Resultat söndag


Träningsmatch:
 
Trönninge IF-VBoIS 2-2
Mål VBoIS: Robin Johansson, Andreas Nilsson
 
Allianscupen:
 
SBK-LTIK 2-4 (1-2)
Mål SBK: Diar Tasar, Serdar Doghany (straff)
Mål LTIK: Emil Jönsson 2, Olle Günther Hanssen, Simon Vedin
 
En match som LTIK borde vunnit med större siffror.
 
Skönspelet stod inte direkt i centrum på Lilla Tjärby IP:s hoppiga och tungsprugna B-plan.
 
Men det var LTIK som hade mest boll och som skapade flest chanser.
 
Emil Jönsson stänkte in 1-0 till LTIK från nära håll i straffområdet efter framspelning från Conny Strömberg.
 
Samma Jönsson gjorde också 2-0 på ett avslut utanför straffområdet efter hörna.
 
LTIK:s högerytter var nära att bli tremålsskytt. Men SBK:s inringde målvakt Håkan "Cralle" Johansson hade en väldigt bra dag och räddade på ett fint sätt avslut från både Jönsson, Olle Günther Hanssen och Håkan Karlsson. Den sistnämnde dribblade sig förbi fyra man innan Cralle lyckades nypa bollen framför fötterna på honom.
 
Tobias Ewertsson, Simon Vedin och Daniel Hellsten sköt alla över SBK:s mål.
 
SBK fick en gratismöjlighet efter dålig kommunikation i LTIK:s försvar. Bollen studsade upp, felpassning in i mitten, där låg LTIK inte på rätt sida och då kunde Diar Tasar från nära håll styra upp bollen i nättaket bakom LTIK:s målvakt Ahmad Jafari fram till 1-2.
 
SBK hade ytterligare två chanser. Tasar fick ännu en gratischans, men LTIK:s högeback Tobias Ewertsson hann ner och avstyrde framför mål. Dessutom hade Serdar Doghany ett fräsande skott som strök ovansidan av Jafaris ribba.
 
2-1-ledning för LTIK i paus. En ledning i underkant.
 
I paus gick de tre bröderna Torstensson (Pontus, Måns och Mårten) och besökte sin mamma och SBK fick fortsätta utan avbytare.
 
LTIK brände hårresande. Günther Hanssen kom fri men skickade en boll på uppstuds till inkast, Anders Thid träffade inte mål från nära håll och Simon Vedins avslut räddades på mållinjen av SBK:are.
 
Günther Hanssen fick revansch då han satte dit 3-1 på pass från Casper Larsson.
 
Simon Vedin spädde på till 4-1.
 
I matchens absoluta slutskede reducerade SBK till 2-4 på straff genom Doghany.
 
SBK kämpade på bra, men LTIK:s seger borde varit större. Matchens lirare var utan tvivel Cralle i SBK:s kasse. Målvakten har egentligen lagt handskarna på hyllan men fick ringas in då de andra båda SBK-burväktarna går skadade.
 
Duktig i SBK var också vikarierande mittbacken, i Andreas Örjanssons frånvaro, Kim Andersson. Han hade många duster med jämngamle förre lagkamraten Olle Günther Hanssen, och klarade sig bra. Lagkaptenen Viktor Johansson är alltid stabil.
 
I LTIK kvitterar förstås tvåmålsskytten Emil Jönsson ut gott betyg. Håkan Karlsson blir allt bekvämare på plan efter sin skada. Simon Vedin intressant och rörlig i ny mer offensiv roll än tidigare och Casper Larsson stod för ett piggt inhopp.  
 
GIF/VIF-RGIF 3-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Marcus Kjellsson 2, Robin Möller
 
GIF/VIF tog en rättvis seger mot RGIF efter straffmål från Robin Möller och två mål från gamle RGIF:aren Marcus Kjellsson (släkten är värst).
 
I och med segern går GIF/VIF till final i Allianscupen på Annandag påsk (oavgjort hade räckt för RGIF). Motståndet står VBoIS för.
 
//P.

Resultat lördag

Träningsmatch:
 
FC Örkelljunga-K/HFF 3-1 (2-1)
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson
 
Allianscupen:
 
SIF-YBK 2-4 (0-2)
Mål SIF: Pontus Johansson, Fredrik Gustavsson
Mål YBK: Jakob Johlin, Andreas Håkansson, Simon Axelsson, Filip Svensson

Tomas Karlsson:
 
"Vissa frågor är omöjliga att besvara. Om en person klonas och har sex med sin egen kopia – är det då onani eller incest? Om en person hävdar att han alltid ljuger – talar han då sanning? När division sex södra drar igång – är YBK fågel eller fisk?

Matchen mot Skottorp gav inga större svar på frågan. Förvisso skrevs segern till 4-2 efter klar dominans men att tokhylla de gulklädda vore att få hybris. YBK inledde piggt med ett snabbt spel längs marken som flera gånger rev hål i Skottorps backlinje. Simon Axelsson snidade fint, Noak Bolmgren är nyttig som mittfältsmotor men spelet var långt ifrån fläckfritt. Rullandet var snarare omständligt än snabbt och längst framme gick Jonte Gunnarsson likt en arbetslös bödel och väntade på det rätta läget som alltför sällan dök upp.

Dödläget i matchen bröts när högerbacken Jakob Johlin tröttnade på matchbilden och helt sonika drev upp bollen på motståndarnas planhalva och därefter sköt ett skott så hårt att det såg ut som om bollen förolämpat honom. Pontus Andersson i Skottorpskassen hann knappt reagera och två tiondelar senare satt bollen likt en kniv i en bonne i maskorna.

Kort därefter skruvade Simon Axelsson in en frispark och ledningen var stabil. Skottorp saknade flera tongivande spelare som t.ex. Packe Lindell, Lasse Klinker och Helsingborgaren Kurtz vilket märktes på spelet. Bland annat spelade en fjortonåring högerback och klarade sig med bravur men SIF hade svårt att hänga med. Inför andra halvlek pratade YBK om att öka passningstempot för att på så sätt köra slut på det tappra men tämligen ofarliga motståndet. Andreas Håkansson nickade in trean men därefter somnade de gulkädda in i någon form av koma. Möjligen var det sommarsolen och den tidiga värmen som bidrog oavsett vad så började SIF komma in i matchen. Pontus Johansson rullade behärskat in 1-3 och sexans mest peppande spelare Fredrik Gustavsson prickade in tvåan.

YBK redde ut stormen och Filip Svensson kopierade Jakob Johlins bravad och dunkade in fyran bakom en hjälplös Pontus Andersson.  Sammanfattningsvis kunde YBK lika gärna vunnit matchen med 7-0 men effektiviteten var inte på plats och egentligen inte heller själva spelet. Stundtals ser det finurligt och publikfriande ut men i nästa ögonblick behandlar YBK bollen som om den bar på rabies. Med andra ord – YBK fågel eller fisk?

I YBK var Otto Nilsson kreativ och duktig i sin offensiva roll men som helhet kan laget prestera klart bättre än såhär. Nu väntar intensiva veckor med träningsmatcher mot Ränneslöv, Lilla Tjärby och Skuggan BOIS."  

VBoIS-HIS 0-0
 
BoIS tog den nödvändiga poäng som krävdes för att man skulle stå som gruppsegrare och få spela final i Allianscupen på Annandagen.
 
Träningsmatch:
 
Markaryds IF B-KIK 4-7
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Martin Andersson, Kalle Svensson, Johan Jönsson, Jonathan Petersson
 
//P.

LFK ute ur DM

Intersport-cup:
 
BK Astrio-Laholms FK 3-2 (1-2)
Mål LFK: Gabi Morad, Karl Sjöström
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
DM-match:
 
BK Astrio-LFK kl 19:15, Sannarps konstgräs
 
Lördag:
 
Träningsmatch:
 
FC Örkelljunga-K/HFF kl 10:00, Örkelljungas konstgräs
 
Allianscupen:
 
SIF-YBK kl 11:00, Glänningeparks konstgräs
 
VBoIS-HIS kl 13:00, Gläningeparks konstgräs
 
Träningsmatch:
 
Markaryds IF B-KIK kl 14:00, Markaryds konstgräs
 
Söndag:
 
Trönninge IF-VBoIS kl 10:15, Skedalaheds IP
 
Allianscupen:
 
SBK-LTIK kl 14:00, L:a Tjärby IP
 
GIF/VIF-RGIF kl 17:00, Glänningeparks konstgräs
 
BKW slickar såren och läker spelarna i helgen. Håller därför fritt från match.
 
//P.

Kryss för SIF

Träningsmatch:
 
Laholms FK U-Skottorps IF 2-2 (2-0)
Mål LFK: Max Sjöstrand 2
Mål SIF: Fredrik Gustavsson 2
 
//P.

Kryss för K/HFF

Träningsmatch:
 
Kornhult/Hishult FF-IS Örnia 2-2 (1-0)
Mål K/HFF: Henrik Fridberg, Roy Carlsson
 
//P.

Allianscupen

Lite info om Allianscupen.
 
I helgen avgörs det vilka lag som spelar final.
 
I grupp A möts GIF/VIF och RGIF i gruppfinal på söndag kl 17. Kryss räcker för att föra RGIF vidare. Grönvitt har tre segrar medan GIF/VIF kryssade mot LFK.
 
I grupp B möts VBoIS och HIS i en avgörande match på lördag kl 13. BoIS behöver en pinne för att komma före BKW. Skulle HIS vinna går istället BKW vidare på bättre målsskillnad då man vunnit en match med 8-1.
 
Jag trodde att BoIS var vidare till final då jag något förhastat fick för mig att inbördes möten skulle gälla. Något jag hade tyckt varit mer rättvist i en så här liten "serie", men man går på förbundets linje och kör målsskillnad och kanske är det ändå mest korrekt att göra så. Dessutom gör det att spänningen lever i båda grupperna till sista omgången.
 
Gruppsegrarna möts i en final på Annandag påsk. Preliminärt har lägst rankade lag favör i form av hemmaplan (detta är dock inte helt spikat).
 
På damsidan gäller rak serie där ettan blir Allianscupvinnare och det är redan klart att det blir Halmia.
 
//P.

Match onsdag & torsdag

Träningsmatcher:
 
Onsdag:
 
K/HFF-IS Örnia kl 19:00, Kornhults IP
 
Torsdag:
 
LFK U-SIF kl 19:30, Glänningeparks konstgräs
 
//P.
 

LTIK ute ur DM

Intersport-cup:
 
L:a Tjärby IK-Andersbergs IK 1-2 (1-2)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen
 
LTIK gjorde en "nystart" den här veckan. Premiärträning på L:a Tjärby IP:s B-plan i måndags och säsongens första tävlingsmatch då Andersbergs IK stod för motståndet i andra omgången av DM på tisdagskvällen.
 
LTIK var förvarnat. AIK med Mats Gustavsson som tränare och Besart Mazreku som spelande assisterande tränare hade tidigare under försäsongen besegrat LFK med 4-2. Innan paus i den matchen bjöd AIK på propaganda och i halvtid ledde man med 3-0.
 
I första omgången hade man slagit ut ett hårt kämpande K/HFF med 4-1 i en match där skogslaget var med länge.
 
Det var riktigt hårt väder under tisdagskvällen. Regn och rusk. Skrällväder tyckte någon.
 
LTIK fick en olycklig start på matchen då Bes Mazreku redan efter tre minuter gjorde 1-0 till AIK. Elitfyralaget utökade till 2-0 efter sju minuter. Vinden fångade en hörna som gick i nät via LTIK:s målvakt.
 
Jobbigt för LTIK, som släppt in en hel del mål under försäsongen. Skulle samma visa upprepa sig?
 
Svaret på den frågan blev nej. LTIK:arna verkade ha bestämt sig för att det fick räcka med plattmatcher. Hemmalaget växte in i matchen och spelet jämnades ut.
 
AIK hade svårt att få igång sin passningsinriktade fotboll i de yttre förhålandena som rådde. När man blev omständiga spelade istället LTIK ett enklare och rakare spel.
 
Mot slutet av halvleken kunde LTIK:s Emil Olsson snappa upp en boll och servera sin forwardskollega Olle Günther Hanssen, som säkert placerade in bollen vid sidan om AIK:s målvakt. Då hade Daniel Hellsten redan haft en frispark i ribban.
 
Efter paus fick LTIK spela med vinden i ryggen. AIK fick det allt mer jobbigt i motvinden, man var klart mest störda av rusket och något frustrerade över att varken LTIK eller planen tillät de skickliga bollspelarna att göra sin grej.
 
Domaren tillät också relativt tufft spel, något som LTIK:arna drog fördel av i duellspelet. Ju längre matchen led ju mer längtade AIK:arna in till de varma duscharna.
 
Det var dock inte särskilt långt borta att det kunde blivit en halvtimmes spel till. LTIK:arna gav det verkligen chansen.
 
Günther Hanssen hade två bra avslut och tvingade AIK:s målvakt att sträcka på sig. Hellsten hade ytterligare en farlig frispark och ett inlägg som så när stöttes i nät.
 
AIK lyckades dock hålla undan och efter signal och tack skyndade sig de elva "isbitarna", som Mats Gustavsson beskrev sina spelare som, till omklädningsrummet.
 
LTIK förlorade matchen, men vann tillbaka mycket som man tidigare förlorat under försäsongen. Hela laget får plus för moral, inställning och karaktär. LTIK:arna sålde sig mycket dyrt. 
 
Matchens delikatess stod LTIK:s innermittfältare Simon Vedin för då han dribblade fyra gubbar på egen planhalva innan han säkert passade vidare bollen. En liten teknisk delikatess i en match där annars mycket kamp stod i centrum.
 
AIK är i och med segern klart för åttondelsfinal i DM.
 
//P.
 
PS. På HFF:s hemsida under matchinformation står det att AIK fick en spelare utvisad. Detta är dock något som troligen inte stämmer då varken undertecknad eller tränare Freddy Pettersson lagt märke till det. DS.

DM-match ikväll

Tisdag:
 
Intersport-cup (andra omgången):
 
L:a Tjärby IK-Andersbergs IK kl 18:15, L:a Tjärby IP
 
//P.

Resultat söndag

Allianscupen:
 
BKW-VBoIS 3-4 (1-2)
Mål BKW: Johan Agnvall, Magnus Ericsson, Visar Demaj
Mål VBoIS: Olof Carlén, Jacob Eriksson, Jim Leandersson, Rasmus Larsson
 
BKW var åderlåtet inför matchen. Den tunna truppen var plågad av skador och sjukdomar. Man lyckades få ihop 13 man. Försvaret var nykomponerat. Evigt unge 45-åringen Jonte Nilsson hade kallats in och spelade mittback med Johan Agnvall. Dessutom startade Andreas Persson, precis tillbakakommen från skada, på vänsterbacken.
 
Framåt var det i vanlig ordning inte brist på alternativ trots att ett gäng saknades. Det skulle dock bli värre...
 
BKW inledde med god bollvård. Man höll väl kulan inom laget i knappt en minut innan en felpass gav BoIS läge att göra 1-0. Anders Stam hittade fint in till avige Olof Carlén, som sprintade ifrån och placerade in 1-0 till BoIS.
 
BKW kvitterade då Johan Agnvall följde med upp och placerade Nderim Pecis inspel i mål.
 
Jacob Eriksson gjorde 2-1 till BoIS efter en situation vid högerkanten där BKW ville haft frispark.
 
Lagen utbytte chanser. Carlén prickade stolpen och hade en lobb över mål.
 
Peci och Visar Demaj hade fina möjligheter för BKW. 
 
Första halvlek slutade 1-2. BKW hade mest boll. BoIS låg dock hela tiden rätt och sin vana trogen jobbade man mycket hårt.
 
Andra halvlek är inget att skriva hem om. Det kändes som den längsta halvleken i mannaminne.
 
BKW fick tidigt Nderim Peci utvisad. Två gula kort för snack i samband med att Emil Gustafsson fått en armbåge i huvudet.
 
Peci fick ersättas men BKW hade redan i första halvlek fått Petter Gustafsson skadad (baksida lår). Dessutom hade hans ersättare Martin Agnvall skadat knäet. Båda var indisponibla och därmed var BKW:s lilla bänk förbrukad.
 
Emil Gustafsson tvingades också avbryta efter smällen mot huvudet pga yrsel (befarad hjärnskakning). Därmed var BKW två man mindre.
 
Det blev väl egentligen inte bra för någon att det blev som det blev. BoIS slappnade av och lyckades inte hålla uppe det alls på samma sätt som i första.
 
BKW gjorde så gott man kunde och lyckades faktiskt kvittera genom Magnus Ericsson på pass från Bujar Mazreku.
 
Ericsson fick sedan också chansen från eva meter sedan Kenan Ramadani rutinerat gått omkull i straffområdet. Kalle Samuelsson i BoIS-målet klarade dock straffen.
 
BoIS skapade sina chanser men lyckades inte få till det i avslutningsmomentet.
 
I en situation där BKW:s målvakt Simon Nilsson blev påsprungen fick Egzon Behramaj sitt andra gula kort, det första fick han för en tackling bakifrån, och dämed rött.
 
Jag uppfattade inte riktigt vad som hände. Domare Ola Ström förklarade efter matchen att han visat det andra gula för knuff. Behramaj hävdade själv att ha fått det för snack och att han var oförstående. 
 
Matchen fortgick nu med endast åtta Walldianer kvar på plan. Nu skulle väl ändå BoiS få till det? Ja, men det dröjde en bra stund innan Jim Leandersson läckert curlade in 3-2.
 
Då hade faktiskt Kenan Ramadani redan haft ett utmärkt läge att ge BKW ledningen. Men det blev en jordträff på konstgräsplan (hur det nu går till?).
 
BoIS gjorde 4-2 genom Rasmus Larsson, på skott centralt utanför straffområdet.
 
På avspark lyckades faktiskt BKW reducera till 3-4 då Ramadani hittade fram till Demaj. Visar var den här gången säker framme vid Samuelsson och fastställde slutresultatet, vilket renderade i en spontan applåd ifrån en opartisk i publiken. 
 
BoIS tränare Daniel Pålsson tog med sig första halvlek. Andra halvlek beskrevs som en parodi på fotboll. BKW:s Gustafsson tyckte att det var en skitmatch från början till slut. Men ansåg att de spelare som var kvar på plan i andra gjorde det bra.
 
Ett orosmoln i BKW att endast få ihop 13 spelare med tre veckor kvar till seriespel. Förhoppningsvis slipper man lika många bortfall framöver. Då blir man att räkna med i fyran med sin spelskicklighet.
 
BoIS gav ett stabilt intryck. Man kommer sälja sig dyrt i femman. Tränare Pålsson hoppade själv endast in i matchen då han bytade av det pigga nyförvärvet Olof Carlén på topp. I övrigt saknade undertecknad endast Oscar Cronqvist på väsnterbacken i vad som annars säkert kan vara en pemiärelva i BoIS. 
 
SIF-HIS 4-2 (3-0)
Mål SIF: Per-Åke Lindell 2, Pontus Johansson, Fredrik Gustavsson
Mål HIS: Emil Hermanson, Robert Persson
 
//P.

Resultat lördag

Allianscupen:
 
LFK U/B-GIF/VIF 3-3 (3-1)
Mål LFK: Lucas Persson
Mål GIF/VIF: Fabian Andersson 2, Kewin Hansen  
 
SBK-RGIF 0-2 (0-1)
Mål RGIF: Arek Jaworski, Henrik Ragnarsson
 
Träningsmatch:
 
HÅFF-LTIK 6-0 (2-0)
 
//P.
 

Inför helgen

Lördag:
 
Träningsmatch:
 
HÅFF-LTIK kl 10:30, Kristineslätts konstgräs
 
Allianscupen:
 
LFK U/B-GIF/VIF kl 11:00, Glänningeparks konstgräs
 
SBK-RGIF kl 13:00, Glänningeparks konstgräs
 
Söndag:
 
BKW-VBoIS kl 11:00, Glänningeparks konstgräs
 
SIF-HIS kl 13:00, Glänningeparks konstgräs
 
KIK spelar endast B-match i helgen. K/HFF är lediga. LFK håller fritt från match. Ett par spelare skall förstärka U-laget i Allianscupen. I övrigt har man ett miniläger i helgen. YBK har aktivitetsdag på lördag och matchar inte i helgen.
 
//P.

LFK vann

Träningsmatch:
 
Halmstads BK U19-Laholms FK 0-1 (0-0)
Mål LFK: Gabi Morad
 
//P.

Match onsdag

Träningsmatch:
 
Halmstads BK U19-Laholms FK kl 18:30, Sannarps konstgräs
 
//P.

LFK vann

Allianscupen:
 
LTIK-LFK 1-8 (1-4)
Mål LTIK: Emil Olsson
Mål LFK: Gabi Morad 3, Lucas Persson 2, Edvin Frick, Zett Wyke, Jack Wennström
 
LTIK stod emot LFK i 20 minuter. I nämnda minut gjore Gabi Morad 1-0 till LFK. LTIK stoppade upp en boll somvar på väg fram mot forwards, men fick inte väck den. Ensam med Andrée Pettersson gjorde inte Morad några misstag.
 
2-0 gjorde LFK efter en jättefin djupledsboll från Berat Sulejmani. Pettersson i LTIK:s mål klarade Rasmus Liedmans avslut, men Morad rakade in returen.
 
3-0 gjorde LFK på hörna. Edvin Frick nådde högst och kunde nicka bollen i mål. Det målet borde LTIK inte släppt till.
 
Emil Olsson reducerade efter ett inkast from Tobias Ewertsson som Jacob Björk kunde vinna kampen på och spela fram Olsson. 
 
Innan paus hann LFK med 4-1 efter ett mycket märkligt hemåtspel av LTIK:are. Morad kunde lägga bollen i öppet mål.
 
Bortsett från tre billiga insläppta mål, vid 2-0-målet gör LFK det bra, stod LTIK upp helt okej mot ett starkt LFK-lag. Glimtvis resolut spel och hyfsade kombinationer framåt. Bitvis för hafsigt och slarvigt både offensivt och defensivt. Men LFK höll tempot uppe och gjorde det svårt för LTIK:arna. Man var dessutom skickliga i djupledsspelet, både i serve och löpningar.
 
I paus bytte LFK i stort hela laget. Andra halvlek var en kombination B/U, med lite stabilitet både bakåt och framåt i bl a Hannes Persson, Anton Efraimsson och Noak Pettersson.
 
LTIK gjorde tre byten.
 
Efter paus kunde rödblått etablera spel på LFK:s planhalva på ett annat sätt än i första. Det gjorde dock att LFK fick bra möjligheter att slå om.
 
Det gjorde Lucas Persson bra då han rann iväg på djupet och satte dit 5-1 på LTIK:s inbytte målvakt Ahmad Jafari.
 
Energin försvann lite från rödblått efter det målet, medan det unga LFK-laget var spelsuget och löpvilligt.
 
6-1 kom efter inkast. Jack Wennström var sist på bollen. 7-1 gjorde Lucas Persson och Zett Wyke avslutade genom att göra 8-1.
 
Ju längre matchen led i andra desto ondare fick LTIK slita mot pigga ben i LFK. Det yngre gardet löpte mer än det A-betonade gäng man ställde upp med i första.
 
LTIK skrapade ihop chanser för ett eller ett par mål. Hetast var Jacob Björk, men han hade inte riktigt ställt in siktet. Kanske var det inte så välriktat pga det slit han lade ned som släpande anfallare matchen igenom.
 
Mot sista 20 började LTIK rulla på folket.
 
Positivt för LTIK var att ha tillbaka Simon Vedin och Henrik Nilsson i spel igen efter resor och Emil Jönsson samt Håkan Karlsson efter skador. För de två sistnämnda var det årsdebut och båda insatserna lovar mer.
 
Från och med nu måste LTIK dock försöka få ihop ett lag och en trupp ur denna hattiga försäsong.
 
Ur LFK:s synvinkel var det positivt att få vinna och göra mål eftet förlusten i helgen.
 
//P.

Resultat söndag

Träningsmatch:
 
Sennans IF-K/HFF 3-3 (1-0)
Mål K/HFF: Roy Carlsson 2, självmål
 
Allianscupen:
 
BKW-YBK 4-1 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Petter Gustafsson, Magnus Ericsson (straff)
Mål YBK: Simon Axelsson
 
Tomas Karlsson:

"Söndagskväll med torsk, skador och en gnutta hopp

En normal söndag eftermiddag kan med fördel spenderas i soffan med ögonen lite slött tittandes på någon fotbollsmatch från Premier League. Jobbångesten ska komma krypande och förhoppningen om att ena dottern kanske hostar för mycket för att gå till dagis, vilket innebär vabb, skall grusas precis innan läggning.

En onormal söndag eftermiddag spenderas på Glänninge IP med match mot Real Walldia som tydligen är abnormt spelskickliga och oerhört tekniska. 17.00 blåste domare Ström igång matchen och det var ett hungrigt YBK som skulle testa vingarna mot de av experterna utnämnda titanerna från byn med korvkiosken. 

Inledningsvis förde Walldia spelet och YBK hade förmodligen för stor respekt för motståndet som gång efter annan sågade sig mot YBK:s mål. YBK stack upp i enstaka kontringar som stressade Jonte i de blåas backlinje men Walldia hade såklart övertaget.

Efter ca en halvtimme stod det två noll till Walldia men detta utan att YBK varit chanslösa. Kalle Karlsson var fri med målvakten och emellanåt rullade YBK också boll på ett småtrevligt och vägvinnande sätt. Närkampsspelet och intensiteten lyste dock klart med sin frånvaro. Sägas bör också att Walldia dagen innan spelat match mot Simlångsdalen och således förmodligen led av något stumma ben.

Efter 10 minuter kom första skadan. Viktige Otto Nilsson fick gå och duscha med skadad fot ovh ömmande hals. Efter 35 minuter knäppte det till i undertecknads vad. Först antog jag att hälsenan gick av. När så inte var fallet informerade klubbläkaren på bänken att det var en bristning. Det gjorde ont så att jag ville gråta. Coacha laget var inte aktuellt. Full fokus på enorm smärta – fullt jämförbar med en tvillingfödsel utan bedövning. Skit i matchen. Google berättade via sidan 1177.se att skadan kallas Gubbvad och är vanligt förekommande hos äldre motionärer. Tänk alltså inte Gareth Bale i plågor efter explosivt ryck. Tänk istället flintskallig badmintonspelare med ölkagge som faller ihop i någon sunkig idrottshall.

Jimmy Ivarsson ersatte med bravur och med någon minut kvar av matchen fick YBK på nytt ett friläge när Kalle Karlsson åter kom sopren med Walldias keeper som tyvärr räddade nollan åt Walldianerna.

Andra halvlek innebar ett avmattande spel. Ysby spelade upp sig samtidigt som Walldia såg ut att vara något ointresserade. Filip Nilsson var bestämd och rejäl i Ysbys backlinje och höll anstormande motståndare borta från målet. Kapten Olsen fick också han kliva av skadad och ass. coach Snoddas började från sidlinjen se sig själv som startspelare i premiären mot Skogaby.

Domare Ström var förmodligen uttråkad och visade ut en Walldian för protest genom att på EXAKT samma sätt visa upp det gula kortet två gånger inom fyra sekunder. Inte en cell hos Ström var i annorlunda läge vid viftning nummer två jämfört med viftning nummer ett. En bravad i sig. Walldia skickade in två bollar till innan Simon Axelsson likt Beckham knorrade in en frispark till 4-1. 

Därefter dömde Ström såklart bort ett YBK:mål för offside eftersom en YBK:are tydligen störde spelet genom att bara finnas till. Hade matchen gällt poäng hade förmodligen tränare Karlsson i nämnda situation dragit på sig en avstängning för protest så lång att fyra Gubbvader hunnit läka under avstängningstiden…

När matchen till sist blåstes av var det så söndag kväll och jobbet bara några få timmar iväg. Gubbvaden smärtade enormt. Ännu en torsk inhämtad och ännu inga YBK poäng under försäsongen. Men det finns hopp. Periodvis spelade laget fin fotboll och Walldia var inte överlägsna det unga YBK som saknade flinke Jonte Gunnarsson.

Nämnde Filip Nilsson briljerade framför familjen på första parkett, Filip Svensson var stabil på vänsterbacken och rörlige Kalle Karlsson var klart pigg på sin offensiva position. Nu väntar tre hårda träningar och en förmodligen ännu hårdare lagfest på vilken lagmoralen ska höjas.

Kämpa Ysby!"

//P.

Resultat lördag

Simlångsdalens IF-BKW 0-3
Mål BKW: Bujar Mazreku, Kenan Ramadani, Petter Gustafsson 
 
Harplinge IK-LTIK 5-0 (2-0)
 
Ganska väntat utfall av matchen. LTIK fick åter igen ställa upp med ett "plocke-lag". 13 potentiella startspelare saknades pga skador (fem), jobb (fem) och resor (tre). I torsdags fick jag skamset ringa HIK och förklara att vi inte fick ihop till ett B-lag. Det har inte hänt många gånger under min tid i seniorlaget. Samvetet renades något då HIK slapp ställa in, utan fick in Alet som ersättare med kort varsel.
 
Det var med viss skräck vi tog oss an uppgiften på ett blåsigt Tranevalls konstgräs. Det stabila division fyra-gänget HIK hade tidigare under försäsongen gjort åtta på Knäred och hela tolv på Haverdal, båda de lagen är runt LTIK:s nivå. Och nu ställde LTIK upp med ett spretigt lag.
 
Samtliga på plats var dock inställda på att göra det bästa av situationen. Det gjorde man också. LTIK stod upp bra första halvtimmen. Då åkte HIK på en utvisning pga eftersläng.
 
Strax efter gjorde duktige tidigare HBK- och LFK-spelaren  Alen Hardaga 1-0 till HIK med en tåpaj upp i närmsta krysset. LTIK slappanade av vid ett inkast. Det räckte. Vackert mål.
 
Strax därefter cyklade Hardaga fyra gubbar och stack in bollen på djupet till en helt ren lagkamrat, som inte gjorde något misstag, 2-0. Briljant gjort av Hardaga, men LTIK kunde och borde stoppat upp tidigare, på ett eller annat sätt.
 
2-0 stod sig till paus. LTIK:arna på plan gjorde ett gott jobb, och skänkte inte bort bollar på samma sätt som vid den hemska matchen mot Dalen förra veckan.
 
I andra halvlek fick LTIK spela i medvind. Samtidigt som rödblått kom fram mer, blev laget också längre och inte lika kompakt. Det skapade mer yta till HIK, som man utnyttjade. Hardaga, som varit den stora skillnaden mellan lagen, gjorde 3-0. 
  
HIK:s fyra och femma kom också innan 20 minuter återstod av matchen.
 
LTIK gjorde sig förtjänta av något mål mot slutet av matchen. Men det rätta siktet fanns inte där.
 
Som helhet en godkänd insats av LTIK efter förutsättningarna.
 
På måndag väntar LFK i Allianscupen. Då är några spelare tillbaka. Det som är positivt är att samtliga frånvarande spelare troligen skall vara fit vid seriepremiären om en månad. Även de skadade spelarna. 
 
Ödåkra IF-KIK 10-1 (3-1)
Mål KIK: Joel Åkesson
 
LFK-Kvibille BK 2-3 (0-2)
Mål LFK: Kalle Sjöström, Gabi Morad (straff)
 
HIS-Hovs IF 0-2 (0-0)
 
Allianscupen:
 
SBK-GIF/VIF 2-3
Mål SBK: ?
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson, Armin Darban, Arnon Kamphuak
 
SIF-VBoIS 0-2 (0-0)
Mål VBoIS: Anders Stam 2
 
//P.

Allianscupens spelschema (uppdaterat)

Uppdaterat spelschema för Allianscupen hittas här.
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
Träningsmatcher:
 
Simlångsdalens IF-BKW kl 10:00, Skedalaheds konstgräs
 
Harplinge IK-LTIK kl 12:00, Tranevalls konstgräs
 
Ödåkra IF-KIK kl 13:00, Norvalla IP
 
LFK-Kvibille BK kl 15:00, Gläningeparks konstgräs
 
HIS-Hovs IF ?
 
Allianscupen:
 
SBK-GIF/VIF kl 11:00, Glänningeparks konstgräs
 
SIF-VBoIS kl 13:00, Glänningeparks konstgräs
 
Söndag:
 
Träningsmatch:
 
Sennans IF-K/HFF kl 10:00, Skedalaheds konstgräs
 
Allianscupen:
 
BKW-YBK kl 17:00, Glänningeparks konstgräs
 
Måndag:
 
LTIK-LFK kl 18:00, L:a Tjärby IP (B-planen)
 
//P.

GIF/VIF förlorade

DM-match:
 
Tvååkers IF-Genevad/Veinge IF 11-1 (4-0)
Mål GIF/VIF: John-Paul Conde
 
GIF/VIF stod upp bra men förlorade stort. Så kan matchen sammanfattas. Man skänkte bort för många billiga mål. Bl a två självmål och en oerhört billig straff. Arbetsinsatsen var det inget fel på. Sett till spelet hade 6, 7-1 speglat matchen bättre. Tvååker hade hög utdelning. Men vinsten var så klart, om nu någon skulle undra, odiskutabel. Tvååker spelar i division två och tar DM på högsta allvar.
 
Tråkigt för GIF/VIF, förutom att släppa in elva, var att lagets två offensiva ess Charlie Boson och Marcus kjelsson skadade sig. Man trodde först att Boson brutit foten. Men det visade sig sedan att det troligen inte var så allvarligt, utan en gammal skada som spökade. Däremot verkar Kjellssons knäskada vara av allvarligare sort. Oerhört trist för Marcus om så är fallet och så klart ett avbräck för GIF/VIF.
 
//P.
  
 
 

DM-match torsdag

Intersport-cup:
 
Tvååkers IF-Genevad/Veinge IF kl 19:30, Tvååkers konstgräs
 
Läs införsnack på GIF/VIF:s hemsida.
 
//P.

Resultat tisdag

Träningsmatcher:
 
YBK-IS Örnia B 4-6 (4-3)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2, Tomas Karlsson (straff), Anton Olsen
 
Tomas Karlsson:
 
"Enligt Romersk mytologi är Janus guden med två ansikten. Det ena ansiktet är vackert och tilltalande. Det andra ansiktet är vidrigt och avstötande. Janus avbildas ofta med två olika verktyg i sina händer, dels en nyckel men också en stav. Om Ysby vore en romersk Gud, är liknelsen med Janus slående. I vissa perioder kan laget spela fyndig, kvick och vägvinnande fotboll på ett sätt som påminner mer om elit än gärdsgård. I andra stunder kan laget likt Janus förvandlas och visa upp ett spel med som mer påminner om oorganiserad lek på ett demensboende än fotboll på en gräsplan. Nyckeln som Janus visar upp med sitt vackra ansikte är i Ysbys fall en anfallskombination med snabba och fyndiga passningar medan den vidriga staven kan symboliseras med en mottagning på egen planhalva som avslutas med att bolljävulen får hämtas bakom garaget hos grannen.
 
Första halvlek mot Hasslöv var som Janus vackra ansikte. Likaså de första 40 minuterna mot Örnia. 4-1 ledning och flera fina anfall. Stabilt försvarsspel, kvickt anfallsspel där esset Jonatan Gunnarsson lekte med motståndet och ett hårt arbetande mittfält som vann mycket boll. Sen kom plötsligt den andra sidan fram. Två hjärnsläpp och plötsligt var det bara ett måls ledning i paus.
 
Efter paus kom aldrig det vackra ansiktet tillbaka. Det var snarare så att de stackars satarna i publiken borde skickat ut en efterlysning till Missing People där elva fotbollsspelare uppgavs vara försvunna. Efter 10 minuter i andra halvlek stod det 4-6. Ysbys försvar var mer likt tomten och tomtenissarna på julklappsutdelning än kompakt försvarsmur. Ysby misslyckades med allt. Uppgivenheten spred sig som herpes på Karsefors och Ysby trevade i mörker så kompakt att inte ens den starkaste lampa kunnat lysa upp tillvaron.
 
Domare Jonsson höll humöret uppe med liknelser till Champions League, Kasper Persson gjorde årsdebut, Anton Olsen slet förtjänstfullt och Filip Svensson var trots allt stabil som ovan ytterback men i övrigt var det dystert, kallt och grått.
 
Efter matchen satt undertecknad kvar länge i omklädningsrummet tillsammans med ordförande Åkesson och ass. coach Snoddas Karlsson. Duscharna hade inget varmvatten. Säkert Åkessons sätt att visa missnöje med ledarskapet. Snoddas försökte vara positiv. Själv försökte jag få in fem prillor snus samtidigt för att på något sätt lyckas känna någon annan känsla än total tomhet. Det är ju trots allt bara försäsong och vi får hoppas att den där jävla Janus inte är odödlig.
 
Kämpa Ysby!" 
 
RGIF B-K/HFF 1-3 (0-1)
Mål RGIF: Arek Jaworski
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson 2, Hampus Markow
 
//P.

Matcher tisdag

Träningsmatcher:
 
RGIF B-K/HFF kl 18:30, Björkvallen (gräs)
 
YBK-IS Örnia A/B kl 18:30, Munkavallen (gräs)
 
//P.

Dags för fotbollsbilagan

I dagarna börjar undertecknad och kollega Lasse på LT-sporten det slitsamma men roliga arbetet med fotbollsbilagan 2014.
 
Jag ber härmed samtliga klubbar i kommunen (dam och herr) att skicka in spelarförteckning med namn, position och födelseår samt en lista på silly season. Skicka även med lämpligt datum för fotografering.
 
Detta mejlas in till sporten@laholmstidning.se ASAP.
 
/Plogen

Allianscupen dam

Har lovat att publicera resultaten från damernas Allianscupspel. Vet någon målskyttar och halvtidsresultat så skriv i kommentarerna.
 
Allianscupen dam:
 
WRY-HaSko/VBoIS 1-1
Mål WRY: Fanny Nilsson
Mål HSV: ?
 
LFK-IS Halmia 1-6
Mål LFK: Louise Thulin
Mål ISH: Isabelle Axeldal 3, Ebba Hed 2, Wendela Wedenryd
 
VGLT-IS Halmia 1-4
Mål VGLT: Åsa Svensson
Mål ISH: Matilde Abrahamsson 2, Cornelia Eriksson och Matilda Olsson
 
//P.

Resultat helgen

DM-match:
 
K/HFF-Andersbergs IK 1-4 (1-2)
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson
 
K/HFF gjorde en bra match mot tuffa elitfyranykomlingen AIK. Gästerna från Andersberg var förstås det bollförande laget. Men K/HFF kämpade på bra och hade 1-2 en bit in i andra. Mötet slutade 1-4.
 
K/HFF:s mål fram till 1-2 mot slutet av första producerades av skoglagets två främsta i matchen: Martin Jönsson och Daniel Alexandersson. Den förstnämnde rev, slet och kämpade fram bollen till den sistnämnde som placerade kulan i nät.
 
Matchen var årets första i kommunen på gräs. Vårplanen hjälpte säkerligen till i K/HFF:s försvarsarbete.
 
Allianscupen:
 
YBK-HIS 1-2 (0-0)
Mål YBK: Simon Axelsson
Mål HIS: Jimmie Ivarsson, Mikael Alm
 
YBK gjorde en bra första halvlek. Man hade ledningen ända in mot slutet. Då kunde HIS ta över och via två snabba, och då sena, mål göra 2-1 och med nöd och näppe vinna matchen.
 
Tomas Karlsson:
 
"Ysbys första halvlek mot pågarna från åsens kant var alldeles förträffligt välspelad. Vädret denna lördag i mars påminde om en varm aprilförmiddag. Fåglarna kvittrade, solen sken och Glänningesjö glittrade inbjudande till förbipasserande flanörer. Kanske var det detta som inspirerade det unga YBK i första halvlek. Backlinjen var resolut, innermittfältet dominant och de offensiva krafterna med finurlige Simon Axelsson i spetsen borrade hål på hasslövs försvar vid flera tillfällen. Jakob Johlin sköt i stolpen, likaså nye Noak Bolmgren och kantspringaren Otto Nilsson var helt fri med den duktige keepern i Hasslövsmålet. Men målen ville inte komma. Trots markant övertag i spelet och ett ypperligt passningsspel var ställningen mållös i paus. Ysbys målvakt joar som stod för en stabil insats skickade en inspark till hörna i en av de mer konstiga situationer som fotbollsvärlden upplevt. All heder dock till domaren som var tvärsäker att om en målvakt slår en inspark till hörna så skall insparken gå om...

Efter fem minuter av andra halvlek spräckte YBK nollan. Noak Bolmgren vann boll och frispelade Simon Axelsson som iskallt placerade in ledningsmålet. Sen dog Ysby. 

Plötsligt var Hasslöv överallt och YBK ingenstans. Bollarna ven runt stackars joar i målet och endast tur och Hasslövsk oskärpa räddade YBK. Dessutom storspelade Joar. Vad som hände med YBK vet ingen men nyponsoppan i paus hade ingen positiv effekt... Det var som om tio slangar till tio respiratorer drogs ut samtidigt. Filip Nilsson såg jagad ut, Filip Svensson gormade och skrek, undertecknad undrade hur fan man kan åldras under en halvlekspaus och nyinsatta Jimmy Ivarsson hade andnöd efter kaos på kanten. Kort sagt, Ysby räckte inte till fysiskt. 

Hasslöv malde på och kunde gott och väl kvitterat tidigare i matchen men nu dröjde det tills det återstod knappa kvarten. Med fem kvar satte de sedan tvåan och så var den lördagen förstörd. Välförtjänt dock. 

Ysby tar med sig det fina spelet innan paus och lovar att träna kondition under nästkommande veckor. Ny match väntar på tisdag. Riktigt gräs på Munkavallen! Global uppvärmning när den är som bäst. Skit i isbjörnarna, vi hatar konstgräs! Tilläggas bör också att Hasslövs Jimmy Ivarsson spelade matchen i kortbyxor och kortärmat. Efteråt undvek jag honom. Hans barn går på vårt dagis. Ska nog be min förkylda dotter att hosta på hans unge..."
 
BKW-SIF 8-1 (4-1)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Petter Gustafsson, Arton Ajvaci, Nderim Peci, Bujar Mazreku, Arlind Halimi, Martin Agnvall
Mål SIF: Fredrik Gustavsson
 
RGIF-LTIK A/B 3-1 (1-0)
Mål LTIK: Andree Pettersson (straff)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Oskar Nilsson
 
Såg inte matchen. Hade häcken full med pingis, orientering, volleyboll och innebandy på jobbet.
 
Enligt uppgift stabil och välförtjänt RGIF-seger.
 
Med tanke på LTIK:s match mot Dalen dagen innan var det så klart ett steg i rätt riktning. LTIK ställde upp med ett A/B-lag med betoning på B:et. Resultatet får nog både anses vara såväl logiskt som förväntat.
 
RGIF har ett tungt lag. Samma backinje som man hade i division fyra och framåt är både Oskar Nilsson och Henri Olsson duktiga. Blir ett strängt gäng att ta sig an för övriga lag i sexan. Blir otäcka när Johan Nilsson, Sonny Nilsson och Mats Lindström är med också.
 
Träningsmatcher:
 
Simlångsdalens IF-LTIK A/B 8-1 (6-0)
Mål LTIK: Linus Jerkesten
 
Ett chockerande resultat naturligtvis. Jag kom efter halvtimmen spelad. Då var spelet jämnt. Jag visste inte vad det stod. 6-0 visade det sig. LTIK låg under med tre efter kvarten spelad. Fyra efter 20. Ytterligare två bollar hade trillat in strax innan jag dök upp.
 
I flera fall handlade det om rena bjudningar från LTIK:s sida, som inte var alls rädda om bollen utan gärna skänkte den till motståndare. Dalen gjorde det förstås bra och anföll på bred front. Samtidigt behövde motståndet inte förta sig nämnvärt för att såra LTIK.
 
Strax efter paus släppte LTIK in sjuan och åttan. I båda fallen hade LTIK:are kontroll på bollen i eget straffområde, men man valde då att spela fram Dalenspelare som enkelt kunde sätta dit bollarna. Hade LTIK:arna spelat på matchen?
 
I övrigt var som sagt spelet jämnt. Dalen hade förstås helt naturligt slagit av på takten. LTIK tröstmålade genom Linus Jerkesten sedan Casper Larsson jobbat fram en boll från Henrik Nilsson.
 
LTIK ställde upp med ett blandat lag på grund av flera bortfall och då en svår match mot RGIF väntar i Allianscupen under söndagen. Det är förstås ändå inte en ursäkt för att släppa in åtta mål. Det får inte hända om så LTIK ställt upp med ett rent B-lag.
 
Ljusglimtar fanns i Jacob Björk, som faktiskt var dominant (!) trots resultatet. Casper Larsson får godkänt för arbetsinsatsen och Henrik Nilsson för att han aldrig under matchens gång vek ner sig. Han försökte verkligen att hålla ihop det trots ett försvarsspel i spillror.
 
Överlag en uppryckning i andra, men det var förstås alldeles försent och att snacka om moral blir ju bara pinsamt.
 
Strömsnäsbruk-KIK 2-0 (0-0)
 
//P.

LFK vann

Resultat fredag:
 
Träningsmatch:
 
Laholms FK-Hyltebruks IF 2-1 (2-0)
Mål LFK: Gabi Morad, Berat Sulejmani
 
LFK gjorde en bra match och besegrade Hylte med 2-1. Siffrorna var klart i underkant, bl a så missades en straff (när satte LFK en straff senast?). Hylte hotade endast på fasta situationer. Berat Sulejmanis 2-0 var ett drömmål. Distansskott från 40 meter upp i krysset. David Pinot stod för bägge assisten.
 
//P.

Inför helgen

Träningsmatcher:
 
Fredag:
 
LFK-Hyltebruks IF kl 19:00, Glänningeparks konstgräs
 
Lördag:
 
Simlångsdalens IF-LTIK A/B kl 10:00, Skedalaheds IP
 
Strömsnäsbruk-KIK kl 14:00, Hinneryds konstgräs
 
DM-match:
 
K/HFF-Andersbergs IK kl 13:00, Kornhults IP
 
Allianscupen:
 
YBK-HIS kl 11:00, Glänningeparks konstgräs
 
BKW-SIF kl 13:00, Glänningeparks konstgräs
 
Söndag:
 
LFK B/U-SBK kl 15:00, Glänningeparks konstgräs (flyttad)
 
RGIF-LTIK A/B kl 17:00, Glänningeparks konstgräs
 
Vad jag kan se verkar GIF/VIF och VBoIS hålla fritt från match denna helg.
 
//P.

Resultat tisdag

Träningsmatcher:
 
Andersbergs IK-Laholms FK 4-2 (3-0)
Mål LFK: Noak Pettersson, Gabi Morad
 
LFK var uselt i första halvlek. Man blev utspelat av ett löpvilligt, hungrigt och bollskickligt AIK. Besart Mazreku och Nehat Bregaj gjorde 1-0 respektive 2-0 till AIK, som också gjorde 3-0 strax innan paus.
 
I halvtid gjorde LFK tre byten och man kom ut som ett annat lag. Noak Pettersson kunde reducera på hörna efter framspelning från Andreas Martinsson. Pausinbytte Gabi Morad gjorde sedan även starkt 2-3.
 
Rasmus Liedman blev illa åtgången och liggande ute på plan utan åtgärd från domartrion. Det blev ett avbrott och under detta avvisades LFK:s tränare Peter Åberg. Det kändes hårt.
 
Avbrottet gynnade AIK, som utökade till 4-2 genom Besart. Fler mål föll inte. 
 
Uppryckning av LFK i andra, sett till första halvlek blir insatsen dock som helhet långt ifrån godkänd. Skärpning krävs inför fredagens möte med Hylte. Nio insläppta mål på två matcher är förstås inte positivt.
 
Laholms FK U-Skottorps IF 1-2 (0-0)
Mål SIF: Pontus Johansson, Fredrik Gustavsson
 
//P.

Match tisdag

Träningsmatch:
 
Andersbergs IK-Laholms FK kl 19:30, Sannarps konstgräs
 
Mats Gustavsson och Besart Mazreku mot gamla laget.
 
//P.

Resultat söndag

Allianscupen:
 
BKW-HIS 4-1 (3-1)
Mål BKW: Petter Gustafsson 2, Albin Halimi, Nderim Peci
Mål HIS: Joel Johansson
 
YBK-VBoIS 0-5 (0-1)
Mål VBoIS: Anders Stam 3 (en straff), Olof Carlén, Michael Svensson
 
VBoIS gjorde en bra match. Det var försynen och oskärpa från BoIS:arnas sida som gjorde att YBK var med så pass länge i matchen som man var.
 
BoIS skapade mycket redan i första. Det var dock LFK-förvärvet Olof Carlén som spräckte YBK:s nolla på en icke-chans då han drog till från långt håll och fick se bollen hamna i nät bakom en storspelande Anton Hansson i YBK-kassen.
 
BoIS brände hårresande och prickade virket i inledningen av andra innan lagkapten Anders Stam satte dit 2-0 med näsan (?).
 
3-0 gjorde samme Stam på straff. 4-0 stod Michael Svensson för innan "Slangen" fastställde till 5-0 genom sitt tredje mål efter fin framspelning av Jim Leandersson.
 
BoIS spelade varierat och bra. Ska man gå efter bara den här matchen blir man defenitivt att räkna med i femman i år.
 
Svårt att säga något om YBK:s status. BoIS var för bra. Gulsvart hade en lite bättre period i inledningen, fram mot mitten i andra. I första och mot slutet var BoIS det klart bättre laget.
 
Vi får väl se "Slangens" medverkan, hattrick och bindel på armen som att han satsar vidare över den här säsongen. Viktigt för BoIS.
 
BoIS tränare Daniel Pålsson befann sig på semester. Med hans målsinne på plan hade BoIS vunnit med ytterligare några bollar. Inte heller YBK:s tränare och mittfältare Tomas Karlsson syntes till vid matchen.
 
VBoIS lag:
 
Claes Svensson,
Nicholas Eliasson, Jesper Mårtensson, Eric Lindberg, Oskar Qronqvist,
Alexander Eriksson, Albert Bengtsson, Olof Carlén, Jim Leandersson,
Anders Stam (K),
Michael Svensson
 
Oscar Andersson, Simon Johansson, David Axelsson, Daniel Larsen
 
//P.

Resultat lördag

Allianscupen:
 
LFK U/B-RGIF 1-4 (0-4)
Mål LFK: Jack Wennström
Mål RGIF: David Ingvarsson, Arek Jaworski, Noak Nilsson, Johan Stråhle
 
LTIK-GIF/VIF 1-4 (0-3)
Mål LTIK: Pontus Pettersson
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen, Nijazi Behrami (straff), Fabian Andersson, Marcus Kjellsson (straff)
 
Första matchen i Allianscupen blev en mardröm för regerande mästaren LTIK.
 
Det visade sig ganska snabbt att LTIK:s spel sedan förra helgens match inte konserverats. Det var faktiskt rättså dåligt på många LTIK-fötter. När spelet inte alls fungerade och man då dessutom ställdes mot ett heltaggat motstånd blev det förstås problem för rödblått.
 
Det var mycket GIF/VIF i inledningen. LTIK hamnade väldigt lågt, men lyckades freda sitt mål nåt så när. GIF/VIF:s 1-0 var på intet sätt orättvist, men oerhört snöpligt för LTIK:s vidkommande. Nijazi Behrami slängde in en frispark mot mål. Andrée Pettersson har normalt sett bollen alla dagar i veckan. Men inte nu och bollen hamnade i nät.
 
Bara kort efter gjorde GIF/VIF också 2-0. Fabian Andersson lyfte läckert in bollen i mål. Han var dock offside när han gjorde det. Bittert för LTIK.
 
GIF/VIF gjorde också 3-0. Nijazi Behrami satte en straff stolpe in. Jag tyckte att LTIK:s målvakt Pettersson var först på bollen vid straffsituationen och tyckte inte att det var straff. Någon tyckte att det var fifty-fifty och var det det så blev det så klart inte till LTIK:s fördel.
 
GIF/VIF hade mest boll och förde spelet. LTIK ägnade sig åt kontringar och chansbollar upp till Olle Günther Hanssen på topp. Det var förtvivlat svårt att få ihop något ordnat spel mot det energiska motståndet, som inte gav LTIK en milimeter gratis.
 
Sista kvarten jämnade spelet ut sig något. Simon Vedin hade ett utmärkt läge för LTIK, men bollen rann över kortlinjen. Annars skapade LTIK endast på fasta situationer.
 
Rättvis GIF/VIF-ledning i paus, sett till hur målen kom till var ledningen dock i överkant. Sett till hur spelet såg ut första halvtimmen var det ändå möjligen välförtjänt.
 
I paus gjorde och tvingades LTIK till justeringar. Mattias Johansson skyndade till sin mors 60-årskalas. I hans ställe gick förre GIF/VIF:aren Robin Nilsson in på högerbacken. Robin Nicklasson hade fått en armbåge över revbenen. I paus hade han så stora smärtor att det skulle bli omöjligt att spela vidare. Hisham Gassim ersatte på mittfältet. Dessutom hade Lucas Pettersson tvingats utgå redan innan paus då ljumskarna inte höll för spel. Emil Olsson hade ersatt på vänsterkanten.
 
I paus höll LTIK:arna modet uppe. Detaljer diskuterades, och främst inställning samt positiv energi efterfrågades. Trots att ingenting fungerar måste man ändå kunna jobba och förbättra saker. Det kunde knappast bli sämre. In till andra halvlek gick LTIK:arna med hopp om förbättringar och att kunna störa och försöka jaga ikapp GIF/VIF:s tre mål. Inte alls en omöjlighet. Det har ju hänt förr...
 
Efter bara några minuters spel i andra grusades i princip de förhoppningarna. Hossein Rezaie blev av med bollen en bit in på egen planhalva. I försök att ta tillbaka den drog han på sig en frispark. Allt går väldigt snabbt. Hisham Gassim tyckte attt Rezaie kunde valt det enklare alternativet direkt och passat honom. Pekar mot sina egna ögon och säger "titta, passa". Ola Ström tar genast tillfället i akt, ser det som en personlig skymf att Gassim pekar på sina egna ögon och visar ut (!!!) Gassim.
 
Även om Ström ansåg att Gassim pekade mot sina egna ögon "mot/åt" honom så förstår jag ändå inte utvisningen. Det bästa/enda sättet att göra sig förstådd då man inte klarar språket så väl är ju teckenspråk och jag ser inte de förnedrande i Gassims handling. Hisham blev förstås mycket frustrerad då han tvingades lämna plan efter bara någon minut och jag led med honom. Då utvisningen var grov fick LTIK inte fylla på med spelare och fick därför spela med tio man under i princip hela andra halvlek i underläge 0-3. Inga optimala förutsättningar för att vända resultatet alltså.
 
Andra halvlek blev som den blev. LTIK försökte framåt trots en man mindre och då blev det förstås mycket ytor för GIF/VIF på LTIK:s planhalva. Halvleken blev ändå betydligt jämnare än den första.
     
LTIK:s bäste för dagen; Daniel Hellsten fick sin andra varning cirka en kvart in på andra halvlek. LTIK rumstrerade om och satte in Pontus Pettersson på kanten. En halvtimme återstod av matchen. LTIK hade nu två skadade avbytare och två utvisade spelare. Det är då man ångrar att man inte tog med en femte spelare på bänken. Men hur ofta händer ovanstående?
 
Spelet öppnade upp sig rejält och flera chanser skapades åt båda håll. LTIK reducerade till 1-3 på styrning av Pontus Pettersson efter frispark från Henrik Nilsson.
 
Mot slutet av matchen fick GIF/VIF flera möjligheter att sätta den definitiva spiken i LTIK-kistan. Den möjligheten fick man dock på en feldömd (naturligtvis) straff. Marcus Kjellsson dundrade in elvametaren via Pettersson i LTIK:s kasse, som var nära att klara, men den var för hård. Vid straffsituationen ruffar Hossein klart GIF/VIF:aren, lika klart är dock att ruffet sker utanför straffområdet. Men det var ju en sådan dag...
 
Strax efter 4-1 blåstes matchen av.
 
Ur LTIK:s synvinkel fanns inte mycket att ta med sig. Möjligen kampviljan och att man inte ger upp trots mycket tufft läge efter utvisningen strax efter paus.
 
GIF/VIF gjorde en bra match och vann rättvist. Traditionellt sett har LTIK alltid haft svårt mot samarbetesklubben. Serietillhörighet brukar sällan spela roll. Första halvtimmen var väldigt bra. Man hade bra rörelse i laget, ett bra presspel och var verkligen inspirerade till uppgiften. Andra halvlek blev som den blev. Ofta saknades där skärpan i sista passningen och i avsluten. Å andra sidan ledde man redan med 3-0 och 3-1.
 
Michael Johansson återfanns i GIF/VIF:s mittlås. Han ger laget den nödvändiga rutin som krävs för att GIF/VIF ska kunna vara med om de två översta platserna i division sex i år.
 
Lite synd om GIF/VIF, och absolut för matchen, att det blev som det blev. Man hade troligen klarat LTIK även elva mot elva och utan tillskänkta straff- och offisidemål. Nu hamnade fokus mer på domarinsatsen än på GIF/VIF:s.
 
LTIK bör inte misströsta. Ifjol blev man krossade av BKW i första omgången. Ändå stod rödblått sedan som hisoriens första slutsegrare i Allianscupen.  
 
Telefonsamtalet efter matchen med tränare Freddy Pettersson, som är i Umeå och besöker syster Fia, var förstås dystert.
 
Ikväll ringer jag min ende icke fotbollsintresserade vän. Idag vill jag inte ha mer med fotboll att göra. Men det kommer ju en morgondag, nya träningar och nya matcher...
 
Träningsmatcher:
 
Hittarps IK-LFK 5-0 (2-0)
 
IF Leikin-KIK 8-1 (5-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson
 
Harplinge IK B-K/HFF 0-2 (0-2)
Mål K/HFF: Hampus Markow, Tobias Johansson
 
//P.

RSS 2.0