LTIK slog GAIS

Gullbrandstorps AIS-LTIK 1-2 (1-0)
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson 2 (en straff)

I första halvlek var LTIK det något bättre laget spelmässigt. GAIS ägnade sig år kontringsspel. Halvleken, ja hela matchen var chansfattig. GAIS skapade matchens första läge. Mats Rosengren borde fått bättre träff med pannan på ett inlägg från vänster, men Jonas Nilsson i LTIK-kassen kunde enkelt ta hand om bollen. Emil Olsson fick ett bra läge nära mål, men drog bollen över med fel fot (höger). Mattias Olofsson blev ren mot mål efter en frispark, ur den snäva vinkeln gick avslutet dock strax utanför mål. Jonna tvingades till en bra räddning på ett skott en bit utifrån straffområdet och LTIK var nära att få dit en frispark, men Johan Lind i hemmamålet klarade avslutet på ett bra sätt.

GAIS tog ledningen då lagets duktige, men lite väl högljudde, lagkapten Nicky Andersson i kamp med en av LTIKs mittbackar tryckte sig förbi och vinklade in bollen i mål förbi Jonna i LTIK-målet. Det resultatet stod sig halvleken ut. Som skrivet LTIK något bättre spelmässigt, men GAIS skapade minst lika mycket chanser som LTIK, av de få som överhuvudtaget skapades. LTIK såg lite oinspirerat ut under första halvlek, det tycktes vara lite halvtaskig inställning hos flera spelare.

I andra halvlek betedde sig GAIS som ett lag som ligger i lite pyrt till i serien. De började på tok för tidigt slå vakt om trepoängaren och sitt enda mål. Man var totalt ointresserade av att bedriva någon form av eget anfallsspel och dessutom började man mycket tidigt att ta väldigt god tid på sig vid inkast, hörnor och insparkar. LTIK visade bättre glöd och vilja i andra halvlek än i första, men fantasin och finessen för att kunna dyrka upp GAIS köttmur fanns inte där. LTIK hade mycket boll, men lyckades inte skapa något nämnvärt i målchansväg. Sista 20 påbörjades forceringen. Det blev mer och mer tryck mot GAIS-kassen och flera halvchanser skapades. Fredrik Wersch borde fått straff då han blev totalt bortscreenad i GAIS straffområde, domaren valde dock att fria.

GAIS började spela väldigt tufft, ja till och med fult emellanåt, för att kunna freda sitt mål. Kvitteringen kom med mindre än tio minuter kvar av matchen och var frukten av en del taktiska justeringar av comebackande tränaren Mats Johansson (som var tillbaka som coach efter en tids sjukdom). Ola Nilsson slog en långboll som nådde fram till Mattias Olofsson, som elegant vände bort sin gubbe och satte dit 1-1. LTIKs ledningsmål kom med bara några minuter kvar av matchen. Emil Olsson blev bryskt tagen i GAIS straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Elvametaren slogs som vanligt säkert i mål av Mattias Olofsson. Straffen var väl något billig och kändes väl närmast som en kompensation för att det inte blev någon avblåsning då Wersch togs bort. 2-1-ledningen kunde LTIK enkelt försvara tiden ut.

Sett till matchbilden, framförallt sista delen av andra, var det inte orättvist att LTIK vann. Samtidigt måste man ha förståelse för att GAIS, i det prekära läge det nu börjar bli, agerar som de gör. Kämpainsatsen i GAIS-lägret kan man inte säga något om, något man definitivt kan göra om LTIKs dito under första halvlek. I ärlighetens namn var det en ganska så medioker match som utspelades på Gullevis blöta, men ända hyggliga, med tanke på mängden nederbörd, gräsmatta. LTIK gjorde långt ifrån en bra insats, men återigen visas fin moral då ett 1-0-underläge i paus vänds till seger för trettioelfte gången i år. Samtliga spelare kan bättre. Ska någon prisas lite får det bli Olofsson, som är kylig vid målen och som har växt ut till att bli lite grand av en målskytt.

//P.

.sportsbook poker casino games
Stiltje

Det har blivit lite bloggande den sista tiden och ungefär lika lite kommer det tyvärr att bli ungefär tre veckor framöver. Det är helt enkelt svårt att kombinera bloggandet med heltidsjobb på LT-sporten. Jag ska naturligtvis försöka att uppdatera i varje fall resultat och målskyttar.

Träningsmatch:

LFK-HBK U 1-2 (0-2)
Målskytt LFK: Fredrik Johnsson

Kommande träningsmatcher och seriematcher:

Tisdag:

LTIK A/B-Kurdiska IF 5-0 (3-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 3, Kristian Åkesson, Henrik Olsson

(LTIK rullade på 18 gubbar.)

Torsdag:

GIF/VIF-Båstad/Torekov 2-2 (1-1)
Målskyt GIF/VIF: Ola Carlsson 2

VBoIS-IFK Rössjöholm 0-4

Lördag:

Västra Karup IF-RGIF 3-3
Målskyttar RGIF: Jens Strömberg 2, Johan Nilsson

BKW-Laholms IBK 2-1
Målskyttar BKW: Marcus Pettersson 2
Målskytt LIBK: ?

Måndag:

LTIK-Båstad/Torekov GIF 1-1 (1-1)
Målskytt LTIK: Fredrik Wersch

Tisdag (3/8):

SIF-Kurdiska IF kl 19:30, Gröningen

Ha en fortsatt skön sommar! /Plogen

Glad sommar!" target="_self">


/Plogen


Kort halvtidssummering

Bäst och sämst efter vårsäsongen.

1. Ränneslövs GIF

Största positiva överaskningen i år. Egentligen är det otroligt att man kan vara med i toppen av fyran med tanke på de spelarförluster man gjorde inför säsongen. Den stabila centrallinjen är nyckeln till framgången.

2. BK Walldia

Ny tränare och nästan ett helt nytt lag. Ändå hänger man på toppen i femman som nykomlingar. Emil Gustafsson och Johan Agnvall har varit förvånansvärt dominerande och Johan Green har varit precis så bra som han kan vara.

3. Laholms FK

Det var nog många som var skeptiska till LFK inför årets säsong. Laget har dock spelat bra fotboll och man har häng på toppen inför hösten. Jonatan Jacobsson och Mats Lindström, som båda ifjol spelade i femman, har i allra högsta grad bidragit genom konstant jämna och höga prestationer.

4. L:a Tjärby IK

Var ifjol på vippen att trilla ur serien. Ligger nu på tredjeplats i femman, på samma poäng som tvåan, med en match mindre spelad än övriga topplag. Dessutom blev man första lag att besegra serieledarna IF Centern. Den förbättrade fysiken (Krille, Packi, Pontus Bertilsson) och att målen är fördelade över många spelare är anledningen till framgången.

5. Knäreds IK

Har motsvarat förväntningarna och ligger femma i femman. Trots allt imponerande eftersom att man nu spelar utan, de under de senaste säsongerna så dominerande, Peter/Jonte. Att Joel Åkesson lyft ytterligare är en bidragande orsak till varför laget ändå hänger med. Men just laget är nyckeln i det här fallet.

6. Skogaby BK

Har tagit många oväntade skalper i sexan och man ligger ungefär där man kunde förvänta sig att de skulle ligga. Femma. Är inne i en generationsväxling. Bara det är häftigt med SBK.

7. Hasslövs IS

Den ständiga jumbon har överaskat med bra fotboll och en stabil mittplacering i sexan. Rutinerade tränaren Kalle Frohm har något kul på gång med unga HIS.

8. Våxtorps BoIS

Ungefär här börjar besvikelserna. Vilket man ändå får säga att BoIS är så här långt. Jag trodde absolut på en topplacering för laget. Tittar man på spelarmaterialet borde BoIS vara med bland de främsta i sexan. Kanske kan man blanda sig i toppstriden under hösten. Men då krävs en annan jämnhet.

9. Kornhult/Hishult FF

Har tappat många bra spelare sedan förra säsongen. Började säsongen svagt, men det har blivit bättre efterhand. Man har en stabil startelva, men absolut inte råd med skador på nyckelspelare. Har haft lite otur med några tunga och onödiga poängtapp som följd. Nedflyttningsplatsen som man nu ligger på är knappast godkänd. Man har dock möjligheter att klättra under hösten. Klarar man kontraktet har man gjort en klart godkänd säsong. Det var också målet innan säsongen.

10. Genevad/Veinge IF

Har tagit på tok för lite poäng för att komma undan med godkänt betyg efter vårsäsongen. Det unga laget har dock kämpat och spelat bra i många matcher. GIF/VIF är utan tvekan den förening som det ser ljusast ut för inför framtiden. Men just nu blir betyget U.

11. Skottorps IF

Se tabellen. Kommentar överflödig.

12. Ysby BK

Se ovan.

Totalt sätt mer positivt än negativt. Kan LFK vara med och slåss om en plats i tvåan, Giffen stanna kvar i fyran, ytterligare ett Laholmslag gå upp till samma serie, ett eller två av de tre sista Laholmslagen hänga kvar i femman och BoIS blanda sig i toppstriden av sexan så hade det varit kanon. Man kan ju i varje fall få hoppas inför hösten.

//P. 

Resultat onsdag

Femman:

SIF-HÅFF 2-3 (0-3)
Målskyttar SIF: Besnik Mazreku, Pontus Johansson

SIF kunde mycket väl tagit poäng i den här matchen med tanke på hur mycket chanser man skapade.

KIK-Andersbergs IK 2-0 (0-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Simon Gunnarson

Första halvlek gick helt klart på poäng till AIK. Bortalaget skapade en hel del klara målchanser som borde resulterat i någon nätkänning varje fall. Stod inte Mikael Holvigsson i KIK-målet ivägen så träffade AIKarna ribban eller inte mål alls, trots fina lägen. KIK gjorde ingen bra första halvlek, varken bakåt eller framåt. Holken var den enda som kunde få godkänt då. Andra halvlek hann knappt börja innan det rasslade till i AIKs nät. Ola Möller kastade ett långt inkast, som skarvades vidare till Joel Åkesson, som säkert nickade in bollen i mål. Ett orättvist mål i det läget med tanke på hur det såg ut i första halvlek. Spelet jämnades ut betydligt mer i andra och det var chanser åt båda håll.

Efter 60 minuters spel borde en AIKare fått rött kort då han med kraft och raka armar puttade KIKs Pelle Svensson till marken efter en situation där KIK fått frispark i situationen innan. Har ingen aning om vad Pelle sagt eller gjort, spelar ingen roll heller eftersom att man i vilket fall inte beter sig som AIKaren gjorde där. Domare Kalle Mattsson nöjde sig dock med att få spelarna att ta i hand och med att ge AIKaren gult kort. Jag hade valt en annan färg. I övrigt kan dock tilläggas att Mattsson gjorde en bra insats med pipan. Det var stundtals lite hetsigt på plan, men Mattsson såg till att det oftast gick lugnt till, han var ofta välplacerad och gjorde inga större missar.

Åter till matchen. Frisparken som Pelle och KIK fick sig tilldömt slog Mattias Ragnarsson på ett utmärkt sätt till Simon Gunnarsson, som lika utmärkt nickade in bollen i mål fram till 2-0. Efter det andra KIK-målet flyttade AIK fram positionerna. KIK försvarade sig dock på ett bättre sätt än i första och kunde också giftigt slå om vid ett antal tillfällen. AIKs duktige målvakt kunde dock reda ut situationerna. KIKs målvakt, Holken, hade en del att göra även i andra och gjorde också det bra. Absolut matchens lirare i mina ögon, även om samtliga KIKare höjde sig i andra. Starkt av KIK att komma igen efter paus, när spelet låste sig lite grand plockade man istället fram ett annat vapen, mål på två fasta situationer. Nu hakar KIK på i toppen.  

//P.

.sportsbook poker casino games
TIF vann

Femman:

Trönninge IF-BKW 4-0 (3-0)
Målskyttar TIF: Andreas Plate 2, Calle Stenberg 2

TIF började något bättre än BKW. Bortalaget spelade dock upp sig efterhand och man tog så småningom ett grepp om händelserna på plan. Emil Gustafsson var duktig på BKWs mitt, han fördelade bollar på de löpvilliga Johan Green, Robert Andersson och Manfred Walldén. TIF skulle trots det ta ledningen i matchen. Calle Stenberg höll sig framme och lättade in 1-0 via stolpen. BKW fortsatte att vara det bättre laget efter TIFs ledningsmål. Man etablerade ett tryck mot TIF-kassen och skapade också en del chanser. TIFs målvakt Jonathan Pihl hade dock en bra dag och kunde rädda sitt lag ett par gånger om med fina räddningar.

Efter en BKW-hörna slog TIF om, bollen spelades vackert ut på högerkanten till Simon Axelsson, som slog ett fint inlägg, som Andreas Plate mötte perfekt med pannan och satte dit till 2-0. TIF kunde också göra 3-0 innan paus. Återigen på ett inspel från höger och återigen var det Plate som höll sig framme och stötte in bollen i mål med bredsidan. Plates 17e mål i serien. Synnerligen imponerande. Plate syns inte mycket i matcherna, förutom då när han gör målen och han är absolut inte en av dem som löper mest. Han står mest ute på sin vänsterkant. Men när bollarna kommer in i boxen är han allt som oftast etta på dem och missar mål det gör Plate nästan aldrig. 

Robert Andersson blev utvisad för två gula kort redan i den första halvleken. Det första kortet vet jag inte vad han fick för, det andra fick han för att han puttade bort bollen efter en avblåsning. Lite onödigt och orutinerat av Robban. Man kan egentligen inte säga något om varningen, men man hade ju önskat att domare Åke Fredriksson visat lite mer känsla. Förseelsen var inte särskilt grov. De gula korten haglade i matchen, trots att det var en snäll tillställning.

Tidigt i andra fick också Jonas Nilsson lämna planen efter två gula kort. Första varningen kom i första halvlek och var mycket tveksam, den andra varningen kan man inte säga något om. Jonte hakade i en TIF-spelare som var på väg mot ett friläge. Med bara nio man kvar på plan blev andra halvlek så klart tung för BKW. TIF borde gjort ett antal mål till, men man var på tok för svaga i avslutningsmomenten. Ett mål till skulle man dock göra. Calle Stenberg blev fri efter en fin framspelning av Daniel Pålsson och satte säkert dit bollen fram till 4-0. BKWs bästa möjlighet i andra skapade Arton Ajvaci, han tog sig läckert förbi ett par TIF-försvarare innan han sköt bollen i stolpen.

TIF fortsätter med sitt vassa omställningsspel och som vanligt var Plate och Stenberg segerorganisatörer. Sett till spelövertag och målchanser borde BKW varit det lag som skulle haft ledningen i paus. TIF visade dock upp en sanslös effektivitet under de första 45 minuterna, utöver målen skapades bara en enda riktigt bra chans till. I andra blev det inte så mycket till match, TIF kunde då kosta på sig att missa en hel del. BKW kämpade på, men det var så klart tufft med två man mindre.

//P.


Sista matcherna...

...innan sommaruppehållet spelas denna vecka. Efter det kommer bloggen troligtvis att vila i ett par veckor. Dyker det upp något spännande kommer det naturligtvis att komma upp.

Tisdag:

Femman:

Trönninge IF-BKW kl 19:00, Tuvasvallen

Toppmöte i femman. Seriens trea och fyra möts i den 13e omgången. Laget som tar en trea får ta sommaruppehåll som tabelltvåa då nuvarande tvåan LTIK gått på sommarledighet efter 12 spelade matcher.

Onsdag:

KIK-Andersbergs IK kl 19:00, Lagavallen

Seriens femma och sexa möts. Båda lagen vill haka på i toppen, då är det bara vinst som gäller.

SIF-HÅFF kl 18:00, Gröningen

Det hade säkert suttit skönt med säsongens första vinst i sista matchen innan uppehållet för SIFs del. HÅFF blir så klart favoriter.

//P.

Resultat söndag

Fyran:

Åsa-RGIF 2-4 (1-2)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman, Johan Nilsson, Patrik Philipsson, Markus Kjellsson


RGIF slog tabelltvåan Åsa på bortaplan. Nu är man plötsligt bara tre poäng bakom och kan faktiskt snegla uppåt, istället för neråt. Mycket imponerande av Giffen! Nu är man väl värda sin sommarledighet.

Femman:

LTIK-Centern 2-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Emil Olsson 2

Centern hade ett tryck mot LTIK-målet under perioder av matchen. Tyngst för LTIK var det första kvarten, då Centern skapade ett antal hörnor. LTIK började dock med att skapa en jättechans då Jacob Björk kom i bra läge från högerkanten, istället för att skjuta valde han dock att spela Emil Olsson, som vände och vred, men fick iväg ett svagt avslut, som Centerns målvakt enkelt kunde ta hand om. Trots att Centern hade ett övertag, bet sig LTIK kvar i matchen och på omställningarna blev det farligt flera gånger. Centern kunde ta ledningen efter ca en kvart. En rad tveksamheter i LTIKs försvarsarbete ledde fram till att Centerns Fredrik Johansson kunde nicka in bollen i mål över LTIKs målvakt Jonas Nilsson. LTIK skapade som sagt en hel del i första halvlek, Fredrik Wersch gjorde ett piggt inhopp och var mycket nära att sätta dit en kvittering, han vände och vred dock en gång för mycket och Centern kunde ta hand om bollen och Pontus Bertilsson blev helt ren på en hörna, nicken gick dock över. 

Efter paus kvitterade LTIK relativt omgående, Fredrik Wersch var urstark när han tog sig fram längs vänsterkanten och spelade fram bollen till Henrik Olsson, som i sin tur lyckades få fram bollen till sin äldre broder Emil, som var kylig i avslutningsmomentet. 1-1. Centern växte allt eftersom i andra halvlek. Man hade en period i början av andra där man mycket väl kunde avgjort matchen. Jonna i LTIKs mål gjorde dock en kanonräddning och Centerns inbytte vänstermittfältare fick iväg ett dåligt avslut, som gick utanför mål, sedan han blivit fint framspelad av IFC:s duktiga högerspringare Mattias Rasmussen. Mot slutet av matchen var LTIK starkast, Kristian Åkesson fick bra skottläge, det hårda skottet gick dock strax över. Dessutom skapades diverse straffsituationer (det var många sådana under hela matchen åt båda håll, någon straff blev det dock inte). I den 80e minuten slet sig Emil Olsson fri från höger, han blev hårt tagen i Centerns straffområde, men lyckades hålla sig på benen och fick iväg ett kanonavslut, som curlade sig in i Centerns målvakts bortre hörn. 2-1. 

Efter LTIK ledningsmål flyttade Centern upp folk och det blev luckor bakåt. Miridon Berisha sprang sig fri och fick iväg ett bra avslut, Centerns målvakt kunde dock göra en fin räddning. Jacob Björk borde strax efter det fått straff då han blev fult tagen i Centerns straffområde, det blev dock ingen straff nu heller. Centerns bästa möjlighet mot slutet skapade Mattias Rasmussen, som gick mellan två stycken hemmaförsvarare, LTIKare fick dock bort bollen och matchen slutade med hemmavinst och Centerns första förlust för säsongen var ett faktum. Det var dock en match som Centern lika gärna kunde vunnit, man lyckades dock inte skapa så mycket tydliga målchanser under sina bästa perioder rent spelmässigt i matchen. LTIK skapade lite fler målchanser och Emil Olsson var ju kylig när han fick sina lägen. Kämpainsatsen var helgjuten från LTIKs sida, spelmässigt var det inte briljant, men det berodde också mycket på motståndet.

Centern är seriens bästa lag, de är fruktansvärt tunga och jobbiga att möta och stå emot. Samtliga spelare är stabila och rutinerade. Laget kommer att klara sig bra i fyran nästa säsong. Därför var det självklart starkt av LTIK att vinna. Många gjorde bra insatser. Toppinsatser från Simon Vedin, som vänsterback, han avvärjde många situationer som höll på att bli till klara målchanser. Pontus Bertilsson var en jätte i mitten, han la ner ett imponerande arbete och vann mycket boll. Bröderna grävling, ursäkta, Olsson på topp gjorde också fina arbetsinsatser, Emils kyla i avslutningsmomenten renderar så klart i extra pluspoäng. Fredrik Wersch gav med sin styrka, balans och snabbhet Centern ett helvete när han var inne. Wersch var i princip ostoppbar. Plus också till övriga i laget för helgjutna insatser. Nu väntar sommarledighet för LTIK och man kan inte vara annat än nöjd med insatsen under vårsäsongen.

//P.

Resultat lördag

Femman:

GIF/VIF-Lidhult 0-1

En jämn match där GIF/VIF var strået vassare spelmässigt, men Lidhult gjorde matchens enda mål.

HÅFF-KIK 2-4 (2-2)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Simon Gunnarsson

Stabil seger för KIK. Man ledde med 2-0 innan HÅFF gick ikapp till 2-2. Innan halvtidsvilan kunde dock Joel Åkesson göra sitt och KIKs tredje mål. I andra halvlek drygade KIK ut ledningen till 4-2. Det blev också slutresultatet. Viktiga poäng för KIK, nu hänger laget på.


//P.

Resultat fredag

Femman:

BKW-SIF 4-0 (1-0)
Målskyttar BKW: Johan Agnvall, Robert Andersson, Rasmus Larsson, Johan Green

BKW slog SIF på ett bekvämt sätt. Hemmalaget spelade fin fotboll och kunde gjort fler mål än de fyra man gjorde.

Walldia har haft svårt mot SIF de sista åren både på hemmaplan och bortaplan. Men nu äntligen lossnade målskyttet för Walldianerna även om det satt hårt åt och matchen var målmässigt jämn i stora delar. Walldia gjorde 2-0 först i 75:e minuten och spädde sedan på med ytterliggare 2 mål. Hemmalaget skulle stängt matchen långt tidigare med tanke på hur mycket chanser som missades. Även Skottorp hade möjligheter speciellt i första halvlek. Men det syns på Skottorpspelarna att man inte har haft det enkelt i år utan hela tiden fått kämpa i uppförsbacke och man agerar därefter med dåligt självförtroende. Ännu en nolla bakåt för försvarsstarka Walldia och 4 olika målskyttar framåt i form av Robban Andersson, Johan Agnvall, Johan Green och Rasmus Larsson. Försvarsgeneralen Jonte Nilsson var enligt mitt tycke bäste Walldian för dagen.

Saxat ur mejl från BKWs egen Pelé.

Sexan:

HIS-Serbiska 2-1 (1-0) 
Målskyttar HIS: Tobias Nilsson, Erik Olofsson

Serbiska började matchen bäst och hade två bra lägen att sätta dit bollen. HIS målvakt Mattias Pettersson kunde dock avvärja genom två kanonräddningar. Efter det stod matchen och vägde. Efter 40 minuters spel kontrade HIS Tobias Nilsson in 1-0 då han snyggt gick förbi tre stycken av Serbiskas spelare innan han satte dit kulan. Redan efter ett par minuter in i andra gjorde HIS 2-0 då Erik Olofsson på ett fint sätt sköt in en frispark i mål från ca 25 meters håll. Efter 65 minuters spel reducerade Serbiska. Men närmre än så kom man aldrig, då HIS mot slutet försvarade sig på ett bra sätt. En rättvis vinst för HIS som kunde varit något mål större med tanke på de fina lägena man skapade i sina omställningar.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

BKW-SIF kl 19:00, Wallevi

Ett riktigt hetsderby. Det brukar smälla och gnällas ganska bra i de här mötena. Matchen på Gröningen i våras slutade med 1-0 vinst till BKW och visst är man favoriter även denna gång.

Sexan:

HIS-FF Serbiska kl 19:00, Hasslövs IP

HIS bör vinna denna match om man inte ska bli ett bottenlag igen. HIS har spelat bra i många matcher, men inte fått full utdelning. Det är dags för en trea.

Lördag:

GIF/VIF-Lidhults GoIF kl 14:00, Hallaberg

GIF/VIF är i behov av poäng, Lidhult är ett lag man borde ha goda chanser att ta en trea från. Bortamötet slutade med en försmädlig förlust i slutminuten.

HÅFF-KIK kl 15:00, Hebergs IP

KIK behöver vinna för att haka på topplagen. Man är säkert revanschsugna efter den försmädliga förlusten mot Lidhult i förra omgången.

Söndag:

Fyran:

Åsa IF-RGIF kl 14:00, Åsa IP

Åsa ligger tvåa i serien, vinner RGIF är de bara tre poäng bakom. Giffen kan börja titta uppåt istället för neråt. Gör man en lika bra insats som mot Galtabäck i förra omgången lär man ha goda chanser till poäng. Hemmamötet slutade med förlust 3-0.

Femman:

LTIK-IF Centern kl 15:00, L:a Tjärby IP

Centern har i princip vunnit serien, nu går man troligen för att förbli obesegrade säsongen ut. Än så länge har laget bara tappat två poäng och det var i hemmamatchen mot KIK. I första omgången besegrade IFC LTIK bekvämt med 2-0. Återstår att se om LTIK kan bjuda på bättre motstånd denna gång.

//P.

PS. Inför torsdagens match finns här under. DS.

KHFF förlorade

Femman:

KHFF-Tröninge IF 0-4 (0-1)
Målskyttar TIF: Andreas Plate 3, Calle Stenberg

KHFF var bra med i matchen spelmässigt. TIF började dock lite bättre och kunde ta ledningen redan efter sju minuter genom Andreas Plate. KHFF kom in i det bättre eftersom och skapade ett par halvchanser, så gjorde dock även TIF. Innan paus hände en omdiskuterad grej. Roy Karlsson och TIFs målvakt hamnade i en duell vid straffområdesgränsen. TIFs målvakt tog bollen med  händerna och fortsatte med kulan i nävarna ut ur straffområdet, innan han släppte den i panik. KHFF fick bara frispark. För mig är detta solklar utvisning, hade målvakten inte tagit med händer hade Karlsson troligen fått en målchans där. I andra halvlek gjorde TIF 2-0 tidigt, återigen var det Plate som gjorde det, nu framspelad av Markus Hulander efter en omställning på en KHFF-hörna.

Vid läge 0-2 åkte KHFFs lagkapten Mattias Nätterqvist ut. Nättan gav igen på TIFare som gjort en ful grej, domaren såg Nättans tilltag, men inte TIFarens och gav därför den förstnämnde gult kort. Sedan snackade sig Nättan till ett andra gult också. Lite onödigt då KHFF i allra högsta grad var med i matchen. Nåväl, KHFF höjde sig efter utvisningen och man hade en bra period med fina lägen för Henrik Fridberg, men också för Ola Jönsson, vars frispark nickades bort på mållinjen av en TIFare. Då kom kallduschen, på TIFs första anfall på säkert tio minuter kunde man göra 3-0 och avgöra matchen. Calle Stenberg tog sig fram längs högerkanten och spelade in bollen till Andreas Plate, som kunde göra sitt och TIFs tredje mål. Mot slutet kunde TIF även göra 4-0. Nu var det omvända roller. Plate till Stenberg, som "konstsparkade" in bollen i mål.

KHFF gjorde en bra kämpainsats, TIFs seger var dock rättvis, om än lite stor. Vem vet vad som hänt om TIFs målvakt blivit utvisad vid 0-1? Man kan dock inte låta bli att imponeras över TIFs och framförallt Plates effektivitet. Vilken målskytt! Nu har han gjort 15 mål i serien (tre fler än Johan Green, som kan komma ikapp efter fredagens match). Plate och Stenberg är ett vasst radarpar där framme för TIFs del. I KHFF föll ingen ur ramen, extra plus går i vanlig ordning till Patrik Bengtsson i mittförsvaret. Den mannen går med sin snabbhet och brytsäkerhet från klarhet till klarhet. Nu väntar sommarvila för KHFF. Man får ladda batterierna inför hösten. Den kan bli skoj för KHFF. Laget är absolut  bättre än vad tabelläget visar och nu på slutet har man visat det rent spelmässigt i matcherna. Med lite flyt och mycket hårt jobb kommer KHFF att resa sig ur askan och rädda kontraktet under höstsäsongen.

//P.


.


Match torsdag

Femman:

KHFF-Trönninge IF kl 19:00, Hishults IP

Serien vänder och KHFF får chans till revansch för storförlusten borta mot TIF i premiären. Troligen lär man ge TIF bättre motstånd denna gången då det känns som att skogslaget är på G.

//P.

RSS 2.0