Resultat fredag

Gunnilse-LFK 2-1
Målskytt LFK: Petter Gustavsson (straff)

Åter igen uddamålsförlust för LFK. Gunnilse var det bättre laget och vann matchen rättvist.

HIS-BKW 1-2 (0-1)
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson
Målskyttar BKW: Daniel Nilsson, Andreas Persson

Det går verkligen inte av sig själv för BKW i år. Man hade ett jätteövertag spelmässigt, men skapade inte så mycket som man borde gjort, trots att man skapade tillräckligt för att trycka dit ytterligare någon boll förutom de två som hamnade i nät. Jonas Nilsson är inte så särskilt intresserad av att stå  i mål, framförallt inte mot HIS där han förmodligen såg sin chans att få trycka dit några bollar. Jonte visade sin missbelåtenhet genom att gång på gång dribbla och showa i målet, detta höll på att kosta BKW trepoängaren. Målet HIS gjorde kunde han dock inte göra särskilt mycket åt. HIS duktiga Fredrik Gustavsson fick en djupledsboll och tryckte in den bakom Jonte i kassen. Kan inte låta bli att imponeras av denne Gustavsson som är HIS bästa spelare i mina ögon, han ser inte särskilt naturlig ut på en fotbollsplan, ganska stor och klumpig, men han spelar enkelt och smart samt helt efter sina förutsättningar, dessutom är han oväntat snabb då han fått upp farten.

//P.

Inför helgen

Femman

Vapnö-GIF/VIF 0-2
Målskyttar: Marcus Kjellsson, Robin Möller

Viktig vinst mot laget som innan matchen hade samma poäng som GIF/VIF i botten.

SBK-Långås 0-0

Rättvist resultat, båda lagen hade chanser att avgöra matchen men inget lag lyckades. SBKs bästa prestation spelmässigt så här långt i år.

Summering: Laholmslagen börjar så sakteliga plocka sina poäng, nu har både GIF/VIF och SBK sju pinnar var och mittplaceringarna känns bekväma, det är ju där de två stabila gängen ska hålla sig i årets svaga upplaga av div fem, där endast Skrea och Oskarström visar riktig klass.

Fredag:

Gunnilse-LFK kl 20:00, Hjällbovallen, GTB

Möte med det klassiska laget Gunnilse som numera främst består av spelare med utländsk härkomst. Jag slutar hoppas på poäng, för det lär väl knappast bli några mot mittplacerade Gunnilse va?

HAIS-BKW kl 18:30,  Hasslövs IP

Hur har HAIS återhämtat sig efter den förnedrande förlusten förra veckan? Det återstår att se!

Lördag:

YBK-Örnia kl 13:00, Munkavallen

Kan YBK rycka upp sig och ta poäng från en av sina bottenkonkurrenter kanske? Hade varit välbehövligt!

VBoIS-SIF kl 13:00, Våxtorps IP

Klassiskt möte! SIF gjorde det bra i förra omgången, BoIS hade det tyngre. Fortfarande är det dock så att BoIS ligger framför SIF i tabellen, blir det månde ändring på det efter den här matchen?

KHFF-KIK kl 13:30, Hishults IP

Toppmöte och hett derby! Är KHFF redo för första smällen nu då!?! Jonathan Jacobsson saknas då han rest iväg på semester. Peter Karlsson förväntas göra sin första match från start i KIK. Ska KHFF tappa poäng i vår så är det nog i den här omgången. KIK får inte en bättre möjlighet än så här!

AIK-LTIK kl 15:00, Sannarp

Omgångens andra toppmöte. AIK är målglada och visade verkligen målform mot HAIS förra veckan. LTIK får väl försöka att hålla det under tvåsiffrigt i alla fall!

RGIF står över denna omgång i fyran.

//P.


Sista laget ut

DM:

Skrea-KHFF 3-1 (0-0)
Målskytt KHFF: Mattias Nätterqvist

Sista Laholmslaget har åkt ut ur DM/Intersport-cup. Det var en jämn fight, Skrea var dock strået vassare och vann således kampen. Gå gärna in och läs den långes trevliga analys av matchen på KHFFs hemsida som är länkad härifrån bloggen. Jag tror förövrigt visst att många hade unnat KHFF att gå vidare i DM, det är ju kul så länge något lag representerar kommunen. Däremot tror jag att få hade unnat den långe detsamma och det går ju såklart inte ihop...

Landskampen är väl inte direkt något att skriva hem om. Det mesta var sisådär, allt kommer att bli bättre mot Ukraina, bättre fokus och koncentration, bättre tempo, bättre lag, bättre motstånd osv. Det som var mest intressant med Slovenienmatchen var Chippens insats, han visade att han är en startkandidat. Ljungan är såklart given och jag gillar ju Seb. Chippen är nog fortfarande inhoppare i mina ögon, men vilken inhoppare! Kanske kan Seb och Chippen spela beroende på motstånd.

Märklig kille den där Chippen, aldrig spelat Allsvensk fotboll, kommer från Mjällby, mäktig i Norge, mäktig i Anderlecht, kass i Nantes, mäktig i Roma, kass i Nantes, kass i Bolton, mäktig i La Coruna. Det beror säkert mycket på tränaren om Chippen är bra eller ej, får han fria tyglar och slipper bli så styrd är han kanon, blir han däremot satt i en mall är han kass. Hur passar han då hyfsat in i landslaget? Märklig spelare!

//P.

Diverse

Va fan händer? Vad sysslar han med? Kennedy från start? Han är ju inte ens med i truppen! Logiken haltar en aning, minst sagt. Å naturligtvis Daniel Andersson från start, som offensiv mittfältare, dessutom lagkapten, helt formidabelt. Han är ju med för att stötta och träna, inte för att spela matcher! Is there no one else, no one else!?! Tydligen inte i Lagerbäcks ögon. Besvikelse!

Som den schlagerbög man är så var det såklart tungt att behöva sitta hela förra veckan med en uppsats. Jag hade gärna följt semifinalerna in i minsta detalj per TV om jag hade kunnat. Nu fick jag lyssna på radio istället vid datorn. Det funkar ju det med. Framförallt är ju Petra Norén och Björn Kjellman bra mycket bättre än Kristian Luuk och den där okände bisittaren som kommenterade TV-versionen.

Det är helt klart en höjdpunkt varje år, hela Melodifestivalköret för min del. Jag är grym på att tippa vinnaren och vilka som kommer att komma på vilken plats, i varje fall i Melodifestivalen, jag brukade vara det i Eurovision också, men det är mycket, mycket svårare nu sedan östländerna fått sådant inflytande, jag har väl inte riktigt samma syn på det hela om man säger så.

Jag hade hoppats väldigt mycket på BWO i Melodifestivalen, tror att de hade haft bra chans att lyckas, dels för att där är bra tryck i låten och dels för att de har sympatier hos länderna i öst där samtliga i bandet har sina rötter. Nu blev det Charlotte, som jag tippade, hoppades på BWO, men tippade alltså Charlotte. Jag köpte det och trodde på henne också. Det är en låt med bra melodi som sätter sig och hennes nummer är proffsigt. I proffsighet var det bara Ukraina som var i närheten, den låten var dessutom snäppet vassare än Charlottes.

Ukraina var således mina favoriter, jag uppskattade också Danmarks bidrag, Islands E-type plagiat måste man bara gilla, Greklands var helt ok och Frankrikes var häftigt, jag tyckte dock till skillnad från de flesta experter att det var mer Pulp-varning än Beach-boys varning på bidraget. Kan ju inte låta bli att uppskatta Lettlands pirater också. Bidraget som den svenska juryn, med all rätt, ratade, därför sökte de i Lettland istället och vann. Nu kom låten paradoxalt nog före Sverige i Eurovision. Det engelska uttalet är utan att överdriva vidrigt. Men melodin är bra och refrängen sätter sig omedelbart. Den kommer säkert att dunkas på de flesta discona Sverige över i sommar. För att inte tala om i Sunny Beach...

Vilka vann? Jo det blev ju Ryssland Dima Bilan som var nära att vinna redan för ett par år sedan. Visst det var en favorit för många, men inte för mig. Och vem var redan innan finalen började helt säker på att låten skulle vinna? Jo schlageranalfabeten Danne Hellsten, naturligtvis. Klart att det sticker lite i ögonen på en självutsedd schlagerexpert som mig. Sverige kom ju självklart alldeles för långt bak i fältet. Topp fem var vi värda, melodin var ju som sagt bra och proffsigheten kunde ju bara Ukraina mäta sig med. Undrar förresten hur mycket bottenplaceringen har att göra med att Charlotte ser ut som något från yttre rymden? Skitsamma, melodifestivalen håller mycket högre klass än Eurovision, så det så!

Ja just det, jag är ju med i Aftonbladets Drömelvan där jag skapat en liga. Jag tappade intresset redan efter ett par omgångar. Mattias Olofsson är ett svin! Förmodligen skulle han om han hade velat kunnat blivit proffs på det här med drömelvor. Han har över 200 poäng mer än mig, nu leder han iofs med över 100 poäng över tvåan Henrik Ragnarsson också, tredjeplatsen innehas av Daniel Nilsson. Själv håller jag mig strax under mitten. Naturligtvis under all kritik! Men det är under en för lång tid, jag har inte tålamodet helt enkelt, det är bara att erkänna! Har varit med i diverse sådana här tävlingar, tror aldrig att jag slutfört en enda gång.

Jo! En gång, men det var Hockey, ni vet under hockeybildseran då NHL var så populärt, då lyckades jag fullfölja ett helt Stanleycup-slutspel och kom faktiskt topp 25 av flera tusen deltagare i Dreamteam som det hette. Den hockeytidningen där mitt namn finns med har jag sparat! Jag tänkte därför att det kanske passar mig bättre att köra Drömelvan över en kortare tid, som tex över ett EM-slutspel. Jag kommer snart att skapa mitt lag och dessutom en liga där ni alla är välkomna att ta upp kampen om VM-pokalen med mig!

Avslutningsvis ska jag citera ur ett av min vän Connys SMS ifrån lördagskvällen. Conny var på sin nästkusin samt bardomskamrat Putte Strömbergs 25-års kalas. Gästlistan var diger,  både släkt och vänner trängdes bland borden. Bla mina kamrater och Puttes kusiner Kim (15 år), Kasper (10 år) och Alexander (4 år) Arnesson (även kallade bröderna Laschon). Ni som förstår, förstår, ni andra får helt enkelt ursäkta!

Vi hade kapplöpning på gräset utanför, jag halkade och fick gräsfläckar. Bengtsson vann, Kappe kom  tvåa, Alle sist
. /Conny
 
Ett eminent referat, fantastiskt kul, tack för det!

Jag hoppas att kunna återkomma i veckan med ett mer fotbollsrelaterat inlägg.

Ha det fint! /P.  

Resultat lördag

LFK-Mellereud 1-2 (0-1)
Målskytt LFK: Besart Mazreku

I första var Mellerud bättre och ledde rättvist med 1-0 i paus. I början av andra tog LFK omgående tag i taktpinnen och kunde tidigt kvittera sedan Johan Gustafsson vackert spelat fram Mazreku. Jag tyckte att LFK var en aning bättre sett över hela andra halvlek, om än på intet sätt överlägsna. Mellerud avgjorde på en frispark som inte såg helt otagbar ut för Markus Johansson i LFK-kassen. Mellerud hade dessutom ett par lägen till. Också LFK skapade en del och blev dessutom rövade på en straff, Johan Green blev solklart saxad av två bortaspelare innanför straffområdet, jag stod utmärkt placerad och blev väldigt förvånad över att domaren friade. Inte heller då Mazreku blev kapad strax utanför straffområdet vågade den fege domaren ta rätt beslut. Det var klockren målchansutvisning på bortalagets målvakt. Naturligtvis tråkigt att domaren gör sådana avgörande missar och att det drabbar LFK. För en gångs skull lider jag med LFK och tycker att de var värda minst en pinne. Detta var den bästa matchen hittills hemma på Glänningepark i år. Mellerud höll helt ok div två-klass tycker jag.

SBK-Serbiska 5-1 (2-0)
Målskyttar SBK: Johan Angvall 3, Atef Abou-Shakra 2

SBK plockade andra raka segern i och med vinsten mot Serbiska. Jag kollade första halvlek och tycker att SBK gjorde det riktigt bra, det var en hel del ordnat spel, snabba spelvändningar och faktiskt varvades långbollandet med en hel del rull. Coach Mats hade gjort genidraget att sätta Mike Österby på topp, han jobbade och slet, och ganska snart fick SBK utdelning då Mike vackert spelade fram Angvall till dennes första av tre mål. Angvall gjorde också 2-0, denna gången framspelad av Abou-Shakra, som sprintade ikapp Cralles perfekta snabba utspark och serverade Angvall som grannt lobbade bollen i mål över bortkeepern. I andra fick Serbiska göra en tidig reducering och det blev en aning stressigt för ett tag. SBK tog dock tag i det igen och gjorde ytterligare tre mål. Angvall kunde fullborda sitt hattrick sedan han tryckt in Piddas långa frispark i mål. Sedan nickade Abou-Shakra in fyran innan han skruvade en hörna direkt i mål till 5-1. Cralle var naturligtvis nöjd med segern, men inte med spelet. Serbiska är sämre än förra året och hade vid matchen knappt några avbytare, det fick de lida för i värmen.

AIK-HAIS 10-1

!!!

//P.

Resultat fredag

Ullared-RGIF 2-1
Målskytt RGIF: Erik Lindström

Ny uddamålsförlust för RGIF och det ser fortsatt tungt ut. Man väntar fortfarande på första vinsten. RGIF hängde med bra i matchen mot serietvåan och var faktiskt det något bättre laget i första. Detta trots att Henrik Olsson stod mellan stolparna, dessutom var Andreas Thedeby inte med alls. Nya tag i nästa omgång!

Långås-GIF/VIF 2-1
Målskytt GIF/VIF: Alexander Nilsson

GIF/VIF lyckades inte ta andra raka vinsten. Kul att fjortonårige Alle fick göra mål!

BKW-KHFF 1-2
Målskytt BKW: Jonas Nilsson
Målskyttar KHFF: Mattias Nätterqvist, Mikael Ahlm

BKW var faktiskt det något bättre laget i första halvlek och ledde med 1-0 i paus. I andra tog dock KHFF som vanligt över och kunde tillslut rättvist vinna matchen.

KIK-VBoIS 3-0
Målskyttar: Joel Åkesson 2, Jonathan Pettersson 


Klar och rättvis vinst för KIK mot BoIS.

SIF-YBK 6-0
Målskyttar: Pontus Johansson 3, Mikael Andersson, Erik Nilsson och Alexander Knudssen

YBK hade inget att sätta emot SIF. Äntligen lossnade det för David Eriksson och hans gäng.

LTIK-Örnia 4-0 (4-0)
Målskyttar: Emil Olsson 2, Håkan Karlsson, Anders Kallin

Lilla Tjärby IP bjöd på perfekta förutsättningar för fin fotboll och det utnyttjade LTIK verkligen, framförallt inledningsvis. Första tjugo minuterna är våra särklass bästa i år spelmässigt. Riktigt bra spel och fin utdelning, väldigt tidigt gör Håkan Karlsson mål på en inövad frisparksvariant, efter det gör Emil Olsson två mål sedan bollen gått som på ett snöre mellan LTIKare. Anders Kallin som var planens i särklass främste aktör hade dessutom en boll i stolpen. LTIK hade också ytterligare möjligheter. Kallin gjorde 4-0 innan paus och matchen var avgjord. Andra halvlek blev en transportsträcka, ISÖ som inte skapade någonting i första tilläts komma till några halvchanser och LTIK hade bla en ny stolpträff av Kallin och bra lägen att göra mål genom Fredrik Wersch, Miridon Berisha och Mattias Johansson, bolluslingen ville dock inte in. Spelet i andra var inte direkt något att hurra för, hur mycket man än vill så blir det omedvetet så att man slappnar av och backar hem när man får en stor ledning tidigt.

Samtliga LTIKare får plus, extra ros till redan nämnda målskyttar Kallin och Olsson. All heder åt ISÖ som försökte spela boll matchen igenom, det är inget tjongargäng. Sätter dock frågetecken för den alldeles för raka backlinjen, som dessutom försökte ställa offside ett antal gånger. Naturligtvis dödsdömt i sexan då det inte finns några linjemän. Emil Ek och hans mittbackspartner är stabila, rejäla och säkra med boll, på djupet hänger de dock inte med forwards då de inte direkt är några speedkulor, ytterligare en anledning till att ta bättre djup. Den andre ISÖ-bekantingen till mig Anders Henriksson kom in i andra halvlek som högerback och sedan som mittback, han bör man nog ha på plan fortsättningsvis också, från start, då han gjorde ett stabilt intryck och inte släppte någon över bron.

//P.  

Inför helgen

Uppsatsen är i hamn! Inskickad idag (fredag) kl 11:55, deadline kl 12:00, det kallar jag timing och att planera sin tid väl, jag var aldrig ett dugg stressad, jag blir liksom inte det så lätt. Nu är det en opposition kvar, sedan förhoppningsvis inte mer än några småändringar. Skönt! Jag har alltså snart sommarlov...  det blir såklart en hel del jobb men hjärnan ska stängas av och jag ska bara gå på ren rutin. Som sagt skönt! 

CL-finalen och fotboll i allmänhet berör verkligen!

Till helgens intressanta matcher.

Fredag:

Ullared-RGIF kl 19:00, Hedevi

Giffarna lär inte ta första vinsten ikväll heller. Tuff match mot serietvåan. Gamle HBK-målisen Björn Nordberg står, trots en anselig ålder, i mål i Ullared fortfarande, han är dessutom en av två tränare.

Långås-GIF/VIF kl 19:00, Ryevi

GIF/VIF kan kanske spinna vidare på förra helgens vinst och plocka ytterligare poäng.

BKW-KHFF kl 19:00, Wallevi

Kan BKW upprepa spelet ifrån första halvlek mot LTIK finns möjlighet till poäng. Men det blir såklart tufft. I KHFF gör Henrik Fridberg debut, Fridberg är kanske den spelare KHFF saknat tidigare under säsongen, han är en utpräglad målskytt och passar dessutom in i laget då han är hårt arbetande. LTIK har spelat mot Fridbergs förra klubb Rössjöholm vid två tillfällen i LT-cupen. Fridberg tillhörde i båda de här matcherna en av  förgrundsfigurerna. Hemskt lag att möta förövrigt, Rössjöholm alltså.

De brukar hålla till i femman och spelar som någonslags blandning mellan VBoIS och SBK, fast de är bättre. Ett gäng muterade skogshuggare och några mindre tekniska prylar var vad de ställde upp med mot LTIK. Vid det första tillfället förlorade LTIK orättvist matchen, vid det andra tillfället vann vi orättvist i förlängningen. Fotbollen är som sagt inte alltid logisk. Gamle VBoIS-spelaren Jim Leandersson representerar klubben nu, då LTIK mötte Rössjöholm var det endast Fridberg och Andreas Johansson som var bekanta för mig. Hårdskjutande. Andy spelar förövrigt i RGIF i år. Oj vad det här flöt iväg... jaja. KHFF blir ju precis som vanligt favoriter i mötet med BKW.

KIK-VBoIS kl 19:00, Lagavallen

KIK-lirarna är oerhört revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot YBK sist. Klippfors har i princip lovat mig att BoIS ska få sota för KIKs förlust. Men det lär inte bli någon enkel fight. Slangen och co i BoIS vill säkert fortsätta på inslagen väg i serien och plocka poäng.

SIF-YBK kl 19:00, Skottorps IP

YBK gläds säkert fortfarande åt trepoängaren mot KIK förra helgen, nu får man dock börja fokusera på ny match. SIF blir favoriter, men har inte direkt rosat marknaden.

LTIK-Örnia kl 19:00, Lilla Tjärby IP

Jämn kamp där ett av lagen vill stanna kvar i toppen och ett av lagen vill dit.

Lördag:

LFK-Melleruds IF kl 15:00, Glänningepark

Johan Gustafsson är för första gången i år med i LFKs startelva, sist han fanns på plan avgjorde han och LFK tog första och enda vinsten hittills. Kort efter det blev han skadad och har varit borta fram till nu. Efter bara ett fåtal träningspass går han rakt in i startelvan, jag förstår varför! Johan är den spelartypen som saknas i LFK, det finns ett gäng förfinade grovjobbare och en Besart ur slag. I Johan får man in en spelare som tillför kreativitet och fart, sedan har han även avgörande kvalitéer en mot en och med sitt fantastiska tillslag. Nu har jag skrivit upp dig Johan, upp till bevis på lördag. Konditionen lär ju inte vara på topp, men det skiter jag i, gå på vilja, LFK måste ha poäng nu!

SBK-Serbiska kl 14:00, Skogaby BK

SBK får ny chans till tre poäng, det finns goda möjligheter till det mot Serbiska.

AIK-HAIS kl 14:00, Sannarp

På fullaste allvar tror jag att vi efter den här matchen kommer att få det första tvåsiffriga slutresultatet. AIKs raka anfallsfotboll passar HAIS väldigt illa. Jag tippar 10-0 till AIK.

//P.


CL-bucklan hemma!

Äntligen! Underbart!

Lite trist att Utd skulle behöva avgöra på straffar, det förtar liksom lite av känslan tycker jag, lider verkligen med Chelsea och Terry.

Fantastisk final, underhållande och otroligt spännande.

Hellsten, ni vet legenden, kör naahe en kvart in i andra och går och lägger sig. Jag och G försöker väcka honom när det blir straffsparksläggning, DH går upp på toa, lägger sig igen med ryggen mot TVn och mumlar irriterat: -"Straffar har man väl för fan sett förr!"

Då är han trots allt en inbiten fotbollsälskare och ett stort Utd fan. Eller a, han brukade va det i alla fall... Påminn gärna DH om den här grejen när ni träffar honom, fråga vad han gjorde när vi andra såg hur Utd plockade hem bucklan till Manchester.

Om en tid kommer alla glömt att Utd avgjorde påstraffar, det man kommer komma ihåg är att Utd vann. Och det är ju faktiskt det enda som räknas egentligen.

Glory, glory...

//P.

Resultat lördag

Utsiktens BK-LFK 3-0

Kräftgången fortsätter. Göran Medjed utvisad med en halvtimme kvar. Nu sägs dessutom lagets främsta spelare Sebastian Hansson ha kommit in på polishögskolan i Stockholm. Man kommer i sådana fall att tappa honom i sommar. Rykten gör dessutom gällande att förändringar i ledarstaben kommer att ske. Men rykten går det, precis som den långe skriver, många och inte bara angående KHFF. Någonting måste i vilket fall hända i Laholms FK!

Örnia-SIF 2-2 (1-2)
Målskyttar SIF: Mikael Andersson, Pontus Johansson

Örnia utjämnade i slutet av matchen, såklart tungt för SIF som så gärna vill uppåt. Det var en dåligt div sex match som spelades på Alevallen, SIF saknade flera spelare sedan mötet med LTIK, Örnia stod för det lilla spel som existerade, det var mycket långt från båda lagen. SIF kändes dock lite hetare framåt än Örnia, Pontus Johanson var ständigt på språng och oroade konstant den något tröga backlinjen i hemmalaget. Det hade inte varit orättvist om SIF fått med sig tre poäng från matchen. Coach Mats Johansson fanns på plats på Alevallen under matchen.

GIF/VIF-Simlångsdalen 3-2
Målskyttar GIF/VIF: Robin Möller, Mikael Johansson, Johan Svensson (straff)

Äntligen, även för GIF/VIFs del! Första vinsten kom, precis som jag förutspådde, mot Dalen. Extra gott för GIF/VIF att man avgjorde på straff genom Johan Svensson mot slutet av matchen. GIF/VIF och SBK är på g uppåt!?!

LTIKs B-lag vann på ett bekvämt sätt mot HAIS bilaga under lördagseftermiddagen med 4-0. Målskyttarna var: Miridon Berisha två, Oskar Gustafsson och Peter Jönsson.

//P.

Resultat fredag

KHFF-AIK 4-2 (3-1)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson, Mikael Ahlm, Ola Jönsson (straff), Martin Nilsson.

KHFF började matchen bäst och ledde faktiskt med 3-0 redan efter 30 minuter. AIK reducerade innan paus och fick ny energi av målet. AIK pressar KHFF efter paus och får också in ytterligare en reducering, nu går AIK för en kvittering, men man lyckas inte skapa någon farlighet. Med en kvart kvar av matchen får AIK duktige Edisom Morina utvisad och KHFF kan avgöra matchen genom att göra 4-2. Efter fyran har KHFF bud på ytterligare mål. Framförallt i första spelade KHFF bra, i andra är AIK det bättre laget, i varje fall första halvtimmen av andra. Jonatan Jacobsson som rapporterade från matchen förklarar att man är mycket nöjda över vinsten i den tidiga seriefinalen.

YBK-KIK 1-0 (0-0)
Målskytt: Dennis Ljungberg

Får ta och börja med att gratulera YBK till första trepoängaren. Kul, det jämnar till tabellen. Matchen var annars KIKs och enligt tränare Klippfors skulle man vunnit om man gjort mål på sina chanser, fotbollen är grym ibland, samtidigt går spelet ut på att göra mål och under denna match lyckades YBK göra det där målet. Att det gjordes i 92a minuten var såklart extra tungt för KIK och extra gott för YBK. Både Klippfors och Ysby hyllar YBK-målvakten Blerim Rrahmanis insats mellan stolparna. Helt otrolig!

VBoIS-BKW 2-2 (1-2)
Målskyttar BoIS: Jesper Nilsson Örn, Håkan Pettersson (straff)
Målskyttar BKW: Daniel Nilsson, Manfred Walldén

Tuff och jämn fight där resultatet egentligen var talande för matchen. Domaren var svag matchen igenom och dömde märkligt åt båda håll. Tyvärr för BKW blev domsluten matchavgörande. Vid 2-1 till BKW går en BoISare upp mot Jonas Nilsson, Jonte får en knuff och får bollen på armen, domaren blåser straff, som slås i mål, domaren borde dock blåst frispark till BKWs och Jontes fördel. I slutet av matchen nickar Patrik Åkesson in bollen i mål, målet blir dock bortdömt för offside. Vilket det omöjligt kunde varit enligt Packi själv. Som skrivet så var ett oavgjort resultat rättvist, samtidigt är det tungt när man bara får med sig en pinne då man får en tveksam straff emot sig och dessutom får ett mål bortdömt i slutet av matchen. Förutom Packi, kommer uppgifter också från BoISaren Magnus Pettersson.

HAIS-LTIK 0-4 (0-2)
Målskyttar: Jim Nilsson, Fredrik Wersch, Emil Olsson, Anders Kallin

LTIK fick en tidig ledning då Jim Nilsson på pass från Erik Westerlund, klackade in bollen i mål efter en hörna. I och med denna tidiga ledning var det flera spelare som slog av på takten. Det var lite slarvigt, okoncentrerat och oinspirerat på sina håll. Trots detta kunde LTIK också göra 2-0 genom Fredrik Wersch. Efter 2-0-målet började HAIS maska (!) och  tog varje tillfälle i akt att dra ner på tempot för att hålla siffrorna nere. För att få bättre fart i spelet satte LTIK två avbytare bakom HAIS mål för att hämta de bollar som for förbi målramen och ut på B-planen. Lagledaren i HAIS, inte målvakten, tyckte dock att det störde keepern i hans arbete och krävde att domaren skulle ta bort dem, domaren bad dem bara att backa bort ytterligare ett par meter längre bakom kassen. I vilket fall, helt otroligt! HAIS hade ett halvt anfall i första halvlek och ett skott mot mål från långt håll.

I andra fortsätter LTIK, trots ganska lojt spel, att trycka på mot HAIS-kassen. En bit in i halvleken gjorde Emil Olsson 3-0 till LTIK på Simon Vedins fina pass, strax efter gör LTIK också 4-0 då Anders Kallin nickar in Oskar Gustafssons fina hörna. Målvakten i HAIS fick diverse tillsägelser under andra halvlek av domaren då han tog extremt lång tid på sig att slå insparkarna. Som skrivet, otroligt att maska för att hålla nere siffrorna. Det måste väl ändå vara trevligare att förlora med något mål till och samtidigt försöka att göra något, eller ett par mål framåt. Nu hade HAIS inget anfallsspel överhuvudtaget, inte ett enda riktigt anfall och Jonas Nilsson behövde inte göra en enda räddning på hela matchen. Siffrorna borde varit större, LTIKarna, framförallt Wersch och Vedin var dock inte tillräckligt koncentrerade i avslutningsmomenten. Oskar Gustafsson var väldigt pigg när han kom in, i övrigt tycker jag inte att någon överpresterade direkt, tränare Mats vill dock berömma Anders Kallin för dennes insats på mitten, och visst Kallin är alltid bra. 

//P.

Inför helgen

Fyran:

RGIF-Hyltebruk 0-1 (0-0)

Hylte avgjorde i 88e, blytung förlust naturligtvis. RGIF kämpade på bra, även om matchen till viss del fördes av Hylte. Bjerke begick årsdebut i A-laget och skötte sig alldeles utmärkt. Hoppas att han håller i nu.

Fredag:

KHFF-Andersberg kl 19:00, Hihults IP

KHFFär kanske mogna för första smällen nu, i varje fall för första poängtappet. Man har den största respekt för AIK som inlett serien över all förväntan, man ryktas t.o.m anpassa sig en aning efter motståndarna i den här matchen. Tidig seriefinal!

YBK-KIK kl 19:00, Munkavallen

Är det äntligen dags för YBK att ta första poängen? KIK blir säkert en tuff nöt att knäcka då de lär gå för vinst.

VBoIS-BKW kl 19:00, Våxtorps IP

Kan BoIS resa sig efter stjärnsmällen sist och fortsätta att rada upp vinster? BKW är kanske på gång efter första trepoängaren förra helgen.

HAIS-LTIK kl 18:30, Hasslövs IP

Gör alla LTIKare jobbet bör det bli tre poäng. Skulle LTIKarnas inställning inte vara den rätta till denna match har HAIS goda möjligheter att få med sig poäng. Ska bli intressant att möta HAIS, det har jag aldrig gjort som senior tidigare.

Lördag:

Utsiktens BK-LFK kl 12:00, Ruddalen

Det finns säkert goda förutsättningar för poäng mot mittenlaget Utsikten, som spelat en oavgjord match och vunnit två och förlorat två.

GIF/VIF-Simlångsdalen kl 13:00, Hallaberg

Det känns som att GIF/VIF kommer att ta första vinsten nu, man har legat före rivalen SBK så här långt i serien med sin enda poäng, fram till i onsdags då SBK lyckades roffa åt sig tre poäng från topplaget Sperling.

Örnia-SIF kl 14:00, Alevallen

Lär bli en jämn och tuff fight, båda lagen kräver mer av sig själva och bägge strävar uppåt i tabellen.

//P.


Äntligen!

Femman:

Sperlingsholm-SBK 2-3 (2-0)
Målskyttar SBK: Johan Angvall, Atef Abou-Shakra, Peter Andersson

Denna gången var det SBKs tur att vända ett tvåmålsunderläge i paus. Redan efter 20 minuter stod det 2-0 till Sperling och många trodde säkert på ny förlust. Efter paus hände dock något, det var som att vända på en hand och plötsligt fungerade allt mycket bättre.

Pidda avgjorde matchen genom att trycka in Mike Österbys fina hörna i mål på riktigt Pidda-vis med en kraftfull skalle. En nöjd Cralle stod själv vid sidan av under matchen pga av sträckning, vikarierande Andreas Mattsson skötte sig med den äran i kassen. Viktigt och roligt för SBK med vinst.

I morgon är det kanske dags för ytterligare ett lag att ta första vinsten, då RGIF möter Hylte hemma på Björkvallen kl 19:00. Mikael Bjerke har äntligen kommit igång med träningen och kommer att vakta målet för första gången i A-laget för i år. Viktigt!

//P.

Henke!

Yes! Henke är med!!! Synd att det blev på bekostnad av Berg bara, men sex forwards hade blivit lite väl bra kanske.

Daniel Andersson kunde man ju såklart varit utan, han har väl någon egenskap utanför plan som tillför så mycket att han höjer truppen. På hans position går ju både Linderoth och Svensson före, även för Lagerbäck. Så någon speltid lär det inte bli.

Granqvist istället för P. Larsson... hade ju hellre sett Peter där, men det beror såklart på att man är HBKare.

Dorsin, tjaa en vänsterfotad vänsterback behövs kanske. Lär ju dock inte få spela. Lucic hade varit häftigare!

På den lokala fronten så kan jag meddela att KIK får fin förstärkning i min gamle kamrat Peter Carlsson. Jag har flaggat för Peter här på bloggen tidigare. Han borde fått ett samtal från någon i LFK. Nu lämnar han istället IS Halmia för moderklubben KIK. Peter är en klasspelare på div sex-nivå och är användbar på alla back och mittfälts-positioner. Klippfors och KIK är att gratulera!

//P.

Oro i SIF

Flera personer har kontaktat mig angående oroligheter i Skottorps IF efter den något tama inledningen på säsongen. Jag ska vänta med att summera något innan uppehållet. Jag tror dock att vissa personer har för höga krav på SIF, både inom klubben och utifrån. Ett oavgjort resultat mot bottenlaget HAIS var enligt mig inte alls särskilt oväntat. För Hasslöv är det årets match att möta SIF hemma och man gör verkligen allt för att roffa åt sig poäng från storebrorsan.

SIF är nog ett mittenlag i år, plats fyra till sex känns ganska rimligt. Man har tappat hela centrallinjen från i fjol i Packe Martinsson, Thomas Karlsson, Daniel Mogren, Mattias Ahlm och Micke Johansson, nu går dessutom målsprutan och lagkaptenen Kenneth Einarsson långtidsskadad. SIF har ett starkt lag ändå, problemet är bara att andra lag också är väldigt starka. Div sex södra håller mycket hög klass i år. Kanske dags att dra ner förväntningarna en aning...?

Läs vad en av SIFs mest trogna supportrar skriver om oroligheterna här.

//P.

EM-truppen

Plogens EM-trupp:

Isak, given etta.
Shaaban, given tvåa.
Wiland, hade gärna sett någon yngre, men var finns han?

Nisse, given vänsterback sedan Edman skadade sig.
Mellberg, ryggraden där bak.
Petter, skottblockaren känns nästan ännu mera given än Mellis.
Alex, blir av allt att döma högerback, känns tryggt.
Majstorovic, tredje mittback.
Stoor, talangen och arvtagaren.
Teddy, bara han vill så är han given, annars är Peter L det enda alternativet.

Ljungberg, lagkapten, given till vänster.
A. Svensson, mitt val i balansrollen.
Källström, avgörande kvalitéer som offmittfältare.
S. Larsson, mest given av alla på mitten, om du frågar mig.
Chippen, den perfekta inhopparen.
Linderoth, inte från start, men visst ska han med.

Henke, samma som med Teddy, vill han är han given.

Zlatan
Elmander, de här två blir det på topp.
Rosenberg, bra form, kan bidra med speediga inhopp.
Allbäck, Sveriges mest effektiva spelare, gör alltid mål i blågult.
Berg, framtiden.

Jag kan inte bestämma mig för vem som ska bli den 23e spelaren... Wendt, Dorsin, Kennedy (han hade nog kommit med om han inte haft så ruskigt ful frisyr, du måste raka dej!), R. Lindgren, Holmén, Ishizaki. Nu vet jag, det får bli P. Larsson, Lucic får bli alternativet till vänster i backlinjen, där har han gjort det bra förr.

Sidleds-Danne och Prica kommer jag inte ens nämna i de här sammanhangen, hoppsan...

Lars-Rolands trupp:

Isak
Shaaban
Wiland

Nisse
Mellberg
Petter
Stoor
Majstorovic
P. Larsson
Alex
Dorsin

A. Svensson
Källström
Ljungberg
Linderoth
S. Larsson
Wilhelmsson
D. Andersson

Zlatan
Elmander
Rosenberg
Allbäck
Berg

//P.

PS. Fy fan för Bollklubben. Nu kan vi HBKare inte med tillförsikt se framemot hösten. Det kvittar vad Janne gör, spelarna är för dåliga. Topp fem kan vi ju bara glömma. Den enda som har möjlighet att rädda oss nu är Bahne. Vilken otrolig besvikelse. DS.

Ny länk

En lång jävel från Norrland har börjat blogga igen, Laholmsfotbollens störste tränare (han är ju nästan två meter lång) har åter börjat fömedla sina tankar både kring fotboll och livet i allmänhet. Han irriterar, engagerar och är framförallt en frisk fläkt. Jag håller inte med om allt denne man har att komma med och artikeln i LT för en tid sedan kan jag inte direkt säga att jag uppskattade. Samtidigt är det precis som tränare Mats Johansson tidigare sagt, "kul när det händer något."

Han skriver i sitt första inlägg något om att han hetsat mig lite grann, jag hetsar inte upp mig för mycket och gjorde det inte vid detta tillfälle heller, tycker mest att han hetsade upp sig själv... Eventuellt lyckades han hetsa upp LTIKs vänsterback Kristoffer Nilsson en aning. Diskussionen de hade var bra mycket hetare än den jag och "den långe" hade med varann.

Jag håller med om att LTIKs spel inte är särskilt kul att kolla på för tillfället, och även jag hade väl kanske gärna sett lite mer rullande längs marken. Samtidigt är det viktigaste för LTIK just nu att hitta ett enkelt vägvinnande spel för att få upp självförtroendet i laget efter några knackiga säsonger, vi hamnade ju till och med efter gamla KHFF i förra årets serie... Det finns en sak som är roligare än att spela trevlig fotboll, det är att vinna! Klarar man att kombinera de båda är det såklart det allra bästa.

Planen vattnades framförallt inte för att få bättre fart på bollen, först och främst var det för att planen var så förbannat hård att springa på...

Tydligen har "den långe" stött på gamle Klippen (Lars-Erik Klippfors) under matchen i lördags på IP. En sköning till gubbe är en alldeles utmärkt beskrivning på denna äldre herre vars insatser är sååå viktiga för LTIK.

Man ser inte på den lokala fotbollen främst för att den är underhållande. Vill man se bra fotboll ska man nog hålla sig hemma i TV-soffan och kolla PL, Serie A eller La Liga istället.

"Den långes" blogg är länkad härifrån sidan nu. Mycket nöje!

//P.

PS. Grattis alla Man Utd-anhängare, nu är det bara CL-bucklan kvar! Glory, glory Man Utd! DS.

Resultat lördag

LFK-VBoIS 1-2
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Tung förlust, det blir bottenmete i år igen för LFK, tyvärr!

HÅFF-RGIF 4-1
Målskytt RGIF: Henrik Olsson

Nu ser det riktigt tufft ut för RGIF. Man tog ledningen med 1-0, sedan var det dock ridå.

AIK-VBoIS 6-1
Målskytt BoIS: Sebastian Johansson


BoIS saknade sina två främsta spelare så här långt i serien i Anders Gustavsson och Håkan Pettersson. AIK vann matchen klart och rättvist.

LTIK-SIF 2-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Simon Vedin
Målskytt SIF: Pontus Johansson

Tuff, hård och relativt jämn match. SIF är rejäla, stabila och spelar hela tiden på gränsen i närkamperna. LTIK vann dock rättivist sedan man skapat mest och dessutom stått för de få vackra kombinationer som matchen bjöd på, SIF skapade ingenting i andra halvlek, SIFs mål får LTIKs högerback ta på sig.

Det var ett soldränkt IP som bjöd på perfekta förutsättningar till fin fotboll. Vattnandet under natten hade gjort planen gott och det syntes tydligt att bollen rullade lite extra. Första halvlek var jämn, skillnaden mellan lagen var framförallt en spelare: Fredrik Wersch. Wersch var på fint spelhumör och satte upp en väldig fart så fort han fick bollen, släpper han bollen till en medspelare som agerar vägg, alternativt sticker bollen på djupet så finns det ingen som hänger med Wersch. Det var på en soloraid som han slet fram straffen genom att komma med hög fart in i SIFs straffområde för att bli kapad av två stycken framrusande SIF-försvarare. Straffen satte som vanligt Mattias Olofsson säkert i mål. SIFs farligaste möjlighet skapades på en frispark slagen av Robert Cerwinski, David Eriksson blev helt ren framför mål och skulle bara trycka dit bollen med pannan, han lyckades dock inte få den innanför målramen.

I andra halvlek var det inte mycket som stämde för SIF, de få kortpassninssekvenser som matchen bjöd på stod LTIK för. Simon Vedin kunde öka på LTIKs ledning till 2-0 efter ett fint nummer, där han kickade med sig bollen och på något sätt lyckades få den med sig förbi och igenom (tunnel) SIFare innan han vackert lättade in bollen med vänsterfoten. SIFs mål kunde göras av Pontus Johansson med huvudet sedan LTIKs, annars duktige högerback, Mattias Johansson missbedömt en boll. LTIK spelade helt ok, framförallt i andra. Bollen kunde dock kanske hållas nere på backen lite mer emellanåt. SIF var en besvikelse och fick inte spelet att stämma på samma sätt som mot KIK förra veckan.

Petter Johansson är alltid stabil i SIF och nye Tony Kamberi var en frisk fläkt. I övrigt var det många som inte kom upp i normal standard. Wersch var som skrivet duktig i LTIK, vilken acceleration han har! Jim Nilsson som vikarierade för Erik Westerlund som stötande mittback var också riktigt duktig, plus även till Kristoffer Nilsson. Anders Kallin är alltid bra, jag reagerar knappt på att han kan spela en hel match utan att bli av med bollen eller slå en passning fel. Det märks dock tydligt att LTIKs trogna publik fått en ny favorit till i år i nämnde Kallin. Hyllningarna av denna skickliga fotbollsspelare var många efter matchen mot SIF.

Det jämna B-mötet vann SIF med 2-1. LTIKs enda mål gjordes av Kujtim Kadria, Björn Claesson och Ousman Alpha nätade för SIF.

//P.

Resultat fredag

SBK-Böljan 2-3 (2-0)
Målskyttar SBK: Självmål, Håkan Gustavsson

Ja SBK, det här va inget roligt direkt! Det var en dålig div fem match som spelades på Skogaby IP. Planen erbjuder inte direkt några perfekta förutsättningar om lagen vill spela gladfotboll med vackert passningsspel längs marken. IP är väldigt hård och ojämn. Cralle förklarar att han nästan skäms inför motståndarlagen som kommer på besök. Mycket pga planen blev det en hel del tjongande under matchen, det funkar helt enkelt inte att rulla. SBK tog en tidig ledning efter ett märkligt självmål. SBK kunde också öka på sin ledning till 2-0 genom Håkan Gustavsson som blev framspelad av Atef Abou-Shakra. SBK kändes ungefär så trygga som de brukar göra, som vanligt var försvaret stabilt och samtliga i laget arbetade väldigt hårt. Det var väl lite mer spel på SBKs planhalva, Böljan skapade dock inget särskilt, medan SBK satte dit sina chanser.

Efter paus hände dock något, Böljan tog över och nu var det SBK som inte skapade ett enda dugg. Böljan låg på från minut ett i andra halvlek. Varje gång bollen hamnade hos forwards i SBK så kom den omedelbart tillbaka till Böljanspelare och SBKs försvar blev satt under konstant press. Till sist orkade man inte stå emot längre och Böljan kunde reducera efter en långboll som hamnade mellan Cralle i kassen och försvarare i SBK, precis där dök en Böljan-spelare fram och satte dit bollen. Snart kom också kvitteringen, den får Cralle ta på sig, han rensade rakt på en spelare i motståndarlaget och bollen hamnade i eget mål. Snöpligt och oturligt naturligtvis. Böljan fortsatte att trycka på och kunde så småningom också trycka in segermålet, ett skott utifrån styrdes i mål bakom en chanslös Cralle, det fanns en enda lucka i målet och nog hamnade bollen där alltid. Det här var verkligen inte SBKs match. SBK försökte trycka på för en utjämning, men lyckades inte skapa mer än någon halvchans.

Det är inte ofta man ser SBK tappa en tvåmåls ledning, ingenting är dock sig riktigt likt i år. Stabiliteten är inte densamma som den brukar vara och det har verkligen gått tungt inledningsvis av serien. Det beror till stor del på att flera av de viktigaste och bästa spelarna saknas till varje match. Idag fanns tex inte Markus Bengtsson med (skadad), Johan Angvall (avstängd), Kim Håkansson (skadad) och dessutom hoppade Peter Andersson bara in mot slutet av matchen då han har problem med en vad. SBK ska som jag tidigare skrivit ha en bra chans att kunna hävda sig i femman. Men man har inte råd att ha tre, fyra av de viktigaste spelarna borta varje match. Den bredden finns helt enkelt inte. Böljan, ska nämnas, var en stor besvikelse i matchen. Förra året hade de ett riktigt bra lag i sexan som ofta spelade fyndig anfallsfotboll. Nu fanns endast ett fåtal spelare från förra årets lag med och det har gjort laget betydligt svagare.

Atef Abou-Shakra var en frisk fläkt i SBK, men enligt mig ska han spela på kanten och komma med fart bakifrån. Tillsammans med Anders Thid utgjorde han ett väldigt tunt anfallspar. I andra halvlek lyckades man knappt fästa bollen på Böljans planhalva vid något tillfälle. Avsaknaden av starke Angvall var stor. Jag hade nog bytt plats på Abou-Shakra och något mer fysiskt starke Kim Andersson som spelade ytter, för att få lite mer tyngd framåt. Det blev helt enkelt för tungt t.o.m. för SBKs stabila backlinje att stå emot trycket de fick emot sig i andra halvlek då forwards hade så förtvivlat svårt att hålla i bollen. Cralle sågade efter matchen sin egen insats och tyckte inte att han kom rätt i någon situation. Det är väl lite i att ta i då han gjorde ett par fina räddningar, Cralle är alltid stabil och Böljans andra mål var mest oflyt. Det är bara att ta nya tag, redan på onsdag får SBK chans till revansch då man åker till Halmstad för att ta sig an Sperlingsholm.

Oskarström-GIF/VIF 4-0

Som väntat hade GIF/VIF inget att hämta mot serieledande OIS.

HAIS-KHFF 0-5 (0-2)
Målskyttar KHFF: Mikael Ahlm 2, Jonatan Jacobsson 2, Ola Jönsson (straff)

Precis lika väntat hade KHFF inga som helst problem med att avfärda HAIS. KHFFs målvakt Henric Johansson behövde faktiskt inte ingripa vid ett enda tillfälle under hela matchen.

BKW-YBK 3-1 (2-1)
Målskyttar BKW: Magnus Bengtsson, Manfred Walldén, Daniel Nilsson
Målskytt YBK: Magnus Bergman

YBK kunde ta ledningen i matchen, efter ett missförstånd vid en frispark mellan BKW-försvarare tilläts Magnus Bergman göra 1-0 till YBK. BKW kunde dock både kvittera och ta ledningen innan paus, Magnus Bengtsson nickade in en hörna och Manfred Walldén kunde trycka dit tvåan. I den andra halvleken var det mest BKW och man kunde också rättvist göra 3-1 genom Daniel Nilson. Vänsterbacken Jimmy Ivarsson var bäst i BKW, även Simon Walldén får plus för sitt inhopp.

KIK-Örnia 2-1 (1-1)
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson, Adam Jönsson

KIK fick problem mot Örnia och kunde inte avgöra förrän väldigt sent i matchen. Örnia tyckte att resultatet var orättvist sett till spelet, KIK tyckte att det var rättvist sett till målchanserna. 

Nu ser vi med tillförsikt framemot morgondagens drabbningar. Lilla Tjärby IP vattnas nu under natten, så det lär bli åka av i morgon (lördag) mot SIF!

//P.


Inför helgen

Fredag:

SBK-Böljan kl 19:00, Skogaby IP

Detta blir den första seriematchen jag kommer att se med SBK i år. Ett utav mina absoluta favoritlag i kommunen. Jag brukar se ett antal matcher på Skogaby IP varje år, och det är inte bara för att det är den plan som jag har närmst till hemifrån efter Lilla Tjärby IP. Jag tror på poäng varje gång SBK spelar, det är dags för en vinst nu!

Oskarström-GIF/VIF kl 19:00, Esperedsvallen

Däremot tror jag inte särskilt mycket på GIF/VIF i denna match. LTIK mötte nyligen laget i DM och det är en väldigt tuff motståndare med få svagheter. LTIK lyckades nå ett oavgjort resultat efter full tid efter en enorm kämparinsats och riktigt bra försvarsspel. Lyckas GIF/VIF upprepa detta har man en chans, det ska dock mycket till om man ska ta poäng ifrån serieledarna med tre raka vinster i bagaget. 

HAIS-KHFF kl 19:00, Hasslövs IP

Slakt?

KIK-Örnia kl 19:00, Lagavallen

KIK har inlett serien övertygande, senast åkte de dock på en smäll. Lyckas de resa sig och göra ett nytt fint resultat mot luriga och hårt kämpande Örnia?

BKW-YBK kl 19:00, Wallevi

Bottenmöte! Båda lagen är sugna på första vinsten, BKW får gälla som favoriter, samtidigt blir YBK bättre och bättre.

Lördag:

LFK-Varbergs BoIS kl 15:00, Glänningepark

Hallandsderby! Nästjumbon LFK får det naturligtvis tufft mot topplaget BoIS. Men jag tror trots allt att det finns möjligheter till poäng, det finns mycket mer att få ut ur LFKs unga lag.

HÅFF-RGIF kl 14:00, Hebergs IP

Bottenmöte! Det enda positiva med att RGIF förlorar är att de andra bottenlagen också förlorar, det är jämnt mellan ett antal lag på den undre halvan och vid vinst kan man ta ett rejält kliv upp i tabellen. HÅFF är en bottenkonkurrent till RGIF och matchen bör de vinna om de inte planerar att vara ett gäng där nere i tabellen för resten av säsongen.

Andersberg-VBoIS kl 14:00, Sannarp

BoIS leder sexan, Örnia gav dem en rejäl match och där visade de prov på styrka. Mot HAIS och YBK har det dock gått lätt och laget har inte riktigt fått bekänna färg än. Nu radar det tuffa motståndet upp sig och först ut är luriga AIK. Upp till bevis BoIS!

LTIK-SIF kl 14:00, Lilla Tjärby IP

Ny jämn fight mellan två starka lag? SIF har Kenneth Einarsson skadad, LTIK får klara sig utan lagets främsta spelare så här långt, Erik Westerlund, som plockat tre gula och skicklige högerbacken Conny Strömberg, som skadade sig tidigt i mötet med OIS. Alltså blir två av fyra nya i backlinjen jämfört med KHFF-matchen. Ska SIF lyckas utnyttja det på ett bättre sätt än OIS? I den matchen märktes det knappast att de här två spelarna inte var med.


Jag har inte skrivit särskilt mycket allmänt om fotboll den sista tiden. Har fullt upp för tillfället och för en gångs skull är faktiskt mitt schema späckat med aktiviteter. Förutom träningar och matcher, såklart skolan. Det sista innan sommaren som jag ska göra är en B-uppsats, jag har valt att jämföra ett upplysningsverk (Gullivers resor) med ett romantiskt verk (Den unge Werthers lidanden). Låter oerhört spännande va? Och ungefär så spännande som det låter är det också. Jag hade bra mycket hellre ägnat min tid åt att sitta och skriva om fotboll här på bloggen.

Jag har dessutom skaffat mig ett extrajobb som assistent åt en handikappad kille, förutom det extrajobb jag redan har hemma hos min far och bror på lantbruket, som jag så smått kunnat börja ägna mig åt igen efter min hälseneskada. Förutom detta är det också styrelsemöten med LTIK, där jag som sekreterare fixar dagordningen och såklart för och skriver protokoll. Och tillsist, inte att förglömma, det uppdrag som jag tillsammans med min kamrat Erik "Grytan" Roos i uppdrag av kommunen åtagit mig i att titta på Laholms framtida bebyggelse. Jag pallar inte gå in på det mer än så, men det är trevligt och mycket intressant, men tar ju tid även det. Möten och dessutom ska ett mail innehållande diverse förslag vara inskickat till byggnadsnämndens ordförande, Ove Bengtsson inom kort.

Jag vill inte vara utan några av de här uppdragen, men det tar sin tid och i Maj månad ut ser det ganska pressat ut i kalendern. Sedan i Juni slipper jag i alla fall skolan, men då blir det mer jobb, både på gården och som assistent. Dessutom ska jag som vanligt vara instruktör på LTIKs omåttligt populära fotbollsskola. I Juli blir det chill och då ska det bloggas utav bara... stopp ett tag! Då är det ju uppehåll! Får väl skriva lite om EM istället då. Jag kommer naturligtvis inte att ge upp bloggandet fram tills dess, detta kommer dock kanske att bli den sista längre text jag skriver på ett tag. Resultat och några kortare referat angående matcher blir det naturligtvis också i framöver.


Jag har inte skrivit om den lycka jag känner över att Man Utd är i CL-final, som grädde på moset blir den finalen dessutom hel-Engelsk. Jag skiter i hur det sett ut innan eller hur det kommer att se ut i framtiden, för i år regerar Engelsk fotboll och jag är sååå glad! Nu ska bara Utd se till att plocka hem dubbeln också, då blir glädjen total. Nu gäller det först och främst att slå Wigan på söndag, sedan är det dags för Chelsea den 21 Maj. Så är det ju såklart kära Bollklubben. Vet inte riktigt var man har dem än. Vinst mot Ljungskile och äntligen lite forwardsmål, dessutom kul att Markus Olsson både fick starta och scora, det är en riktig talang! 

Annars tycker jag att tappandet av poäng i slutminuterna av matcherna mot både MFF och AIK inte bådar särskilt gott, det är ju då HBK ska vara starka. Spelet funkar inte fullt ut och särskilt mycket chanser skapas inte, dessutom floppar Prent. Jippi! Att AIK avgjorde matchen i 89e minuten genom att valla bollen i mål via Peter Larssons röv kändes fruktansvärt bittert och surt. Inte minst för att det var mot tränare Mats Johanssons AIK... I vilket fall, vinner HBK också mot Sundsvall i sista matchen innan EM-uppehållet så tror jag att vi HBKare med tillförsikt kan se framemot hösten. Professor Janne kommer att göra underverk med laget när han äntligen får chansen att träna så mycket som han vill och därigenom får möjlighet att putsa på de ack så viktiga detaljerna i anfallsspelet.

Avslutningsvis ett stort grattis till Calle Genberg som gjorde sitt första mål för LBoIS i Superettan i helgen. Kul att någon 83a lyckats nå hela vägen, Allsvenskan nästa?

Trevlig helg! /P. 


KIK & LTIK ute ur DM

Oskarström IS-LTIK 1-1 (0-0) 4-3 (efter straffar)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Mattias Olofsson (straff), Henrik Olsson (straff)

OIS inledde matchen i ett högt tempo och pressade omedelbart tillbaka LTIK. OISarna var starka fysiskt och tryckte bort LTIKarna, som knappt var trea på bollarna. Det såg ut att bli en tung kväll för LTIK, det såg ganska segt ut på många håll, gnistan verkade inte finnas där och dessutom var positionsspelet uselt. KHFF-matchen satt nog kvar i benen inledningsvis. Det var spel på en planhalva, LTIK släppte trots det precis som vanligt till väldigt få målchanser, en gång blev det dock riktigt farligt efter ett inlägg, avslutet missades dock grovt av OISare. LTIK lyckades rida ut stormen första kvarten och spelet jämmades efterhand ut. Det blev en del spel även på OIS planhalva och några halvchanser skapades, dessutom ett riktigt fint frisparksläge, som dock Mattias Olofsson inte tog till vara på, då han slog bollen högt över målet. 0-0 i paus fick LTIK vara riktigt nöjda med. Hur skulle då andra halvlek sluta? Andra halvlek mot KHFF var inte rolig och OIS som är serieledare i femman och ställde upp med starkaste laget var minst lika bra, om inte bättre som lag. Den individuella skicklighet som Ola Jönsson och Jonathan Jacobsson besitter fanns det dock ingen i OIS som var i närheten av och det var också därför som LTIK klarade av andra halvlek mot OIS på ett bättre sätt än mot KHFF.

OIS tog dock en tidig ledning efter paus på frispark, Jonna stod en aning felplacerad i målet, men hade i vilket fall inte haft en chans då det var en riktig projektil som genom en klockren vristräff manglades upp i krysset. Riktigt snyggt! LTIK vek inte ner sig efter det här och fortsatte att jobba på. Fredrik Wersch oroade OIS-försvaret vid ett antal tillfällen och på en kontring kunde han komma ren mot mål, dock i lite dålig vinkel, så i stället för att avsluta själv passade Wersch till en helt ren Simon Vedin som enkelt kunde göra 1-1. Efter målet kom en period i matchen då faktiskt LTIK kunde ta över en del av spelet mot ett skärrat OIS. Mot slutet var det dock hemmalaget för hela slanten och LTIKarna andades ut efter 90 minuter. I förlängningen försvarade sig LTIK med den äran och kontrade med Wersch och Vedin på topp. OIS lyckades inte skapa några klara målchanser och emellanåt stack LTIK upp farligt och mot slutet av förlängningen skapades faktiskt lite tryck mot OIS-kassen. Straffsparksläggning är ett lotteri, den här gången drog OIS högsta vinsten och kunde ro hem segern och får alltså fortsätta att kämpa i DM.

Naturligtvis lite snöpligt att åka ut på straffar, samtidigt kan samtliga LTIKare som spelade matchen gå med raka ryggar och hålla huvudet högt efter en imponerande insats. Såklart jättekul och inspirerande att få mäta sina krafter mot serieledarna av div fem, som tagit tre klockrena vinster de tre första omgångarna. Samtliga förtjänar beröm efter matchen, allra roligast tycker jag dock är att Jim Nilsson, Anders Jönsson, Oskar Gustafsson och Andreas Bladh gör det såpass bra som de gör det när de nu fick chansen rejält. Ingen av de här spelarna har spelat från start i serien, samtliga är dock på gränsen till elvan. När nu matchen blev lååång och både Erik Westerlund och Anders Kallin saknades pga känningar, så fick de här spelarna chansen att mäta sina krafter med div fem-spelare och de gör det riktigt bra. Framförallt Anders Jönsson var magnifik i sin roll som stötande mittback med sitt urstarka huvudspel. Såklart skoj att få berömma brorsan här på bloggen!

Jag kan dock i princip nämna hela laget, för alla gjorde det verkligen bra. Jonas Nilsson i kassen och Håkan Karlsson som libero är alltid stabila. Kristoffer Nilssons briljans märks inte alltid, men idag raderade han ut OIS skickligaste spelare från sin vänsterbacksplats fullständigt. Ola Nilsson är en minst lika skicklig fotbollsspelare som Jonte och Ola i KHFF, mot dem orkade han dock bara en halvlek, när han nu fick möta något sämre spelare på det inre mittfältet blev han faktiskt bara bättre och bättre och orkade nu 120 minuter istället för 45. Mattias Johanssons svaghet är att han är alltför allround, egentligen är det såklart en styrka, under dagens match tyckte jag framförallt att han var duktig när han fick komma ner som högerback. Mattias Olofsson är en tvåvägsspelare och mot OIS visade han framförallt kvalitée defensivt. Emil Olsson ska egentligen ha beröm efter varje match då han alltid är den som jobbar hårdast och springer mest, under OIS-matchen blev det slitet ovärderligt i förlängningen, där han förmodligen var bäste LTIKare.

Wersch och Vedin är inte samma sorts arbetsmyror, de har dock andra kvalitéer, Vedin med sin magiska teknik och Wersch med sin otroliga kombination av balans, styrka och acceleration. Dessutom känner barndomskamraterna varandra såpass väl att de hittar varandra fint även på plan. I förlängningen blev det värdefullt att ha två spelare som inte tagit ut sig totalt under de ordinarie 90 minuterna, då de tillskillnad från OIS backlinje fortfarande hade pigga ben. Även Henrik Olsson bör nämnas, det hårda jobbet står alltid i centrum, under matchen fungerade han dessutom fint som bollplank längst uppe på topp. Såklart att man blev lite orolig för lagets kondition efter den svaga andra halvleken mot KHFF, jag är dock inte särskilt orolig för den längre. OIS var ett minst lika bra lag som KHFF, och nu orkade LTIK i 120 minuter. OIS hade dock ingen spelare som kunde mäta sig med Ola eller Jonte och hur mycket Åberg än vill att KHFF framförallt bör framhävas som lag, så är det de här två spelarna som i slutändan kommer att se till att KHFF hamnar högst upp i tabellen. För LTIKs del bådar matchen mot OIS såklart gott, konditionen är tydligen inte så dålig och bredden är t.o.m. godare än jag från början trott. Kul!

KIK-IS Halmia 0-4 (0-1)

KIK hade egentligen aldrig någon chans mot Halmias starka B-lag. Man klarade 0-1 i paus och hade faktiskt ett friläge vid den ställningen, om det blivit mål där vet man såklart aldrig hur matchen slutat. Nu kunde istället Halmia vinna även den andra halvleken med säkra 3-0 och alltså matchen med 4-0.

Fyran:

Unnaryd-RGIF 3-0

Unnaryd var precis som resten av RGIFs motståndare inte på något sätt omöjliga eller överlägsna. RGIF har ett starkt lag och ska klara av att hävda sig på ett bra sätt i fyran. Precis som jag förutspått har det dock gått trögt inledningsvis, en av anledningarna till detta är såklart den dåliga närvaron på träningarna under försäsongen. Både kondition och passningsspel blir lidande pga detta. Vad det lider tror jag dock mer och mer på RGIF, bara samtliga biter ihop och kämpar på, kvalitén finns där. I Unnaryd blev gamle LFK-stjärnan Mats Lundgrens insatser avgörande. I RGIF var som så ofta Johan Nilsson kung från sin mittbacksposition. Och precis som vanligt var det också träningsflitige Daniel Hellsten som rapporterade från matchen.

//P.


Resultat lördag

Kinna-LFK 1-0

Nu är det träsket igen!

KHFF-LTIK 2-1 (0-1)
Målskytt KHFF: Ola Jönsson 2 (1 straff)
Målskytt LTIK: Håkan Karlsson

Enligt uppgift från löst folk kring matchen var LTIK det bättre laget i första halvlek, jag vet inte riktigt om jag håller med om det. Spelmässigt var det inte sådär jättebra från något håll. Ola Jönsson och Jonathan Jacobsson slarvade mycket och gjorde det emellanåt alldeles för svårt för sig. När de fick lite tid på sig och tog rätt beslut kunde de vända en del bollar och KHFF kunde skapa lite möjligheter efter inlägg. I övrigt höll Anders Kallin och Ola Nilsson jämna steg med de forna div två spelarna på mitten. LTIK tog sig fram fint längs kanterna vid ett antal tillfällen och ett par gånger blev det riktigt farligt. Farligt blev det också när Martin Nilsson från nära håll testade Jonas Nilsson i LTIK-kassen, Jonna fick dock fram foten på avslutet och gjorde en riktig klassräddning. LTIK kunde ta ledningen genom Håkan Karlsson, som skarvade in bollen över Henric Johansson i KHFF-kassen på Simon Vedins frispark.

LTIK stressade emellanåt för mycket och när det fanns både tid och tillfälle att spela på fötter så skickades bollarna upp i banan, dessutom tappades bollen vid ett antal tillfällen alldeles för lätt när hela laget var på väg upp i banan, detta tillsammans med att det var riktigt högt tempo i matchen gjorde att LTIKarna tvingades arbeta väldigt hårt, många sprang oerhört mycket och det tog på krafterna i solskenet. Flera spelare var trötta i paus och det skulle visa sig att LTIK tvingats jobba alldeles för hårt i första halvlek för att hålla jämna steg med KHFFarna i andra. Tidigt i den andra halvleken fick KHFF Christian Karlsson utvisad sedan han sagt något olämpligt till domaren efter det att han fått en smäll. Efter utvisningen fick KHFF bättre fart i spelet, alla tog ett större ansvar och samtliga jobbade väldigt hårt. Det märktes inte att KHFF var en man mindre på banan. Det är inte alltid en nackdel att få en spelare utvisad, det fick man återigen se bevis på under denna match.

Trots KHFFs spelövertag var LTIK inte ofarliga framåt och bakåt släppte försvaret som vanligt till väldigt lite chanser. När det fortfarande stod 0-1 hade Simon Vedin två stycken gyllene lägen att dryga ut LTIKs ledning, det första avslutet gick dock i ribban och det andra, ett friläge, fick han aldrig runt Johansson i KHFFs kasse. 1-1 kunde Ola Jönsson göra på ett avslut  med högerfoten (tror jag att det var!) från håll. Jonna tyckte efter matchen att han kanske borde tagit skottet då det inte direkt var det hårdaste han släppt in, samtidigt var det egentligen mål i första när Nilsson avslutade och Jonna lyckades rädda, man kan ju inte ta allt! 2-0 kunde samma Jönsson göra på straff sedan en lite väl het Erik Westerlund olyckligt fällt Jonathan Jacobsson. Eken var bedrövad efter matchen och fattade inte vad han höll på med. Ingen klandrar dock honom och enligt mig så var han återigen en av de mest framträdande under matchen, i andra halvlek var han bäst i LTIK. LTIK lyfte upp vad man hade efter KHFFs ledningsmål och det blev farligt vid två tillfällen mot slutet av matchen, man lyckades dock aldrig få in bollen.

Jag tycker inte att resultatet är särskilt orättvist, samtidigt kunde LTIK med lite flyt fått med sig både en och tre poäng. Försvaret var som vanligt stabilt, så mycket chanser som släpptes till mot KHFF har vi inte släppt till mot något lag tidigare, samtidigt var de riktigt heta motståndarchanserna lätträknade även i denna match. Offensivt fungerar det helt ok i första halvlek, i andra har vi inte mycket eget spel, men vi skapar trots det några riktigt bra lägen. Hela försvarslinjen förtjänar beröm efter insatsen, framförallt i andra. I Jonas Nilsson, Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Erik Westerlund och Kristoffer Nilsson har LTIK förmodligen sexans bästa försvar.

I KHFF blir som vanligt Jonathan Jacobssons och Ola Jönssons insatser avgörande. I första slarvade de som sagt en hel del och dessutom så orkade LTIKarna hålla jämna steg. Jonte och Ola orkar dock mala på i samma höga tempo i en hel match och det blev för tufft för LTIK att stå emot. I övrigt imponerar ingen direkt under matchen i KHFF, forwards var väldigt bleka, Björn Otosson har gjort ett mål hittills i serien, Mattias Nätterqvist har inte gjort något. Framförallt Nätterqvist har problem att få det att stämma i år och lagets bästa målskytt från i fjol hade det tungt även mot LTIK. Såklart jätteimponerande att vinna den andra halvleken med en man mindre, men som skrivet blev KHFF stärkta av utvisningen och det märktes verkligen inte att de var en man mindre. Det bekräftades efter matchen då Jonna inte uppfattat utvisningen och trodde att KHFF hade elva man på plan hela matchen.

B-lagsmatchen vann LTIK på ett bekvämt sätt med 5-1 och för tillfället leder LTIK Klass 3 Södra. Mattias Vild gjorde KHFFs mål och Miridon Berisha och Markus Johnsson gjorde två mål var och Johan Andersson ett för LTIK.

SIF-KIK 2-0
Målskyttar SIF: Mikael Andersson, Pontus Johansson (straff)

Tuff match där SIF kämpade bäst, KIK kom inte upp i normal klass och SIF kunde ro hem första vinsten.

YBK-AIK 2-5 (0-3)
Målskyttar YBK: Magnus Bergman, Patrik Dahlgren

YBK var inte alls med i matchen i första halvlek och AIK tilläts dominera med sitt fina kortpassningsspel. I andra höjde YBK sig rejält och skakade AIK en aning då man hade 2-4. Uppgifter hämtade från YBKs hemsida.

VBoIS-HAIS 4-0
Målskyttar VBoIS: Christoffer Holgersson, Anders Gustavsson, Tony Persson, Daniel Eriksson

BoIS dominerade matchen och vann helt rättvist.

//P.

Resultat fredag

Alet-RGIF 4-3 (3-0)
Målskyttar Alet: Henrik Mangfors 2, Mats Salo 2
Målskyttar RGIF: Fredrik Nilsson, Stefan Rådlund (straff), Andreas Thedeby

AIK var överlägsna i första, RGIF hade inget att hämta. I andra halvlek lyckades RGIF gå ikapp till 3-3 och AIK var skakade, Mats Salo kunde dock vackert placera in det avgörande målet i krysset bakom Henrik Ragnarsson i kassen. Lite synd tycker jag om RGIF, när man kom ikapp tycker jag lika gärna att man kunde fått med sig en pinne, trots att det var under isen i första. Andreas Thedeby var stabil matchen igenom, Stefan Rådlund glimrade till stundtals och var den som försökte fästa fast bollen på offensiv planhalva och Fredrik Nilsson kom in i andra på mittfältet bredvid TD och gjorde det bra.

Vessigebro-SBK 2-1
Målskytt SBK: Markus Bengtsson

Ett oavgjort resultat hade speglat matchen på ett bättre sätt. Detta var ett fall framåt gentemot de två tidigare seriematcherna.

BKW-Örnia 0-2 (0-1)

BKW skapade en del chanser, men fick inte in bollen i mål. Dessutom skänker man bort baklängesmålen. Arlind Halimi blev utvisad tidigt i andra och tidigt i andra kom även ISÖs andra mål och matchen kändes avgjord. Ingen kvitterar ut något högre betyg efter sin insats.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Alet-RGIF kl 19:00, Alevallen

Årets tuffaste match på förhand, Alet borta. RGIF har inlett serien svagt och man lär inte få det lätt ikväll. RGIF ställer upp med ett starkt lag, äntligen är Mats Lindström tillbaka efter sin fotskada, detta gör att Lindströmbröderna kommer att ta hand om kanterna och Daniel Hellsten blir nedflyttad till favoritpositionen på vänsterbacksplatsen. Johan Nilsson saknas, men i hans ställe får man in rutinerade Andreas Randevik och hans rutin och snack kan behövas. Intressant kamp mellan de forna parhästarna Andreas Thedeby och Emil Nieroth på innermittfältet. Frågetecken för målvaktspositionen i RGIF, Henrik Ragnarsson har en del känningar, detta gör att tränare Tonne själv finns uppskriven i laguppställningen.

Vessigebro-SBK kl 19:00, Brovallen

SBK behöver poäng nu och det lär inte bli någon omöjlighet mot Vessigebro.

BKW-Örnia kl 18:30, Wallevi

Två lag som är sugna på första vinsten. Blir det månde en jämn kamp?

Lördag:

Kinna-LFK kl 13:00, Viskavallen

Kan LFK fortsätta i samma spår och ta en ny trepoängare, trots att det nu är på bortaplan?

YBK-Andersberg kl 13:00, Munkavallen

Ny tuff match för YBK som säkert är sugna på första pinnen.

VBoIS-HAIS kl 13:00, Våxtorps IP

Kan HAIS skrälla också mot BoIS? Hallandsåsderby!

KHFF-LTIK kl 13:30, Kornhults IP

LTIK har varit stabila bakåt och inte släppt in mer än två mål i någon match hittills, tränings-, DM- och seriematcher inräknat. Räcker det mot starka KHFF, som iofs letar efter spelet, men som håvar in trepoängare mot vilket motstånd det än handlar om.

SIF-KIK kl 14:00, Skottorps IP

KIK är kanske mogna för första smällen nu. Jag tror att SIF har bra möjligheter då man säkert är sugna på första vinsten. Kenneth Einarsson blir borta en längre tid efter en allvarlig fotskada som drabbade honom mot HAIS. Tungt att förlora målsprutan och lagkaptenen så här tidigt på säsongen.

//P.

Femman

GIF/VIF-Skrea 0-4

Inställningen var en helt annan än i matchen mot Serbiska. Skrea var helt enkelt bättre och en sådan förlust är såklart lite enklare att ta. Edwin Fagerholm rapporterade fråm matchen.

//P.

RSS 2.0