Åre

Veckans LTIK-pass har varit lite sådär lagom. I tisdags blev det kvadraten, passningsövning, snabbhet, spel utan mål, med tre lag, varav det ena jagar, samt löpning i backen och lite styrka. I torsdags blev det passningsövningar och först spel på liten plan och sedan på stor. Svårt att se om någon dominerar, spelet utan mål t tisdags var bedrövligt från alla håll och kanter, vid spelet på mindre plan utmärkte sig Johan G. något (det ska han ju göra), vid spelet på stor plan var det svårt bedöma någonting alls då det regnade och blåste något fruktansvärt, spelet blev därefter. Nåja, det är ju långt till seriepremiären, och tur är väl det!

Trevligt att YBK ser ut att få igång de gamla lirarna i år igen. Har varit lite orolig för om de gulsvarta överhuvudtaget skulle få ihop något lag.

Händer inte så mycket annars, alla lag är igång och tränar och vi är många som längtar efter träningsmatcherna. HBK träningsspelar idag lördag mot LB 07 på Sannarps konstgräs kl. 13. 00. Ska bli intressant att se vad HBK kan åstadkomma i år.

Ser framemot det "nya" LFKs första träningsmatch. Det ska bli kul att se hur Enrico tänker formera sitt lag. Den nye Christoffer Johansson från Snöstorp/Nyhem ska tydligen vara riktigt duktig, Torbjörn Erlandsson är en annan väldigt intressant lirare. Har fått veta från säkra källor att provspelande Christer Johansson ska vara en ruskigt kompetent mittback. Nu har LFK det iofs. ganska väl ställt på mittbacksfronten med Sebastian, Göran och nye Jacob Persson. Men Christer ska vara så bra att han trots konkurrensen blir given i startelvan.

Nu blir det inget mer bloggande på ett tag, jag sticker nämligen upp till Åre idag lördag och blir borta till fredag. Jag tror att jag lämnar datorn hemma!

Undrar förresten hur landslagstruppen mot Turkiet kommer att se ut. Den tas ut på tisdag har jag för mig. Hoppas att Lagerbäck vågar chansa lite och låter de givna spelarna vila. Hade varit kul att se Bjärsmyr, P. Larsson, Safari, Stoor, Wendt, Holmén, J. Ohlsson, R. Lindgren, A. Farnerud, S. Larsson och M. Berg i truppen.

Det blir mer bloggande nästa vecka igen, eller kanske redan till nästa helg. Då lovar jag att ta tag i den där PL-elvan, samt en liten annan intressant grej som jag tidigare skrivit att jag har på g.

Tips på en trevlig blogg, många kanske redan känner till den, men än dock. Det är Canalplus -reportern och  -kommentatorn Jonas Dahlqvists blogg.
 
www.canalplus.se/c45/jonasblogg.aspx 

Här får man reda på allt nytt om PL först. 

Ha det så bra i veckan, för det ska jag ha! / P 

OK landslaget, inte mer

Söndagens LTIK-träning var betydligt tuffare än torsdagens. Fem km:s löpning på tid ute på hökafältet i Mellby, sedan raka vägen till Skottorps inomhushall för passningsövningar, teknik, styrka och spel. Totalt ett träningspass på två och en halv timme. Det var många som var rejält möra efter den genomköraren. Lite mindre folk än i torsdags, 20 man fanns på plats.

Måste ju knyta ihop säcken med landlagets januariturné. Helhetsintrycket efter den släta insatsen mot USA får bli ok, inte mer. Tycker ändå att det var trevligt att Sverige vann över Costa Rica och stundtals spelade riktigt bra, USA var dock snäppet för bra och Sverige hade aldrig riktigt någon chans. Tycker ändå att denna turné får ses som mer lyckad än den vid samma tidpunkt förra året. Man fick en del svar!

Anders Svensson ska tydligen ha varit i en klass för sig på träningspassen och lika solklar tvåa som Anders är etta ska Niklas Alexandersson ha varit. Kanske inte så konstigt, de är ju de två mest rutinerade spelarna i truppen. Jag är inte särskilt förvånad, för mig är båda givna i EM-truppen. Jag har aldrig förstått mig på kritikerna mot Anders och Alex.

I övrigt är det nog bara Shaaban som är given i EM-truppen utav spelarna som var på plats i USA. Ytterbackarna Stoor och Safari har imponerat storligen på mig, båda får dock förmodligen vänta till efter EM på sin "riktiga" landslagsdebut då det finns andra givna alternativ som går före.

Bjärsmyr var inte alls lika bra mot USA som mot Costa Rica, men han har ändå förstärkt sina aktier på en framtida landslagsplats. Lika så HBKs Peter Larsson, som var en av få som verkligen stod upp mot USA, efter Anders och Alex så har Larsson dessutom varit en av dem som imponerat allra mest på träning. Även Samuel Holmén har förstärkt sina möjligheter att komma med i landslaget också i framtiden.

Lustig och Elm var de två spelare som hade minst att göra i en trupp som denna. Båda två har framtiden för sig, men är nu alldeles för tunna, t.o.m. för en januariturné. Lustig var hyfsad framåt mot USA, men brast väldigt i defensiven. Mest synd om under denna turné har det varit om den högerfotade mittbacken Rönningberg som fick spela vänsterback i båda matcherna. Hur tänkte Lagerbäck här?

De som med eftertryck visade att de gjort sitt i landslaget från och med nu är Rade Prica, Andreas Johansson och Daniel Andersson. De tre gamlingarna har visat absolut nada under turnén, det måste bli slut på daltandet från förbundskaptenerna med de här tre spelarna. Det finns hur många andra fräscha alternativ som helst att ta in istället. Det var skrämmande att se hur dåligt D. Andersson hängde med i USAs tempo. Minns även vilket rundningsmärke på mitten han var mot Spanien. UT!

Jag vet att mycket kan hända fram till sommaren. Men här är min EM-trupp just nu:

-Isaksson, given
-Shaaban, given
-Johan Dahlin, FC Lyn, tredjemålvakten är bara med för att se och lära, ta med -86:an och U21 keepern Dahlin istället för den med Isak jämngamle Wiland.

-Mellberg, given
-Hansson, given
-Majstorovic, ingen personlig favorit, ruskigt dålig mot Lettland i sista EM-kvalmatchen, är nog ändå given trea, vi får se vad som händer fram till sommaren.
-Granqvist, spelar från start i Wigan igen, född -85, har alltså framtiden för sig, som fjärde mittback har han ändå väldigt små möjligheter att få spela. Larsson och Bjärsmyr är tänkbara alternativ, liksom min favorit Jon Jönsson, om han nu blir frisk någon gång, även Jonas Ohlsson är en het kandidat, om han lär sig att tygla sitt temperament.

-Edman, given
-M. Nilsson, given
-M. Concha, Bochum, gjorde det bra när han fick spela istället för Nisse, ganska given tvåa trots att Stoor är väldigt spännande och kan komma att ge honom en match om platsen som alternativ två till höger i backlinjen.

-N. Alexandersson, ganska given, gör aldrig en dålig match, landslagets bästa inläggsspelare, kan användas som ytterback, yttermittfältare och även som defensiv innermittfältare, därför tar jag inte med en andra ren vänsterback, trots att både Safari och Oskar Wendt är hyperintressanta.

-Linderoth, given, hoppas verkligen att han blir ordentligt frisk, en utav de allra viktigaste spelarna.
-A. Svensson, given
-Källström, given
-Ljungberg, given
-Bakircioglü, ganska given, gör det bra i Ajax
-Wilhelmsson, ganska given, har svårt i Bolton men behövs i landslaget.
-S. Larsson, ska vara given, är man en viktig spelare i ett PL-lag så måste man vara given i en svensk landslagstrupp.

-Ibrahimovic, given
-Elmander, given
-Allbäck, given
-Rosenberg, ingen personlig favorit längre, han var grym i HBK, sedan dess har det varit mycket upp och ner, ändå ganska given
-M. Berg, Gronigen, måste med! En utav de mest spännande spelarna vi har, gör mål på allt var han än kommer. 

Detta ger följande startelva enligt Lagerbäcks modell:

Shaaban, så länge Isak inte spelar är Shaaban etta, annars är det väldigt jämnt emellan de båda. Precis som Hedman har ingen av dem gjort någon riktigt dålig landskamp, det känns tryggt.

M.Nilsson, Concha har varit nära och Stoor är spännande, men så länge som Nisse spelar som han gör finns ingen anledning att ta bort honom, landslagets mest funktionella spelare (jag bara älskar den beskrivningen), gör aldrig bort sig.

Mellberg, kommentar överflödig, den enda backen vi har på yttersta toppnivå.

P. Hansson, har växt mycket de två senaste säsongerna, han har tilldelats priset som bäste svenske back på fotbollsgalan två år i rad nu, finns han inte med i elvan så saknar man honom, härlig skottblockare.

Edman, känns inte som att detta valet behöver så mycket motiveringar, kan han inte vara med i någon av matcherna i EM så kan både Alex och Nisse ersätta på ett bra sätt. Wendt och Safari får vänta till efter EM.

S. Larsson, väldigt spännande spelare som gör det bra i Birmingham, Kennedy vill så klart ha den här platsen, precis som Chippen, men just nu är Seb etta.

Linderoth, kommentar egentligen överflödig, jätteviktig spelare, bra både offensivt och defensivt, känsliga fötter, bra spelförståelse, bra passningsspelare och enorm arbetskapacitet.

A. Svensson, för mig är det även här egentligen kommentar överflödig. Källström spelar i ett utav de bättre lagen i Europa, medan Anders lirar i Allsvenskan. Trots detta är Anders den som presterat överlägset bäst i landslaget av de båda. Folk säger att Kim inte får chansen, han har fått chansen men han vägrar att ta den, hur många chanser ska man få? Det är ändå landslaget vi snackar om och där har Anders presterat bättre än Kim, så är det!

Ljungberg, kommentar överflödig

Ibrahimovic, kommentar överflödig

Elmander, kommentar överflödig 

Som skrivet är det långt till sommaren och till EM, mycket kan hända. Alexander Farnerud och Rasmus Lindgren är två unga, spännande spelare som kan bli aktuella. Men så här ska det för tillfället se ut enligt mig.

Det här med landslaget är bara en parentes i mitt bloggande som jag gör på allmän begäran, fokus kommer naturligtvis även i fortsättningen att ligga på lokalfotbboll. Det är dock lite tunt med det lokala för tillfället, även om jag har lite på g. Jag kommer med största säkerhet att inom kort även ta ut en PL-elva på allmän begäran, då ungefär halva serien är spelad nu.

Ha det bra så länge! / P 


Bollen i rullning

De allra flesta klubbarna börjar så smått komma igång med försäsongsträningen. Knäred har kört ett antal pass, LTIK drog igång igår (torsdag), BKW och RGIF kör igång i morgon (lördag) och på måndag startar KHFF upp.

Knäred sägs ha rikligt med folk på träningarna med ca. 25 man per pass. Dessutom verkar man ha lite rutinerat folk på väg in i någon Hinnerydspelare plus gamle tränaren Ulf-Göran Bengtssons son. Bengtsson den yngre är en erkänt duktig bollspelare som bl.a. lirat i Trönninge tidigare. Ett prima nyförvärv för KIK!

Ränneslöv ser ut att få behålla samtliga spelare som ryktats vara på väg från klubben. Sonny Nilsson har bestämt sig att stanna kvar, alltså inget Walldia för den gänglige mittbacken. Även Johan Nilsson blir kvar i RGIF, han lämnar alltså inte för Våxtorp. Walldia verkar också gå miste om Andreas Thedeby, då han gärna vill spela kvar i det gröna gänget som spelar två div. högre upp. Även Andreas Randevik som Skottorp har varit och ryckt i ser ut att bli kvar i Ränneslöv. Naturligtvis viktigt att de här fyra stannar då de allihopa är viktiga A-lagsspelare.

Skottorp som ser ut att gå miste om Randevik, ryktas dock ha en annan rutinerad mittback på gång i välkände Markus Hultin. Det hade så klart varit en kanonvärvning! Den snabbe liraren har inte lyckats slå sig in i Sennans representationslag och funderar därför på att gå tillbaka till sin gamla klubb SIF.

Precis som i Knäred är intresset stort i Lilla Tjärby, vi drog igång träningen igår med ca. 30 man på plats, på upptaktsmötet efteråt infann sig ytterligare några. Det blev en ganska lugn första träning med kvadraten, spel, lite kondition och lite styrka.

LTIKs näst mesta spelare genom tiderna, målvakten Jonas "Jonna" Nilsson gör med största sannolikhet comeback i LTIK-målet i år. Jonna spelade förra säsongen i korpen tillsammans med många av sina forna LTIK-kamrater i seriesegrarna Shell Oil Boys. Det känns naturligtvis bra att Jonna kommer tillbaka till LTIK, han kommer säkert att göra att kvaliten på laget bli bättre. Han kommer dock inte att köra några gruspass, utan bara vara med inomhus och köra individuell träning. Inte mig emot!

Undrar egentligen hur mycket det ger en målvakt att träna på grus. Undrar förresten hur mycket det ger en utespelare att träna på grus. Jag vet att Skottorp sedan många säsonger tillbaka inte kör någon grusträning alls utan håller sig inomhus, har hört att Walldia tänker köra något liknande även de i år. Fast personligen föredrar jag faktiskt en hyfsad grusplan framför träning i någon kvav inomhushall med stenhårt golv.

Men det beror lite på att grus alltid varit mitt eget favoritunderlag. De allra flesta spelarna har inte full kontroll på det hoppiga underlaget, sedan är det ju så att många kommer till träningen i januari med några kilon extra och utan att vara konditionsmässigt på topp. Då kan jag som året runt har problem med konditionen och tekniken ha en del fördelar i spelet och det är naturligtvis kul för mig. Men det brukar inte vara särskilt många veckor, då i princip alla spelare i laget behärskar underlaget allt bättre och bättre samtidigt som löpkapaciten hos dem också ökar, medan jag själv ligger kvar på ungefär samma undermåliga nivå året om. Men i år tror jag inte att jag kommer att kunna "dominera" ens på de första träningarna på mitt favoritunderlag, då konditionen på något märkligt vis blivit ännu sämre än vid samma tidpunkt förra året. Hur nu det kan vara möjligt? För mycket bloggande kanske?

Glömde att skriva i mitt förra inlägg att inget av KHFFs lag ens lyckades ta sig vidare från gruppspelet i Markaryds-cupen. Har en mättnadskänsla månde smugit sig på efter två raka turneringssegrar? Hoppas att det håller i sig till serien. Kan vara alla andra lags enda möjlighet att rubba favoriterna. Men det är föga troligt. Inomhus är inomhus och utomhus är utomhus, det enda som är gemensamt för de båda typerna av fotboll är att KHFF vinner.

Olofsson, jag tror att jag passar på att tippa en sluttabell i div sex. Jag har inte tillräcklig kunskap om alla lag, sen är jag ju dessutom partisk. Jag kommer aldrig att sätta LTIK på undre halvan i en tippad tabell, samtidigt vill jag inte ge de lag som jag sätter efter LTIK extra tändvätska inför kommande möten. Men jag kan avslöja så här mycket att jag hade satt KHFF som seriesegrare, något annat hade ju varit löjligt. Bakom dem tror jag som jag tidigare skrivit att Walldia, Skottorp, Knäred och förhoppningsvis Lilla Tjärby ska kunna kriga om en andra plats, jag sätter dessutom upp ett varningens finger för IS Örnia. Sist tror jag att Slättåkra kommer. Mer än så här kommer jag inte att tippa.

Avslutar om lite angående Sveriges möte med USA i morgon (lördag) natt. Det verkar bli en rutinerad elva som Lagerbäck ställer på benen. De flesta som är på plats tror att den kommer att se ut så här:

Shaaban, Lustig, Bjärsmyr, P. Larsson, Rönningberg, Alex, D. Andersson, A. Svensson, A. Johansson, Prica, Oremo/Wernblom

Jättekul att Peter Larsson får chansen bredvid duktige Bjärsmyr, Rönningberg som egentligen är mittback får spela till vänster, ska bli intrressant att se vad Lustig kan göra som högerback. Mittfältet är ju rävar hela gänget, jag köper samtliga, men är och har alltid varit tveksam till Andreas Johansson. OK han är en utav den danska ligans bästa spelare, men var ska han spela i landslaget? Han är ju varken renodlad mittfältare eller renodlad forward, han funkar i lag som använder sig av släpande forward, extrem offensiv mittfältare eller på en kant i ett tremanna anfall. Han funkade ju t.ex. fantastiskt bra i Djurgården under deras storhetsperiod i allsvenskan. Men i landslaget så finns det ingen naturlig position för honom, han har ju inte direkt Mattias Jonsons löpkapacitet heller. Upp till bevis Andreas! Hade mycket hellre sett Holmén på den platsen igen.

På forwardssidan verkar det helt givet at Prica spelar från start igen, den andra platsen får tydligen Pontus Wernblom och Johan Oremo slåss om in i det sista. Va fan Lagerbäck, skit i Prica och låt ungdomarna lira! Som jag skrev i mitt förra inlägg, det är då själve fan att Prica ska vinna skytteligan i Danmark, hur lyckas han? Jag har aldrihg sett hans storhet, klart att han ska vara med på en januariturné som denna, men fan om han går före Markus Berg i EM, då går jag i taket!

Kolla in Lunds och Lauls landslagsbloggar på fotbollskanalen respektive Aftonbladet för färska rapporter från USA.

Trevlig helg! / P

PS. Jag vill passa på att tacka Skottorp-Hans för de fina orden jag fått i hans blogg: www.hylliesports.blogg.se

Plogen tar den riktiga fotbollen på allvar. Med millimeterprecision och ett kunnande utöver det vanliga ger han långa och faktaspäckade recensioner av Södra Hallands divison 6 gäng. En oas för oss som uppskattar den fotboll som spelas långt ifrån oljemagnaternas oljiga fingrar.

Man blir ju inte direkt mindre inspirerad i sitt skrivande när man får läsa sånt här. Tack! DS.

Tankar

Har spenderat det mesta av veckan med en hemtenta som består utav en lyrik- och en prosaanalys. Sådär spännande, men nu ska den snart vara klar att skickas in. Deadline i morgon torsdag kl. 23.59, skönt att inte ha någon deadline då inläggen på bloggen måste vara inne.

Trots hemtentan har jag hunnit med en del annat under veckan också.

Tittade på hela den sena landskampen mellan Costa Rica och Sverige i söndags. Det var faktiskt en riktigt trevlig match att titta på, båda lagen bjöd verkligen till och det var stor skillnad på det spel Sverige presterade under denna match om man jämför vad man presterade under januariturnén förra året. Kul att Sverige lyckades vinna också.
 
Spelaren som imponerade mest offensivt var Samuel Holmén, han visade ett härligt go och stor vilja, ett riktigt snyggt mål han gjorde dessutom. Djuric ville verkligen visa sig från sin bästa sida, han jobbade stenhårt och sköt på allt som rörde sig, men han imponerade inte. Nu fick han iofs. spela på topp bredvid Lagerbäcks favorit Prica, spelaren som väl aldrig gjort någon människa glad i landslaget, och av honom fick Djuric inte särskilt mycket hjälp. Det är fan att Prica ska göra så förbannat många mål i Danmark att han inte kan lämnas utanför en landslagstrupp.

Upphausade Lollo Chanko imponerade inte i den defensiva mittfältsrollen, då var ersättaren efter paus Andreas Dahl mycket bättre, han är ju dessutom ett antal år yngre, hoppas att han får chans från start mot USA.

Defensivt imponerade annars de allra flesta spelarna. Johan Wiland var väldigt stabil i mål, han utstrålade stor säkerhet och trygghet. Ytterbackarna Stoor och Safari imponerade också mycket, härligt löpvilliga och offensiva, samtidigt som de var säkra bakåt.

Den som imponerade mest på mig var mittbacken Mattias Bjärsmyr, han var väldigt säker med bollen och stark i närkampsspelet. Synd att inte Peter Larsson fick chansen bredvid Bjärsmyr istället för Suleyman Slejman som är betydligt äldre. Lite märkligt att inte Larsson fick chansen då han enligt många på plats varit en av dem som imponerat allra mest på träning. Men det är varken första eller sista gången som Lagerbäck gör lustiga val. Inget ont om Lagerbäck, presterar man som han gör resultatmässigt ska man inte klaga.

Larsson får säkerligen chansen mot USA istället, hoppas då bredvid duktige Bjärsmyr. Den sistnämnde fick dessutom dra på sig lagkaptensbindeln sedan Anders Svensson lämnat plan. Som fjärde mittback i EM-truppen tycker jag att någon av dessa två mycket väl kan få chansen att följa med och se och lära. Mellberg, Hansson och Majstorovic känns ganska givna. Bakom dem kämpar ett antal spelare: M. Antonsson, K. Svensson, J. Olsson, A. Granqvist, F. Risp, J. Jönsson och M. v. Schleebrügge tillsammans med kanske ytterligare någon om den sista mittbacksplatsen i truppen. I konkurrens med dessa tycker jag nog att Larsson eller Bjärsmyr kan få gå före. Gärna Bjärsmyr som är den yngre av de båda, född -86.

I måndags hann jag kolla in Idrottsgalan, även här blev jag mycket positivt överaskad. Det var nog den bästa gala av sin sort jag någonsin sett tror jag, helt säker är jag på att Peter Settman är den bästa programledaren någonsin i en gala som denna. Han va briljant på att växla humor med allvar, mellansnacket när han går runt och minglar med idrottsprofilerna som sitter vid borden utan att egentligen låta dem få en syl i vädret var lysande. -"Zlatan du vet om att du inte får sitta här på samma plats hela galan va? Fem minuter från slutet kommer Allbäck och byter av dig!"

Snälla TV4, låt oss slippa se er förstöra fler mäktiga ögonblick, lämna tillbaks fotbollsgalan till SVT, de är i en klass för sig när det gäller galor av det här slaget.

Tycker väldigt synd om David Pinot och om LFK.
 
Att Djuric försvann från HBK tyckte inte jag gjorde så mycket. Vitryssen som provspelar nu höll tydligen allsvenskans skyttekung Omotoyozi utanför startelvan när de spelade i samma klubb.

I övrigt tror jag att HBK kan bli ännu bättre än förra året. Lillebror Kujovic påminner väldigt mycket om storebror, men han är både mindre och kvickare. Prent är en klassvärvning!

Kolla gärna in nyförvärven på HBK-TV. www.hbktv.se/vinst-mot-nordsjaelland

Har funderat en del över hur krångligt det svenska seriesystemet är uppbyggt. Jag uppskattar inte superettan och elitfyran. Själva grejen är bra, jag menar att de bästa div. ett lagen spelar i en och samma serie och att det inte som förr fanns en rad olika div. ett serier. Men superettan skulle heta div. två, det är ju den näst högsta serien, precis som div. ett skulle heta div. tre osv. Behåll elitfyran men kalla den istället för div fem och låt oss i sexan lira i div nio. Varför ska det hålla på och krånglas? 

Nu har jag precis som mina vänner Dennis och Conna önskat, skrivit lite om HBK och landslaget, det blir mer av den varan längre fram. Conna hade en intressant rubrik på ett inlägg han tyckte jag skulle göra:

Fylle-Dulle flyr landet för att undvika skandal!

Ganska kul faktiskt! Tror att jag undviker att kommentera den skandalen mer än att jag ju kan nämna att Djuric bara hade sitt körkort till låns, prövotiden på två år hade inte passerat, då han tog sitt körkort så sent som i somras, detta innebär att han måste ta om hela körkortet med nytt teoriprov och ny uppkörning. Nu är han i Schweiz. Är det någon mer än jag som tror att han inte kommer palla att ta ett nytt? Slitsamt!

Nu ska jag nog skriva klart hemtentan istället för att tjata här.

Ha det! / P

Uppdatering

Jag har nu gått igenom samtliga herrlag i kommunen, inläggen en tid framöver kommer förmodligen att både bli mindre och skrivas mer sällan. Fram till det att träningsmatcherna börjar spelas kommer det att bli lite stiltje på bloggandet. Naturligtvis kommer jag att uppdatera om det dyker upp något intressant och jag hoppas även kunna fylla på nyförvärv och förluster hos samtliga klubbar efterhand.

Det kommer eventuellt att bli lite allmän fotboll också, alltså inte bara lokal, t.ex. har min vän Dennis Rosenquist några förslag av vilka jag förmodligen kommer att ta upp något.

Har ni tankar, synpunkter, idéer eller kritik angående bloggen som ni inte vill skriva på kommentarer, så går det bra att skicka ett mail till: jojje_plogen@hotmail.com.

Jag lovar att det inte kommer att vara helt dött här på bloggen fram till träningsmatcherna, så det är bara att dyka in då och då för att kolla om det dykt upp något nytt.

Ha det bra! / P

Avbräck för RGIF

Talangfulle målvakten Christoffer Thune har brutit båtbenet och blir borta minst till mars. Naturligtvist tungt för Ränneslöv. Nu får veteranerna Bjerke och "Tonne" dra på sig handskarna. / P


GIF/VIF, viktigt att Wernersson stannar

Genevad/Veinge IF spelar precis som förra säsongen även i år i div. fem. Efter många år i div. sex lyckades Ulf Wernersson få ihop den splittrade truppen till ett lag som lyckades ta steget upp till femman 2006. Det har funnits jättepotential i föreningen i många år, det har alltid funnits gott om talanger och skickliga fotbollsspelare i truppen, men man har ändå aldrig riktigt räckt till tidigare. Detta berodde till stor del på att GIF/VIF-lirarna i många fall inte var särskilt hemkära. Flera utav spelarna försvann under långa perioder till ställen som Thailand, Norge och Åre.


När Wernersson tog över som tränare började det dock hända saker och redan under sin andra säsong som tränare lyckades han föra upp sin moderförening en division, äntligen visade GIF/VIF sin fulla potential och man spelade stundtals ut de flesta av sina motståndare i sexan -06. Säsongen som gick var hygglig, man föll dock tillbaka rejält i serien mot slutet av säsongen, men man klarade sig ändå kvar då inget lag riskerade att trilla ur efter serieomläggningen.


Efter tre säsonger som tränare för de grönröda hade Wernersson tänkt dra sig tillbaka, med tillökning i familjen och eget företag så räckte tiden inte riktigt till. Ledningen i GIF/VIF började söka med ljus och lykta efter en ny tränare, men det var lättare sagt än gjort. Bl.a. ryktas HBK-ungdomstränaren Hans Schibli, gamle storspelaren Jonas Axeldahl och rutinerade tränaren Mats Altemyr ha tackat nej. Lösningen blev sent omsider att Wernersson blev kvar i föreningen.


Jätteviktigt naturligtvis, Wernersson är en av de mest respekterade och omtyckta tränarna i kommunen. När han meddelade att han skulle sluta ryktades det om spelarflykt. Magnus Ekman och Mikael Johansson aviserade att de tänkte sluta, nu tror jag att båda blir kvar i föreningen, sedan i hur stor mån får vi se. Dessutom ryktades stortalangen Markus Kjellsson vara på g till Ränneslöv och ryggraden med Björn Olsson och Johan Svensson sades söka sig till klubbar i Halmstadområdet. Nu tror jag att samtliga blir kvar, så mycket betyder det nog att Wernersson blir kvar.


I framtiden har man en potentiell stortränare i spelartruppen i form av Kim Gustavsson. Han leder just nu VGLTs bästa årgång genom tiderna (pojkar födda -94) till stora framgångar. Kim är en oerhört uppskattad och kunnig tränare, när Wernersson slutar och ungdomarna i VGLT är redo att slussas upp i GIF/VIFs och LTIKs seniortrupper så kan kanske Kim vara ett alternativ som tränare. (Vill ni läsa mer om VGLTs bästa lag genom tiderna så gå in på deras fina blogg: http://www.vglt.blogg.se/.)


Nyförvärv får Robin Hansen betecknas som, han återvände till moderföreningen i höstas efter att han gett spel i Markaryd en chans. Robin var dock skadad den största delen av tiden i div. tre klubben, dessutom var konkurrensen mördande på Markaryds mittfält, laget tog sig förövrigt upp i div. två. Robin är ett bra nyförvärv som säkert kommer att gå rakt in i laget. Året då GIF/VIF tog sig upp i femman var Robin den kanske allra bästa spelaren, han blev nominerad till årets roligaste fotbollsspelare samma år på den Halländska fotbollsgalan, priset gick dock till en annan skojfrisk lirare. I övrigt har jag inte hört någonting om vare sig nyförvärv eller spelarförluster. Men GIF/VIF har ett lag som ska klara sig bra i div. fem ändå. Hoppas bara att tränare Wernersson kan få målvakten "Ekan" att stå ett år till, att ha en av div. fems bästa målvakter betyder naturligtvis oerhört mycket.


Det finns som jag tidigare skrivit gott om skickliga fotbollsspelare i truppen. Förutom nämnda Ekan, har man ett riktigt stabilt mittbackspar i Johan Svensson och Kalle Weeks, även framåt har Wernersson en hel del trevliga lirare att jobba med, förutom nämnda "Micke" och Robin också Björn Olsson, Timmy Johansson och Markus Kjellsson samt en rad andra spelare, såsom Fredrik Ljungberg, Petter Svensson, Robin Möller, Dennis Andreasson, Mattias Bengtsson, Kim Gustavsson, Daniel Eliasson, Atte Kohonen, Andreas Hansen, Andreas Eliasson, Ola Andersson, Alexander Johansson, Alexander Nilsson, Linus Hägerström, Edwin Fagerholm och Henrik Vångendahl.


GIF/VIF är säkert ett div. fem lag även efter nästa säsong då serien kommer att försvagas något. Det ska bli trevligt med derbyna mot SBK, många klassiska matcher har spelats lagen emellan, i de här mötena läggs inga fingrar emellan, det vill jag lova.


Lycka till GIF/VIF! / P


VBoIS och HAIS, nederlagstippade

Jag ska börja med att skriva att Våxtorps BoIS och Hasslövs IS är de två föreningar jag känner till allra sämst av alla lag i kommunen. HAIS har länge ansetts vara det svagaste laget i Laholm då man under väldigt många år huserat på den undre halvan i div. sju. Att i år få spela div. sex fotboll och på så sätt möta om än lite tuffare, också nya lag blir säkert inspirerande för laget. Föreningen har fått en ny tränare med Mexikanskt ursprung, minns pinsamt nog inte hans namn, i denne man har man dessutom fått en duktig burväktare. Han kommer säkert att lyfta laget, vad som är lite oroande för föreningen är att det verkar vara en offensivt lagd tränare med kortpassningsspel längs marken i centrum. Inget fel i sig, de allra flesta anser väl att fotboll ska spelas just på detta vis. Men jag vet inte om tränaren känner till lagets förutsättningar, ska man lyckas gneta till sig poäng i den tuffare serien blir det nog till att försvara sig väl och slå om snabbt med kontringar som gäller.


Men jag har som sagt dålig koll på den blåsvarta föreningen och de kanske har förstärkt truppen. Det är dock inte enkelt att dra till sig nya spelare då man geografiskt ligger ganska illa placerat, med nära till både Båstad och Skottorp så kniper de föreningarna de allra flesta lirarna i närområdet. För just Skottorp är det ingen fördel att spela mot HAIS, då de i derbyt gör precis allt för att i varje fall få med sig en poäng. Detta derby brukar inte vara domarnas favoritmatch att döma direkt. HAIS har tappat den talangfulle Mikael Ahlm till KHFF, i gengäld har man fått tillbaka Kim Wester från SIF. 


VBoIS är ett något starkare lag, man har varit ett ganska stabilt div. sex lag nu i några år. Inför stundande säsong har man dock tappat sina två bästa spelare:


Johan Bengtsson, studier på annan ort, lagkaptenen och spelfördelaren är naturligtvis en tung förlust (se Plogens Laholmslag).


Emil Ohlsson, LTIK (se LTIK, fågel eller fisk)


Samt ordinarie högeryttern:


Henrik Olsson, LTIK (se ovan)


Dessutom ryktas ytterligare en ordinarie spelare i A-laget försvinna till Skottorps IF, Oskar Andersson, där är dock inget klart. RGIFs Chrisoffer Thune och Johan Nilsson ryktas varje år vara på ingång till föreningen, då de båda lirat innebandy i Våxtorps numera nedlagda innebandylag IBK Puma och därför känner flera spelare även i fotbollslaget. Kan man få de här båda spelarna skulle det naturligtvis vara väldigt bra för laget, framförallt då man under många säsonger haft problem på målvaktsposten, där kan kanske Thune bli lösningen.


Ny tränare i föreningen efter Leif Jansson är damlagets före detta tränare Ants Pärna. Han är en välkänd sportprofil i Halland då han under många år varit lagledare i HK Drott. Han har även tränat SBK, där gjorde han dock ingen succé och fick sluta efter redan en säsong. Succé kan man dock säga att han gjort med Våxtorps damlag. Pärna är precis som HAIS nya tränare en offensivt lagd tränare med passningsspelet i centrum. Även han kan dock räkna med att få anpassa sig till verkligheten och inrikta sig på försvar med kontringar. VBoIS är av tradition ett hårt arbetande lag som inte lägger fingrarna emellan i närkamperna, laget är ingen favoritmotståndare för mitt eget lag LTIK, vi har alltid svårt att få spelet att stämma mot det frenetiskt kämpande laget. Visar man sedvanlig glöd så kan laget säkert göra livet surt för många lag i serien då det finns ett antal arbetare kvar i laget. Men man får förmodligen rikta in sig på en placering på den nedre halvan i tabellen efter spelarförlusterna. Om man nu inte förstärker, tränare Pärna kanske har några ess i rockärmen att plocka fram, vad vet jag?


Ha det bäst! / P


Knäreds IK, yngsta gänget i kommunen

KIK började fjolårssäsongen väldigt trevande, man tog inte många poäng under våren. Efterhand kom det unga gänget dock igång och man spelade till sig en fin sjundeplacereing i tabellen. Den skickliga tränaren Ulf-Göran Bengtsson var mannen som ledde laget till den fina tabellplaceringen. Imponerande naturligtvis med tanke på truppens unga medelålder, de allra flesta spelarna är i tjugoårsåldern, bara två spelare i A-truppen är äldre än 23, Johan Jönsson, 25 och målvakten Mikael Holvigsson, 30.


Efter säsongen aviserade tränare Bengtsson att han skulle sluta, KIK var dock kvicka att rekrytera honom som ordförande i fotbollssektionen istället. Bengtsson hade säkert ett finger med i spelet i val av ny tränare, som blev LTIKs före detta coach Jonas Klippfors. Bengtsson och Klippfors känner varandra väl då den förre tränade den senare under en period i LTIK. I Klippfors har KIK fått en engagerad tränare som håller ordning och reda, har trevliga träningar och som sätter sammanhållningen i laget främst. Med Klippfors läromästare Bengtsson i bakgrunden kan det bli riktigt lyckat.


Två av lagets allra bästa spelare: backen Mattias Ragnarsson och forwarden Jonathan Pettersson tränade sent i höstas med div. tre laget Hinneryd, som hade visat intresse för de bägge talangerna ifrån grannbyn. Båda två bestämde sig dock för att stanna i den gulsvarta föreningen. Väldigt viktigt naturligtvis då de tillsammans med Kalle Svensson är ryggraden i laget. I och med att de båda spelarna bestämde sig för att bli kvar så verkar det som att alla de andra lirarna i föreningen stannar också. Hade de försvunnit så hade risken för spelarflykt säkert varit stor.


Inför årets säsong kan laget bli ännu yngre då man har ett gäng 16-åringar som kommer upp i seniortruppen. Följande spelare är med och konkurrerar om en A-lagsplats i KIK: Adam Jönsson, Kalle Svensson, Markus Åkesson, Johan Jönsson, David Silvandersson, Christoffer Olsson, Joel Åkesson, Simon Silvandersson, Jonathan Pettersson, William Sandberg, Oscar Tagesson, Dan Karlsson, Mattias Ragnarsson, Mikael Holvigsson, Pelle Svensson och Simon Andersson.


Trots att laget är väldigt ungt, finns det mycket talang och kunnande, man kommer garanterat att ge närmsta grannen och seriefavoriten KHFF väldigt tufft motstånd i mötena lagen emellan. KIK kommer med största säkerhet hamna på en ganska framskjuten placering i tabellen.


Ha det bra! / P


Vid eventuella fel

Finns det faktafel i mina texter får ni läsare gärna gå in på kommentarer, precis som Peter Åberg har gjort och rätta mig. Det allra mesta jag skriver är utifrån min egen begränsade horisont, så det kan emellanåt uppstå lite fel. Hoppas att ni har överssende med detta. / P

Ysby BK, generationsväxling

Alla lag måste förr eller senare ta ett lite sämre år och göra en generationsväxling, i år är Ysby BK det lag som verkar drabbas hårdast av detta fenomen. Efter några säsonger med ett riktigt starkt lag så verkar det nu som att flera av de rutinerade och duktiga spelarna lägger av. Spelare som Stojan Janos, Henrik Karlsson, Lars Nordström, Per Throneé, Patrik Philipsson, Richard Frankland och Andreas Håkansson har under några säsonger varit ryggraden i YBKs A-lag. Det finns i nuläget frågetecken bakom alla dessa namn angående en fortsättning. Jag tror knappast att någon i gänget kommer att spela för något annat lag nästa säsong, så de kommer säkert att stå till förfogande vid behov. Nye tränaren Magnus Bergman kan kanske lyckas övertala någon av spelarna att fortsätta, det skulle vara viktigt för laget.


Hamnar YBK i femman lär de få det mycket tufft, hamnar de däremot i sexan så har de en hyfsad chans att i varje fall nå övre halvan. Det är i dagsläget inte klart vilken serie som det gulsvarta laget kommer att spela i nästa säsong. De har själva bett om att få bli nedflyttade från femman till sexan och ärendet behandlas just nu av Hallands fotbollsförbund.


Förutom spelarna ovan lämnar dessutom följande spelare klubben:


Peter Åberg, KHFF (se Plogens Laholmslag och KHFF satsar)


Marcus Theander, KHFF (se ovan)


Henrik Nilsson, LFK (se Plogens Laholmslag och LFK tappar...)


Robert Andersson, flyttar hem till Växjö

Daniel Martinsson, flyttar till Linköping

Tunga förluster detta med, spelande tränaren Åberg var lagets bästa målskytt med sina 16 mål och Theander och Nilsson hade verkligen blivit stöttespelare i laget om de stannat kvar. På pluskontot förutom spelande tränaren Magnus Bergman, som förövrigt blir en tillgång om kroppen håller, finns bara en spelare mig veterligen och det är Anton Benson från WBK, han kommer säkert att vara med och konkurrera om en plats i startelvan. Men det hade behövts ett par spelare till. Jag vet inte om det kommer några spelare underifrån som kan komma upp och förstärka A-truppen.


Tränare Bergman börjar bli till åren och kroppen säger säkert ifrån både här och där. Men kan han vara med och spela så kommer det att betyda mycket för laget som blir väldigt orutinerat. Under förra säsongen kom han in och förstärkte SBK på hösten och med Bergman i laget fick de en helt annan tyngd i anfallen. Den gänglige forwarden kunde ta emot och hålla i bollen på ett så bra sätt att laget kunde flytta upp och på så sätt gjorde man anfallen längre och man skapade också fler målchanser. Bergman använder små medel i sitt spel och har en väldigt elegant stil, han väggar gärna med en spelare i offensivt straffområde för att skapa målchans åt sig själv eller också friställer han en framåtrusande medspelare genom att fint vricka bollen i djupled.


Spelarna som finns kvar i A-truppen efter alla avhopp är följande: Niklas Nilsson, Patrik Dahlgren, Anton Svensson, Johan Stråhle, Mikael Dahlgren, Robin Einarsson, Thomas Filipsson, Victor Svensson, Johannes Jansson och Martin Månsson.


Finns det spelare i andra föreningar som känner att de vill spela A-lagsfotboll, men som samtidigt känner att de kanske inte kommer att platsa i sin nuvarande klubbs representationslag, ska man kanske fundera på den välskötta föreningen YBK.


På återseende! / P


Skogaby BK, den röda muren

Skogaby BollKlubb är för första gången på jag vet inte hur många år uppe i div. fem. Jättekul för laget med kämpaandan och kamratskapet i centrum. Den stora anledningen till att man tog steget upp var den oerhört stabila backlinjen. Jag skulle vilja jämföra den med Arsenals under -80 och början av -90-talet. Där Håkan "Cralle" Johansson får vara David Seaman, Jonas Håkansson får vara högerbacken Lee Dixon, Magnus Andersson vänsterbacken Nigel Winterburn, Andreas "Lillen" Johansson får vara Tony Adams och Peter "Pidda" Andersson får vara Martin Keown, som efter många år ersatte Steve Bould som mittbackspartner till Adams. Alla de fyra förstnämnda har spelat ihop i SBKs bakre regioner i säkert tio år och de kan naturligtvis varann utan och innan.


När Pidda inför säsongen kom till föreningen som tränare tillsammans med farbror Mats Andersson, i Piddas fall även som mittback, blev försvarslinjen naturligtvis ännu bättre. Pidda blev det sista som saknats och efter att han kom in i laget så stämde det mesta av spelet (se Plogens Laholmslag). Man släppte såklart in väldigt lite mål bakåt och framåt jobbade man i vanlig ordning stenhårt som lag, Kim Håkansson var den spelare som tydligast bidrog till offensiven med sina elva mål från sin innermittfältsposition.


Det är väldigt sällan som en SBKare slår en felpass, eller det är snarare så att det är väldigt sällan som en SBKare slår en pass som hamnar hos motståndarlaget, man är nästan alltid etta på bollarna och hårt arbete står verkligen överst på listan hos laget. I femman väntar dock tuffare matcher och bättre lag än i sexan. Försvaret kommer säkert att klara sig alldeles utmärkt även i den tuffare divisionen, men räcker det med bara hårt arbete framåt?


Vem ska göra målen? Jag sätter ett stort frågetecken för det, Jimmy Håkansson ser inte ut att kunna vara med till någon reda under detta året heller pga. en ryggskada. Storebror Kim kan knappast belastas med att bli bästa målskytt kommande säsong också från sin mittfältsposition. Kan Patrik "Mini" Nilsson vara med på ett bättre sätt och träna i år så kan han vara en del av lösningen då han är en van målskytt.


Följande spelare har lämnat laget:


Magnus Bergman, YBK


Anton Viebke, LTIK


Tim Wickström, LTIK


Följande spelare har kommit till klubben:


Rasmus Larsson, LFK, ett fint nyförvärv (se angående uppdatering och LFK tappar...).


Tim Olsen, LTIK, också ett fint nyförvärv som kommer tillbaka till moderklubben, men Tim arbetar på Gotland under perioder av fotbollssäsongen och kan därför inte vara med fullt ut.


Erik Axelsson, uppehåll, senast Oskarströms IS


Dessutom har BKWs duktiga ytterback/yttermittfältare Daniel Nilsson tränat med klubben, vi får väl se hur det blir angående honom.


Förutom nyförvärven ingår också följande följande kämpar i SBKs A-trupp: Stefan Mårtensson, Jonas Håkansson, Kristian Johansson, Håkan Gustavsson, Mike Österby, Andreas Johansson, Olle Hansen, Magnus Andersson, Kim Håkansson, Johan Angvall, Håkan Johansson, Markus Bengtsson, Kim Andersson, Peter Andersson, Andreas Örjansson, Patrik Nilsson och Gustav Knutsson.


Ska bli trevligt att se vad det kompetenta tränarparet Mats/Pidda kan göra av den här truppen i femman. Hoppas att målen kommer och att det hålls lika tätt bakåt som i fjol. Nyförvärvet och virvelvinden Rasmus Larsson kan bli en attraktion i SBK nästa säsong.


Lycka till SBK! / P


Ny målvakt i BKW

Målvakten med div. ett meriter har nu skrivit på för BK Walldia. För mer info. kolla inlägget om BKW här på bloggen. (BKW, egna talanger...) / P

KHFF vann BILMA-cup i Ockelbo

Nu är KHFF inte bara regerande mästare i Skogaby-cupen, man lyckades även vinna den stora inomhusturneringen i Ockelbo (Gävle): BILMA-cup. I finalen slog man div. tre laget Järbo IF. Följande spelare ingick i det vinnande laget: Målvakt: Henric Johansson. Backar: Kristian Åkesson, Ola Jönsson, Martin Berndtsson och Björn Ottosson. Forwards: Jonathan Jacobsson, Martin Nilsson, Mikael Ahlm och Peter Åberg. "Jonte" utnämndes dessutom till turneringens bästa spelare. Nu ska laget bara vinna Markaryds-cupen och serien med.

För mer info angående cup-segern gå in på www.kornhult.com.
 
Grattis KHFF! / P

RGIF, kommunens näst bästa lag

Som enda lag i fyran från kommunen, är Ränneslövs GIF näst bästa förening efter LFK. Förra säsongen inleddes lite trevande, efterhand fick man dock ordning på spelet och man var i slutet av säsongen framme och nosade på en kvalplats till elitfyran Anledningen till att det gick lite si sådär i början av säsongen var att man nästan aldrig kunde spela med samma startelva från match till match, skador och sjukdomar störde mycket. Hade man fått kontinuitet i laget från start hade man säkert kunnat varit med och slagits i den absoluta toppen av tabellen med Rinia.


Ett ännu tuffare år väntar det grönvita laget denna säsong, då fyran ser väldigt svår ut med många bra lag och mycket långa resor. Man kommer att få mäta krafterna mot lag som t.ex: Alet, Ginsten, Hyltebruk, Kvibille, Lidhult, Hyltebruk, Ullared, Åsa och Unnaryd. Inspirerande naturligtvis att möta lag som dessa, men som sagt dessutom väldigt tufft.


Men man får inte glömma att RGIF också är ett väldigt bra lag, det vimlar av spelare med stort fotbollskunnande i truppen. Men jag känner inte till något nyförvärv till RGIF. GIF/VIF-talangen Markus Kjellsson tränade med klubben och ryktades vara klar. Men det ser inte ut som att det är så och nu när Ulf Wernersson bestämt sig för att stanna i GIF/VIF blir säkert Markus också kvar i föreningen.


Det finns en del hål att fylla i truppen då några spelare har lämnat. Det är dessutom inte klart vem som kommer att dela tränarsysslan med Tony Andersson. Mats Johnsson hoppade som bekant av efter förra säsongen pga. tidsbrist.


Förutom Mats har följande spelare försvunnit:


Fredrik Johnsson, LFK (se LFK tappar, men förstärker också)


Daniel Nylander, BKW (se BKW, egna talanger och Packis polare)


Jack Ekenberg, BKW (se ovan)


Dessutom ryktas duktiga mittbacken Sonny Nilsson vara på väg bort från klubben, även mittfältsmotorn och lagkaptenen Andreas Thedeby sägs vara tveksam till en fortsättning, framförallt pga. de långa resorna som A-laget kommer få göra under säsongen. Värst av allt är dock kanske att målvaktstalangen, som tog över som förstamålvakt sedan Jacob Olovsson försvunnit till annan ort pga. jobb, Christoffer Thune också ryktas vara på väg från de grönvita. Luckorna efter Sonny och "TD" blir klart tuffa att fylla, men det finns många andra duktiga lirare som kan komma in på de positionerna istället, om de nu överhuvudtaget lämnar Men vem ska stå om inte Thune gör det? Mikael Bjerke? Visst är Bjerke fortfarande en duktig målvakt, men håller han för spel i div. fyra? Bra målvakter växer inte direkt på träd.


Målvakts och tränarfrågan måste lösas och truppen kanske behöver förstärkas med något namn, sedan kan RGIF mycket väl klara sig bra i den tuffa nya div fyra. Här vimlar som sagt av duktiga lirare i klubben: Anders Nilsson, Mats Lindström, Jens Strömberg, Erik Lindström, Daniel Hellsten, Andreas Randevik, Daniel Paulisson, Oscar Nilsson, Henrik Ohlsson, Johan Nilsson, Stefan Rådlund, Johan Bergman, Andreas Persson, Patrik Strömberg, Fredrik Nilsson, Anders Gustavsson, Pierre Nilsson, Henrik Ragnarsson, Magnus Andersson, Mattias Rolfsson, Stefan Berg, Jacek Miller och Hans Bengtsson samt (allright Conna, men det var faktiskt ett medvetet utelämnande, se kommentarer) Robert Nordström. Den här bredden har inget annat lag i kommunen, undantaget LFK.


Hoppas att luckorna som behöver täppas till verkligen täpps till. Kommunen behöver minst ett lag i div. fyra.


Lycka till Ränneslöv! / P


Skottorps IF, med far & son vid rodret

SIF förstärkte truppen med många profiler inför förra säsongen, man inledde också serien på ett imponerande sätt och jag var helt övertygad om att laget skulle ta en utav direktplatserna till div. fem. Men till hösten hände något och laget började sladda i tabellen och klubben lyckades inte uppnå målet att ta div. fem platsen.


Till nästa säsong finns två nya tränare i föreningen i far och son Per-Åke och David Eriksson, David blir också ett fint tillskott till moderklubben som spelare, med en bakgrund i både HBK U och LFKs div. två lag. David är ett energiknippe till spelare som kan användas både som försvare och mittfältare. (se LFK tappar...) HBK Us tränare Robert Nordström lär ha sagt en gång att en mix mellan Davids inställning, vilja och karaktär samt Mattias Bengtssons teknik och spelförståelse hade varit en allsvensk spelare.


I övrigt ser det ut som att SIF kommer att tappa fler spelare än som kommer till föreningen. Förutom David finns bara Ola Johansson på pluskontot. Ola har haft ett par års uppehåll från fotbollen, men han har hållit igång lite med spel i korpen för Brandkåren. Innan uppehållet spelade Ola i Ränneslöv, även då med rutinerade Per-Åke som tränare. Också Ola blir ett bra nyförvärv som säkert kommer att konkurrera om en utav de offensiva platserna i laget, han är en snabb och tuff spelare med funktionell teknik.


Följande spelare lämnar klubben:


Thomas Karlsson, den före detta spelande tränaren går till Båstads GIF


Nenad Pavlovic, Lidhult


Kim Vester, Hasslövs IS


Mattias Ahlm, KHFF (se KHFF satsar)


Dessutom är Mikael Johansson tveksam till en fortsättning av samma anledning som han en gång lämnade LTIK, nämligen pga arbete i Göteborg. Per-Åke Martinsson är även han ett tveksamt kort då också han funderar på en flytt till Gtb. Det florerar även ett rykte kring Martin Fasth, nämligen att han ska följa Nenad till Lidhult.

Försvinner både "Micke" och "Packe" från laget så kan det behövas en innermittfältare/innerback för att fylla luckorna, då även Thomas och Ahlm spelat centralt under året. I övrigt tycker jag att man har täckning, då både Pontus Johansson och Oskar Moberg är alldeles för bra för att sitta på bänken i ett div. sex lag.


SIF har dock en hyfsad trupp i alla fall och man verkar dessutom ha ett par krokar ute efter nyförvärv, bla. ryktas Våxtorps BoIS duktiga ytterback Oscar Andersson vara på g till klubbben. Men än så länge är förutom David och Ola, följande lirare med och konkurrerar om en plats i representationslaget: Joel Lovén, Pontus Johansson, Erik Nilsson, Oskar Moberg, Petter Johansson, Daniel Mogren, Mats Johansson, Kenneth Einarsson, Lars Johansson, Tobias Dock, Daniel Johansson, Mikael Andersson och Robert Cerwinski.


Kan Per-Åke och David leda laget till en div. fem plats i år? Ja det återstår att se det.


För mer info om SIF kan ni gå in och läsa på klubbens fina hemsida: www.skottorpsif.se  


Ha det fint! / P


På "Tjovves" begäran, LTIK´s bästa elva

På min gode vän och lagkamrat Mattias "Tjovve" Johanssons begäran kommer jag här att ta ut en, eller ja, två stycken startelvor med LTIKs bästa spelare genom tiderna. Detta arbete har varit ganska svårt för mig, dels för att jag inte sett alla spelare som spelat för klubben, jag började titta på A-laget kring 1997, men även från de första åren är minnena ganska vaga. Det är dessutom jobbigt då det är svårt att bedöma kvalitéer på spelare från olika divisioner och årgångar. Men jag är ganska nöjd med mitt arbete, jag har tagit ut två st. elvor, en innehållande de spelare som jag plockat ut om jag bara fått välja ett lag, alla spelare i det laget är LTIK-legendarer som samtliga gjort över 230 matcher i den rödblåa tröjan, dessutom har alla spelat minst div. fem fotboll för LTIK. Den andra elvan innehåller spelare som bara spelat i LTIK under en kortare period men som ändå förtjänar att omnämnas. Spelare jag inte sett spela har jag utelämnat från startelvorna, men jag kommer att nämna en del namn samt hur många matcher och mål de gjort för klubben.

Legendar-elvan:

Målvakt: Mats "Persa" Pettersson, 450 matcher, 15 mål

Högerback: Jesper "Lill-Jeppe" Wadensten (tidigare Karlsson), 377 matcher, 50 mål

Mittback: Peter "Pippi" Larsson, 415 matcher, 57 mål

Mittback: Fredrik "Gummi" Jacobsson, 520 matcher, 42 mål

Vänsterback: Joacim "Jolle" Liedman, 451 matcher, 101 mål

Högermittfältare: Tommy "Tompa" Johansson, 345 matcher, 43 mål

Innermittfältare: Jim "Jimmen" Nilsson, 348 matcher, 51 mål

Innermittfältare: Mikael "Micke" Johansson, 230 matcher, 38 mål

Vänstermittfältare: Ola Nilsson, 417 matcher, 50 mål

Forward: Jesper "Jeppe" Johansson, 469 matcher, 199 mål

Forward: Mattias "Matte" Johansson, 374 matcher, 173 mål

I denna elvan skulle också följande spelare kunna ingå:

Målvakter:

Jonas "Jonna" Nilsson, 516 matcher, 5 mål

 Mikael "Micke" Jansson, 194 matcher, 32 mål

Utespelare:

Jonas "Jonta" Klippfors, 272 matcher, 166 mål

Jonas Johansson, 256 matcher, 42 mål

Peter Ottosson, 254 matcher, 71 mål

Sonny Jensen, 240 matcher, 58 mål

Ulf  "Uffe" Thorén, 219 matcher, 73 mål

Lars "Lasse" Gustavsson, 184 matcher, 89 mål

Bengt-Åke Johansson, 159 matcher, 36 mål

Min andra elva ser ut så här:

Målvakt: Jörgen Gunnarsson, har LTIK som moderförening, men gick tidigt till HBK där han lyckades bli tredjemålvakt. Kom tillbaka till LTIK och gjorde en säsong, förmodligen den bästa målvakten som någonsin stått i LTIK.

Högerback: Jonas Larsson, LFKaren kom till LTIK efter ett par säsonger i BKW. Var ordinarie på mittfältet som "flisare" bakom Izkok Pristovnik under en säsong i LFK. Onda ljumskar satte stopp för karriären, Jonas är utan tvivel den bästa och mest jobbiga back jag mött på träning i LTIK.

Mittback: Peter "Pidda" Andersson, kommentar egentligen överflödig. Lämnade tidigt moderföreningen för HBK där han nådde seniortruppen. Hann bara spela ett fåtal matcher som senior för LTIK innan det. Efter HBK blev det LFK för mittbacken som ofta var både straffskytt och lagkapten. Numera är Pidda spelande tränare i SBK.

Mittback: Kristian "Krille" Åkesson, försvann som femtonåring till LFK där han så småningom blev ordinarie mittback och lagkapten. Är nu spelande tränare i  KHFF.

Vänsterback: Daniel "Danne" Hellsten, 280 matcher, 27 mål, den stora talangen som var på vippen att komma med i Hallandslaget var väldigt stabil i LTIKs div. fyra lag. Tillhör numera RGIF, där han är en viktig pusselbit i försvarslinjen.

Högermittfältare: Mattias Hed (tidigare Karlsson), den spelare som nått allra längst av alla LTIKare. Var ordinarie på mittfältet under guldåret 1997 i HBK . Efter det spelade han några säsonger för LFK där han ofta var lagkapten, han hoppade dessutom in som tränare och räddade kvar div. två laget i serien 2006. Numera nöjer sig Hed med att träna sina egna döttrar och deras lag i Centern.
 
Innermittfältare: Emil Nieroth, finliraren spelade i LTIK det året vi tog oss upp i fyran. Utnämnd till Hallands roligaste spelare samma säsong på den Halländska fotbollsgalan. Förra säsongen spelade Emil i Leikin där han vann den interna poängligan. LFK ryckte i honom, men av allt att döma hamnar han nästa säsong i Alets IK (se angående uppdatering).

Innermittfältare: Andreas Thedeby, Emils parhäst på innermittfältet då steget till fyran togs. Utnämnd till bästa mittfältare i de lägre serierna av HP samma säsong. Ur LFKare med många matcher i div. två på kontot, här även spelat i HBK U och B, han nådde också Hallandslaget. Spelar nu i RGIF.

Vänstermittfältare: Patrik "Packi" Åkesson, 141 matcher, 42 mål, även Packi är ur LFKare med många div. två matcher på kontot. Var ordinarie när han var skadefri i det svartvita laget. Är nu spelande tränare i BKW.

Forward: Daniel "Eken" Eriksson, 100 matcher, 62 mål, LTIKs mest effektiva spelare, en riktig målskytt. I princip alla målen är gjorda i div fem och fyra. Eken gjorde bara ett fåtal B-matcher under sina säsonger i LTIK. Numera spelar Eken i BKW, om han inte lägger av.

Forward: Jonas Höjman, den bästa spelare jag någonsin spelat med. (se välkommen till min blogg) Spel med HBK U och B, Leikin och LFK på meritlistan. Är registrerad spelare för RGIF, men han jobbar i Norge.

I detta lag kunde även spelare som följande varit med:

Tomas "Tomma" Andersson, Piddas äldre bror nådde precis som brorsan seniorspel i HBK, efter det blev det även för honom LFK.

Henrik "Hinken" Åkesson, 123 matcher, 70 mål. Numera i BKW, om han inte lägger av.


Elvis Begic, fulländad tekniker som dock var alldeles för skadebenägen och inte riktigt hade den sista viljan för att lyckas i större sammanhang, har dock ett antal div två matcher med LFK på cvt. Numera i BKW.

Fredrik Blixt, en av de absolut största talangerna i LTIKs historia, i princip komplett som fotbollsspelare, men han saknade motivation för att lyckas i större sammanhang.

Patrik Marku, helt fantastisk teknik, varje träning han gjorde så hände det vid minst ett tillfälle att han gjorde något så briljant med bollen att hela träningen bara stannade upp. Glömmer aldrig när han i div. fem gjorde fem av de sex målen i vinsten mot Gullbrandstorp (6-1) på egen hand som högerytter. Den rätta viljan fanns dock inte här heller.

Det har således spelat en hel del duktiga spelare i LTIK under klubbens 28 åriga historia. Det är som sagt inte enkelt att ta ut spelare på det här viset, men detta är mina elvor, sedan har alla rätt att tycka till och tycka annorlunda. Hoppas att du är nöjd Tjovve!


Länge leve LTIK! / P

PS. Tydligen sökte Tjovve även en coach för lagen ovan, för mig är det ganska givet att den coachen heter Andrew Marshall. LTIKs i särklass bästa tränare genom tiderna, om ni frågar mig. Förutom att han tillförde mycket som spelare så var han dessutom en väldigt kunnig tränare som hade den sociala samvaron i centrum. DS


BK Walldia, egna talanger & "Packis" polare

BKW vann under ledning av Zoltan Illies och Patrik "Packi" Åkesson div. sju förra säsongen. Med en bra mix av egna talanger och några mer rutinerade spelare var man väldigt svårstoppade i sjuan. Sexan kommer naturligtvis bli en tuffare serie än sjuan, men talangerna är ett år äldre och de rutinerade spelarna ser ut att köra på ett år till. Dessutom har tränare Packi säkert ett par ess i rockarmen som han kommer att plocka fram. Trots att "silly season" - månaden är över (15 nov. - 15 dec.) verkar BKW inte ha värvat klart. Hittar offensivglade Illies och Packi en bra mix mellan rutinerat och talangfullt kan sexan bli en lika fin framgångssaga för det blåvita laget som sjuan var.

Bästa spelaren under förra säsongen, dessutom bästa mittfältare överhuvudtaget i de lägre serierna, med en färsk HPs lilla dribblern på bokhyllan var Johan Green. Han går tillbaka till moderklubben LFK för att försöka ta plats i division två laget. En jättetung förlust naturligtvis, då Johan var navet i laget förra säsongen (se Plogens Laholmslag). Tillsammans med Johan var det tre gamla LTIKare som stod för de flesta av målen och assisten under säsongen. Två av dessa tre är tveksamma till en fortsättning, de är förutom Packi, som naturligtvis fortsätter som tränare för laget, Daniel "Eken" Eriksson (se Plogens Laholmslag) och Packis yngre bror, Henrik "Hinken" Åkesson. Tappar man även dessa två är det klart jobbigt. Men känner jag dem rätt så finns de säkert med när det drar igång i alla fall, åtminstone en utav de två.

I övrigt ser man ut att få behålla laget ganska intakt sedan förra året, dessutom fortsätter två spelare som fanns i truppen redan under förra säsongen men som inte kunde vara med pga skador i Elvis Begic och Linus Karlsson. Två stycken välkända profiler i kommunen, får de bara vara friska och något tränade så håller båda de här lirarna i varje fall div. tre klass. Men blir de friska och om de blir det, kommer de att hålla? Det är hur som helst två st. jokrar som aldrig är fel att ha i bakfickan.

Klara spelare för klubben är följande:

Lars Palmgren, 37 år, mittfältare från Ödåkra

Shpetim Hajrullahi, 15 år, forward från LFK p15

Daniel Nylander, 17 år, mittfältare från RGIF B. Talangfull mittfältare som var mycket duktig i RGIFs klass ett lag förra säsongen. Väldigt snabb, en utav Sveriges snabbaste i sin ålder på 800 meter.

Jack Ekenberg, 17 år, forward från RGIF B. Liten, tuff och väldigt kvick lirare som liksom Daniel har varit mycket duktig i klass ett laget.

Magnus Hallonlöf, 31 år, uppehåll, senast Ängelholms FF. Målvakten med div. ett matcher på cvt hade förra säsongen ett uppehåll i karriären, han höll dock igång med träning i Trönninge IF. Tidigare klubbar är bl.a. Skottorps IF och BK Astrio.

Dessutom ryktas det att Andreas Thedeby är på g till klubben då han inte känner sig motiverad att göra de långa resorna som RGIFs A-lag kommer att göra under säsongen. Lämnar "TD" Ränneslöv blir säkert BKW hans nya klubbadress då han är väldigt god vän med både Packi och Hinken. Ytterligare en spelare från RGIF kan vara på ingång då Sonny Nilsson sägs vilja lämna det grönsvarta laget. Kommer han då och spelar med svågern Linus Karlsson i BKW? Ja, det återstår att se det. Det hade naturligtvis varit två prima nyförvärv (se Plogens Laholmslag). Förutom de här två har man ytterligare ett par spelare till med meriter från högre sammanhang på väg in i truppen.

Lämnar laget gör, förutom Green, följande spelare:

Andreas Malmström, Alets IK

Anton Benson, Ysby BK

Robin Hansson, LFK J

Olle Larsson, LFK J

BKWs duktiga ytterback/yttermittfältare Daniel Nilsson har tränat med Skogaby och sina kamrater där, men han ska inom kort bestämma om han stannar kvar eller ej.

Förutom nyförvärven finns en rad duktiga bollspelare, där följande står för rutinen: Jonas Nilsson, Niklas Vepsä, Magnus Johnsson, Stefan Palmqvist, Shefshet Shabani, Andreas Persson och Martin Wennström. Och där följande står för talangen: Simon Walldén, Robert Andersson, Patrik Rasmussen, Marcus Pettersson (LFKs legendariske libero Kenneth Petterssons son) och Manfred Walldén (utav tränare Illies utsedd till kommunens nästa storspelare).

Hittar som sagt tränarparet en bra mix mellan de egna talangerna och Packis polare så kommer BKW med största säkerhet att hamna på en framskjuten placering i tabellen. Det är jag ganska säker på, för så bra kommer laget bli. Jag kommer förhoppningsvis inom kort att uppdatera detta inlägg med fler nyförvärv till klubben, då Packi lovat mej att jag före LT ska få reda på de nya spelarnas namn så fort allt är klart. Så vill ni hålla er uppdaterade på vad som händer kring BKW rekommenderar jag att ni antingen kikar in här på bloggen med jämna mellanrum eller går in på  www.laget.se/bkw (som HP skrev: lagets eminenta hemsida).

Till sist vill jag skriva att jag inte ser fram emot att möta Packi nästa säsong, jag hade helst sett att han var i mitt eget lag. Dels för att jag tycker väldigt bra om honom som person, men framförallt för att han är väldigt jobbig att möta som spelare. Jag ser däremot fram emot den dagen då sonen Sam är tillräckligt gammal för att börja spela boll, då kommer Packi nämligen återvända till LTIK som tränare för sonens lag och då kommer våra vägar åter att korsas.
 
Johan Larsson och Joakim Gunnarsson, letar ni efter en värvningsansvarig till LFK? Hör med Packi!

Återkommer som sagt inom kort med mer BKW. / P

RSS 2.0