ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR

... önskar jag dig läsare.
 
/Plogen
 
PS. Håll koll på sillyinlägget. Det uppdateras med jämna mellanrum. DS.

Tack för i år

I och med att silly season-inlägget publicerats har vi redan börjat smaka på nästa säsong. Jag vill därför passa på att tacka för det här året.
 
Bloggen tar tid, det är bara så och jag kan aldrig från år till år lova att det kommer att bli lika mycket uppdateringar till säsongen därpå. Bloggen är viktig för mig. Den har givit mig ovärderliga kontakter, många nya trevliga bekantskaper, ja, till och med vänner. Dessutom skänker den mig glädje eftersom att det är så många som läser och uppskattar det jag gör. Även om bloggen inte genererat mig en krona under åren så får man naturligtvis inte glömma att den var anledningen till att jag fick mitt arbete på Laholms Tidning en gång i tiden.
 
Vi får se vilken form bloggen har nästa år. Kanske blir gästbloggarna fler. Utan medhjälparna hade den här bloggen inte levt så här länge (femte hela säsongen. Jag tror inte en seriematch i A-lagssammanhang missats). Ett stort tack till er som läser och kommenterar. Ett extra tack till mina trogna "medarbetare" som svarar på och skickar mejl, SMS och ringer och berättar om matcher och nyheter: Anders Jönsson och Jens Strömberg i RGIF, Pelle Persson i BKW, Simon Andersson och Tony Andersson i KIK, Kristian Åkesson i K/HFF, Oscar Gustafsson och Kim Gustafsson i GIF/VIF, Kim Wester i HIS, Cralle, Andreas Örjansson och Kim Andersson i SBK, Jim Leandersson i VBoIS, Jonas Klippfors och Lasse Johansson i SIF, Tomas Karlsson i YBK, Jonatan Jacobsson och Peter Carlsson i LFK. Bloggen hade inte varit någonting utan er! 
 
/Plogen

Löjliga säsongen

LFK:
 
In: Simon Vedin, f, LTIK, Simon Nilsson, b, GIF/VIF, Martin Andersson, b, Alets IK.
 
Ut: Petter Gustafsson, mf, BKW, Emil Axelsson, b, BKW, Peter Björnsson, mv, BKW, Peter Carlsson, f, KIK.
 
RGIF:
 
In: Tony Andersson, mv, KIK, Johan Ståhle, hm, GIF/VIF, Alexander Eliasson, VBoIS.
 
Ut: Christopher Holgersson, mf, HIS,
 
LTIK:
 
In: Olle Günther Hanssen, f, SBK.
 
Ut: Simon Vedin, mf, LFK.
 
BKW:
 
In: Petter Gustafsson, mf, LFK, Emil Axelsson, b, LFK, Peter Björnsson, mv, LFK, Alexander Knudsen, mf, SIF.
 
Ut: Daniel Nilsson, b, SBK, Stefan Mårtensson, b, SBK.
 
KIK:
 
In: Ulf-Göran Bengtsson, tränare, Trönninge IF, Mikael Holvigsson, mv, comeback, Peter Carlsson, f, LFK.
 
Ut: Tony Andersson, mv/tränare, RGIF, David Witterström, mf, SBK.
 
K/HFF:
 
In: Mattias Berggren, tränare, Harplinge IK, Ola Sandberg, b, Alets IK, Roy Carlsson, b, Markaryds IF, Tobias Johansson, mf, YBK.
 
Ut: Ruslan Tetroyev, mf, Markaryds IF, Andreas Johansson, b, Markaryds IF, Dan Olsson, b, Råstorp/Timsfors IF, Ratmir Tetroyev, mf, Råstorp/Timsfors IF, Christian Karlsson, b, Råstorp/Timsfors IF, Jesper Svensson, f, Råstorp/Timsfors IF, Mikael Alm, mf, HIS.
 
GIF/VIF:
 
In: Daniel Wångsten, mf, Kvibille BK, Arton Ginovci, mf, SIF.
 
Ut: Simon Nilson, b, LFK, Johan Stråhle, allround, RGIF, Charlie Boson, mf, Snöstorp/Nyhem FF, Andreas Hansen, mf, Råstorp/Timsfors IF, Oliwer Hansen, b, Råstorp/Timsfors IF, Robin Hansen, mf,  Råstorp/Timsfors IF.
 
HIS:
 
In: Christopher Holgersson, mf, RGIF, Mikael Alm, mf, K/HFF.
 
Ut: Kalle Samuelsson, mf, VBoIS, Fredrik Gustafsson, f, SIF.
 
VBoIS:
 
In: Daniel Pålsson, f/tränare, Getinge IF, Kalle Samuelsson, mv, HIS.
 
Ut: Alexander Eliasson, RGIF.
 
SBK:
 
In: Fredrik Alexandersson, mf, Alets IK, Peter Svensson, comeback, senast VBoIS, Daniel Nilsson, b, BKW, Stefan Mårtensson, b, BKW, David Witterstöm, mf, KIK.
 
Ut: Olle Günther Hanssen, f, LTIK.
 
YBK:
 
In:
 
Ut: Tobias Johansson, mf, K/HFF, Marcus Gustafsson, mf, SIF.
 
SIF:
 
In: Tobias Dock, tränare/spelare, Båstads GIF, Lennart Dock, tränare, Båstads GIF, Fredrik Gustafsson, f, HIS, Marcus Gustafsson, mf, YBK.
 
Ut: Alexander Knudsen, mf, BKW, Arton Ginovci, mf, GIF/VIF.
 
Vad har jag missat? Berätta i kommentarerna.
 
//P.

Årets damlag i kommunen

Har fått önskemål kring att lägga upp LT-damlaget här på bloggen. Det går naturligtvis bra. Här kommer det!

 

LT-sportens Laholmselva:              Daniella Birgersson (WRY)

 

                               Matilda Larsson (VGLT)      Ulrika Göstasson (Laholms FK)

 

          Gisela Frick (VGLT)                                                        Tilda Sigurdsson (DFK HaSko)

 

                      Sanna Nilsson (Laholms FK)     Amanda Gustavsson (WRY)

 

         Nathalie Johansson (WRY)                                       Sofia Thomsen (Laholms FK)

 

                                                     Malin Andersson (DFK HaSko)

 

                                                   Michaela Sandberg (Laholms FK)

 

Målvakt: Daniella Birgersson, WRY Målvakt med väldigt hög högsta nivå. Kan ibland tappa fokus och har därför inte riktigt jämnheten, än. En orädd målvakt, med bra fötter. Dessutom är hon placeringssäker och hon täcker upp bra samt är reaktionssnabb.

 

Vänsterback: Tilda Sigurdsson, DFK HaSko Kvick och irrationell spelare som hållit till mycket på yttermittfältet. Vi tror att hon fungerar alldeles utmärkt på ytterbacken också. Kan ställa till problem för vilket lag som helst på egen hand med sin speed och vilja.

 

Mittback: Matilda Larsson, VGLT Mittback med god spelförståelse och bra fysik. Tar bort det mesta som kommer i hennes väg. Är orädd och stark i kroppen. Har ett bra tillslag som kan användas både med känsla och kraft.

 

Mittback: Ulrika Göstasson, Laholms FK Rutinerad kraft som använts som defensiv innermittfältare under säsongen. Fungerar dock lika bra som mittback. Dominerar stundtals spelet med sin erfarenhet, vilja och sitt engagemang. Går i bräschen för det som ska göras ute på plan och är en god förebild för sina yngre lagkamrater och motståndare.

 

Högerback: Gisela Frick, VGLT Offensiv spelare i grunden som skolats om till ytterback under året. Samspelet med Larsson i mittförsvaret har fungera väl. En snabb, kvick, brytningssäker och väldigt lojal back som alltid gör sitt yttersta.

 

Vänstermittfältare: Sofia Thomsen, Laholms FK Lojal spelare som gör jobbet i det tysta med ett leende på läpparna. Har rutinen och är en spelare att luta sig på för lagkamraterna. Ger alltid sitt yttersta för laget och har en väldigt fin högerfot. Tar gärna skott från håll och är lite av en frisparksspecialist. 11 mål som yttermittfältare imponerar.

 

Innermittfältare: Amanda Gustavsson, WRY En av femmans mest kompletta spelare i år. En väldigt snabb och teknisk spelare. Duktig på att hålla i bollen och på att hantera kulan i hög fart. Rörlig och löpstark tvåvägsspelare. En av de som fått flest nomineringar till LT-laget bland damlagstränarna i kommunen.

 

Innermittfältare: Sanna Nilsson, Laholms FK En riktig speldirigent med god spelförståelse och ett bra passningsspel. Har tagit stora kliv under säsongen och har blivit en ledargestalt i LFK:s damlag.

 

Högermittfältare: Nathalie Johansson, WRY Skicklig offensiv mittfältare med styrkorna framåt. Snabb och fysiskt stark spelare som är svår att komma åt. Kommer ofta runt bra på sin kant när hon utnyttjar farten och hotar med såväl inlägg som egna avslut.

 

Släpande anfallare: Malin Andersson, DFK HaSko En härförare med god fysik och mycket rutin. Allround, men styrkan ligger i offensiven. Tio mål på nio matcher imponerar. Spelar med mycket energi och vilja. Duktig huvudspelare.

 

Forward: Michaela Sandberg, Laholms FK En målskytt av yttersta märke. Får hon flyt kan det bli många strutar. Befinner sig ofta på rätt plats vid rätt tidpunkt och är en säker avslutare. Med 18 mål i fyran är hon kommunens klart vassaste målskytt på damsidan.

 

Krönika

 

Äntligen är LT-laget för damer tillbaka i papperstidningen. Förra året var det dags för herrarna att göra entré och nu är det då dags för damerna och det känns naturligtvis inte mer än rätt. Självklart är det ingen lätt uppgift att utse de elva spelarna som varit bäst. För undertecknad hade arbetet varit nästintill omöjligt utan hjälp från mina kollegor och lagens tränare. På något vis kan man säga att det är en större ära att bli utvald till LT-laget för damer än för herrar då uttagningsprocessen varit mer demokratisk och inte alls så diktatorisk som i fallet med herrarna. Visst har både tränare och kollegor fått säga sitt även bland herrarna, men där har jag haft en avgörande röst när det gäller samtliga spelare. Det finns så klart många som utmärkt sig under en säsong. Alla kan inte komma med i LT-laget, så är det ju bara. Men vi har tagit ut en trupp på 18 spelare och bland de som inte finns med i elvan, men som hamnade strax utanför, finns bland annat VBoIS starka målvakt Therese Hansson. LFK:s offensiva och rutinerade ytterback Josefine Jacobsson. HaSko:s dominant under de senaste säsongerna, Vanessa Lindeberg, som inte gjort lika många mål som hon brukar, men ändå tagit sitt ansvar. På bänken finns också Kornhult/Hishults jämnaste pjäs under säsongen: Malin Lindeberg och VGLT:s pilsnabba, starka och målfarliga forward Åsa Svensson. Bland Våxtorps utespelare har vi fastnat för allrounda och jämna Josefine Svensson samt forwarden Linnéa Persson, som inte gjort så mycket mål i år, men desto fler assist. Hon är viktig för sitt lag och drar ett tungt lass. Vi på LT:s sportredaktion hoppas att LT-damlaget varit ett uppskattat inslag. Och ni som inte kom med i år, hav förtröstan. Snart nalkas en ny säsong. Nya tag då!

 

Bänk:

 

Åsa Svensson, VGLT

 

Vanessa Lindeberg, DFK HaSko

 

Josefine Jacobsson, Laholms FK

 

Therese Hansson, Våxtorps BoIS

 

Malin Lindeberg, Kornhult/Hishult FF

 

Josefine Svensson, Våxtorps BoIS

 

Linnéa Persson, Våxtorps BoIS


Intersport 13 dagars Cup i Laholm

Fotbollsturneringen är till för både seriespelande lag, kompisgäng eller företag som vill vara med i denna underbara turnering med bra tempo från början till slut.
 
Lördagen den 5/1 
ca kl 9.00-21.00
10 spelare inkl målvakt.
Five a side regler
1200 kr/lag
 
Fyll i ett lagnamn, spelarnas namn och kontaktperson.
Maila sedan detta till laholmsibk@laholmsibk.com 
 
Frågor: Zoltan Iles 070/4938030
 
Sista anmälningsdag: ons 2/1
 
/Laholms IBK

Laholmslaget 2012

För sjätte gången tas Laholmslaget ut här på bloggen. I år ställer jag upp laget efter en 3-4-3-modell. Det har aldrig varit lättare att ta ut laget än i år. Jag fick med alla spelare jag tänkt när jag använde mig av den uppställning jag formerat.
 
Min Laholmselva:                               Henrik Tillberg (Hasslövs IS)
 
                                                        Jens Strömberg (Ränneslövs GIF)
 
                   Henrik Nilsson (Lilla Tjärby IK)                         Daniel Hellsten (Lilla Tjärby IK)
 
                       Fredrik Johnsson (Hasslövs IS)        Emil Gustafsson (BK Walldia)
 
          Miridon Berisha (BK Walldia)                                   Anders Gustavsson (Våxtorps BoIS)
 
                                                         Simon Vedin (Lilla Tjärby IK)
 
                  Jonathan Petersson (Knäreds IK)             Manfred Walldén (BK Walldia)
 

Målvakt: Henrik Tillberg, Hasslövs IS Har gjort en riktigt bra säsong som 38-åring, vilket förvisso inte är någon ålder på en målvakt. Stor och placeringssäker keeper som är bra i luften. Inger trygghet, laget litar på honom.Mittback (höger): Henrik Nilsson, Lilla Tjärby IK En av två i divisions fem bästa mittbackspar. Kom från LFK inför säsongen och har bidragit med viktig erfarenhet från spelet högre upp. En bra defensiv mittback. Fysiskt starkt och brytningssäker med sina spindelben. Löser alltid spelet med boll.

 

Mittback (centralt): Jens Strömberg, Ränneslövs GIF RGIF:s klart bästa spelare under säsongen. Ett fysiskt praktexemplar till spelare med god kroppskontroll. Förlorar mycket sällan en duell. Är duktig på att styra med sitt snack och gör det alltid enkelt för sig med boll.

 

Mittback (vänster): Daniel Hellsten, Lilla Tjärby IK Den andra i femmans bästa mittbackspar. Spelar alltid med stor frenesi och med rätt inställning. Kliver fram och vinner bollarna. Toppar med en fin vänsterfot som med både kraft och precision är användbar såväl defensivt och offensivt.

 

Defensiv innermittfältare: Emil Gustafsson, BK Walldia En klasspelare på den här nivån som aldrig gör en dålig match. Motorn i BKW:s spel. Rör sig över stora ytor och bidrar både defensivt och offensivt. God spelförståelse och känslig högerfot är Gustafsson också begåvad med.

 

Defensiv innermittfältare: Fredrik Johnsson, Hasslövs IS För bra för division sex. HIS bästa spelare och kanske seriens bästa spelare. ”Det finns kanske vissa spelare som är bättre på något, men som helhet är han nog den mest kompletta.” , har det sagts. Är väldigt stabil, gör aldrig en dålig match. Styr laget, är både bollvinnare och spelfördelare. En tvåvägsspelare med god speluppfattning.

 

Högermittfältare: Miridon Berisha, BK Walldia Tekniker med speed och god arbetskapacitet. 13 mål är bra ifrån en mittfältare. Flytten till BKW har inneburit att Berisha tränat mer och med det rätta steget är han en mycket sevärd och effektiv duracellkanin.

 

Vänstermittfältare: Anders Gustavsson, Våxtorps BoIS Har som 30-åring blivit en målskytt av rang. 22 mål blev det under säsongen och i flera fall ett antal mål per match. Gustavsson är en riktig snidare som med sina tekniska gummiben går förbi och sedan används en god blick för spelet för att servera medspelare eller för att komma i bra läge själv.

 

Släpande anfallare: Simon Vedin, Lilla Tjärby IK Teknisk spelare som är väldigt snabb med bollen. Är duktig man, man i fart och har i år fått avsluten på mål. Det har renderat i 17 mål och en tredjeplats i femmans skytteliga.

 

Forward: Jonathan Petersson, Knäreds IK KIK:s bästa spelare i år. Har i vissa matcher burit offensiven på sina axlar och han klarar att hota på egen hand med sin teknik, balans och kvickhet. 17 mål innebar delad tredjeplats i femmans skytteliga.

 

Forward: Manfred Walldén, BK Walldia 14 mål Den enda spelare som återfinns från fjolårslaget. Då var dock Walldén placerad som mittback. I år har han spelat i princip uteslutande på topp och då har snabbheten, vigheten och den fina högerfoten kunnat bidra till BKW:s offensiv på ett tydligare sätt. 14 mål hade varit ytterligare några om inte en knäskada gjort att de sista matcherna missades.

 

Bänk:

 

Anton Hansson, Ysby BK - Orädd och reflexsnabb målvakt. Har bara längden emot sig.

 

Samuel Markow, Kornhult/Hishult FF - Snabb och brytningssäker försvarare som tagit stora kliv framåt.

 

Robert Andersson, BK Walldia - Speedig och oerhört lojal spelare. Är bäst på en kant men fungerar överallt. Låg närmst en plats i startelvan av bänkspelarna.

 

Oscar Cronqvist, Skottorps IF - Lovande spelare med fint spelsinne och känsliga fötter. Ett framtidsnamn som redan i år varit outstanding i SIF de matcher han varit med och som jag sett.

 

Andreas Örjansson, Skogaby BK - Slitstark, brytningssäker, följsam försvarare med bra närkampsspel. Outstanding i SBK i år.

 

Charlie Boson, Genevad/Veinge IF - Speeden med boll är ett par klasser för bra för femman. Hade pockat på dörren till startelvan om han varit lite mer effektiv.

 

Marcus Åkesson, Knäreds IK - KIK:s försvarsgeneral och lagkapten. En spelare att luta sig på. Har alla verktyg en försvarare på den här nivån och någon klass upp behöver.

 

Tränare: Tomas Karlsson, Ysby BK. YBK har gått från att vara klubben där ingen vill spela, till att bli klubben där många vill spela. Det är så klart inte bara Karlssons förtjänst, men man ska inte förringa hans insats på något sätt. Den PR han skapar kring klubben via sina event och framförallt sina referat är ovärderligt. Att man i år har haft både A- och B-lag i spel är en bragd i sig. Att det sedan är ungdomligt och att man hela tiden försöker spela boll är positivt och där ligger Karlsson bakom mycket. Att han dessutom är radiohallands egen fotbollsexpert gör ju inget tråkigare. Som assisterande tränare till Tomas utses LTIK:s duo Patrik Åkesson och Freddy Pettersson. Att de fick ihop truppen och hittade rollen som var som klippt och skuren för Simon Vedin var helt avgörande för LTIK:s plats som bästa kommunlag i femman (3:e plats totalt). LTIK fick fina förstärkningar till säsongen, men flera var okända och oskrivna blad och man kan inte frångå att det var starkt att toppa fjolårsplaceringen med råge trots att sex ordinarie spelare tappades inför säsongen.

 

Krönika:

 

För andra året publiceras LT-laget åter i papperstidningen efter några års vila. Det brukar inte vara lätt att utse en elva och ett antal avbytare. Jag kan dock i år för första gången på de sex år jag tagit ut ”Plogens lag” på bloggen skriva att det varit ganska enkelt. Med ett ”tre-fyra-tre-system” fick jag med alla de spelare jag ville ha med i startelvan. Att det sedan finns vissa som anser att någon annan borde varit med istället för någon spelare är självklart helt naturligt. Smaken är som baken. Att det varit enkelt att ta ut elvan kan bero på att det varit ett lite sämre år för Laholmsfotbollen. Egentligen är LFK det enda glädjeämnet, även om både Lilla Tjärby och Walldia gjorde godkända säsonger i femman, liksom Hasslöv i sexan. Ränneslöv åkte ur fyran, inget lag gick upp från femman, två lag åkte ur och från sexan fick vi inte upp något lag från Laholm. Färre spelare har helt enkelt briljerat i år, om man bortser från LFK:arna. De finns precis som vanligt inte med i LT-laget. Då kunde man i princip, möjligen med ett par undantag, satt LFK:s startelva här ovanför och så enkelt och tråkigt ska vi inte göra det för oss. Bland spelarna på bänken har det inte heller varit särskilt svårt att välja. Anton Hansson har räddat både flera poäng och Ysby från storförluster under säsongen. Skogabys brytningssäkre och starke mittback Andreas Örjansson har varit sitt lags klart bäste. Walldias hypersnabbe och lojale yttermittfältare Robert Andersson var den av bänkspelarna som låg närmst en plats i elvan. K/HFF:s Samuel Markow hade tagit stora kliv framåt till den här säsongen och har bara fortsatt att bli bättre. Omskolningen till mittback har verkligen varit lyckad. I Skottorp har talangfulle Oscar Qronqvist varit i en klass för sig de matcher jag sett. Bra blick och fina fötter. I GIF/VIF föll valet på otroligt speedige Charlie Boson. Han hanterar kulan i hög fart bättre än de flesta andra i division fem. Knäreds mittback och lagkapten Marcus Åkesson är en klippa att luta sig på för lagkamraterna. Han har det mesta man kan önska från en försvarare på den här nivån och skulle säkert klara spel ett par snäpp upp. Med lite mer balans defensivt i startelvan skulle den här truppen klara sig i elitfyran. Det är jag ganska övertygad om.

 

Vem ska in/ut? Har jag glömt någon? Känn dig fri att kommentera.

 

/Plogen


Tiderna klara i träningsturneringen (Uppd.)

Dom hittas under Laholmsalliansens flik på Hallands FF:s hemsida.
 
Nu med rätt länk.
 
//P.

Vintercupen

Grupp 4:
 
LFK 2-LTIK 1 3-1
Mål LFK: Hannes Persson, Andres Martinsson, Andrée Josefsson
Mål LTIK: Linus Jerkesten
 
Som vanligt lite trevande förstamatch. LFK höll i taktpinnen och gick upp till 3-0. Första målet tidigt av Hannes Persson efter fin diagonalpassning från Jonatan Jacobsson. LTIK höll 0-1 ganska länge och rducerade sedan mot slutet till 1-3 då Henrik Nilsson frispelade Linus Jerkesten som tåade bollen i mål.
 
Skottorps IF-VBoIS 2-4
Mål SIF: Lasse Johansson, Erik Moberg
Mål VBoIS: Filip Eriksson 2, Daniel Pålsson 2
 
SIF-LTIK 0-5
Mål LTIK: Linus Jerkesten 2, Simon Vedin, Mattias Johansson, Henrik Nilsson
 
Inte så mycket snack. LTIK gick ifrån mot slutet.
 
VBoIS-LFK 1-9
Mål VBoIS: ?
Mål LFK: Besart Mazreku 4, Fredrik Johnsson 2, Hannes Persson, David Pinot, Jonatan Jacobsson
 
VBoIS fick tidigt sin målvakt målchansutvisad sedan han kommit olyckligt in mot Jonatan Jcobsson, som petade undan bollen och tog smällen själv. I BoIS ställde sig bästa utespelaren, spelande tränare Daniel Pålsson, ett märkligt drag av BoIS, men troligen ville ingen annan dra på sig nävarna. Siffrorna rann iväg...
 
LTIK-VBoIS 5-4
Mål LTIK: Henrik Nilsson 2, Alexander Ekstrand, Simon Vedin, Linus Jerkesten
Mål VBoIS: Daniel Pålsson 2, Filip Eriksson, Henrik Olsson
 
Spel om andraplatsen i gruppen. Med BoIS usla målskillnad skulle oavgjort räcka för LTIK. Rödblått såg ut att gå mot en säker seger med 3-0-ledning. Då vaknade BoIS och LTIK blev stressat vid 2-3. 4-2 kom som en välsignelse för LTIK men sedan gjorde BoIS både 3-4 och 4-4. Sedan hade man också möjlighet till 5-4 och avancemang, men bollen gick över mål och istället kunde Henrik Nilsson avgöra på gamle LTIK:aren och BoIS-kaptenen Johan "Baggio" Andersson, som tagit sitt ansvar som bindelbärare och dragit på sig nävarna. 5-4 till LTIK, som fick följa LFK till slutspel.
 
LFK-SIF 5-0
Mål LFK: Hannes Persson 3, Fredrik Johnsson, Besart Mazreku
 
Tabell:
1. Laholms FK 2 9 poäng
2. Lilla Tjärby IK 1 6 poäng
3. Våxtorps BoIS 3 poäng
4. Skottorps IF 0 poäng
 
 Grupp 5:
 
GIF/VIF 3-SBK 1-1
Mål GIF/VIF: Arton Ginovci
Mål SBK: Noak Potocki
 
SBK tog ledningen då Patrik  "Mini" Nilsson läckert spelade fram Noak Potocki. SBK såg ut att hålla undan, men GIF/VIF kvitterade genom nye Arton Ginovci.
 
YBK-Trönninge IF 2-1
Mål YBK: ?, Anton Olsen
Mål TIF: Niklas Hansson
 
En speciell match. Förstamatchen är som bekant svår. YBK var mycket effektiva och lyckades göra två mål på två och ett halvt avslut på mål. Ett mycket överraskande resultat.
 
YBK-SBK 1-3
Mål YBK: ?
Mål SBK: Patrik Nilsson 2, Jimmie Strömberg
 
YBK pressade SBK länge och fortsatte att vara effektiva. Till slut blev det dock rättvis SBK-vinst.
 
Trönninge IF-GIF/VIF 3 5-1
Mål TIF: Emil Lundh 2, Magnus Hamilton, Niklas Hansson, Lucas Dellien
Mål GIF/VIF: Rasmus Persson
 
Enkel seger för TIF. GIF/VIF gjorde en dålig match och borde försökt att hålla nere siffrorna istället för att satsa framåt när det redan var kört. Här så det tungt ut för GIF/VIF.
 
Trönninge IF-SBK 5-0
Mål TIF: Emil Lundh 3, Magnus Hamilton 2
 
Bra match av TIF. Joseph Wahlund och Emil Lundh hade stor uppvisning. Tunneln, dragningen och det mäktiga avslutet med vänstran upp i krysset från Lundh var ren och skär fotbollskonst.
 
YBK-GIF/VIF 0-4
Mål GIF/VIF: Jacob Björk 3, Johan Stråhle
 
Helt avgörande match. SBK, YBK och GIF/VIF hade alla chans på slutspel. GIF/VIF visade dock mest när det gällde som mest och vann enkelt med 4-0. Stor segerorganisatör Jacob Björk med tre mål (en långstraff). GIF/VIF till slutspel som tvåa. TIF väntad gruppsegrare trots dålig start.
 
Tabell:
1. Trönninge IF 6 poäng
2. Genevad/Veinge IF 3 4 poäng
3. Skogaby BK 4 poäng
4. Ysby BK 3 poäng
 
Innan slutspelet påbörjades avhandlades grupp fyra och fem. I grupp fyra gick som väntat LFK 2 vidare tillsammans med Lilla Tjärby 1.LFK vann sina tre matcher enkelt, även om både Skottorp och främst LTIK agerade disciplinerat och höll nere siffrorna. Våxtorp fick sin målvakt målchansutvisad mot LFK. Det utnyttjade kommunens bästa lag på ett obarmhärtigt sätt. 9-1 skrevs slutresultatet till. LTIK föll med 3-1 mot LFK men vann sedan både mot Skottorp och Våxtorp. Skottorp blev poänglösa i gruppen och Våxtorp trea på just tre poäng.

 

Grupp fem blev mer rafflande. Genevad/Veinge tre och cuparrangerande Skogaby spelade 1-1. Sedan skrällvann Ysby mot Trönninge med 2-1. Det skall dock skrivas att YBK:s seger knappast var rättvis, men man var effektiva vid de få målchanser som skapades. De första resultaten gjorde att gruppen blev öppen. Det blev ändå till slut väntad gruppseger för Trönninge, som besegrade både GIF/VIF och SBK bland annat efter fina prestationer av rutinerade Emil Lund och Joseph Wahlund.. Inför sista matchen i gruppen hade övriga tre lag chans på andraplatsen. I och med GIF/VIF:s seger med 4-0 blev man laget som tog hand om andraplatsen på bättre målskillnad än SBK. YBK fyra i gruppen på de tre poäng man plockade från gruppsegrande Trönninge.

 

Kvalfinal 1
LTIK 1-GIF/VIF 3 1-2
Mål LTIK: Mattias Johansson
Mål GIF/VIF: självmål, Jacob Björk

 

LTIK var det bättre laget och förde spelet och hade även flest målchanser. Ändå var det GIF/VIF som tog ledningen via ett självmål efter inspel. LTIK lyckades inte kvittera förrän mot slutet. Med 20 sekunder kvar kunde dock Jacob Björk fläka sig och sätta dit 2-1 till GIF/VIF. Stor matchvinnare i GIF/VIF tillsammans med Björk var målvakten Henrik Niit som hade nitat igen målet i princip fullständigt. Tråkig förlust för LTIK. Go och överraskande seger för GIF/VIF.

 

Kvalfinal 2
Kornhult/Hishult FF  1-VBoIS 2 1-0
Mål K/HFF: Hampus Markow

 

Kvartsfinaler:
IF Centern-Knäreds IK 1 2-0
Mål IFC: Martin Normark, Fredrik Primnell

 

BK Walldia 2-GIF/VIF 3 2-1
Mål GIF/VIF: Arlind Halimi, Manfred Walldén
Mål GIF/VIF: Edwin Fagerholm

 

GIF/VIF 1-K/HFF 1 0-1
Mål K/HFF: Frdrik Junefalk

 

LFK 1-Trönninge IF 3-1
Mål LFK: Fredrik Johnsson 2, David Pinot
Mål TIF: Joseph Wahlund

 

Semifinaler:
K/HFF 1-IF Centern 2-3 (e. str.)
Mål KHFF: Ola Sandberg, Samuel Markow
Mål IFC: Martin Normark, Robert Medjed, Mikael Andersson

 

LFK 1-BKW 2 2-0
Mål LFK: Fredrik Johnsson, Jonatan Jacobsson

 

Bronsmatch:
BKW 2-K/HFF 1 4-2
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Albin Halimi, Miridon Berisha
Mål K/HFF: Ola Sandberg

 

Final:
LFK 1-IF Centern 3-1
Mål LFK: Jonatan Jacobsson, Fredrik Johnsson, Andreas Martinsson
Mål IFC: Fredrik Johansson

 

Skytteliga:

 

Fredrik Johnsson, LFK 7 mål

Besart Mazreku, LFK 5 mål

Hannes Persson, LFK 5 mål

Fredrik Idoff Johansson, IFC 5 mål

Emil Lundh, TIF 5 mål

Mattias Nätterqvist, KHFF 5 mål

Miridon Berisha, BKW 5 mål

Manfred Walldén, BKW 5 mål

 

Slutspelet började med kvalfinaler mellan grupptvåorna. I första matchen ställdes LTIK 1 mot GIF/VIF 3. Det senare laget lyckades vina med 2-1. LTIK var spelförande och skapade mest, men GIF/VIF:s målvakt Henrik Niit storspelade och avstyrde det mesta. GIF/VIF 3 till kvartsfinal, där redan GIF/VIF 1 var framme. Starkt med två kvartsfinallag av GIF/VIF. I kvalfinal två vann Kornhult/Hishult 1 en jämn tillställning mot Våxtorp 2 med 1-0.

 

Kvartsfinalerna började med att Knäreds förstalag ställdes mot Centern. Halmstadlaget visade sig vara snäppet bättre och vann med 2-0. Henrik Normarks stenhårda frispark upp i krysset till 1-0 var vackert. BKW 2 inledde starkt i kvart två mot GIF/VIF 3. BKW gick snabbt upp till 2-0 och hade bud på mer. Det stannade dock där och GIF/VIF tilläts reducera till 1-2. Närmre än så kom man dock inte. I kvart tre ställdes GIF/VIF:s förstalag mot K/HFF:s dito. GIF/VIF åkte på en olycklig tidig utvisning efter två gula kort och KHFF kunde vinna med 1-0. Kvartsfinal fyra var den bästa. LFK ställdes mot Trönninge och vann med 3-1. TIF hade dock 1-1 och pressade LFK ett tag.

 

Semifinalspelet inleddes med att K/HFF-Centern spelade 0-0 efter full tid. Båda lagen gick för seger i förlängningen, men det hela fick avgöras på straffar. Där var Centern starkast och vann med 3-2. Skulle det bli BKW eller LFK i finalen? Semifinal två blev enligt somliga den moraliska finalen. LFK och BKW hade bjudit på bäst futsal totalt sett och matchen blev jämn. BKW kunde matcha LFK:s individuella skicklighet och hotade de svartklädda på ett annat sätt än andra lag gjort tidigare. LFK vann dock med 2-0. 1-0 efter starkt mål av Fredrik Johnsson och 2-0 av Jonatan Jacobsson efter slarv ifrån BKW:s i övrigt duktige målvakt Jonas Nilsson.

 

I bronsmatchen såg BKW ut att gå mot en enkel seger över KHFF. 3-0 efter mål ifrån Albin Halimi, Manfred Walldén och Miridon Berisha blev dock 1-3 och 2-3 efter två mål från Ola Sandberg (Jönsson). Med mindre än minuten kvar kunde dock Walldén avgöra med sitt andra mål fram till 4-2. I finalen ställdes således LFK mot rutinerade Centern. Laget från Kärleken i Halmstad vann Vintercupen senast 2010 och då slog man ut LFK i semifinalen. Nu var det dags för Laholmarna att utkräva revansch. LFK började bäst, men Centern kunde sticka upp och hota. Efter fyra och en halv minut spelade Fredrik Johnsson fram Jonatan Jacobsson, som placerade bollen i mål till 1-0 för LFK. Centerns replik var snabb. Fredrik Johansson var iskall då han lobbade in 1-1 över Markus Johansson i LFK:s mål. LFK skapade mest. Både Johnsson och Jacobsson sköt tätt utanför. Efter tolv minuters spel tryckte Johnsson in LFK:s tvåa fram till 2-1 och mot slutet serverade samme Johnsson Andreas Martinsson till 3-1, vilket blev slutresultat. David Pinot fick höja bucklan för LFK:s räkning. Skytteligan vann Fredrik Johnsson på sju mål.

 

LFK:s nye tränare Peter Åberg vann cupen för tredje gången på fem försök. Tidigare har han vunnit med både Ysby och KHFF.

 

- Det känns ganska bra att vara 60 procentig, säger han och fortsätter:

 

- Jag är jättenöjd med spelet och målskillnaden på 24-4 är ju väldigt bra. Det var tuffa matcher i slutspelet. Både Trönninge och Walldia är bra i Vintercupen historiskt sett och jag sa att de kunde lika gärna varit finalmotståndare båda två.

 

Villket lag bjöd på tuffast motstånd?

 

- Walldia. De har många individuellt skickliga spelare som kan bryta mönstret.

 

- Det är dock vi som sticker ut kraftigast. Det finns många som kan lösa det och avgöra. Det kändes aldrig oroligt någon gång, säger Åberg och berömmer Fredrik Johnsson.

 

- Jag visste att han hade en bra vänsterfot, men jag är imponerad över hur fantastiskt bra han löser det. Sedan är det kul att se Andrée (Josefssons) och Hannes (Persson). Det blir en del press på dem, men de gör det bra (Hannes fem mål som försvarare). ”Mälarn” (Markus Johansson) är också riktigt bra och Jonte (Jonatan Jacobsson) är en riktig poängspelare. Men jag är nöjd med alla, hela laget, avslutar han.

 

//P.


LFK vann

Det blev favoritseger i Vintercupen 2012 då LFK vann. I finalen besegrades Centern med 3-1. Trea kom BKW efter 4-2-vinst mot KHFF i bronsmatchen.
 
Får se när jag får möjlighet att skriva mer. Prioriterar att fylla mina sidor i tidningen denna helg. Det är nämligen det jag får betalt för.
 
//P.
 
 

RSS 2.0