Resultat måndag

Femman:

SBK-Oskarström 0-4

Inget att snacka om, OIS var bättre. Nu blir det uppehåll för SBKs del.

//P.

Resultat lördag

KHFF-SIF 5-2
Målskyttar KHFF: Björn Ottosson 2, Henrik Fridberg 2, Jonatan Jacobsson
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Oskar Moberg

HIS-KIK 2-4
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson 2, Peter Carlsson 2

VBoIS-Örnia 2-2
Målskytt BoIS: Håkan Pettersson 2

//P.

Resultat fredag

Fyran:

Lidhult-RGIF 5-0

RGIF är i princip klara för femman nästa år, och som det artat sig så tror jag att de är ganska så nöjda med det. Åka en timme med bil bara för att få stryk med fem noll och sedan sätta sig och åka tillbaka igen. Det kunde ju vara skojjigare med fotboll!

Femman:

Centern-GIF/VIF 2-0

GIF/VIF åkte på åttonde förlusten för året och man befinner sig för tillfället på nedflyttningsplats. Men det är tight, tight i botten. Det här reder GIFVIF ut!

Jag vet att jag har tappat det lite grand, men jag ska försöka jobba mig in i matchen igen.

//P.


Inför helgen

Femman:

SBK-Vapnö 0-1

Fredag

Lidhult-RGIF 19:00, Lomövallen

Centern-GIF/VIF 19:00, Kärlekens IP

Lördag

VBoIS-Örnia 13:00, Våxtorps IP

KHFF-SIF 13:30, Hishults IP

HIS-KIK 14:00, Hasslövs IP

//P.

Resultat torsdag

Jonsered-LFK 3-2
Målskyttar LFK: Sebastian Hansson, Göran Medjed

Dramatisk match där LFK sägs ha legat under två gånger om innan man slutligen föll på en straff inslagen av Jonsered i 90e minuten. Tungt!

RGIF-Harplinge 1-1
Målskytt RGIF: Anders Nilsson

RGIF fördubblade i och med pinnen sin poängskörd. Det nya spelsystemet föll väl ut, plus till Henrik Olsson i kassen och till Stefan Rådlund som mittfältslibero!!!

GIF/VIF-SBK 1-2
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle
Målskytt SBK: Johan Angvall 2

SBK vann rättvist Laholmsderbyt nummer ett (för mig), efter en relativt jämn första halvlek tog SBK över i andra. Pangvall gjorde SBKs båda mål, det ena var ett konstmål ala Zlatan, då han klackade in bollen i mål. Femmans snyggaste mål hittills i år?

HIS-YBK 1-2
Målskytt HIS: Dennis Larsson
Målskyttar YBK: Peter Ottosson, Blehrim Rramani

YBK vann rättvist matchen mot ett HIS som försökte och gjorde det relativt bra.

KHFF-VBoIS 6-3
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson 2, Henrik Fridberg 2, Johan Nilsson, Calle Bengtsson
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Anders Lilja

Klar seger efter sprudlande anfallsfotboll i första halvlek. Efter att nu ha mött alla lag har KHFF full pott och seriesegern är som väntat i hamn?

LTIK-KIK 0-3 (0-2)
Målskyttar: Peter Carlsson, Joel Åkesson, Jonathan Pettersson

KIK behärskade det blöta underlaget och den hala bollen mycket bättre än LTIK i den första halvleken, LTIK gör troligen sina sämsta 45 minuter i år med dålig löpvilja och mycket enkla misstag. KIK gör det bra och spelar emellanåt fyndigt och vänder spelet snabbt genom kvicka fötter på kvicka spelare. 1-0 kom logiskt och rättvist en bit in i matchen efter tafatt försvarsspel från LTIKs sida. Jonathan Pettersson spelade grannt fram Peter Carlsson som tryckte in bollen i mål. LTIK skapade inte särskilt mycket, hörnor radades upp, de flesta var dock så uselt slagna att de inte vållade KIK några som helst problem.

Simon Vedin fick LTIKs bästa, och möjligen enda riktigt heta chans i den första halvleken då han från nära håll i bra läge sköt på täckande KIK-spelare. Mattias Olofssons soloprestation bör kanske också nämnas då han glider förbi tre KIK-spelare och går på skott, som smiter strax utanför. I övrigt hände inte mycket framåt för LTIKs del. KIK gjorde 2-0 på en snabb vändning av spelet, Kristoffer Olsson löpte loss och lade fint in bollen till en framåtstormande Joel Åkesson som fläkte sig och gled in bollen i mål.

KIK fortsatte på inslagen väg i andra halvlek och det var bara LTIKs målvakt Jonas Nilsson som höll hemmalaget kvar i matchen under de första minuterna av den andra halvleken. LTIK var tvungna att flytta fram positionerna och ganska snart sattes ytterligare en man upp på topp. LTIK fick tryck på KIK, samtidigt som det pigga bortalaget kontrade vasst då LTIK blottade sig bakåt för att kunna satsa framåt. Henrik Olsson fick två utmärkta lägen för LTIKs räkning men fick inte till det, bästa möjligheten skapade Miridon Berisha då han från håll drog på skott och rammade stolpen. Strax efter stolpträffen kontrade KIK och Jonathan Pettersson in 3-0 och matchen kändes avgjord, trots att det återstod en kvart.

KIK vinner matchen klart och rättvist då man är det för dagen bättre laget. KIK-spelarna är snabba och kvicka samtidigt som de är starka i närkamperna. Samtliga gulsvarta aktörer gör det bra, med forwards Peter Carlsson och Jonathan Pettersson som de som höjer sig över mängden. I LTIK var det inte många som nådde up till normal kapacitet och för första gången i år, träningsmatcher inräknat, släpper LTIK in mer än två mål i en match. Hur stor var avsaknaden av ordinarie innermittfältare Anders Kallin (bortrest) och Ola Nilsson (skadad)? Plus till Jonna i kassen. 

Glad Midsommar! /P.

Trist!

Sååå tungt och sååå rättvist att Ryssarna vann, tyvärr.

//P.

Resultat tisdag

BKW-SIF 3-1
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani, Arlind Halimi, Patrik Åkesson
Målskytt SIF: Besnik Mazreku

BKW gjorde ett av sina bättre framträdanden i år då man äntligen fick vara något sånär ordinarie och vann mycket rättvist matchen mot SIF.

Mycket nu med LTIKs fotbollsskola osv. Återkommer med en fet uppdatering efter midsommar, ska naturligtvis skriva in resultaten även från torsdagen. Heja Sverige, i morgon smäller det!

//P.

Resultat lördag

Ahlafors-LFK 1-1 (1-0)
Målskytt LFK: Karl Sjöström

Örnia-AIK 3-2

Ett Örnia utan avbytare lyckades oväntat slå ett AIK som saknade flera ordinarie lirare. Första halvlek var Örnias, andra AIKs.

//P.

Resultat fredag

Norvalla-RGIF 3-0

Helt ok match från RGIF, trots det förlust med 3-0, det säger mer än lite grand om årets RGIF.

Böljan-GIF/VIF 2-1
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle

Knapp förlust för GIF/VIF som nog borde haft med sig en pinne från den här matchen.

SBK-Skrea 0-5 (0-4)

Såg andra halvlek, det var inte särskilt mycket att se, matchen var sedan länge avgjord. SBK hade egentligen aldrig en chans då man släppte till alldeles för billiga mål. SBK har nu mött seriens båda suveräner i Oskarström och just Skrea, Cralle håller OIS som seriens främsta lag, trots att man i den matchen endast förlorade med 2-0.

//P.

Matcherna till Midsommar

Fredag:

SBK-Skrea 19:00, Skogaby IP

Kan bara SBK ställa ett hyfsat lag på benen har man chans på poäng hemma på IP mot topplaget Skrea.

Böljan-GIF/VIF 19:00, Falkenbergs IP

GIF/VIF har goda möjligheter till poäng mot Böljan som inte imponerat så här långt in i serien, inte för att GIF/VIF har gjort det heller. GIF/VIF sägs ha med två stycken 14-åringar i truppen, förutom Alexander Nilsson också Jack Gustavsson.

Norvalla-RGIF 19:00, Norvalla IP

Det är inte så roligt att vara Giffare i år, blir det månde lite trevligare efter denna match?

Lördag:

Ahlafors-LFK, kl 13:00, Sjövallen

Nytt bottenmöte för LFK, viktigt att fortsätta plocka pinnar.

AIK-Örnia 13:00, Sannarps IP

En inte helt ointressant match mellan de båda Halmstadlagen i sexan.

Tisdag:

BKW-SIF 19:00, Wallevi

Torsdag:

KHFF-VBoIS 19:00, Hishults IP

HIS-YBK 19:00, Hasslövs IP

LTIK-KIK 19:00, Lilla Tjärby IP

Jonsered-LFK 19:00, Jonsereds IP

RGIF-Harplinge 19:00, Björkvallen

GIF/VIF-SBK kl 19:00, Hallaberg

//P.

Gööött!!!

Perfekt start!

OK, Grekland var bland det sämre jag sett så här långt i EM... men, men, tre poäng är alltid tre poäng och detta var inte bara en seger för Sverige, det var en seger för hela fotbollseuropa, fy fan va trist om Grekland fått med sig poäng från den här matchen med ett sidledsrull inte ens värdigt Daniel Andersson.

Jag vägrade att uttala mig om startelvan innan matchen, och det gjorde jag rätt i. Sidleds-Danne låg hela tiden rätt i positionsspelet, vann mycket boll och var som vanligt säker i passningsspelet. Bra val mot Grekland, spelar han mot Spanien får vi dock problem, alla såg ju vilket rundningsmärke han var mot Spanien i returmötet i kvalet. Mot Iniesta, Xavi och co räcker han inte till. Men det gör väl kanske ingen annan i det svenska laget heller. I vilket fall så tror jag nog att Lagerbäck vet bäst och man bör tro på det lag han ställer på benen, det är altid det bästa!

Topparna i det svenska laget var Henke, Chippen och Petter. Jag älskar Petter Hansson, han är en stor favorit i LTIK och enligt mig och många andra så är han den mest givna i den svenska backlinjen. Det var synd att Chippen gick sönder, som tur väl är har vi den bästa backupen just på den positionen och Seb förtjänar absolut speltid. Henke var magisk och låg bakom båda målen. Zlatans mål var EMs snyggaste hittils, men i övrigt kan han bättre.

LTIKare finns på plats i Salzburg, jag och brorsan hoppade av bilen efter helgens smålandsresa och Mogge samt Kallin hoppade på, sedan fortsatte bilen med de två samt Tjovve, Hawk och Conna ner mot Österrike. Fick följande SMS från Conna efter matchen: Jag och Tjovve blev intervjuade av tysk TV, jag hyllade Petters insats på tyska, medan Tjovve  på knackig engelska förklarade att det nog skulle gå bra för Sverige i resterande gruppspelsmatcher också.

Heja Sverige!

//P.

Heja!

Heja Sverige friskt humör, skjortan hänger utanför. Heja! Heja! Heja!

Nu kör vi, äntligen!

Vägrar uttala mig om startelvan, säger Lasse att det är det bästa så är det väl det. Varken du eller jag har bättre koll.

//P.

Resultat

Sexan:

KIK-BKW 3-1 (0-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Peter Karlsson, Jonathan Pettersson
Målskytt BKW: Patrik Marku

KIK vann matchen rättvist då de skapade mer än BKW. Redan i paus borde man haft ledningen, i andra halvlek gick man snabbt upp till 3-0 och det kändes avgjort. Med 12 minuter reducerade BKW och KIK blev onödigt stressat då det aldrig blev någon fara på taket.

//P. 

Resultat & EM igång

YBK-KHFF 1-5
Målskytt YBK: Henrik Nilsson
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 2, Martin Nilsson, Mattias Nätterqvist, Ola Jönsson (straff)

KHFF hade som väntat inga problem med YBK. I Fridberg har laget fått den forward och naturlige målskytt man tidigare saknat. Det är viktigt att ha en sådan kille längst fram och förmodligen kommer KHFFs spel bara att bli bättre och bättre med Fridberg i laget då han kan göra de "enkla" målen så att laget kan slappna av och spela ut.

Örnia-HIS 3-1
Målskytt HIS: Emil Hermansson


HIS stod för en av årets bättre insatser, Örnia blev trots det för svåra.

RGIF-Ginsten 1-5
Målskytt RGIF: Pierre Nilsson

Årets sämsta insats av Giffen. Det ser riktigt mörkt ut, det ska mycket till om det inte blir bottenstrid säsongen ut.

LFK-Annelund 3-1
Målskyttar LFK: Petter Gustafsson (straff), Karl Sjöström, Besart Mazreku

Hyperviktig vinst för LFK som nu får chansen att haka på lagen ovanför. Det nya spelsystemet föll väl ut och enligt personer på plats spelade LFK emellanåt riktigt bra. Kul!

Så är då äntligen EM igång, härligt! Inga oväntade resultat så här långt, jag tror dock att vi kommer att få någon skräll redan ikväll. Både Italien och Frankrike tar sig inte vidare från Grupp C, jag tror att det blir Italien och Holland, trots att Hollands försvar ser ganska tunt ut. Sätter dessutom upp ett varningens finger för Rumänien. Vilken grupp! Sveriges grupp är helt öppen, Sverige kan lika gärna ta hem hela gruppen som att komma sist. Det är inte alls givet att Spanien tar sig vidare.

Det kan dock kanske bli Spaniens år i år, de två största stjärnorna offensivt sätt i Fabregas och Torres spelar i världens bästa liga PL och har lyckats göra det på ett såpass bra sätt att de där rankas som två av de absolut bästa. Det kommer Spanien som normalt sätt brukar bestå av spelare endast från den inhemska ligan ha nytta av. Från början var min favorit till guldet Kroatien, sedan Eduardo skadades har jag dock blivit mer tveksam då laget utan honom saknar en naturlig målskytt. I LTIKs EM-tips har jag tippat Tyskland och det står fast så här långt in i turneringen, även om Portugal såg riktigt vassa ut.

Nationaldagen och helgen spenderades i Blades fina stuga vid Bolmen, belägen endast tjugo meter från vattnet. Där trivdes jag själv, brorsan, Conna, Hawk, Tjovve, Blade och hans kamrat Joppe alldeles utmärkt under två och en halv dag. Solande, badande, fiskande, vattenskidåkande och allmän trivsel stod på schemat. LTIKs föredetta andretränare Bengt Lindberg spenderade nationaldagens tillsammans med oss och han är verkligen en stämningshöjare på alla sätt. Tack för en trevlig helg Blade!

//P. 

Driftstopp

Sticker till Småland över helgen och kommer att missa samtliga matcher. Vet inte om de har internet i de fattiga skogarna i Småland, så eventuellt blir det ingen uppdatering innan söndag. Finns det några vänliga själar som vill delge övriga läsare resultat och dylikt genom kommentarer så vore det naturligtvis kanon.

Trevlig nationaldag och övrig helg! /P.

Resultat onsdag

Femman:

Centern-SBK 1-0 (1-0)

Gå gärna in och läs Herr Bloms lilla sammanfattning av matchen som finns i kommentarer två inlägg under. Pidda krossade tydligen en bilruta!!! (Tydligen kan det varit vem som helst, återkommer när jag har de korrekta uppgifterna).

Sexan:

SIF-AIK 1-2 (1-0)
Målskytt SIF: Pontus Johansson

Jämn, tuff och hård kamp, ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. I första halvlek var SIF det bättre laget och ledde också rättvist i paus. I andra lyckades AIK dock göra två mål, det sista inte mindre än två minuter från slutsignalen.


VBoIS-LTIK 1-5 (0-3)
Målskytt VBoIS: Jesper Öhrn Nilsson
Målskyttar LTIK: Simon Vedin 3, Fredrik Wersch 2

Matchen var till en början jämn, VBoIS sexmannamittfält (!!!) rullade emellanåt bollen fint med varandra och LTIK hade lite problem med BoIS högerkant där frejdige ytterbacken Oskar Andersson huserade. BoIS enda riktiga farlighet under den första halvleken skapades också tidigt och kom efter en frispark från just nämnde Andersson. En BoISare blev helt ren och skulle bara sätta pannan till bollen, men blundade nog och bollen susade förbi.

Efterhand tog LTIK över greppet och Erik Westerlund samt Anders Kallin började styra och ställa. Framåt var Simon Vedin och Fredrik Wersch ständigt på gång ofta understödda av föredetta BoIsaren Emil Olsson. Vedin gjorde LTIKs två första mål, vid båda tillfällena slet han sig urstarkt förbi BoIS försvarare och tryckte in bollarna i mål. Tredje målet gjordes av Fredrik Wersch på ett liknande vis. Barndomskamraterna Vedin och Wersch var verkligen heta denna nästan lika heta kväll i Våxtorp.

I andra halvlek fick LTIK tidigt 4-0 och matchen var över. Fredrik Wersch snodde bollen från VBoIS unge, lille målvakt och tryckte in den i kassen bakom honom. 5-0 föregicks av rena rama klapp, klapp-spelet mellan LTIKare, innan Simon Vedin slutligen avslutade och gjorde sitt tredje mål för kvällen. Resten av matchen blev en transportsträcka med mycket byten och långbollande från LTIKs sida. BoIS mål kom till sedan en LTIKare slarvat i uppspelsfasen, en annan halkat och resten stått och sovit vid inspelet, kändes lite sådär att släppa in det målet, framförallt med tanke på att Jonas Nilsson gärna kunde fått hålla nollan, samtidigt får man väl köpa det då man vid 5-0 omedvetet slår av på takten och slappnar av en aning.

Helhetsintrycket blir såklart att LTIK var bättre på det mesta, samtidigt tycker jag att BoIS var en positiv överaskning och jag förstår varför man ligger så högt som man gör i tabellen. Får man bara chansen rullar man gärna boll, samtidigt som man har kvar viljan och det där stenhårda närkampsspelet som hela tiden ligger på kränsen till det tillåtna. Spelade man verkligen med fyra spelare på mitten mitt (!?!), det såg faktiskt ut som det. Anders Gustavsson, Jim Bengtsson, Håkan Pettersson och Tony Persson fanns samtliga på plats där inne i mitten och konsigt nog hade man ingen spelare på topp.

BoIS får minus för buttre tränare Pärna som innan matchen var oerhört kort mot LTIKs dito, under matchen verkade han dessutom måttligt intresserad av vad som hände på plan och sedan efter matchen tackades inte någon i LTIKs ledning för matchen. Alla kan ju ha en dålig dag, hoppas bara att det inte gick ut över laget, i sådana fall är det ju för j*vligt. I LTIK får samtliga plus för härlig inställning och stort hjärta. Extra plus till redan nämnda Wersch och Vedin samt till Jim Nilson, Anders Kallin och Erik Westerlund (för Ekens första halvlek, det var väl inte riktigt Ekens grej att lira forward i andra, kanske att han på sikt med några års inskolning kan bli en grym target-player).

//P.
  

Svar!

Är inte intresserad av någon pajkastning mellan mig och Den långe här genom bloggarna. Har skickat ett kort mail och det får väl vara bra så för den här gången. Men det är klart, lite smågnabbande lär det bli i framtiden också. Och så ska det vara!

//P.

Veckoslutets matcher

Onsdag:

SIF-AIK kl 19:00, Skottorps IF

SIF får verkligen chansen i den här matchen. Jag tror att båda de mest dominanta spelarna i Besnik Syla och Edison Morina i mötet mot LTIK saknas. Men det lär bli tufft för SIF ändå! Reder man ut de första 15, 20 minuterna och den första stormen så kan man säkert plocka poäng.

VBoIS-LTIK  kl 19:00, Våxtorps IP

Centern-SBK kl 19:00, Kärlekens IP


Nationaldagen:

YBK-KHFF kl 13:00, Munkavallen

Örnia-HIS kl 14:00, Alevallen


Lördag:

LFK-Annelund kl 15:00, Glänningepark

"Niopoängsmatch" för LFK. Det kan inte nog poängteras hur viktig denna match är. Vinner inte LFK mot Annelund som ligger snäppet över kommer glappet att vara stort: fem poäng vid oavgjort och hela sju poäng vid förlust. Förlorar LFK blir det tufft att rädda kontraktet, det kan man nog slå fast redan efter nio omgångar.

RGIF-Ginsten kl 13:30, Björkvallen

Måndag:

KIK-BKW kl 19:00, Lagavallen

//P.

Femman och Drömelvan

Femman:

GIF/VIF-Vessigebro 0-1

Tråkigt nog lyckades GIF/VIF trots flera målchanser inte få med sig någon poäng från den här matchen.

EM-Drömelvan:

Jag har nu registrerat mitt lag i Bladets EM-drömelva, jag har dessutom startat en egen liga där just du är välkommen att ta upp kampen om EM-bucklan med mig. Mitt lag heter såklart Lilla Tjärby IK och ligan heter självklart Div sex södra Halland. Registrera dig här käre läsare.

//P.


Från en bloggare till en annan

Läste just "den långes" blogg... man ska vara lite försiktig med vad man skriver om man inte är säker på att det man skriver är helt rätt och riktigt. Jag är inte den som tänker skriva här vad den långe bör och inte bör skriva. Men precis som jag alltid är lagledare och styrelsemedlem i LTIK så måste även den långe bli medveten om att han alltid är tränare i KHFF, dygnet runt, och saker som han skriver och säger kan få konsekvenser som inte bara han själv får lida för. Bara ett tips, tänk efter en extra gång innan du öppnar flabben eller trycker på spara och publicera på bloggen. Du är ju för fan tränare för ett seniorlag och det finns yngre personer som läser vad du skriver och som ser upp till dig på mer än ett vis.


Det är viktigt att poängtera att de saker jag skriver i min blogg är mina egna åsikter och inte LTIKs allmänna åsikter, men jag försöker att inte vara alltför kontroversiell då jag inte vill att det jag skriver ska påverka min klubb negativt på något sätt. Man kan väl lugnt säga att den långe inte tänker på samma sätt. Skriver man om rykten är det viktigt att man skriver att det är just rykten. Den långe har nu i sin eftersträvan att försöka vara häftig och kontroversiell på LTIKs bekostnad förlöjligat sig själv.


LTIK är "högskolelaget" nummer ett i kommunen. Har den långe haft problem med högskolelirare i sina lag, vilket han antyder, "samma visa varje gång man värvar från högskolan", så kan jag gärna ställa upp med några tips. Nummer ett: bygg aldrig ett lag på killar från högskolan, nr två: hör efter noggrant vad killarna vill och hur länge de kommer att ha möjlighet att lira med laget. Förövrigt finns det bara positivt att säga om de högskolelirare som spelar i LTIK, fantastiska killar som tillför mycket både på och utanför plan.


Det är inte bara tre spelare som lämnar LTIK som är från högskolan, utan hela fyra stycken, fem med min brorsa. Men den långe behöver inte oroa sig nämnvärt för LTIKs framtid för den sakens skull. Till hans stora förtret kan jag meddela att samtliga fem kommer att spela med LTIK säsongen ut, och då LTIK tillskillnad från KHFF har en allmänt omtyckt och ytterst kompetent tränare så lär det inte bli några problem att locka ersättare till klubben. Utav killarna från högskolan som lämnar: Andreas Bladh, Erik Westerlund, Kristoffer Nilsson och Thomas Nilsson är det dessutom bara Kristoffer som för tillfället finns med i en ordinarie startelva.


Det är många som är trötta, förbannade och ilskna på den långe, jag har inga problem överhuvudtaget med honom och tycker fortfarande att det är ganska kul med en sådan profil här i fotbollssvängen i Laholm. Men samtidigt kommer jag konstant på mig själv med att leta efter fel och brister hos KHFF istället för att titta på det som är bra vilket jag försöker göra med övriga lag. Enligt RYKTEN finns det folk inom KHFF, både spelare och personer i ledningen som börjar tröttna rejält på att konstant få försvara sig mot onödiga och tråkiga kommentarer den långe fört fram i tidningen och på sin blogg.


Det är enkelt att fläka ur sig vad som helst och sedan sticka hem till Halmstad och låta de som finns kvar i föreningen i kommunen ta skiten. Kanske får den långe inte följa med sitt lag upp till femman trots att man vinner serien om han inte lugnar ner sig en aning. Varför inte låta resultaten stå för sig själv? Sju raka vinster säger väl allt! Det är ett hyfsat argument som håller i vilken diskussion som helst.


Nu anser jag personligen att det inte är bra nog, för mig är det en självklarhet att KHFF vinner serien. Det var skoj att man äntligen kunde bjuda på lite mål och fint spel mot KIK, tidigare har det trots vinsterna varit bedrövligt på den fronten. Jag hade inte tänkt åka till "KHFF IP" (jag vet att idrottsplatserna heter Kornhults IP och Hishults IP, men den långe kallade Lilla Tjärby IP för LTIK IP i ett tidigare inlägg på sin blogg och det är numera en allmän förkortning, man tar bara föreningsförkortningen och lägger till IP så slipper man skriva hela ortsnamnet plus IP, även om jag kanske i sådana fall föredrar LT IP som förkortning på Lilla Tjärbys idrottsplats) något mer i år, men nu kanske man får ändra sig.


Enligt mig kunde en apa tränat KHFF i år och tagit upp dem i femman, så bra är ju materialet. Den långe får gärna tycka att sexan håller låg kvalité i år, men i sådana fall borde han såklart hålla det för sig själv. Spelarna i den lägsta serien är i de allra flesta fall medvetna om att de inte är några världsstjärnor och de flesta spelar boll endast för att ha skoj och inget annat. Dessutom är min högst personliga åsikt att den södra sexan håller hög klass i år, i varje fall om man jämför med de båda andra sexorna och med femman. LTIK slog enkelt topplaget i mellersta sexan: Glommen på försäsongen och ett annat topplag: Torup/Rydö avfärdades i DM. På de matcher jag sett i femman samt LTIKs möte med serieledande Oskarström i DM (1-1 efter full tid, förlust på straffar) är det rimligt att anta att i varje fall de tre topplagen i sexan plus eventuellt något lag till hade klarat sig alldeles utmärkt i årets upplaga av div fem.


Min högst personliga åsikt är också att LTIK har sexans bästa försvar och just för tillfället har jag dessutom siffrorna på min sida, LTIK har ju faktiskt släppt in minst mål i serien. Men det är som sagt min åsikt, det finns ingen annan i laget eller föreningen som tagit de orden i sin mun vad jag vet. Så "den självutnämnda stämpeln" är det bara jag som satt dit och den självutnämningen står jag för, än har jag inte sett ett bättre försvar i sexan. Sedan tycker jag att KHFF och AIK har fler bättre spelare totalt sett, men det är en annan grej. Förstår inte varför det sticker så förbannat i den långes grisaögon att jag tycker som jag tycker i den här frågan.


//P.


Resultat lördag

KHFF-KIK 7-2
Målskyttar KHFF: Ola Jönsson 4, Henrik Fridberg 3
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Peter Karlsson

KIK var det bättre laget i första halvlek, i andra halvlek tog KHFF över matchen och presterade sin bästa fotboll så här långt i år. Helt fantastiskt av Ola Jönsson att göra fyra mål från sin mittfältsposition, han imponerar verkligen. Kommer Jonathan Jacobsson (som saknades vid matchen) upp på samma nivå kommer KHFF inte bara att vinna varje match utan också att bjuda på fin fotboll och många mål även framöver. KIK räckte inte till i andra halvlek, Klippfors var inte helt nöjd med moralen i laget mot slutet av matchen, siffrorna blev onödigt stora. 

Örnia-YBK 2-2
Målskytt YBK: Magnus Bergman 2

Bottenmötet slutade oavgjort och båda lagen var missnöjda med resultatet. YBK hade ledningen två gånger om och presterade emellanåt bra fotboll. Örnia får inte riktigt igång sitt spel, självförtroendet är säkerligen inte på topp. Från Örniahåll var besvikelsen trots underläge två gånger stor då man i grunden anser sig vara ett bättre lag än årets upplaga av YBK.

VBoIS-SIF 7-0
Målskyttar: Anders Gustavsson 2, Håkan Pettersson, Jesper Örn Nilsson, Conny Eriksson, Jim Bengtsson, Daniel Eriksson

Va fan hände? Exakt de orden skickade jag till David Eriksson per SMS sedan resultatet nått fram till mig. Svar: "Helt sjukt! Allt som gick på och lite vid sidan om mål hamnade i mål. Fattar ingenting." Senare på kvällen ringde en upprörd Lasse Johansson upp mig och försökte sig på en förklaring. "Skottorp är ett bättre lag, men man får inte vika ner sig inställningsmässigt mot ett gäng som BoIS då funkar det inte. Framförallt så måste de unga talangfulla killarna i laget knyta näven i fickan. Det är likadant i alla föreningar, det var samma visa i LTIK när jag var där, de unga spelarna har inte den viljan som de äldre har." Lasse spelade själv inte matchen pga jobb, men såg de sista 20 minuterna.

AIK-LTIK 2-2 (1-2)
Målskyttar LTIK: Jim Nilsson, Mattias Olofsson
Målskytt AIK: Edison Morina 2

Jag var orolig inför matchen, för första gången i år saknade LTIK mer än en spelare ifrån den ordinarie A-lagstruppen, hela fem man saknades gentemot den senaste matchen mot Örnia. De bakre regionerna var värst drabbat då både ordinarie målvakten Jonas Nilsson och vänsterbacken Kristoffer Nilsson saknades. Detta medförde att den vanligtvis på högerbacken spelandes Conny Strömberg flyttades över till vänsterbacken, medan den allrounde Mattias Johansson tog hand om högerbacksplatsen. Morgan Johnsson ersatte Jonna i kassen. Så här i efterhand tror jag faktiskt inte att det hade haft någon inverkan, varken på spelet eller på resultatet att de här spelarna inte var med.


AIK startade matchen i ett rasande tempo och tryckte omedelbart tillbaka LTIK. Bollen rullades mellan AIKarna som de aldrig gjort något annat än att spela fotboll tillsammans. LTIKarna verkade närmast chockade och det var inte mycket som stämde. Det vanligtvis så starka mittbacksparet Håkan Karlsson/Jim Nilsson agerade som pojklagsspelare i jämförelse med AIKs skickliga forwards och på mitten hade Anders Kallin/Ola Nilsson inget att hämta. Framförallt Ola hade grova problem att hänga med Besnik Syla och hans mittfältspartner Kujtim Dibrani. Syla vann allt på mitten och fördelade sedan elegant ut boll på boll på sylvassa forwards och yttermittfältare.


Kortpassningsspelet varvades när detta behövdes med lite längre bollar, AIK behärskar båda speltyperna på ett bra sätt och har hittat en bra kombination. AIK hade allt första halvtimmen, LTIK har inte blivit så utspelade sedan Dennis Lundh tränade laget i femman. Johnsson räddade LTIK första kvarten då han gjorde två riktiga klassräddningar, på ett friläge och ett lurigt skott. LTIK stack sällan upp i kontringar, Emil Olsson och Fredrik Wersch skapade någon halvchans var och man lyckades också gräva fram en hörna. Hörnan slog Emil Olsson perfekt på den skicklige huvudspelaren Jim Nilsson som precis som i fornstora dagar tryckte in bollen med pannbenet. Tämligen orättvist!


AIK skulle få sin kvittering, Edison Morina slet sig loss och rullade in bollen sedan Håkan Karlsson inte fått koll på honom i en löpduell. Johnsson i LTIK-målet kom dessutom ut helt fel och blottade hela målet ungefär samtidigt som Morina lyckades komma på rätt sida om Karlsson och han kunde mycket enkelt rulla in bollen till AIKarnas stora lycka. Det var inte bara festivalstämning på Andersbergsområdet denna soliga eftermiddag utan även på Sannarp. Efterhand bedarrade AIKs tryck och LTIKarna började så smått att komma in i matchen. Backlinjen spelade upp sig rejält och Kallin/Nilsson på mitten började få lite grepp. Framförallt Ola spelade upp sig väldigt i matchen, från att inte ens varit på banan under den första kvarten fick han sedan AIKarna tröttat ut sig lite börja briljera lite grand med sin fina teknik som är väl i klass med AIKarnas. 


AIK fortsatte att vara det klart bättre laget också sista kvarten av första halvlek, om än inte så överlägsna som under den första halvtimmen. LTIKs anfall och målchanser var lätträknade, ytterligare en hörna lyckades man dock få fram, denna gång slog Oscar Gustafsson en nästan lika bra hörna som Olsson gjorde vid den föregående och Mattias Olofsson kunde trycka in bollen med högerfoten. LTIK hade alltså ledningen i paus, jag vet att man aldrig ska be om ursäkt för en ledning eller för den delen för ett mål, men detta var ändå på gränsen. Men fotboll är precis som jag många gånger tidigare påpekat inte alltid en logisk sport.

Andra halvlek blev jämnare, fördel AIK spelmässigt och fördel LTIK målchansmässigt. AIK orkade inte på samma vis som i första och LTIK fick lite mer att säga till om även om man mest fick ägna sig åt försvarsspel och kontringsfotboll. Oscar Gustafsson, Fredrik Wersch och Simon Vedin fick samtliga gyllene lägen att trycka dit bollen för LTIKs räkning sedan de kommit i stort sätt fria mot mål sedan de runnit förbi AIKs tröga och högt spelande backlinje. AIK lyckades trots spelövertaget inte skapa särskilt mycket i andra halvlek mot LTIKs stabila backlinje.


Men visst skapades det en del chanser, det mesta kretsade kring Edison Morina och det var också han som åter kunde kvittera efter ca 60 minuter sedan han tryckt in en retur med skallen, återigen firades målet som om AIK vunnit SM-guld. Morina skapade på helt egen hand farligheter utav ingenting, bla hade han en boll i stolpen. Förutom de här chanserna hade båda lagen ett varsitt fint frisparksläge som inte resulterade i något, samt en varsin straffsituation, domaren valde dock att fria vid båda tillfällena. Matchens sista möjlighet fick LTIK sedan AIK-målvakten varit ute och rest, Mattias Olofsson fick öppet mål från ca 30 meter, avslutet gick strax över mål. Kort efter detta blåste domaren av matchen. 

Slutresultatet måste LTIK vara mest nöjda med, framförallt med tanke på första halvlek då vi var fullständigt utspelade. Med lite flyt hade LTIK dock kunnat vinna matchen. Olofssons boll kunde lika gärna smitit in, det hade dock kanske varit lite väl bra i sådana fall. Som sagt får LTIK vara mycket nöjda med resultatet, det hade inte varit orättvist om AIK hade haft ledningen med ett par bollar i paus. LTIK är även efter denna omgång det lag som släppt in minst mål, medan AIK är det lag som producerat flest mål framåt. Det var alltså en match mellan seriens bästa försvar mot seriens bästa anfall. 

I Edison Morina/Fidan Jashari har AIK seriens vassaste anfallspar och Morina är förmodligen den här seriens bästa spelare. Herrar Jönsson, Jacobsson och Åkesson i KHFF, Kallin i LTIK, Peter Karlsson i KIK och Anders Gustavsson i BoIS får ursäkta. Nu var den här matchen nog snarare en kamp mellan seriens bästa försvar kontra seriens bästa lag, KHFF får ursäkta, när AIK har orken och den rätta inställningen är man det bästa laget i den här serien. Spelmässigt har KHFF långt till AIKs nivå. Försvaret är inte lika bra och det får man lida för. Missförstå mig rätt, spelarna i de bakre leden är lika skickliga lirare som de som spelar framåt, laget är bara inte så intresserat av att försvara sig. I LTIK får alla plus för arbetsinsatsen, Fredrik Wersch och Morgan Johnsson får lite extra ros. 


Gå gärna in och läs Kuqezis referat för att få en bild av matchen med en AIKares ögon. Andersbergs referat är länkade från bloggen. Eftersom AIKs referator alltid bedömer domaren efter dennes insats är det väl på plats att jag gör så också. Jag brukar bara nämna domaren om denne varit exceptionellt bra. Jag tyckte att matchens domare var bra i första halvlek, då höll han en hög, jämn nivå och tillät tufft spel från båda lagen.

I andra halvlek hände dock något och han var konsekvent inkonsekvent. Ibland blåstes det frispark för ingenting och emellanåt tilläts tuffa tacklingar och knuffar bakifrån. Detta var åt båda håll. AIK hade en situation där domaren mycket väl kunde blåst straff, från mitt håll såg den klar ut och en domare som varit intresserad av att ta lite tyngre beslut hade säkert blåst där, trots att LTIK-backen hävdar att AIKaren filmar i situationen. I sådana fall var det en riktigt snygg filmning, vilket också LTIK-backen höll med om.


Som sagt där hade domaren kunnat blåsa utan att jag i varje fall blivit för upprörd. Samtidigt hade det känts tungt då Fredrik Wersch hade blivit solklart kapad i straffområdet tidigare i halvleken. Nu släppte domaren även den situationen, eftersom att han släppte båda får det väl vara gott så. Ytterligare två beslut där LTIK kände sig förfördelade var då Simon Vedin blev kapad strax utanför straffområdet utav en AIK försvarare, domaren blåste helt korrekt frispark, men det var ju självklart målchansutvisning på AIK-försvaren också, det blir inte mer målchans än så.


Det som kändes allra tyngst var dock då LTIK strax innan slutet fick en väldigt billig frispark emot sig en liten bit utanför straffområdet, det som var jobbigt var att Morina fick två chanser på sig att slå frisparken, först valde han att slå den vid sidan av målet innan domarens signal för att försöka ställa Johnsson i LTIK-kassen, sedan fick han helt felaktigt ytterligare en chans, då skruvade han dock turligt bollen i muren. Summering: domaren var bra i första och kass i andra.

//P.


RSS 2.0