TIPSTÄVLING

TIPSTÄVLING I SAMMARBETE MELLAN PLOGENS BLOGG & VINNARSPEL.SE

Plogens blogg/Vinnarspel.se
kör en tipstävling på den lokala fotbollens två första omgångar där det är gratis att deltaga, enda vilkoret för att få deltaga är att man har/öppnar ett konto hos spelbolaget Nordicbet. Har du inget så öppnar du ett här...
 
Tippa en stryktipsrad med 10 (1x,12,x2) halvgarderingar fördelat på 20 matcher. 
 
Tippa din rad och skicka den till support@vinnarspel.se märkt med "Fotboll Laholm" i rubriken.
 
Mailet ska innehålla din tipsrad, användarnamn/alias hos Nordicbet och ditt namn och senast vara hos oss den 16/4 kl 18.00.
 
Viktigt med namn och användarnamn då vinstpengarna kommer att delas ut till era konto hos Nordicbet.
 
Gissa även det totala antal mål som kommer att bli då det kommer att bli avgörande om 2 hamnar på samma antal rätt.
 
Två biljetter till en HBK match kommer även att delas ut till den som gissar närmast hur många mål som det blir i alla matcherna. 
 
Minimi ålder för att deltaga är 18 år. Ett bidrag per konto.
 
Mer info går att läsa på Vinnarspel.se under fliken Tävling                  
                                
 
  
    Spela på fotboll ända ner till div 4a hos Nordicbet.
    Vinner Ränneslöv sin första match?
    Kolla oddsen här... 1000kr bonus till nya kunder
 
 
Kopiera tipsmallen till din mail och fyll i era tipstecken.
 
 
NR                             LAG 1   X 2    
1  GENEVAD/VEINGE-ANDERSBERG        
2  KNÄRED-HÅFF        
3  GULLBRANDSTORP-LIDHULT        
4  CENTERN-LTIK        
5  TRÖNNINGE-KORNHULT/HISHULT        
6  SKOTTORP-WALLDIA        
7  SIMLÅNGSDALEN-SKOGABY        
8  VÅXTORP-HASSLÖV        
9  YSBY-ÖRNIA        
10  GALTABÄCK-RÄNNESLÖV        
11  PÅARP-SNÖSTORP/NYHEM        
12  LERKIL-LAHOLM        
13  WALLDIA-TRÖNNINGE        
14  ANDERSBERG-KNÄRED        
15  HÅFF-SKOTTORP        
16  LTIK-GULLBRANDSTORP        
17  LIDHULT-GENEVAD/VEINGE        
18  SKOGABY-VAPNÖ        
19  LAHOLM-HÖGANÄS        
20  RÄNNESLÖV-ÅSA        
           

Pris
1.  1000kr
2.  600kr
3.  400kr
4.  300kr
5.  200kr
6.  100kr
7.  100kr
8.  100kr
9.  100kr
10.100kr
 
Priserna kommer att betalas ut till respektive vinnares pokerkonto.
HBK biljetterna kommer att skickas på post till vinnaren.

Inför Påskhelgen

Långfredag:

DM-match:

LTIK-HBK U kl 14:00, L:a Tjärby IP

Mycket tuff match för LTIK. Ingen kan kräva vinst, eller ens en förlust med mindre än fem insläppta. HBK U slog LFK med 3-1 när de hade en dålig dag, vad kan de då göra med LTIK om de har en hyfsad eller bra dag? Hur som helst en kul utmaning där LTIK kan gå ut och spela avslappnat... Eller något. Frågetecken för Kristian Åkesson, som har en känning, dock ingen större fara, samt för Pontus Bertilsson som varit sjuk i veckan. Nye Mattias Strömberg från IS Örnia gör debut i LTIK. Kunde ju fått en enklare uppgift första matchen i LTIK-tröjan, samtidigt är det nog den Åtvidabergsfostrade anfallaren som kan störa HBKarna om nu någon ska kunna göra det.

Träningsmatcher:

KHFF-Simlångsdalens IF kl 11:00, Kornhults IP

Dags för en 3-1-vinst nu efter de fyra 3-1-förlusterna kanske? För första gången under försäsongen får KHFF vara i stort sätt ordinarie. Coach Åberg börjar nu att spela ihop det lag som troligen blir den elva som sedan kommer att få spela seriepremiären. Fram till nu har han mest gått runt på spelarna för att ge många chansen att visa upp sig samt för att få en överblick av truppen.

LFK B-KIK kl 11:00, Gamla IP i Laholm

Förhoppningsvis kan LFK ställa upp med ett lite starkare B-lag igen efter den stora förlusten mot Halmias dito förra helgen. I KIK ser det bra ut när det nu närmar sig seriepremiär, konkurrensen om platserna är hård, alternativen är flera och ingen känner sig säker. Håller Joel Åkessons målform sedan förra matchen i sig?

BKW-IS Örnia kl 13:00, Wallevi

Fortsätter BKW att vara lika stabila som tidigare under försäsongen? Snart måste vissa frågetecknen rätas ut. Ska Jonas Nilsson spela mittback eller i anfallet? Ska Johan Green vara på mitten eller längst fram? Är Manfred Walldén den rätta lösningen på högerbacksplatsen? Örnia har revansch att utkräva på BKW efter de två snöpliga förlusterna i serien under fjolåret. Träningsfliten har dock inte varit på topp hos de grönvita under försäsongen.

SBK-YBK kl 13:00, Skogaby IP

Blivande seriekonkurrenter möts. YBK hade möte om framtiden i veckan. Klubben beslutade sig för att knyta näven och köra på trots motgångarna hittills under försäsongen med ont om folk och stora förluster. På träningen i tisdags var man 15 man på plats och troligen kan man ställa ett hyggligt lag på benen som kan ge SBK en rejäl match.

HIS-Hovs IF kl 14:00, Hasslövs IP

HIS stöter på Skånskt division sju-motstånd.

Annandag påsk:

LFK-Hässleholms IF kl 13:00, Glänningeparks B-plan

LFK slipar formen mot det skånska division fyra-laget Hässleholm som förra året misslyckades med att kvala till division tre. Detta är LFKs nästsista träningsmatch innan seriepremiären. Startelvan måste börja sätta sig. Får man Göran Medjed klar från Fässberg? Om inte måste man spela in ett nytt mitbackspar där Medjed och Henrik Nilsson annars känns allt mer givna, närmst: Emil Axelsson. Får Mats Lindström nytt förtroende på den defensiva mittfältspositionen? Jonatan Jacobsson bör få fortsätta som offensiv mittfältare. Kan man lösa det? Blir Robert Nilsson eller Kim Einarsson högerback? Tar Peter Karlsson plats i laget? Hamnar Petter Gustavsson på bänken igen? Kanske dags att testa ett alternativ till Fredrik Johnsson i anfallet? Henrik Olsson, Besart Mazreku eller varför inte Peter Karlsson?

VBoIS-IFK Rössjöholm kl 14:00, Lärkeröd

Jim Leandersson tar sig an sitt gamla gäng. En ganska tuff uppgift då Rössjöholm är ett stabilt division fem-lag i Skåneserierna.

LTIK-GIF/VIF kl 12:00, L:a Tjärby IP

Seriekonkurrenterna och samarbetesföreningarna möts redan nu i en träningsmatch. Inte läge att visa för mycket för blivande motståndare så här precis innan seriestarten. Inte omöjligt att LTIK kommer till spel med ett lite kombinerat lag då A-laget som skrivet spelar mot HBK under Långfredagen. Den verkliga prestigekampen blir B-lagsmötet efteråt där flera lagkamrater från VGLTs P16-lag nu kommer att ställas mot varandra. Magnus Ekman gör årsdebut i GIF/VIF-kassen. 

RGIF-Västra Karups IF kl 17:00, Björkvallen

En klassiker! Lagen brukar alltid mötas i en träningsmatch under sommaruppehållet med tillhörande veteranmatch och samkväm. Västra Karup brukar dock nu för tiden vara en väl tuff uppgift för RGIF då de är ett mycket bra Skånskt division fyra-lag (motsvarande Elitfyran i Halland).

//P.


RGIF vann

Resultat träningsmatch:

RGIF-Trönninge IF 2-0 (1-0)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj, Daniel Hellsten

Missade första minuterna av matchen. När jag kom hade Visar Demaj redan hunnit nicka in en hörna till 1-0 för RGIFs del. Dessutom hade försvarsgeneralen Patrik Philipsson utgått med någon form av skada. TIF hade medvind i första halvlek och man var det bättre laget spelmässigt. Carlos Fragoso tvingades till ett par räddningar, medan det var ganska lugnt för TIFs målvakt. I andra halvlek var RGIF klart bättre, mycket så klart beroende på att man nu hade vinden i ryggen. Albert Bengtsson kom in på det defensiva mittfältet bredvid Mikael Fransson, medan Sonny Nilsson tog steget upp i en central offensiv mittfältsposition. Jag tyckte att det bytet var lyckat. Albert kom in och vann mycket boll och spelade enkelt och med Sonny längre fram i banan fick man mer tyngd åt den ganska tunna offensiven från första halvlek. RGIF är väldigt stabila, främst i backlinjen och centralt i banan, det blir hela tiden farligt på fasta situationer, bl a har man två bollar i ribban efter hörnor. 2-0 kommer också på en fast situation då Daniel Hellsten vispar in bollen i mål med hjälp av vinden, kulan satt lågt i målvaktens högra hörn, i princip otagbart.

Strax efter serverar samme Hellsten Christopher Holgersson på guldfat, han blir fri från sin högerkant men får bollen för långt ifrån sig och målvakten kan ta hand om kulan. Sista fem minuterna skapar TIF mest och nog borde man gjort något mål på de tydliga chanser man skapade. Carlos Fragoso var dock duktig i RGIFs kasse och avstyrde chanserna, bl a genom en rasande snygg benparad. Starkt av RGIF att vinna trots att man saknar sina två starkaste kort i offensiven i Johan Bergman och Markus Kjellsson. Jag tycker fortfarande att de är det, men Visar Demaj känns alltmer given i RGIFs lag. Märkligt vad ett miljöombyte kan göra för en spelares utveckling. Förra året platsade Demaj stundtals inte i BKWs division sex-lag. Nu känns han då allt mer given i ett bättre lag. Även TIF saknade ett par lirare. Bl a nyförvärvet från Sennan: Emil Lundh, ni vet den korpulente liraren med den fantastiska vänsterfoten. Matchen mellan RGIF och TIF var förhållandevis jämn, det var två stycken i stort sätt jämnstarka lag som möttes och jag tror inte att det kommer att skilja särskilt mycket mellan lagen under säsongen då jag räknar med att RGIF kommer att få kämpa för nytt kontrakt i fyran, medan TIF kommer att befinna sig i toppen av femman.

//P. 

RGIF mot TIF

Träningsmatch tisdag:

RGIF-Trönninge IF kl 18:00, Björkvallen

RGIF får snabbt chans till revansch efter förlusten mot Leikin i helgen. Nu möter man TIF som man bytt plats med sedan förra säsongen. TIF trillade ner från fyran och får gälla som lite av favoriter till att ta hem den södra femman i år med tanke på att man fått behålla de allra flesta spelarna. RGIF saknar två av sina starkaste offensiva kort då både Markus Kjellsson och Johan Bergman missar matchen. Åter i laget är målvakten Carlos Fragoso, som missat de senaste matcherna.

//P.

GIF/VIF förlorade

GIF/VIF-Öckerö IF 2-4 (0-3)
Målskyttar GIF/VIF: Michael Johansson, Oscar Gustafsson (straff)

Öckerö är ett mycket duktigt division fyra-lag från Göteborg, förra året slutade man trea i sin serie. Tufft motstånd för GIF/VIF så klart. I första halvlek var GIF/VIFarna närmast chockade av de skickliga motståndarna. I andra halvlek kom man in i matchen på ett bättre sätt och reducerade två gånger om innan 4-2-målet till Öckerö kom. Hela laget gjorde en väldigt fin andra halvlek av matchen, det var faktiskt inte långt ifrån att man även fick in en kvittering till 3-3. Det hade dock kanske varit lite väl bra. En bra match av GIF/VIF där man visade att man kan stå upp mot lag från högre serier.

//P.

LTIK vann

Snöstorp/Nyhem B-LTIK 4-5 (3-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Patrik Åkesson, Simon Vedin, Mattias Olofsson (straff)


Första halvlek var uslare än uslast från LTIKs sida. Mycket lite stämde, jag orkar inte börja rota i det då felen var obegränsade till antalet. De som var på plats vid Sannarps konstgräsplan fick se uppenbara brister i LTIKs lag. Bland de som fanns på plats vid planen fanns HBK U-tränarna Robert Nordström och Mikael Strand, de stannade ca en halvtimme sedan hade de fått nog av den minst sagt svaga fotbollen LTIK presterade. Troligen skrattade de hela vägen till Örjans vall (där HBK slog Åtvid med 4-0) när de tänkte på hur kul de kommer att ha med sitt lag då de ställs mot LTIK i DM under Långfredagen. Paussiffrorna skrevs till 3-0 till Snöstorp.

Andra halvlek var helt okej från LTIKs sida. Packi reducerade, innan Snöstorp gjorde 4-1 på straff, sedan följde mål från Emil Olsson, Simon Vedin, Emil igen och Mattias Olofsson, den sistnämnde slog säkert in en straff sedan Emil blivit ruffad. LTIK gick alltså både ikapp och förbi i antalet gjorda mål och segern var till slut inte alls särskilt orättvis. Hela laget höjde sig och visade fin moral. Samtidigt var det inte svårt att toppa prestationen från första halvlek. LTIK har många kreativa spelare som kan skapa chanser och göra mål, det kommer att bli värdefullt i matcher då man hamnar i underläge. Snöstorps B-lag var helt okej, väldigt ungt, men man visade upp ett rörligt och snabbt spel framåt, bakåt var man svagare och rent fysiskt var LTIK starkare.

//P.

PS. Det var mycket tunga ben i LTIKs lag i matchen mot Snöstorp/Nyhem. Ingen skugga ska falla på motståndet, för de gjorde en ganska bra match. Men det sägs ju att det är en styrka att vinna även i matcher då man har en sämre dag och det hade LTIK en under söndagen. Förhoppningsvis ska samtliga spelare vara betydligt piggare i både kropp och knopp till årets första tävlingsmatch som går av stapeln under Långfredagen då LTIK tar emot HBK i DM. Hehehe. PS.

Resultat lördag

SBK-Simlångsdalen 1-3 (0-1)
Målskytt SBK: Magnus Bergman

RGIF-Leikin 2-5 (2-2)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj, Atef Abou-Shakra

Det var mycket blåsigt i Ränneslöv denna lördag. I första halvlek hade RGIF vinden i ryggen och då kunde man stå upp på ett bra sätt mot ett skickligt Leikin. RGIF hade bud på fler mål under den första delen då man bl a hade en ribbträff från Sonny Nilssons sida. I andra halvlek kunde Leikin med hjälp av vinden och vasst anfallsspel ta över tillställningen. Nehat Bregaj var mycket duktig på topp i Leikin matchen igenom. Anders Nilsson spelade 90 minuter i Leikins mittförsvar även Pierre Nilsson spelade hela matchen för Leikin, från sin anfallsposition stod han bl a för ett vackert nickmål. Nya tag för RGIF på tisdag, då väntar Trönninge IF hemma på Björkvallen, då är Carlos Fragoso tillbaka i målet.

HBK U-LFK 3-1 (1-1)
Målskytt LFK: Besart Mazreku (straff)

Jämn match i högt tempo och av fin kvalité. LFK gjorde en mycket bra första halvlek och mot slutet av den första delen av matchen var det LFK som höll i taktpinnen mot det skickliga HBK-laget. Hemmalaget skapade dock en del chanser och Markus Johansson i LFK-målet tvingades till ett par räddningar. HBK tog ledningen med 1-0 på nick efter frispark. LFK kvitterade då Jonatan Jacobsson kom fri och blev fälld, straffen sattes säkert i mål av Besart Mazreku. Andra halvlek var, precis som den första, förhållanndevis jämn, HBK tog dock över mer och mer av spelet och sista kvarten hade man ett grepp om händelserna på plan, LFK försvarade sig dock väl, men tvingades slå mycket långt.

Sista fem minuterna av matchen ägnades åt Hawaii-spel, lagen turades om att gå till anfall och skapa vassa målchanser. Besart Mazreku kom fri för LFKs del, men satte tyvärr bollen utanför mål. Med bara någon minut kvar av matchen gjorde HBK Us notoriske målskytt Marcus Antonsson 2-1 till hemmalaget och strax efter kom också 3-1 till HBK. Snöplig förlust för LFK efter en fin insats spelmässigt. Positivt i LFK: att man håller spelet så väl uppe mot ett så bollstarkt lag som HBK U. LFK har ett tekniskt och bollskickligt lag. Negativt i LFK: inte okej att släppa in ett mål på en fast situation. Det är där LFK måste vara starkare än HBKs U-lag. Kommer LFK att räcka till i trean rent fysiskt? Spelmässigt råder det inga tvivel om att man kommer att göra det. De två sista målen är självklart även de negativa, de känns snöpliga, billiga och onödiga. Samtidigt ville även LFK gå framåt och vinna matchen.

LFKs lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Henrik Nilsson, Göran Medjed, Anton Tideman,
Berat Sulejmani, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku, Andreas Martinsson,
Fredik Johnsson

Emil Axelsson, Henrik Olsson, Peter Karlsson, Petter Gustavsson

YBK-Össjö 2-8 (2-1)
Målskytt YBK: Nenad Pavlovic 2

I första halvlek gjorde YBK det bra, man hade ett eget spel och kostade bl a på sig att missa en straff. I andra halvlek orkade man inte riktigt stå upp. YBK hade inga avbytare och tre stycken 13-åringar med i laget.

Matchen mellan HIS och SIF blev inställd pga vattensjuk plan.

//P.

Inför helgen

Lördag:

SBK-Simlångsdalens IF kl 11:00, Veingegrusplan

Seriekonkurrenterna möts redan nu. Dags för första segern för SBKs del.

HBK U-LFK kl 12:00, Sannarps konstgräs

Tuff match för LFK. Förra veckan avfärdade HBK U det i trean topptippade Snöstorp/Nyhem med hela 5-1. LFK-bekantingen Ronny Sabo gjorde SNFFs mål. Jag gissar att SNFF gick ut med inställningen att matchen skulle bli förhållandevis jämn och att de försökte gå ut och spela "sitt spel" mot HBK. Det duger inte och matchen var avgjord redan i paus. Hoppas att LFK slipper förnedringen man var med om förra året mot samma lag då man förlorade med pinsamt mycket.

RGIF-IF Leikin kl 12:00, Björkvallens B-plan

Intressant match. Anders och Pierre Nilsson kommer "hem" och får möta gamla laget. Matchen blir så klart tuff för RGIFs del, men man kommer säkert att stå upp på ett bra sätt. Man är i stort sätt ordinarie, men Carlos Fragoso saknas fortfarande, Tony Andersson har dock vikarierat i två matcher på ett bra sätt så det kommer säkert att gå fint även mot Leikin. Leikin fick inte ihop till något B-lag. Mycket märkligt att en Elitfyraklubb inte får ihop folk till en B-match så här långt fram på försäsongen. Man har ju sina misstankar kring att nye tränaren Per-Anders Andersson bryr sig lika lite om sitt nya B-lag som han gjorde med sitt gamla (RGIFs) och att det kan vara en orsak till att man inte får ihop gubbar.

HIS-SIF kl 13:00, Hasslövs IP

Nu när ärkerivalerna inte möts i seriesammanhang måste de naturligtvis mötas i en träningsmatch. Ett prestigefyllt möte där "lillebror" HIS inte brukar vara blyga för att störa "storebror" SIF rejält. Petter Johansson och Per-Åke Martinsson gör årsdebut i SIF. Förhoppningsvis kan de båda skickliga försvararna hjälpa till att hålla rent framför egen kasse. 

YBK-Össjö IS kl 13:00 Munkavallen, Ysby

Össjö håller till i division sju i skåne. Återstår att se om YBK hämtat sig från förra veckans förlust.

Söndag:

Snöstorp/Nyhem FF B-LTIK kl 14:00, Sannarps konstgräs

SNFF B bör hålla god klass med tanke på de förstärkningar föreningens seniorlag gjort inför säsongen. Det B-lag som mötte SIF för en tid sedan höll dock tveksam kvalité och bestod mest av juniorer, kvicka och bollsäkra i ofs. Vi får se vad för lag man ställer upp med mot LTIK på söndagen. I LTIK är Patrik Åkesson, Kristian Åkesson och Jim Nilsson åter i truppen. Pontus Bertilsson saknas även till denna match och det gör också Henrik Olsson. 

GIF/VIF, KHFF och VBoIS är på träningsläger denna helg, BKW kör miniläger på hemmaplan med bl a internmatch och KIK har samkväm under lördagen utan match.

//P.

SIF förlorade

Getinge-SIF 4-1 (3-0)
Målskytt SIF: Pontus Johansson

Lika nyfiken på Getinge som på SIF gav jag mig iväg mot Halmstad och vidare till Getinge. Visst var hemmalaget bra, ett helt okej division sex-lag med smånätt, trevligt spel. Men det var absolut inget speciellt med dem och ett SIF av samma kaliber som ifjol hade vunnit med ett par bollar. Dagens SIF är dock ganska långt ifrån samma lag som vann sexan förra året. Det finns ingen som kräver något vidare spel så här tidigt på säsongen, framförallt med tanke på grusplanerna. Matcherna blir mer som träningspass i lite högre tempo än något annat. Lite mer än det SIF visade upp under den första halvleken tycker jag dock att man kan kräva. Det finns mycket ha ha synpunkter på, men det märks att flera spelare har tränat dåligt, dessutom spelar ett par på ovana positioner (inget konstigt när man har ny tränare i ofs) och flera av spelarna som nu startat matcherna platsade ifjol knappt på bänken. Joel Lovén i SIFs mål blev gång efter annan lämnad ensam längst bak och trots att han gjorde några räddningar tvingades han släppa in tre bollar bakom sig, med bud på fler. Lovén var vansinnig på sina lagkamrater och då han i lite väl bister ton "manade på" sitt lag fick han faktiskt en tillsägelse av domaren att lugna ner sig. Hur ofta händer det? Mot slutet av första halvlek kallade han tränare Brady till sig och ifrågasatte skarpt, varför de enligt honom, två bästa spelarna i laget: Tony Kamberi och Pontus Johansson fått börja matchen på bänken och dessutom var kvar där trots att matchbilden såg ut som den gjorde med en ganska kraftig dominans från Getinges sida. Tror inte att Getinges lille målvakt tvingades till en enda räddning under de första 45 minuterna av matchen.

I andra halvlek gjorde Getinge i ofs 4-0, men spelet var redan från början klart bättre från SIFs sida. Både Kamberi och Johansson hade nu, helt enligt Lovéns önskemål, kommit in på plan och visst gjorde det stor skillnad. Pontus fick fart på SIFs anfallsspel genom sin kraftfullhet i löpningarna och i Tony fanns nu någon som både kunde hålla i boll och leverera vassa passningar framåt ifrån mitten. Rent tekniskt sätt måste Tony Kamberi vara en av kommunens absolut skickligaste, sällan man ser en spelare göra så spektakulära saker och lyckas med dem gång på gång på underlaget grus. SIF började skapa målchanser, Pontus Johansson hade en boll inne då han nöp till direkt på halvvolley på en utstudsande boll som for som en raket in i mål, domaren hittade dock en mycket tveksam offside så målet uteblev. Strax därefter fick dock Pontus göra sitt mål då han starkt löpte ifrån backlinjen och placerade in bollen i mål. Även om SIFs spel var betydligt bättre än i första släppte man fortsatt till mycket målchanser och Lovén i kassen tvingades storspela för att hålla nere siffrorna. Även SIF skapade flera chanser, Sabri Behrami fick två chanser att sätta dit bollen utan att få rejäl träff, Oskar Moberg hade en chans och Pontus Johansson skapade ytterligare möjligheter till att göra mål, matchen slutade dock 4-1 till Getinge som fortsätter att avfärda division fem-lag i sitt träningsmatchande. Plus i SIF till inhopparna Tony Kamberi och Pontus Johansson samt till den minst sagt irriterade och storspelande målvakten Joel Lovén.

SIFs lag:

Joel Lovén,
Jonathan Spencer, Alexander Knudsen, Robin Palm, Simon Cerwinski,
Andreas Jönsson, Erik Moberg,
Edmundas Kulvinskas, Martin Fasth, Oskar Moberg,
Sabri Behrami

Tony Kamberi, Pontus Johansson   

//P.

Ny match för SIF

Träningsmatch onsdag:

Getinge IF-SIF kl 18:30, Getinges grusplan

Getinge har redan avfärdat två division fem-lag i träningsmachandet så här långt i Gullbrandstorp och GIF/VIF, båda matcherna vanns med 3-1. Det är möjligt att man tillsammans med Böljan får bli lite av favoriter till att ta hem den mellersta sexan i år, förra året räckte man inte riktigt till mot de tre topplagen. SIF kommer med följande trupp till matchen: Joel Lovén, Alexander Knudsen, Robin Palm, Simon Cerwinski, Pontus Johansson, Tony Kamberi, Erik Nilsson, Sabri Behrami, Andreas Jönsson, Erik Moberg, Mattias Svensson, Jonathan Spencer, Martin Fasth, Lasse Johansson, Edmundas Kulvinskas, Erik Moberg, Simon Hantoft.

//P.


Resultat söndag

Halmia U-BKW 4-3 (2-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 2, Emil Gustafsson

BKW hamnade i tidigt underläge, men kom sedan igen på ett bra sätt. Som matchbilden såg ut kunde BKW faktiskt lika gärna vunnit kampen, även om det inte heller var orättvist att Halmia vann. En svängig historia uppenbarligen. Halmia U håller till i Klass 1 och efter vad man förstått på resultat och matchbild mot AIK, KIK och BKW så håller laget i af hygglig division-femklass, trots att det är ett juniorbetonat lag.

Strömsnäsbruk-KIK 2-4 (2-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Simon Gunnarsson

Starkt av KIK att vända underläge med två bollar i halvtid. Viktigt att Joel Åkesson kommer igång med målskyttet. En spelare som behöver kliva fram ännu mer nu när Peter Karlsson försvunnit.

KHFF-Oskarström 1-3 (0-2)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson

Känns resultatet igen? För fjärde matchen i rad förlorar KHFF med 3-1. Centern, RGIF, Strömsnäsbruk och Oskarström. Otroligt! Oskarström är bra, därför trodde jag faktiskt att man skulle slå KHFF på ett lite tydligare sätt. Vet inte hur matchbilden såg ut.

LTIK-LFK B 3-3 (3-2)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Artan Peci
Målskyttar LFK: Henrik Olsson 2, Max Martinsson

Lite oroligt inför matchen och under uppvärmningen för LTIKs del. Tränare Mats Johansson var osäker om han skulle hinna hem från fjällen till matchen, det gjorde han dock och det kändes bra då även ass.coach Packi är iväg på semester. Miridon Berisha sträckte sig i nacken under uppvärmningen och kom aldrig till spel, dessutom var både Jacob Björk och Henrik Olsson krassliga. LTIK borde haft en avbytare till med på bänken utöver de tre man hade, lätt att vara efterklok dock. LFK ställde ett hyggligt lag på benen, Henrik Olsson och Peter Karlsson var båda åter i laget efter skidsemestrar och de två herrarna känner LTIK till väl sedan tidigare säsonger då man stött på varandra. LTIK fick börja matchen i medvind och man kan dra lite nytta utav blåsten och flytta fram positionerna tydligare än LFK. Matchen präglas i inledningen av ett något vimsigt LFK-försvar och ett LTIK-mittfält som har lite svårt att "hitta rätt", därför tar det inte lång tid innan hela fem bollar har hamnat i målen.

LTIK gör 1-0 då Emil Olsson, på brorsan Henriks fina framspelning kan lobba bollen över LFK-keepern som så när får fatt i bollen. LFK kvitterar då Jonas Wallin får problem i bedömningen av ett inlägg som vinden tar, bollen dimper ner på bakre stolpen och vem finns där om inte Henrik Olsson som enkelt lägger in bollen med höger yttersida. Samme Olsson gör även 2-1 till LFK sedan flera LTIKare varit passiva i försvarsarbetet. Duktige Artan Peci kvitterar för LTIK med sin fina vänsterfot, innan Emil Olsson gör sitt andra mål för dagen grannt framspelad av Jacob Björk. Båda lagen arbetar hårt och försöker att spela boll trots den hårda vinden. Henrik Olsson har chans till 4-2 för LTIK, men han missar, så gör även Simon Vedin som rinner igenom, han tar dock lite för god tid på sig. LTIK spelar ganska bra och det känns tryggt och stabilt bakåt. 

Vinden lättar lite mot slutet av halvleken, men tilltar sedan igen till den andra halvleken. LTIK håller uppe spelet hyggligt i början av andra halvlek, framförallt på vänsterkanten där både Ola Nilsson och Artan Peci är pigga och både spelskickliga och sugna på att lira. Efterhand tar LFK över allt mer, LTIK får svårt att få upp bollen över mittlinjen och Nijazi Behrami och Peter Karlsson får lite mer utrymme på mittfältet. LFKs kvittering kommer med ca 20 minuter kvar av matchen, sedan LTIKare varit slarviga och oresoluta får Max Martinsson bollen i LTIKs målvakt Jonas Wallins straffområde till vänster och han kan behärskat lägga in bollen vid sidan av LTIK-keepern. LFK skapar ytterligare någon chans där Wallin får sträcka på sig lite grand, i övrigt är det mest halchanser. Det kändes dock lite jobbigt efter LFKs kvittering då motvinden var stark för LTIK och då det återstod så mycket av matchen. LTIK sticker upp och Henrik Olsson får ett bra läge, bollen smiter dock över målet. Matchen avslutas med att LFK skapar ett par hörnor och frisparkar, de blir dock aldrig särskilt farliga.

Totalt sätt var väl resultatet rättvist, även om LFK låg närmast segern med tanke på att man hade ett tryck på LTIK i den andra halvleken då man hade vinden i ryggen. Det blev en bra genomkörare för båda lagen, med hyfsat tempo och godkänt spel från båda håll med tanke på de yttre förutsättningarna. Peter Karlsson var den som stärkte sina aktier mest för en A-lagsplats i LFK. Han har ett bra tempo i sig, rör sig över stora ytor och han spelar smart och enkelt. Nijazi Behrami gjorde en bra andra halvlek i LFK. I LTIK var Artan Peci väldigt bra på vänsterkanten, löpvillig och teknisk, dessutom målskytt. Även Mattias Olofsson gjorde en bra insats i LTIK på det centrala mittfältet, även om det tog ett litet tag att hitta rätt och trots att han drog på sig ett par onödiga frisparkar mot slutet så visade han prov på stor arbetskapacitet och fina fötter under hela matchen.

LTIKs lag:

Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Mattias Johansson, Håkan Karlsson, Ola Nilsson,
Jacob Björk, Simon Vedin, Mattias Olofsson, Artan Peci,
Henrik Olsson, Emil Olsson

Fredrik Persson, Johan Andersson, Miridon Berisha

(Miri sträckte sig i nacken under uppvärmningen och kunde tyvärr inte spela en minut).

LFKs lag:

Anton Hansson,
Linus Borg, Joakim Larsson, Filiph Josefsson, David Eriksson,
Nijazi Behrami, Mats Lindström,
Max Martinsson, Peter Karlsson, Egzon Behramaj,
Henrik Olsson

Junior, junior, junior

(Kan någon hjälpa till med namnen på juniorerna hade det varit trevligt. Andremålvakten Rasmus Lundgren är skadad i en axel och missade därför matchen.)

//P.


Resultat lördag

Getinge-GIF/VIF 3-1 (3-0)
Målskytt GIF/VIF: Timmy Johansson

GIF/VIF gjorde en mycket svag första halvlek, väldigt lite stämde och man släppte in tre stycken relativt billiga mål. I andra halvlek spelade GIF/VIF upp sig ordentligt, man gjorde bara ett mål men det fanns chans till ytterligare reducering och även till kvittering. En match med två ansikten där Getinge hade den första halvleken och GIF/VIF ägde den andra.

Högaborg-LFK 2-0 (0-0)

Bra match av LFK mot tufft motstånd. Högaborgs mål kom med 15 och tio minuter kvar av matchen. Båda var lite snöpliga och billiga. Synd, LFK kunde mycket väl fått med sig ett oavgjort resultat med tanke på insatsen.

LFKs lag:

Markus Johansson,
Robert Nilsson, Göran Medjed, Henrik Nilsson, Anton Tideman,
Berat Sulejmani, Jonatan Jacobsson,
Petter Gustavsson, Besart Mazreku, Andreas Martinsson,
Fredrik Johnsson

David Eriksson, Mats Lindström, Victor Bakioui, Egzon Behramaj 

Vinberg U-SIF 2-3 (0-0)
Målskyttar SIF: självmål, Martin Fasth 2

En helt okej insats av SIF med tanke på att Vinberg använde sig av en hel del spelare från den skickliga seniortruppen.

HIS-SBK 3-3 (1-2)
Målskyttar HIS: Kalle Pålsson, Tobias Nilsson, Emil Hermansson
Målskyttar SBK: Olle Hansen, Kim Andersson, ?

En jämn och ganska dålig match mellan två lag med ihåliga försvar. SBK drabbades av två utvisningar sedan två spelare dragit på sig två gula kort var.

//P.

YBK förlorade

YBK-BKW "B" 2-11 (0-7)

Kommentar egentligen överflödig. BKW ställde upp med ett onödigt bra lag. Jag tyckte synd om YBK och om stackars Shpetim Hajrullahi som frivilligt ställt sig i YBKs mål då Nilo och Blerran inte hade möjlighet att ställa upp.

//P.

Inför helgen

Träningsmatcher:

Fredag:

YBK-BKW B kl 18:30, Björkvallens grusplan

YBKs första träningsmatch för året. Ska bli intressant att se hur nye tränaren Nenad Pavlovic formerar laget. Det lär bli en jämn match mot BKWs duktiga B-lag som i år fick chansen att spela i Klass 2 och tog den. BKW B avfärdade under torsdagskvällen LFK J med hela 7-2. Förra året spelade YBK jämnt mot LFK J, det J-laget var dock starkare än det unga J-lag BKW ställdes mot under torsdagen. Ser på BKWs hemsida att det snarare är ett kombinerat lag än ett B-lag man ställer upp med. Lär bli tufft för YBK alltså.

Lördag:

Getinge IF-GIF/VIF kl 11:00, Getinges grusplan

Getinge slog Gullbrandstorp med 3-1 för ett par veckor sedan. Bra gjort av division sex-laget. GIF/VIF vill nog få igång spelet och komma in på rätt spår igen efter förra veckans förlust. Man saknar bl a Jens Axeldahl och Michael Johansson.

Högaborgs BK-LFK kl 13:00, konstgräs i Helsingborg

En riktigt tuff uppgift för LFK. Division två-laget Högaborg blir någonting rejält att bita i. En kul utmaning och förmodligen en god chans till att öva på det defensiva spelet.

Vinbergs IF U-SIF kl 13:00, konstgräsplanen vid ishallen i Vinberg

Vet inte särskilt mycket om VIF U, bara att de inte har många spelare födda -92 och -93, därför består laget mestadels av killar födda -94. Till vissa matcher får man dock låna några unga killar från seniortruppen. Vet inte hur det har sett ut för SIF på träningarna under veckan, vet inte heller vad man kommer med för trupp. 1-0-segern mot Snöstorp/Nyhem B förra helgen borde dock ge råg i ryggen till helgens match.

HIS-SBK kl 13:00, Hasslövs IP

De blivande seriemotståndarna möts redan nu i en träningsmatch. HIS förlorade förra veckan mot Gullbrandstorp medan SBK har förluster bakom sig mot både GIF/VIF och LTIK. Tar något av lagen årets första vinst eller blir det kanske oavgjort? Hoppas att båda lagen får tillbaka en hel del A-lagsspelare som tidigare saknats.

Söndag:

IS Halmia U-BKW kl 10:00, Sannarps konstgräs

En fin värdemätare för BKW. Att möta ISH U kl tio en söndag på konstgräs är ingen drömuppgift. Tidigare har detta U-lag slagit Andersbergs IK med 4-3 och spelat oavgjort mot KIK, 1-1.

Strömsnäsbruks IF-KIK kl 12:00, Strömsnäsbruks grusplan

Förra veckan slog ett Strömsnäsbruk, som saknade flera spelare, ett KHFF, som även de saknade en hel del gubbar, med 3-1. Nu möter man då KIK och man får tillbaka flera av de man saknade mot KHFF. Strömsnäsbruk är ett småländskt division fem-lag.

KHFF-Oskarströms IS kl 13:00, Kornhults grusplan

Tuff uppgift för KHFF. OIS håller till i fyran och hamnade förra året i mitten av serien. För ett par veckor sedan mötte man det i Elitfyran topptippade Leikin och lyckades pressa dem länge och väl men föll slutligen med 3-1. KHFF får tillbaka flera spelare sedan förra veckan, man saknar dock Mikael Dahlgren och Björn Ottosson.

LTIK-LFK B kl 15:00, Veingegrusplan

Ställer LFK upp med samma B-lag som man gjorde mot RGIF i veckan lär LTIK få problem. Det var ett bra B-lag och dessutom så utnyttjade man att man är vältränade och försökte hela tiden hålla tempot uppe i spelet. LTIK har varit stabila så här långt under försäsongen, man har dock mött ganska så beskedligt motstånd, nu blir det tuffare. Mycket av LTIKs stabilitet har berott på de nya spelarna Patrik Åkesson, Kristian Åkesson och Pontus Bertilsson. Nu saknas alla tre av olika anledningar och det gör så klart att LTIK tappar i fysisk styrka. Åter i truppen sedan matchen mot SBK är dock Simon Vedin, Miridon Berisha, Mattias Olofsson och Ola Nilsson, samtliga lär gå rakt in i startelvan. 

RGIF håller fritt från matcher i helgen och kör någonslags Kick-off under lördagen. VBoIS A-lag tar också spelledigt medan B-laget möter KIKs dito under lördagen.

//P.

Oavgjort på Björkvallen

Resultat träningsmatch:

RGIF-LFK (A/B) 1-1 (1-1)
Målskytt RGIF: Sonny Nilsson
Målskytt LFK: Alexander Pettersson

En härlig match mellan kommunens två bästa lag. Speciell framförallt för två spelare: RGIFs Patrik Philipsson - ex-tränare i LFK och LFKs Mats Lindström - ur-Giffare. I första halvlek ställde LFK i princip ett rent B-lag på benen. Dock ett bra B-lag och det var faktiskt längesedan jag såg bilagan i LFK spela så bra. Man försökte hela tiden hålla uppe tempot i spelet och man satte väldigt hög och hård press så fort man inte var bollförande. Spelmässigt var man bättre än hemmalaget under den första havleken. RGIF imponerade även de, man gav ett väldigt stabilt intryck och målchansmässigt så var man minsta lika bra som LFK. Bortalaget tog ledningen i matchen sedan Nijazi Behrami dragit upp ett anfall med en fantastisk boll ut på kanten som slogs in av Robert Nilsson (?) mot en framrusande Alex Pettersson som mycket elegant, med känsla slog in bollen i mål. RGIFs replik kom genom Sonny Nilsson som med ett mäktigt vänsterskott utifrån såg till att paussiffrorna skrevs till 1-1.

I pausen byttes Jonatan Jacobsson och David Eriksson in i LFKs lag, medan RGIF bytte in Johan Nilsson och Johan Bergman. I 60e minuten lämnade jag Björkvallen och då kändes det som att LFK låg närmst en seger och med tanke på sparkapitalet man hade på bänken var jag ganska övertygad om att LFK skulle ta hem det. Innan jag stack hann Patrik Philipsson med att bjuda på lite fotbollskonst då han visade sina föredetta adepter i LFK hur en bissa efter konstens alla regler går till. Denna bissa bjöd Philipsson på efter en hörna, bollen hamnade i ribban, synd, då den aktionen var värd ett mål. Under matchens sista 30 minuter rapporteras LFK ha haft ett ganska så stort spelövertag och man borde gjort ett par mål. Det ville sig dock inte och mot slutet var det nära att Sonny Nilsson blev stor matchhjälte för RGIFs del då han rann igenom, dock utan att få bollen i mål.

Jag tyckte att samtliga i LFK gjorde en bra match så länge jag såg. Göran Medjed bör vara mycket nära en A-lagsplats med tanke på de kvalitéer han besitter. Även hela RGIF imponerade, stabiliteten beror mycket på de äldre spelarna som Philipsson, Bergman och Mikael Fransson. Men även Daniel Hellsten, Oskar Nilsson, Jens Strömberg, Johan Nilsson och Sonny Nilsson är spelare som väldigt sällan underpresterar. Dessutom har man spets, framförallt i Markus Kjellsson, men Atef Abou-Shakra imponerar på mig med hårt jobb i match efter match och Visar Demaj tar för sig allt mer, mot LFK visade han prov på sin fina teknik flera gånger om och han var dessutom hal som en ål. Det råder inga tvivel om att ett miljöombyte gjort de båda herrarna gott.

RGIFs lag:

Tony Andersson,
Oskar Nilsson, Jens Strömberg, Patrik Philipsson, Daniel Hellsten,
Sonny Nilsson, Mikael Fransson,
Albert Bengtsson, Markus Kjellsson, Atef Abou-Shakra,
Visar Demaj

Johan Nilsson, Johan Bergman, Christopher Holgersson, Johan Tagesson, Pontus Holmgren

LFKs lag:

Markus Johansson,
Linus Borg, Joakim Larsson, Göran Medjed, Filiph Josefsson,
Nijazi Behrami, Mats Lindström,
Robert Nilsson, Victor Bakkioui, Egzon Behramaj,
Alexander Pettersson

Jonatan Jacobsson, David Eriksson, Andreas Martinsson, Anton Tideman, Fredrik Johnsson, Besart Mazreku

Victor Bakkioui är troligen en provspelare från HBK. Han har tidigare bl a gjort två mål då LFK B mötte Vinbergs motsvarighet för en tid sedan.

(Lagen/trupperna är utsatta med reservation för eventuella fel. Jag är inte hundra, varken på lagupställningarna eller avbytarna. Rätta mig gärna.)

//P.

LTIK-profil i TV

Han har raderat ut bröderna Bergman, fällt Jonte Jacobsson i straffområdet, gjort vackra mål genom långskott både mot Glommen och LFK. Han ligger bakom LTIKs "vinnarlåt", han är den roliga fjanten i omklädningsrummet, vältalaren, lekledaren och den sympatiska playern. Han heter Erik Westerlund men kallas för Eken, Släggan, Hyddan mm (kärt barn har många namn) och nu ska han då vara med i TV. Det ytterst pinsamma programmet Dating in the dark på Kanal5 kommer under tisdagskvällen, kl 20:00, för att vara mer exakt, att nå oanade höjder då LTIK-profilen medverkar. Ingen lär bli besviken. Missa för guds skull inte detta!

Smakprov

//P.

PS. Fan att vi tränar kl 20:00 på tisdagar. Funderar nästan på att hoppa, men man kan väl kolla på nätet i efterhand eller nåt. DS.

LFK mot RGIF

Träningsmatch tisdag:

RGIF-LFK (A/B) kl 18:15, Björkvallen

En intressant och prestigefylld kamp mellan kommunens högst placerade lag i seriesystemet. Sist lagen möttes lyckades RGIF störa ett A-betonat LFK ordentligt. Återstår att se om det blir likadant under tisdagkvällen. Jag hinner förmodligen se första halvlek innan jag själv ska iväg och träna. Resultat och målskyttar lär få vänta till sen tisdagkväll. Någon som är uppdaterad får gärna skriva uppgifter från matchen i kommentarerna.

//P. 

Resultat lördag

LTIK-SBK 4-0 (2-0)
Målskyttar LTIK: Jacob Carlmalm, Kristian Åkesson, Artan Peci, Patrik Åkesson

Om LTIK saknade fem gubbar så saknade SBK ännu fler. Det blev aldrig någon match. LTIK gjorde snabbt 2-0 och kunde sedan göra ytterligare två mål i andra halvlek. SBKarna gjorde så gott de kunde men man räckte inte till, trots att LTIK långt ifrån övertygade i spelet var det närmre 7-0 än 1-4. 1-0 stötte en SBKare i egen kasse på Jacob Carlmalms inspel, 2-0 gjorde Kristian Åkesson behärskat på halvvolley, 3-0 gjorde Artan Peci fint framspelad av Jacob Björk och 4-0 nickade Patrik Åkesson in på Emil Olssons precisa inlägg. Utöver det hade Henrik Olsson ett friläge, Jacob Björk en boll i stolpen, Mattias Johansson ett utmärkt läge nära mål och Packi en boll inne som mycket tveksamt dömdes bort för offside. Jonas Nilsson i LTIKs mål gjorde inte en enda räddning på hela matchen, två gånger fick han bollen mot sig och kunde lika gärna tagit den med en näve som med skopan. I LTIK var Patrik Åkesson bra matchen igenom, stark i bollmottagningarna och enkelt samt säkert passningsspel i 90 minuter. I SBK var Jonas Håkansson mycket bra, han var dock alldeles för ensam och fick slita som ett djur för att hålla ihop sitt lag. Hade inte Jonas gjort det så bra som han gjorde det hade LTIK vunnit med tvåsiffrigt.

SIF-Snöstorp/Nyhem B 1-0 (1-0)
Målskytt SIF: Sabri Behrami

Det såg lite tunt ut för SIFs del inför matchstart, även om det var betydligt bättre än mot Astrio förra veckan då man tvingades ha med två tolvåringar i laget. Tre spelare kom direkt från utlandssemester utan en enda träning och utöver det fanns där fler spelare som inte tränat alls eller begränsat med i laget. Trots det går man alltså ut och slår ett vältränat och bollskickligt Snöstorp/Nyhem med 1-0. Starkt! Troligen fick man lita mycket på sin fysiska styrka och rutin. Jag undrar om inte Snöstorp/Nyhem kom med ett mixat B- och U-lag. Jag kände inte igen många spelare från A-truppen i laget. Massih Najafi som provspelade för LFK fanns dock med som högerback och lagkapten.

RGIF-GIF/VIF 6-1 (2-0)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman 2, Chrisopher Holgersson, Atef Abou-Shakra, Pontus Holmgren, Markus Kjellsson
Målskytt GIF/VIF: Andreas Hansen

Jag såg andra halvlek. Under den första halvleken rapporterades GIF/VIF ha hållt spelet väl uppe, det var dock RGIF som skapade de tydligaste målchanserna och 2-0 var kanske ändå lite i underkant. I den andra halvleken blev GIF/VIF fullständigt överkörda av RGIF. Hemmalaget använde sin rutin och fysiska överlägsenhet och tryckte bokstavligen bort de unga och naiva GIF/VIF-statisterna i varje duell och andrabollarna hamnade ständigt hos de grönvita. Samtliga RGIFs mål var enkla och billiga. Det var rena julaftonen för en sådan som Johan Bergman och Visar Demaj kom in på topp och tilläts nästan briljera. GIF/VIFs tröstmål kom mot slutet och vid ställningen 6-0. Andy Hansen slog en hörna direkt i mål. Att det var vackert kändes nog knappast som några plåster på såren för GIF/VIFarna. Trots allt var det ju dock bara en träningsmatch och resultatet är inte det viktiga. Nya tag nästa vecka!

Råstorp/Timsfors-KIK 1-0 (1-0)

KIK var klart bättre än sina motståndare under de första 20 minuterna. I KIKs press gör Råstorp/Timsfors 1-0, detta gör att hemmalaget får lite luft under vingarna och resten av halvleken är R/T det bättre laget. Andra halvlek böljar framåt tillbaka, KIK skapar en del målchanser men man lyckas inte sätta dit den. Mot slutet trycker KIK på för en kvittering, man flyttar fram positionerna och då öppnar man sig automatiskt lite bakåt och R/T skapar ett par bra lägen som inte resulterar.

HIS-Gullbrandstorp 0-5 (0-0)

HIS gjorde en bra första halvlek och skapade ett tryck mot GAIS mål, man skapade även fler målchanser än sina motståndare. I andra halvlek gjorde HIS allt det som man gjorde bra i första halvlek dåligt. GAIS fick en tveksam straff som slogs i mål och efter det gjorde bortalaget ytterligare två mål inom loppet av fyra minuter och matchen var körd för HIS del.

Förslöv-BKW 1-0 (0-0)

BKW gjorde en stark insats mot det skånska division fem-laget och inte förrän det återstod fem minuter av matchen släppte man in målet. Förslöv är topptippat i sin serie i år.

BKW-Pelles exklusiva rapport från matchen. Endast för den här bloggens läsare:

En jämn match som präglades av två bra försvar som inte gav anfallarna i respektive lag några vassare tillfällen att näta. Första halvlek gick väl lite i till Walldias favör, närmast var Agnvall att näta när han nickade strax utanför på ett vänsterinlägg. Inte någon av målvakterna behövde förta sig mer än att plocka upp bollar som sköts utanför. Andra halvlek började som den första slutade med en del halvchanser för Walldia, men sen ju mer tiden led och Walldia inte fick utdelning så tar hemmalaget över en del. Så efter ca 40 min kan FIF avgöra när Walldia missar i markering på den långe anfallaren Besart Peci som kan nicka in 1-0 som visar sig bli segermålet. En jämn match som borde slutat oavgjort. Extra eloge till mittbackarna Johan Agnvall och Ola Karlsson. FIF vinner för att man är mer vana vid det konstiga konstgräset som man har på denna plan, många Walldiaspelare klagade efteråt på ont i fötterna. Dessutom var det hemmalagets femte träningsmatch varav man bara tappat poäng mot Astrio där man spelade oavgjort. Astrio körde för övrigt över Västra Karup med 6-0 innan vår match började.

KHFF-Strömsnäsbruk 1-3 (1-1)
Målskytt KHFF: Martin Jönsson

Strövelstorp-Våxtorp 5-0 (3-0)

BoIS saknade en mängd ordinarie spelare, bl a båda sina ordinarie mittbackar och de tilltänkta innermittfätarna. Man hängde inte med sina motståndare, men man kämpade i vanlig ordning väl och lite yngre killar i laget fick chansen till speltid. Ett ordinarie BoIS hade haft goda möjligheter att vinna med ett par bollar över det lag man mötte under lördagen, nu blev det istället en klar förlust.

//P. 

Inför helgen

Lördag:

LTIK-SBK kl 09:15, Veingegrusplan

Usch! Tidigt... Vissa tycker det är gött för att man sedan har hela dagen framför sig. Jag tillhör inte dem. Däremot är det bra då jag ju faktiskt hinner med ytterligare ett par matcher under dagen, om jag vill. LTIK saknar bl a Mattias Olofsson, Ola Nilsson, Miridon Berisha och Simon Vedin i matchen. Men även SBK lider av lite manfall då alla tilltänkta A-lagsspelare inte kommit igång med träningen än. Så det jämnar väl ut sig. LTIK bör vinna säger ni, av tradition har LTIK dock mycket, mycket svårt för SBK. Det passar inte oss att möta den röda muren. Men det är alltid en kul utmaning då SBKarna brukar vara duktiga på att ta jobbet för varandra och på att täppa till bakåt.

SIF-Snöstorp/Nyhem IF B kl 11:00, Veingegrusplan

SIFarna har tränat på lite bättre under veckan, gräset i Hasslöv kan vara en bidragande orsak. (Skrev jag gräs? Otroligt!) SIF behöver ett bra lag för att ha chans mot ett storsatsande Snöstorp/Nyhem som i år är lite av favoriter till att ta hem trean, trots att man är nykomlingar. Rimligtvis borde B-laget därför hålla hyfsad klass. SIF skulle även mött Halmia U under söndagen. Den matchen fick man dock ställa in.

RGIF-GIF/VIF kl 11:00, Björkvallen

Förra året slaktade RGIF GIF/VIF i en träningsmatch vid den här tidpunkten. Ska GIF/VIF upp på slaktbordet under lördagen också? Jag tror inte det. GIF/VIF har samma lag som i fjol och truppens bredd imponerar. RGIF har som bekant tappat en hel del, men man har fortfarande en stabil centrallinje. Jag tror att GIF/VIF har hyfsade chanser här, men jag sätter ändå mina bananer på att RGIF vinner med ett par bollar. Björn Olsson gör årsedebut i GIF/VIF, man saknar dock bl a Magnus Ekman, Johan Svensson, Robin Hansen och Jens Axeldahl. RGIF saknar bl a Carlos Fragoso, Erik Lindström, Daniel Paulisson och Johan Nilsson. Verkar vara svårt att få fullt manskap för de flesta lagen denna helg.

Råstorp/Timsfors IF-KIK kl 12:00, Markaryd

Råstorp/Timsfors är ett division femlag från Småland som lär bli en lagom värdemätare för KIK. R/T fungerar även som Marakryd IFs B-lag och enligt uppgift håller man klassen som ett mittenlag i femman. Bekante Kim Dahlman spelar i år med laget. Under den senaste säsongen var han ytterback i KHFF. 

HIS-Gullbrandstorps AIS kl 12:00, Hasslövs IP (GRÄS!!!)

Det blev sent bestämt att HIS börjar träningsmatchandet redan nu. Man är dock rädda för att det kan bli lite tufft då man saknar en hel del tilltänkta A-lagsspelare och dessutom så är det ju då första matchen för HIS del medan GAIS redan spelat en (oväntad förlust mot Getinge med 3-1). Matchen är intressant för Laholms alla division fem-lag då GAIS är nykomlingar i serien sedan man vunnit den mellersta sexan ifjol.

Såg ni GAIS annons i HP?

Jag citerar: Fotbollsspelare sökes. Seriöst satsande seniorlirare sökes till poplaget Gullbrandstorps AIS. Henrik 0722-329272

Någon som är sugen? Annonsen gör ju inte direkt så att man blir skräckslagen som motståndare inför seriespelet. Sen när man möter dem kan man dock ge sig jävlen på att man åker på däng. Därför skriver jag inte mer om detta och behåller för en gångs skull mina tankar för mig själv.

KHFF-Strömsnäsbruks IF kl 13:00, Kornhults IP

KHFF ställs, likt KIK, mot ett division fem-lag från Småland. Även KHFF saknar gubbar då Mikael Dahlgren, Björn Ottosson och Ola Jönsson inte finns med i truppen. Mattias Nätterqvist gör dock årsdebut i KHFF sedan han förra helgen åkt Vasaloppet på en sisådär nio timmar och tjugo minuter. Väl kämpat skriver jag! LTIK-bekantingarna Anders Kallin och Anders Jönsson (min bror) körde även de loppet under söndagen. Anders kom i mål strax innan Nättan, medan Anders kom i mål strax efter honom. Verkar vara en lagom tid med andra ord. Detta var ett sidospår (!) utan dess like. Men, men...

Förslövs IF-BKW kl 13:00, Förslövs konstgräsplan

En tuff utmaning för BKWs del. Sedan tidigare har Förslöv bl a slagit det Båstad som BKW spelade oavgjort mot förra veckan plus RGIF. Tråkigt att BKWs trupp inte kommer upp i rättan tid på lagets hemsida. Det var bättre förr... I af på den punkten. Nu under fredagen kom BKWs trupp upp på hemsidan och man kan konstatera att den är identisk med den trupp som man ställde upp med i den senaste matchen. Stabilt!

Strövelstorps GIF-VBoIS kl 15:00, Ängelholm, grusplanen vid Lindab arena

VBoIS bör ha goda chanser att spela ut mot det skånska division sju-laget.

LFK spelar internmatch i helgen tror jag. När, var, hur?

YBK håller en vecka till.

Trevlig helg! /P.

Resultat söndag

Halmia U-KIK 1-1 (1-1)
Målskytt KIK: Simon Andersson

Halmia hade i vanlig ordning mycket boll. Laget består av unga, tekniskt skickliga pojkar och i år håller man till i Klass ett sedan man förra året tagit hem Klass två. KIK höll ihop det bra och släppte in till alltför många målchanser. Laget gjorde en helt godkänd insats med tanke på det ovana underlaget (konstgräs). Halmia hade en match i benen sedan tidigare (vinst 4-3 mot Andersberg), medan det var säsongspremiär för KIK.

KIKs lag:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, William Sandberg, Dan Karlsson, Christoffer Olsson,
Burim Sumiqi, Simon Andersson,
Joel Åkesson, Kalle Svensson, Simon Gunnarsson,
Simon Silvandersson

Johan Jönsson, Pelle Svensson, Henrik Andersson, Daniel Torstensson

KIK saknade bl a Jonathan Pettersson, Markus Åkesson och Adam Jönsson.

GIF/VIF-SBK 2-0 (1-0)
Målskyttar GIF/VIF: Timmy Johansson, Michael Johansson

Stabil seger för GIF/VIF som kunde blivit något mål större då man i den andra halvleken hade ett stort spelövertag. Alla i laget gjorde godkända insatser, extra bra var Kewin Hansen på den ovana positionen som vänsterback.

GIF/VIFs lag:

Dan Boson,
Robin Persson, Johan Stråhle, Alexander Johansson, Kewin Hansen,
Oscar Gustafsson, Andreas Hansen, Robin Hansen, Timmy Johansson,
Robin Möller, Michael Johansson

Jonas Helgasson, Lukas Andersson, Arthur Boutenko, Eduard Berisha

SBKs lag:

Håkan Johansson,
Björn Johansson, Jonas Strömberg, Jonas Håkansson, Anders Thid,
Robin Einarsson, Tim Olsen, Martin Agnvall, Olle Hansen,
Kim Andersson, Marcus Sjöström

Andreas Strömberg, Jimmie Strömberg, Pontus Torstensson, Måns Torstensson, Filiph Jönsson

SBK saknade bl a Markus Bengtsson, Håkan Gustavsson, Andreas Örjansson, Patrik Nilsson, Kim Håkansson, Andreas Johansson och Kristian Johansson.

//P. 

Resultat lördag

Träningsmatcher:

Hyltebruk-LFK 1-0 (0-0)

LFK borde inte förlorat. Det var en jämn match där bortalaget skapade klart flest tydliga målchanser.

KHFF-RGIF 1-3 (0-2)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Daniel Hellsten, Markus Kjellsson

En relativt jämn historia där RGIF var något stabilare och lite vassare än sina motståndare. Daniel Hellsten gjorde 2-0 till RGIF från halva plan. Så gå inte nära honom på Sunny hill ikväll...

KHFFs lag:

Henric Johansson,
Patrik Bengtsson, Mikael Dahlgren, Roy Karlsson, Andreas Johansson,
Henrik Sunesson, Mikael Ahlm, Ola Jönsson, Ulrik Persson,
Björn Ottosson, Martin Nilsson

Pontus Brantberg, Martin Jönsson, Samuel Markow, Daniel Johansson

RGIFs lag:

Tony Andersson,
Jens Strömberg, Johan Nilsson, Patrik Philipsson, Daniel Hellsten,
Pontus Holmgren, Sonny Nilsson, Mikael Fransson, Atef Abou-Shakra,
Visar Demaj, Markus Kjellsson

Johan Bergman, Daniel Paulisson, Albert Bengtsson, Jack Ekenberg

Torekov/Båstad-BKW 1-1 (0-0)
Målskytt BKW: Manfred Walldén

Efter en ganska jämn första halvlek är hemmalaget klart bäst i inledningen av andra, då gör man 1-0 och man får även möjlighet till 2-0 då man tilldöms en straff, den sitter dock klockrent i stolpen. Efterhand jobbar BKW sig in i det igen och mot slutet av matchen är man väl så bra som sina motståndare. 1-1 gör Manfred Walldén på ett fint inlägg ifrån Johan Agnvall. En bra genomkörare för BKW på en alldeles utmärkt grusplan i Båstad. Torekov/Båstad tränas som skrivet av Jonas Axeldahl från och med i år. Han sägs ha ett ganska tunt material att jobba med då flera spelare lämnade inför säsongen sedan man missat att hålla sig kvar i fyran genom kvalspel. Det var ändå starkt av BKW att klara oavgjort då T/B redan hade ett par matcher i benen inför mötet. Bl a har de fått storstryk av Förslöv, som ju även slog RGIF i förra veckan.

BKWs lag:

Alexander Ekstrand,
Manfred Walldén, Johan Agnvall, Christian Andersson, Stefan Mårtensson,
Albin Halimi, Emil Gustafsson, Arlind Halimi,
Patrik Marku, Jonas Nilsson, Johan Green

Jimmie Ivarsson, Mattis Fritzon, Lutfi Begu, Besim Fetahi

SIF-Astrio U 1-3
Målskytt SIF: Jonathan Spencer

SIF ställde upp med i princip ett B-lag. Jag kände inte igen flera av spelarna. Därför skriver jag inte startelvan.

//P.

LTIK vann

VBoIS-LTIK 0-3 (0-1)
Målskyttar LTIK: Kristian Åkesson, Miridon Berisha, Henrik Olsson

Det var inte direkt några vårkänslor i Ränneslöv denna fredagkväll. Ruskigt kallt och en riktig betongplatta att spela på. LTIK inledde matchen klart bäst och redan efter dryga minuten har Simon Vedin ett fint skott i ribbans underkant efter ett mönsteranfall. 1-0 kommer ganska så omgående efter det, Pontus Bertilsson slår en frispark som målvakten i BoIS missbedömmer en aning och Kristian Åkesson kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. LTIK dominerar första kvarten och skapar ytterligare chanser, bl a då målskytten Åkesson kommer upp fint på ett inlägg från höger och sätter pannan till, bollen går dock strax utanför. VBoIS börjar tugga sig in i matchen och spelet jämnas ut allt mer. I mitten av halvleken märks det att BoIS har en match i benen sedan tidigare, det märks också att LTIK endast har två gruspass bakom sig. Medan LTIKarna är lite passiva, så är BoISarna betydligt hetare och mot slutet av halvleken är det BoIS som har tagit över matchen. LTIK är dock ganska så vassa när man väl kommer till anfall och BoIS-målvakten tvingas bl a göra en fin räddning sedan Emil Olsson kommit fri från vänsterkanten. Då domaren sätter pipan till munnen och ska blåsa av halvleken blir Tony Persson i BoiS hårt tagen i LTIKs straffområde och det blir straff istället för paus. En för mig okänd BoISare lägger upp bollen på straffpunkten och slår till bollen, straffen är väl inte jättedålig, men Jonas Wallins räddning är desto bättre och han ser till att ställningen är 1-0 till LTIK i paus. Omedelbart efter straffen blåses det nämligen till pausvila.

Andra halvlek blir ingen höjdare, BoIS är fortsatt hetare än LTIK, men lyckas inte skapa särskilt mycket trots att man vinner mycket boll och Jonas Wallin i LTIK-målet tvingas aldrig till några svårare räddningar. LTIK gör 2-0 då Mattias Olofsson slår en frispark som Miridon Berisha nickar in i mål. Mot slutet av matchen tar LTIK över en aning igen, Henrik Olsson löper sig fri sedan han blivit framspelad av Mattias Johansson, avslutet från höger i trängt läge går dock strax utanför. VBoIS utjämnar ramträffarna till 1-1 innan LTIK fastställer slutresultatet till 3-0 då Henrik Olsson nickskarvar in Artan Pecis frispark från höger. En bra genomkörare för båda lagen, LTIK var lite vassare, men VBoIS höll spelet väl uppe och 3-0 speglade inte direkt matchbilden helt, även om det inte var orättvist att LTIK vann så var inte BoIS tre mål sämre än LTIK egentligen och man kommer säkert att bli ett topplag i sexan. Jim Leandersson är inte bara en duktig tränare, han är också en bra fotbollsspelare som är tuff att möta. Snabb, kraftfull och genombrottssark som forward. Mittbacksparet Jesper Mårtensson och Martin Brunbäck är väldigt stabilt och i övrigt har man hårt arbetande fotbollsspelare på varje position. I LTIK var Kristian Åkesson bäst, både som innermittfältare (första halvlek) och mittback (andra halvlek). Han visade direkt att han kommer att bli ett tillskott, med sitt lugn och säkra spel blir han en trygghet för hela laget.

//P.

Inför helgen

Så var det då äntligen dags för de flesta lagen att gå i elden. Det har varit en lång väntan på träningsmatcher och frågan är om spelarna har tröttnat en aning på att vänta, eller om det bara är de oerhört tråkiga fotbollsförhållandena som spelar in? GIF/VIF har haft det tunt på träningarna, under torsdagen var man dock ett gott gäng, SIF har varit ännu mindre med folk, VBoIS och BKW vill inte spela dubbelmöten då de inte har tillräckligt med spelare och i YBK har det varit bedrövligt (har dock nu fått uppgifter om att man var 15 pers på den senaste träningen), likaså i HIS. I LTIK har det sett okej ut på de flesta passen, men det har ändå inte varit i närheten av så mycket folk som väntat. SBK hade 21 man på plats under det senaste passet, men det var troligen en engångsförseelse. Det har väl sett okej ut i RGIF också medan KIK och KHFF som vanligt ligger på det stabila 20-talet närvarande. Vi får hoppas att väderrapporterna stämmer, så att våren verkligen är på G. En annan sak som spelar in är såklart att innebandy-, handbolls- och volleybollsäsongen är i full gång. Annars är det nog snön och kylan som gör att folk hellre håller sig hemma, träningsförhållandena har ju varit usla utomhus. Samtidigt behöver vi inte oroa oss för mycket, det ryktas se likadant ut på många ställen och i många lag även utanför kommunen och ännu är det ett tag fram till seriepremiären.

Träningsmatcher:

Fredag:

VBoIS-LTIK kl 19:00, Björkvallens grusplan (Ränneslöv)

BoIS har ett litet försprång i o m matchen man spelade mot Vejby under den förra veckan. För LTIK blir det säsongspremiär och man kommer med följande trupp till matchen: Jonas Wallin, Mattias Olofsson, Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Miridon Berisha, Ola Nilsson, Pontus Bertilsson, Mattias Johansson, Emil Olsson, Artan Peci, Kristian Åkesson, Henrik Olsson, Patrik Åkesson, Simon Vedin, Jim Nilsson.

Artan Peci och Pontus Bertilsson är nya bekantskaper. Artan är en vänsterytter som förra året spelade i Halmias U-lag medan Pontus är en mittback/innermittfältare som förra säsongen spelade i ett division fyra-laget Limareds IF som finns i trakterna av Borås. Han är fostrad i Elfsborg och har även spelat i Leikin tidigare.

Lördag:

Hyltebruks IF-LFK kl 10:00, Örnvallens konstgräsplan (Hyltebruk)

För tredje matchen i rad möter LFK motstånd från Elitfyran. Förhoppningsvis sätter sig det nya spelsystemet mer och mer. Mot ett lag från en lägre division förväntar man sig alltid seger av LFK. Även om resultatet fortfarande inte är det primära.

KHFF-RGIF kl 11:00, Kornhults grusplan

Ett prestigefyllt möte efter förra årets drabbningar lagen emellan i serien. I år är det dock till ganska stor del förändrade manskap som möts. Mikael Dahlgren gör debut i utomhussammanhang för KHFF.

Torekov/Båstad-BKW kl 13:00, Örebäcksvallens grusplan (Båstad)

Torekov/Båstad är en ny sammanslagning och de håller till i femman i Skåne. Fusionens tränare är välkände Jonas Axeldahl, om jag inte missminner mig. BKW kommer med följande trupp till matchen: Jonas Nilsson, Jimmie Ivarsson, Johan Agnvall, Albin Halimi, Stefan Mårtensson, Besim Fetahi, Manfred Waldén, Arlind Halimi, Johan Green, Lutfi Begu, Mattis Fritzon, Emil Gustafsson, Patrik Marku, Alexander Ekstrand, Christian Andersson. 

SIF-BK Astrio U kl 15:00, Veingegrusplan

Vet inte alls vad Astrios U-lag håller för klass. Ser på Astrios hemsida att det snarare rör sig om ett J-lag än om ett U-lag då pojkarna i laget är födda -93 och -94. En av killarna i detta Astriolag är Isak Pettersson från Knäred. KIK-Jonathans yngre bror. 

SIF kommer med följande trupp till matchen: Pontus Andersson, Oskar Moberg, Erik Moberg, Sabri Behrami, Alexander Knudsen, Pontus Johansson, Andreas Jönsson, Edmundas Kulvinskas, Erik Nilsson, Mattias Svensson, Simon ?, Rasmus ?

Som synes kommer man enligt föreningens hemsida endast med tolv man till matchen och ett helt A-lag saknas ju. Marcus Hultin, Martin Fasth, Jeton Kamberi, Robin Palm, Lasse Johansson, Per-Åke Martinsson, Mats Johansson, Arton Gjinovci, Joel Lovén, Erik Lindberg, Niclas Hallgen osv, osv.

Söndag:

IS Halmia U-KIK kl 10:00, Sannarps konstgräs

Det blir en tidig söndagmorgon för KIKarna på Sannarp. ISH U slog förra veckan Andersbergs IK med 4-3 i en träningsmatch. Undrar när KIK ska börja uppdatera sin minst sagt eftersatta hemsida?

GIF/VIF-SBK kl 11:00, Veingegrusplan

Nu när inte ärkefiendena möts i seriespelet måste de ju naturligtvis mötas i en träningsmatch. GIF/VIF kommer med följande trupp till matchen: Dan Boson, Michael Johansson, Alexander Johansson, Jonas Helgason, Robin Hansen, Kewin Hansen, Johan Stråhle, Robin Persson, Oscar Gustafsson, Andreas Hansen, Jens Axeldahl, Lukas Andersson, Timmy Johansson, Arthur Boutenko. GIF/VIF saknar bl a Magnus Ekman, Ola Andersson och Johan Svensson. SBK har tyvärr inte lagt ut sin trupp på sin hemsida.

YBK och HIS håller nog en vecka till.

//P.

RGIF förlorade

Förslöv-RGIF 3-1 (0-0)
Målskytt RGIF: Visar Demaj

Första halvlek var klart godkänd från RGIFs sida. I andra halvlek tappade man något trots att man tog ledningen med 1-0. Totalt sätt trots allt en okej insats av Giffen.

RGIFs lag:

Carlos Fragoso,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Hellsten,
Pontus Holmgren, Sonny Nilsson, Mikael Fransson, Atef Abou-Shakra,
Markus Kjellsson, Visar Demaj

Erik Lindström, Albert Bengtsson, Jack Ekenberg, Johan Tagesson, Ulf Wernersson

//P.

Träningsmatch

Onsdag:

Förslövs IF-RGIF kl 19:00, Förslövs konstgräsplan

Sedan matchen mot HBK kommer Daniel Hellsten, Sonny Nilsson, Patrik Philipsson, Albert Bengtsson och Jack Ekenberg till. Förslöv är ett Skånskt division fem-lag. Hoppas att RGIF kan komma med ett styrkebesked.

//P.

Roligt så in i...

Har en förkärlek till folk som kan imitera andra människor, har alltid haft det, tycker det är fruktansvärt kul. När det kommer spontant och oväntat är det ännu mer kul. Hittade SVT-reportern Johan Ejeborgs imitationer förra veckan på Patrik Ekwalls blogg (inte varje dag han gör reklam för konkurrenten). Nu hade Krille länkat en Best of Johan Ejeborg på Ansiktsboken och den måste ju naturligtvis upp här också. Bäst är enligt mig imitationerna av kollegan på SVT: Pelle Nyström och Radio-sportens Christer Jonasson. Suveränt! Förövrigt har hela grejen med en kvarts uppvärmning på webben innan den TV-sända OS-studion börjar varit en riktig höjdare. Kul att få se, de annars så väldigt seriösa SVT-medarbetarna gå lös lite grand.

Best of Johan Ejeborg

//P.

RSS 2.0