I sommar har Laholms Tidning uppehåll som papperstidning. LT är åter i lådan vecka 32. Så länge kan man läsa två matiga Sommarbilagor samt nyheterna som vanligt på hemsidan.

Just nu går det att prenumerera för 19 kronor i månaden i tre månader utan bindningstid. Gör det här!

Läs om LFK:s damer och herrar här respektive här.

Läs min senaste krönika här. Charlie Boson och Niklas Blom uttalar sig om respektive lags säsongsinledning.

Match torsdag:

Trean:

Vejby IF-Laholms FK 2-1 (1-0)
Mål LFK: Carl-Christian Olsen

LFK hade en dålig period mot paus. Under den perioden kunde Vejby mycket väl gjort även 2-0. I andra halvlek tryckte LFK på och borde fått minst en pinne. Vejby kontrade in 2-0 i början på andra. "CC" reducerade på straffretur i den 80:e minuten.

Hampus Gegö, som valde Vejby före LFK i vintras, var inte med i Vejbys trupp.

Mål LFK: Ida Axeldal

Prenumerera på laholmstidning.se i tre månader för 19 kronor per månad. Ingen bidningstid.

GIF/VIF-BKW kl 18:30, Veinge IP

Kornhult/Hishult FF-Ränneslövs GIF 1-2 (1-2)

Mål BKW: Hannes Persson 2
Mål SBK: Besart Mazreku 2, Bradley Howard (straff)

SBK chockade BKW och hade 3-0. De två första målen av Bes. BKW reducerade till 2-3 i början av andra. Med en heroisk kämpainsats lyckades SBK hålla undan. Bes segerorganisatör, så klart. Hela SBK krigade med försvarsgeneralerna Daniel Andersson och Filip Jönsson i bräschen. Lucas Zetterqvist hade en lyckad afton i målet och räddade bland annat en straff.

K/HFF-SIF 1-3 (0-2)
Mål K/HFF: Viktor Ottosson
Mål SIF: Martin Svensson, Oskar Nilsson, Johan Stråhle

Andra raka segern för Skottorp. De gröna var inte mina absoluta favoriter inför seriespelet men med ny tränare i Niklas Blom, Johan Agnvall tillbaka i försvaret och Simon Olsson på topp ser laget vasst ut. På mitten fanns ju sedan tidigare två bröder Gustafsson samt Oskar Nilsson.

VBoIS-RGIF 1-1
Mål VBoIS: självmål
Mål RGIF: Olle Günther Hanssen

Andra raka krysset för BoIS och fjärde pinnen för Giffen. Jag tänkte att Våxtorp skulle vara med och slåss om en uppflyttningsplats och räknade med att de skulle besegra både K/HFF och RGIF. Ränneslöv är riktigt tunga att möta med sin fysiskt starka uppställning.

Lördag:

Damettan:

LFK-Eskilsminne IF 3-4 (2-0)
Mål LFK: Ida Axeldal 2, Isabelle Axeldal

Tung förlust för LFK i en match som man borde vunnit efter ledning 2-0 i paus. Eskil avgjorde matchen på stopptid.

Särö IK-LTIK 1-2 (1-1)
Mål LTIK: Anton Herrstedt, Agust Söderström

Femman är en tung serie att spela i. Nästa år delas serien upp i en söderfemma och en norrfemma. Kvaliteten kommer att bli sämre (ojämnare) men det kommer bli så mycket roligare med ett par derbyn och betydligt kortare resor. Det tog en och en halv timme att köra upp till Särö. Väl där uppe fick LTIK:arna brottas med ett fysiskt starkt och välorganiserat hemmalag i 90 minuter plus tillägg i sommarvärmen. I onsdags blev det förlust mot ett nordhalländskt lag med 2-1 Den här gången blev det seger med 2-1. Det är täta, jämna och svåra matcher hela tiden. Särö kom trea i fjol och siktar mot fyran. Galta är en av favoriterna i serien.

Söndag:

YBK/KIK-GIF/VIF 5-4 (3-2)
Mål YK: Rushd Massad, Simon Svanberg, Kasper Persson, William Hjelm, Layth Al Masri
Mål GIF/VIF: Simon Andersson, Ludvig Persson, Johndeff Yamaro

Omgångens andra skräll. GIF/VIF var klar favorit inför matchen och finns med i förhandstipsen kring att vara med och slåss i den absoluta toppen. Centrallinjen Alex Nilsson, Noak Pettersson och Charlie Boson går inte av för hackor. Det syntes dock nästan att det var premiär för gästerna och att YBK lirat en seriematch. Y/K var hetare och ville mer medan det såg krampaktigt ut i GIF/VIF. Bortalaget hade ändå både 1-0 och 2-1 men Y/K gav inte upp och hittade en väg att vinna. Det var absolut inte oförtjänt.

YBK/KIK är inte favorit i någon match. Det passar det gulsvarta gänget i nya läckra dräkter utmärkt. Är bara de flesta med och Emil Davidsson står så kan de störa vilket gäng som helst. Det visades upp i mötet med GIF/VIF.

Ysby/Knäred-Skottorps IF 1-5 (0-3)
Mål SIF: Simon Olsson, Johan Agnvall, Johan Stråhle, Petter Gustafsson (straff), Pontus Johansson

Lilla Tjärby IK-Galtabäcks BK kl 19:15, Lilla Tjärby IP

Ysby/Knäred-Skottorps IF kl 18:30, Munkavallen

Prenumerera på LT:s hemsida

Just nu kan man prenumerera på laholmstidning.se för 19 kronor i månaden i tre månader utan bindningsstid.