Torekovs IF-SIF kl 15:00, Glimminge plantering

Oskarström IS-LTIK kl 16:00, Sannarps IP

GIF/VIF, K/HFF och HIS är på träningsläger. VBoIS matchar endast B i helgen (mot RGIF B kl 13 på lördag på Björkvallen). Vet inte varför inte KIK spelar med två veckor kvar till seriepremiären. BKW spelade i onsdags och vilar i helgen.

Mål BKW: Besart Mazreku, Andreas Martinsson (straff)

Reultat helgen

Förslövs IF-HIS 4-2 (1-1)
Mål HIS: Mikael Alm, Albert Bengtsson

HIS hade 2-1 och chans till 3-1. Men man släppte till för många målchanser och föll med 4-2. I sekvenser bra från HIS sida, men helheten behöver bli bättre.

LFK-HBK U19 1-1 (0-1)
Mål LFK: Hannes Persson

HBK hade rättvist 1-0 i paus. LFK:s kvittering genom Hannes Persson (Jesper Wennström) kom sent men var rättvis då LFK tog över i andra halvlek.

DM:

LTIK-BKW 1-2 (1-1)
Mål LTIK: Daniel Hellsten (straff)
Mål BKW: Manfred Walldén, Egzon Behramaj

Rättvis seger för BKW, som behövde kryss för att vinna grupp 10 och på så vis få en lite beskedligare lottning i den första slutspelsrundan. LTIK spelade disciplinerat och fick därför vara med i 90 minuter.

Segern blev dyrköpt för BKW som fick Johan Green och Nderim Peci skadade (baksida lår). Det är mycket tveksamt om de kommer att vara tillbaka till seriepremiären. Jonathan Roslunds hälskada ska dock inte vara lika allvarlig. LTIK fick Magnus Nilsson skadad (baksida).

Dessutom fick båda lagen en varsin utvisning efter två gula var mot slutet av matchen. I BKW fick matchens bäste spelare - Egzon Behramaj (ett mål och en ass) lämna planen. I LTIK var det Emil Jönsson som fick kliva åt sidan.

Allianscupfinal:

GIF/VIF-LFK 1-3 (1-0)
Mål GIF/VIF: Anton Hemhagen
Mål LFK: Jonatan Eriksson 3 (en straff)

Mycket fin insats av GIF/VIF, som imponerade med fin fysik, starkt försvarsspel, samspelt mittfält och vassa spelare framåt. Det känns som att GIF/VIF ger sig själva chansen att lyckas i division 5 ("4") i år. GIF/VIF hade 1-0 fram till den 80:e minuten då det blev för jobbigt att stå emot LFK. Målet genom högerbacken Anton Hemhagen efter hörna från Dennis Delerud. Matchen var GIF/VIF:s första gräspass i år.

LFK luftade hela truppen. Man spelade första halvlek med en "B-uppställning" och i andra halvlek med A-laget, som det ser ut för tillfället. Marcus Nilsson var sjuk. Erik Pålsson och Anton Jonsson är fortsatt skadade, men ska vara i träning inom kort.

Jonatan Eriksson stod för ett äkta hatrick och verkar vara tillbaka i gott slag. 1-1 i 80:e (Lucas Pettersson). 2-1 i minut 82 (Hannes Persson) och 3-1 satte han på den straff han själv fixat sedan han blivit framspelad i djupet av Hannes Persson.

Efter matchen fick matchens lirare i respektive lag ta emot blommor från Småklubbsalliansens Peter Walldén. Undertecknad utsåg som enväldig domare Alex Nilsson, mittback i GIF/VIF och Jonatan Eriksson, forward i LFK, till bästa spelare. I GIF/VIF var det inte lätt att utse bara en. Men som matchen artade sig blev det till slut ganska självklart. I LFK var valet enkelt.

LFK är Allianscupens fjärde mästare. 2013 - LTIK, 2014 - VBoIS, 2015 - K/HFF, 2016 - LFK.

Simlångsdalens IF-HIS 1-1 (0-1)
Mål HIS: Jens Larsson

Båda lagen var B-betonade. Bra insats av HIS.

SBK-Skånes Fagerhult IF 3-3 (1-2)
Mål SBK: Anders Pettersson, Musse Salem, Sabri Behrami (straff)

Med tanke på skapade målchanser borde SBK vunnit med några bollar. Man har problem på fasta och släppte in tre baklängesmål på detta vis. Sabri Behramis 3-3 på straff mot slutet var mycket rättvist. Anders Petterssons och Musse Salems mål var delikatesser.

Bjärnums GoIF-KIK 4-1 (1-1)
Mål KIK: Leo Axelsson

Svårspelad match på hoppigt naturgäs och hård vind i planens längdriktining. KIK fick bara med sig 1-1 från medvinden i första efter sen kvittering från Bjärnums sida. I andra halvlek släppte KIK in tre mål i motvinden.

YBK-Grimetons IK 0-2 (0-1)

Mindre bra insats av YBK där försvarsspelet, men framförallt passningsspelet brast. YBK har flera spelare på resande fot och har inte fått spela ihop laget överhuvudtaget.

BKW-Trönninge IF 6-0 (3-0)
Mål BKW: Besart Mazreku, Kenan Ramadani, Petter Gustafsson, Albin Halimi, Manfred Walldén

Ny bra insats av BKW. Trots att man fick en spelare utvisad redan efter kvarten spelad hade man inga problem att avfärda Trönninge. BKW är i och med segern vidare i DM.

Lidhults GoIF-K/HFF 0-8 (0-4)
Mål K/HFF: Johan Nilsson 3, Jonatan Jacobsson 2, Anton Karlsson, Andreas Bertilsson, Andreas Johansson

Imponerande insats av K/HFF som utan Fredrik Junefalk körde över Lidhult och avancerade till slutspel i DM.

RGIF-GIF/VIF 0-2 (0-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2

Jämn match där RGIF var värda en pinne. I och med segern avancerade GIF/VIF i DM. Gullbrandstorps oväntade seger mot redan slutspelsklara Getinge (B) gjorde att RGIF slutade sist i gruppen.

Torup/Rydö FF-LTIK 9-0 (4-0)

Läs om matchen här.

SIF-IF Leikin 0-8 (0-3)

SIF var som väntat chanslöst mot Leikin, som avancerar från gruppen tillsammans med K/HFF.

VBoIS-Tvååkers IF 0-13 (0-2)

Ett ungt BoIS stod emot i en halvlek mot Tvååkers B-lag. I andra halvlek trillade boll efter boll in. VBoIS fick en spelare målchansutvisad i första halvlek.

KIK-Båstads GIF 1-10
Mål KIK: ?

Ett chockerande resultat även om KIK saknade flera av sina bästa (bröderna Åkesson, Jonte, Leo Axelsson, Emanuel Hultberg osv).

KIK-Båstads GIF kl 15:00, Glänningepark

LFK blir spelledigt i helgen då Helsingborgs akademi ställde in. SBK spelar internmatch. HIS spelade under torsdagen.

LFK vann

Fredag:

Laholms FK P15/16-Vittsjö GIK dam 2-0 (0-0)

Våxtorps BoIS-Andersbergs IK 0-6 (0-1)

VBoIS har hamnat i dödens grupp i DM efter två 6-0-förluster mot Unnaryd och Andersberg väntar nu division 1-laget Tvååker i den avslutande matchen. BoIS matchar ungt och hade fem spelare födda 2000 och en 1999 i truppen mot AIK. BoIS stod emot bra i en halvlek (0-1 i minut 43). I andra var det gästerna för hela slanten i dimman på Glänningepark.

Lördag:

BKW-Torup/Rydö FF 1-0 (1-0)
Mål BKW: Johan Green

Rättvis seger för ett bra BKW som manövrerade ut det fysiska motståndet med sin spelskicklighet. Resultatet var i underkant. Bl a missade BKW en straff.

Lidhults GoIF-SIF 6-0 (3-0)

Unnaryds BoIS-VBoIS 6-0 (2-0)

GIF/VIF-Getinge IF 0-1 (0-0)

GIF/VIF var klart bäst i första halvlek och borde gjort ett par mål. Bl a missade man en straff. I andra halvlek spelade Getinge upp sig något och gjorde mål på straff. Getinges seger var dock på intet sätt rättvis sett till hur matchen såg ut.

Mål LFK: Erik Gunnarsson 2, Hannes Persson

LFK fick viss upprättelse efter den usla insatsen mot Dalen. Man gjorde vad som krävdes och besegrade två division 3-lag. Därmed slutade man femma av åtta lag i träningsturneringen. Hässleholms IF vann cupen.

Söndag:

DM:

RGIF-Gullbrandstorps AIS 2-2 (1-0)
Mål RGIF: Johan Nilsson, Visar Demaj

Relativt jämn match där RGIF ändå låg närmast segern. Man hade både 1-0 och 2-1 och flera möjligheter att avgöra mot slutet av matchen.

Laholms FK-Simlångsdalens IF 0-2 (0-2)

Genomusel insats av LFK som trots ett starkt lag inte hade mycket att hämta mot Simlångsdalens IF - normalt ett stabilt division 6-gäng, som brukar hålla till på den övre halvan. Dalen var närmare trean än vad LFK var ettan. LFK har någon form av förbannelse hängande över sig när det kommer till DM-spel. Det är inte ofta man tagit sig förbi första rundan på senare år. Matchen mot Sennan på tisdag blir nu ett betydelselöst jumbomöte.

Mål LTIK: Mattias Olofsson

Jämn match som lika gärna kunde slutat oavgjort. Mattias Olofsson gav LTIK ledningen i den åttonde minuten.

LFK-Ginsten GoIF 1-2 (1-1)
Mål LFK: Anton Gunnarsson

Ett defensivt Ginsten följde matchplanen och var effektivt när möjligheterna dök upp. Ett LFK med hela sex juniorer hade mycket boll men var lite tunna i de avgörande lägena. Yngst på plan var LFK:s Melwin Sjöland, 13.

Lördag:

SBK-Skuggan BoIS 2-1 (1-1)
Mål SBK: Flamur, Abdi Hussein

Prestigeseger för SBK i vad som om man tittar på fjolårets tabell var jumbomötet i division 6. Skuggan blev sist ifjol och förlorade den här gången mot SBK.

GIF/VIF-Torup/Rydö FF 2-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson 2

Stark seger av GIF/VIF som fortsätter att övertyga under försäsongen. Leo Gustafsson har hittat målet och ser vass ut.

IF Lödde-LFK 3-0 (1-0)

Hässleholms IF-LFK 1-0 (1-0)

Tuff start på träningsturneringen för LFK, som åkte ner till Höganäs för att spela två matcher med endast tolv utespelare efter att en ny sjukdomsepedemi brutit ut i truppen, igen. Enda godkända halvleken var den avslutande mot HIF. Där brände LFK även en straff. Nu väntar ny match i cupen mot Dössjöbrö på lördag. Efter denna får LFK spela placeringsmatch.

DM:

SIF-K/HFF 0-3 (0-1)
Mål K/HFF: Daniel Johansson 2 (en straff), Andreas Werner Bertilsson (straff)

SIF stod upp bra men K/HFF vann rättvist i en match där båda lagen saknade flera betydande spelare.

Haverdals IF-BKW 0-9 (0-6)
Bujar Mazreku 3, Johan Green 2, Petter Gustafsson 2, Kenan Ramadani, Besart Mazreku

Spel mot ett mål när BKW krossade Haverdal. Johan Green tvåmålsskytt i årsdebuten.

Getinge IF-RGIF 5-0 (0-0)

RGIF gjorde en bra första halvlek och borde varit i ledningen i paus. Getinges 1-0 sent i första var inte logiskt. I andra gjorde Getinge tidigt tvåan och trean och med det tog man över matchen. Ett stort fall framåt för RGIF:s del.

Söndag:

KIK-HIS 2-4 (1-0)
Mål KIK: ?
Mål HIS: Albert Bengtsson 2, Lukas Andersson, Mikael Alm

Två B-betonade lag möttes när HIS fick revansch för 5-2-förlusten i Allianscupen.

DM:

Gullbrandstorps AIS-GIF/VIF 2-3 (2-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Kewin Hansen

GIF/VIF hade många spelare i truppen borta av olika skäl i helgen. Därför tvingades man dubblera med flera spelare och det var lite tunga ben efter lördagens seger mot Torup/Rydö, men i andra fick man igång stubbarna och lyckades vända och vinna.

VBoIS-Andersbergs IK (framskjuten pga snö)

IS Halmia-YBK 8-0 (8-0)

Halmia ställde upp med en namnkunnigt lag och körde över YBK. I paus snöade det så mycket att lagen i samråd med domaren valde att avbryta matchen. Det var ett demolerat YBK säkert tacksamt för.

IS Halmia-YBK kl 18:00, Sannarps IP

PS. Hjälp mig att uppdatera resultat och målskyttar i kommentaterna. DS.

LFK till final

Allianscupen:

Laholms FK-Våxtorps BoIS 7-0 (4-0)
Mål LFK: Noah Törnkvist 2, Alfred Karlsson, Erik Gunnarsson, Max Sjöstrand, Anton Wennström, Markus Johansson (straff)

LFK till final mot GIF/VIF (datum ej satt. Klubbarna själva kommer överens om dag och spelplats).