Inför helgens matcher

Veckan har bjudit på massor av fotboll. HBK har spelat två matcher. I mötet mot MFF var man verkligen inte värda någon poäng, samtidigt kändes det oerhört tungt att gå miste om den där poängen i 90e minuten. Det var inte sådär jättemycket bättre igår (torsdag), ÖSK va faktiskt bättre på det mesta och statistiken efter matchen talade sitt tydliga språk. Nu fick HBK trots allt tre poäng, mest beroende på den evige talangen Fribrock, som äntligen verkar blomma ut, och tremiljoners-brassen Anselmo. Såklart att han ska spela varje match, det finns ju ingen anfallare i truppen som gör mål förutom han. Arvidssons slit i all ära, men inga mål på snart 15 matcher är bara för fattigt.

CL i veckan också, Liverpool-Chelsea var väl helt ok, osannolik avslutning på matchen. Mardröm för Riise, så får man bara inte bete sig i en CL-kvart. Veckans besvikelse var annars Man Utd, riktigt tråkigt och dåligt, var det åter en taktisk triumf från Sir Alex sida som i slutändan kommer att leda till en trygg seger på Old Trafford? Jag är tveksam, Ronaldo och Rooney var sällsynt bleka. Det är i de stora matcherna de stora spelarna visar sin storhet. Mycket och stort ska det va! Messi var matchens glädjeämne, äntligen skadefri och tillbaka i gott slag på planen. Den lilla eleganta kickningen över Evra fick till t.om ett Utd-fan som mig att jubla!

Intressanta möten lokalt denna helgen också.

Fredag:

Kvibille-RGIF 18:45, Björkevi

Alltid tufft att komma till myggornas favorit-IP, Björkevi. Kvibille brukar har slagkraftiga gäng och detta blir säkert något att bita i för RGIF.

SBK-Simlångsdalen 18:45, Skogaby IP

Dalen var ruskigt dåliga förra säsongen och lyckades faktiskt inte vinna en enda match i div fem, tre oavgjorda matcher blev det dock. Till årets säsong har man lyckats få ihop ett bättre lag och det kommer inte att bli någon enkel fight för SBK. Jag tror dock att Skogaby grejar första trepoängaren ikväll.

Serbiska-GIF/VIF 18:45, Sannarp

Lurig match för GIF/VIF, Sebiska är inte lika starka som förra året, bla så har skyttekungen Slavica Stijepic lämnat för att bli andretränare i Sennan. Som vanligt, när Serbiska står för motståndet, blir första målet avgörande för utgången av matchen.

KHFF-IS Örnia 19:00, Kornhults IP

Intressant match, Åberg är såklart nöjd med de tre poäng hans lag fick med sig från premiären, spelmässigt tror jag dock att han vill se bättre takter och det finns kanske möjligheter till det mot ISÖ. Örnia underpresterade enligt sig själva i premiären och förlusten sved nog ganska länge, den gör det säkert fortfarande. KHFF blir verkligen en värdemätare. KHFF saknar en av de främsta aktörerna från premiären, Martin Berndtsson, i hans frånvaro tar unge Simon Nilsson hand om vänsterbacksplatsen. 

VBoIS-YBK 19:00, Våxtorps IP

Får vi ytterligare ett styrkebesked från BoIS eller kan YBK resa sig och få med sig en eller rent av tre poäng ifrån Våxtorp?

Lördag:

Andersberg-KIK 14:00, Sannarp

Spännande match, vilket lag fortsätter att imponera? Det kanske rentutav blir en jämn match mellan seriens etta och tvåa. Alltså toppmöte direkt!

HAIS-SIF 14:00, Hasslövs IP

Hett derby där SIF har allt att förlora, man kan tycka att matchen på ett enkelt sätt ska vinnas av SIF, HAIS älskar dock att göra livet surt för närmsta grannen.

LTIK-BKW 14:00, Lilla Tjärby IP

Går ett LTIK med råg i ryggen eller ett revanschsuget BKW segrande ur den här striden? BKW är säkert sugna på att visa att de inte är så dåliga som de var i premiären. Jag tror på en jämn fight där laget med den bästa dagsformen kommer att ro hem segern. BKW gör en rad ommöbleringar sedan premiären, i LTIK försvinner Johan Gustafsson, konkurrensen om platserna i laget blir dock hårdare då både Fredrik Wersch och Mattias Olofsson är tillbaka till mötet.

Söndag:

LFK-Lärje/Angered 13:00, Glänningepark

Jumbomöte i div två, kalasviktigt för LFK att få första vinsten nu.

Nu styr jag snart min skuta mot Kornhult! /P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0