 
//P.
 

Lägeskoll LFK

LFK står ännu så länge utan huvudtränare. Nästa vecka lär en lösning presenteras. Fjolårets Akademi-tränare David Silvandersson har erbjudits posten som assisterande tränare. Meriterade Kalle Björklund har hållit i träningarna sedan uppehållet efter serieslut. Björklund har under säsongen tränat LFK:s U16-lag.
 
Han har vad bloggen erfar blivit erbjuden tjänsten som huvudtränare nästa säsong men lär samtidigt i vanlig ordning ha förslag från elitklubbar att ta ställning till. Det troliga är att LFK även har en annan lösning på tränarfrågan i bakfickan.
 
LFK kommer att anmäla ett B-lag till 2019. Samtidigt kommer Akademilaget att spela vidare i division 6. Ny tränare där kommer presenteras inom kort.
 
– Akademispelarna tränar fullt ut med A-truppen i höst/vinter. Vi inventerar vad som finns där och kommer i första hand att fylla på med spelare därifrån till A-truppen. Det finns gott om talang och mycket träningsvilja i den gruppen, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
Vilka som kommer spela i Akademilaget är därför just nu osäkert.
 
– Alla från den nuvarande Akademitruppen får inte plats i A-truppen. Så spelare som spelat där i år kommer att bli erbjudna plats där även till nästa säsong. Vi har en stor grupp -02:or. De har spelat i en riktigt bra serie i år. Det är fortfarande osäkert var de ska spela nästa säsong, säger Åberg och fortsätter: 
 
– De har ett viktigt kliv att ta nästa år. Därför måste vi tänka till. Det är en jobbig situation nu då de inte lyckades kvalificera sig för division 1 U17 nästa säsong. Vi avvaktar och ser om det ändå blir någon plats över. Det är lite svårt just nu men blir bättre 2020 då det kommer finnas bättre möjligheter att kvala in. Vi sitter dock inte i skiten. Vi avvaktar och ser och kommer hitta en bra lösning.
 
Det kommer alltså att bli en mix av årets Akademispelare samt spelare från den stora -02-gruppen i Akademilaget kommande säsong.
 
Truppmässigt vill LFK landa på 20-22 utespelare plus två målvakter i A-truppen. Från årets trupp har Hannes Persson lämnat för att bli spelande tränare i omstartade BK Walldia i division 7. Jonathan Roslund har också valt att gå tillbaka till moderklubben. Dessutom har Besfort Shulemaja tackat för sig. Med nytt jobb vill han inte fortsätta pendla från Halmstad. Ny klubb är ej klar.
 
I och med att Daniel Radovanovic är ensam från Halmstad är han också osäker. Men LFK hoppas att han stannar. André Josefsson bor tillfälligt i Göteborg men kommer hem antingen redan i vinter eller till våren och kaptenen lär inte lämna LFK efter en strulig säsong där han kom tillbaka efter dubbla fotskador först mot slutet.
 
– Sedan är det alltid en del rykten. Men stommen från årets lag kommer spela i LFK även under 2019, säger Åberg.
 
Utöver spelare från Akademilaget söker LFK aktivt efter en eller två anfallare utifrån.
 
 – Det är en svår position. Det är inte helt lätt att få in en målskytt i och med att vi inte kan erbjuda någon ersättning. Det är på den positionen det har strulat mest under mina år i LFK. Vi hade glädjen att ha Jonatan Erksson hos oss i tre säsonger. Men Gabi (Morad) kom mitt i en säsong. Ardian (Berisha) lämnade mitt i säsong. Och det gjorde Melvin (Sjöland) också, säger Åberg.
 
– Vi har tre, fyra anfallare under luppen. Det vi kan erbjuda är en miljö där det går att ta snabba kliv. Det har vi ju sett på Jonte, Ardi och Melle, fortsätter Åberg.
 
På tränarsidan har Joseph Wahlund slutat som assisterande för att istället ta sig an sonens pojklag i HBK.
 
//P.

Serieindelning LFK x 2

Förslag på serieindelning för Laholms FK:s herrar och damer inför nästa säsong:
 
Div 3 Sydvästra Götaland:
 
IFK Fjärås
Laholms FK
Snöstorp Nyhem FF
Åsa IF
Varbergs GIF FK
Högaborgs BK/Råå IF
Höganäs BK
Anderstorps IF
Gnosjö IF
Markaryds IF
Älmhults IF
Skene IF
 
Div 2 Sydvästra Götaland:
 
Eskilsminne DFF
Halmstads BK
IF Centern
IK Wormo
Kullabygdens DFF
Kvibille BK
Laholms FK
Röke IF
Stehags IF
Trönninge IF
Stafsinge IF
Västra Karups IF

Förslag på seriesammansättning

Hallands FF:s förslag på seriesammansättning 2019 har kommit. Föreningarna har fram till den 13/11 på sig att komma in med synpunkter.
 
Utöver BK Walldia är även Andersbergs IK nygamla i division 7. AIK är dock satta i mellersta sjuan. HFF föreslår tre sjuor med sju lag i varje serie. Det ska spelas trippelmöten. Det blir utesultande derbyn i södersjuan som det är just nu. K/HFF är nya från sexan.
 
I södersexan är Unnaryd, Örnia och FC Falkagård nya underifrån. FC Astrio kommer ner från femman.
 
I femman är LTIK nya från sexan. Både Sperlingsholm och Rinia fick plats. Detta då Åsa klarade kvalet till trean. Det gjorde i förlängningen att Arvidstorp fick plats i norrsexan med sin tredjepats i sjuan. SBK missade division 6-platsen på sämre kvot än AIK. Getinge och Skrea är nya i femman från fyran.  

I fyran får GIF/VIF en härlig utmaning i Mats Jingblad-ledda BK Astrio som kommer ner från trean. Bua, Värö och Derome/Åskloster är nya från femman.
 
Se hela seriesammansättningen här.
 
På damsidan har K/HFF tackat nej till sin division 3-plats. Det blir således samma laholmslag i fyran som ifjol. Utöver K/HFF även VGLT, Våxtorp/HaSko och WRY.
 
LFK herr och LFK dam är inte inplacerat i någon seriesammansättning än då de spelar i svenskas serier.
 
//P. RSS 2.0