Resultat träningsmatcher

LTIK-HBK U17 1-4 (0-2)
Mål LTIK: Alexander Ekstrand
 
GIF/VIF-SBK 3-1 (2-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Lucas Andersson
Mål SBK: Olle Günther Hanssen
 
LTIK-FC Heden 4-3 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 3, Daniel Hellsten (straff)
 
//P.

KIK vann

Resultat lördag:
 
Plojmatch:
 
Knäreds IK-TV-laget 6-1 (4-1)
Mål KIK: Joel Johansson 3, Jonathan Petersson, Joakim Larsson, Emanuel Hultberg
Mål TV-laget: Per Johansson
 
Publikrekord på Lagavallen med uppskattningsvis 400 personer i publiken. Matchen i sig motsvarade ine förväntningarna och det kändes något avslaget då det tidigt stod klart att KIK var för bra för TV-laget, som inte gavs chansen att få bjuda på någon show. Detta trots man enligt någon ställde upp med sitt starkaste lag någonsin (man saknade dock Jesper Jansson och Andreas Andersson ur den ursprungliga truppen. Dessutom var spelaren som gjorde den stora skillnaden i Kornhult ifjol: Niklas Skoog inte med). Men Abgar Barsom, som ingick i allsvenska Syrianskas trupp så sent som tidigare i år, Per "Texas" Johansson, som spelade i Superettan ifjol samt ex-Djurgårdaren och hollandsproffset Geert den Ouden, som bara är 35 år gammal, förde ändå respekt med sig inför matchen. Truppen var 23 man stor.
 
Inledningsvis fick TV-laget ägna sig åt försvarsspel. När man sedan kunde sticka upp ställde man backinjen allt för högt upp och KIK:s flyfotade offensiva spelare tilläts fira lilla julafton. Hemvändande Häckenanfallaren Joel Johansson gjorde tre mål och Jonathan Petersson ett för KIK i första halvlek. Petersson blev förövrigt osjälviskt framspelad till öppet mål av Simon Silvandersson. TV-laget smet emellan och gjorde 1-3 då Per "Texas" Johansson nickskarvade Geert den Oudens skott i mål. Då det målet föll var känslan att TV-laget kanske skulle klara av att vända på matchen. Så blev det dock aldrig. Joel Johanssons 4-1 strax innan paus var tufft att få emot sig.
 
KIK spelade med A-laget i första halvlek, man bytte elva man i paus och mönstrade en stark B-uppställning med bl a Johan Jönsson, Joakim Larsson, Simon Andersson och Emanuel Hultberg. Den sistnämnde dundrade en frispark i mål fram till 5-1. Joakim Larsson fastställde sedan slutresultatet 6-1 via ett vackert långskott. TV-laget gavs chansen att snygga till siffrorna då domare Åsa Ström skänkte dem en mycket billig straff. TV-lagets normale straffskytt Robert Prytz stegade fram då nyinbytte Patrik Sjöberg likt Zlatan från Källström snodde bollen och slog straffen, över ribban (så klart). Tanken från Sjöbergs sida var nog att chippa bollen som Pirlo, känslan var dock inte riktigt på italienarens nivå och matchen slutade med tennissiffrorna 6-1. Enligt Ekwall var det dock inte TV-lagets första förlust på länge då man även förlorade sin förra match, som spelades i Kristianstad. Jim Wiik Nedrup, som skriver fotbolls-kortisarna på LT, representerade tidningen i TV-lagsmatchen och ingick i truppen av kändisar. Han spelade sista kvarten som mittback isället för Prytz och skötte sig med den äran. Om hans upplevelser i samband med matchen läser du i krönikeform i måndagens LT.
 
Till KIK:s bästa spelare utsågs så klart Joel Johansson. Det var kul att se Joel på Lagavallen igen, 12 år efter flytten till HBK. Joel bekräftade även själv efter matchen att han tyckte att det var mycket skoj att komma hem. Jag tror dock att KIK vunnit matchen även utan Joel, även om han var den stora skillnaden lagen emellan. Till sämsta spelare i TV-laget utsågs Patrik Sjöberg. Den bästa var Özz Nujen. Han var duktig med bollen och var en av få som bjöd på sig själv under spelets gång. Innan och efter matchen skötte sig dock TV-lagets trupp på ett utmärkt sätt. Det är ett gäng glada gamänger som verkar ha väldigt skoj tillsammans. De man fick möjlighet att prata något ord med var dessutom lättsamma (Sjöberg, Ekwall, Robert Kronberg, Prytz, Andreas Yngvesson och Olle Sarri). På kvällen bjöd de också på sig själva. Patrik Ekwall höll ett trevligt "tal" och gjorde sig lustig över Sjöbergs könsorgan i en historia. Özz Nujen körde en mycket uppskattad och väldigt rolig improviserad ståupp där han med glimten i ögat förlöjligade Olle Sarri. Dessutom var ex-allsvenske spelaren Niklas Karlström uppe och sjöng med festbandet vid tre tillfällen. TV-laget lämnade tillställningen vid kvart över tio då Halmstads uteliv med Texas som guide lockade.
 
Festen och dagen var sällsynt lyckad för KK:s del. Arrangörerna var framåt midnatt mycket nöjda.
 
Maten var utmärkt god. Helgrillad gris med potatissallad, potaisgratäng, sallad, bröd, äppelchutney och en mycket trevlig salsa. Efter maten serverades kaffe och födelsedagstårta av prinsessvariant. Strax efter ett var festen i det gigantiska tältet över och KIK hade i stor stil firat 80.
 
//P.

Tack som fan KIK

Ett extra tack till Ragge och Katten, samt övriga i jubileumskommittén i Knäreds IK.
 
80 bast! Jag ser fram emot 100.
 
/Plogen

TV-laget gästar Knäred

Lördag:
 
Jippomatch:
 
Knäreds IK-TV-laget kl 16:00, Lagavallen
 
På lördag gästar TV-laget Lagavallen och Knäreds IK. Detta då den välskötta föreningen firar 80 år. På kvällen är det stor fest och TV-laget stannar på festligheterna. TV-laget ställer upp med följande gäng: Abgar Barsom, Andreas Yngvesson, Benny Mårtensson, Billy Lansdowne, Ordförande-Bosse, Claes Andersson, Cribba Uhrlin, Geert den Ouden, Sponsor-Håkan, Jesper Jansson, Mario Jadonic, Nicklas Karlström, Olle Sarri, Patrick Ekwall, Patrik Sjöberg, Styrelse-Kotschack, Peter Backe, Rickard Nordstrand, Robert Kronberg, Robert Prytz, Texas Johansson, Özz Nujen och Jim Wiik-Nedrup. KIK kommer att ställa upp med en 22-mannatrupp. Man mönstrar starkast möjliga elva från start. Joel Johansson kommer i matchen att förstärka sin moderförening.
 
//P.
 

SIF förlorade

Resultat fredag:
 
Sexan:
 
SIF-Sperlingsholm/Sennan IF 2-5 (1-1)
Mål SIF: Oskar Moberg 2 (en straff)
 
Skottorp gjorde en hygglig insats mot topplaget Sperling/Sennan. SIF spelade smart och gjorde det svårt för gästerna, som naturligtvis var det spelförande laget. I 65 minuter höll SIF Sperling/Sennan stången, innan det trillade in tre bollar mot slutet. SIF tog ledningen på straff, en billigt dömd sådan. Pontus Johansson gör det bra när han söker elvametaren och trillar på Sperling/Sennans försvarare. Oskar Moberg säker exekutor. De Milan-klädda gästerna kvitterade innan paus. Ett snyggt mål på nick efter inlägg från höger. Efter paus kämpade SIF på bra. Efter 55 minuter fick man en billig straff dömd emot sig. Kenneth Einarsson hamnade liggandes på marken och fick bollen på armen som han stöttade sig med. Jag tycker inte att handen/armen söker bollen, men domaren var säker på sin sak och blåste snabbt. Lika säker var Sperling/Sennans straffskytt, även om SIF:s målvakt, Joel Lovén, gick rätt och var nära att nypa bollen, 1-2. SIF kom dock tillbaka då snabbe Oskar Moberg snappade upp en bakåtpassning, rundade målvakten och lade bollen i nät, 2-2.
 
Bakslagen för jumbon SIF kom nu ändå stöt i stöt. Högerback Ted Ewertsson skulle ta ned en boll i det egna straffområdet. Bollen studsar olyckligt och träffar Ewertsson på armen, som han har utfälld för att hålla balansen i upphoppet då han ska ta ned bollen. Jag anser inte heller här att armen söker bollen. Man kan anse att det inte är naturligt att ha armarna utfällda på Ewertssons vis, men det är inte heller särskilt naturligt att ha armarna i shortsen längs kroppen när man är i luften. Domaren var dock på nytt säker på sin sak och blåste mycket snabbt, samtidigt som det pekades på straffpunkten. Mycket oturligt för Ewertsson och SIF naturligtvis. Sperling/Sennans specielle målskytt, Daniel Karlsson, tog hand om straffen och rullade bollen i mål, 2-3.
 
Tre straffar under en match hör naturligtvis inte till vanligheterna. Samtidigt som alla tre är tveksamma, så kan domaren också blåsa på alla tre. Pontus trillar över försvararen och bollen är på armarna i båda de andra fallen. Man måste visa förståelse för domaren, som måste göra en bedömning och ta ett beslut på mycket kort tid. Med facit i hand blev inte heller någon av straffarna matchavgörande. Även om straff två mot SIF var mycket, mycket tung att få emot sig så är det väldigt tveksamt om man klarat hålla ett skickligt Sperling/Sennan stången hela matchen. 4-2 gjordes även det av Karlsson. Den gänglige, blonde anfallaren snappade upp en vackert slagen utsida på djupet och Karlsson rundade Lovén och lade bollen i mål.
 
Mot slutet kunde gästerna också göra 5-2 billigt. Inspel ifrån vänsterkanten, avslut från Karlsson (25:e målet för året i sexan) nära mål upp i nättaket. Där hade man önskat att en av matchens förgrundsfigurer, Joel Lovén, fått mer hjälp från sina lagkamrater. Just Lovén och en drös offsidelöpningar hindrade Sperling/Sennan från en större seger. Matchen slutade 2-5. SIF har gjort framsteg den senaste tiden och blir troligen mer att räkna med till hösten. Så länge man är med i matcherna resultatmässigt gör man det bra, vid tvåmålsunderläge mot slutet tycks dock inte riktigt orken, varken mentalt eller fysiskt (hänger kanske ihop) finnas där. Förutom Lovén imponerades jag även av unge vänsterbacken Oscar Cronqvist. Den pojken är ett synnerligen hett ämne för framtiden.
 
//P.

K/HFF förlorade

Resultat torsdag:
 
Femman:
 
Simlångsdalens IF-K/HFF 5-0 (1-0)
 
En jämn match mellan två spelande lag i en timme. Dalen ledde 1-0 i paus. När så "Brasse-Hasse" Söderholm gjorde 2-0 efter timmen spelad föll K/HFF ihop som ett korthus och släppte in ytterligare tre mål.
 
- Vi viker ner oss! Årets sämsta andra halvlek, dundrade K/HFF:s mittfältare Kristian Åkesson efter matchen.
 
 
Nu spelar SIF mot Sperlingsholm/Sennan ikväll fredag kl 19. Efter den matchen tar jag ett par, tre veckors välbehövlig semester, som så smått redan inletts, från bloggen. Uppdaterar naturligtvis om något speciellt skulle dyka upp. Matcherna rullar igång efter uppehållet igen den 3:e augusti.
 
//P.

Match onsdag

Femman:
 
Simlångsdalens IF-K/HFF kl 19:00, Simlångsdalens IP
 
//P.

LFK kryssade

Resultat onsdag:
 
Elitfyran:
 
Lerkil IF-LFK 1-1 (0-0)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson
 
LFK hade spelet, men Lerkil var vassa i omställningarna och skapade minst lika mycket som Laholmarna. I första halvlek till och med mer. Peter Björnsson tvingades lämna LFK:s mål redan efter 20 minuter pga skada. Markus Johansson ersatte. När kvarten återstod gjorde Jonatan Jacobsson 1-0 till LFK och det kändes som att svart skulle få tre poäng med sig hem. Mot slutet skadade sig även Lerkils målvakt. Han låg kvar en stund, byttes sedan ut mot en utespelare och domaren lade på sju minuters tillägg. Under den tiden lyckades Lerkil utjämna till 1-1 på ett märkligt sätt då "Mälarn" kom ut och fick se bollen gå över sig. LFK hade lägen mot slutet, bl a genom Johan Green och Perparim Beqaj. LFK:s tränarduo uppmanade högljutt till skott mot den ovane keepern i Lerkils kasse, men den sista skärpan saknades och LFK fick åka hem med bara en poäng. En klar missräkning. Även om man spelar hyggligt är det naturligtvis inte godkänt att kryssa mot jumbon om man vill ha med toppstrid och uppflyttning att göra.
 
//P.

KIK 80 år, jubileumsdag

Lördagen den 21:e juli firar Knäreds IK 80 år som klubb.

 

Detta börjar med en match mot TV-laget kl 16:00 på Lagavallen i Knäred. Inträde till matchen 50:-

 

Firandet fortsätter med fest kl 19:00 där även TV-laget deltar.

 

-Mat, Kaffe & Tårta

-Fullständiga rättigheter i baren.

-"Built On Dreams" på scen

-Och sist men inte minst, ett härligt gäng festglada människor.

Ingen medhavd sprit.

 

Är du en av dessa festglada så anmäl dig genom att betala in 300:-/pers till bankgiro 383-9719 senast den 9 Juli. OBS! Glöm ej skriva namn & tele-nr.


Resultat tisdag

Femman:
 
KIK-BKW 1-5 (1-2)
Mål KIK: Simon Andersson
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Daniel Nilsson, Kenan Rahmadani, Robert Andersson
 
En till stora delar jämn match där BKW:s effektivitet fällde avgörandet. KIK var faktiskt det något bättre laget i första halvlek, ändå ledde BKW med 2-1 i paus. I tydliga målchanser var det 3-1 till KIK. Daniel Nilssons 1-0 till BKW kan knappast räknas till en målchans. Det var en rensning från dryga 60 meter som olyckligt studsade över KIK:s målvakt Joachim Bondesson, som efter flera starka insatser nu hade en mindre lyckad afton i hemmaburen. Underbart mål av Derek! Simon Andersson kvitterade till 1-1 innan Manfred Walldén dundrade in 2-1 till BKW efter ett genombrott. I andra utökade BKW snart till 3-1. KIK:s Simon Silvandersson kastade ett av sina sedvanligt långa inkast mot BKW:s straffområde. Derek rensade på nytt med lycka och så bra att bollen friställde en löpande Manfred Walldén, som mycket kyligt chippade in sitt andra (elfte totalt i serien) och BKW:s tredje mål för dagen. 4-1 gjorde Kenan Ramadani säkert, snyggt assisterad av Egzon Behramaj. Strax innan slutet gjorde BKW även 5-1 då Robert Andersson knoppade bollen i nät.
 
Sexan:
 
VBoIS-FF Serbiska 9-0 (4-0)
Mål VBoIS: Anders Gustafsson 5, Rasmus Berg Rudolfsson 2, Jakob Eriksson, Alexander Leandersson
 
VBoIS krossade Serbiska med 9-0 i den ojämna sexan.
 
- Tråkigt när det är så ojämnt. Redan efter 13 minuter stod det 3-0 och matchen var död. Serbiska hade inte en enda målchans på hela matchen, kommenterar BoIS tränare Jim Leandersson. 
 
- Vi funderar på att sälja "Slangen" dyrt under uppehållet då han nu gjot 11 mål på fyra matcher.
 
Haverdal IF-HIS 1-2 (1-2)
Mål HIS: Emil Hermansson 2 (en straff)
 
HIS tog en stark bortaseger mot tabelltvåan Haverdal.
 
Haverdals Pontus Johansson:
 
Hasslöv vinner med 2-1 efter samma resultat i halvtid. Vi missnöjda med resultatet och vårt spel, framförallt i första halvlek som var allt annat en bra från vår sida med alldeles för dålig rörelse och ett passningsspel som inte alls fungerade. Ynglingen i Hasslöv som ordnar straffen till 1-1 visade sig ha en hel del boll i sig men visade även kvalitéer som skådespelare och det är bara att beklaga att domaren gick på detta. Dessutom blir vi rånade på en straff i andra halvlek när Winberg rivs ner innanför straffområdet men domaren väljer att blåsa frispark till oss. Winberg var minst en halvmeter innanför. Vi trycker på rätt bra i andra halvlek men vi får inte till våra avslut och tredje förlusten för säsongen är ett faktum. Vill dock ge en eloge till Hasslöv som gör det bra utifrån sina förutsättningar och kämpar tappert i 90 minuter. Nu blir det välbehövlig vila sen kommer vi tillbaka taggade när Ysby gästar oss den 13 augusti.
 
//P.

Matcher tisdag

Femman:
 
KIK-BKW kl 19:00, Lagavallen
 
Sexan:
 
VBoIS-FF Serbiska kl 19:00, Våxtorps IP
 
Haverdal IF-HIS kl 19:00, Wegeli IP
 
//P.

RGIF vann

Resultat måndag:
 
Fyran:
 
Rinia IF-RGIF 1-3 (1-1)
Mål RGIF: Dino Karupovic 2, Simon Tideman
 
RGIF tog en sensationell seger borta mot Rinia. Sensationell var den inte bara för att det var mot tabelltrean eller för att det var fjärde matchen i rad med poäng. Utan mer beroende på att RGIF saknade i princip samtliga tongivande spelare. Patrik Philipsson (skadad), Oskar Nilsson (skadad), Johan Nilsson (jobb), Vedad Karupovic (bortrest), Mats Lindström (skadad), Marcus Kjellsson (avstängd). "Skrapet" som blev över lyckades dock samla krafterna och man tog en rättvis botaseger med 3-1. Samtliga spelare som deltog tog för sig och klev fram. 1-0 till RGIF gjorde Dino Karupovic i den 13:e matchminuten. I den 38:e minuten kvitterade Rinia. Tio minuter in på andra halvlek återtog RGIF ledningen då Simon Tideman sköt bollen i mål efter en hörna. Dino Karupovic avgjorde tillställningen i minut 77 då han gjorde sitt andra och RGIF.s tredje mål, 1-3.
 
//P.

Match måndag

Fyran:
 
Rinia IF-RGIF kl 19:30, Falkenbergs IP
 
Rinia förlorade överraskande med hela 6-1 mot Norvalla i förra omgången. Annars har det gått bra för Rinia och man ligger på tredje plats med 23 poäng. RGIF är inne i en bra period och när man slog Centern med 2-1 i förra matchen så var det tredje matchen i rad som man tog poäng i. I vårmötet slutade matchen mellan lagen oavgjort.
 
//P.

Walldia Summer Cup 2012

För andra året i rad anordnar BK Walldia en fotbollsturnering på Wallevi lördagen den 21 Juli.
Vi spelar på 7-mannaplan och det ska vara 5 utespelare + 1 målvakt på plan.
Max 10 spelare per lag.
Vanliga 11-mannaregler följs (bortsett från offside).
matchlängden kommer vara 2x6 minuter.
I kiosken kommer det säljas dryck, tilltugg och mat.
Priser tilldelas första, andra och tredje placerade lag och även skyttekungen.

Förra året blev väldigt lyckat med bl.a. ett tjejlag och ett med "oldboys". Mer av detta!
Så dra ihop ett härligt gäng och anmäl er! (max 16 lag).

Pris: 700:-/lag.
Sista anmälningsdag: 18/7. (samma dag lottas och publiceras grupperna och speltiderna på www.laget.se/bkw.

För anmälan/frågor, kontakta:
Stefan Mårtensson, 0736701741
Robert Andersson,  0730379138

RSS 2.0