Domarna har sagt sitt

Motvering:

Nomineringarna till planens gentleman, planens lady och årets ledare utses vid sista domarmötet för säsongen. Där får alla domare presentera sina kandiater till utmärkelserna. Sedan går man igenom förslagen och kontrollerar att de nominerade inte har blivit utvisade samt att de uppfört sig på ett föredömligt sätt mot medspelare, motspelare, ledare och domare under hela säsongen. Efter detta är gjort plockas de tre, fyra som är bäst lämpade ut och tas med till årsmötet, där det blir omröstning kring vilka som ska få respektive utmärkelse.

Planens gentleman

Nominerade:
Carlos Fragoso, RGIF
Jonas Nilsson, BKW
Mikael Fransson, RGIF
Ola Nilsson, LTIK

Planens lady

Nominerade:
Ellinor Jansson, VR08
Katarina Holm, VGLT
Ulrika Karlsson, VGLT

Årets ledare

Nominerade:
Håkan Pettersson, GIF/VIF
Jonas Nilsson, VBoIS
Per Vedin, LTIK

Ett stort grattis till vinnarna och även till övriga nominerade. Prisutdelningen sker vid respektive vinnares lags första hemmamatch i serien.

Laholms FDK:s hemsida hittar du här.

//P.


. 
Tävlingsperiod 21/1-/31/3 (går att anmäla sig när som helst)

1a. pris 2500kr
2a. pris 1500kr
3e. pris 700kr
4e. pris 400kr
5e. pris 200kr
6e-10e. pris 100kr

LFK:s trupp komplett

Laholms FK:s trupp 2011:

Markus Johansson
Peter Björnsson

Andreas Martinsson
Henrik Nilsson
Mattias Bengtsson
Kim Einarsson
Emil Axelsson
Joakim Larsson
Linus Borg
Kristian Åkesson 

Petter Gustafsson
Robert Nilsson
Mats Lindström
Jonatan Jacobsson
Besart Mazreku
Tobias Lundgren

Henrik Olsson
Fredrik Johnsson
Perparim Beqaj

Peter Joza
David Pinot

De två sistnämnda spelarna fortsätter i LFK för att testa om de sargade kropparna (läs knäna) håller. Båda spelarna håller god division tre-klass om de kommer upp i normal nivå.

Sedan tidigare står det klart att följande lämnar LFK: Anton Tideman, HBK U, David Eriksson, flyttar till Stockholm, Nijazi Behrami, RGIF, Berat Sulejmani, Snöstorp Nyhem.

Nyligen stod det även klart att Peter Carlsson inte fortsätter i LFK. Han har tappat lite motivation och tycker att det är tungt att kombinera ett så fysiskt arbete som snickarjobbet med spel i trean. 2011 ska ägnas åt jägarexamen och motorcykelkörkort. Besvikelsen i LFK var troligen stor över Peters beslut att lämna. Peter var ordinarie under stora delar av hösten och han var en spelare man hade räknat med under 2011. Han är förmodligen den tyngsta förlusten.

Att Anton Tideman lämnar för HBK ser man nog enbart som positivt och där finns den fullgode ersättaren redan i truppen i Andreas Martinsson. Berat Sulejmani är en mycket duktig fotbollsspelare, men jag tycker att man har ”bytt” upp sig då man fått Tobias Lundgren i gengäld från klubben Berat lämnar för. KIKs Joel Åkesson provtränade med LFK och gjorde det så bra att han erbjöds kontrakt. Joel tackade dock nej och fortsätter alltså i KIK.

De sista platserna i den bantade truppen togs troligen av Joakim Larsson och Linus Borg, som fanns i truppen även under fjolårets säsong samt av 15-årige talangen Perparim Beqaj. Samtliga tre har höjt sig och gjort bra ifrån sig under december månads träningar. Egzon Beramaj och Filip Josefsson flyttas ”ned” i U-truppen tillsammans med målvakten Rasmus Lundgren. När det gäller Egzon och Filip förstår jag att LFK gärna vill ha kvar dem i klubben för att stärka upp det orutinerade U-laget i tuffa Klass 1.

Hade jag varit i deras kläder hade jag dock bytat klubb för att få spela A-lagsfotboll. Båda spelarna fyller 19 i år. U-laget får troligen svårt i Klass 1 kommande säsong. Och det trots en Klassvärvning som 16-årige Simon Olsson från HBK (som snart lär bli aktuell för LFK:s A-lagstrupp). Det har inte vait topplaceringar för LFK i Klass 1 under de senaste åren och då har man spelat med ett B-lag bestående av flera rutinerade spelare. Alexander Pettersson och Niklas Nilsson slutar i LFK och står till marknadens förfogande.

Genomgång av LFK:s nyförvärv:

Peter Björnsson, 28-årig målvakt från VBoIS med förflutet i bl a Rössjöholm och Ränneslöv. En mycket duktig målvakt som kommer att ge ”Mälarn” en rejäl kamp om platsen. Det är en mycket säker och förtroendeingivande keeper med stor pondus som äger sitt straffområde. LFK:s målvaktspar 2011 är, med tanke på den oerhört stabila säsong som Mälarn gjorde 2010, troligen det bästa sedan Jonas Pettersson och Joakim Wulf fanns i klubben.

Kristian Åkesson, 28-årig försvarare från LTIK. Fotbollsmässigt råder det inga tvivel kring att Krille håller i trean. Håller bara kroppen ska det mycket till om det inte blir Mattias Bengtsson och Krille i mittlåset kommande säsong (även om Emil Axelsson och Henrik Nilsson också visat sig värdiga. Båda kan dock även spela ytterback). Krille var lagkapten och tongivande i LFK:s division två-lag, som han lämnade för att satsa på den civila karriären samt för att bli assisterande tränare i K/HFF. Jonatan Jacobsson visade föregående säsong att det inte tar långt tid att ”komma in i det igen” efter säsonger på lägre nivå. Då spelar Krille inte heller på en lika tempokrävande position som Jonte.

Krille har stora ledaregenskaper och ett mycket bra spelsinne. Än dock får man skriva att det är lite av en chansning både från Krilles och LFK:s sida med en satsning igen. Han har varit skadedrabbad under de två senaste åren och gjorde endast någon enstaka 90-minutare med LTIK föregående säsong. Det krävs en rejäl satsning från Krille plus lite flyt med att slippa de där skadorna för att det ska fungera. Fotbollsmässigt råder det dock som skrivet inga tvivel...

Tobias Lundgren, 24-årig mittfältare från Snöstorp/Nyhem med förflutet i Nyköpings BIS. En klassvärvning. Tobias var en av Snöstorp/Nyhems klart bästa spelare under 2010. En av de få som verkligen levererade i S/NFF:s ”stjärnspäckade” lag. Kommer att gå rakt in i laget, det är jag ganska övertygad om. En fysiskt stark spelare med bra teknik. Just den typen av spelare som LFK behöver. En lite mer kraftfull lirare. Dessutom hamnar han i facket under bra killar. Jag är bekant med ”Lax” genom kamrater och kan intyga att det är en bra påg som kommer att smälta in alldeles utmärkt i truppen.

Perparim Beqaj, 15-årig forward från LFK:s P15-lag. Har aldrig sett killen spela. Måste ju vara talangfull.

Det känns som att LFK har fått ihop det ganska bra trots att man inte fått exakt allt man ville ha. Med Mats Gustavsson och Andreas Thedeby vid rodret känns det tryggt och jag tror att LFK kan se framemot ytterligare en positiv säsong. Det ska dock bli mycket intressant att se hur de spelare som inte ens får plats i matchtruppen som avbytare tar det en bit in på säsongen. De får ju ingen matchning alls. Däribland en av två mycket kompetenta målvakter. Man får hoppas att man kan gå långt i DM och sedan får man väl lägga in en del vänskapsmatcher. Skulle inte förvåna om en eller ett par spelare också kommer att stärka upp U-laget i Klass 1 efterhand.

/Plogen


"Bryschorna" vann Nattcupen (Uppd.)

Lagförklaringar (med reservation för eventuella fel och glömda namn): BK Skummeslöv - spelare från SIF och VBoIS. Erik Lindberg, Martin Fasth, Erik Moberg, Alexander Knudsen, Simon Olsson, Oskar Moberg, Pontus Johansson, Daniel Jönsson och Kristoffer Fasth. Andersberg IK Gul och Grön. Säger sig självt från vilken klubb spelarna kommer ifrån. AIK hade delat upp två stycken jämna lag, inget lyckades ta sig vidare. Lions of Kosova FF - Halmstadlag med bl a Ronny Sabo bland spelarna. De okända - Patrik Marku, Fatmir Bekteshi, Lutfi Begu, Artan Marku, Ekrem Bekteshi, Albin Halimi osv. L.A Holm - Markus Johansson, Andreas Martinsson, Sabri Behrami, Petter Gustafsson, Emil Gustafsson, Rasmus Larsson, Johan Green, Nijazi Behrami, Besart Mazreku.

FC Bolltrollerz - Isak Pettersson, Simon Nilsson, Kewin Hanssen, Kim Gustafsson, Charlie Boson, Alexander Nilsson, Armin Darban, Jack Gustafsson, Linus Wikander. Trepca - Halmstadlag med äldre spelare som tidigare spelat i bl a Andersberg och Rinia. FC Kafab - Dan Boson, Simon Andersson, Ola Andersson, Oscar Gustafsson, Simon Silvandersson, Marcus Åkesson, Johan Gustafsson, Johan Stråhle, Joel Åkesson. Nike (spexigt klädda i Adidasjackor) - Simon Andersson, Arton Behrami, Manfred Walldén, Egzon Behramaj, Jack Ekenberg, Arton Ajvaci, Markus Kjellsson, Kastriot Svarca. Förortsgrabbarna - lag från Halmstad som aldrig dök upp (svagt).

Lekstuga FC - Halmstadlag med bl a Berat Sulejmani. De Tyngaste - Jonas Nilsson, Arlind Halimi, Miridon Berisha, Nderim Peci, Mattias Olofsson, Kenan Ramadani, Visar Demaj och Bujar Mazreku. FC Ängelholm - som lagnamnet avslöjar, ett lag från Ä-holm innehållande för mig okända spelare. Brushorna - Halmstadlag med Kawar Bektari i mål. Lag Flex - Mohannad Issa, Mohammed Abou-Shakra, Nehat Bregaj mfl. Laholmsgnagarna - Niklas Vepsä, Anders Gustavsson, Johan Agnvall, Marcus Pettersson, Jonathan Roslund mfl. Vallås - Halmstadlag där Andersbergs målvakt Yll Ramadani kändes igen.

Nattcupen lockade som vanligt storpublik. Läktaren var nära nog full under hela kvällen och natten. Hela 18 lag hade anmält sig (rekord). I  vanlig ordning stod den tekniska och offensiva fotbollen i centrum (taktik och defensiv läggs lite åt sidan). Det gör att cupen blir väldigt sevärd. I år fanns det enbart bra lag med i spelet, vissa bättre än andra så klart. En av de bättre matcherna spelades tidigt och det mellan Bolltrollerz och L.A Holm. Bolltrollerz bestående av unga killar (plus Kim Gustafsson) från Veinge har varit med i cupen ett antal år. Man har bl a cupens yngsta spelare: Isak Pettersson, 13 år, i mål. Han gjorde bejublad debut i cupen redan som 11-åring. Det var dock först i år som laget verkligen kunde bjuda på motstånd, killarna har växt till sig och anförda av HBKarna Charlie Boson, Alexander Nilsson och Linus Wikander (som förutom att de är duktiga fotbollsspelare också är goda förebilder och uppträder på ett sportsligt sätt) gav man klassiska och stabila L.A Holm (som vunnit cupen två gånger) hårt motstånd. Det sistnämnda laget vann knappt.

Ett annat lag som imponerade med teknisk fotboll var de rutinerade utlänningarna i Trepca. I första matchen, då man tämligen enkelt slog Kafab bjöd man verkligen på show. Ett tredje lag som var mycket bra i gruppspelet var Lions of Kosova anförda av Ronny Sabo. Laget med mest spets var fjolårsvinnarna De Tyngaste, som kunde ställa upp med samma lag som ifjol och dessutom stärka upp med Bujar Mazreku. Laholmgnagarna var det lag som kanske överraskade mest. Niklas Vepsä storspelade i mål och framåt levererade Anders Gustavsson. Då Samuel Paulisson, Kaz Kazem och Linus Lennartsson tvingats lämna återbud kallades Johan Agnvall, Markus Pettersson och Jonathan Roslund in till laget. De tillförde spets och stabilitet. Slutsegrarna Brushorna gjorde inte mycket väsen av sig under gruppspelet. Det skulle dock visa sig att det skulle räcka länge med att ha cupens klart bäste målvakt mellan stolparna.

Den fina fotbollen varvades med mycket avbrott och klagande på domarna. I princip varje domslut ifrågasattes och det blev ganska tjatigt till slut. De som dömer är inga riktiga domare, det är engagerade killar i LIBK. De får ta väldigt mycket mer skit än vad som är rimligt. Cupen är en kompisturnering som spelas för skojs skull. Många tycks ta det hela på alldeles för blodigt allvar. Det var nära att det utbröt slagsmål flera gånger och i en semifinal gjorde det också så. Dessutom kom publik ner på planen från läktaren för att delta. En sådan grej kombinerat med allt annat småtjafs gör att det kanske blir så att det inte blir någon cup nästa år, trots att den är mer populär än någonsin. Hade varit trist. Men det positiva överväger inte det negativa (vem ska döma? Det krävs minst sagt skinn på näsan.)

I den ena semifinalen slog Brushorna ut De Tyngaste med 1-0 i en jämn match. En markeringsmiss avgjorde fighten. De Tyngastes målvakt Jonas Nilsson tyckte att det var just tungt att åka ut i semin. – ”Vi släppte ju bara in två mål på hela cupen.” Målet man släppte in, förutom det i semin, var mot Nike i gruppspelet. Det var det vackraste jag såg under min tid i hallen. Arton Behrami dräpte upp bollen i krysset bakom Nilsson redan efter några sekunders spel. Den andra semifinalen bröts efter tumultet där publik tog sig in på plan. Trepca drog sig ur och L.A Holm gick pga det vidare (matchen stod 1-1 då den bröts). Finalen mellan Brushorna och L.A Holm blev en jämn kamp som fick avgöras på straffar. Där drog Brushorna det länsta strået. Mycket pga den duktige målvakten Kawar Bektari. Skyttekung blev vinnarlagets Ferdijan Kurtic med fem mål. 

Läs mer om cupen här.

//P.


Spelschema Nattcupen (Uppd.)

GRUPP A.                                               GRUPP B.                                                  
BK Skummeslöv                                      L.A Holm     
Andersbergs IK GUL                             FC Bolltrollerz                                        
Lions of Kosova FF                                 Trepca                               
De Okända                                              FC Kafab                                                

GRUPP C.
                                               GRUPP D.
Andersbergs IK GRÖN                          FC Ängelholm
Nike                                                          Brushorna
Förortsgrabbarna                                    Lag Flex                            
Lekstuga FC                                            Laholmsgnagarna
De Tyngaste                                              Vallås
 
                      GRUPPSPEL.      12 Min/Match.
                                                                                                                            GRUPP.
18.00             BK Skummeslöv-----De Okända                                                        A
18.15             Andersbergs IK Gul----Lions of Kosova FF                                     A
18.30             L.A Holm-----FC Bolltrollerz                                                              B
18.45             Trepca------FC Kafab                                                                          B
19.00             Andersbergs IK Grön-----Nike                                                           C
19.15             Förortsgrabbarna------Lekstuga FC                                                   C
19.30             FC Ängelholm------Brushorna                                                            D
19.45             Lag Flex------Laholmsgnagarna                                                         D
20.00             De Okända-------Andersbergs IK Gul                                               A
20.15             Lions of Kosova FF-----BK Skummeslöv                                          A
20.30             FC Bolltrollerz------FC Kafab                                                             B
20.45             Trepca-------L.A Holm                                                                         B
21.00             De Tyngaste--Lekstuga FC                                                                C
21.15             Nike----Förortsgrabbarna                                                               C
21.30             Vallås-------Laholmsgnagarna                                                            D
21.45             Brushorna--------Lag flex                                                                    D
22.00             BK Skummeslöv----- Andersbergs IK Gul                                        A
22.15             De Okända------Lions of Kosova FF                                                 A
22.30             L.A Holm-------- FC Kafab                                                                 B
22.45             FC Bolltrollerz-------Trepca                                                                B
23.00             Förortsgrabbarna------De Tyngaste                                                   C
23.15             Lekstuga FC------Andersbergs IK Grön                                           C
23.30             Lag Flex--------Vallås                                                                          D
23.45             Laholmsgnagarna-----FC Ängelholm                                                  D
00.00             Nike------Lekstuga FC                                                                       C
00.15             Andersbergs IK Grön---De Tyngaste                                               C
00.30             Brushorna----Laholmsgnagarna                                                         D
00.45             FC Ängelholm---Vallås                                                                       D
01.00             Andersbergs IK Grön---Förortsgrabbarna                                        C
01.15             Nike---De Tyngaste                                                                           C
01.30             Fc Ängelholm---Lag Flex                                                                    D
01.45             Brushorna---Vallås                                                                             D 

                      KVARTSFINAL.                                    15 min/match.
02.15             A 1 ---------B 2                   
02.35             B 1----------A 2
02.55             C 1----------D 2
03.15             D 1----------C 2
  
SEMIFINAL.                                          15 min/match.
03.35             Segraren  A 1/B 2--------B 1/A 2
03.55             Segraren  C 1/D 2--------D 1/C 2
 

BRONSMATCH.                                   12 min/match.
04.15             Förlorarna i Semin.
 

FINAL.                                                    15 min/match 
04.40             Vinnarna i Semin

05.00             PRISUTDELNING.


Nattcupen

Lottningen till nattcupen kommer eventuellt under Trettondagsafton. Lägger upp den här så fort Vepsä skickat den till mej. Länkar också till LIBKs hemsida, där man kan hitta mer info kring cupen.

Första matchen spelas fredag kl 18 i Lagaholmshallen, som vanligt.

//P.

RSS 2.0