Resultat fredag

Kvibille-RGIF 2-1
Mål RGIF: Henrik Olsson

Det var ren Hawai-fotboll inledningsvis och det kunde ha stått 3-2 redan efter en liten stund. Kvibille kunde dock ta kontroll över händelserna efterhand och vann också relativt rättvist matchen med 2-1. RGIF hade fler chanser, bla hade Daniel Hellsten ett skott i ribban och på den efterföljande returen lyckades Piere Nilsson inte få in bollen i princip öppet mål. Henrik Ragnarsson, Oskar Nilsson och Jens Strömberg var duktiga i RGIF, också Andreas Randevik får plus, rutinerad insats. Hellsten rapporterade från matchen.

Serbiska-GIF/VIF 2-0

Efter en svag insats överlag mot Serbiska förlorade GIF/VIF, det var framförallt inställningen som brast. Edwin Fagerholm rapporterade från matchen.

SBK-Simlångsdalen 1-4
Målskytt SBK: Kim Andersson

SBK släppte in fyra mål mot Dalen på IP, det händer verkligen inte ofta att SBK släpper in så många bollar. Konstigt nog brast inställningen en aning och det är för enkla och biliga mål man släpper in. Cralle spekulerar i att för många spelare kanske lägger över ett för stort ansvar på Peter Andersson istället för att ta ett tag själva. Samtidigt är det för många viktiga spelare som saknas, har SBK bästa laget på plan har man en slagkraftig elva, saknas spelare som Magnus Andersson, Kim Håkansson och Kristian Johansson, vilket var fallet vid denna match, så får man också problem.

KHFF-IS Örnia 5-1
Målskyttar KHFF: Simon Nilsson, Björn Ottosson, Jonathan Jacobsson, Ola Jönsson (straff), Calle Bengtsson

Självklart imponerande med en 5-1 vinst, framförallt med tanke på att spelet inte fungerade särskilt väl för KHFF. Det som imponerar är framförallt inställningen samt arbetet som samtliga lägger ner, det finns inga diva-fasoner från någon spelares håll. Spelet fungerade som skrivet inte särskilt väl, men det blev för jobbigt att stå emot KHFFs tyngd för ett febrilt kämpande Örnia. Det stod 3-0 i paus och det var väl kanske lite i överkant. Simon Nilsson kunde vackert klippa in 1-0 sedan bollen kommit fri en bit utanför straffområdet efter en tilltrasslad situation.

2-0 kunde Björn Ottosson göra sedan han runnit igenom från kanten på en fin djupledsboll, även här var Nilsson inblandad då det var han som gjorde en panikrensning som hamnade hos KHFFare på mtten som så småningom kunde servera Ottosson som inte gjorde något mistag med vänsterfoten. 3-0 gjordes av Jonathan Jacobsson efter en soloraid. Målet skulle dock aldrig fått göras då det föregicks av solklart gruff på en Örniaspelare, domaren lyckades dock missa det hela och matchen kändes avgjord.

Jonte utgick i paus och Örnia kunde faktiskt ta över spelet i andra, eller spelet och spelet. Örnia kämpade, jobbade och slet och vägrade, trots 3-0 i röven, att vika ner sig och kunde också ganska omgående reducera till 1-3. Efter detta malde de på och hade även läge att göra 2-3. Det hade känts ganska talande med ett 3-2 resultat i matchen, ISÖ var faktiskt värda att vinna andra halvlek. KHFF fick dock straff, klockren förövrigt och den sattes säkert i mål av Ola Jönsson. Strax efter kunde också Calle Bengtsson göra 5-1 på ett friläge. Ingen glänser i KHFF, samtidigt är det en väldigt stark kollektiv insats. Det är såklart lite oroväckande för KHFFs del att man verkar vara så beroende av Jonte, han saknades mycket i andra halvlek.

Enligt uppgift har Martin Berndtsson bestämt sig för att göra ett uppehåll med fotbollen igen. Jag har tidigare varit en aning skeptisk till unge Simon Nilsson, under matchen mot ISÖ imponerade han dock på mig och jag tror att han kommer att lösa vänsterbacksplatsen på ett bra sätt även framöver. Han kryddade dessutom sin insats med ett grannt mål! ISÖ hade inte mycket till spel och så fritt spelrum som Jonte och Ola gavs på mitten i första halvlek kommer inget lag, som känner till de här båda herrarnas kapacitet, att ge dem. Samtidigt imponerar ISÖ inställningsmässigt, de är inget lag som kommer att vika ner sig i någon match och några enkla fighter kan inget lag räkna med mot de gröna.

VBoIS-YBK 2-0
Målskyttar: Anders Gustavsson, Håkan Pettersson

YBK saknade Richard Frankland och Jonas Bergman i matchen mot VBoIS och utan dem har YBK inte särskilt mycket att komma med framåt. Det var också VBoIS som hade kontroll på händelserna, mot ett i och för sig bra försvarande YBK. Spelövertag BoIS, men de lyckades inte skapa särskilt mycket chanser förutom de två målen som gjordes. Intressant att båda lagen spelade 4-5-1 och med viss framgång. Det offensiva spelet blir såklart lite lidande, samtidigt var båda lagen stabila defensivt. Planens främste aktör var BoIS Anders "Slangen" Gustavsson, han styrde och ställde i mitten lite som han ville. Magnus Pettersson och Emil Olsson raporterade från matchen.

Nu ser vi framemot lördagens drabbningar! /P.