Inför helgen

Lördag:

Fyran:

Lilla Träslövs FF-RGIF kl 14:00, Östervi

Jobbig avslutning för RGIF. Ska det bli trevlig stämning i Ladan på kvällen krävs minst en pinne mot Lilla Träslöv. Lagen har samma målskillnad men RGIF tre poäng mer. Vid förlust blir RGIF troligen indraget i ett negativt kval. Hade varit en tråkig avslutning på en överaskande bra säsong för RGIF. Det finns frågetecken på målvaktssidan. Carlos Fragoso är knäskadad och missar matchen. Även Tony Andersson dras med skada men ska testa på uppvärmningen. Går det inte får Andreas Randevik dra på sig nävarna.

Sexan:

YBK-VBoIS kl 14:00, Munkavallen

Sista chansen för YBK att plocka poäng i år. Trots allt bra av YBK att hänga i hela säsongen trots storförluster och WO redan i första omgången. VBoIS har gjort en godkänd höst och slutar femma i sexan.

HIS-IS Örnia kl 14:00, Hasslövs IP

Klara tabellsjuan HIS ställs mot klara tabellfyran Örnia. HIS har gjort den bästa säsongen på flera år.

Serbiska FF-SBK kl 14:00, Sannarps IP

SBK slutar sexa i tabellen och har gjort en skaplig säsong. Serbiska slog man enkelt hemma, det lär bli tuffare på Sannarp. Pass upp för Göran Medjed. SBKs Olle Günther Hanssen kan gå upp på en andraplats i skytteligan om han gör ett par mål. Just nu har han gjort 15 och ligger ett bakom Kurdiskas Ferdijan Kurtic och Örnias Christian Gustavsson. Leder gör suveräne Vapnöforwarden Chritopher Jönsson med sina fina 27 mål.

Söndag:

LTIK-KHFF kl 14:00, L:a Tjärby IP

LTIK har en minimal chans till andraplatsen om man vinner stort mot KHFF samtidigt som BKW tappar poäng och Trönninge förlorar stort mot Andersberg. KHFF blev redan i förra omgången klara för tionde platsen i serien. Därmed spelar laget i sexan nästa säsong. LTIK saknar avstängda Simon Vedin och Mattias Johansson. Åter i truppen är Mattias Olofsson, Miridon Berisha och Emil Olsson. KHFF saknar försvararna Patrik Bengtsson och Fredrik Branting samt forwarden Henrik Fridberg.

SIF-GIF/VIF kl 14:00, Gröningen

SIF är klara som jumbo men jagar säsongens första vinst. GIF/VIF är klara för elfteplatsen men planerar inte att vika ner sig mot SIF. Ett betydelselöst prestigederby.

KIK-Lidhults GoIF kl 14:00, Lagavallen

KIK blir femma i serien och kommer troligen att ta revansch för den försmädliga 1-0-förlusten mot Lidhult i våras. Lidhult får knappast med sig bästa laget till en betydelselös bortamatch i Knäred.

Gullbrandstorps AIS-BKW kl 14:00, Gullevi 

BKW lever på hoppet och måste slå Gullbrandstorp samtidigt som Trönninge förlorar mot Andersberg för att kunna nå en andraplats. GAIS spelar för att säkra sjätteplatsen. Vid tappade poäng går Andersberg förbí om de vinner. GAIS har vunnit de två senaste matcherna och i den senaste hemmamatchen slog man Centern.

//P.

Klassiska Maxi-cup återstartar

Efter  17 år i träda startar Laholmskorpen upp anrika Maxi-cup igen. Värnens BK arrangerade den populära cupen mellan åren 1965 och 1993. Nu 2010 ska den återupplivas.

Företag, kompisgäng, idrottsklubbar mm, anmäl er till nystarten av Maxi Cup, seriespel i sjumannafotboll.

Var? Kaninplanen vid Glänningesjö i Laholm.
När? Första speldag är den 10:e oktober, slutar kring månadsskiftet november/december.
Speldagar? Söndagar, en match per vecka.
Speltid? 2x25 minuter.
Spelare? En målvakt, sex utespelare samt eventuella avbytare.
Laget? Får innehålla licens-/icke- licensspelare från div tre till korpspelare.
Regler? Korpregler, dvs ingen offside, inspark = inkast, varning = två min utv, utvisning = fem min utv + match.

Laget måste ha ett engelskt liganamn.

Anmälan senast 4 oktober till:
 
Peter Johnsson, 0430-22130, 070-4957439
Josef Vasilcin, 0430-13257

Anmäl dig och ditt lag redan nu!

Kostnad per lag avgörs av hur många lag det blir. Antalet är så klart begränsat och anmälningar har kommit in. En trolig startsumma är 1500 kr.

Klippfors till SIF

Sista omgången närmar sig och tränarkarusellen kommer snart att vara igång. Vissa klubbar har klart med samma tränare till nästa säsong medan andra kommer att byta. Det har sedan en tid stått klart att Jonas Klippfors lämnar Knäreds IK som tränare efter tre framgångsrika säsonger där han 2008 tog upp laget i femman från sexan och sedan förbättrat lagets sjätteplats i femman 2009 till en femteplats 2010. Kilppfors lovordar KIK.
- Det är en kanonförening och jag har trivts jättebra. Men tre år är lagom och nu behöver både jag och klubben förnyelse, säger Jonas.
Vem som tar över i KIK är i skrivande stund inte klart eller officiellt.
Det lag som till nästa år låter Klippfors ta över tränarskapet får en engagerad tränare som brinner för fotboll. Dessutom varierade, roliga och givande träningar plus garanterad ordning och reda.

Det har sedan en tid stått klart att Jonas Klippfors kommer att träna SIF nästa säsong tillsammans med Peter Olsson.

Min kommentar: Det kommer säkert att bli bra. Ordning och reda, pengar på fredag. Det nya tränarparet kommer inte att acceptera det ointresse som fanns bland SIFs spelare under årets försäsong/vår. Sluter spelarna upp mangrannt kommer SIF att kunna göra en ordentlig nystart 2011 med en placering på den övre halvan i sexan. Stort lycka till!

//P.

Resultat söndag

Femman:

GIF/VIF-KIK 1-2 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Andreas Hansen
Målskyttar KIK: Marcus Åkesson, Joel Åkesson

GIF/VIF var bättre i första halvlek och KIK i andra. Enligt KIKare var segern rättvis. Från GIF/VIF-håll tyckte man att matchen kunde slutat hur som helst då chanser skapades åt båda håll.

KIK vann med uddamålet på Veinge IP i division 5. Knäreds Marcus Åkesson öppnade målskyttet i den 49:e minuten, och 20 minuter senare satte Joel Åkesson 0-2. I den 82:e minuten reducerade hemmalaget genom Andreas Hansen.
– Jag tycker det är en rätt jämn match. Vi skapar minst lika mycket som Knäred. Det kunde gått precis hur som helst, säger Genevad/Veinges tränare Lars Pettersson som berömmer innermittfältarna Kewin Hansens och Robin Hansens insats. Även Michael Johansson får beröm.
– Första halvlek var inte riktigt bra från vår sida. Jag tycker att Genevad/Veinge var lite hetare, men vi tar över sista kvarten i första. Sedan tycker jag att vi äger matchen, säger Knäreds tränare Jonas Klippfors och avslutar:
– På det stora hela tycker jag att vi vinner rättvist.

Lidhult-LTIK 3-6 (1-5)
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson 3, Simon Vedin, Jacob Björk, Mattias Johansson

LTIK spelade lysande fotboll under de första 25 minuterna. Lidhultspelarna agerade statister då LTIK kunde göra mål på mål. Redan efter någon minut var Henrik Olsson nära att trycka in 1-0 på ett inspel från Jacob Björk och strax efter det sköt Simon Vedin tätt utanför i bra läge. 1-0 kom då  Burim Sumiqi slog en fin boll till Mattias Johansson som hittade in med ett inlägg till Henrik Olsson som nickade in bollen i mål. 2-0 kom kort därefter genom Simon Vedin som framspelad av Jacob Björk kom på ett bra sätt i djupet och avslutade högt och otagbart för målvakten. 3-0 var matchens delikatess. Ola Nilsson slog en boll till Jacob Björk som läckert vände bort sin gubbe innan han pricksköt bollen upp i målvaktens vänstra kryss. Troligen det snyggaste LTIK-målet i år. 4-0 gjorde Henrik Olsson då han snappade upp en för löst slagen bakåtpass och petade bollen mellan målvaktens ben och i mål. 5-0 gjorde samme Olsson i öppet mål sedan han blivit frispelad av Jacob Carlmalm efter fint LTIK-spel.

Det hade bara gått 25 minuter och matchen var sedan länge avgjord. LTIK slappnade av och Lidhult kom in i det bättre sista kvarten av första halvlek och kunde också reducera på ett hårt skott från den duktige lagkaptenen Mathias Jansson. Det var svårt för LTIK att tända om och tänka 0-0 till andra halvlek. Lidhult kunde göra både 2-5 och 3-5 innan Mattias Johansson satte den berömda spiken i den Lidhultska kistan då han vräkte sig fram på ett fint inlägg från Fredrik Jacobsson och stötte in 6-3 till LTIK med pannan. Som helhet så klart en helt godkänd insats från LTIKs sida som i och med vinsten säkrade minst en fjärdeplats i serien. Det bytades en hel del i LTIK och spelare som inte fått chansen så mycket tidigare i år fick nu spela en hel del och gjorde det bra. Hela laget gjorde en bra insats men offensivt var Jacob Björk och Simon Vedin de främsta kreatörerna och självklart måste en spelare som gör hattrick omnämnas. Henrik Olsson var där han skulle i straffområdet och gjorde det bra.

– Första 25 minuterna var riktigt bra, och då ledde vi också med 5-0. Sen i andra slappnar vi av lite och bjuder in dem i matchen, men det var en bra match från vår sida, säger Lilla Tjärbys tränare Patrik Åkesson. Han berömmer forwarden Henrik Olsson och innermittfältarna Simon Vedin och Mattias Johansson lite extra.

Andersberg-SIF 6-2 (3-0)
Målskyttar SIF: Erik Moberg 2

Andersberg var ett nummer för stora för SIF och vann matchen komfortabelt. Skottorp förlorade borta mot Andersberg i division 5. SIF:s mål gjordes av den centrala mittfältaren Erik Moberg.
– Vi var tvåa hela matchen. Vi spelar väl lite bättre i andra, men Andersberg var en klass bättre än oss, säger Skottorps tränare Per-Åke Eriksson som ändå framhäver tvåmålskytten Mobergs insats:
– Erik gör ett fantastiskt jobb idag.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Lerkil 6-1 (5-0)
Målskyttar LFK: Peter Carlsson 2, Robert Nilsson 2, Petter Gustafsson, Henrik Olsson

LFK krossade Lerkil efter en mycket bra första halvlek. Tyvärr räckte det inte till en kvalplats uppåt då övriga resultat inte gick lagets väg. LFK har ändå gjort ett bra år, bättre än förväntat och kanske blir det mer lagom med uppflyttning nästa säsong?

Snöstorp/Nyhem-Påarp 2-2 (1-0)

Snöstorp/Nyhem åkte ur trean i och med poängtappet. Mycket överaskande med tanke på vilka spelare man har på pappret. Laget var upphåsat inför säsongen men svek alltså ordentligt. Fusionens nedflyttning påverkar troligen fyran, femman och sexan i allra största grad med uppflyttningar och nedflyttningar. Ska bli intressant att se hur det blir.

Fyran:

RGIF-Norvalla 0-2 (0-1)

RGIF förlorade hemmamatchen mot Norvalla trots att man spelade med en man mer i 30 minuter. Ränneslöv skapade mycket chanser men lyckades inte sätta dit bollarna. Carlos Fragoso skadade sig i knäet under ett av veckans träningspass och ersättaren Tony Andersson hann bara stå i 25 minuter innan också han skadade sig. RGIF fick därför ställa en utespelare i mål.
- Nu är vi indragna i streckstriden och eftersom att så många Hallandslag åker ur division tre finns risken att även det fjärde laget från slutet får kvala, säger RGIFs tränare Sven-Bertil Bergström.
Det laget är just nu Lilla Träslöv som Ränneslöv möter på bortaplan i sista matchen. RGIF måste ta en pinne i den matchen för att undvika att riskera ett negativt kval. Snöpligt med tanke på att laget legat på väldigt fast mark under stora delar av säsongen. Hade RGIF vunnit lördagens match hade laget blivit det första att stanna kvar i fyran sedan LFK gjorde det för väldigt många år sedan. KHFF, LTIK och RGIF själva två gånger om har försökt tidigare men misslyckats. KHFF, LTIK och RGIF (första gången) var dock uppe innan serieomläggningen som innefattar en elitfyra.

Femman:

KHFF-Gullbrandstorp 1-3 (0-2)
Målskytt KHFF: Samuel Markow

KHFF kämpade tappert men föll mot ett bättre lag. Skogslaget får i och med förlusten ta steget ner till sexan.
– Vi stod upp bra i första halvlek, och skapade några farliga chanser. Vi låg närmst till att göra första målet, men som det har varit under hela säsongen har vi inte haft det flytet som vi hade behövt, det har varit mycket stolpe ut. Gullbrandstorp skapade inte särskilt mycket i första och vi står upp väldigt bra defensivt, säger KHFF:s assisterande tränare Ola Jönsson och fortsätter:
– Sen i andra halvlek får de in första målet, tyvärr. Vi får inte igång spelet riktigt som vi hade i första. De gör också 0-2 innan vi reducerar. Vi går då ner på en trebackslinje och trycker på, men då får de in 1-3 på kontring istället.

BKW-Centern 0-2 (0-2)

Centern tog sig i kragen och vann med rättvisa 2-0 mot BKW. Det Centern åskådarna fick se på Wallevi i första halvlek var det Centern som var så bra i höstas. BKW hade chanser men Centern var klart bättre totalt sätt.

Toppmatch av stor vikt stod på schemat under lördagen då BK Walldia tog emot IF Centern. Bortalaget vann med 2-0 och grunden till Centerns vinst lades i den första halvleken då Halmstadlaget var klart bättre än Walldia.

 

Centern började matchen bäst. Bortalagets forwardspar pressade BKW:s backlinje stenhårt och gav dem inte någon ro. Redan efter tre minuter sköt Centerns Emil Rydén tätt utanför BKW:s målvakt Simon Nilssons vänstra kryss. I den sjunde minuten kunde bortalaget ta ledningen med 1-0. Fredrik Johansson var den som ur misstänkt offsideläge stötte in bollen i mål. BKW:s försvar agerade tafatt vid målet. Kort efter det blev Centerns båda anfallare fria mot BKW:s mål. De tog dock för god tid på sig och hemmalagets högerback Alexander Ekstrand hann rädda upp friläget. Efter 17 minuters spel hade Centern dessutom ett inlägg i ribban. BKW skapade ingenting av värde under de 20 första minuterna. Den bästa chansen skulle Marcus Pettersson få då han blev fri framför mål efter ett inkast. Avslutet gick dock strax utanför. Centern fortsatte att ligga på och skapade ytterligare en chans på en djupledsboll. Simon Nilsson kunde dock göra en bra räddning och sätta igång spelet snabbt. På kontringen kunde Johan Green så småningom avsluta men Mikael Andersson i Centerns mål kunde rädda upp. I den 35:e minuten utökade Centern sin ledning till 2-0. Bortalaget drog upp ett vackert anfall via de skickliga innermittfältarna Martin Primnell och Kristoffer Bergdahl. BKW:s mittback Jonas Nilsson fläkte sig och räddade det första Centernavslutet men Emil Rydén kunde efter det placera in bollen i mål.

 

- Vi var inte med i första halvlek. De pressade oss väldigt bra. Det kändes som att vi var lite nervösa. Deras ledning i paus var rättvis, säger BKW:s tränare Mikael Gustafsson.

 

BKW skulle omgående få en chans till reducering i andra halvlek. Marcus Petterssons avslut räddades dock av Mikael Andersson. På den efterföljande omställningen blev Emil Rydén fri mot BKW:s mål. Avslutet var dock svagt och gick utanför mål. Centern spelade mer försvarsinriktiat i andra halvlek och BKW var med i matchen på ett helt annat sätt än i första. Hemmalaget hade dock svårt för att skapa tydliga målchanser mot ett stabilt spelande Centern. Bortalaget fortsatte att skapa chanser. Simon Nilsson tvingades till två kvalificerade räddningar. Först på ett förlängt inlägg och sedan på en nickskarv efter frispark. Även Centerns målvakt Mikael Andersson fick visa kvalité i andra halvlek. Bland annat genom en fin räddning på ett avslut från Robert Anderson efter växelspel mellan denne och Johan Green. Den bästa möjligheten för BKW i andra halvlek skapade dock Patrik Marku på egen hand genom en soloraid efter 85 minuter. Avslutet kunde dock reflexräddas av Andersson i bortamålet och 2-0 stod sig matchtiden ut.

 

- I andra halvlek backade de hem och låg på kontring. Vi spelade upp oss gentemot första halvlek men vi hade inget flyt i avsluten. Totalt sätt var de värda att vinna. De var väldigt stabila och jobbade hårt. De var tunga att möta. Alla i mitt lag har gjort bättre matcher men jag vill ändå ge godkänt till målvakt Simon Nilsson och den hårt arbetande forwarden Robert Andersson, säger Gustafsson.

 

Hoppet om en andraplats lever för BKW men då måste Trönninge förlora mot Andersberg i sista omgången samtidigt som Walldia vinner mot Gullbrandstorp.

 

HÅFF-Trönninge 0-0

Ett otroligt resultat. Trönninge släppte ifrån sig serieledningen och bjöd in BKW i matchen. Vinner BKW mot Gullbrandstorp i nästa omgång samtidigt som TIF förlorar mot Andersberg är plötsligt BKW tvåa. TIF måste underskattat HÅFF å det grövsta. Falkenbergarna saknade sina två bästa offensiva spelare mot TIF då båda blev utvisade i förra omgången. Otroligt.

Klass 2:

BKW-RGIF 1-2 (1-1)
Målskytt BKW: Patrik Marku
Målskyttar RGIF: Marcus Johansson, Mikael Magnusson 

BKW får lämna Klass 2 tillsammans med Unnaryd. RGIF och TIF klarade sig kvar med ett nödrop.

//P.

Inför helgen

Lördag:

Trean:

LFK-Lerkils IF kl 14:00, Glänningepark

Sista omgången i trean. LFK har chans till en andraplats om man vinner men då måste Eskilsminne och Tvååker tappa poäng. Gislaved har vunnit serien då man nu är i topp och möter Asmundtorp under lördagen. LFK bör slå ett Lerkil som redan är klart för nedflyttning.

Fyran:

RGIF-Norvalla 13:30, Björkvallen

Norvalla går om RGIF om de vinner. Ett ordinarie RGIF blir dock favoriter.

Femman:

BKW-IF Centern kl 13:00, Wallevi

Mycket avgörande match för toppstriden. Centern riskerar att tappa allt och sluta på en lottlös tredjeplats trots att man varit i topp av serien under hela säsongen fram till förra omgången. Vinner Centern mot BKW har man fortfarande chans till serieseger. Man möter HÅFF i den sista omgången och den matchen vinner man bekvämt. Det enda som gäller för BKW i den här matchen är tre poäng. Tappar man pinnar mot Centern blir det troligen en tredjeplats för BKW. Trönninge, som just nu leder serien på målskillnad före Centern och en poäng före BKW, möter HÅFF borta i den här omgången och Andersberg hemma i den sista omgången. Jag tror inte att man släpper greppet om seriesegern och förlorar någon av de matcherna.

KHFF-Gulbrandstorps AIS kl 14:00, Kornhults IP

Ska KHFF stanna kvar i femman krävs vinster i de två avslutande omgångarna och först måste man klara av ett GAIS som i förra omgången slog Centern. GAIS är dock seriens svänggäng nummer ett. Det är inte alls omöjligt att KHFF plockar hem tre poäng.

Söndag:

GIF/VIF-KIK kl 14:00, Veinge IP

Betydelselös match, men ett derby är ett derby. GIF/VIF törstar efter en seger och kommer troligen att ge ett favorittippat KIK en rejäl kamp om poängen.

Andersbergs IK-SIF kl 14:00, Sannarps IP

Vi väntar fortfarande på SIFs första trea. Kommer den i den här omgången eller väntar man till den sista? SIF har spelat upp sig efterhand och har gjort klara framsteg i de senaste omgångarna.

Lidhults GoIF-LTIK kl 14:00, Lomövallen

Tung bortamatch för LTIK nu när man i praktiken är borta från de två främsta platserna. Hela sex spelare saknas sedan förra omgången och på en redan något brandskattad trupp gör det naturligtvis inte gott. Mycket handlar troligen om inställning och motivation. De spelarna som får chansen vill säkert visa upp sig och laget kan spela avslappnat. Men räcker det? Tja, Lidhult befinner sig ju i samma situation men det har de gjort en tid.

//P.

PS. Sexan håller spelfritt denna helg och avslutar tillsammans med fyran och femman nästa helg. DS.

Tippa

Då var det dags att tippa den lokala fotbollen igen.

Min rad:

1: Halmia- Lindome 1

2: Laholm- Lerkil  1

3: S/Nyhem- Påarp

4: Ränneslöv- Norvalla

5: Walldia- Centern X

6: K/HFF- Gullbrandstorp 1

7: Andersberg- Skottorp 1

8: GIF/VIF- Knäred X

9: Lidhult- L. Tjärby 2

10: B-lag: Walldia-Ränneslöv

Totalt görs 35 mål.

Läs mer här.

//P.

Resultat söndag

Trean:

Höganäs-LFK 3-5
Målskyttar LFK: Jonatan Jacobsson 2, Besart Mazreku (straff), Petter Gustafsson, Peter Carlsson

LFK vann den viktiga bortamatchen mot Höganäs och nu lever hoppet om spel i tvåan till nästa säsong. Kul med lite nerv kvar till sista matchen mot Lerkil som spelas hemma på Glänningepark på lördag kl två. Det ska dock mycket till då både Tvååker och Eskilsminne måste tappa poäng mot Markaryd respektive Trönninge. Gislaved har vunnit serien då man nu leder med en poängs marginal och möter Asmundtorp i sista omgången.

Femman:

KIK-BKW 1-3
Målskytt KIK: Simon Silvandersson
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Robert Andersson

Hoppet om division fyra lever för BKW efter en rättvis seger mot KIK. Nu väntar en spännande och helt avgörande match mot Centern i nästa omgång.

Trönninge-LTIK 4-1 (1-0)
Målskyttar TIF: Andreas Plate 2, Simon Axelsson, Calle Stenberg
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson

Det var en jämn och relativt välspelad division fem-match som utspelades på ett blåsigt och ganska regntungt Tuvasvallen under söndagen. Matchen var av stor betydelse för toppstriden i serien. Vid TIF-vinst skulle laget ta sig upp på förstaplats i tabellen. Vid LTIK-vinst skulle laget ta sig förbi TIF och ha goda chanser på en av de två platserna längst uppe. LTIK började matchen klart bäst och etablerade ett tryck mot TIF-målet. En frispark blev farlig och några resultatlösa hörnor vaskades fram. LTIK hade också en boll inne. Målet dömdes dock bort pga hands. Efter ca 15 minuters spel var TIF för första gången inne i LTIKs straffområde och det på ett av Kristoffer Romanos långa inkast. Det blir halvfarligt hela tiden på dessa långa inkast som är så svåra att försvara sig mot. Spelet jämnades ut och det skapades en del halvchanser åt båda håll. LTIKs bästa chans fick Henrik Olsson som blev fri från höger, TIFs målvakt Jonatan Pihl kunde dock avvärja till en ny resultatlös hörna.

I den 28e minuten fick TIF frispark. Den slogs väl avvägt av skyttekung Andreas Plate mot den bortre LTIK-stolpen där den väldige högerbacken Simon Axelsson kraftfullt gick upp och nickade in 1-0 till hemmalaget. Efter målet kunde TIF ta över en aning och så såg det också ut resten av halvleken. Närmst ett mål sista kvarten av första var dock LTIK på en omställning. Emil Olsson tog sig ner till kortlinjen och måttade inlägg, bollen tog i ribban. Andra halvlek fortsatte med relativt jämnt spel. Viss fördel TIF som skapade ett bra läge då Calle Stenberg löpte längs vänsterkanten och tog sig fram till LTIK-målet där han tvingade Jonas Nilsson i LTIK-målet till en bra räddning. Efter en timmes spel kvitterade LTIK genom Mattias Olofsson. Henrik Olsson spelade fram från höger till Olofsson som kom in från vänster och avslutade med ett hårt markskott fram till 1-1. 

Innan bollen nådde fram till Olsson hade kulan varit kring sidolinjen i luften. LTIKs flaggviftare Per Vedin ansåg inte att bollen var ute och lät spelet fortgå genom att hålla nere flaggan. TIF-spelarna som fanns längs kanten tycktes säkra på att bollen varit ute. Själv har jag ingen uppfattning eftersom att jag stod för långt från linjen. Lite olustigt att det skulle bli mål efter just den situationen. Vedin brukar dock vara korrekt och rättvis i sina viftningar. Stenbergs friläge i andra halvlek föregicks av att bollen dansade på det yttersta av sidlinjen. Då valde Pelle helt korrekt att inte vifta. En oärligare flaggviftare hade lätt kunnat dra flaggan där... LTIK höjde sig ordentligt efter kvitteringen och skapade ett massivt tryck mot TIF-målet. Hemmalaget hamnade i knäet på Pihl i kassen. Det gjorde att det blev trångt framför mål och de där solklara chanserna uteblev. Emil Olsson fick dock ett hyggligt läge i röran framför mål men bollen gick inte in i detsamma. Dessutom tvingade Simon Vedin Pihl till en bra räddning sedan han ragit sig fram från vänster.

TIF lyckades freda målet och flytta fram laget. Spelet jämnades åter ut och med en kvart kvar att spela tog hemmalaget på nytt ledningen. Andreas Plate blev framspelad av Johan Sundqvist och vände och vred med bollen i LTIKs straffområde (från LTIKs avbytarbås hördes -"Nej, nej, nej!") innan Plate placerade in kulan bredvid Jonna i LTIKs mål. Bortalaget flyttade direkt fram folk och gick ner på ett trebackslinje. Det utnyttjade dock TIF på ett bra sätt. I den 82a minuten kunde Plate göra mål nummer två. Calle Stenberg avslutade i ribban och returen tryckte Plate i mål fram till 3-1. Uppgivet i LTIK-lägret och bara två minuter senare löpte pilsnabbe Stenberg sig fri på vänsterkanten och placerade in bollen i mål fram till 4-1. Uppgivet i bortalaget som skrivet... Kändes som att det kunde blivit som i vårmötet. Förlust med 6-1. Men LTIKarna på plan avslutade snyggt och skapade bl a ett läge genom Mattias Olofsson som sköt över i bra läge. Klar seger till TIF till slut. Effektiviteten avgjorde på nytt.

- Det är en jämn match. Tyvärr behöver vi för många målchanser på oss för att göra mål, sade LTIKs tränare Mats Johansson efter matchen. Tung förlust för LTIK som lika gärna kunde varit en seger. Andreas Plate och Calle Stenberg avgjorde matchen till TIFs fördel igen. I dessa båda herrars spetskvalitéer har TIF vassa och vinnande vapen. I övrigt är det två stycken ganska jämnstarka lag som möts. Som vanligt på höstarna saknas en del folk i båda lagen. Men det ser likadant ut överallt. TIF gick i och med segern upp på förstaplats i tabellen och nu ska det mycket till om man släpper seriesegern. Det blir vinster i de två sista matcherna mot HÅFF borta och Andersberg hemma. Det vore naturligtvis trevligt om detta TIF som gjort mest mål i serien fick vinna densamma (mitt tips inför säsongen). Både Centern och BKW är med om det längst uppe och de båda lagen möts i en avgörande och spännande match i nästa omgång. TIFs mittback Ivar Andersson var mycket bra mot LTIK. Han hade flera goa närkamper och dueller med LTIKs forward Emil Olsson. Innermittfältaren Anders Kallin kvitterade ut högst betyg av LTIKs tränare efter matchen.

TIFs referat.

Bloms iaktagelser.

SIF-KHFF 1-3 (1-1)
Målskytt SIF: Lars Johansson
Målskyttar KHFF: Martin Jönsson 2, Martin Nilsson

Lagen hade en varsin halvlek. SIF var bättre i första och KHFF bättre i andra. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist men då KHFF var starkare i andra var deras seger inte heller ologisk.

Sexan:

Kurdiska-YBK 6-0 (3-0)

YBK hade inte en chans mot serieledande Kurdiska. Men man lyckades åtminstone hålla nere siffrorna nåt så där.

VBoIS-Serbiska 3-2 (2-0)

VBoIS ledde med 3-0 men släppte in två mål mot slutet och då blev det lite onödigt spännande. Ändå en rättvis seger för BoIS som var det bättre laget i 75 minuter. 

//P.

Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Unnaryd 6-2 (2-1)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman 4, Mikael Fransson, Visar Demaj

Det blev till slut en klar seger för RGIF men det satt hårt inne. Redan nedflytningsklara jumbon Unnaryd med Mats Lundgren på topp bjöd på hårt motstånd och när de gjorde 2-2 på en korrekt dömd straff tidigt i andra halvlek var det lite darrigt. RGIF kunde dock dra ifrån och göra fyra raka mål fram till en odiskutabel 6-2-vinst. Stor segerorganisatör var Johan Bergman med sina fyra mål. Snyggast var slängnicken på Visar Demajs inlägg. Just Visar var den som de flesta runt planen tycktes enade om var den främste aktören på plan med ett mål och flera läckra framspelningar på kontot. RGIF är nu i princip klart för spel i fyran till nästa säsong. Duktig domare i snålblåsten: Johan Söderström.

Femman:

GIF/VIF-HÅFF 2-3 (2-1)
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle 2

Aj, aj, aj GIF/VIF. Detta var en match som hemmalaget skulle vunnit med ett par bollar sett till spelövertag men framförallt med tanke på skapade målchanser. Det var en kvalkad och uppvisning i missade lägen som bjöds på Veinge IP från hemmalagets sida. Viktig vinst för HÅFF som nu inte tar fler poäng i år då man möter Trönninge och Centern i de två sista omgångarna. Där har man inte en chans. KHFF har alltså, enligt mig, fortfarande allt i egna händer. Nio poäng på de tre sista matcherna räcker... Men det lär ju bli tufft. Noterbart är att GIF/VIF spelade med en man mer i hela andra halvlek och slutet med två man mer pga utvisningar i bortalaget. Domare: Åke Fredriksson.

Centern-Gullbrandstorp 1-2

Sexan:

SBK-HIS 2-0 (2-0)
Målskytt SBK: Olle Günther Hanssen 2

SBK tog en rättvis seger mot HIS sedan man gjort en hygglig första halvlek i det hårda vädret med mycket vind och regn.

//P.

Inför helgen

Lördag:

Fyran:

RGIF-Unnaryds GoIF kl 14:00, Björkvallen

Viktig match för RGIF. Unnaryd ligger hjälplöst sist med bara sex inspelade poäng. Allt annat än vinst är en missräkning för RGIFs del. Patrik Philipsson åter i laget efter avstängning.

Femman:

GIF/VIF-HÅFF kl 15:00, Veinge IP

GIF/VIF har varit ett bättre lag än HÅFF i höst. I våras lyckades dock HÅFF ta en hel del poäng. För HÅFF är matchen mycket viktig. Förlorar man har KHFF inte långt upp för att gå om och i de två sista omgångarna möter HÅFF Trönninge och Centern. GIF/VIF är dock säkert sugna på att ta en skalp och avsluta säsongen på bästa sätt. Kämpa kommer det unga laget att göra i vanlig ordning.

Sexan:

SBK-HIS kl 13:00, Skogaby IP

Prestigefylld match. Lagen har samma poäng. Det gäng som vinner har därmed goda möjligheter till att komma före. Vinner SBK är det t o m klart då de har så pass mycket bättre målskillnad.

Söndag:

Trean:

Höganäs IF-LFK kl 15:00, Höganäs IP

Höganäs har samma poäng som LFK. Bara vinst som gäller.

Femman:

KIK-BKW kl 14:00, Lagavallen

Toppmatch i femman. Lagen är jämnstarka. Det ena gänget har dock Johan Green i laget och han kommer troligen att vara tungan på vågen i den här matchen. Vårmötet på Wallevi slutade oavgjort.

SIF-KHFF kl 14:00, Skottorps IP

Bottenmöte i femman. Otroligt viktig match för KHFF. Nu måste det bli vinst. SIF lär dock inte bli helt enkla att tas med. Stärkta efter kämpainsatsen i förra omgången. Vårmötet slutade oavgjort.

Trönninge IF-LTIK kl 14:00, Tuvasvallen

Viktig toppmatch i femman. Vinner LTIK har man bra chanser att komma tvåa i serien då man går om TIF som ligger där just nu. Tappar man poäng ser det betydligt svårare ut eftersom att TIF för närvarande har två poäng mer och i sådana fall drar ifrån lite grand. TIF saknar avstängde Emil Lund och Daniel Pålsson. LTIK saknar sedan tidigare Pontus Bertilsson och Fredrik Wersch. Finns dessutom ytterligare något frågetecken. Vårmötet slutade 6-1 till TIF. Det resultatet speglade dock inte matchen. Lagen hade en varsin halvlek. LTIK lyckades dock bara göra ett mål under sin (den första) medan TIF lyckades göra fem i sin (den andra).

Sexan:

Kurdiska IF-YBK kl 14:00, Sannarps IP

Det ska mycket till om YBK ska rubba serieledande Kurdiska på bortaplan. Men, det är som skrivet väldigt, väldigt ovanligt att ett lag går igenom en serie utan att ta en enda poäng. Kanske är det äntligen dags för YBK. De vore en stor skräll.

VBoIS-FF Serbiska kl 15:15, Våxtorps IP

BoIS har revansch att utkräva för förlusten i vårmötet. Men då måste man höja sig ett par snäpp gentemot matchen mot Haverdal.

//P.

Resultat söndag

Torup/Rydö FF-RGIF 6-1 (3-0)
Målskytt RGIF: Markus Johansson

Ränneslöv förlorade stort mot Torup/Rydö i division fyra.
- Första kvarten är det böljande spel och målchanser åt båda håll. Tyvärr får vi inte in bollarna. Sedan tar de över och kan skapa en hel del och också göra tre mål innan paus. Efter paus chansar vi lite med en trebackslinje för att kunna sätta dit någon boll och få kontakt men istället straffar de oss och gör 4-0. Sedan handlar det i princip bara om att hålla nere siffrorna. Vi är inne i en tung period just nu med en del viktiga spelare borta och med en ganska tunn trupp blir det jobbigt. Det vimlar inte direkt av offensiva spelare och när vår kreatör Markus Kjellsson inte kan vara med märks det. Vi blir lite idéfattiga. Men vi ska kämpa ända in i kaklet, säger RGIF:s tränare Sven-Bertil Bergström.
Markus Johansson gjorde RGIF:s mål.

Hellsten: - Årets bottennapp!

//P.

Resultat lördag

Trean:

Fjärås-LFK 0-3 (0-0)
Målskyttar LFK: Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku, Peter Carlsson

LFK tog en klar och rättvis seger borta mot Fjärås. Nu har laget fortfarande mycket att spela för. Vinner man de två sista matcherna finns en liten chans till spel i tvåan till nästa år. Bäst i LFK var Peter Carlsson, Jonatan Jacobsson och Markus Johansson.

Femman:

KHFF-KIK 0-2 (0-1)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Kalle Svensson

Knäred vann skogsderbyt mot Kornhult/Hishult med 2-0 i division fem.
- Jag tycker att vi vinner rättvist. Okej att de har ganska mycket boll men de skapar inget särskilt i första halvlek och vi kan gå till paus med en 1-0-ledning. I andra har de någon chans men istället gör vi 2-0. Kornhult/Hishult spelar bra fotboll men det märks att de är ett bottenlag. De är inte tilräckligt heta i straffområdet och sen har de inte den extra lilla turen. Men jag tror ändå att de kan reda ut det genom att gå förbi HÅFF som varit helt ur slag i höst, säger KIK:s tränare Jonas Klippfors.
Som gav Marcus Åkesson och Adam Jönsson beröm efter matchen. KIK:s mål gjordes av Joel Åkesson och Kalle Svensson.
- Det är en jämn match med få målchanser. Tyvärr har vi inte marginalerna på vår sida. Men så är det när man ligger där vi ligger. I andra halvlek har Henrik Fridberg en boll i stolpen. 1-1 där hade inte varit orättvist. Istället gör de 2-0 med kvarten kvar och då är det tungt för oss säger K/HFF:s tränare Peter Åberg.
Extra plus efter matchen fick Fredrik Branting, Patrik Bengtsson, Martin Jönsson och Henrik Sunesson.

LTIK-SIF 3-1 (2-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Emil Olsson, Henrik Olsson
Målskytt SIF: Erik Lindberg (straff)

Innan matchen hedrades Fredrik "Gummi" Jacobsson med blommor då han mot SIF gjorde match 600 i LTIK-tröjan. Första 20 minuterna bjöd LTIK på fint spel. Joel Lovén hade dock en bra dag i kassen och räddade inte han så hade LTIKarna för dåligt sikte i avslutningsmomenten. SIF var inte ofarliga i kontringarna under LTIKs press. Oskar Moberg sprang sig fri och tvingade Jonas Nilsson till en bra benparad och en boll touchade stolpen efter lite oklarheter i försvararbetet i LTIKs straffområde. I den 25e minuten kunde Emil Olsson göra 1-0 till LTIK efter ett missförstånd i SIF-försvaret och fem minuter senare gjorde Mattias Olofsson mål på straff sedan Emil Olsson blivit upphakad. Då kändes det tryggt och stabilt i LTIK-lägret. Andra halvlek hann knappt börja innan SIF fick straff efter lite klumpigt försvarsarbete från LTIKs sida. Straffen satte Erik Lindberg säkert i mål fram till 1-2. Målet gav SIF energin de behövde. SIF fortsatte att kämpa och även om LTIK hade mycket boll lyckades inte hemmalaget skapa de där solklara chanserna. Koncentrationen var helt enkelt för dålig.

SIF kunde mycket väl ha utjämnat då Oskar Moberg fick ett utmärkt läge med pannan. Nicken blev dock för lös och Jonna kunde enkelt ta hand om avslutet. Inte förrän i den 85e minuten gjorde LTIK 3-1 genom Henrik Olsson som helt ren från höger satte dit bollen till vänster om Lovén med ett vristskott. En rättvis seger för LTIK. Hade man fått utdelning under de första 20 minuterna hade siffrorna mycket väl kunnat rinna iväg. Istället fick SIF det psykologiskt viktiga 1-2 -målet direkt efter paus. Det målet gav kraft till bortalaget och gjorde att det blev match i 85 minuter. All heder till ett hårt kämpande SIF som visade fin moral matchen igenom. Bäst i bortalaget: snabbe mittbacken Robin Palm och målvakten Joel Lovén men samtliga SIF-spelare stod för fina arbetsinsatser. Bäst i LTIK: Anders Kallin och Mattias Johansson på innermittfältet. Totalt sätt kan dock de allra flesta betydligt bättre.

Gullbrandstorp-Trönninge 4-7 (1-4)

Sexan:

Vapnö-HIS 3-2 (1-1)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson

Vapnö började matchen bäst. Efterhand jobbade sig dock HIS in i det bättre och bättre. Vapnö tog ledningen med 1-0 efter 25 minuters spel. Mot slutet av första halvlek vänder HIS spelet fint och Philip Trollér slår in bollen till Emil Hermansson som dribblar två gubbar innan han snyggt sätter dit kvitteringen invid stolpen fram till 1-1. Efter 50 minuters spel vinner Fredrik Gustavsson ett motlägg mot Vapnös målvakt och kan enkelt lägga in 2-1 till HIS. Efter ledningsmålet backar HIS hem för mycket och för tidigt. Vapnö kan ta över och rättvist göra 2-2. Med kvarten kvar att spela studsar bollen på HIS duktiga målvakt Nadim i vätan och returen kan enkelt slås in av en Vapnöspelare. Med en minut kvar får Fredrik Gustavsson ett bra läge. Tyärr sätter han inte dit bollen. Oturligt nog hann Gustavsson inte titta upp och se två medspelare stå helt fria i straffområdet. En bra match av HIS. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. Bäst i HIS var mittbacken Lasse Palmgren. 

VBoIS-Haverdal 3-2 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Anton Sigurdsson, John Nilsson

VBoIS vann till slut matchen mot Haverdal i division sex med 3-2.
- Det blev onödigt spännande. De var inte bra men lyckades göra två mål på fasta. I övrigt hade de ingenting. Vi skulle egentligen dödat matchen redan i första halvlek men som vanligt saknades den där extra skärpan framför mål. Man kan inte spela lika bra varje gång, säger VBoIS tränare Jim Leandersson.
Mittbacken Martin Brunbäck fick beröm efter matchen av sin tränare. Lagets mål gjordes av Jim Leandersson, Anton Sigurdsson och John Nilsson.


//P.


Resultat fredag

Femman:

BKW-GIF/VIF 6-2 (2-2)
Målskyttar BKW: Johan Green 4 (två straffar), Patrik Marku, Manfred Walldén
Målskyttar GIF/VIF: Tom Hjälmefjord, Timmy Johansson

GIF/VIF började piggast. BKW kunde dock ta en tidig ledning då Johan Green prickade in 1-0. Efter ca tio minuters spel gjorde BKW också 2-0 på en korrekt dömd straff. Green klev fram och gjorde inget misstag. BKW kunde ta över tillställningen. GIF/VIFs passningsspel var mycket dåligt men man kämpade på och mot slutet av halvleken kunde laget först kontra in 1-2 genom Tom Hjälmefjord och sedan också 2-2 genom Timmy Johansson. Mycket svagt försvarsspel av BKW vid båda GIF/VIFs mål. Andra halvlek hann knappt börja innan BKW fick en straff till. Billigare men GIF/VIFaren gick in med en tackling onödigt hårt bakifrån. Klumpigt orutinerat och ingen kan klandra Johan Söderström för att han blåser straff där. Green kliver återigen fram och är lika säker den här gången. 3-2 och strax efter det också 4-2 då Patrik Marku hinner före Magnus Ekman på en boll och kan lägga in kulan i mål. Det känns som att BKW effter detta har kontroll på händelserna. Men GIF/VIF fortsätter sin vana trogen att arbeta på och man kommer in i det bättre igen.

Passningsspelet är bättre från bortalagets sida. Nu är det istället inläggen och de längre avgörande bollarna framåt i banan som är för dåliga. GIF/VIFs biljett in i matchen ska komma. Tom Hjälmefjord jobbar fram en boll till Oscar Gustafsson och blir kapad i samma moment. Söderström blåser men är lite för tidigt på det då Oscar är på väg mot ett friläge. Istället får den skyldiga BKWaren gult kort (korrekt då det är målchansutvisning och inte frilägesutvisning som gäller. Bedömningen blir lite knepig. Är inte ett friläge en målchans? I det här fallet bedömde troligen domaren att Oscar var för långt ifrån mål. Har sett flera liknande situationer där bara gult kort halats upp.) och GIF/VIF ett mediokert frisparksläge. Trist för GIF/VIF att Söderström inte visade lite bättre känsla där. Istället kunde BKW avsluta matchen bäst. Green gjorde ytterligare ett mål och Manfred Walldén satte grannt dit en frispark. Solklar seger för BKW till slut om än lite väl stor sett till matchbilden.

IF Centern-Lidhults GoIF 6-1 (4-0)

Sexan:

YBK-SBK 1-6 (0-3)
Målskytt YBK: Andreas Håkansson
Målskyttar SBK: Olle Günther Hanssen 2, Kim Andersson 2, Kim Håkansson, Håkan Johansson (straff)

Stor vinst för SBK som kunde varit ännu större. YBK tröstmålade genom Drängen på matchens sista spark.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

BKW-GIF/VIF kl 17:45, Wallevi

Hett derby! BKW är så klart favoriter med tanke på tabellplacering och hemmaplan. Men sist kämpade GIF/VIF till sig en pinne. BKW saknar avstängde Nderim Peci. I hans ställe återkommer Emil Gustafsson i truppen.

Sexan:

YBK-SBK kl 17:30, Munkavallen

Ska normalt sätt vara en enkel seger för SBK. Men man vet aldrig. YBK ser troligen chans till poäng i den här matchen. Återstår att se vad för lag Snodden lyckas sno ihop. Men som skrivet, SBK stora favoriter.

Lördag:

Trean:

IFK Fjärås-LFK kl 15:00, Ögärdets IP

Fjärås ligger tvåa i den täta toppstriden i trean. Bara vinst för LFK som gäller. Sista chansen till en topplacering. Avsaknaden av de avstängda David Eriksson och Berat Sulejmani ska inte behöva vara så stor. Bredden i truppen är god, andra spelare går in och gör det lika bra.

Femman:

KHFF-KIK kl 14:00, Kornhults IP

Skogsderby! Tabellplacering spelar inte så stor roll här. KHFF har allt att spela för, KIK hamnar troligen femma i femman. Det ska mycket till om man ska komma högre upp, eller längre ner för den delen. Vårmötet vann KIK enkelt.

LTIK-SIF kl 14:00, L:a Tjärby IP

Toppen mot botten slutar väl bara på ett sätt? Nja, det gäller för LTIKarna att vara ödmjuka inför uppgiften. På pappret har SIF inget dåligt lag. Absolut inte så dåligt som ynka två poäng i serien vittnar om. Håkan Karlsson och Henrik Olsson åter i LTIKs trupp efter skada respektive avstängning.

Sexan:

Vapnö IF-HIS kl 14:00, Vapnö IP

Svår match för HIS. Vapnö spelar för att nå en kvalplats. Kan HIS ställa upp med starkaste laget lär man dock kunna bjuda bra motstånd.

VBoIS-Haverdals IF kl 15:15, Våxtorps IP 

Denna matchen bör BoIS vinna. Haverdal har gått trögt i höst och lär sluta näst sist i serien.

Söndag:

Fyran:

Torup/Rydö FF-RGIF kl 14:00, Torulund

Torup/Rydö ligger en poäng före RGIF i tabellen. Viktig match således. Vårmötet slutade med RGIF-vinst. Mikael Fransson och Daniel Hellsten åter i RGIFs lag efter avstängningar.

//P.

Femman - ett getingbo

Vi står inför avslutningen av den lokala fotbollssäsongen. Utan tvivel är det så att vad som händer i trean, fyran och sexan hamnar i skymundan av det som komma skall i femman. LFK och RGIF har gjort en säsong som varit över förväntan, likaså HIS i sexan. Men just nu känns det lite avslaget i jämförelse. Lagen slåss för att komma på en hygglig placering på den övre halvan eller i mitten. Det finns knappast risk för nedflyttning och inte heller chans till uppflyttning (även om LFK fortfarande har en minimal chans). I femman kämpar BKW och LTIK med Centern och Trönninge om de två främsta platserna (ettan går direkt upp till fyran och tvåan får kvala). Samtidigt kämpar KHFF om förnyat kontrakt. Det är i division fem som spänningen finns kvar.

I toppstriden är det nu fördel Trönninge. Centern har darrat betänkligt i höst och förlusten mot Trönninge innebär att laget nu skuggas av TIF som bara ligger tre poäng bakom. Jag och många med mig trodde att Centern var klara för fyran efter vårsäsongen. Så är det inte längre. Det gick helt enkelt för lätt i under säsongens första halva. Nu när det gått i stå kan det lika gärna fortsätta. Att förlora och känna sig jagade är en ny situation för IFC. För TIF är det en bonus om man kan gå om. Laget har allt att vinna. Andra saker som talar för TIF är att man tycks ha fått behålla laget intakt. Något som varken IFC, BKW eller LTIK har. Dessutom har man en viss Andreas Plate i laget med 25 kassar bakom sig. En målskytt av den kalibern kan mycket väl bli tungan på vågen när det nu skall avgöras.

Seriefinalen i lördags mellan TIF och IFC blev ingen vidare bra tillställning. IFC tog ledningen men TIF vann till slut rättvist med 3-1. IFC såg tröga ut och dessutom hade man formerat laget på ett märkligt sätt. Den duktiga innermittfältaren André Bäckström hade placerats som mittback och den urstarke mittbacken Jörgen Wallén hade tagit plats på innermittfältet. Varför? Tillsammans med den löpstarke Henrik Jönsson utgorde Wallén inte direkt något kreativt innermittfält. Inte förrän gamle Martin Primnell kom in började IFC komma med lite konstruktiva lösningar från mitten. Med Bäckström där från början hade det säkert hänt tidigare. Dessutom saknade Centern en av seriens bästa spelare i Kristoffer Bergdahl.

Han sägs tillsammans med den kraftige och mycket skicklige forwarden Jonas Johansson ha fått jobb i Helsingborg. Troligen kan de väl komma och spela matcherna men förmodligen inte träna och det säger sig självt at en så pass storvuxen spelare som Johansson behöver varje pass för att kunna prestera. Han var kanske seriens absolut bästa spelare under vårsäsosongen. Han har inte varit lika bra i höst och i matchen mot TIF gjorde han inte mycket väsen av sig. Att TIF vann seriefinalen utan Andreas Plate vittnar om att det finns en viss bredd och dessutom andra spelare som kan kliva fram. Daniel Pålsson och Calle Stenberg är vassa offensiva vapen och i en spelare som Markus Hulander finns det ännu mer att ta av, ynka ett mål i serien är knappast godkänt för Vintercupens skyttekung. Även om det är troligt att han ligger i topp i assistligan.

Vad talar för BKW och LTIK i toppstriden då? Inte särskilt mycket egentligen. Det passar lagen bra att komma bakifrån och slå ur underläge. Båda lagen vägrar förlora och ge upp i racet med de två "storlagen" längst uppe. BKW och LTIK har skuggat hela året och för båda lagen är det en bonus om man kan kliva om och upp till en andra- eller till och med förstaplats. Men den moral och kampvilja som finns i bägge gängen är det inte omöjligt att man gör det. Det är bara roligt att vara med där uppe och slåss. BKW kom från sexan inför säsongen och LTIK var ett bottenlag i femman ifjol. Även om lagen till stora delar ser annorlunda ut i år så hade väl i ärlighetens namn inget av lagen riktigt räknat med att få vara med om att ha möjlighet till en plats i fyran. Även om en plats på övre halvan var målet för både BKW och LTIK. Största överaskningen är att inte IFC och TIF dragit ifrån tidigare.

Både BKW och LTIK har tunnats ut på pappret sedan i våras men det finns en viss bredd och andra spelare har klivit fram. BKW har ett triumfkort i seriens bästa spelare Johan Green, han kan avgöra matcher på egen hand. Dessutom har man många speediga spelare som kan ställa till det för motståndarlagen. LTIK har ett stabilare lag men inte samma speed framåt. Mattias Olofsson kommer att vara esset i rockärmen nu när det ska avgöras. Han gör sin bästa säsong i karriären och har varit väldigt het när han kommit fram till lägen.

Hur det ska sluta känns väldigt ovisst. Möjligen har BKW det något klurigare återstående schemat. Men det är självklart en smaksak. Avgör själv...

IF Centern: Lidhults GoIF (h), Gullbrandstorps AIS (h), BKW (b), HÅFF (h).

Trönninge IF: Gullbrandstorps AIS (b), LTIK (h), HÅFF (b), Andersbergs IK (h).

BKW: GIF/VIF (h), KIK (b), IF Centern (h), Gullbrandstorps AIS (b).

LTIK: SIF (h), Trönninge IF (b), Lidhults GoIF (b), KHFF (h). 

I botten kämpar KHFF om förnyat kontrakt med HÅFF. Och, jag tror fanimej att dom reder ut det. Jag trodde inte på det bara för en vecka sedan men nu gör jag det. HÅFF gjorde en hygglig vår. Men har nu i höst varit ett klart sämre lag än KHFF. Jag tror att det räcker med två vinster för KHFF i de fyra återstående omgångarna. Det känns inte som att HÅFF tar någon mer seger i år. Just nu har HÅFF fem poäng mer än KHFF.

HÅFF: Andersbergs IK (h), GIF/VIF (b), Trönninge IF (h), IF Centern (b).

KHFF: KIK (h), SIF (b), Gullbrandstorps AIS (h), LTIK (b).

Kolla in HÅFFs avslutning! Känns inte som att man tar AIK och jag vill tro att GIF/VIF kämpar ner dem också. KIK hemma är ingen omöjlig uppgift för KHFF. I det derbyt spelar inte tabellplacering någon roll. SIF bör man ta och mot GAIS har man i allra högsta grad chans till seger. Även mot LTIK finns det möjligheter till poäng men det beror troligen på vad LTIK har att spela för i den sista omgången. Hade varit fint om KHFF fixar det. Hade varit trist om tre Laholmslag åker ur femman samtidigt som inget kommer upp. VBoIS ser ju inte ut att reda ut en placering bland de tre främsta. De var hoppet i sexan.

/Plogen

Resultat söndag

Femman:

KIK-LTIK 1-1 (0-1)
Målskytt KIK: Johan Jönsson
Målskytt LTIK: Kristian Åkesson

Fina förutsättningar för fotboll under söndagen. Härligt sensommarväder. Sol och lätt bris. För LTIK var ändå inte förutsättningarna optimala. Pontus Bertilsson ringde och sjukanmälde sig på förmiddagen och redan innan det saknade LTIK fyra ordinarie spelare. Håkan Karlsson och Patrik Åkesson är skadade, Henrik Olsson var avstängd och Fredrik Wersch är bortrest. LTIK fick ändra en hel del i laget. Bl a bildade Kristian Åkesson och Ola Nilsson ett helt nytt mittbackspar. KIK kunde enligt coach Klippfors ställa bästa laget och truppen på benen (alla tillgängliga). Trots det började bortalaget matchen klart bäst. Under de första tio minuterna var spelet förlagt till KIKs planhalva. Bl a skapade LTIK sju (!) stycken hörnor. De blev dock resultatlösa även om det var mycket nära mål på den första. I den sjätte minuten tog LTIK ledningen med 1-0. Kristian Åkesson placerade in en frispark förbi muren, intill Mikael Holvigssons vänstra stolpe.

LTIK fortsatte att vara det bättre laget. Samtliga spelare i bortalaget var heltaggade och KIK gavs inte något utrymme. Det tog 20 minuter innan KIK tog sig in i LTIKs straffområde och det var på ett av Simon Silvanderssons otaliga långa inkast. Det var lite oroligt då dessa inkast är svårare att försvara sig mot än hörnor. Men LTIK hade hygglig kontroll på dem. LTIK fortsatte att vara det hetare laget halvleken ut. Miridon Berisha sköt tätt utanför. Inbytte Burim Sumiqi avslutade på täckande KIK-ben efter ett inspel från höger och på ett inlägg från Jacob Björk nickade Berisha tätt utanför. KIK hade förtvivlat svårt att få igång något spel och lika svårt att skapa verkliga farligheter. Det berodde mycket på ett energiskt bortalag.

Andra halvlek började som den första. Jacob Björk fick ett jätteläge i KIKs straffområde sedan Miridon Berisha bitit sig kvar med bollen gick den fram till Björk som blev helt ren. Avslutet gick dock rakt på den väldige "Holken" i KIKs mål. Hemmalaget fick frispark intill LTIKs straffområde. Den slogs snabbt ner mot kortlinjen. Inspelet slickade LTIKs mållinje och Ola Möller skulle bara stöta bollen i mål. Istället skruvade sig kulan över ribban. En otrolig miss! I anfallet efter kom Emil Olsson fri mot KIK:s mål. Olsson fick dock inte till något bra avslut med fel fot och Holken kunde ta hand om bollen. Spelet jämnades ut. LTIK orkade av förklarliga skäl inte pressa KIK lika hårt under 90 minuter. Men fortsatt hade LTIK bra kontroll på KIK som inte tilläts skapa några större farligheter. Emil Olsson skapade två hyggliga chanser. Ett skott skruvade han strax över KIKs mål och en frispark sköt han tätt utanför.

Slutet blev nervigt. LTIK var på väg mot en bragdresultat. Då klockan visade 90 minuter deklarerade domaren för två minuters tillägg. Inom de två minuterna fick KIK ytterligare ett inkastläge för Silvandersson. Bollen nådde fram till en KIKare som avslutade. Jonas Nilsson i LTIKs mål fick ut en näve och gjorde en reflexräddning av yttersta världsklass. På det efterföljande anfallet var Emil Olsson på väg mot ett friläge. Kvicksilvret Christoffer Olsson hann dock upp och avstyrde. Jacob Carlmalm tog hand om bollen och tog ner den till KIKs kortlinje och höll den där en stund. Klockan tickade och alla trodde att matchen var slut. Domaren skulle dock låta KIK få ytterligare ett inkastläge för Simon Silvandersson. Han kunde valt att blåsa av innan det läget uppkom då tiden faktiskt var slut. Istället fick KIK läget och bollen stöttes i mål av Johan Jönsson sedan LTIK inte fått bort bollen. Direkt efter målet och den påföljande avsparken blåste domaren av. Då hade uret passerat 93 minuter.

Tre personer som oberoende av varandra klockade övertiden hävdade att tilläggstiden passerat två minuter då KIK gjorde mål. Ingen vet varför domaren lade på ytterligare tid. Troligen var Josip Tukaric sugen på att få stå i centrum och det fick han också göra. Som alla i LTIK ser det tog han ensam två poäng ifrån oss. Två hypervikiga poäng. Ingen skugga faller på KIK, de spelar naturligtvis tills det att domaren blåser och som det blev kändes ju 1-1 som en seger för dem. Själv var jag rasande efter matchen. Jag har sällan synpunkter att förmedla direkt till domaren efter en match men den här gången kunde jag inte hålla mig och skällde lite grand (något pinsamt. Men, men...). Jag vet mycket väl hur svårt och utsatt det är att vara ensam domare. Jag har inget att skriva om hans insats i stort. Den var väl okej. Men genom att inte blåsa av matchen i tid försörde han resten av den söndagen för LTIKs spelare och ledare.

Som helhet var det väl inte jätteorättvist med 1-1. Även om LTIK så klart låg närmst segern. Det hade inte varit alls orättvist om det blivit bortavinst heller. Men KIK är alltid svåra att möta. Framförallt hemma på Lagavallen. Varken Centern eller Trönninge har vunnit där i år. Återstår att se om BKW lyckas. Trots att spelet inte stämde för KIK så kämpar laget sin vana trogen alltid väldigt hårt. Laget ger sig aldrig. Bäst i KIK var mittbacken Marcus Åkesson. Han gjorde skäl för epitetet "femmans bästa mittback". Pelle Svensson var bra så länge han orkade. Han var den som vann bollar på mitten i KIK. Christoffer Olsson är alltid jämn och duktig. Han och Miridon Berisha hade ett antal duster. Det var härligt att se de två hyperaktiva duracelkaninerna duellera. Vem som vann? Fair square.

Samtliga LTIKare gjorde ett mycket gott dagsverke. Taktiskt och arbetsmässigt var det en av årets bättre insatser. Spelmässigt har LTIK dock gjort klart bättre matcher. Jonna hade inte mycket att göra men enhandsräddningen mot slutet var formidabel. Hela backlinjen höll väldigt hög klass matchen igenom. Ola Nilsson och Kristian Åkesson agerade som om de vore ett ordinarie mittbackspar. Simon Vedin vann kampen på sin kant och Conny Strömberg hade inga problem att freda sin. Mattias Johansson och Mattias Olofsson har inte spelat tillsammans på mitten sedan tidigt i våras. De var också mycket bra. Även övriga spelare gjorde klart godkända insatser. Jacob Björk, Jacob Carlmalm och Burim Sumiqi turades om på kanterna och längst fram hotade Miridon Berisha och Emil Olsson på ett bra sätt. Emil hade varit sjuk i veckan och hade inte samma klipp i steget som vanligt men kämpade i vanlig ordning väldigt hårt. Efter en så bra kollektiv insats blev det ett väldigt antiklimax efter den sena slutsignalen. 1-1 på bortaplan mot KIK är bra. Insatsen var sett till förutsättningarna fulländad. Ändå var det begravningsstämning efter matchen.

Sexan:

HIS-Simlångsdalens IF 0-5 (0-3)

HIS hade inget att sätta emot ett heltaggat Dalen som spelar för division fem-spel nästa säsong.

FF Serbiska-YBK 9-1 (3-0)
Målskytt YBK: Ali Ibrahim

Ett YBK med Snoddas i mål hade inte en chans mot Serbiska. Nu återstår tre chanser för YBK att ta poäng i år. SBK, Kurdiska och VBoIS står för motståndet i de tre sista omgångarna. 

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Eskilsminne 0-2 (0-1)

Eskilsminnes seger var inte orättvis. Men det kunde lika gärna blivit en poäng för LFK. Fredrik Johnsson hade en ribbträff vid 0-1-underäge strax efter tar också en bortaspelare med handen innanför straffområdet. Domaren hade svårt för att se situationen men om inte linjemannen var blind borde han upptäckt handsen. Matchen var stökig. Flera gula kort delades ut. Eskilsminne fick en spelare utvisad i första halvlek och LFK två mot slutet av matchen. Berat Sulejmani tog ett klassiskt idiotkort. Han hade redan en ostskiva då han dundrade bollen in i reklamskyltarna efter avblåsning. Då hade LFK bara ett 0-1-underläge och dessutom tryck på Eskilsminne för en utjämning. LFKs andra utvisning drabbade David Eriksson. Även han hade ett gult kort då han tog bort en Eskilsminnespelare som var på väg att bli ensam mot LFKs mål. Den taktiska varningen köper nog de flesta. Tyvärr blev den förgäves då Eskilsminne gjorde 2-0 på den efterföljande frisparken.

Fyran:

RGIF-Kvibille 1-2 (1-0)
Målskytt RGIF: Johan Nilsson

RGIF tog ledningen med 1-0. Kvibille kvitterade i andra halvlek och i matchens sista minut kunde man också göra 2-1. En trist förlust för RGIF. Men Kvibilles seger var rättvis. De hade ett tryck på RGIF under stora delar av matchen.

Femman:

GIF/VIF-KHFF 0-2 (0-2)
Målskyttar KHFF: Mikael Alm, Martin Jönsson

KHFF vann det Laholmska bottenmötet i sexan med 2-0. Skogslaget har faktiskt bara fem poäng upp till HÅFF. Än är det inte kört.

SIF-Gullbrandstorp 1-4 (0-1)
Målskytt SIF: Pontus Johansson

SIF hängde som vanligt med bra i en halvlek.

Trönninge-Centern 3-1 (2-1)

TIF vann seriefinalen mot Centern. Resultatet var inte orättvist. Centern hade svårt för att skapa och kändes bara stabila. Det finns för få spelare som kan bryta mönstret. Inte förrän gamle Martin Primnell kom in på mitten började det hända grejor. Centern tog ledningen med 1-0 tidigt. TIF kvitterade på en solklar straff till 1-1 innan laget också utökade till 2-1 innan paus. Centern tryckte på för en kvittering i andra men de heta chanserna uteblev. TIF avgjorde matchen genom att göra 3-1 med fem minuter kvar.

TIFs seger betyder att toppstriden i division fem blir ett getingbo utan dess like. Kampen om de två främsta platserna kommer troligen att pågå till den sista omgången. TIFs vinst innebär att LTIK spelar under stort tryck mot KIK i söndagens match. Samtidigt var TIF-segern olycklig för KIKs del, nu har laget en bra bit upp till andraplatsen. Vinner LTIK mot KIK kommer fyra lag att vara inom fyra poäng i toppskiktet.

Sexan:

SBK-Kurdiska 0-1 (0-0)

SBK gjorde en bra insats mot Kurdiska. Det kunde lika gärna blivit poäng men Kurdiskas duktige målvakt Kewar Bekhtari stod i vägen. Närmre än ett ribbskott från Kim Håkansson kom SBK inte.

 //P.

Resultat fredag

Femman:

Andersbergs IK-BKW 2-3 (1-1)
Målskyttar BKW: Arton Ajvaci, Johan Green, Alexander Ekstrand


AIK tog en tidig ledning. Hemmalaget spelade bra fotboll i första halvlek. BKW ägnade sig mest år kontringar. Oftast på vindsnabbe Robert Andersson på högerkanten. Det var på en sådan kontring som Robban kunde spela in bollen till Arton Ajvaci som snubblade in kvitteringen till 1-1. Inget vackert mål men löpvillige Arton var på rätt plats vid rätt tillfälle. Det räcker oftast. Det resultatet stod sig till halvtid. Andra halvlek började jämnare. Fortfarande hade AIK lite mer boll men BKW kändes lite hetare. Johan Green gav bortalaget ledningen efter ett vackert nummer. Domaren var darrig i andra halvlek. Alla fifty-fifty-dueller blåstes till AIKs fördel. Möjligen var han trött på att BKWarna redan innan paus reagerade på varenda domslut. AIKarna hade inte chans att gnälla ikapp... I den 74e minuten fick Nderim Peci sitt andra gula kort. Det första för hög spark var klart, det andra kändes mycket, mycket billigt. Domaren hade förvisso sagt till Nderim att vara tyst ett antal gånger när han korrekt reagerade på att en boll som inte var över linjen vinkades som ute av AIKs linjeman. Kommentaren: - "Men bollen var ju inte ens ute." Tycker jag inte ska behöva rendera i ett gult kort.

AIK fick en jättechans framför Simon Nilsson i BKW-kassen. Avslutet gick dock rakt på en utrusande Nilsson. Fem minuter senare kvitterade AIK rättvist till 2-2. Man fick en billig frispark och efter lite flipperspel i BKWs straffområde fick någon AIKare på en klassisk tåjolle som letade sig upp i kryssregionen bakom Simon Nilsson i BKWs mål. Nu var det fördel AIK. Trots det kunde BKW göra 3-2 i matchens sista minut genom Alexander Ekstrand. Ett inkast förlängdes av Patrik Marku till Ekstrand som drog till direkt från nära håll i straffområdet. Ett ologiskt och orättvist mål i det läget. Men så klart riktigt, riktigt skönt för BKW. Andersberg var värda minst en poäng i matchen. Man var det bättre laget spelmässigt sett över hela tillställningen men man har inget flyt. BKW gjorde en av säsongens sämsta matcher och tränare Gus gav inte någon spelare godkänt efter slutsignalen. Själv tyckte jag dock att Jonte Nilsson höll ihop BKWs backlinje på ett föredömligt sätt. Han var klart bäst i bortalaget. 

Sexan:

Vapnö IF-VBoIS 5-1 (2-1)
Målskytt VBoIS: Anders Gustavsson

BoIS förlorade toppmötet mot Vapnö med klara 5-1. Man var med i matchen i första halvlek och hade man satt den straff man tilldömdes vet man aldrig vad som hade hänt. Vapnös seger var dock odiskutabel och rättvis. - Vi förlorade mot ett bättre lag, sade BoIS tränare Jim Leandersson efter matchen. Nu blir det svårt för BoIS att klara kvalplatsen. Men övre halvan bör man landa på.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

Andersbergs IK-BKW kl 18:00, Sannarps IP

BKW behöver vinna för att hänga på Trönninge och LTIK. Dessa båda lag har tuffa matcher denna omgång. Kan BKW slå AIK har man fördel inför helgen. AIK har haft lite oflyt under seriespelet och dessutom problem med målskyttet i flera matcher. Nu senast vann man dock mot KHFF med 3-1.

Sexan:

Vapnö IF-VBoIS kl 18:00, Vapnö IP

Vinner BoIS går man om Vapnö och upp på en fjärde plats. Vapnö har dock en match mindre spelad. Kan BoIS upprepa prestationen mot Örnia sist finns det goda förutsättningar för vinst.

Lördag:

Trean:

LFK-Eskilsminne IF kl 15:00, Glänningepark

Eskilsminne ligger på en andraplats i tabellen, två poäng före LFK. Vill LFK vara med i toppen är det bara vinst som gäller. Säkerligen är man revanschsugna efter den lite sura förlusten mot Gislaved senast.

Fyran:

RGIF-Kvibille BK kl 14:00, Björkvallen

Vinner RGIF går man om Kvibille i en tät tabell. Chansen till en andraplats finns kvar.

Femman:

GIF/VIF-KHFF kl 14:00, Veinge IP

Bottenmöte och betydelselös (?) match i femman. Vårmötet vann KHFF komfortabelt.

SIF-Gullbrandstorps AIS kl 14:00, Gröningen

SIF gjorde en bra insats i förra omgången då man förlorade med endast 1-0 mot Centern. Kan man göra en liknande match mot GAIS finns det chans till poäng.

Sexan:

SBK-Kurdiska IF kl 13:00, Skogaby IP

För att kunna ge serieledande Kurdiska en rejäl match måste SBK höja sig flera snäpp gentemot matchen mot Haverdal i förra omgången.

Söndag:

Femman:

KIK-LTIK kl 14:00, Lagavallen

Toppmöte i femman. Det brukar bli tuffa, täta och jämna matcher mellan lagen.

Sexan:

HIS-Simlångsdalen kl 13:00, Hasslövs IP

Vårmötet mellan lagen var HIS sämsta match så här långt i år. Återstår att se om man kan ge tabelltvåan bättre motstånd hemma.

FF Serbiska-YBK kl 14:00, Sannarps IP

Ska YBK lyckas ta första poängen nu? Kanske...

//P.

Klassiska Maxi-cup återstartar

Efter  17 år i träda startar Laholmskorpen upp anrika Maxi-cup igen. Värnens BK arrangerade den populära cupen mellan åren 1965 och 1993. Nu 2010 ska den återupplivas.

Företag, kompisgäng, idrottsklubbar mm, anmäl er till nystarten av Maxi Cup, seriespel i sjumannafotboll.

Var? Kaninplanen vid Glänningesjö i Laholm.
När? Första speldag är den 10:e oktober, slutar kring månadsskiftet november/december.
Speldagar? Söndagar, en match per vecka.
Speltid? 2x25 minuter.
Spelare? En målvakt, sex utespelare samt eventuella avbytare.
Laget? Får innehålla licens-/icke- licensspelare från div tre till korpspelare.
Regler? Korpregler, dvs ingen offside, inspark = inkast, varning = två min utv, utvisning = fem min utv + match.

Laget måste ha ett engelskt liganamn.

Anmälan senast 4 oktober till:
 
Peter Johnsson, 0430-22130, 070-4957439
Josef Vasilcin, 0430-13257

Anmäl dig och ditt lag redan nu!

RSS 2.0