LT-laget 2019

Här är LT-laget 2019

 

Traditionen med LT-laget fortsätter även med nya Laholms Tidning. Förr var det undertecknads absoluta tidnings-höjdpunkt på året när de bästa spelarna skulle samlas i en form av drömelva. Som vanligt är det ett starkt lag med mycket spets.

 

Eftersom att vi inte bevakat den lokala fotbollen lika hårt 2019 har vi gått hårt på nomineringar från tränare och folk runt klubbarna. Samtliga spelare har blivit nominerade och sedan har en elva med fem avbytare utsetts av LT. Det har som alltid varit ett svårt jobb.

 

Förra säsongens största avtryck gjorde BK Walldia. Den omstartande klubben förlorade inte en match fram till den sista omgången då det blev en försmädlig förlust mot ett vilt kämpande Kornhult/Hishult/Våxtorp. En andraplats innebar ändå avancemang.

 

Som säsongens utropstecken nummer två får man sätta Lilla Tjärby IK som nådde en placering på övre halvan i femman med smak på mer. I en rekordjämn serie där till slut fyra lag åkte direkt ur klarade sig LTIK riktigt bra trots några snedsteg på vägen.

 

Hasslöv och Skogaby i sexan samt Kornhult/Hishult/Våxtorp stod också för klart godkända insatser. Skottorp var kanske årets största besvikelse. Både SIF och omgivningen hade betydligt högre förväntningar än den sjundeplats det till slut blev.

 

Genevad/Veinge, Ränneslöv och Knäred gjorde så svaga säsonger att ingen spelare kom med bland de 16 i LT-laget. Hur kul är det egentligen att själv komma med som spelare när laget åker ur eller kommer sist i serien? Ränneslöv vann bara två matcher på hela säsongen i sexan. GIF/VIF tog en seger i fyran. Knäred fick bara en poäng men sett till förutsättningarna var det en bragd att KIK lyckades fullfölja säsongen.

 

LFK är som vanligt diskvalificerat i sammanhanget. Vem vill se en trupp som till 90 procent består av LFK:are? Denna gången tas inte heller ut något damlag. Utbudet är helt enkelt för smalt. Av fyra lag i division 4 fullföljde inte WRY säsongen. Gör det att inte finns spelare att lyfta fram? Absolut inte.

 

I Kornhult/Hishult gjorde anfallaren Cajsa Thörnros störst avtryck. I VGLT var Ida Pettersson mycket bra hela säsongen. I VHS dominerade som vanligt Erica Johansson. Hon kom dessutom upp i 200 mål för HaSko under säsongen. I WRY var Alexandra Eriksson trygg som sista utpost mellan stolparna.

 

LT-laget 2019

 

Målvakt:

 

Andrée Pettersson, Lilla Tjärby IK

Reaktionssnabb målvakt med god blick för spelet och fina fötter. ”Måste vara en av Hallands bästa målvakter upp till division 3”, tycker LTIK:s förre tränare Ulf Wernersson.

 

Försvarare:

 

Robert Andersson, BK Walldia

Walldias “kraftverk” ger alltid allt på plan. Hjälpgumma som är användbar överallt på plan. Löser det mesta med sin energi och sitt breda register.

 

Manfred Walldén, BK Walldia

En klippa i Walldias backlinje. Brytsäkerhet i kombination med snabbhet gör honom mycket svårpasserad. Mäktigt tillslag på bollen.

 

Felix Pettersson, Lilla Tjärby IK

Växte ut till en av femmans bästa mittbackar när han började ta i under hösten. Förlorade inte en närkamp. Följsam försvarare med fint tillslag på bollen.

 

Daniel Andersson, Skogaby BK

Trots sin ungdom en klok spelare som i sitt agerande känns rutinerad. Håller alltid en jämn och hög nivå. God spelförståelse.

 

Mittfältare:

 

Mikael Alm, Hasslövs IS

Hårt arbetande snidare som med sin erfarenhet blivit en lagspelare av rang. Kliver fram och bidrar med viktiga assist och mål i avgörande lägen.

 

Kenan Ramadani, BK Walldia

Allround spelare med teknik och spelsinne. Ligger ofta steget före sina motståndare och får därför svåra saker att se enkla ut.

 

Filip Haraldsson, Kornhult/Hishult/Våxtorp

K/H/V:s mittfältsgeneral gör alltid ett stort jobb i det tysta. Smart spelare som är duktig på att stänga ytor och göra det svårt för sina motspelare.

 

Jonatan Jacobsson, Skottorps IF

Trots att laget inte gick lika bra som förväntat gjorde inte rutinerade Jacobsson en enda dålig match på hela säsongen. Rätt attityd, fint spelsinne och känsliga fötter.

 

Anfallare:

 

Besart Mazreku, Skogaby BK

Spelintelligens och målsinne på hög nivå. Höjer hela laget med sin attityd och inställning. En riktig ledare på planen. 19 mål trots att en rad matcher missades.

 

Simon Olsson, Skottorps IF

Rivig anfallare som med fart och bra tillslag visat att målsinnet är i behåll. 15 baljor trots att långt ifrån alla seriematcher spelades.

 

Avbytare:

 

Kasper Persson, Ysby BK

YBK:s viktigaste spelare under säsongen. Brytsäker, frejdig och med en enorm vilja som kan försätta berg.

 

Albin Johansson, Lilla Tjärby IK

Spelaren som aldrig gör en dålig match. LTIK:s Teddy Lucic. Positionssäker, fysiskt stark och bra på huvudet.

 

Hugo Andersson, Kornhult/Hishult/Våxtorp

Anfallare som fått sitt genombrott under säsongen. Bred repertoar – hög arbetskapacitet, bra tillslag och farlig på huvudet.

 

Joel Åkesson, Hasslövs IS

Spelaren som alltid ger 100 procent. Gör ett uppoffrande jobb – alltid med lagets bästa i fokus. Stod för flera viktiga mål och assist under säsongen.

 

Fredrik Junefalk, Ysby BK

Vann skytteligan i division 7 med sina 28 mål. Komplett anfallare för nivån. Hade högre förväntningar på sig själv men hänger ändå sina baljor. Spänner bågen inför 2020?

 

Här är LT-laget på Laholms Tidnings hemsida.


Frimånaden summerad

Här är alla övergångar.
 
//P.

Händelserik torsdag

Löser det sig med belysningen vid konsgräset i Veinge trots allt? Läs här.
 
Inga sjuor 2020 och Klass 2 och 3 skrotas. Läs här.
 
Här är DM-lottningen.
 
LFK-dam förstärker. Läs här.
 
//P.

Tränarkarusellen

Läs om tränarkarusellen här.
 
Läs om Våxtorps BoIS uppstart här.
 
Läs om LFK:s nye assisterande tränare här.
 
//P.

RSS 2.0