Resultat helgen

Tvåan:
 
Torslanda IK-Laholms FK 2-1 (0-0)
Mål LFK: Erik Pålsson
 
LFK avslutade säsongen värdigt. Trots att degraderingen varit klar sedan ett antal omgångar tillbaka har man visat god inställning och plockat en hel del poäng samt presterat väl. Torslanda riskerade åka ur eller hamna i negativt kval vid tappade poäng. LFK ställde till det för hemmalaget när man tog ledningen i den 55:e minuten då Erik Pålsson stötte in en boll med foten efter hörna. I minut 76 och 78 kvitterade och tog Torslanda ledningen på frispark respektive tveksamt dömd straff. Arbets- och attitydsmässigt gjorde LFK en bra match.
 
Säsongen som helhet har varit tuff. LFK har endast vunnit tre matcher, spelat oavgjort i sex och förlorat 17. Det har dock inte fattats mycket i många matcher. LFK har förlorat sanslösa nio (!) matcher med uddamålet. Tyvärr har man saknat lite offensiv spets. Man hade behövt få in en anfallare eller ytter med fart under fötterna, som kunnat bryta mönstret. Linus Wikander försvann och kunde inte ersättas.
 
Otur också att Anton Jonsson blev skadad på försäsongen och inte kunde bidra i den mån som man hoppats. I somras ringde Halmia Anton och värvade honom (utan att ringa LFK först! Ett lag i samma serie... Så gör man inte ens i sjuan.) I höst har LFK fått avvara Hannes Persson (flyttat till Götet för studier) samt Anton Gunnarsson i en del matcher (flytt till Lund för studier).
 
Nu får LFK göra en omstart i trean. I skrivande stund tycks de flesta spelarna stanna och under de kommande veckorna har man lite provspelare på plats. Tränare Peter Åberg bestämmer sig troligtvis om en fortsättning eller ej i veckan. Mycket talar dock för att han stannar. Det är ganska sent nu och LFK vill förhoppningsvis ha kvar sin tränare. Att få in ett nytt namn med samma kunskaper som dessutom i kombo har så mycket tid och engagemang att lägga ner blir mycket, mycket svårt.
 
Kval till femman:
 
Bua IF-Kornhult/Hishult FF 2-2 (1-0)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson (straff), Andreas Werner Bertilsson
 
K/HFF tog sig upp i femman via två kvalkryss och fler mål gjorda på bortaplan. Jag får vara ärlig och skriva att jag inte såg detta komma efter den första kvalmatchen där Bua var klart bättre. K/HFF hade dock marginalerna på sin sida och med 1-1 levde det i allra högsta grad. K/HFF behövde faktiskt bara göra ett mål borta för avancemang. Matchen i Bua påminde om den första. Nordhallänningarna var det bättre laget spelmässigt i 90 minuter. Uppförsbacken blev såklart mycket brant när Bua gjorde 2-0 i andra halvlek. K/HFF visade dock prov på fin moral när man vände.
 
Johan Nilsson ordnade straff som Jonatan Jacobsson förvaltade på bästa sätt fram till 1-2 i minut 65. Det var K/HFF:s första chans i andra halvlek. Bua blev stressat och började skicka långt, K/HFF vann allt i luften. Med fem minuter kvar av ordinarie tid blev Andreas Werner Bertilsson stor matchhjälte i K/HFF när han lobbnickade 2-2 i nät. Skogslaget avslutade med utespelaren Daniel Johansson i målet sedan André Frank sträckt sig i baksidan med kvarten kvar att spela.
 
Trots att K/HFF inte var det bättre laget spelmässigt i 180 minuter var man ändå det lag som drog det längsta strået i kvalet. Det gjorde man via ett gediget försvarsspel, hårt jobb och med matchvinnare som Johan Nilsson, Jonatan Jacobsson och Andreas Werner Bertilsson i laget. Att K/HFF klarade kvalet blir än mer imponerande med tanke på att de helt givna spelarna Fredrik Junefalk, Martin Jönsson (båda skadade) samt Samuel Markow (bortrest) saknades i båda matcherna mot Bua.
 
K/HFF:s säsong imponerar så klart. Man inledde säsongen med en något bredare trupp än ifjol, men man har under året inte haft riktigt samma kontinuitet i laget som under fjolåret. Ändå lyckades man knipa andraplatsen efter Halmia Academy och före Simlångsdalen (som undertecknad trodde mycket på). Fredrik Junefalk gjorde "bara" 20 mål i år. Med dessa mål blev han ändå tvåa i skytteligan. Johan Nilsson har varit lika överlägsen i år som förra året och Nilsson samt Jacobsson har avlastats i den kreativa delen av nyförvärvet Andreas Werner Bertilsson. Målvakten André Frank skadade sig i DM inför den första seriematchen. Men har kommit tillbaka i höst och har, med en även i övrigt starkt defensiv, varit bidragande. Inte minst i kvalet.
 
För att klara femman behöver K/HFF bredda truppen. Spetsen som finns idag klarar man sig på, om alla stannar och hänger med på de lite längre resorna nästa säsong. 
 
För andra året i rad gick laget underifrån rakt igenom sexan. Ifjol var det GIF/VIF och Hasslöv. I år Halmia Academy och K/HFF. Femman är tuffare. Fotbollen är inte bättre. Men det är jämnare spelare, mer fysiskt, du får färre chanser och motståndarlagen är mer effektiva. Hasslöv har haft en bredare trupp än K/HFF i år och åkte ut med dunder och brak. K/HFF har dock i nuläget en annan spets och dessutom rutin från spel på högre nivå (något HIS helt saknade).
 
//P.

Resultat helgen

Tvåan:
 
Laholms FK-Höganäs BK 2-1 (0-1)
Mål LFK: Viggo Persson, Jonatan Eriksson
 
Läs om matchen här.
 
Kval till femman:
 
Kornhult/Hishult FF-Bua IF 1-1 (1-0)
Mål K/HFF: Johan Nilsson
 
Läs om matchen här.
 
//P.

Inför helgen

Tvåan:
 
Laholms FK-Höganäs BK kl 15:00, Glänningepark
 
Kval till femman:
 
Kornhult/Hishult FF-Bua IF kl 14:00, Kornhults IP
 
//P.

.


Resultat helgen

Tvåan:
 
Assyriska BK-LFK 0-1 (0-0)
 
LFK gjorde på nytt en bra match. Nu mot serieledaren. Assyriskas mål kom i den 85:e minuten. Två omgångar återstår för LFK:s del. Höganäs hemma och Torslanda borta.
 
Femman:
 
GIF/VIF-IF Norvalla 3-2 (0-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson (straff), Aron Ingemarsson, Anton Hemhagen
 
GIF/VIF vände 2-0-underläge till seger. Då Löftadalen kryssade mot Andersberg hade GIF/VIF råd att förlora med två mål men ändå klara kontraktet. Nu slutade man på en klart godkänd sjätteplats. Charlie Boson blev delad skytteligavinnare med sina 20 mål. Det är inte helt hundra klart att Kim Gustafsson fortsätter som tränare nästa säsong.
 
BKW-Derome/Åskloster 5-1 (3-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Nderim Peci 2, Besart Mazreku
 
BKW tog sig samman i de två avslutande omgångarna och tog två klara segrar. Mot Derome/Åskloster kunde BKW ställa upp med ordinarie lag och det var aldrig något snack.
 
I och med att Andersberg klarade oavgjort mot Löftadalen slutade BKW på säker mark som åtta. Besart Mazreku blev delad skytteligavinnare på 20 mål. Mazreku slutar nu som tränare i BKW.
 
HIS-Böljans IF 0-5 (0-2)
 
HIS klarade inte att avsluta säsongen så snyggt som man ville. Bottenkollegan Böljan blev för svår och vann klart. HIS har varit klart för sexan en tid och slutar jumbo. Med sig ner får man Anneberg samt just Böljan.
 
Mikael Alm slutar som tränare i HIS. Han stannar som spelare om allt går väl med det skadade knäet och det inte dyker upp ett attraktivt tränarjobb någon annanstans.
 
Sexan:
 
KIK-IS Halmia Academy 2-0 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson, Emanuel Hultberg
 
KIK avslutade säsongen på bästa sätt med att slå seriesegraren Halmia Academy (som fick två spelare utvisade i andra halvlek). Laget har gjort en stark höst och slutar femma. David Silvandersson slutar som tränare i KIK för att fortbilda sig i Italien.
 
RGIF-Alets IK 3-6 (1-1)
Mål RGIF: Piere Nilsson, Henrik Olsson, Johan Stråhle
 
RGIF rådde inte på tabellfyran Alet och föll till slut klart. Benjamin Kulhanek Ancar stod för ett äkta hattrick i andra halvlek när Alet drog ifrån. Därmed blev han ensam skytteligasegrare på 22 kassar.
 
RGIF har inte gjort någon bra säsong. Framförallt har kontinuitet varit ett problem. Man slutar nia (endast Trönninges oväntade förlust mot redan degraderade Unnaryd räddade Giffen från en tionde plats). 
 
FC Falkagård-K/HFF 0-4 (0-2)
Mål K/HFF: Andreas Werner Bertilsson 2, Johan Nilsson, Fredrik Junfalk
 
K/HFF gjorde jobbet mot jumbon Falkagård och tog därmed hand om andraplatsen som leder till kvar uppåt. Märk att så väl i år som ifjol har ettan och tvåan underifrån tagit hand om de två främsta platserna även i sexan (ifjol GIF/VIF och HIS).
 
K/HFF börjar kvala till femman mot Bua på söndag kl 14 i Kornhult. Tyvärr får man göra det utan sin bäste målskytt Fredrik Junefalk som skadade ryggen när han gjorde sitt mål mot Falka och därför missar hela kvalspelet. "June" slutade med sina 20 mål tvåa i skytteligan.
 
Sjuan:
 
SBK-Halmstad Inter FC 3-0 WO
 
Halmstad Inter FC lämnade av något diffusa skäl (spelare fanns att tillgå) WO till den avslutande seriematchen. Det är inte tillåtet. Därför uteslöts Inter ur serien och man kommer även att drabbas av böter. Tråkigt för SBK, som inte fick någon avslutande seriematch.
 
SBK hamnar jumbo i tabellen (med uteslutna Halmstad FF och Inter FC bakom sig då så klart) på samma poäng men sämre målskillnad än Haverdal. Fokus har legat på att få ihop det med såväl A- som det nyuppstartade B-laget. Det har man lyckats med. Nästa säsong hoppas man kunna lägga mer fokus på det sportsliga. Tränarduon Behrami/Mårtensson (Nijazi och Stefan) forttsätter ett år till.
 
Skuggan BoIS-YBK 2-3 (1-1)
Mål YBK: Noak Bolmgren, Emil Axelsson, Otto Nilson (straff)
 
YBK vände sent och besegrade därmed Skuggan i den avgörande matchen. Tydligen sjöng (!?) Otto Nilsson när han slog in segermålet på straff i matchminut 89. YBK har gjort en bra säsong och slutar åter igen sexa, med något bättre poängsnitt än ifjol. Nästa år är laget redo att plocka någon eller några placeringar. Otto Nilsson slutar trea i skytteligan med sina 24 mål. 
 
Sennans IF-LTIK 0-8 (0-6)
Mål LTIK: Simon Vedin 3, Mattias Olofsson 2 (en straff), Anders Jönsson, Emil Olsson, Emil Jönsson
 
LTIK uppfyllde samtliga sina mål. Seriesegern var säkrad redan två omgångar tidigare. På första halvleks sista spark gjorde Simon Vedin sitt tredje mål i matchen, sitt 30:e för säsongen samt LTIK:s 100:e totalt. Ett annat mål var att hålla nollan. Det gjorde LTIK genom ett par fantastiska räddningar av Ahmad Jafari (en straff och en frispark bl a [Ahmad har tagit fyra av sex straffar LTIK fått mot sig under säsongen]) samt sjuka brytningar av Axel Rabe, som spelade som om uppflyttningen stod på spel. Därmed släppte LTIK in mindre än ett mål per match.
 
LTIK har gjort en strålande säsong där bredden och en härlig lagsammanhållning och glöd varit avgörande faktorer. I flera höstmatcher har LTIK precis som många andra lag saknat fyra, fem startspelare, men det har inte märkts. LTIK har endast förlorat en match på hela säsongen och tappat poäng i tre (två kryss). I höst förblev "höstlaget" LTIK obesegrat. Förutsättningarna att bli ett etablerat division 6-lag finns redan i skrivande stund. Simon Vedin vann skytteligan på sina 30 mål. Mattias och Mattias (Berggren och Olofsson) fortsätter som tränare även över nästa säsong.  
 
SIF-Haverdals IF 3-1 (0-0)
Mål SIF: Oskar Moberg, Oskar Gustafsson, Erik Lindberg
 
Skottorp avslutade säsongen på bästa sätt genom att ta en klar seger mot nästjumbon Haverdal, som reducerade i den 90:e minuten. SIF har för första gången på ett par säsonger försämrat sitt poängsnitt och sin placering. Som helhet har säsongen inte varit godkänd. Positivt är att man är mer folk och har klarat att dra runt ett B-lag.
 
Till nästa säsong lär det bli andra kanelbullar. Mikael "Gus" Gustafsson är klar som ny tränare och sönerna Petter samt Emil sägs hänga på från Walldia. Flera skickliga spelare för nivån utöver dessa ryktas också in på SIF:s pluskonto och laget kan rentav bli favorit i serien 2017.
 
Här kommer det att handla om en balansgång med att bygga eget som håller på sikt och ta in och satsa på spelare som är beredda att göra jobbet för laget och föreningen, på och utanför plan, under en längre tid. Hasslöv/Skottorp har en stor och bra ungdomsverksamhet att bygga på. Men det gäller så klart att spelarna underifrån fortsätter att slussas in och får chansen.
 
Det ska bli intressant att följa utvecklingen i Skottorp.
 
 
Våxtorps BoIS skulle mött Halmstad FF i den avslutande omgången. Men dessa drog sig via två tidiga WO ur serien. VBoIS är inne i en generationsväxling och den har man genomfört på ett godkänt sätt. Man hade kanske förhoppningar kring att komma något högre upp än den femte plats det blev. Med tanke på hur säsongen varit känns tabellplaceringen normal och fjärdeplatsen var dessutom nära. I höst är BoIS obesegrat.
 
Nu flyttas hela det P16-lag som vann sin Klass 2-serie upp i seniortruppen samtidigt som några av de äldre flaggat för att de kommer att lägga skorna på hyllan. Tränaren Freddy Pettersson har bäddat för en mjuk övergång i BoIS. Själv slutar han redan efter en säsong. Oskar Nilsson blev tvåa i skytteligan med sina 25 mål.
 
//P.

RSS 2.0