Dags för genrep

Äntligen är det dags för de sista träningsmatcherna innan serien och allvaret drar igång. För LFK är det dock seriepremiär redan denna helg, på Söndag kl 13:00 tar man emot bottentippade Fässberg på Glänningepark. En vinst där skulle såklart smaka mumma för Ostojic gäng. Fint med söndagsmatch, det ökar verkligen möjligheterna till storpublik, de allra flesta lokala lagen spelar ju under lördagen.

RGIF tar sig an Rössjöholm hemma på Björkavallen kl 11:00 i genrepet och man kan ställa upp med i princip bästa lag. Bara Fredrik Nilsson, Mats Lindström och Johan Bergman saknas. Målvaktsfrågan är dock fortfarande inte löst, Ragge får streta vidare då Bjerke vägrar träna.

KHFFs premiärlag börjar också så smått att formas och det starka laget tar emot Wisseltofta i Kornhult kl 11:00. Nu är också Theander i spel och Åberg är den enda spelare som saknas. Det ryktas att Åberg inte kommer att spela med, i varjefall inte i vår. För mig är det ett ganska tungt avbräck. Utan Åberg saknar man den där naturlige spjutspetsen och målgöraren. Visst lär Nätterqvist göra sina mål och tillsammans med Björn Ottosson så har man ett hyfsat anfall. Jag tycker dock att båda är bättre på mitten.

Nu har KHFF ett såpass starkt lag ändå (att ha råd att ha Martin Berndtsson som ytterback säger väl allt) så att man inte kommer att behöva en utpräglad målskytt för att nå framgång då målen kommer att fördelas jämnt över lagets många skickliga spelare. Det är både en styrka och en svaghet. Det är tryggt att kunna luta sig på en notorisk målskytt om spelet någon gång skulle knyta sig och någon som KIKs Jonathan Pettersson, YBKs Jonas Bergman, LTIKs Emil Olsson, SIFs Kenneth Einarsson eller BKWs Jonas Nilsson och Hinken har inte KHFF i laget utan Åberg.

Skottorps IF genrepar mot Östra Ljungby, en ny bekantskap för mig. SIFs problem under försäsongen har inte varit målskyttet, man har flera spelare som kan göra många mål i redan nämnde Einarsson, Pontus Johansson och Lasse Johansson. Det är istället bakåt som SIF har haft sina problem, och det är inte alls särskilt konstigt då mittbacksparet från förra året gått förlorat (Packe/Thomas K).

Tränare David vill säkert spela på mitten, jag tror dock att han kommer att behövas i det svaga försvaret. SIFs B-lag körde förövrigt över LTIKs B-lag igår torsdag, SIF ställde upp med ett betydligt starkare lag än LTIK och det märktes verkligen. Rättvist slutresultat blev 4-1 sedan Pontus Johansson nätat tre gånger för sitt SIF, det kan bli Pontus år i år, det känns faktiskt lite så.

Ysby BK tar emot Getinge IF kl 13:00 på Munkavallen. YBK är väldigt nederlagstippat och man har väl problem lite här och var. Jobbar alla i laget hårt, alla har en hyfsad dag och försvarsspelet fungerar väl så kan man dock hota de flesta lagen i serien genom att slå långt på bröderna Bergman. Det är enkelt, men ack så effektivt. Lillebror Bergman ser i riktigt, riktigt vass ut!

BKW genrepar mot Alet A/B på Wallevi kl 11:00. Det är faktiskt inte Johan Green som har saknats allra mest i BKWs lag sedan förra säsongen, det är istället Daniel "Eken" Erikssons lucka man måste fylla. Nu senast körde man med Packi och Elvis på topp, det är naturligtvis två bra spelare, men båda är bättre på mitten. Unge Jack Ekenberg har inte lyckats så bra som man hoppats på och det kommer nog mest att bli inhopp för den flinke ynglingen.

Hinken och Jonte är ett riktigt vasst anfallspar och har man snabba yttrar i form av spelare som Mackan P, Manfred W, Keenan R och Packi så gör det ingenting att snabbheten saknas på topp. Hinken är dock väldigt skadedrabbad och kan säkert inte vara med fullt ut. Det finns en hel del frågetecken i BKW och man har inte spelat med samma lag i någon träningsmatch och det är naturligtvis inte bra och bådar inte så gott. Vi får väl se om vi kan få ett styrkebesked från BKW i morgon.

GIF/VIF får chans till revansch på LTIK efter förra veckans nedriga förlust och det har man goda möjligheter till om man får in ett par av de gubbar man saknade förra lördagen. LTIK saknar några viktiga pjäser i genrepet men ställer ändå upp med ett starkt lag. Viktigt att Emil Olsson har börjat leverera, han blir jätteviktig i år. Matchen spelas på Hallaberg i Genevad kl 15:00.

Ska försöka skriva lite om Hasslöv, VBoIS, KIK och SBK på lördag eller söndag också, angående deras genrep.

//P.

Kommentarer
Postat av: Olofsson

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewSpecial.action?id=23&entryId=573 är värt att kolla dessa lirarna från sydamerika

2008-04-11 @ 19:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0