Laholmslaget 2016

Laholmslaget jubilerar här på bloggen. I år tas det ut för tionde gången. Känns helt overkligt. Som vanligt är det mycket svårt att ta ut en elva, avbytare och bubblare. Det finns väldigt många duktiga fotbollsspelare i kommunen och konkurrensen är knivskarp i princip varje år. Elva lag (varje förening har ca 30 spelare [ett par har färre] men i runda slängar är det 320 spelare att välja mellan. Uppgiften är egentligen omöjlig. Men det är kul att försöka

Laholmselvan:                     Niklas Nilsson (Ränneslövs GIF)

                                            Jonathan Roslund (BK Walldia)

 

                 Leo Axelsson (Knäreds IK)                          Emil Axelsson (Ysby BK)

                         Mattias Olofsson (Lilla Tjärby IK)     Johan Nilsson (K/HFF)

 

     Oskar Hemhagen (GIF/VIF)                                      Jonatan Jacobsson (K/HFF)

                         Besart Mazreku (BK Walldia)           Charlie Boson (GIF/VIF)

                                                   Simon Vedin (Lilla Tjärby IK)

 

Målvakt: Niklas Nilsson, Ränneslövs GIF
Rutinerad målvakt som varit en av kommunens bästa i flera säsonger. Lugn och stabil burväktare som tänder till när det hettar till och kan göra rena rama mirakelräddningar för att hålla tätt.

Backar:
Leo Axelsson, Knäreds IK
KIK:s bästa spelare under säsongen. Allround spelare med bra fysik och fint driv i steget. Bra skott med båda fötterna. Lyhörd spelare som hela tiden vill utvecklas.

Jonathan Roslund, BK Walldia
Bra duellspelare med god spelförståelse. "Har ingen överman i serien om han tyglar humöret, vilket han blir allt bättre på.", kommenterar BKW:s Pelle Persson.

Emil Axelsson, Ysby BK
Brytsäker försvarare med fin spänst. "Seriens bästa back och spelar han på mittfältet är han seriens bästa defensiva innermittfältare.", säger YBK:s tränare Tomas Karlsson.

Mittfältare:
Jonatan Jacobsson, Kornhult/Hishult FF
Bra teknik, fin blick för spelet, tvåfotad. "Expert på att göra sin gubbe.", säger K/HFF:s Jörgen Hultberg.

Johan Nilsson, Kornhult/Hishult FF
Väldigt bolltrygg lirare. Spelfördelare och målskytt på samma gång. Sexans bästa fotbollsspelare.

Mattias Olofsson, Lilla Tjärby IK
LTIK:s ledare på (och utanför plan). Brett register - bra på det mesta. Har varit nyttig på LTIK:s mittfält i att lugna ner spelet och styra sina lagkamrater. "Seriens bästa spelare.", berömmer YBK:s tränare Tomas Karlsson.

Oskar Hemhagen, Genevad/Veinge IF
Teknisk grovjobbare med härligt spelsinne och bra passningsfot. "En av seriens bästa mittfältare.", säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson.

Anfallare:
Besart Mazreku, BK Walldia 
20 mål i serien. Erfaren spelare med alla attribut på plats. Bra avslutare med fint spelsinne. "Walldias klart bästa spelare i år.", säger BKW:s Pelle Persson.

Simon Vedin, Lilla Tjärby IK
Teknisk spelare med bra driv med bollen. Livsfarlig när han kommer rättvänd mot mål. Vann skytteligan med 30 kassar. Har tagit ett stort ansvar i laget och har även agerat bollvinnare på mitten när det behövts.

Charlie Boson, Genevad/Veinge IF
Trixare som vuxit fram till att bli en stöttepelare i GIF/VIF. 20 mål vittnar om en målskytt av rang. Teknisk och snabb spelare. Bäst i GIF/VIF 2016.

Avbytare:
Ahmadreza Jafari, Lilla Tjärby IK
Fick ta ett stort ansvar sedan Andrée Pettersson lämnat LTIK. Har axlat manteln fullt ut och varit i det närmaste felfri under säsongen. Atletisk och modig målvakt.

Alexander Nilsson, Genevad/Veinge
Komplett spelare för nivån. "För tredje året i rad seriens bästa mittback trots att vi spelat en serie upp varje säsong.", säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson.

Emil Gustafsson, BK Walldia
Naturlig ledare med stor arbetskapacitet, bra positionsspel och fin passningsfot. "Otstanding på vårt mittfält.", säger BKW:s tränare Besart Mazreku.

Noak Pettersson, Genevad/Veinge IF
Grovjobbare med bomull och kardborrar i fötterna. Bollen är som klistrad vid fotbollsdojorna. Höjer sig alltid när det behövs som mest.

Lucas Persson, Våxtorps BoIS
VBoIS poängkung med 16 mål och 13 assists. Välskolad spelare med snabbhet och spelförståelse som absoluta styrkor. Skicklig i presspelet.

Otto Nilsson, Ysby BK
En av seriens bästa spelare. Varit den mycket av YBK:s offensiv kretsat kring. 24 mål på kontot. Snabb och frän spelare med bra tillslag som är duktig man mot man.

Oskar Nilsson, Våxtorps BoIS
Kraftpaket som vinner allt i luften och tar alla dueller. Näsa för mål med 25 gjorda. Spänsten, tajmingen och huvudspelet är stora plus hos anfallaren. 

Bujar Mazreku, BK Walldia
Bollskicklig poängspelare som är expert på att göra sin gubbe.

Leo Gustafsson, Genevad/Veinge IF
Kvick och oöm spelare som legat bakom många av GIF/VIF:s mål under säsongen med sin snabbhet och offervilja.

Martin Jönsson, Kornhult/Hishult FF
Slitstark innermittfältare med god fysik och bra passningsspel.

Henrik Nilsson, Lilla Tjärby IK
LTIK:s försvarsgeneral. Fysiskt stark, lugn och rutinerad. Brytsäker och bra uppspel.

Emil Olsson, Lilla Tjärby IK
Oöm och rutinerad ytter som ofta kliver fram när det hettar till. Assistkung och målskytt i ett.

Tomas Karlsson, Ysby BK
Erfaren back med god spelförståelse och bra passningsfot.

Fredrik Junefalk, Kornhult/Hishult FF
"Bara" 20 mål i år. Sniper som kan göra mål på alla sätt. Med rutinen har han utvecklat spelet på plan och är också bra att sätta andra i läge.

Tränare: Mattias Berggren, Lilla Tjärby IK
Entusiasmerande, ambitiös och energisk tränare med stor arbetskapacitet. Har gjort LTIK till ett vinnande lag igen. Blev under säsongen historisk genom att vara den förste tränare i LTIK:s historia att vinna serien med representationslaget. Kommunens enda seriesegrande tränare 2016.  

//P.


Vintercupen

Jag kommer dessvärre att missa lördagens spel i Vintercupen. Första gången jag missar slutspelet på 17 år... Den här gången kan det dock inte hjälpas. Dagen inleds med den hyperintressanta "dödens grupp" där vi hittar Lilla Tjärby IK 1, Skottorps IF 1, Halmstad FK 2,  Laholms FK svart och Genevad/Veinge vit.
 
LTIK kommer med sitt äldre lag. Det var det mer rutinerade laget som skrällde sig hela vägen till final förra året. Stora profiler var målvakten Andrée Pettersson (som nu redan är förbrukad då han spelade i lördags) och Olle Günther Hanssen, som med sin okonventionella futsalspelstil vann skytteligan (LTIK gjorde flest mål i Vintercupen ifjol. Men LFK vann).
 
LTIK är i år inte ens favorit till att gå vidare från gruppen. Tillåt mig att spekulera lite. GIF/VIF har sparat flera av sina skarpaste lirare till det vita laget: Alexander Nilsson, Noak Pettersson, Charlie Boson, Marcus Petersson, Kewin Hansen, Fabian Andersson och Visar Demaj. Dessutom har man skrivit över Besart Mazreku från BKW i futsalsammanhang (inte utomhus, ännu åtminstone). Det är bekräftat att Isak Pettersson - HBK:s andremålvakt ska stå (det hade varit värt att stanna hemma nästan bara för att få se det). Ni förstår själva. Här är en favorit!
 
LFK kommer med sitt unga lag. Men man har också sparat Markus Johansson, Erik Pålsson, Rasmus Liedman och Jonatan Eriksson. Tillsammans med Lucas Pettersson, Viggo Persson, Edvin Frick, Victor Johansson, Max Sjöstrad, Ludvig Persson och Lucas Ragnarsson blir laget vasst. (Kan hända att man puttar in spelare som Edvin Mattsson och Anton Wennström om man vill köra rent "J-lag").
 
Halmstad FK sparade flera av sina bästa spelare i lördags och kommer med ett starkt lag. När det gäller Skottorp vet jag inte. De använde flera av sina bästa egna spelare som spelat med laget under säsongen i lördags. Blir det en massa nyförvärv (Petter och Emil Gustafsson är dock inte överskrivna i futsal från BKW) så har vi ytterligare en utmanare. Blir det ett ungt lag blir det så klart tufft.
 
Mitt tips: 1. GIF/VIF vit, 2. LFK svart, 3. Halmstad FK 2, 4. LTIK 1, 5. Skottorp 1 (Det kan dock precis lika gärna bli HFK och LTIK till slutspel).
 
Med det lag GIF/VIF troligtvis mönstrar i grupp fyra tycker jag att man ska ha goda chanser att nå hela vägen. "Ice" i mål kommer nog vara nästan omöjlig att få hål på. Men futsal är futsal och Vintercupen är Vintercupen. LFK är största utmanare. Inte för att de spelar bäst utan på grund av fysik, individuell skicklighet samt att de har många spelare med god spelförståelse. Något som talar emot lagen i grupp fyra och fem är att dagen kan bli väldigt lång. Som tvåa i grupp fyra får du spela åtta matcher om du går till semi och även spelar bronsmatch eller final. Tufft! Detta talar för LFK (vit och svart).
 
I grupp fyra tror jag att Knäred slutar etta. Sedan är det hugget som stucket. Hade varit kul att få se Hasslöv i slutspel. Sperlingsholm blir säkert inte dåliga medan arrangörsklubben Skogaby får gälla som underdog.
 
Här läses mitt rep om den första speldagen i Vintercupen.
 
Jag skulle vilja passa på att tacka cupgeneral "Cralle" och Skogaby BK för detta trevliga årligt återkommande event. Storpublik avnjöt den första dagens spel och det lär inte bli mindre folk under slutspelsdagen.
 
Kommentera gärna hur det går (jag är ju då inte på plats). Se till att hålla god ton och att vara schyssta mot varandra.
 
Ha det så kul på Vintercupen!
 
//P.

Vintercupen

19-november:

Grupp 1
Skogaby 2
Halmstad Futsal 1
Trönninge
Walldia 1
Våxtorp 

08.00 Skogaby 2 - Halmstad Futsal 1 
08.20 Trönninge - Walldia 1
08.40 Våxtorp - Skogaby 2
09.00 Halmstad Futsal 1 - Trönninge
09.20 Walldia 1 - Våxtorp 
09.40 Skogaby 2 - Trönninge
10.00 Halmstad Futsal 1 - Walldia 1
10.20 Trönninge - Våxtorp 
10.40 Walldia 1 - Skogaby 2
11.00 Våxtorp - Halmstad Futsal 1

--

Grupp 2 
Ysby
Skottorp 2
Genevad/Veinge svart
Kornhult/Hishult
LFK vit

11.20 Ysby - Skottorp 2
11.40 Genevad/Veinge svart - Kornhult/Hishult
12.00 LFK vit - Ysby
12.20 Skottorp 2 - Genevad/Veinge svart
12.40 Kornhult/Hishult - LFK vit
13.00 Ysby - Genevad/Veinge svart
13.20 Skottorp 2 - Kornhult/Hishult
13.40 Genevad/Veinge svart - LFK vit
14.00 Kornhult/Hishult - Ysby
14.20 LFK vit - Skottorp 2

--

Grupp 3 
Ränneslöv
Walldia 2
L Tjärby 2
Genevad/Veinge röd

14.40 Ränneslöv - Walldia 2
15.00 L Tjärby 2 - Genevad/Veinge röd
15.20 Walldia 2 - L Tjärby 2
15.40 Genevad/Veinge röd - Ränneslöv
16.00 Walldia 2 - Genevad/Veinge röd
16.20 Ränneslöv - L Tjärby 2

--

26-november:


Grupp 4

L Tjärby 1
Skottorp 1
Halmstad Futsal 2
LFK svart
Genevad/Veinge vit

08.00 L Tjärby 1 - Skottorp 1
08.20 Halmstad Futsal 2 - LFK svart
08.40 Genevad/Veinge vit - L Tjärby 1
09.00 Skottorp 1 - Halmstad Futsal 2
09.20 LFK svart - Genevad/Veinge vit
09.40 L Tjärby 1 - Halmstad Futsal 2
10.00 Skottorp 1 - LFK svart
10.20 Halmstad Futsal 2 - Genevad/Veinge vit
10.40 LFK svart - L Tjärby 1
11.00 Genevad/Veinge vit - Skottorp 1

--

Grupp 5
Hasslöv
Skogaby 1
Sperlingsholm
Knäred

11.20 Hasslöv - Skogaby 1
11.40 Sperlingsholm - Knäred
12.00 Skogaby 1 - Sperlingsholm
12.20 Knäred - Hasslöv
12.40 Skogaby 1 - Knäred
13.00 Hasslöv – Sperlingsholm

--

Slutspel:


Kvalmatcher
 
13.30 kvm 1 Andra bästa 2:a - Fjärde bästa 2:a
13.50 kvm 2 Tredje bästa 2:a - Femte bästa 2:a

Kvartsfinaler 
14.10 kvf 1 Segr gr 1 - Segr gr 5 
14.30 kvf 2 Segr gr 2 - Bästa 2:a
14.50 kvf 3 Segr gr 3 - segr kvm 1
15.10 kvf 4 Segr gr 4 - segr kvm 2

Semifinaler 
15.30 Segr kv 1 - Segr kv 3
15.50 Segr kv 2 - Segr kv 4

Match om 3:e pris 
16.10

FINAL 
16.30


Förändring på LT

Som flera av er säkert läst eller hört gör vi en förändring på Laholms Tidning. Vi kommer fortsatt ut sju dagar i veckan. Men från att som tidigare komma ut sex dagar i veckan plus en som e-tidning kommer LT från årsskiftet ut tre dagar som papperstidning (tisdag, torsdag och lördag) och resten som e-tidning. Eftersom att det blir billigare med tryckkostnader och distrubition sänks prenumerationskostnaden med 25 %.
 
Förändringen förändrar ingenting på redaktionen. Vi kommer att fortsätta att bevaka på samma sätt som vi gjort hittills och både jag och min kollega Lasse finns kvar på samma procent som tidigare (det blir inte mindre jobb). Det finns ständigt nya uppslag i sportväg att ta sig an. Vi står aldrig tomhänta. Vill man läsa om den lokala sporten är LT det enda alternativet.
 
Som undertecknad ser det är LT i framkant och i bräschen när det gäller e-tidning. I framtiden kommer papperstidningen att vara ett minne blott (LT planerar dock inte för att komma ut mindre än tre dagar i papper just nu). Jag måste erkänna att jag tidigare var en stor vän av pappret. Jag gillade känslan av att ha min tidning vid frukostbordet. Jag har dock ändrat åsikt. Ofta går jag inte ens ut till postlådan och tar tidningen på morgonen längre. Jag läser den genom appen på telefonen eller paddan, och det är i princip samma känsla. En stor fördel med e-tidningen är också att man kan läsa var man vill, när man vill. På semestern är det helt suveränt. Man slipper plöja igenom bunten tidningar när man kommer hem.
 
Du kanske är intresserad av att skaffa en e-tidningsprenumeration? Bara för att det inte är fotbollssäsong innebär det inte att vi slutar skriva fotboll på LT-sporten. Vi presenterar löpande nyförvärv för Laholmsklubbarna, vi har bevakat LFK:s kval till Juniorallsvenskan, LFK:s provspelare, från helgen fanns ett reportage om Halmstad Futsal Cup, i tisdagens tidning läser man att BK Walldia lämnar femman för sjuan, senare i veckan presenteras ett par klubbars nya tränare med intervju. Framåt läser man också om Skogaby BK:s Vintercup, LT-lagen dam och herr. Om vilka som blev årets spelare och mycket annan fotboll. Tillsammans med volleyboll, hästar, handboll, innebandy, bordtennis, ishockey osv. Plus allmänna lokala nyheter, såklart. Skaffa din e-prenumeration här.
 
Har ni frågor? Tveka inte att kontakta mig på johan.plogen.jonsson@laholmstidning.se.
 
//P.
 
PS. Ni som redan idag har en prenumeration för papperstidning behöver inte känna er lurade. Er prenumeration förlängs automatiskt i tid för de där 25% ni betalat mer än de som börjar prenumerera idag. DS.

Halmstad Futsal Cup

Den gångna helgen spelades Halmstad Futsal Cup. Här läser du hur det gick för GIF/VIF och LTIK.
 
//P.

Vinterupen

Vintercupen spelas lördagarna 19/11 och 26/11. Lottning sker inom kort och läggs upp här på bloggen efter det. Intresset är som vanligt gott för denna futsalfest. 24 lag kommer troligtvis till spel.
 
//P.

Alliansens försäsongscup

Grupp A:
 
K/HFF
Hasslövs IS
LTIK
GIF/VIF
 
Grupp B:
 
Skogaby BK
Trönninge IF
Ränneslövs GIF
LFK U
 
Grupp C:
 
Knäreds IK
Våxtorps BoIS
Ysby BK
BK Walldia
 
Cupen spelas mellan den 4/2 och den 19/2. Jag lägger upp fullständigt spelschema vid tillfälle. Gruppettorna plus bästa tvåan spelar semifinal.
 
//P.

Fotbollsgalan

Laholms Tidnings Fotbollsgala på Strandhotellet är satt till den 4/2 2017. Boka in detta datum.
 
Läs mer här.
 
//P.

RSS 2.0