Gott nytt

GOTT NYTT ÅR!!!

//P.

Nyförvärv/spelarförluster

Nijazi Behrami har valt KHFF istället för LFK en säsong till. Efter att jag såg en LFK-träning för ett tag sedan kan jag endast tycka att trotjänaren gör rätt. Nijazi har spelat flera säsonger i LFKs B-lag utan att riktigt ha fått chansen i A-laget. När nu LFK trillade ner i trean trodde jag att hans chanser till A-lagsspel skulle öka. I och med att LFK värvade innermittfältaren Dennis Nilsson och dessutom ser ut att få behålla Robert Nilsson så blir konkurrensen på innermittfältet i LFK minst lika skarp nästa säsong som denna, och det är just på innermittfältet Nijazi är bäst. Förutom Robert och Dennis finns också alternativ som Petter Gustavsson, Peter Joza och Christoffer Johansson att tillgå.

Nijazi blir KHFFs bästa nyförvärv så här långt, med största sannolikhet går han rakt in i laget bredvid Ola Jönsson på mitten. Nijazi är en spelare jag tidigt lade märke till i LFKs J-lag, tillskillnad från många andra spelare med liknande påbrå var Nijazi en defensiv spelare som spelade antingen mittback eller innermittfältare, dessutom var han ofta lagkapten. Laget var och är det viktiga för Nijazi, det hårda arbetet tillsammans med det fina passningsspelet fanns och finns fortfarande i främsta rummet. Det ska bli roligt att äntligen få se Nijazi spela A-lagsfotboll 

Att rapportera från LFKs träning i övrigt finns väl inte så där jättemycket. Man kanske bör få fatt på en mittback om nu Jacob Persson försvinner, annars får nog Patrik Philipsson själv spela. Spelet på träningen höll hyfsat tempo och ingen spelare föll ur ramen. Det känns som att man kommer att få ett hyfsat lag, men det blir nog svårt att ta steget upp till tvåan direkt. Dessutom tror jag att B-laget går ett tungt år till mötes, det kommer att bli väldigt ungt och även om Pidda kanske kommer att finnas med och stötta upp så lär det bli jobbigt.

RGIF har gjort klart med två stycken GIF/VIFare i Markus Kjellsson och Ulf Wernersson. Kjellsson är en duktig spelare som för ett par säsonger sedan var aktuell för en övergång till LFK. Den sista säsongen har det dock inte varit någon ordning på honom och GIF/VIF har sällan haft nytta av hans tjänster. Tränar han bara ordentligt så blir Kjellsson ett bra nyförvärv för RGIF i femman. Wernersson vill troligen bara hålla igång lite med träningar och spel i B-laget, men vill han så håller kroppen fortfarande för spel i femman, det visade Wernersson i GIF/VIF i femman säsongen som gick.

I övrigt i GIF/VIF noterar vi att Markus yngre bror Mattias tar tillfället i akt och spelar sista året han har möjlighet till juniorlagsfotboll i LFKs J-lag, han hoppas också på spel i B-laget, vilket det lär finnas goda möjligheter till. Mattias var på slutet en av två mittbackar i GIF/VIFs representationslag. I gengäld har GIF/VIF fått hem ytterligare en 15-åring i Simon Nilsson från HBK. Simon kommer att vara med och konkurrera om platserna i GIF/VIFs unga A-lag.

//P. 

GOD JUL

Jag önskar alla mina läsare en riktigt GOD JUL!!!

Julsången nummer ett.

//P.


Silly season

Hade väl hoppats på lite mer, men här kommer i alla fall de övergångar jag har koll på hittills. Som vanligt följer det med lite kuriosa. De flesta lagen verkar ha sina trupper intakta och det är naturligtvis det viktigaste för att lyckas. Har man lyckats knyta till sig ett hyfsat nyförvärv är det inte fel om det kommer upp här på bloggen då det där med övergångar ofta sprider sig som ringar på vattnet. Så kontakta mig gärna!

KHFF:

Conni Jensen född -88 har man knutit till sig från Rössjöholm. Kvick spelare som är duktig på djupet.

Ulrik Persson är nygammal och återvänder till KHFF från Wisseltofta där han varit spelande tränare. Var oftast vänsterback under sin förra sejour i KHFF.

Kim Dalman född -90 kommer från Markaryd, har dock varit utlånad till Råstorp/Timsfors under säsongen. Frejdig ytterback, ett perfekt nyförvärv med bra fotbolllskropp.

Nenad Pavlovic har man fått över från Lidhult. Rutinerad och snabb forward. Spelade förra säsongen för SIF. Blir också damlagstränare i KHFF.

Niclas Stridh är ytterligare en rutinerad kraft man lyckats få med sig. Kommer närmast från Råstorp/Timsfors och kan spela både yttermittfältare och försvarare.

Björn Ottosson har valt att lägga skorna på hyllan. Kristian Åkesson var nära en övergång till LTIK, men han valde i sista stund att stanna kvar. Det hade så klart betytt mycket för LTIK om han valt att gå över, samtidigt betyder det minst lika mycket för KHFF att han blir kvar. Vi i LTIK hoppas att han någon gång kommer tillbaka och hjälper sin moderförening, dit han alltid är välkommen. Henrik Fridberg uppvaktades av sin moderförening Rössjöholm, men har också valt att stanna kvar. Medan LFK gärna ville ha tillbaka Jonatan Jacobsson, men även han valde att bli kvar i skogen ett år till. 

Man har väl inte lyckats knyta till sig några superförvärv, samtidigt har man några riktigt duktiga spelare i laget redan och det viktigaste var så klart att behålla dem. Nyförvärven breddar och det kan behövas med tanke på att KHFF kanske inte kommer att ha något B-lag nästa år utan två stycken A-lag. Man har ansökt om att få spela med Hishult i sexan och Kornhult i femman. Trevligt för B-lagsspelarna att få lira i en A-lagsserie så klart, samtidigt frågar man ju sig hur väl de kommer att kunna hävda sig. KHFFs B-lag rosade inte direkt marknaden förra säsongen. Inget är dock klart! Vad gäller förstalaget så blir det av allt att döma en framskjuten placering i den ganska så svaga division fem-serien.

SIF:

Markus Hultin bestämde sig i dagarna för att stanna i SIF. LFK ville gärna ha över honom och Hultin var sugen på en övergång. Arbetet ställde dock till det och i o m att han inte skulle kunna träna i den utsträckning han själv hade velat så fick han tacka nej till LFK. Nu får SIF behålla sin viktiga spelare och det betyder mycket, Hultin kommer att ge järnet för att SIF nästa säsong ska få revansch för den mediokra insats laget gjorde i år. På tal om Hultin. I och med att föreningen får tillbaka den före detta spelande tränaren Daniel Bergman från Sennan så seglar man faktiskt i mina ögon upp som lite av favoriter i det getingbo som sexan kommer att bli nästa säsong. Kan man dessutom knyta till sig Thomas Karlsson, som har slutat i Båstad, så gör det dem naturligtvis ännu starkare. Thomas har varit en Båstads bättre spelare under säsongen. Daniel Bergman kommer att bli en av sexans absolut bästa spelare nästa säsong, det vågar jag lova. Sabri Berhami har lämnat för LTIK och talangen Simon Olsson född -94 har lämnat för HBK.

GIF/VIF:

Har fått den rutinerade och kvicke Thomas Filipsson från YBK. Samtidigt blir man troligtvis av med Johan Stråhle, som förmodligen kommer att bosätta sig i Österrike, där han skaffat flickvän. LTIKs Oscar Gustafsson har tränat med laget och GIF/VIF har uppvaktat honom. Oscar har väl inte bestämt sig till 100 %, men jag kommer naturligtvis att göra allting för att få honom att stanna. I dagsläget har LTIK ett starkare lag än GIF/VIF och Oscar har goda möjligheter att jobba till sig en A-lagsplats i den förening han spelar i nu. Samtidigt har han fyra kusiner i GIF/VIF i bröderna Hansen och det lockar säkert lite grand att få spela i det ungdomliga laget. Förutom Filipsson har man fått tillbaka de två femtonåringarna Armin Darban och Kewin Hansen från Astrio, båda de här spelarna kommer att konkurrera om en A-lagsplats.

I laget som avslutade seriespelet i höstas fanns dessutom redan ynglingar som Alexander Nilsson (-94), Mattias Kjellsson (-91), Robin Persson (-93) och Lukas Andersson (-93), i B-laget vimlar det dessutom av ynglingar. Ska GIF/VIF ha chans till en framskjuten placering i sexan nästa år måste man få tillbaka rutinerade krafter som Kalle Weeks och Björn Olsson, eller få en sådan som Jens Axeldahl att börja spela med igen. Samtidigt som man blir helt beroende av att Johan Svensson och Mikael Johansson kör på för fullt ett år till. Man har på sikt ett kanonlag på g om man får behålla alla talanger, men jag tror inte att man ska räkna med framgångar redan till nästa säsong.

I o m att Kewin kommit tillbaka från Astrio finns det en möjlighet att hela fyra bröder Hansen kommer att kunna spela i A-laget samtidigt. Jag tror att Kewin har goda chanser till A-lagsspel, storebror Robin är given, blir kanske lite värre med storebröder Oliver och Andreas. Men båda är och nosar, så det kan hända, det hade varit skoj och förmodligen unikt om de fick spela tillsammans. Markus Kjellsson sägs även i år vara på väg till RGIF. Mattias Kjellsson och Alexander Nilsson tränar med LFK J. Ulf Wernersson kommer troligtvis inte att spela med själv längre då han som bekant slutat som tränare och ersatts av Mattias Berggren.

SBK:

Har inte hört något. Man tappar Rasmus Larsson och Peter Andersson till LFK. I fallet Rasmus kan det inte räknas som någon större förlust då han bara spelade med ett fåtal matcher och tränade ännu mindre. Di gamle sägs köra på ett år till och det innebär att det kommer bli ett helvete att möta SBK nästa säsong. SBK älskar derbyn! Samtidigt tror jag i dagsläget inte på en topplacering för det röda laget nästa säsong.

VBoIS:

Sägs satsa på de egna unga spelarna till nästa säsong, de som tränar kommer att crediteras. Detta är något man kommer att tjäna på på sikt, samtidigt innebär det kanske att nästa säsong blir ett mellanår om man jämför med årets klart godkända säsong.

HIS:

Sägs ha spelare på G från Båstad, det behövs verkligen! Fragoso stannar kvar, laget övervintrar, kommer tillbaka nästa säsong och förmodligen kommer de ju att få stryk i princip i varje match. Men fotboll ska ju bara vara roligt!

BKW:

Har fått tillbaka nygamle Robert Elmberg som haft uppehåll ifrån fotbollen den här säsongen. Spelade förra säsongen ordinarie i LTIKs A-lag. Man har dessutom knutit till sig mittfältaren Kastriot Svarca född -91 från Båstads GIF. En spelare jag vet nada om. Man har tappat Daniel Nilsson till LFK och Markus Pettersson till LFK J. Manfred Walldén provtränar med LFK, men jag tror att han blir kvar i BKW. BKW ska inte behöva bli sämre nästa säsong, de unga spelarna blir ett år äldre, det kan och bör räcka till en minst lika bra placering som femteplatsen från i år. Daniel Nilsson är en ganska tung förlust då han varit lagets absolut bästa spelare under säsongen.

KIK:

Vet jag ingenting om. Har inte pratat med Klippfors på ett tag. Jag tror att man är ganska så nöjda med det man har och det bör räcka till en hyfsad placering i femman nästa säsong.

RGIF:

Får behålla det mesta som det verkar och man får troligen in Markus Kjellsson från GIF/VIF, ett bra nyförvärv om han satsar. De äldre spelarna har "lovat" att ställa upp och träna bättre nästa säsong. Jag är tveksam... Dessutom spelar Henrik Olsson, Henrik Ragnarsson, Magnus och Fredrik Nilsson innebandy en bra bit in på försäsongen. Blir det inte mer än fem till tio man på grusträningarna i Januari kan LTIK troligtvis räkna in ett extra nyförvärv i Daniel Hellsten. Hellsten missar i princip aldrig en träning och är ganska så less på att det inte är något folk på RGIFs träningar. Han är dock helt inställd på att köra en säsong till i laget med motiveringen -"Man lämnar inte ett sjunkande skepp!" Blir det ingen bättring är han dock inte alls främmande för att komma tillbaka till sina kamrater i moderföreningen LTIK mitt under försäsongen. På pappret har RGIF fortfarande ett lag som bör bli ett topplag i femman nästa säsong. Samtidigt är det en rad andra variabler som spelar in. Jag tror dock på tränaren Per-Anders Andersson, som är omtyckt och kunnig.

YBK:

Vet inte så mycket... Dallas och Blerim lär dock ha ett par ess var i rockärmen. Kan man få Korpen-skytteligavinnaren Edin Mehmedovic att spela med ute också är det ett bra nyförvärv. Man tappar Thomas Filipsson till GIF/VIF, Richard Frankland till LTIK och Magnus Bergman (tränare) till Trönninge IF. Klara nyförvärv har man fått i Visar Demaj, Azem Peci och Shpetim Hajrullahi. Samtliga kommer från början ifrån LFK J, Peci har dock spelat lite grand med SBKs B-lag under säsongen som var.

LFK:

Har gjort bra nyförvärv i Daniel och Dennis Nilsson samt Rasmus Larsson. Dessutom får man tillbaka Alex Pettersson och David Pinot efter uppehåll respektive skada. Man flyttar också upp Anton Tideman och Filip Josefsson i seniortruppen från juniorlaget. Kewar Behktari, Simon Vedin och Manfred Walldén provtränar med laget. Markus van Horik verkar man gå miste om, han sägs gå till Leikin. Tränartrion har börjat bra och får de bara möjlighet att arbeta i lugn och ro med laget kan LFK gå uppåt igen, inte minst med tanke på att ungdomsverksamheten, som varit under all kritik, nu ses över på ett rejält sätt. LFK ska nog inte räkna med att kunna ta klivet upp i tvåan direkt. Fredrik Johnsson har lämnat för Markaryd. Lite märkligt anser jag då jag tror att han hade haft goda möjligheter till en ordinarie plats i laget.

LTIK:

Har främsta nyförvärvet i rutinerade Richard Frankland född -76 från YBK. Frankland tänkte lagt skorna på hyllan, efter åtta säsonger i YBK och ett par i SBK, när LTIK uppvaktade honom. Frankland ser det som en nystart att börja spela i LTIK och kan han bara vara med fullt ut så är han ett kanonförvärv. Precis den typ av spelare som LTIK behöver. Rutinerad pådrivare med stor arbetskapacitet och bra vänsterfot. Enligt en före detta lagkamrat blir Frankland LTIKs bästa spelare och enligt en före detta tränare tillhör han en av seriens absolut bästa. 

Per-Åke Karlsson född -79 har också valt LTIK. Målvakten bor i Lilla Tjärby och kom själv och frågade om det fanns plats i truppen. Spelade senast i YBK, men det var ett antal år sedan. Jag har sett väldigt lite av honom, men jag tror att han får svårt att ta någon av målvaktsplatserna ifrån Jonas Nilsson och Morgan Johnsson i LTIK. Samtidigt förklarade Morgan redan inför förra säsongen att han gärna spelade lite som utespelare också, vilket han tidigare gjort med den äran, bl a firad skyttekung ett år i B-laget för några säsonger sedan med elva mål. Dessutom är det aldrig fel att få in en extra målvakt. Saknas en av två på ett träningspass tvingas en utespelare in i kassen och det är inte optimalt. 

Sabri Berhami född -85 har även han kommit till LTIK. Sabri spelade en del matcher i SIFs B-lag under hösten och han var en av Vintercupens bästa offensiva spelare med sina fem mål. Sabri har innan den korta tiden i SIF hållit uppe med fotbollen efter ett otäckt benbrott som han drabbades av för ett antal år sedan. Sabri var vid tiden för benbrottet målspruta i både LFKs J- och B-lag, om han inte skadat sig hade han flyttats upp i LFKs seniortrupp det året under Haglunds ledning. Sabri är en renodlad forward och har alltid gjort mycket mål, satsar han rejält och kommer igång med kroppen så blir han bra nästa säsong i LTIK. Sabri är äldre bror till LFKs Nijazi Berhami. 

Mikael Rybert född -86 från Dingtuna GIF (femman i Västerås) är en ytterback/yttermittfältare som jag ännu inte sett spela och därför inte ska uttala mig om. Samma sak gäller rutinerade Anders Sävström född -79 från Långberg (Nyköping) som är försvarare, han har hållit uppe med fotbollen under ett antal år men väljer nu att ta upp spelandet igen.

Till spelarförluster räknas endast en spelare ännu så länge och det är Thomas Nilsson som har valt spel i klubben Vittsjö (Skåne). Övriga studenter som lämnat laget är fortfarande LTIKs spelare och i o m rådande lågkonjunktur har ett par av spelarna öppnat för en fortsättning både på Halmstad Högskola och i LTIK.


LTIK ser ut att gå miste om Johan Gustafsson. Han har provspelat för en klubb på motsvarande nivå som LFKs i Österrike och han har gjort det så pass bra att han blivit erbjuden ett relativt lukrativt kontrakt för att vara på den nivån av Wien-klubben. Johan som också har flickvän i Österrike funderar i skrivande stund på hur han ska göra. Hade jag varit Johan hade valet varit ganska lätt. Att han var en av de som varslades om uppsägning ifrån DIAB borde inte göra beslutet svårare.... Kontraktet med Wien-klubben sträcker sig över nästa säsong. Det blev också klart under fredagen att Johan kommer att spendera kommande fotbollssäsong i Österrike.

Simon Vedin tränar som bekant med LFK och det kommer han att göra Januari ut innan något beslut tas angående honom. Simon säger i skrivande stund varken bu eller bä, han vill först veta att LFK verkligen vill ha honom innan han tar ett eget beslut. Att harva ett år som ren B-lagsspelare i klass 1 hägrar dock inte. Ser LFK potential i Simon kanske han bör ta beslutet att gå över, LTIK faller inte utan Simon, samtidigt som vi känns vassare med honom då han är ett våra absolut främsta offensiva vapen.

Oscar Gustafsson tränar som skrivet med GIF/VIF. Jag tror dock att han stannar i LTIK.


Är du en kraftfull mittback med bra huvudspel får du gärna höra av dig till mig. Det är det vi mest letar efter just nu i LTIK. Jim Nilsson är en utmärkt stötande mittback, men han kan inte träna fullt ut och kan sällan fullfölja varken matcherna eller säsongerna totalt sett nu för tiden.

När LTIK var som bäst och tvåa i kommunen efter LFK och topplaceringarna i femman radades upp var faktiskt den i nu Allsvenskan spelandes Joakim Wulf nära en övergång till LTIK. Jonas Pettersson var mycket stabil i LFKs A-lag och det fanns ingen anledning att peta honom till Wulfs fördel. Därför valde Wulf att träna ett par pass med LTIK efter en säsong, i samma veva meddelade då Pettersson att han skulle bli pappa och därför tänkte trappa ner med fotbollen. Wulf fick reda på att han skulle bli förstavalet nästa säsong och sedan har det liksom bara rullat på.

När Haglund lämnade LFK för Elfsborg sägs det att de enda spelare han överhuvudtaget funderade på att ta med sig var just Wulf och Anders Slangen Gustafsson. Nu återförenas alltså Wulf och Haglund i Allsvenska Elfsborg och även om han är värvad som andremålvakt så har han en riktigt hyfsad chans att ta förstaplatsen då Abbas Hassan inte heller är sådär jättebeprövad. Samtidigt är Hassan så pass bra att det inför den här säsongen var helt jämnt mellan honom och landslagets Wiland. Kul med två halländska målvakter i Elfsborg. Hassan värvades till Elfsborg från Falkenbergslaget Arvidstorps IK. Där dubblerade han i ett par säsonger i både A- och B-lag och LTIK mötte AIK flera gånger under de här åren, därför har jag själv ställts mot Hassan vid ett par tillfällen.

I övrigt i LTIK kan jag nämna att vi funderat mycket på hur vi skulle göra med B-laget. Skulle vi välja att gå upp i Klass 2 eller skulle vi ställa vår plats till förfogande? Det blev till att ställa fördelar mot nackdelar. Personligen hade jag nog helst sett att vi stannat kvar i Klass 3 och låtit BKW eller kanske framförallt SIF ta vår plats. Nu blir det förmodligen dock så att vi tar platsen i Klass 2 och detta beslut har tagits i linje med vad de flesta spelarna tycker och då står jag naturligtvis bakom beslutet. Mina tankar om att stanna kvar grundar sig främst i att jag inte tycker att vi fyllt luckorna tillräckligt bra för de spelare som lämnar, eller förmodligen lämnar. Jag är inte särskilt orolig för A-laget, vi kommer att få ett slagkraftigt lag som kommer att vara med och slåss i toppen även nästa säsong.

B-laget blir de som tappar i slagstyrka om inte luckorna fylls igen. Nu kan de ju klart fyllas igen... Men Oscar Gustafsson, Henrik Olsson och Miridon Berisha har varit tre stycken tongivande spelare i B-laget i år, de kommer att utvecklas till nästa säsong och fylla luckorna i A-laget väl, men vi tappar ju då förmodligen dem i B-laget. Samtidigt har två stycken andra viktiga B-lagsspelare försvunnit i innermittfältaren Thomas Nilsson och lagkaptenen Anders Jönsson. Vi kommer även att låta spelare ifrån P15-laget få känna på spel i B-laget nästa säsong, det måste vi göra för att säkra för framtiden.


Det är duktiga och välskolade killar som kommer att vara med, frågan är dock om inte Klass 2 blir för tufft? Visst Klass 3 håller väl ingen högre nivå så det kanske är utvecklande med bättre fotboll i Klass 2, men samtidigt kommer vi i vissa matcher att möta lag som är bättre än de som A-laget kommer att möta i sexan. Är vi med bra i matcherna och plockar våra poäng har vi bara att vinna på att gå upp. Förlorar vi varje matchen med fyra, fem mål kommer det att få en negativ inverkan på hela truppen. Samtidigt är det väl kanske lika bra att ta chansen, vi vet inte när den kommer igen och det är kanske som Tjovve säger, -Vinner man en serie får man ta konsekvenserna, vi vann ju för att få gå upp!

Trevlig helg! /P. 


Spelar-"fruar" som bloggar

Två stycken spelarfruar (sambos, ingen av dem är ju gift..) bloggar frekvent. Tyvärr omnämns pojkvännernas fotbollsspelande allför sällan och gör det det är det i sådana fall i beklagelser över att det tar alltför mycket av deras tid tillsammans. Nu är båda flickvännerna engagerade lite grand inom LTIK. Connys Linnea lagade mat till oss spelare efter torsdagsträningarna under säsongen och Tjovves Matilda arbetar på Stadium och är behjälplig på det sättet då LTIK gör sina inhandlingar där.

Det är ju alltid trevligt att bli omnämnd. Saxat från Linneas blogg:


Lördag


Tänkte resumera lördagen. Kom ju på att det bara måste omskrivas.

Vi var på KÖÖRMITS sound of movies, där Plogen är med.

HELT UNDERBART!

Dom var superduktiga! Har svårt att förklara känslan, men om ni har hört en tårdrypande sång någon gång så förstår ni kanske hur mycket finare det blev när en kör på ca 60 personer sjunger?

Jag hade gåshud under många sånger men två av låtarna fick mig till tårar, för att de var rörande. Jag tänkte på mormor och min mamma. Jag fick längtans starka känsla i mig när dom sjöng. Jag grät även för att det var så vackert.

Mina tårar kom till "Halleluljah" och Kents låt - Utan dina andetag.

Sedan var det ett fint ögonblick när dom tog i med "O helga natt" där Plogens sköna stämma hördes tydligare än någonsin.

VACKERT!


Utan dina andetag

(Kents version)

Connys Linneas blogg

Tjovves Matildas blogg

//P.


Jag och Sune

I väntan på fotbollsövergångarna!

Tydligen så är det jag och Sune. Lucia

Bäst just nu: Kent

BonusSune. Kolla 04:50 in.

//P.

Inget händer, kanske en knall på g

Händer inte mycket nu... i fotbollsväg alltså. I övrigt händer det väl ganska mycket: julförberedelser, jobb, skola, kören. Sedan jag slet av hälsenan har jag tagit upp ett intresse som legat på is under ett par år då det inte funnits tid för det med all fotboll. Fotbollen går före det mesta, trots att jag är bättre på att sjunga än på att spela fotboll så är det fotbollen som är roligast. Så kommer det nog alltid att vara, även om jag saknat att sjunga i kör.

Förra helgen hade Halmstad Högskolas kör två stycken bejublade konserter på kåren. Filmtema. I fredags morse var det dags för luciatåg. Kören drog runt på ett antal företag och lussade, trevligt på alla sätt. Men! Det är på gränsen till för mycket när vuxna män tvingas använda dumstrut och dessutom hålla en pappstjärna på en pinne när man själv dessutom är iförd en helvit klänning.

Vi är nio män i kören och ca 50 kvinnor. Helt ok så klart, men jag förstår varför vi män inte är fler, det är fan knappt värt det när man en gång om året tvingas bära dessa löjeväckande maskeradkostymer. Kvinnorna är oerhört vackra i de vita klänningarna med röda band runt midjan, grön krans i håret och ljus i händerna. Vi män ser som sagt mest löjliga och skrattretande ut... Förövrigt så är det en myt att alla män som sjunger i kör är homosexuella, men på lucia är det så att man nästan börjar tveka själv när man står där...

Snart är den fria övergångsmånaden slut. Den 15 December, det är på måndag det. Då förväntar jag mig att mail angående spelarförluster och nyförvärv sprutar in. Det har varit ganska så tunt på den fronten än så länge. KHFF har gjort några hyfsade nyförvärv, det viktigaste i skogen är dock att de får behålla det de redan har. Sedan har man ju ett sparkapital i Den långe själv, om han nu kan spela nästa säsong. Det blir såklart ett ganska giftigt anfallspar med Åberg/Fridberg. Undrar vem som blir framspelaren? Inte den långe i alla fall. -"Jag tänker då fan inte passa!".

Den före detta SIF-spelaren Nenad Pavlovic blir ny damtränare i klubben och han har också skrivit på som spelare för herrarna. Samtidigt har trotjänaren och alltid givne Björn Ottosson tackat för sig och lagt skorna på hyllan. Nijazi Behrami ser ut att bli kvar i LFK, det gör han nog rätt i, läget har aldrig varit bättre för den lojale spelaren att ta en plats, även om det såklart blir tufft att flytta på Petter Gustavsson/Dennis Nilsson på mitten.

Thomas Filipsson har lämnat YBK och skrivit på för GIF/VIF.

BKW har gjort klart med någon okänd yngling ifrån Båstad. Även SIF och HIS ryktas ha spelare på gång ifrån Båstad.

Silly season-knallen hittills i kommunen - Joakim Wulff ersätter Wiland Haglunds Elfsborg!?!

Tjovve fick tydligen rätt, trots att han hade fel. BKW är ett bonke-gäng! Eller?
 
Precis som för KHFF är det viktigast också för övriga klubbar att först och främst behålla det man har. Och det kan man inte vara säker på att man har förrän på måndag, därför avvaktar säkert de allra flesta klubbar fram till måndag innan de vågar gå ut med något överhuvudtaget. Samtidigt tror jag inte att det har hänt sådär jättemycket, det känns inte som det. Det är inte så skoj att värva från grannarna!

Lördagkväll innebär för egen del ett besök i skogen faktiskt. Julbord på Hishults nya gästis med valda delar av LTIKs spelartrupp inklusive bihang. Blir till 100% gott och trevligt, frågan är väl bara egentligen om maten är så god så att det är värt att åka de där milen rakt ut i ingenstans en lördagkväll då de flesta infödingarna själva försöker ta sig därifrån. Blir tydligen dansband senare på kvällen. Jag uppskattar dansmusik och tar mig gärna en liten svängom, trots att jag egentligen inte kan särskilt bra.

Under lördagen tänkte jag också hinna fira min yngsta bror, som är totalt ointresserad av fotboll, men jag tycker om honom i alla fall, på 20 årsdagen. Ser att klockan passerat 24. Grattis Gustav!

Ska även försöka hinna ner till Sofieros grusplan och kolla när Simon Vedin snurrar med LFKarna. Det är kl 10:00 det.

Systembolaget i Laholms anställda intar tydligen det årliga julbordet på samma datum och på samma ställe som mig själv. Får de lov att ta med sig eget dricka?

På söndag blir det luciatåg iförd dumstrut igen. Nu i plåtkyrkan i Halmstad. Kl 10:00. Väl mött!

Trevlig helg! /P.


BKW om BKW

Läs här vad en av två tränare i Walldia skriver om segern i Vintercupen.

//P.

RSS 2.0