GOTT NYTT ÅR

... önskar jag samtliga läsare.

/Plogen

"Löjliga säsongen" (Uppd.)

Hjälp till att fylla på genom att skriva kommentarer.

Laholms FK

Nya spelare: Tobias Lundgren, mf, Snöstorp/Nyhem, Peter Björnsson, mv, VBoIS, Kristian Åkesson, b, LTIK, Perparim Beqaj, f, J-laget.

Lämnar: Anton Tideman, b, HBK U, David Eriksson, b, flyttar till Stockholm, Nijazi Behrami, mf, RGIF, Berat Sulejmani, mf, Snöstorp Nyhem, Peter Carlsson, mf, slutar, Alexander Pettersson, mf, slutar, Niklas Nilsson, mv, klubb oklar.

Rykten in: Per Andersson, b, HBK.

Rykten ut:

Tränare: Andreas Thedeby/Mats Gustavsson (andra året).

Ränneslövs GIF

Nya spelare: Nijazi Behrami, mf, LFK, Dino Karupovic, mf, Båstad, Daniel Eriksson, mf, VBoIS, Sabri Behrami, f, SIF, Matthieu Kerleroux, mf, Frankrike, Niklas Nilsson, mv, LFK, Pelle Pettersson, mv, klubblös.

Lämnar: Tony Andersson, mv, KIK, Anton Olsen, mf, YBK, Mikael Fransson, mf, slutar, Johan Bergman, f, assisterande tränare i LFK.

Rykten in:

Rykten ut: Carlos Fragoso, mv, Båstad.

Tränare: Ulf Wernersson (ny).

Lilla Tjärby IK

Nya spelare: Fredrik Marinovic, f, uppehåll, senast GIF/VIF, Kim Olsson, mf, VBoIS, Oscar Gustafsson, mf, GIF/VIF, Hisham Gassim, mf, Irak, Pontus Bader, mf, comeback, Tom Hjälmefjord, b, GIF/VIF.

Lämnar: Burim Sumiqi, b, KIK, Kristian Åkesson, b, LFK.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Patrik Åkesson (första året som huvudansvarig).

BK Walldia

Nya spelare:

Lämnar: Jimmie Ivarsson, b, HIS.

Rykten in:

Rykten ut: Arlind Halimi, mf, slutar.

Tränare: Mikael Gustafsson (andra året).

Knäreds IK

Nya spelare: Burim Sumiqi, b, LTIK, Jeton Kamberi, mf, SIF, Tony Andersson, mv, RGIF, Jesper Nilsson, Råstorp/Timsfors.

Lämnar:

Rykten in: Peter Carlsson, mf, LFK.

Rykten ut:

Tränare: Tony Andersson (ny).

Kornhult/Hishult FF

Nya spelare: Anton Karlsson, b, Markaryd, Christian Broman, b, Råstorp/Timsfors, Hampus Markow, mf, VBoIS, Ruslan Tetroyev, Råstorp/Timsfors, Ratmir Tetroyev, Råstorp/Timsfors, Filip Karlsson, Skånes Fagerhult, Fredrik Junefalk.

Lämnar: Henrik Fridberg, f, VBoIS, Ola Jönsson, mf, Alet, Patrik Bengtsson, b, Markaryd.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Kent Persson/Patrik Johansson Borgström (nya).

Genevad/Veinge IF

Nya spelare: (Får liksom LTIK upp ett gäng från VGLT:s P16-lag).

Lämnar: Oscar Gustafsson, mf, LTIK, Tom Hjälmefjord, b, LTIK.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Lars Pettersson/Kim Gustafsson (andra året).

Skottorps IF

Nya spelare: Per Lassagård, mv, Harplinge.

Lämnar: Jeton Kamberi, mf, KIK, Sabri Behrami, f, RGIF.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Jonas Klippfors/Peter Olsson (nya).

Våxtorps BoIS

Nya spelare: Henrik Fridberg, f, K/HFF, Ludwig Jägerfall, b, Listorp, Martin Fredriksson, mf, Skånes Fagerhult, Petter Larsson, mv, klubblös.

Lämnar: Hampus Markow, mf, K/HFF, Kim Olsson, mf, LTIK, Tony Persson, mf, flyttar till England, Peter Björnsson, mv, LFK, Daniel Eriksson, mf, RGIF.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Jim Leandersson (andra året).

Skogaby BK

Nya spelare: Hampus Kindblom, Jimie Kindblom, Mattis Kindblom.

Lämnar:

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Magnus Bergman (andra året).

Hasslövs IS

Nya spelare: Jimmie Ivarsson, b, BKW.

Lämnar: Mattias Pettersson, mv, Kvidinge.

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Karl-Erik Frohm (andra året).

Ysby BK

Nya spelare: Anton Olsen, mf, RGIF, Lars Hansson, RGIF, Nils Carlsson, RGIF, Filip Nilsson, RGIF, Robin Henriksen, comeback, Dhan Marcellus, comeback, Felix Bolmgren, LFK, Erik Håkansson, klubblös.

Lämnar:

Rykten in:

Rykten ut:

Tränare: Tomas Karlsson (ny)

//P.

PS. Får nästan åka in till Halmstad och titta lite på IS Halmia nästa säsong nu när de signat både Calle Genberg och Johan Mangfors. Båda två håller god Superettan-kvalité om bara kropparna (läs knäna) håller ihop. ISH mot ettan? DS.


Gästinlägg

På allmän begäran. Här kommer ännu ett inlägg i Der Plogs blogg. Varning: Inavel bör ej läsa.  

Som den seriösa ledare, numera föreningsledare, man är så är den här tiden i Milano en viktig tid för mig. Jag föredrar att röra mig bland andra kulturer, se andra infallsvinklar, spendera timmar och åter timmar vid träningar och matcher för att försöka förstå hur fan det ska vara. Se hur spelare reagerar på tränarens instruktion, se hur övningarna i sig verkligen fungerar. Du behöver inte vara en nolla för att förstå ett missnöje. Det kommer som ett brev på posten. Förstår du missnöjet är du hemma. Må hända att jag lägger dyra pengar på att följa fotbollen i Italien, förhoppningsvis får jag betalt tillbaka. Jag är ingen kontorsråtta. Jag sitter inte i min ensamhet och plitar ned övningar, slår mig på bröstet och utbrister FY FAN VAD BRA! Nä. Det är inte Peter Åberg.  

…Har hunnit med att rulla lite hatt med. Ni vet. Man tar en hatt. En bra hatt. Rullar den mellan händerna. Efter det så kanske, kanske, får man skrynkla lakan. Kanske. Det gäller helt enkelt att ha en bra hatt. Allt hänger ihop.

Jag vore en idiot om jag skulle dela med mig av vad mina resor gett mig i och med dem cashen jag lagt ned. Det har blivit en del genom åren, jag har åkt genom i stort sett hela Italien. Träningar har jag studerat i Florens och Milano. Förra hösten spenderade jag två veckor i Köpenhamn. FCK. Kollade träningar. Allt från Cesar Santins rehab till helt vanlig träning. Ståle Solbakken är ingen myskille, han är en rejäl och manlig norrman som skriker ut sina budskap på en härlig blandning av danska, norska, svenska och engelska. Han visste vad han ville då och jag är inte förvånad att han fått sitt FCK dit dem är idag. Bör tilläggas. Av det jag såg. Bör även tilläggas att Peter Larsson var sämst varje träning. Dem två veckorna jag var där då. Hur som. Mitt sätt att utvecklas. Kolla hur andra tränare beter sig och hur spelarna svarar på det. Det handlar inte om att runda konan rätt. Lite så.

Ramlade in på en gayklubb här om dagen. Nu var jag av en ren händelse ensam kille bland 7 brudar i mitt sällskap, vilket inte gjorde saken bättre. Dem trivdes. Dem dansade. Inga dryga killar som tafsar. Inga italienare som är otroligt jobbiga och vill gifta sig på stört. Eftersom jag råkade ha en ”Gästisfylla” så smälte jag in bra i……..omgivningen (för er som inte vet vad en Gästisfylla är, anmäl er till nästa sockensväng vettja så ska jag visa er.) Framåt 04:30, efter ett rejält smek mellan benen (vi snackar killar nu), X antal klappar på röven, några smekningar på axeln och diverse blickar fick jag nog. Jag tog tag i fransyskan och for hem. Rulla hatt. Skrynkla lakan. Hur mycket det än tar emot att säga det så var det roligt. Tutti då. Allt. Trots grabbataget mellan bena. På gayklubben då.    

Rätt så jävla skeptisk till SvFF utbildningsprogram, jag har nämnt det förut då jag hade en egen blogg och jag är fortfarande skeptisk. Just nu bedriver jag tid på Milans Scuolacalcio. Här tränar lag i åldrarna P-10 till P-17, uppskattningsvis. Jag har inte frågat. En imponerande anläggning där precis allt finns. 4 plastmattor (en plast för 7-manna) vintertid, resten av året har dem vanliga gräsplaner. Du har bad, inomhushall, gym, inkvartering. Allt. Och på det jävligt trevliga människor. Alltid ett Buona seeeeeera. Reglerna är enkla. Ingen fotografering eller videofilmning. Framförallt. Bara AC Milan. Så proffsigt. Så imponerande. Träningen? Fart. Har man hela världen som upptagningsområde sätter sig standarden av sig själv. Svårare än så är det inte.

Min tid börjar rinna ut här nere, nyvald chef i K/HFF som man är så väntar nya äventyr. Ska bli jävligt roligt och oerhört inspirerande att hålla i ordförandeklubban. Så hör upp alla föreningsledare i Laholms kommun. Detta är bara början. Nu jävlar kör vi på riktigt! Andiamo Kornhult/Hishult FF!


Maxicup avgjort

I helgen spelades den sista omgången av Maxicup. Matcherna hade flyttats till G:a IP pga att Kaninplanen var i uselt skick. Maxicup har varit väldigt uppskattat och trots att matcherna spelats på söndagsförmiddagarna har bara en wo lämnats och det i den sista omgången av Oxford. Peter Johnsson har lagt ner ett stort jobb genom att i princip på egen hand vara arrangör och han är tacksam för lagens fina inställning. Att vinna står inte i främsta rummet i Maxicup, även om det så klart alltid är skoj.

Det blev Båstadpojkarna i Newcastle som fick ta emot C-A Trophy för Maxicupandan och till C-A Jakobssons minne. Laget har visat en sanslös inställning i varje match och utvecklats väldigt mycket under de nio omgångarna. Tabelletta blev som väntat Wolves (LFK). De har vunnit varje match och i många fall stort. Colchester (BKW) bjöd dock på bra motstånd. LFK vände till 4-3 mot slutet av matchen. Även Stoke (brandkåren) gav LFKarna en match.

Skrivas skall dock att det är lite tillfälligheter och tur inblandat i cupen. Det gäller att ha flyt med placering av fester på lördagarna innan speldag och även med tiderna på söndagarna så att det passar. De flesta lagen har i åtminstone någon omgång haft problem att få ihop lag och flera lag har använt sig av många spelare. Mitt eget lag, Watford, slutade tvåa i Maxicup.

Själv kunde jag bara delta i ca en minut i den första matchen innan jag skadade mig och kanske var det lika bra (tror inte att vi slutat tvåa om jag fyllt upp en plats i laget). Bättre att jag håller mig till att lagleda och bevaka. Mot Wolves hade vi inte en chans. Där hade vi otur med tidig match och med fest placerad kvällen innan som i princip samtliga i laget var på. Åtta marinerade gubbar hade inte mycket att hämta mot LFKs A-lag om man säger så.

Förlust blev det också mot Queens Park Rangers (Mellby BK) och inte heller där hade vi en en chans. Vi saknade helt fel gubbar i den matchen och stod i princip utan några försvarsspelare. Hela QPR var övertänt och den taktiska triumfen var total på det leriga underlaget. Peter Johansson storspelade i målet, Kenneth Einarsson har aldrig setts göra en sådan försvarsinsats i hela sin karriär, Stefan Nilsson var sanslöst effektiv framåt och Per-Ola Pålsson spelade som i fornstora dagar. Förövrigt hade Pelle gått rakt in i LFKs A-lag efter en månads träning. Så bra är han fortfarande.

Matchen mot Stoke blev tight för vår del. Brandkåren spelade ett bra försvarsspel och inte förrän mot slutet kunde vi avgöra då Mattias Olofsson drog två gubbar och tryckte upp bollen i krysset med vänstran. I den sista omgången hade vi tur. Oavgjort krävdes mot Colchester för att vi skulle få behålla andraplatsen. BKWarna hade säsongsavslutning kvällen innan och kom med ett minst sagt skadeskjutet lag. De som ställde upp och spelade gjorde vad de kunde men det räckte inte riktigt till.

Skyttekung i Maxicup blev Wolves Fredrik Johnsson på 33 mål, tvåa blev Besart Mazreku i samma lag på 25 mål. Allstarteam (Obs! Jag har inget att göra med uttagningen. Den skötte Johnsson på egen hand) Målvakt: Tony Persson Stoke City, högerback: Oscar Moberg Oxford United, vänsterback: Johan Agnvall Colchester, högermittfältare: Jacob Björk Watford FC, vänstermittfältare: Besart Mazreku Wolves, högerforward: Stefan Nilsson QPR, vänsterforward: Fredrik Johnsson Wolves.

Wolves lag: Markus Johansson, Henrik Nilsson, Emil Axelsson, Robert Nilsson, Petter Gustafsson, Jonatan Jacobsson, Mats Lindström, Joakim Larsson, Peter Joza, David Pinot, Simon Tideman (RGIF), Fredrik Johnsson, Henrik Olsson, Besart Mazreku, Nijazi Behrami, Kim Einarsson.

Watfords lag: Andrée Pettersson (VGLT), Tom Hjälmefjord (GIF/VIF), Conny Strömberg (LTIK), Jens Strömberg (RGIF), Peter Jönsson (LTIK), Mattias Johansson (LTIK), Daniel Hellsten (RGIF), Mattias Olofsson (LTIK), Jacob Björk (LTIK), Kim Andersson (SBK), Oscar Gustafsson (GIF/VIF), Henrik Olsson (LTIK), Olle Günther Hanssen (SBK), Alexander Nilsson (HBK J).

Stokes lag: Tony Persson, Henrik Ragnarsson, Sonny Nilsson, Jon Stibe, Martin Ragnarsson, Daniel Eriksson, Henrik Åkesson, Johan Bergman, Andreas Randevik och diverse andra som jag inte kan namnet på.

Colchester: Simon Nilsson, Robert Andersson, Johan Agnvall, Marcus Pettersson, Emil Gustafsson, Stefan Mårtensson, Jonas Nilsson, Jonathan Roslund, Mattis Fritzon, Christian Andersson, Johan Green, Martin Larsson (VGLT), Markus Kjellsson (RGIF).

Queens Park Rangers: Peter Olsson, Peter Johansson, Mikael Johansson, Conny Ivarsson, Andreas Håkansson, Petter Pålsson, Jimmy Ivarsson, Jesper Johansson, Per-Ola Pålsson, Peter Andersson, Kenneth Einarsson, Stefan Nilsson, Ulf Throné, Lars Nordström.

Newcastle – Båstadkillar. Den enda jag kände igen var HIS Philip Trollér. Arsenal – Kornhult: Johan Persson, Andreas Johansson, Samuel Markow, Martin Jönsson, Patrik Johansson, Per-Ola Gustavsson, Hampus Markow, Mikael Ahlm, Calle Bengtsson, Daniel Johansson, Henrik Sunesson, Pontus Brantberg osv. Manchester United – Veinge: Arnon K, Jim Gustavsson, Ola Karlsson, Fredrik Henningsson, Göran Svensson, Håkan Persson, Jonas Esbjörnsson, Kim Gustavsson, Håkan Johansson, Timmy Johansson, Robin Persson, Kewin Hanssen, Simon Nilsson, Joakim Cederlund osv. Oxford – Skottorp, Willab: Erik och Oscar Moberg, Simon Olsson, Simon Cerwinski, Robin Palm osv. Liverpool – Laholm: Albert Bengtsson, Pontus Holmberg, Erik Lilja, Anton Olsen, Erik Håkansson, Robin Henriksson osv.

Har säkert glömt några jag egentligen kan namnet på. 


Lag

M

V

O

F

(+)

(-)

+/-

P

Wolverhampton Wanderers FC

9

9

0

0

103

13

90

27

Watford FC

9

7

0

2

67

38

29

21

Stoke City FC

9

5

2

2

32

23

9

17

Colchester United FC

9

5

1

3

53

36

17

16

Queens Park Rangers FC

9

5

1

3

53

39

14

16

Newcastle United FC

9

4

0

5

36

51

-15

12

Arsenal FC

9

3

1

5

25

44

-19

10

Manchester United FC

9

2

0

7

26

60

-34

6

Oxford United FC

9

2

0

7

22

72

-50

6

Liverpool FC

9

0

1

8

27

68

-41

1


//P.


Utan domare - ingen fotboll

Givetvis utbildas det domare i Laholm. Nu söker Laholms Domarklubb nya rättsskipare. Ta ansvar - bli domare. Domaren, den 23e och viktigaste personen på plan.

Ny domarkurs kommer att dra igång i Januari. Anmäl ditt intresse till Kalle Mattsson på kalle58@telia.com.

//P.

RSS 2.0