Isak är bara 12 år

I lördags i B-lagsmatchen mellan Hasslövs IS och Genevad/Veinge IF slogs säkerligen något slags rekord när 12-årige Isak Pettersson vaktade GIF/VIFs mål. Pojken är alltså född 1997. Isaks debut i seniorsammanhang fick de 14- och 15-åriga lagkamraterna Noak Pettersson (storebror), Fabian Andersson, Aron Ingemarsson, Anders Pettersson och Linus Wikander att framstå som rena "åldermännen". Till råga på allt vann detta pojklag mot HIS med 3-1. HIS-spelarna tycktes förblindade av Isaks storlek (han når absolut inte upp till ribban) och försökte hela tiden att skjuta in bollen högt i mål istället för att försöka spela boll.

Isak har tränat med GIF/VIFs seniorer från och till under hela säsongen då man till stora delar bara haft en målvakt i truppen i Magnus Ekman, i B-laget har A-lagsutespelaren Johan Stråhle stått i flera matcher. Det råder inga tvivel om att det är en jättetalangs första steg i "stora" sammanhang som vi får bevittna. Med den minsta lilla tur blir Isak hur bra som helst mellan stolparna. Under året har han stått i mål i VGLTs P13-lag, medan han varit en tongivande utespelare i VGLTs duktiga P12-lag. Styrkorna som målvakt är att han läser spelet riktigt bra, har fina reflexer och är duktig med fötterna, dessutom är han totalt orädd, vilket är ett måste för att våga kasta sig med händer och huvud före och norpa bollen framför motståndarnas fötter.

I matchen mot HIS kunde Isak bidra framförallt med sitt fina fotspel vid in- och utsparkarna där han är mycket säker. Att gå ut och plocka inlägg och hörnor är naturligtvis inte det lättaste när man inte har storleken. Genom sin spelförståelse och sitt mod lyckades han dock vinna de flesta andrabollarna i straffområdet sedan han fått välbehövlig hjälp av sina försvarare att vinna bollarna i förstaläget. Målet GIF/VIF släppte in var dessutom ett självmål. HIS lyckades alltså inte göra något mål på den 12-årige keepern på egen hand. Storleken lär inte bli några problem för Isak i framtiden då han ju har några år på sig att växa in i målvaktströjan. Varken pappa Tudde eller mamma Annelie är korta till växten och det är är bra då det är alltid en fördel för en målvakt att vara ganska lång och det lär Isak också bli.

Jag skrev om Isak redan i vintras då han stod i LIBKs inomhusturnering för Mattias Olofssons lag. Isak, som då ju bara var 11 år gammal, blev då en stor publikfavorit sedan han stått för flera praktfulla klassräddningar. Bl a på ett skott mot krysset ifrån HBKs B-lagsspelare Bujar Mazreku. Efter den räddningen stod hela publiken upp och skrek. Detta var alltså inte första gången jag skrev om Isak Pettersson, och det lär absolut inte bli den sista.

//P.

Resultat söndag

Femman:

KIK-Vapnö IF 4-2 (3-1)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson 2, Peter Karlsson, William Sandberg


Redan nedflyttningsklara Vapnö kämpade på efter bästa förmåga mot KIK. Laholmslagets seger var dock aldrig hotad, denna trean kändes kassaskåpssäker.

Torup/Rydö IF-KHFF 5-0 (4-0)

KHFF gick in för att spela defensivt under den första delen av matchen, det gick åt skogen och redan efter 20 minuter var tillställningen avgjord i o m klara seriesegrarnas 3-0-mål. 

//P.

Resultat lördag

Trean:

Trönninge BK-LFK 0-0

LFK tog sin poäng och klarade sig kvar i trean. Nu kan man se framåt.

Femman:

Slöinge GoIF-RGIF 2-5 (1-3)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2,  Henrik Olsson, Mats Lindström, Oskar Nilsson

RGIF ligger på kvalplats inför sista omgången och har allt i egna händer mot klara serieledarna Torup/Rydö. Jag tror att man fixar det. Frågan är om man verkligen vill?

Hellsten om sitt lag: -"Vi e en maskin!"

LTIK-HÅFF 4-2 (2-2)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha (straff), Fredrik Jacobsson, Veki Demirovic, Henrik Olsson

LTIK greppade det sista halmstrået och då man fick välbehövlig hjälp av lokalkonkurrenten RGIF som slog Slöinge ser det inte omöjligt ut inför sista omgången. Förvisso måste LTIK slå Vapnö med några mål, samtidigt som Slöinge inte får vinna mot Centern.

Matchen mot HÅFF böljade en del framåt tillbaka i första halvlek. Stundtals hade Simon Vedin och Mattias Johansson svårt att få grepp om "Katten" och framförallt Ali Kraym på HÅFFs mitt. Emellanåt klarade man det dock riktigt bra och då lyckades LTIK ofta skapa tryck mot HÅFF då bröderna Emil och Henrik Olsson springer och jobbar på allt som forwards. HÅFF tar ledningen efter oerhört lojt försvarsspel från LTIKs sida. Förvisso var målskytten solklart offside. Men ändå... Efter målet repade LTIK mod och Emil Olsson lyckades jobba till sig en straff då han blev fälld av en HÅFF-försvarare. Straffen tog LTIKs bäste för dagen: Miridon Berisha hand om på bästa sätt. 1-1. Inte långt efter detta får LTIK en frispark som Fredrik "Gummi" Jacobsson slår med kraft in mot mål, båda bröderna Olsson är framme och stör målvakten och bollen går rakt i kassen. 2-1. Strax innan paus gör HÅFF 2-2 efter ytterligare beklämmande svagt försvarsspel utav LTIK-försvaret. Conny Strömberg är den enda som kan få knappt godkänt för sin första halvlek i försvarskvartetten. Jonas Wallin räddade sitt lag vid ett antal tillfällen. Skrivas bör dock att LTIK hade halvlekens absolut vassaste chans där mål uteblev. Miridon Berisha tog sig fram på högerkanten och passade fram Henrik Olsson som avslutade på en duktig HÅFF-målvakt, returen i princip öppet läge får Simon Vedin över mål. Otroligt!

I andra halvlek märks det omgående att HÅFF är lite småtrötta, LTIK är dock lite ängsliga, man vet att vinst är det enda som gäller. Lite av nervknutarna släpper då Veki Demirovic skjuter in 3-2 till LTIK en bit utifrån till höger. LTIK känns lite bättre i den andra halvleken än i den första, medan HÅFF tappar lite. Man är dock tunga och dumpar in mycket boll och skapar hörnor och långa inkast. Försvaret i LTIK spelade dock upp sig rejält i den andra halvleken och mot slutet var det riktigt bra. Därför kvitterar inte bara Strömberg, utan även Ola Nilsson, Gummi och Håkan Karlsson ut ett klart godkänt betyg efter matchen. Henrik Olsson får också den andra halvlekens bästa chans, på nytt blir han framspelad av Berisha på guldfat, denna gång träffar Henrik inte ens mål, självförtroendet var kört i botten. Olsson kom dock igen och var den som till slut skulle få avgöra matchen till LTIKs fördel. Framspelad av Simon Vedin sköt han bollen i ribban och sedan chippade han själv in sin egen retur över målvakten in i mål. Kort efter det blåste domaren av matchen. Härligt!

Bäst i LTIK var helt klart duracellkaninen Miridon Berisha. Stenhårt jobb och så rappa fötter att han skapar oerhört mycket på egen hand. Dessutom är han LTIKs klart målfarligaste spelare. Extra plus också till stabile Jonas Wallin i kassen. Övriga spelare är också klart godkända, samtliga spelade upp sig i andra halvlek.

I HÅFF tycktes alla de bästa vara med. Landen, Holmén, Katten, Kraym. Man har ju hört att HÅFF skulle ha tappat folk och att de bästa skulle ha slutat. Men de bästa var med mot LTIK och det känns klart skönt att slå ett HÅFF där de bästa är med. Även om självklart få lag har bästa laget så här mot slutet i o m skador och avstängningar (vilket ju även LTIK är drabbat av).

Det känns riktigt skönt att få spela en sista omgång där vi har allt att spela för.

HÅFF-killarna var efter matchen imponerade av LTIKs kampvilja och förvånade över att man ligger så långt ner i tabellen, flera av spelarna i motsåndarlaget önskade lycka till i sista omgången och förklarade att de gärna ser att LTIK blir kvar i femman. Kul.

//P.

Är Zlatan gud?

En liten kul historia:

"Henrý, Zlatan och Messi omkommer i en bilolycka.

Henrý kommer in till Gud som säger:
– Du har gjort gott på jorden, använt din talang och inkomst till fotboll och välgörenhet, du får sitta på min vänstra sida.

Messi är näste man in till Gud:
– Du är en ännu större människa som skänkt så mycket glädje åt så många, du får sitta på min högra sida.

Sist kommer Zlatan in och precis när Gud ska öppna munnen så säger Zlatan:
– Flytta på dig gubbe, du sitter på min plats!"

Saxat ur Roberts Lauls blogg på aftonbladet.se.

//P.


Inför helgen

Lördag:

Trean:

Trönninge BK-LFK kl 15:00, Håstens IP

LFK behöver en pinne för att vara klara även i teorin för spel i trean nästa år. Det är i praktiken redan klart då man har tre poäng ned till strecket plus en betydligt bättre målskillnad än de man slåss med. Hoppas att man avslutar denna mediokra säsong på bästa sätt med en trea.

Femman:

Slöinge GoIF-RGIF kl 14:00, Slöinge IP

RGIF går bra nu och tycks vara bättre än allt i den här serien för tillfället. Det skulle förvåna mycket om man åkte på en nit mot bottenlaget Slöinge. Tror dessutom att man klipper Torup/Rydö i sista omgången.

LTIK-HÅFF kl 15:00, L:a Tjärby IP

För LTIKs del finns bara vinster i de två sista omgångarna att välja på om man ska vara kvar i serien. En vinst mot topplaget HÅFF lär inte vara någon omöjlighet då formkurvan pekat spikrakt nedåt under hela hösten för laget. 

Söndag:

KIK-Vapnö IF kl 14:00, Lagavallen

Redan nedflyttningsklara Vapnö lär inte vålla stabila KIK några större bekymmer om man sköter sina kort rätt.

Torup/Rydö FF-KHFF kl 14:00, Vallen

Torup/Rydö har säkrat seriesegern. Men nu vill man säkert visa upp sig från sin bästa sida inför hemmapubliken och för att kunna fira rejält efteråt är en vinst de allra bästa partyhöjaren. KHFF lär få problem mot ett helt avslappnat serieledande lag.

Sexan:

Inget skit... Varför avgörs inte den förän nästa helg? Snopen blev jag.

//P.


LFKs nya tränare klar

Det har gått rykten ett tag, många vet säkert redan om det, men nu är det bekräftat att Andreas Thedeby tar över LFK, Mats Gustavsson kommer att fortsätta vid hans sida, precis som han gjort vid Patrik Philipssons under årets säsong. I Thedeby får LFK en riktig pedagog till tränare och hans fotbollskunskaper kan knappast ifrågasättas. En ledare på och vid sidan av som spelare har han varit under hela sin karriär (LFK, HBK, LFK igen, LTIK och RGIF) och nödvändig rutin som tränare har han fått under året då han tränat HBKs P16-lag.

Jag tror att detta är en perfekt lösning för LFK, man får tillbaka en gammal spelare som varit med om "storhetstiden" under Janne Andersson och Haglund. Detta kommer säkert Thedeby ha mycket nytta av när den egna prägeln på laget ska sättas. Thedeby är allmänt mycket omtyckt, jag har aldrig hört ett ont ord om mannen. Jag tror därför också att denna lösningen är bra för LFKs del då jag tror att fler spelare kan tänka sig att stanna plus att några nygamla lirare som fortfarande är unga kanske kommer tillbaka till föreningen. Nu när dessutom division tre-kontraktet i stort sätt är klarat kan man se framåt med tillförsikt.

//P.

Resultat söndag

Femman:

KHFF-RGIF 1-7 (1-2)
Målskytt KHFF: Ola Jönsson
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson 5 (!!!), Johan Bergman, Markus Kjellsson


Fy fan vad bra RGIF är! Henrik Olsson! Det måste vara världsrekord, världsrekord. För andra gången i höst gör han fem mål i en och samma match.

Lidhult-KIK 2-1
Målskytt KIK: Markus Åkesson (straff)

KIK fick ingen revansch på Lidhult för förlusten på hemmaplan.

Sexan:

YBK-GIF/VIF 1-3 (0-2)
Målskyt YBK: Andreas Felix
Målskyttar GIF/VIF: Timmy Johansson 2, Johan Stråhle

En relativt jämn match där GIF/VIF trots allt vinner rättvist då man skapar de hetaste chanserna. Nu ska man "bara" slå BKW i nästa omgång också. Sedan är division fem-platsen säkrad. Vid ett oavgjort resultat i matchen mot BKW tar det senare laget hand om direktplatsen medan GIF/VIF får kvala.

VBoIS-Örnia 1-1 (1-1)
Målskytt VBoIS: Filip Eriksson

Örnia pressade tillbaka VBoIS långa stunder, men man lyckades inte göra mer än ett mål då samtliga BoISare stod för ett gediget försvarsarbete. Extra beröm till målvakten i BoIS Johannes Grönlund som bl a plockade en straff. Tungt, tungt poängtapp för Örnia. Nu har man inte längre chans att nå kvalplatsen. Man får spela en sista omgång utan att ha något att spela för egentligen. Måste kännas hårt.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Fjärås 0-0

Poängen betyder att LFK i stort sätt är klara för spel i trean till nästa säsong då man har betydligt bättre målskillnad än lagen bakom och har ett försprång som endast gör att de bakomvarande lagen kan komma upp på samma poäng.

Femman:

LTIK-Glommen 0-2 (0-0)

Det stod 0-0 fram till sex minuter kvar av matchen. LTIK ville verkligen vinna och flyttade fram det mesta man hade och då kom målen som ett par brev på posten. Glommen ville också verkligen vinna. Det var förhållandevis rättvist att Glommen vann, LTIK kunde kanske fått en pinne, men en vinst kändes aldrig riktigt nära. Avstängde Emil Olsson saknades mycket i LTIK, han var bäst i laget i förra omgången. Nu turades Sabri Behrami, Mattias Olofsson och Simon Vedin om som spjutspets, samtliga är dock bättre på mitten, ingen har riktigt de kvalitéer som Olsson besitter. Nu ser det tungt ut för LTIK. Det är inte kört, men man måste vinna båda sina kvarvarande matcher samtidigt som laget ovanför inte får spela hem mer än max en pinne. Hoppet ska ju vara det sista som överger en sägs det, så det är bara att trumma på until the fat lady sings.

Sexan:

BKW-SBK 4-1 (0-1)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Patrik Marku, Nderim Peci
Målskytt SBK: Omafume Enakeyarhe

BKW visade prov på styrka då man vände underläge 1-0 i paus och dessutom fick en man utvisad vid ställning 1-1och trots det kunde vinna. Nu har man satt stor press på GIF/VIF som måste vinna sina två kvarvarande matcher (YBK & BKW (!)). GIF/VIF har det dock fortfarande i egna händer då man vid två vinster går om BKW på målskillnad.  Men nu måste man verkligen ta de där trepoängarna, till att börja med mot YBK i morgon söndag. BKW är nu klara för minst kval.

HIS-Sperlingsholm 1-5
Målskytt HIS: Philip Malmberg

HIS hade inte särskilt mycket att sätta emot ett Sperling som spelat upp sig rejält under hösten.

Simlångsdalen-SIF 1-1
Målskytt SIF: Martin Fasth

SIF lyckades få med sig en pinne hem i den tuffa bortamatchen mot Dalen. I o m poängen säkrade SIF spel i femman till nästa år och det gratulerar vi laget till. Sett över hela säsongen har man varit stabila och division fem-platsen känns välförtjänt. Man har också lyckats leva upp till favoritskapet som jag med andra satt på laget från match ett. Starkt! Nu har man chansen att säkra seriesegern i hemmamatchen mot ärkerivalen HIS i nästa omgång. Ingenting hade väl varit skönare.

//P.

Inför helgen

En otroligt intressant helg väntar. LFK och LTIK slåss för sin existens i respektive serie. RGIF kämpar om kvalplatsen uppåt i femman. Och i sexan slåss fyra lag om två direktplatser upp plus en kvalplats. Åk ut på idrottsplatserna och var med där det händer. Det är nu det verkligt roliga börjar!

Lördag:

Trean:

LFK-IFK Fjärås kl 15:00, Glänningepark

För LFK räknas bara vinster. Jag tycker att man borde ha goda chanser till en trepoängare i matchen mot Fjärås som ligger stabilt i mitten med chans att varken gå upp eller trilla ur.

Femman:

LTIK-Glommens IF kl 15:00, L:a Tjärby IP

För LTIK räknas också bara vinster. Moralen i laget är hög efter den oväntade segern mot Torup/Rydö i förra omgången. Flera spelare kommer tillbaka i truppen. Flera av de som gjorde det bra förra helgen får dock av naturliga skäl stanna kvar i laget. Glommen har ett ungt och hungrigt lag som gått oväntat bra under säsongen. Trots att det spelmässigt kanske inte alltid funkat har man ändå fått poäng med sig hem då man har flera matchvinnare i laget. På slutet har man tappat lite av den form man haft under resten av säsongen. Man lär dock ge LTIK en rejäl kamp om poängen då man har kvalplatsen uppåt att kämpa om.

Sexan:

BKW-SBK kl 14:00, Wallevi

Mycket viktig match för toppstriden i sexan. BKW behöver en vinst för att det ska se bra ut, vid poängtapp är lagen bakom troligen ikapp då man möter mer beskedligt motstånd. SBK får tillbaka viktiga Olle Hansen och Kristian Johansson framåt, man saknar dock Jonas Håkansson och Magnus Andersson bakåt, Johan Agnvall och Andreas Örjansson lär fylla luckorna som uppstår väl. BKW är helt ordinarie, man har tränat hårt sedan förlusten mot BoIS för ett par omgångar sedan och nu har man taktiken och laget klart för att kunna vända den lite sämre perioden man haft under de senaste omgångarna. Matchen kommer att bli en riktig höjdare, jag tror på en jämn kamp och har ju tidigare tippat oavgjort, men visst har BKW lite fördel av sin stora hemmaplan.

HIS-Sperlingsholms IF kl 14:00, Hasslövs IP

Kommer Sperling att bjuda på nytt målfyrverkeri mot HIS? HIS har tappat ordentligt nu i höst och man får passa sig för sistaplatsen som kommer allt närmre. Man kommer dock att kunna glädjas efter säsongen över den fina vår man gjorde. Totalt sätt kommer detta att bli HIS bästa säsong på länge, oberoende av vad som händer i de två sista omgångarna. Laget har tunnats ut rejält sedan uppehållet. Bl a pga av att den skicklige mittfältaren Edmundas Kulvinskas bytt till konkurrenten SIF och då den tunge och målfarlige forwarden Anton Andersson numera satsar helhjärtat på sin tennis i USA.

Simlångsdalens IF-SIF kl 14:00, Simlångsdalens IP

Tar SIF en pinne mot Dalen är avancemanget till femman klart, tar man alla tre är seriesegern klar. Det är ingen enkel match att ta sig an Dalen borta, jag tror ändå att SIF kommer att fixa det. Dalen hade problem mot BoIS i förra omgången och fick bara med nöd och näppe med sig en pinne hem. Dessutom ser SIF starka och stabila ut, laget innehåller så många rutinerade spelare att jag knappast tror att någon segerfrossa kommer att infinna sig.

Söndag:

Femman:

KHFF-RGIF kl 14:00, Kornhults IP

Minns ni vårmatchen då RGIF fullständigt klädde av KHFF? Nu är det dags för KHFF att ta tag i det igen, inställningen och viljan till revansch i den här matchen måste bara vara enorm. Samtidigt spelar RGIF nu för kval uppåt, medan KHFF ligger i mitten utan chans uppåt och risk dedåt. RGIF har kört över all sorts motstånd i de sista omgångarna och verkligen öst in mål, medan KHFF varit lite lojt mot slutet och gjorde en av de sämre matcherna för året rent inställningsmässigt i förra omgången mot Lidhult. Luktar det trots allt ny slakt från RGIFs sida?

Lidhults GoIF-KIK kl 15:00, Lomövallen

Två lag som ligger stabilt i mitten. Vid vinst går KIK om sin motståndare. Lidhult vann stort i det förra mötet lagen emellan, då gjorde t o m Lidhults målvakt mål på en utspark. KIK har revansch att utkräva. Räcker motivationen i ingemansland till? Jag vet att KIK gärna hamnar före KHFF i serien, med det i åtanke borde motivationen vara helt ok.

Sexan:

VBoIS-IS Örnia kl 13:00, Våxtorps IP

BoIS är inte helt lätta att tas med hemma i Våxtorp, det har man bevisat i höst både mot BKW och Dalen. Tar inte ISÖ matchen på yttersta allvar kommer man att åka på en förlust mot BoIS kapabla lag. BoIS har totalt sätt varit sexans besvikelse i år. Man har samma lag som i fjol och då var man med och hotade i toppen av en sexa som var snäppet bättre än den som spelas i år. Vad har hänt?

YBK-GIF/VIF kl 13:00, Munkavallen

YBK har varit helt ur slag i höst och nu senast åkte man på stordäng mot Sperling, ett Sperling som GIF/VIF för bara tre omgångar sedan slog med hela 6-0. GIF/VIF lär ta sin första trepoängare på tre omgångar och man lär dryga ut målskillnaden till BKW ytterligare.

//P.


GIF/VIF agerar

Här kan du läsa vad som beslutats i GIF/VIF efter incidenten i bortamötet mot SBK.

Det hedrar föreningen att man tagit tag i det som hänt.

//P.

Resultat söndag

Femman:

Glommen-KIK 2-2 (2-1)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Peter Karlsson

KIK visade styrka då man vände underläge två gånger om mot det om kvalplatsen uppåt kämpandes Glommen.

Sexan:

SIF-Örnia 3-1 (2-0)
Målskyttar SIF: Kenneth Einarsson 2, Lasse Johansson


Det var egentligen aldrig något snack om saken. SIF ledde med 3-0 innan ISÖ tilläts reducera. Då hade också SIF kostat på sig att missa en straff (solklar straff då ISÖs målvakt, sedan han tappat en inte alltför svår boll, tvingades famna om Pontus Johansson) och i början av matchen stod ISÖs målvakt Johan Herton för en riktigt högklassig dubbelräddning där han nästan tycktes vända i luften. ISÖ spelar småtrevlig fotboll, men har svårt för att skapa de där riktigt heta chanserna. En riktig klasspelare har man i skyttekungen Christian Gustavsson. Duktig på att hålla i boll, stark på huvudet och alltid med en tanke bakom det han gör med kulan. SIF känns väldigt stabilt rakt igenom, i matchen mot ISÖ tycker jag att Petter Johansson och Toni Kamberi höjer sig lite grand över mängden, men samtliga i SIF gjorde det bra.

Sperlingsholm-YBK 7-0 (2-0)

YBK hade ingenting att sätta emot Sperling. Daniel Brorsson gjorde hatrick i matchen och utökade sin skytteligaledning till 22 gjorda mål.

//P.

Resultat lördag

Trean:

Väster-LFK 0-3 (0-1)
Målskyttar LFK: Robert Nilsson, Petter Gustavsson, Besart Mazreku

Mycket viktig seger för LFK som nu kravlade sig över strecket. Måste varit skönt för Robert Nilsson att få sätta dit en balja. Hans självförtroende har inte varit på topp mot slutet, en Nilsson i slag behöver LFK i de sista matcherna.

Femman:

RGIF-Böljan 6-0 (4-0)
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson 2, Anders Nilsson 2, Markus Kjellsson, Piere Nilsson

RGIF slaktar allt som kommer i deras väg nu tycks det som. Böljan hade absolut ingenting att sätta emot.

KHFF-Lidhult 1-3 (1-1)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson

KHFF fick ingen revansch för den försmädliga bortaförlusten mot Lidhult. Det märks att laget inte har så mycket att spela för om man säger så.

Torup/Rydö-LTIK 2-3 (1-2)
Målskyttar LTIK: Sabri Behrami 2 (en straff), Kim Andersson

Och bragdguldet går till... LTIK! Förutsättningarna för poäng var inte direkt optimala med tanke på tre avstängningar, två bortresta spelare och två skadade spelare, som samtliga kunde gått in i startelvan. Dessutom sena återbud från Miridon Berisha och Erik Westerlund under förmiddagen pga sjukdom. Allt som allt saknades alltså nio potentiella startspelare inför mötet med Torup/Rydö, som innan mötet med LTIK endast hade en förlust. Vid vinst hade man dessutom säkrat seriesegern även i teorin (man är i praktiken klara). Så champagnen stod säkert på kylning. LTIK fick ställa upp med något som mest liknade ett hyfsat B-lag. Tanken inför matchen var i princip att grisa till oss en poäng, nu grisade vi till oss tre istället. Det var ju inte direkt någon seger för fotbollen att LTIK vann. Samtidigt var väl inte Torup/Rydö på topp och LTIK har spelat hyfsad fotboll i så många matcher tidigare i år och kommit hem helt tomhänta, så lite rättvisa skipades säkert.

LTIK tog ledningen efter hörna genom nye Kim Andersson (tidigare SBK) som enkelt bredsidade in bollen i mål ifrån ganska öppet läge. Torup/Rydö kvitterade genom skyttekungen Magnus Björnsson (som nu gjort 30 (!) mål i serien utan att han lagt en enda straff eller frispark). Vid 1-1 var det tungt, tungt för LTIK. Då kom Sabri Behramis 2-1 från i princip ingenstans. Behrami är en riktig målskytt och han tar gärna avslut själv och ofta skott utifrån. Tåjagaren en bitt utanför straffområdet satt fint i nätmaskorna. Ett fruktansvärt viktigt mål, det gav LTIK andrum och ny energi. 1-2 stod sig till paus. Efter paus arbetade samtliga LTIKare på oförtrutet. Torup/Rydö tryckte på, men blottade sig bakåt och LTIK kunde genom bra försvarsspel över hela banan få fatt på bollarna och förtjänstfullt vända på spelet.

Simon Vedin slet sig loss, sedan 15-årige Jacob Björk dragit upp ett anfall längs högerkanten för LTIKs del, Vedin fick iväg ett skott som träffade stolpen, returen sköt Sabri Behrami på en Torup/Rydöspelare som höll uppe händerna framför ansiktet. Den påföljande straffen tog Behrami hand om själv på bästa sätt genom att sätta dit den distinkt i målvaktens högra hörn. Med fem minuter kvar reducerade Torup/Rydö. Det blev dock aldrig särskilt nervigt då försvarsspelet var mycket stabilt matchen igenom. Både Emil Olsson och Simon Vedin fick istället chanser att utöka LTIKs ledning.

Lyckan i LTIK-lägret efter matchen var så klart total, många hade svårt att fatta vad man ställt till med. Samtliga spelare stod för en insats utöver det alldeles vanliga, taktiskt och positionsmässigt var matchen perfekt utförd och när det gäller den biten vill jag passa på att omnämna framförallt coach Mats Johansson men också mig själv lite grand så där på ett hörn. Vi hade inför matchen funderat på både laget och taktiken mycket fram och tillbaka. Frågan är om vi överhuvudtaget trodde på det själva inför kampen. Men det gjorde verkligen spelarna och de som trodde på det och gjorde det var: Jonas Wallin, säkerheten själv i mål, Conny Strömberg, rutinerad och resolut på högerbacken, Håkan Karlsson/Fredrik "Gummi" Jacobson, distinkta och placeringssäkra i mittförsvaret, Ola Nilsson, som vanligt väldigt stabil på vänsterbacken, Jim Nilsson/Anders Jönsson, sletna men så otroligt viktiga på mitten med sin fysik och sitt huvudspel.

Jacob Carlmalm, fantastiskt defensivt arbete på vänsterkanten, Sabri Behrami, kommer mer till sin rätt på innermittfältet, ytan att arbeta på blir mindre på något sätt och då är Sab riktigt bra, han visade också att han är och alltid kommer att vara en målskytt, Simon Vedin, bästa insatsen i år, så trött att han ville gråta efter matchen, stenhårt jobb toppat med det där lilla extra, Kim Andersson, visade prov på både rutin och talang i sin A-lagsdebut för LTIK, Kim har varit med i SBKs seniorer sedan han var 13 år gammal, det märks, lite av SBK-andan tog han med sig och det smittade av sig på resten av LTIK-spelarna, Emil Olsson, så otroligt stark som ensam forward, underhöll stundtals hela motståndarförsvaret på egen hand, Johan Andersson, kom in och gjorde jobbet fullt ut, Jacob Björk, 15-åringen fick göra A-lagsdebut då han med en kvart kvar entrade planen som högermittfältare, talangen kommer att kunna berätta om sin otroliga första match med A-laget från och med nu fram till dödagar, Fredrik Persson, felfri.

Sexan:

HIS-BKW 0-3 (0-2)
Målskyttar BKW: Jonas Nilsson 2, Patrik Åkesson

Planenlig seger för BKW. Walldianerna borde gjort fler mål, framförallt med tanke på att målvakten i HIS blev utvisad efter tio minuter i andra. Då fick tränaren Carlos Fragoso ta på sig handskarna och han murade igen. BKW hade frilägen, stolp- och ribbskott. HIS ska ha all cred för sit slit matchen igenom. Inställningen imponerade på många i BKW.

SBK-GIF/VIF 2-2 (0-1)
Målskyttar SBK: Atef Abou-Shakra, Omafume Enakeyarhe
Målskyttar GIF/VIF: Kewin Hansen, Jens Axeldahl

En hyfsat jämn match där slutresultatet speglar matchen ganska bra. Båda lagen kunde avgjort matchen. Det var trots allt lite fördel GIF/VIF, man rullade lite mer boll och man fick ett par märkliga domslut emot sig. I förra omgången drabbades man av Johan Söderström och man fick klara sig utan tre spelare i denna match sedan samtliga blivit utvisade i matchen mot SIF. Nu åkte GIF/VIF på Åke Fredriksson. Egentligen är det ganska enkelt, man håller käften och försöker få över den nitiske domaren på sin sida. Det vet alla som haft Fredriksson som domare någon gång. GIF/VIF fick Fredriksson emot sig från första stund och detta får man delvis skylla sig själva för. Att Fredriksson fick blåsa två gånger i pipan för att få ut GIF/VIF från omklädningsrummet inför matchstart är absolut ingen bra början. Det blir en uppförsbacke direkt liksom.

SBK fick över Fredriksson lite mer på sin sida och då är mycket redan vunnet. GIF/VIF åkte på några märkliga domslut. Timmy Johansson blev skjuten av Håkan "Cralle" Johansson i huvudet så att bollen studsade in i mål. Målet blev bortdömt för, hands (!?!). Samme Timmy blev också mycket, mycket tveksamt avblåst för offside vid ett fint läge. Jens Axeldahl kom fri med Cralle på en djupledsboll. Då dömdes det frispark till, GIF/VIF (!). Dålig känsla naturligtvis att inte lämna fördel. Jag kan köpa att GIF/VIF kände sig lite bortdömda i matchen och för andra matchen i rad för deras del stod domaren mycket i centrum då matchen blåstes sönder i tid och otid, dessutom stoppades matchen i nästan tio minuter då Fredriksson ville ta ett snack med delar av den frustrerade bortapubliken.

VBoIS-Simlångsdalen 1-1 (1-1)
Målskytt VBoIS: Håkan Pettersson

BoIS borde fått mer än en poäng med sig i mötet mot Dalen då man i långa stunder dominerade matchen. BoIS kommer starkt nu på slutet.

//P.


Inför helgen

Lördag:

Trean:

IF Väster-LFK kl 15:00, Åkeredsvallen

Hyperviktig match för LFK. Väster är trots den fina starten på serien nu indragna i samma bottenstrid som LFK. En vinst skulle smaka mumma, medan en förlust gör läget alltmer prekärt under strecket för LFKs del.

Femman:

KHFF-Lidhult kl 14:00, Kornhults IP

Två av seriens mer formsvaga lag möts i ingenmansland i mitten av tabellen. Gäsp...

RGIF-IF Böljan kl 14:00, Björkvallen

Nu börjar RGIFs tränare Perra snacka om kvalplatsen uppåt. Spelarna skruvar på sig, flera av dem känner att femman är lagom och andra vet inte ens om de fortsätter att spela till nästa säsong. Böljan lär man dock slå ändå, i bortamötet fick man bara oavgjort och det var synnerligen orättvist med tanke på alla de chanser som RGIF skapade.

Torup/Rydö IF-LTIK kl 14:00, Torulund

I LTIK saknas Henrik Olsson (avstängd), Veki Demirovic (avstängd), Mattias Olofsson (avstängd och bortrest, förvisso en lyckad kombination), Anders Kallin (bortrest) och Mattias Johansson (bortrest). Det hade blivit svårt att knipa poäng mot serieledarna med ordinarie lag. Det blir inte direkt lättare nu. Vid vinst säkrar Torup/Rydö seriesegern i femman.

SEXAN:

Vi går nu in i de tre avslutande omgångarna av sexan. Mycket spännande med tanke på att fyra lag slåss om två direktplatser upp plus en kvalplats, det fjärde laget blir helt lottlöst. Just nu är det fördel SIF, man har tre poäng ned till tvåan och fyra poäng ned till trean, det innebär att man har råd att förlora en match av de tre kommande om man vinner de andra två. För de andra tre lagen: GIFVIF, BKW och ISÖ är det tätt, tätt och det är bara vinster som räknas.

I kvartetten finns tre av de fyra lag som jag tippade skulle hamna där inför säsongen i SIF, GIF/VIF och ISÖ. BKW får ses som den lilla överraskningen bland topp-fyra, en positiv sådan. Jag skrev redan innan säsongen att man har många duktiga spelare och att man kan blanda sig i toppstriden om man blir mer stabila. Offensivt visste vi att BKW skulle bli bra med många tekniska och kvicka lirare. Att man blivit stabilare har nye målvakten Henrik Olsson haft mycket att göra med, han har förvisso bara stått nio matcher, men han har skänkt trygghet till hela laget med sitt spel mellan stolparna.

Jonas Nilsson har tagit ett större ansvar som mittback i år då han tagit bort mycket av det onödiga lilla extra, han har varit mer resolut, det har också betytt mycket. Dessutom håller Magnus Johnsson länge än och med sin pondus tillför han ett lag som BKW hur mycket som helst, vare sig han spelar på mitten eller som mittback. Framåt har Patrik Åkesson varit viktig då han är stark i bollmottagningarna och duktig på att hålla i bollen. Det ger laget tid att andas och möjlighet att flytta fram folk. Dessutom är Packi lagets bästa målskytt, tillsammans med Kenan Rahmadani. Runt omkring dessa mer rutinerade herrar finns ett koppel med talangfulla lirare som sett till att BKWs offensiv varit fartfull och sevärd.

BKW såg länge ut att vara seriens mest stabila lag, medan de andra lagen har darrat till någon gång under säsongen har BKW sett till att hålla en jämn nivå. Detta trots att man i några matcher fått spela med väldigt vingklippta lag pga av att spelare varit avstängda, skadade eller bortresta. Det tyder på styrka och fin moral. Man har plockat sex poäng från ISÖ på två möten, i båda mötena har man kämpat väl och med lite flyt lyckats få med sig alla poängen hem med minsta möjliga marginal. Mycket surt för ISÖ naturligtvis. I hemmamötet mot SIF hade man dock inte särskilt mycket flyt. Sedan man totalt spelat ut SIF i första halvlek utan att få in bollarna förlorade man sedan matchen i andra halvlek. BKW har dock darrat till nu på slutet och frågan är om man har råd med en förlust mot jumbon så här på sluttampen som man åkte på i förra omgången igen.

SIF har varit starka i toppmötena och har i princip plockat hem full pott. I övrigt har matcherna de fyra topplagen emellan varit jämna. SIF tippade jag som etta inför säsongen, där ligger man nu och jag måste så klart fortsätta att tro på mitt eget tips. Det är imponerande av SIF att man nu ändå har förarsätet på det här viset med tre omgångar kvar med tanke på att två av lagets absolut bästa spelare inför säsongen i Daniel Bergman och Jim Gunnarsson inte har kunnat vara med på det sätt som man tänkt sig, i de senaste matcherna har dessutom Markus Hultin saknats, det är inte bara tre av SIFs bästa spelare utan även tre av hela seriens bästa spelare. Man har ett fysiskt starkt lag och dessutom sexans bästa försvarslinje med herrar Robert Cerwinski, Petter Johansson, Markus Hultin, David Eriksson och Joel Lovén. SIF har än så länge släppt in minst mål i serien.

Det lag som gjort mest mål är GIF/VIF, de tippade jag som tvåa inför serien. Man förlorade dock mot SIF i förra omgången och nu har man tre avstängningar på nacken till nästa match. GIF/VIF har kanske seriens starkaste centrallinje med Magnus Ekman, Johan Svensson, Jens Axeldahl, Björn Olsson och Michael Johansson. Runt omkring de finns det gott om yngre talangfulla spelare plus en och annan oldboy (Kim Gustavsson). Styrkan i GIF/VIF tycks vara målskyttet och det är fördelat på många spelare Björn Olsson har gjort flest, men också Michael Johansson, Johan Stråhle och Timmy Johansson har bidragit i allra högsta grad till målskjutandet.

Den spelare som gjort mest mål i serien av de fyra topplagen återfinner vi i ISÖ, nämligen Christian Gustavsson som gjort 16 mål. Med de målen har han stått för hälften av sitt lags målskörd. Tillsammans med mittfältmotorn i laget: Johan Johansson har Gustavsson varit och provtränat med IS Halmias A-lag under säsongen. Det säger lite om de två lirarnas kapacitet. Nu på slutet har man också fått förstärkning av Fredrik Maasing, en spelare som ska vara något utöver det alldeles vanliga. ISÖ är betydligt bättre och mer jämna än i fjol, man har hela tiden haft ett stabilt lag och nu har man toppat det med några individuellt skickliga spelare som så väl behövs för att lösa knutarna när det går emot lite grand.

Hur serien kommer att sluta blir väldigt svårt att sia om, men jag har ju tippat att SIF och GIF/VIF går upp direkt, så det får jag väl stå för. Vad gäller tredjeplatsen hoppas man ju som Laholmsbo på BKW. ISÖ får gärna bli fyra för min del, men jag har en känsla av att de inte kommer att nöja sig med det. Tittar vi på de tre sista omgångarna och tippar slutresultat kommer serien kanske att sluta som följer:

Omgång 16:

HIS-BKW 0-3 (Ps tips)
SBK-GIF/VIF 1-2 (Ps tips)
SIF-ISÖ 1-1 (Ps tips)

Omgång 17:

Simlångsdalen-SIF 0-2 (Ps tips)
BKW-SBK 1-1 (Ps tips)
VBoIS-ISÖ 1-3 (Ps tips)
YBK-GIF/VIF 0-3 (Ps tips)

Omgång 18:

GIF/VIF-BKW 2-2 (Ps tips)
SIF-HIS 1-1 (Ps tips)
ISÖ-YBK 2-0 (Ps tips)

Sluttabell:

1. SIF 40 poäng
2. GIF/VIF 38 poäng (bättre målskillnad än ISÖ)
3. ISÖ 38 poäng
4. BKW 37 poäng

Minst sagt chansartat att göra en tippning av det här slaget. SIF kan mycket väl tappa tre poäng mot ISÖ i denna omgång och man kan dessutom tappa poäng mot Dalen i nästa omgång. Men gör man det slår man nog det där HIS man har så stora problem med i vanliga fall. BKW kan mycket väl ta en trea hemma mot SBK, men då krävs det en helgjuten insats, SBK är betydligt bättre än i våras, medan BKW darrat lite på slutet. I övrigt tycker jag att det ser ganska så hyfsat ut. Lägg märke till att ISÖ har två på pappret enkla matcher mot BoIS och YBK i de två sista omgångarna, det kan både hjälpa och stjälpa dem. Vad tror du?

Sexan:

HIS-BKW kl 13:00, Hasslövs IP

Nu åkte förvisso BKW på stryk mot jumbon för ett tag sedan. Men det ska väl mycket till om man ska förlora mot det laget som ligger näst sist också. Jag tycker inte att man kan kräva något annat än seger av BKW i denna match.

SBK-GIF/VIF kl 13:00, Skogaby IP

Favoritderbyt för min del! Blir ofta jämna och täta matcher där totalfotbollen inte precis brukar stå i centrum. GIF/VIF får klara sig utan försvararen Alexander Johansson och bästa målskyttarna Björn Olsson och Johan Stråhle, som samtliga är avstängda. Tunga avbräck, men det känns som att man har uppbackning. Jag tror på GIF/VIF-vinst. Men jag kan så klart ha fel.

VBoIS-Simlångsdalens IF kl 13:30, Våxtorps IP

BoIS vill säkert avsluta segern snyggt och försöka slippa den där försmädliga jumboplatsen. Man ger nog Dalen en rejäl kamp om poängen och man kommer hem med en pinne.

Söndag:

Femman:

Glommens IF-KIK kl 13:00, Glommens IP

Glommen spelar för kvalplatsen uppåt. KIK gav serieledarna en rejäl fight om poängen i förra omgången. Vi kan troligen vänta en tät och fartfylld match som kanske slutar med att lagen får en varsin poäng.

Sexan:

SIF-IS Örnia kl 14:00, Skottorps IP

Högintressant match för toppstriden. ISÖ vann det förra mötet lagen emellan, det är den enda toppmatchen SIF förlorat i år. SIF tycks gilla att möta bättre lag, då höjer man sig ett snäpp. Viktige Markus Hultin är tillbaka i laget efter en semestertripp.

Sperlingsholms IF-YBK kl 15:00, Sperlingsholms IP

YBK får det troligtvis tungt mot nytända Sperling. Det ska mycket till för att man ska få med sig någon pinne med hem från Halmstad.

//P.


Resultat söndag

Femman:

Vapnö-RGIF 0-5 (0-0)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman 3, Daniel Hellsten, Henrik Olsson

Sexan:

GIF/VIF-SIF 1-2 (0-1)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson
Målskyttar SIF: Toni Kamberi (straff), Martin Fasth

Domaren Johan Söderström stod mycket i centrum i matchen. Lagen tilldömdes en varsin straff, GIF/VIF missade sin. Totalt delades nio varningar ut och GIF/VIF drabbades av tre utvisningar.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Höganäs 1-1 (1-1)
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Femman:

KIK-Torup/Rydö 2-2 (1-1)
Målskytt KIK: Jonathan Pettersson 2

LTIK-Slöinge 2-2 (2-0)
Målskyttar LTIK: Veki Demirovic, Emil Olsson

LTIK var fan inte bra i matchen och ledde tämligen orättvist med 2-0 i paus. I andra halvlek blir vi faktiskt bortdömda av en närmast panikslagen 21-årig domare som egentligen hade noll koll på händelserna på plan från första stund. Pinsamt att en sådan valp får döma en så viktig match. Slöinges första mål kom på straff efter en mycket, mycket tveksam hands. Slöinges andra mål kom efter solklar hands på en bortaspelare som tog bollen med sig med handen i straffområdet innan han sköt in bollen i mål. Elva LTIK-spelare var direkt framme hos domaren och protesterade för döva öron. Utöver detta var nivån ytterst ojämn matchen igenom, spelare varnades hit och dit trots att matchen var snäll, domaren tycktes förblindad av den panik han kände, dessutom blåstes matchen av för tidigt, både LTIKs och Slöinges tränare rusade bort till domaren och skrek efter tillägg. Efter matchen hade den unga domaren inte koll på vare sig varnade spelare eller målskyttar. Som stöd fick hans far stå i domarerummet efter matchen likt en livvakt. Båda lagen var rasande! Synd om grabben, men uppgiften var honom övermäktig. Värst drabbade blev såklart LTIK, det blir tufft, mycket tufft att rädda kontraktet nu. Ikväll är det jag som stannar hemma i all ensamhet och gråter. Fy fan va orättvist. Samtidigt är nog LTIK inte tillräckligt bra för femman, problemet är att vi känns för bra för sexan... Nu finns det ju tolv poäng att spela om än iofs. Ingen utespelare i LTIK kom upp i normal nivå under matchen mot Slöinge, Mats Pettersson var däremot duktig i kassen och gjorde verkligen vad han skulle plus lite till.

Sexan:

SBK-VBoIS 2-1 (2-0)
Målskytt SBK: Atef Abou-Shakra 2
Målskytt BoIS: Oscar Andersson

Utvisning SBK: Kristian Johansson i ca 40e matchminuten.

YBK-HIS 1-1
Målskytt YBK: Andreas Felix
Målskytt HIS: Satar

BKW-Simnlångsdalen 2-2
Målskyttar BKW: Magnus Johnsson (straff), Jonas Nilsson

//P.

Inför helgen

Lördag:

Trean:

LFK-Höganäs BK kl 15:00, Glänningepark

Riktigt tuff match för LFK. Höganäs kämpar om en kvalplats till tvåan och när man tog emot LFK hemma vann man tämligen enkelt. LFK är nu under strecket då Slottskogen/Godhem redan har spelat och vunnit i denna omgång.

Femman:

KIK-Torup/Rydö FF kl 14:00, Lagavallen

Torup/Rydö spelar för att bli helt klara för fyran så tidigt som möjligt. Det blir en tuff uppgift för KIK att försöka fixa poäng mot serieledarna efter den stora förlusten mot Lidhult i onsdags. Samtidigt vet vi att KIK har rest sig snabbt efter de motgångar de haft tidigare under året och inget lag går säkert för KIKs hårt arbetande och giftiga lag.

LTIK-Slöinge kl 15:00, L:a Tjärby IP

Viktig match för LTIK naturligtvis, vinner man ser förutsättningarna för räddat kontrakt ganska hyggliga ut.

Sexan:

YBK-HIS kl 13:00, Munkavallen

Båda lagen överaskade positivt i våras, nu i höst har det gått tyngre. Jag gissar på en jämn kamp, viss fördel YBK som får tillbaka ett par viktiga spelare sedan förra omgången.

SBK-VBoIS kl 13:00, Skogaby IP

Två lag som har visat upp en bättre sida nu i höst än vad man gjorde i våras. Det blir säkert en tät och jämn match mellan två erkänt duktiga kämpalag.

BKW-Simlångsdalen kl 14:00, Wallevi

Ser man till tabellen blir BKW favoriter, ser man till form blir Dalen favoriter. BKW lär dock vara rejält revanschsugna efter förlusten mot jumbon i förra omgången. Dalen kommer med en storvinst i ryggen.

Söndag:

Femman:

Vapnö IF-RGIF kl 14:00, Vapnö IP

Vapnö är inte bra och blev utspelade av KHFF i förra omgången. RGIF blandar och ger ganska mycket, men jag tror knappast att man tänker tappa poäng mot Vapnö efter förra omgångens slakt av tabelltvåan. Håller Henrik Olssons målform i sig?

Sexan:

GIF/VIF-SIF kl 14:00, Veinge IP

Seriefinal! Vinnaren har goda möjligheter att ta hem årets division sex. SIF vann det första mötet lagen emellan med 3-1. Får GIF/VIF revansch eller blir det kanske oavgjort den här gången. Jag tror på det sistnämnda.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

KIK-Lidhult 1-5 (0-2)
Målskytt KIK: William Sandberg

Ett bra Lidhult ledde med hela 4-0 innan KIK tilläts tröstmåla genom Wille. KIK kom inte alls upp i nivå, samtidigt var, som skrivet, Lidhult bra och sedan har de den gudabenådade målvakten Niklas Karlsson mellan stolparna som ständigt står ivägen för motståndarna. Seriens bäste! I matchen mot KIK gjorde denne målvakt också mål då han tog några kliv ut och laddade stora kanonen, bollen studsade över en utrusande KIK-målvakt. Häftigt!

Böljan-KHFF 3-2 (2-2)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson, Jonatan Jacobsson

Naturligtvis inte godkänt att förlora mot seriens jumbo. KHFF spelade ut Böljan under den första halvleken och hade förutom målen bl a två ribbskott, dessutom dansade bollen på mållinjen vid ett flertal tillfällen utan att någon tryckte in bolluslingen. Här saknas Fridberg! I andra halvlek tog Böljan för sig mer, medan KHFF inte kom upp i samma nivå som under den första halvleken. Det går oväntat tungt för KHFF.

//P.

Matcher onsdag

Femman:

KIK-Lidhults GoIF kl 18:00, Lagavallen

Denna match gör att omgång 17 i femman blir komplett. Vid vinst går KIK upp som bästa Laholmslag i serien. Lidhult har gått ganska tungt i höst hittills, bl a förlorade man nu senast mot tabelljumbon Böljan. KIK har goda möjligheter till tre poäng.

IF Böljan-KHFF kl 19:30, Falkenbergs IP (elljus)

KHFF blir ordinarie för första gången på några matcher. Måltjuven Henrik Fridberg finns dock inte med och han lär inte spela mer i år då han har problem både med sina knän och sin motivation. Böljan vann i förra omgången, men man bör inte rå på ett KHFF som tog en storseger mot Vapnö helgen som gick.

//P.

RSS 2.0