Resultat helgen

Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Stafsinge IF 2-1 (2-0)
Mål LFK: Jonatan Eriksson, Anton Gunnarsson
 
LFK spelade mycket bra i första halvlek. Publiken på nära 600 personer bjöds på ett trevligt och effektivt bolltrillande av hemmalaget. Jonatan Eriksson hade redan hunnit nicka i stolpen när han med sitt fina steg löpte ifrån på djupet efter bra framspelning från Rasmus Liedman och satte dit 1-0. Anton Gunnarsson stötte in 2-0 på hörna från Liedman. Halvtidsresultatet stannade vid 2-0. Helt klart i underkant. Jonte Eriksson borde nog gjort något mål till med tanke på att han blev ren mot mål ytterligare en gång. Men Mladen Galambos, tidigare målvaktstränare i BKW under Edmond Qoses korta tid i klubben, i Stafsinges mål klarade. Stafsinge hade en bra möjlighet. Men avslutet efter att LFK skänkt bort bollen gick utanför.
 
Andra halvlek blev inte som LFK tänkt sig. Hemmalaget blev passivt och lågt direkt, och i rädsla över att släppa in mål och tappa lät man Stafsinge ta över. De avslutande 45 ägnades i princip non-stop åt att freda det egna målet och inte så mycket mer. Det skall dock skrivas att LFK försvarade sig väl och att Rasmus Lundgren i LFK-kassen inte tvingades till särskilt många ingripanden. I 80:e minuten tilldömdes Stafsinge straff. Lundgren var mycket nära att klara, men bollen under armen och 1-2. Sista kvarten blev en pärs (fem minuters övertid). LFK bytte in Martin Andersson och gick ner på fem backar. Det blev aldrig riktigt farligt, men när bollarna lyfts in i straffområdet kan de studsa lite hur som och det kändes inte klart förrän domaren blåste av.
 
Bäst i LFK tyckte jag att Anton Jonsson var. I andra halvlek sysselsatte han under stunder hela Stafsinges backlinje på egen hand. André Josefsson raderade ut Stafsinges bästa spelare Aloand Alzahavi. Rasmus Liedman noterades för två assist och var som vanligt fläckfri i positionsspelet. Anton Gunnarsson styrde sitt försvarande lag och gjorde sitt åttonde mål för säsongen. En anmärkningsvärd siffra för en mittback. Med det är han LFK:s bästa målskytt i år framför trion Jonte Eriksson, Anton Jonsson och Fredrik Johnsson på sju. Men som vanligt var det en fin laginsats som ledde fram till LFK:s seger.
 
Nu väntar en synnerligen spännande lördag i Ljungby. LFK kan bli etta, tvåa och trea i serien. Assyriska leder på betydligt bättre målskillnad och måste tappa poäng mot Stafsinge i den avslutande omgången för att LFK ska kunna vinna serien. Vinner både LFK och Assyriska får LFK kvala. Förlorar LFK lär man bli trea då Ullared möter jumbon Råslätt i sin sista match och bör vinna där. Förlorar både LFK och Assyriska kan alltså även Ullared vinna serien. LFK:s unga lag har hur det än går i den avslutande omgången gjort en fantastisk säsong. Men nu vill man så klart åt åtimnstone den där kvalplatsen uppåt.        
 
Femman:
 
HIS-Sperlingsholms IF 5-1 (1-0)
Mål HIS: Mikael Alm 2, Otto Carlsson 2, Robert Persson
 
HIS säkrade som väntat division 5-platsen då man avfärdade bottenalaget Sperlingsholms IF, som därmed åker ur serien, med klara 5-1. I och med att Fjärås håller sig kvar i trean går både ettan och tvåan i femman direkt upp. HIS har såklart gjort en fantastisk säsong och går precis som ifjol upp en division tillsammans med GIF/VIF. HIS är dock inte nöjt än. Man leder serien på två poäng mer än GIF/VIF, men med sämre målskillnad och behöver troligen vinna bortamatchen mot Simlångsdalen för att säkra seriesegern. 
 
IS Örnia-GIF/VIF 0-8 (0-4)
Mål GIF/VIF: Dennis Delerud 2, Fabian Andersson 2, Leo Gustafsson 2, Charlie Boson (straff), Jacob Björk
 
GIF/VIF hade såklart inga som helst problem med att besegra tokjumbon Örnia. ISÖ har haft ett mycket struligt år där man spelat utan tränare under i princip halva säsongen och bl a lämnat WO i en match. GIF/VIF kunde inte fira uppflyttningen under matchdagen. Dagen efter kunde man dock göra så då Falkagård, som hittat formen så här mot slutet säsongen, överraskande besegrade tabelltrean Alet. Därmed kan inget lag nå GIF/VIF på andraplats inför den sista omgången.
 
GIF/VIF har gjort en strålande säsong och man höll för favorittrycket även ett snäpp högre upp. Med tanke på kvaliteten som finns i truppen så har man med säkerhet att göra i fyran. En omgång återstår. Även om uppflyttningen är klar är det inte avgjort vilket lag som vinner serien. GIF/VIF har bättre målskillnad men två poäng mindre än HIS. GIF/VIF möter Harplinge på hemmaplan i den avslutande omgången. 
 
Charlie Boson gjorde med sitt straffmål i matchen kasse nummer 21 för säsongen. Med det ligger han delad etta i skytteligan tillsammans med Ali Alawia i Falkagård.
 
Sexan:
 
YBK-SIF 5-1 (3-1)
Mål YBK: Oscar Färe 3, Otto Nilsson (straff), Dorlind Zogaj
Mål SIF: Oskar Moberg
 
Härlig inramning och storpublik på 254 personer då derbyt mellan YBK och SIF avgjordes. Eleverna på Apelrydskolan arrangerade med bravur. Målet var att få så mycket publik som möjligt till Munkavallen. Rekordet i en division 6-match utanför Stockholmsregionen under 2015 är 493 personer. Det skulle så klart bli svårt att slå då LFK spelade toppmatch mot Stafsinge parallellt och lockade nära 600 människor till Glänninge. Hur som helst folkfest. Matchen då? SIF var bättre i första, men YBK mer effektivt och hade 3-1 i paus. I andra tog YBK över även spelmässigt och vann med 5-1. YBK:s succéförvärv Oscar Färe gjorde tre av hemmalagets mål och är uppe i totalt 16 mål under säsongen.
 
Läs Tomas Karlssons text om matchen här.
 
Söndag:
 
Elitfyran:
 
BKW-Hyltebruks IF 2-1 (1-0)
Mål BKW: Bujar Mazreku (straff), Kenan Ramadani
 
BKW satte sig i en bra sits att klara kontraktet genom att ta en kämpaseger mot Hyltebruk. Då Leikin kryssade mot Lilla Träslöv i samma omgång räcker det med kryss för BKW i den avslutande matchen mot just Leikin för att elitfyra-kontraktet ska vara i hamn. Vinner Leikin blir det istället de orangea som stannar kvar i serien. Synnerlingen rafflande! Sannarps IP söndag kl 14 avgörs det.
 
Femman:
 
KIK-VBoIS 8-2 (3-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 3, Joel Åkesson, Gustav Karlsson, Adam Jönsson, Peter Carlsson
 
Inget av lagen hade något att spela för. KIK är fast förankrat i mitten av tabellen medan det stod klart att VBoIS åkte ur serien i förra omgången. KIK var det lag som lyckades tagga till bäst och säkrade i och med segern sjätteplatsen i division 5.
 
Sexan:
 
RGIF-K/HFF 2-1 (0-1)
Mål RGIF: Erik Moberg, självmål
Mål K/HFF: Martin Jönsson
 
K/HFF ställde över några ordinarie spelare bl a tränare Johan Nilsson i toppmötet mot RGIF. Trots att K/HFF inte hade något att spela för, man säkrade seriesegern i förra omgången, var man ändå det lag som inledde bäst och ledningen med 1-0 i paus var inte orättvis. I andra halvlek var dock RGIF:s mer motiverade än gästerna och gjorde två raka mål. K/HFF kunde mycket väl fått oavgjort, men en straffspark slogs i stolpen i slutminuterna. I och med segern säkrade RGIF en plats i division 5 2016. RGIF har gjort en mycket stabil säsong med få dippar och är väl värda uppflyttningen. För att behålla andraplatsen krävs med största säkerhet seger i den avslutande omgången mot Haverdal.
 
SBK-Gullbrandstorps AIS 1-2 (0-1)
Mål SBK: Mohammed Sisei
 
Avslagen match där SBK hade ledningen innan GAIS vände och vann mot slutet. Det är rimligt att anta att SBK undviker jumboplatsen oavsett resultat för laget i den avslutande omgången då Skuggan på en poäng bakom åker till Kornhult på söndag. 
 
 //P.

LTIK vann

Resultat fredag:
 
Sexan:
 
Halmstad FF-L:a Tjärby IK 0-4 (0-2)
Mål LTIK: Albin Johansson, Abdi Hussein, Pontus Pettersson, Emil Jönsson
 
Ett rekordungt LTIK tog en övertygande seger mot Halmstad FF. Även om även HFF kunde gjort något mål var siffrorna i underkant. Några av lagets mer erfarna spelare hade fått ledigt och tio av 16 spelare i LTIK:s trupp var mellan 19 och 17 år gamla. Chanserna till spel i division 5 2016 är små, men framtiden ser alltjämt ljus ut för rödblått.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Halmstad FF-LTIK kl 18:00, Sannarps IP
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Stafsinge IF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
HIS-Sperlingsholms IF kl 14:00, Hasslövs IP
 
IS Örnia-GIF/VIF kl 14:00, Alevallen
 
Sexan:
 
YBK-SIF kl 14:00, Munkavallen
 
Söndag:
 
Elitfyran:
 
BKW-Hyltebruks IF kl 14:00, Wallevi
 
Femman:
 
KIK-VBoIS kl 14:00, Lagavallen
 
Sexan:
 
RGIF-K/HFF kl 14:00, Björkvallen
 
SBK-Gullbrandstorps AIS kl 14:00, Skogaby IP
 
 //P.

.


Resultat helgen

Lördag:
 
Trean:
 
Borås AIK-LFK 1-4 (0-1)
Mål LFK: Jonatan Eriksson 2, Anton Gunnarsson, Linus Wikander
 
Elitfyran:
 
Lerkils IF-BKW 4-1 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani
 
Femman:
 
Sperlingsholms IF-KIK 2-1 (0-0)
Mål KIK: Joel Åkesson
 
Sexan:
 
Vapnö IF-SBK 5-0 (3-0)
 
K/HFF-LTIK 4-1 (3-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Jonatan Jacobsson (straff), Samuel Markow
 
K/HFF gratuleras till välförtjänt serieseger.
 
LT
 
LTIK:s hemsida
 
RGIF-SIF 5-0 (2-0)
Mål RGIF: Jonathan Gunnarsson 2, Erik Moberg, Mattias Bengtsson, Johan Nilsson
 
Söndag:
 
Femman:
 
Alets IK-VBoIS 5-1 (4-1)
Mål VBoIS: Michael Svensson
 
I och med förlusten är det definitivt att BoIS degraderas.
 
GIF/VIF-FC Falkagård 1-4 (1-3)
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson
 
Sexan:
 
Lidhults GoIF-YBK 6-2 (2-1)
Mål YBK: Otto Nilsson 2 (straff)
 
Läs Karlssons referat här.
 
//P.

Kryss för HIS

Fredag:
 
Femman:
 
Harplinge IK-Hasslövs IS 1-1 (1-1)
Mål HIS: Mikael Alm
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
Harplinge IK-HIS kl 17:30, Tranevall
 
Lördag:
 
Trean:
 
Borås AIK-LFK kl 14:00, Bodavallen
 
Elitfyran:
 
Lerkils IF-BKW kl 15:00, Ledets IP
 
Femman:
 
Sperlingsholms IF-KIK kl 14:00, Sperlingsholms IP
 
Sexan:
 
Vapnö IF-SBK kl 13:00, Vapnö IP
 
K/HFF-LTIK kl 14:00, Kornhults IP
 
RGIF-SIF kl 14:00, Björkvallen
 
Söndag:
 
Alets IK-VBoIS kl 14:00, Alevallen
 
GIF/VIF-FC Falkagård kl 16:00, Veinge IP
 
Sexan:
 
Lidhults GoIF-YBK kl 14:00, Lomövallen
 
//P.

Resultat helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
BKW-Kvibille BK 4-4 (1-4)
Mål BKW: Johan Green 2, Besart Mazreku, Bujar Mazreku (straff)
 
Sexan:
 
SIF-Sennans IF 3-3 (2-0)
Mål SIF: Pontus Johansson 2 (en straff), Simon Falk
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Haga IF 4-0 (1-0)
Mål LFK: Anton Jonsson 2, Anton Gunnarsson, Erik Pålsson
 
Femman:
 
KIK-GIF/VIF 2-2 (0-2)
Mål KIK: Christoffer Olsson, Leo Axelsson
Mål GIF/VIF: Johan Sjögren, Charlie Boson  
 
Unnaryds GoIF-HIS 0-7 (0-3) 
Mål HIS: Otto Carlsson 3, Viktor Svensson, Erik Olofsson, Robert Persson, Mikael Alm
 
VBoIS-Simlångsdalens IF 3-2 (1-1)
Mål VBoIS: Jim Leandersson 2, Olof Karlén
 
Sexan:
 
LTIK-Lidhults GoIF 4-1 (3-1)
Mål LTIK: Emil Olsson, Olle Günther Hanssen, Simon Vedin, Abdi Hussein
 
Gullbrandstorps AIS-K/HFF 2-9 (1-4)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 5, Martin Jönsson, Johan Nilsson, Jonatan Jacobsson, självmål
 
IS Halmia-RGIF 1-0 (1-0)
 
YBK-Skuggan BoIS 2-1 (1-1)
Mål YBK: Otto Nilsson 2
 
Söndag:
 
Halmstad FF-SBK 4-3 (1-0)
Mål SBK: Mohamed Sisei 2, Mattis Kindblom
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Elitfyran:
 
BKW-Kvibille BK kl 17:45, Wallevi
 
Sexan:
 
SIF-Sennans IF kl 18:00, Gröningen
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Haga IF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
KIK-GIF/VIF kl 14:00, Lagavallen
 
Unnaryds GoIF-HIS kl 14:00, Strandvallen
 
VBoIS-Simlångsdalens IF kl 14:00, Våxtorps IP
 
Sexan:
 
LTIK-Lidhults GoIF kl 13:00, L:a Tjärby IP
 
Gullbrandstorps AIS-K/HFF kl 13:00, Gullevi
 
IS Halmia-RGIF kl 13:00, Sannarps IP
 
YBK-Skuggan BoIS kl 14:00, Munkavallen
 
Söndag:
 
Halmstad FF-SBK kl 13:00, Sannarps IP
 
//P.

Var med och slå publikrekord

 
 

SBK vann

Tisdag:
 
Sexan:
 
Skogaby BK-Sennans IF 7-5 (2-3)
Mål SBK: Mohammed Sisei 4, Arton Gjinovci 2 (en straff), Tobias Johansson
 
Läs om matchen här.
 
//P.

Resultat lördag

Lördag:
 
Trean:
 
IK Tord-LFK 1-1 (0-1)
Mål LFK: Anton Jonsson
 
*Tord kvitterade i minut 92
 
Elitfyran:
 
Tölö IF-BKW 2-2 (1-1)
Mål BKW: Johan Green, Bujar Mazreku
 
Femman:
 
GIF/VIF-Trönninge IF 2-2 (1-0)
Mål GIF/VIF: Dennis Delerud, Charlie Boson
 
HIS-FC Falkagård 3-2 (1-1)
Mål HIS: Fredrik Johnsson, Alexander Leandersson, Otto Carlsson
 
Sexan:
 
RGIF-YBK 5-1 (1-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Daniel Petoletti, Johan Nilsson, Oskar Nilsson
 
Läs Karlssons underbara referat här. Fan vad jag flabbade vid delen om blåvalen...
 
K/HFF-Haverdals IF 7-1 (2-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Jonatan Jacobsson 2, Martin Jönsson 2
 
//P.

Resultat fredag

Femman:
 
IS Örnia-KIK 1-3 (0-2)
Mål KIK: Joel Åkesson 2, Filip Silvandersson
 
Sperlingsholms IF-VBoIS 2-1 (1-0)
Mål VBoIS: Oskar Nilsson
 
Sexan:
 
SBK-SIF 2-3 (1-1)
Mål SBK: Mattis Kindblom, Arton Gjinovci (straff)
Mål SIF: Simon Falk, Simon Silvandersson, Oskar Moberg
 
LTIK-Skuggan BoIS 3-0 (2-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Adam Johansson, Emil Jönsson
 
//P.
 
PS. Om SBK-SIF och LTIK-Skuggan läser ni på LT:s hemsida. Resten av matcherna plus nämnda läser ni om i lördagens pappers-LT. DS.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
IS Örnia-KIK kl 18:00, Alevallen
 
Sperlingsholms IF-VBoIS kl 18:00, Sperlingsholms IF
 
Sexan:
 
SBK-SIF kl 18:15, Skogaby IP
 
LTIK-Skuggan BoIS kl 18:30, L:a Tjärby IP
 
Lördag:
 
Trean:
 
IK Tord-LFK kl 15:00, Rosenlunds IP
 
Elitfyran:
 
Tölö IF-BKW kl 14:00, Hamravallen
 
Femman:
 
GIF/VIF-Trönninge IF kl 14:00, Veinge IP
 
HIS-FC Falkagård kl 14:00, Hasslövs IP
 
Sexan:
 
RGIF-YBK kl 14:00, Björkvallen
 
K/HFF-Haverdals IF kl 13:00, Kornhults IP
 
//P.

RSS 2.0