Sexan:

K/HFF-Trönninge IF 2-1 (1-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Jesper Markow

RGIF-Lidhults GoIF 5-1 (4-1)
Mål RGIF: Jonathan Gunnarsson, Calle Genberg (straff), Piere Nilsson, Henrik Olsson, Visar Demaj

L:a Tjärby IK-IS Örnia 5-2 (1-2)
Mål LTIK: Håkan Karlsson, Mattias Olofsson, Simon Vedin, Emil Jönsson, Pierre Malm

LTIK hade dålig fart på det till en början och hamnade i underläge med 0-2 efter en Örniakontring och en straff. Håkan Karlsson reducerade efter hörna innan paus.

I andra halvlek vid ställning 1-2 fick LTIK Simon Cronberg utvisad. Hemmalaget höjde sig med en man mindre och pressade tillbaka de gröna.

Målen kom som ett brev på posten. Avslutande 5-2 av Pierre Malm mycket läckert då han trollade bort trötta örnianer innan han chippade bollen i nät.

Oskarström IS-KIK 1-2 (1-1)
Mål KIK: Joel Åkesson, Jonathan Petersson (straff)

Halmstad Inter FC-YBK kl 16:00, Sannarps IP

PS. Hjälp mig att uppdatera via kommentarer. Är lite upptagen i helgen. DS.

Haverdals IF-YBK 0-8 (0-3)
Mål YBK: Otto Nilsson 3 (en straff), Kalle Karlsson 2, Filip Svensson, Emil Axelsson, Kasper Persson

Femman:

Väröbacka GIF-Genevad/Veinge IF 2-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Anton Hemhagen

GIF/VIF hade tillräckligt med chanser var att avgöra matchen i första halvlek. Istället tappade man boll i fel läge och tillät Värö göra mål på en av sina tre chanser innan paus. När GIF/VIF jagade en kvittering i andra gick Värö upp och gjorde 2-0. GIF/VIF reducerade sent på nick genom Anton Hemhagen. I och med förlusten gick Värö om GIF/VIF i tabellen.

Femman:

IF Böljan-BKW 3-2 (2-0)
Mål BKW: Besart Mazreku 2

Mycket sur förlust för BKW, som trots en man mer i nästan timmen inte klarade Böljan. BKW var det bättre laget efter paus. Men man har fortsatta bekymmer med effektivteten framför mål och gästerna fick se Böljan avgöra sent.

Sexan:

K/HFF-RGIF 2-0 (2-0)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson, Fredrik Junefalk

Ett decimerat RGIF kunde aldrig hota serieledande K/HFF. Varför var inte Genberg och Bengtsson med i Giffens uppställning? Vågade de inte möta Jonte och Krille? ;) Läs om matchen på LT:s webb.

Sjuan:

LTIK-Haverdals IF 5-0 (1-0)
Mål LTIK: Emil Olsson 3, Simon Vedin 2

LTIK hade lågt bolltempo och krånglade för mycket i första. 1-0 på ett pardodiskt självmål där Simon Vedin var siste LTIK:are på bollen. Haverdal gjorde det dessutom svårt för LTIK genom att vara kompakta och kämpa som djur.

I andra halvlek fick LTIK en bra start och bättre fart på det. 2-0 efter hörna av Emil Olsson (Simon Cronberg servade). HIF kämpade på men mattades av. 3-0 på nick av Olsson efter inlägg från nye Pierre Malm (senast Markaryds IF). 4-0 av Olsson efter inspel från Malm och 5-0 av Simon Vedin, som tvingade Haverdal att putta bollen i eget mål.

Trots att Vedin var sist på bollen vid båda Haverdals självmål fick han inte något på sitt konto. Jag som inte tycker att det finns några självmål, i princip, reagerar naturligtvis kraftigt mot detta. Ingen av bollarna hade hamnat i nät om inte Simon skickat bollen mot mål. Det sista är obegripligt att han inte får. Vad har man att vinna på att inte ge honom det? Jag fattar inte...

SIF-IS Örnia 2-5 (1-2)
Mål SIF: Fredrik Gustavsson 2

SIF gjorde det bra efter förutsättningarna och pressade länge topplaget Örnia. Läs om matchen på LT:s webb.

Lördag:

Tvåan:

Dalstorps IF-LFK 2-1 (0-0)
Mål LFK: Jonatan Eriksson

LFK förlorade den tidiga ödesmatchen och jumbomötet med Dalstorp. Tungt, tungt! Nu väntar derbyn mot Vinberg och Halmia härnäst.

Femman:

Galtabäcks BK-HIS 4-1 (4-1)
Mål HIS: ?

HIS rådde som väntat inte på tabbelfyran Galtabäck.

Sjuan:

VBoIS-Gullbrandstorps AIS 4-3 (2-3)
Mål VBoIS: Oskar Nilsson 3, Michael Svensson

Rafflande fajt där publiken bjöds på fem mål redan under de första 20 minuterna. Första halvlek innehöll böljande och jämnt spel. Jag hade på känn att BoIS hade mer att ge efter paus, och det hade man. I andra halvlek var det mer eller mindre BoIS för hela slanten.

GAIS hade några omställningar på skicklige Marcus Hellby. Han fixade också straff när det brast i kommunikationen i hemmaförsvaret. Calle Netterström i BoIS mål tog dubbel revansch när han både klarade straffen och den efterföljande returen. Där blev målvaktsynglingen en jätte.

I 90:e minuten avgjorde Våxboarnas store spelare för dagen; Oskar Nilsson med sitt 4-3-mål. Synnerligen rättvist sett till hur andra halvlek såg ut. Nilsson gjorde mål nummer 17, 18 och 19 i matchen. Hattrick nummer två på en vecka! Och gick därmed upp i ensam skytteligaledning.

Vapnö IF-SBK 7-0 (3-0)

SBK var lite väl skadeskjutet för att vara i närheten av topplaget Vapnö. De röda fick dessutom Andreas Hansen utvisad efter två gula i inledningen av andra halvlek.

Femman:

Annebergs IF-Genevad/Veinge IF 0-5 (0-3)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 3, Kewin Hansen, Robin Möller

Klar och odiskutabel seger för GIF/VIF mot ett sargat Anneberg som åkte på två röda och hela åtta gula kort i föregående match mot BKW. Charlie Boson gjorde hattrick och är nu uppe i tio mål totalt.

Sjuan:

YBK-LTIK 1-3 (0-2)
Mål YBK: Filip Svensson
Mål LTIK: Simon Cronberg, Abdi Ali, Emil Jönsson

YBK minst lika bra som LTIK spelmässigt. LTIK uppträder dock som det topplag man är. Man är effektiva, stabila, noggranna i de avgörande momenten och har marginalerna på sin sida.

Det var mycket svårspelat denna onsdagskväll på Munkavallens som vanligt fina matta. Det regnade ordentligt under hela matchen. Trots det fick vi se fyra riktigt snygga mål.

Simon Cronberg mötte Emil Olssons inlägg fint på bakre stolpen efter kvarten spelad till 1-0.

Emil Jönsson nådde Abdi Ali (som fick chansen från start i halvskadade Simon Vedins frånvaro), som snodde runt och ur liten vinkel hittade in med 2-0 efter halvtimmen spelad.

3-0 efter läckert bortaspel. Samspel med Ali och Håkan Karlsson innan Emil Jönsson distinkt sköt bollen i mål.

YBK reducerade med 20 kvar efter ett läckert distansskott av Filip Svensson.

Mer om matchen läser ni på YBK:s och LT:s hemsidor.

Haverdal-VBoIS 1-7 (0-4)
Mål VBoIS: Lucas Persson 3 (en straff), Oskar Nilsson 3, Simon Ottosson

Klar BoIS-seger mot ett för dagen svagt Haverdal. BoIS fick hål tidigt och sedan rullade på. Lagets anfallspar Lucas Persson och Oskar Nilsson är efter sina hattricks med i toppen av skytteligan.

Mer om matchen läser ni i LT:s papperstidning (eller e-tidning om man har sådan) samt på BoIS hemsida. Bonusmaterial är Mange Petterssons segerintervju efter matchen (ligger på fb).

FC Astrio-SIF 8-0 (4-0)

SIF hade inte mycket att sätta emot topplaget Astrio. Man startade med ett par pojklagsspelare och dessa fick beröm efter matchen.

Under sommaruppehållet har Oskar Moberg, Jimmie Ivarsson och Mats Johansson tagit över ansvaret efter Kalle From, som tvingats sluta på grund av hälsoskäl. From är dock behjälplig som bollplank även fortsättningsvis.

Mer om matchen läser man i LT:s papperstidning (eller e-tidning om man har sådan).