Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Kvibille BK 0-2 (0-2)

RGIF gjorde en fin kämpainsats mot serieledande Kvibille BK. Spelmässigt räckte man dock inte riktigt till mot de bollskickliga Kvibillespelarna. Ser man till hur vårmötet slutade var det ändå strongt av Giffen att göra det så bra som man gjorde det. Vikarierande keeper Henrik Ragnarsson klarade sig fint i målet. Kan RGIF visa samma inställning i matcherna i fortsättningen lär man ha goda möjligheter till att plocka treor, för bättre motstånd än under lördagen det får man inte i höst.

DM-match:

Lerkils IF-BKW 4-3 (1-1)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani 2, Nderim Peci (straff)

BKW gjorde en mycket bra match mot elitfyralaget Lerkils IF. Det kunde lika gärna varit BKW i semifinal, men nu var det istället Lerkils IF som drog det längsta strået i en jämn match där lagen följdes åt. Nderim Peci gav Laholmarna ledningen då han säkert satte dit den straff han själv ordnat fram. Det hände i den 40:e matchminuten. Då hade Lerkil redan bränt en elvametare. Innan paus lyckades Lerkil utjämnna till 1-1. I den 50:e matchminuten blåste domaren för den tredje straffen för dagen sedan BKW:s Jonas Nilsson olyckligt fått bollen på armen. Denna gången tog Lerkil tillvara på chansen och tog ledningen med 2-1. Kenan Ramadani kvitterade till 2-2 innan Lerkil gjorde 3-2 och 4-2. Ramadani fick också avsluta matchens målskytte då han fint framspelad av Johan Green gjorde 3-4. 

Runt den 75:e minuten fick Lerkil en spelare utvisad efter två gula kort. BKW lyckades dock inte få till en kvittering och Lerkil vann, lite snöpligt, med 4-3. Trots allt en jättefin prestation av BKW att nå kvartsfinal i DM. Jag minns inte om och i så fall när ett Laholmslag varit så långt framme. Det är heller inte vanligt att division fem-lag når så långt. Imponerande dessutom att göra en så bra match mot Lerkil med tanke på förutsättningarna. BKW hade problem att få ihop fullt lag till matchen pga semester, skador och avstängning. Coach Gus och andremålvakt Simon Andersson var två av de tre på bänken. BKW har både spets och bredd. Men man har uppenbarligen igång för lite spelare i år. Det har även märkts i B-lagsserien, där man ofta tvingas ställa upp med många A-lagsspelare. För mer info om matchen gå in och läs Pelles innehållsrika referat på BKW:s hemsida. 

Plojmatch:

VBoIS-Kommunlaget 4-2 (3-0)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Andreas Nilsson, Robin Leandersson, Daniel Jönsson
Målskyttar KL: Simon Silvandersson (straff), Martin Jönsson

Det var nog inte många som hade BoIS som favoriter inför matchen, men hemmalaget utnyttjade att de var mer samspelta än sina motståndare och gav egentligen aldrig kombinationen en chans. 4-2 skrevs slutresultatet och i ärlighetens namn var det hur rättvist som helst.
- Jag var orolig för att det skulle bli för mycket ploj med chippar, tunnlar och gåfotboll. Men det blev som en riktig match och det är jag väldigt glad över eftersom att det var vårt genrep inför omstarten av serien, sade BoIS tränare Jim Leandersson efter matchen.
Matchen inleddes omgående i ett högt tempo. Det märktes att BoIS:arna ville visa upp sig från sin bästa sida på födelsedagen. Nästan direkt sattes någon ordentlig tackling från de blåvita in. Det var signalen till kombinationslaget att det inte handlade om enbart uppvisning utan att det var viktigt att vinna. Något jag tror att båda lagen verkligen ville. Kombinationslaget började matchen bäst, men det var BoIS som skapade den första chansen då Jim Leandersson sköt tätt utanför. BoIS tog över mer och mer av spelet allt efter som. I den 18:e minuten utnyttjade Jim Leandersson ett misstag i bortaförsvaret och kunde enkelt och distinkt skjuta in 1-0 till BoIS. Kombinationslagets lagkapten, LTIK:s Mattias Olofsson var nära att kvittera på nick efter K/HFF:s Samuel Markows utmärkta hörna. Avslutet gick dock tätt över BoIS målvakt Jonas Svantessons ribba. 2-0 till BoIS gjorde lånet från Påarp, Andreas Nilsson, efter en mycket fin aktion nära mål där han lyckades hålla bort sina bevakare och med god boll kontroll fick med sig kulan innan han smiskade den i nät. Uret stod då på 37 minuter. Division tre-spelaren Nilsson visade klass vid flera tillfällen under matchen. Sista tio minuterna av första halvlek var det BoIS för hela slanten och rättvisa 3-0 sköt Robin Leandersson i mål bara två minuter efter tvåan.

I andra halvlek tycktes kombinationslaget ha hittat linjerna bättre och man var på väg in i matchen då Daniel Jönsson snappade upp en lös bakåtpassning och rullade in 4-0. Sista kvarten tog kombinationslaget över tillställningen och det osade katt kring inlånade målvakten från Stafsinge, Fredrik Nilssons målbur flera gånger om. Bland annat då KIK:s Simon Silvandersson helt ren inte fick ordning på den planerade lobben. Dessutom var SIF:s Erik Moberg var bara centimetrar från att nå bollen med både huvud och fötter efter inspel nära mål. Kort efter lobbmissen revanscherade Silvandersson sig dock då han slog den straff han själv fixat fram i mål, 1-4. En lika billig som logisk straff i en plojmatch. 2-4 kom i den 73:e minuten. LTIK:s Jacob Björk vann bollen vid kortsidan och serverade K/HFF:s Martin Jönsson, som säkert satte bollen i nät. Stafsingelånet Nilsson han också visa upp sig i BoIS-kassen då han tvingades till en dubbelräddning sedan först Silvandersson testat och sedan Jönsson nöpit till på returen. Men matchen slutade 4-2 till BoIS.

- Våxtorp jobbade hårt och var förtjänta av segern, säger kombinationslagets ledare Tommy Paulisson, som coachade laget tillsammans med Sven-Arne Andersson och fortsätter: 
- Det är inte så lätt för ett kombinationslag att möta ett samspelt A-lag. Det blir mycket att man väljer att spela säkert när man inte känner varandra, men jag tycker att det tog sig i andra halvlek. Detta är ju unga killar som är mellan 16 och 23 år gamla. Kul att ingen av dem tidigare varit med om någon liknande match. Många var duktiga, men Robin Henriksen (YBK) är ett stort löfte som mittback, Oscar Gustafsson (LTIK) var väldigt duktig på vänsterbacken och Emanuel Hultberg (KIK) var mycket bra i andra halvlek när han fick spela på rätt position (vänsterkanten). 
- Jag är helnöjd med insatsen. Det märktes att det fanns mycket individuell skicklighet i kombinationslaget, men precis som Tommy säger är vi mer samspelta, säger Leandersson och berömmer sina försvarare Erik Lindberg och Joakim Svantesson.
- Erik förlorar sällan en nickduell eller en brytning, han är den sammanhållande länken i försvaret. Jocke är också väldigt brytningssäker. Han är skicklig på att komma in framför sin motståndare och få bort bollen. 

Många var bra i BoIS, extra utmärkte sig dock även Andreas Nilsson och Anton Sigurdsson. Enligt flera i publiken har BoIS inte setts spela bättre fotboll i år. Det märktes att hemmalaget var taggat. Under lördagens match fungerade både spelet och målskyttet. Så har det inte varit tidigare i år. Förutsättningarna för BoIS att klättra i tabbellen är goda. Man har egentligen ett lag som ska vara med i toppen av sexan. Under lördagen visade man god bredd då man ställde upp med i princip två olika startelvor i halvlekarna. Båda var mycket bra. Vill man vara ett topplag krävs det dock att spelarna prioriterar fotbollern lite högre. Det är inte ofta coach Leandersson har samma trupp att arbeta med från match tlll match i seriespelet. Långt i från.
Utmärkt domare i matchen: Johan Söderström.

Kombinationslaget:

Mikael Holvigsson,
Markus Johansson, Robin Henrikssen, Simon Nilsson, Oscar Gustafsson,
Samuel Markow, Mattias Olofsson (K), Kewin Hanssen, Martin Jönsson,
Erik Moberg, Simon Silvandersson

Jacob Björk, Fredrik Johnsson, Noak Pettersson, Philip Trollér, Emanuel Hultberg 

//P.

Våxtorps BoIS jubileum

Lördagen den 30/7 firar Våxtorps BoIS trefaldigt jubileum. Fotbollen -70 år Bordtennisen -50 år och Gymnastiken -40 år.

Kom och fira med oss på Idrottsplatsen i Våxtorp

 
Kl. 11,00 Ungdomsfotboll 

Kl. 12,45 Nationalsången med Gudrun Pettersson 

Kl. 13,00 Damernas match: Våxtorps BoIS-Hemvändarna (Old girls)

I pausen har barngymnastiken uppvisning!
 

Kl. 14,15 Bolltrollaren Thomas Lundman

Innehar världsrekord liggande i Fotbollsjonglering
 

Kl. 15,00 Herrarnas match: Våxtorps BoIS-LT Laget

I pausen motionsgympa
 

Kl. 17,00 Utdelning av utmärkelsen

Kl. 18,00 Grillmiddag 

Kl. 20,00 Trubaduren Johan Krafman 

Kl. 00,00 Slut

Ett pingisbord kommer att stå uppställt hela dagen för er som vill provspela. Vid bra väder blir det lite uppvisningsspel.

Kiosken är öppen hela dagen. Kaffeservering, Korv-Hamburgare-Godis-Glass och Lotterier

Inträde Vuxna 40:- Barn 20:-

Vi hälsar Er alla varmt välkomna!


Skogaby BK:s grisfest

Helstekt gris på Skogabyvis :-)

Grisfest på Skogaby IP lördagen den 6 augusti kl 18:30.

Dans och musikunderhållning med Beerbrothers

Anmälan görs till Festkommite'n. Andreas Örjansson telnr 0734-474501 eller Kim Andersson telnr 0763-378511 eller Fredrik Nilsson 0709-322395 eller skogabybk@laholm.com.

Välkommna!

LFK förlorade

Träningsmatch:

Tvååkers IF-LFK 4-1 (0-1)
Målskytt LFK: Robert Nilsson

LFK gjorde en bra match i 60 minuter mot det tuffa motståndet. Man tog ledningen i första halvlek då Robert Nilsson tryckte in 1-0 på pass från Petter Gustafsson. Det resultatet stod sig till paus. I andra halvlek fick Tvååker två billiga straffar och det var hemmaledning 2-1. Efter en omställning i den 60:e minuten gjorde också Tvååker 3-1. Då gick luften ur LFK:arna och hemmalaget tilläts även göra 4-1. LFK gjorde det bra i en timme, men viker ned sig lite för lätt när motgångarna kommer i andra. Tvååker jobbade hårt matchen igenom, de spelade rakt och enkelt och skapade fler tydliga chanser än LFK, framförallt i andra. Sedan är de då ett bra division två-lag också. Ändå positivt att LFK visar att de kan hävda sig mot bättre lag spelmässigt. Till återstarten av serien tillkommer ju också de viktiga offensiva krafterna David Pinot och Besart Mazreku, som saknades i träningsmatchen 

//P.

BKW och RGIF igång

Lördag:

Fyran:

RGIF-Kvibille BK kl 14:00, Björkvallen

RGIF har endast två pass i benen inför den svåra återstarten mot serieledande Kvibille BK. 7-0 i röven blev det i våras. Nu hoppas RGIF kunna bjuda på bättre motstånd. De båda träningarna har varit välbesökta och tempot har varit gott. Henrik Olsson tycks vara i bra slag inför comebacken. Så även lagets kreatör, Visar Demaj, som under sommaren ryktats vara på väg till seriekollegan IF Leikin. RGIF har en jobspost på målvaktspositionen. Ingen av de tre ordinarie kan stå mot Kvibille. Därför får utespelaren Henrik Ragnarsson dra på sig nävarna. Ragge har stått förr och vet vad det handlar om. Naturligtvis väldigt schysst att ställa upp mellan stoparna för sitt lag.

RGIF:s troliga lag:

Henrik Ragnarsson,
Simon Tideman, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Petoletti,
Dino Karupovic, Johan Nilsson, Daniel Hellsten, Visar Demaj,
Sonny Nilsson, Henrik Olsson

Christoffer Holgersson, Sabri Behrami, Markus Johansson

Oskar Nilsson är på väg tillbaka efter sin skada men mjukstartar i B-laget.

DM-kvart:

Lerkils IF-BKW kl 14:00, Ledets IP

BKW har haft fyra pass inför den tuffa DM-matchen mot elitfyralaget Lerkil. Passen har dock inte varit särskilt välbesökta och BKW har problem att få ihop full trupp till matchen så här i semestertider. Spelarna hade väl, av förståeliga, skäl inte räknat med kvartsfinal i DM. En bragd att komma så långt som ingen kan ta ifrån BKW hur det än går mot Lerkil. Viktige mittbacken Manfred Walldén är avstängd i matchen. I övrigt saknas även bröderna Arlind och Albin Halimi, som är iväg på semester och Johan Agnvall samt Arton Ajvaci. Det gör att tränare Mikael Gustafsson själv troligtvis får sitta med på bänken som spelare. Inte optimalt naturligtvis, men heller inga konstigheter att beträda mattan för den gamle storspelaren.

BKW:s lag:

Simon Nilsson,
Marcus Pettersson, Jonas Nilsson, Daniel Nilsson, Stefan Mårtensson,
Emil Gustavsson,
Robert Andersson, Jonatan Roslund, Nderim Peci,
Kenan Ramadani, Johan Green

Simon Andersson, Andreas Persson, Rasmus Larsson, Mikael Gustafsson.

Plojmatch:

VBoIS-Kommunlaget kl 15:00, Våxtorps IP

//P.


LFK träningsspelar

Fredag:

Träningsmatch:

Tvååkers IF-LFK kl 19:00, Övrevi

LFK har tränat sju pass sedan sommaruppehållet. Andreas Thedeby rapporterar att träningarna varit bra och att spelarna visat god inställning. Inga större nyheter i LFK under uppehållet. Henrik Olsson har som bekant gått tillbaka till RGIF. I övrigt är truppen intakt. Två spelare har provtränat i Jacob Björk från LTIK och U-lagets Simon Olsson. Båda spelarna är födda 1994. - Det är två spelare som trots sin ålder tar för sig och det gillar jag, säger TD. Simon Olsson var med på bänken redan i seriematchen mot Vinberg och nu tar han plats där igen mot Tvååker. Troligen har SIF-talangen goda chanser till en plats i seniortruppen till nästa säsong om utvecklingen fortsätter. En övergång för Björk från LTIK är inte aktuell i nuläget.

- Jag har faktiskt blivit lite imponerad, säger TD och fortsätter: - Jacob är en talang som vi absolut kommer att följa. Vill han så får han gärna fortsätta att träna med oss ett pass i veckan även framöver för att få mängdträningen. Jag tror dock att han mår bäst av att spela med LTIK i höst. Där har han en stark ställning och utvecklingen komer att fortsätta, avslutar TD. I övrigt har LFK en del trådar ute för att förstärka truppen med något namn i höst. Ingenting är dock klart. Till återstarten av serien saknas Tobias Lundgren och Fredrik Johnsson pga avstängning (tre gula var). Dessutom är Kristian Åkesson och Perparim Beqaj iväg på ett varsitt bröllop. Det har gjort att TD och Mats Gustavsson fått tänka till lite. Till matchen mot Tvååker saknas dock även de offensiva korten David Pinot (känning) och Besart Mazreku (bortrest).

LFK:s lag mot Tvååker:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Emil Axelsson, Mattias Bengtsson, Mats Lindström,
Petter Gustafsson, Jonatan Jacobsson,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Andreas Martinsson,
Fredrik Johnsson.

Peter Björnsson, Henrik Nilsson, Joakim Larsson, Linus Borg, Simon Olsson

Tanken är sedan att David Pinot och Besart Mazreku går in och ersätter Lundgren respektive Johnsson till nästa veckas seriematch. Jag ifrågasatte Lindströms och Martinssons positioner. Jag hade spontant bytt plats på dem. TD förklarar: - Martinsson har sett väldigt het ut på träningarna nu. Han har tagit för sig ordentligt fysiskt. Något han inte gjorde på samma sätt innan uppehållet. Dessutom har han en fantastiskt fin inläggsfot i sin vänsterdojja som vi vill utnyttja. Mats har visat att han är väldigt skicklig defensivt när han spelat innermittfältare. Desssutom är han väldigt duktig i uppspelsfasen. Och bara för att han är back säger det inte att han inte får gå med offensivt. Vi vill få med ytterbackarna i anfallsspelet.

//P.


Jubileumsmatch i Våxtorp

Följande spelare samlas på Våxtorps IP kl 14:00 för match kl 15:00:

VBoIS:

Jonas Svantesson
Alexander Leandersson
Erik Lindberg
Jesper Nilsson Öhrn
Mikael Svensson
Daniel Eriksson
Filip Eriksson
Anders Gustafsson
Jim Leandersson
Robin Leandersson
Jakob Eriksson

Anton Sigurdsson
Johan Bengtsson
Rasmus Larsson
Robin Johansson
Joakim Svantesson
Simon Johansson

Kommunlaget:

Mikael Holvigsson, KIK
Kalle Samuelsson, HIS
Markus Johansson, SBK
Robin Henrikssen, YBK
Oscar Gustafsson, LTIK
Markus Hedström, HIS
Samuel Markow, K/HFF
Mattias Olofsson, LTIK
Kewin Hanssen, GIF/VIF
Simon Nilsson, GIF/VIF
Simon Silvandersson, KIK
Jacob Björk, LTIK
Philip Trollér, HIS
Martin Jönsson, K/HFF
Erik Moberg, SIF
Noak Pettersson, GIF/VIF
Emanuel Hultberg, KIK

Ledare:

Tommy Paulisson
Sven-Arne Andersson

En riktigt kul grej som troligen ingen vill missa. Återbud i kommunlaget från bl a Martin Fasth, SIF, Simon Vedin, LTIK och Emil Hermansson, HIS. Dessutom spelar RGIF och BKW själva match samma dag. Bortsett från målvakt Holken är spelarna i kommunlaget mellan 16 och 24 år gamla.

//P.

Olsson tillbaka i Giffen

LFK och RGIF har efter Henrik Olssons önskemål kommit överens om att låta forwarden gå tillbaka till Giffen nu under sommaruppehållet. LFK har inget B-lag och förmodligen anser man att man har täckning på Olssons forwardsposition. I och med att Besart Mazreku nu flyttat upp ett snäpp i banan från sin offensiva mittfältsplats, som tagits hand om av David Pinot, till den ensamma forwardspositionen finns det i stort sett ingen konkurrenssituation där längre. Fredrik Johnsson och Olsson slogs om platsen tidigare. Forwardsplatsen är den enda platsen som känts aktuell för straffområdesspelaren Olsson.
- Det är inte så kul att träna så mycket och bara hoppa in och spela 20 minuter. Besart är riktigt bra, honom petar jag inte. Det känns inte som att jag länmnar LFK i sticket eftersom att Peppi (Perparim Beqaj) också är duktig och kommer att bli ännu bättre, säger Olsson som trots allt gjort klart godkänt ifrån sig i LFK-tröjan. Han har gjort ca tio mål totalt och bäst kommer man ihåg hattricket förra sensommaren. En del skador har dock ställt till det (knä förra säsongen och armen i år). Men Olsson har visat att han håller på högre nivå. RGIF får en fin förstärkning till höstsäsongen, då man ska slåss för sin existens i fyran. Coach Wernersson sägs vara mycket nöjd med tillskottet och märkligt vore det annars. Olsson kan mycket väl vara målskytten som blir tungan på vågen för Giffen i höst.

//P.

Walldia Summer Cup 2011

BK Walldia anordnar en fotbollsturnering på Wallevi lördagen den 23 Juli.
Vi spelar på 7-mannaplan och det ska vara 5 utespelare och 1 målvakt på plan. Max 10 spelare per lag.
Vanliga 11-mannaregler följs (bortsett från offside).
Det kommer att vara 12 minutersmatcher, undantag för slutspelet.
I kiosken kommer det säljas dryck, tilltugg och mat.
Priser kommer tilldelas första, andra och tredje placerade lagen och även skyttekungen.

Så dra ihop ett härligt gäng och anmäl er!
Just nu har vi ca 10 lag anmälda (max 16 lag), men alltid kul med fler.

Pris: 600 kr/lag
Sista anmälningsdag: 21/7. (Samma dag lottas och publiceras grupperna och speltider.)

Vill ni anmäla lag så gör det till:
Johan Agnvall: 0730817917
Stefan Mårtensson: 0736701741

Resultat fredag

Femman:

Andersbergs IK-LTIK 3-1 (1-0)
Målskytt LTIK: Jacob Björk

Ny tuff förlust för LTIK mot AIK. Det var AIK som började klart bäst. Med god bollbehandling kunde man vaska fram ett par chanser redan i inledningen. Det tog kanske en kvart innan matchen satte sig. Det var en märklig första halvlek, där AIK var i förarsätet under långa stunder. Det var väldigt lågt tempo på plan och inte särskilt mycket spel centralt. Berodde det på den kvava värmen som kom krypande efter regnet? LTIK gjorde ingen bra halvlek. Det var väldigt försiktigt agerande från bortalaget och man hade förtvivlat svårt att hitta rätt i positionerna. I den 17:e minuten tog AIK logiskt ledningen. Efter inlägg från vänster var en AIK:are starkast i boxen och kunde trycka in 1-0 med pannan. LTIK kunde mycket väl kvitterat då Simon Vedin fick bollen i stolpen efter Mattias Olofssons frispark, därefter studsade kulan ut till LTIK:are som tvingade en vansinnig Kewar Betkari att rädda till hörna. Hörnsparken blev farlig, men resultatlös. AIK kvitterade strax efter ramträffarna då en hemmaspelare fick rinna igenom och löst kunde placera bollen i stolpen. Första halvlek slutade 1-0 och det var som ställningen vittnade om fördel AIK.

LTIK:s kapten och viktige forward Emil Olsson fick kliva av i paus sedan han landat olyckligt på höften i den första halvleken. Andra halvlek började LTIK klart bäst. Ett, redan från start, defensivt AIK fick knappt låna bollen fram tills den 60:e minuten då ett hårt slag drabbade LTIK. Patrik Åkesson och en AIK-forward hamnade i löpduell mot mål, strax innan straffområdeslinjen föll båda spelarna. Domaren Stefan Ujsufalsi valde då att målchansutvisa Packi. En hård bedömning vad det såg ut från sidan. - Jag tycker inte att det är utvisning. Han drar i mig och vi ramlar båda två, sade Packi efter matchen. På den efterföljande frisparken satte AIK:s notoriske målskytt Fidan Jashari löst, men välplacerat 2-0 till sitt lag. Dubbla motgångar för LTIK alltså. Det blev lite gamnackar efter det i bortalaget, men det återstod ju mycket av matchen. AIK backade hem ytterligare, man tog inte tillvara på att man var en man mer utan lät fortsatt LTIK vara det bollförande laget i matchen.

Det var nära reducering då Miridon Berisha gjorde sin gubbe och avslutade, dock rakt på Betkari. Istället gjorde AIK 3-0 och det efter huvudlöst försvarsspel av LTIK, som efter dåliga beslut på rad skänkte bollen till AIK:are, som enkelt kunde göra 3-0. LTIK skulle reducera på Jacob Björks skott och boralaget flyttade upp positionerna sista tio. Det blev dock aldrig mer än till någon halvchans och matchen slutade 3-1. En missräkning för LTIK att kamma noll mot AIK på två matcher. Någon poäng hade man hoppats på även om man vet att bortamatchen på Sannarp är tuff. AIK ligger nu tvåa och det välförtjänt enligt mig, man är ett bättre lag än de andra topplagen Unnaryd och Vapnö. När nu våromgångarna är slut är det AIK, Oskarström och BKW som imponerat i mötena med LTIK. BKW mest spelmässigt och OIS med sin stabilitet och förmåga att stänga matchen efter sina båda hörnmål.

AIK är, hur märkligt det än må låta, det lag som varit bäst defensivt. Det är ingen tillfällighet att laget släppt in minst mål i serien. Utgångspositionerna är väldigt defensiva och sedan kan man blixtra till med offensiva nummer på sista tredjedelen. Man har både flera bollskickliga lirare och starka närkampsspelare i laget och kan man bibehålla stabiliteten till i höst kan man säkert utmana OIS om seriesegern. LTIK har 20 poäng och parkerar på sjätteplats, på samma poäng och målskillnad som femman Lidhult, men med färre gjorda mål. Det är G- på det, det borde varit några poäng till. Vi borde vunnit seriepremiären mot Sennan (2-2) och borde fått poäng i hemmamatchen mot AIK (0-1) samt i bortamatchen mot Vapnö (3-2). Segrarna som bärgats har vunnits välförtjänt då LTIK varit det bättre laget i de matcherna (möjligen skulle GAIS haft en pinne). LTIK ligger trots allt på övre halvan och det är bara fyra poäng upp till AIK på andraplatsen.

I fredagens match får Mattias Olofsson beröm för sin andra halvlek som mittback (känns som ett högaktuellt alternativ på den positionen i Packis frånvaro i första matchen efter uppehålllet. Om inte Tom Hjälmefjord tar platsen). Jacob Björk får också plus. Han gjorde som vanligt en gedigen insats på det inre mittfältet i LTIK. Björk är totalt sett LTIK:s bästa spelare i vår. Även Simon Vedin var duktig från sin vänsterbacksplats, säker defensivt och vass när han kom fram offensivt. Domare Stefan Ujsufalsi tycks ha något mot LTIK. Han hjälpte också till att stjälpa oss i bortamötet mot Vapnö. LTIK fick väldigt lite frisparkar med sig i matchen mot AIK. Domaren lade inte på mycket tid med tanke på avbrotten. Skada på AIK:s målvakt, lång tillrättavisning på AIK-byte i första och snack med båda lagkaptenerna i andra. Ett helt malplacerat snack då det inte var alls nödvändigt. AIK slängde in ett par otränade spelare på slutet som inte hängde med. Istället för att stävja körde domaren snack med kaptenerna mitt i LTIK:s press, vilket gjorde att vi kom ur rytm. Ingen kan dessutom säga att utvisningen och frisparken inte blev matchavgörande. Men, men... 

//P.

K/HFF befäste serieledningen

Sexan:

K/HFF-SIF 5-0 (1-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Mikael Alm 2, Martin Lundgren


K/HFF vann klart och rättvist mot SIF. Siffrorna ljuger dock lite. Det stod 1-0 fram till den 60:e minuten då K/HFF utökade till 2-0. Sedan träffade Martin Lundgren ribban stenhårt efter vackert spel. K/HFF:s tre sista mål kom i matchens slutskede. I 60 minuter var det dock en jämn match. K/HFF hade förvisso första halvleks bästa chans utöver målet, en ramträff från Ruslan Tetroyev, men SIF var bra med i matchen och hotade också ett par gånger. 1-0 gjorde Fredrik Junefalk på nick efter Martin Lundgrens inlägg. I andra halvlek kunde SIF mycket väl kvitterat, Erik Moberg fick dock inte avslutet på mål. Och trots att SIF var på gång in i matchen ordentligt i andra var det K/HFF som gjorde 2-0. Ombytta roller. Junefalk till Lundgren, som rundade Joel Lovén och lade bollen i mål från snäv vinkel. 3-0 nickade Junefalk in på Mikael Alms hörna och de två återstående målen gjorde Alm själv.

4-0 på ett oväntat skott i bortre från vänster i straffområdet och 5-0 efter en räd längs sin vänsterkant. Junefalk, Lundgen och Alm bakom K/HFF:s seger alltså. Segern var viktig för K/HFF. Nu riskerar inte GIF/VIF gå om vid en vinst i den första höstomgången. K/HFF:s tränare Kent Persson konstaterade efter matchen att segern var rättvis men i överkant. Han förundrades också över hur tight det är i tabellen. - Vi har spelat 13 matcher. Vunnit elva, spelat en oavgjord och förlorat en. Nu hoppas jag att GIF/VIF slår Kurdiska efter uppehållet så att vi två får en lucka ner. Två lag går ju direkt upp. SIF:s coach Klippfors var besviken efter matchen. - Det är för dåligt att släppa in tre mål på slutet. De vinner helt rättvist, men lite för stort. Vi är inne i en tung period för tillfället. Vi viker ner oss och visar för dålig vilja. Kanske är killarna trötta. Vi får vila under sommaruppehållet och ta oss i kragen till hösten. Alla kan bättre.

//P. 

Match torsdag & fredag

Torsdag:

Sexan:

K/HFF-SIF kl 19:00, Hishults IP

Sista Laholmsderbyt innan sommarvilan. Vårmötet på Gröningen vann K/HFF med knappa 1-0, sedan Martin Jönsson gjort mål i den 55:e minuten. K/HFF leder serien två poäng före GIF/VIF med samma antal spelade matcher. K/HFF behöver därför vinna för att inte riskera att GIF/VIF ska gå om efter sin första höstmatch. K/HFF har inte spelat match på ett par veckor och vann senast mot Örnia med 3-0. Dessförinan slog man SBK med 1-0. Ett SBK som SIF kryssade mot förra helgen (3-3). Dessförinnan föll SIF med 4-2 mot Kurdiska i en match där man var värda poäng. Serieledande K/HFF blir så klart favoriter på hemmaplan. SIF ska dock kunna störa.

Fredag:

Femman:

Andersbergs IK-LTIK kl 19:00, Halmstad Arena

Sista matchen innan uppehållet. LTIK är också sista Laholmslag ut innan sommarvilan. Det är två formstarka lag som möts. Båda lagen har vunnit sina senaste två matcher. Att möta AIK inne på Sannarp är alltid en tuff uppgift. Det brukar bli tätt och jämnt. Vårmötet på L:a Tjärby IP slutade med 1-0-seger för AIK. Det var en jämn match där LTIK hade allför mycket respekt för ett topptippat AIK. Skulle något lag vinna matchen så var det AIK, som var snäppet vassare. I första halvlek kunde LTIK dock mycket väl tagit ledningen. Ribban räddade AIK efter Simon Vedins fina soloraid. I andra halvlek blev Fredrik Wersch skadad och LTIK tappade mycket kraft framåt.

Det ser ljusare ut på skadefronten för LTIK, som nu har alla spelare i full träning. Pga konkurrenssituationen är nu för första gången i år, därför 16 man uttagna i truppen. Håkan Karlsson åter i truppen, sedan han missat matchen mot Sennan. Tom Hjälmefjord har varit borta hela våren pga knäskada, men har nu fyra fulla träningspass i kroppen. Han har dock inte kunnat spela match sedan LTIK:s första träningskamp (SIF, vinst 5-1), där han gjorde mål och var planbäst. Hjälmefjord sparas därför till hösten och står alltså över även matchen mot AIK. Där har LTIK ett fint sparkapital. AIK ligger poängen före LTIK och blir små favoriter på hemmaplan. LTIK går dock, precis som vanligt, för tre poäng.

//P.

Resultat tisdag

Femman:

BKW-Lidhults GoIF 5-3 (4-2)
Målskyttar BKW: Nderim Peci 2 (en straff), Kenan Ramadani, Robert Andersson, Johan Green


Walldia tar emot Lidhult i den trettonde omgången av div 5 södra. Men den trettonde var inget otursnummer för de blå eleganterna. Det har varit som förgjort med målgörandet de 2 sista omgångarna. Men ikväll lossnade det. Walldia inledde strålande och spelade en fantastisk fotboll de första 20 minuterna, och gästerna har svårt att hänga med när Peci och Green skruvade upp tempot i sina löpningar. Walldia tar ledningen både med 1-0 och 2-0 på 17 minuter genom Kenan och Green. Sen släpper vi in gästerna i matchen när Lidhult både reducerar och kvitterar på 8 minuter. Gästerna är duktiga framåt och Walldiaförsvaret har fullt upp med de giftiga anfallarna Johansson och Söderblom. Green svarar 2 minuter efter kvitteringen med att servera Robban på silverfat till 3-2 och Nderim skruvar in 4-2 innan paus.

Andra halvlek är det Lidhult som stundtals dominerar och reducerar också med 25 minuter kvar. Då spelar inte Walldia bra, och man förväntar sig ett nagelbitande de sista 20. Lidhult är också nära att kvittera, när man har en frispark i stolproten. Men Walldia reser sig i slutet av halvleken när Jonte kommer in och kan styra upp försvarsspelet som var lite svajigt ett tag. Nderim sätter spiken i kistan för Lidhult när han blir fälld med 5 minuter kvar, och sätter själv straffen i målvaktens vänsterkryss, som synes på bilden. Walldia rider ut de sista minuterna och kan äntligen bärga en trepoängare. Välbehövligt inför vilan som varar i 2 veckor. Innan uppladdningen inför hösten börjar med genrep i form av kvartsfinal i DM mot Lerkil borta den 30 juli.

Precis som Pelle skriver spelade BKW mycket underhållande och vägvinnande första 20. När BKW:s offensiv med Green och Peci i spetsen vaknat på rätt sida är laget mycket, mycket bra. Med en smart och stark Kenan Rahmadani och en ständigt löpande Robert Andersson understödda av de kombinerade grovjobbarna och finlirarna Arlind Halimi och Emil Gustafsson (som varit outstanding i BKW under våren) är laget svårstoppat. Peter Walldén ansåg efter matchen att inget lag är bättre än BKW i femman när de spelar som under de första 20 minuterna mot Lidhult. Jag håller med, till stora delar. Inget lag i femman slår BKW på Wallevi om de spelar som de gör när de är som bäst. Offensiven är glimrande. Gällande försvaret finns det en del att jobba på. Självklart har frånvaron av Johan Agnvall och Jonas Nilsson i många matcher skapat oro. Ett ibland svajigt försvarsspel gjorde att Lidhult bjöds in i matchen, något som inte ska behöva hända egentligen då BKW var så pass mycket bättre spelmässigt. Manfred Walldén, som gjort succé som mittback, får ofta komma till undsättning med sin snabbhet och sina vältimade tacklingar.

Lidhult då? Vad har hänt? Jag kände inte igen hälften av spelarna från mötet med LTIK för bara två veckor sedan. Jag frågade därför en avbytare i Lidhult i pausen om de saknade många spelare. Han svarade jakande och anledningarna var arbete, sjukdomar och skador. Han själv (som spelade mittback i andra halvlek) plus forwarden som kontrade in 3-4 hade inte gjort en enda träning så här långt under säsongen. Då frågar man sig naturligtvis hur tunn truppen är. Ett B-lag har man. "Superettan-förvärvet" Robert Pettersson var inte med mot BKW. Man undrar så klart hur mycket han tillför på egen hand. Intressanta kommentarer från Lidhultshåll var också att de tyckte att de gjort en taktiskt sett katastrofal första halvlek mot BKW:s snabba spelare. I andra backade man hem, gjorde det tight och gick på omställningar. Samt att om de skulle värva en spelare i division fem i år så skulle det vara Manfred Walldén. "Killen har BMI som en kvast men är riktigt bra och väldigt allround." Lidhult går till sommarvila med 20 poäng, BKW med 19. Båda lagen har häng på andraplatsen. Till Oskarström i topp på 27 poäng är det dock en bit. Klarar man att hota på nio matcher? Den som lever i höst får se.

Unnaryds GoIF-KIK 1-0 (1-0)

Även returen mot Unnaryd slutade med en tråkig 1-0-förlust. Denna gång var dock skogslagets seger mer logisk då man gjorde en bättre första halvlek än ett lojt KIK. I andra halvlek ryckte KIK upp sig något och man var bra i början och slutet av halvleken. Man räckte dock inte till och fick åka den långa vägen hem tomhänta. Målvakten Mikael Holvigsson var på nytt planbäst i matchen mot Unnaryd. Holken har trots lagets kräftgång gjort en mycket fin vårsäsong. Nu gäller det att slicka såren under uppehållet. Man får dessutom hoppas, för KIK:s skull, att Marcus Åkesson och Kalle Svensson läker ihop till hösten, som kommer att bli en kamp för överlevnad i serien. Bara tre segrar så här långt är naturligtvis långt under förväntan och inte alls godkänt. Unnaryd har överraskat positivt och trots vissa plumpar i protokollet ligger man tvåa i serien, bara tre poäng bakom ledande Oskarström. Det är mycket bra.

Trönninge IF-Vapnö IF 7-0

Efter en strålande inledning av säsongen där Vapnö med spelsug och nykomlingsflyt gick från klarhet till klarhet tycks man nu ha lekt färdigt. Pga lagets imponerande poängskörd tas de nu naturligtvis på största allvar av övriga lag. Trots inspelade poäng har man ändå inte fått spelet att lossna riktigt och fakta är att man plockat treor i många matcher där man egentligen kanske inte förtjänat full pott. Nu har man förlorat tre raka matcher och vid summeringen av säsongen kommer man troligen att ligga på den klart godkända mittplacering jag förutspådde för laget. Vilket trots allt får anses vara mycket bra med tanke på den plötsliga uppflyttningen. Trönninge har, precis som BKW, fått ihop 19 poäng. En missräkning för dem själva, som siktade på att kunna vara med och störa Oskarström i kampen om serieseger. Laget är naturligtvis inte lika starkt som ifjol pga de förlorade spelarna (Plate, Hulander och Pålsson [45 mål och 25 ass]). Med det laget borde man åtminstonde kvalat sig upp till fyran ifjol. Laget i år är yngre och inte lika bra, men fortfarande tillräckligt bra för att kunna slå vilket lag som i femman, bättre än poängskörden och tabellplaceringen, men då inte tillräckligt bra för att kunna hota OIS om förstaplatsen. Åtta poäng är troligen för mycket att plocka på nio matcher. Men det återstår att se helt enkelt. 

//P.

Matcher onsdag

Femman:

BKW-Lidhults GoIF kl 19:00, Wallevi

Två formsvaga lag möts. Båda lagen har två raka förlsuster bakom sig. BKW har gjort ett mål på 180 minuter, Lidhult noll. Kommer Johan Green att vara med och lösa knutarna till denna match? Återstår att se för de som dyker upp på Wallevi ikväll. Sist var han med i truppen på hemsidan, men var sedan aldrig med på plan. Vårmötet vann BKW bekvämt. Laholmslaget gjorde en bra match och var effektiva när möjlighetena dök upp. Får vi se en repris? Lidhult var det lag jag trodde skulle kunna konkurera med Oskarström om serievinsten ordentligt. Spelet under de senaste omgångarna har dock pekat på något annat.

Unnaryds GoIF-KIK kl 19:00, Strandvallen

Svår bortamatch för KIK. Unnaryd är ett topplag. Man har ett bra passningsspel och en mycket duktig målvakt. KIK kommer stärkta till matchen efter derbysegern mot BKW i förra omgången. KIK skulle behöva en andra raka vinst för att kunna fira sommalov med nåt så när gott samvete. Laget har haft oflyt med skador och säsongen så här långt har varit en besvikelse. Vårmötet på Lagavallen slutade med Unnarydsseger med 1-0. En jämn match som borde slutat oavgjort.

//P.

BoIS förlorade

Sexan:

VBoIS-Kurdiska IF 3-4 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Robin Leandersson 2, Mikael Svensson (straff)

Ny tung uddamålsförlust för BoIS mot Kurdiska. Denna segern var dock mer rättvis än den förra. BoIS vaknade på nytt försent och lät Kurderna göra både 1-0 och 2-0 innan BoIS reducerade genom Robin Leandersson innan paus. Efter paus gjorde Kurdiska ytterligare två mål fram till 4-1, innan BoIS reducerade två gånger om genom Mikael Svensson på straff och Robin Leandersson. Det sistnämnda målet kom i den 84:e minuten och resterande tid blev spännande. BoIS kunde mycket väl fått in en kvittering. Ändå, som skrivet, rättvis seger för Kurdiska, som nu har häng på toppen inför hösten. BoIS har inte haft marginalerna på sin sida denna vårsäsong. Nu får man vila ut under sommaruppehållet och ta nya tag till hösten.

//P.

Resultat fredag

Femman:

KIK-BKW 1-0 (1-0)
Målskytt KIK: Christoffer Olsson

Mikael "Holken" Holvigsson agerade som den gigant han är i KIK:s mål. BKW lyckades inte förvalta ett massivt spelövertag. Man saknade på nytt pricken över i:et (Johan Green, bortrest). Härlig och mycket viktig vinst för KIK, som nu vunnit båda derbyna mot BKW i år. Starkt!

LTIK-Sennans IF 7-0 (4-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson 2 (en straff), Miridon Berisha 2, Patrik Åkesson, Emil Olsson, Henrik Olsson

Siffrorna talar för sig själv. Det var närmre 10-0 än 1-7. Det var LTIK:s tur att ta sig an jumbon. Alltid lite lurigt och ovisst, trots allt. Sennan har sprattlat till i någon match och besgrade som bekant KIK på bortaplan. Läget i LTIK var bra inför matchen. Starkaste bänken sedan seriepremiären mot just Sennan. Det börjar ljusna på skadefronten. LTIK saknade dock en viktig pjäs i mittbacken och vicekaptenen Håkan Karlsson, som bildat mittlås tillsammans med coach Packi under alla matcher så här långt under säsongen. Eftersom att försvarna Oscar Gustafsson och Conny Strömberg var tillbaka i truppen sedan matchen mot Lidhult var det dock ingen större fara på taket. Mattias Johansson, som var så lyckosam som högerback i förra omgången, fick nu ta klivet in som mittback, medan Gustafsson tog plats på högerbacken, Strömberg som haft ryggbesvär inledde på bänken.

Det var ett taggat LTIK som omgående tog tag i taktpinnen i matchen. Det var nog många som ville ha revansch för poängtappet i seriepremiären. Matchen skulle också vara över relativt tidigt. Målen kom i en jämnn strid ström under den första halvleken. 1-0-målet är ett sådant mål som bara ett bottenlag släpper in. Miridon Berisha slog ett inlägg mot mål där en Sennanspelare, helt oattackerad, stötte bollen i egen kasse förbi en chanslös bortakeeper. 2-0 var också märkligt och det får defenitivt Sennans målvakt ta på sig. Simon Vedin fick sjuk träff på en frispark långt ner på egen planhalva. Alla utom Sennans målvakt och LTIK:s Emil Olsson trodde nog att bollen var förlupen. Jag hann tänka "den går" ett par gånger. Bortamålisen hade dock bestämt sig för att försöka plocka bollen, han missbedömde studsen ordentligt och kulan studsade över honom, precis innan kortlinjen hann Olsson upp bollen, fläkte sig och fick kulan i nät, 2-0. Efter det målet stack Sennan upp ett par gånger, det blev dock aldrig till någon ordentlig farlighet.

Vid ett 3-0-mål visste vi att matchen skulle vara över. En jumbo utan självförtroende hämtar inte upp tre mål. Coach Packi var den som satte spiken i Sennankistan då han retfullt enkelt med kraft kunde bredsida bollen i mål på Mattias Olofssons hörna. Innan paus kom också 4-0. Mattias Olofsson spelade bollen snett-inåt-bakåt till Miridon Berisha, som blev upphakad i avslutsmomentet. Korrekt straff och gult kort till Sennanspelaren. Straffen satte Olofsson som vanligt dit. I pausen pratades det i vanlig ordning, när man leder med några bollar, om att inte falla tillbaka, hålla uppe tempot och att inte plocka några varningar (helt meningslöst naturligtvis att ta ett kort vid en fyramålsledning). Redan i inledningen fick Fredrik Wersch två utmärkta lägen att utöka LTIK:s ledning ytterligare. Som vanligt är Wersch oerhört sträng att ha emot sig som försvarare och när bollarna hamnar mellan backlinje och målvakt är han nästan alltid först. Frilägena resulterade dock inte denna gång.

Sennans målvakt revanscherade sig för tabben vid 2-0-målet då han nu gjorde två fina räddningar. Efter det hade Wersch ytterligare lägen. Trots att han var hårt trängd borde han satt dit någon boll, man riktigt led med honom när man såg hur frustrationen växte i takt med missarna. Wersch är dock förlåten då han tidigare varit den av våra offensiva spelare som varit mest effektiv framför mål. Nätrassel kommer det nu istället att bli från en revanschsugen Wersch i nästa omgång. 5-0 gjorde Henrik Olsson framspelad av storebror Emil. Ett mål som föregicks av mycket vackert spel. Väggspel två gånger om mellan Mattias Olofsson och Emil Olsson, innan den sistnämnde serverade Henrik, som var vid rätt plats vid rätt tidpunkt och bara satte vänster bredsida till. Efter 5-0 testade Sennan Jonas Nilsson för första och sista gången i matchen. Plötsligt stod en Sennanspelare fri i bortre delen av straffområdet efter ett inspel från höger. Jonna klarade dock avslutet.

6-0 gjorde Mattias Olofsson. Wersch kom fri från höger och spelade bollen i sidled till Olofsson, som rullade in bollen i öppet mål. 7-0 nickade Miridon Berisha in efter Tobias Ewertssons fina inlägg. LTIK kunde gjort fler mål, förutom Werschs chanser minns jag också när Olofsson sköt över mål från nära håll på halvvolley, samt att Simon Vedin nickade vid sidan om mål efter hårt inlägg från Wersch. Matchen slutade 7-0 och det var ett resultat i underkant. Vet inte vad man ska skriva om Sennan. Det blir naturligtvis förödande när man släpper in så enkla mål så tidigt i matchen. Laget försökte ändå i 90 minuter, men vad ska man göra, kan ju inte ge upp... Däremot undrar man ju om de redan nu givit upp spel i femman till nästa säsong. För att ligga där man ligger spelar man oerhört naivt och inte alls särskilt defensivt. Emellanåt rullar man småtrevligt i backlinjen och på mittfältet, men det går för långsamt, händer väldigt lite och dessutom är man inte tillräckligt aggressiva när man blivit av med bollen (otränade?).

Kanske kan man inte spela på något annat sätt och ser man redan säsongen som förlorad så kanske man vill öva på att spela boll inför nästa säsong. Det är dock så att nära nog halva säsongen återstår och vart lag med självbevarelsedrift måste inse att det inte handlar om något skönlir när man befinner sig i det läge man gör. På med blåställen och gräv ner er i skyttegravarna. Idka kontrings- och omställningsfotboll. Då får man vara med i matcherna längre och kommer att ha möjlighet att plocka poäng. Några 7-0 kommer det inte att bli. Visst är det tråkigt, men det handlar om överlevnad. Resurserna för att grisa finns, inte minst med tanke på det stabila mittbacksparet, en hygglig vänsterytter och en skicklig forward. Men Sennan kanske resonerar som Bajen, hellre åka ur snyggt än att grisa sig kvar. Vad vet jag? Många var, så klart, duktiga i LTIK i matchen mot Sennan. Hedersomnämnande till våra poängspelare Emil Olsson och Miridon Berisha samt till kreatörerna Mattias Olofsson och Jacob Börk. Extra plus till övriga. 

Sexan:

SIF-SBK 3-3 (2-1)
Målskyttar SIF: Martin Fasth, Arton Djinovci
Målskyttar SBK: Martin Agnvall 2, Magnus Bergman

YBK-HIS 1-2 (0-1)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson
Målskytt YBK: Robin Henriksen (straff)

HIS hade kontroll på händelserna på plan, trots att resultatet vittnar om något annat. Var inte skärpan för dålig så var YBK:s målvakt Nick Stråhle ivägen vid de chanser som HIS skapade utöver målen. HIS borde gjort ytterligare ett par mål med tanke på målchanserna man skapade. Nu gjorde alla jobbet, till skillnad från i plattmatchen mot Haverdal sist. YBK reducerade på straff med tre minuter kvar. Kul att YBK nu äntligen fick en straff med sig istället för emot sig. Den förvaltade lagkapten Robin Henriksen på bästa sätt. YBK kämpade som vanligt på bra och det finns goda intentioner. Biter pojkarna bara ihop kommer det att resultera i poäng i höst.

GIF/VIF-Sperlingsholms IF 1-0
Målskytt GIF/VIF: Robin Möller

Ingen bra match av GIF/VIF, som trots allt kunde vinna. GIF/VIF inledde förvisso bra, men när man inte kunde förvalta spelövertaget och målchanserna efter ca 25 minuter spreds desperationen i laget och ett Sperling som var betydligt bättre nu än i våras bjöds in i matchen. I andra halvlek fick Sperling en spelare utvisad i den 60:e minuten och i den 78:e kunde Robin Möller göra 1-0 efter hörna, vilket blev GIF/VIF:s segermål i matchen då det inte blev mer nätrassel.  

//P.

RSS 2.0